List bezpečnostních dat podle směrnice 2001/58/ES Obchodní název: FENOPUR 125 SCHWARZ Verze: listopad 2007 datum vytištění:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "List bezpečnostních dat podle směrnice 2001/58/ES Obchodní název: FENOPUR 125 SCHWARZ Verze: listopad 2007 datum vytištění:"

Transkript

1 Verze: listopad 2007 datum vytištění: Strana: 1 z 5 Údaje k výrobku Obchodní název: 1. Název materiálu / označení přípravy a název firmy FENOPUR 125 SCHWARZ Druh číslo: Výrobce/dodavatel: Fenoplast Fügetechnik GmbH Telefon: +49 (0) Zur Dornheck Fax: +49 (0) D Sinn / Německo Oblast vystavujícího: oddělení: C-U řídící centrum kvality a životního prostředí. Tel.: + 49 (0) , fax. +49 (0) productsafety@fenoplast.de Informace v případě nouze: Tel: + 49 (0) Možná nebezpečí Označení nebezpečí: Zvláštní pokyny k nebezpečnosti pro člověka a životní prostředí: Xn zdraví škodlivý R 42 Je možná senzibilizace v důsledku nadýchání se. Obsahuje izokyanáty. Je třeba respektovat pokyny výrobce. 3. Složení / údaje ke složkám výrobku Chemická charakteristika Popis: Obsažené nebezpečné látky: Výroba produktu Xylos (směs izomerů) Xn, Xi; R 10-20/21-38 EINECS: Směs izoparafinů Xn, R EINECS: Metylendifenyldiizokyanát směr izomerů CAS č / / Xn, Xi, R 20-36/37/ /43-48/20 EINECS: < 5,0 % 0 % < 1 % - Dodatečné pokyny: Znění uvedených pokynů o nebezpečnosti je třeba vzít z kapitoly / bodu Opatření první pomoci Po vdechnutí: Postiženou osobu dopravíme na čerstvý vzduch, při potížích vyhledáme lékaře. Při ztrátě vědomí postiženou osobu uložíme a dopravujeme ve stabilizované poloze na boku. Po kontaktu s pokožkou: Produktem zasažené části pokožky osušíme vatou nebo buničinou a následně řádně omyjeme vodou a vhodným čistícím prostředkem Po vniknutí do očí: Po požití: Postižené oko / oči vyplachujeme při otevřeném očním víčku po několik minut tekoucí vodou a poradíme se s lékařem. Nevyvoláváme zvracení. Okamžitě přivoláme lékařskou pomoc.

2 Verze: listopad 2007 datum vytištění: Strana: 2 z 5 5. Opatření při hašení požáru Vhodné hasící prostředky: - Paprsek rozptýlené vody: Pěna odolná alkoholu Hasící prášek Kysličník uhličitý - Z bezpečnostních důvodů nevhodné hasící prostředky: voda jako plný vodní paprsek. Zvláštní ohrožení způsobené látkou jsou její spalné produkty nebo vznikající plyny: Při ohřátí nebo v případě požáru je možná tvorba jedovatých plynů. - Zvláštní ochranné vybavení Je třeba používat dýchací přístroj nezávislý na okolní atmosféře Opatření při neúmyslném úniku - Bezpečnostní opatření vztahující se na osoby: Postaráme se o dostatečné větrání. - Opatření k ochraně životního prostředí: Nedopusťte, aby se produkt dostal do kanalizace / do povrchových vod / do spodních vod. - postup k čištění / zachycení produktu: zachytíme mechanicky Manipulace 7. Manipulace a skladování - Pokyny k bezpečné manipulaci. Postaráme se o dobré provětrávání / odsávání na pracovišti. - Pokyny týkající se požární ochrany a ochrany proti výbuchu: Produkt obsahuje nepatrné množství organických rozpouštědel. Možnost tvorby zápalné směsi par / směsi se vzduchem je velmi nepatrná, avšak při určitých místních podmínkách a situacích je toto nutno vzít na vědomí. Produkt je nutno udržovat v bezpečné vzdálenosti od zápalných zdrojů. Při manipulaci nekouříme. Skladování - Požadavky na skladovací prostory a nádoby Provedeme bezpečná opatření, aby se produkt nedostal do půdy. - Pokyny ke společnému uskladnění: Skladujeme odděleně od potravin - Další údaje ke skladovacím podmínkám: Chráníme před mrazem. Nádoby s produktem uchováváme v těsně uzavřeném stavu. Chráníme před horkem a přímými slunečními paprsky. Nádoby s produktem uchováváme na dobře větraném místě. Skladujeme v suchu. 8. Mezní doby vystavení se účinkům výrobku a osobní ochranné pomůcky - Dodatečné pokyny k instalaci technických zařízení: Žádné další údaje, viz bod 7. Podstatné složky produktu, které se vztahují na pracoviště a k mezním hodnotám, které je nutno hlídat Xylol (směs izomerů) MAK: 440 mg/m3; 100 ml/m3 H; DFG směs izoparafinů MAK: 1000 mg/m3, 200 ml/m ,4 Metylendifenyldiizokyanát MAK: 0,05 mg/m3 DFG, 29 - Osobní ochranné vybavení pomůcky - Všeobecná ochranná a hygienická opatření Je třeba respektovat a dodržovat obvyklá bezpečnostní opatření při manipulaci s chemikáliemi. Produkt je třeba uchovávat v bezpečné vzdálenosti od potravin, nápojů a krmiv. Před přestávkou a po skončení pracovní doby je nutno si umýt ruce. Produktem znečištěný, nasáklý oděv okamžitě svlékneme.

3 Verze: listopad 2007 datum vytištění: Strana: 3 z 5 - Ochrana dýchacích cest Ochrana dýchacích cest není nutná v případě, že bylo zabezpečeno dobré odvětrání místnosti, popř. dostatečné odsávání. Při krátkodobém nebo nepatrném vystavení se účinkům produktu použijeme dýchací přístroj s filtrem; při intenzivním, popř. dlouhodobém vystavení se účinkům produktu je nutno používat dýchací přístroj, nezávislý na okolním vzduchu. Krátkodobý filtrační přístroj: Filtr AX (DIN EN 371/ DIN EN 141 / DIN EN 143) - Ochrana rukou: Ochranné rukavice, které obsahují následující materiál: Fluorkaučuk (viton) (0,7 mm) Rukavice musí být odolné vůči produktu. Další důležitý faktor při volbě správných ochranných rukavic je rovněž jejich odolnost vůči mechanickému namáhání. Protože tato odolnost může být zcela odlišná od firmy k firmě, doporučujeme uživateli, aby se spojil s výrobcem ochranných rukavic, aby bylo možno vyhovět individuálně provozním požadavkům. Rovněž je třeba dbát na dostatečně vysokou odolnost materiálu rukavic vůči proděravění (>240 min. /EN 374), tak aby tloušťka rukavic a vystavení rukavic produktu odpovídala produktu. - Ochrana zraku: Používáme ochranné brýle 9. Fyzikální a chemické vlastnosti - Fyzikální a chemické vlastnosti - Všeobecné údaje - Forma / skupenství: pastovitá - Barva: černá - Zápach: typický pro ředidla - Hodnoty / rozsah jednotné metody - Změna stavu - Bod varu/oblast varu: nepoužito - Bod vzplanutí nepoužito - Zápalná teplota > 200 C - Meze výbušnosti: o Dolní mez 0,4 obj. % o Horní mez 7,6 obj. % - Tlak par při 20 C < 100 hpa - Hustota / měrná váha při 20 C 1,167 g/cm3 - Rozpustnost ve vodě, mísitelnost s vodou: nerozpustný - Obsah rozpouštědel: o Organické rozpouštědla: 5,9% Reaguje s vodou 10. Stabilita a reaktivita Termický rozklad / chemické vazby, kterým je nutno zabránit: Při náležitém použití produktu, v souladu s předpisy, nedochází k rozkladu. - Nebezpečné reakce: Reakce s alkoholy, aminy, vodnatými kyselinami a louhy. Reaguje s vodou při tvorbě oxidu uhličitého. V uzavřených nádobách vzniká nebezpečí prasknutí nádoby v důsledku nárůstu tlaku. - Nebezpečné rozkladné produkty V případě požáru je možná tvorba následující látky/látek: Chlorovodík nitrózní plyny oxidy síry (SOx)

4 Verze: listopad 2007 datum vytištění: Strana: 4 z Údaje k toxikologii - Akutní toxicita: - Primární dráždivý účinek: - Na pokožku: Při delším, nebo opakovaném kontaktu s pokožku může produkt vyvolat podráždění pokožky. - Senzibilizace: Je možná po vdechnutí. 12. Údaje k ekologii Všeobecné pokyny: Nedopusťme vniknutí produktu do spodních vod, do povodí, nebo do kanalizace. Třída nebezpečnosti pro vody: 1 (vlastní odstupňování): slabě nebezpečná pro vody 13. Pokyny k likvidaci - Výrobek: - Doporučení: Likvidace podle úředních předpisů - Klíčovací číslo odpadu dle EAK / EWC kód: Pro tento produkt nelze stanovit žádné klíčovací číslo odpadu podle evropského katalogu odpadů, protože teprve po účelu použití uživatelem bude možné provést přiřazení dle katalogu odpadů. Klíčovací číslo odpadu je nutno stanovit po odsouhlasení s výrobcem (popř. s příslušným úřadem). - Znečištěné obaly: - Doporučení: Likvidace podle úředních předpisů. 14. Přepravní předpisy - Pozemní přeprava ADR/RID a GGVS/GGVE (v případě překročení hranic/tuzemské): - ADR/RID-GGVS/E třída: - - Námořní přeprava IMDG/GGVSee: - IMDG/GGVSee třída: - - Letecká přeprava ICAO-TI a IATA-DGR: - ICAO/IATA třída:. - Přeprava / další údaje: chránit před vlhkem 15. Předpisy - Označení dle směrnic EHS: - Označovací písmeno a označení nebezpečnosti výrobku Xn zdraví škodlivý X - Složky označující nebezpečnost pro etikety: Metylendifenyldiizokyanát směs izomerů (CAS č. : / / ) - R věty: 42 Senzibilizace je možná v důsledku nadýchání se - S věty: 23 Nevdechujeme páry / aerosol 45 při nehodě nebo nevolnosti okamžitě přivoláme lékaře ( pokud je to možné, lékaři ukážeme tuto etiketu). - Zvláštní označení určitého výrobního postupu pro produkt: Obsahuje izokyanáty, je nutno respektovat pokyny výrobce. - Národní předpisy: - Technický návod týkající se vzduchu: - Třída, podíl v %: Následně jsou kvantitativně sečteny pod označením NK všechny těkavé organické látky, které neodpovídají ani třídě I., ani třídě II dle kapitoly/ bodu TA vzduch (Technický návod - vzduch) (stav ): NK 5,9 - Třída nebezpečnosti pro vody: Třída nebezpečnosti pro vody: 1 (Vlastní odstupňování): slabě ohrožující vody - UVV: Manipulace s nebezpečnými látkami (VBG 91 - zákoník)

5 Verze: listopad 2007 datum vytištění: Strana: 5 z 5 - Věstník oborového svazu: M 044 Polyuretan výroba / izokyanáty M 017 Rozpouštědla 16. Ostatní údaje Určeno pouze pro průmyslové použití - Legenda R vět, týkající se podle kapitoly 3 uvedených látek (označení tohoto produktu viz kapitola 15): 10 Zápalný 20 Zdraví škodlivý při vdechování 20/21 Zdraví škodlivý při vdechování a při kontaktu s pokožkou. 36/37/38 Dráždí zrak, dýchací orgány a pokožku 38 Dráždí pokožku 40 Podezření na rakovinotvorný účinek 42/43 Je možná senzibilizace prostřednictvím vdechování a kontaktu s pokožkou 48/20 Zdraví škodlivý: nebezpečí vážných škod na zdraví při delším vystavení se účinkům produktu v důsledku vdechování. 53 V povodí může mít dlouhodobé škodlivé účinky. 65 Zdraví škodlivý: při požití může způsobit poškození plic. 66 Opakovaný kontakt může vést ke křehkosti nebo k praskání pokožky.

1. Název materiálu / označení přípravy a název firmy. Druh číslo: Zur Dornheck D Sinn. 2. Složení / údaje ke složkám výrobku

1. Název materiálu / označení přípravy a název firmy. Druh číslo: Zur Dornheck D Sinn. 2. Složení / údaje ke složkám výrobku Verze: 2014 datum vytištění: 20. 14. 2014 Strana: 1 z 5 Údaje k výrobku Obchodní název: Výrobce / dodavatel: 1. Název materiálu / označení přípravy a název firmy FENOPLAST PMMA Klebstoff (lepidlo) Druh

Více

1. Název materiálu / označení přípravy a název firmy. Zur Dornheck D Sinn. 2. Složení / údaje ke složkám výrobku

1. Název materiálu / označení přípravy a název firmy. Zur Dornheck D Sinn. 2. Složení / údaje ke složkám výrobku Verze: 09.08.2007 datum vytištění: 04.12.2007 Strana: 1 z 5 Údaje k výrobku Obchodní název: Výrobce / dodavatel: 1. Název materiálu / označení přípravy a název firmy FENOFLEX Dichtungspflege (ošetřovací

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 22.10.2010 Strana: 1/6 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Obchodní jméno: SO-STRONG TM Color Tints Výrobce/Dodavatel: SILIKONY s.r.o. Klatovská 2 / 239 321 00 PLZEŇ

Více

Datum vydání: Datum revize: Quality- and Environmentalmanagementcenter)

Datum vydání: Datum revize: Quality- and Environmentalmanagementcenter) 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Udaje k produktu Obchodní označení: Körapop 225 Číslo artiklu: R038043-00 Použití látky / přípravku těsnicí látka Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 08.04. 2003 Název výrobku: FLUID - DOT 4 K04549625EA 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce,

Více

Bezpečnostní list. podle 91/155/EWG

Bezpečnostní list. podle 91/155/EWG Bezpečnostní list podle 91/155/EWG vytištěno 10.3.1995 úpravy 8.7.1997 1. Suroviny/příprava a firemní označení Údaje k produktu Obchodní jméno: VEDATEX adhesiv Číslo výrobku: 17-440220/1 Výrobce/Dodavatel:

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 20.08.2015 Strana: 1/6 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Mold Max 10, 10T, 15T, 20, 25, 27T, 30, 40, XLS II / Part A Účel použití: Výroba umělých hmot na bázi silikonu

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 20.11. 2006 Datum revize: 25.03. 2003 Název výrobku: ANTIFREEZE COOLANT K04267020AB 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce,

Více

Nebezpečné obsahové látky (Úplné znění uvedených vět R viz kapitola 16) č. ES č. CAS Název látky Obsah Symboly Věty R

Nebezpečné obsahové látky (Úplné znění uvedených vět R viz kapitola 16) č. ES č. CAS Název látky Obsah Symboly Věty R CMC PLUS 1. Označení látky/přípravku a označení firmy Materiálové číslo: 1.1 Obchodní název CMC PLUS Použití látky/přípravku Produkt ke stabilizaci vinného kamene ve víně. 1.2 Údaje o výrobci/dodavateli

Více

FELDER, Pájecí technika

FELDER, Pájecí technika Bezpečnostní list EG 1. Označení látky / přípravy a firmy Údaje o výrobku: Obchodní název: Údaje o výrobci / dodavateli: Výrobce / dodavatel: Pájecí pasta na tvarovky Cu-Rofix 3 Spezial S-Sn97Cu3 / 3.1.1

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 19.06.2015 Strana: 1/6 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Účel použití: Příprava pigmentů pro probarvení umělých hmot na bázi silikonu Výrobce/Dodavatel: SILIKONY

Více

ALFA farm s r.o. Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) Číslo CAS: 5949-29-1. Číslo ES (EINECS): 201-069-1

ALFA farm s r.o. Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) Číslo CAS: 5949-29-1. Číslo ES (EINECS): 201-069-1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY PŘÍPRAVKU 1.1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) ATAK Číslo CAS: 5949-29-1 Číslo ES (EINECS): 201-069-1 Další název

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 19.03. 2007 Název výrobku: RTV Sealer K05103523EA 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

Intumex AN. Intumex AN. Strana: 1/5 Bezpečnostní list Dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 03.12.2007 Datum revize: 02.01.

Intumex AN. Intumex AN. Strana: 1/5 Bezpečnostní list Dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 03.12.2007 Datum revize: 02.01. 1/5 1 Identifikace látky: Detaily o produktu: Obchodní název: List č.: 006 Popis: Vodou ředitelný přípravek na bázi akrylových polymerů s anorganickými plnidly. Doporučené použití látky / přípravku: Protipožání

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 04.06.2014 Strana: 1/7 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Obchodní jméno: Účel použití: Foam-iT Serie Part B Výroba polyuretanových pěn Výrobce/Dodavatel: KauPo

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 06.02. 2004 Název výrobku: NV4500 TRANSMISSION LUBRICANT (75W85) K04874459EA 1. Identifikace přípravku,

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 21.08. 2006 Datum revize: 17.04. 2003 Název výrobku: FLUSH COOLING SYSTEM K 04856977 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Tekutá fólie FERMACELL. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Tekutá fólie FERMACELL. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Datum vydání: 01.09.2003 Datum revize: 30.06.2012 Strana: 1/5 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Tekutá fólie Číslo CAS:

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 21.08.2015 Strana: 1/7 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Obchodní jméno: Účel použití: Sorta Clear 18 Part Výroba umělých hmot na bázi silikonu Výrobce/Dodavatel:

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. L2301 Silica 3 Reagent. emea.productstewardship@ge.com

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. L2301 Silica 3 Reagent. emea.productstewardship@ge.com Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: Číslo ES: 7757-83-7 231-821-4 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 06.08. 2003 Název výrobku: Mopar Max Pro SAE 15W-40 K04798232AE 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Datum vydání: 14. 10. 2009 Datum revize: 30. 06. 2012 Strana: 1/7 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Podlahové lepidlo

Více

Protipožární tmel na bázi vermiculitgrafitu a polyvinylacetátového zhášedla. Komponenty: grafit, hydroxid hlinitý, oxidethanol, voda

Protipožární tmel na bázi vermiculitgrafitu a polyvinylacetátového zhášedla. Komponenty: grafit, hydroxid hlinitý, oxidethanol, voda 1/5 1 Identifikace látky: Detaily o produktu: Obchodní název: List č.: 007 Popis : Protipožární tmel na bázi vermiculitgrafitu a polyvinylacetátového zhášedla. Komponenty: grafit, hydroxid hlinitý, oxidethanol,

Více

1 Označení látky-/ směsi a podniku

1 Označení látky-/ směsi a podniku Datum tisku 27.04.2010 Bezpečnostní list Strana: 1 z 6 Rev: 0004; US-Nr: 837 1 Označení látky-/ směsi a podniku Údaje o výrobku Obchodní jméno: Body Double Part A & B Výrobce/Dodavatel: KauPo Kautschuk

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 05.11. 2007 Datum revize: 07.10. 2005 Název výrobku: Cleaner Wax K04796237AB 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce,

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Varybond High Temperature Bearing

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Varybond High Temperature Bearing Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Nedoporučované způsoby použití Jen pro

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ! 1. OZNAČENÍ LÁTKY RESP. PŘÍPRAVKU A PODNIKU Obchodní název Výrobce/dodavatel LITHOFIN AG Heinrich-Otto-Straße 42, D-73240 Wendlingen Telefon +49 (0)7024 94 03-0 Úsek podávající informace Labor Telefon

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 06.02. 2004 Název výrobku: LUBRICANT TRANSMISSION K04874464 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 20.08.2015 Strana: 1/7 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Mold Max 10, 10T, 15T, 20, 25, 27T, 30, 40, XLS II / Part B Účel použití: Výroba umělých hmot na bázi silikonu

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) 1/8 Revize 0005; US- 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Obchodní jméno: Účel použití: Tarnbender - Part A Výroba umělých hmot na bázi epoxidu Výrobce/Dodavatel: SILIKONY s.r.o.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Válečkovaná omítka FERMACELL

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Válečkovaná omítka FERMACELL Datum vydání: 10. 08. 2009 Datum revize: 30. 06. 2012 Strana: 1/6 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Válečkovaná omítka

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 356-4935 Použití látky / přípravku Laboratorní reagencie nebo její složka. Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC Strana 1/5 1 Identifikace látky nebo příprava a výrobce nebo dovozce Údaje o výrobku Katalogové číslo: 0000 881 9400, 0000 881 9409 Použití látky / příprava: Rozpouštědlo pryskyřice a olejů Výrobce / Dodavatel:

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 06.08. 2003 Název výrobku: OIL SAE 5W-20 K04761872AC 1. Identifikace přípravku,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Hloubková penetrace FERMACELL

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Hloubková penetrace FERMACELL Datum vydání: 12. 08. 2009 Datum revize: 30. 11. 2012 Strana: 1/6 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Hloubková penetrace

Více

Bezpečnostní list. podle směrnice EK 2001/58/ES. Datum vydání / 30596P

Bezpečnostní list. podle směrnice EK 2001/58/ES. Datum vydání / 30596P Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku Čislo výrobku 30596 / 30596P Identifikace výrobce, dovozce,

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. ARDEX GF 800 Fugenflex Komp.A

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. ARDEX GF 800 Fugenflex Komp.A Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Stavební materiál(y)

Více

P O W E R P H O S Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví

P O W E R P H O S Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví Strana 1/5 Datum tisku 19.03.2007 Přepracováno 19.03.2007 1 Produkt a firemní označení Použití produktu: Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví Firemní označení: Dovozce Hechenbichler

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 08.04. 2003 Název výrobku: FLUID BRAKE K04318080EA 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce,

Více

Datum vydání: 23. listopadu 2001 Strana: 1 Datum revize: 18. března 2011 Název výrobku: METPROCOR VCI

Datum vydání: 23. listopadu 2001 Strana: 1 Datum revize: 18. března 2011 Název výrobku: METPROCOR VCI Datum vydání: 23. listopadu 2001 Strana: 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název výrobku: Metprocor VCI plastová fólie 1.2 Identifikace výrobce VÝROBCE: MetPro,

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Chlorine Dioxide Pill No.2_1039733

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Chlorine Dioxide Pill No.2_1039733 Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití 1.3 Podrobné údaje o dodavateli bezpečnostního

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 28.11. 2005 Datum revize: 06.02. 2004 Název výrobku: OIL/SAE-5W30 GF-3 QUART K04761838AB 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. 2978 Cathode polishing powder

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. 2978 Cathode polishing powder Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Činidlo pro

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Ceramic Paste. ++49(0) Mo. - Do Fr

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Ceramic Paste. ++49(0) Mo. - Do Fr Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Nedoporučované způsoby použití Jen pro

Více

Datum vydání: Revize:

Datum vydání: Revize: strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: IN051 Použití látky / přípravku Produkty Intumex se využívají v oblasti protipožárního těsnění

Více

Bezpečnostní list. Menthol, chin, krist. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti

Bezpečnostní list. Menthol, chin, krist. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Mentol krystaly

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES, článku 31

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES, článku 31 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku: Použití látky nebo přípravku: lepidlo Identifikace společnosti nebo podniku: Berger + Schröter GmbH Voerder

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Z363130,00500 Stock Solution ph 4,0

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Z363130,00500 Stock Solution ph 4,0 Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Činidlo pro

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/ Calcium/Magnesium Indicator Solution

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/ Calcium/Magnesium Indicator Solution Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Činidlo pro

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 06.04. 2009 Datum revize: 09.10. 2008 Název výrobku: MOPAR De icer K05103040EA 1. Identifikace přípravku,

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 06.04.2009 Datum revize: 19.03.2007 Název výrobku: SAE G75W90 Gear Lubricant K05103529EA 1. Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Více

Bezpečnostní list. Datum tisku Přepracován dne: Verze 2011/1 SULFO N. Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví

Bezpečnostní list. Datum tisku Přepracován dne: Verze 2011/1 SULFO N. Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví Strana 1/5 1. Produktové a firemní označení Použití látky: Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví Výrobce: Dovozce: Hechenbichler GmbH AMALGEROL CZ s.r.o. Cusanusweg 7 Kostelní 1228/34

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 19.06.2015 Strana: 1/7 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Obchodní jméno: Účel použití: XTEND-IT Inertní plyn k stabilizaci pro Smooth-On produktů po otevření nádoby

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing) BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 20.2.1997 Strana: 1 Datum revize: Název výrobku: Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 06.08. 2003 Název výrobku: OIL/SAE - 10 W30 GF-3 QUART K04761839AC 1. Identifikace

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 29.04.2016 Strana: 1/8 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Obchodní jméno: EA40, EpoxAcas 650/ 655 / 690, EpoxAcoat Red & Gray EpoxAmite 100, metalset A4, MT-13,

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC Strana 1/5 1 Identifikace látky nebo příprava a výrobce nebo dovozce Údaje o výrobku Obchodní název: Stihl rozpouštědlo pryskyřice Katalogové číslo: 0782 420 1002 Použití látky / příprava: Rozpouštědlo

Více

Bezpečnostní list. Datum tisku Přepracováno dne: Verze 2012/1 KALIMAX TEKUTÝ

Bezpečnostní list. Datum tisku Přepracováno dne: Verze 2012/1 KALIMAX TEKUTÝ Strana 1/5 1. Produktové a firemní označení Použití látky: Draselné hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví Výrobce: Dovozce: Hechenbichler GmbH AMALGEROL CZ s.r.o. Cusanusweg 7 Kostelní 1228/34

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Nivelační hmota Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN UTZ AG Dieselstrasse 3

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh)

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACh) Datum tisku: 02.06.2015 Strana: 1/7 1 Označení látky / směsi a výrobního podniku Údaje o produktu Obchodní jméno: Účel použití: Sorta Clear-Clear 40 Part A&B Výroba umělých hmot na bázi silikonu Výrobce/Dodavatel:

Více

Datum vydání : 03.09.2007 Strana : 1/7. 1.1. Chemický název látky/ WEICON Kyanoakrylátové lepidlo typy VA 20, 100, 300, 1401, 1500, 8312, 8406

Datum vydání : 03.09.2007 Strana : 1/7. 1.1. Chemický název látky/ WEICON Kyanoakrylátové lepidlo typy VA 20, 100, 300, 1401, 1500, 8312, 8406 Datum vydání : 03.09.2007 Strana : 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/ obchodní název přípravku: WEICON Kyanoakrylátové lepidlo typy VA 20, 100, 300,

Více

Bezpečnostní list. podle předpisu (EU) č. 1907/2006. FINOTRAY Pryskyřice polymerující za studena

Bezpečnostní list. podle předpisu (EU) č. 1907/2006. FINOTRAY Pryskyřice polymerující za studena Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku Čislo výrobku 15050 / 15051 Identifikace výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Více

1 Označení látky-/ směsi a podniku

1 Označení látky-/ směsi a podniku Datum tisku 16.06.2010 Bezpečnostní list Strana: 1 z 6 Rev: 0008; US-Nr: 892 1 Označení látky-/ směsi a podniku Údaje o výrobku Obchodní jméno: Universal Mold Release (Aerosol) Výrobce/Dodavatel: KauPo

Více

Bezpečnostní list pro GL Standard FS /530

Bezpečnostní list pro GL Standard FS /530 1 IDENTIFIKACE PRODUKTU OBCHODNÍ NÁZEV : GL Standard FS KATALOGOVÉ ČÍSLO : 920 529 / 920 530 Doporučené použití: pro in vitro diagnostiku v lidských vzorcích pouze pro profesionální použití VÝROBCE: DiaSys

Více

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 Pěnový čistič interiéru Strana 1 z 5 Č. SDB : 173436 Datum revize v zahraničí: 12.11.2008 Datum revize v ČR: 28.11.2008 Datum vyhotovení v ČR: 19.11.2002 Obchodní

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 MAKRAKRAFT

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 MAKRAKRAFT Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi čisticí prostředek

Více

Datum tisku Bezpečnostní list Strana: 1/6 Přepracováno: dle 91/155/EHS Rev: 0006; US-Nr: 7128

Datum tisku Bezpečnostní list Strana: 1/6 Přepracováno: dle 91/155/EHS Rev: 0006; US-Nr: 7128 Datum tisku 27.04.2010 Bezpečnostní list Strana: 1/6 Rev: 0006; US-Nr: 7128 1 Označení látky-/ směsi a podniku Údaje o výrobku Obchodní jméno: Ease Release 205 Výrobce/Dodavatel: KauPo Kautschuk & Polymere

Více

Bezpečnostní list. podle směrnice EK 2001/58/ES. Datum vydání 07.12.2007 30844 / 30845

Bezpečnostní list. podle směrnice EK 2001/58/ES. Datum vydání 07.12.2007 30844 / 30845 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku Čislo výrobku 30844 / 30845 Identifikace výrobce, dovozce,

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Kälte Top

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Kälte Top Strana 1 z 6 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Podrobné údaje o dodavateli bezpečnostního listu

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) CALCIDENT. Datum vydání: 18.7.2013 Strana 1 z 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) CALCIDENT. Datum vydání: 18.7.2013 Strana 1 z 5 Datum vydání: 18.7.2013 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace výrobku: Název výrobku: Calcident 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití:

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/ / 68030

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/ / 68030 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Identifikace látky nebo přípravku Čislo výrobku: Látky-skupiny : 68029 / 68030 Identifikace výrobce, dovozce, prvního distributora nebo

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Údaje k produktu Číslo výrobku: 017127 Použití látky / přípravku Mazací tuk Identifikace výrobce/dovozce: KLÜBER LUBRICATION MÜNCHEN

Více

ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti. ODDÍL 3: Složení/informace o složkách

ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti. ODDÍL 3: Složení/informace o složkách ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Čistící prostředky. k soukromým účelům.

Více

EU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu (ES) č. 1907/2006 (REACH) Speciální čisticí tablety Materiálové číslo 0062N

EU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu (ES) č. 1907/2006 (REACH) Speciální čisticí tablety Materiálové číslo 0062N Verze 1 / Strana 1 z 5 Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku: Použití látky/přípravku Čisticí prostředek 1. Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku Identifikace společnosti/podniku

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. DPD 3 Pill_501321

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. DPD 3 Pill_501321 Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití 1.3 Podrobné údaje o dodavateli bezpečnostního

Více

1 Označení látky-/ směsi a podniku

1 Označení látky-/ směsi a podniku Datum tisku 27.04.2010 Bezpečnostní list Strana: 1 z 7 Rev: 0009; US-Nr: 476 1 Označení látky-/ směsi a podniku Údaje o výrobku Obchodní jméno: Smooth-Čast 300, 300Q, 305, 310 Part A Výrobce/Dodavatel:

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 31.07. 2007 Název výrobku: MOPAR WK Power Steering Fluid K05142893AE 1. Identifikace přípravku,

Více

Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 231/2004

Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 231/2004 Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 231/2004 Datum vydání: 16.10.06 Datum revize: 10.12.06 Strana: 1/6 Název výrobku: Rychlotuhnoucí podsyp FERMACELL 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce,

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 06.04. 2009 Datum revize: 20.03. 2007 Název výrobku: Automatic Transmission Fluid ATF+4 K05103527EA 1. Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 641, 642, 640X Číslo ES (EINECS): 268-338-3 Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro

Více

13.04.2012 21.02.02 / MM 25.03.02 / MM 1 / 7. Erbslöh Geisenheim Getränketechnologie GmbH & Co. KG, Erbslöhstraße 1, D-65366 Geisenheim

13.04.2012 21.02.02 / MM 25.03.02 / MM 1 / 7. Erbslöh Geisenheim Getränketechnologie GmbH & Co. KG, Erbslöhstraße 1, D-65366 Geisenheim 13.04.2012 21.02.02 / MM 25.03.02 / MM 1 / 7 1 Označení výrobku a název společnosti Údaje o výrobku Aktivní uhlí, granulované Obchodní název Granucol GE Číslo výrobku 1201.. Výrobce / Dodavatel: Erbslöh

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Armovací lepidlo FERMACELL HD

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Armovací lepidlo FERMACELL HD Datum vydání: 27. 07. 2005 Datum revize: 05. 08. 2012 Strana: 1/6 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Armovací lepidlo

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Rychlý odstraňovač mastných a olejových nečistot Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce:

Více

Bezpečnostní list Strana 1 z 5

Bezpečnostní list Strana 1 z 5 Bezpečnostní list Strana 1 z 5 1. Označení látky nebo přípravku Údaje o výrobku Obchodní název: Použití: Sítotisková barva vodou ředitelná VU K potisku přírodního textilu sítotiskovou technikou. Výrobce:

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Silosept. Xi - Dráždivý

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Silosept. Xi - Dráždivý Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Podrobné údaje o dodavateli bezpečnostního listu

Více

Lepidlo Armaflex 525 Reg. č. D 2358 aktualizace 21/11/00, nahrazuje verzi z 28/06/99 Status: 02.02.2001 Strana: 1 (ze 7)

Lepidlo Armaflex 525 Reg. č. D 2358 aktualizace 21/11/00, nahrazuje verzi z 28/06/99 Status: 02.02.2001 Strana: 1 (ze 7) BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE v souladu s 91/155/EHS Lepidlo Armaflex 525 Reg. č. D 2358 aktualizace 21/11/00, nahrazuje verzi z 28/06/99 Status: 02.02.2001 Strana: 1 (ze 7) 1 LÁTKA / PROSTŘEDEK A NÁZEV SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) DEPURAL NEO. Datum vydání: Strana 1 z Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) DEPURAL NEO. Datum vydání: Strana 1 z Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Datum vydání: 4.7.2013 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace výrobku: Depural Neo 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: K očištění

Více

Datum vydání: 25.12.2008 Revize: 20.12.2006

Datum vydání: 25.12.2008 Revize: 20.12.2006 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: IN 006 Použití látky / přípravku Produkty Intumex se využívají v oblasti protipožárního těsnění

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný prípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V.

Více

Elektrolyt chloridu litného 1 mol/l v etanolu (9830)

Elektrolyt chloridu litného 1 mol/l v etanolu (9830) Bezpečnostní list Elektrolyt chloridu litného 1 mol/l v etanolu (9830) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Použití látky nebo přípravku / příprava Chemická charakteristika Elektrolyt

Více

EG bezpečnostní list podle směrnice Komise 91/155/EWG Obchodní název: HS ThermoTabs

EG bezpečnostní list podle směrnice Komise 91/155/EWG Obchodní název: HS ThermoTabs Printed: 11.03.2009 Seite 1/5 1. Označení látky/přípravku a identifikace výrobce Obchodní název:: HS ThermoTabs Doporučené použití: Prostředek na čištění nástrojů Pokud jde o prodej letenek: Henry Schein

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: xxxx7993 Použití látky / přípravku Lepidlo Dle obchodního názvu/specifikace produktu Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list Strana 1 z 6

Bezpečnostní list Strana 1 z 6 Bezpečnostní list Strana 1 z 6 1. Označení látky nebo přípravku Údaje o výrobku Obchodní název: Použití: Čistící přípravek. K čištění sítotiskových šablon. Výrobce: SIBAR s.r.o., Na louži 11a, 101 00 Praha

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. L2200 MolyVer Molybdenum Reagent. emea.productstewardship@ge.com.

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. L2200 MolyVer Molybdenum Reagent. emea.productstewardship@ge.com. Strana 1 z 6 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Činidlo pro analýzu

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 367, 368, 369, 368X Číslo ES (EINECS): 268-338-3 Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky MŽP 27/1999 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky MŽP 27/1999 Sb. 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. CHEMICKÝ NÁZEV LÁTKY/OBCHODNÍ NÁZEV PŘÍPRAVKU: Základní parketový lak na vodní bázi. Číslo CAS: přípravek Číslo ES (EINECS): přípravek Další

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. BCF 692 Reagent D 1/1

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. BCF 692 Reagent D 1/1 Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: Číslo ES: 7732-18-5 213-791-2 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

Nüssle GmbH&Co. KG Isoliermittel für Härtetechnik Tel: 0049 7452 93205-0 Iselshauserstr. 55 Fax: 0049 7452 93205-20 D-72202 Nagold

Nüssle GmbH&Co. KG Isoliermittel für Härtetechnik Tel: 0049 7452 93205-0 Iselshauserstr. 55 Fax: 0049 7452 93205-20 D-72202 Nagold 1. Látka/přípravek a firemní označení Údaje o produktu: Ochranný nátěr proti oxidaci a oduhličení Obchodní označení: Nüssle GmbH&Co. KG Isoliermittel für Härtetechnik Tel: 0049 7452 93205-0 Iselshauserstr.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Svésedlice 67 Fax: +420 585 129 040 78354 IČO: 259 073 79

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Svésedlice 67 Fax: +420 585 129 040 78354 IČO: 259 073 79 v souladu s nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1 z 6 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Obchodní jméno: Havel cell P1 Polyesterová pěna pro výrobu sendviče 1.2. Použití

Více