Akce SPS S Vsetí n. Obsah

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Akce SPS S Vsetí n. Obsah"

Transkript

1 Akce SPS S Vsetí n Obsah Projekt Austin marathon... 2 Jmenování nového ředitele SPŠS Vsetín... 3 Vánoční akademie SPŠS Vsetín... 4 Evropský týden odborných dovedností... 5 Průmyslovka darovala krev, společně již po Studentská JA Firma 5. Ročník veletrhu v Hradci Králové... 7 Pečení vánočních perníčků... 8 Podzimní sportovní dění ve škole... 9 Projektový den: Ekostopa strojaře Máš na to projekt Krajského ředitelství police ZK Projekt 72 hodin Ekologická exkurze v Karolince Plavecká štafeta a krajské kolo v atletice Strojaři na ekologické olympiádě Odborná ekologická exkurze třídy 3.D Den zdraví Adaptační kurz 1B a 1C Sportovní aktivity v září Adaptační kurz 1D... 20

2 Kdy: únor 2017 Projekt Austin marathon O co šlo: Výzva, tým, energie, adrenalin, ale také striktní deadline, pocit, že nestíháme a že se to nesune správným směrem, únava. Tím vším si prochází pět týmů účastníků sestavených ze studentů 2. ročníku Střední průmyslová škola strojnická Vsetín. Po dopolední návštěvě firmy, seznámení s mentory a odbornou exkurzí začal 24 hodinový marathon, v rámci kterého si týmy mohly vybrat jeden ze 4 projektů, na kterém budou za podpory firemních mentorů společně pracovat.

3 Kdy: leden2017 Jmenování nového ředitele SPŠS Vsetín O co šlo: Nového ředitele Střední průmyslové školy strojnické Vsetín Miroslava Václavíka - oficiálně uvedl do funkce dne radní Zlínského kraje pro školství Petr Gazdík. Popřál novému řediteli, aby ho práce bavila, byl v ní úspěšný a měl k dispozici pevný tým schopných spolupracovníků. Radní Petr Gazdík zároveň poděkoval stávající ředitelce Jarmile Minaříkové, která odchází do penze, za vše, co během minulých dvanácti let pro školu udělala. Poděkování si pro paní ředitelku připravili také studenti a to ve formě hudebního vystoupení. Vždy se nastupuje lépe po někom, kdo nastavil laťku níže, paní ředitelka Minaříková nastavila laťku velmi vysoko, konstatoval Petr Gazdík. Chtěla bych poděkovat všem kolegům za skvělou týmovou spolupráci a za to, co se nám společně podařilo vybudovat. Když jsem přišla, byli jsme svědky prudkého poklesu demografické křivky. Říkala jsem si tehdy, že bych nechtěla být u pádu školy. Dnes je škola plná, osmým rokem připravujeme 40 procent žáků strojírenských oborů v rámci celého Zlínského kraje, vytvořili jsme sociální partnerství s dvacítkou firem v regionu a naši absolventi se nemusejí bát o uplatnění. Realizovali jsme řadu projektů a investičních akcí k modernizaci školy a za nejdůležitější věc považuji to, že se tady našim studentům líbí, řekla Jarmila Minaříková. Její nástupce Miroslav Václavík, který vzešel jako vítěz z výběrového řízení, již léta ve Střední průmyslové škole strojnické Vsetín působil jako učitel. Ředitelem této krajské školy byl Radou Zlínského kraje jmenován s účinností od 1. února Zdroj:

4 Kdy: 22. prosince 2016 Vánoční akademie SPŠS Vsetín O co šlo: Poslední den školy, těsně před Vánocemi se naše škola zúčastnila Vánoční akademie. Tuto akademii zorganizovali žáci SPŠS Vsetín pro své spolužáky. V programu bylo hudební vystoupení současných a minulých žáků školy, scénky, ukázky bojového umění a vánoční písně. Doufáme, že se Vánoční akademie líbila a budeme v této tradici moct pokračovat i příští rok. Dále se pro žáky 3. a 4. ročníků konal předvánoční program v podobě sebeobrany.

5 Kdy: 6. prosince 2016 Evropský týden odborných dovedností Kde: Galvamet - Vsetín O co šlo: Škola se dne zapojila do Evropského týdne odborných dovedností - iniciativy Evropské komise, která si klade za cíl kombinací místních, regionálních a celostátních akcí po celé Evropě zatraktivnit odborné vzdělávání. Evropský týden odborných dovedností byl zahájen v Bruselu 5. prosince 2016 a 9. Prosince 2016 tamtéž ukončený. Slogan Evropského týdne je Objev svůj talent. Akce byla připravena jako projektový den pro žáky Střední průmyslové školy strojnické Vsetín a partnerské Střední průmyslové školy polytechnické Centra odborné přípravy Zlín ve spolupráci s partnerskými podnikatelskými subjekty. Hosty akce byli zástupci krajské samosprávy Zlínského kraje a zástupci Krajské hospodářské komory Zlínského kraje. Tematická linie akce: přemýšlet, tvořit, pracovat, hledat a otevřeně komunikovat o očekáváních zaměstnavatelů ze strany zaměstnanců a zaměstnanců ze strany budoucích zaměstnavatelů v oblasti strojírenské výroby.

6 Průmyslovka darovala krev, společně již po 7 Kdy: 14. prosince 2016 O co šlo: V adventním čase za námi již tradičně přicházejí darovat krev studenti i učitelé vsetínské Střední průmyslové školy strojnické. To oni před sedmi lety založili tradici společného darování krve, která se stále rozvíjí. Tentokrát jich z průmyslovky přišlo darovat krev devětatřicet. "Tři studenti už darují krev opakovaně, ostatní jsou zde poprvé," uvedl Mgr. Zdeněk Drga, který společně s Mgr. Karlem Stančíkem, daruje krev se studenty. Jedním z maturantů, kteří se již na hematologickotransfuzním oddělení Vsetínské nemocnice dobře vyznají, byl dnes i Adam Kaňák. "Krev daruji pošesté. Poprvé jsem tu byl také se školou. Chtěl jsem ale krev darovat již dávno. Čekal jsem tehdy, až mi bude osmnáct," uvedl Adam. Moc děkujeme průmyslovce za krásnou, dlouholetou spolupráci, která pomáhá zachraňovat lidské zdraví a životy.

7 Studentská JA Firma 5. Ročník veletrhu v Hradci Králové Kdy: 7. prosince 2016 Kde: Hradec Králové O co šlo: Ve středu se naše školní firma WoodČek zúčastnila 5. ročníku veletrhu studentských JA firem v Hradci Králové. Ačkoliv nedosáhla na vyhlašovaná první tři místa, přesto získala úspěch v dílčích soutěžích, a to hned bramborovou medaili jako nejlepší prodejci a 5. místo za nejlepší slogan. Studentkám 3.D děkuji za vzornou účast a reprezentaci školy a pevně věřím, že své podnikatelské dovednosti dále zdokonalí a se stejnou vervou se zúčastní také celorepublikového kola na jaře 2017 v Praze.

8 Kdy: 8. prosince 2016 Pečení vánočních perníčků O co šlo: Po vzoru našeho intru jsme se i my pustili do pečení vánočních perníčků. Akce již proběhla po druhé a účast byla valná. Většinou se účastnili žáci 4C, 2D a také žáci z 1C.

9 Kdy: 28. listopadu 2016 Podzimní sportovní dění ve škole O co šlo: Sportovní soutěže se rozběhly již v září tradiční atletikou, kde jsme z okresního kola postoupili do krajského kola v Uh. Hradišti. Hoši obsadili velmi pěkné 4.místo. Na tomto úspěchu se podíleli: Cáb, Juřička, Juříček, Novosad, Neumann, Žitník, Častulík, Malý Mat. a Surovec. Okrsek v kopané dopadl podle předpokladů. Průmka zvítězila a nechala za sebou družstva z Kostky a SOŠ J.S. V dubnu by mělo proběhnout okresní kolo. V soutěži Máš na to zvítězilo družstvo na okresní úrovni ve složení: Václav Košut, Marek Maňák, Martin Žilinský, Adam Kaňák, Dominik Gerža. V krajském měřítku byli hoši druzí! Přespolního běhu se tentokrát zúčastnila spolu s hochy i děvčata, i když skončila v poli poražených. Naopak hochům se dařilo a po vítězství v okresu obsadili následně v Bystřici p. Hostýnem 3.místo v kraji. Na úspěchu se podíleli: Žilinský, Haiker, Fojtík L., Najvar, Černík, Malý Matěj, Kovář. Ve volejbalu, i když jsme zvítězili v rámci Vsetína, ve Valašském Meziříčí jsme všechny zápasy prohráli a na okresní úrovni obsadili 4. místo.... a navíc se kantoři průmky zúčastnili tradičního "Vsetínského kantora" ve volejbalu a obsadili 3. místo!!

10 Kdy: 9. listopadu 2016 Projektový den: Ekostopa strojaře O co šlo: Dne proběhl na naší škole projektový den pro žáky 3. ročníku nazvaný Ekostopa strojaře. Žáci jednotlivých tříd byli rozděleni do skupin, ve kterých se střídali na 6 stanovištích s různými ekologickými náměty. Vypočítali si svou ekostopu ( zátěž pro planetu), zopakovali si proces výroby pitné vody a čištění odpadní vody a zamysleli se nad nevhodnými zásahy člověka do krajiny. Také navštívili stanoviště s tématikou vodní a solární energie a vysvětlili si problematiku tepelných čerpadel. Posledním zařazeným tématem byla recyklace odpadů. Ačkoliv žáci byli za své výstupy hodnoceni a výsledky byly celkově vyrovnané, důležitější byl společný prožitek, nové poznatky a snad i trocha zábavy při řešení rozmanitých úloh.

11 Máš na to projekt Krajského ředitelství police ZK Kdy: 18. října 2016 Kde: Zlín O co šlo: Dne jsme se zúčastnili projektu Krajského ředitelství policie Zlínský kraj - "Máš na to" ve Zlíně. Do Krajského kola jsme postoupili z okresního kola, které se konalo ve Valašském Meziříčí. Umístili jsme se na 3. místně z celkově 4 družstev, které se probojovali z okresních kol. Skvělé sportovní výkony v nabité konkurenci podali: Marek Maňák. Václav Košut, Dominik Gerža, Tomáš Haničák a Daniel Volek.

12 Kdy: 14. října 2016 Projekt 72 hodin O co šlo: Dne se naše škola zúčastnila celostátního projektu 3 dnů dobrovolnických prací pro lidi a přírodu. V kategorii Pomoc přírodě se zapojili žáci 3.D, kteří provedli úpravu okrasné zeleně před budovou školy. Žáci 3.B pak posbírali odpadky podél břehu řeky Bečvy. Odpad byl v závěru akce recyklován. Společným dílem jsme přispěli k dobré věci. Děkujeme organizátorům akce za pěkná trička, náramky a nálepky a další podporu projektu. 17 žáků napříč všemi ročníky se zúčastnilo projektu 72 hodin kategorie Lidé pomáháme potřebným v Domě seniorů ve Vsetíně na Ohradě. Pomocí reminiscenční metody hovořili se seniory na téma První láska a svatba. Získané vzpomínky potom zdramatizovali a předvedli vtipné scénky. Vystoupení zakončili společným zpěvem. Celé vystoupení trvalo více než hodinu. Všichni se dobře bavili, že se ani nikomu z příjemného prostředí nechtělo odejít.

13 Kdy: říjen 2016 Ekologická exkurze v Karolince Kde: Karolinka O co šlo: RNDr. Miroslava Pospíšiliková zajistila v rámci svého předmětu Základy ekologie pro žáky této třídy odbornou ekologickou exkurzi. Žáci 3.A odjeli ve středu ráno spolu se svým třídním učitelem ing. Baričákem a paní učitelkou Pospíšilíkovou do Karolinky, kde absolvovali nejprve exkurzi ve sklárnách Crystalex. Průvodce účastníkům prohlídky podrobně vysvětlil proces úpravy skla voskováním a leptáním. Studenti si prohlédli také 150 let starý a stále funkční pantograf. Po krátké přestávce se všichni přesunuli na úpravnu vody. Tady si studenti prošli technologický proces úpravy vody z přehradní nádrže Stanovnice na vodu pitnou. Také si připomněli, ač neradi, některé poznatky z chemie.

14 Kdy: 4. října 2016 Plavecká štafeta a krajské kolo v atletice O co šlo: Dne jsme se zúčastnili Plavecké štafety měst na bazeně ve Vsetíně. A jsme byli na krajském kole v atletice v Uherském Hradišti. Na to, že nemáme v družstvu žádného atleta, obsadili hoši skvělé 4.místo. Reprezentovali: Aleš Neumann, Tomáš Cáb, David Juřička, Richard Žitník, Tadeáš Častulík, Matěj Malý, Tomáš Novosad, Jindřich Surovec, Václav Vozák, Matyáš Juříček.

15 Kdy: října 2016 Strojaři na ekologické olympiádě O co šlo: RNDr. Miroslava Pospíšiliková se spolu s žáky 3.D, Eliškou Gajdošovou, Zuzkou Kubíčkovou a Martinem Fojtíkem zúčastnili krajského kola ekologické olympiády ve Valašských Kloboukách. Krajské kolo olympiády probíhalo ve dnech října a jeho téma bylo Biokoridory a biobariéry. Družstvo žáků plnilo rozmanité úkoly znalostní i praktické, některých disciplín se účastnil i pedagog. Seznámili jsme se tak s modelovým systémem udržitelného hospodaření v krajině Bílých Karpat, navštívili jsme ekologické centrum ve Vysokém Poli, vyzkoušeli jsme si odlévání stop vybraného zvířete, vyrobili si vánoční dekoraci v dřevěné chaloupce. Žáci také obhajovali vytvořený projekt revitalizace krajiny před náročnou porotou. Celkové umístění na výsledkové listině pro nás nebylo tak důležité jako společně strávené příjemné chvíle při řešení úkolů i zaslouženého oddechu.

16 Kdy: 4. října 2016 Odborná ekologická exkurze třídy 3.D O co šlo: RNDr. Miroslava Pospíšiliková zajistila v rámci svého předmětu Základy ekologie pro žáky této třídy odbornou ekologickou exkurzi. Dalším doprovázejícím pedagogem byl ing. Rostislav Juřička. Žáci 3.D odjeli v úterý ráno vlakem do Bystřice pod Hostýnem, kde absolvovali exkurzi ve firmě TON, a.s. Průvodce účastníkům prohlídky podrobně vysvětlil proces výroby nábytku z ohýbaného dřeva, poukázal na strojařské aspekty, pohovořil o ekologickém zpracování odpadu a šetření energií, vysvětlil historii této rodinné firmy. Dalším bodem programu pak měla být cesta na Hostýn, ale vzhledem ke špatnému počasí v Bystřici a ještě horšímu na Hostýně (déšť, mlha, vítr, zima) byla tato část programu zrušena. Místo toho žáci navštívili místní zámek a historickou výstavu ohýbaného nábytku.

17 Kdy: 26. září 2016 Den zdraví O co šlo: Dne proběhl na škole druhý ročník festivalu zdravého životního stylu. Žáci si mohli vybrat tři workshopy z následujících: Beseda o cestování, Zdravý životní styl sportovce, Zdravá mysl, Meditace, Jóga, Jóga smíchu, Asertivita, Sebevědomí, Bubnování v kruhu, Systema a SM cvičení.

18 Kdy: září 2016 Adaptační kurz 1B a 1C Kde: Velké Karlovice O co šlo: 29. jsme se opět slehledali s třídou 1B, která se nám vrátila z chaty Pod Javorem ve Velkých Karlovicích, kde trávila dny z 26. na 28. září. Za ní následovala třída 1C ve dnech 29. a 30. září 2016

19 Kdy: září 2016 Sportovní aktivity v září O co šlo: V úterý se tým čtvrťáků ve složení: Adam Kaňák, Dominik Gerža, Martin Žilinský, Václav Košut a Marek Maňák rozhodl okresním školám ukázat, že kluci ze Vsetínské průmyslovky nejsou žádné ořezávátka. Chlapi se zahřáli na disciplínách "Kliky" a "Celomotorický test", kde podali bezkonkurenční výkony. Pokračovalo se disciplínami prověřující týmovou spolupráci, kterou sestavili policejní psycholožky. Poslední etapa zahrnovala "Člunkový běh (4x10m)" a "Běh na 1000m". Všechny překážky a testy tým ovládl a zvítězil nad ostatními pěti školami z okresu. Kluci se začínají připravovat na postupné celokrajské kolo projektu "Máš na to" pořádající Policii České republiky pro charitativní účely a rozšíření povědomí o policejní aktivitě a náboru nových jedinců. Podpořte je ať mohou 18. října ve Zlíne zopakovat vítězství!

20 Kdy: září 2016 Adaptační kurz 1D Kde: Brumov O co šlo: Letošní rok první třída, která se zdárně vrátila z adaptačního kurzu a to 1D pod vedením paní učitelky Raškové a pana učitele Stančíka :) Ubytovaní byli v RZ Hájenka v Bylnici, družili se pod vedením lektorky z organizace R-ego Slavičín a navštívili muzeum a hrad v Brumově.

Ekologická exkurze pedagogů

Ekologická exkurze pedagogů Ekologická exkurze pedagogů Kdy? 24. březen 2016 Kde? Zlín O co šlo? Dne 24.3.2016, v den, kdy žáci mají velikonoční prázdniny, se učitelský sbor vsetínské průmyslovky zúčastnil exkurze s ekologickou tématikou.

Více

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Přípravné kurzy k přijímacímu řízení Čtyřleté obory: Nabízíme zdarma kurzy z matematiky a jazyka českého. Uchazeč z 9. třídy se do 18. ledna e- mailem přihlásí na

Více

Akce SPS S Vsetí n. Obsah

Akce SPS S Vsetí n. Obsah Akce SPS S Vsetí n Obsah Krajské kolo soutěže SOČ... 3 Kopaná... 4 Veletrh JA Firem v Praze 2017... 5 Juniorský maraton - Zlín... 11 Soutěž v technických, přírodovědných a sportovních dovednostech mezi

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny

SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny Kdy? říjen - listopad 2015 O co jde? Projekt Studenti čtou a píší noviny probíhá osmým rokem a každoročně se do něj zapojuje přes 400 škol a více než

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

4 SPŠS Vsetín OA UH

4 SPŠS Vsetín OA UH Výsledková listina disciplíny: Celkové výsledky - družstva sč. družstvo 100m 400m 1500m výška dálka koule štafeta celkem pořadí 1 Gymnázium Uherské Hradišt 1495 1497 1296 1056 1062 1348 1338 9092 1 5 Gymnázium

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín 27. 2. 2014 proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zúčastnily se ZŠ Karolinka a ZŠ Sychrově. Exkurze proběhla v hornickém muzeu Landek Park. 3.3-7.3.

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

Během jednoho školního roku prošli žáci všemi odděleními dané fiktivní firmy.

Během jednoho školního roku prošli žáci všemi odděleními dané fiktivní firmy. Studentské fiktivní firmy: Stavební činnost. Opravárenství. Výroba a prodej pečiva a květinových vazeb. Výroba a prodej cukrářských výrobků. Zahradnictví. Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/54.0006 Naše

Více

Informace z Oddělení mládeže, sportu a RLZ

Informace z Oddělení mládeže, sportu a RLZ Informace z Oddělení mládeže, sportu a RLZ Otrokovice, 30. 4. 2013 Filip Pastuszek CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ (připravovaný projekt) Projekt Zlínského kraje pro podporu přírodovědného a technického vzdělávání Zdroj:

Více

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1 Školáček 2. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2015/2016

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ACADEMIA MERCURII SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, S.R.O. 547 01 NÁCHOD, SMIŘICKÝCH 740 ASPnet UNESCO VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Tel./fax: +420 426 893 E-mail: info@academiamercurii.cz, ptackova@academiamercurii.cz

Více

Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014

Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014 Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014 V neděli 30. listopadu jsme dorazili společně se studenty z holičské střední školy do rakouského Gänserndorfu. Zde už na nás čekali rodiče z hostitelských rodin, kteří

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 Fyzikální olympiáda 59. ročník Studenti mohou řešit úlohy v kategoriích: F (1. ročník), E (2. ročník), D (3. ročník), C (4. ročník), B (5. ročník), A (6. ročník). Studenti

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

Zpravodaj školy - jaro 2019

Zpravodaj školy - jaro 2019 Zpravodaj školy - jaro 2019 V hodnocení školy Ministerstvem školství v programu Excelence výsledky v soutěžích středních škol v roce 2017-2018 jsme získali 9,5 bodů (v 2016-2017 jsme získali 9,02 bodů).

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

15. 4. 2014 navštívili žáci partnerských základních škol sdílené dílny SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

15. 4. 2014 navštívili žáci partnerských základních škol sdílené dílny SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín 15. 4. 2014 navštívili žáci partnerských základních škol sdílené dílny SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zúčastnily se ZŠ Halenkov a ZŠ Velké Karlovice Tentokrát se žáci věnovali i strojírenským oborům, obrábění

Více

Š kolní kolo chemicke olympiá dy

Š kolní kolo chemicke olympiá dy Š kolní kolo chemicke olympiá dy Během měsíce ledna proběhlo školní kolo chemické olympiády kategorie D, které obsahovalo domácí část, kontrolní test a praktickou část v chemické laboratoři. Olympiády

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Termín: sobota 20.6.2015 Místo konání: Účastníci: fotbalové hřiště TJ Sokol Podlesí TJ Sokol Podlesí FC Lhota u Vsetína TJ Sokol Hošťálková

Více

Nejlepší záměry? Správa fotografií ve firmách, vývoz medu a zábavná jazyková škola Vyvrcholil sedmý ročník soutěže Nejlepší podnikatelský záměr

Nejlepší záměry? Správa fotografií ve firmách, vývoz medu a zábavná jazyková škola Vyvrcholil sedmý ročník soutěže Nejlepší podnikatelský záměr Zlín, 25. dubna 2014 Nejlepší záměry? Správa fotografií ve firmách, vývoz medu a zábavná jazyková škola Vyvrcholil sedmý ročník soutěže Nejlepší podnikatelský záměr Webová aplikace umožňující správu a

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

Infolisty Sociální centrum Kamenná Březen 2019

Infolisty Sociální centrum Kamenná Březen 2019 Infolisty Sociální centrum Kamenná Březen 2019 Str. 1 Dětské skupiny Kamenná informují Pracovní a výtvarné činnosti 14. únor se v Dětské skupině Mája nesl ve znamení svatého Valentýna, děti proto v tento

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Aktuality. Zápis do kroužků ALCEDA na školní rok 2014/2015. Milí čtenáři,

Aktuality. Zápis do kroužků ALCEDA na školní rok 2014/2015. Milí čtenáři, Aktuality Milí čtenáři, Nový školní rok jsme zahájili opravdu na plno! Instruktoři realizují jeden pobytový program za druhým, proběhly dva běhy adaptačních programů pro 160 studentů SOŠ J. Sousedíka.

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom Ekologické aktivity, exkurze, praxe 2. 9. Prima až 4. ročník program Ornity Desatero sov 8. 10. Exkurze do Botanické zahrady, septima - Ing. Mgr. H. Kadlecová 9. 10. Porada k projektu ENERSOL 2015 - RNDr.

Více

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13 Stupava 29-31.5.2009 Ve dnech 29-31.5.2009 odehráli miniţáci největší turnaj v sezóně 2008-2009 s názvem PLAYMINIHANBALL. Konal se na Slovensku ve Stupavě a byl to uţ druhý ročník tohoto turnaje. V minulém

Více

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 V letošním školním roce se naše ZŠW Pardubice s podporou Magistrátu města Pardubic stala organizátorem tradičních olympijských her pro žáky pátých

Více

RODIČE PRO ŠKOLU. Školní 10/558, Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA

RODIČE PRO ŠKOLU. Školní 10/558, Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA RODIČE PRO ŠKOLU Školní 10/558, Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014 Obsah: Charakteristika sdružení Rada rodičů školy Plán spolupráce Dlouhodobé cíle pro rok 2014 Plán akcí Evaluace plnění dlouhodobých

Více

Hledáme mladé technické talenty

Hledáme mladé technické talenty Hledáme mladé technické talenty OPVK: Hledáme mladé technické talenty Rozhodnutím Zastupitelstva Zlínského kraje ze dne 10.9.2008 byla pro tento projekt schválena dotace zopvk ve výši 8 777 030,60 Kč.

Více

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Letní poznávací tábor 2006 Vloženo v 07:57, 07.09.2006 Také letos se před zahájením školního roku sešli zájemci o studium

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Duben - SBÍRÁNÍ ODPADKŮ NA REVÍRU 411170 JEZERO ANEB JARNÍ ÚKLID OBCE Na tuto akci se sešel RK téměř v plném počtu a někteří z nich si

Více

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE LISTOPAD 2018 CO JSME VE ŠKOLE ZVLÁDLI BĚHEM LISTOPADU POTKÁVAT SE POTKALI JSME SE NA RODIČÁCÍCH Znovu Vás přišlo víc než 90% Chceme, aby se Vaše děti cítily ve škole

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe

Ekologické aktivity, exkurze, praxe Ekologické aktivity, exkurze, praxe 10. 9. Kvinta, sexta, 3. ročník návštěva výstavy Ligy proti rakovině Každý svého zdraví strůjcem Mgr. M. Šverma 10. 10. Porada k projektu ENERSOL 2014 - RNDr. H. Pokorná,

Více

Newsletter Gymnázia Thomase Manna

Newsletter Gymnázia Thomase Manna Newsletter Gymnázia Thomase Manna 12/2017 www.gtmskola.cz www.facebook.com/gtmskola Vážení a milí rodiče, v dnešním vánočním newsletteru najdete malé ohlédnutí za koncem kalendářního roku na GTM, důležité

Více

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce:

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Ve školním roce 2016-2017 byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Výtvarná soutěž Příroda v obrazech, Týden na podporu a ochranu životního prostředí, tematicky zaměřené

Více

Zápis ze zasedání správní a dozorčí rady BONUS o.p.s. při SOŠ Jindřichův Hradec ze dne

Zápis ze zasedání správní a dozorčí rady BONUS o.p.s. při SOŠ Jindřichův Hradec ze dne Zápis ze zasedání správní a dozorčí rady BONUS o.p.s. při SOŠ Jindřichův Hradec ze dne 23. 11. 2018 Účast: Za správní radu: Z řad rodičů: Za třídu: 1. C p. Jaroslava Svozilová 1. D p. Bohumila Svačinová

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

Známé slovo poezie

Známé slovo poezie Známé slovo poezie 1. 3. 2017 Okrskové kolo recitační soutěže se letos konalo první březnový den, ve středu (dle požadavku ZUŠ a jejich provozu). Zúčastnilo se jej celkem 5 základních škol (ZŠ Zastávka;

Více

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Dne 18. 4. 2017 proběhla od 18:30 hod. v prostorách galerie Aquacentra v Jičíně schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký

Více

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY Hned po náročném ukončení pololetní klasifikace se tradičně konala školní kola Biologické olympiády ve všech kategoriích. S úkoly spojené s testem, praktickými úlohami

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

STRANA 7 MŠ: Sluníčkové podzimní zpravodajství Podzim už rozvěsil zlaté listí, vítr je lehounce houpá. Kdo chodí mezi nás do školky, ten brzy pozná, že není na hry, zábavu a učení skoupá. Adaptace nově

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

Hledáme mladé technické talenty

Hledáme mladé technické talenty Hledáme mladé technické talenty OPVK: Hledáme mladé technické talenty Rozhodnutím Zastupitelstva Zlínského kraje ze dne 10.9.2008 byla pro tento projekt schválena dotace zopvk ve výši 8 777 030,60 Kč.

Více

Druhý ročník soutěže Jetřichovská buchta - Broumovsko. Napsal uživatel Petra Jansová Pátek, 09 Listopad :52

Druhý ročník soutěže Jetřichovská buchta - Broumovsko. Napsal uživatel Petra Jansová Pátek, 09 Listopad :52 Po loňském úspěchu soutěže o nejlepší "Jetřichovskou buchtu" se první listopadovou sobotu konal již druhý ročník přátelského vesnického klání pekařek a pekařů, jehož letošním tématem bylo OVOCE. {jathumbnail

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

Duben oborový den

Duben oborový den Duben 2007 3.oborový den Dne 13.dubna se konal v pořadí už třetí oborový den. Je to příležitost pro žáky 2.stupně seznámit se hlouběji se zvolenou oblastí. První a druhý oborový den se konal v 1.pololetí.

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 2. září. Do školy nastoupilo 19 prvňáčků, celkem má škola 119 žáků. Již před zahájením školního roku vystupovali

Více

AKČNÍ PLÁN 2014 2020

AKČNÍ PLÁN 2014 2020 AKČNÍ PLÁN 2014 2020 Lidské zdroje bohatství Bílých Karpat Dohoda platforem pro rozvoj lidských zdrojů Zlínského kraje a Trenčínského samosprávného kraje 30. června 2014 Úvod Projekt Lidské zdroje bohatství

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matěj Vaněk, student 6. C, se na podzim zúčastnil v rámci svojí výhry v zeměpisné soutěži EUROREBUS akce Expedice EUROREBUS, pořádané organizátorem soutěže

Více

Pardubická univerzita přivítá klání o nejlepšího mladého chemika

Pardubická univerzita přivítá klání o nejlepšího mladého chemika Pardubická univerzita přivítá klání o nejlepšího mladého chemika V úterý 13. června bude hostit čtyřicítku chemických talentů. Celostátní finále soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR rozhodne,

Více

Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014

Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014 Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014 Vážená paní starostko Okresního sdružení, vážení hosté. Vážení zástupci jednotlivých sborů našeho okresu. Dovolte mi, abych Vás ve stručnosti seznámil s

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2016 2017 Zlín dne 15. 9. 2017 Blanka Kalendová, ředitelka školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

Závěrečná konference projektu Technické školky

Závěrečná konference projektu Technické školky Závěrečná konference projektu Technické školky Miloš Filip, ČMA, Klub předškolního vzdělávání Dne 18.2.2015 se konala v brněnském hotelu Santon závěrečná konference tříletého vzdělávacího projektu Technické

Více

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž 4.čtvrtletí školního roku 2009/2010 Čtvrtek 22.4. Den Země 1.B, 2.A v Ostravě Čtvrtek 22.4. velký turnaj v ČEZ Aréně Turnaje se zúčastnilo 208 týmů z Moravy a Slezska. Naši chlapci vyhráli oblastní kolo

Více

3. A, 3. B, 4. B. Muzeum Policie ČR. Kolo. tety Bety

3. A, 3. B, 4. B. Muzeum Policie ČR. Kolo. tety Bety 3. A, 3. B, 4. B Muzeum Policie ČR Kolo tety Bety Dagmar Rizikyová, Jitka Šídová, Gabriela Laitnerová 2. třídy Byli jsme se podívat v podzemí Betlémské kaple na vánoční výstavě Z pohádky do pohádky. Doporučujeme

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

Volby do Evropského parlamentu

Volby do Evropského parlamentu 1 Volby do Evropského parlamentu Výsledky Studentských voleb do EP (28. a 29. 4. 2014) Hlasy jsou sečteny. Volební místnost se opět proměnila v knihovnu a komisaři se vrátili ke svým blízkým i ke svým

Více

1.čtvrtletní pedagogická rada

1.čtvrtletní pedagogická rada Pondělí 4.11. Městská policie 5.B 10.00-11.40 Mgr.Holcová Pondělí 4.11. SCIO testy v 9.A + 9.B Městská policie 8.00-9.40 5.A ve třídě 5.A 10.00-11.40 5.B ve třídě 5.A, Okresní knihovna ŠD 13.30-14.30 Výlet

Více

S nordic walking holí vydej se do okolí

S nordic walking holí vydej se do okolí Název akce EXTREME NORDIC WALKING MARATON 2013 Projekt spolupráce 12/017/4210a/672/000048 Datum a 28.9.2013, Bystřice pod Hostýnem - Lázně místo Partnerské MAS KMAS: MAS Podhostýnska, o. s. PMAS: O. s.

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : Výstava v knihovně......1 Má nejoblíbenější květina...2 Beseda v knihovně........3

Více

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 1 OBSAH: 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ 3. VIZE. str. 3. 4. ČINNOST V ROCE 2009.. str. 4. 5. EKONOMICKÉ ÚDAJE, ZÁVĚR str. 7. 2 1. VZNIK Krása v srdci o.s. o.s. Krása v srdci vzniklo dne 16. 3.

Více

Průběžná zpráva k realizaci projektu. "We want to give Europe a green heart - here, there, everywhere"

Průběžná zpráva k realizaci projektu. We want to give Europe a green heart - here, there, everywhere Základní škola Velký Ořechov, okres Zlín, příspěvková organizace 763 07 Velký Ořechov 124, tel. 577 996 018, 737 632 369 e mail: info@zsvelkyorechov.cz www.zsvelkyorechov.cz -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE PYTHAGORIÁDA ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH NEJLEPŠÍ ROČNÍKOVÉ PRÁCE ZAJÍMAVÉ AKCE ANDĚLSKÝ TROJBOJ květen-červen 2015 Myslíme a jednáme ekologicky.

Více

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku V květnu tohoto roku se zúčastnilo 9 žáků tří různých oborů (Zdravotnický asistent, Ošetřovatel, Sociální činnost) v doprovodu dvou pedagogů zahraniční stáže ve finském

Více

ARS Poetica Puškinův památník

ARS Poetica Puškinův památník ARS Poetica Puškinův památník 50. ročník Je to k nevíře, ale v pátek 8. 4. 2016 v Bohumíně proběhl již 50. ročník krajské přehlídky ARS Poetica Puškinův památník. Jubilejního ročníku se zúčastnilo téměř

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj duben č.2-2017 Budova gymnázia se připravuje na rozsáhlou rekonstrukci elektrorozvodů, topení, vodovodů a odpadů za více jak 10 mil. Kč. O provozním zabezpečení

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

Student and Career Institute

Student and Career Institute PwC Studentský barometr 2014 PricewaterhouseCoopers Česká republika (PwC) provedla, stejně tak jako každý rok, rozsáhlý průzkum nazvaný Studentský barometr. Průzkumu se účastnili studenti a čerství absolventi.

Více

Cena Salvator udělena žákovi SPŠS Vsetín Petru Baričiakovi

Cena Salvator udělena žákovi SPŠS Vsetín Petru Baričiakovi Cena Salvator udělena žákovi SPŠS Vsetín Petru Baričiakovi Kdy? 1. duben 2016 Kde? Academia centrum UTB Zlín O co šlo? Cena Salvator 2015 Cena hejtmana Zlínského kraje je ocenění pro ty, kteří v uplynulém

Více

Výsledky Grand Prix školní mládeže kategorie A

Výsledky Grand Prix školní mládeže kategorie A Výsledky Grand Prix školní mládeže 2012 - kategorie A Valašské Meziříčí 6. 11. 2012 a Karolinka 12. 12. 2012 Kolo 1 1 1 ZŠ Vsetín-Rokytnice 0 : 4 ZŠ Jablůnka 6 2 2 ZŠ Karolinka 1,5 : 2,5 ZŠ Integra Vsetín

Více

KURANĎÁČEK č. 38. květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669. Pracujeme v programu

KURANĎÁČEK č. 38. květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669. Pracujeme v programu KURANĎÁČEK č. 38 květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669 Pracujeme v programu www.mskurandove.cz info@mskurandove.cz Tel: 251 819 468, 724 341 771 Fax: 251 814 39 Vážení rodiče, ve dnech

Více

Leden Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, Čertovské rejdění

Leden Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves,   Čertovské rejdění Leden 2017 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Čertovské rejdění S příchodem měsíce prosince se děti z celé školy i školky těšily a netrpělivě (ty menší s obavami) očekávaly datum 5. prosince,

Více

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Zlínského kraje konané ve dnech 7. a 8.října 2016 (viz rozhodnutí prezidenta republiky ze dne 21.dubna 2016, č. 138/2016 Sb.) Česká strana sociálně demokratická...

Více

Kalendář dnů otevřených dveří středních škol Zlínského kraje

Kalendář dnů otevřených dveří středních škol Zlínského kraje Kalendář dnů otevřených dveří středních škol Zlínského kraje 2012 2013 Vážení mladí přátelé, stejně jako v předchozích letech i v letošním školním roce jsme pro vás připravili přehledný kalendář dnů otevřených

Více