ST60 *A5B * Be inspired. Ref.No.: A31008-H6855-A17-1-2D19. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ST60 *A5B000750146260* Be inspired. Ref.No.: A31008-H6855-A17-1-2D19. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich"

Transkript

1 Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft Ref.No.: A31008-H6855-A17-1-2D19 *A5B * ST60

2 Obsah 1 Bezpečnostní pokyny... 3 Popis telefonu... 5 Symboly na displeji (výběr)... 7 Uvedení do provozu... 8 Vložení SIM karty/ akumulátoru... 8 Nabíjení... 9 Zapnutí/vypnutí/PIN Kopírování SIM adres Pohotovostní stav e si Všeobecné poznámky na Návod k obsluze Ovládání menu Rychlá volba menu í Tajné kódy Služby t-mobile Services Telefonování Volba číselnými tlačítky Ukončení hovoru Nastavení hlasitosti Opakování volby Když je linka obsazená Přijetí volání Odmítnutí volání Druhé volání - střídání Konference Menu hovoru Tónová volba (DTMF) Vložení textu Vložení textu bez T Zadání textu pomocí T Připravený text Tel. seznam...24 Vložení nové položky...24 Změna položky...25 Volání...25 Menu kontaktů...25 Sim záznamy...26 Skupina...27 Záznamy...28 Ztracená volání...28 Přijatá volání...28 Volaná čísla...28 Čas & poplatky...29 Zobrazení...29 Nastavení poplatků...29 Kamera...30 Fotografování...30 Foto album...31 Nastavení...32 Video...33 Moje video...34 t-zones...35 Stahování...37 SMS...39 Zápis/odeslání SMS zprávy...39 Čtení došlých SMS...41 Procházet...41 Nastavení SMS...43 MMS...44 Napsat/poslat MMS...44 Příjem MMS zprávy...45 Seznamy...45 MMS nastavení...46 Všimněte si rejstříku na konci návodu k použití

3 Napsat nový Přijmout/přečíst Nastavení u Hlas.zpráva/ Hlasová schránka Lokál. zprávy Nastavení Vyzván./Tóny Telefon e si Během hovoru na Surfov./zábava Zabezpečení Sít í Datová výměna Přesměrov Blokování Uzavřená skupina uživatelů Rychlá volba Levé dialogové tlačítko Extra Všeobecně Organizér Hodiny Výpočet Ovládání hlas Zákaznický servis...73 Otázky & odpovědi...75 Péče a údržba...78 Údaje o přístroji...79 Příslušenství...80 Prohlášení o kvalitě baterie...81 SAR...82 Rejstřík...84 Všimněte si rejstříku na konci návodu k použití

4 Bezpečnostní pokyny 3 stn Upozornění pro rodiče Před použitím si pozorně přečtěte návod a bezpečnostní pokyny! Vysvětlete jejich obsah svým dětem a upozorněte je na nebezpečí při používání telefonu! Dbejte laskavě při používání telefonu všech zákonných předpisů a místních ustanovení. Tyto předpisy jsou platné např. v letadlech, u čerpacích stanic, v nemocnicích či při řízení vozidel. V nemocnici přístroj vypínejte. Mohla by být narušena funkce lékařských přístrojů, např. diagnostických zařízení, kardiostimulátorů nebo sluchadel pro nedoslýchavé. Dodržujte minimální vzdálenost 20 cm mezi přístrojem a kardiostimulátorem. Během telefonování držte telefon u ucha, které je od kardiostimulátoru vzdálenější. Další informace vám poskytne váš lékař. SIM-kartu lze vyjmout. Pozor! Malé děti by ji mohly spolknout. Napětí uvedené na sít ovém konektoru nesmí být překročeno. Vyzvánění, upozorňovací tóny a hlasité telefonování jsou reprodukovány pomocí reproduktoru ve sluchátku. Nepřikládejte telefon k uchu, pokud vyzvání, popř. pokud jste zapnuli funkci hlasitého telefonování. Mohli byste si přivodit závažné a trvalé poškození sluchu. Doporučujeme používat pouze originální akumulátory (bez rtuti) a nabíječe společnosti Siemens. V opačném případě nelze vyloučit závažné poškození zdraví a přístrojů. Akumulátor by mohl např. explodovat. Telefon nesmíte otevírat. Povolena je pouze výměna akumulátoru nebo SIM-karty. Akumulátor nesmíte otevřít za žádných okolností. Jakákoliv změna na přístroji je nedovolená a vede ke ztrátě oprávnění k provozu.

5 4 Bezpečnostní pokyny Dodržujte prosím následující pokyny: Nepoužitelné akumulátory a telefony likvidujte dle zákonných ustanovení. V blízkosti televizorů, radiopřijímačů a osobních počítačů může telefon způsobit rušení. Používejte pouze originální příslušenství společnosti Siemens. Tak zabráníte možnému poškození zdraví apřístrojů a zajistíte dodržování všech odpovídajících ustanovení. Nesprávným použitím telefonu zaniká záruka!

6 Integrovaná anténa Nezakrývejte telefon zbytečně nad krytem akumulátoru. To snižuje kvalitu příjmu. Reproduktor Displej Joystick V pohotovostním stavu: G Dlouhé stisknutí ovládání hlasem. G Krátké stisknutí hlasové menu. H Otevřít telefonní seznam. F Funkce jako dialogová tlačítka. C Otevřít menu. V seznamech a menu: I Listovat nahoru/dolů. D O jednu úroveň v menu zpět. E/ C Vybrat funkci. Během hovoru: G H D Zesílit hlasitost. Zeslabit hlasitost. Jako levé tlačítko displeje. E/ C Otevřít menu hovoru. Mikrofon Konektor Pro nabíječku, headset atd. Popis telefonu 5 Upozornění Displej vašeho telefonu i objektiv fotoaparátu na zadní straně přístroje jsou při dodání přelepeny ochrannou fólií. Stáhněte tuto fólii před uvedením do provozu. Statickým nábojem přitom může vzácně dojít ke změněnému zabarvení okraje displeje, které ale nejpozději po 10 minutách samo zmizí.

7 6 Popis telefonu Dialogová tlačítka Aktuální funkce těchto tlačítek se zobrazují na nejspodnějším řádku displeje jako text / nebo symboly. B Tlačítko spojení. Vybrat zobrazené volané číslo/jméno, přijímat volání. Zobrazovat v pohotovostním stavu poslední volaná telefonní čísla. A Tlačítko k zapnutí/vypnutí/ zavěšení. Vypnutý: Dlouhým stiskem zapněte. Během hovoru nebo při používání: Krátkým stisknutím ukončete. V menu: Krátce stiskněte pro návrat oúroveň. Dlouze stiskněte k návratu do pohotovostního stavu. V pohotovostním stavu: Dlouze stiskněte, abyste telefon vypnuli. Tlačítka pro zadávání Číslice, písmena. * Dlouze stiskněte V pohotovostním stavu: Všechny tóny zapnout/vypnout (kromě budíku). Během hovoru: vypnout / zapnout mikrofon # Dlouze stiskněte V pohotovostním stavu: Tlačítka zamknout/ odemknout. Zamknutí tlačítek brání také nechtěnému připojení k internetu. Nastavuje se poklepáním na joystick.

8 Symboly na displeji (výběr) 7 na Symboly menu Tel. seznam Seznamy volání Služby t-mobile Services (Služby závisející na SIM kartě) Nastavení zvuků Zobrazí se, jestliže přístroj nepodporuje služby t-zones Zprávy Fotoaparát t-zones Stahování Extra Nastavení Zobrazení na displeji Síla příjmu signálu. Stav nabití akumulátoru, př. 100 %. Všechna volání budou přesměrována. Upozorňovací tón vypnutý. Vyzvánění pouze tehdy, je-li číslo volajícího v kontaktech nebo jako člen skupiny. Budík aktivní. Zámek tlačítek aktivován. Telefonní čísla/jména: Na SIM kartě. Na SIM kartě (chráněno PIN 2). Kontakty (v telefonu). Zadání textu pomocí T9. Připojeno. Internet on-line. Roaming. Provoz headsetu. Zapnutý automatický příjem volání. Tlačítka displeje Přijata textová zpráva. Přijata hlasová zpráva. Došla MMS zpráva: Logo. Došla MMS zpráva: Vyzvánění. Došla MMS zpráva: ID volajícího. Ztracené volání. Ztracený (zmeškaný) termín. Ztracené zvukové připomenutí Otevření kontaktů. Pamět zpráv plná.

9 o 8 Vložení SIM karty/ akumulátoru Od provozovatele sítě obdržíte SIM kartu, na které jsou uložena všechna duležitá data vašeho připojení. Pokud byla SIM karta dodána ve formátu šekové karty, uvolněte z ní, prosím, menší výřez a odstraňte případně přečnívající zbytky plastu. Stiskněte západku ve směru šipky. Uvedení do provozu Vložte výstupky krytu do otvoru, potom přitlačte akumulátor na telefon, dokud nezaklapne. Sejměte kryt s integrovaným akumulátorem. Vložte SIM kartu kontaktní plochou dolů do otvoru přihrádky a lehkým tlakem zasuňte dovnitř až na doraz do čtečky SIM (dbejte na správnou polohu zkoseného růžku). Další informace Než vyjmete akumulátor, vypněte, prosím, telefon! Jsou podporovány pouze 3voltové SIM karty. U starších SIM karet se, prosím, obrat te na svého provozovatele sítě. Problémy se SIM kartou...str. 75 Funkce bez SIM karty Tísňové volání (SOS) SOS Stiskněte dialogové tlačítko ke tísňového volání prostřednictvím sítě i bez SIM karty případně bez zadání PIN (není možné ve všech zemích). Použijte jen v případě nouze! Menu Stiskněte dialogové tlačítko. Funkce se zobrazí.

10 Uvedení do provozu 9 Nabíjení Akumulátor není při dodání zcela nabitý. Zasuňte konektor nabíjecího kabelu zespodu do telefonu, sít ový zdroj zapojte do zásuvky a nejméně dvě a půl hodiny nabíjejte. K vytažení stiskněte postranní tlačítka na konektoru ve směru šipek. Doba nabíjení Vybitý akumulátor dosáhne po cca 2,5 hodinách plného nabití. Nabíjení je možné pouze při rozsahu teploty od 5 C do 40 C. Sít ové napětí, uvedené na sít ovém zdroji napájení, nesmí být překročeno. Symbol nabíjení není vidět Pokud byl akumulátor zcela vybitá, není při zapojení nabíječky ihned vidět symbol nabíjení. Objeví se po nejvýše dvou hodinách. Akumulátor je v tomto případě zcela nabitý po 3-4 hodinách. Používejte laskavě pouze nabíječku, která byla dodána s telefonem! Zobrazení za provozu Zobrazení stavu nabíjení během provozu (vybito-nabito): Když je akumulátor téměř vybitý, zazní varovný tón. Stav nabíjení akumulátoru se správně zobrazuje pouze po nepřerušeném procesu nabíjení/vybíjení. Neměli byste proto akumulátor zbytečně vyjímat a proces nabíjení pokud možno neukončovat předčasně. Další informace Nabíječka se při delším používání zahřívá. To je normální a není to nijak nebezpečné. Doby provozu Plně nabitý akumulátor nabízí až 140 hodin pohotovostního režimu nebo až 270 minut doby hovoru (str. 79).

11 IN 10 Zapnutí/vypnutí A Zapnutí/vypnutí/PIN Tlačítko k zapnutí/vypnutí/ ukončení dlouze stiskněte k zapnutí/vypnutí přístroje. Zadání kódu PIN SIM karta může být chráněna 4 až 8místným kódem PIN. J Pomocí číselných tlačítek zadejte číslo kódu PIN. Aby nikdo nemohl přečíst vaše PIN na displeji, zobrazí se místo něj ****. Oprava chyb pomocí Smazat. OK Potvrzení zadání pravým dialogovým tlačítkem. Přihlášení do sítě trvá několik sekund. Další informace Změna kódu PIN... str. 13 Jiná sít (roaming)... str. 59 Uvolnit blokování SIM karty... str. 13 Kopírování SIM adres Položky mužete kopírovat ze SIM karty do telefonu (kontaktu). Tento proces nepřerušujte. Po tuto dobu nepřijímejte příchozí volání. Řiďte se přitom pokyny na displeji. Data ze SIM karty můžete zkopírovat také později: Funkce Kopírovat vše (menu možností položek SIM karty, str. 26). Pohotovostní stav Objeví-li se na displeji jméno provozovatele sítě, nachází se telefon v pohotovostním stavu ajepřipraven k provozu. Intenzita příjmu signálu Silná intenzita příjmu signálu. Slabá intenzita snižuje kvalitu hovoru a může vést k přerušení? spojení. Změňte své stanoviště. Pravému dialogovému tlačítku mohou být přiděleny různé funkce (str. 65). A Dlouhým stisknutím tlačítka pro zapnutí/vypnutí/ ukončení hovoru se vrátíte z jakéhokoliv stavu zpět do pohotovostního.

12 é y Návod k obsluze Následující symboly jsou používány k vysvětlení obsluhy: J A B Všeobecné poznámky 11 Zadávání čísel nebo písmen. Tlačítko k zapnutí/vypnutí/ zavěšení. Tlačítko spojení. <> Tlačítka displeje C D F E H I G Vybrat L Stiskněte joystick například k vyvolání menu. Stiskněte joystick ve zobrazeném směru. Znázornění funkce tlačítek displeje. Funkce závislá na provozovateli sítě, muže vyžadovat zvláštní registraci. A takto budete postupovat u telefonu: C Z pohotovostního stavu otevřete menu klepnutím na joystick. D C S joystickem zvolte položku menu Zprávy a volbu potvrďte kliknutím na joystick. Dalším kliknutím na joystick vyberte možnost Nová SMS. Ovládání menu V návodu k použití jsou znázorněny kroky, které jsou potřeba k dosažení funkce, ve zkrácené formě zápisu, například vyvolání zpráv a odtud také SMS zpráv: CMZprávyMSMS

13 12 Rychlá volba menu Všechny funkce menu jsou interně očíslovány. Postupným zadáním těchto čísel lze zvolit funkce přímo. Např. napsat novou SMS zprávu (z pohotovostního stavu): C 4 pro Zprávy 1 pro SMS 1 pro Nová SMS Všeobecné poznámky Stiskněte pro náhled menu. Tajné kódy Telefon a SIM karta jsou zabezpečeny několika bezpečnostními kódy čísly (kódy) proti zneužití. Bezpečně si tyto tajné kódy uschovejte, ale tak, abyste je později našli! PIN PIN2 PUK PUK2 Kód telefonu Chrání vaši SIM kartu (osobní identifikační číslo). Je potřeba k nastavení zobrazování poplatků apropřídavné funkce speciálních SIM karet. Klíčový kód k odblokování SIM karet po opakovaně chybném zadání PIN. Chrání váš telefon. Stanovíte ho při prvním bezpečnostním nastavení. CMNastaveníMZabezpečení MKódy (aktualizace tokenu) MVyberte funkci. Použití PIN Telefon se ptá obvykle na kód PIN po každém zapnutí. Tuto kontrolu můžete vypnout, riskujete tím ale neoprávněné používání telefonu. Někteří provozovatele sítě vypnutí této kontroly nedovolují.

14 Upravit J OK Upravit OK Změnit PIN Stiskněte. Zadejte PIN. Zadání potvrďte. Stiskněte. Potvrďte. PIN můžete změnit na libovolné 4 až 8místné číslo, které si budete lépe pamatovat. Zadejte současný kód PIN. J OK Stiskněte. J, OK Zadejte nový kód PIN. J, OK Nový kód PIN zopakujte. Změnit PIN2 (Zobrazí se jen tehdy, když je k dispozici PIN 2), postup jako při Změnit PIN. Změnit kód přístroje Telefon se dodává ve výchozím nastavení bez kódu. Při prvním vyvolání funkce, která vyžaduje kód telefonu (například Jen tato SIM, str. 58), však musíte tento kód zadat. Při třetím chybném zadání se zablokuje přístup ke kódu telefonu a ke všem funkcím, které ho používají. V tomto případě se prosím obrat te na servis Siemens (str. 73). Všeobecné poznámky 13 Uvolnění blokování SIM karty Po třetím chybném zadání kódu PIN se SIM karta zablokuje. Podle pokynů zadejte PUK (MASTER PIN), který byl dodán společně se SIM kartou vaším poskytovatelem služby. Pokud jste PUK (MASTER PIN) ztratili, obrat te se laskavě na provozovatele sítě. Další informace Blokování tlačítek...str. 55 Další nastavení zabezpečení...str. 58

15 14 Všeobecné poznámky Služby t-mobile Services (volitelně) L Váš provozovatel sítě může prostřednictvím SIM karty nabízet zvláštní aplikace například Mobile Banking, burzovní informace atd. Ktomu potřebujete odpovídající SIM kartu. V případě více aplikací se aplikace nabízejí v menu. Prostřednictvím služeb SIM může váš telefon bez problémů reagovat na budoucí rozšíření nabídky vašeho provozovatele sítě. Podrobnější informace si můžete vyžádat od svého provozovatele sítě. Jestliže vaše SIM karta těmito funkcemi nedisponuje, nahradí se tento bod menu bodem Nastavení zvuku, čímž získáte přímý přístup ke všem nastavením zvuku vašeho telefonu (str. 53).

16 ání Volba číselnými tlačítky Telefon musí být zapnutý (pohotovostní stav). Zadejte volané číslo J (vždy s mezinárodní předvolbou). Smazat B Krátce stiskněte k vymazání posledního znaku, dlouze stiskněte k vymazání celého telefonního čísla. Stiskněte tlačítko spojení. Zvolíte zobrazené telefonní číslo. Další informace Uložit Uložení telefonního čísla v kontaktech na kartě... str. 24/str. 26 Menu Menu hovoru... str. 19 Mikrofon vypnutý... str. 19 Automat. zamk.tlač.... str. 55 Tónová volba (DTMF)... str. 19 Ovládání hlasem... str. 70 Mezinárodní předvolby V pohotovostním stavu: 0 Dlouze stiskněte, dokud se neobjeví znaménko +. +Seznam Stiskněte a vyberte zemi. Pamět telefonních čísel Během hovoru můžete zadávat telefonní číslo pomocí tlačítek. Váš partner toto zadávání slyší. Telefonní číslo lze po ukončení spojení uložit nebo volat. Telefonování 15 Ukončení hovoru A Tlačítko zavěšení krátce stiskněte. Hovor se ukončí. Stiskněte toto tlačítko i tehdy, když jako první zavěsil váš partner. Nastavení hlasitosti I Pomocí joysticku (nahoře/ dole) nastavujete hlasitost (možné jen během hovoru). Opakování volby K opakované volbě naposledy volaného telefonního čísla: B Tlačítko spojení stiskněte dvakrát. K opakované volbě jiného dříve volaného telefonního čísla: B I Tlačítko spojení stiskněte jednou. V seznamu vyhledejte požadované telefonní číslo, potom k volání čísla... stiskněte... B.

17 16 Telefonování Když je linka obsazená Je-li volaná linka obsazená nebo nemůže-li být kvůli problémům sítě dosažená, máte vždy podle provozovatele sítě různé možnosti. Příchozí volání nebo jakékoliv jiné používání telefonu tyto funkce přerušuje. Buď Automatické opakování volby Aut.opak.volby Stiskněte. Telefonní číslo bude automaticky desetkrát voleno v časových úsecích, které se budou prodlužovat. Ukončení: A Tlačítko k zavěšení. Nebo Připomenutí Upozornění Stiskněte. Po 15 minutách vám upozorňovací tón připomene, že máte zobrazené telefonní číslo znovu volit. Přijetí volání Telefon musí být zapnutý (pohotovostní stav). Příchozí volání přeruší jakékoliv jiné používání telefonu. Odpověď Stiskněte. Nebo B Stiskněte. Zobrazí se telefonní číslo přenesené po síti. Je-li jméno také v seznamu kontaktů, objeví se místo něj příslušné jméno. Pozor Dříve, než telefon přiložíte k uchu, přesvědčte se, že jste volání přijali. Tím zabráníte možnému poškození sluchu hlasitým vyzváněním. Další informace Ztracená volání...str. 28 Príjem volání kterýmkoliv tlačítkem...str. 56 Vypnutí vyzvánení...str. 53 Odmítnutí volání Odmítn. Stiskněte. Volání se případně přesměruje, jestliže bylo přesměrování nastaveno předem (str. 61). Nebo A Krátce stiskněte.

18 Druhé volání - střídání Navázat 2. spojení Během jednoho hovoru můžete navázat další telefonické spojení. Držet J B (Střídat) Aktuální hovor se přidrží. Vyberte nyní nové telefonní číslo. Stiskněte, telefonní číslo se volí. Přepínání mezi hovory. Ukončete aktivní hovor Ukončete aktivní hovor. A Zpět Jste spojeni s jiným partnerem. Volání během hovoru V některých případech se musíte pro tuto funkci nechat zaregistrovat u svého provozovatele sítě a nastavit telefon. Telefonování 17 L Budete-li vám někdo během hovoru volat, uslyšíte upozornění na druhé volání. Máte nyní následující možnosti: Přijmout dodatečně nové volání B Přijměte nové volání apřitom přidržte aktuální hovor. Při střídání mezi oběma hovory postupujte vždy tak, jak je uvedeno vlevo. Odmítněte nové volání Odmítn. Odmítněte nové volání. Ukončit aktivní hovor, přijmout nové volání Ukončete aktivní hovor. A Odpověď Přijměte nový hovor.

19 18 Telefonování Konference Můžete zavolat postupně až 5účastníkům a potom je vzájemně propojit do telefonické konference - konferenčního hovoru. V některých případech nemusí provozovatel sítě podporovat všechny služby nebo se tyto služby musí aktivovat. Navázali jste spojení: Držet Aktuální volání se přidrží. / J Zvolte nyní nové telefonní číslo. Je-li navázáno nové spojení... Menu L... otevřete menu a vyberte Konference. Všechna přidržená volání se spojí do konference. Menu konference Menu Otevřete menu Spojit všechny Všechny držené hovory se spojí do konference. Držet všechny Všechny aktivní hovory jsou se přidrží. Přenos Původní hovor se spojí s vaším druhým voláním. Pro vás jsou tím oba hovory ukončeny. Ukončit vše Všechny aktivní hovory se ukončí. Ukončit A Stiskem tlačítka se ukončí všechny hovory konference.

20 Menu hovoru Následující funkce jsou možné jen během hovoru: Menu Otevřete menu. Hlas.poznámka Spustí nahrávání hovoru. Mikrofon vyp. Zapnout/vypnout mikrofon. Je-li vypnutý, nemůže vás partner slyšet (vypnutí zvuku). Reproduktor Aktivovat/deaktivovat. Hlasitost-nast. Hlasitost lze regulovat během hovoru. Konference Viz menu Konference výše. Tel. seznam Otevře se seznam kontaktů k výběru telefonního čísla. Zprávy Lze odeslat zprávu SMS (str. 39). Telefonování 19 Tónová volba (DTMF) Odeslat tónovou volbu Například k dálkovému dotazu do hlasové schránky zadejte tónovou volbu (číslice) během stávajícího spojení. Tato zadání budou přenesena přímo jako DTMF tóny (tónová volba). J Zadejte sled tónů DTMF. B Odešlete Uložení do seznamu kontaktů Uložte telefonní čísla a tónovou volbu (DTMF tóny) v seznamu jako normální položku. J 0 J 0 J Uložit Zadejte telefonní číslo. Tiskněte, dokud se neobjeví znaménko + na displeji (pauza k navázání spojení). Zadejte DTMF tóny (číslice). Popř. vložte další pauzy vždy po třech sekundách kbezpečnému zpracování upříjemce. Zadejte jméno. Stiskněte.

21 20 xtu Vložení textu bez T9 Tiskněte číselné tlačítko, dokud se neobjeví požadovaný znak. Kurzor po krátké pauze poskočí dále. Příklad: 2 Jedno krátké stisknutí zapíše písmeno a, dvojí písmeno b atd. První znak jména se automaticky píše velkým písmenem. Jedním dlouhým stiskem se napíše přiřazené číslo. Ä,ä,1-9 Přehlásky a čísla se zobrazí po příslušných písmenech. Vložení textu Oprava slova F Smazat J Procházet po znacích vlevo/vpravo. Vymaže znak nalevo od kurzoru. Znaky se dosazují na pozici kurzoru. Zvláštní znaky * Dlouze stiskněte (T9 se vypne). Zobrazí se tabulka znaků: Smazat Krátké stisknutí smaže znak před kurzorem, dlouhé stisknutí smaže celé slovo. 1 Jedním krátkým stisknutím zapíšete mezeru. F I * Kurzor ovládejte pomocí joysticku (vpřed/vzad anahoru/dolů). Krátké stisknutí: Přepínání mezi Abc, abc, ABC, 123. Ukazatel stavu na nejhornějším řádku displeje. F I Vybrat Vyberte požadovaný znak. Stiskněte nebo vyberte pomocí joysticku apotvrďte.

22 Vložení textu 21 Zadání textu pomocí T9 T9 kombinuje z jednotlivých zadání tlačítek správné slovo srovnáním s rozsáhlým slovníkem. Menu funkce T9 CMNastaveníMTelefon MT9 zadání Vyberte jazyk zadávání textu Změňte jazyk, ve kterém chcete psát text. T9 zadání - jazyk Vyberte. Vybrat Potvrďte; připraví se nový jazyk. Nastavit funkci T9 jako standard Funkce T9 bude nastavena jako standardní textové zadání. T9 preferovat Vyberte. Funkci T9 krátkodobě zapnout/ vypnout # Stiskněte krátce k zapnutí popřípadě vypnutí funkce T9. Napsání slova pomocí T9 Postupným zadáváním se mění zobrazení. Proto napište slovo nejlépe až do konce, aniž byste dávali pozor na displej. Tlačítka, na kterých jsou příslušná písmena, stiskněte vždy jen jednou, například při vkládání slova ahoj : Stiskněte. Slovo ukončí mezera. Nepište text se zvláštními znaky jako je Ä, ale se standardními znaky, např. A, zbytek obstará funkce T9. * nebo # Krátké stisknutí: Přepínání mezi T9Abc, T9abc, T9ABC, 123 v nejvyšším řádku displeje. Dlouhé stisknutí: Volba Mód zadávání T9Abc, T9abc, T9ABC, Abc, abc, ABC, 123 vokně.

23 22 Vložení textu Zvláštní znak * F I Vybrat Oprava slova F Smazat Dlouze stisknout: Zobrazí se tabulka znaků (str. 20). Vyberte požadovaný znak. Stiskněte nebo vyberte pomocí joysticku apotvrďte. Další informace 0 Umístění tečky. Slovo se ukončí, pokud následuje mezera. Ve slově zastupuje tečka apostrof/spojovník. např. Paul.s = Paul s. E Přechod doprava. Dokončit slovo. Procházet po znacích vlevo/vpravo. Vymaže znak nalevo od kurzoru. T9 - návrhy slov Je-li ve slovníku pro jednu tlačítkovou řadu (jedno slovo) více možností, zobrazí se nejdříve ta nejpravděpodobnější. Pokud slovo nebylo ve svém smyslu rozpoznáno, je snad správný další návrh funkce T9. Slovo musí být uvedeno inverzně. Potom Stiskněte. Zobrazené slovo bude nahrazeno jiným. Nehodí-li se ani toto slovo, opět stiskněte Opakujte, dokud se nezobrazí správné slovo. Není-li slovo ve slovníku, napište ho bez funkce T9, nebo ho do slovníku přidejte. K tomu: (Naučit) Vyberte. Poslední návrh se smaže a slovo lze nyní zadávat bez podpory T9. Pomocí Uložit se automaticky přidá do slovníku. Další informace V rámci slova- T9 nelze nic měnit, aniž by se předem zrušil stav funkce T9-. Často je lepší slovo napsat ještě jednou.

24 Vložení textu 23 Zadávání textů T9 je licencováno pod některým z následujících patentů: Patenty USA č. 5,818,437, 5,953,541, 5,187,480, 5,945,928, a 6,011,554; kanadský patent č. 1,331,057; patent ve Velké Británii č B; Hong Kong - standardní patent č. HK ; Singapur - patent č ; evropský patent č ( ) platný pro DE/DK, FI, FR, IT, NL, PT, ES, SE, GB; a další patenty čekají na uznání na celém světě. Připravený text V telefonu jsou uloženy textové moduly, kterými můžete doplňovat své zprávy. Zápis textových modulů CMZprávyMSMS MPřipravený text Upravit J <Prázdné> vyberte a uložte pomocí OK. Napište textový modul. Využití textových modulů J Napište text zprávy. Možnosti) Otevřete menu Text. H H Vybrat Vybrat Vyberte textový modul. Vyberte textový modul ze seznamu. Potvrďte. Textový modul se zobrazí. Potvrďte. Textový modul se vloží do textu vpravo od kurzoru.

25 m 24 V paměti telefonu lze uložit až 255 položek s více telefonními afaxovými čísly a dalšími údaji adresy. Tyto záznamy se spravují odděleně od záznamů na SIM kartě. Můžete také ale vyměňovat data mezi telefonním seznamem a SIM kartou (str. 26). Tel. seznam Vložení nové položky CMTel. seznam Nová Stiskněte. J J Zaznamenejte křestní jméno a/nebo příjmení. Telefonní číslo zadávejte vždy s předvolbou. (Uložit) Položku uložte. Otevření kontaktů: CMTel. seznam Vidíte položky na SIM kartě, skupiny a seznam kontaktů v paměti telefonu: Sim záznamy Vytáčejte nebo zpracovávejte telefonní čísla, uložená na SIM kartě (str. 26). Skupina Položky mohou být zahrnuty do skupin (str. 27). Dále následuje seznam telefonních čísel v paměti přístroje. Není-li ještě zadáno žádné telefonní číslo, zobrazí se položka Sim záznamy a Skupina. Další zadávání provádějte políčko po políčku. Tel./kancel: Tel./mobil: Fax: Skupina volajícího: Firma: Ulice: F PSČ: Město: Země: URL: Č. volajícího Vyzvánění V následujících polích vyberte příslušné volby: Skupina volajícího: Výběr skupiny (viz také str. 27). Č. volajícího Přiřaďte položce adresáře obrázek. Tento se zobrazí, když vám bude volat příslušné telefonní číslo. Vyzvánění Přiřaďte položce adresáře určité vyzvánění. Přehraje se, když vám bude volat příslušné telefonní číslo. (Uložit) Uložte změněná nastavení.

26 Změna položky Otevření kontaktů (v pohotovostním stavu): CMTel. seznam I Číst I Upravit J Uložit Vyhledejte požadovanou položku. Stiskněte. Vyberte políčko zadání. Otevřete položku. Proveďte změny. Uložte. Volání Otevření kontaktů (v pohotovostním stavu): CMTel. seznam I Vyberte jméno. B Volí se uložené telefonní číslo. Obsahuje-li položka seznamu kontaktů více telefonních čísel: I Vyberte telefonní číslo. B Volí se uložené telefonní číslo. Tel. seznam 25 Menu kontaktů Podle jednotlivých situací se nabízejí různé funkce. Možnosti) Otevřete menu. Číst, Upravit, Nový záznam, Smazat, Smazat všechno, Ovládání hlasem (str. 70), Kopírovat záznam, Posílám SMS..., Kapacita Zvláštní funkce: Kopírovat záznam Zkopírujte aktuální položku z kontaktů na SIM kartu. Posílám SMS... Použijte aktuální položku jako příjemce SMS zprávy. Otevře se zadávání textu (str. 39). Kapacita Přehled o obsazených / volných položkách na SIM kartě ( ), položky na SIM kartě chráněné kódem PIN ( ) a položky v paměti telefonu ( ).

27 26 Sim záznamy Položky na SIM kartě se spravují odděleně od od seznamu Kontakty uloženého v telefonu. Můžete ale vyměňovat data mezi SIM kartou a seznamem kontaktů. Vlastní čísla Zadejte vlastní telefonní čísla pro informaci. Vytvořit novou položku: Nová Jméno Stiskněte. Zadejte křestní jméno a/nebo příjmení. Tel.číslo Telefonní číslo zadávejte vždy s předvolbou. Místo: SIM Položky, které jsou uloženy v telefonním seznamu na SIM kartě, mohou být používány také v jiném GSM telefonu. Chráněno SIM Na speciálních SIM kartách mohou být telefonní čísla ukládána v chráněné oblasti paměti. Ke zpracovávání je potřebný PIN 2. Aktivujte funkcí Pouze chranena SIM (str. 58). Záznam čís.: Každému telefonnímu číslu se při zapsání automaticky přiřadí číslo položky. Tel. seznam Možnosti SIM karty Zpracování položky na SIM kartě: Možnosti) Otevřete menu. Číst, Upravit, Nový záznam, Smazat, Smazat všechno, Ovládání hlasem (str. 70), Kopírovat záznam, Kopírovat vše, Posílám SMS..., Kapacita Kopírovat záznam Aktuální položku ze SIM karty zkopírujte do adresáře. Kopírovat vše Všechny položky ze SIM karty zkopírujte do adresáře. Volání pomocí čísla položky Položky na SIM kartě lze v pohotovostním stavu telefonu volit zadáním čísla položky. J # Stiskněte. B Stiskněte. Zadejte číslo položky.

28 Skupina V telefonu je předvoleno 5 skupin, aby byly položky seznamu kontaktů uspořádány přehledně. Zobrazit skupiny CMTel. seznammskupina I Číst Přijmout člena I Vyberte skupinu. Za názvem skupiny se v závorkách zobrazuje počet členů. Zobrazení členů skupiny. Vyberte skupinu a po kliknutí joystickem vyberte seznam členů. Nový záznam Zadejte novou položku. Další postup jako u Tel. seznam. Nebo Vyberte ze seznamu kontaktů. Vybrat Záznam se převezme do skupiny. Tel. seznam 27 Možnosti skupin Možnosti Otevřete menu. Změnit název, Zobraz.členy, Smazat vše, Skupina-obrázek, Skupina-melodie, SMS pro skup. Zvláštní funkce: Skupina-obrázek Přiřaďte skupině symbol, který se pak vždy objeví na displeji, když vás bude volat některý ze členů skupiny. Skupina-melodie Přiřaďte skupině vyzvánění, které zazní vždy, když vás bude volat některý ze členů skupiny. SMS pro skup. Označte členy skupiny, kterým má být odeslána SMS zpráva. I Vyberte položku Vybrat Označte a vyberte položku. OK Potvrďte, potom napište text zprávy a odešlete SMS zprávu (str. 39).

29 28 Telefon ukládá telefonní čísla volání pro pohodlnější opětovnou volbu. CMVýpis volánímzáznamy I Vyberte seznam volání. Vybrat Stiskněte. I Vyberte telefonní číslo. B Volte telefonní číslo. Nebo (Číst) Nechte si zobrazit informace k telefonnímu číslu. Ztracená volání Telefonní čísla volání, která jste nepřijali, jsou ukládána pro zpáteční volání. Symbol ztraceného volání (v pohotovostním stavu). Stiskněte pravé dialogové tlačítko, telefonní číslo se zobrazí. Předpoklad: Sít podporuje přenos telefonního čísla. Přijatá volání Přijatá volaní jsou vypisována do seznamu. Záznamy Volaná čísla Přístup k posledním telefonním číslům, která jste vytočili. B Rychlý přístup v pohotovostním stavu Menu seznamů volání Možnosti) Otevřete menu. Je-li označena položka, může být vyvoláno menu seznamů volání. Možnosti) Otevřete menu. Číst, Správné č., Kopírovat do, Smazat, Smazat všechno Zvláštní funkce: Správné č. Číslo načtěte na displej azde ho lze v případě potřeby před volbou upravit. Kopírovat do Vkládání záznamů do seznamu kontaktů není možné. Další informace Při kopírování na kartu SIM lze společně s telefonním číslem vložit novou položku nebo lze stávající položku opravit.

30 Čas & poplatky 29 CMVýpis volánímčas & poplatky Během hovoru si můžete nechat zobrazit poplatky a dobu trvání různých druhů hovorů a také nastavit jednotkové omezení pro odchozí volání. Zobrazení I Vybrat Vyberte typ hovoru: Poslední hovor Všechna volání Zbývájící jednotky Příchozí volání Všechna odchozí Zobrazení dat. Po provedení zobrazení můžete: Reset Vrátit zobrazení zpět. OK Ukončit zobrazení. Nastavení poplatků CMVýpis volání MNastavení poplatků Měna (je nutný PIN 2) Zadání měny, ve které se mají zobrazit poplatky. L Poplatky/Jednotky L (je nutný PIN 2) Zadání poplatků na jednotku/časový úsek. Kredit L (je nutný PIN 2) Na speciálních SIM kartách můžete stanovit vy nebo provozovatel sítě kredit/časový úsek, po jehož uplynutí se telefon zablokuje pro odchozí volání. Upravit Stiskněte, zadejte PIN 2. Kredit Zapnutí J Zadejte počet jednotek. OK Potvrďte. Potom potvrďte kredit nebo vrat te počítadlo zpět. Zobrazení upředplacených karet se může lišit podle provozovatele sítě. Automatické zobrazení Doba trvání hovoru a poplatky se automaticky zobrazí po každém volání.

31 30 Integrovaným digitálním fotoaparátem fotografujte a zasílejte fotografie pomocí Multimedia Messaging Service nebo jako přílohu zprávy elektronické pošty. Fotografie se v telefonu ukládají ve formátu JPEG a lze je zobrazit většinou programů k prohlížení obrázkových souborů. Videa se v telefonu ukládají ve formátu 3GP. Kamera Fotografování Nejprve je třeba fotoaparát aktivovat. CMKameraMAktivovat Aktuální výřez obrazu se zobrazuje na displeji. Následující funkce jsou k dispozici: G H D E Nastavit expozici. C Ano Zoom zapnutý/vypnutý. Stiskněte. Fotografie se uloží do vyrovnávací paměti. Stiskněte a fotografie se uloží do fotoalba. Každá fotografie se uloží s datem a pořadovým číslem. Uložený obrázek lze později přejmenovat.

32 Po uložení fotografie se vám okamžitě nabídnou následující možnosti volby: Zobraz vyhledávač Aktivace displeje pro nový snímek. Poslat přes MMS, Poslat přes Odeslání fotografie jako zprávy MMS nebo jako přílohy u. Poslat Media album do alba? Odešle fotografii jako zprávu MMS na online mediální album společnosti t-online. Nastav jako pozadí Použití jako tapety. Jdi do alba Otevřete fotoalbum. Další informace Nastavení při fotografování se neukládají nepřetržitě. 0 Zobrazení stavu s informacemi k zoomu, jasu, kvalitě, barvám, Noční mód, rozlišení. Zobrazte nastavení tlačítkem # azměňte ho stisknutím příslušného číselného tlačítka. Kamera 31 Foto album CMKameraMFoto album Ve fotoalbu jsou k dispozici všechny uložené fotografie. Zobrazit fotografii I Vyberte požadovanou fotografii. Aktuální fotografie se ukazuje jako malý obrázek dole na displeji. Možnosti) Otevřete menu. Číst Vyberte. V režimu zobrazení máte následující možnosti volby: Možnosti) Otevřete menu. Zoom zap/zoom vyp, Předešlý, Další, Smazat, Info, Nastav jako pozadí Listujte mezi fotografiemi I v albu. Foto albummožnosti Různé funkce se zobrazují vždy dle aktuální situace. Možnosti) Otevřete menu. Číst, Poslat přes MMS, Poslat přes , Poslat Media album do alba?, Nastav jako pozadí, Vytvořit album, Vyjmout, Kopírovat, Smazat, Smazat všechno, Přejmenovat, Info, Kopírovat do

33 32 Kamera Zvláštní funkce: Vytvořit album Vytvořte nové album, pojmenujte ho azabezpečte přístup do něj heslem. Kopírovat, Vyjmout, Vložit Vyjímejte/kopírujte obrázky z alba a přenášejte je do jiného alba. Kopírovat do Použijte obrázek jako tapetu nebo k identifikaci volajícího (str. 24). Nastavení Rozlišení Nezávisle na zobrazení na displeji (vždy ) můžete nastavit rozlišení obrázku k externímu používání (např. na počítači, v dpi) a maximální zvětšení: 160X120 (max. zoom: 3x) 320X240 (max. zoom: 2x) 640X480 (není možné zvětšování zoomem) Nezapomínejte laskavě, že vyšší rozlišení vyžaduje více místa v paměti. Kvalita Nastavení kvality (Vysoké, Střední, Nízké) při fotografování. Vysoká kvalita způsobí, že lze pořídit méně obrázků při lepší kvalitě. Jas F Speciální efekty Nastavte jas displeje. Můžete snímat fotografie s barevným odstínem: Normální, Mono, Sépiově hnědý, NP F Změňte nastavení a potvrďte ho pomocí Vybrat. Noční mód Prodloužení doby expozice přislabých světlených poměrech. Prosím všimněte si, že pohyby fotoaparátu nebo fotografovaného objektu vedou k neostrým záběrům.

34 Kamera 33 Video Nejprve je třeba aktivovat videokameru. CMKameraMVideo Aktuální výřez obrazu se zobrazuje na displeji. Nahrávání spustí nahrávání videosekvence. Stop ukončí nahrávání. Pauza přeruší nahrávání. Po skončení nahrávání uložte videosekvenci pomocí Ano do adresáře Moje video. Nahrávku zahoďte pomocí Ne. Přehrát momentálně nahrané videosekvence. Po uložení videa se nabídnou následující možnosti volby: Připraveno Aktivace displeje pro nové nahrávání. Poslat přes MMS, Poslat přes Odeslání fotografie jako zprávy MMS nebo jako přílohy u. Jdi do Moje video Otevřete adresář, ve kterém je uloženo vaše video. Celý obraz Přehrávání videa v režimu plného obrazu. ô spustí přehrávání. ó ukončí přehrávání. ò přeruší přehrávání.

35 34 Moje video CMKameraMMoje video Ve videoalbu jsou k dispozici všechny uložené videonahrávky. Zobrazení videa I Listujte mezi videonahrávkami vadresáři. Vyberte požadované video Aktuální video se zobrazuje jako malý obrázek dole na displeji. Možnosti) Otevřete menu. Číst Vyberte. V režimu zobrazení máte následující možnosti volby: Možnosti) Otevřete menu. Přehrát Přehrávání vybraného videa. Celý obraz Přehrávání videa v režimu plného obrazu; přehrávání se spouští levým dialogovým tlačítkem. Kamera Možnosti Moje video Různé funkce se zobrazují vždy dle aktuální situace. Možnosti) Otevřete menu. Číst, Poslat přes MMS, Poslat přes , Vytvořit album, Vyjmout, Kopírovat, Smazat, Smazat všechno, Přejmenovat, Info Zvláštní funkce: Vytvořit album Vytvořte nové album, pojmenujte ho azabezpečte přístup do něj heslem. Kopírovat, Vyjmout, Vložit Vyjímejte/kopírujte videonahrávky z alba apřenášejte je do jiného alba.

36 t-zones 35 CMt-zones Stáhněte si z internetu nejnovější informace, které jsou přesně sladěné s možnostmi zobrazení telefonu. Poklepáním na ikonu t-mobile v hlavní nabídce se dostanete přímo na portál t-zones. Menu Vyvoláním funkce se vyhledávač aktivuje a zobrazí se domovská stránka t-zones. Klepnutím nahoru označte menu vyhledávače ( ) a potvrďte ho pomocí. Máte následující možnosti volby: Domovská str. První WAP internetová stránka, která se po navázání spojení zobrazí (popř. stanovená/předvolená provozovatelem). Obnovit Aktualizuje zobrazenou internetovou stránku Zobrazit URL Zobrazí se URL aktuální stránky. Ukončit Uzavře vyhledávač a ukončí internetové spojení. Alternativně: Ukončit spojení Dlouze stiskněte ukončíte A tak spojení a zavřete prohlížeč. Rozšířené Další funkce: Doručení pošty Zde se archivují WAP Push zprávy (vždy dle provozovatele). Viz také str. 57. Restart vyhledávače Poznámka Informace o používaném WAP vyhledávaei a informace ozabezpečení. Nastavení Režim posunování Režim listování: Po blocích nebo plynule. Rychlost posunování: rychle, středně, pomalu.

37 36 t-zones Stahování Stahování obrázků/tónů/objektů aktivovat/deaktivovat Zabezpečení Bezpečnostní dotaz Aktuální certifikát Certifikát CA Ověřování Odeslání reference HTTP záhlaví Ano/Ne.

38 Stahování 37 í V oblasti stahování naleznete složky různých stahovaných objektů například obrázků a zvuků a her. CMStahování V každé složce se už nacházejí různé objekty. Vyberte požadovanou složku: Melodie Zvuky Obrázky Hry Pozadí Vybrat I Vybrat Otevře se složka a zobrazí se její obsah jako seznam. Vyberte požadované objekty. Zobrazí se obrázek resp. zazní tón nebo se spustí hra. Stáhnout více Na počátku každé složky naleznete přímé vyvolání k načtení dalších objektů z oblasti t-zones. Stáhnout více Vyberte. C Stiskněte. Možnosti stahování Možnosti) Otevřete menu. Podle vybrané složky se nabízejí různé funkce: Číst, Poslat přes MMS, Poslat přes , Poslat Media album do alba?, Nastav jako pozadí, Vytvořit album, Vyjmout, Kopírovat, Smazat, Smazat všechno, Přejmenovat, Info, Kopírovat do, Změnit heslo, Podrobn. Zvláštní funkce: Vytvořit album Založení nového alba (složky) pro stažené objekty. Nové album může být chráněno heslem. Změnit heslo Změňte heslo alba.

39 38 Stahování Hry V telefonu uložené aplikace i odkazy najdete v seznamu: CMStahováníMHry Kromě předem instalovaných strategických a akčních her (například Funny Toggle, Wacko atetris) můžete ve svém telefonu uložit další aplikace. Na internetu budete odkázáni na odpovídající aplikace. t-games Tento odkaz vede přímo ke stahování aplikací z portálu t-zones. Hlavní menu Java CMStahováníMJAVA Instalace Nová složka Přejmenovat Smazání Profil Prostřednictvím Další informace Prostřednictvím přístupu WAP si můžete stahovat aplikace z internetu (například melodie vyzvánění, hry, obrázky, animace). Stahování nebo spouštění aplikací nijak neovlivňuje ani nemění stávající software Vašeho mobilního telefonu s možností zpracování jazyku Java. Společnost Siemens nepřebírá žádné záruky ani ručení v souvislosti s aplikacemi, které se nahraje dodatečně zákazník a které nebyly v původním rozsahu dodávky. Totéž platí u funkcí, které byly odblokovány až dodatečně na podnět zákazníka. Riziko ztráty, poškození nebo nedostatků tohoto přístroje nebo aplikací a všeobecně všechny škody a následky, které by mohly vzniknout prostřednictvím těchto aplikací, nese výhradně kupující. Takovéto aplikace nebo dodatečné odblokování určitých funkcí se z technických důvodů při výměně / nové dodávce a eventuálně při opravách přístroje ztratí. V takových případech je třeba, aby si kupující aplikace znovu stáhnul respektive znovu odblokoval. Nezapomeňte na to, že váš přístroj je vybaven funkci DRM (Digital Rights Management), takže jednotlivé aplikace stažené prostřednictvím WAP jsou chráněny před neoprávněným kopírováním. Tyto aplikace jsou pak určeny výhradně pro váš přístroj a nelze je z něj přenášet ani za účelem zálohování. Společnost Siemens nepřebírá žádné záruky, ručení ani garance za to, že nové stažení aplikací nebo odblokování funkcí bude vůbec možné, nebo zda bude možné zdarma. Je-li to technicky proveditelné, své aplikace si zálohujte na svém PC.

40 SMS 39 Z telefonu můžete odesílat a přijímat velmi dlouhé textové zprávy (max znaků), které se automaticky sestaví až z deseti normálních SMS zpráv (účtovány jsou však jednotlivě). Dodatečně můžete do SMS zprávy přidat obrázky a zvuky. Podle provozovatele sítě můžete rozesílat pomocí SMS i zprávy elektronické pošty a faxy, případně přijímat zprávy elektronické pošty (v případě potřeby změnit nastavení, str. 43). Zápis/odeslání SMS zprávy CMZprávyMSMSMNová SMS J Zadávání textu s funkcí T9 (str. 21) umožňuje psát velmi rychle i delší texty smenším počtem zadávání tlačítky. Smazat maže po písmenech. Možnosti) Otevřete menu. Poslat zprávu Vyberte. / J Zadejte telefonní číslo nebo ho vyberte ze seznamu kontaktů. OK Potvrďte. SMS zpráva se přenese do servisního centra k odeslání. Odeslaná SMS zpráva může být uložena vseznamu Odesláno. Zobrazení na nejhornějším řádku displeje: abc/abc/ ABC/123 Funkce T9 aktivní. Malá/velká písmena popř. číslice. Další informace SMS profily...str. 43 Eventuálně se provede dotaz na Typ zprávy, Doba platnosti, Centrum služ.... str. 43 Zadávání zvláštních znaků...str. 20

41 40 SMS Menu textu Možnosti) Otevřete menu. Poslat zprávu, Uložit zprávu, Velikost zprávy, Text-formát, Vložit obrázek&zvuk, Smazat všechno, Připravený text, Vložit tel. číslo Zvláštní funkce: Text-formát Obsahuje následující funkce pro formátování textu: Barva písma Barva pozadí Velikost písma Tučně Podtrženo Kurzíva Přeškrtnuto Srovnat Přidat řádek Vložit obrázek&zvuk Viz dále. Připravený text Použití konceptu (str. 23). Vložit tel. číslo Vložte telefonní číslo ze seznamu kontaktů. Vložit obrázek&zvuk Vložte do textové zprávy obrázky azvuky. J Napište text zprávy. Možnosti) Po ukončení slova otevřete menu textu. Vložit obrázek&zvuk Z následujícího menu vyberte jednu oblast: Predn. animace Predn. zvuk Vlastní animace Vlatní obrázky Vlastní zvuky Vybrat I Vybrat Stiskněte. Zobrazí se první položka vybrané oblasti. Vyberte položku Výběr se přenese do SMS zprávy. Další informace Ke zprávě lze přiložit zvuky a obrázky o celkové délce nejvýše 48 KB na zprávu.

42 SMS 41 Další informace Reprodukce obrázků a zvuků u příjemce se uskuteční pouze u telefonů, které podporují EMS standard. V režimu zadávání se při výběru melodie namísto ní zobrazí náhradní znak (nota). SMS pro skup. Můžete rozeslat SMS jako hromadnou zprávu skupině příjemců. Viz kontakty str. 27. Informace o odeslání SMS Nemůže-li být zpráva předána servisnímu centru, je nabídnuta možnost opakování. Nezdaří-li se ani tento pokus, obrat te se na provozovatele sítě. Upozornění Doručeno zobrazuje pouze přenos do servisního centra. To se pokusí doručit zprávu během určité doby. Viz také Doba platnosti, str. 43. SMS zprávy s funkcí Push Tato funkce vám umožouje přímé vyvolání internetové adresy (URL) z přijaté SMS zprávy. Po označení se objeví URL invertované. Stisknutím tlačítka spojení se vyvolá označená internetová adresa. Čtení došlých SMS > Odkaz na displeji na novou SMS zprávu. Ke čtení SMS zprávy stiskněte pravé dialogové tlačítko pod symbolem obálky. Procházet Všechny SMS zprávy se ukládají vždy dle stavu ve etyřech různých seznamech. CMZprávyMSMS MVyberte seznam. Doručené Zobrazí se seznam přijatých SMS. Koncept Nové nepřečtené zprávy. Přečtené zprávy. Zobrazí se seznam SMS zpráv, které ještě nejsou zcela odeslané. Odeslání lze ještě jednou spustit. Odesláno Zobrazí se seznam odeslaných SMS.

43 42 SMS Archiv Zobrazí se seznam textových zpráv uložených v přístroji. Zprávy v archívu. Možnosti seznamu Podle seznamu se eventuálně mohou nabízet různé funkce. I (Číst) Vyberte požadovanou SMS zprávu. Zobrazte SMS. (Možnosti) Otevřete menu a vyberte požadovanou funkci: Podrobn., Odpovědět, Předat dál, Upravit, Smazat, Smazat všechno, Vyjmout č., Archivovat, Vyjmi média, Vyjmi URL Zvláštní funkce: Smazat Smaže vybranou SMS zprávu. Odpovědět Nová vytvoření. Upravit Změna přijaté SMS zprávy. Odpověď je ANO/Odpověď je NE Odpovězte jen Ano nebo Ne. Předat dál Předávání SMS. Upravit Zpracování SMS. Podrobn. Zobrazuje datum/čas apříjemce/odesilatele. Smazat všechno Smaže všechny zprávy SMS v seznamu. Archivovat Přesuňte SMS zprávu do archívu. Další informace Pamět zpráv plná. Smažte SMS zprávy, které jsou už potoeba, nebo je přesuňte do archívu. Vyzváněcí tóny, loga... Pomocí SMS zpráv můžete přijímat odkazy ke stahování vyzváněcích tónů, log, spořičů displeje, animací a informace k aplikacím. Odkaz URL obsažený v SMS zprávi se označí výběrem funkce Vyjmout info. Po potvrzení funkce Start se naváže spojení WAP. Odkaz URL lze přidat k záložkám volbou možnosti Záložka. Ujistěte se, prosím, že je nakonfigurován přístup přímou volbou (str. 56).

44 Nastavení SMS CMZprávyMSMS MNastavení SMS Nastavit lze nejvýše 5 profily SMS zpráv. V nich jsou stanoveny vlastnosti odeslání SMS. Přednastavení odpovídá vložené SIM kartě. Aktivujte zadaný profil I Vyberte profil. Aktivovat Stiskněte k aktivaci profilu. Změňte/nastavte profil I Vyberte profil. Možnosti Otevřete menu. Upravit Vyberte. Centrum služ. Zadání nebo změna telefonních čísel servisního centra (tuto informaci obdržíte od svého provozovatele sítě. Typ zprávy Manuálně Při každé zprávě se zeptá na typ zprávy. Normální text Normální SMS zpráva (standardní nastavení). SMS 43 Odeslání jiným službám přes SMS: Fax, Hlas. schránka, ERMES, Paging, X.400, Internet Doba platnosti Zvolení časového úseku, ve kterém se servisní centrum pokusí doručit zprávu: Jeden den Dva dny Jeden týden 4 týdny šet měsíců Zpráva o stavu L Středisko vám potvrdí uskutečněné nebo neuskutečněné doručení odeslané zprávy. Tato služba muže být zpoplatněna. Přímá odp. L Je-li tato funkce aktivována, může příjemce SMS zprávy nechat odeslat odpověď přímo přes vaše servisní centrum (informace uprovozovatele sítě). SMS přes GPRS L Odeslat SMS zprávu automaticky přes GPRS (je-li k dispozici). Předpoklad: GPRS je aktivováno. Ujistěte se, že váš provozovatel sítě tuto funkci také nabízí.

45 44 MMS Služba přenosu multimediálních zpráv Multimedia Messaging Service umožouje odeslat jinému majiteli mobilního telefonu nebo příjemci elektronické pošty texty, obrázky (také fotografie) a zvuky vkombinované zprávě. Podle nastavení vašeho telefonu přijmete automaticky vždy kompletní zprávu, popo. jen odkaz na MMS zprávu, uloženou na síti, s údaji o odesílateli a velikosti. Tu potom stáhnete pro přečtení do vašeho telefonu. Informujte se u svého provozovatele sítě, je-li tato služba poskytována. Popo. se musíte nechat zvlášt zaregistrovat. Napsat/poslat MMS MMS zpráva se skládá z hlavičky aobsahu. MMS zpráva může sestávat zněkolika stránek, z nichž každá muže obsahovat kombinaci textu, zvuků a obrázků. Texty lze vytvářet za podpory funkce T9 (str. 21). Obrázky a grafiky lze pořídit integrovaným digitálním fotoaparátem, popřípadě je lze vybrat ze standardních animací a vložit do MMS zprávy. CMZprávyMMMS MNové MMS (Vložit) Stiskněte. Obrázek Vložte obrázek. Otevře se seznam obrázků na výběr. Text Napište text za podpory funkce T9. Fotografii? Vyberte z fotoalba a uložte ho. Text Otevře se seznam textových modulů na výběr. Zvuk Přidejte tón. Vyzvánění Přidejte vyzváněcí tón. Tapetu Otevře se seznam obrázků tapet na výběr. Vložit stránku K MMS zprávě se připojí nová stránka. Načas. stránky Nastavení doby zobrazení jednotlivých stránek (5 až 99 sekund).

46 Napsat možnosti volby k MMS zprávi (Možnosti) Otevřít menu. Poslat MMS Záznam údajů o příjemci. Komu: Telefonní číslo/adresa elektronické pošty příjemce. Předmět: Zadání nadpisu MMS zprávy (max. 40 znaků). Kopie: Adresa elektronické pošty příjemce kopie. Bcc: Adresa elektronické pošty příjemce skryté kopie (ostatním příjemcům se Bcc příjemce nezobrazí). Uložit MMS Uloží zprávu MMS jako koncept. Smazat položky Vymazat součást jedné stránky, např. obrázek. Info Informace o velikosti zprávy. Zobrazit stránku, Zobrazit všechny Přehrání stránky / celé MMS zprávy na displeji. Přerušení jakýmkoliv stisknutím tlačítka. MMS 45 Příjem MMS zprávy > Upozornění na displeji na novou MMS zprávu. K přečtení MMS zprávy případně oznámení stiskněte levé dialogové tlačítko. Příjem vždy dle nastavení: kompletní MMS zpráva, pouze oznámení. Kpřijetí kompletní MMS zprávy stiskněte Číst. Seznamy Všechny MMS zprávy jsou uloženy ve čtyřech seznamech: CMZprávyMMMS MVyberte seznam. Doručené Zobrazí se seznam příchozích MMS a oznámení. Číst I J A Automatická prezentace MMS. Přerušení jakýmkoliv stisknutím tlačítka. Listování po stránkách ovládacím tlačítkem. Vyvolání jednotlivých stránek přímo tlačítkem s číslicí. Ukončit reprodukci.

47 46 MMS Koncept Zobrazí se seznam MMS zpráv, které ještě nejsou zcela odeslané. Odeslání lze ještě jednou spustit. Odesláno Zobrazí se seznam odeslaných MMS. Možnosti seznamu Následující funkce se nabízejí podle vybraného seznamu : Možnosti Otevřete menu. Odpovědět, Odpovědět na vše, Předat, Volání, Smazat, Info, Vyjmout info, Číst Zvláštní funkce: Vyjmout info Obrázky Obrázky uložit jako spořič displeje. Zvuky Uložte zvuk jako vyzvánění. MMS nastavení CMZprávy MMMSMMMS nastavení I Vyberte funkci. Doba platnosti Zvolení časového úseku, ve kterém se servisní centrum pokouší doručit zprávu: Výběr mezi: Jeden den Dva dny Jeden týden 4 týdny Maximum*) *) Maximální časový úsek, který povoluje provozovatel sítě. Doručenka Vyžádání potvrzení o doručení odeslaných zpráv. Příjem MMS Výběr mezi Aut. stahování, Příjem pozdržen zprávou SMS nebo odmítnutí pozdějšího příjmu. Povolit přijímání info Přijme se pouze oznámení. Povolit spam Povolit příjem reklamních SMS (SPAM). Když roaming Zapnout/vypnout příjem MMS mimo domovskou sít. Tím nevznikají žádné poplatky poi příchozích zprávách.

48 MMS 47 MMS profil Nastavit lze maximálně 5 MMS Profilů. Zadání se mohou vždy dle provozovatele lišit: I Vyberte profil. Upravit Otevřete k nastavení. Jméno profilu Zadejte/změňte název. IP adresa Zadejte IP-adresu. IP port Zadejte číslo portu. Domovská str. Zadejte výchozí stránku, není-li pevně předvolena provozovatelem. GPRS přenos Nastavení (str. 60). Stav paměti CMZprávyMMMS MStav paměti Zobrazení místa paměti, které je již obsazené, a které je ještě k dispozici.

EVOLVEO StrongPhone Accu

EVOLVEO StrongPhone Accu Manuál k telefonu 1. Popis telefonu 2. Před zapnutím telefonu Vložte SIM kartu jako na obrázku - uživatelská příručka Stránka 1 z 5 Verze 1.1 3. Připojte USB kabel (připojený k nabíječce nebo k PC) a před

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Ovládání IP telefonů Well YV2 a YV3

Ovládání IP telefonů Well YV2 a YV3 Ovládání IP telefonů Well YV2 a YV3 Výrobce: Typ zařízení: Well Well YV2, Well YV3 Firmware: 1.21.2 Služba: VoIP CTX / Voice Connect (Virtuální ústředna / Neomezená linka) Datum: 27.07.2009 Well YV2 Well

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 32 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 31 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení 1 z 23 Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 36 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 55 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Ovládání IP telefonu Gigaset C470 IP

Ovládání IP telefonu Gigaset C470 IP Ovládání IP telefonu Gigaset C470 IP Výrobce: Typ zařízení: Siemens Gigaset C470 IP Firmware: 02223 Služba: VoIP CTX / Voice Connect (Virtuální ústředna / Neomezená linka) Datum: 11.05.2010 Gigaset C470IP

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 34 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Návod pro Sony Xperia Z5

Návod pro Sony Xperia Z5 Návod pro Sony Xperia Z5 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 45 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 40 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 33 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Obsah 1. Všimněte si rejstříku na konci návodu k použití. Všimněte si rejstříku na konci návodu k použití

Obsah 1. Všimněte si rejstříku na konci návodu k použití. Všimněte si rejstříku na konci návodu k použití Obsah 1 2 Obsah Obsah Bezpečnostní pokyny... 3 Stručný přehled... 4 Symboly na displeji (výběr)... 6 Uvedení do provozu... 7 Vložení SM karty/akumulátoru. 7 Nabíjení... 8 Zapnutí/vypnutí/PN... 9 Kopírování

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n)

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 28 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 29 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp. VoLTE Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 60 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 40 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 34 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 31 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

Ovládání IP telefonů Thomson ST2022 a ST2030

Ovládání IP telefonů Thomson ST2022 a ST2030 Ovládání IP telefonů Thomson ST2022 a ST2030 Výrobce: Typ zařízení: Firmware: Služba: Thomson Thomson ST2022, Thomson ST2030 Thomson ST2022 (3.61), Thomson ST2030(1.61) VoIP CTX / Voice Connect (Virtuální

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 41 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 46 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson T300

Nastavení telefonu Sony Ericsson T300 Nastavení telefonu Sony Ericsson T300 Telefon Sony Ericsson T300, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 2. Internet. 3. Zabezpečení

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 2. Internet. 3. Zabezpečení 1 z 32 Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Obsah. Viz též rejstřík na konci této příručky. 5/9/02 k45dol-gerivz.fm A50 - Stingray, cs, A31008-H5110-A17-1-2D19

Obsah. Viz též rejstřík na konci této příručky. 5/9/02 k45dol-gerivz.fm A50 - Stingray, cs, A31008-H5110-A17-1-2D19 5/9/02 k45dol-gerivz.fm A50 - Stingray, cs, A31008-H5110-A17-1-2D19 Obsah 1 Bezpečnostní pokyny... 3 Přehled telefonu... 4 Uvedení do provozu... 5 Vložení SIM karty/akumulátoru... 6 Nabíjení akumulátoru...

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 32 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to!

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to! 1 z 22 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Nastavení telefonu Alcatel One Touch 2001X

Nastavení telefonu Alcatel One Touch 2001X Nastavení telefonu Alcatel One Touch 2001X Telefon Alcatel One Touch 2001X, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 35 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

A300. Mobilní telefon. Začínáme snadno a rychle

A300. Mobilní telefon. Začínáme snadno a rychle A300 Mobilní telefon Začínáme snadno a rychle Obsah Obsah... 2 Ovládací prvky telefonu... 3 Uvedení do provozu... 4 Zapnutí a vypnutí telefonu... 6 Nabíjení telefonu... 7 Nouzové volání... 8 Telefonování...

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení 1 5. 6. 7. 8. Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení telefonu Zapnutí telefonu a PIN Vložení

Více