RTH 3021 Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET for software version F0F

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "RTH 3021 Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET for software version F0F"

Transkript

1 CZ RTH 3021 Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET for software version F0F

2 2 Blahopřejeme Vám k nákupu nejnovějšího regulátoru teploty vyvinutého na základě nejmodernějšího mikroprocesoru. AURATON 3021 / 3021 RTH 2 nezávisle nastavitelné teploty + protizámrazová 7 C. 9 nezávislých teplotních programů Včetně 6 nastavitelných uživatelem. LCD Podsvícený displej Podsvícený displej umožňuje dohled nad provozem zařízení i ve slabě osvětlených místnostech. POZOR! AURATON 3021 RTH se skládá ze dvou zařízení: źauraton 3021 R vysílač (bezdrátový regulátor teploty) źauraton RTH přijímač

3 3 Popis regulátoru teploty Na přední části krytu regulátoru se nachází podsvícený displej, čtyři funkční tlačítka a kolečko pro nastavení teploty s tlačítkem OK. AURATON 3021 LCD displej tlačítko nastavení teploty kolečko nastavení s integrovaným tlačítkem OK tlačítko volby tlačítko nastavení hodiny a dne týdne tlačítko volby režimu: denní režim noční režim

4 4 Wyświetlacz Den týdne ( ) Zobrazuje, jaký máme den týdne. Každý den má přidělené číslo. 2. Teplota V režimu normálního provozu regulátor zobrazuje teplotu místnosti, ve které je nainstalován. 3. Jednotka teploty Informuje o zobrazení teploty ve stupních Celsia ( ). 4. Hodiny Čas je zobrazován v 24hodinovém systému. 5. Časová osa Ukazatel průběhu programu. Osa je rozdělena na 24 dílů, ze kterých každý odpovídá jedné hodině. Ukazuje způsob realizace daného programu. (viz kapitola: Časová osa )

5 5 6. Ukazatel denního režimu ( ) Zobrazuje činnost regulátoru v denním režimu. (viz kapitola: Nastavení teplot ) 7. Ukazatel nočního režimu ( ) Zobrazuje činnost regulátoru v nočním režimu. (viz kapitola: Nastavení teplot ) 8. Ukazatel protizámrazového režimu ( ) Zobrazuje činnost regulátoru v protizámrazovém režimu. (viz kapitola: Protizámrazový režim ) 9. Ukazatel ručního ovládání ( ) Je zobrazen v okamžiku zrušení programovaného provozu. (viz kapitola: Režim ručního ovládání ) 10. Ukazatel sepnutí regulátoru ( ) Ikona informuje o stavu provozu zařízení. Je viditelná po dobu sepnutí ovládaného zařízení. 11. Číslo programu Zobrazuje číslo momentálně aktivního programu. (viz kapitola Tovární programy a Týdenní programování ) 12. Vybití baterií ( ) Ukazatel zobrazovaný v okamžiku překročení přípustné úrovně napětí baterií. Tehdy je nutná jejich co nejrychlejší výměna. POZOR: Abyste zachovali naprogramované parametry, nesmí doba výměny baterií překročit 30 sekund.

6 6 Popis přijímače AURATON RTH (AURATON 3021 RTH) Přijimač AURATON RTH spolupracuje s bezdratovym termostatem AURATON 3021 R. Přijimač je upevněn u topneho nebo klimatizačniho zařizeni a může pracovat při zatiženi 16A. otvor pro šroub upevňujici přijimač ke stěně připevněni vodiče svorka ovládacího konektoru (svorka upevňující dvoužilový vodič pro připojení k topnému nebo klimatizačnímu zařízením) tlačitko pro přiřazeni zařizeni k přijimači RTH připevněni vodiče svorka napájecího konektoru ~ 230 VAC OFF ON IN OUT ALARM RESET tlačitko pro odpojeni přiřazenych zařizeni dioda signalizujici provoz zařizeni legenda otvor pro šroub upevňujici přijimač ke stěně

7 7 Legenda - popis signalizace diody Dioda svítí zeleně ovladane zařizeni je vypnuto (sepnuté kontakty COM a NC). Dioda svítí červeně ovladane zařizeni je zapnuto (sepnuté kontakty COM a NO). Dioda bliká zeleně přijimač RT čeka na přiřazení zařizeni - (kapitola: Přiřazení bezdrátového termostatu AURATON 3021 R k přijímači RTH ). Dioda bliká červeně přijimač RTH čeka na odpojení dřive přiřazeneho zařizeni - (kapitola: Odpojení termostatu od přijímače RTH ). Dioda bliká střídavě červeně a zeleně: ALARM - přijimač RTH ztratil spojeni s některym z přiřazenych zařizeni - (kapitola: Mimořádné situace ) RESET - opřijimač RTH odpojuje všechna dřive přiřazena zařizeni - (kapitola: Odpojení všech zařízení přiřazených k přijímači RTH )

8 Výběr správného umístění regulátoru teploty 8 Na správné fungování regulátoru má ve velké míře vliv jeho umístění. Umístění v místě, kde nedochází k cirkulaci vzduchu nebo v místě bezprostředního slunečního záření, může způsobit nesprávnou kontrolu teploty. Regulátor musí být nainstalován na vnitřní stěně budovy (přepažení), v prostředí svobodné cirkulace vzduchu. Vyhněte se blízkosti zařízení, jež vyzařují teplo (televizor, topná tělesa, lednička) nebo umístění, jež jsou bezprostředně vystaveny působení slunečních paprsků. Komplikace může způsobit blízkost dveří, jež regulátor vystavují případným otřesům.

9 Připojení kabelů k zařízení AURATON Pro připojení kabelu je nutné sejmout kryt způsobem znázorněným níže: Svorky vodičů se nacházejí na zadní stěně regulátoru, pod plastovou krytkou. šroub krytka

10 10 3. svorky vodičů NC NO COM NC COM krytka svorky vodičů NO Jde o typické binární jednopólové relé. Ve většině případů není svorka NC využívána. UPOZOR: Po zapojení vodičů je nutné zpětně namontovat plastovou krytku. Instalace / výměna baterií Prostor pro baterie se nachází uvnitř regulátoru na přední části krytu. Abyste mohli nainstalovat baterie, je nutné sejmout kryt regulátoru způsobem znázorněným v kapitole Připojení kabelů k zařízení AURATON 3021.

11 11 AURATON 3021 prostor pro baterie 2x AAA 1,5 V AURATON 3021 R prostor pro baterie 2x AAA 1,5 V Vložte dvě baterie AAA 1,5 V do prostoru pro baterie a věnujte pozornost správné polarizaci baterií.

12 12 Nasazení krytu AURATON 3021: POZOR Při opětovném nasazování přední části krytu na zadní je nutné dávat pozor na pin konektory, pomocí nichž dochází k přenosu ovládání relé. Piny Zdířka pin konektoru PŘEDNÍ KRYT ZADNÍ KRYT Při nasazování je nutné dbát na to, aby piny byly umístěny do zdířek pin konektoru.

13 13 Upevnění regulátoru teploty ke stěně K upevnění regulátoru AURATON 3021 ke stěně je nutné: 1. Sejmout kryt regulátoru (způsobem znázorněným v kapitole Připojení kabelů k zařízení AURATON 3021"). 2. Do stěny vyvrtat dva otvory o průměru 6 mm (rozteč otvorů si označte pomocí zadní části krytu regulátoru). otvor pro upevňovací šroub NO COM NC otvor pro upevňovací šroub 3. Vložte hmoždinky do vyvrtaných otvorů. 4. Přišroubujte zadní část krytu regulátoru ke stěně pomocí šroubků přiložených k sadě. 5. Připevněte kryt regulátoru. POZOR: V případě dřevěné stěny není potřeba používat hmoždinky. Postačí vyvrtat otvory o průměru 2,7 mm (namísto 6 mm) a šrouby upevnit přímo do dřeva.

14 14 Způsob montáže přijímače RTH osłona POZOR! Kabely dodané v sadě společně s! regulátorem jsou přizpůsobeny pro přenos zatížení s max. hodnotou 2,5 A. V případě připojení zařízení s větším výkonem je nutné tyto kabely vyměnit za jiné, s odpovídajícím průřezem. OFF ON IN OUT ALARM RESET 1. Sejměte kryty z horní a dolní části přijímače AURATON RTH. 2. Sejměte úchyty pro připevnění kabelu z horní a dolní části přijímače AURATON RTH. 3. Topné zařízení připojte ke svorkám spoje ovládání přijímače AURATON RTH. Je nutné postupovat v souladu se servisním návodem topného zařízení. Nejčastěji jsou požívány svorky COM (společný) a NO (obvod normálně otevřený). 4. Připojit napájecí kabely do svorek spoje napájení přijímače AURATON RTH při dodržení pravidel bezpečnosti

15 15 5. Po připojení je nutné kabely znehybnit pomocí úchytů pro připevnění kabelů a opětovně přišroubovat kryty k přijímači AURATON RTH. POZOR: Během instalace přijímače AURATON RTH musí být vypnutý přívod elektrické energie. Doporučujeme svěřit instalaci přijímače odborníkovi. POZOR: Ve stálé instalaci budovy se musí nacházet vypínač a nadproudová ochrana. Připevnění přijímače RTH ke stěně Pro připevnění přijímače AURATON RTH ke stěně je nutné: 1) Sejmout kryty z horní a dolní části regulátoru (viz kapitola Způsob montáže přijímače RTH ). 2) Označit na stěně polohu otvorů pro upevňovací šrouby. 3) V označených místech vyvrtat otvory o průměru hmoždinek přiložených k sadě (5 mm). 4) Do vyvrtaných otvorů vložit hmoždinky. 5) Přišroubovat přijímač RTH pomocí šroubů ke stěně tak, aby dobře přidržovaly přijímač.

16 16 otvor na šroub pro připevnění přijímače ke stěně OFF ON IN OUT ALARM RESET otvor na šroub pro připevnění přijímače ke stěně POZOR: V případě dřevěné stěny není nutné používat hmoždinky. Stačí vyvrtat otvory o průměru 2,7 mm (místo 5 mm) a šrouby zašroubovat přímo do dřeva. POZOR: Neumisťovat přijímač RTH do kovových schránek (např. montážní schránka, kovový kryt kotle), aby nedocházelo k rušení práce regulátoru Párování bezdrátového regulátoru AURATON 3021 R s přijímačem RTH POZOR: Bezdrátový regulátor AURATON 3021 R, prodávaný společně s přijímačem AURATON RTH, je již spárován. Zařízení zakoupená samostatně musí být spárována.

17 17 LED 1. Párování regulátoru 3021 R s přijímačem RTH je iniciováno stisknutím levého tlačítka párování (zelený trojúhelník [] ) na přijímači RTH a přidržením po dobu nejméně 2 sekund, dokud nezačne dioda blikat zeleně, pak tlačítko uvolnit. Přijímač AURATON RTH čeká na spárování 120 sekund. Po této době se automaticky vrátí k normální práci. 2. Na regulátoru AURATON 3021 R stisknout tlačítko {prog} a přidržet po dobu 5 sekund, dokud se na displeji nezobrazí symbol vysílání ( rao). Uvolnit tlačítko regulátor vysílá signál párování po dobu 5 sekund. 3. Úspěšné dokončení párování je signalizováno přestáním zeleného blikání LED diody na přijímači AURATON RTH a přechodem přijímače k normální práci. V případě vzniku chyby během párování je nutné opakovat kroky 1 a 2. Při dalších chybách je nutné odhlásit všechna zařízení prostřednictvím RESET přijímače RTH (viz RESET odhlášení všech zařízení přiřazených k přijímači RTH ) a pokusit se znovu spárovat zařízení. POZOR: K jednomu přijímači může být přiřazen pouze 1 regulátor teploty.

18 18 Odhlášení regulátoru z přijímače RTH LED 1. Odhlášení regulátoru 3021 R z přijímače RTH je iniciováno stisknutím pravého tlačítka odhlášení (červený trojúhelník [..] ) na přijímači a přidržením po dobu nejméně 2 sekund, dokud nezačne dioda blikat červeně, pak tlačítko uvolni Přijímač AURATON RTH čeká na odhlášení zařízení 120 sekund. Po této době se automaticky vrátí k normální práci. 2. Na regulátoru + stisknout tlačítko {prog} a přidržet po dobu 5 sekund, dokud se na displeji nezobrazí symbol vysílání ( rad). Uvolnit tlačítko. 3. Úspěšné dokončení odhlášení je signalizováno přestáním červeného blikání LED diody na přijímači AURATON RTH a přechodem přijímače k normální práci. V případě vzniku chyby během odhlášení je nutné opakovat kroky 1 a 2. Při dalších chybách je nutné odhlásit všechna spárovaná za řízení (viz RESET odhlášení všech zařízení přiřazených k přijímači RTH ).

19 19 RESET - odhlášení všech zařízení přiřazených k přijímači RTH LED Za účelem odhlášení všech spárovaných zařízení v přijímači RTH je nutné současně stisknout obě tlačítka párování a odhlášení po dobu nejméně 5 sekund {upd}, dokud se signalizace diody nezmění na střídavé blikání v zelené a červené barvě. Pak uvolnit obě tlačítka. Úspěšné dokončení odhlášení všech zařízení je signalizováno po dobu ca 2 sekund změnou signalizace na zelenou barvou a následně krátkým zhasnutím. POZOR: Pokud po RESETU odpojíme přijímač RTH od napájení, a následně opětovně zapneme napájení, pak se přijímač automaticky nastaví do režimu párování na 120 sekund. Identicky se chová přijímač RTH, který je nově zakoupený (nekoupený v sadě s regulátorem), který nemá z výroby spárovaná zařízen Signalizace práce a příjmu balíku dat Každý příjem rádiového přenosu od spárovaného zařízení je v přijímači AURATON RTH signalizován dočasnou změnou barvy LED diody na oranžovou. Po zapojení relé má LED dioda červenou barvu, po vypnuté relé má LED dioda zelenou barvu.

20 20 První zprovoznění regulátoru Po správném umístění baterií do prostoru pro baterie se na LCD displeji na sekundu zobrazí všechny údaje a následně číslo verze softwaru. Po chvíli regulátor samočinně přejde k nastavení hodin. Blikající údaj na displeji znamená, že se aktuálně nachází v režimu úprav. Přetočením kolečka doleva nebo doprava nastavíme požadovanou hodinu a potvrdíme tlačítkem. Přetočením kolečka doleva nebo doprava nastavíme správnou hodnotu u časového údaje minut a opětovně potvrdíme tlačítkem. V levém horním rohu se objeví blikající symbol dne týdne. Přetočením kolečka doleva nebo doprava nastavíme požadovaný den a volbu potvrdíme tlačítkem.

21 21 POZOR: POZOR: Pokud nestisknete žádné tlačítko po dobu 60 sekund v režimu počátečních úprav, bude automaticky přednastavena hodina 12:00 a pondělí jako den týdne. Pokud při programování jiných libovolných funkcí nestisknete žádné tlačítko po dobu 10 sekund, účinek je stejný, jako při použití tlačítka. Nastavení hodin a dne týdne Abyste nastavili hodiny, je nutné: 1. Stisknout tlačítko. Na displeji začne blikat údaj s hodinou. 2. Přetočením kolečka doleva nebo doprava nastavíme požadovanou hodinu a potvrdíme tlačítkem OK Přetočením kolečka doleva nebo doprava nastavíme správnou hodnotu minutového časového údaje a opětovně potvrdíme tlačítkem OK...

22 22 4. V levém horním rohu se objeví blikající symbol dne týdne. Přetočením kolečka doleva nebo doprava nastavíme požadovaný den a volbu potvrdíme tlačítkem OK.. POZOR: Lze přepínat rovněž pomocí tlačítka <zega. Přednastavené programy pondělí pátek: topné zařízení realizuje denní teplotu ( ) v hodinách od 05:00 do 8:00 a v hodinách od 15:00 do 23:00 sobota neděle topné zařízení realizuje denní teplotu ( ) v hodinách od 06:00 do 23:00 Přednastavené teploty: denní teplota 21.0 C noční teplota 19.0 C protizámrazová teplota 7.0 C

23 23 Programování denní a noční teploty Regulátor umožňuje programově nastavit 2 druhy teplot: Denní teplotu ( ) od 5 do 30 C Noční teplotu ( ) od 5 do 30 C Pro nastavení jedné z výše uvedených teplot je nutné: 1. Stisknout tlačítko TEM. 2. Na displeji se objeví aktuálně nastavená teplota se symbolem denní teplota; noční teplota; 3. Přetočením kolečka doleva nebo doprava nastavíme požadovanou hodnotu teploty. 4. Stisknutí tlačítka způsobí přepnutí režimu úprav mezi denní a noční teplotou (, ). 5. Po nastavení teplot vše potvrdíme tlačítkem OK... POZOR: Nastavení noční teploty se může rovnat denní teplotě nebo být nižší. Není možné nastavit noční teplotu na hodnotu vyšší než denní.

24 24 ÚVOD K PROGRAMOVÁNÍ Časová osa Časová osa, jež se nachází na displeji, je rozdělena na 24 dílů. Každý z nich symbolizuje 1 hodinu dne. Černé obdélníky nad časovou osou označují, že v uvedených hodinách byla programově nastavena denní teplota; pokud nad časovou osou chybí, je nastavena noční teplota. Příklad: Nákres výše zobrazuje, že od 6.00 do hodiny bude regulátor řídit topné zařízení tak, aby v místnosti byla zajištěna denní teplota ( ). Od do 6.00 hodiny se regulátor přenastaví na noční teplotu ( ).

25 25 Tovární programy Aby regulátor věděl, kdy má zapnout denní teplotu a kdy noční, je nutné mu na každý den týdne nastavit odpovídající program. Za tím účelem můžeme využít jeden ze tří z továrně nastavených programů (od 0 až 2): Program č. 0 protizámrazový Tovární program bez možnosti úprav. Určený k celodennímu nastavení protizámrazové teploty (7 C). Program č. 1 týdenní Tovární program bez možnosti úprav. Nastaví denní teplotu vhodinách od 5:00 do 8:00 a od 15:00 do 23:00. Program č. 2 víkendový Tovární program bez možnosti úprav. Nastaví denní teplotu v hodinách od 6:00 do 23:00. Program č. 3, 4,.,8 uživatelský Programy od č. 3 do č. 8 jsou uživatelskými programy. Lze je libovolně měnit a přizpůsobovat svým požadavkům.ń.

26 26 PROGRAMOVÁNÍ Týdenní programování Naprogramování regulátoru spočívá ve stanovení toho, v jakých hodinách pro daný den týdne má být realizována denní teplota. Ve zbylé době je v provozu noční teplota. Příklad provozního režimu regulátoru od pondělí do neděle. Kromě níže stanovených časových období bude regulátor realizovat nižší noční teplotu. Den Denní teplota Pondělí 6:00 8:00; 15:00 23:00 Úterý 6:00 8:00; 15:00 23:00 Středa 6:00 8:00; 15:00 23:00 Čtvrtek 6:00 8:00; 15:00 23:00 Pátek 6:00 8:00; 15:00 23:00 Sobota 8:00 23:00 Neděle 8:00 23:00

27 VOLBA PROGRAMU Pro nastavení programu je nutné: Stisknout tlačítko. Časový údaj programu začne blikat. 2. Stisknout tlačítko tolikrát, aby byl vybrán den týdne, ve kterém má být program uskutečněn. 3. Stisknout několikrát tlačítko PRG a vybrat požadované číslo programu. Programy 0-2 jsou tovární, programy 3-8 nastavitelné. 4. Volbu potvrďte tlačítkem OK.. 5. Opakujte postup pro další dny týdne.

28 Pro nastavení programu je nutné: 28 ÚPRAVA UŽIVATELSKÝCH PROGRAMŮ (program 3...8) 1. Stisknout tlačítko PRG. Číselný údaj programu začne blikat. 2. Stisknout tlačítko ZEG tolikrát, abyste vybrali den týdne, ve kterém má být program uskutečněn. 3. Stisknout několikrát tlačítko PRO pro výběr požadovaného čísla programu. Programy 0-2 jsou tovární, programy 3-8 nastavitelné. 4. Na časové ose se objeví všechny černé obdélníky (24), z nichž každý symbolizuje 1 hodinu. Rozsvícený obdélník znamená, že v dané hodině má být realizována denní teplota. Pokud obdélník nad časovou osou není zobrazen, znamená to, že je realizována noční teplota. Blikající obdélník označuje, ve kterém místě časové osy jsou prováděny změny.

29 29 5. Tlačítkem TRO navolte denní teplotu (rozsvícený obdélník) nebo noční (nesvítící obdélník). Následně vyberte pomocí kolečka časový úsek pro danou teplotu. 6. Následně stisknutím tlačítka PROG a výběrem časového úseku p r o v e d e t e ú p r a v u c e l é h o programu. 7. Vše potvrdíte tlačítkem. POZOR: Upravený program pro určitý den lze vybrat a realizovat také v jiném dnu týdne. Ruční ovládání Možnost 1 V případě, že bychom chtěli z různých důvodů ukončit na určitou dobu fungování programu, existuje možnost prodloužení provozu denního nebo nočního režimu na dobu maximálně 24 hodin. Pro výše uvedené je nutné: Přidržet tlačítko PROG po dobu 3 sekund. Následně pomocí kolečka vybrat počet hodin ručního provozu (maximálně 24 hodin) a potvrdit nastavení tlačítkem.

30 30 Regulátor bude čekat na nastavení, kterou ze dvou teplot má udržovat (denní nebo noční). Změny lze provádět tlačítkem PROG nebo pomocí kolečka. Volbu potvrďte tlačítkem. Možnost 2 V případě, kdy bychom chtěli z různých důvodů ukončit provoz programu, např. z důvodu prodlužující se návštěvy, kdy již regulátor zahájil noční snižování teploty na noční teplotu (na displeji se objeví symbol PR), avšak chtěli bychom zachovat komfortní teplotu do konce večírku, je nutné: Stiskněte tlačítko PRO, na displeji se objeví symbol PR a. Denní teplota tehdy bude udržována do nejbližší změny teploty realizované programem. Pro ukončení výše uvedené funkce je nutné stisknout tlačítko PRG, tehdy zmizí symbol PR z displeje. Analogicky pokud program realizuje denní teplotu a např. odcházíte z domu na delší dobu, je tehdy nutné: Stisknout tlačítko PROG, na displeji se objeví symbol PR a PR. Noční teplota bude tehdy udržována do nejbližší změny teploty realizované programem. Pro ukončení výše uvedené funkce je nutné stisknout tlačítko PRO, tehdy zmizí symbol PRO z displeje.

31 31 Protizámrazová teplota V případě delší nepřítomnosti je možné zapnout režim protizámrazové teploty. Umožňuje předejít nepříjemným důsledkům zamrznutí vody v topných tělesech automatickým nastavením teploty na 7 C. Pro nastavení protizámrazového programu stačí zvolit program 0 v námi požadovaném dnu týdne. RESET regulátoru Reset provádíme vyjmutím baterií do okamžiku, kdy z displeje zmizí údaje. MASTER RESET regulátoru MASTER RESET provádíme stiskem a přidržením tlačítka zároveň vkládáme baterie. Takto dojde k návratu regulátoru k továrním nastavením. POZOR: Všechny uživatelské programy budou odstraněny!, kdy

32 32 Konfigurační nastavení: barva podsvícení, hystereze, prodleva, offset Konfiguračni nastaveni je provaděno v nasledujicim pořadi: změna hystereze změna prodlevy (pouze AURATON 3021) Pro přechod do režimu změny konfiguračniho nastaveni je nutne přidržet současně tlačitka góra dółlll po dobu 3 sekund, dokud podsviceni displeje nezačne blikat. 1. ZMĚNA HYSTEREZE: Hystereze ma za ukol předchazet přiliš častemu zapinani realizačniho zařizeni v důsledku drobneho kolisani teploty. Např. pro hysterezi HI 2 při nastaveni teploty na 20 C dojde k zapnuti kotle při 19,8 C, a vypnuti při 20,2 C. Pro hysterezi HI 4 - při nastaveni teploty na 20 C dojde k zapnuti kotle při 19,6 C, a vypnuti při 20,4 C. Režim změny hystereze je signalizovan blikajicim napisem HI. Tlačitky nahoru/dolů můžete změnit nastaveni hystereze. HI 2 ±0,2 C (vyrobni nastaveni) HI 4 ±0,4 C. Nastaveni potvrďte tlačitkem nasledujiciho parametru. změna offsetu Okk. Regulator přejde ke změně 2. ZMĚNA PRODLEVY (pouze AURATON 3021) Prodleva předchazi přiliš častemu zapnuti realizačniho zařizeni, např. v důsledku dočasneho průvanu (otevřeni okna).

33 33 Režim změny prodlevy je signalizovan napisem 90:SE. Přetočením kolečka doleva nebo doprava zapnete nebo vypnete prodlevu. 90:SE prodleva 90 sekund (vyrobni nastaveni) 0:SE bez prodlevy. Nastaveni potvrďte tlačitkem OK. Regulator přejde ke změně nasledujiciho parametru. 3. ZMĚNA OFFSETU Offset umožňuje kalibraci ukazatele teploty s toleranci ±3 C. Např. regulator teploty ukazuje, že v mistnosti je 23 C, a obyčejny rtuťovy teploměr (umistěny hned vedle) ukazuje 24 C. Diky změně offsetu o +1 stupeň bude regulator ukazovat stejnou hodnotu, jako rtuťovy teploměr. Režim změny offsetu je signalizovan blikajicim napisem OFFS. Přetočením kolečka doleva nebo doprava nastavte požadovanou hodnotu v rozsahu od -3,0 do 3,0 (vyrobni nastaveni 0,0). Nastaveni potvrďte tlačitkem OkkK. Regulator se vraci do normalniho pracovniho režimu. POZOR: Pokud během konfiguračniho nastaveni nestisknete žadne tlačitko během 10 sekund, regulator se automaticky vrati do normalniho pracovniho režimu.

34 Mimořádné situace 34 ź Pokud ztratíme 3 po sobě následující přenosy (po 15 minutách) z regulátoru AURATON 3021 R, dojde k signalizaci poruchy na přijímači RTH (nepřetržité blikání LED diody střídavě červenou a zelenou barvou). Až do odstranění problému přejde přijímač RTH na uložený cyklus sepnutí/vypnutí z posledních 24 hod. ź Pokud se oba signály obnoví, chyba je vymazána a přijímač přejde k normálnímu provozu. Unikátní vlastnosti AURATON 200 RTH ź Přepínání relé je synchronizováno s vedením napájecí sítě 230V tak, aby k sepnutí a rozepnutí kontaktů kotvy relé nedocházelo v okolí přechodu vedení napětí sítě přes nulu. Je tak zabraňováno vzniku elektrického oblouku a značně se tak zvyšuje životnost relé. ź Přijímač AURATON RTH je vybaven unikátním algoritmem analýzy cyklů zapnuto-vypnuto. Celý cyklus topení z posledních 24h je zapisován do paměti přijímače RTH. V případě ztráty komunikace s regulátorem AURATON 3021 R, bude přijímač RTH samočinně uskutečňovat uložený cyklus sepnutí/vypnutí z posledních 24 hod. Je tak získán čas na obnovení přenosu (odstranění poruch) nebo opravu regulátoru 3021 R bez významnějšího zhoršení tepelného komfortu v řízeném objektu.

35 Dodatečné poznámky 35 ź Regulátor AURATON 3021 R musí být nainstalovány minimálně 1 metr od přijímače RTH (příliš silný signál z vysílačů může způsobovat poruchy). ź Mezi dalším vypnutím a sepnutím relé musí uplynout min. 30 sec. ź K přenosu dat z regulátoru AURATON 3021 R do přijímače dochází při každé změně teploty okolí o 0,2 C. V případě, že teplota zůstává nezměněna, zasílá regulátor kontrolní údaje každých 5 minut (projevuje se to blikáním oranžové diody na přijímači RTH). ź Při výpadku napájení se přijímač RTH vypne. Po obnovení napájení bude topné zařízení automaticky zapnuto a přijímač RTH bude očekávat nejbližší signál z přiřazených vysílačů (nejpozději do 5 minut po obnovení napájení). Po přijetí signálu přejde přijímač RTH do normálního provozu. ź Umístění přijímače RTH pod kovový kryt (např. montážní skříňka, kovový kryt kamen) způsobuje obtíže při provozu regulátoru. ź Regulátor AURATON 3021 R lze v libovolném okamžiku zapnout nebo vypnout chvilkovým přidržením tlačítka. ź První stisknutí libovolného funkčního tlačítka vždy způsobuje zapnutí podsvícení displeje, teprve další vyvolá funkci klávesy. ź Při programování libovolné funkce v regulátoru AURATON 3021 R se nestisknutí žádného tlačítka po dobu 10 sekund rovná stisknutí tlačítka.

36 36 Schéma zapojení přijímače AURATON RTH ~230 V L N topne zařizeni např. plynovy kotel OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON 3021 R L N ~230V AC

37 OFF 37 Max. ~ 230V N L elektricke topne zařizeni Max. 230V ~ 16 A ON IN OUT ALARM RESET AURATON 3021 R L N ~230V AC

38 38 Schéma zapojení AURATON 3021 L N ~230V topne zařizeni např. plynovy kotel NC COM NO AURATON 3021 elektricke topne zařizeni Max. 230V ~ 16 A Max. ~ 230V N L NC COM NO AURATON 3021

39 39 Technické parametry Rozsah provozní teploty: 0 45 C Rozsah měření teploty: 0 35 C Rozsah ovládání teploty: 5 30 C Hystereze: ±0,2 ; ±0,4 C Přednastavená teplota: denní 21 C / noční 19 C Doplňková funkce: Protizámrazový režim Provozní cyklus: Týdenní Kontrola stavu provozu: LED diody (přijímač RTH) / LCD (regulátor) Maximální zatěžovací proud kontaktů relé: AURATON RTH ~ 16A 250V AC Napájení AURATON 3021 R: Napájení AURATON 3021: 2x alkalická baterie AAA 1,5V Napájení RTH: 230VAC, 50Hz Rádiová frekvence RTH: 868MHz Rozsah působení RTH: v typové budově, při standardní konstrukci stěn cca 30 m v otevřeném prostoru do 300 m

40 Likvidace zařízení Zřízení jsou označena symbolem přeškrtnuté popelnice na odpadky. V souladu s evropskou směrnicí 2002/96/ES a se zákonem o zužitých elektrických a elektronických zařízeních takové označení informuje, že toto zařízení nemůže být po době jeho využití umístěno spolu s jinými odpady z domácností. Uživatel je povinen zanést ho do místa výkupu použitého elektrického a elektronického zařízení. UPOZORNĚNÍ: Instalaci zařízení smí provádět pouze kvalifikovaný pracovník.

RTH 3021 DS

RTH 3021 DS 3021 3021 RTH 3021 DS OFF ON IN OUT ALARM RESET CZ NÁVOD K OBSLUZE 2 Blahopřejeme Vám k nákupu nejnovějšího regulátoru teploty vyvinutého na základě nejmodernějšího mikroprocesoru. AURATON 3021 / 3021

Více

AURATON 3003 k obsluze Návod for software version F0F

AURATON 3003 k obsluze Návod for software version F0F www.auraton.cz 3003 Návod k obsluze for software version F0F AURATON 3003 Gratulujeme Vám k nákupu regulátoru teploty, založeného na nejmodernějším technologickém řešení. AURATON 3003 2 Funkce FrostGuard

Více

Návod k obsluzer. F03 200 RTH. www.lars.cz

Návod k obsluzer. F03 200 RTH. www.lars.cz Návod k obsluzer. F03 200 RTH www.lars.cz 3 Blahopřejeme Vám k nákupu nejnovějšího regulátoru teploty vyvinutého na základě nejmodernějšího mikroprocesoru. AURATON 200 RTH Funkce FrostGuard : Chrání před

Více

AURATON 3003 k obsluze Návod for software version F0F

AURATON 3003 k obsluze Návod for software version F0F www.auraton.cz 3003 Návod k obsluze for software version F0F AURATON 3003 Gratulujeme Vám k nákupu regulátoru teploty, založeného na nejmodernějším technologickém řešení. AURATON 3003 3 Funkce FrostGuard

Více

RTH. Návod k obsluze. www.lars.cz OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH

RTH. Návod k obsluze. www.lars.cz OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH www.lars.cz RTH Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET Gratulujeme Vám k nákupu moderního přijímače, který je instalován u topného nebo klimatizačního zařízení. 2 Základní vlastnosti produktu Práce

Více

2025 RTH 2025. www.lars.cz OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH. Obsługi. Návod k obsluze

2025 RTH 2025. www.lars.cz OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH. Obsługi. Návod k obsluze www.lars.cz 2025 RTH 2025 Návod k obsluze Obsługi OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH 2 Blahopřejeme Vám k nákupu moderního termostatu AURATON 2025 / AURATON 2025 RTH vyvinutého na základě vyspělého

Více

T-1 T-2. www.lars.cz. Návod k obsluze AURATON T-2

T-1 T-2. www.lars.cz. Návod k obsluze AURATON T-2 www.lars.cz T-1 T-2 Návod k obsluze AURATON T-2 2 AURATON T-1 Bezdrátový regulátor teploty Bezdrátový regulátor teploty pro všechna topná zařízení v domě. Dodatečně, díky vestavěnému čidlu teploty, může

Více

k obsluze AURATON 3013 Návod for software version F0F

k obsluze AURATON 3013 Návod for software version F0F www.auraton.cz 3013 Návod k obsluze for software version F0F AURATON 3013 3 Gratulujeme Vám k nákupu regulátoru teploty, založeného na nejmodernějším technologickém řešení. AURATON 3013 LCD Funkce FrostGuard

Více

Návod k obsluze. pro program ver. F03 a F0A

Návod k obsluze. pro program ver. F03 a F0A Návod k obsluze pro program ver. F03 a F0A Gratulujeme Vám k nákupu moderního regulátoru teploty, zkonstruovaného na základě pokročilého mikroprocesoru. AURATON 2030 / AURATON 2030 RTH 8 nezávislých teplot

Více

200 RTH. OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON 200 RTH AURATON RTH. Návod k obsluze. dla oprogramowania w ver.

200 RTH.  OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON 200 RTH AURATON RTH. Návod k obsluze. dla oprogramowania w ver. www.auraton.cz 200 RTH Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH AURATON 200 RTH 2 3 Blahopřejeme Vám k nákupu nejnovějšího regulátoru teploty vyvinutého

Více

RTH. Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH

RTH.   Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH www.auraton.cz RTH Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH 2 Gratulujeme Vám k nákupu moderního, bezdrátového a ultraúsporného regulátoru teploty AURATON T-1 RTH, vytvořeného na základě vyspělého

Více

2030 RTH Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A

2030 RTH Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A www.auraton.cz 2030 RTH 2030 Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH 3 Gratulujeme Vám k nákupu moderního regulátoru teploty, zkonstruovaného na základě

Více

Návod k obsluze. ve verzi PDF

Návod k obsluze. ve verzi PDF Návod k obsluze ve verzi PDF 2 Gratulujeme Vám k nákupu regulátoru teploty, založeného na nejmodernějším technologickém řešení. AURATON 3013 Funkce FrostGuard Chrání před zamrznutím místnosti Možnost

Více

Volitelné prvky systému. Legenda - popis signalizace diody. Popis zařízení

Volitelné prvky systému. Legenda - popis signalizace diody. Popis zařízení 3 4 Volitelné prvky systému AURATON H-1 Okenní klika (prvek prodávaný samostatně) Volitelným prvkem systému je okenní klika, vybavená vysílačem a čidlem její polohy. Díky tomu namontovaná klika předává

Více

www.lars.cz Návod k obsluze

www.lars.cz Návod k obsluze www.lars.cz H Návod k obsluze Blahopřejeme Vám 2 k zakoupení moderní okenní kliky AURATON H-1 vybavené nejmodernějším mikroprocesorem, snímači její polohy a rádiovým vysílačem. Obsah krabičky Okenní klika

Více

2025 RTH 2025. www.lars.cz. Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH. Obsługi

2025 RTH 2025. www.lars.cz. Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH. Obsługi www.lars.cz 2025 RTH 2025 Návod k obsluze Obsługi OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH 2 Blahopřejeme Vám k nákupu moderního termostatu AURATON 2025 / AURATON 2025 RTH vyvinutého na základě vyspělého

Více

2025 RTH 2025 P 2025 NÁVOD K OBSLUZE

2025 RTH 2025 P 2025 NÁVOD K OBSLUZE 2025 RTH 2025 P 2025 CZ NÁVOD K OBSLUZE www.auraton.cz 2 Blahopřejeme Vám k nákupu moderního termostatu AURATON 2025 / AURATON 2025 RTH vyvinutého na základě vyspělého mikroprocesoru. 4 nezávislé nastavitelné

Více

Návod k obsluze. ve verzi PDF

Návod k obsluze. ve verzi PDF Návod k obsluze ve verzi PDF 2 Gratulujeme Vám k nákupu regulátoru teploty, založeného na nejmodernějším technologickém řešení. AURATON 3003 Funkce FrostGuard : Chrání před zamrznutím místnosti Možnost

Více

S10. Návod k obsluze. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A

S10. Návod k obsluze.  dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A www.auraton.cz S10 Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A + 3 AURATON S10 Ovladač trojcestného ventilu AURATON S10 je ovladač určený k ovládání trojcestného ventilu. Zařízení otevírá a

Více

Návod k obsluze. AURATON 8000

Návod k obsluze.  AURATON 8000 Návod k obsluze www.auraton.pl 8000 AURATON 8000 Výrobky, se kterými spolupracuje ovladač AURATON 8000 (lze zakoupit samostatně) Ovladač AURATON 8000 spolupracuje s: 2 - Bezdrátovými regulátory teploty

Více

Návod k použití Termostat FH-CWP

Návod k použití Termostat FH-CWP Návod k použití Termostat FH-CWP Obsah Návod k použití termostatu FH-CWP 1. Přehled funkcí... 3 2. Montáž... 4 3. Instalace... 4 4. Ruční režim (tovární nastavení)... 5 5. Časová funkce ON/OFF... 6 6.

Více

Gratulujeme Vám k nákupu moderního regulátoru teploty AURATON 3000 a děkujeme za projevení důvěry naší firmě. Nový regulátor bude Vaší rodině sloužit

Gratulujeme Vám k nákupu moderního regulátoru teploty AURATON 3000 a děkujeme za projevení důvěry naší firmě. Nový regulátor bude Vaší rodině sloužit Gratulujeme Vám k nákupu moderního regulátoru teploty AURATON 3000 a děkujeme za projevení důvěry naší firmě. Nový regulátor bude Vaší rodině sloužit po dlouhá léta. Značně uspoří Vaše výdaje za energii

Více

BPT401 BLUEPOINT. BLUEPOINT. vytápění a chlazení. Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET BLUEPOINT. dla oprogramowania w ver. 2.

BPT401 BLUEPOINT.   BLUEPOINT. vytápění a chlazení. Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET BLUEPOINT. dla oprogramowania w ver. 2. BLUEPOINT BPT401 www.4heat.cz BLUEPOINT vytápění a chlazení Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. 2.0 OFF ON IN OUT ALARM RESET BLUEPOINT 2 Blahopřejeme Vám k nákupu moderního termostatu BLUEPOINT401

Více

R25 RT NÁVOD K OBSLUZE.

R25 RT NÁVOD K OBSLUZE. R25 RT CZ NÁVOD K OBSLUZE www.auraton.cz Blahopřejeme Vám k nákupu moderního termostatu AURATON R25 RT vyvinutého na základě vyspělého mikroprocesoru. Popis přijímače AURATON RT Přijímač AURATON RT spolupracuje

Více

TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 TP44

TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 TP44 www.regulus.cz TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 CZ TP44 1. Popis Digitální termostat je vhodný k řízení teploty v obývacím pokoji a velmi snadno se ovládá. Umožňuje

Více

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA 2003 Návod k použití OBECNÁ UPOZORNĚNÍ Prostorový termostat AVANSA 2003 je vhodný pro ovládání většiny kotlů prodávaných v České republice. Může být snadno připojen

Více

PIR CR k obsluze Návod OFF ON IN OUT ALARM RESET for software version F0F

PIR CR k obsluze Návod OFF ON IN OUT ALARM RESET for software version F0F www.auraton.cz PIR CR Návod k obsluze for software version F0F OFF ON IN OUT ALARM RESET 2 AURATON PIR CR Blahopřejeme Vám k nákupu moderního, bezdrátového pohybového čidla určeného k ovládání čerpadla

Více

200 TRA. Návod k obsluze.

200 TRA. Návod k obsluze. 200 TRA CZ Návod k obsluze www.auraton.cz 2 3 Blahopřejeme Vám k nákupu nejnovějšího regulátoru teploty vyvinutého na základě nejmodernějšího mikroprocesoru. AURATON 200 TRA Popis regulátoru teploty AURATON

Více

200 TRA NÁVOD K OBSLUZE.

200 TRA NÁVOD K OBSLUZE. 200 TRA CZ NÁVOD K OBSLUZE www.auraton.cz 2 Blahopřejeme Vám k nákupu nejnovějšího regulátoru teploty vyvinutého na základě nejmodernějšího mikroprocesoru. AURATON 200 TRA Funkce FrostGuard : Chrání před

Více

Návod k použití Termostat FH-CWD

Návod k použití Termostat FH-CWD Návod k použití Termostat FH-CWD Obsah Návod k použití termostatu FH-CWD 1. Přehled funkcí... 3 2. Montáž... 3 3. Instalace... 4 4. Obecné použití... 4 5. Volba regulace teploty v místnosti nebo regulace

Více

2025 RTH Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH. dla oprogramowania w ver. 2.0

2025 RTH Návod k obsluze OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH. dla oprogramowania w ver. 2.0 www.auraton.cz 2025 RTH 2025 Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. 2.0 OFF ON IN OUT ALARM RESET AURATON RTH 2 Blahopřejeme Vam k nakupu moderniho termostatu AURATON 2025 / AURATON 2025 RTH vyvinuteho

Více

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Z důvodu možných změn norem a výrobků jsou informace a obrázky uvedené v tomto dokumentu závazné jen tehdy, pokud jsou od nás potvrzeny. Programovatelný

Více

TP44 RF Návod na instalaci a použití Bezdrátový digitální programovatelný termostat TP44 RF TP44 RF

TP44 RF Návod na instalaci a použití Bezdrátový digitální programovatelný termostat TP44 RF TP44 RF www.regulus.cz TP44 RF Návod na instalaci a použití Bezdrátový digitální programovatelný termostat TP44 RF CZ TP44 RF 1. Popis Vysílač Přijímač Bezdrátový digitální termostat je vhodný k řízení teploty

Více

PROSTOROVÝ DIGITÁLNÍ TERMOSTAT

PROSTOROVÝ DIGITÁLNÍ TERMOSTAT PROSTOROVÝ DIGITÁLNÍ TERMOSTAT PRO VŠECHNY TYPY VYTÁPĚNÍ 4 TEPLOTNÍ ZMĚNY NA DEN NEZÁMRZOVÁ TELOTA 5 C PT11 NOVÝ DESIGN - JEDNODUCHÉ OVLÁDÁNÍ - SNADNÁ MONTÁ MONTÁŽ A UMÍSTĚNÍ Termostat instalujte na vhodné

Více

BT010. Návod k použití Bezdrátový termostat.

BT010. Návod k použití Bezdrátový termostat. BT010 Návod k použití Bezdrátový termostat www.elbock.cz Montáž a výměna baterií A B - + AA AA Odklopte přední kryt vysílače. Vložte alkalické baterie 2 x 1.5 V AA. Pokud na vysílači bliká LED 3 x za 8

Více

POKOJOVÝ TERMOSTAT DK LOGIC 100. Návod na obsluhu

POKOJOVÝ TERMOSTAT DK LOGIC 100. Návod na obsluhu POKOJOVÝ TERMOSTAT DK LOGIC 100 Návod na obsluhu INS-012-004 100x142 Obsah 1. Popis termostatu... 3 2. Popis displeje... 3 3. Popis tlačítek... 4 4. Namontování termostatu... 4 5. Funkce termostatu...

Více

S03 RTH k obsluze Návod OFF ON IN OUT ALARM RESET for software version F0F

S03 RTH k obsluze Návod OFF ON IN OUT ALARM RESET for software version F0F www.auraton.cz S03 RTH Návod k obsluze for software version F0F OFF ON IN OUT ALARM RESET 2 Bezdrátový ovládač čerpadla ústředního topení AURATON S03 RTH Ovládač AURATON S03 RTH je určený pro bezdrátové

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více

N Á V O D NA O V L Á D Á N Í C U 3 4 5 - S T T R EG ULÁ TOR PRO POD LAHOVÉ VYTÁ P ĚNÍ. Důležitá bezpečtnostní upozornění: Výhody: Technická data

N Á V O D NA O V L Á D Á N Í C U 3 4 5 - S T T R EG ULÁ TOR PRO POD LAHOVÉ VYTÁ P ĚNÍ. Důležitá bezpečtnostní upozornění: Výhody: Technická data N Á V O D NA O V L Á D Á N Í C U 3 4 5 - S T T R EG ULÁ TOR PRO POD LAHOVÉ VYTÁ P ĚNÍ Důležitá bezpečtnostní upozornění: CU 345-STT je 7-dení programovatelný regulator teploty pro podlahové vytápění a

Více

Bezdrátový pokojový termostat. Flame RF

Bezdrátový pokojový termostat. Flame RF Bezdrátový pokojový termostat Flame RF Pokojový termostat Flame RF slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného režimu. Zvyšuje tak teplotní komfort místnosti

Více

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ)

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ) OVLADAČ AC8000 AC8000A KOMPAKTNÍ TERMOSTAT S MIKROPROCESOREM Vlastnosti: čtyří režimy: chlazení/větrání/topení/auto rychlost ventilátoru: vysoká/střední/nízká/automatická tři typy: pouze chlazení/chlazení

Více

PROSTOROVÝ TERMOSTAT S PODSVÍCENÝM DISPLEJEM

PROSTOROVÝ TERMOSTAT S PODSVÍCENÝM DISPLEJEM PROSTOROVÝ TERMOSTAT S PODSVÍCENÝM DISPLEJEM PT23 VELKÝ PŘEHLEDNÝ DISPLEJ S DOTYKOVÝM OVLÁDÁNÍM vhodný pro všechny typy kotlů s ON / OFF ovládáním týdenní program (nastavitelný) 6 teplotních změn na každý

Více

RTH 8D PRO. Návod k obsluze. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A

RTH 8D PRO. Návod k obsluze.  dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A RTH 8D PRO Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A www.auraton.cz 2 3 AURATON RTH 8D PRO inteligentní bezdrátový regulátor 8 zón vytápění AURATON RTH 8D PRO je řídicí jednotka určená ke

Více

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1 SPÍNACÍ HODINY Při každém zapnutí startuje topení vždy na plný výkon a dále pak pracuje dle poslední nastavené teploty, pokud není tato dále měněna. Při zapnutí topení předvolbou je však funkce topení

Více

Pozn.: Monostabilní relé přepíná pouze v případě, že je přístroj pod napětím.

Pozn.: Monostabilní relé přepíná pouze v případě, že je přístroj pod napětím. Návod k obsluze DIGITÁLNÍ SPÍNACÍ HODINY S JEZDCI Čtěte pozorně všechny instrukce Elektronické časové spínače s programováním denním (Micro D) nebo týdenním (Micro W) k ovládání elektrických zařízení.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 4000867 1. Display (1) Nastavená teplota (2) Pokojová teplota (3) Symbol jednotky teploty (4) Dny týdne (5) Hodiny (6) Minuty (7) Symbol topení (8) Symbol chlazení (9) Symbol slabé

Více

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE MICROMATIC TD 457 INSTRUKCE PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci po omítku

Více

NÁVOD K OBSLUZE PROGRAMOVATELNÉHO TERMOSTATU SALUS T105

NÁVOD K OBSLUZE PROGRAMOVATELNÉHO TERMOSTATU SALUS T105 Kapitola: NÁVOD K OBSLUZE PROGRAMOVATELNÉHO TERMOSTATU SALUS T105, strana 1/5 NÁVOD K OBSLUZE PROGRAMOVATELNÉHO TERMOSTATU SALUS T105 SALUS 097B - PROGRAMOVATELNÝ REGULÁTOR TEPLOTY S TÝDENNÍM PROGRAMEM

Více

NÁVOD K OBSLUZE TERMOSTATU TC Solar 813 TC Solar 813 regulátor solárního systému

NÁVOD K OBSLUZE TERMOSTATU TC Solar 813 TC Solar 813 regulátor solárního systému Kapitola: POUŽITÍ, strana 1/9 NÁVOD K OBSLUZE TERMOSTATU TC Solar 813 TC Solar 813 regulátor solárního systému Děkujeme Vám, že jste si zakoupili termostat TC Solar 813, než začnete termostat používat,

Více

Termostat programovatelný TP08

Termostat programovatelný TP08 Návod k použití Termostat programovatelný TP8 V 1.1 Popis Programovatelný termostat pro ovládání topení nebo klimatizace. Při provozu ukazuje skutečnou teplotu v prostoru, čas a den v týdnu, zvolený program,

Více

BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT

BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT BPT710 PRO OVLÁDÁNÍ TOPNÝCH ZAØÍZENÍ Komfortní ovládání pro: přímotopy podlahové topení sálavé panely, infrapanely plynové a elektrické kotle (pouze s přijímačem BPT002)

Více

BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC

BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC Návod na montáž a údržbu BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC CZ verze 1.0 Obsah 1. Instalace 1.1. Seznam dílů 1.2. Displej a LED 1.3. Umístění 1.4. Elektrické zapojení 2. První spuštění 3. Funkce 3.1. Nastavení

Více

ELEKTRONICKÝ KLÍČ 1103

ELEKTRONICKÝ KLÍČ 1103 ELEKTRONICKÝ KLÍČ 1103 Popis Systém elektronického klíče umožňuje odemykání elektrického zámku pouze přiložením plastového elektronického klíče k jednotce. Do paměti jednotky může být uloženo až 2000 elektronických

Více

Tepelně spínaná zásuvka

Tepelně spínaná zásuvka Teplotní regulace připojeného spotřebiče POPIS OVLÁDACÍCH PRVKŮ vestavěné čidlo teploty TS10 Tepelně spínaná zásuvka Příklady použití: elektrické topné desky přímotopná tělesa Fce = výběr funkcí (AUTO,

Více

TP34 RF Návod na instalaci a použití Bezdrátový digitální programovatelný termostat TP34 RF TP34 RF

TP34 RF Návod na instalaci a použití Bezdrátový digitální programovatelný termostat TP34 RF TP34 RF TP34 RF www.regulus.cz Návod na instalaci a použití Bezdrátový digitální programovatelný termostat TP34 RF TP34 RF CZ 1. Popis Vysílač - baterie 2x1,5 V Přijímač - 230 V Bezdrátový digitální termostat

Více

Termostat programovatelný TP01

Termostat programovatelný TP01 Návod k použití Termostat programovatelný TP01 CZ verze 1.1 Popis Programovatelný termostat pro ovládání topení nebo klimatizace. Umožňuje nastavit 2 teplotní hladiny v rozsahu mezi 5 a 35 C (tj. komfortní

Více

EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1

EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1 EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1 Euroster 506 1. ÚVOD Euroster regulátor 506 je navržen tak pro řízení systémů podlahového vytápění elektrického, vodního, plynového apod. Disponuje dvěmi

Více

Uživatelský manuál Programovatelný termostat VDT 001

Uživatelský manuál Programovatelný termostat VDT 001 Uživatelský manuál Programovatelný termostat VDT 001 Obsah balení: 1 ks programovatelný termostat 2 ks 6x1 šroubky 2 ks úchytek na stěnu 1 ks montážní destička na zeď 1 ks uživatelský manuál Teplotní režim:

Více

Aktivace REŽIMU ČASOVÉHO ŘÍZENÍ

Aktivace REŽIMU ČASOVÉHO ŘÍZENÍ Aktivace REŽIMU ČASOVÉHO ŘÍZENÍ Při zapnutém termostatu: Stiskněte tlačítko M a podržte je tři vteřiny stisknuté. Stisknutím nebo vyberete následující nastavení: 00 = bez časovače (funkce časovače vypnuta)

Více

Instalační návod. Pokojový termostat EKRTW

Instalační návod. Pokojový termostat EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Obsah 1. Úvod...1 2. Instalace termostatu...2 3. Nastavení u v instalační nabídce...5 4. Technické parametry...9 1. Úvod Před spuštěním jednotky si tuto příručku

Více

BEZDRÁTOVÉ DIGITÁLNÍ ÈIDLO VLHKOSTI

BEZDRÁTOVÉ DIGITÁLNÍ ÈIDLO VLHKOSTI WS350 BEZDRÁTOVÉ DIGITÁLNÍ ÈIDLO VLHKOSTI VYSÍLAÈ K PØIJÍMAÈÙM ØADY WS3xx Bezdrátové digitální čidlo vlhkosti je vhodné do míst, kde je nutné udržovat stálou vlhkost vzduchu (např. sklady). WS350 je vysílač,

Více

Digitální Programovatelný Termostat Uživatelský Návod Digitální Programovatelný Termostat Pro Individuální Denní Nebo Víkendová Nastavení

Digitální Programovatelný Termostat Uživatelský Návod Digitální Programovatelný Termostat Pro Individuální Denní Nebo Víkendová Nastavení Digitální Programovatelný Termostat Pro Individuální Denní Nebo Víkendová Nastavení Obsah: Shrnutí 1 Úvod 2 Instalace Demontáž starého termostatu 4 Propojení vodičů 5 Volba umístění 6 Připojení k termostatu

Více

ILH Detektor těkavých organických látek Návod k obsluze

ILH Detektor těkavých organických látek Návod k obsluze ILH Detektor těkavých organických látek Návod k obsluze Montáž Zařízení lze instalovat v suchém prostředí (IP20) pomocí šroubů na stěnu nebo zapuštěný do krabice (rozvaděče). Doporučená výška instalace

Více

Uživatelský manuál Programovatelný termostat VDT 001

Uživatelský manuál Programovatelný termostat VDT 001 Uživatelský manuál Programovatelný termostat VDT 001 Obsah balení: 1 ks programovatelný termostat 2 ks #6x1 šroubky 2 ks úchytek na stěnu 1 ks montážní destička na zeď 1 ks uživatelský manuál Teplotní

Více

Zařízení má být instalováno výhradě kvalifikovaným elektrikářem, podle návodu k zapojení. Dodržujte bezpečnostní předpisy.

Zařízení má být instalováno výhradě kvalifikovaným elektrikářem, podle návodu k zapojení. Dodržujte bezpečnostní předpisy. Návod na instalaci a použití termostatu TERMOFOL TF-H1 Upozornění! Zařízení má být instalováno výhradě kvalifikovaným elektrikářem, podle návodu k zapojení. Dodržujte bezpečnostní předpisy. Instalaci proveďte

Více

PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17

PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17 TD-1 PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17 1. Použití Detektor měří teplotu a může poskytovat informaci o: příliš nízké teplotě, např. ve sklenících, květinářstvích, dětských pokojích aj.; příliš

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

Tactic Pro A A A A A A693868

Tactic Pro A A A A A A693868 Tactic Pro A693861 - A693862 - A693863 A693865 - A693867 - A693868 BVCert. 6020118 Basic Pro A693871 - A693872 - A693873 A693875 - A693877 - A693878 2 - JAK POUŽÍVAT TENTO PŘÍSTROJ CZ Vizualizace* požadované

Více

BEZDRÁTOVÝ POKOJOVÝ TERMOSTAT DK LOGIC 200. Návod na obsluhu

BEZDRÁTOVÝ POKOJOVÝ TERMOSTAT DK LOGIC 200. Návod na obsluhu BEZDRÁTOVÝ POKOJOVÝ TERMOSTAT DK LOGIC 200 Návod na obsluhu INS-012-005 130X184,5 2 Pokojový termostat DK LOGIC 200 Obsah 1. Popis termostatu... 3 2. Doporučení k instalaci... 3 3. Popis částí - displeje...

Více

Veria Control T45. Guide d installation. Installatiehandleiding. Guida all installazione. Instalační příručka. Navodila za montažo

Veria Control T45. Guide d installation. Installatiehandleiding. Guida all installazione. Instalační příručka. Navodila za montažo Veria Control T45 Guide d installation Installatiehandleiding Guida all installazione Instalační příručka Navodila za montažo FR NL IT SI Popis tlačítek a displeje Instalace a zapojení termostatu Aktuální

Více

Jednostanicový ovladač TORO Řady TSSCWP TSSCWP. Uživatelská příručka. Děkujeme Vám, že jste si vybrali jednostanicový ovladač TSSCWP.

Jednostanicový ovladač TORO Řady TSSCWP TSSCWP. Uživatelská příručka. Děkujeme Vám, že jste si vybrali jednostanicový ovladač TSSCWP. Jednostanicový ovladač TORO Řady TSSCWP TSSCWP Uživatelská příručka Děkujeme Vám, že jste si vybrali jednostanicový ovladač TSSCWP. Obsah Přehled součástek 3 Vložení baterie 3 Připojení ovladače k ventilu

Více

1) Výrobek: TÝDENNÍ PROSTOROVÝ TERMOSTAT - bezdrátový

1) Výrobek: TÝDENNÍ PROSTOROVÝ TERMOSTAT - bezdrátový 1) Výrobek: TÝDENNÍ PROSTOROVÝ TERMOSTAT - bezdrátový 2) Typ: IVAR. DCW 3) Charakteristika použití: Bezdrátové připojení termostatu - napájení 2 bateriemi typu AA Denní i týdenní programování (až 7 programů

Více

Univerzální mikroprocesorová řídicí jednotka čerpadla

Univerzální mikroprocesorová řídicí jednotka čerpadla Firma TMK sp.j. Września Szosa Witkowska 105 tel./fax +48 61 437 97 www.tmk.com.pl Univerzální mikroprocesorová řídicí jednotka čerpadla MTS 100 Návod k obsluze a instalaci Použití Řídicí jednotka je určena

Více

BPT22 BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT

BPT22 BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT BPT22 BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT s pøijímaèem do zásuvky BPT22 je ideálním řešením do míst, kde je nákladné nebo zcela nemožné tažení vodičů od termostatu ke kotli. Je určen pro automatickou regulaci

Více

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data Úvod Všeobecné informace Série R8300 digitální topící termostat využívá předností mikro-počítačových ovládacích čipů, rozpoznávající teplotu díky vnitřním a venkovním senzorům. Porovnáním nastavených teplot

Více

EUROTEMP 2026/2026TX

EUROTEMP 2026/2026TX EUROTEMP 2026/2026TX 1. CHARAKTERISTIKA ZAŘÍZENÍ 4 různé programy pro každý den v týdnu (celkem 28 různých rozmezí a teplot pro celý týden). Změny v nastavování času pro programování - 10 minut. Určeno

Více

PROSTOROVÝ TERMOSTAT S MODULACÍ (e-bus)

PROSTOROVÝ TERMOSTAT S MODULACÍ (e-bus) POKYNY PRO MONTÁŽ A POUŽITÍ PROSTOROVÝ TERMOSTAT S MODULACÍ (e-bus) 33 18 449 (33 18 299) provedení pro kabel 33 18 304 bezdrátové provedení ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ PROVÁDĚNÁ NA KOTLI denní / noční teplota

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE TD 457 (MM7592) NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci pod omítku

Více

Tydenní programovatelný termostat pro ovládání vytápění

Tydenní programovatelný termostat pro ovládání vytápění Tydenní programovatelný termostat pro ovládání vytápění - 1 - Popis Spotřeba baterií Běžný režim činnosti (např. komfort) Hodina Běžný den Teplota (zadaná nebo změřená) Vytápění zapnuto Tlačítka pro regulaci

Více

NÁVOD K OBSLUZE TERMOSTATU SALUS 1500 PROGRAMOVATELNÝ REGULÁTOR TEPLOTY S TÝDENNÍM PROGRAMEM

NÁVOD K OBSLUZE TERMOSTATU SALUS 1500 PROGRAMOVATELNÝ REGULÁTOR TEPLOTY S TÝDENNÍM PROGRAMEM Eurotemp 1500:Sestava 1 19.4.2010 12:36 Stránka 1 NÁVOD K OBSLUZE TERMOSTATU SALUS 1500 PROGRAMOVATELNÝ REGULÁTOR TEPLOTY S TÝDENNÍM PROGRAMEM Děkujeme Vám, že jste si koupili náš termostat. Bude Vaší

Více

Spínací hodiny týdenní, digitální na DIN lištu

Spínací hodiny týdenní, digitální na DIN lištu Návod k použití CZ Spínací hodiny týdenní, digitální na DIN lištu 4731553 - FKGE2 24 HODIN MONTÁŽ NA DIN LIŠTU NEPŘEHLÉDNĚTE Před použitím výrobku si pečlivě přečtěte tento návod a bezpečnostní upozornění,

Více

BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT s obousmìrnou komunikací

BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT s obousmìrnou komunikací BPT102 BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT s obousmìrnou komunikací Velkou výhodou je možnost změny referenční místnosti pouhým přemístěním vysílací části, tím je možné docílit optimální tepelné pohody ve

Více

S08. Návod k obsluze. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A

S08. Návod k obsluze.  dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A www.auraton.cz S08 Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A + 3 AURATON S08 Dvoufunkční ovládač čerpadla ústředního topení (ÚT) nebo teplé vody (TV) Použití jako ovládače čerpadla Ú T AURATON

Více

RÁDIOVÝ PŘIJÍMAČ MODULOVÝ 2-KANÁLOVÝ ROM-10

RÁDIOVÝ PŘIJÍMAČ MODULOVÝ 2-KANÁLOVÝ ROM-10 RÁDIOVÝ PŘIJÍMAČ MODULOVÝ 2-KANÁLOVÝ ROM-10 návod k obsluze POPIS FUNKCE Rádiový přijímač modulový ROM-10 může být vestavěný v typických rozvodnicích na DIN liště TH 35 a realizovat funkce rádiového řízení

Více

Digitální tlakový spínač DPC-10 A Návod k montáži a obsluze

Digitální tlakový spínač DPC-10 A Návod k montáži a obsluze Digitální tlakový spínač DPC-10 A Návod k montáži a obsluze verze 1.2-PG (09/2015) PROHLÁŠENÍ O SHODĚ V souladu s nařízením následujících evropské směrnice pro elektromagnetickou kompatibilitu: 2004/108/EC

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

Návod k montáži a použití PH-TS20 Bezdrátová teplotně spínaná zásuvka

Návod k montáži a použití PH-TS20 Bezdrátová teplotně spínaná zásuvka Návod k montáži a použití PH-TS20 Bezdrátová teplotně spínaná zásuvka verze 10.07 POPIS OVLÁDACÍCH PRVKŮ vestavěné čidlo displej ovládací prvky napájení 230V/50Hz zásuvka pro ovládaný spotřebič Fce i P

Více

SORKE TPC SALDA. Dotykový programovatelný ovladač. Příručka pro uživatele TPC

SORKE TPC SALDA. Dotykový programovatelný ovladač. Příručka pro uživatele TPC SALDA Dotykový programovatelný ovladač TPC Příručka pro uživatele TPC Dotyková obrazovka Nastavení a zobrazení teploty vstupního vzduchu Nastavení a zobrazení rychlosti otáčení motoru ventilátoru Zobrazení

Více

REGULÁTORY SMART DIAL

REGULÁTORY SMART DIAL REGULÁTORY SMART DIAL Bezdrátový ovladač NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis Ovládací panel Smart Dial umožňuje bezdrátové nastavení teploty a otáček ventilátorů ve vzduchotechnických jednotkách

Více

Univerzální spínač RZ8602 s možností dálkového ovládání

Univerzální spínač RZ8602 s možností dálkového ovládání Univerzální spínač RZ8602 s možností dálkového ovládání Instalační a uživatelský manuál Technické parametry a rozměry Jedná se o univerzální spínač v panelovém provedení s dotykovým ovládáním, určený k

Více

Automatická zavlažovací řídící jednotka. Pokyny pro instalaci a použití

Automatická zavlažovací řídící jednotka. Pokyny pro instalaci a použití Automatická zavlažovací řídící jednotka Pokyny pro instalaci a použití J + J závlahové systémy, s.r.o., Senice 24, 290 01 Poděbrady, tel./fax: 325 652 064, 325 652 365-6, mobil: 602 248 366, e-mail: jerabek@zavlahy-jerabek.cz,

Více

1. Základní parametry regulátoru

1. Základní parametry regulátoru P/9/2004 DATUM PŘIJETÍ DATUM VYKOÁÍ PODPIS PŘIPOMIKY MIKROPROCESOROVÝ REGUÁTOR TEPOTY RT - 03 WOJTUŚ ÁVOD K POUŽITÍ Regulátor teploty WOJTUŚ měří teplotu ve vodním plášti krbu a v závislosti na nastavených

Více

Popis a funkce klávesnice K3

Popis a funkce klávesnice K3 Popis a funkce klávesnice K3 originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice K3 používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání dveří, ovládání zabezpečovacích

Více

Digitální tlakový spínač DPC-10. Návod k montáži a obsluze

Digitální tlakový spínač DPC-10. Návod k montáži a obsluze Digitální tlakový spínač DPC-10 Návod k montáži a obsluze PROHLÁŠENÍ O SHODĚ V souladu s nařízením následujících evropské směrnice pro elektromagnetickou kompatibilitu: 2004/108/EC Výrobce, EVAK PUMP TECHNOLOGY

Více

RÁDIOFREKVENČNÍ DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA 2003 TX. Návod k použití

RÁDIOFREKVENČNÍ DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA 2003 TX. Návod k použití RÁDIOFREKVENČNÍ DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA 2003 TX Návod k použití OBECNÁ UPOZORNĚNÍ Prostorový termostat AVANSA 2003 TX Ije vhodný pro ovládání většiny kotlů prodávaných v České republice. Může

Více

Instalační manuál Handsfree monitor. Montážní záda pro handsfree monitor. Vid-9204-1

Instalační manuál Handsfree monitor. Montážní záda pro handsfree monitor. Vid-9204-1 Instalační manuál Handsfree monitor Montážní záda pro handsfree monitor Vid-9204-1 POPIS TLAĆÍTEK Servisní tlačítko Stiskem tlačítka se spojí svorka S1 se svorkou GND (zem) Tlačítko s přepínacím relé Toto

Více

EUROSTER 1100WB 1.POUŽITÍ 2.POPIS PŘÍSTROJE

EUROSTER 1100WB 1.POUŽITÍ 2.POPIS PŘÍSTROJE EUROSTER 1100WB NÁVOD K OBSLUZE 1 EUROSTER 1100WB 1.POUŽITÍ Euroster 1100WB je moderní digitální přístroj pro ovládání systémů s kotli na pevná paliva. Zásadní funkcí přístroje je optimalizace procesu

Více

Prostorový termostat s týdenním programem CR 309/S. Návod na montáž a obsluhu

Prostorový termostat s týdenním programem CR 309/S. Návod na montáž a obsluhu Prostorový termostat s týdenním programem CR 309/S Návod na montáž a obsluhu Termostat s týdenním programem, kulatým grafickým displejem, možností nastavení 2 teplot na den, s proporcionální regulací,

Více

RCM2-1 Návod na instalaci a použití POKOJOVÁ JEDNOTKA S LCD DISPLEJEM RCM2-1 na sběrnici CIB RCM2-1

RCM2-1 Návod na instalaci a použití POKOJOVÁ JEDNOTKA S LCD DISPLEJEM RCM2-1 na sběrnici CIB RCM2-1 www.regulus.cz RCM2-1 Návod na instalaci a použití POKOJOVÁ JEDNOTKA S LCD DISPLEJEM RCM2-1 na sběrnici CIB CZ RCM2-1 Návod k pokojové jednotce RCM2-1 na sběrnici CIB Pokojová jednotka s LCD displejem

Více