2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2013/2014. Podmínky pro přijetí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2013/2014. Podmínky pro přijetí"

Transkript

1 2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2013/2014 Podmínky pro přijetí I. Studijní programy a studijní obory Pro akademický rok 2013/2014 je vyhlášeno 2. kolo přijímací řízení ke studiu na Filozofické fakultě Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (dále jen FF UJEP ) v těchto studijních programech a oborech: (1) ve studijním programu Filologie: I.1. Bakalářské studium jednooborové Interkulturní germanistika Bc. 3 prezenční -- prominuta Německý jazyk a literatura (jednooborové) Bc. 3 prezenční -- prominuta (2) ve studijním programu Historické vědy: Kulturně historická regionalistika Bc. 3 prezenční Historie se zaměřením na vzdělávání Bc. 3 prezenční Dokumentace památek Bc. 3 prezenční Archivnictví a spisová služba Bc. 3 kombinovaná (1) ve studijním programu Filozofie Historické vědy: I.2. Bakalářské studium dvouoborové Filozofie Historie Bc. 3 Prezenční (2) ve studijních programech Filozofie Filologie: Filozofie Německý jazyk a literatura Bc. 3 Prezenční

2 (3) ve studijních programech Historické vědy Filologie: Historie se zaměřením na vzdělávání Německý jazyk a literatura se zaměřením na vzdělávání 2 Bc. 3 prezenční Historie Německý jazyk a literatura Bc. 3 prezenční (4) ve studijních programech Historické vědy Humanitní : Historie se zaměřením na vzdělávání Společenské vědy se zaměřením na vzdělávání Bc. 3 prezenční 20 Přijmací 2.3. Historie Společenské vědy Bc. 3 prezenční (5) ve studijních programech Humanitní Filologie: Společenské vědy se zaměřením na vzdělávání Německý jazyk a literatura se zaměřením na vzdělávání Společenské vědy Německý jazyk a literatura Bc. 3 prezenční Bc. 3 prezenční (6) ve studijním programu Politologie Historické vědy: Politologie Historie Bc. 3 prezenční (7) ve studijním programu Politologie Filologie: Politologie Německý jazyk a literatura Bc. 3 prezenční (1) ve studijním programu Filologie: I.3. Navazující magisterské studium jednooborové Německá filologie v česko-německém interkulturním kontextu Mgr. 2 prezenční (2) ve studijním programu Historické vědy: Historie Mgr. 2 prezenční Kulturně historická regionalistika Mgr. 2 prezenční Učitelství historie pro střední školy Mgr. 2 prezenční 25 7.

3 (3) ve studijním programu Politologie: 3 Politická filozofie Mgr. 2 prezenční (4) ve studijním programu Učitelství pro ZŠ: Učitelství cizích jazyků pro ZŠ německý jazyk 1 Mgr. 2 prezenční Učitelství cizích jazyků pro ZŠ německý jazyk Mgr. 2 kombinovaná I.4. Navazující magisterské studium dvouoborové (1) ve studijním programu Učitelství pro ZŠ Dějepis Německý jazyk a literatura pro 2. stupeň ZŠ Mgr. 2 prezenční 20 Občanská výchova Dějepis Mgr. 2 prezenční 10 Občanská výchova Německý jazyk a literatura pro 2. stupeň ZŠ Mgr. 2 prezenční 10 Zkouška (2) ve studijních programech Historické vědy Filologie: Učitelství historie pro SŠ Učitelství německého jazyka a literatury pro SŠ Mgr. 2 prezenční (3) ve studijních programech Historické vědy Humanitní : Učitelství historie pro SŠ Učitelství společenských věd pro SŠ Mgr. 2 prezenční 20 Historie Společenské vědy Mgr. 2 prezenční (4) ve studijních programech Humanitní Filologie: Učitelství společenských věd pro SŠ Učitelství německého jazyka a literatury pro SŠ Mgr. 2 prezenční Tento obor se otevírá pouze tehdy, zapíše-li se ke studiu minimálně 5 studentů. V opačném případě bude zapsaným uchazečům nabídnut studijní obor Německá filologie v česko-německém interkulturním kontextu nebo Učitelství cizích jazyků pro ZŠ německý jazyk v kombinované formě.

4 4 II. Přihláška ke studiu (1) Termíny doručení přihlášky: Písemná přihláška k bakalářskému a navazujícímu magisterskému studiu se podává ve lhůtě do 19. srpna 2013 Rozhodující je datum předání poště. (2) Místo a způsob doručení: a) Písemná přihláška: Přihláška musí být podána na předepsaném tiskopise ( Přihláška ke studiu na VŠ, tiskopis SEVT ) na adresu Filozofická fakulta UJEP, České mládeže 8, Ústí nad Labem). Vyplněnou přihlášku je nutné opatřit: Potvrzením známek ze střední školy (pokud potvrzení o známkách nevydá střední škola, je třeba doložit kopie všech vysvědčení). Originálem dokladu o zaplacení poplatku za přijímací řízení (ústřižek poštovní poukázky nebo potvrzený bankovní příkaz). Úředně ověřenou kopií maturitního vysvědčení nebo bakalářského či magisterského diplomu. Uchazeči, kteří v době podání přihlášky ještě neukončili středoškolská, bakalářská nebo magisterská, předloží úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení nebo bakalářského či magisterského diplomu nejpozději v den konání přijímací zkoušky. (rozhodující je datum doručení). V odůvodněných případech lze na základě žádosti uchazeče tento termín prodloužit. O prodloužení termínu odevzdání maturitního vysvědčení nebo bakalářského či magisterského diplomu rozhoduje děkan fakulty. Dalšími požadovanými materiály dle čl. VI. 7-11, resp. čl. VI FF UJEP nepožaduje potvrzení od lékaře. b) Elektronická přihláška je k dispozici na webových stránkách UJEP ve studijní agendě STAG na adrese Podrobný návod vyplnění přihlášky je k dispozici na této adrese. Elektronická přihláška je po vyplnění automaticky odeslána fakultě. Po vyplnění přihlášky je nutné vytisknout zkrácenou e-přihlášku, podepsat ji a opatřit: Potvrzením známek ze střední školy (pokud potvrzení o známkách nevydá střední škola, je třeba doložit kopie všech vysvědčení). Originálem dokladu o zaplacení poplatku za přijímací řízení (ústřižek poštovní poukázky nebo potvrzený bankovní příkaz). Úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení nebo bakalářského či magisterského diplomu. Uchazeči, kteří v době podání přihlášky ještě neukončili středoškolská, bakalářská nebo magisterská, předloží úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení nebo bakalářského či magisterského diplomu nejpozději v den konání přijímací zkoušky. V odůvodněných případech lze na základě žádosti uchazeče tento termín prodloužit. O prodloužení termínu odevzdání maturitního vysvědčení nebo bakalářského či magisterského diplomu rozhoduje děkan fakulty. Dalšími požadovanými materiály dle čl. VI. 7-11, resp. čl. VI FF UJEP nepožaduje potvrzení od lékaře. Poté je nutné zaslat zkrácenou e-přihlášku se všemi náležitostmi (není nutné zasílat celou kompletně vytištěnou přihlášku) na adresu Filozofická fakulta UJEP, České mládeže 8, Ústí nad Labem. Pokud nebude registrace doručena v písemné podobě, přijímací řízení se nezahájí. c) Uchazeči, kteří se hlásí na více studijních oborů, jsou povinni si podat na každý studijní obor samostatnou přihlášku.

5 5 (3) Fakulta nezasílá potvrzení o přijetí přihlášky ke studiu ani o přijetí poplatku za přijímací řízení. Uchazeči obdrží až pozvánku k přijímacímu řízení. Zároveň poskytne fakulta informaci o termínech a místě konání přijímacích zkoušek na jednotlivé obory na webové prezentaci ( sekce přijímací řízení). III. Poplatek za přijímací řízení (1) Poplatek činí 530,- Kč (20 EUR) za každou přihlášku. V případě použití elektronické přihlášky činí výše poplatku 430,- Kč (15 EUR) za každou přihlášku. (2) Poplatek se hradí poštovní poukázkou nebo převodem ve prospěch účtu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Platby v hotovosti a peníze zaslané poštovní poukázkou typu C nebudou přijaty. Banka: ČNB Ústí nad Labem Účet: /0710 Variabilní symbol: Konstantní symbol při platbě poštovní poukázkou: 0379 Konstantní symbol při platbě převodem: 0308 Specifický symbol při platbě poštovní poukázkou v případě tištěné přihlášky: prvních šest čísel rodného čísla (3) V případě pochybností je uchazeč povinen úhradu řádně prokázat. (4) Poplatek musí být zaplacen nejpozději do 19. srpna V případě neuhrazení poplatku bude přihláška vyřazena. (5) Poplatek je v jakékoli fázi přijímacího řízení nevratný. IV. Termín konání přijímacích zkoušek (1) zkoušky se budou konat 4. září 2013 budově FF UJEP v ulici České mládeže 8, Ústí nad Labem. Fakulta nevypisuje náhradní termín přijímacích zkoušek. V. Obecné podmínky přijetí ke studiu (1) Pro přijetí uchazeče musí být splněny tyto nutné obecné podmínky: a) Uchazeč musí včas doručit řádně vyplněnou přihlášku. b) Uchazeč musí zaplatit poplatek za přijímací řízení. c) Uchazeč musí doložit požadované vzdělání. d) Uchazeč musí úspěšné vykonat přijímací zkoušku nebo musí doložit splnění podmínek pro prominutí přijímací zkoušky. V případě, že se přijímací skládá z několika částí, musí uchazeč úspěšně vykonat každou část přijímací zkoušky. e) studentů je zveřejněn v přehledu jednotlivých oborů FF (viz článek I. těchto podmínek). Ve 2. kole jde pouze o doplnění tohoto počtu. Při dosažení minimální bodové hranice počtu bodů z přijímací zkoušky nebo jednotlivých částí zkoušky ( těchto podmínek) je rozhodujícím kritériem pro přijetí pořadí, které je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky. V odůvodněných případech může být rozhodnutím děkana FF UJEP přijato více uchazečů nad stanovený počet.

6 6 f) U dvouoborového musí uchazeč, není-li stanoveno jinak, složit úspěšně přijímací zkoušku v obou studijních oborech. g) V případě, že uchazeč absolvoval střední školu mimo území České republiky nebo Slovenské republiky, musí předložit úředně ověřenou kopii dokladu o dosažení úplného středoškolského vzdělání získaném na zahraniční střední škole včetně uznání platnosti zahraničního vysvědčení v České republice (nostrifikační doložka). h) V případě, že uchazeč absolvoval bakalářské nebo magisterské vysokoškolské vzdělání mimo území České republiky nebo Slovenské republiky, musí předložit úředně ověřené Osvědčení o uznání vysokoškolského vzdělání a kvalifikace v České republice. i) Cizí státní příslušník, který neabsolvoval úplné střední vzdělání v České republice, musí v souladu se Statutem Univerzity J. E. Purkyně vykonat zkoušku z českého jazyka. Zkoušku může vykonat na katedře bohemistiky PF UJEP nebo na kterémkoli pracovišti v České republice, kde je akreditován studijní program pro výuku českého jazyka. Zkouška musí být složena před konáním přijímacích zkoušek. Za vykonání zkoušky na katedře bohemistiky PF UJEP hradí uchazeč poplatek 500,- Kč. Tato povinnost se nevztahuje na uchazeče o studium do doktorského, které je uskutečňováno v německém jazyce. j) Uchazeči, kteří se ucházejí o studium na FF UJEP v rámci programu Sokrates/Erasmus, se přijímají bez přijímacích zkoušek na základě podepsané dohody, tzv. Bilateral Agreement. (2) BAKALÁŘSKÉ STUDIUM - obecné podmínky přijetí: Ke studiu v bakalářském studijním programu může být přijat jedině absolvent střední školy, který úspěšně složil maturitní zkoušku. Složení maturitní zkoušky je třeba prokázat úředně ověřenou kopií maturitního vysvědčení, kterou je nutné doručit na adresu FF UJEP spolu s přihláškou nebo nejpozději v den konání přijímací zkoušky. V odůvodněných případech lze na základě žádosti uchazeče tento termín prodloužit. O prodloužení termínu odevzdání maturitního vysvědčení rozhoduje děkan fakulty. Nedoručení vysvědčení řádně a včas je považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FF UJEP. Podmínky přijetí na jednotlivé obory a základní charakteristika průběhu přijímacích zkoušek je uvedena v článku VI. těchto podmínek. Fakulta nevyzývá uchazeče písemně k předložení úředně ověřené kopie maturitního vysvědčení, a to ani před stanoveným termínem, ani po něm. (3) NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM (JEDNOOBOROVÉ) obecné podmínky přijetí: a) studijní program N7105 Historické vědy K jednooborovému studiu v navazujícím magisterském může být přijat absolvent bakalářského studijního programu Historické vědy (B7105). Absolvování bakalářského je třeba prokázat úředně ověřenou kopií diplomu, kterou je nutné doručit na FF UJEP nejpozději nejpozději 19. srpna 2013 (rozhodující je datum doručení). V odůvodněných případech lze na základě žádosti uchazeče tento termín prodloužit. O prodloužení termínu odevzdání úředně ověřené kopie bakalářského diplomu rozhoduje děkan fakulty. Nedoručení kopie diplomu řádně a včas je považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FF UJEP. Na absolventy Filozofické fakulty se tato podmínka nevztahuje. Fakulta nevyzývá uchazeče písemně k předložení úředně ověřené kopie bakalářského diplomu, a to ani před stanoveným termínem, ani po něm. V případě absolvování jiného bakalářského studijního programu je uchazeč povinen spolu s ověřenou kopií diplomu dodat i ověřený výpis předmětů (včetně hodnocení ), které absolvoval v rámci bakalářského. Výpis musí být potvrzen příslušnou vysokou školou, případně může uchazeč dodat úředně ověřenou kopii Dodatku k diplomu. komise prověří shodu studijního plánu vystudovaného oboru s obory programu Historické vědy. Na základě tohoto posouzení a na základě výsledků z přijímacích zkoušek pak doporučí přijetí/nepřijetí ke studiu. V případě přijetí uchazeče bude tento povinen vykonat v průběhu rozdílové zkoušky ze stěžejních předmětů bakalářského studijního plánu oboru Historie. Rozhodnutí o rozdílových zkouškách vydává na základě doporučení vedoucího katedry historie děkan fakulty. Pro bližší informace ohledně posouzení studijního plánu je možné kontaktovat FF UJEP (proděkanku pro studium, příp. studijní oddělení) ještě před podáním přihlášky ke studiu. b) studijní program:

7 7 N7503 Učitelství pro základní školy / obor Učitelství cizích jazyků pro ZŠ německý jazyk (v prezenční i kombinované formě) N7310 Filologie / obor Německá filologie v česko-německém interkulturním kontextu K jednooborovému studiu v navazujících magisterských studijních programech N7310 Filologie a N7503 Učitelství pro základní školy / zde ve studijním oboru Učitelství cizích jazyků pro ZŠ německý jazyk (v prezenční i kombinované formě) si mohou podávat přihlášku jen ti uchazeči o studium, kteří absolvovali státní závěrečnou zkoušku v bakalářském studijním oboru germanistického zaměření na UJEP nebo na jiné vysoké škole. Složení státní bakalářské zkoušky je třeba prokázat úředně ověřenou kopií diplomu, kterou je nutné doručit na FF UJEP nejpozději 19. srpna 2013 (rozhodující je datum doručení). V odůvodněných případech lze na základě žádosti uchazeče tento termín prodloužit. O prodloužení termínu odevzdání úředně ověřené kopie bakalářského diplomu rozhoduje děkan fakulty. Nedoručení kopie diplomu řádně a včas je považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FF UJEP. Na absolventy Filozofické fakulty UJEP se tato podmínka nevztahuje. V případě absolvování bakalářského studijního programu na jiné VŠ je uchazeč povinen spolu s ověřenou kopií diplomu dodat i ověřený výpis předmětů (včetně hodnocení ), které absolvoval v rámci bakalářského. Výpis musí být potvrzen příslušnou vysokou školou, případně může uchazeč dodat úředně ověřenou kopii Dodatku k diplomu. komise prověří shodu studijního plánu vystudovaného oboru s germanistickými obory programu Filologie, které jsou realizovány na FF UJEP. komise doporučí na základě tohoto posouzení a na základě výsledků přijímacích zkoušek přijetí/nepřijetí ke studiu. V případě kladného vyjádření může doporučit povinné vykonání rozdílových zkoušek v průběhu. Je-li takový uchazeč přijat, rozhodnutí o rozdílových zkouškách vydává děkan fakulty. Pro bližší informace ohledně posouzení studijního plánu je možné kontaktovat FF UJEP (proděkanku pro studium, příp. studijní oddělení) ještě před podáním přihlášky ke studiu. Podmínky přijetí na jednotlivé obory a základní charakteristika průběhu přijímacích zkoušek jsou uvedeny v článku VI. těchto podmínek. c) studijní program N6701 Politologie (studijní obor Politická filozofie) Do navazujícího magisterského v oboru Politická filozofie mohou podávat přihlášku absolventi bakalářského humanitně zaměřeného oboru. V případě absolvování jiného bakalářského studijního programu než Politologie, Filozofie či Humanitní je uchazeč povinen spolu s ověřenou kopií diplomu dodat i ověřený výpis předmětů (včetně hodnocení ), které absolvoval v rámci bakalářského. Výpis musí být potvrzen příslušnou vysokou školou, případně může uchazeč dodat úředně ověřenou kopii Dodatku k diplomu. komise prověří shodu studijního plánu vystudovaného oboru s výše uvedenými studijními programy. Na základě tohoto posouzení a na základě výsledků z přijímacích zkoušek poté doporučí přijetí/nepřijetí ke studiu. V případě kladného vyjádření může doporučit povinné vykonání rozdílových zkoušek v průběhu. Rozhodnutí o rozdílových zkouškách vydává děkan fakulty. Pro bližší informace ohledně posouzení studijního plánu je možné kontaktovat FF UJEP (proděkanka pro studium, příp. studijní oddělení) ještě před podáním přihlášky ke studiu. Složení státní bakalářské zkoušky je třeba prokázat úředně ověřenou kopií diplomu, kterou je nutné doručit na FF UJEP nejpozději 19. srpna 2013 (rozhodující je datum doručení). V odůvodněných případech lze na základě žádosti uchazeče tento termín prodloužit. O prodloužení termínu odevzdání úředně ověřené kopie bakalářského diplomu rozhoduje děkan fakulty. Nedoručení kopie diplomu řádně a včas je považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FF UJEP. Na absolventy Filozofické fakulty UJEP se tato podmínka nevztahuje.

8 (4) NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM (DVOUOBOROVÉ) obecné podmínky přijetí: 8 (a) kombinace studijních programů: N6107 Humanitní N7105 Historické vědy N7503 Učitelství pro základní školy / obory Občanská výchova a Dějepis (dvouoborové) Ke dvouoborovému studiu v kombinacích navazujících magisterských studijních programů N6107 Humanitní, N7503 Učitelství pro základní školy/ studijní obor Občanská výchova N7105 Historické vědy, N7503 Učitelství pro základní školy/studijní obor Dějepis (dvouoborové) může být přijat jedině absolvent stejných nebo příbuzných bakalářských studijních programů, které jsou realizovány ve zvolené kombinaci. Podmínky k přijetí na jednotlivé programy (a příbuzné bakalářské studijní programy v programu Humanitní ) jsou uvedeny dále. Na kombinace se studijním programem N6107 Humanitní, N7503 Učitelství pro základní školy/studijní obor Občanská výchova (dvouoborové) mohou podávat přihlášku i uchazeči, kteří absolvovali státní závěrečnou zkoušku v těchto studijních programech: B6107 Humanitní B6101 Filozofie B6701 Politologie B6703 Sociologie B6732 Politologie (kombinovaná) B6733 Sociologie (kombinovaná) Na kombinace se studijním programem N7105 Historické vědy a N7503 Učitelství pro základní školy/studijní obor Dějepis (dvouoborový) mohou podávat přihlášku uchazeči, kteří absolvovali státní závěrečnou zkoušku ve studijním programu B7105 Historické vědy. V případě absolvování jiného bakalářského studijního programu je uchazeč povinen spolu s ověřenou kopií diplomu dodat i ověřený výpis předmětů (včetně hodnocení ), které absolvoval v rámci bakalářského. Výpis musí být potvrzen příslušnou vysokou školou, případně může uchazeč dodat úředně ověřenou kopii Dodatku k diplomu. komise prověří shodu studijního plánu vystudovaného oboru s obory programu Historické vědy. Na základě tohoto posouzení a na základě výsledků z přijímacích zkoušek pak doporučí přijetí/nepřijetí ke studiu. V případě přijetí uchazeče bude tento povinen vykonat v průběhu rozdílové zkoušky ze stěžejních předmětů bakalářského studijního plánu oboru Historie. Rozhodnutí o rozdílových zkouškách vydává na základě doporučení vedoucího katedry historie děkan fakulty. Pro bližší informace ohledně posouzení studijního plánu je možné kontaktovat FF UJEP (proděkanku pro studium, příp. studijní oddělení) ještě před podáním přihlášky ke studiu. Složení státní bakalářské zkoušky je třeba prokázat úředně ověřenou kopií diplomu, kterou je nutné doručit na FF UJEP nejpozději 19. srpna 2013 (rozhodující je datum doručení). V odůvodněných případech lze na základě žádosti uchazeče tento termín prodloužit. O prodloužení termínu odevzdání úředně ověřené kopie bakalářského diplomu rozhoduje děkan fakulty. Nedoručení kopie diplomu řádně a včas je považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FF UJEP. Na absolventy Filozofické fakulty se tato podmínka nevztahuje. Podmínky přijetí na jednotlivé obory a základní charakteristika průběhu přijímacích zkoušek je uvedena v článku VI. těchto podmínek.

9 9 (b) kombinace se studijními programy a obory N7310 Filologie / obor Učitelství německého jazyka a literatury pro střední školy N7503 Učitelství pro základní školy/ obor Německý jazyk a literatura pro 2. st. ZŠ Ke dvouoborovému studiu v kombinacích navazujících magisterských studijních programů s programem N7310 Filologie a dále s programem/oborem N7503 Učitelství pro základní školy/studijní obory Německý jazyk a literatura pro 2. stupeň ZŠ mohou podávat přihlášku pouze uchazeči, kteří absolvovali státní závěrečnou zkoušku v bakalářském studijním oboru germanistického zaměření na UJEP nebo na jiné VŠ. V případě absolvování bakalářského studijního programu na jiné VŠ je uchazeč povinen spolu s ověřenou kopií diplomu dodat i ověřený výpis předmětů (včetně hodnocení ), které absolvoval v rámci bakalářského. Výpis musí být potvrzen příslušnou vysokou školou, případně může uchazeč dodat úředně ověřenou kopii Dodatku k diplomu. komise prověří shodu studijního plánu vystudovaného oboru s obory germanistického zaměření, které jsou realizovány na UJEP. komise doporučí na základě tohoto posouzení a na základě výsledků přijímacích zkoušek přijetí/nepřijetí ke studiu. V případě kladného vyjádření může doporučit povinné vykonání rozdílových zkoušek v průběhu. Pro bližší informace ohledně posouzení studijního plánu je možné kontaktovat FF UJEP (proděkanku pro studium, příp. studijní oddělení) ještě před podáním přihlášky ke studiu. Složení státní bakalářské zkoušky je třeba prokázat úředně ověřenou kopií diplomu, kterou je nutné doručit na FF UJEP nejpozději 19. srpna 2013 (rozhodující je datum doručení). V odůvodněných případech lze na základě žádosti uchazeče tento termín prodloužit. O prodloužení termínu odevzdání úředně ověřené kopie bakalářského diplomu rozhoduje děkan fakulty. Nedoručení kopie diplomu řádně a včas je považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FF UJEP. Na absolventy Filozofické fakulty UJEP se tato podmínka nevztahuje. Podmínky přijetí na jednotlivé obory a základní charakteristika průběhu přijímacích zkoušek jsou uvedeny v článku VI. těchto podmínek. VI. zkoušky Bakalářské obory: (1) V bakalářském studijním programu Filozofie / ve studijním oboru Filozofie (dvouoborové) je přijímací jednokolová. Jde o ústní motivační pohovor: Průběh pohovoru: Během pohovoru by měl uchazeč prokázat svůj zájem o studium oboru (doporučuje se doložit například seminárními pracemi ze střední školy, výsledky v soutěžích aj., včetně vlastní četby). Součástí pohovoru bude také prověření základní orientace ve společenských vědách v rozsahu středoškolského gymnaziálního učiva. Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který přijímací zkoušku úspěšně složil, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. To je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky. Poznámka pro uchazeče v kombinacích Filozofie Společenské vědy a Filozofie Politologie: Vzhledem k tomu, že obsah přijímací zkoušky na obor Filozofie je totožný s přijímací zkouškou na obory Politologie a Společenské vědy, vykonává uchazeč, který se hlásí na výše uvedené kombinace, přijímací pohovor pouze jednou. Jeho hodnocení odpovídá výše uvedené charakteristice (viz Hodnocení).

10 10 (2) V bakalářském studijním programu Historické vědy / ve studijních oborech Kulturně historická regionalistika, Historie (jednooborové) v prezenční i kombinované formě, Dokumentace památek, Archivnictví a spisová služba v kombinované formě, Historie se zaměřením na vzdělávání, Historie se zaměřením na vzdělávání (dvouoborové), Historie (dvouoborové) je přijímací jednokolová. Jde o ústní motivační pohovor: Průběh pohovoru: Během pohovoru by měl uchazeč prokázat svůj zájem o studium oboru a doložit jej prokazatelnými materiály seminárními prácemi ze střední školy, výsledky v soutěžích (školní olympiády apod.), osvědčením o praxi, o výkonu zaměstnání atd. Součástí pohovoru bude také prověření znalostí z oboru na úrovni středoškolského gymnaziálního učiva. Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který přijímací zkoušku úspěšně složil, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. To je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky. (3) V bakalářském studijním programu Humanitní / ve studijních oborech Společenské vědy (dvouoborové) a Společenské vědy se zaměřením na vzdělávání (dvouoborové) je přijímací jednokolová. Jde o ústní motivační pohovor: Průběh pohovoru: Během pohovoru by měl uchazeč prokázat svůj zájem o studium oboru (doporučuje se doložit ho například seminárními pracemi ze střední školy, výsledky v soutěžích aj., včetně vlastní četby) Součástí pohovoru bude také prověření základní orientace ve společenských vědách v rozsahu středoškolského gymnaziálního učiva. Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který přijímací zkoušku úspěšně složil, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. To je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky. Poznámka pro uchazeče v kombinacích Filozofie Společenské vědy a Filozofie Politologie: Vzhledem k tomu, že obsah přijímací zkoušky na obor Filozofie je totožný s přijímací zkouškou na obory Politologie a Společenské vědy, vykonává uchazeč, který se hlásí na výše uvedené kombinace, přijímací pohovor pouze jednou. Jeho hodnocení odpovídá výše uvedené charakteristice (viz Hodnocení). (4) V bakalářském studijním programu Humanitní / ve studijním oboru Základy humanitní vzdělanosti estetika a Základy humanitní vzdělanosti politologie je přijímací jednokolová. Jde o ústní motivační pohovor: Průběh pohovoru: Během pohovoru by měl uchazeč prokázat svůj zájem o studium oboru (doporučuje se ho doložit například seminárními pracemi ze střední školy, výsledky v soutěžích aj., včetně vlastní četby) Součástí pohovoru bude také prověření základní orientace ve společenských vědách v rozsahu středoškolského gymnaziálního učiva. Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který přijímací zkoušku úspěšně složil, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. To je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky. (5) V bakalářském studijním programu Politologie / ve studijním oboru Politologie (dvouoborové) je přijímací jednokolová. Jde o ústní motivační pohovor:

11 11 Průběh pohovoru: Během pohovoru by měl uchazeč prokázat svůj zájem o studium oboru (doporučuje se doložit například seminárními pracemi ze střední školy, výsledky v soutěžích aj., včetně vlastní četby) Součástí pohovoru bude také prověření základní orientace ve společenských vědách v rozsahu středoškolského gymnaziálního učiva. Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který přijímací zkoušku úspěšně složil, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. Toto je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky. Poznámka pro uchazeče v kombinacích Filozofie Společenské vědy a Filozofie Politologie: Vzhledem k tomu, že obsah přijímací zkoušky na obor Filozofie je totožný s přijímací zkouškou na obory Politologie a Společenské vědy, vykonává uchazeč, který se hlásí na výše uvedené kombinace, přijímací pohovor pouze jednou. Jeho hodnocení odpovídá výše uvedené charakteristice (viz Hodnocení). (6) V bakalářském studijním programu Filologie / ve studijních oborech Německý jazyk a literatura (dvouoborové), Německý jazyk a literatura se zaměřením na vzdělávání, Německý jazyk a literatura (jednooborové), Německý jazyk a literatura pro školskou praxi (kombinovaná forma) a Interkulturní germanistika se přijímací promíjí. Nutným předpokladem pro studium těchto oborů je znalost německého jazyka na úrovni maturitní zkoušky. Navazující magisterské obory: (7) V navazujícím magisterském programu Historické vědy / ve studijních oborech Kulturně historická regionalistika, Historie (jednooborové), Historie (dvouoborové), Učitelství historie pro SŠ, Učitelství historie pro SŠ (dvouoborové) je přijímací prominuta uchazečům, kteří absolvovali jakýkoli obor ve studijním bakalářském programu Historické vědy (B7105). Ostatní uchazeči procházejí přijímací zkouškou, která je jednokolová. Jde o ústní motivační pohovor. Průběh pohovoru: Během pohovoru by měl uchazeč nejprve prokázat svůj zájem o studium oboru. Podkladem pro tuto část zkoušky bude životopis uchazeče, který musí být přiložen již k přihlášce ke studiu. V životopise by měla být obsáhleji zdůvodněna i motivace uchazeče ke studiu oboru. Vhodné je doložit zájem i dalšími prokazatelnými materiály (osvědčením o praxi, o výkonu zaměstnání, přehledem publikační činnosti apod.) a přehledem prostudované literatury vztahující se k oboru. Další podstatnou součástí pohovoru bude také prověření znalostí z oboru na úrovni absolventa bakalářského historie. Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který přijímací zkoušku úspěšně složil, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. To je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky. (8) V navazujícím magisterském programu Politologie / ve studijním oboru Politická filozofie vykonávají uchazeči přijímací zkoušku, která je jednokolová a má formu ústního motivačního pohovoru. Během pohovoru by měl uchazeč prokázat svůj zájem o studium oboru. Pohovor bude zaměřen k oblasti politologie a filozofie. Podkladem pro tuto přijímací zkoušku bude materiál, který je uchazeč při vlastním pohovoru povinen předložit. Jde o: 1. bakalářskou práci; 2. přehled odborné četby z oblasti politologie a filozofie. Je vhodné předložit i další materiály, které spolehlivě prokáží zájem uchazeče o obor (tj. přehled publikační činnosti a zapojení do projektů, osvědčení o praxi v oboru, o výkonu zaměstnání souvisejícího s oborem apod.). Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který přijímací zkoušku úspěšně

12 12 složil, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. To je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky. (9) V navazujícím magisterském programu Humanitní / ve studijních oborech Společenské vědy (dvouoborové), Učitelství společenských věd pro SŠ (dvouoborové) je přijímací prominuta uchazečům, kteří absolvovali jakýkoli obor ve studijních bakalářských programech Humanitní (B6107), Filozofie (B6101), Politologie (B6701), Politologie kombinovaná (B6732), Sociologie (B6703), Sociologie kombinovaná (B6733). Ostatní uchazeči procházejí přijímací zkouškou, která je jednokolová. Jde o ústní motivační pohovor. Průběh pohovoru: Během pohovoru by měl uchazeč nejprve prokázat svůj zájem o studium oboru. Podkladem pro tuto část zkoušky bude životopis uchazeče, který musí být přiložen již k přihlášce ke studiu. V životopise by měla být obsáhleji zdůvodněna i motivace uchazeče ke studiu oboru. Vhodné je doložit zájem i dalšími prokazatelnými materiály (osvědčením o praxi, o výkonu zaměstnání, přehledem publikační činnosti, účastí v projektech apod.). Další podstatnou součástí pohovoru bude také prověření znalostí z oboru na úrovni absolventa bakalářského společenských věd. Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který prospěl u přijímací zkoušky, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. To je stanoveno na základě dosaženého celkového počtu bodů u přijímací zkoušky. (10) V navazujícím magisterském programu Učitelství pro ZŠ / ve studijním oboru Dějepis (dvouoborový) je přijímací prominuta uchazečům, kteří absolvovali jakýkoli bakalářský obor ve studijním programu Historické vědy (B7105). Ostatní uchazeči procházejí přijímací zkouškou, která je jednokolová. Jde o ústní motivační pohovor. Průběh pohovoru: Během pohovoru by měl uchazeč nejprve prokázat svůj zájem o studium oboru. Podkladem pro tuto část zkoušky bude životopis uchazeče, který musí být přiložen již k přihlášce do. V životopise by měla být obsáhleji zdůvodněna i motivace uchazeče ke studiu oboru. Vhodné je doložit zájem i dalšími prokazatelnými materiály (osvědčením o praxi, o výkonu zaměstnání, přehledem publikační činnosti apod.) a přehledem prostudované literatury vztahující se k oboru. Další podstatnou součástí pohovoru bude také prověření znalostí z oboru na úrovni absolventa bakalářského historie. Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který přijímací zkoušku úspěšně složil, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. To je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky. (11) V navazujícím magisterském programu Učitelství pro ZŠ/ve studijním oboru Občanská výchova (dvouoborová) je přijímací prominuta uchazečům, kteří absolvovali jakýkoli bakalářský obor ve studijním programu Humanitní (B6107), Filozofie (B6101), Politologie (B6701), Politologie kombinovaná (B6732), Sociologie (B6703), Sociologie kombinovaná (B6733). Ostatní uchazeči procházejí přijímací zkouškou, která je jednokolová. Jde o ústní motivační pohovor. Průběh pohovoru: Během pohovoru by měl uchazeč nejprve prokázat svůj zájem o studium oboru. Podkladem pro tuto část zkoušky bude životopis uchazeče, který musí být přiložen již k přihlášce ke studiu. V životopise by měla být obsáhleji zdůvodněna i motivace uchazeče ke studiu oboru. Vhodné je doložit zájem i dalšími prokazatelnými materiály (osvědčením o praxi, o výkonu zaměstnání, přehledem publikační činnosti apod.). Další podstatnou součástí pohovoru bude také prověření znalostí z oboru na úrovni absolventa bakalářského společenských věd. Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který přijímací zkoušku úspěšně složil, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. To je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky.

13 13 (12) V navazujícím magisterském programu Učitelství pro ZŠ/ve studijních oborech Německý jazyk a literatura pro 2. st. ZŠ (dvouoborové), Učitelství cizích jazyků pro ZŠ německý jazyk (v prezenční a kombinované formě) a dále pak ve studijním programu Filologie / ve studijním oboru Německá filologie v česko-německém interkulturním kontextu a Učitelství německého jazyka a literatury pro SŠ (dvouoborové) je nutnou podmínkou pro přijetí dosažení vysokoškolského vzdělání bakalářského stupně germanistického zaměření na UJEP nebo na jiné VŠ, jehož obsah je kompatibilní s obsahem příslušného bakalářského studijního oboru na UJEP (viz čl. V. 4). je prominuta uchazečům, kteří absolvovali jakýkoli bakalářský obor na katedře germanistiky UJEP ve studijním programu Filologie (B 7310). Ostatní uchazeči procházejí přijímací zkouškou, která je jednokolová. Jde o ústní motivační pohovor v německém jazyce, jehož součástí je mj. krátké zhodnocení dosavadního uchazeče a jeho motivace ke studiu zvoleného oboru. Hodnocení: Pohovor je hodnocen maximálně 50 body. Uchazeč, který dosáhl nižšího počtu než 10 bodů, u přijímací zkoušky neprospěl. Pro přijetí uchazeče, který přijímací zkoušku úspěšně složil, je pak rozhodujícím kritériem pořadí. To je stanoveno na základě dosaženého počtu bodů u přijímací zkoušky. VII. Doplňující informace (1) Další informace o přijímacím řízení, aktuality, příp. doporučenou literaturu uchazeč nalezne na webové prezentaci FF UJEP ( v sekci řízení). Schváleno AS FF UJEP dne 17. dubna 2013.

2. KOLO PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012

2. KOLO PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012 2. KOLO PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012 Podmínky pro přijetí I. Studijní programy a studijní obory Pro akademický rok 2011/2012 je vyhlášeno 2. kolo

Více

Podmínky pro přijetí. I.1. Bakalářské studium - jednooborové

Podmínky pro přijetí. I.1. Bakalářské studium - jednooborové PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ke studiu na Filozofické fakultě UJEP akademický rok 2008/2009 Podmínky pro přijetí I. Studijní programy a studijní obory Pro akademický rok 2008/2009 je vyhlášeno přijímací řízení ke

Více

Podmínky pro přijetí

Podmínky pro přijetí 2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 Podmínky pro přijetí I. Studijní programy a studijní obory Pro akademický rok 2014/2015 je vyhlášeno 2. kolo

Více

Podmínky pro přijetí

Podmínky pro přijetí PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 Podmínky pro přijetí I. Studijní programy a studijní obory Pro akademický rok 2015/2016 je vyhlášeno přijímací řízení

Více

Podmínky pro přijetí

Podmínky pro přijetí 2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 Podmínky pro přijetí I. Studijní programy a studijní obory Pro akademický rok 2015/2016 je vyhlášeno 2. kolo

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (Vybrané části - platí pouze pro 2. kolo)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (Vybrané části - platí pouze pro 2. kolo) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (Vybrané části - platí pouze pro 2. kolo) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (platí pouze pro 2. kolo vybrané části)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (platí pouze pro 2. kolo vybrané části) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (platí pouze pro 2. kolo vybrané části) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (platí pouze pro 2. kolo)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (platí pouze pro 2. kolo) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (platí pouze pro 2. kolo) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012. Vybrané části

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012. Vybrané části Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012 Vybrané části III. Přihláška ke studiu (1) Přihlášky k bakalářskému nebo magisterskému studiu je nutno podat do 28.2.2011,

Více

UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM

UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM

UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM

UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 (platí pouze pro 2. kolo)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 (platí pouze pro 2. kolo) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 (platí pouze pro 2. kolo) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění

Více

UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM

UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2013/2014 vybrané části (platí pouze pro 2. kolo)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2013/2014 vybrané části (platí pouze pro 2. kolo) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2013/2014 vybrané části (platí pouze pro 2. kolo) III. Přihláška ke studiu (1) Přihlášky k bakalářskému nebo magisterskému studiu

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (vybrané části)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (vybrané části) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2014/2015 (vybrané části) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

stanovuji I. Studijní programy a studijní obory

stanovuji I. Studijní programy a studijní obory V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

III. Poplatek za přijímací řízení elektronické přihlášky činí 530,- Kč převodem

III. Poplatek za přijímací řízení elektronické přihlášky činí 530,- Kč převodem V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity Jana

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2015/2016 V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o

Více

I. Studijní programy a studijní obory

I. Studijní programy a studijní obory V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

I. Studijní programy a studijní obory

I. Studijní programy a studijní obory V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

stanovuji I. Studijní programy a studijní obory

stanovuji I. Studijní programy a studijní obory V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FZS.

považováno za nesplnění jedné z podmínek k přijetí ke studiu na FZS. V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity Jana

Více

PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU NA FAKULTĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM PRO AKADEMICKÝ ROK 2006/2007

PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU NA FAKULTĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM PRO AKADEMICKÝ ROK 2006/2007 V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2016/2017 (2. kolo přijímacího řízení)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2016/2017 (2. kolo přijímacího řízení) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2016/2017 (2. kolo přijímacího řízení) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o změně a doplnění

Více

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 A STANOVUJE PODMÍNKY K PŘIJETÍ KE STUDIU

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 A STANOVUJE PODMÍNKY K PŘIJETÍ KE STUDIU V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

stanovuji PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

stanovuji PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU DO BAKALÁŘSKÝCH A NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH OBORŮ NA FAKULTĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY J. E

PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU DO BAKALÁŘSKÝCH A NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH OBORŮ NA FAKULTĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY J. E V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 A STANOVUJE PODMÍNKY K PŘIJETÍ KE STUDIU

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 A STANOVUJE PODMÍNKY K PŘIJETÍ KE STUDIU V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

stanovuji PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

stanovuji PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Děkan FUD UJEP doc. Mgr. A. Pavel Mrkus vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro doktorské studium pro akademický rok 2017/2018, a to

Více

Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2013/2014 bakalářské a navazující magisterské studium

Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2013/2014 bakalářské a navazující magisterské studium Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2013/2014 bakalářské a navazující magisterské studium 1. Základní informace, termíny Den otevřených dveří: 12. ledna 2013 Informace: prijimacky@ff.cuni.cz

Více

Informace o přijímacím řízení pro akademický rok 2012/2013

Informace o přijímacím řízení pro akademický rok 2012/2013 Informace o přijímacím řízení pro akademický rok 2012/2013 Název: Fakulta výrobních technologií a managementu Sídlo: Na Okraji 1001, Ústí nad Labem, 400 96 Obecné informace o fakultě: Fakulta výrobních

Více

stanovuji I. Studijní programy a studijní obory II. Počty přijímaných studentů

stanovuji I. Studijní programy a studijní obory II. Počty přijímaných studentů V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

děkan Fakulty životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem v y h l a š u j e

děkan Fakulty životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem v y h l a š u j e V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J.

Více

Směrnice děkana č. 6/2016

Směrnice děkana č. 6/2016 Směrnice děkana č. 6/2016 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2017/2018 Článek I.

Více

Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2014/2015 bakalářské a navazující magisterské studium

Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2014/2015 bakalářské a navazující magisterské studium Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2014/2015 bakalářské a navazující magisterské studium 1. Základní informace, termíny Den otevřených dveří: 11. ledna 2014 Informace: prijimacky@ff.cuni.cz

Více

Směrnice děkana č. 5/2017

Směrnice děkana č. 5/2017 Směrnice děkana č. 5/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2018/2019 Článek I.

Více

FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Děkan FUD UJEP doc. Mgr. A. Pavel Mrkus vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro navazující magisterské studium pro akademický rok 2019/2020,

Více

Přijímací řízení do bakalářských a magisterských studijních programů v českém jazyce, 2014/2015

Přijímací řízení do bakalářských a magisterských studijních programů v českém jazyce, 2014/2015 Přijímací řízení do bakalářských a magisterských studijních programů v českém jazyce, 2014/2015 Podmínky pro přijetí Základní podmínkou pro přijetí ke studiu v bakalářském studijním programu je dosažení

Více

Nařízení ředitele IVP č. 1/2016. Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018

Nařízení ředitele IVP č. 1/2016. Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018 Nařízení ředitele IVP č. 1/2016 Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018 Ředitel Institutu vzdělávání a poradenství vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro

Více

2. kolo přijímacího řízení pro akademický rok 2018/

2. kolo přijímacího řízení pro akademický rok 2018/ OPATŘENÍ DĚKANA EF č. 141/2018 Dodatek č. 1 k pravidlům pro přijímací řízení a podmínkám pro přijetí ke studiu do bakalářských a navazujících magisterských studijních programů a oborů uskutečňovaných v

Více

Pečlivě prostudujte pokyny pro vyplnění přihlášky ke studiu na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně.

Pečlivě prostudujte pokyny pro vyplnění přihlášky ke studiu na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Podmínky pro přijetí ke studiu v akreditovaném bakalářském studijním programu Zemědělské inženýrství, studijního oboru Agrobyznys na Mendelově univerzitě v Brně v akademickém roce 2014/2015 Studijní program

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2016/2017

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2016/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2016/2017 Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Č. j. OU-82802/25-2015 vyhlašuje

Více

1 Obecné podmínky přijetí

1 Obecné podmínky přijetí Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu Požární ochrana a průmyslová bezpečnost na Fakultě bezpečnostního inženýrství VŠB TU Ostrava pro akademický

Více

Fakulta umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Fakulta umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Fakulta umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Děkan FUD UJEP doc. Mgr. A. Pavel Mrkus vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro navazující magisterské studium pro akademický rok 2020/2021,

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 8/2018 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2015/2016 bakalářské a navazující magisterské studium

Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2015/2016 bakalářské a navazující magisterské studium Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2015/2016 bakalářské a navazující magisterské studium Webová stránka: http://prijimacky.ff.cuni.cz 1. Základní informace, termíny Den otevřených

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2015/2016

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2015/2016 Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2015/2016 Ev. č. 008/25910/14 Č. j. OU-89249/25-2014 Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity

Více

Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020. Důležité informace pro všechny bakalářské obory

Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020. Důležité informace pro všechny bakalářské obory Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020 Ředitel Institutu vzdělávání a poradenství vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro studium v akademickém roce 2019/2020,

Více

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí Účinnost dokumentu od: 21. 12. 2017 Požární ochrana a průmyslová bezpečnost na Fakultu bezpečnostního inženýrství Vysoké školy báňské Technická univerzity Ostrava pro akademický 1/8 1. Doktorský studijní

Více

1. Bakalářský studijní program

1. Bakalářský studijní program PRAVIDLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ KE STUDIU V BAKALÁŘSKÝCH A NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH USP PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Pravidla přijímacího řízení ke studiu v bakalářských a navazujících

Více

při zachování níže uvedených podmínek přijetí ke studiu:

při zachování níže uvedených podmínek přijetí ke studiu: V rámci přijímacího řízení do studia ve čtyřletém doktorském studijním programu TEORETICKÉ PRÁVNÍ VĚDY na Masarykově univerzitě, Právnické fakultě, zahajovaného v akademickém roce 2019/2020, vyhlášeného

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019

Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019 Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019 1. Doktorský studijní program P2301 Strojní inženýrství

Více

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160 Podmínky přijímacího řízení ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu N2301-Strojní inženýrství na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2018/2019 I. Studijní program Uchazeč se

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 8/2018 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160 Podmínky přijímacího řízení ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu N2301-Strojní inženýrství na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2019/2020 I. Studijní program Uchazeč se

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2018/2019 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 5/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

Vnitřní normy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: Druh: SD/03/2015 VNITŘNÍ NORMA FAKULTY TECHNOLOGICKÉ Směrnice k veřejně vyhlášenému 2. kolu přijímacího řízení pro akademický rok 2015/2016: Název: pro akreditované navazující magisterské studijní

Více

Přijímací řízení na Fakultě životního prostředí

Přijímací řízení na Fakultě životního prostředí Přijímací řízení na Fakultě životního prostředí Ve dnech 29. a 30. ledna 2010 jsou na celé ČZU v Praze dny otevřených dveří. Zájemci budou mít možnost prohlédnout si prostory Fakulty životního prostředí

Více

DODATEČNÉ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020

DODATEČNÉ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 DODATEČNÉ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 1 Děkan Pedagogické fakulty Ostravské univerzity vyhlašuje dodatečné přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 v prezenčním navazujícím magisterském

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Hornicko-geologické fakultě VŠB - TU Ostrava pro akademický rok 2016/2017

Podmínky přijetí ke studiu na Hornicko-geologické fakultě VŠB - TU Ostrava pro akademický rok 2016/2017 Podmínky přijetí ke studiu na Hornicko-geologické fakultě VŠB - TU Ostrava pro akademický rok 2016/2017 Děkan Hornicko-geologické fakulty (HGF) vyhlašuje od 1.1.2016 přijímací řízení pro studium v konzultačních

Více

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ DĚKANA TF JU

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ DĚKANA TF JU SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ DĚKANA TF JU Číslo: 215/2013 České Budějovice, dne 15. 10. 2013 PODMÍNKY PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ KE STUDIU NA TEOLOGICKÉ FAKULTĚ JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/15

Více

II. Podmínky přijetí ke studiu

II. Podmínky přijetí ke studiu Podmínky pro přijetí ke studiu v češtině v bakalářském studijním programu B2301 Strojní inženýrství, B2341 Strojírenství Diagnostika a servis silničních vozidel a v navazujícím magisterském studijním programu

Více

FORMA A OBSAH PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY (PZ)

FORMA A OBSAH PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY (PZ) Podmínky přijetí ke studiu: POŽADAVKY K PŘIJETÍ Základní podmínkou pro přijetí do bakalářských programů je vykonání maturitní zkoušky. Při přijímání do těchto programů se vychází z výsledku přijímací zkoušky

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018 Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2018 Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018 Podmínky přijetí ke studiu v navazujících magisterských studijních programech na Fakultě stavební Vysoké školy

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB-TU Ostrava č. 3/2018

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB-TU Ostrava č. 3/2018 Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2017 Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB-TU Ostrava č. 3/2018 Podmínky přijetí ke studiu v navazujících magisterských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PEDAGOGICKÁ

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PEDAGOGICKÁ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PEDAGOGICKÁ Veleslavínova 42, Plzeň, 30614 Tel.: 377 636 010-15 E-mail: vosahlik@fpe.zcu.cz, www stránka: www.fpe.zcu.cz Obecné informace o fakultě Fakulta pedagogická

Více

1. Bakalářské studijní programy

1. Bakalářské studijní programy PRAVIDLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ KE STUDIU V BAKALÁŘSKÝCH A NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH FMMI PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 Pravidla přijímacího řízení ke studiu v bakalářských a navazujících

Více

doc. Mgr. Milan Adámek, Ph.D., děkan FAI, v. r.

doc. Mgr. Milan Adámek, Ph.D., děkan FAI, v. r. Kód: SD/05/18 Druh: Směrnice děkana Název: Směrnice k veřejně vyhlášenému přijímacímu řízení pro navazující magisterský studijní program Inženýrská informatika pro akademický rok 2019/2020 ve znění dodatku

Více

FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UK

FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UK FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UK adresa: Heyrovského 1203, 500 05 Hradec Králové web: http://www.faf.cuni.cz Den otevřených dveří Bakalářské studium:23.11.2011, (od 9,00 hod. do 13,00 hod.) Navazující

Více

České vysoké učení technické v Praze, Masarykův ústav vyšších studií

České vysoké učení technické v Praze, Masarykův ústav vyšších studií Ředitelka Masarykova ústavu vyšších studií ČVUT v Praze vyhlašuje přijímací řízení pro akademický rok 2017/2018 pro bakalářský studijní program Specializace v pedagogice, studijní obor Učitelství praktického

Více

I. Studijní programy. II. Podmínky přijetí ke studiu

I. Studijní programy. II. Podmínky přijetí ke studiu Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářském studijním programu B2301-Strojní inženýrství, bakalář. studij. programu B2341-Strojírenství, obor Diagnostika a servis silničních vozidel a v navazujícím magisterském

Více

Směrnice děkana č. 6/2013

Směrnice děkana č. 6/2013 Technická univerzita v Liberci Ekonomická fakulta Směrnice děkana č. 6/2013 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských studijních a doktorských

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 2/2018

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 2/2018 Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2018 Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 2/2018 Podmínky přijetí ke studiu v bakalářských studijních programech na Fakultě stavební Vysoké školy báňské Technické

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2015 2016 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÉ OBORY uskutečňované

Více

PEDAGOGICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PODMÍNKY PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018

PEDAGOGICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PODMÍNKY PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 PEDAGOGICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY PODMÍNKY PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 BAKALÁŘSKÁ STUDIA (tříleté studium) Jednooborová Filologie Bohemistika v praxi Pedagogika Andragogika KS

Více

Směrnice rektora. č. 3/2014

Směrnice rektora. č. 3/2014 Směrnice rektora Název: č. 3/2014 k přijímacímu řízení pro akreditované bakalářské a magisterské studijní programy Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: Prof. Ing. Jiří Kraft, CSc. prorektor Právní kontrola:

Více

INFORMACE PRO 2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2013/2014

INFORMACE PRO 2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2013/2014 INFORMACE PRO 2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2013/2014 Podrobnosti o přijímacím řízení budou uvedeny na www stránce univerzity na adrese http://www.tul.cz a Ústavu zdravotnických studií http://www.uzs.tul.cz

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2015/2016 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 9, směrnice č. 6/2014 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu

Více

VŠB-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Sokolská třída 33, Ostrava

VŠB-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Sokolská třída 33, Ostrava VŠB-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Sokolská třída 33, 701 21 Ostrava PRAVIDLA přijímacího řízení ke studiu v doktorských studijních programech akreditovaných v českém jazyce Ekonomické

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava č. 3/2015

Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava č. 3/2015 Účinnost dokumentu od: 1. 1. 2016 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava č. 3/2015 Podmínky přijetí ke studiu v navazujících magisterských studijních programech

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_12_011

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_12_011 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydala: děkanka Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost od: 1. 11. 2012 VYHLÁŠKA PRAVIDLA přijímacího řízení ke studiu bakalářských studijních

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2011 2012 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÝ OBOR Magisterský

Více

Přijímání ke studiu a přijímací řízení na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 3. července 2015

Přijímání ke studiu a přijímací řízení na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 3. července 2015 Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017. A. Studijní obor: Učitelství praktického vvučování a odborného výcviku Kód programu: B 7507

PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017. A. Studijní obor: Učitelství praktického vvučování a odborného výcviku Kód programu: B 7507 r------- Ředitelka Masarykova ústavu vyšších studií ČVUT v Praze vyhlašuje přijímací řízení pro akademický rok 2016/2017 pro bakalářský studijní program Specializace v pedagogice, studijní obor Učitelství

Více

Vnitřní normy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: Druh: SD/08/2014 VNITŘNÍ NORMA FAKULTY TECHNOLOGICKÉ Směrnice k veřejně vyhlášenému přijímacímu řízení pro akademický rok 2015/2016: Název: pro akreditované navazující magisterské studijní programy

Více

PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 15. ČERVENCE 2013

PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 15. ČERVENCE 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 15. července 2013

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. č. 3/2014

Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. č. 3/2014 Garant dokumentu: Proděkan pro studium FAST_SME_10_004 verze: G Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2014 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava č. 3/2014 Podmínky přijetí

Více

U N I V E R Z I T A O B R A N Y

U N I V E R Z I T A O B R A N Y U N I V E R Z I T A O B R A N Y PRAVIDLA PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU na Univerzitě obrany pro akademický rok 2015/2016 v doktorském studijním programu Vojenská logistika B r n o 2

Více

prezenční forma Obor NÁSLEDUJÍCÍ PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU, LHŮTY, TERMÍNY, POSTUPY A POČTY PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ:

prezenční forma Obor NÁSLEDUJÍCÍ PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU, LHŮTY, TERMÍNY, POSTUPY A POČTY PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ: V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, s příslušnými ustanoveními Statutu Masarykovy

Více

FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UK

FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UK FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UK adresa: Heyrovského 1203, 500 05 Hradec Králové web: http://www.faf.cuni.cz Den otevřených dveří Bakalářské studium:21.11.2012, (od 9,00 hod. do 13,00 hod.) Navazující

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu v akademickém roce 2018/2019

Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu v akademickém roce 2018/2019 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA ARCHITEKTURY Thákurova 9, 166 34 Praha 6 Studium v doktorském studijním programu Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu v akademickém roce 2018/2019

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Hornicko-geologické fakultě VŠB - TU Ostrava pro akademický rok 2015/2016

Podmínky přijetí ke studiu na Hornicko-geologické fakultě VŠB - TU Ostrava pro akademický rok 2015/2016 Podmínky přijetí ke studiu na Hornicko-geologické fakultě VŠB - TU Ostrava pro akademický rok 2015/2016 Děkan Hornicko-geologické fakulty (HGF) vyhlašuje od 1.1.2015 přijímací řízení pro studium v konzultačních

Více

Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu. Výpočetní vědy. pro akademický rok 2015/2016

Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu. Výpočetní vědy. pro akademický rok 2015/2016 Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu Výpočetní vědy pro akademický rok 2015/2016 V akademickém roce 2015/2016 bude na VŠB-TU Ostrava otevřen následující studijní program: doktorský

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu do prezenční formy magisterského studijního programu Informatika pro akademický rok 2018/2019

Podmínky pro přijetí ke studiu do prezenční formy magisterského studijního programu Informatika pro akademický rok 2018/2019 FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Podmínky pro přijetí ke studiu do prezenční formy magisterského studijního programu Informatika pro akademický rok 2018/2019 1. Preambule 2. Tento dokument (dále jen Podmínky

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_13_010

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_13_010 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydala: děkanka Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost od: 9. 12. 2013 VYHLÁŠKA PRAVIDLA přijímacího řízení ke studiu navazujících 1/5 VŠB-TECHNICKÁ

Více

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Filozofická fakulta Na Mlýnské stoce 35, 370 01 České Budějovice, tel.: (+420) 38 777 1111, 38 777 4801 fax: (+420) 38 777 4812 e-mail: dekan@ff.jcu.cz ROZHODNUTÍ

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2017/2018

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2017/2018 Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2017/2018 Č. j. OU-81670/25-2016 Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity vyhlašuje podle 48

Více