Česká softballová asociace SOUTĚŽNÍ ŘÁD. pro mistrovské. mládežnické turnaje. pro rok Vydala komise mládeže ČSA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Česká softballová asociace SOUTĚŽNÍ ŘÁD. pro mistrovské. mládežnické turnaje. pro rok 2 0 0 6. Vydala komise mládeže ČSA"

Transkript

1 1 Česká softballová asociace SOUTĚŽNÍ ŘÁD pro mistrovské mládežnické turnaje pro rok Vydala komise mládeže ČSA

2 2 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Mistrovské mládežnické turnaje (MMT) organizuje Česká softballová asociace (ČSA) jako jednorázové turnaje. Řízením těchto soutěží je pověřena Komise mládeže (KM) ČSA. MMT se dělí na Mistrovství ČR (M-ČR), OPEN Mistrovství ČR (OM-ČR) a OPEN Poháry ČSA (OPO). M-ČR jsou organizovány v kategoriích kadetek, mladších juniorek a starších juniorek. Na těchto turnajích se hraje o tituly Mistra ČR. OM-ČR jsou organizovány v kategoriích tee-ball, mladších žákyň, mladších žáků, kadetů, mladších juniorů a starších juniorů. V těchto kategoriích se hraje o tituly Mistra ČR. OPO jsou organizovány v kategoriích kadetek, mladších juniorek, starších juniorek. V těchto kategoriích je možno se kvalifikovat na M-ČR. 1.2 Právo účasti v MMT mají ta družstva, která se řádně přihlásila do termínu určeného Komisí mládeže a v určeném termínu uhradí startovní garanci. (Přihlásí-li se někdo na OPEN pohár ČSA a kvalifikuje se na M-ČR, potom je do M-ČR přihlášen automaticky bez další přihlášky.) V jednom turnaji stejné kategorie nesmí hrát více družstev stejného oddílu. Garance se platí na účet ČSA ve výši 3000,- Kč na jedno družstvo oddílu. Pokud oddíl obsazuje dva a více turnajů, platí garanci ve výši 6000,- Kč Právo účasti v kategoriích kadetek, mladších juniorek a starších juniorek M-ČR mají družstva, která se kvalifikují dle příslušného klíče, který vydá KM ČSA. V roce 2006 mají právo účasti na M-ČR kategoriích kadetek, mladších juniorek a starších juniorek družstva, které se kvalifikují. V kategorii mladších juniorek se kvalifikuje osm nejlepších družstev z OPO roku V kategorii kadetek a starších juniorek náleží čtyři místa oblastem (oblastním soutěžím), jejichž družstva se v roce 2005 umístila na místě při M-ČR. Zbývající čtyři místa jsou doplněna následnými nejlepšími družstvy z OPO roku Upřesnění základních pojmů a) Organizátor - Česká softballová asociace (ČSA) b) c) d) Pořadatel - oddíl pověřený pořádáním jednotlivých turnajů. Pořadatele určuje KM ČSA na základě výběrového řízení. Povinnosti pořadatele určuje článek 3 SŘ. Domácí družstvo - v rozpisu jednotlivých zápasů je uvedeno na prvním místě. Utkání zahajuje hrou v obraně. Hostující družstvo - v rozpisu zápasů je uvedeno na druhém místě. Utkání zahajuje hrou v útoku.

3 3 1.4 MMT jsou organizována pro věkové kategorie : kategorie věk hraniční datum nadhazovací vzdálenost (m) míče HR (m) NEJMLADŠÍ ŽACTVO DO STATIV (TEE-BALL) 11 53,34 MLADŠÍ ŽÁCI DO , ,34 MLADŠÍ ŽÁKYNĚ DO , ,34 KADETI DO , ,96 KADETKY DO , ,96 MLADŠÍ JUNIOŘI , ,06 MLADŠÍ JUNIORKY , ,96 STARŠÍ JUNIOŘI , ,06 STARŠÍ JUNIORKY , ,96 V příslušné kategorii mohou startovat hráči, kteří se narodili v nebo po uvedeném hraničním datu. Omezení zdola : U starších juniorů a juniorek může startovat za družstvo maximálně 6 hráčů ročníku Spodní věkovou kategorií jsou hráči ročníku U mladších juniorů a juniorek mohou startovat za družstvo maximálně 6 hráčů ročníku Spodní věkovou kategorií jsou hráči ročníku Na M-ČR mladších žáků (ani na jiných MMT chlapecké kategorie) nemohou startovat dívky. 1.5 MMT v dané kategorii se uskuteční v případě, že se přihlásí minimálně 4 družstva. 1.6 Termíny MMT určí KM a schválí P-ČSA v termínové listině na příslušný rok. Turnaje jsou zpravidla třídenní. Hracími dny jsou obvykle pátek, sobota a neděle. 2. TECHNICKÁ USTANOVENÍ 2.1 Utkání se hrají podle schválených pravidel softballu platných v České republice pro příslušný rok (pravidla z roku 2006) a oficiálních doplňků publikovaných v zápisech předsednictva ČSA, KM ČSA a ve zpravodajích ČSA Pravidlo o rozdílu bodů. Pokud některé družstvo vede rozdílem 10 bodů po 4. směně (pokud je domácí, pak po polovině 4.směny), nebo o 15 po 3. směně, nebo 20 bodů po 2. směně, zápas končí. Pravidlo o rozdílu bodů neplatí v kategoriích tee-ball, mladší žákyně, mladší žáci.

4 4 2.3 Pokud utkání skončí v řádném hracím čase (po ukončených směnách) remízou, následuje hned tiebreak. Jedná se o utkání základní části i play-off Hrací doba. Hraje se na 7 směn nebo na hrací dobu určenou KM v rozpisu turnaje. Minimální hrací doba je 60 minut + dohrávka. Doporučená hrací doba : 90 minut. V následujících turnajích se hraje na určený počet směn: M-ČR starších juniorek základní část - 6 směn play-off 7 směn M-ČR mladších juniorek základní část 5 směn play-off 6 směn M-ČR kadetek základní část 5 směn play-off 6 směn OM-ČR starších juniorů play-off 7 směn OM-ČR mladších juniorů play-off 6 směn OM-ČR kadetů play-off 6 směn OPO starších juniorek, mladších juniorek, kadetek play-off - 6 směn 2.5. Omezení bodů ve směně. V kategoriích tee-ball, mladší žákyně, mladší žáci končí směna po třech autech nebo při dosažení 6 bodů (přeběhů) útočícím družstvem v příslušné směně. 2.6 Začátky utkání jsou stanoveny v programu, který vydá KM, nebo rozhodnutím komisaře turnaje. Družstvo je povinno nastoupit ke hře, je-li přítomen minimální počet hráčů (9) v řádném termínu začátku utkání či v průběhu čekací doby. Čekací doba je 5 minut. Pokud do dvou minut po výzvě rozhodčího "hra" jedno či obě družstva nenastoupí k utkání, nastává skreč (i oboustranná). Není povoleno hráti s nižším počtem hráčů než Hrací míče pro jednotlivé zápasy zajišťuje pořadatel z dodávky ČSA. V turnaji nasazují míče do jednotlivých utkání rozhodčí či komisař. Značku a typ míčů určí pro daný ročník soutěže KM a STK ČSA. Pro soutěže v roce 2006 je určena značka Diamond 12 RFPK 47. Mladší žactvo používá míče 11 (Diamond). 2.8 Nejsou-li podmínky způsobilé pro sehrání utkání, rozhodčí určí čas, kdy se sejde s vedoucími družstev a kdy rozhodne o způsobilosti. Hrací program a systém turnaje může upravit a změnit komisař ve spolupráci s ředitelem a UIC. 2.9 Domácí a hosté jsou určeni rozpisem utkání. Domácí je uveden jako první, host jako druhý. V některých zápasech o umístění se losuje mincí. Losování provádí komisař či UIC. Domácímu družstvu náleží lavička u 3. mety. Hostující družstvo obsadí lavičku u 1. mety.

5 Rozcvičení ve vnitřním poli je povoleno pouze před prvním utkáním hracího dne na daném hřišti. V ostatních zápasech pak pouze je-li k tomuto čas a prostor a povolí-li to rozhodčí, komisař či UIC Na hřišti, na lavičkách družstev a v jejich blízkosti je zakázáno kouřit a požívat návykové látky a alkoholické nápoje. Toto platí po dobu celého turnaje ve sportovních areálech, kde se turnaje hrají Protest se podává podle platných pravidel v okamžiku, kdy došlo k protestovatelné situaci. Vedoucí protestujícího družstva složí hlavnímu rozhodčímu Kč a slovně či písemně vyjádří situaci, proti které protestuje. O podstatě protestu se musí ihned dovědět rozhodčí i vedoucí soupeřícího družstva a UIC. Utkání se přeruší a protest se dále předá UIC, který jej neprodleně řeší. Při kladném vyřízení protestu se poplatek vrací. Proti rozhodnutí UIC není odvolání. Po vyřízení protestu se v utkání pokračuje Omezení nadhazovačů. V kategoriích mladších žákyň, mladších žáků, kadetek a kadetů platí omezení pro nadhazovače. Jeden nadhazovač smí odházet pouze předem určený počet směn v zápasech základní části. Přesný počet určí KM v rozpisu utkání příslušného turnaje. Tento počet by měl odpovídat cca 60% předpokládaného počtu směn. Za odházenou směnu se považuje i načatá směna ( i 1 nadhoz). Pro nadstavbové části, finále a utkání play-off omezení neplatí. Omezení neplatí i pro celé M-ČR kadetek Nasazování do základních skupin OM-ČR a OPO se provádí na základě pořadí příslušné kategorie z minulého roku podle kritérií : a) umístění v M-ČR roku předchozího, b) umístění v OM-ČR OPO roku předchozího, c) družstva, která se v předchozím roce MMT příslušné věkové kategorie nezúčastnila, jsou do skupin dosazena dále podle loňského pořadí kategorie o jednu nižší v pořadí M- ČR, OM-ČR a OPO a dále dolosována s ohledem na regionální příslušnost družstva. (Snahou je rozdělit družstva ze stejných oblastí do jiných skupin.) 2 SKUPINY : A 1,4,5,8,9,12,13,... B 2,3,6,7,10,11,14,15,... 3 SKUPINY : A 1,6,7,12,13 B 2,5,8,11,14 C 3,4,9,10,15 4 SKUPINY : A 1,8,9,16,17 B 2,7,10,15,18 C 3,6,11,14,19 D 4,5,12,13,20

6 TECHNICKÁ SCHŮZKA. Na všech MMT bude pro zástupce všech zúčastněných družstev uspořádána Technická schůzka (TS). Ta se uskuteční v úvodní fázi turnaje na místě, které určí a označí ředitel turnaje. (Zpravidla je rozepsána po prvních zápasech prvního hracího dne). Účast je povinná pro zástupce všech družstev, ředitele, komisaře turnaje a UIC. TS má za úkol informovat družstva o technických otázkách turnaje. Neměly by chybět body představení družstev, funkcionářů a rozhodčích, seznámení se systémem turnaje, zdůraznění některých speciálních pravidel, územní pravidla, informace o ubytování a další důležitá sdělení POJIŠTĚNÍ Sportovci registrovaní v ČSA jsou pojištěni v rámci hromadné pojistky ČSTV u pojišťovny Kooperativa. Číslo pojistky : Při pojistné události vyplní zraněná osoba po ukončení léčení formulář o oznámení úrazu, předá k vyplnění lékaři a k potvrzení na ČSA či u své tělovýchovné jednoty. 3. POVINNOSTI POŘADATELE 3.1 Pro všechny mistrovské turnaje určí KM ČSA pořadatele. 3.2 Pořadatel má povinnost zajistit regulérní hřiště, které pro daný turnaj schválí KM nebo STK ČSA. 3.3 Pořadatel je povinen zajistit pro turnaj zdravotní dozor. Tím se rozumí osoba znalá první pomoci s vybavenou lékárničkou v pohotovosti. Zároveň musí být schopen zajistit převoz do zdravotnického zařízení. 3.4 Pořadatel je povinen zajistit nabídku ubytování pro přihlášená družstva a pro rozhodčí a funkcionáře ČSA. Nejméně 2 týdny před konáním turnaje družstva i ČSA obešle, nabídne ubytování, stravu a pošle hlavní informace o turnaji. 3.5 Výsledky jednotlivých zápasů, resp. celého turnaje je povinen pořadatel turnaje nahlásit nejpozději první pracovní den dopoledne (do 9:00 hod.) na sekretariát ČSA telefonem na číslo nebo faxem ( ) či na záznamník ( ) nebo em na adresu softball@cstv.cz. 3.6 Podmínky pro schválení hřiště U hřiště musí být následující vybavení : - sociální zařízení - sprchy a WC, kryté šatny pro družstva a jedna šatna pro rozhodčí, - lavičky pro oba soupeře (minimální délka 8 m pro každé družstvo). Hřiště musí mít čáry vyznačené podle pravidel vápnem nebo jiným kontrastním a viditelným materiálem. Na žádost rozhodčího je pořadatel povinen čáry obnovit. Hřiště musí mít rovný upravený povrch. Není doporučena škvára ve vnitřním poli. Všechny mety musí mít správné rozměry a musí být prokazatelně připevněny. Za zadákem musí být back-stop (síť či pletivo) o minimálních rozměrech 6 x 3 m (délka x šířka), vzdálenost back-stopu od domácí mety (střed) 8-9 m. Je doporučený homerunový plot v minimální výšce 1.0 m a hřiště by mělo být vybaveno plotem od back-stopu do minimální vzdálenosti 5 m za 1. a 3. metou o minimální výšce 1 m.

7 Pořadatel je povinen včas zajistit hrací míče, které vyzvedne ve skladu ČSA v Praze Pořadatel je povinen uspořádat slavnostní zakončení turnaje s předáním cen a diplomů pro nejlepší družstva a cen pro nejlepší hráče. V průběhu prvního hracího dne je pořadatel povinen připravit vhodné místo (místnost, vhodné prostranství,...) pro technickou schůzku zástupců družstev. Turnaj může obsahovat i slavnostní zahájení (pořadatel určí jeho čas s ohledem na přítomnost družstev a důležitých osob) K zajištění vyšší kvality turnaje jsou doporučeny i další prvky : Ozvučení, komentář, vhodná hudba, ukazatel skóre, zapisování, hodnocení, statistika, Odměny pořadatelům. Za pořádání náleží pořádajícímu oddílu finanční odměna. Její výši určí KM na základě vyhodnocení úrovně pořádání ve všech směrech. Odměna bude zaslána oddílu na jeho účet po všech MMT. Její výše je závislá na počtu odehraných zápasů. Sazba za jedno utkání je v rozmezí 300,- až 750,- Kč. Sazebník odměn za jednotlivé turnaje : maximální odměna za jedno utkání je 750,-Kč 1. Hřiště Povrch 70 - Oplocení 30 - Lavičky (kryté) 30 - HR plot 30 - Pevné mety 30 - Backstop (min.6x3m) 30 - Hřiště bez baseball. kopce Ukazatel stavu čitelný a plně funkční po celou dobu turnaje 3. Komentář - 50 komentování dění, ozvučení 4. Statistiky vlastní zápis, vyhodnocení, zpracování údajů Srážky : - cizí zápis 40 - pozdní odevzdání do 7 dnů 20 - pozdní odevzdání do14 dnů Sociální zázemí na hřišti šatny pro družstva a rozhodčí, sprchy, WC, občerstvení 6. Organizace předturnajový servis, info o turnaji údržba mezi utkáními informační servis během turnaje

8 8 7. Zdravotní zabezpečení - 50 po celou hrací dobu musí být přítomna odpovědná osoba s lékárničkou musí být k dispozici jedno auto na odvoz Celková částka za turnaj se pak stanoví buď prostým vynásobením počtu zápasů x vypočítaný počet bodů na jedno utkání, nebo sečtením několika různě hodnocených komplexů utkání (různé hrací dny, různá hřiště, ). Z odměn se dále strhává za porušení bodu 3.5. částka 1000,-Kč. 4. POVINNOSTI DRUŽSTEV 4.1 Všichni účastníci turnaje (hráči, trenéři, kauči, rozhodčí,..) musí být řádně zaregistrováni na příslušný rok u ČSA podle platného registračního řádu. Před prvním utkáním předloží a odevzdají vedoucí družstev soupisky hráčů komisaři ke kontrole. Na soupisce musí být uvedena jména a příjmení hráčů, rodná čísla (příp. data narození), čísla dresů. Dále i jméno a kontakt na vedoucího družstva. Před prvním utkáním provede komisař či jeho asistent identifikační kontrolu hráčů a přítomné označí v soupisce. Pokud některý hráč dojede na turnaj až po kontrole, je povinen se hlásit komisaři a pak může být schválen ke hře. 4.2 Družstva jsou povinna na předzápasové schůzce 5 minut před začátkem utkání předat pořadí hráčů na pálce (line-up) rozhodčímu a soupeři. Line-up musí obsahovat jména hráčů, posty, čísla dresů, seznam náhradníků a jméno vedoucího družstva. 4.3 V čase začátku utkání družstva nastoupí na spojnici mezi 1. a 3. metou, kde se pozdraví. Vedoucí družstev se pozdraví vzájemně a s rozhodčími u domácí mety. Hlavní rozhodčí je současně seznámí s územními pravidly hřiště a případně s dalšími technickými podmínkami zápasu. 4.4 Sportovní oblečení. Všichni hráči družstva musí mít jednotný sportovní oděv (stejné barvy, střihu a úpravy), který je určen pro softball, a sportovní obuv. Muži a chlapci musí hrát v čepicích, které musí být stejné. Hráči nesmějí mít jednotlivé části oděvu nepřiměřeně špinavé, potrhané či jinak poškozené. Dresy hráčů musí mít na zádech viditelná čísla minimálně 15 cm vysoká. Ochranné přilby jsou povinné pro hru na pálce i pro běžce. Kauči u 1. a 3. mety musí mít jednotný sportovní úbor, který může být odlišný od dresu hráčů. Dále je citováno z pravidel softballu : Kap.III, 8, odst.b : Pokud má více než hráč družstva spodní triko, musí mít všechna trika stejnou barvu, hráči nesmějí mít potrhané nebo jinak poškozené rukávy ani na úboru ani na spodním triku. odst. g : Při hře nesmějí mít hráči na sobě hodinky, nechráněné náramky, řetízky, prsteny, náušnice a podobné předměty, které mohou být podle názoru rozhodčího při hře nebezpečné. Zdravotní náramky mohou být nošeny, ale musí být zabezpečeny páskou nebo jiným způsobem. Kapitola III. 5 :...V mládežnických a dětských kategoriích je zakázána obuv s jakýmikoli kovovými výstupky. POZNÁMKA : Je-li hráč požádán rozhodčím, aby odstranil šperky, nesprávné boty nebo jiné části uniformy a odmítne tak učinit, je vyloučen ze hry.

9 9 4.5 Masky a chrániče Upozorňujeme na pravidla softballu Kap. III, 6. : Chytač musí mít masku s chráničem krku a helmu. Místo chrániče krku lze použít drátěný chránič připevněný k masce. Toto musí používat i hráč, který ve hře chytá nadhozy na rozcvičení. Chytači musí mít chrániče trupu a holení. Pálkaři a běžci musí používat helmu. Kauč mladší 19 let musí mít helmu rovněž. Jsou zakázány helmy a masky rozbité, prasklé, promáčknuté,... KM doporučuje pálkařům nosit na přilbách i speciální chrániče čelistí a obličeje. 4.6 Pálky Pálkaři mohou používat kromě oficiálních softballových pálek i speciální pálky pro děti s nápisem Little League nebo s označením YB. Tyto pálky však musí rozměrově i tvarově vyhovovat pravidlům softballu. 4.7 Družstva jsou povinna včas odpovědět pořadateli na nabídku ubytování (případně i stravování). Objednané služby jsou družstva povinna uhradit v plném rozsahu. Pokud družstva neodpoví do stanoveného termínu, nemusí jim pořadatel ubytování či stravu zajistit. 4.8 Doprovod družstva musí tvořit minimálně jedna osoba starší 18 let. Bez tohoto doprovodu nebude družstvo připuštěno k utkání. 4.9 Zástupce každého zúčastněného družstva je povinen se zúčastnit technické schůzky v úvodní fázi turnaje. Čas schůzky bude určen rozpisem, místo upřesní pořadatel. 5. ROZHODČÍ A FUNKCIONÁŘI 5.1 Delegování rozhodčích řídí a provádí Komise rozhodčích ČSA. 5.2 Rozhodčí jsou povinni se k prvnímu utkání dne dostavit minimálně 20 minut před začátkem utkání. Rozhodčí musí mít nezbytné pomůcky (maska, sáček na míče, smetáček na očištění met, pravidla) a pravidly stanovený oděv (tmavomodré kalhoty, světlomodrá košile, tmavomodré nebo černé ponožky, sportovní černá obuv). Doporučuje se i plastron, chrániče holení, chránič krku, počítadlo a jiné vhodné doplňky. Hlavní rozhodčí musí mít u sebe hodinky, podle kterých se řídí veškeré časové údaje v průběhu utkání i před ním. Pokud má hlavní rozhodčí hodinky na ruce, musí být kryty potítkem. 5.3 Nominaci rozhodčích na jednotlivá utkání provádí komisař či příslušný U-I-C (vedoucí rozhodčích) turnaje. Utkání se rozhodují zpravidla ve dvou. Závěrečná utkání mohou rozhodovat tři rozhodčí.

10 Před utkáním jsou rozhodčí povinni provést kontrolu hrací plochy a rozhodnout o její způsobilosti. Zjištěné nedostatky oznámí pořadateli, který je povinen zajistit jejich odstranění. 5.5 Výše odměn pro rozhodčí bude vždy stanovena předsednictvem ČSA pro příslušné období a charakter utkání. Výplatu rozhodčím provádí na základě hlášení o turnaji Komise rozhodčích ČSA ve stanovených intervalech. Výplata je předána na místě turnaje v hotovosti (základní částky) nebo posílána rozhodčím na jejich bankovní účet (prémie). V roce 2006 je odměna za jedno utkání stanovena dle sazebníku KR podle kategorie utkání. Částky se dělí na základní část (splatná v hotovosti na místě) a na část prémiovou (splatná po konci sezóny na bankovní účet). 5.6 Cestovní náklady rozhodčích jsou vypláceny na základě vyplněného cestovního příkazu prostřednictvím UIC (případně komisaře či funkcionářů ČSA) podle pravidel, která před soutěží stanoví Komise rozhodčích a schválí Předsednictvo ČSA KM ČSA určí na každý turnaj ředitele a komisaře. Povinnosti ředitele : Povinnosti komisaře : - odpovídá za pořadatelskou službu - odpovídá za zajištění zdravotního dozoru a dosažitelnosti zdrav. zařízení - vede výsledkovou listinu turnaje - zajišťuje a odpovídá za zapisovatelskou službu - pořizuje zprávu o turnaji, kterou do 7 dnů po skončení akce zašle na ČSA - provádí kontrolu hráčů a soupisek před turnajem - provádí výklad soutěžního řádu - zajišťuje pro určená utkání losování (domácí-host) - řeší případné disciplinární přestupky - pořizuje zprávu o turnaji (na zvláštním formuláři), kterou do 7 dnů po skončení akce zašle na ČSA Zpráva dále obsahuje : všechny výsledky, křížové tabulky, tabulky skupin, výsledky play-off, hodnotící komentář, individuální ceny. - nahlásí celkové pořadí turnaje, všechny výsledky zápasů turnaje a individuální ocenění nejpozději do 9:00 prvního pracovního dne - zastupuje UIC turnaje, pokud je vzdálen Povinnosti UIC : - nasazuje rozhodčí do jednotlivých zápasů - vede evidenci o rozhodovaných zápasech - hodnotí činnost rozhodčích v zápasech i mimo ně - řeší případné protesty

11 11 - zajišťuje ubytování a jízdné rozhodčích - vyplácí rozhodčím základní částky za rozhodování - zastupuje komisaře turnaje, pokud je vzdálen - pořizuje zprávu o rozhodčích turnaje(na zvláštním formuláři), kterou do 7 dnů po skončení akce zašle na ČSA 6. POŘADÍ A TITULY 6.1 Ve všech zápasech se přidělují za vítězství 2 body, za porážku 1 bod, za skreč 0 bodů. 6.2 O pořadí v tabulce základní části i v nadstavbových částech rozhoduje: 1) počet bodů ze všech zápasů 2) počet bodů ze vzájemných zápasů 3) body (runs) proti ze vzájemných zápasů 4) body (runs) proti ze všech zápasů 5) los 6.3 Tituly Vítězové finálových utkání M-ČR a OM-ČR získávají titul "Mistr České republiky v softballu na příslušný rok v příslušné kategorii a ceny, které věnuje ČSA. Vítězové OPO získávají titul vítěze Poháru ČSA Ceny družstvo při M-ČR dostává od ČSA poháry a medaile. Každé družstvo obdrží diplom. Individuální ceny od ČSA obdrží nejlepší nadhazovač, pálkař a MVP (nejlepší hráč) turnaje. Posouzení individuálních ocenění provádí komisař na základě anketních lístků, které mu předají zástupci zúčastněných družstev. Pořadatel může předat i další ceny v různých kategoriích (nejlepší polař, kauč, fair-play, nejmladší hráč,...). Tyto ceny schvaluje komisař. 6.5 Pokud se turnaj z důvodu vyšší moci (počasí, terén,...) neodehraje v plánovaném rozsahu, mohou dvě či více družstev sdílet shodná pořadí. Komisař může tak vyhlásit i dvě družstva jako vítěze turnaje. Pokud se družstva dohodnou na náhradním termínu a místě sehrání zápasu(ů) o umístění (např. finále), může se tak po schválení komisaře či KM uskutečnit. 6.6 Pokud některé družstvo odstoupí nebo je vyloučeno z turnaje, který zahájilo, je pokládáno za družstvo, které nehrálo. Všechny jeho výsledky jsou anulovány v dané fázi soutěže.

12 Pokud se jedno čí více družstev k turnaji nedostaví, může komisař upravit hrací systém a rozpis zápasů. Garance týmu pak propadá. Z garancí se pak strhávají následující částky : a) odhlášení se v době do 20 dnů do turnaje 300,- Kč b) odhlášení se v době od 10 do 19 dnů do turnaje 800,- Kč c) odhlášení se v době od 5 do 9 dnů do turnaje 1500,- Kč d) odhlášení se v době 4 dní a kratší 2500,- Kč e) neomluvené nedostavení se k turnaji 3000,- Kč f) odstoupení z turnaje v průběhu pátku a soboty 2500,- Kč g) odstoupení z turnaje po sobotě bez odehrání 2 plánovaných zápasů (vliv na více družstev) 2000,- Kč h) odstoupení z turnaje po sobotě bez odehrání 1 plánovaného zápasu (vliv jen na 1 družstvo) 1000,- Kč I) dresová nekázeň, požívání alkoholu, kouření do Kč Při opakování přestupku podle písmena l) je sankce do 3000,- Kč Finanční postihy za další prohřešky řeší a schvaluje na svém jednání KM ČSA. 7. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ 7.1 Výklad a vysvětlení k tomuto soutěžnímu řádu podává KM, STK ČSA nebo předsednictvo ČSA. 7.2 Změny, které vyplývají ze změn řádů a předpisů obecně platných, musí provést KM, STK ČSA nebo předsednictvo ČSA. 7.3 Členové Komise mládeže, STK, Předsednictva ČSA a Kontrolní komise mají právo kdykoli prakticky kontrolovat plnění bodů tohoto soutěžního řádu a navrhovat při zjištěných nedostatcích disciplinární postihy. 7.4 Tento soutěžní řád byl projednán KM ČSA a v tomto znění platí od Tímto se ruší všechny předcházející soutěžní řády pro mládežnická mistrovství ČR. Ing. Aleš Andr Předseda komise mládeže ČSA Ing. Bohuslav Roll

13 13 PŘÍLOHA SOUTĚŽNÍHO ŘÁDU Schéma turnajů - rok 2006 Schéma play-off z jedné skupiny Play-off : X 1. s 2. domácí je 1. - vítěz jde přímo do finále Y 3. se 4. domácí je 3. - poražený je 4. Z poražený (X) a vítěz (Y) - domácí je P(X) - poražený je 3. Finále: vítěz (X) - vítěz (Z) - domácí je V (X) Schéma play-off ze dvou skupin Play-off : X 1.A s 1.B domácí se losuje - vítěz jde přímo do finále Y 2.A s 2.B domácí se losuje - poražený je 4. Z poražený (X) a vítěz (Y) - domácí je P(X) - poražený je 3. Finále : vítěz (X) - vítěz (Z) - domácí je V (X) Schémata pro jednotlivé počty přihlášených družstev 4 družstva - systémem každý s každým 1 x - 3 zápasy na družstvo a dále play-off 5 družstev - systémem každý s každým 1 x - 4 zápasy na družstvo a dále play-off. Při časové napjatosti jen finále 1. s 2. (domácí je 1.) 6 družstev - systémem každý s každým 1 x - 5 zápasů na družstvo a dále jen finále 1. s 2. (domácí je 1.) 7 družstev - systémem každý s každým 1 x - 6 zápasů na družstvo a dále jen finále 1. s 2. (domácí je 1.) 8 družstev - Dvě skupiny (4+4). Systémem každý s každým 1 x - 3 zápasy na družstvo a dále play-off systémem double page. 3. a 4. družstva ze skupin vytvoří 4 člennou skupinu a hrají 1x každý s každým (2 zápasy), kdy vzájemné utkání ze základní skupiny se započítává do nadstavbové tabulky o místo.

14 14 9 družstev Dvě skupiny (4+5). Systémem každý s každým 1 x - a dále play-off 3. družstva hrají spolu o 5.místo. Domácí je určen losem. 3 (4) zápasy na družstvo 4. a 5. družstva ze skupin vytvoří 3 člennou skupinu a hrají 1x každý s každým (1-2 zápasy), kdy vzájemné utkání ze základní skupiny se započítává do nadstavbové tabulky o místo. 10 družstev Dvě skupiny (5+5). Systémem každý s každým 1 x - a dále play-off 3. družstva hrají spolu o 5.místo. Domácí je určen losem. 4. družstva hrají spolu o 7.místo. Domácí je určen losem. 5. družstva hrají spolu o 9.místo. Domácí je určen losem. 4 zápasy na družstvo 11 družstev Dvě skupiny (5+6). Systémem každý s každým 1 x - a dále play-off družstva hrají spolu o 5.místo. Domácí je určen losem. družstva hrají spolu o 7.místo. Domácí je určen losem. 4 (5) zápasy na družstvo 5. a 6. družstva ze skupin vytvoří 3 člennou skupinu a hrají 1x každý s každým (1-2 zápasy), kdy vzájemné utkání ze základní skupiny se započítává do nadstavbové tabulky o místo. 12 družstev Dvě skupiny (6+6). Systémem každý s každým 1 x - a dále play-off 3. družstva hrají spolu o 5.místo. Domácí je určen losem. 4. družstva hrají spolu o 7.místo. Domácí je určen losem. 5. družstva hrají spolu o 9.místo. Domácí je určen losem. 6. družstva hrají spolu o 11.místo. Domácí je určen losem. 5 zápasů na družstvo družstev Čtyři skupiny Dále play -off na dvě porážky o umístění. Do play-off postupují dvě nejlepší družstva z každé skupiny. Družstva, která se nedostanou do play-off, hrají dále o celkové pořadí. Lze vytvořit např. skupinky třetích, čtvrtých, pátých,... Zde lze hrát každý s každým či jako play-off. Toto záleží na celkovém počtu družstev ve skupinách a na časových možnostech turnaje.

15 15 Anketní lístek Oddíl :... Turnaj :... z našeho oddílu z ostatních družstev Nejlepší nadhazovač (ka) : Nejlepší pálkař (ka) : Nejlepší hráč (ka) : Nevpisujte do obou sloupců stejná jména! Další ocenění, které navrhujete podle vašeho uvážení : Připomínky k organizaci turnaje : - hřiště (úroveň, údržba, lajnování,...) - šatny, WC (množství, čistota,...) - ubytování (úroveň, výběr,...) - informovanost (ukazatel skóre, výsledková tabule, hlasatel, hudba, statistika,...) - rozhodčí - herní průběh (připomínky k systému,...) - ostatní datum : vyplnil : podpis :

16 16

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO FINÁLOVÉ TURNAJE ŠKOLNÍCH LIG 2014 Vydala Sportovně technická komise ČSA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Organizátor Finálové turnaje školních softbalových lig (FT-ŠL)

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO OTEVŘENÁ MISTROVSTVÍ ČR V MLÁDEŽNICKÝCH KATEGORIÍCH 2012 Vydala Sportovně technická komise lig mládeže ČSA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Organizátor Otevřená mistrovství

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO LIGU KADETEK A LIGU ŽÁKYŇ 2008 Vydala Komise mládeže ČSA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Ligu kadetek a Ligu žákyň organizuje Česká softballová asociace (ČSA) jako

Více

S O U T Ě Ž N Í Ř Á D

S O U T Ě Ž N Í Ř Á D S O U T Ě Ž N Í Ř Á D pro soutěže řízené PSS 2 0 0 7 S O F T B A L L Vydalo předsednictvo Pražského svazu softballu v březnu 2007 1. Úvodní ustanovení 1/1 Soutěžní řád určuje základní ustanovení pro soutěže

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO EXTRALIGU KADETEK, EXTRALIGU ŽÁKYŇ, EXTRALIGU ŽÁKU, EXTRALIGU KADETU A 2.LIGU KADETU 2009 Vydala Sportovně technická komise ČSA STK ČSA 2 SŘ Mládežnických lig

Více

Soutěžní řád PBS 2014. (Listopad 2013)

Soutěžní řád PBS 2014. (Listopad 2013) Soutěžní řád PBS 2014 (Listopad 2013) Termíny 31.1.2014 termín pro odevzdání přihlášek do soutěží PBS 2014 31.3.2014 termín pro zaplacení startovného za účast týmů v soutěžích PBS 2014 31.3.2014 termín

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍCH SOUTĚŽÍ MLÁDEŽE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍCH SOUTĚŽÍ MLÁDEŽE SOUTĚŽNÍ ŘÁD CELOSTÁTNÍCH SOUTĚŽÍ MLÁDEŽE Kapitola 1 - Základní pojmy 1.1 Celostátní soutěže mládeže Celostátními soutěžemi mládeže jsou jednak Mistrovství republiky (dále jen MR) jednotlivých kategorií

Více

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise 2016-2017 1. Řídící orgán: Soutěž řídí Středočeský svaz stolního tenisu (STSST) prostřednictvím své

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY HRÁČŮ DO 21 LET

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY HRÁČŮ DO 21 LET SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY HRÁČŮ DO 21 LET Kapitola 1 - Základní pojmy 1.1 - Pořadatel a řídící orgány Pořadatelem soutěží hráčů do 21 let je Česká baseballová asociace, řídícím orgánem je Sportovně-technická

Více

ROZPIS ZIMNÍHO POHÁRU ŽEN

ROZPIS ZIMNÍHO POHÁRU ŽEN ROZPIS ZIMNÍHO POHÁRU ŽEN 206-207 Vydal: Komise žen Schválil: Komise žen Platnost:.. 206 Rozpis Zimního Poháru žen 206-207 Obsah: SPOLEČNÁ USTANOVENÍ... 3. PŮSOBNOST ROZPISU... 3.2 NÁZEV SOUTĚŽE... 3.3

Více

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje 1. Řídící orgán: Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže ve stolním tenise 2018-2019 Soutěž řídí Středočeský svaz stolního tenisu (STSST) prostřednictvím své Komise mládeže

Více

ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO MLÁDEŽNICKÉ LIGY KADETEK, KADETŮ, ŽÁKYŇ, ŽÁKŮ A TEE-BALLU 2012 Vydala Sportovně technická komise lig mládeže ČSA STK LM ČSA 2 SŘ Mládežnických lig 2012 1. ÚVODNÍ

Více

6. Přihlášky a odhlášky:

6. Přihlášky a odhlášky: Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise 2015-2016 1. Řídící orgán: Soutěž řídí Středočeský svaz stolního tenisu (STSST) prostřednictvím své

Více

STŘEDOČESKÁ OPEN TOUR MLÁDEŽE VE STOLNÍM TENISE 2019/2020

STŘEDOČESKÁ OPEN TOUR MLÁDEŽE VE STOLNÍM TENISE 2019/2020 STŘEDOČESKÁ OPEN TOUR MLÁDEŽE VE STOLNÍM TENISE 2019/2020 www.stcstolnitenis.cz 1. Řízení soutěží Soutěže řídí Středočeský svaz stolního tenisu (dále jen STSST) prostřednictvím své Komise rozhodčích (dále

Více

MČR 9. TŘÍD V LEDNÍM HOKEJI OSTRAVA 3.-5.4.2009 HC VÍTKOVICE STEEL. pořádá. Mistrovství České republiky9. tříd v lednímhokeji pro sezónu 2008/2009

MČR 9. TŘÍD V LEDNÍM HOKEJI OSTRAVA 3.-5.4.2009 HC VÍTKOVICE STEEL. pořádá. Mistrovství České republiky9. tříd v lednímhokeji pro sezónu 2008/2009 MČR 9. TŘÍD V LEDNÍM HOKEJI OSTRAVA 3.-5.4.2009 HC VÍTKOVICE STEEL pořádá Mistrovství České republiky9. tříd v lednímhokeji pro sezónu 2008/2009 MFH Ostrava-Vítkovice 1. Všeobecná ustanovení 1.1 Pořádající

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2016 2017 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU 2014-2015 - vyváženost a kombinace obou hracích modelů, tedy hraní systémem turnajů a hraní ve dvojicích. - respektování principu, že hrací

Více

Mistrovství České republiky seniorek Rozpis soutěže. A. Všeobecná ustanovení

Mistrovství České republiky seniorek Rozpis soutěže. A. Všeobecná ustanovení Mistrovství České republiky seniorek 2016 A. Všeobecná ustanovení Rozpis soutěže 1. Vyhlašovatel soutěže: Český volejbalový svaz, Zátopkova 100/2, PS40, 160 00 Praha 6, tel: 257 215 269, e-mail: cvf@cvf.cz,

Více

ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO MLÁDEŽNICKÉ LIGY KADETEK, KADETŮ, ŽÁKYŇ, ŽÁKŮ A T-BALLU 2014 Vydala Sportovně technická komise lig mládeže ČSA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Organizátor Extraligu

Více

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1 ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1 Karviná 20. 05. 2014 PROPOZICE Mistrovství ČR starších žáků pro soutěžní ročník 2013/2014 (Finálový turnaj žákovské ligy) 1. Pořadatel: z pověření ČSH oddíl

Více

Rozpis soutěží ČSVP

Rozpis soutěží ČSVP Rozpis soutěží ČSVP 2017 2018 Aktualizace 19. 8. 2018 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím

Více

ROZPISY POHÁRŮ DOSPĚLÝCH A ŽÁKŮ 58. ROČNÍK POHÁRU ÚSTECKÉHO KFS VE FOTBALE DOSPĚLÝCH 2018

ROZPISY POHÁRŮ DOSPĚLÝCH A ŽÁKŮ 58. ROČNÍK POHÁRU ÚSTECKÉHO KFS VE FOTBALE DOSPĚLÝCH 2018 PŘÍLOHA ČÍSLO 3 ROZPISY POHÁRŮ DOSPĚLÝCH A ŽÁKŮ 58. ROČNÍK POHÁRU ÚSTECKÉHO KFS VE FOTBALE DOSPĚLÝCH 2018 Článek 1 - Řízení soutěže Pohár ÚKFS ve fotbale dospělých doplňuje mistrovské soutěže dospělých

Více

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U13:

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U13: Propozice - Ondrášovka Cup 2016-17 v kategorii U13: 1. Pořadatel: ONDRÁŠOVKA a.s., FAČR, SKFS www.ondrasovkafotbal.cz A. Všeobecná ustanovení 2. Hlavní koordinátoři turnajů: Roman Vonášek - sekretář mládeže

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE www.kuzelky.cz Kategorie: Muži Místo konání: Valašské Meziříčí Datum: 4. 5. května 2019 Všeobecná ustanovení 1. Pořadatelé Z pověření VV ČKA uspořádá TJ Valašské Meziříčí 2.

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2018 2019 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY

ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY Základní škola Benešov, Jiráskova 888 pod záštitou města Benešov,ve spolupráci s KR AŠSK a SK Benešov pořádají kvalifikaci v Poháru Josefa Masopusta

Více

PŘEDPIS DLOUHODOBÉ MISTROVSKÉ SOUTĚŽE KOMISE NOHEJBALU ROKYCANY ČESKÝ NOHEJBALOVÝ SVAZ

PŘEDPIS DLOUHODOBÉ MISTROVSKÉ SOUTĚŽE KOMISE NOHEJBALU ROKYCANY ČESKÝ NOHEJBALOVÝ SVAZ PŘEDPIS DLOUHODOBÉ MISTROVSKÉ SOUTĚŽE 2018 KOMISE NOHEJBALU ROKYCANY ČESKÝ NOHEJBALOVÝ SVAZ 1 2 Komise nohejbalu Rokycany Český nohejbalový svaz Jiráskova 214/I, 337 01 Rokycany ------------------------------------------

Více

Kvalifikační turnaje o II. ligu žen 2016/2017

Kvalifikační turnaje o II. ligu žen 2016/2017 V Brně dne 7. 5. 2016 Kvalifikační turnaje o II. ligu žen 2016/2017 P R O P O Z I C E, Zátopkova 100/2, P.O.Box 40, 160 17 Praha 6, IČ: 539 929, sekretář: Zdeněk Soukup tel.: +420 721 820 755, e-mail:

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2015 2016

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2015 2016 Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2015 2016 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE www.kuzelky.cz Kategorie: Dorostenci Místo konání: České Velenice Datum: 28. 29. dubna 2018 Všeobecná ustanovení 1. Pořadatel Z pověření VV ČKA uspořádá TJ Lokomotiva České Velenice

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. 1.3 Oddíl Oddíl je právnická osoba s právní subjektivitou, která užívá v rámci ČBA unikátní a nezaměnitelný název.

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. 1.3 Oddíl Oddíl je právnická osoba s právní subjektivitou, která užívá v rámci ČBA unikátní a nezaměnitelný název. SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ Kapitola 1 Základní pojmy 1.1 Soutěže mužů V kategorii mužů se hraje Extraliga (ExL), První liga (1L), Liga B-družstev (BL), jednotlivé regionální přebory (RP) a Český pohár (ČP). 1.2

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu Středočeský krajský volejbalový svaz ČVS http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu 2012 2013 modrý a červený volejbal chlapců, dívek a smíšených družstev

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE Zátopkova 100/2, PS 40, Praha 6

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE Zátopkova 100/2, PS 40, Praha 6 ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE Zátopkova 100/2, PS 40, 160 17 Praha 6 Kategorie: Juniorky Místo konání: Aš Datum: 29. 30. dubna 2017 Všeobecná ustanovení 1. Pořadatel Z pověření VV ČKA uspořádá Kuželky Aš

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE Zátopkova 100/2, PS 40, Praha 6

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE Zátopkova 100/2, PS 40, Praha 6 ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE Zátopkova 100/2, PS 40, 160 17 Praha 6 Kategorie: Ženy Místo konání: Vracov Datum: 6. 7. května 2017 Všeobecná ustanovení 1. Pořadatel Z pověření VV ČKA uspořádá TJ Sokol Vracov

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Článek 1 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) 2) Soutěže se hrají podle platného

Více

Rozpis soutěží ČSVP

Rozpis soutěží ČSVP Rozpis soutěží ČSVP 2018 2019 Aktualizace 01. 07. 2018 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím

Více

ROZPIS SOUTĚŽÍ VODNÍHO PÓLA MUŽŮ PRO ROK 2010/2011

ROZPIS SOUTĚŽÍ VODNÍHO PÓLA MUŽŮ PRO ROK 2010/2011 ROZPIS SOUTĚŽÍ VODNÍHO PÓLA MUŽŮ PRO ROK 2010/2011 I.LIGA MUŽI Řízení soutěží: Pořadatel soutěží: soutěže řídí Český svaz vodního póla prostřednictvím svého STK jednotlivé kluby dle přihlášek a rozlosování

Více

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101 pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK CELOSTÁTNÍHO TURNAJE kategorie U11 2. - 3. 10. 2010 Turnaj se bude konat

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: v úterý 13.5 2013 nejpozději do 11:00 hod., hřiště TJ Spartak Hluk. V kabině bude připraveno,

Více

Česká softballová asociace. Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace. Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2009-2012 Dotační politika

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE www.kuzelky.cz Kategorie: Senioři 60+ Místo konání: Přerov Datum: 5. 6. května 2018 Všeobecná ustanovení 1. Pořadatelé Z pověření VV ČKA uspořádá TJ Spartak Přerov 2. Termíny

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2018 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2018 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2018 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U11:

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U11: Propozice - Ondrášovka Cup 2016-17 v kategorii U11: 1. Pořadatel: ONDRÁŠOVKA a.s., FAČR, SKFS www.ondrasovkafotbal.cz A. Všeobecná ustanovení 2. Hlavní koordinátoři turnajů: Roman Vonášek - sekretář mládeže

Více

S centrum Cup 2011 2012

S centrum Cup 2011 2012 S centrum Cup 2011 2012 Propozice S trio Benešov ve spolupráci s S centrem Benešov pořádají mládežnické turnaje v minikopané přípravek na UMT 4. generace Benešov S centrum listopad 2011 březen 2012 P R

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE www.kuzelky.cz Kategorie: Muži Místo konání: Rokycany Datum: 5. 6. května 2018 Všeobecná ustanovení 1. Pořadatelé Z pověření VV ČKA uspořádá SKK Rokycany 2. Termíny 5. 6. května

Více

SKP Slovan Moravská Třebová

SKP Slovan Moravská Třebová SKP Slovan Moravská Třebová pořádá 08. 02. 2014 turnaj starší přípravky ročníku 2004 a mladších Pořadatel: SKP Slovan Moravská Třebová Termín: 08. 02. 2014 Startovné: Místo: Hrací plocha: 1.500,- Kč (na

Více

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu IV. ROČNÍK

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu IV. ROČNÍK SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101 pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu IV. ROČNÍK CELOSTÁTNÍHO TURNAJE kategorie U11 24. - 25. 10. 2009 Turnaj je pořádán

Více

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101 pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK CELOSTÁTNÍHO TURNAJE kategorie U11 2. - 3. 10. 2010 Turnaj se bude konat

Více

Propozice 5. ročníku turnaje Mladších a Starších přípravek

Propozice 5. ročníku turnaje Mladších a Starších přípravek Propozice 5. ročníku turnaje Mladších a Starších přípravek Datum a čas: Místo konání: neděle 11. 6. 2017 od 9:00 hodin (prezentace družstev od 8:30 hodin) travnaté hřiště fotbalový areál Studénka Věková

Více

Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2013-2016 (upraveno

Více

Extraliga, součást České bowlingové ligy 2017/2018

Extraliga, součást České bowlingové ligy 2017/2018 Extraliga, součást České bowlingové ligy 2017/2018 VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Vypisovatel Česká bowlingová asociace (dále jen ČBA) Zátopkova 100/2, p. s. 40, 160 17 Praha 6 Strahov 2. Vedoucí soutěže Předseda

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

5. MLÁDEŽNICKÉ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KLUBŮ V LEDNÍM HOKEJI 2014 ZLÍN 26.3.-30.3.2014

5. MLÁDEŽNICKÉ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KLUBŮ V LEDNÍM HOKEJI 2014 ZLÍN 26.3.-30.3.2014 5. MLÁDEŽNICKÉ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KLUBŮ V LEDNÍM HOKEJI 2014 ZLÍN 26.3.-30.3.2014 1. Všeobecná ustanovení PROPOZICE TURNAJE 1.1 Pořadatel: Sport Bohemia a.s. 1.2 Partneři: PSG Zlín pod záštitou

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U18

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U18 Kapitola 1 Základní pojmy SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U18 1.1 Pořadatel a řídicí orgány Pořadatelem Extraligy U18 (ExL18) je Česká baseballová asociace (ČBA). Řídicím orgánem je Sportovně-technická komise ČBA

Více

F L O R B A L propozice okresního kola starších chlapců 8. 9. tříd - chlapci

F L O R B A L propozice okresního kola starších chlapců 8. 9. tříd - chlapci Okresní rada Asociace školních sportovních klubů ČR Chomutov, Dům dětí a mládeže Chomutov, Základní škola Chomutov, Akademika Heyrovského, Školní sportovní klub při 12. ZŠ Chomutov F L O R B A L propozice

Více

PROPOZICE. Házená. sportoviště dívky (Sportovní hala SOŠ Otrokovice Štěrkoviště) sportoviště hoši (Sportovní hala SPŠ Zlín)

PROPOZICE. Házená. sportoviště dívky (Sportovní hala SOŠ Otrokovice Štěrkoviště) sportoviště hoši (Sportovní hala SPŠ Zlín) HRY VI. LETNÍ OLYMPIÁDY DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÉ REPUBLIKY 2013 PROPOZICE Házená A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel: Zlínský krajský svaz házené Termín konání: 24. - 27. června 2013 Místo konání: sportoviště

Více

Dotační politika ČSA

Dotační politika ČSA Dotační politika ČSA 2016-2018 Dotační politika ČSA 2016 2018 byla projednána na výjezdním jednání Předsednictva ČSA dne 31. srpna 2015 a schválena Předsednictvem ČSA dne 21. září 2015. V tomto znění platí

Více

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU 2015-2016 - vyváženost a kombinace obou hracích modelů, tedy hraní systémem turnajů a hraní ve dvojicích. - respektování principu, že hrací

Více

Česká softballová asociace. Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace. Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2013-2016 Dotační politika

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U21

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U21 Kapitola 1 Základní pojmy 1.1 Soutěž Extraliga U21 je celorepubliková soutěž. SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY U21 1.2 Pořadatel a řídící orgány Pořadatelem Extraligy U21 (ExL21) je Česká baseballová asociace (ČBA).

Více

Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2015 MUŽI 120 HS 2.1. 2015

Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2015 MUŽI 120 HS 2.1. 2015 Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2015 MUŽI 120 HS 2.1. 2015 Všeobecná ustanovení: 1. Pořadatel: z pověření VV PlKKSu uspořádá TJ Sokol Kdyně 2. Datum a místo: Sobota

Více

Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2018 MUŽI 120 HS V Plzni

Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2018 MUŽI 120 HS V Plzni Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2018 MUŽI 120 HS V Plzni 2.1. 2018 Všeobecná ustanovení: 1. Pořadatel : z pověření VV PlKKSu uspořádá SK Škoda VS Plzeň 2. Datum a

Více

Věková kategorie: Turnaje se zúčastní hráči starší přípravky tzn U11 a mladší. Maximální počet hráčů v týmu je 12.

Věková kategorie: Turnaje se zúčastní hráči starší přípravky tzn U11 a mladší. Maximální počet hráčů v týmu je 12. Fotbalový turnaj pro U11 a ml. Propozice Dopoledního turnaje Pořadatel: Fotbalová a Sportovní Akademie Praha 5, z.ú. Termín: Sobota 25.02.2017 Výkop: 09:00 hod Místo konání: - RADOTIN, Hrací plocha: dřevěná

Více

P R O P O Z I C E 20. ročníku volejbalového Mistrovství ČR superveteránů v roce 2018

P R O P O Z I C E 20. ročníku volejbalového Mistrovství ČR superveteránů v roce 2018 P R O P O Z I C E 20. ročníku volejbalového Mistrovství ČR superveteránů v roce 2018 A. Všeobecná ustanovení: M e m o r i á l V l a d i m í r a V y o r a l a 1. Vyhlašovatel a organizátor soutěže: Vyhlašovatel

Více

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: IV.liga

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: IV.liga Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: IV.liga IV. liga JM oblasti 2014/2015 Hraje se podle posledního vydání pravidel badmintonu s výjimkou ustanovení tohoto rozpisu podle sportovních dokumentů

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

S centrum Cup 2013 2014 (6 týmů)

S centrum Cup 2013 2014 (6 týmů) S centrum Cup 2013 2014 (6 týmů) Propozice Sportovní klub Benešov ve spolupráci s S trio Benešov a S centrum Benešov pořádají mládežnické turnaje v minikopané přípravek na UMT 4. generace Benešov S centrum

Více

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: II. liga JM oblasti /2014

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: II. liga JM oblasti /2014 Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: II. liga JM oblasti - 2013/2014 Hraje se podle posledního vydání pravidel badmintonu s výjimkou ustanovení tohoto rozpisu podle sportovních dokumentů ČBaS.

Více

Z Á S A D Y R O Z P I S U

Z Á S A D Y R O Z P I S U Český volejbalový svaz Sportovně technická komise Zátopkova 100/2, PS 40, 160 17 Praha 6, stk@cvf.cz ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

P R O P O Z I C E. Mistrovství České republiky 2012 ve sportovní střelbě z předovek. perkusní brokovnice 25 terčů

P R O P O Z I C E. Mistrovství České republiky 2012 ve sportovní střelbě z předovek. perkusní brokovnice 25 terčů ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ SPORTOVNĚ STŘELECKÝ KLUB 0205 ŠKODA MLADÁ BOLESLAV P R O P O Z I C E Mistrovství České republiky 2012 ve sportovní střelbě z předovek perkusní brokovnice 25 terčů Obec Kněžmost Kněžmost

Více

ČESKÝ POHÁR MUŽŮ 2018/2019 XXVI. ROČNÍK

ČESKÝ POHÁR MUŽŮ 2018/2019 XXVI. ROČNÍK ČESKÝ POHÁR MUŽŮ 2018/2019 XXVI. ROČNÍK 1. Základní ustanovení 1.1 Česká basketbalová federace vyhlašuje pro sezónu 2018/2019 Český pohár (dále jen ČP) mužů. Adresa pro písemný styk základní části: Adresa

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE www.kuzelky.cz Kategorie: Seniorky Místo konání: Kroměříž Datum: 5. 6. května 2018 Všeobecná ustanovení 1. Pořadatelé Z pověření VV ČKA uspořádá KK Kroměříž 2. Termín 5. 6. května

Více

ROZPIS HALOVÝCH SOUTĚŽÍ ŘÍZENÝCH ČSPH 2013/2014

ROZPIS HALOVÝCH SOUTĚŽÍ ŘÍZENÝCH ČSPH 2013/2014 ROZPIS HALOVÝCH SOUTĚŽÍ ŘÍZENÝCH ČSPH 2013/2014 a) muži extraliga f) dorostenci b) muži I. liga g) dorostenky c) muži II. Liga h) st. žáci d) ženy extraliga ch) st. žákyně e) ženy I.liga Účastníci: a)

Více

c) body jsou přiznány za získané umístění v hracím plánu, skreč má pro postup hráče na hracím plánu hodnotu vítězství.

c) body jsou přiznány za získané umístění v hracím plánu, skreč má pro postup hráče na hracím plánu hodnotu vítězství. SOUTĚŽNÍ ŘÁD SENIORSKÉHO TENISU Článek 1 Soutěžní řád stanoví organizaci a řízení seniorských tenisových soutěží hraných na území České republiky (dále jen ČR), včetně mezinárodních, pokud pro ně neplatí

Více

Pardubický krajský kuželkářský svaz ROZPIS. mistrovství Pardubického kraje 2018 jednotlivců

Pardubický krajský kuželkářský svaz ROZPIS. mistrovství Pardubického kraje 2018 jednotlivců Pardubický krajský kuželkářský svaz ROZPIS mistrovství Pardubického kraje 2018 jednotlivců Sportovně technická komise PKKS Ústí nad Orlicí 10. prosince 2017 http://kuzelkypk.czechian.net/ 1 (1) Vypisovatel

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Herní plán

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Herní plán SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ Kapitola 1 - Základní pojmy 1.1 - Pořadatel a řídicí orgány Pořadatelem soutěží mužů je Česká baseballová asociace, jejíž Výkonný výbor pravomoci v řízení soutěží deleguje sám nebo prostřednictvím

Více

AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015

AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015 AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015 Český svaz Air-hockey, o.s. vyhlašuje schéma soutěží jednotlivců a družstev pro sezónu 2015. Jednotlivci i celá hráčská uskupení se mohou do soutěží zapojit účastnicky

Více

S centrum Cup (6 týmů)

S centrum Cup (6 týmů) S centrum Cup 2017 2018 (6 týmů) Propozice Sportovní klub Benešov ve spolupráci s S centrum Benešov pořádají mládežnické turnaje v minikopané přípravek na UMT Benešov S centrum listopad 2017 březen 2018

Více

TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha

TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: v úterý 19. 5. 2015 nejpozději do 11:00 hod., stadion SK Motorlet

Více

ČESKÝ POHÁR MUŽŮ 2015/2016 XXIII. ROČNÍK

ČESKÝ POHÁR MUŽŮ 2015/2016 XXIII. ROČNÍK ČESKÝ POHÁR MUŽŮ 2015/2016 XXIII. ROČNÍK 1. Základní ustanovení 1.1 Česká basketbalová federace vyhlašuje pro sezónu 2015/2016 Český pohár (dále jen ČP) mužů. Adresa pro písemný styk základní části: Adresa

Více

VÝBĚRY OFS - U12 Republikové finále 2017 ve dnech června 2017 sportovní areál SK Motorlet Praha

VÝBĚRY OFS - U12 Republikové finále 2017 ve dnech června 2017 sportovní areál SK Motorlet Praha VÝBĚRY OFS - U12 Republikové finále 2017 ve dnech 6. - 7. června 2017 sportovní areál SK Motorlet Praha Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: úterý 6. 6. 2017 nejpozději v 12:00 hod., stadion SK Motorlet

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČESKÉ SOFTBALLOVÉ ASOCIACE PRO EXTRALIGU JUNIORŮ, EXTRALIGU JUNIOREK 3. ČSLM a 3. ČSLŽ 2015 Vydala Sportovně technická komise ČSA 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Soutěžní řád Soutěžní řád pro Extraligu

Více

Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2019 MUŽI 120 HS V Plzni

Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2019 MUŽI 120 HS V Plzni Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2019 MUŽI 120 HS V Plzni 2. 1. 2019 Všeobecná ustanovení: 1. Pořadatel: z pověření VV PlKKSu uspořádá SKK Rokycany 2. Datum a místo:

Více

Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a

Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a NIKE Premier Cup 2013 Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a Generální partner: NIKE Organizátoři: NIKE, FAČR, Slovenský fotbalový svaz, SPORT INVEST Marketing,

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

ročník 2003 a mladší neděle 7. února 2016 od 8.15 hodin hala TJ Turnov Skálova ulice

ročník 2003 a mladší neděle 7. února 2016 od 8.15 hodin hala TJ Turnov Skálova ulice ročník 2003 a mladší neděle 7. února 2016 od 8.15 hodin hala TJ Turnov Skálova ulice Místo konání: Sportovní hala TJ Turnov, Skálova ulice (blízko náměstí v Turnově). GPS souřadnice: 50 35 28.32 N, 15

Více

KVALIFIKACE skupina B. minifotbal IV. H D. 15.květen 2017 PŘÍBRAM

KVALIFIKACE skupina B. minifotbal IV. H D. 15.květen 2017 PŘÍBRAM KVALIFIKACE skupina B minifotbal IV. H D 15.květen 2017 PŘÍBRAM P R O P O Z I C E minifotbal chlapců a dívek A/ Všeobecná ustanovení Soutěž: Pořadatel: Ředitel soutěže: SLZŠ - kategorie B vyhlášená MŠMT

Více

F L O R B A L. Předejte učitelům TV a předsedům ŠSK

F L O R B A L. Předejte učitelům TV a předsedům ŠSK Termín konání: Místo konání: Celostátní soutěž ve florbalu žáků základních škol pro školní rok 2011 2012 vyhlášená Asociací školních sportovních klubů České republiky ve spolupráci s Nestlé Česko s.r.o

Více

RSCM ROZKOŠ ČESKÁ SKALICE občanské sdružení Sportovní 428, Česká Skalice

RSCM ROZKOŠ ČESKÁ SKALICE občanské sdružení Sportovní 428, Česká Skalice RSCM ROZKOŠ ČESKÁ SKALICE občanské sdružení Sportovní 428, Česká Skalice PROPOZICE ČESKOSKALICKÉHO POHÁRU MLADŠÍCH ŽÁKŮ A) Obecná ustanovení Datum konání: sobota 16. února 2013 Místo konání: sportovní

Více

CHMEL CUP FOTBALOVÝ TURNAJ, ROČNÍK NAROZENÍ 2002 A MLADŠÍ ŽATEC PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory Pro

CHMEL CUP FOTBALOVÝ TURNAJ, ROČNÍK NAROZENÍ 2002 A MLADŠÍ ŽATEC PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory Pro CHMEL CUP FOTBALOVÝ TURNAJ, ROČNÍK NAROZENÍ 2002 A MLADŠÍ ŽATEC 10. 1. 2010 Propozice a organizační pokyny I. Základní informace o turnaji mladších přípravek, ročník narození po 1. 1. 2002 Datum a čas:

Více

Český tenisový svaz. 1. Pravidla pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS. 2. Soutěžní řád pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS

Český tenisový svaz. 1. Pravidla pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS. 2. Soutěžní řád pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS Český tenisový svaz 1. Pravidla pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS 1.1. Pravidla minitenisu 1.2. Pravidla babytenisu 2. Soutěžní řád pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS 2.1. Společná ustanovení pro soutěže

Více

O pohár města Rosice

O pohár města Rosice 7. ročník turnaje O pohár města Rosice Pořadatel FC Slovan Rosice, z.s. ve spolupráci s městem Rosice Kategorie Hráči narozeni po 1.1.2007 (U11 starší přípravka) Místo Fotbalový stadion FC Slovan Rosice

Více

HALOVÁ KOPANÁ MLADŠÍ ŽACTVO

HALOVÁ KOPANÁ MLADŠÍ ŽACTVO Pražské sdružení Sport pro všechny ve spolupráci s TJ Slavoj Břevnov PRAHA OPEN 2016 Bulletin č. HALOVÁ KOPANÁ MLADŠÍ ŽACTVO Rozpis otevřeného turnaje mladších žáků a žákyň v halové kopané v roce 2016

Více

MISTROVSTVÍ PRAHY DRUŽSTEV

MISTROVSTVÍ PRAHY DRUŽSTEV Pražský kuželkářský svaz vydává R O Z P I S MISTROVSTVÍ PRAHY DRUŽSTEV 2019/2020 PRAHA 15. 5. 2019 I. Všeobecná ustanovení: 1. Řízení Řídí Sportovně technická komise PKS (dále jen STK PKS). 2. Pořadatel

Více

Rozpis soutěží ČSVP

Rozpis soutěží ČSVP Rozpis soutěží ČSVP 2017 2018 Aktualizace 19. 8. 2018 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím

Více

1. Pravidla pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS. 2. Soutežní rád kategorií MINITENIS a BABYTENIS

1. Pravidla pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS. 2. Soutežní rád kategorií MINITENIS a BABYTENIS 1. Pravidla pro kategorie MINITENIS a BABYTENIS 2. Soutežní rád kategorií MINITENIS a BABYTENIS Tato pravidla a soutežní rád platí pro vekové kategorie do devíti let. Platnost od 1.10.2006 1. Pravidla

Více

PROPOZICE. Okresní finále Sportovní ligy škol ve florbalu. kategorie II. ZŠ otevřená čtvrtek 21. března 2019

PROPOZICE. Okresní finále Sportovní ligy škol ve florbalu. kategorie II. ZŠ otevřená čtvrtek 21. března 2019 PROPOZICE Okresní finále Sportovní ligy škol ve florbalu kategorie II. ZŠ otevřená čtvrtek 21. března 2019 A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Pořadatel: Dům dětí a mládeže a ZpDVPP, Ústí nad Labem, p.o., Okresní

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Herní plán

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ. Kapitola 1 - Základní pojmy. Kapitola 2 - Herní plán SOUTĚŽNÍ ŘÁD MUŽŮ Kapitola 1 - Základní pojmy 1.1 - Pořadatel a řídicí orgány Pořadatelem soutěží mužů je Česká baseballová asociace, jejíž Výkonný výbor pravomoci v řízení soutěží deleguje sám nebo prostřednictvím

Více