25. ČÍSLO ČERVEN 2014 OBSAH 25. ČÍSLA:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "25. ČÍSLO ČERVEN 2014 OBSAH 25. ČÍSLA:"

Transkript

1 25. ČÍSLO ČERVEN 2014 OBSAH 25. ČÍSLA: anketa výsledky soutěží reportáž ze Slovenska můj koníček letní křížovka o skvělé ceny sportovní výsledky - fotbal, házená, atletika aj. sběrové akce a další Očko informuje - Očko napoví - Očko je tu pro Vás!

2 Loučení se školou Veronika Lepíková, 9.A Vážený pane řediteli, učitelé a spolužáci, devět let na základní škole uplynulo jako voda a nám nezbývá, než se s ní rozloučit. Trávili jsme zde pět dní v týdnu, poslední rok každý den nejméně šest hodin, není tedy divu, že nám tato škola přirostla k srdci. Pamatuji si, jak jsem přišla poprvé do školy. Jako prvňáci jsme se těšili a zároveň měli trochu strach... Nakonec jsme se všichni naučili číst, psát, počítat a také spoustu jiných věcí. Ve druhé třídě nás čekaly rozřazovací testy do matematické třídy. A tak jsme se museli po druhé třídě s některými spolužáky rozloučit. Zato přibyla spousta dětí z jiných tříd. Stala se z nás 3.A. A než jsme se vzpamatovali, byla tady 5. třída a další loučení, tentokrát s kamarády, kteří odcházeli na jiné školy. Na druhém stupni se spousta věcí změnila, zvykali jsme si na novou třídu, nové učitele i na to, že se musíme více učit a připravovat se do hodin. Nepatřili jsme zrovna k nejhodnějším třídám, takže si s námi paní učitelky hodně vytrpěly. A i když jsme nebyli nejlepší kolektiv, na různých výletech, matematických soustředěních a na lyžáku jsme si to vždy užili. Čas šel dál a my se jako každý rok těšili na prázdniny. Ale když jsme přišli do deváté třídy, vše se změnilo. Všichni jsme si uvědomili, že nebude snadné se rozloučit s lidmi, které známe čtyři, nebo dokonce devět let. V prvním pololetí devítky se všichni ještě snažili vylepšit známky, aby bylo vysvědčení co nejlepší. Potom nastalo asi nejtěžší rozhodnutí, kde strávíme další čtyři roky našeho života. Slovo přijímačky jsme slyšeli každý den. Někteří byli přijati bez přijímacích zkoušek a ti ostatní se nakonec také na střední školy dostali. Poté nám zbývalo už jen pár společných dní, a tak jsme si je chtěli užít. Za ty čtyři roky jsme se konečně spojili jako kolektiv, a i když byly mezi námi hádky, měli jsme se vlastně rádi. Užili jsme si spolu spoustu legrace a doufám, že se spolu všichni znovu setkáme. Jménem svým i jménem všech spolužáků bych chtěla poděkovat rodičům za to, že nám vždy věřili a podporovali nás v našem snažení. Děkujeme našemu panu řediteli a všem učitelům, kteří nás toho tolik naučili, i když to s námi někdy neměli vůbec lehké. Vy všichni jste nám dali dobrý základ do života a teď záleží jen na nás, jak s ním naložíme. Ještě jednou děkujeme! Básně Eva Pazderová, 7.B Židle Čtyři nohy, boty žádné, pod stůl nikdy neupadne. Kdyby se však zhoupnout chtěla, na zem by se poroučela. Klavír Pohlaď černou a pak bílou, na klávesy nesmíš silou. Pro písničku musíš mít radost v duši, v prstech klid.

3 A N K E T A Další školní rok uběhl jako voda a prázdniny se nezadržitelně blíží. V anketě jsme se ptali, jak se těšíte na zasloužené dva měsíce volna. Já si o prázdninách pořádně užiju. Pojedu do Prahy. Taky se hodně těším na hory, konkrétně do Krkonoš. Ale hlavně budu odpočívat. paní učitelka Pohludková Na prázdniny se těším. Pojedu do Alp a za bratrem do Bratislavy. Taky se těším na adrenalinový víkend. Gabriel Koláček, 6.A Celkem se těším, ale přijde mi, že jsou krátké - jenom dva měsíce! Tomáš Chudík, 6.A Těším se moc, není škola, nemusím brzo vstávat, prostě pohoda. Šimon Géryk, 6.A Hodně se těším. Ještě sice nevím, kam pojedu. Ale určitě za mnou přijedou vnoučata. Budu si s nimi hrát a chodit k řece. paní učitelka Bohušová Už se těším, budu pracovat na zahradě, koupat se v bazénu, všichni to znáte, prostě letní pohodička. paní učitelka Vítková Anketu připravili Jan Špaček a Marcel Gaj ze 6.A KŘÍŽOVKA PRO NEJMENŠÍ Křížovku připravila Klára Beránková ze 6.A 9. 8.

4 Loutnička a Skřivánek 2014 V letošním ročníku se obvodních kol Loutničky zúčastnilo 93 soutěžících z 26 základních a mateřských škol Frýdku-Místku a okolí. Z našich zpěváčků si nejlépe vedli Kateřina Piechowicz z 1.A v 1. kategorii a Tomáš Valošek ze 4.A ve 3. kategorii, kteří shodně obsadili 2. místo. Za mimořádný výkon byl navíc oceněn cenou poroty ve 2. kategorii Jiří Skotnica ze 3.B. Poděkování patří všem učitelům za přípravu a doprovod svých zpěváků a porotě za nelehkou práci při rozhodování pěveckých výkonů. Zpěváci, kteří se umístili na místě či byli oceněni za mimořádný výkon, si zazpívali 11. dubna na Koncertě vítězů Loutničky v základní umělecké škole. Nezaháleli ani zpěváci ze školní družiny, kteří se 23. dubna zúčastnili tradiční pěvecké soutěže Skřivánek. Naši družinku reprezentovali: 1. třída Filip Ručka, 2. třída Žaneta Buryová, 3. třída Jiří Skotnica (1. místo), 4. třída Tomáš Valošek (1. místo), 5. třída Nikola Ručková (3. místo). Gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci ŠD. (red) Výsledky matematických soutěží Cvrček 2. a 3. třídy: Klokan Benjamín (6. 7. ročník) 1. Klára Zálešáková 3.B 70 b. 1. Tomáš Filip 6.A 87 b. 2. Žaneta Buryová 2.A 62 b. 2. Vojtěch Slamják 6.B 78 b. 3. Adriana Strnadlová 3.B 58 b. 3. Jakub Linha 7.A 72 b. Klokánek 4. a 5. třídy: Klokan Kadet (8. 9. ročník) 1. Vojtěch Drahotuský 4.A 99 b. 1. Adam Volný 9.A 73 b. 2. Sabina Göttlicherová 5.A 95 b. 2. Libor Staněk 8.A 64 b. 3. Barbora Švrčinová 4.B 89 b. 3. Tomáš Mamula 8.A 62 b. Úspěchy v matematické a fyzikální soutěži Vynikajícího umístění dosáhl v okresním kole Pythagoriády Tomáš Filip ze 6.A. V konkurenci 79 žáků ze všech škol frýdecko-místeckého okresu obsadil ziskem 14 bodů společně s dalšími sedmi počtáři místo. Velmi pěkné místo za 12 bodů vybojovala Jana Stavárková, také ze 6.A. Výborným úspěchem je rovněž 5. místo Jany Durčákové ze 7.A v okresním kole fyzikální Archimediády. Všem počtářům děkujeme za reprezentaci školy a úspěšným řešitelům blahopřejeme. (red)

5 Jarní škola techniky na Slovensku Jan Špaček, 6.A Do slovenské Oščadnice se začátkem dubna vydalo 28 žáků 2. stupně, aby se společně se slovenskými studenty zúčastnili Jarní školy techniky, která probíhala v rámci projektu Česko Slovensko má technický talent. Některé děti jely, protože je technické obory zajímají, jiné, protože byly zvědavé, co je čeká v jednotlivých programech. Zájem byl mezi žáky mnohem větší, než bylo volných míst v autobuse a jež umožňovala ubytovací kapacita hotelu, museli jsme proto stanovit několik kritérií, podle kterých byli žáci vybráni. Byla to například účast v projektu NatTech, svou roli při výběru však sehrálo také průběžné studijní nasazení při běžné výuce a také chování žáků. V pondělí 7. dubna ráno jsme se sešli před školou, naložili jsme si věci do autobusu a vyjeli směrem do slovenské Oščadnice. Jeli jsme asi hodinu. Ubytovali jsme se ve Športhotelu a prošli jsme se po okolí. Poté už následovaly workshopy, kvůli kterým jsme na Slovensko přijeli. První den jsem měl řemeslný program. Vyráběli jsme si kovový a koženkový hlavolam. Dále jsme řezali kostky. Program si na večer připravili Češi. Druhý den byl nejnáročnější. Měli jsme workshop a vycházku. Dopoledne jsme se v elektrotechnickém programu učili základům pájení a vyrobili jsme si blikač z diod. Odpoledne jsme se kochali krásným výhledem z oščadnických hor. Večerního programu se tentokrát ujali Slováci. Taky byl velice zábavný. Ve středu jsem si ve stavebním programu vyrobil most a stavěli jsme mrakodrap. Přijeli i zástupci slovenských médií. Všichni jsme během tří dnů prošli všemi programy, nejvíce se mi - a myslím, že i většině ostatních - líbila práce v elektrotechnickém programu. Nerad jsem z Oščadnice odjížděl, líbilo se mi tam. Tobogan Tereza Podracká, 9.B V naší rodině nejčastěji vzpomínáme na zážitek z naší rodinné dovolené. Tenkrát jsme byly já a moje sestra ještě malé, ale i tak jsme již podruhé letěly letadlem do Řecka. Dovolenou jsme si velmi užívali a po týdnu jsme se rozhodli, že navštívíme Water Park. Vyzkoušeli jsme všechny atrakce a ani náš taťka se nenechal zahanbit. Jedna atrakce se mu ale stala osudnou. Byl to tobogan, na kterém se jezdilo na gumách. Při velké vodě náš tatínek neudržel rovnováhu, místo na kruhu seděl v kruhu a při nájezdu na malý skokánek se vymrštil a dopadl bolestivě na kostrč! Při tom ještě málem utopil vedle stojící paní. Na moment, kdy vyběhl z vody a držel se za zadek, nikdy nezapomeneme. Ale ani náš taťka! Místo toho, aby nám tatínek na dovolené mazal spálená záda, tak jsme mu museli celá rodinka mazat bolavou kostrč heparoidem! Tento zážitek máme naštěstí i natočený na kameru, a tak se při něm vždy velmi zasmějeme. A dnes už i náš taťka.

6 Můj koníček taneční skupina Aktiv Natálie Vačevová, 6.A Chtěla bych vám všem představit svého velkého koníčka tanec. Ale začněme pěkně od začátku. Na jedné akci, kterou pořádalo Středisko volného času Klíč, jsem viděla vystoupení děvčat z taneční skupiny Aktiv. Moc se mi líbilo a chtěla jsem si to taky zkusit. Přihlásila jsem se tedy na nábor, naučila jsem se šňůru, hvězdu a nějaké taneční kroky. A pak už přišel můj velký den. Překvapila mě tělocvična plná holek, které se chtěly do Aktivu také dostat. Nebudu vás napínat konkurz jsem zvládla, pak jsem dokonce přeskočila přípravku a dostala jsem se rovnou do závodní skupiny. To jsem ale ještě nevěděla, co všechno takové tančení v závodní skupině znamená. Tréninky máme dvakrát týdně, vždycky 1,5 až dvě hodiny. Na začátku tréninku se protahujeme, posilujeme, abychom si pak při tančení neublížily. V naší věkové kategorii je nás ve skupině 24, každý školní rok nacvičujeme dvě choreografie disco a show dance. V discu máme kostýmy s flitry, třpytkami a tančíme na remix populárních písniček, je to pěkně rychlé vystoupení. Naše show má každý rok jiné téma loni jsme dělali třeba Mrazíka, letos Ať žijí duchové. Show je takové taneční divadlo - máme kromě kostýmů i rekvizity, kulisy, ale písničky jsou zase namixovány v rychlém tempu. Taneční sezóna začíná v polovině března - každý víkend jezdíme na soutěže po celé České republice. A opravdu se nám daří, většinou končíme na stupních vítězů a vozíme domů medaile, poháry a diplomy. To mě taky hrozně baví. Můžeme soutěžit, zlepšovat se, dívat se, co tančí jiné skupiny. Moje mamka říká, že pro ni a starší sestru je to pěkný adrenalin. Jezdí nás s dalšími rodiči povzbuzovat a v publiku jsou pěkně slyšet. Nejdůležitější soutěží je pro nás semifinále mezinárodní soutěže Děti fitness v Otrokovicích, kde soutěžíme o postup do celostátního finále v Praze. Loni jsme v Praze vyhrály obě kategorie a staly jsme se mezinárodními mistryněmi. Byl to skvělý zážitek, publikum nám fandilo a všechno se nám moc vydařilo. Moc ráda tančím i sama doma. Baví mě vymýšlet si své vlastní choreografie a hledat k nim písničky. Loni jsem se s jednou takovou vlastní choreografií dostala do celostátního finále v Holešově, kde jsem vyhrála nádherný pohár za 1. místo. Tanec mě hodně baví, těším se na tréninky, ale hlavně na soutěže, kde se vždycky ukáže, jak jsme na tom. S holkami ve skupině je legrace, supr jsou trenérky a taky naši rodiče, kteří nás v tančení podporují. Jsme jedna velká taneční rodina a to se mi moc líbí. V T Í P E K Pepíček na táboře: Nemám nic proti stezce odvahy, ale jít mimo dosah wi-fi, to už je trochu moc

7 L E T N Í K Ř Í Ž O V K A O S K V Ě L É C E N Y Nebaví vás stát v dlouhé frontě před školní jídelnou? Stačí zodpovědět pár otázek, řešení křížovky napsat na výherní kupon, včas jej vhodit do schránky a čekat, zda právě vy nebudete mít štěstí. Vylosovaní luštitelé obdrží kartičku platnou až do konce října nebo sladkou odměnu. Dnes si trochu procvičíte portugalštinu. 1. Léto na jižní polokouli probíhá v měsících leden, únor a...? 2. Nejdelší rovnoběžka. 3. Anglicky paraple. 4. Část budíku. 5. Během babího léta lze často pozorovat volně se vznášející? 6. Australský medvídek. 7. Zimní sport má svátek...? 9. Oblast na severní polokouli, kde nezapadne slunce za obzor celý den. 10. Začátek astronomického léta se nazývá? 11. Německy léto. 12. Místo, kde byl upálen mistr Jan Hus. 13. Jak se nazývá oteplování, které ohrožuje zeměkouli? 14. Papírový obal. 15. Sestra mojí matky má dceru, je to moje? 16. Co pořizuje snímky z vesmíru? X X X Křížovku připravily Jana Stavárková a Kristýna Saforková ze 6.A

8 Mimořádný úspěch ve vybíjené Okresní kolo Okresního kola ve vybíjené se zúčastnilo osm nejlepších týmů z celého okresu Frýdek-Místek. Kluci ve skupině B narazili na týmy z Oldřichovic, z Dobré a z Fryčovic. Postupně všechny soupeře porazili a po vítězství ve skupině postupovali do dalšího boje z 1. místa. V semifinále velmi těsným rozdílem udolali také tým z Frýdlantu nad Ostravicí a pak už naše kluky čekalo vítězné finále s dalším zatím neporaženým týmem ze ZŠ Písek. Krajské kolo V opravdu silné konkurenci vybojovalo družstvo našich chlapců výborný výsledek i v krajském kole, které proběhlo 2. dubna na 11. ZŠ. Zúčastnilo se jej sedm nejlepších týmů z celého Moravskoslezského kraje. Kluci hráli ve skupině A, kde narazili na domácí 11. ZŠ, kluky z Nového Jičína a z Orlové. První zápas jsme prohráli s velmi silným družstvem z Jičína, zbylé dva zápasy však kluci zvládli a postoupili tak do dalšího boje z 2. místa. V semifinále porazili tým ostravské ZŠ Šoupala a pak už naše kluky čekalo velké finále opět s týmem ze ZŠ Nový Jičín, který v turnaji stále nepoznal hořkost porážky. Finále bylo velmi napínavé, v polovině zápasu byl stav nerozhodný 6:6. Do druhého poločasu kluci vstoupili náramně a vedli o 2 body. S ubíhajícím časem rostla nervozita, kupily se chyby a chybělo potřebné štěstí. Při závěrečném hvizdu byli kluci velmi zklamaní z toho, že nemohou postoupit na Mistrovství ČR. Přesto je třeba zdůraznit, že obsadit 2. místo v krajském finále je pro naši školu skvělým úspěchem. V týmu krajských vicemistrů hráli: Michael Sedláček a Ondřej Roman ze 4.A, Patrik Bartoš, Antonín Borák, Damián Hlaváč, Tomáš Havránek, Václav Mlčoušek a Jan Marciňa z 5.A, Jakub Brožek a Jan Chovančík z 5.B a náhradníci Jakub Buchta a Karel Sörös. (Ma) Minifotbal V úterý před velikonočním volnem proběhlo okrskové kolo v minifotbalu na umělé trávě fotbalového klubu FM. Náš tým ve složení Lukáš Konkoľ, Radim Kičin, Adam Hrušecký (9.B), Jan Kubala, Jakub Ondrušík (7.A), Daniel Gara (7.B), Matěj Holeš (9.A) a Miloslav Merta (8.A) odvedl solidní práci a oba zápasy (s týmy ze Starého Města a 4. ZŠ) vyhrál, čímž si zajistil první místo a postup do okresního kola. To proběhlo 29. dubna, naši kluci však nastoupili oslabení o některé z opor, a tak svůj úspěch z okrskového kola nezopakovali. První zápas s Gymnáziem Třinec prohráli 0:2, v druhém zápase proti favoritu z Frýdlantu nad Ostravicí obětavou hrou srovnali z 0:2 na 2:2, pak však zahodili tutovku a z protiútoku dostali gól na konečných 2:3, což je odsoudilo k zápasu o 5. místo. V závěrečném zápase se projevila bojovnost našeho týmu a polskou ZŠ z Jablunkova jsme porazili 3:1. Barvy školy v okresním kole hájili: Matěj Křenek (6.A), Lukáš Konkoľ, Tomáš Lučan (9.B), Jan Kubala a Jakub Ondrušík (7.A), Daniel Gara (7.B), Matěj Holeš (9.A), Miloslav Merta (8.A). (Ma) očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport očko

9 Přehazovaná Okrskové kolo - 6. třídy Okrskové kolo v přehazované dívek 6. tříd proběhlo na domácí palubovce 11. dubna. Soutěže se zúčastnilo celkem šest družstev z frýdecko-místeckých škol a dívky z Raškovic a Starého Města. Herní systém, kdy se každý tým utkal s každým, se osvědčil, děvčata si zahrála a celkem pětkrát poměřila síly s ostatními. Týmy 4. ZŠ, 7. ZŠ a Starého Města neměly šanci a naše děvčata je přehrála. Bohužel se jim už tak nedařilo proti družstvu Raškovic a 8. ZŠ. Tyto dvě prohry nakonec odsoudily naše děvčata až na 3. místo. Zvítězil tým 8. ZŠ před týmem z Raškovic. I tak je to ale krásný výsledek a dívkám patří velké poděkování. Naši školu reprezentovaly: Lenka Phamová, Markéta Krbečková, Karolína Mikulová, Eliška Klimešová, Jana Stavárková, Klára Havelková z 6.A, Míša Karásková z 6.B, Tereza Csechová a Kristýna Peterkováz z 6.C. Okresní kolo - 4. a 5. třídy Ve středu 16. dubna se v naší tělocvičně uskutečnilo okresní kolo v přehazované smíšených družstev 4. a 5. tříd. Soutěže se zúčastnilo celkem osm družstev z Frýdku-Místku a žáci z Raškovic, Dobré a Starého Města. Družstva byla rozdělena do dvou skupin po čtyřech týmech. Ve skupinách hrála každé s každým. Vítězové a druzí ze skupiny se pak utkali v semifinále, ze kterého vzešli finalisté a týmy bojující o 3. místo. Naše škola postavila dvě družstva, každé hrálo v jiné skupině. Zatímco B tým ze skupiny nepostoupil a skončil na 4. místě, A tým byl úspěšnější a svou skupinu vyhrál. V semifinále pak zdolal Dobrou a zajistil si tak účast ve finále. Tam narazil na silný tým 8. ZŠ, ale po vynikajícím výkonu jej dokázal porazit a v celém turnaji zvítězit. Odnesli jsme si tedy diplom i pohár za přeborníky okresu. Všem našim reprezentantům blahopřejeme k výbornému umístění. Naši školu reprezentovali v týmu B : Matyáš Pokorný, Jan Šteler a Jan Chovančík z 5.B, Damián Hlaváč, Karel Sörös, Eliška Gajdová a Sandra Kolčáková z 5.A. Ve vítězném týmu A byli: Tomáš Havránek, Jan Marciňa, Václav Mlčoušek, Patrik Bartoš, Antonín Borák, Sabina Göttlicherová z 5.A a Kristýna Zatloukalová z 5.B. (My) Skok vysoký V dubnu se našim sportovcům opravdu dařilo, vynikajících výsledků dosáhli také v soutěži jednotlivců i družstev ve skoku vysokém, která se konala v naší hale 25. dubna. V kategorii 7. tříd obsadila Lucie Plesníková ze 7.B a Jan Kubala ze 7.A 2. místo, na 3. příčce skončil ještě Pavel Fuciman ze 7.A. A druhé místo nám bylo souzeno i v kategorii 8. tříd, vybojoval jej Filip Šerý z 8.A. Výborné výkony všech našich skokanů však znamenaly celkové 1. místo v soutěži družstev jednotlivých škol. Blahopřejeme. (Ma) očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport očko

10 Házená mladších žáků Naše škola se na domácí půdě účastnila okresního kola v házené žáků 6. a 7. tříd. Turnaj se odehrál 30. dubna 2014 a bohužel se ho zúčastnily pouze tři týmy. Naši hoši hráli velice dobře, hned první zápas svedli s družstvem 11. ZŠ B a po velmi vyrovnaném průběhu zaslouženě vyhráli 15:13. Druhý zápas byl již o něco lehčí, družstvo 11. ZŠ A bylo složeno převážně z žáků 6. tříd a naši je výrazně přehráli 9:2. Nejlepší střelec našeho týmu byl Pavel Fuciman, který vstřelil 7 branek, pak ho následoval Jakub Ondrušík se čtyřmi zásahy. Výkony klukům tudíž vynesly výborné 1. místo, které bylo ohodnoceno pohárem. Vybojovali si zasloužený postup do krajského kola. Naši školu reprezentovali: Adrian Bureš, Pavel Fuciman, Jakub Ondrušík a David Židek ze 7.A, Daniel Macek gólman ze 7.B, Václav Elišer, Martin Bartoš a Petr Bujnoch ze 7.C a Matěj Kováč ze 6.A. Všem klukům děkujeme za bojovnost a vzornou reprezentaci naší školy. (My) E.ON City Cup Začátkem května se žáci 1. stupně zúčastnili turnaje E.ON City Cup. Tři dvojice z každého ročníku (dvě chlapecké a jedna dívčí) si na fotbalovém turnaji, konaném ve venkovním areálu 11. ZŠ, vybojovaly mezi šesti školami první místo. V základní skupině děti skončily na druhém místě, ze kterého postoupily do semifinále. Odtud se dostaly do finále a turnaj zaslouženě vyhrály. Akce se dětem líbila, nejenže se mohly zúčastnit netradičního turnaje v kruhových arénách, ale také je čekaly soutěže a atrakce (střelba na přesnost, rampa na procvičení citu kopu, štěpení atomu kladivem, skákací hrad aj.) Před začátkem samotného turnaje dostal každý hráč dres, jenž byl sám o sobě pěknou motivací, a na konci turnaje družstva získala 10 fotbalových balonů pro školu, diplom a pohár za vítězství. (Dr) Pohár rozhlasu Za slunečného počasí se 7. května uskutečnilo okresní kolo atletické soutěže pro žáky 2. stupně ZŠ Frýdecko-Místecka. Naše tři družstva bojovala jako lvi. Snad jen starším děvčatům se tolik nedařilo a získala nakonec jen pěkné 6. místo. Starší dívky: N. Embertová, B. Ponikelská, B. Čermáková, H. Nováková (8.B), D. Říhová, N. Greschnerová, E. Minářová (8.A), K. Gurňáková, T. Podracká, A. Šefčíková (9.B). Naopak o velký úspěch se zasloužila družstva mladších i starších chlapců, která dosáhla na 1. místa. Mladší žáci: J. Juroška, T. Kopčo (6.B), P. Fuciman, J. Kubala (7.A), K. Jonáš, D. Lengyel, D. Macek, D. Dedek (7.B), M. Bartoš (7.C). Starší žáci: D. Francek, F. Jasík, M. Havlík (8.B), J. Kváš, F. Šerý, J. Rzyman (8.A), D. Vávra, S. Tkach (9.A), L. Konkoľ, D. Duanes (9.B). Všem děkujeme za bojovnost a vzornou reprezentaci školy. (My) očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport - očko sport očko

11 Matematické soustředění 6.A aneb Tři dny s matematikou Eliška Klimešová, Kristýna Saforková, 6.A Žáci 6.A byli od pondělka 5. května až do středy 7. května na matematickém soustředění ve Frýdlantu nad Ostravicí. Když jsme asi v devět dorazili do rekreačního střediska Budoucnost, museli jsme počkat, než nám přidělí klíč od pokoje. Jakmile jsme se ubytovali, šli jsme navštívit naše kamarády na jiných pokojích. Zjistili jsme zajímavou věc, a to že na pokojích trojic mají více skříní než na pokojích pro čtveřice. Potom jsme se v jídelně rozdělili do dvou skupin. První skupina se učila matematiku a druhá skupina angličtinu a češtinu. Po výborném obědě se skupiny vyměnily. Odpoledne se hrály různé hry. Luštila se morseovka a hrála se vybíjená. Po večeři byl odpočinkový, úžasný wellness. Druhý den se obě skupiny učily jen do oběda, neboť byl pro ně naplánován asi pětikilometrový výlet. Cesta do hospody U Veličků byla pro některé velmi únavná, i když se šlo skoro po rovině, ale cesta zpátky už byla lehčí. Protože to byl předposlední den, připravili jsme si asi dvouhodinovou diskotéku, na kterou asi nikdy nezapomeneme. Poslední den se žáci také učili, psali matboj, výuka už ale trvala jen necelé dvě hodiny a potom jsme mohli ven. Většina z nás šla hrát stolní tenis. Zbytek se buď díval, někdo si hrál s míčem nebo odpočíval na pokoji. Před obědem bylo vyhlašování nejúspěšnějších řešitelů v různých kategoriích. Jako poslední jídlo byl výtečný řízek s bramborovou kaší, mňam. Potom se všichni sbalili a čekali na autobus, který nás dovezl zpět do Frýdku-Místku. Věříme, že se soustředění všem líbilo a klidně bychom si ho ještě jednou zopakovali. Skončily dlouhodobé sběrové akce: Pokračovat budou i v příštím školním roce - sběr starého papíru (letos jsme nasbírali 5,8 tuny) - sběr PET lahví a víček - Ukliďme si svět sběr starých elektrospotřebičů - Recyklohraní sběr vybitých baterií - sběr nepotřebných mobilních telefonů (letos jste přinesli 61 telefonů) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ZDE ODSTŘIHNI xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx * * * KŘÍŽOVKA * * * KUPON * * KŘÍŽOVKA * * KUPON * * * KŘÍŽOVKA * * * Tajenka křížovky:... Jméno a příjmení, třída:...

12 NEPŘEHLÉDNI!!! Správné řešení Letní křížovky napiš na kupon předtištěný na předchozí stránce a odevzdej ho nejpozději v pátek 13. června 2014 do do schránky s nápisem OČKO umístěné před sekretariátem. Nejméně tři vylosovaní výherci se opět mohou těšit na kartičku, která jim nejen do konce června, ale také v novém školním roce, a to až do konce října, umožní přednostní vstup do školní jídelny. A pokud na obědy nechodíte, čeká vás sladká odměna. Výherci z minulého kola byli: Martin Kuchař (2.A), Ondřej Roman (4.A), Šimon Géryk (6.A), Karolína Tvardková (6.B), Tereza Klečková (7.C). Správné řešení jarního kvízu znělo: Spring holidays. Zažili jste něco zajímavého? Máte nějakou veselou příhodu z výletu? Líbilo se vám na exkurzi? Povedla se vám slohová práce a chtěli byste se s ní pochlubit? Četli jste zajímavou knížku, hráli novou hru? Napsali jste báseň? Reprezentovali jste naši školu a získali jste cenné umístění? Chcete se podělit se svými zážitky s ostatními čtenáři Očka? Napište nám!!! Své příspěvky můžete zasílat i během prázdnin na redakční ocko@sestka-fm.cz nebo se po prázdninách obrátit na některého z členů redakční rady. Napište nám, o čem byste se rádi dozvěděli, co byste si rádi v Očku přečetli. První číslo v příštím školním roce vyjde v říjnu. Redakční rada se bude opět setkávat každý čtvrtek od 9:40 v počítačové učebně vedle sekretariátu, můžeš se přidat a osobně se podílet na tvorbě školního časopisu. K R Á S N É P R Á Z D N I N Y VÁM PŘEJÍ ČLENOVÉ REDAKČNÍ RADY OČKA Červnové číslo Očka připravili: Kristýna Smeliková, Klára Beránková, Jana Stavárková, Kristýna Saforková, Marcel Gaj, Jan Špaček. Autor výtvarného návrhu: Kristýna Smeliková. Očko informuje - Očko napoví - Očko je tu pro Vás

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž 4.čtvrtletí školního roku 2009/2010 Čtvrtek 22.4. Den Země 1.B, 2.A v Ostravě Čtvrtek 22.4. velký turnaj v ČEZ Aréně Turnaje se zúčastnilo 208 týmů z Moravy a Slezska. Naši chlapci vyhráli oblastní kolo

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Školní kolo soutěže PIŠQWORKY (8. a 9. třída) 1. místo Ladislav Drápal 2. místo Ondřej Burian 3. místo Michal Jirák 4. 8. místo: Pavla

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

Úspěchy Publikováno:

Úspěchy Publikováno: Úspěchy 2017-2018 Publikováno: 1.1.1970 Školní rok 2017-2018 Pohár rozhlasu 2018 - krajské kolo - účast ve čtyřech kategoriích a medailové úspěchy ve čtyřech kategoriích - starší dívky a starší chlapci

Více

Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002)

Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002) Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002) Mladší žáci nedokázali na jaře vylepšit své postavení z podzimu tabulky a zůstali na jedenáctém místě tabulky, když jaro mělo skoro stejný průběh jako podzim, dokážeme

Více

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 Fyzikální olympiáda 59. ročník Studenti mohou řešit úlohy v kategoriích: F (1. ročník), E (2. ročník), D (3. ročník), C (4. ročník), B (5. ročník), A (6. ročník). Studenti

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

Kadet body Junior body Student body

Kadet body Junior body Student body KLOKAN V pátek 20.3.2015 proběhla na škole mezinárodní soutěž Matematický klokan, které se letos zúčastnilo 132 studentů. 58 v kategorii Kadet, 42 v kategorii Junior a 32 v kategorii Student Výsledky studentů,

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Školní kolo pěvecké soutěže Loutnička... 29 Chlapci 4. a 5. tříd zvítězili v okrskovém kole vybíjené... 30 Okresní kolo ve vybíjené...

Školní kolo pěvecké soutěže Loutnička... 29 Chlapci 4. a 5. tříd zvítězili v okrskovém kole vybíjené... 30 Okresní kolo ve vybíjené... Obsah První školní den... 2 Okrskové kolo přespolního běhu pro žáky 2. stupně... 2 Okrskové kolo přespolního běhu pro žáky 1. stupně... 3 Den sportu a jazyků na 1. stupni... 4 Den sportu a jazyků na 2.

Více

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17 Ve čtvrtek 5. dubna odpoledne se konalo ve Vysokém Mýtě historicky první kolo Českého poháru ve stolním tenise. Vysokomýtským byl nalosován oddíl z nedaleké Chrudimi, konkrétně TJ Sokol Chrudim, která

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Termín: sobota 20.6.2015 Místo konání: Účastníci: fotbalové hřiště TJ Sokol Podlesí TJ Sokol Podlesí FC Lhota u Vsetína TJ Sokol Hošťálková

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE KDY: 5. květen 2012 KDE: Středisko Šumbark VEDOUCÍ: Luboš Děcký, Alan srněnský ÚČASTNÍCI: 34 malých florbalistů V sobotu 5.května proběhl v tělocvičně šumbarského střediska

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Matematický klokan. Všem vítězům upřímně blahopřejeme. Za PK matematiky. Zuzana Římanová

Matematický klokan. Všem vítězům upřímně blahopřejeme. Za PK matematiky. Zuzana Římanová Matematický klokan Nejmasověji zastoupená soutěž na našem gymnáziu je bezpochyby oblíbený Matematický klokan. Letos proběhl v pátek 17. 3., soutěžilo celkem 116 studentů. 58 z nich se utkalo v kategorii

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

VÝLET NA LYSOU HORU KDY: KDE:

VÝLET NA LYSOU HORU KDY: KDE: VÝLET NA LYSOU HORU KDY: 14. leden 2012 KDE: Havířov, Ostravice, Lysá hora a zpět VEDOUCÍ: Jan Jargus, Alan Srněnský, Ondřej Buchta ÚČASTNÍCI: 20 dětí z našich středisek Na letošní tradiční salesiánský

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13 Stupava 29-31.5.2009 Ve dnech 29-31.5.2009 odehráli miniţáci největší turnaj v sezóně 2008-2009 s názvem PLAYMINIHANBALL. Konal se na Slovensku ve Stupavě a byl to uţ druhý ročník tohoto turnaje. V minulém

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

Vybíjená dívek Prahy 15

Vybíjená dívek Prahy 15 Vybíjená dívek Prahy 15 Dne 26. března 2014 čekaly naše mladé slečny ze 4. 5. tříd boje ve vybíjené O pohár starosty Prahy 15 na ZŠ Hostivař. Vstup do turnaje vyšel dívkám parádně a ZŠ Nad Přehradou dívky

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Internetová mátemátická olympiá dá

Internetová mátemátická olympiá dá Internetová mátemátická olympiá dá V úterý 28. listopadu 2017 se uskutečnil již desátý ročník Internetové matematické olympiády. Podobně jako v minulých létech se soutěžilo v kategorii sedmičlenných družstev.

Více

Soutěže ve školním roce 2011/2012

Soutěže ve školním roce 2011/2012 Soutěže ve školním roce 2011/2012 Termín Název soutěže Umístění 5. říjen Podzimní Kiosk 1. stupeň Výsledky: 1.třídy 1.místo: Stráněl Vojtěch 2.místo: Šmídová Michaela 2.třídy - 2.místo: Nesvadba Tomáš

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Naše škola se v letošním školním roce 2012/2013 přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda (zkr. MO) - Pythagoriáda - Matematický klokan

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V pátek 11. 11. 2016 se v hale základní školy konal již 6. ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol, které reprezentovaly

Více

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most Úspěchy 2018 1. Soutěž Dance Cup Markvartice 11.3. 2018 První krok do taneční sezóny 2018 završen úspěšně. Děti A Aliens 1.místo choreografie: Alena Karlovská JVK B Vibes of Africa 3.misto choreografie:

Více

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín Hráno 17. ledna Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci, odstartovala kategorie starších žáků. Do prvního turnaje nastoupili chlapci Litovle, Horky, Černovíra a Nových Sadů a Nemilan. Novosadští dokonce

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 6. ročník 1. dubna 018 v Českých Budějovicích Dne 1.. 018 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 29. dubna 2017 v Praze Dne

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 29. dubna 2017 v Praze Dne Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 9. dubna 017 v Praze Dne 9.. 017 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním tenisu

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

MISTROVSTVÍ EVROPY - seniorů

MISTROVSTVÍ EVROPY - seniorů RYBAŘENÍ NA LETIŠTI 7. - 11. září se v polském městě Leszno, za účasti 13 států, konalo Mistrovství Evropy seniorů v rybolovné technice. ČR na ME vyslala dvě družstva, jedno mužů 6 členné a jedno žen 3

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Krajská kola ve florbalu středních škol

Krajská kola ve florbalu středních škol Krajská kola ve florbalu středních škol Krajské finále ve florbalu dívek středních škol naše děvčata obsadila skvělé 2. místo!! Vítězstvím v okresním kole, které jsme tradičně pořádali v naší tělocvičně

Více

HC BULDOCI NERATOVICE

HC BULDOCI NERATOVICE HC BULDOCI NERATOVICE LEDNÍ HOKEJ Krajská soutěž mužů 2016/2017 HC Buldoci Neratovice vs. TJ Spartak Příbram 12.11.2016 18:30 KRAJSKÁ SOUTĚŽ MUŽŮ Vážení příznivci neratovického ledního hokeje, vítejte

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Naši studenti na Moravskoslezském matematickém šampionátu 2015

Naši studenti na Moravskoslezském matematickém šampionátu 2015 Naši studenti na Moravskoslezském matematickém šampionátu 2015 Ve čtvrtek 22. 10. 2015 se konal 13. ročník matematické soutěže pořádané Wichterleho gymnáziem v Porubě. Soutěže se tradičně účastní studenti

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži

5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži 5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži V pátek dne 23. ledna 2015 proběhl v budově Historického ústavu Slezské univerzity v Opavě již IX. ročník krajské historické soutěže určené

Více

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role.

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Žáci tak Umožnili svým učitelům vrátit se do dětství a usednout do

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 13. 14. 2. 2016 Skupina hrající o udržení v 1. lize JKY 13. 2. 2016 ŠUMPERK. V sobotu dne 13. 2. 2016 odjíždíme do Šumperka, hrát další dvojzápas o udržení v 1.

Více

EVROPSKÁ LIGA DCL 2018 ITÁLIE MILÁNO Pondělí v 15:00 hodin hřiště - Stadium Centro Sportivo CORMANO Via Europa CORMANO (MILANO) DO

EVROPSKÁ LIGA DCL 2018 ITÁLIE MILÁNO Pondělí v 15:00 hodin hřiště - Stadium Centro Sportivo CORMANO Via Europa CORMANO (MILANO) DO EVROPSKÁ LIGA DCL 2018 ITÁLIE MILÁNO Pondělí 28. 5. 2018 v 15:00 hodin hřiště - Stadium Centro Sportivo CORMANO Via Europa - 20032 CORMANO (MILANO) DONCASTER D.T.F.C. - SKN BRNO 6 : 0 (4 : 0) Žlutá karta:

Více

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1 Školáček 2. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2015/2016

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Výsledky školního kola Astronomické olympiády v kategoriích AB a CD

Výsledky školního kola Astronomické olympiády v kategoriích AB a CD Výsledky školního kola Astronomické olympiády v kategoriích AB a CD Ve dnech 24. 11. 2014 a 1. 12. 2014 proběhlo školní kolo 12. ročníku Astronomické olympiády, která je tradičně pořádána Českou astronomickou

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 číslo: 98 Obsah: Slovo ředitele školy, První školní den, Naši prvňáčci Vyhodnocení sběru, bludiště a rozdíly Září 2017 TOCHOVICE

Více

ARS Poetica Puškinův památník

ARS Poetica Puškinův památník ARS Poetica Puškinův památník 50. ročník Je to k nevíře, ale v pátek 8. 4. 2016 v Bohumíně proběhl již 50. ročník krajské přehlídky ARS Poetica Puškinův památník. Jubilejního ročníku se zúčastnilo téměř

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích?

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích? Praha O nadcházejícím víkendu vyvrcholí v Písku házenkářská nejvyšší soutěž starších žákyň. Do finále se probojovalo šest nejúspěšnějších celků republiky HC Háje, Sokol Kobylisy, DHK Uherské Hradiště,

Více

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY Hned po náročném ukončení pololetní klasifikace se tradičně konala školní kola Biologické olympiády ve všech kategoriích. S úkoly spojené s testem, praktickými úlohami

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017

ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017 ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017 Kategorie II.B (1.-2. ročník) počet účastníků: 14 maximální počet bodů (poslech B2 + speaknig): 42 1. Nikita KISZKOVÁ

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník OBSAH 1. Úvodem 2. Literární tvorba 3. Akce 4. Závěrem 1. ÚVODEM Milé čtenářky a čtenáři, máte před sebou poslední číslo našeho

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce

Celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce Celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce Dne 11.5. 2011 se v prostorách British Council v Praze konalo celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěže se zúčastnilo 14 studentů vítězů krajských

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Úspěchy CZECH DANCE TOUR regionální kolo Spořice !! Děti A 3.místo, JVK B 6.místo, HVK B 4.místo, JVK A 1.místo.

Úspěchy CZECH DANCE TOUR regionální kolo Spořice !! Děti A 3.místo, JVK B 6.místo, HVK B 4.místo, JVK A 1.místo. Úspěchy 2017 1. Soutěž Markvartice 12.3. 2017!! Děti A 1.místo, JVK B 3.místo, HVK B 1.místo, JVK A 1.místo a ABSOLUTNÍ VÍTĚZ O NEJLEPŠÍ CHOREO JVKA!!!! Loupež Markvartice mise dokončena! 2. CZECH DANCE

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

První kolo se našim chlapcům a děvčatům moc nevydařilo.

První kolo se našim chlapcům a děvčatům moc nevydařilo. Víkendové výsledky vodního póla 3. víkend probíhají nadstavbové turnaje vodního póla, ve kterých se rozhoduje o pořadí v jednotlivých soutěžích. Přebor ČR starších žáků Svoji účast v nadstavbových turnajích

Více

Zeměpisná soutěž Eurorebus

Zeměpisná soutěž Eurorebus Zeměpisná soutěž Eurorebus Vynikajícího úspěchu dosáhli naši studenti ve Veřejném krajském kole soutěže Eururebus, které se konalo 1. dubna v Ostravě. Studenti Tereza Weissmannová, Albert Štěrba a Matěj

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo?

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo? Zpravodaj Domu dětí a mládeže Velké Meziříčí 29.4. 2015 Ročník 1, číslo 4 Dobrý den! Vkvětnu dobíháme do cílové rovinky, atodoslova. Čeká nás spoustu sportovních akcí ahlavně finále: naše domečkovská Akademie,

Více

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matěj Vaněk, student 6. C, se na podzim zúčastnil v rámci svojí výhry v zeměpisné soutěži EUROREBUS akce Expedice EUROREBUS, pořádané organizátorem soutěže

Více

Úspěchy našich žáků (ZŠ Telč, Masarykova)

Úspěchy našich žáků (ZŠ Telč, Masarykova) Úspěchy našich žáků (ZŠ Telč, Masarykova) Ve školním roce 2008/2009 jsme na naší škole zaznamenali výrazný úspěch v oblasti českého jazyka a literatury (recitace) především u ţáků II. stupně. Mezi tyto

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů

Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů Za výborné výkony ji získali: ročník 2004 Tomáš Trunda 1. místo ročník 2003 Vojta Procházka 3. místo Tomáš Strachota 2. místo Honza Trunda

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 9. a 12. 10. Školní kolo PYTHAGORIÁDY (6. 8. třída) Nejúspěšnější řešitelé: 6. třída - Marek Poledna, Matěj Stoklasa 7. třída - Lucie

Více