Olympionici ve škole

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Olympionici ve škole"

Transkript

1 Naše oblovka V knihovně Výtvarka jinak Soutěžíme! Olympionici ve škole Ze sportu Halloweenské tradice Je čas Vánoc S čerty nejsou žerty Ekocentrum Paleta Dušíkoviny

2 Pf 2017 Milí kamarádi! Přejeme všem krásné Vánoce a hodně zdraví, štěstí a lásky v roce Ať se vám všem daří! Na viděnou v příštím roce! tvůrci časopisu Foto: Pavel K.

3 Vítězství není důvodem k nadřazenosti Chci vyhrát, nikoli však za každou cenu V soutěži bojuji čestně a podle pravidel Svým chováním jdu příkladem mladším sportovcům Foto: Pavel K.

4 Férové sportovní chování je důležité i v každodenních situacích Uznám, že soupeř je lepší Foto: Pavel K. Ten je fakt dobrej!

5 Foto: Pavel K. Pořádně se rozhýbeme a hurá na soutěže!

6 Družstva máme, tak můžeme začít? Jdeme na to! Foto: Pavel K.

7 Foto: Pavel K Soutěžili jsme v různých disciplínách

8 Foto: Pavel K. Ahóój!

9 Trocha historie. Je to původně keltský svátek, který se slaví v USA, Kanadě, Velké Británii, a v dalších anglosaských zemích. Datum Halloweenu je každý rok stejné, slaví se 31. října, den před křesťanskou slavností všech svatých. Mezi symboly Halloweenu patří dýně, kostýmy, masky a strašidelná výzdoba. Název Halloween je zkratkou spojení All Hallows Eve, kterým se ve staroangličtině označoval předvečer dne všech svatých. Lidé si v ten den připomínají své zesnulé předky. První zmínky o svátku sahají až do roku 1745, jméno se v průběhu let pletlo, až vznikl Halloween. Historie Halloweenu sahá do období zimy a nejistoty, kdy skotští Keltové slavili konec žní a příchod zimy, temnější části roku. Od 16. století bylo zvykem chodit v kostýmech stavení od stavení a výměnou za básničku či koledu vybírat potraviny. Strašidelné kostýmy měly představovat duše zemřelých. Bude to kočka? Ani kluci se nenechali zahanbit! Natálie s pečlivostí sobě vlastní zabraná do práce. Foto: Pavel K.

10 Symboly Halloweenu A co symboly? Vydlabané dýně jsou nejznámější symbol Halloweenu, svíčky se do nich vkládaly, aby usnadnili koledníkům orientaci v potemnělých ulicích. Co nejstrašidelnější obličej na dýni měl odhánět zlé duchy. Čarodějnice dle pověr doprovázejí na cestách zlé duchy. Lidé se jich báli a věřili, že na Halloween mají čarodějnice největší moc. Masky a kostýmy sloužily slavícím Keltům k matení zlých duchů. Kočka, další symbol byla za posvátnou bytost považována již Egypťany, kteří ji uctívali jako bohyni úrody. Ve středověku byly černé kočky vnímány jako mazlíčci čarodějnic. To vše jsme dělali ve výtvarce a tak jsme museli dbát na pořádek, abychom neobarvili celou třídu. Kdopak se to schovává? Nálada byla výborná, jak potvrzuje nejen Klaudie.. Foto: Pavel K. Vendy v plné práci.

11 Je to nějak moc zelený!? Moravany Žáci 9. třídy se rozhodli zanechat nesmazatelnou stopu v naší škole. V hodině výtvarné výchovy pod vedením p. uč. Ezrové pracovali na výmalbě své třídy. Práce jim šla od ruky a výsledek není vůbec špatný. Jsme spokojeni, říká Martin. S humorem jde všechno líp! Foto: Pavel K.

12 Foto: redakce

13 Moravany 5. prosinec 2016 si žáci 9. třídy připravili mikulášské vystoupení pro žáky 1. stupně. V jednotlivých třídách svými maskami potrápili nejednoho žáčka a ukápla sem tam i nějaká ta slzička. Ty osušila až drobná sladkost od andělů. Ale nebojme se čertů nic, vždyť to byly jen maškary! Čert aby se kříže bál! Foto: Ladislav J.

14 Ještě společné foto a jdeme nadělovat! Kdopak se to tady schovává?!

15 Adventní doba je obdobím příprav na vánoční svátky a připadá na poslední čtyři neděle před Štědrým dnem. Je to doba, kdy více než jindy myslíme na své blízké, doba rozjímání a dobročinnosti, ale také přípravy dárků a výzdoby našich domovů. Prostě očekávání příchodu a těšení se na Ježíška. Adventní věnce, které jsme si vyrobili budou zdobit hlavně u nás doma. Tak pěkné Vánoce i vám. žáci 7. třídy Foto: redakce

16 Ekologická domácnost Moravany 24.listopad 2016 jsme my žáci 9. třídy navštívili Ekocentrum v Pardubicích s programem Ekologický dům. Vytvořili jsme skupinky po třech a snažili jsme se zařizovat svůj imaginární dům tak, aby měl co nejmenší náklady a co největší přínos pro nás jako majitele. Na začátku jsme měli vstupní hotovost 50 tis. Kč. Za ně jsme nakupovali zařízení (různé věci) jako např.: zateplení pláště domu, podlahy, střechu, kotel na vytápění, domácí spotřebiče, tak aby přinášeli co největší úsporu majiteli domu. A tak jsme počítali a přemýšleli a zase počítali, co a jak by bylo výhodnější, efektivnější. Také jsme srovnávali jaké výhody by mělo bydlení v bytě proti rodinnému domu. Bavili jsme se a nakonec to vidím i jako zkušenost do života! Anežka B. Ohrožená zvířata Moravany 23. listopad 2016 naše třída navštívila ekocentrum v Pardubicích. Tématem byla ohrožená zvířata. Bavili jsme se o tom, že každý den ubývá určitý počet ohrožených zvířat na naší planetě. Za každý vyhynulý druh jsme zhasli jednu svíčku. Po té jsme si zahráli hru, kde v pytli byli uloženy části zvířat, jako želví krunýř, hadí kůže, zub, dolní čelist atd. Hmatem jsme měli poznat, o co se jedná. Také jsme si mohli sáhnout na živá terarijní zvířata, jako např. červenou užovku atd. Moc se nám to líbilo. Moravany V úterý v 7:50 jsme měli sraz u nádraží a vlakem v 8:04. jsme jeli do Pardubiček. Odtud jsme šli do ekocentra. Jenže p. učitelka šla do starého ekocentra a tak jsme se museli vracet. Na programu bylo: zdraví na talíři. Tam jsme si povídali o tom, co bychom měli udělat pro své zdraví a jak to vypadá v různých zemích s jídlem. Pak nám Petr rozdal recepty a začali jsme vařit. Když jsme dovařili tak jsme dali ochutnat ostatním a pak bylo zhodnocení. Nakonec jsme šli umýt nádobí. Vendy S. Foto: archiv časopisu Muf Zdraví na talíři Moravany 22. listopad 2016 Ahoj všichni, jsem tu zase z novými zprávami z Ekocentra kde byl celý 2.stupeň ZŠ Moravany. Každá třída byla v jiný den, ale 7.třída byla V Ekocentru jsme se učili jak jíst zdravě a pokusili jsme se připravit něco dobrého a hlavně zdravého na zub. Pak jsme se představovali jmény. Potom nám paní lektorka dala do kruhu karty a nám rozdala kartičky s plodinami atd.. Potom jsme si posílali velké šablony, kde byli různé státy, jako třeba Čechy, Japonsko, Čína atd.. Všichni jsme se rozdělili do 4 skupin. Následně jsme měli papíry s recepty. My s holkami jsme měly nepečené jáhlové kuličky. Pak za námi přišli kluci a začli nám to ujídat :DD. Ostatní skupiny měli ovocný čaj, čočkovou pomazánku a ovocný salát. Když to bylo všechno hotovo, tak všichni to dali na stůl a mohli jsme se dát do jídla. Nejlepší však byl ale Patrik, který to všechno snědl :D hodně jsme se přitom pobavili :D A to je vše co si pamatuji. Tak ahoj u dalšího výletu.! Klaudie H.

17 Hejtmanův pohár Moravany Dne 30.listopadu 2016 se naše škola konečně dočkala oficiálního předání vítězné trofeje Poháru hejtmana Pardubického kraje, který po celoročním úsilí během školního roku vybojovali žáci a učitelé naší školy. Až druhý ročník této soutěže byl pro naši školu velmi úspěšný a po druhém místě ve školním roce , vybojovala vytoužené první místo. Kromě skleněné plakety ve tvaru poháru, sladkostí pro děti, získala naše škola i šek na finanční částku ,- Kč. Záleželo na každém žákovi, aby časy na stanovené překážkové dráze byly co nejlepší a dovedly nás tak až k nejvyššímu stupni, říká tělocvikář F. Mottl a pokračuje: Poděkování patří všem zúčastněným žákům, ale i ochotným pedagogům, kteří se do akce aktivně zapojili a jimi získané body také značnou měrou přispěly ke získání trofeje. Věřím, že i v letošním roce udělá každý z nás maximum pro obhajobu této trofeje. Poděkování si samozřejmě zaslouží i obětavý organizátor této akce náš sporťák p. uč. František Mottl. L. Januš P.S. Jedinou kaňkou bylo předání u nás ve škole. Organizátoři přislíbili předání u hejtmana kraje, ale ten si pro naše děti neudělal čas jako v jiných krajích ČR. F.M. Foto: František M..

18 SPORTOVNÍ noviny Foto: F. Mottl SPORTOVNÍ noviny okresní kolo chlapců tříd ZŠ. Hrálo se na menší hřiště 3+1 a zúčastnilo se 7 týmů. Naši borci nedokázali porazit ani jednoho soupeře a tak obsadili poslední sedmé místo okresní kolo chlapců ZŠ ( 8. 9.ročník ). Do finálové skupiny ( Pardubice) jsme nepostoupili okresní kolo dívek ZŠ (8.-9. ročník). Konal se následující den po turnaji chlapců. Do bojů o 4 postupová místa zasáhla pětice týmů. Naše holky předvedly dobrý výkon, který měl s postupem času klesající úroveň. Poslední utkání jsme prohráli. To mělo za následek jedinou prohru v turnaji ale až třetí místo celkově. I tak jsme se kvalifikovali do finálové skupiny, která se hraje v Pardubicích Do té doby se budeme snažit naši hru ještě zlepšit se utkaly dívky třídy na okresním finále v nafukovací hale na Dukle v Pardubicích. Ve skupině bojovaly se třemi týmy a poznaly porážku, remízu i vítězství. Naše tabulka byla vyrovnaná tak jsme čekali do posledního utkání, jak se nakonec týmy umístí. Bohužel nám postup unikl o vlásek a tak i přes dobrý výkon jsme obsadili pěkné páté místo třída chlapci. V Ohrazenicích se střetli naši chlapci o postup do kraje s borci ze ZŠ Studánka (1:1), Polabiny 1 ( 5:0) a ZŠ Štefánikova (2:4). Konečné 2. místo nás posunulo do semifinále, kde jsme bohužel neuspěli a ani poslední boj o 3. místo jsme nedokázali proměnit ve vítězství. I 4. místo však není ve velké konkurenci pardubických škol špatné. V závěru bych chtěl vyzvednout vynikající výkon obou Adamů (Bidla a Hájka). Moravany 12. prosince 2016 proběhlo okrskové kolo ZŠ Holicka v basketbale. Sešlo se 5 družstev a tak naše hráčky čekaly 4 utkání. V namáhavých soubojích se nám nakonec povedlo přehrát reprezentantky holické Holubovky, Gymnázia i ZŠ Býšť. Jediné zaváhání nás potkalo s Komenského Holice. Druhé místo v turnaji nám přineslo postup do okresního kola v Pardubicích, které se koná příští rok (únor-březen). Věříme, že naši hru zkvalitníme a budeme dobře reprezentovat naši školu i obec.

19 Moravany Tak máme konec roku 2016 a polovinu školního roku. Ve dvou třídách je dohromady 60 dětí a je to hodně znát. Hučení jako ve včelím úlu je slabé slovo. Odpoledne si všichni vyříkají spoustu věcí, dojde i na pošťuchování, ale především se děti věnují odpočinku po svém. Celý týden probíhá ve znamení odpoledních kroužků, ale stíháme ve družině i další zajímavé aktivity. Navštěvujeme opět knihovnu v Moravanech a to každý pátek. Paní knihovnice má pro nás vždycky připravené krásné knižní příběhy. Také děti malují svoje představy smyšlených postaviček. Na podzim se děti pustily do úklidu spadaného listí a došlo i na listovou bitvu. Z podzimních přírodnin si některé děti vytvořily krásné figurky. Družina získala také malý stolní fotbal, který je neustále v obležení zuřivých hráčů. Přibyl i malý basketbalový koš. Ještě jedna zajímavost školní družiny. Děti se starají o tři africké šneky neboli oblovky. Blíží se Vánoce a tak družina vystrojila vánoční strom v jídelně. Najdou tam děti ze školní družiny dárek? To záleží na Ježíškovi. Krausová Daniela Oblovka jde na vycházku

20 Jsi šikula? Přijď mezi nás! Do kroužku ŠIKULA se přihlásilo 25 dětí, takže jsem je musela rozdělit do dvou skupin, řekla nám paní vychovatelka Táňa Chmelíková. Vyrábíme ze všeho možného, letos jsme korálkovali rybičku a vyrobili k ní ještě rámeček ozdobený těstovinami. Naposledy jsme vyráběli ozdobu na stromeček ze žárovky, také lucerničku z drátěnky a zavařovačky. Loni jsme například savovali trička. Děti se na kroužku snaží a z výrobků mají radost i doma, dodává p. vychovatelka Táňa. Podívejte se co vše dokážeme vyrobit: Foto: Táňa Ch.

21 Chodíš taky do knihovny? Že ne? Nás to tam baví! Opět navštěvujeme knihovnu v Moravanech a to každý pátek. Paní knihovnice má pro nás vždycky připravené krásné knížky. Také si malujeme svoje představy smyšlených postaviček. Připoj se i ty! Foto: Dana K.

22

23

24 Dušíkoviny

25

ŘÍJEN ČASOPIS s fotografiemi v barevném provedení naleznete na webových stránkách školy:

ŘÍJEN ČASOPIS s fotografiemi v barevném provedení naleznete na webových stránkách školy: ŘÍJEN 2017 ČASOPIS s fotografiemi v barevném provedení naleznete na webových stránkách školy: www.zsgepiky.cz Zde najdete vše důležité a zajímavé o akcích a projektech školy, dále přihlášky na pobyty,

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V pátek 11. 11. 2016 se v hale základní školy konal již 6. ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol, které reprezentovaly

Více

Občasník ZŠ Bravantice říjen ročník. říjen 2016

Občasník ZŠ Bravantice říjen ročník. říjen 2016 Občasník ZŠ Bravantice říjen 2016 4. + 5. ročník 1 říjen 2016 Ahoj holky a kluci, ani jsme se nenadáli a první dva měsíce tohoto školního roku jsou za námi! Máme za sebou spoustu zajímavých aktivit, kterých

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

VÍTEJTE VE ST ŠK R OLCE! AŠIDE LNÝ ŘÍJEN

VÍTEJTE VE ST ŠK R OLCE! AŠIDE LNÝ ŘÍJEN VÍTEJTE VE STRAŠIDELNÝ ŠKOLCE! ŘÍJEN t HALLOWEENSKÁ KŘÍŽOVKA LOGOPEDICKÁ PREVENCE Halloween (nebo Hallowe en, ale nikoliv Helouvín, Helloween nebo Haloween) je původně keltský svátek, který se slaví v

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : Výstava v knihovně......1 Má nejoblíbenější květina...2 Beseda v knihovně........3

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ROK V PŘÍRODĚ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZŠ A MŠ BEZ HRANIC Dokážu to!

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

MUF. Moravany University Focus. číslo 19 ročník V vychází nepravidelně 15.prosinec 2014 ZDARMA

MUF. Moravany University Focus. číslo 19 ročník V vychází nepravidelně 15.prosinec 2014 ZDARMA Podle předlohy nakreslila: L. Jakubičková. Zdroj Muf [online]. [cit.2012-09-01] Dostupné z WWW: http:

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Infolisty. Azylového domu Písečná

Infolisty. Azylového domu Písečná Infolisty Azylového domu Písečná Listopad Prosinec 2016 Svátky 17. 11. Den boje za svobodu a demokracii 17. listopad, po světě známý jako Mezinárodní den studenstva, se v Česku vztahuje ke dvěma historickým

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

Celoroční plán školní družiny

Celoroční plán školní družiny Mateřská a Základní škola Hronov -Velký Dřevíč, okres Náchod Celoroční plán školní družiny Jaro, Léto, podzim, zima v družině je vždycky prima! Školní rok 2017 /2018 CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Vánoční kvíz prověřuje všeobecné znalosti žáků.

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Vánoční kvíz prověřuje všeobecné znalosti žáků. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast České svátky, vy_32_inovace_ma_36_17 Autor Mgr. Kateřina

Více

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0.

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0. 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková (5. A) Eliška Čílová (5. A) Simona Fojtová (5. A) Kristýna Kunová

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V úterý 10. 11. se v hale základní školy konal již 5. tedy půlkulatý ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol,

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

číslo. 5. číslo

číslo. 5. číslo ŠKOLNÍ Školní drbna DRBNA 20. 12. 2018 5. číslo 5. číslo 20. 12. 2018 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10

Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10 Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 březen 2012 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma: Zima Podtéma: počasí, vhodné oblečení, svátky v zimě, zimní aktivity a sporty. Anotace:

Více

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Str. 1 Dětské skupiny Kamenná informují Prosinec 2018 pro nás byl velice náročný. Venku jsme otestovali první sněhovou nadílku. V prostorách dětských skupin

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník Přestavlcká JEDNIČKA Občasník Úvodník Vážení a milí čtenáři, jsme moc rádi za kladné ohlasy na naše první číslo Jedničky. Zejména Vás zaujala rubrika Tajemný kout. Jedna teta kuchařka dokonce nelenila

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

Člověk a příroda Člověk a příroda přírodovědný vzdělávací program, ve kterém jsme vyslechli zajímavé povídání o přírodě,

Člověk a příroda Člověk a příroda přírodovědný vzdělávací program, ve kterém jsme vyslechli zajímavé povídání o přírodě, Člověk a příroda Člověk a příroda přírodovědný vzdělávací program, ve kterém jsme vyslechli zajímavé povídání o přírodě, doprovázené promítáním filmů na interaktivní tabuli. Dvojice ochranářů ze společnosti

Více

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v Mokrých Lazcích. Specifické

Více

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009 Zpravodaj 1 Městyse Knínice u Boskovic 2009 informace úřadu městyse Odpad Odvoz domovního odpadu: 14. 1., 28. 1., 11. 2. Sběrný dvůr: 17. 1. 8.00 11.00 hod. Knihovna Úterý od 16.30 do 18.00 hodin. Zpráva

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Úspěchy Publikováno:

Úspěchy Publikováno: Úspěchy 2017-2018 Publikováno: 1.1.1970 Školní rok 2017-2018 Pohár rozhlasu 2018 - krajské kolo - účast ve čtyřech kategoriích a medailové úspěchy ve čtyřech kategoriích - starší dívky a starší chlapci

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída V jedné malé chaloupce žila babička dědeček a jeden malý kluk jménem Toník. Blížily se Vánoce a Toník byl čím dál víc nedočkavý, až do té doby když k

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Školní časopis ZŠ Hroznětín HROZINKY. Vánoční číslo

Školní časopis ZŠ Hroznětín HROZINKY. Vánoční číslo Školní časopis ZŠ Hroznětín HROZINKY Vánoční číslo Pranostiky Na svatého Martina kouřívá se z komína, a na svatou Kateřinu schováme se pod peřinu. Přijede-li Martin na bílém koni, metelice za metelicí

Více

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples Březen 2014 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Školní ples Tak trochu jinak jsme letos pojali školní ples, který se konal ve stylu hudby 80. a 90. let. O zahájení se postaraly děti z

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2016 Motto: Učíme se pro život Obsah : Mezinárodní rok luštěnin....1 Dívčí odpoledne......2 Luštěniny projekt........3

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2016 Motto: Učíme se pro život Obsah : Dívčí odpoledne....1 Veselé zoubky......2 Další den s keramikou......3 Regionální

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem.

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. VINUTÉ PERLY, čtvrtek 5. 11. 2015 pro dospělé i šikovné starší děti Výroba krásných skleněných vinutých perel na plynovém kahanu. Individuální přístup, max.

Více

PŘEMYSL DUŠÁNEK PETR MATOUŠEK TOM JARMAR

PŘEMYSL DUŠÁNEK PETR MATOUŠEK TOM JARMAR ČÍSLO 17 Podzim Martin Matoušek Podzim začíná 23.9. Děti začínají chodit do školy. Někteří ptáci odlétají do teplých krajin. Začíná se hrabat listí. Začíná padat listí. Ježek se musí zahrabat do listí.

Více

Martina Bábíčková, Ph.D. 23.03.2014

Martina Bábíčková, Ph.D. 23.03.2014 Jméno Martina Bábíčková, Ph.D. Datum 23.03.2014 Ročník 7. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informatika Tematický okruh Textový editor Téma klíčová slova Novinová strana

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN III. oddělení Lucie Nováková vychovatelka MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA SPOLEČNÁ CESTA POZNÁVÁNÍ A PŘÁTELSTVÍ ŠKOLNÍ

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

Naše 4.třída. Jenda,Radim,Mirek,Tomáš,David,Vojta,Kryštof,Filip, Jirka,Lukáš,Vilda, Tereza,Soňa,Jana,Petra,Martina,Bára,Markéta,Veronika

Naše 4.třída. Jenda,Radim,Mirek,Tomáš,David,Vojta,Kryštof,Filip, Jirka,Lukáš,Vilda, Tereza,Soňa,Jana,Petra,Martina,Bára,Markéta,Veronika Naše 4.třída Jenda,Radim,Mirek,Tomáš,David,Vojta,Kryštof,Filip, Jirka,Lukáš,Vilda, Tereza,Soňa,Jana,Petra,Martina,Bára,Markéta,Veronika Vážení rodiče, v případě,že nesouhlasíte s uvedenými informacemi

Více

KRONIKA PROSINEC 2014

KRONIKA PROSINEC 2014 KRONIKA PROSINEC 2014 ADVENTNÍ ČAS Adventní čas jsme rozžali symbolickým rozsvícením první svíčky na adventním věnci. Krásný věnec nám věnovala paní Šoupalová, děkujeme. MIKULÁŠ PŘIŠEL K NÁM S napětím

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Program Klubu Krteček na rok 2018

Program Klubu Krteček na rok 2018 Program Klubu Krteček na rok 2018 Leden 3.1. - povídáme si o Vánocích, malujeme dárky 4.1. cvičíme 8.1. keramika co jsem dostal pod stromeček 10.1. zimní krajina se sněhuláky společná práce 11.1. ruční

Více

Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova DEN má. hodin, je to doba, za kterou.. 2. MĚSÍC má obvykle dnů, je to doba, za kterou...

Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova DEN má. hodin, je to doba, za kterou.. 2. MĚSÍC má obvykle dnů, je to doba, za kterou... OPAKOVÁNÍ A 1. DEN má. hodin, je to doba, za kterou.. 2. MĚSÍC má obvykle dnů, je to doba, za kterou... 3. PŘESTUPNÝ ROK má. dnů, protože 4. První jarní den =. jarní. 5. První podzimní den =. podzimní..

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli vánoční přáníčka - stříhali, lepili, vyšívali a za pomoci

Více

Symboly Vánoc v rodinách

Symboly Vánoc v rodinách Symboly Vánoc v rodinách Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice Projekt č. CZ. 1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_13_03 Tématický celek: Rodina a finance Autor: PaedDr.

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Letošní rok je ve znamení lesa, tak se totiž jmenuje naše nové celoroční téma. Protože kousek lesa máme i na naší krásné školní zahradě, mohli jsme toto téma prožívat naplno hned od

Více

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín Hráno 17. ledna Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci, odstartovala kategorie starších žáků. Do prvního turnaje nastoupili chlapci Litovle, Horky, Černovíra a Nových Sadů a Nemilan. Novosadští dokonce

Více

Už brzy budou! DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Český jazyk. ročník 2.

Už brzy budou! DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Český jazyk. ročník 2. Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Už brzy

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 8. číslo prosinec 2010 Hoj, ty Štědrý večere, ty tajemný svátku, co že komu dobrého neseš na památku. Vánoce, Vánoce

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová Již 7. ročníkem 10 dní florbalu v České Třebové se mohli pyšnit organizátoři z florbalového klubu FbK Orlicko Třebovsko. Během celého týdne

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Interaktivní pořad plný písniček k nám zavítal 23. listopadu a jmenoval se Pohádková minishow.

Interaktivní pořad plný písniček k nám zavítal 23. listopadu a jmenoval se Pohádková minishow. Základní škola Ořech a její KFOŠ A je tu zase prosinec. Prý měsíc klidu, pohody a radostného očekávání vánoc. No, mnozí z nás dobře víme, že umí být občas pořádně hektický a náročný. I když vždy krásný.

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu ZŠ a MŠ Olešnice. Celoroční hra: Jaro, léto, podzim, zima celý rok je prima.

Školní vzdělávací program pro školní družinu ZŠ a MŠ Olešnice. Celoroční hra: Jaro, léto, podzim, zima celý rok je prima. Školní vzdělávací program pro školní družinu ZŠ a MŠ Olešnice Celoroční hra: Jaro, léto, podzim, zima celý rok je prima Školní rok 2009 / 2010 Celoroční hra Charakteristika školní družiny, vybavení Školní

Více

3. A, 3. B, 4. B. Muzeum Policie ČR. Kolo. tety Bety

3. A, 3. B, 4. B. Muzeum Policie ČR. Kolo. tety Bety 3. A, 3. B, 4. B Muzeum Policie ČR Kolo tety Bety Dagmar Rizikyová, Jitka Šídová, Gabriela Laitnerová 2. třídy Byli jsme se podívat v podzemí Betlémské kaple na vánoční výstavě Z pohádky do pohádky. Doporučujeme

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN 2016 Dobrovolnický program ve VFN Kdo je to dobrovolník? Dobrovolníkem je člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj čas, energii, vědomosti a

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Zlatý Ámos Nejoblíbenější učitel roku 2011/2012

Zlatý Ámos Nejoblíbenější učitel roku 2011/2012 1 Zlatý Ámos Nejoblíbenější učitel roku 2011/2012 Navrhujeme našeho pana ředitele - učitele Jaroslava Ševčíka v anketě ZLATÝ ÁMOS o nejoblíbenějšího učitele České republiky. ( Základní škola a mateřská

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh?

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? LEDEN: CESTA DO VESMÍRU 1. týden: Vítáme nový rok Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? 2. týden: Výcvikové středisko kosmonautů Naše planeta má problémy, vysychají

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016 Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Prosinec 2016 Aktuální dění v MŠ Albrechtická Máme za sebou jedno z nejkrásnějších ročních období vánoční svátky. V našem vánočněnovoročním vydání Albrechtíčku

Více