Kurz instruktorů školního lyžování

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kurz instruktorů školního lyžování 2.-7.1.2011"

Transkript

1 LEDEN Doškolovací kurz pro instruktory školního lyžování Mgr. Ladislav Pitrmuc Zdobnice Koordinátor Mgr. Miloš Kejklíček Hod. dotace 32 hodin Poznámka Opakování techniky, metodiky. Novinky v oblasti lyžování. Pro absolvování doškolovacího kurzu je nutné doložit osvědčení z jakéhokoliv předcházejícího kurzu pro instruktory lyžování! Kurz instruktorů školního lyžování Mgr. Radko Hrma Zdobnice Koordinátor Mgr. Miloš Kejklíček Hod. dotace 48 hodin Kurz lyžování je veden na běžeckých i sjezdových lyžích. Účastníci získají teoretické i praktické znalosti o výuce lyžování i vedení lyžařského kurzu. Po splnění zkouškových požadavků získají kvalifikaci instruktora lyžování. Základní kurz pro instruktory snowboardingu Mgr. Pavel Hříbal Harrachov Koordinátor Jolana Bendová Hod. dotace 48 hodin Kurz zaměřený na abecedu techniky a metodiky v rozsahu osnov přípravy instruktora snowboardingu. Seznámení s BOZP při zimních sportech a s problematikou spojenou s organizováním zimních pobytových akcí. Kurz je zakončený zkouškou odpovídající kvalifikaci instruktor snowboardingu.

2 Doškolovací kurz pro instruktory školního lyžování Ing. Jaroslav Frič Harrachov Koordinátor Jolana Bendová Hod. dotace 32 hodin Poznámka Opakování techniky, metodiky. Novinky v oblasti lyžování. Pro absolvování doškolovacího kurzu je nutné doložit osvědčení z jakéhokoliv předcházejícího kurzu pro instruktory lyžování! Týmová spolupráce III Tým lektorů SVČ Lužánky Krucemburk Koordinátor Mgr. Zdeněk Humpolík Hod. dotace 26 hodin Rozdíl mezi fungujícím týmem a příležitostně spolupracující skupinou lidí. Řízení týmu, příčiny vzniku konfliktů. Kromě prožitku týmové spolupráce nabízí kurz i nový pohled na sebe samotného. Testy osobnosti, temperamentu, týmových rolí, řešení netradičních úkolů, reakce v nových situacích. Každý dostane šanci najít své slabší ale i silné osobnostní i profesní stránky. Úvod do problematiky extremismu Bc. David Lebeda NIDM - Poříčí Koordinátor Mgr. Danuše Netolická Hod. dotace 4 hodiny em vzdělávacího kurzu je seznámit přítomné se základní problematikou extremismu, národnostních a etnických menšin a lidských práv a předat kvalitní informace o dělení extremismu a diváckého násilí. Celkově podat přehled o základních pojmech v této oblasti.

3 Netradiční výtvarné techniky smalty v práci s mládeží Alena Berková SVČ DM Pallova Plzeň Koordinátor Mgr. Anna Poncarová Hod. dotace 16 hodin Seznámení s novými metodami zpracování a zdobení plechu bez použití smaltovací pícky - smalty a zdobení a zpracování skla v mikrovlnné troubě - fusing. Výroba dekorací a šperků. ÚNOR Práce s problémovým dítětem PeadDr., Mgr. Hana Žáčková DDM hl. m. Praha Koordinátor PeadDr. Blanka Spieglerová Hod. dotace 6 hodin Na kurzu se účastníci seznámí s typologií poruch dětí s poruchami chování, které mohou navštěvovat zájmové útvary, doporučené výchovné postupy, modelové situace. Příklady dobré praxe Naděžda Kalábová Prostějov Koordinátor Jitka Rydvalová Hod. dotace 8 hodin em semináře je prostřednictvím praktických ukázek a metodických pokynů poskytnout základní informace, jak zpracovat a sestavit nejrůznější náměty činnostních aktivit zájmového vzdělávání a zároveň si vyzkoušet podle instrukcí sestavit návrh vlastního souboru příkladu dobré praxe, jako přílohy školního vzdělávacího programu se zaměřením na dlouhodobou využitelnost v praxi.

4 Zdravotník zotavovacích akcí Bohumil Taraba Lomnice nad Popelkou Koordinátor Mgr. Jana Šimůnková Hod. dotace 40 hodin Obsahem kurzu je výuka základů anatomie, hygiena pobytů dětí a mládeže, resuscitace a další život zachraňující úkony. Dále legislativa zotavovacích akcí, specifika dětských úrazů a nemocí, organizace poskytování první pomoci a komunikace s postiženým. Kurz není čistě teoretický, ale jeho značná část je zaměřena na praktické ukázky a nácvik. Primární prevence rizikového chování Mgr. Eva Burdová, Mgr. Danuše Netolická Brno Koordinátor Jolana Bendová Hod. dotace 16 hodin Dvoudenní vzdělávací akce je zaměřena na základní seznámení s problematikou rizikového chování dětí a mládeže a na techniky, jak tomuto rizikovému chování předcházet. V rámci vzdělávacího cyklu se zaměříme i na řešení již nastalých problematických situací. Pedagogové volného času se seznámí hlavně s novinkami v oblasti rizik šikany, kyberšikany, gamblingu, počítačové kriminality, sebepoškozování, emo-stylu a dalších. Věnovat se budeme i pozitivnímu zdravému klimatu a inkluzivnímu vzdělávání v zájmových útvarech. Opomenuty nebudou ani další problémy, jako poruchy příjmu potravy a další. Netradiční sporty Filip Linhart DDM Třemošná Koordinátor Mgr. Anna Poncarová Hod. dotace 16 hodin Účastník si osvojí základy dovedností a techniky konkrétních pohybových činností, základy netradičních pohybových a sportovních her, naučí se využívat netradiční pomůcky. Získá povědomí, jak využít tyto netradiční pomůcky k rozvoji pohybových schopností, pohybového talentu.

5 Hlavní vedoucí dětského tábora Kolektiv lektorů SVČ Domeček Hořovice Park Hotel Orlík Koordinátor Vladimíra Šlosarová Hod. dotace 18 hodin Obsahem kurzu jsou informace z oblastí legislativy, bezpečnosti, plánování, rozpočtování, programové přípravy tábora, motivace pracovníků tábora a dětí, řízení kolektivu, základní informace z oblasti psychologie a pedagogiky. Vedoucí dětského kolektivu Kolektiv lektorů SVČ Domeček Hořovice Park Hotel Orlík Koordinátor Vladimíra Šlosarová Hod. dotace 20 hodin Základy pedagogiky a psychologie dětského kolektivu, věkové a individuální zvláštnosti, odpovědnost vedoucích, tvorba kolektivu, hry, hygiena a bezpečnost z pohledu vedoucího oddílu. BŘEZEN Ruční výroba glycerinových mýdel Karla Hatleová DDM Soběslav Koordinátor Bc. Jiří Machart Hod. dotace 8 hodin Kurz seznámí účastníky s historií, pomůckami, materiály a technologií pro výrobu mýdel. Účastníci se naučí pracovat se šablonami, odlévat průhledná mýdla. Postupy se naučí aplikovat v dětských kolektivech.

6 Bezpečnost při pořádání vodáckých akcí Mgr. Jiří Štěrba DDM Kadaň Koordinátor NIDM Jolana Bendová Hod. dotace 6 hodiny Seminář je návodem jak uspořádat úspěšnou a zejména bezpečnou vodáckou výpravu. Věnuje se pořádání akce od příprav až po vyhodnocení. Účastníci se seznámí s přípravou a zajištěním odpovídající legislativě, organizací akce, materiálním zajištěním, programem, vybavením, přípravou a průběhem akce s důrazem na bezpečnost účastníků. DÁLE PŘIPRAVUJEME Osobnostně sociální výchova, Nové metody v práci s dětmi v zájmovém vzdělání ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ v rámci Průběžného vzdělávání v projektu Klíče pro život jsou setkání pedagogických pracovníků školských zařízení (SVČ, ŠD a ŠK) a pracovníků pracujících s dětmi a mládeží v nestátních neziskových organizacích. Ti na setkáních představí svůj PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE (vlastní jedinečnou odbornost v dané tematické oblasti) svou prezentací s využitím např.: power pointu, DVD, videa, fotografií či praktické ukázky.

7 setkání: 1. Podpořit metodickou činnost. 2. Prezentovat příklady dobré praxe jednotlivých odborností. 3. Vypracovat vzor příkladu dobré praxe z každé odbornosti. 4. Navrhnout chybějící vzdělávací aktivity, metodiky příp. návrh systémových změn. V roce proběhne 7 dvoudenních setkání vždy pro dva kraje společně, dalších 7 setkání proběhne v roce ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ Jihomoravského a Zlínského kraje (přesunuto z původního listopadového termínu) Koordinátor Mgr. Tomáš Holý Hod. dotace 10 hod. SVČ Ivančice Odbornost 1: Výukové programy Obsah Mgr. Pavel Bartoň Posilování klíčových kompetencí, základních společenských norem chování, uvědomování si svých práv a povinností. Vytváření pozitivní představy o sobě samém, která podporuje sebedůvěru, zdravé klima, komunikaci, týmovou spolupráci. Posílení osobnostního rozvoje, znalostí o životním prostředí, komunikativních dovedností, spolupráce, smyslového vnímání, získávání kladného vztahu k přírodě. Náměty výukových programů. Spolupráce se školami a návaznost výukových programů na ŠVP ZŠ. Co se daří a nedaří, co bychom potřebovali. Dobré příklady.

8 Odbornost 2: Netradiční pohybové aktivity Obsah Bc. Jiří Obršlík Osvojit si základní dovednosti a techniky konkrétní pohybové činnosti, rozvíjet pohybový talent, osvojit si základy netradičních pohybových a sportovních her a činností. Různé variace míčových her. Indiánský hokej. Závodivé a zábavné pohybové hry. Zásady bezpečnosti. Odbornost 3: Mateřská a rodinná centra Obsah Mgr. Monika Janičatová, PaedDr. Lucie Nečasová Utvářet kladný vztah rodič dítě, rozvíjet pohyb, uvolnění a relaxaci, rozvíjet smyslové vnímání, využít praktické zkušenosti, účelně naplňovat volný čas. Aktivity pro předškoláky rozvíjet, upevnit a získat nové kompetence navazující na rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání v oblasti kompetencí k učení, řešení problémů. Různé druhy aktivit, jejich náplň, činnosti. Poslání MARC, financování. Bezpečnost. Odbornost 4: Otevřené kluby Obsah Mgr. Zdeněk Humpolík, Jan Dvořák Utváření kladného vztahu ke spontánním aktivitám a klubové činnosti, zapojení návštěvníků do klubové činnosti, získání důvěry v očích rodičovské veřejnosti, podíl na prevenci sociálně patologických jevů, rozvíjení fantazie mladých. Práce s cílovou skupinou. Nové trendy, zdravé klima. Čerpání financí. Odbornost 5: Tvořivé aktivity Pavla Kocábová, Vladimíra Dědičová Rozvoj praktických dovedností, poznávání nových výtvarných netradičních

9 Obsah technik, rozvoj smyslového vnímání, tvořivosti a spolupráce. Rozvíjet svůj výtvarný talent. Znát postupy jednotlivých výtvarných technik, podpořit kladný vztah k výtvarnému umění. Keramika, pletení z papíru. Originální trička (savování, batikování, korálkování). Užité umění. ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ Olomouckého a Moravskoslezského kraje (přesunuto z původního listopadového termínu) Koordinátor Bc. Zuzana Trizmová Hod. dotace 10 hod. Hotel Hesperia Olomouc Odbornost 1: Tvořivé aktivity Pavla Kocábová, Vladimíra Dědičová Rozvoj praktických dovedností, poznávání nových výtvarných netradičních technik, rozvoj smyslového vnímání, tvořivosti a spolupráce. Rozvoj výtvarného talentu. Znalost postupů jednotlivých výtvarných technik, rozvoj tvořivosti, představivosti a fantazie, podpora kladného vztahu k výtvarnému umění. Obsah - keramika - pletení z papíru - originální trička (savování, batikování, korálkování) - užité umění Odbornost 2: Vzdělávání vedoucích a instruktorů Radek Ježowicz Vybudovat soudržný tým realizující akce, získávat a upevňovat u jednotlivých členů týmu nové kompetence ke kvalitní práci s dětmi. Obsah - hry a aktivity pro tým instruktorů a vedoucích - kurzy pro vedoucí a instruktory

10 - rozdělení kompetencí na akcích Odbornost 3: Mediální výchova (tvořivě) Eva Bělohlavá Vytvářet příležitosti pro vzájemnou spolupráci a komunikaci, rozšiřovat možnosti komunikace a osobního přispění v komunikačním procesu, aplikovat poznatky a teorie mediálních studií, dalších společenskovědních oborů a výzkumů médií na praktickou průpravu klientů zájmového vzdělávání k získání základní úrovně mediální gramotnosti. Obsah - orientace v nabídce mediálních produktů - využívání potenciálu medií jako zdroje informací, vzdělávání i naplnění volného času - zapojení jednotlivce do mediální komunikace Odbornost 4: Environmentální výchova a ekocentra Mgr. Jaroslav Ondráček Získat nové informace a poznatky v oboru EVVO, aplikovat naučené pro smysluplné využití EVVO v práci pedagoga volného času, pracovníka v NNO při práci s dětmi a mládeží ve volnočasových aktivitách. Obsah - výukové programy EVVO - zážitková EVVO - využití EVVO v ZÚ Odbornost 5: Moderní tance Bc. Patrik Siegelstein Osvojit si základní dovednosti a techniky konkrétní pohybové činnosti, rozvíjet pohybový talent, osvojit si základy netradičních pohybových a tanečních her a činností. Obsah - taneční a pohybové aktivity - ukázka praktického využití nových tanečních trendů

11 ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ Pardubického kraje a Vysočiny (přesunuto z původního listopadového termínu) Koordinátor Mgr. Miloš Kejklíček Hod. dotace 10 hod. AZ Centrum SVČ Havlíčkův Brod Odbornost 1: Výukové programy Obsah Richard Brabec Aktivní zkoumání různých oblastí života, trénování skupinové práce, řešení problémů, formulace vlastního názoru, naslouchání druhým, rozvoj smyslového vnímání. Posilování základních společenských norem chování, vytváření pozitivní představy o sobě samém. Upevnění znalostí o životním prostředí. - pracovní listy, pomůcky a celková skladba výukového programu, kontakty na odborníky - náměty výukových programů (dle tematické oblasti: Člověk a jeho svět - osobnostně sociální výchova, Člověk a příroda - environmentální výchova, Člověk a společnost) - spolupráce se školami a návaznost výukových programů na ŠVP ZŠ Odbornost 2: Keramika Květuše Cempírková Získat cit pro materiál, prohloubit vztah k výtvarnému umění, rozvoj fantazie, představivosti, tvořivosti a trpělivosti. Obsah - výrobní proces keramiky - znalost používaných pojmů - základní techniky práce s hlínou a jejich kombinace - práce s engobou a glazurou - dekorační techniky - bezpečnost práce v dílně - používání nástrojů - výměna zkušeností, praktické ukázky a fotodokumentace Odbornost 3: Řemeslné dílny

12 Irena Chroustovská, DiS. Vedení účastníků činnosti k používání nástrojů a vybavení, využívání znalostí a zkušeností. Učení se znalostem a dovednostem v daném oboru, samostatné a tvořivé práci a přemýšlení. Rozvíjení technického talentu. Obsah - inspiromat různých řemeslných technik - jak vytvářet bezpečné prostředí pro rozvoj kreativity, tvořivosti a estetického vnímání, ukázka postupů rozvoje klíčových kompetencí - seznámení s tradičními i netradičními technikami - praktické činnosti, ukázky, výměna zkušeností - práce s různými druhy materiálů Odbornost 4: Dětský aerobic a Street Dance Iva Novotná Rozvíjet cit pro rytmus, koordinaci pohybů, prostorovou představivost, týmovou spolupráci, vzájemnou pomoc a ohleduplnost, zdravé sebevědomí a zdravý životní styl. Obsah - specifika jednotlivých věkových kategorií v aerobicu - praktická část dětského aerobicu - rozbor hodiny - skladba hodiny aerobicu podle jednotlivých specifik věkových kategorií - Street Dance technika stylů (zaměřeno na house dance, wacking, new style) - tvorba sestavy - bezpečnost - Street Dance, praktická část ukázka z lekcí house dance, wacking,new style - rozbor s důrazem na zdravý životní styl

PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA NA 1. ČTVRTLETÍ 2010

PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA NA 1. ČTVRTLETÍ 2010 PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA NA 1. ČTVRTLETÍ 2010 KLÍČE PRO ŽIVOT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Národním institutem dětí a mládeže od 1. dubna 2009 realizují národní projekt s

Více

PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA KURZŮ NA 1. POLOLETÍ 2010

PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA KURZŮ NA 1. POLOLETÍ 2010 PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA KURZŮ NA 1. POLOLETÍ 2010 KLÍČE PRO ŽIVOT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Národním institutem dětí a mládeže od 1. dubna 2009 realizují národní projekt

Více

ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ. v rámci Průběžného vzdělávání v projektu Klíče pro život

ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ. v rámci Průběžného vzdělávání v projektu Klíče pro život ODBORNOSTNÍ SETKÁNÍ (předávání a získávání zkušeností, nápadů a námětů ověřených v praxi při práci s dětmi a mládeží) v rámci Průběžného vzdělávání v projektu Klíče pro život jsou setkání pedagogických

Více

PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA KURZŮ NA 1. ČTVRTLETÍ 2012

PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA KURZŮ NA 1. ČTVRTLETÍ 2012 PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA KURZŮ NA 1. ČTVRTLETÍ 2012 Na vybrané kurzy a odbornosti se přihlašujte přes vzdělávací modul na http://vm.nidm.cz (budou vkládány průběžně) KLÍČE PRO ŽIVOT Ministerstvo školství,

Více

PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA KURZŮ NA 1. ČTVRTLETÍ 2012

PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA KURZŮ NA 1. ČTVRTLETÍ 2012 PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ NABÍDKA KURZŮ NA 1. ČTVRTLETÍ 2012 Na vybrané kurzy a odbornosti se přihlašujte přes vzdělávací modul na http://vm.nidm.cz (budou vkládány průběžně) KLÍČE PRO ŽIVOT Ministerstvo školství,

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 5, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 SŠ Nabídka vzdělávacích programů DVPP na 2. pololetí školního

Více

Klíčová aktivita č. 4 Systém vzdělávání - průběžné vzdělávání

Klíčová aktivita č. 4 Systém vzdělávání - průběžné vzdělávání Klíčová aktivita č. 4 Systém vzdělávání - průběžné vzdělávání Systém vzdělávání - průběžné vzdělávání Průběžné vzdělávání Klíčovou aktivitu č. 4 Systém vzdělávání - průběžné vzdělávání zabezpečovali garant

Více

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life Verze platná od 1. 9. 2010 Obsah 1. CÍLE VZDĚLÁVÁNÍ...2 2. DÉLKA A ČASOVÝ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ...3

Více

Koncepce školy 2014/2015

Koncepce školy 2014/2015 Koncepce školy 2014/2015 Mateřská škola s liberálním přístupem respektující jednotlivé osobnosti dětí, s cílem přirozenou formou rozvíjet kladný vztah k přírodě, úctu k životu a ochranu životního prostředí.

Více

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, příspěvková organizace Zahradní 403, Železná Ruda, PSČ 340 04, + 420 376 397 024 e-mail: skola@zszeleznaruda cz www.skolaruda.cz PLÁN DALŠÍHO

Více

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, příspěvková organizace Zahradní 403, Železná Ruda, PSČ 340 04, + 420 376 397 024 e-mail: skola@zszeleznaruda.cz. www.skolaruda.cz Č. j.:

Více

Kroužek Ekodomeček. Výchovně vzdělávací cíl:

Kroužek Ekodomeček. Výchovně vzdělávací cíl: : Kroužek Ekodomeček naučit děti základním znalostem a dovednostem v oblasti environmentální výchovy dát možnost k rozvoji lásky k přírodě, ochrana životního prostředí, třídění druhotných surovin, pěstování

Více

Školství MAS Region HANÁ

Školství MAS Region HANÁ Školství MAS Region HANÁ VIZE Materiální vybavení škol odpovídající 21. století, kvalitní pracovní podmínky pro pedagogy k zajištění moderní výuky, zlepšení podmínek i pro nepedagogické pracovníky škol.

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE na období 2012 2017 Základním principem primární prevence rizikového chování u žáků je výchova k předcházení

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Informační semináře a pracovní jednání Další vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších pracovníků Jednání se zástupci

Více

Předmět: Řemeslná činnost

Předmět: Řemeslná činnost Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Nepovinné předměty Předmět: Řemeslná činnost Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové a organizační

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Školní rok: 2014 2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DĚTMAROVICE, příspěvková organizace, DĚTMAROVICE 1002, 735 71 PŘEDKLADATEL: Mgr. PAVLA ZELENKOVÁ, ŠMP ZODPOVĚDNÁ OSOBA:

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Školní vzdělávací program školní družiny I. Identifikační údaje Název : Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Adresa : Lípa 66, 582

Více

1. Výzkumy. INFORMAČNÍ LETÁK kompletní informace o aktivitách projektu Klíče pro život

1. Výzkumy. INFORMAČNÍ LETÁK kompletní informace o aktivitách projektu Klíče pro život 1. Výzkumy pedagogičtí pracovníci, pracovníci pracující s dětmi a mládeží, děti a mládež Metodologie: sběr dat bude realizován technikou strukturovaných řízených rozhovorů (dotazníkem) v organizacích zabývajících

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8, 669 42 Znojmo příspěvková organizace Václavské nám. 8 IČO: 70921211; ID dat. schr. ryuma3j Jubilejní park 23 Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Kontakty:

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3)

Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3) Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3) Č. j.: ZŠH/471/2018 Spisový znak: 1-2 Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Výroční zpráva za školní rok

Výroční zpráva za školní rok Výroční zpráva za školní rok 2015-201 Zpracovala Mgr. Iva Burdová, MBA 31. 8.201 Projednáno se zřizovatelem 31. 8. 201 Projednáno pedagogickou radou 30. 11. 201 Obsah Výroční zpráva... 3 Charakteristika

Více

Nabídkový list akreditovaných programů Etické výchovy

Nabídkový list akreditovaných programů Etické výchovy Nabídkový list akreditovaných programů Etické výchovy Centrum celoživotního učení při Cyrilometodějském gymnáziu a MŠ v Prostějově bylo založeno s cílem podporovat další vzdělávání pedagogických pracovníků

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

Prezentace 1. etapy projektu Realizace vzdělávání lektorů nadace lesních pedagogů

Prezentace 1. etapy projektu Realizace vzdělávání lektorů nadace lesních pedagogů Zavádění vybraných průřezových témat do ŠVP základních škol prostřednictvím projektového vyučování v Moravskoslezském kraji aneb Lesníci pomáhají vzdělávat žáky základních škol v úctě k přírodě Prezentace

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Zpracovala: Mgr. Barbora Mrázková, ředitelka školy pro funkční období 2016 2022 VIZE Vhodně doplňovat rodinnou výchovu a v úzké vazbě na ni rozvíjet dítě s ohledem na jeho potřeby,

Více

Obecná priorita A1: PODPORA KOMPETENCÍ K PODNIKAVOSTI, INICIATIVĚ A KREATIVITĚ U ŽÁKŮ A STUDENTŮ STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL

Obecná priorita A1: PODPORA KOMPETENCÍ K PODNIKAVOSTI, INICIATIVĚ A KREATIVITĚ U ŽÁKŮ A STUDENTŮ STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU PODNIKAVOSTI, INICIATIVY A KREATIVITY Formulace kritérií splnění dílčích cílů se opírala rovněž o souhrnné výsledky dotazníkového šetření potřeb na školách pro

Více

Příloha ŠVP Dům dětí a mládeže DUHA Ústí nad Orlicí Sportovní kroužky Výchovně vzdělávací cíle zásady fair play pravidla her, sportů pravidla

Příloha ŠVP Dům dětí a mládeže DUHA Ústí nad Orlicí Sportovní kroužky Výchovně vzdělávací cíle zásady fair play pravidla her, sportů pravidla Příloha ŠVP Dům dětí a mládeže DUHA Ústí nad Orlicí Sportovní kroužky Výchovně vzdělávací cíle zásady fair play pravidla her, sportů pravidla tréninků podpora zdravé soutěživosti zlepšování kondice, schopností

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

VZDĚLÁVACÍ INSTITUT STŘEDOČESKÉHO KRAJE VISK. Informace o vzdělávacích programech. na 2. pololetí školního roku 2016 / ŠABLONY

VZDĚLÁVACÍ INSTITUT STŘEDOČESKÉHO KRAJE VISK. Informace o vzdělávacích programech. na 2. pololetí školního roku 2016 / ŠABLONY VZDĚLÁVACÍ INSTITUT STŘEDOČESKÉHO KRAJE VISK Informace o vzdělávacích programech na 2. pololetí školního roku 2016 / 2017 + ŠABLONY Brandýs nad Labem 07. 02. 2017 na školy rozesláno v polovině ledna 2017

Více

Název a adresa právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení: Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace

Název a adresa právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení: Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ Bečov Školní vzdělávací program školního klubu je v souladu se zákonem č.561/2004 Sb. 28 ods.1. Formuluje konkrétní cíle vzdělávání i jeho obsah, navrhuje odpovídající

Více

Koncepce školy 2014/2015

Koncepce školy 2014/2015 Koncepce školy 2014/2015 Základní vize Mateřská škola s liberálním přístupem respektující jednotlivé osobnosti dětí,s cílem přirozenou formou rozvíjet kladný vztah k přírodě, úctu k životu a ochranu životního

Více

KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV,

KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV, KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV, ŠKOLNÍ 800, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PRO OBDOBÍ 2018-2024 VYPRACOVALA: BC. ILONA NIESLANIKOVÁ PODPIS:. 1. Oblast vnějších vztahů Přátelská a otevřená spolupráce

Více

Školní preventivní strategie období let

Školní preventivní strategie období let Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly Školní preventivní strategie období let 2017-2022 Zpracoval: Mgr. Ladislav Kovář školní

Více

Rámcový vzdělávací program školního klubu na rok 2008/2009

Rámcový vzdělávací program školního klubu na rok 2008/2009 Základní škola Klobouky u Brna Rámcový vzdělávací program školního klubu na rok 2008/2009 1. Identifikační údaje Základní škola Klobouky u Brna, Vinařská 29 PSČ 691 72 Zařízení školní klub, Zámecká 10

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Ivančice Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000680

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT. určený pro praktickou školu jednoletou

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT. určený pro praktickou školu jednoletou ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT určený pro praktickou školu jednoletou CHARAKTERISTIKA OBORU Charakteristika oboru vzdělání Praktická škola jednoletá umožňuje střední vzdělávání žákům se středně

Více

Šablony pro základní školy:

Šablony pro základní školy: Šablony pro základní školy: Částka uváděná u jednotlivých šablon slouží k pokrytí veškerých nákladů na realizaci aktivit tj. kromě mzdy v případě personálních šablon nebo kurzovného v případě vzdělávacích

Více

Výuka k rozvoji tvořivosti učitelek MŠ TU.MŠ

Výuka k rozvoji tvořivosti učitelek MŠ TU.MŠ Výuka k rozvoji tvořivosti učitelek MŠ TU.MŠ CZ 1.07/1.3.07/04.0005 v rámci grantového projektu OPVK podpořeného v globálním grantu - oblast podpory 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU PŘI ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU PŘI ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU PŘI ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Vypracovaly: Mgr. Hana Hedbávná Mgr. Iva Vassová 1. Identifikační údaje a charakteristika zařízení 1.1. Identifikační

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Možnosti včasné intervence u dětí ze sociálně vyloučených lokalit 2. Speciáněpedagogická podpora dětí

Více

ORP Havlíčkův Brod. SWOT analýza Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost inkluze kvalita

ORP Havlíčkův Brod. SWOT analýza Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost inkluze kvalita ORP Havlíčkův Brod SWOT analýza Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost inkluze kvalita Dobrá spolupráce s rodiči Dobrá spolupráce s SPC Havl. Broda Jihlava Využití osvědčených metod Montessori program

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Základní škola Rajhradice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Školní družina Obsah I. Identifikační údaje.. 3 II. Charakteristika ŠVP.. 4 Konkrétní

Více

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ v rámci projektu "Nové výukové metody a využití informačních technologií při realizaci školního vzdělávacího programu na základních a středních školách Jihočeského kraje registrační

Více

Aktivity z návrhové části KAP, jejichž realizaci uvítáte na území MAP

Aktivity z návrhové části KAP, jejichž realizaci uvítáte na území MAP 1 Aktivity z návrhové části KAP, jejichž realizaci uvítáte na území MAP KLÍČOVÁ TÉMATA Polytechnické vzdělávání Čtenářská a matematická gramotnost Kariérové poradenství 2 KAP Implementační projekty aktivity

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ZÁKLADNÍ ŠKOLY J. VOHRADSKÉHO ŠLUKNOV, OKRES DĚČÍN Schváleno školskou radou 30. 8. 2017 2. verze Razítko: Mgr. Renata Sochorová, řed. školy

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŽALANY

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŽALANY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŽALANY Školní plán EVVO Základní škola a Mateřská škola Žalany, Rtyňská 156, Žalany 417 63 2014 2015 Vypracovala: Ing. Bc. Pavla Broná Školní plán EVVO je vydán a vychází

Více

V l a s t n í p r o g r a m

V l a s t n í p r o g r a m S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark V l a s t n í p r o g r a m 1. Koordinace preventivních

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 600/1a, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání

Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ, ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání Formulace kritérií splnění dílčích

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Možnosti včasné intervence u dětí ze sociálně vyloučených lokalit 2. Speciáněpedagogická podpora dětí

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA POVÁŽSKÁ STRAKONICE Nad Školou 560, Strakonice IČ: , tel.: ,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA POVÁŽSKÁ STRAKONICE Nad Školou 560, Strakonice IČ: , tel.: , : Kroužek Ekodomeček naučit děti základním znalostem a dovednostem v oblasti environmentální výchovy dát možnost k rozvoji lásky k přírodě, ochrana životního prostředí, třídění druhotných surovin, pěstování

Více

KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA KOMPETENCÍ K PODNIKAVOSTI, INICIATIVĚ A KREATIVITĚ

KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA KOMPETENCÍ K PODNIKAVOSTI, INICIATIVĚ A KREATIVITĚ KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA KOMPETENCÍ K PODNIKAVOSTI, INICIATIVĚ A KREATIVITĚ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A1: Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě u žáků a studentů

Více

Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole

Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole Základní škola a Mateřská škola Habry, V Zahradách 18, 582 81 Habry Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole Obsah: 1. Předmět úpravy 2. Vymezení základních pojmů 3. Začlenění

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Dům dětí a mládeže Bludiště Chodov okres Sokolov, příspěvková organizace Husova 263 357 35 Chodov, okr Sokolov IČO: 709 76 350 Tel: 352 352 280-1, 602 944 989 e-mail: ddm-chodov@mybox.cz www:ddmchodov.cz

Více

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok Program Školního poradenského pracoviště na školní rok 2017-2018 Školní poradenské pracoviště ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, Ostrava Poruba, příspěvková organizace Od 1. 9. 2017 je v ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, v Ostravě

Více

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Č.j.: MZPSZN-490/2017 Spisový znak A.1. Skartační znak A5 Vypracovala: Mgr. Ludmila Falcová Schválila: Mgr. Ludmila Falcová, ředitelka školy Pedagogická rada

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách 23. 3. 2017 Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Střední odborná škola pedagogická a Gymnázium, Praha 6, Evropská 33 Legislativní

Více

Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období 2019-2021 Oblast řízení a správy udržovat naplněnost školy, zaměřit se na získávání žáků školy zlepšenou propagací práce školy, spolupracovat se zřizovatelem

Více

Dlouhodobý plán školy

Dlouhodobý plán školy Základní škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace Dlouhodobý plán školy 2017-2019 Ing. Pavla Kopeluková Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období 2017-2019 Oblast řízení a správy - udržovat

Více

- rozvíjet u žáků schopnosti spolupracovat a respektovat práci a úspěchy vlastní i druhých

- rozvíjet u žáků schopnosti spolupracovat a respektovat práci a úspěchy vlastní i druhých 1. Identifikační údaje Školní družina tvoří se školou jednu právnickou osobu, proto jsou tyto údaje součástí školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání Škola neomezených možností. 2. Konkrétní

Více

Problematika primární prevence v základních školách

Problematika primární prevence v základních školách Problematika primární prevence v základních školách Co je to primární prevence rizikového chování Základním principem je výchova k předcházení a minimalizaci rizikových projevů chování, ke zdravému životnímu

Více

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 ZŠ T. G. Masaryka Kutná Hora, Jiráskovy sady 387 Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 Mgr. Bc. Zdenka Mačinová, ředitelka školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015 2017

Více

Příloha č. 5. výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

Příloha č. 5. výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Č. j.: MSMT-6237/2014 Příloha č. 5 výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Metodický výklad výzvy č. 53 Zvyšování kvality ve vzdělávání

Více

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Praha, březen 2016 Obsah 1 Úvod... 3 2 Podmínky vzdělávání ve školních klubech... 3 2.1 Prostorové, materiální a bezpečnostní podmínky ve školních

Více

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013 Metodik prevence sociálně patologických jevů Roční plán práce zabezpečuje Mgr. Pavel Hrabina Konzultační hodiny pro žáky a rodiče: kdykoliv

Více

smysluplně a průběžně rozvíjet nadání žáků podpořit oblasti, které jsou příčinou dlouhodobé školní neúspěšnosti u žáků ohrožených předčasným odchodem

smysluplně a průběžně rozvíjet nadání žáků podpořit oblasti, které jsou příčinou dlouhodobé školní neúspěšnosti u žáků ohrožených předčasným odchodem smysluplně a průběžně rozvíjet nadání žáků podpořit oblasti, které jsou příčinou dlouhodobé školní neúspěšnosti u žáků ohrožených předčasným odchodem ze systému vzdělávání podpořit žáky se specifickými

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Kurz DVPP Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Pořadové číslo: 20 1. Název

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S T V Í PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE METODIK PREVENCE SPECIÁLNÍ PEDAGOG

Více

Cílem je poskytnout dětem dostatek příležitostí k uplatnění vlastní fantazie a tvořivosti a zároveň vytvořit objekt nebo dárek.

Cílem je poskytnout dětem dostatek příležitostí k uplatnění vlastní fantazie a tvořivosti a zároveň vytvořit objekt nebo dárek. Program: OP VK Projekt: Klíče pro život Registrační číslo: CZ.1.7/4.1.00/06.0011 Akce: Odbornostní setkání Tvořivé aktivity Termín: 6. 7. 10. 2012 Místo: Mahlerův penzion, Jihlava Lektor: Anna Svobodová,

Více

Školní vzdělávací program. školní druţiny při ZŠ Velešín

Školní vzdělávací program. školní druţiny při ZŠ Velešín Školní vzdělávací program školní druţiny při ZŠ Velešín 1 KDO SI HRAJE, NEZLOBÍ Identifikační údaje Název ŠD Školní družina při ZŠ Velešín IČO 00583723 Sídlo Družstevní 340, Velešín 382 32 Charakteristika

Více

Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov

Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov Minimální preventivní program 2013-2014 Příloha celoročního plánu. Program protidrogové prevence pro školní rok 2013-2014 Úvod:

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Ředitel Základní školy Louny, Školní 2426, příspěvková organizace vydává v souladu

Více

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole SMĚRNICE č.503 /2013 Poradenské služby ve škole Obsah: ČL.1 - ČL.2 - ČL.3 - ČL.4 - ČL.5 - ČL.6 - ČL.7 - ČL.8 - ČL.9 - ČL.10 - ČL.11 - Úvod Obsah poradenských služeb Pracovníci poskytující poradenské služby

Více

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Praha, Holečkova ul. 5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 5. 2. Evaluační činnosti Evaluační (sebehodnotící, autoevaluační) činnosti

Více

Školní preventivní strategie

Školní preventivní strategie Školní preventivní strategie 2016-2020 Škola vytváří tuto školní preventivní strategii jako základní nástroj prevence. Jde o komplexní systémový prvek v realizaci preventivních aktivit. Pro školu je závazný

Více

Prezentace výsledků projektu

Prezentace výsledků projektu Prezentace výsledků projektu Název projektu: Zkrácený název projektu: registrační číslo projektu: Operační program : Příjemce podpory: Koordinátor projektu: Výuka k různosti jako součást multikulturní

Více

Zadavatel: Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška

Zadavatel: Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška Příloha č. 1 Krycí list k podání nabídky "Školení" Zadavatel: Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška Registrační čísla projektů: CZ.02.3.61/0.0/0.0/16_012/0000608, CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_035/0004521

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

Metodik prevence sociálně patologických jevů (kód: T)

Metodik prevence sociálně patologických jevů (kód: T) Metodik prevence sociálně patologických jevů (kód: 75-014-T) Autorizující orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Skupina oborů: Pedagogika, učitelství a sociální péče (kód: 75) Týká se povolání:

Více

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Č.j.: MZPSZN-563/2016 Spisový znak A.1. Skartační znak A5 Vypracovala: Mgr. Ludmila Falcová Schválila: Mgr. Ludmila Falcová, ředitelka školy Pedagogická rada

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o. Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 20017/2018 Zpracovala: Mgr. Irena Novotná - 1 - OBSAH 1.Úvod 2.Závazné materiály

Více

CELOROČNĚ. - Rozvíjení dovednosti v ICT v počítačové učebně - Tvořivá dílna - Akce společné pro všechna oddělení ŠD. Řízené činnosti rozvíjejí:

CELOROČNĚ. - Rozvíjení dovednosti v ICT v počítačové učebně - Tvořivá dílna - Akce společné pro všechna oddělení ŠD. Řízené činnosti rozvíjejí: CELOROČNĚ - Tématické vycházky do přírody - Rozvíjení kamarádských a mezilidských vztahů, pomoc při práci - Seznamování se základy 1.pomoci - Sebeobslužná činnost oblékání, stolování, hygiena, - Ochrana

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Obsah: 1. Metodické pokyny a doporučení 2. Cíl MPP 3. Konkrétní cíle MPP 4. Zpětné šetření

Více

Plán DVPP 2010/2011 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2010/2011 a Dlouhodobý plán DVPP Plán DVPP 2010/2011 a Dlouhodobý plán DVPP 1. Obecná ustanovení Ředitel školy vydává v souladu se statutem školy a podle 24 zákona č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících v platném znění a podle ustanovení

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 MAP ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Slavkov u Brna

AKČNÍ PLÁN 2018 MAP ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Slavkov u Brna AKČNÍ PLÁN 2018 ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Slavkov u Brna projektu Místní akční plán rozvoje v území ORP Slavkov u Brna CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000119 Schválení Řídícím výborem: Slavkov u Brna dne 30. ledna

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy , 182 00 IČO: 709 307 16 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy 2011 2012 Č. j.: 437/2012/2 V Praze dne 12. října 2012 A) Výroční zpráva o činnosti mateřské školy ve školním roce 2011/2012 V souladu

Více

Vzdělávací kurz primární prevence užívání návykových látek a jiných forem rizikového chování

Vzdělávací kurz primární prevence užívání návykových látek a jiných forem rizikového chování Vzdělávací kurz primární prevence užívání návykových látek a jiných forem rizikového chování Termín: 15.10. 2010 14. 1. 2012 Východiska: Při realizaci kurzu vycházíme z myšlenky, že základem kvalitní a

Více