ŘÁD STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŘÁD STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU"

Transkript

1 ŘÁD STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tento vnitřní předpis vychází ze zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a ze Statutu Ostravské univerzity v Ostravě, především z jeho Studijního a zkušebního řádu a ze Statutu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě. (2) Řád doktorského studia Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě (dále jen řád ) stanoví pravidla studia v doktorských studijních programech na Filozofické fakultě Ostravské univerzity v Ostravě (dále jen FF OU ). Článek 2 Základní ustanovení (1) Doktorské studium se uskutečňuje v rámci akreditovaných doktorských studijních programů. Seznam doktorských studijních programů a jejich oborů je zveřejněn na úřední desce. (2) Doktorský studijní program je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti výzkumu nebo vývoje. Cílem doktorského studia je prohloubení teoretických základů ve zvoleném oboru studia, zvládnutí metodiky vědecké práce, rozvíjení tvůrčích schopností a jejich využití při řešení vědeckého problému. (3) FF OU může uskutečňovat doktorský studijní program ve spolupráci s jinou fakultou, s jinými vysokými školami a dalšími vědeckými pracovišti na základě uzavřené dohody. (4) Standardní doba studia je tři roky. Maximální délka studia je pět let. (5) Doktorské studijní programy se uskutečňují formou: a) prezenčního studia, b) kombinovaného studia. Článek 3 Oborová rada (1) Studium v doktorském studijním programu sleduje a hodnotí oborová rada podle 47 odst. 6 zákona o vysokých školách. (2) Kandidáty na členy oborové rady navrhuje děkan z předních pedagogických a vědeckých pracovníků fakulty a jiných vysokých škol a vědeckých pracovišť. (3) Členy oborové rady jmenuje a odvolává děkan po schválení vědeckou radou fakulty. Doba ustanovení oborové rady je shodná s dobou platnosti akreditace doktorského studijního programu. Členové oborové rady mohou být pověřeni výkonem funkce opakovaně. (4) Oborová rada je nejméně pětičlenná. Předsedu oborové rady volí ze svého středu její členové. Předseda je zvolen nadpoloviční většinou všech hlasů.

2 (5) Zasedání oborové rady svolává její předseda podle potřeby, nejméně však jedenkrát ročně. O výsledcích tohoto jednání se pořizuje zápis, který předseda oborové rady odevzdává děkanovi. (6) Oborová rada: a) upřesňuje obsah doktorského studijního programu a podílí se na jeho organizaci; b) navrhuje složení přijímacích komisí pro přijímací zkoušky do doktorského studijního programu a specifikuje požadavky; c) navrhuje školitele (případně konzultanty) a předkládá návrhy děkanovi, děkan jmenuje a odvolává školitele; d) vyjadřuje se k návrhům témat disertačních prací a k jejich změnám; e) iniciuje, projednává a koordinuje studijní program, přednášky, semináře a další složky studia a vědecké práce studentů; f) v souladu s doktorským studijním programem upřesňuje požadavky pro státní doktorské zkoušky; g) navrhuje děkanovi předsedu a členy komise pro státní doktorskou zkoušku, datum a místo konání státní doktorské zkoušky; h) navrhuje děkanovi předsedu a členy komise pro obhajobu disertační práce, datum a místo konání obhajoby disertační práce; i) navrhuje děkanovi fakulty ukončení studia v doktorském studijním programu, jestliže student neplní své studijní povinnosti. Článek 4 Školitelé (1) Studium v doktorském studijním programu probíhá podle individuálního studijního plánu pod vedením školitele. Školitele pro daného studenta jmenuje a odvolává děkan na návrh oborové rady. (2) Školiteli mohou být jmenování profesoři, docenti nebo pracovníci fakulty s vědeckou hodností a s publikační aktivitou. (3) Školitel odpovídá za průběh doktorského studia a vykonává tyto činnosti: a) navrhuje po dohodě se studentem téma disertační práce a vede studenta při práci na tomto tématu; b) sestavuje za účasti studenta jeho individuální studijní plán; c) vede odbornou přípravu studenta; d) provádí kontrolu studijních povinností a jejich plnění; e) vypracovává stanovisko o průběhu studia studenta v doktorském studijním programu formou hodnotící zprávy. (4) Pokud v průběhu studia v doktorském studijním programu nastanou skutečnosti bránící školiteli v řádném vedení studenta, může z funkce školitele odstoupit. Odstoupení oznámí písemně předsedovi oborové rady a ten tuto skutečnost oznámí děkanovi. Oborová rada navrhne děkanovi jmenování nového školitele. Oborová rada musí zajistit, aby dopad této skutečnosti na studenta byl minimální. Článek 5 Přijímání ke studiu a zápis do studia (1) Přijímací řízení do studia v doktorském studijním programu se zahajuje doručením přihlášky ke studiu na FF OU. (2) Přijímací řízení a termín přijímacích zkoušek do doktorského studijního programu se zveřejňuje na úřední desce fakulty a na internetových stránkách fakulty. Lhůtu pro

3 podání přihlášek ke studiu, podmínky pro přijetí, termín a způsob ověřování jejich splnění zveřejní fakulta na základě písemného návrhu oborové rady s předstihem nejméně čtyř měsíců na úřední desce fakulty a na internetu. Návrh předkládá oborová rada děkance/děkanovi fakulty. (3) Pro přijímací zkoušku do doktorského studijního programu si uchazeč připraví projekt zamýšlené disertační práce, který zašle spolu s dalšími požadovanými doklady zveřejněnými podle odst. 2 na studijní oddělení fakulty. (4) Přijímací zkouška probíhá jako odborná rozprava na základě předloženého projektu a dále podle podmínek přijímacího řízení zveřejněných podle odst. 2. (5) Přijímací řízení se koná před komisí sestavenou z členů oborové rady. Komise je nejméně tříčlenná a jejím předsedou je zpravidla předseda oborové rady. (6) Přijímací komise navrhne/nenavrhne uchazeče k přijetí ke studiu. Je-li k přijetí navrženo více uchazečů, stanoví přijímací komise jejich pořadí. O přijetí uchazeče ke studiu v doktorském studijním programu rozhoduje děkan. (7) Přijatý uchazeč se stává studentem doktorského studijního programu dnem zápisu na FF OU. Článek 6 Průběh studia (1) Doktorský studijní program se realizuje podle kreditního systému studia podle zásad Evropského systému převodu a akumulace kreditů (ECTS). Standardní studijní plán je vytvořen v souladu s akreditačním spisem a se směrnicí rektora o zásadách kreditního systému studia v doktorských studijních programech. (2) Individuální studijní plán je vytvořen v souladu se standardním studijním plánem. Standardní studijní plán stanovuje povinné, povinně volitelné, eventuálně výběrové studijní povinnosti (předměty) doktorského studijního oboru, jejich kreditní ohodnocení a způsob jejich zakončení. (3) Studium v doktorském studijním programu probíhá podle individuálního studijního plánu pod vedením školitele. Student je povinen individuální studijní plán (včetně tématu disertační práce) schválený školitelem odevzdat na studijní oddělení fakulty nejpozději do 3 měsíců ode dne zápisu. (4) Individuální studijní plán v doktorském studijním programu obsahuje: a) seznam předmětů, za které student získává kredity (viz Směrnice rektora o zásadách kreditního systému studia v doktorských studijních programech); b) časové rozvržení výuky, zkoušek a odborné a vědecké činnosti; c) téma disertační práce s uvedením cíle a hlavních metodických postupů, včetně seznamu odborné literatury; d) plán studijních pobytů v ČR a v zahraničí; e) vystoupení na studentských vědeckých konferencích a dalších konferencích; f) zapojení do vědecké a pedagogické činnosti na základě dohody s vedoucím školícího pracoviště. (5) Student si každoročně pro daný akademický rok zapisuje své studijní povinnosti (předměty) do elektronického informačního systému. (6) Absolvování studijních povinností (předmětů) je klasifikováno slovy vyhověl(a) nevyhověl(a). Pokud je student klasifikován stupněm nevyhověl, má právo využít jednoho opravného termínu.

4 (7) Absolvování jednotlivých studijních povinností (předmětů) je evidováno v elektronickém informačním systému a v Zápisu o studijních, výzkumných, publikačních a pedagogických činnostech a výstupech s nimi spojených v doktorském studijním programu (dále jen zápis ). Absolvování studijních povinností (předmětů) vkládá do elektronického informačního systému pracoviště garantující předmět. Zápis je student povinen po absolvování zkoušky odevzdat na studijní oddělení fakulty. (8) Podle výsledků hodnocení může školitel navrhnout oborové radě případné změny v individuálním studijním plánu. (9) Při nesplnění požadavků vyplývajících ze studia v doktorském studijním programu může oborová rada navrhnout děkanovi, aby studentovi ukončil studium podle 56 odst. 1 písm. b) zákona. (10) Za nesplnění požadavků podle odst. 9 je považováno rovněž nesplnění minimálního kreditního ohodnocení podle směrnic rektora o zásadách kreditního systému studia v doktorských studijních programech. (11) Podá-li student žádost o převod z jedné formy studia do jiné formy studia téhož doktorského studijního programu, musí žádost schválit děkan. Žádost musí obsahovat vyjádření školitele a předsedy oborové rady. (12) Přerušení studia povoluje děkan na žádost studenta. Přerušení se řídí ustanoveními Studijního a zkušebního řádu FF OU. Článek 7 Ukončení studia (1) Studium v doktorském studijním programu se ukončuje: a) složením státní doktorské zkoušky a obhajobou disertační práce podle 47 odst. 4 a 55 zákona; b) zanecháním studia na vlastní žádost podle 56 odst. 1 písm. a) zákona; c) na návrh oborové rady, nesplní-li student požadavky vyplývající ze studia v doktorském studijním programu podle 56 odst. 1 písm. b) zákona; d) nesplní-li student požadavky vyplývající ze studia v doktorském studijním programu podle 56 odst. 1 písm. b) zákona, a to podle směrnice rektora o zásadách kreditního systému studia v doktorských studijních programech týkající se kreditního minima; e) při nesplnění podmínek pro absolvování studia ve stanovené maximální době studia podle 56 odst. 1 písm. b) zákona; f) vyloučením ze studia podle 65 odst. 1 písm. c) nebo 67 zákona a v souladu s ustanoveními disciplinárního řádu fakulty; g) odnětím akreditace nebo zánikem akreditace doktorského studijního programu podle 56 odst. 1 písm. c) a d) zákona. (2) Absolventům studia v doktorských studijních programech se uděluje akademický titul doktor (ve zkratce Ph.D. uváděné za jménem). (3) Dokladem o řádném ukončení studia v doktorském studijním programu (dle bodu 1 a) je vysokoškolský diplom a dodatek k diplomu. Tyto doklady jsou absolventovi vydány zpravidla při akademickém obřadu.

5 Článek 8 Státní doktorská zkouška (1) Státní doktorskou zkouškou má student prokázat hluboké znalosti ve zvoleném oboru doktorského studia, včetně znalostí základních metod vědecké práce, a způsobilost osvojovat si nové poznatky vědy. (2) Státní doktorská zkouška se koná před zkušební komisí, kterou navrhuje předseda oborové rady a schvaluje děkan z řad profesorů, docentů nebo významných odborníků v daném oboru. Členem komise je zpravidla školitel. Alespoň dva členové nejsou členy akademické obce fakulty. (3) Rozsah požadavků na znalosti vychází ze studijního programu a individuálního studijního plánu studenta. (4) Průběh a vyhlášení výsledků státní doktorské zkoušky je veřejné. Podmínkou jejího konání je splnění povinností stanovených v individuálním studijním plánu a dosažení požadovaných kreditů. (5) Ke státní doktorské zkoušce se student písemně přihlašuje na studijním oddělení fakulty. Termín jejího konání navrhuje předseda oborové rady a schvaluje děkan. Místo a termín konání státní doktorské zkoušky musí být zveřejněny nejméně měsíc před jejím konáním. (6) Zkušební komise na neveřejném zasedání zhodnotí průběh státní doktorské zkoušky a tajným hlasováním rozhodne o výsledku. (7) K dosažení klasifikace vyhověl je zapotřebí většiny hlasů. V případě rovnosti hlasů rozhodne předseda zkušební komise. (8) O konání zkoušky se vyhotovuje zápis do protokolu, který podepíší všichni členové komise. Předseda komise předá zápis na studijní oddělení fakulty. (9) Státní doktorskou zkoušku lze opakovat jen jednou; komise stanoví podmínky, za kterých může být vykonána, termín konání stanoví děkan. (10) Student má právo odhlásit se ze státní doktorské zkoušky nejpozději týden před jejím konáním. Student, který se ze zkoušky odhlásil, je posuzován, jako kdyby nebyl ke zkoušce přihlášen. Odstoupí-li student od zkoušky po jejím začátku, nedostaví-li se ke zkoušce bez řádné omluvy nebo poruší-li závažným způsobem pravidla zkoušky, je klasifikován nevyhověl. Student se může ze závažných důvodů, zejména zdravotních, omluvit i dodatečně, nejpozději však do pátého dne od určeného termínu konání státní doktorské zkoušky. O dostatečnosti omluvy rozhodne předseda zkušební komise. Článek 9 Disertační práce (1) Disertační práce musí obsahovat původní a uveřejněné výsledky samostatné tvořivé vědecké práce nebo výsledky přijaté k uveřejnění. (2) Rozsah a formu disertační práce stanoví oborová rada. (3) Disertační práce musí být odevzdána v trojím vyhotovení a v elektronické podobě. Předkládá se v jazyce, který je schválen oborovou radou. Formální úprava musí být v souladu s platnou směrnicí rektora. (4) Disertační práci předchází vytištěný autoreferát, který je členěn do těchto částí: a) přehled o současném stavu problematiky, kterou disertační práce zpracovává; b) cíl disertační práce;

6 c) zvolené metody zpracování; d) výsledky s uvedením nových poznatků; e) význam práce pro další rozvoj oboru; f) seznam použité literatury; g) přehled studentovy publikační aktivity vztahující se k disertační práci. (5) Autoreferát odevzdává student předsedovi oborové rady. (6) Student se písemně přihlašuje k obhajobě disertační práce na studijním oddělení fakulty. Termín konání navrhuje předseda oborové rady a schvaluje děkan. Místo a termín obhajoby disertační práce musí být zveřejněny nejméně měsíc před jejím konáním. (7) Pokud student předkládá k obhajobě disertační práci opakovaně, je nutné uvést původní název disertační práce, přiložit zamítavé rozhodnutí oborové rady a uvést rozdíly mezi oběma pracemi. Článek 10 Komise pro obhajobu disertační práce (1) Pro ustanovení komise pro obhajobu disertační práce platí stejná pravidla jako pro ustanovení zkušební komise pro státní doktorskou zkoušku podle odst. 2 čl. 8. Komise pro obhajobu disertační práce a zkušební komise pro státní doktorskou zkoušku může být totožná. Článek 11 Oponenti a posudky disertační práce (1) Předseda oborové rady navrhne děkanovi dva oponenty, kteří jsou odborníky v příslušném vědním oboru. Oponenty jmenuje děkan fakulty. (2) Oponentem nemůže být školitel nebo spoluautor. Minimálně jeden oponent musí být z jiné než akademické obce fakulty. Oponenti práci posoudí a vyhotoví písemný posudek, který nejpozději do jednoho měsíce odevzdají v trojím vyhotovení příslušnému předsedovi oborové rady. (3) V závěru posudku musí být jednoznačně vyjádřeno, zda oponent práci k obhajobě doporučuje, či nikoli. (4) Oponent se musí vyjádřit: a) k zvolenému tématu; b) k metodám zpracování; c) k výsledkům práce. Článek 12 Příprava obhajoby (1) Předseda oborové rady nebo předseda komise pro obhajoby disertačních prací rozhodne, zda student splnil všechny stanovené podmínky obhajoby, a po obdržení posudků oponentů určí termín a místo konání obhajoby. (2) Předseda oborové rady nejpozději čtyři týdny před jejím konáním písemně oznámí termín a místo konání obhajoby disertační práce: a) studentovi; b) vedoucímu školícího pracoviště; c) školiteli; d) členům komise pro obhajoby disertací; e) oponentům;

7 f) studijnímu oddělení fakulty. (3) Předseda oborové rady rovněž zajistí rozeslání autoreferátu disertační práce na všechna oborová odborná pracoviště v ČR. (4) Ode dne vyhlášení data obhajoby disertační práce do doby jejího konání je disertace k nahlédnutí na školícím pracovišti. (5) Předseda oborové rady rozešle nejméně 14 dnů před termínem obhajoby disertační práce členům komise a uchazeči oponentní posudky. Článek 13 Obhajoba disertační práce (1) Obhajoba disertační práce je veřejná. Probíhá jako vědecká rozprava mezi studentem, oponentem, členy komise a dalšími účastníky obhajoby. (2) Účast oponentů je povinná. Jen zcela mimořádně se koná v nepřítomnosti jednoho oponenta. (3) Obhajobu disertační práce lze opakovat jen jednou. (4) Obhajobu nesmí řídit oponenti nebo školitel. Při obhajobě disertační práce se postupuje následovně: a) obhajobu zahájí předseda komise, uvede stručný životopis studenta, sdělí téma disertační práce a přehled přednesených a publikovaných vědeckých prací studenta, přečte hodnotící zprávu školitele; b) student vyloží stručně podobu disertační práce; c) oponenti přednesou v celé šíři své posudky, za nepřítomnosti oponenta přečte posudek předseda komise nebo člen komise pro obhajoby; d) student zaujme stanovisko k posudkům oponentů, popřípadě k jejich připomínkám a dotazům; e) předseda komise seznámí přítomné s případně došlými připomínkami k práci a zahájí diskusi; f) předseda komise uzavře veřejné zasedání komise. (5) O průběhu obhajoby je pořízen zápis do protokolu, který podepíše předseda a všichni členové komise. (6) Po skončení obhajoby se koná neveřejné zasedání komise, na kterém její členové zhodnotí průběh obhajoby a tajným hlasováním rozhodnou o jejím výsledku. Obhajoba je klasifikována stupněm vyhověl(a) nevyhověl(a). (7) Předseda komise odevzdá protokol o konání obhajoby disertační práce děkanovi fakulty. (8) Pokud je výsledek hlasování záporný, komise se usnese na odůvodnění zamítavého stanoviska. Rozhodnutí se studentovi zašle v písemné podobě a jeho stejnopis se založí do protokolu. (9) V případě neúspěšné obhajoby je možné přepracovat a doplnit disertaci, a to jen jednou. Nová obhajoba se může konat nejdříve za šest měsíců. (10) Obhájená disertační práce je uložena v Univerzitní knihovně OU v souladu s příslušnou směrnicí rektora.

8 Článek 14 Ekonomické zabezpečení (1) Studentovi v prezenční formě studia může být přiznáno stipendium podle 91 odst. 4 písm. c) zákona o vysokých školách, čl. 6 Stipendijního řádu Ostravské univerzity v Ostravě. Článek 15 Závěrečná ustanovení (1) Řád se v plnosti uplatňuje u studentů doktorského studijního programu, kteří byli přijati ke studiu od akademického roku 2008/2009. U studentů, kteří byli přijati ke studiu v akademickém roce 2007/2008 a dříve, se uplatňuje tento řád v plném rozsahu s výjimkou ustanovení o zásadách kreditního systému studia. (2) Zrušuje se Řád doktorského studia Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě ze dne 18. května 2004 včetně jeho příloh s výjimkou definování studijních povinností, které zůstávají v platnosti pro studenty přijaté ke studiu v akademickém roce 2007/2008 a dříve. (3) Návrh tohoto řádu byl schválen Akademickým senátem FF OU dne (4) Tento řád projednala Vědecká rada FF OU na svém zasedání dne (5) Tento řád je přílohou Statutu FF OU. doc. PhDr. Eva Mrhačová, Csc., v. r. děkanka

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Článek 1 Základní ustanovení (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty, statutem

Více

Článek 1 Obecná ustanovení

Článek 1 Obecná ustanovení ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Článek 1 Obecná ustanovení 1. Tento řád vychází ze zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách (zákon o vysokých školách) v platném znění

Více

Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU 30. září 2011

Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU 30. září 2011 Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU 30. září 2011 Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou

Více

ČÁST TŘETÍ DOKTORSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY

ČÁST TŘETÍ DOKTORSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY ČÁST TŘETÍ DOKTORSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY Článek 17 Individuální studijní plán (1) Doktorský studijní program (dále jen DSP ) je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti výzkumu nebo

Více

Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od do 31.8.

Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od do 31.8. Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od 15.2.2002 do 31.8.2004) Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Studijní a zkušební řád pro

Více

Příloha a) Studijního a zkušebního řádu FAMU ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU FAMU

Příloha a) Studijního a zkušebního řádu FAMU ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU FAMU Příloha a) Studijního a zkušebního řádu FAMU ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU FAMU 1. Obecná ustanovení 1.1. Doktorský studijní program je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti

Více

Rámcová pravidla doktorského studia Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze platná od 1. listopadu 2017

Rámcová pravidla doktorského studia Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze platná od 1. listopadu 2017 Rámcová pravidla doktorského studia Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze platná od 1. listopadu 2017 Studium v doktorském studijním programu na FAMU probíhá v souladu se zněním

Více

Článek 1 Základní ustanovení

Článek 1 Základní ustanovení UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY Směrnice č. 9/2014 Věc: Obhajoba disertačních prací v doktorském studijním programu P2612 Elektrotechnika a informatika na Fakultě elektrotechniky

Více

Vnitřní předpisy Veterinární a farmaceutické univerzity Brno

Vnitřní předpisy Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. května 2007

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

Rigorózní řád Farmaceutické fakulty v Hradci Králové

Rigorózní řád Farmaceutické fakulty v Hradci Králové UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Rigorózní řád Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. g) zákona č. 111/1998

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15. ZÁŘÍ 2010

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15. ZÁŘÍ 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006

Více

Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Řád rigorózního řízení. č.j. OU-12592/11-2011 V Ostravě dne 21.2.

Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Řád rigorózního řízení. č.j. OU-12592/11-2011 V Ostravě dne 21.2. Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Řád rigorózního řízení č.j. OU-12592/11-2011 V Ostravě dne 21.2.2011 Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Řád rigorózního

Více

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ RIGORÓZNÍ ŘÁD FAKULTY HUMANITNÍCH STUDIÍ

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ RIGORÓZNÍ ŘÁD FAKULTY HUMANITNÍCH STUDIÍ UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ RIGORÓZNÍ ŘÁD FAKULTY HUMANITNÍCH STUDIÍ Akademický senát Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně podle čl. 6 odst. 1 písm. a) Statutu Univerzity Tomáše

Více

ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice

ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení Řád rigorózního řízení upravuje v souladu s 46 odst. 5, 99 odst. 5 zákona č. 111/1998

Více

ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA

ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA 1 Organizace doktorského studia (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty a statutem OU,

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Ročník 2014 Praha dne 15. září 2014 Částka: 11 O B S A H Pokyn rektora Policejní akademie České republiky v Praze, kterým

Více

Vyhláška děkanky č. 23VD/2014 o rigorózním řízení

Vyhláška děkanky č. 23VD/2014 o rigorózním řízení Děkanka Fakulty pedagogické Sedláčkova 38, 306 14 Plzeň Tel.: +420 377 636 000 Fax: +420 377 636 002 e-mail: coufalov@fpe.zcu.cz V Plzni 15. prosince 2014 ZCU /2014/DFPE/Pel Vyhláška děkanky č. 23VD/2014

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Kód: SD/01/18 Druh: Směrnice děkana Název: Pokyny pro organizaci, průběh a hodnocení státních závěrečných zkoušek na Fakultě aplikované informatiky UTB ve Zlíně Organizační Fakulta aplikované informatiky

Více

Směrnice, kterou se provádí některá ustanovení. Studijního a zkušebního řádu UP

Směrnice, kterou se provádí některá ustanovení. Studijního a zkušebního řádu UP A-14/5/SD A-14/5/SD PŘÍRODOVĚDECK[ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PŘF Směrnice, kterou se provádí některá ustanovení Studijního a zkušebního řádu UP Obsah: Provedení některých

Více

Úplné znění studijního a zkušebního řádu doktorského studia Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24.

Úplné znění studijního a zkušebního řádu doktorského studia Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. Úplné znění studijního a zkušebního řádu doktorského studia Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Opava, červenec 2017 Úplné znění studijního a zkušebního

Více

Vyhláška děkana č. 1D/16 Řád rigorózního řízení Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni

Vyhláška děkana č. 1D/16 Řád rigorózního řízení Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni V Plzni dne 8. 6. 2016 ZCU 015914/2016 Vyhláška děkana č. 1D/16 Řád rigorózního řízení Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni Část první Základní ustanovení Článek 1 Úvodní ustanovení Toto

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Ročník 2014 Praha dne 15. září 2014 Částka: 11 O B S A H Pokyn rektora Policejní akademie České republiky v Praze, kterým

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 31. března 2014

Více

Směrnice děkana č. 7/2010 a 10/2013 Opatření děkana pro organizaci studia na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze

Směrnice děkana č. 7/2010 a 10/2013 Opatření děkana pro organizaci studia na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze Směrnice děkana č. 7/2010 a 10/2013 Opatření děkana pro organizaci studia na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto Opatření děkana pro organizaci studia

Více

Směrnice EkF_SME_07_ 003 ke studiu v doktorských studijních programech a jednací řád oborových rad

Směrnice EkF_SME_07_ 003 ke studiu v doktorských studijních programech a jednací řád oborových rad Účinnost dokumentu od: 3. 1. 2017 Směrnice EkF_SME_07_ 003 ke studiu v doktorských studijních programech Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V

Více

Č.j: OU-93783/ V Ostravě Směrnice děkana č. 16/2015

Č.j: OU-93783/ V Ostravě Směrnice děkana č. 16/2015 Přírodovědecká fakulta OU v Ostravě 30.dubna 22 701 03 Ostrava Č.j: OU-93783/31-2015 V Ostravě 16. 12. 2015 Směrnice děkana č. 16/2015 O státních závěrečných zkouškách na Přírodovědecké fakultě OU a obhajobách

Více

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Jméno Funkce Datum Podpis Garant: doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. proděkanka pro 18. 10. 2018 vědu a výzkum Právní kontrola: Mgr.

Více

OPATŘE Í DĚKA KY Č. 10/2009 O PRŮBĚHU STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJ ÍM PROGRAMU

OPATŘE Í DĚKA KY Č. 10/2009 O PRŮBĚHU STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJ ÍM PROGRAMU JIHOČESKÁ U IVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH PEDAGOGICKÁ FAKULTA OPATŘE Í DĚKA KY Č. 10/2009 O PRŮBĚHU STUDIA V DOKTORSKÉM STUDIJ ÍM PROGRAMU 1. Všeobecná ustanovení a) Doktorský studijní program (DSP)

Více

Směrnice děkana č. 2/2017 ZÁVĚREČNÉ PRÁCE A STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH

Směrnice děkana č. 2/2017 ZÁVĚREČNÉ PRÁCE A STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH Směrnice děkana č. 2/2017 Název: ZÁVĚREČNÉ PRÁCE A STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: prof. Dr. Ing. Petr Lenfeld děkan

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Pedagogické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1. ZÁŘÍ 2017

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1. ZÁŘÍ 2017 Vnitřní předpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení

Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení Článek 1 Úvodní ustanovení Tato směrnice o rigorózním řízení na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerizty (dále jen FSpS MU ) v souladu s 46 odst. 5 a

Více

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN FILOZOFICKÁ FAKULTA UP SMĚRNICE DĚKANA SD-01/2013 SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN Obsah: Směrnice stanoví podrobnosti konání rigorózního řízení na FF UP Zpracoval: doc. PhDr.

Více

KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA

KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Č.j. 810/13 V Praze dne 16. května 2013 OPATŘENÍ DĚKANA č. 4/2013 Státní doktorská zkouška a obhajoba disertační práce na Katolické teologické fakultě

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. února 2013 pod

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 13.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 13. Účinnost dokumentu od: 1.9.2007 STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 13. července 2007 Řízená kopie č.: Razítko:

Více

ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1. Studium v bakalářském studijním programu je uskutečňováno

Více

LÉKAŘSKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI směrnice děkana 3/2002

LÉKAŘSKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI směrnice děkana 3/2002 3/2002 LÉKAŘSKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI směrnice děkana 3/2002 STUDIJNÍ, ZKUŠEBNÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracovali: proděkanka

Více

Směrnice děkana FZV UP ke Studijnímu a zkušebnímu řádu. Univerzity Palackého v Olomouci. postgraduální studium

Směrnice děkana FZV UP ke Studijnímu a zkušebnímu řádu. Univerzity Palackého v Olomouci. postgraduální studium FZV-SD-1/2014 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA Směrnice děkana FZV UP ke Studijnímu a zkušebnímu řádu Univerzity Palackého v Olomouci postgraduální studium Obsah: Touto směrnicí

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY SMĚRNICE DĚKANA. Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY SMĚRNICE DĚKANA. Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY SMĚRNICE DĚKANA Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc OBSAH: Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ ze dne 24. června 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava Garant dokumentu: Proděkan pro vědu a výzkum FAST_SME_10_005 Verze:H Účinnost dokumentu od: 10.6.2014 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Podmínky přijetí

Více

~~; r:::: :~vá ředitelka odboru vysokých škol

~~; r:::: :~vá ředitelka odboru vysokých škol Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě ~~; r:::: :~vá ředitelka odboru vysokých škol Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů uskutečňovaných Slezskou univerzitou v Opavě

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tento řád Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) upravuje podmínky v souladu se zákonem č.111/1998

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ze dne 24.

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ze dne 24. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 24. května 2012

Více

Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol

Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol ..... ~:. Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol v Rád rigorózního řízení Slezské univerzity v Opavě ze dne 8. srpna 2017 Opava, srpen 2017 v Rád rigorózního řízení Slezské univerzity v

Více

DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 18/2017. Organizace doktorského studia na Dopravní fakultě Jana Pernera

DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 18/2017. Organizace doktorského studia na Dopravní fakultě Jana Pernera DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 18/2017 Věc: Působnost: Organizace doktorského studia na Dopravní fakultě Jana Pernera studenti doktorských studijních programů Den vydání:

Více

FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ VNITŘNÍ NORMA Ev. č. 44/8/2010-2994/FVZ V Hradci Králové dne 19. února 2010 Výtisk jediný Počet listů: 12 Schvaluji: plk. doc. MUDr. Roman Chlíbek, Ph.D. děkan FVZ Směrnice

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b)

Více

Informace o rigorózním řízení ve studijním oboru. Mezinárodní a regionální vztahy v průmyslovém vlastnictví

Informace o rigorózním řízení ve studijním oboru. Mezinárodní a regionální vztahy v průmyslovém vlastnictví Informace o rigorózním řízení ve studijním oboru Mezinárodní a regionální vztahy v průmyslovém vlastnictví V souvislosti ze získáním akreditace pro uskutečňování rigorózního řízení ve studijním programu

Více

RIGORÓZNÍ ŘÍZENÍ NA FTK UP V OLOMOUCI

RIGORÓZNÍ ŘÍZENÍ NA FTK UP V OLOMOUCI 13/2 SD 13/2 SD SMĚRNICE DĚKANA (SD) RIGORÓZNÍ ŘÍZENÍ NA FTK UP V OLOMOUCI OBSAH: Tato směrnice upřesňuje Řád rigorózního řízení UP v Olomouci pro FTK UP ZPRACOVAL: doc. PhDr. Zbyněk Svozil, Ph.D. doc.

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006

Více

Opatření rektora č. 66/2017

Opatření rektora č. 66/2017 Opatření rektora č. 66/2017 Název: Výjimky z pravidel studia stanovených Studijním a zkušebním řádem Univerzity Karlovy pro studium v rámci mezinárodního společného studijního programu typu joint-degree

Více

ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU. Článek 1 Úvodní ustanovení

ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU. Článek 1 Úvodní ustanovení ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU Článek 1 Úvodní ustanovení Tento Řád vzdělávání v programech mezinárodně uznávaného kursu (dále jen Řád ) provádí některá ustanovení Řádu celoživotního

Více

Část první Obecná ustanovení. Článek 1. Článek 2 Cíl studia. Článek 3 Formy studia

Část první Obecná ustanovení. Článek 1. Článek 2 Cíl studia. Článek 3 Formy studia Směrnice děkana č. 5/2017 Název: Opatření ke studiu v doktorských studijních programech, které uskutečňuje Fakulta strojní TUL pro studijní programy na dostudování Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant:

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STÁTNÍ RIGORÓZNÍ ZKOUŠKY NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STÁTNÍ RIGORÓZNÍ ZKOUŠKY NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Úplné znění po schválení novely AS UK dne 15. června 2018 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STÁTNÍ RIGORÓZNÍ ZKOUŠKY NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 4. dubna 2017

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 4. dubna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. dubna 2017

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Výnos děkana č. 7/2010

Výnos děkana č. 7/2010 Filozofická fakulta UHK Rokitanského 62, 500 03 Hradec Králové Sídlo fakulty: Nám. Svobody 331, Hradec Králové www.uhk.cz/ff Mgr. Petr Grulich, Ph.D. tel. 493 331 201 děkan e-mail: petr.grulich@uhk.cz

Více

P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ

P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe oboru dějiny umění či historie, pomocných věd historických,

Více

RIGORÓZNÍ ŘÁD PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Podávání přihlášek

RIGORÓZNÍ ŘÁD PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Podávání přihlášek Univerzita Karlova v Praze RIGORÓZNÍ ŘÁD PRÁVNICKÉ FAKULTY Čl. I Úvodní ustanovení Tento řád upravuje postup při přijímání přihlášek ke státní rigorózní zkoušce v oblasti práva, její předmět, průběh a

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. října 2017 pod

Více

Směrnice děkana č. 10/2011. K uskutečňování doktorských studijních programů. Část první

Směrnice děkana č. 10/2011. K uskutečňování doktorských studijních programů. Část první Vysoké učení technické v Brně Fakulta strojního inženýrství V Brně dne 24. 11. 2011 Směrnice děkana č. 10/2011 K uskutečňování doktorských studijních programů (směrnice fakulty k provedení Studijního a

Více

Studium v doktorských studijních programech Článek 36 Doktorský studijní program

Studium v doktorských studijních programech Článek 36 Doktorský studijní program FAKULTA FILOZOFICKÁ Studium v doktorských studijních programech V souladu s čl. 1 odst. 3 a čl. 36 odst.4 Studijního a zkušebního řádu ZČU v Plzni (dále jen SZŘ) děkan FF svým Rozhodnutím č. 7/05 blíže

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Studium v doktorském studijním programu

Více

Pravidla pro konání státní rigorózní zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ze dne

Pravidla pro konání státní rigorózní zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ze dne Pravidla pro konání státní rigorózní zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ze dne 2. 6. 2017 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na Univerzitě Palackého v Olomouci ze dne 1. března 2017

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na Univerzitě Palackého v Olomouci ze dne 1. března 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. března 2017

Více

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Filozofická fakulta Na Mlýnské stoce 35, 370 01 České Budějovice, tel.: (+420) 38 777 1111, 38 777 4801 fax: (+420) 38 777 4812 e-mail: dekan@ff.jcu.cz OPATŘENÍ

Více

UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ. Čl. 1 Úvodní ustanovení UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f) zákona

Více

ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY

ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Druhá novela POS schválená AS UK dne 14. prosince 2018 ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst.

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY SMĚRNICE DĚKANA. Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY SMĚRNICE DĚKANA. Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc OBSAH: Studium v doktorském studijním programu Kinantropologie na FTK UP Olomouc

Více

Čl. 4 Přijímání ke studiu Čl. 5 Zápis do studia

Čl. 4 Přijímání ke studiu Čl. 5 Zápis do studia STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 25. 4. 2018 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Přírodovědecká

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 17. června 1999

Více

METODICKÉ POKYNY KE STÁTNÍM ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM V DOKTORSKÉM STUDIU

METODICKÉ POKYNY KE STÁTNÍM ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM V DOKTORSKÉM STUDIU METODICKÉ POKYNY KE STÁTNÍM ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM V DOKTORSKÉM STUDIU Úvodní stanovení 1. Státní závěrečné zkoušky se řídí 53 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů,

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY STAVEBNÍ č. 4/2012 Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od 1.1. 2016 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů,

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Farmaceutická fakulta v Hradci Králové

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Farmaceutická fakulta v Hradci Králové UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Farmaceutická fakulta v Hradci Králové PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle

Více

Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od do 31.8.

Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od do 31.8. Studijní a zkušební řád pro studenty doktorských studijních programů Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od 1.9.2004 do 31.8.2006) Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Studijní a zkušební řád pro

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA RIGORÓZNÍ ŘÁD

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA RIGORÓZNÍ ŘÁD VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA RIGORÓZNÍ ŘÁD 1 Všeobecná ustanovení 1) Rigorózní řád vychází ze zákona č. 111/1998 Sb. ze dne 22. dubna 1998, o vysokých školách a o změně

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 24. ČERVNA 2011

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 24. ČERVNA 2011 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 25. dubna 2006

Více

Studijní a zkušební řád Vysoké školy realitní - Institut Franka Dysona s.r.o. článek 1 Organizace studia. článek 2 Zápis ke studiu

Studijní a zkušební řád Vysoké školy realitní - Institut Franka Dysona s.r.o. článek 1 Organizace studia. článek 2 Zápis ke studiu Studijní a zkušební řád Vysoké školy realitní - Institut Franka Dysona s.r.o. článek 1 Organizace studia 1. Studium v akreditovaném bakalářském studijním programu je ve Vysoké škole realitní - Institut

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) navazuje na Řád celoživotního

Více

RIGORÓZNÍ ŘÁD PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Podávání přihlášek

RIGORÓZNÍ ŘÁD PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Podávání přihlášek Univerzita Karlova v Praze RIGORÓZNÍ ŘÁD PRÁVNICKÉ FAKULTY Čl. I Úvodní ustanovení Tento řád upravuje postup při přijímání přihlášek ke státní rigorózní zkoušce v oblasti práva, její tématické zaměření,

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM VUT

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM VUT ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM VUT Záhlaví Schválení AS: 30. 5. 2017 Platnost: dnem registrace na MŠMT (viz níže) Účinnost: dnem platnosti Odpovědnost: Odbor tvůrčí činnosti

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH VŠB-TUO Studijní a zkušební řád pro studium v doktorských studijních programech Účinnost dokumentu od: 11.12.2017 STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ

Více

doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D. v. r.

doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D. v. r. Kód: Druh: Název: SD/05/2016 SMĚRNICE DĚKANKY Jednací řád zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání:

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 Obsah ČÁST

Více

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife Čj. MO 170446/2017-2994 Počet listů: 4 Schvaluji: brigádní generál prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D., v. r.,

Více

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STATUT ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Základní ustanovení 1) Academia Rerum Civilium - Vysoká škola politických a společenských

Více

RIGORÓZNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, O.P.S.

RIGORÓZNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, O.P.S. RIGORÓZNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, O.P.S. Čl. 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Rigorózní řád Metropolitní univerzity Praha, o.p.s. upravuje 1 postup přijímání přihlášek ke státní rigorózní zkoušce, která

Více

OPATŘENÍ DĚKANA EF č. 92/2015 k zajištění studia v doktorském studijním programu

OPATŘENÍ DĚKANA EF č. 92/2015 k zajištění studia v doktorském studijním programu OPATŘENÍ DĚKANA EF č. 92/2015 k zajištění studia v doktorském studijním programu 20. 10. 2015 Článek 1 Všeobecná ustanovení 1) Doktorský studijní program (DSP) se uskutečňuje v souladu s příslušnými ustanoveními

Více

PODROBNOSTI POSTUPU PŘI HABILITAČNÍM ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM

PODROBNOSTI POSTUPU PŘI HABILITAČNÍM ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 5. Června 2017

Více

Opatření k doktorskému studiu na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze ze dne

Opatření k doktorskému studiu na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze ze dne Opatření k doktorskému studiu na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze ze dne 19. 10. 2011 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. ze dne

Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. ze dne I. úplné znění Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze ze dne 23. 1. 2015 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ze dne 24. května 2017

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ze dne 24. května 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 24. května 2017

Více

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem B1-08/4-HN UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI HLAVNÍ NORMA UP (HN) B1-08/4-HN Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: Zpracoval: Řád habilitačního

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 27. prosince

Více