Školní časopis KVĚTNOVÉ VYDÁNÍ. Základní škola T. G. Masaryka Štětí PROJEKT - LES. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Transformes. Ajax.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Školní časopis KVĚTNOVÉ VYDÁNÍ. Základní škola T. G. Masaryka Štětí PROJEKT - LES. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Transformes. Ajax."

Transkript

1 Základní škola T. G. Masaryka Štětí Školní časopis 2012 KVĚTNOVÉ VYDÁNÍ PROJEKT - LES Martina Kolariková Ajax Míša Janků Turnaj ve vybíjené Tereza Weberová Šipkovaná Martina Kolariková Transformes Tereza Weberová Atletika Pavla Leskotová McDonaldś Cup- OF Míša Janků Den dětí v družině Pavla Leskotová w w w. z s t g m - s t e t i. c z

2 Byl pozdní večer první máj večerní máj byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. O lásce šeptal tichý mech; květoucí strom lhal lásky žel, svou lásku slavík růži pěl, růžinu jevil vonný vzdech. Jezero hladké v křovích stinných zvučelo temně tajný bol, břeh je objímal kol a kol; a slunce jasná světů jiných bloudila blankytnými pásky, planoucí tam co slzy lásky.

3 Do lesa s lesníkem - akce Nadace Dřevo pro život 22. květen 2012 byl pro žáky 4.třídy velmi zajímavý. Na hřišti ve Stračí se zúčastnily akce "Do lesa s Lesníkem"

4 Lesní pedagogové žáky seznámili s péčí o stromy, s měřením výšky a šířky stromů,s prořezávkou a probírkou, se sázením nových stromků, s ukázkou těžby dřeva a prací tažného koně. Děti také viděly, jak myslivci pečují o lesní zvěř, viděly kůže zvířat, trofeje a odlité stopy. Dokonce si mohly pohladit malou sovičku. Pracovníci Mondi předvedli dětem, z čeho se vyrábí bílý a hnědý papír a také pytle. V závěru si všichni zasoutěžili, vyráběli oděv s lesní tematikou. Cenu za nádherné šaty s veverkou vyhrála děvčata naší školy. A úplně nakonec děti dostaly výborné koláče.

5 V úterý 22. května 2012 ve veslařském areálu se druháci a třeťáci zúčastnili preventivní akce Ajax. Policie ČR, Městská policie, hasiči a záchranáři seznámili děti se svou prací. Ukázali své technické vybavení a nejrůznější pomůcky, které používají.

6 A co bylo nejlepší? Všichni si mohli vše vyzkoušet. A tak si děti mohly prolézt policejní i hasičské auto, obléci policejní vestu a přilbu, nasadit si pouta nebo změřit rychlost projíždějícího auta. Záchranáře zajímalo, jaké mají děti znalosti o vlastním bezpečí a zdali by dokázaly poskytnout první pomoc. Bylo to dopoledne plné nových zážitků. K dobré náladě přispělo i sluníčko a skákací hrad.

7 Žáci 5. A se zapojili so této soutěže, kterou na měsíc květen vyhlásila městská knihovna. Děti se s chutí pustily do práce a jejich dítka již teď vypadají velmi pěkně.

8 Držíme jim palce, any získaly pěkné umístění.

9 Dne 4. května 2012 se na hřišti Pod Lipou v Roudnici nad Labem uskutečnilo okresní finále v turnaji McDonald s Cup. Finále se zúčastnilo 8 celků z okresu Litoměřice. Turnaj probíhal na dvou hřištích ve dvou základních skupinách: Skupina A: ZŠ Jungmannova Roudnice nad Labem, ZŠ Sady Pionýrů Lovosice, ZŠ U stadionu Litoměřice a ZŠ Ploskovice. Skupina B: ZŠ Libochovice, ZŠ Mšené-Lázně, ZŠ Masarykova Litoměřice a ZŠ T.G.M. Štětí. V naší skupině jsme v prvním zápase narazili na jmenovce z Litoměřic. Zápas byl po celou dobu vyrovnán. V 11 minutě utekl po straně Špaček a nacentroval na volného Grepla, který dal vítězný gól našeho mužstva.

10 Druhý zápas proti Mšené-Lázně byl opět vyrovnaný a první poločas se nám nedařilo a prohráli jsme jej 0:2. Ovšem po přestávce se mužstvo vrátilo ke své kombinační hře a dvojice útočníků Špaček-Grepl proměnili své tři šance a zápas se otočil v náš prospěch. Vítězství 3:2 nás popostrčilo k hře o pohár. Poslední zápas v základní skupině jsme hráli proti nejlepšímu týmu ve skupině Libochovicím, s kterými se rozhodovalo o první místo ve skupině. Po vyrovnaném zápase a trošku naší smůly jsme jej prohráli 0:2 a čekal nás soupeř ze skupiny A o bronzové medaile. Posledním soupeřem, který nás čekal, byla ZŠ Ploskovice. Hrálo se o třetí místo a všichni už toho měli dost. Zápas se nám vůbec nepovedl a prohráli jsme 1:7. I přesto je nutné všechny hráče pochválit za vzornou reprezentaci školy.

11 Vždyť se jim podařilo získat historicky nejlepšího umístění za dobu pořádání tohoto turnaje. Obsadili jsme krásné 4. místo. Naše družstvo nastoupilo v sestavě : Vejražka Franta, Chaloupecký, Bajer, K. Cap, Šmejkal, Špaček, Grepl, Valenta, J. Urban, Trojanová, Weberová, Stolina; trenér L. Novák Ve středu 30. května 2012 proběhlo na hřišti ZŠ Ostrovní okrskové kolo v lehké atletice nejmladšího žactva. 1. a 2. třída soutěžila v běhu a skoku do dálk, 3., 4. a 5 třída v běhu, skoku do dálky a hodu míčkem.

12 Naši školu reprezentovali tito žáci: 1. třída - Michaele Gregorová, Aneta Semerdžievová Jakub Novák, Miroslav Mleziva 2. třída - Natálie Jermanová, Eliška Matějovská Aleš Kafka, Martin Hrdlička 3. třída - Aneta Jantulová, Veronika Šulcová Petr Zeman, Milan Ulrych 4. Třída - Tereza Hejdová, Marie Svobodová David Šmejkal, Adam Grepl 5. třída - Veronika Nováková, Michaela Semerdžievová Josef Chaloupecký, Ondřej Müller Soutěže se zúčastnily všechny tři štětské školy. Závodníci na prvních třech místech postupují do okrskového kola, které se bude konat 6. června v Lovosicích. Z naší školy postupuje celkem 13 dětí.

13 Získali jsme - tři 1. místa Veronika Šulcová a Petr Zeman z 3. třídy Ondřej Müller z 5. třídy šest 2. míst Miroslav Mleziva z 1. třídy Natálie Jermanová ze 2. třídy Aneta Jantulová a Milan Ulrych z 3. třída Terezie Hejdová a Adam Grepl z 4. třídy čtyři 3. místa Michaela Gregorová a Jakub Novák z 1. třídy Martin Hrdlička z 2. třídy Josef Chaloupecký z 5. Třídy

14 Dne jsme pozvali děti ze školní družiny při ZŠ Školní na přátelské utkání ve vybíjené. Děti byly rozděleny na dvě družstva dle tříd. Ve hře začínaly starší (3.-5.tř.). Hra byla nejdříve vyrovnaná, ale rychle změnila spád. Pak už nás protihráči rozmetli. Hlasité fandění spolužáků a některých rodičů vyburcovalo bojovnost hráčů. Atmosféra byla nádherná. Mladší děti druhého družstva se konečně dostaly ke hře a předvedly své umění. Opravdu do zápasu daly všechno a vyplatilo se. Zvítězily! Myslím,že spokojenost byla na obou stranách. Však si také obě družiny odnesly vítězství. Hned jsme si dohodli odvetu, která zas bude na druhé základce ve čtvrtek 7.6. Už se těšíme!!!

15 Ve čtvrtek jsme si s dětmi zahráli tradiční,,šipkovanou. Jedna polovina dětí značila cestu a schovávala dopisy s úkoly. My ostatní zatím odpočívali po obědě v chládku u kina. Dlouho jsme čekat v nečinnosti nevydrželi a zahráli si soutěživou hru. Po prozvonění telefonu jsme se vydali hledat cestu a plnit úkoly. Hra zaujala i holčičku, co byla na procházce s maminkou, a přidala se k nám. Zpívali jsme písničku, musela být o lese, proměnili se v lezoucí mravence, postavili mraveniště ze sebe samých, nosili se na zádech, kreslili kašpárky a pojmenovali je, složili z přírodnin velikého skřítka.atd. Po cestě jsme se fakt moc nasmáli.

16 Na posledním lístečku děti četly:,,hledejte nás i poklad. Jednoduché hledání to dvakrát nebylo. Poklad ukrýval sladkosti, pomůcky k hraní do družiny a poslední dopis se slovy:,, Hledejte druhou část pokladu ve škole. Zpáteční cesta se zastavením na houpačkách rychle utekla a my došli do školy, kde hledali poklad zas ti, co nám ho schovávali. Počasí přálo, moc jsme si akci užili. Těšíme se na příští rok.

17 Ve čtvrtek jsme s Katkou a našemi věrnými pomocnicemi ze školního klubu, připravily zábavné sportovní odpoledne na školním hřišti. Pomocnice: Áňa Flanderková, Niky Horáčková, Míša Hájková, Lenka Mayová, Terka Pšeničková, Baruška Bílková, Míša Semerdžievová a Terka Vovčuková

18 Děti vyzkoušely jednotlivá stanoviště. Ta, která se jim líbila, navštěvovaly mnohokrát. Pozorovat je a sdílet s nimi jejich radost, to byla nádhera! Legrace si užily hodně. Třeba u házedla. Lákala je druhá strana. Lezly k otvorům a nechávaly se trefovat míčkem. Nebojte, né vždy se trefily. Skákání v pytli jsem si vyzkoušela na DD se školkou. Nic jednoduchého. Klouzaly se nohy v pytli. Ale děti? Ty vše zvládají s přehledem. Kam se na ně hrabu...

19 Klukům se moc zalíbili chůdy. Byli rychlí a tak jsem je nemohla vyfotit. Nakonec ano, ale... Voda je pro děti atraktivní vždy.

20 Když si děti našly svou techniku v kutálení krabiček od sýru, padaly rekordy. Trochu napomohl vítr, který se začal zvedat před deštěm, ale my měli štěstí, pršet začalo až po skončení akce. Stan se stal útočištěm kluků. Závodilo se i v běhu.

21 Dílka mistrů kresby ozdobila fádní asfatl.

22 Nejvíce navštěvovanějším místem se stal skok do písku.

23 Tak to je vše. Ještě né... Abych nezapomněla. Sladkosti a malá drobnost byla také. Mějte se krásně. Renata a Katka

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Školní časopis. Základní škola T. G. Masaryka Štětí. Den Země. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Beseda se spisovatelem. Beseda s policistkou

Školní časopis. Základní škola T. G. Masaryka Štětí. Den Země. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Beseda se spisovatelem. Beseda s policistkou Základní škola T. G. Masaryka Štětí Školní časopis 2012 Den Země Pavla Leskotová Beseda se spisovatelem Tereza Weberová Beseda s policistkou Míša Janků Turnaj ve florbale Pavla Leskotová Koncert pro školu

Více

Úspěchy Publikováno:

Úspěchy Publikováno: Úspěchy 2017-2018 Publikováno: 1.1.1970 Školní rok 2017-2018 Pohár rozhlasu 2018 - krajské kolo - účast ve čtyřech kategoriích a medailové úspěchy ve čtyřech kategoriích - starší dívky a starší chlapci

Více

CHVILKY Z VYCHODILKY

CHVILKY Z VYCHODILKY CHVILKY Z VYCHODILKY DOMOV PRO SENIORY VYCHODILOVA, příspěvková organizace, Vychodilova 3077/20, 616 00 Brno, IČO 70887276 Zápis v Obch. Rejstříku u Krajského soudu v Brně, oddíl Pr, vložka č. 23 Občasník

Více

školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ

školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ Máj lyricko-epická skladba českého romantismu, vrchol básníkovy tvorby, základní dílo moderní české poezie; má 4 zpěvy, 2 intermezza a vcelku prostý děj. Příběh otcovraha,

Více

TALENT CUP - TURNAJ OKR.VÝBĚRŮ U 13 ročník 2012/2013

TALENT CUP - TURNAJ OKR.VÝBĚRŮ U 13 ročník 2012/2013 TALENT CUP - TURNAJ OKR.VÝBĚRŮ U 13 ročník 2012/2013 3. 10. 2012 - Talent Cup - turnaj okr.výběrů U 13 v Rokycanech SLIBNÉ VYHLÍDKY OKRESNÍHO VÝBĚRU PŘED JARNÍM FINÁLE První letošní turnaj reprezentačních

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Narozen 1810 v Praze Básník, prozaik, ochotník (jako ochotník se seznámil s Eleonorou Šomkovou - Lori) Nejvýznamnější představitel českého romantismu

Narozen 1810 v Praze Básník, prozaik, ochotník (jako ochotník se seznámil s Eleonorou Šomkovou - Lori) Nejvýznamnější představitel českého romantismu Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 23.01.2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_20_CJL_L Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace, Estetické vzdělávání

Více

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž 4.čtvrtletí školního roku 2009/2010 Čtvrtek 22.4. Den Země 1.B, 2.A v Ostravě Čtvrtek 22.4. velký turnaj v ČEZ Aréně Turnaje se zúčastnilo 208 týmů z Moravy a Slezska. Naši chlapci vyhráli oblastní kolo

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

EVROPSKÁ LIGA DCL 2018 ITÁLIE MILÁNO Pondělí v 15:00 hodin hřiště - Stadium Centro Sportivo CORMANO Via Europa CORMANO (MILANO) DO

EVROPSKÁ LIGA DCL 2018 ITÁLIE MILÁNO Pondělí v 15:00 hodin hřiště - Stadium Centro Sportivo CORMANO Via Europa CORMANO (MILANO) DO EVROPSKÁ LIGA DCL 2018 ITÁLIE MILÁNO Pondělí 28. 5. 2018 v 15:00 hodin hřiště - Stadium Centro Sportivo CORMANO Via Europa - 20032 CORMANO (MILANO) DONCASTER D.T.F.C. - SKN BRNO 6 : 0 (4 : 0) Žlutá karta:

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

SK Ďáblice. Sobota ve 14:00

SK Ďáblice. Sobota ve 14:00 SK Ďáblice Sobota 4.11. ve 14:00 Vážení příznivci fotbalu, podzimní část sezony nám pomalu končí a já musím s potěšením konstatovat, že se i přes velikou konkurenci v přeboru stále držíme v top trojce,

Více

Nad Šumbarkem se poprvé rozezněly zvony!

Nad Šumbarkem se poprvé rozezněly zvony! Nad Šumbarkem se poprvé rozezněly zvony! V listopadu 2012 byly na zvonici u kostela sv. Jana Boska vyzdviženy čtyři zvony, které několik let čekaly na svůj první úder srdce. S důvěrou v mocnou přímluvu

Více

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou Říjen v naší mateřské škole Druhý měsíc tohoto školního roku nám přinesl mnoho nezapomenutelných zážitků. Naši předškoláci zúčastnili 3. ročníku "Vítání nových občánků", na kterém přivítali své zatím ještě

Více

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová Již 7. ročníkem 10 dní florbalu v České Třebové se mohli pyšnit organizátoři z florbalového klubu FbK Orlicko Třebovsko. Během celého týdne

Více

Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002)

Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002) Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002) Mladší žáci nedokázali na jaře vylepšit své postavení z podzimu tabulky a zůstali na jedenáctém místě tabulky, když jaro mělo skoro stejný průběh jako podzim, dokážeme

Více

Ověření ve výuce: Třída:

Ověření ve výuce: Třída: ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 Litoměřice 412 01 www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948 Šablona: 32_05 Sada: III Ověření ve výuce: Třída: 9.A Datum: 24.11.2011

Více

Den bez ú razú 12. 6. 2015

Den bez ú razú 12. 6. 2015 Den bez ú razú 12. 6. 2015 V pátek 12. 6. se konal již 6. ročník akce Den bez úrazů na dětském dopravním hřišti v Říčanech. Akce je pořádána pod záštitou Zdravého města Říčany, hlavním realizátorem akce

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019.

Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019. Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019. Ve školním roce 2018/2019 náš sportovní klub uspořádal nebo se zúčastnil celkem 47 sportovních soutěží v atletice, gymnastice,

Více

TJ Dobřany : TJ Jiskra Hazlov

TJ Dobřany : TJ Jiskra Hazlov Výsledkový servis: TJ Dobřany - TJ Jiskra Hazlov 6:2 1151-1039 14.02. TJ Jiskra Šabina - SKK Rokycany 7:1 1082-1019 14.02. TJ Baník Stříbro - TJ Slovan Karlovy Vary 8:0 1219-1155 14.02. TJ Lokomotiva Cheb

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V pátek 11. 11. 2016 se v hale základní školy konal již 6. ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol, které reprezentovaly

Více

Krajská kola ve florbalu středních škol

Krajská kola ve florbalu středních škol Krajská kola ve florbalu středních škol Krajské finále ve florbalu dívek středních škol naše děvčata obsadila skvělé 2. místo!! Vítězstvím v okresním kole, které jsme tradičně pořádali v naší tělocvičně

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 13. 14. 2. 2016 Skupina hrající o udržení v 1. lize JKY 13. 2. 2016 ŠUMPERK. V sobotu dne 13. 2. 2016 odjíždíme do Šumperka, hrát další dvojzápas o udržení v 1.

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

VÝLET NA LYSOU HORU KDY: KDE:

VÝLET NA LYSOU HORU KDY: KDE: VÝLET NA LYSOU HORU KDY: 14. leden 2012 KDE: Havířov, Ostravice, Lysá hora a zpět VEDOUCÍ: Jan Jargus, Alan Srněnský, Ondřej Buchta ÚČASTNÍCI: 20 dětí z našich středisek Na letošní tradiční salesiánský

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

9.ROMANTISMUS. B)Romantismus v české literatuře

9.ROMANTISMUS. B)Romantismus v české literatuře 9.ROMANTISMUS B)Romantismus v české literatuře B)Romantismus v české literatuře Karel Hynek Mácha (1810 1836) *Praha Malá Strana matka pocházela z pražské rodiny hudebníků otec ( přišel z venkova) si zařídil

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2016 Motto: Učíme se pro život Obsah : Dívčí odpoledne....1 Veselé zoubky......2 Další den s keramikou......3 Regionální

Více

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Termín: sobota 20.6.2015 Místo konání: Účastníci: fotbalové hřiště TJ Sokol Podlesí TJ Sokol Podlesí FC Lhota u Vsetína TJ Sokol Hošťálková

Více

Vybíjená dívek Prahy 15

Vybíjená dívek Prahy 15 Vybíjená dívek Prahy 15 Dne 26. března 2014 čekaly naše mladé slečny ze 4. 5. tříd boje ve vybíjené O pohár starosty Prahy 15 na ZŠ Hostivař. Vstup do turnaje vyšel dívkám parádně a ZŠ Nad Přehradou dívky

Více

13 K. H. Mácha Máj 8. r..notebook February 11, 2014

13 K. H. Mácha Máj 8. r..notebook February 11, 2014 Karel Hynek Mácha M Á J Charakteristika básně: lyrickoepická báseň báseň je rozdělena do 4 zpěvů a 2 intermezz má znaky romantismu ( fantazie, motivy tragické lásky, smrt,... ) hlavní postavy: Vilém (

Více

Zde jsou výsledky 1. ligy: United L. Č. Voda. Klášterec. skóre. body. pořadí. Po roce tu je již 3. ročník Orlicko florbal cupu

Zde jsou výsledky 1. ligy: United L. Č. Voda. Klášterec. skóre. body. pořadí. Po roce tu je již 3. ročník Orlicko florbal cupu Co psát? Turnaj byl rozdělen do dvou kategorií a na dva hrací víkendy. První z nich byl nejspíše rozlosován náhodně, zde se rozhodovalo o tom, jak bude vypadat další hrací víkend. Lepší mužstva tedy hráli

Více

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role.

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Žáci tak Umožnili svým učitelům vrátit se do dětství a usednout do

Více

Karel Hynek Mácha. Život a dílo

Karel Hynek Mácha. Život a dílo Karel Hynek Mácha Život a dílo Karel Hynek Mácha (16. listopadu 1810 Praha 6. listopadu 1836 Litoměřice) jeden z největších českých básníků, ve své době nepochopen představitel romantismu a zakladatel

Více

OBČASNÍK. DM číslo 4. Na školní rok 2016/17

OBČASNÍK. DM číslo 4. Na školní rok 2016/17 OBČASNÍK DM číslo 4 Na školní rok 2016/17 Červotoči si pochutnávají na historickém Špalíčku Špalíček je komplex jedenácti původně gotických domů ze 13. století, stojících na místě bývalých masných bud

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

FC Slavia Karlovy Vary mládež, z.s. ZIMNÍ MLÁDEŽNICKÝ TURNAJ 3. a v Karlových Varech Areál FC Slavia Karlovy Vary - Drahovice

FC Slavia Karlovy Vary mládež, z.s. ZIMNÍ MLÁDEŽNICKÝ TURNAJ 3. a v Karlových Varech Areál FC Slavia Karlovy Vary - Drahovice ZIMNÍ MLÁDEŽNICKÝ TURNAJ 3. a v Karlových Varech Areál - Drahovice Tento projekt / Dieses Projekt: FOTBALOVÉ TURNAJE BEZ HRANIC / FUßBALLTURNIERE GRENZENLOS je spolufinancován Evropskou unií v rámci Fondu

Více

Ze sportovních a společenských akcí na hřišti TJ

Ze sportovních a společenských akcí na hřišti TJ Ze sportovních a společenských akcí na hřišti TJ Příloha č. 4 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2010 Z 1. ročníku veřejného běžeckého závodu Ludgeřovická patnáctka Závod se konal v neděli 14. března 2010.

Více

TJ SOKOL SEHRADICE A TJ KAŠAVA A

TJ SOKOL SEHRADICE A TJ KAŠAVA A TJ SOKOL SEHRADICE A TJ KAŠAVA A 1.ZÁŘÍ 2012 1 Vítáme v Sehradicích hráče, funkcionáře a diváky z Kašavy. Samozřejmě vítáme i fandy domácího mužstva. ZAOSTŘENO NA DNEŠNÍ UTKÁNÍ Trocha historie vzájemných

Více

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17 Ve čtvrtek 5. dubna odpoledne se konalo ve Vysokém Mýtě historicky první kolo Českého poháru ve stolním tenise. Vysokomýtským byl nalosován oddíl z nedaleké Chrudimi, konkrétně TJ Sokol Chrudim, která

Více

STARŠÍ PŘÍPRAVKA 2011/2012

STARŠÍ PŘÍPRAVKA 2011/2012 STARŠÍ PŘÍPRAVKA 2011/2012 Tým starší přípravky v ročníku 2011/2012 pod vedením trenérské dvojice Petr Dragoun Pavel Pospíšil skončil z 16 týmů na výborném 6. místě PODZIM JARO Sobědruhy - Osek 2:3 (2:2)

Více

MISTROVSKÉ FOTBALOVÉ UTKÁNÍ MLADŠÍ PŘÍPRAVKA - 20. KOLO SOKOL LOCHKOV FC TEMPO PRAHA SOBOTA 2.6.2012 OD 13.30 Hlavní rozhodčí: Jandus Milan

MISTROVSKÉ FOTBALOVÉ UTKÁNÍ MLADŠÍ PŘÍPRAVKA - 20. KOLO SOKOL LOCHKOV FC TEMPO PRAHA SOBOTA 2.6.2012 OD 13.30 Hlavní rozhodčí: Jandus Milan Vstupné 25,- Kč, tento program platí zároveň jako vstupenka na fotbalové utkání. MISTROVSKÉ FOTBALOVÉ UTKÁNÍ I.B TŘÍDA SKUPINA A - 24. KOLO SOKOL LOCHKOV FC ZLIČÍN B SOBOTA 2.6.2012 OD 10.30 Hlavní rozhodčí:

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 29. dubna 2017 v Praze Dne

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 29. dubna 2017 v Praze Dne Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 9. dubna 017 v Praze Dne 9.. 017 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním tenisu

Více

Krajské kolo. Dopravní soutěže mladých cyklistů. Sokolov 19. května 2011

Krajské kolo. Dopravní soutěže mladých cyklistů. Sokolov 19. května 2011 Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů Sokolov 19. května 211 Dopravní soutěž mladých cyklistů je zákonitým vyvrcholením přípravy na bezpečnou účast v silničním provozu. Ve čtvrtek 19. května 211

Více

Květen ve školní družině

Květen ve školní družině Květen ve školní družině Další část školního roku je za námi a my můžeme být na sebe pyšní. Tolik krásných výrobků jsme si opět odnesli domů a dalšími jsme si vyzdobili družiny, chodby a nástěnky. Ovšem

Více

Kamil Lukáš Zach, 7. tř.

Kamil Lukáš Zach, 7. tř. Dne 16.4. 2014, den před Velikonočními prázdninami, učitelé uspořádali program. Na jednotlivých stanovištích jim pomáhali žáci 9. třídy. Na začátku hodiny jsem dostal papír. Byli na něm napsáni členové

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění Sportovní soustředění Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění První den V sobotu (5.3.) jsme se vydali do Jizerských hor. Sraz jsme měli u Penny v 8:30 kde se sešlo 35 dětí.

Více

Dne se konala brigáda na sázení stromků. Dne proběhl v naší obci sběr starého železa. Náš sbor má 50 členů. Z toho je 19 žen a 31 mužů.

Dne se konala brigáda na sázení stromků. Dne proběhl v naší obci sběr starého železa. Náš sbor má 50 členů. Z toho je 19 žen a 31 mužů. 2007 Náš sbor má 50 členů. Z toho je 19 žen a 31 mužů. Dne 10. 3. se konala brigáda na sázení stromků. Dne 31. 3. proběhl v naší obci sběr starého železa. - 1 - Dne 1. 5. proběhlo na sportovním areálu

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

KOPANÁ : září 2006 / květen místo v Krajském finále Plzeňského kraje. PŘESPOLNÍ BĚH : říjen HOKEJBAL : říjen 2006

KOPANÁ : září 2006 / květen místo v Krajském finále Plzeňského kraje. PŘESPOLNÍ BĚH : říjen HOKEJBAL : říjen 2006 KOPANÁ : září 2006 / květen 2007 Mladší žáci ( hoši ) : 10. místo v okrese ( 20 týmů ) Starší žáci ( hoši ) : 1. místo v okrskovém kole 1. místo v okrese / titul Mistři okresu ( 20 týmů ) D. Fehér T. Vrba,

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Moravské gymnázium Brno s.r.o. Hana Blaudeová. Ročník 2. Datum tvorby 10.11.2012. Anotace. - prezentace určená pro učitele

Moravské gymnázium Brno s.r.o. Hana Blaudeová. Ročník 2. Datum tvorby 10.11.2012. Anotace. - prezentace určená pro učitele Číslo projektu Název školy Autor Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0743 Moravské gymnázium Brno s.r.o. Hana Blaudeová Český jazyk Ročník 2. Datum tvorby 10.11.2012 Anotace - prezentace určená pro učitele

Více

Veselé zoubky První třídy a přípravné třídy absolvovaly program Veselé zoubky 2015, jak správně pečovat o zuby. Pomáhali nám

Veselé zoubky První třídy a přípravné třídy absolvovaly program Veselé zoubky 2015, jak správně pečovat o zuby. Pomáhali nám Veselé zoubky První třídy a přípravné třídy absolvovaly program Veselé zoubky 2015, jak správně pečovat o zuby. Pomáhali nám a radili Hurvínek a Mánička v příběhu Jak Hurvínka bolel zub, který jsme zhlédli

Více

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE KDY: 5. květen 2012 KDE: Středisko Šumbark VEDOUCÍ: Luboš Děcký, Alan srněnský ÚČASTNÍCI: 34 malých florbalistů V sobotu 5.května proběhl v tělocvičně šumbarského střediska

Více

J6 s cézurou po šesté slabice

J6 s cézurou po šesté slabice ALEXANDRIN: J6 s cézurou po šesté slabice Píši vám, Karino, a nevím, zda jste živa, zda nejste nyní tam, kde se už netoužívá, zda zatím neskončil váš nebezpečný věk. Jste mrtva? Poproste tedy svůj náhrobek...

Více

McDONALD S CUP - turnaj v minifotbalu ZŠ

McDONALD S CUP - turnaj v minifotbalu ZŠ Největší fotbalový turnaj pro žáky základních škol, několikanásobně oceněný UEFA jako nejlepší projekt grassroots. Ve dvou věkových kategoriích do turnaje každoročně nastupuje téměř 85 tisíc chlapců a

Více

Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc. lásky. Také všechno kvete, takže ať žije ALERGIE. V tomto čísle jsme si. pro Vás připravili optickou

Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc. lásky. Také všechno kvete, takže ať žije ALERGIE. V tomto čísle jsme si. pro Vás připravili optickou Dům dětí a mládeže Třešť Květen 2018 Kontakt : telefonní číslo 567 224 986 E mail: ddm@zs-trest.cz Web: www.zs-trest.cz Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc lásky. Také všechno kvete, takže ať

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

O pohár starosty Bíliny Josefa Horáčka Ročník 2005 a mladší

O pohár starosty Bíliny Josefa Horáčka Ročník 2005 a mladší HC DRACI BÍLINA oddíl ledního hokeje Litoměřická 904, 418 01 Bílina ========================================================= IČ ČSLH: 050901 Mgr. René Štěpánek, prezident oddílu HC Draci Bílina O pohár

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Na začátku roku jsme se rozhodli, že vás provedeme naším školním chovákem. O jeho chod se stará parta nadšených dobrovolníků z různých tříd. Scházejí se zde nejen o přestávkách,

Více

Deváťácké noviny č. 17; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 17; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Tak je tu opět tým nadaných reportérů Šárka, Jířa, Patrik, Soňa a s nimi i další vydání Deváťáckých novin. Tyto dva týdny (od 22. dubna do 5. května) byly doslova plné akcí. Měli jsme dopravní

Více

Ústí nad Labem-Klíše, dne 12.8. 2012. Vážení fotbaloví přátelé,

Ústí nad Labem-Klíše, dne 12.8. 2012. Vážení fotbaloví přátelé, Ústí nad Labem-Klíše, dne 12.8. 2012 Vážení fotbaloví přátelé, dovolte mi vás jménem fotbalového klubu FK Ústí nad Labem a.s. pozvat na další setkání série turnajů Partners Cup, kde hlavní cenou bude opět

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13 Stupava 29-31.5.2009 Ve dnech 29-31.5.2009 odehráli miniţáci největší turnaj v sezóně 2008-2009 s názvem PLAYMINIHANBALL. Konal se na Slovensku ve Stupavě a byl to uţ druhý ročník tohoto turnaje. V minulém

Více

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích?

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích? Praha O nadcházejícím víkendu vyvrcholí v Písku házenkářská nejvyšší soutěž starších žákyň. Do finále se probojovalo šest nejúspěšnějších celků republiky HC Háje, Sokol Kobylisy, DHK Uherské Hradiště,

Více

Senioři z Řep byli na Kotlářce 10x na stupních vítězů.

Senioři z Řep byli na Kotlářce 10x na stupních vítězů. Senioři z Řep byli na Kotlářce 10x na stupních vítězů. Není důležité zvítězit, ale bylo naší povinností, zúčastnit se největší seniorské sportovní akce v ČR. Je to naše srdeční záležitost již čtyři roky.

Více

Zpravodaj č. 1 - Senior liga 2018 Jičín

Zpravodaj č. 1 - Senior liga 2018 Jičín Zpravodaj č. 1 - Senior liga 2018 Jičín 1. 2. 2018 Počet družstev pro letošní sedmý ročník Seniorligy se opět rozšířil, už na 12. Nováčky jsou družstva z Vrchlabí a Červeného Kostelce. Hned první kolo

Více

JUNIOR NORTH CUP 2017

JUNIOR NORTH CUP 2017 Vážení sportovní přátelé, dovolte, abychom Vás jménem FK Jablonec z.s. přivítali na 23. ročníku mezinárodního turnaje JUNIOR NORTH CUP 2017 Tento turnaj se v České republice stal za dobu své existence

Více

Zahájení školního roku 2011-2012

Zahájení školního roku 2011-2012 ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY T. G. MASARYKA ŠTĚTÍ ROČNÍK II. ZÁŘÍ ROK 2011 NOVÁ REDAKCE 2011-2012 Tak a dnem 19. září 2011 začala pracovat nová redakce. Na rozkoukávání nebylo moc času. Hned jsme se pustili

Více

Krajské kolo. Sokolov 26. května 2015

Krajské kolo. Sokolov 26. května 2015 Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů Sokolov 26. května 2015 Dopravní soutěž mladých cyklistů je zákonitým vyvrcholením přípravy na bezpečnou účast v silničním provozu. V úterý 26. května 2015

Více

Sezóna Ligové týmy:

Sezóna Ligové týmy: Sezóna 2015 2016 Ligové týmy: A družstvo mužů, hrající opět 1. ligu, tvořili Petr Handl, Petr Žoldoš, Marek Šmerda a na střídavý start Martin Koblížek. Tým celou sezónu hrál v horším středu tabulky a nakonec

Více

školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ

školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ Máj lyricko-epická skladba českého romantismu, vrchol básníkovy tvorby, základní dílo moderní české poezie; má 4 zpěvy, 2 intermezza a vcelku prostý děj. Příběh otcovraha,

Více

1. číslo. Září školní časopis TRNOVÁNEK. Motto: Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, U Červeného kostela 110, Teplice

1. číslo. Září školní časopis TRNOVÁNEK. Motto: Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, U Červeného kostela 110, Teplice 1. číslo Září 2017 školní časopis TRNOVÁNEK Motto: Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, U Červeného kostela 110, Teplice Co se ve škole událo? VLÁČKY A ŽELEZNICE Některé třídy

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 6. ročník 1. dubna 018 v Českých Budějovicích Dne 1.. 018 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním

Více

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Letošní rok je ve znamení lesa, tak se totiž jmenuje naše nové celoroční téma. Protože kousek lesa máme i na naší krásné školní zahradě, mohli jsme toto téma prožívat naplno hned od

Více

TJ SOKOL SEHRADICE A

TJ SOKOL SEHRADICE A TJ SOKOL SEHRADICE A FC KOSTELEC 4.KVĚTNA 2013 1 Ve svém druhém jarním utkání před domácími fanoušky vyzvou Sehradice mužstvo z Kostelce. Tímto všechny vítáme a přejeme příjemné fotbalové zážitky. ZAOSTŘENO

Více

DVOUDENNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ ELÉVŮ O PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY MĚSTA CHRUDIMI

DVOUDENNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ ELÉVŮ O PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY MĚSTA CHRUDIMI DVOUDENNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ ELÉVŮ O PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY MĚSTA CHRUDIMI Termín: 15. - 16. března 2014 (sobota - neděle) Začátek turnaje: v sobotu 15. 3. v 08:00 hod., konec turnaje: v neděli 16. 3. v cca

Více

Slavia poráží Most gólem v posledních sekundách. Skvělá Galušková 12 branek

Slavia poráží Most gólem v posledních sekundách. Skvělá Galušková 12 branek Reklama na ženskou házenou. Přesně to předvedly celky Slavie Praha a Baníku Most v předehrávce 13. kola MOL ligy. Ve strhujícím duelu nakonec slávistky díky gólu Veroniky Galuškové v čase 59:58 zvítězily

Více

LEDEN 2016. Korunovační klenoty

LEDEN 2016. Korunovační klenoty 3. číslo 2015/2016 LEDEN 2016 Korunovační klenoty V lednu navštívili žáci 5. třídy Vlastivědné muzeum v Olomouci. Tématem výstavy bylo: České korunovační klenoty na dosah Doba Karla IV. na Olomoucku Na

Více

Ze sportovních a společenských akcí na hřišti TJ Příloha č. 4 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2011

Ze sportovních a společenských akcí na hřišti TJ Příloha č. 4 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2011 Ze sportovních a společenských akcí na hřišti TJ Příloha č. 4 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2011 Z prvního jarního utkání fotbalistů TJ Ludgeřovice v krajské soutěži I.A třídy Konalo se na domácím hřišti

Více

ÚVOD ČLOVĚČE NEZLOB SE SE

ÚVOD ČLOVĚČE NEZLOB SE SE HRY PRO DĚTI ÚVOD Vážení přátelé, ale hlavně děti, především pro Vás jsme vytvořili dětskou řadu našich velkých provedení společenských her. Kromě oblíbených a známých her jako člověče nezlob se, kroket,

Více

ZPRAVODAJ č

ZPRAVODAJ č ZPRAVODAJ č.10 24.9.2018 Klatovská KAPITOL liga 2018 v malé kopané měla na programu další kolo nadstavbové části soutěže. Po třetím kole se ve finálové skupině o vedení přetahují tři týmy se šesti body

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

Turnaj stolního tenisu

Turnaj stolního tenisu - 1 - Turnaj stolního tenisu Turnaj se konal 28. května 2016 jako 2. roč. Memoriálu Luboše Vernera. Účast z ostatních klubů byla malá, byli však přítomni 4 členové výboru Společnosti Parkinson včele s

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Z ák ní lad šk o la, Mlá n d e ž ic k á 53 6, Tru t no v4 Zdravá výživa I v letošním roce proběhl projekt Týden zdraví. V rámci výuky děti absolvovaly různé aktivity

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.2/2oo9

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.2/2oo9 SOPTÍK Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.2/2oo9 Co to je CTIF? Už několikátý rok jsou součástí okresního kola hry Plamen dvě nové disciplíny štafeta a útok CTIF,ale co to vlastně znamená CTIF? Pod touto

Více