POZOR!!! Vaše články nebo ohlasy na OSMIČKU očekáváme ve schránce na nástěnce nebo na ové adrese:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POZOR!!! Vaše články nebo ohlasy na OSMIČKU očekáváme ve schránce na nástěnce nebo na e-mailové adrese: casopis.osmnicka@seznam.cz"

Transkript

1

2 Dne 3. prosince 2009 od 13 hodin se konal slavnostní ceremoniál předání školy žákům. Před zahájením zazpíval náš pěvecký sbor. Poté se dostala ke slovu Ing. Kalivodová z Městského úřadu Louny, která nám popsala projekt a jeho financování. Po ní p. Ing. Maier uvedl dodavatelské firmy, které se na opravě školy podílely a předal stavbu do rukou p. starosty. Pan starosta Ing. Jan Kerner nám předal školu a paní ředitelka Mgr. Věra Benešová poděkovala za zateplení, nová okna a všechny úpravy a pozvala přítomné na prohlídku. Ing. Kerner, Ing. Maier a paní ředitelka nakonec společně přestřihli pásku a připili si. Všichni žáci se pak rozešli zpátky do tříd. Zleva Ing. Jiří Maier za dodavatelskou firmu Lounská stavební spol. s r.o., Ing. J.Kerner, starosta Loun, Mgr.V.Benešová, ředitelka školy, foto j.e. O slavnostní zahájení se postaral pěvecký sbor školy foto j.e. Učitelé a žáci sledují slavnostní ceremoniál předání školy, foto j.e. Logo akce se všemi, kteří se na akci podíleli Slavnostním přestřižení pásky, foto j.s. POZOR!!! Vaše články nebo ohlasy na OSMIČKU očekáváme ve schránce na nástěnce nebo na ové adrese: casopis.osmnicka@seznam.cz

3 Kapsička opět v akci (kk) Kapsička se jako každé ráno vzbudila ve školním klubu. Tentokrát tam ale nebyl takový klid jako obvykle. Byl rozruch! Kapsička si tedy řekla, že musí prozkoumat, co se děje. Samozřejmě, že potají. Už sleduje dvě a půl hodiny, jak by proklouzla, když vtom paní Linajová odchází. Kapsička popadne svůj minidigitální foťáček pro křečky a už kmitá. Jakmile proklouzne z klubu malilinkatou dírkou u dveří, vidí, že všechny děti jdou před školu. Copak se to tam bude dít?, pomyslela si Kapsička, radši to půjdu omrknout. Když nějaká třída otevřela dveře, aby mohla jít ven, děti si ani si nevšimly, že pod nimi ťape křeček. Kapsička se tedy dostala ven. Právě začínal proslov paní ředitelky. Kapsička se podivila, co se to děje, když vtom začal mluvit pan starosta Loun. Kapsička mu sice moc nerozuměla, protože je křeček a křečci lidské řeči nerozumějí, ale došlo jí, že jde o předání školy po stavbě. Pak už jen viděla, jak pan starosta přestřihnul pásku a připíjel si s paní ředitelkou a ostatními. Kapsička si řekla, že už je asi konec a že se paní Linajová bude vracet do klubu. A tak,když opět nějaká třída otevřela dveře do školy, se rychlostí blesku vydala zpět do klubu. Malinkatou dírkou prolezla zpět do své klece. Naštěstí to stihla dřív, než se všichni vrátili, takže nikdo neměl až doteď ponětí, co zase dneska prožila za dobrodružství. Návštěva na Úřadu práce v Lounech (IG) V rámci předmětu Volba povolání v osmém a devátém ročníku základní školy jsme 8.ledna 2010 měli možnost navštívit Úřad práce v Lounech. Tato akce byla zaměřena na správnou volbu a pomoc při výběru středních škol, povolání či vzdělávacích oborů. V první části jsme si vyslechli přednášku, při které jsme mohli též diskutovat a zhlédli jsme také na videu ukázky některých povolání. Dozvěděli jsme se i další užitečné věci. V druhé části jsme se přesunuli k počítačům a odpovídali na otázky týkající se povolání. Nakonec testu nám vyšel výsledek, který vystihuje určitou osobu. Během celé návštěvy na úřadu práce jsme měli možnost klást otázky a prohlížet si prostředí. Akce přinesla žákům větší zamyšlení nad určitými obory a větší rozhled do své budoucnosti. Hurá na úřad práce! Tam nám počítač něco vybere! Kresby S.Radoměřská Béďo, kam pudeš po devítce? Asi si udělám učňák s maturitou a pak pudu třeba na bankéře. Chci vydělávat aspoň tak čtyřicet litrů měsíčně. A jaký máš vízo? V pohodě, jenom pět čtyřek. A co ty Andul? Já pudu určitě na topmodelku. A co známky? Ty přece, ty chytrej, na kástingu nikdo nepočítá! Musim jít před tím hlavně do solárka a mít top plavky!!

4 Ze školního sportu Okresní přebor v plávání (js) Dne 20.listopadu 2009 se v Městské plavecké hale Louny konal okresní přebor v plávání. Naši školu reprezentovali starší žáci, starší a mladší žákyně. Předem jsme věděli, že nebudeme mít šanci proti nejlepším družstvům, která mají k dispozici školní bazény a v jejichž kádru jsou zařazeni plavci, kteří se věnují plavání závodně a trénují každý den. Foto našeho reprezentačního družstva Mgr.Jana Jelínková Přesto jsme se nenechali odradit a nastupovali jsme s předsevzetím podat co nejlepší výkony. Mnozí z našich závodníků bojovali na pokraji svých možností a zaplavali své osobní rekordy. Starší žákyně 5.místo Starší žáci 4. místo Mladší žákyně 4.místo Nejhodnotnější výkon podal Marek Trubač,9.B, který se umístil na 50 metrů kraul na 1. místě a porazil všechny závodníky! POHYB TO JE ZÁBAVA POHYB TO JE ZDRAVÍ Předvánoční sportovní den (mt, js) Dne se konal v Městské sportovní hale Louny předvánoční sportovní den naší školy. Zúčastnili se ho žáci a žákyně 6-9. tříd. Někteří kluci a holky sice dali přednost sezení u počítače, randění nebo jiné zábavě, než si trochu zasportovat. Někdo říká:,,co bych tam dělal? Jiní zase:,,zbytečná ztráta času. Myslíme, že se nikdo nenudil - když nehrál, tak fandil nebo si povídal s kamarády. Nejprve nastoupila družstva děvčat, která podávala dobré výkony v přehazované. Ta, která zrovna nehrála, se přidala k zuřivým fanouškům. Po ukončení turnaje bylo vyhlášeno pořadí družstev a dívky s nejlepším výkonem, s nejlepším image a ta, která si nejčastěji upravovala oděv. Výkon: P.Sainerová, I. Gizsmanová. 9.C, nejlepší image: P. Sainerová, 9.B, nejčastější úprava oděvu: Alena Polanská, 9.B. Děvčata- boj o míč, kluci- útočník a brankář, kdo zvítězí,foto j.e. Úkolem kluků bylo ukázat všechny sportovní hry, které se v hodinách tělesné výchovy učíme nebo je hrajeme ve sportovních kroužcích. Chlapci ze 6. a 7.tříd soutěžili ve florbalu a kopané, 7. a 8. třídy se utkaly v kopané a házené, družstva deváťáků z obou tříd předvedla kopanou, házenou i košíkovou. Po každém utkání byli porotou, složenou z přítomných paní učitelek, pánů učitelů i žáků, vyhlášeni dva hráči, kteří upoutali svým výkonem, zdařilou fintou, dresem nebo gelovým účesem. Nejlepší hráč a hráč s nejvypracovanějším gelem i nejlepší fintou Marek Trubač, 9.B, nejaktivnější hráč Petr Štorkán,9.B. Nakonec byli vyhodnocení hráči, pomocní rozhodčí a pořadatelé odměněni drobnými dárky. Ti, co se nezúčastnili, přišli o dobrou. zábavu a příjemně strávené předvánoční vyučovací hodiny. Byl to zdařilý Chytí něco?, foto j.e. sportovní den, a tak bychom si ho rádi někdy zopakovali. Třeba zase ke konci školního roku! POZOR!!! Rádi uveřejníme Vaše zajímavé fotografie!!!.

5 Turnaj ve florbalu Dne se v tělocvičně 3.základní školy Louny konalo okresní kolo ve florbalu. Naši školu reprezentovali vybraní chlapci ze 6 a 7 tříd. Skončili jsme na pěkném 5. místě z 12 zúčastněných týmů. Odehráli jsme 5 zápasů, z čehož jsme jednou vyhráli, dvakrát remizovali a bohužel i dvakrát prohráli. Naši reprezentanti nebyli zvyklí na velké brány a to byl jeden z důvodů, proč jsme se lépe neumístili. Družstvo přesto podalo velmi dobrý výkon a patří mu pochvala. POZOR!!! Vaše články nebo ohlasy na OSMIČKU očekáváme ve schránce nebo na ové adrese: casopis.osmnicka@seznam.cz Reprezentační družstvo školy, chlapci ze 6. a 7.třídy, foto i.l. projektový den ve školní družině a v klubu POHODA Na fotografii členové školního klubu Pohoda prodávají výrobky klubu, výtěžek bude věnován na pomoc našim čtyřnohým přátelům v psím útulku, foto j.e. Kresba S.Radoměřská 1. prosince 2009 proběhl projekt školní družiny a školního klubu v rámci celoškolního projektu týkající se nadací a neziskových organizací. Formou jarmarku výrobků dětí ze školní družiny a školního klubu žáci vybírali dobrovolné příspěvky na psí útulek v Jimlíně. Zvolili jsme dobu třídních schůzek a naše úsilí bylo odměněno částkou 2 370,- Kč., kterou osobně předáme. Díky tomuto projektu si děti vyzkoušely,jak pracují tyto organizace, kolik práce,úsilí, nápadů a ochoty pomoci je zapotřebí k dosažení cíle. Odměnou byla radost z dobrého výsledku.

6 Lyžařský zájezd 2010 Úchvatný pohled na Sněžku při celodenním výletu na běžkách z Černé hory na chatu Výrovka, foto j.e. Na vrcholu Černé hory, foto j.e. Ve dnech února 2010 se bude konat lyžařský zájezd žáků 5. 9.tříd naší školy do Janských Lázní v Krkonoších. Ubytování je zajištěno v hotelu Astoria. Astoria se nachází v Krkonošském národním parku, v krásném, klidném prostředí lázeňského městečka Janské Lázně na úpatí Černé hory vysoké 1299 metrů nad mořem. Hotel je vzdálen 5 minut od lázeňské kolonády a 10 minut chůze od kabinové lanové dráhy na Černou horu. Na té se nachází je nejdelší sjezdová trať v ČR. Fotografie jsou z roku 2007, kdy naši bývalí spolužáci absolvovali týden na horách právě v Astorii. Kabinová lanovka Černohorský expres, foto j.e. Kresba S.Radoměřská Pokud si chcete vyhledat více informací, najdete je na: a na webových stránkách naší školy Kresba D.Sáblová Celodenní výlet na běžkách, start Černá hora (vrchol v pozadí na obzoru), míjíme Lyžařskou boudu a pokračujeme k cíli putování na chatu Výrovka, a potom - čeká na nás ještě cesta zpět, foto j.e.

7 Zamrzlé okénko do zimní přírody Naši hladoví přátelé (redakce) V době letošní kruté zimy jistě většina z vás pomáhá našim hladovým opeřeným přátelům. Abyste je lépe poznali, až je budete na krmítku pozorovat, přinášíme jejich portréty. Přikrmujte je, ale pozor! Nezapomeňte, že špatným krmením jim můžete velmi ublížit! Čížek lesní Dlask tlustozobý Zvonek zelený Kresba S.Radoměřská Hrdlička zahradní Kos černý Pěnkava obecná Vrabec domácí Stehlík obecný Chceš si postavit krmítko? Budeš přikrmovat ptáčky? Na internetu na SEZNAMU stačí ve vyhledávači zadat: stavba krmítka krmení ptáčků

8 Sýkora koňadra Sýkora Vychované sýkorky při debatě o světové hospodářské krizi (KK,ES) Sýkora modřinka babka Dvě sýkorky se baví na prázdném krmítku, mezitím začíná sněžit. Už jsi našla další krmítko?tohle už je prázdné, řekla první sýkorka. Ne, ale je to příšerné. Jak na nás lidi mohli zapomenout? Minulou zimu jsme tu měli nejmíň tři plná krmítka, stěžuje si druhá sýkorka. To máš pravdu, na nás ptáky už dnes nikdo nemyslí, odpověděla ta první. Přesně tak, každou chvíli se někdo z nás zamotá do drátů nebo zemře hlady.je vidět, že se ta hospodářská krize projevila i tady, přemýšlí druhá. Přilétá další a má velmi dobrou náladu: Ahoj, děvčata, to by nikdo nevěřil, co se mi stalo! No, tak už nás nenapínej, zaštěbetá první. Letěla jsem pořád za zobákem a hledala potravu, až jsem uviděla dráty vysokého napětí,chlubila se. A co jsi udělala?, zeptala se druhá. No, byly už těsně přede mnou, když jsem si vzpomněla na svůj vojenský výcvik, udělala jsem prudký úhyb doprava a tím jsem se těm drátům vyhnula.jenže, když jsem si myslela, že už je po všem, narazila jsem do krmítka. Hned, jak jsem se vzpamatovala, všimla jsem si, že je to krmítko plné potravy, pochlubila se. No, tak to je úžasné, vesele zašvitořila druhá. A první už volá: To jo, jdem žrát...totiž...ehmmm...povečeřet. Fotografie Lenka Fürstlov ürstlová 9.C Za zimním sluncem Rádi zveřejníme vaši tvorbu casopis. osmicka@seznam.cz

9 K U R I O Z I T Y Vánoční dárek Vrchlického divadlu od nějakého vtipálka Kárka na kouli, foto j.e. Vlevo J.A.Komenský, uprostřed socha ze sněhu na hřišti Gymnázia Louny, foto j.s. T Ty, Dane, co to děláš, proč hryžeš tu zeď? Na co ta díra? ptá se Domino. Dan na to: Nekoukej a dělej taky! Brousím si zuby na matiku! Kresby S.Radoměřaská POZOR! Pokud máte nějaké vtipy ze života školy, nakreslete je a pošlete je naši ovou adresu: casopis.osmicka@seznam.cz

10 Černé zvěsti a chmury z ředitelny!!! - někdo si zřejmě dělá velkou sbírku špendlíků, asi je chce prodat do sběrny - žvýkačky samy a o m y l e m padají na zem, pak se nedají smýt a lepí se na boty Kresba D.Sáblová - ve třídách leží o m y l e m poházené papíry - ilustrátoři WC, kteří budou přichyceni při činu se budou muset povinně přihlásit do výtvarných soutěží!!! - někteří za sebou omylem trousí z nepřezutých bot trus a vše možné, hlavně před klubem POZOR!!! Dívejte se kolem sebe! Pošlete nám Vaše kresby a vtipy do zvěstí a chmur: Kresba D.Sáblová VÍTE ŽE......Průměrná roční teplota z roku 1860 s porovnáním s teplotou v roce 2000 je o 0,8 C vyšší (z -0,4 na 0,4 )?...Zvyšování obsahu oxidu uhličitého nebo metanu způsobuje ohřívání naší planety?...tyto jedovaté plyny,,vyrábí kouř z továren, aut, elektráren,...?...globální oteplování způsobuje roztávání ledovců, to způsobuje zvýšení vodní hladiny u moří a kvůli tomu budou města a vesnice u moře vytopená?...pozitivním důsledkem oteplování je, že díky teplu a oxidu uhličitému by mohlo začít růst mnoho typů květin tam, kde bychom to nečekali a zároveň se zvýší hladina kyslíku potřebného pro náš život?

11 Anketa své odpovědi vhoď do schránky na nástěnce OSMIČKYnebo pošli na výše uvedenou ovou adresu Zaujal tě náš nový časopis ANO NE proč?který článek se ti nejvíce líbil čím tě zaujal?chybělo ti v časopisu nějaké téma jaké?můžeš nabídnout nějakou zajímavou fotografii ze školního života redakční radě?nevíš o někom, kdo by rád spolupracoval s redakční radou? Pokud ano, napiš nám jeho jméno.máš nějaký tip na zajímavou akci pro žáky a jejich rodiče, který bychom mohli uvést v našem časopisu? Znáš nějaký zajímavý příběh ze současnosti? Vyprávěli ti někdo nějaký zajímavý příběh z doby minulé? POZOR!!! FOTOSOUTĚŽ!!! Redakční rada vyhlašuje školní soutěž pro naše fotografy: Téma: Můj čtyřnohý mazánek Podmínky: 1. autor je žákem naší školy 2. fotografie bude zaslána na ovou adresu redakce do 31.března v mailu bude uvedeno jako předmět: Můj čtyřnohý mazánek 4. v textu bude uvedeno jméno a příjmení autora, třída, název fotografie 5. fotografie bude odeslána v příloze mailu Autoři 3 nejlepších fotografií budou odměněni cenami a vítězné fotografie budou uveřejněny v dubnovém čísle OSMIČKY Redakční rada: Jiří Sihlovec, 8.A, šéfredaktor,simona Radoměřská, 8.B, zástupce šéfredaktora (grafika, ilustrace, autorka titulní strany), Karla Kadeřábková, 6.A, redaktor, Denisa Sáblová, 6.A, redaktor, ilustrátor, Kristína Mrvíková, 6.A, ilustrátor, Lukáš Jirůšek, 6.A, redaktor, ilustrátor, Leoš Vostatek, 6.A, redaktor, Eliška Kořánová, 6.A, redaktor, Martina Trnková, 8.B, redaktor Foto: Irena Linajová, Lenka Fϋrstlová, Jiří Sihlovec, Jiří Ekrt Externí spolupráce: Mgr. Jana Jelínková, foto, Iva Gieszmannová, 9.C (článek), Eliška Suková, Praha (článek Vychované sýkorky ) Odborný poradce: PaedDr. Pavel Kotek, grafika, ilustrace Zodpovědný pracovník: Mgr. Jiří Ekrt

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně.

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně. Červen 2007 BRANNÝ DEN Dne 1.června se konal tradiční branný den v Krčském lese. Celou akci připravily obě paní učitelky tělesné výchovy Z. Kopasová a B. Chadimová za pomoci žáků devátých tříd. V 8:00

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : Výstava v knihovně......1 Má nejoblíbenější květina...2 Beseda v knihovně........3

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

BOGI CUP. Tel.: Tel.: organizátor BOGI SPORT klub, z. s.

BOGI CUP.   Tel.: Tel.: organizátor BOGI SPORT klub, z. s. Michal Házl Mgr. Patrik Zeman Tel.: 608 608 466 Tel.: 724 918 604 E-mail: info@bogi-sport.cz Přihlášky: zasílat elektronicky do 5. 10. 2018 na e-mail: info@bogi-sport.cz. Prezentace: soupisky nejdříve

Více

Strašecí proběhl dne 15.11. turnaj ve vybíjené. Naše družstvo. (4 dívky a 7 chlapců). Do turnaje se. Rakovník a ZŠ Čistá. Hrálo se 2 x 7 minut.

Strašecí proběhl dne 15.11. turnaj ve vybíjené. Naše družstvo. (4 dívky a 7 chlapců). Do turnaje se. Rakovník a ZŠ Čistá. Hrálo se 2 x 7 minut. Dne 14. listopadu proběhly v naší škole třídní schůzky rodičů. Rodiče vyslechli informace týkající se prospěchu a chování žáků. Dozvěděli se o nejdůležitějších akcích školy. Nejlepšími žáky v I. čtvrtletí

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Petra Čumplová a současné reprezentantky rozdávaly dárky nejmenším slávistkám

Petra Čumplová a současné reprezentantky rozdávaly dárky nejmenším slávistkám Tradice se nemění. Navíc je čas vánoc, takže stejně jako vždy, tak i letos pozvalo vedení DHC Slavia Praha všechny své hráčky, ty nejmladší i v doprovodu rodičů, na vánoční setkání, letos přímo na palubovku

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

1. září Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků.

1. září Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků. 1. září 2011 Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků. Den bezpečnosti Zumba Ekocentrum Čapí hnízdo Dne 21. září 2011 byly čtvrté třídy na exkurzi v Ekocentru Čapí hnízdo. Hlavní

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

ANALÝZA DAT DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ UČITELŮ TĚLESNÉ VÝCHOVY

ANALÝZA DAT DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ UČITELŮ TĚLESNÉ VÝCHOVY Možnosti a úskalí zdravého životního stylu žáků ZŠ a jejich vztah k pohybu ANALÝZA DAT DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ UČITELŮ TĚLESNÉ VÝCHOVY Pavlína 2015 Analýza dat Dotazník pro učitele tělesné výchovy Slovní

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2016 2017 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK AŠSK při SŠ Bohumín, p. s. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně kolem 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Deváťácké noviny č. 11; školní rok 2013/2014

Deváťácké noviny č. 11; školní rok 2013/2014 1 ÚVODNÍK Uběhlo čtrnáct dní a my vám přinášíme další číslo Deváťáckých novin. Začátek února se předvedl spíše jarním počasím než zamrzlými rybníky a zasněženou krajinou. Doufáme, že napadne nějaký sníh

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, o. p. s. se na základě svých odborných

Více

Dolnobrannský zpravodaj

Dolnobrannský zpravodaj Číslo 9 Dolnobrannský zpravodaj Strana 5 Zpravodaj se mračí Co s ním? O čem chci psát? O potřebě, kterou vykonávají naši nejlepší přátelé - pejsci. Minulý týden přišel pan. Radoň ml. s ústní stížností

Více

VÝBĚRY OFS - U12 Republikové finále 2017 ve dnech června 2017 sportovní areál SK Motorlet Praha

VÝBĚRY OFS - U12 Republikové finále 2017 ve dnech června 2017 sportovní areál SK Motorlet Praha VÝBĚRY OFS - U12 Republikové finále 2017 ve dnech 6. - 7. června 2017 sportovní areál SK Motorlet Praha Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: úterý 6. 6. 2017 nejpozději v 12:00 hod., stadion SK Motorlet

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK AŠSK při SŠ Bohumín, p. s. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně kolem 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

..vydáno ke dni 25. 3. 2014...

..vydáno ke dni 25. 3. 2014... ..vydáno ke dni 25. 3. 2014... I. ročník, II. číslo Čeho se v tomto čísle můžete dočíst? Nové logo Nová zapisovatelka Nová koordinátorka Vícedenní zasedání MPM Články delegátů Fotografie delegátů Vizitky

Více

PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory http://www.fineprint.cz

PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory http://www.fineprint.cz TJ SOKOL NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ MUŽI OP-II HODNOCENÍ SEZÓNY 2002/2003 HODNOCENÍ Příprava Sezóna 2002/2003 začala podobně jako v loňském roce. Hráči se sešli v tělocvičně až v září. Mužstvo se letos nezúčastnilo

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2013

Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2013 Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2013 Cíl výzkumu kyberšikana z hlediska oběti a útočníka, dále též rodiče a učitele osobní údaje (sdílení, zasílání) sexting sociální sítě komunikace

Více

školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016

školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016 školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016 www.zssv.cz Foto: Lenka Zemanová Jako každoročně proběhlo u nás školní kolo konverzační soutěže v německém jazyce. Zúčastnilo se celkem

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou

Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou 07. 02. 2017 21:48:03 Základní údaje Název výzkumu Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou Autor Iva Sieberová Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku http://www.survio.com/survey/d/a9l9v2e7f5y4r3t5i

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2016 Motto: Učíme se pro život Obsah : Dívčí odpoledne....1 Veselé zoubky......2 Další den s keramikou......3 Regionální

Více

CHRUDIM CITY CUP 2015

CHRUDIM CITY CUP 2015 II. ROČNÍK HOKEJOVÉHO TURNAJE O PUTOVNÍ POHÁR MĚSTA CHRUDIM CHRUDIM CITY CUP 2015 kategorie mladší žáci 21.3. - 22.3. 2015 Zimní stadión Chrudim Termín: 21. - 22. března 2015 (sobota - neděle) Začátek

Více

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Výroční zpráva 2010 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Kdo jsme? Jsme nezisková organizace. Našimi členy jsou dobrovolníci a naše práce souvisí s činností oddílu mladých ochránců

Více

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš.

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš. Měsíc Do kluků jídlo doslova padalo. Jednak měli hlad jako vlci, ale také se už nemohli dočkat, až začnou pozorovat. Sotva dojedli poslední sousto, poprosili tatínka, aby jim dalekohled vynesl na zahradu.

Více

Pírko Leden - únor 2016

Pírko Leden - únor 2016 Pírko Leden - únor 2016 Vítáme Vás u dalšího čísla našeho školního časopisu. přednášky jsme šli do cukrárny. Bohužel se nám tam nelíbilo, a tak jsme si dali rozchod do půl jedenácté. Všichni přišli na

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Školtýn. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem. 18.ročník Číslo 3

Školtýn. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem. 18.ročník Číslo 3 Školtýn Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 18.ročník Číslo 3 Obsah Rodilí mluvčí Vánoční laťka Green Life, lyžařský výcvik Škola v přírodě Zábava 2 Rodilí mluvčí Stalo se už tradicí, že na

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 V Praze 20.září 2007 Zápis č. 6 Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 Přítomní členové výboru STK - ST.T. : Omluveni : Hosté :,,,, Šindler Černý, Šlechta,

Více

O soutěž byl tradičně velký zájem. Chlapci a dívky měli možnost psát celé dopoledne.

O soutěž byl tradičně velký zájem. Chlapci a dívky měli možnost psát celé dopoledne. Listopad Literární soutěž Dne 7.11. proběhla na naší škole tradiční literární soutěž. Žáci soutěžili v několika kategoriích podle věku: Žáci 1.stupně soutěžili ve dvou skupinách I. kategorie 2. a 3. třída

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

BAREVNÝ SPORTOVNÍ TÝDEN

BAREVNÝ SPORTOVNÍ TÝDEN NESTŮJ! POJĎ SE PŘIDAT, MÁŠ PRÁVO MÍT KAMARÁDY! Základní školy v Děčíně: ZŠ Školní, ZŠ Dr. Miroslava Tyrše a ZŠ Vojanova spolu s Domem dětí a mládeže Teplická, Děčín IV Okresní radou AŠSK Děčín, BK Děčín

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová

třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová Výroční zpráva, školní rok 2013 2014, 8. třída třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová Tento školní rok byl pro osmáky velmi důležitý především v přípravě ročníkových prací.

Více

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: v úterý 13.5 2013 nejpozději do 11:00 hod., hřiště TJ Spartak Hluk. V kabině bude připraveno,

Více

13. číslo školního časopisu září / prosinec 2016 cena: 10,- Kč

13. číslo školního časopisu září / prosinec 2016 cena: 10,- Kč 13. číslo školního časopisu září / prosinec 2016 cena: 10,- Kč Obsah Co se děje ve škole Slavnostní zahájení školního roku... str. 3 Kouzlo etiky...... str. 4 Soutěž ve sběru starého papíru....... str.

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Ať s míčem, knihou nebo kružítkem příležitost u nás dáme všem. č.j.: ŠVP 1 / 2007 IDENTIFIKAČNÍ

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

Vysvětlení jednotlivých odkazů v levém sloupci úvodní strany

Vysvětlení jednotlivých odkazů v levém sloupci úvodní strany Vysvětlení jednotlivých odkazů v levém sloupci úvodní strany 1. Notifikace zde je soupis všech důležitých událostí a změn podle typu ikonky poznáš, zda je to suplování, aktualita na webových stránkách

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

HODNOCENÍ PROJEKTU NAJÍT CESTU K SOBĚ JE BÁJEČNÉ. Základní škola Třebíč Benešova 585

HODNOCENÍ PROJEKTU NAJÍT CESTU K SOBĚ JE BÁJEČNÉ. Základní škola Třebíč Benešova 585 HODNOCENÍ PROJEKTU NAJÍT CESTU K SOBĚ JE BÁJEČNÉ Základní škola Třebíč Benešova 585 Grantový systém Zdravého města Třebíč 2009 Grantový program Prevence kriminality a drogové problematiky Zpracovala: Mgr.

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2012/13. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2012/13. Skupina J&G Společnost

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2012/13. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2012/13. Skupina J&G Společnost Skupina J&G Společnost Středisko aktivity Základní škola, Dr. E. Beneše 1, Šumperk 787 01 E-mail info@jagspolecnost.de.vu www.jagspolecnost.de.vu VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2012/13 Výroční zpráva aktivity

Více

Sopka Číslo 2 Zima 2016/2017

Sopka Číslo 2 Zima 2016/2017 1 2 Vážení čtenáři a příznivci naší školy Právě v rukou držíte zimní číslo našeho školního časopisu, ve kterém bychom Vám chtěli ukázat alespoň zlomek toho, co se ve škole děje. Všechny informace naleznete

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Redakce se představuje Krčíňoviny poprvé vyšly v roce 2005. Od té doby se začala pravidelně scházet redakce Krčíňovin a prvním úkolem bylo najít

Více

P R O P O Z I C E V O L E J B A L

P R O P O Z I C E V O L E J B A L KR AŠSK ČR Kraje Praha,p.s. P R O P O Z I C E KVALIFIKACE sk.a NA REPUBLIKOVÉ FINÁLE KATEGORIE VI.B ročníky 2000-2003,DÍVKY, CHLAPCI V O L E J B A L ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Vítězná družstva krajských kol

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2018 2019 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi.

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi. Básničky pro holky Malujeme vajíčka, pro bratrance, pro strýčka. To nejhezčí tatínkovi, taky jedno dědečkovi. Ještě klukům ze školky, žádná nejsou pro holky. Však vajíčka z čokolády, máme i my holky rády

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

OKRES VE VOLEJBALE. ZŠ Svitavy, Riegrova 4 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13. květen, červen 2012

OKRES VE VOLEJBALE. ZŠ Svitavy, Riegrova 4 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13. květen, červen 2012 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13 ZŠ Svitavy, Riegrova 4 květen, červen 2012 OKRES VE VOLEJBALE KINDERIÁDA 2. 5. 2012 jsme šli na Kinderiádu. Přípravu jsme zahájili rozcvičkou. Po ní jsme odešli na jednotlivá

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

SK Ďáblice. Sobota ve 14:00

SK Ďáblice. Sobota ve 14:00 SK Ďáblice Sobota 4.11. ve 14:00 Vážení příznivci fotbalu, podzimní část sezony nám pomalu končí a já musím s potěšením konstatovat, že se i přes velikou konkurenci v přeboru stále držíme v top trojce,

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Dne se konala brigáda na sázení stromků. Dne proběhl v naší obci sběr starého železa. Náš sbor má 50 členů. Z toho je 19 žen a 31 mužů.

Dne se konala brigáda na sázení stromků. Dne proběhl v naší obci sběr starého železa. Náš sbor má 50 členů. Z toho je 19 žen a 31 mužů. 2007 Náš sbor má 50 členů. Z toho je 19 žen a 31 mužů. Dne 10. 3. se konala brigáda na sázení stromků. Dne 31. 3. proběhl v naší obci sběr starého železa. - 1 - Dne 1. 5. proběhlo na sportovním areálu

Více

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN ČERVEN 16. - 17. června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN Výlet ve westernovém městečku STONETOWN u Humpolce se celkem vydařil. Chatky nebyly nic moc, ale program byl nabitý a docela se nám líbil. Byl

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Na začátku roku jsme se rozhodli, že vás provedeme naším školním chovákem. O jeho chod se stará parta nadšených dobrovolníků z různých tříd. Scházejí se zde nejen o přestávkách,

Více

TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha

TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: v úterý 19. 5. 2015 nejpozději do 11:00 hod., stadion SK Motorlet

Více

Akce školy 2017/2018

Akce školy 2017/2018 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh / učivo: Povídka uvědomělé tiché čtení s porozuměním JK 2-DUM č. 2 Va Autor: Mgr. Dagmar Valachová

Více

V Domečku Spálené Poříčí se konal nácvik mažoretek s prvky aerobiku, který zajišťovaly pracovnice DDM Spálené Poříčí paní Yvona Plojharová a slečna

V Domečku Spálené Poříčí se konal nácvik mažoretek s prvky aerobiku, který zajišťovaly pracovnice DDM Spálené Poříčí paní Yvona Plojharová a slečna FIT DEN 24.10.2015 Za finanční podpory Místní akční skupiny sv. Jana z Nepomuku a aktivní účasti pěti poříčských organizací, jsme dne 24. 10. 2015 realizovali projekt den dětí s rodiči, nazvaný FIT DEN.

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 28. číslo Jaro 2016

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 28. číslo Jaro 2016 : Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 28. číslo Jaro 2016 1 Jaro klepe na dveře, vylezte ptáčci z postele! Za chvilku nám začne astronomické jaro a s

Více

školní rok 2006/2007

školní rok 2006/2007 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2006/2007 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

1. stupeň. Krajské kolo ve štafetovém poháru 1. místo Krajské kolo v Mc Donalds cupu chlapci 4. místo

1. stupeň. Krajské kolo ve štafetovém poháru 1. místo Krajské kolo v Mc Donalds cupu chlapci 4. místo PAPRSEK 2/2016 VZPOMÍNKA NA SÁZENÍ Naše škola se jako každý rok zúčastnila celostátní akce Den Země. V letošním roce jsme nezůstali jen u obvyklého sbírání odhozených papírů a plastů v okolí školy na Ostrůvku

Více