ŘEŠENÍ LEHČENýCH KONsTRUKCÍ s KOLEKCÍ ZOOM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŘEŠENÍ LEHČENýCH KONsTRUKCÍ s KOLEKCÍ ZOOM"

Transkript

1 ŘEŠENÍ LEHČENýCH KONsTRUKCÍ s KOLEKCÍ ZOOM desky EUROLIGHT 38 mm a 50 mm

2 02 EGGER EUROLIGHT VYVINUTO PRO ŘEŠENÍ VAŠICH KAŽDODENNÍCH PROBLÉMŮ Eurolight je tím správným materiálem Ulehčete si život s EUROLIGHT lehčenými konstrukčními deskami Problém 1 Větší tlak na rozpočet a termíny než kdykoliv předtím Deska EUROLIGHT může ušetřit Váš čas a peníze v případech, kdy je potřeba deska o tloušťce 38 mm nebo 50 mm, protože není třeba skládat několik desek dohromady. Dalších úspor nákladů lze docílit během montáže, protože k manipulaci je třeba méně pracovních sil. Problém 2 Růst materiálových a logistických nákladů Deska EUROLIGHT Vám může pomoci uspořit materiálové náklady a díky své nižší hmotnosti může také lépe využít přepravní kapacity až o 35 %. Problém 3 Vyšší důraz na ochranu zdraví a bezpečnost na pracovišti Trend používání silnějších materiálů může často vést k neúměrnému navýšení hmotnosti dílců, což komplikuje manipulaci s nimi. Deska EUROLIGHT tento problém řeší, jelikož dílce z tohoto materiálu jsou až o 60 % lehčí než dílce se stejnou tloušťkou vyrobené z dřevotřískové desky. Problém 4 Využívání materiálů se zvýšeným ohledem na životní prostředí Všechny výrobky firmy EGGER pocházejí z udržitelných zdrojů, avšak díky svému jádru z recyklované kartónové voštiny je k výrobě EUROLIGHT desky použito až o 60 % méně dřevní hmoty než u dřevotřískové desky.

3 EGGER EUROLIGHT 03 EGGER EUROLIGHT je kompozitní deska vyrobená z extrémně pevné 8 mm silné krycí vrstvy z EUROSPAN dřevotřískové desky na horní a dolní straně v kombinaci s lehkým, avšak robustním jádrem z kartonové voštiny. Tento prospekt vznikl za účelem, aby co nejvíce usnadnil přechod od práce s dřevotřískovými a MDF deskami k práci s lehčenými konstrukčními deskami. Tento prospekt obsahuje... doufáme, že strany 4 13 Vás inspirují. nový výrobek EUROLIGHT a škála nabízených dekorů jsou představeny na stranách abychom Vám pomohli při startu, na stranách představujeme výběr možných aplikací a informací o kování. pokud budete potřebovat jednoduché a srozumitelné technické informace a pokyny pro zpracování, naleznete je na stranách Vynikající pevnost a stabilita! Jako u všech výrobků kolekce ZOOM Vám můžeme též nabídnout komplexní soubor služeb pro podporu Vašich projektů; další podrobnosti naleznete na straně 47.

4 04 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? 01 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? EUROLIGHT deska má všechny vlastnosti jako moderní panel na bázi dřeva: je pevná a současně lehká, ekologicky udržitelná, je vynikající při integraci moderních technologií a nabízí prvotřídní vzhled a pocit vysoké přidané hodnoty. Ať jste tedy architektem nebo designérem interiérů, aranžérem nebo výrobcem nábytku, věříme, že se jedná o výrobek, který Vás zaujme. Na následujících stránkách bychom Vám chtěli podrobněji ukázat hlavní výhody tohoto výrobku, což, jak doufáme, Vás bude inspirovat k použití EUROLIGHT desek ve Vašich budoucích projektech. Nechte se inspirovat mnoha názornými aplikacemi desek EUROLIGHT na našich webových stránkách

5 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? 05

6 06 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? PEVNÁ A PŘITOM LEHKÁ Lehká nemusí znamenat zároveň slabá. Desky EUROLIGHT jsou lehké, ale přesto pevné a stabilní. Takováto stolička, vyrobená z dřevotřískové nebo MDF desky, by byla příliš těžká. Deska EUROLIGHT umožňuje lehkou a zároveň stabilní konstrukci. Skvělý poměr hmotnosti a hodnotnosti. Snižují zdravotní rizika spojená se zdviháním těžkých komponentů nábytku. Odlehčením lze šetřit jak výrobní čas, tak pracovní sílu. Pokud zákazníci požadují robustní nábytek, je vetšinou třeba slepit několik desek. V případě desek EUROLIGHT o tloušťce 38 mm a 50 mm tomu tak již není. Tyto desky jsou o 60 % lehčí než dřevotřískové nebo MDF desky o stejné tloušťce. Díky nižší hmotnosti jsou snáze manipulovatelné a jejich zdvihání je méně náročné. EUROLIGHT desky mají díky voštinovému jádru vynikající pevnost v ohybu, snáze se strojově obrábějí a hranují, přičemž většina aplikací nevyžaduje speciální kování. Tato kombinace vysoké pevnosti a nízké hmotnosti Vám nabízí jedinečnou škálu možností aplikací, od velkých prostor přemosťujících polic až po mobilní sedací soupravy a lavice.

7 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? 07 Šetří čas a námahu. Desky o tloušťce 38 mm a 50 mm lze snáze zvedat a manipulovat, zvládne často i jeden člověk.

8 08 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? EKOLOGICKY UDRŽITELNÁ Udržitelný rozvoj v nábytkářském průmyslu a interiérové výstavbě je velmi aktuálním tématem. Desky EUROLIGHT mají řadu významných ekologických aspektů. Deska EUROLIGHT koresponduje s naší filozofií více ze dřeva. Efektivnější využití dřeva Se stoupající konkurencí a cenou se dostává dřevo, coby materiál, pod rostoucí tlak. Ochrana této unikátní suroviny vyžaduje inovace, což bylo jedním z hlavních důvodů, proč jsme vyvinuli desku EUROLIGHT. 1 m3 masivního dřeva Především při práci se silnějšími dimenzemi desek má volba EUROLIGHT desek pozitivnější vliv na životní prostředí, než v případě použití několika dohromady slepených dřevotřískových nebo MDF desek. 1 m3 dřeva může být využit k výrobě buď 25 m2 dřevotřískové desky o síle 38 mm nebo 60 m2 EUROLIGHT desky o síle 38 mm. 25 m2 38 mm dřevotřískové desky 60 m2 38 mm EUROLIGHT desky

9 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? 09 Trvale udržitelné materiály Udržitelné lesní hospodářství je pro firmu EGGER tou nejvyšší prioritou. K výrobě materiálů na bázi dřeva využívá firma EGGER pouze zbytkové dřevo vybrané kvality z místních pilařských výrob, jakož i vhodné recyklované dřevo. V rámci výrobního řetězce jsme schopni v závislosti na dostupnost dřeva dodávat desky EUROLIGHT s certifikátem PEFC* a / nebo FSC**. Snížení emisí CO2 Díky své nižší hmotnosti mohou desky EUROLIGHT snížit náklady na logistiku a zároveň pomoci životnímu prostředí, jelikož lze lépe vytížit přepravní kapacitu (až o 35 %) a snížit tím spotřebu paliv. Plně recyklovatelná Desky EUROLIGHT lze na konci jejich životnosti recyklovat a v rámci našeho výrobního procesu opětovně využít. *PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes systém certifikace udržitelného obhospodařování lesa) **FSC (Forest Stewardship Council systém certifikace udržitelného obhospodařování lesa) Uživatel Výroba materiálů na bázi dřeva a jejich následné zpracování Recyklování Pilařská výroba Elektrárna na biomasu CO₂ Udržitelné lesní hospodářství PEFC/ Promoting Sustainable Forest Management Deklarace vlivu na životní prostředí pro desky EUROLIGHT (EPD) je dostupná ke stažení na našich webových stránkách -

10 10 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? Integrujte inteligentní osvětlovací systémy do voštinového jádra. EUROLIGHT a technologie perfektní kombinace! INTEGRACE MODERNÍCH TECHNOLOGIÍ Integrace moderních, technologií do nábytku se nadále zrychluje.

11 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? 11 Nesčetné dráty a kabely lze hravě schovat. LED svítidla představují perfektní řešení díky své nízké provozní teplotě a životnosti až hodin. Doby povalujících se kabelů jsou dávno pryč. Díky sendvičové konstrukci lze vést všechny kabely a dráty přímo jádrem voštiny, takže jsou prakticky neviditelné. Osvětlovací techniku, síťové zásuvky, nabíjecí stanice, reproduktory nebo dokonce i dokovací stanice pro ipod lze integrovat do jádra desky EUROLIGHT, což nabízí celou řadu nových designových možností.

12 12 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? VYSOCE HODNOTNÁ Současné trendy návrhu interiérů vyžadují použití silnějších materiálů reprezentujících současný design a vysokou kvalitu. Proč používat rostlé dřevo, když jsou naše reprodukce tak autentické? V současném ekonomickém klimatu je nezbytné poskytovat zákazníkům řešení, jež přináší přidanou hodnotu za přijatelné ceny. Velkou výhodou desek EUROLIGHT je nejenom jejich moderní a prémiový vzhled, zároveň jsou i lehké a cenově výhodné. K prémiovému designu patří i prémiová povrchová úprava. Kolekce ZOOM proto nabízí desky EUROLIGHT ve třech variantách povrchové úpravy. EUROLIGHT Surové desky se skvěle hodí k potahování dýhou nebo laminátem, EUROLIGHT desky s grundovací folií jsou vhodné pro lakování. Naše kolekce desek EUROLIGHT Dekor obsahuje 24 dekorů s krycími vrstvami laminovanými vysoce hodnotým melaminovým filmem. Vyjma ohranování nevznikají při práci s nimi již žádné další náklady spojené s povrchovou úpravou. Další podrobnosti o našem výrobním programu desek EUROLIGHT naleznete na stranách

13 Čím jsou tedy desky EUROLIGHT tak jedinečné...? 13 Desky EUROLIGHT 38 mm a 50 mm lze použít k realizaci vysoce kvalitního a moderního nábytku. Dekorová a materiálová vazba k optimálnímu ztvárnění K deskám EUROLIGHT jsou též k dispozici desky EURODEKOR, EGGER lamináty a EGGER plastové hrany ABS s identickými dekory a povrchovými strukturami. Tato dekorová vazba garantuje, že pro každý typ aplikace naleznete vhodný typ výrobku. To Vám umožní optimalizovat náklady, aniž by jste museli činit kompromisy v designu. Sladěním správných materiálů docíllíte bezvadného vzhledu za současně nižších nákladů.

14 14 Výrobky, dekory a dostupnost 02 Výrobky, dekory a dostupnost Již Vás unavuje neustálé zklamání ze špatné dostupnosti výrobků? Naše desky EUROLIGHT jsou dostupné ihned ze skladu našeho či našich distributorů. To garantuje, že výrobek dostanete ve chvíli, kdy jej právě potřebujete. VDS Profi Vám pomůže při vizualizaci Vašich nápadů. Nahrajte si vlastní fotografie a umístěte do nich jakýkoliv dekor z kolekce ZOOM.

15 Výrobky, dekory a dostupnost 15

16 16 Výrobky, dekory a dostupnost EUROLIGHT Surová deska potažená EGGER laminátem, F633 ST15 Metallo šedohnědé. EUROLIGHT Surová Pro ty, jež hledají širší výběr dekorů, je EUROLIGHT Surová deska se svým vysoce kvalitním dřevotřískovým povrchem tou správnou volbou pro potahování laminátem nebo dýhou. V rámci kolekce ZOOM Vám nabízíme bohatou škálu více než 200 dekorů laminátů, z nichž si můžete vybrat. Deska EUROLIGHT potažená laminátem je ideální pro aplikace jež jsou více namáhané nebo zatěžované vhkostí.

17 Výrobky, dekory a dostupnost 17 Obrázek publikován s laskavým souhlasem Galerie Revelation. Deska EUROLIGHT Grundovací fólie o tloušťce 50 mm, lakovaná barvou RAL EUROLIGHT Grundovací FÓLIE (GFE) Pokud pracujete na projektu, jež vyžaduje specifickou barvu, můžeme Vám též nabídnout desky EUROLIGHT se speciální povrchovou úpravou (GFE) vhodnou pro lakování. Tyto desky, jež lze natírat nebo lakovat, jsou vynikající pro projekty, které vyžadují specifické firemní barvy nebo barvy určitých odstínů dle vzorkovnic RAL, Pantone nebo NCS. Doporučujeme laky typu DD, PUR, akrylové, jakož i na vodní bázi. K dokončení těchto desek doporučujeme 2 mm plastové hrany ABS, jelikož tyto hrany je možné obrousit a poté přetřít, respektivě přelakovat.

18 18 Výrobky, dekory a dostupnost Desky EUROLIGHT jsou ideálním materiálem pro řadu komerčních aplikací včetně prodejních poutačů. EUROLIGHT DEKOR Naše kolekce desek EUROLIGHT Dekor obsahuje 24 dekorů s krycími vrstvami laminovanými vysoce hodnotným melaminovým filmem. Vyjma ohranování nevznikají při práci s nimi již žádné další náklady spojené s povrchovou úpravou. K nim vhodné EGGER plastové hrany ABS jsou dostupné u všech 24 dekorů v šířkách 42 mm a 54 mm.

19 Výrobky, dekory a dostupnost 19 H3058 ST22 Wenge Mali Struktura ST22 Matex nabízí lepší přírodní vzhled. INOVATIVNÍ DEKORY V KOMBINACI s INOVATIVNÍMI POVRCHOVýMI strukturami Kvalita a přirozenost našich dekorů vytváří stále nové standardy. Dekor H3058 ST22 Wenge Mali je díky svému třírozměrnému vzhledu jednou z nejrealističtějších reprodukcí exotických dřevin, jež jsme kdy nabízeli. Dekor H3778 ST9 Karibský ořech přírodní je skutečnou pastvou pro oči, který pouze nevypadá jako skutečná dřevěná dýha, ale je tak cítit i na dotek. Koncentrovali jsme se na to, aby naše povrchové úpravy byly nejen příjemné na dotek, ale zároveň dokreslovaly přirozenost dekoru. ST10 Authentic je hrubá matná povrchová struktura, která dekoru H1145 Dub Bardolino přírodní propůjčuje autentiku skutečného řezu pilou. Naše hluboká lineární textura ST22 je také v kolekci ZOOM EUROLIGHT Dekor novinkou, jež nabízíme u 5 dekorů včetně velmi populárních H1476 ST22 Pinie Avola champagne a H3090 ST22 Driftwood. sortiment VýROBKŮ KOLEKCE ZOOM Dekory sortimentu EUROLIGHT jsou dostupné též v celé široké škále dalších výrobků firmy EGGER. Symboly uvedené níže označují dostupnost typů výrobků u daného dekoru. Více detailních informací stran dodacích lhůt naleznete v Dodacím pořádku kolekce ZOOM. EUROLIGHT lehčené konstrukční desky EURODEKOR Lamináty Lamináty v dveřním formátu Plastové hrany ABS Perlmutový dekor -pouze pro vertikání použití Nejlepší dojem z každého dekoru V této brožuře vyobrazené dekory kolekce ZOOM mají měřítko 1:1. Pro Vaši lepší představu stran celkového vzhledu našich reprodukcí dřevin, jež mají řadu charakteristických vlastností, jsme též připojili vyobrazení výřezu mm. Máte-li zájem o vyobrazení všech dekorů kolekce ZOOM, navštivte stránku Potřebujete snímky dekorů pro Váš CAD software? Objednejte si ZOOM DVD na Potřebujete vzorek? shop

20 20 Výrobky, dekory a dostupnost F275 ST9 Beton tmavý H3078 ST22 Hacienda bílá H1424 ST22 Woodline creme H1277 ST9 Lakeland Akazie světlá H1887 ST9 Javor přírodní Starnberg H1476 ST22 Pinie Avola champagne H1334 ST9 Dub Ferrara přírodně světlý H1145 ST10 Dub Bardolino přírodní

21 Výrobky, dekory a dostupnost 21 H1615 ST9 Třešeň Romana H3775 ST9 Ořech Tennessee světlý H3778 ST9 Karibský ořech přírodní H3128 ST15 Merano přírodní H3704 ST15 Ořech Aida tabákový H1599 ST15 Buk tyrolský čokoládový H3058 ST22 Wenge Mali H3090 ST22 Driftwood

22 22 Výrobky, dekory a dostupnost W980 ST2 Platinově bílá W1000 ST9 Bílá premium U104 ST15 Alabastr U708 ST15 Světle šedá U727 ST9 Kamenná šedá U741 ST9 Láva U961 ST2 Černá grafit F509 ST2 Hliník

23 GFE SM Základová fólie W980 ST2 Platinově bílá W1000 ST9 Bílá premium U104 ST15 Alabastr U708 ST15 Světle šedá U727 ST9 Kamenná šedá U741 ST9 Láva U961 ST2 Černá grafit H1145 ST10 Dub Bardolino přírodní H1277 ST9 Lakeland Akazie světlá H1334 ST9 Dub Ferrara přírodně světlý H1424 ST22 Woodline creme H1476 ST22 Pinie Avola champagne H1599 ST15 Buk tyrolský čokoládový H1615 ST9 Třešeň Romana H1887 ST9 Javor přírodní Starnberg H3058 ST22 Wenge Mali H3078 ST22 Hacienda bílá H3090 ST22 Driftwood H3128 ST15 Merano přírodní H3704 ST15 Ořech Aida tabákový H3775 ST9 Ořech Tennessee světlý H3778 ST9 Karibský ořech přírodní F275 ST9 Beton tmavý F509 ST2 Hliník Eurolight Surová ,8 23 0,8 18 Perlmutový dekor pouze pro vertikální použití 60 Všechny rozměry jsou v milimetrech 38 a ,4 Bližší informace získáte u svého distributora EGGER produktů ,8 S rychlou dostupností od firmy EGGER S dodací lhůtou Plastové hrany ABS Dveřní formáty , , Lamináty MED ,8 EURODEKOR 8,10,12,16,19 (na vyžádání), 22,25,28,32,38 EUROLIGHT

24 24 Několik nápadů na úvod Několik nápadů na úvod... Na práci s novými materiály je nejobtížnější vědět, kde začít. Proto jsme shromáždili řadu jednoduchých aplikačních nápadů, abychom Vám práci s deskami EUROLIGHT co nejvíce usnadnili. Za pomoci běžně dostupného nářadí a standardních typů kování lze realizovat široké spektrum aplikací. Alternativně lze do desek EUROLIGHT vkládat rámy, dřevěné hranolky nebo inovativní vlepovací hmoždinky, čímž se navzájem spojí krycí vrstvy (mechanicky nebo chemicky) a vznikne tak homogenní panel, jež umožní celou řadu nových typů aplikací. Chtěli jste se nás ještě na něco zeptat? Pošlete nám a my se pokusíme odpovědět na Vaše otázky rychle a efektivně (na zadní straně obálky naleznete ovou adresu).

25 Několik nápadů na úvod... 25

26 26 Několik nápadů na úvod... OBKLADY Nejsnadnějším způsobem využití desky EUROLIGHT v rámci Vašich nápadů je použít ji pro obložení stávajícícho nábytkového korpusu. Obrázek publikován s laskavým souhlasem firmy Omega. EUROLIGHT Surová deska potažená EGGER laminátem, H3081 ST22 Hacienda černá, kombinovaná s dvířky z desky EURODEKOR, H3078 ST22 Hacienda bílá. 38 mm nebo 50 mm EUROLIGHT EURODEKOR MFC Spoj natupo Nejobvyklejší způsob spojování desek EUROLIGHT je spoj natupo vzhledem k jeho rychlosti a jednoduchosti. Výrobci mohou spojovat lehčené konstrukční desky (s 8 mm krycími vrstvami) přímo za pomoci běžného lepidla na dřevo, jelikož vnitřní korpus zajišťuje nutnou pevnost a stabilitu. K zafixování jejich polohy, přichyťte desky EUROLIGHT standardními šrouby do dřevotřískové desky z vnitřní strany korpusu. Spoj na pokos U této speciální aplikace lze spoje na pokos zhotovit stejným způsobem jak uvedeno výše. 38 mm nebo 50 mm EUROLIGHT EURODEKOR MFC Pozn.: V aplikacích, kde chybí podpora ze strany vnitřního korpusu, doporučujeme použití vloženého rámu. Použít lze rám z dřevotřískové desky a poté jej seříznout a slepit na pokos. Výhodou tohoto způsobu je dosažení vyšší pevnosti a stability díky slepení v celém povrchu. Další informace naleznete na stranách

27 Několik nápadů na úvod Mnoho výrobců používá tuto metodu, když začínají pracovat s deskami EUROLIGHT, protože při ní lze použít standardizované způsoby konstrukce korpusů. Výrobek také není třeba opětovně zkoušet, jelikož struktura a celistvost korpusu zůstávají nezměněny. 38 mm nebo 50 mm EUROLIGHT EURODEKOR MFC 50 mm EUROLIGHT Dekor, H3058 ST22 Wenge Mali Upevnění Šrouby Běžné šrouby do dřevotřískové desky Přidejte Vašemu nábytku přidanou hodnotu robustním moderním obkladem.

28 28 Několik nápadů na úvod... SPOJOVÁNÍ DESEK EUROLIGHT A LAMINOTŘÍSKOVÝCH DESEK Jiným snadným způsobem, jak začít pracovat s deskami EUROLIGHT, je jejich kombinování s deskami EURODEKOR. Obrázek publikován s laskavým souhlasem firmy Laufen. EUROLIGHT Dekor, H3090 ST22 Driftwood. Vrchní krycí desky Mnozí výrobci, jež chtějí docílit robustního vzhledu nábytku, v současnosti buď slepí dvě desky nebo použijí 25 mm silnou dřevotřískovou nebo MDF desku, čímž ovšem velmi zvýší hmotnost nábytku v důsledku čehož se s ním nesnadno manipuluje. Pokud se však alternativně použijí desky EUROLIGHT o tloušťce 38 mm nebo 50 mm, bude nábytek jednak mnohem lehčí, ale díky vyšší tloušťce použitého materiálu získá i hodnotnější vzhled. 38 mm nebo 50 mm EUROLIGHT Dřevěné kolíky EURODEKOR MFC

29 Několik nápadů na úvod Police Díky krycím vrstvám s vysokou hustotou nejsou nutná žádná speciální kování. Klasické kovové excentry (s eurozávitem 5 mm) garantují vynikající soudržnost. 38 mm nebo 50 mm EUROLIGHT Kovový excentr (s 5 mm eurozávitem) EURODEKOR MFC Upevnění EUROLIGHT Dekor, H3078 ST22 Hacienda bílá, s dekorově sladěnými policemi z desky EURODEKOR. Skryté Klasické dřevěné kolíky Klasické dřevěné spojovací lamelky Viditelné Kovový excentr (s 5 mm eurozávitem) U této konstrukce není nutné použít žádné speciální kování.

30 30 Několik nápadů na úvod... EUROLIGHT Dekor, F509 ST2 Hliník, kombinovaný s dvířky z desky EURODEKOR, H3090 ST22 Driftwood a U532 ST15 Petrolejová. spojování DEsEK EUROLIGHT A EUROLIGHT Desky EUROLIGHT mohou být použity za účelem snadné realizace vysoce hodnotných, moderních policových a korpusových aplikací. Další informace naleznete na stránkách nebo Standardní řešení Za účelem jednoduchého zpracování byla vyvinuta celá řada levných a rychle dostupných kování speciálně za účelem spojování desek EUROLIGHT. Na stranách naleznete řešení skrytých spojovacích kování.

31 Několik nápadů na úvod Vnitřní kování Díky 8 mm silné krycí desce s vysokou hustotou není nutné při práci s deskami EUROLIGHT používat žádná speciální kování a i nadále můžete pracovat s běžnými závěsy, výsuvy a držáky šatních tyčí. K zajištění vyšší pevnosti šroubových spojů, doporučujeme používat eurošrouby, jako např. DRŽÁK ŠATNÍ TYČE HÄFELE šroub Varianta NOSIČ POLICE šrouby Varianta firmy Häfele nebo upevňovací šrouby Direct firmy Hettich. VÝSUV HETTICH upevňovací šroub Direct ZÁVĚS Spojovací kování Hettich VB 36 HT Hettich VB 36 HT 38 (pro desky 38 mm) Hettich VB 36 HT 50 (pro desky 50 mm) Hettich Krytka ke 36 HT 38 a 36 HT 50 Řešení Hettich VB 36 HT DU321 spojovací šroub Häfele Rafix 20 HC Häfele Rafix 20 HC (pro desky 38 mm a 50 mm) Häfele M20 spojovací šroub Häfele TAB 20/HC Häfele TAB 20/32 HC (pro desky 38 mm) Řešení Häfele TAB 20 HC Häfele TAB 20/40 HC (pro desky 50 mm) ZÁDA pro záda doporučujeme vyfrézovat 4 mm hlubokou drážku do krycí desky o tloušťce 8 mm. Záda není nutné lepit.

32 32 Několik nápadů na úvod... SPOJOVÁNÍ DESEK EUROLIGHT S DESKAMI EUROLIGHT pomocí skrytého kování Jsou situace, kde je vyžadováno skryté kování jako například u nábytku střední a vyšší třídy nebo u otevřených policových systémů. Obrázek publikován s laskavým souhlasem firmy Escape Industrie. EUROLIGHT Dekor, H1277 ST9 Lakeland Akazie světlá (My Concept Home, Mobi Design). U takovýchto aplikací doporučujeme použít rámy nebo vlepené hmoždinky rozmístěné v desce EUROLIGHT na požadovaných místech další podrobnosti naleznete na stranách S vlepeným plastovým tělesem Systém neviditelného kování lze nyní realizovat s plastovými tělesy VB od firmy Hettich, které lze použít pro spojování 38 mm nebo 50 mm silných lehčených konstrukčních desek s 8 mm krycími vrstvami. K jeho aplikaci postačí jednoduše vyvrtaný otvor. Lepidlo k zalepení plastového tělesa VB se aplikuje ve dvou bodech, z nichž proteče speciálními kanálky na obě krycí desky a zajistí tím upevnění plastového tělesa.

33 Několik nápadů na úvod S rámem Vložením rámu širokého 38 mm z dřevotřískové nebo MDF desky na obou stranách desky EUROLIGHT je možné vytvořit nábytek se skrytě umístěným kováním tak, jak jste zvyklí při běžném použití dřevěných spojovacích lamelek nebo dřevěných kolíků. Firma Nehl též vyvinula řešení, u něhož je vyfrézovaná 12,5 mm hluboká drážka do 38 mm širokého rámu. Rám 38 mm Kování má dvě části, z nichž jedna je upevněna do drážky a druhá je připojena k boku korpusu. Obě části se spojí jednoduše nasunutím a zaklapnutím. Alternativně lze použít běžné dřevěné kolíky nebo dřevěné spojovací lamelky. Rám 38 mm Jak již bylo uvedeno na straně 31, závěsy, výsuvy a zadní stěny mohou být standardně uchyceny přímo do 8 mm silné povrchové vrstvy. 38 mm 12,5 mm 12,5 mm 25 mm (pro desky EUROLIGHT 38 mm) 38 mm (pro desky EUROLIGHT 50 mm) Kování s rámem Nehl skryté kování Systém skrytého kování firmy Nehl Klasické dřevěné spojovací lamelky Klasické dřevěné kolíky s vlepenými plastovými tělesy Hettinject VB plastové těleso Hettich - kolík k našroubování DU Další informace naleznete na webové stránce nebo

34 34 Několik nápadů na úvod... Desky EUROLIGHT se skvěle hodí k předělování místností a lze s nimi snadno pohybovat při otevírání a zavírání. POsUVNÉ / skládací / VNITŘNÍ DVEŘE Nyní můžete bez problémů pohybovat i s velkými dělícími prvky zhotovenými z desek EUROLIGHT, což by při použití klasických deskových materiálů nebylo možné. Posuvné a skládací dveře jsou oblíbené především tam, kde není dostatek místa. Pro návrháře a výrobce jsou však též designovým prvkem. Vnitřní dveře hrají v moderních realizacích interiérů neustále důležitější roli.

35 Několik nápadů na úvod Posuvné dveře Pojezd Následující typ kování posuvných dveří s vrchním vedením vyžaduje umístění rámu na obou příčných stranách (informace k vložení rámu naleznete na stranách 44 45). Typ kování Max. hmotnost dveří Koncipované pro Hettich Topline kg 38 mm & 50 mm Hettich Topline kg 38 mm & 50 mm Häfele Hawa Junior kg 38 mm & 50 mm Häfele Hawa Junior kg 38 mm & 50 mm Spodní vedení Rám z 38 mm dřevotřískové nebo MDF desky Rám z 38 mm dřevotřískové nebo MDF desky Skládací dveře Pojezdový vozík Při realizaci následujících skládacích dveří je pro upevnění kloubových závěsů a vedení třeba použít vlepovací hmoždinky např. Hettinject od fy Hettich nebo Aerofix od fy Häfele (viz strany 42 43): Typ kování Max. hmotnost dveří Koncipované pro Hettich Wingline 25 kg pouze pro 38 mm Häfele Hawa Junior kg 38 mm & 50 mm Kloubový závěs Vnitřní dveře Doporučujeme vložit rám z dřevotřískové nebo MDF desky o šířce 65 mm do podélných stran desky, čímž vznikne podklad pro upevnění zámků a závěsů. Pro vrchní a spodní příčnou hranu dveří doporučujeme rám z dřevotřískové nebo MDF desky o šířce 38 mm tak, aby výšku dveří bylo možno seříznout na místě na požadovaný rozměr (informace k vložení rámu naleznete na stranách 44 45). Rám z 65 mm dřevotřískové nebo MDF desky Firma EGGER může též při dodržení minimálních objednacích množství dodat desku EUROLIGHT s již vloženým rámem. Pro dveře, jež mají splňovat kritéria vyšší odolnosti, zkombinujte EUROLIGHT Surovou desku s jedním z 90 dekorů EGGER laminátů v dveřním formátu z naší kolekce ZOOM. Rám z 38 mm dřevotřískové nebo MDF desky

36 36 Několik nápadů na úvod... VOLNě ZAVěŠENÉ POLICE Díky vysoké tuhosti a stabilitě desek EUROLIGHT lze nyní realizovat volně zavěšené police s velkým rozpětím o tloušťce 38 mm a 50 mm. Pevné, stabilní a trendové police.

37 Několik nápadů na úvod S vlepenými plastovými tělesy Firma Nehl vyvinula vlepovaná plastová tělesa, jež umožňují konstruovat volně zavěšené police z bezrámových lehčených konstrukčních desek. Použití desky EUROLIGHT nejen snižuje hmotnost police, ale také zvyšuje její zatížitelnost a možné rozpětí. Před vyfrézováním drážek (dle vrtací šablony od dodavatele kování) je třeba desky EUROLIGHT nejprve ohranit plastovou hranou ABS tloušťky 2 mm, aby se pro tělesa kování vytvořil pevný podklad. Potom se tělesa kování osadí a upevní na zadní hraně police. Tělesa jsou opatřena speciálními kanálky, které zajistí, aby lepidlo proteklo k horní a dolní krycí desce. Standardní kovové nosníky polic lze tak přizpůsobit ke kování, tak aby se police automaticky zaaretovala. Obě řešení jsou použitelná pro všechny typy zdí včetně cihlových, betonových a sádrokartonových. Kování Nehl konektor Další informace naleznete na webové stránce Deska EUROLIGHT má vynikající pevnost v ohybu díky svému voštinovému jádru výsledky testů naleznete na straně 46.

38 38 Technické minimum Technické minimum... Nové výrobky přináší nové otázky. Proto jsme shromáždili řadu užitečných rad a doporučení ke zpracování od řezání a hranování až po vkládání dřevěných hranolků a vlepování hmoždinek. Jednoduše nasnímejte tento QR-kód fotoaparátem Vašeho mobilu nebo webovou kamerou (pomocí aplikace pro čtení QR-kódů) a shlédněte naše video ke zpracování desek Eurolight, jež obsahuje další podporu a rady.

39 Technické minimum... 39

40 40 Technické minimum... ZPRACOVÁNÍ Doplňující podrobné informace k základním informacím, jež jsou uvedeny v tomto prospektu, jakož i technické listy a pokyny ke zpracování, naleznete na naší webové stránce Naše výrobní linka desek EUROLIGHT je na nejmodernější technické úrovni. Řezání Desky EUROLIGHT lze řezat na horizontálních pilách s přítlačnou lištou a posuvem s tlakovými kleštěmi. Je však třeba buď snížit tlak na upínacích kleštích nebo by mělo být pomocí příložek v oblasti upínacích kleští docíleno lepšího rozložení tlaku. Maximální tlak, kterým je možno desku EUROLIGHT namáhat, aniž by došlo k deformaci, je 0,15 N/mm2 (1,5 kg/cm2). Při řezání desek EUROLIGHT může docházet k vnikání a usazování pilin vně voštinového jádra. Tyto piliny je třeba před ohranováním desky odstranit. Vrtání Desky EUROLIGHT lze vrtat stejně jako jiné plošné materiály na bázi dřeva. Životnost nástrojů je vzhledem k jádru z kartonové voštiny dokonce delší. Frézování Pokud některé aplikace vyžadují extrémní odolnost vůči zatížení nebo spolehlivější podklad šroubových spojů, lze po odfrézování 2 mm z horní a dolní krycí vrstvy do oblasti hran desky EUROLIGHT vložit rám z dřevotřískových nebo MDF desek.

41 Technické minimum Hranování Z našich zkušeností víme, že desky EUROLIGHT s 8 mm krycí vrstvou lze ohranovávat přímo. Doporučujeme EGGER plastové hrany ABS o tloušťce 2 mm, přičemž lze pracovat na běžných olepovacích strojích. Pokud však při hranování nedocílíte zcela uspokojivých výsledků, můžete v případě použití průběžných olepovacích strojů zlepšit výsledek učiněním následujících opatření (doporučeno firmou HOMAG): snížení přítlaku tvarové frézy z 2 kg/cm2 na 1,5 kg/cm2. maximálně možné zmenšení přesahu hrany po celé délce desky. Hrany lze též nalepovat ručně pomocí lepidla PVAC. Nalepenou hranu zafixujte lepící páskou až do úplného vytvrzení lepidla. Po té hranu manuálně ořízněte a začistěte. Dýhování EUROLIGHT Surová deska je ideálním nosičem pro potahování laminátem a dýhování. Nabízíme Vám bohatý výběr z více než 200 dekorů laminátů kolekce ZOOM. Následující údaje se vztahují k deskám EUROLIGHT s tloušťkou 38 mm a 50 mm. Bez rámu S rámem Dýhování Max. lisovací teplota: 90 C Max. čas lisování: 3 minuty Max. specifický lisovací tlak: 1,5 kg/cm2 Max. lisovací teplota: 80 C Max. čas lisování: 3 minuty Max. specifický lisovací tlak: 3-5 kg/cm2 Potahování laminátem Max. lisovací teplota: 70 C Max. čas lisování: 3 minuty Max. specifický lisovací tlak: 1,5 kg/cm2 Max. lisovací teplota: 70 C Max. čas lisování: 3 minuty Max. specifický lisovací tlak: 3-5 kg/cm2

42 42 Technické minimum... VLEPOVACÍ HMOŽDINKY Vlepovací hmoždinky jsou alternativou k vkládaným rámům a umožňují použití stejných kování, jaká používáte dnes. Zatímco rámy lze vkládat pouze po obvodu desky, vlepovací hmoždinky lze vkládat do kteréhokoliv místa v ploše desky. Häfele Aerofix 100 Tato vlepovací objímka spojuje obě krycí desky pomocí integrovaného lepidla. Aerofix 100 je vlepovací hmoždinka obsahující kapsli s lepidlem, která se otevře a rovnoměrně rozdělí lepidlo na vnitřní plochu horní a spodní krycí vrstvy lehčených konstrukčních desek. Snadno se používají a lze je aplikovat manuálně nebo strojově. Vlepovací hmoždinky Aerofix 100 přemosťují otevřený prostor (mechanicky a chemicky) mezi dvěma krycími 8 mm vrstvami lehčené konstrukční desky. Kapsle s lepidlem Pouzdro Vnitřní část 1 Pokyny 1 Vyvrtejte otvor o průměru 10 mm v požadovaném místě vrchní krycí desky. Hloubka otvoru by měla být taková, aby zasahoval až ke spodní krycí desce. 2 Vtlačte vlepovací hmoždinku Aerofix 100 do vyvrtaného otvoru tak, aby se Spodní krycí deska 2 mechanicky zakotvila. Tím je umožněno bezprostřední zašroubování šroubu do lepidlové náplně ihned po její instalaci. Vlepovací hmoždinka nesmí být plně zatěžována bezprostředně po instalaci. 3 Proces chemického lepení proběhne po zatlačení hmoždinky do otvoru. Zatlačte vnitřní část dokud nedosedne na vrchní krycí desku Jednosložkové lepidlo PUR se rovnoměrně rozdělí mezi horní a spodní krycí desku a plně vše vytvrdí během 16 hodin. Jakmile je lepidlo vytvrzeno, lze hmoždinku zatěžovat maximální zátěží. 3 Uchycení Aerofix Šroub Pro desky 38 mm & 50 mm

43 Technické minimum Hettich Hettinject U vlepovacích hmoždinek Hettinject se lepidlo nanáší manuálně, k horní a spodní krycí desce se dostane průtokovými kanálky. Tímto vznikne vysoce stabilní struktura spojující obě krycí desky. Má vynikající odpor proti vytažení šroubu mezi 750 N N, což je až dvojnásobek ve srovnání s běžným kováním používaným do dřevotřískové desky. K lepení lze použít různé druhy lepidel, přičemž časy lepení jsou krátké, jelikož je třeba jen malé množství lepidla. Lepidlo lze dávkovat individuálně, jeho množství se může u jednotlivých hmoždinek lišit dle konkrétního typu aplikace (doporučené množství je 4 g lepidla na hmoždinku, přičemž však množství 9 g docílí nejvyššího odporu proti vytažení). Doba vytvrdnutí může být též stanovena individuálně - liší se dle použitého druhu lepidla. Krycí vrstva 8 mm dřevotřísková deska Ø 10 mm max. 3 mm mezera Hettinject Vždy zajistěte, aby pod hmoždinkou zůstal volný prostor 1 2 mm, aby se lepidlo dostatečně spojilo se spodní krycí deskou (maximální mezera: 3 mm). Manuální zpracování pokyny 1 U firmy Hettich lze objednat testovací sadu Hettinject. 2 Do horní krycí vrstvy desky EUROLIGHT vyvrtejte otvor. 3 Vložte vlepovací hmoždinku. 4 Pistolí na stlačený vzduch vstříkněte lepidlo. Hrot zatěsní horní část hmoždinky a zajistí čistý otvor pro šroub. 5 Lepidlo zakotví hmoždinku k oběma krycím deskám na velké ploše. 6 Po vytvrzení lepidla lze do hmoždinky upevnit standardní kování. Plně automatizovaný proces pokyny 1 Do desky EUROLIGHT vyvrtejte otvor, třísky smějí zůstat v desce. 2 Vsuňte a zároveň zalepte vlepovací hmoždinku Uchycení Hettinject pro aplikaci šroubů s průměrem 4 mm Hettinject 27 (pro desky 38 mm) Hettinject 41 (pro desky 50 mm) Hettinject pro aplikaci šroubů s průměrem 6,3 mm 3 Lepidlo zakotví hmoždinku k oběma krycím deskám. Další informace naleznete na stránkách nebo Hettinject 41 (pro desky 50 mm)

44 44 Technické minimum... VKLÁDÁNÍ RÁMŮ A DŘEVĚNÝCH HRANOLŮ Vložením rámů a hranolů do podélných hran desky lze docílit lepší pevnosti šroubových spojů a ještě lepší pevnosti v ohybu. EUROLIGHT Surová deska s 38 mm rámem z dřevotřískové desky. V závislosti na typu aplikace lze desky zarámovat na dvou podélných nebo všech čtyřech hranách. Doporučujeme odfrézovat 1,5 mm u obou 8 mm krycích desek u 38 mm desky EUROLIGHT a 2 mm u 50 mm desky EUROLIGHT (standardní frézou), tak aby se odstranilo voštinové jádro a všechny zbytky lepidla z krycích desek. Tím vznikne hladký povrch pro vlepení rámu a zároveň je garantováno, že rám přesně zapadne do 2 mm vybrání. Doporučuje se použít standardní lepidlo PVAC. S ohledem na vyšší flexibilitu lze rámy a hranoly vkládat do desek také po jejich oformátování na požadovaný rozměr. Vhodnými materiály jsou plošné materiály na bázi dřeva jako je dřevotřísková a MDF deska, nebo také vysušené dřevo bez suků. Možnosti umístění dřevěných hranolů Možnosti umístění rámů dvoustranný podélný rám dvoustranný příčný rám čtyřstranný rám

45 Technické minimum Rámy s různými rozměry umožňují realizaci mnoha různých způsobů konstrukcí: Vložený 10 mm rám vytvoří podklad pro nalepení hrany tenčí než 2 mm, např. melaminové hrany nebo plastové hrany ABS o tloušťce 0,8 mm (plastová hrana ABS o tloušťce 2 mm nevyžaduje podkladový rám, bližší informace na straně 41). U desek EUROLIGHT o tloušťce 38 mm a 50 mm se 10 mm rám vkládá vertikálně. 10 mm rám Vložený 38 mm rám se skvěle hodí pro postforming, frézování drážek a montáž nosných kování. U desek EUROLIGHT o tloušťce 38 mm se rám s průřezem 25 mm 38 mm vkládá horizontálně. U desek EUROLIGHT o tloušťce 50 mm se rám s průřezem 38 mm 38 mm vkládá horizontálně. Vložený 65 mm rám umožní montáž jakéhokoliv typu kování včetně klik dveří a závěsů. U desek EUROLIGHT o tloušťce 38 mm se rám s průřezem 25 mm 65 mm vkládá horizontálně. U desek EUROLIGHT o tloušťce 50 mm se rám s průřezem 38 mm 65 mm vkládá horizontálně. 38 mm rám Podél hran desky lze cíleně umístit dřevěné bloky, které slouží jako podklad pro upevnění speciálních kování, jako jsou např. nohy stolů. Lze je vkládat snadno a rychle stejným způsobem jakým se vkládají rámy. 65 mm rám Dřevěný hranol Firma EGGER může dodat desku EUROLIGHT s již vloženým dřevotřískovým rámem (čtyřstranným nebo dvoustranným). Informace o minimálním odběrovém množství, dodacích lhůtách a cenách obdržíte od obchodního zástupce firmy EGGER nebo Vašeho specializovaného prodejce.

46 46 Technické minimum... technické ÚDAJE Všeobecné tolerance Tloušťka krycí desky Norma Jednotka 38 mm 50 mm Tloušťka EN 324 mm ± 0,3 Délka a šířka EN 324 mm ± 5,0 Zakřivení EN mm/m < 2,0 Pravoúhlost EN 324 mm/m < 2,0 Přímost hran EN 324 mm/m ± 1,5 Pevnost v tahu napříč EN 319 N/cm 2 > 10 Odpor proti vytažení šroubu EN 320 N > 570 Zalomení hran EN mm < 10 Mezní odchylka hustoty vzhledem ke střední hodnotě EN 323 % ± 10 Obsah formaldehydu EN 120 mg/100 g E1 Odolnost vůči teplotě C < 80 C Hustota kg/m Útlum zvuku (R w) db 28 26,5 Pevnost v tlaku kg/cm 2 1,5 Třída požární odolnosti EN D-s1, d0 Pevnost v ohybu Interní zkoušky ve spolupráci s lokální univerzitou dle normy pro průhyb DIN Testovací zátěž 150 kg/m2 Platí pro EUROLIGHT s nebo bez plastových hran ABS a pro EUROLIGHT s 10 mm rámem průhybem po: Rozteč podpěr Tloušťka Bez zátěže 5 dnech 7 dnech 14 dnech 28 dnech mm 38 mm 0,04 mm 1,88 mm 2,28 mm 2,45 mm 4,00 mm mm 50 mm 0,16 mm 1,11 mm 1,35 mm 1,44 mm 3,00 mm Hmotnost Tloušťka Jedna deska Hmotnost balíku 38 mm 72,7 kg 0,93 tuny (12 desek v balíku) 50 mm 73,9 kg 0,72 tuny (9 desek v balíku)

47 Servis 47 ZOOM je MNOHEM VÍCE: Prostřednictvím kolekce ZOOM Vám nenabízíme pouze vysoce kvalitní výrobky a nejnovější dekorové trendy, ale také širokou nabídku služeb. Řešení pro každý den. VŠECHNY INFORMACE, VŠECHNY BENEFITY. Na našich webových stránkách jsou k dispozici vyčerpávající informace o našich výrobcích, službách a společnosti. Zaregistrujte se v sekci myegger a získejte přístup k exkluzivním informacím a službám. BENEFITY PRO VÁs Rychlé a jednoduché objednávání vzorků Přístup k exkluzivním informacím o nejnovějších trendech ZOOM Design Guide v digitální verzi Doporučené dekorové kombinace Dekory v digitální podobě pro CAD a marketing Knihovna obrázků a videodokumentů firmy EGGER Zákaznický časopis MORE Aktuální informace prostřednictvím pravidelných newsletterů Zaregistrujte se nyní! VDs PROFI NOVÉ MOŽNOsTI VIZUALIZACE S naším Virtuálním Designovým Studiem (VDS) můžete snadno vizualizovat své vlastní návrhy i nápady Vašich zákazníků. Dekory EGGER můžete umístit do mnoha různých interiérových variací či dokonce do interiérů ze svých nahraných fotografií. Zapojte aktivně Vaše zákazníky do navrhování jejich interiérů a nabídněte jim své poradenství. Vyzkoušejte si VDS PROFI zdarma po dobu 30 dní na: K DIsPOZICI KDYKOLI A KDEKOLI. VDs ONLINE / VDs APP Program VDS ONLINE je k dispozici zdarma a jedná se o jednodušší verzi vizualizačního programu VDS PROFI. V programu naleznete širokou škálu dekorů i knihovnu různých interiérových předloh. Dekory EGGER lze variabilně měnit na nábytku i podlahách. Naše aplikace VDS APP Vám poskytuje přímý přístup ke všem funkcím: POTŘEBUjETE VZOREK? Je to snadné jako nakupování online: navštivte nový online EGGER obchod a podle textury, barevného odstínu nebo dekorové kategorie naleznete to, co právě potřebujete. Můžete zde též nalézt návrhy kombinací dekorů a zkontrolovat historii svých objednávek. Vzorky velikosti A4 obdržíte velmi rychle, což zajisté přesvědčí Vaše zákazníky zkrátka, vyzkoušejte si.

48 EGGER CZ s.r.o. Čechova 498 CZ Hradec Králové T F zoom.cz@egger.com CEE_CZ_226921_2014. Platné do Technické změny a chyby tisku vyhrazeny. FRITZ EGGER GmbH & Co. OG Holzwerkstoffe Tiroler Straße 16 AT-3105 Unterradlberg T F zoom.urb@egger.com sc EGGER România srl Str. Austriei 2 PO Box 38 RO Rădăuţi, jud. Suceava T F zoom.rau@egger.com FRITZ EGGER GmbH & Co. OG Holzwerkstoffe Weiberndorf 20 AT-6380 St. Johann in Tirol T F zoom.sjo@egger.com

Eurodekor tenké dřevotřískové desky Autentické povrchy a přesvědčivé vlastnosti

Eurodekor tenké dřevotřískové desky Autentické povrchy a přesvědčivé vlastnosti Eurodekor tenké dřevotřískové desky Autentické povrchy a přesvědčivé vlastnosti Eurodekor tenké dřevotřískové desky Melaminem impregnovaným papírem potažené desky nabízejí nesčetné možnosti využití v nábytkářském

Více

H N I C K Á D A T A V Ý

H N I C K Á D A T A V Ý 20 30 egger EUROL I GHT 40 50 60 70 80 90 100 E UROLIGHT POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ A TECHNICKÁ DATA VÝROBKU Krycí vrstva 8 mm 110 120 130 140 150 160 170 180 190 200 210 220 230 240 250 egger EUROL I GHT POKYNY

Více

ZOOM LAMINÁTY V DVEŘNÍM FORMÁTU. Správné dekory a správné formáty

ZOOM LAMINÁTY V DVEŘNÍM FORMÁTU. Správné dekory a správné formáty ZOOM LAMINÁTY V DVEŘNÍM FORMÁTU Správné dekory a správné formáty 2012 2016 www.egger.com/zoom 02 ZOOM lamináty v dveřním formátu Kolekce ZOOM laminátů v dveřním formátu: 90 dekorů ve třech nejobvyklejších

Více

Tenké dřevotřískové desky Eurodekor Autentické povrchy a přesvědčivé vlastnosti

Tenké dřevotřískové desky Eurodekor Autentické povrchy a přesvědčivé vlastnosti Tenké dřevotřískové desky Eurodekor Autentické povrchy a přesvědčivé vlastnosti Tenké dřevotřískové desky Eurodekor Melaminem impregnovaým papírem potažené desky nabízejí nesčetné možnosti využití v nábytkářském

Více

vyzkoušejte ROzDÍL NoVINKY Zoom

vyzkoušejte ROzDÍL NoVINKY Zoom vyzkoušejte ROzDÍL NoVINKY Zoom 20 NOvÝCh DEKORŮ v 7 StRUKtURáCh INSPIRUjE KE zcela NOvÝM PROStOROvÝM A OBjEKtOvÝM INSCENACÍM.» NIC NENÍ více INSPIRAtIvNÍ, NEŽ PRázDNÝ LISt BÍLéhO PAPÍRU. «Záleží nám na

Více

Egger PerfectSense První volba pro prémiový vzhled.

Egger PerfectSense První volba pro prémiový vzhled. Egger PerfectSense První volba pro prémiový vzhled. Egger kolekce dekorativních materiálů 2017 2019 U999 PM EGGER PerfectSense Vaše projekty si zaslouží to nejlepší. PerfectSense je prémiová kategorie

Více

h a n d b o o k A L F A 5 0 0

h a n d b o o k A L F A 5 0 0 handbook A LFA 500 úvod Variabilní Alfa 500 s velmi funkčním designem má široké uplatnění. Je vhodný pro vybavení referentských pracovišť, kanceláří mana ge mentu, jednacích místností, aj. Výškové moduly

Více

PRACOVNÍ DESKY EGGER Neuvěřitelně všestranné

PRACOVNÍ DESKY EGGER Neuvěřitelně všestranné PRACOVNÍ DESKY EGGER Neuvěřitelně všestranné 2012 2016 www.egger.com/zoom 2 Pracovní desky ZOOM EGGER F633 ST15 Metallo šedohnědé Pracovní desky EGGER 3 PRACOVNÍ DESKY EGGER PŘESVĚDČÍ SVOU VŠESTRANNOSTÍ

Více

DRUHY KORPUSŮ KTS (spodní) 14 typů - dle určení a provedení (pravé nebo levé) KTH (horní) 6 typů - dle určení a provedení (pravé nebo levé) KTV (vysok

DRUHY KORPUSŮ KTS (spodní) 14 typů - dle určení a provedení (pravé nebo levé) KTH (horní) 6 typů - dle určení a provedení (pravé nebo levé) KTV (vysok NO VĚ...na míru! CHCETE ZJEDNODUŠIT A ZRYCHLIT PRÁCI? PŘICHÁZÍTE O ZISK, KDYŽ ODMÍTÁTE ZAKÁZKY? JE PŘIZPŮSOBENÍ KORPUSŮ NA MÍRU VÝHODOU? UNAVUJE VÁS MANIPULACE A SKLADOVÁNÍ PLOŠNÉHO MATERIÁLU?! DRUHY KORPUSŮ

Více

Kvalitní okno poznáte podle kvalitního parapetu OKENNÍ PARAPETY

Kvalitní okno poznáte podle kvalitního parapetu OKENNÍ PARAPETY Kvalitní okno poznáte podle kvalitního parapetu OKENNÍ PARAPETY Okenní parapety Exclusive Jedinečný design a nabízené dekory jsou atraktivní pro moderní architekturu. formátováno přesně na míru dle přání

Více

Laminované dřevotřískové desky

Laminované dřevotřískové desky KRONOSPAN Laminované dřevotřískové desky Laminované dřevotřískové desky jsou tradiční velkoplošné desky s nalisovaným dekorativním papírem. Široká paleta dekorů a výběr z mnoha struktur povrchu nabízí

Více

DODACÍ POŘÁDEK 2014 pro střední a východní Evropu

DODACÍ POŘÁDEK 2014 pro střední a východní Evropu EGGER CZ s.r.o. Čechova 49 CZ-500 02 Hradec Králové t +420 495 531 531 f +420 495 531 534 zoom.cz@egger.com INTERNETOVÝ OBCHOD www.egger.com/shop www.egger.com/zoom DODACÍ POŘÁDEK 2014 pro střední a východní

Více

DTD LAMINOVANÁ /DŘEVOTŘÍSKOVÁ DESKA/

DTD LAMINOVANÁ /DŘEVOTŘÍSKOVÁ DESKA/ 4. Plošný materiál Nabídka plošných materiálů zahrnuje zejména dřevotřískové desky laminované, surové a dýhované, dále dřevovláknité desky, desky MDF a HDF, pracovní desky, překližky, štěpkové desky a

Více

EUROLIGHT PRACOVNÍ DESKY

EUROLIGHT PRACOVNÍ DESKY PRACOVNÍ DESKY 02 STABILITA TAK, JAK JI PŘÍRODA VYTVOŘILA OSVĚDČENÁ ŠESTIHRANNÁ KARTONOVÁ VOŠTINA Postformingový modell 300/3 Model 100/2 EUROSPAN hranolek EUROSPAN hranolek EUROSPAN krycí vrstva 8 mm

Více

Systém posuvných dveří pro nábytek moderního designu: SlideLine M

Systém posuvných dveří pro nábytek moderního designu: SlideLine M Systém posuvných dveří pro nábytek moderního designu: SlideLine M Design v pohybu Kování SlideLine M vylepšuje funkčnost i vzhled nábytku: ať se jedná o obývací stěny a policové systémy, či o horní kuchyňské

Více

Modely Bonalana v nabídce: 11 12 13. Vložené lišty: Povrchy: Sklo v ceně: polykarbonát čirý, polykarbonát mléčný. Dýha. model 15 O4.

Modely Bonalana v nabídce: 11 12 13. Vložené lišty: Povrchy: Sklo v ceně: polykarbonát čirý, polykarbonát mléčný. Dýha. model 15 O4. Modely Bonalana v nabídce: DÝHA Vložené lišty: 15 15 15 S2, O3 LET ZÁRUKA O1 O2 O3 O4 Povrchy: Dýha buk, bříza, dub AM, dub EV, dub finský, jasan, javor AM, javor EV, olše, ořech AM, ořech EV, ořech finský,

Více

Dodací pořádek pro střední a východní Evropu

Dodací pořádek pro střední a východní Evropu EGGER CZ s.r.o. Čechova 498 CZ-500 02 Hradec Králové t +420 495 531 531 f +420 495 531 534 zoom.cz@egger.com Vzorkový servis www.egger.com/shop www.egger.com/zoom Dodací pořádek pro střední a východní

Více

STRONG. Technický popis

STRONG. Technický popis STRONG Technický popis NOVÁ NÁBYTKOVÁ ŘADA PRO PERSONÁL SMART Řada kancelářského nábytku pro personál STRONG je správnou volbou praktického a moderního nábytku za dostupnou cenu. Tento nábytek se hodí

Více

2. část veřejné zakázky Nábytek pro divize Plumlov a Lipník nad Bečvou 2014 Myslejovice lesní správa

2. část veřejné zakázky Nábytek pro divize Plumlov a Lipník nad Bečvou 2014 Myslejovice lesní správa 2. část veřejné zakázky Nábytek pro divize Plumlov a Lipník nad Bečvou 204 Myslejovice lesní správa TECHNICKÝ POPIS Technický popis k veřejné zakázce malého rozsahu Interiér a mobiliář pro objekty VLS

Více

Modely Pixel v nabídce: Povrchy: Sklo v ceně: činčila čiré, float čiré, krizet čiré, kůra čiré, planibel bronz, sapelux bílé, screen čiré.

Modely Pixel v nabídce: Povrchy: Sklo v ceně: činčila čiré, float čiré, krizet čiré, kůra čiré, planibel bronz, sapelux bílé, screen čiré. Modely Pixel v nabídce: VACUO H, R P3, O3 POLO BEZ LET ZÁRUKA Povrchy: Vacuo bílá, bílá arch, bílá art, dub, dub bělený, dub kouřový, dub stříbrný, javor, švestka, vanilka, wenge Sklo v ceně: činčila čiré,

Více

Modely Kubika v nabídce: Povrchy: Sklo v ceně: činčila čiré, float čiré, krizet čiré, kůra čiré, planibel bronz, sapelux bílé, screen čiré.

Modely Kubika v nabídce: Povrchy: Sklo v ceně: činčila čiré, float čiré, krizet čiré, kůra čiré, planibel bronz, sapelux bílé, screen čiré. Modely Kubika v nabídce: DÝHA 10 12 13 14 16 18 21 22 LET 10 12 13 14 16 18 21 22 40 42 43 ZÁRUKA 44 46 40 42 43 44 46 48 51 52 21 22 40 42 43 44 46 48 51 52 Povrchy: Dýha buk, dub AM, hruška, javor EV,

Více

sokl 6 = skříň - nástavec 5 = plast. kluzáky (bez rektifikace) 9 = s rektifikací, bez soklu 4 = se soklem, výška 7 cm (za příplatek)

sokl 6 = skříň - nástavec 5 = plast. kluzáky (bez rektifikace) 9 = s rektifikací, bez soklu 4 = se soklem, výška 7 cm (za příplatek) a registratury S L - 2 3 1 0 x x x x x x x x x x x číslo modelu dveře vnitřní výbava sokl povrch korpusu povrch vrchní desky povrch dveří úchytka typ L = závěsy vlevo R = závěsy vpravo - = 80 cm šířka

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.15 Konstrukční materiály Kapitola 24 Voštinové

Více

Ke stažení na. Potřebujete bližší technické informace? Volejte linku naší technické podpory.

Ke stažení na. Potřebujete bližší technické informace? Volejte linku naší technické podpory. 13 +420 596 223 455 Potřebujete bližší technické informace? Volejte linku naší technické podpory. help@demos-trade.com Umíme nabídnout cokoliv z nábytkového kování. Proto nás neváhejte oslovit s vaší poptávkou.

Více

Slide Line 66. Perfektní stylový prvek pro knihovny nebo regály

Slide Line 66. Perfektní stylový prvek pro knihovny nebo regály Perfektní stylový prvek pro knihovny nebo regály Jednosměrná ulice je kování pro posuvné dveře s jednou dráhou perfektní stylový prvek pro knihovny nebo regálové systémy. Hliníkové, dřevěné nebo skleněné

Více

Modely Akord v nabídce: Povrchy: Lišty v ploše:

Modely Akord v nabídce: Povrchy: Lišty v ploše: Modely Akord v nabídce: 10 11 12 10 15 16 11 17 12 15 16 17 DÝHA BARVA D, R, H S2 POLO BEZ 40 45 90 40 91 92 45 95 90 96 91 92 97 95 96 97 LET ZÁRUKA Povrchy: Dýha bříza, bubinga, buk, citron, dub AM,

Více

Modely Note v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva. Vacuo. model 13. model 43. model 92. model 82

Modely Note v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva. Vacuo. model 13. model 43. model 92. model 82 Modely Note v nabídce: 10 11 12 13 14 16 18 19 DÝHA BARVA VACUO 3, 4, R, H P3, S2, S3, O3 18 19 40 41 42 43 44 46 48 49 50 51 52 40 41 42 43 44 46 48 49 50 51 52 53 54 56 POLO 58 59 BEZ 53 54 56 58 59

Více

SPOJOVACÍ MATERIÁL, PODPĚRY, DRŽÁKY

SPOJOVACÍ MATERIÁL, PODPĚRY, DRŽÁKY SPOJOVACÍ MATERIÁL, OBSAH SPOJOVACÍ ŠROUBY, EXCENTR, HMOŽDINKY 308-311 KOLÍKY A LAMELKY 312 ŠROUBY DO DŘEVA, KONFIRMÁTY, PLASTOVÉ HMOŽDINKY 313-315 KRYTKY 316 KOVÁNÍ K VOŠTINOVÝM DESKÁM 31-319 PODPĚRY,

Více

Název Minimální parametry Rozměr cca Množství

Název Minimální parametry Rozměr cca Množství Příloha č. 1 zadávací dokumentace Zadavatel: Název zakázky SOŠ strojní a elektrotechnická, Velešín, U Hřiště 527 Dodávka a montáž nábytku pro SOŠ SE Velešín II Název Minimální parametry Rozměr cca Množství

Více

h a n d b o o k A L F A 5 0 0

h a n d b o o k A L F A 5 0 0 h a n d b o o k A L F A 5 0 0 úvod ALFA 500 Variabilní Alfa 500 s velmi funkčním designem má široké uplatnění. Je vhodný pro vybavení referentských pracovišť, kanceláří mana ge mentu, jednacích místností,

Více

TECHNICKÝ LIST. Použití / Oblasti použití. Skladování / Zpracování. Kvalitativní znaky / Technická Data EUROLIGHT PRACOVNÍ DESKY SKLADOVÁNÍ

TECHNICKÝ LIST. Použití / Oblasti použití. Skladování / Zpracování. Kvalitativní znaky / Technická Data EUROLIGHT PRACOVNÍ DESKY SKLADOVÁNÍ TECHNICKÝ LIST EUROLIGHT PRACOVNÍ DESKY EUROLIGHT Pracovní desky jsou sendvičové elementy skládající se z EUROLIGHT lehčených konstrukčních desek, které jsou na ploše a/nebo v oblasti profilu bezešvě potaženy

Více

Modely Tarugo v nabídce: 10 40 50 55. Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. model 10. model 55. model 40. model 50

Modely Tarugo v nabídce: 10 40 50 55. Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. model 10. model 55. model 40. model 50 Modely Tarugo v nabídce: 10 40 50 55 10 40 50 55 10 40 50 55 DÝHA 3, 4, R, H 10 40 50 55 50 55 10 40 50 55 S2, S3, O3 POLO BEZ Povrchy: Dýha bříza, bubinga, buk, citron, dub AM, dub EV, dub stříbrný, hruška,

Více

VÍCEDÍLNÁ NÁBYTKOVÁ DVÍRKA ˇ

VÍCEDÍLNÁ NÁBYTKOVÁ DVÍRKA ˇ VÍCEDÍLNÁ NÁBYTKOVÁ DVÍRK ˇ produkt Novinkou v našem sortimentu, ale i na celém domácím trhu jsou vícedílná dvířka T.segment. Inspirací pro nás byla klasická rámová dvířka z masivu. Díky moderním materiálům,

Více

LÉKAŘ SKÝ NÁBYTEK PROČ LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK? Stoly Kontejnery. Skříně. Termín dodání 2-4 týdny. Způsob dodání nábytek se dodává ve smontovaném stavu

LÉKAŘ SKÝ NÁBYTEK PROČ LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK? Stoly Kontejnery. Skříně. Termín dodání 2-4 týdny. Způsob dodání nábytek se dodává ve smontovaném stavu LÉKAŘ SKÝ NÁBYTEK představení řady 06 LÉKAŘ SKÝ NÁBYTEK Lékařský nábytek pro Vaší ordinaci, lekárnu, laboratoř, nemocnici... Speciální nábytek určený pro vybavení ordinací lékařů, lékáren, laboratoří,

Více

Kit. Souprava stavebního pouzdra určená pro posuvné dveře do sádrokartonových příček. Patentováno

Kit. Souprava stavebního pouzdra určená pro posuvné dveře do sádrokartonových příček. Patentováno Kit Souprava stavebního pouzdra určená pro posuvné dveře do sádrokartonových příček Patentováno Scrigno Kit Scrigno Kit je montážní souprava stavebního pozdra pro sádrokartonové příčky, je snadno a rychle

Více

1. část veřejné zakázky Nábytek pro divize Plumlov a Lipník nad Bečvou 2014 Žárovice - ředitelství divize

1. část veřejné zakázky Nábytek pro divize Plumlov a Lipník nad Bečvou 2014 Žárovice - ředitelství divize . část veřejné zakázky Nábytek pro divize Plumlov a Lipník nad Bečvou 204 Žárovice - ředitelství divize TECHNICKÝ POPIS Technický popis k veřejné zakázce malého rozsahu Interiér a mobiliář pro objekty

Více

sokl 6 = skříň - nástavec 5 = plast. kluzáky (bez rektifikace) 9 = s rektifikací, bez soklu 4 = se soklem, výška 7 cm (za příplatek)

sokl 6 = skříň - nástavec 5 = plast. kluzáky (bez rektifikace) 9 = s rektifikací, bez soklu 4 = se soklem, výška 7 cm (za příplatek) a registratury S L - 2 3 1 0 x x x x x x x x x x x číslo modelu dveře vnitřní výbava sokl povrch korpusu povrch vrchní desky povrch dveří úchytka typ L = závěsy R = závěsy vpravo - = 80 cm šířka skříní

Více

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník Cenové kategorie materiálů Cenová kategorie A - DTD-L Cenová kategorie B - DTD-L L 701 černá L707 platinově bílá L801 ořech L805 dub nebraska L702 třešeň L708 kamenná

Více

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník Cenové kategorie materiálů Lamino Dýha A C Dýha na DTD* D Dýha na DTD* L 701 Černá L707 Platinově bílá D 901 Americká třešeň tmavá D 909 Makasar L702 Třešeň L708 Kamenná

Více

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník Cenové kategorie materiálů Lamino Dýha Cenová kategorie A Cenová kategorie C Dýha na DTD* Cenová kategorie D Dýha na DTD* L 701 Černá L707 Platinově bílá D 901 Americká

Více

elegant klasik akční nabídka

elegant klasik akční nabídka elegant klasik akční nabídka 2012 1 1 VLASTNOSTI 2 VÝPLNĚ DVEŘÍ O3 hrana O3 Protipožární dveře klima dveře zvukově izolační dveře bezpečnostní dveře ODLEHČENÁ DTD DESKA nejčastěji používaná výplň u dveří

Více

délka šířka tloušťka desky výška nosu tloušťka nosu rádius nosu nosná deska vrchní strana dekorativní laminát dle normy EN 438 spodní strana

délka šířka tloušťka desky výška nosu tloušťka nosu rádius nosu nosná deska vrchní strana dekorativní laminát dle normy EN 438 spodní strana Schodišťový systém TOPSTEP Schodišťový systém TOPSTEP Krásný vzhled, vysoká odolnost, neklouzavá úprava, příjemný materiál, bezpečné oblé hrany to jsou základní požadavky kladené na schody. Tyto vysoké

Více

Kvalitní české schody pro váš domov

Kvalitní české schody pro váš domov Kvalitní české schody pro váš domov TOPSTEP Profi / Style Schodišťový systém TOPSTEP snadná údržba oproti dřevěným obkladům materiál nepracuje a nesesychá jednoduchá montáž bez stavebních úprav dlouhá

Více

obousměrný rošt - eliminace deformací obkladu skrytý spoj s kluzným uložením desek dodatečná úprava spár dlouhá životnost technická podpora

obousměrný rošt - eliminace deformací obkladu skrytý spoj s kluzným uložením desek dodatečná úprava spár dlouhá životnost technická podpora HLINÍKOVÝ KONSTRUKČNÍ SYSTÉM PRO ODVĚTRANÉ FASÁDY Hliníkový systém pro montáž odvětraných fasád vyvinutý pro použití cementotřískových, vláknocementových, kompaktních a ostatních desek na bázi dřeva, kovu

Více

FALCO CHARAKTERISTIKA POUŽITÝCH MATERIÁLŮ PRO KANCELÁŘSKÉ STOLY STOLOVÉ DESKY PODNOŽE MATERIÁLY, ODSTÍNY PRO DOPLNĚNÍ INTERIÉRU

FALCO CHARAKTERISTIKA POUŽITÝCH MATERIÁLŮ PRO KANCELÁŘSKÉ STOLY STOLOVÉ DESKY PODNOŽE MATERIÁLY, ODSTÍNY PRO DOPLNĚNÍ INTERIÉRU CENÍK 01/2009 CHARAKTERISTIKA POUŽITÝCH MATERIÁLŮ PRO KANCELÁŘSKÉ STOLY STOLOVÉ DESKY Desky stolů, spojovacích prvků a jednacích přístaveb jsou zhotoveny z dřevotřísky (dále DTD) a jsou oboustranně potaženy

Více

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK typový plán a ceník Cenové kategorie materiálů Lamino Dýha Cenová kategorie A Cenová kategorie C Dýha na DTD* Cenová kategorie D Dýha na DTD* L 701 Černá L707 Platinově bílá D 901 Americká

Více

Zboží z katalogu objednejte online na e-shopu www.nabytek-rychle.cz, mailem na info@nabytek-rychle.cz nebo telefonicky na čísle 777 309 215

Zboží z katalogu objednejte online na e-shopu www.nabytek-rychle.cz, mailem na info@nabytek-rychle.cz nebo telefonicky na čísle 777 309 215 Zboží z katalogu objednejte online na e-shopu www.nabytek-rychle.cz, mailem na info@nabytek-rychle.cz nebo telefonicky na čísle 777 309 15 stoly Vysoká nosnost polic a pevnost konstrukce. SKŘÍNĚ 48 SKŘÍNĚ

Více

Kování pro posuvné dveře

Kování pro posuvné dveře Kování pro posuvné dveře Top Line 1200/ 1210/1230 Systém posuvných dveří Top Line 1200, Top Line 1210, Top Line 1230 umožňuje např. rozčlenit místnost nebo uzavřít šatnu, pracovnu, domácí kancelář atd.

Více

8 mm. Snadná montáž pro tenké materiály čel. První systém montáže tenkých čel pro výklopy, dvířka a výsuvy.

8 mm. Snadná montáž pro tenké materiály čel. První systém montáže tenkých čel pro výklopy, dvířka a výsuvy. 8 mm Snadná montáž pro tenké materiály čel První systém montáže tenkých čel pro výklopy, dvířka a výsuvy www.blum.com V jednoduchosti je krása Jednoduchý design poskytuje více prostoru pro inspiraci. Pro

Více

1456 www.hettich.com

1456 www.hettich.com 1456 www.hettich.com y Přehled sortimentu Výsuvy pro dřevěné zásuvky Výsuvy Quadro Přehled 1458-1459 Výsuvy pro dřevěné zásuvky Kuličkové výsuvy KA Přehled 1498-1499 Výsuvy pro dřevěné zásuvky Rolničkové

Více

Kancelářský nábytek TOPline

Kancelářský nábytek TOPline Kancelářský nábytek TOPline Popis Popis provedení Skříně Kancelářská řada TOPline je určena pro vybavení kanceláří vrcholového managementu. Výběr je ze široké škály laminodekorů, dýhy a úchytek. Řada obsahuje

Více

EXCELENT. typový plán a ceník. EXCELENT Typový plán a ceník.

EXCELENT. typový plán a ceník. EXCELENT Typový plán a ceník. EXCELENT typový plán a ceník 145 Cenové kategorie materiálů Lamino Dýha Cenová kategorie A Cenová kategorie C Dýha na DTD* Cenová kategorie D Dýha na DTD* L 701 Černá L707 Platinově bílá D 901 Americká

Více

elegant klasik akční nabídka

elegant klasik akční nabídka elegant klasik akční nabídka 2012 1 1 VLASTNOSTI 2 VÝPLNĚ DVEŘÍ O3 hrana O3 Protipožární dveře ODLEHČENÁ DTD DESKA nejčastěji používaná výplň u dveří SAPELI, dveřní křídlo má potřebnou tuhost a pevnost,

Více

EXCELENT. typový plán a ceník. Typový plán a ceník.

EXCELENT. typový plán a ceník. Typový plán a ceník. EXCELENT E XC E L E N T Typový plán a ceník typový plán a ceník 145 Cenové kategorie materiálů Lamino Dýha A C Dýha na DTD* D Dýha na DTD* L 701 Černá L707 Platinově bílá D 901 Americká třešeň tmavá D

Více

PARAPETY dřevotřískové

PARAPETY dřevotřískové Parapety vnitřní Vnitřní parapety jsou význačným doplňkem moderních interiérů. Neplní pouze funkci ukončení zdiva, ale svým vzhledem a barevnou škálou výrazně zasahují do vzhledu interiérů. Parapety se

Více

k k TECHNICKÝ LIST Použití / Oblasti použití Skladování / Zpracování Kvalitativní znaky / Technická data EGGER EUROSPAN PRACOVNÍ DESKY SKLADOVÁNÍ

k k TECHNICKÝ LIST Použití / Oblasti použití Skladování / Zpracování Kvalitativní znaky / Technická data EGGER EUROSPAN PRACOVNÍ DESKY SKLADOVÁNÍ TECHNICKÝ LIST EGGER EUROSPAN PRACOVNÍ DESKY Stav: 10. listopad 2011 EGGER EUROSPAN Pracovní desky jsou sendvičové elementy, skládající se z dřevotřískových desek E1 EUROSPAN, jež jsou na ploše a jakož

Více

1 VLASTNOSTI 2 VÝPLNĚ DVEŘÍ

1 VLASTNOSTI 2 VÝPLNĚ DVEŘÍ 1 VLASTNOSTI 2 VÝPLNĚ DVEŘÍ O3 hrana O3 Protipožární dveře ODLEHČENÁ DTD DESKA nejčastěji používaná výplň u dveří SAPELI, dveřní křídlo má potřebnou tuhost a pevnost, je vhodná pro standardně používané

Více

Veřejná zakázka na dodávky s názvem: Dodávka nábytku a kuchyňského zařízení pro Fakultu elektrotechniky a informatiky

Veřejná zakázka na dodávky s názvem: Dodávka nábytku a kuchyňského zařízení pro Fakultu elektrotechniky a informatiky Veřejná zakázka na dodávky s názvem: Dodávka nábytku a kuchyňského zařízení pro Fakultu elektrotechniky a informatiky Zadavatel: Univerzita Pardubice, Studentská 95, 532 10 Pardubice Specifikace nábytku

Více

VIVO. professional LAMINÁTOVÁ PODLAHA S NOVÝMI POHLEDY. www.egger.com PROFESIONAL. a registrován! Každý panel je kontrolován

VIVO. professional LAMINÁTOVÁ PODLAHA S NOVÝMI POHLEDY. www.egger.com PROFESIONAL. a registrován! Každý panel je kontrolován VIVO professional LAMINÁTOVÁ PODLAHA S NOVÝMI POHLEDY VYNIKAJÍCÍ TVAROVÁ STABILITA VYNIKAJÍCÍ ODOLNOST VŮČI NÁRAZU PROFESIONAL ZVLÁŠTNÍ MONTÁŽNÍ VÝHODA PRODLOUŽENÁ ZÁRUKA* LAMINÁTOVÉ PODLAHY Každý panel

Více

DOPORUČENÉ DEKOROVÉ KOMBINACE KOLEKCE ZOOM

DOPORUČENÉ DEKOROVÉ KOMBINACE KOLEKCE ZOOM DOPORUČENÉ DEKOROVÉ KOMBINACE KOLEKCE ZOOM www.egger.com/zoom Doporučené dekorové kombinace kolekce ZOOM Kombinace 1 Kombinace 2 Kombinace 3 Uni dekory W908 SM Základní bílá H3078 ST22 H1277 ST9 H1867

Více

Závěs se skvělým designem a integrovaným tlumením: Sensys. Přehled parametrů

Závěs se skvělým designem a integrovaným tlumením: Sensys. Přehled parametrů Závěs se skvělým designem a integrovaným tlumením: Sensys Přehled parametrů Výhody jedním pohledem: Sensys Špičkové tlumení Silent System skrytě integrováno v ramínku závěsu Kompatibilita montážní podložky

Více

elmaplan sanitární stěny

elmaplan sanitární stěny elmaplan sanitární stěny elmaplan CP13 CP 13 - standardní podpěry na stěnách bez dveří CP13 - standardní provedení řadových sprchových boxů Sanitární oddělovací stěny Elmaplan CP13 je konstrukční systém

Více

EXCELENT. typový plán a ceník. Typový plán a ceník.

EXCELENT. typový plán a ceník. Typový plán a ceník. EXCELENT E XC E L E N T Typový plán a ceník typový plán a ceník 145 Cenové kategorie materiálů Cenová kategorie A - DTD-L Cenová kategorie B - DTD-L L 701 černá L707 platinově bílá L801 ořech L805 dub

Více

Společnost LENZA nabízí nábytkovou řadu

Společnost LENZA nabízí nábytkovou řadu Technický popis Společnost LENZA nabízí nábytkovou řadu určenou pro vybavování předsíní. Elegantní a moderní nábytek do předsíně je ergonomický a současně velmi funkční. Velký výběr rozměrů jednotlivých

Více

Nábytkový soubor VARIO

Nábytkový soubor VARIO Nábytkový soubor VARIO Několik základních informací na úvod. nábytkový soubor VARIO je vyráběn ve dvou odlišných cenových kategoriích : DUB mořený označení STANDARD a přírodní především exotické dýhy -

Více

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK MATERIÁL / POPIS PROČ LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK? LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK představení řady MERANO TŘEŠEŇ OLŠE BUK BŘÍZA

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK MATERIÁL / POPIS PROČ LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK? LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK představení řady MERANO TŘEŠEŇ OLŠE BUK BŘÍZA LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK Lékařský nábytek pro Vaší ordinaci, lékárnu, laboratoř, nemocnici... Speciální nábytek určený pro vybavení ordinací lékařů, lékáren, laboratoří, nemocnic a dalších zdravotnických zařízení.

Více

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK MATERIÁL / POPIS PROČ LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK? LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK představení řady MERANO TŘEŠEŇ OLŠE BUK BŘÍZA

LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK MATERIÁL / POPIS PROČ LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK? LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK představení řady MERANO TŘEŠEŇ OLŠE BUK BŘÍZA LÉKAŘSKÝ NÁBYTEK Lékařský nábytek pro Vaší ordinaci, lékárnu, laboratoř, nemocnici... Speciální nábytek určený pro vybavení ordinací lékařů, lékáren, laboratoří, nemocnic a dalších zdravotnických zařízení.

Více

hliníkový program 13.2 Katalog ke stažení na

hliníkový program 13.2 Katalog ke stažení na . ový program Hliníkové rámečky Sporákové zástěny Nástěnný systém Make Me Systém polic QB it Stěnový systém Vertiko.3.8.9..2..4 Katalog ke stažení na www.demos-trade.com.2 ové rámečky Hliníkové rámečky

Více

ELEGANT KLASIK AKČNÍ NABÍDKA 2012

ELEGANT KLASIK AKČNÍ NABÍDKA 2012 ELEGANT KLASIK AKČNÍ NABÍDKA 2012 1 1 VLASTNOSTI 2 VÝPLNĚ DVEŘÍ O3 HRANA O3 PROTIPOŽÁRNÍ DVEŘE KLIMA DVEŘE ZVUKOVĚ IZOLAČNÍ DVEŘE BEZPEČNOSTNÍ DVEŘE ODLEHČENÁ DTD DESKA nejčastěji používaná výplň u dveří

Více

AMERICKÁ TŘEŠEŇ TMAVÁ

AMERICKÁ TŘEŠEŇ TMAVÁ MATERIÁL / POPIS.. dřevotřísková deska oboustranně dýhovaná přírodní dýhou tl. 0,6 mm povrchově upravená lakováním (polomatným lakem).. hrany jsou olepeny přírodní dýhou tl. 0,6 mm, horní desky na skříňky

Více

1. část veřejné zakázky Nábytek pro divize Plumlov a Lipník nad Bečvou 2014 Žárovice inspekční pokoj 2

1. část veřejné zakázky Nábytek pro divize Plumlov a Lipník nad Bečvou 2014 Žárovice inspekční pokoj 2 1. část veřejné zakázky Nábytek pro divize Plumlov a Lipník nad Bečvou 014 Žárovice inspekční pokoj TECHNICKÝ POPIS Technický popis k veřejné zakázce malého rozsahu Interiér a mobiliář pro objekty VLS

Více

s a n i t á r n í s t ě n y

s a n i t á r n í s t ě n y elmap lan s a n i t á r n í s t ě n y elmaplan CP13 CP13 - standardní provedení řadových sprchových boxů Sanitární oddělovací stěny Elmaplan CP13 je konstrukční systém používající jako svůj základ desky

Více

INFORMACE O PRODUKTU

INFORMACE O PRODUKTU INFORMACE O PRODUKTU Material 2 V krátkosti Krycí pláty opatřené lakem Hliníkové jádro ve struktuře včelího plástu (honeycomb) 3 V krátkosti Vysoká tuhost a nízká hmotnost Vizuálně příjemné vrchní materiály

Více

DE LUXE typový plán a ceník

DE LUXE typový plán a ceník DE LUXE typový plán a ceník Cenové kategorie materiálů Lamino Dýha A C Dýha na DTD* D Dýha na DTD* L 701 Černá L707 Platinově bílá D 901 Americká třešeň tmavá D 909 Makasar L702 Třešeň L708 Kamenná šedá

Více

Dodací pořádek 2015 pro střední a východní Evropu

Dodací pořádek 2015 pro střední a východní Evropu ŘeŠenÍ pro každý den Využijte užitečné servisní služby firmy EGGER a zaregistrujte se na adrese: Internetový obchod www.egger.com/shop www.egger.com/myegger Pro více informací načtěte QR kód: www.egger.com/zoom

Více

DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI

DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI CENÍK ostatní sortiment ALFA od 01.05.2018 DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI Popis výrobku: standardní třídění A/A lepeno třívrstvě podélně bezformaldehydové lepení D3 středová vrstva olše

Více

DE LUXE typový plán a ceník

DE LUXE typový plán a ceník DE LUXE typový plán a ceník Cenové kategorie materiálů Lamino Dýha Cenová kategorie A Cenová kategorie C Dýha na DTD* Cenová kategorie D Dýha na DTD* L 701 Černá L707 Platinově bílá D 901 Americká třešeň

Více

KATALOG DVEŘÍ DVEŘE INTERIÉROVÉ DVEŘE CELODŘEVĚNÉ ZÁRUBNĚ

KATALOG DVEŘÍ DVEŘE INTERIÉROVÉ DVEŘE CELODŘEVĚNÉ ZÁRUBNĚ KATALOG DVEŘÍ DVEŘE INTERIÉROVÉ DVEŘE CELODŘEVĚNÉ ZÁRUBNĚ CARMAN-DOORS, s.r.o. je výrobní závod v Ostravě-Porubě, který navázal na činnost Moravskoslezských dřevařských závodů Šumperk, a.s. založených

Více

Rámové dveře. Obložkové zárubně. Technické informace Produktový katalog

Rámové dveře. Obložkové zárubně. Technické informace Produktový katalog Technické informace Produktový katalog Základní informace na úvod KVALITA Díky využívání kvalitních surovin a moderních technologií disponují dveře Vasco Doors velmi vysokou kvalitou. Z toho důvodu vám

Více

Provedení zvýraznění. Lak bílý Lak šedý Lak pískový. Vysoký lesk bílý Vysoce lesklý lak šedý Vysoce lesklá písková

Provedení zvýraznění. Lak bílý Lak šedý Lak pískový. Vysoký lesk bílý Vysoce lesklý lak šedý Vysoce lesklá písková CZ now! slide dokonalého tvaru, tiché, USPořádAné: vypracované Skříně S PoSUvnýmI dveřmi. Zasouvání je jedna z nejhezčích funkcí, kterou může být nábytek vybaven. Velkorysé, individuálně uspořádané fronty,

Více

Protipožární ochrana

Protipožární ochrana Protipožární ochrana Vzduchotechnika Odvod kouře Instalační kanály THERMAX Konstrukce (dle ETA 11/0083) Vzduchotechnické potrubí EI30, EI60, EI90, EI120 Protubí pro odvod kouře EI30, EI60, EI90, EI120

Více

Projektová dokumentace

Projektová dokumentace Př. č. 4 Projektová dokumentace Přehled nábytku 1. lav. sestava 3 místa 2. lav. sestava 5 míst 3. lav. sestava 8 míst 4. lav. sestava 11 míst 5. skříň pro AV technologie 6. počítačová katedra malá 7. počítačová

Více

weetey _ profi DVEŘNÍ KŘÍDLA ZÁRUBNĚ OZNAČENÍ POPIS ORIENTAČNÍ CENA ZA KUS

weetey _ profi DVEŘNÍ KŘÍDLA ZÁRUBNĚ OZNAČENÍ POPIS ORIENTAČNÍ CENA ZA KUS Vážení přátelé! _ Berte prosím v úvahu, že interiérové dveře, zárubně a soklové lišty značky weetey, jsou odlišné od běžných interiérových dveří. Neexistuje totiž žádné standardní provedení. Škála existujících

Více

Kování pro posuvné dveře s horním nosným profilem SysLine S

Kování pro posuvné dveře s horním nosným profilem SysLine S SysLine S Skříně s novým kováním SysLine S jsou nad věcí. Dveře se pohybují s ohromující lehkostí. Volitelné tlumení Silent System se stará o dokonalý komfort. Kvalitní kování přitom zůstává skryté. Nosné

Více

Modely Swing v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva CPL. CPL barvy. model 11. model 18. model 48. model 49

Modely Swing v nabídce: Povrchy: Sklo. v ceně. Dýha. Barva CPL. CPL barvy. model 11. model 18. model 48. model 49 11 13 15 17 18 19 21 23 Modely Swing v nabídce: 11 13 15 17 18 19 21 23 27 28 29 31 33 35 11 37 13 15 17 18 19 21 23 25 27 28 29 31 33 35 37 DÝHA BARVA CPL R, H 25 27 28 29 31 33 35 37 38 39 41 25 27 28

Více

DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI

DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI CENÍK ostatní sortiment ALFA od 01.05.2019 DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI Popis výrobku: standardní třídění A/A lepeno třívrstvě podélně bezformaldehydové lepení D3 středová vrstva olše

Více

Eurohranoly pro výrobu eurooken

Eurohranoly pro výrobu eurooken Eurohranoly pro výrobu eurooken EUROHRANOL je základní polotovar pro výrobu EUROOKEN. Jedná se o třívrstvě lepený hranol, u kterého jsou krycí lamely vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu v radiálním

Více

Kontejnery, noční stolky a komody. Mobilní kontejner. Noční stolky. Komody

Kontejnery, noční stolky a komody. Mobilní kontejner. Noční stolky. Komody Technický popis Moderní nábytková řada určena pro vybavování dětských pokojů nabízí široké spektrum prvků, různé modelové řady díky nimž je možné vytvářet kompozice podle vlastního uvážení a potřeb dítěte.

Více

Ceník. NewSystem kancelářský nábytek

Ceník. NewSystem kancelářský nábytek Ceník NewSystem kancelářský nábytek sestavy stolů a skříní NEWSYSTEM Sestava 1 1 4884,4884,1672,1672,1298,1298,583,16291,- Sestava 2 NS2 N67 2 4884,2255,2761,583,10483,- Sestava 3 NSZ1 N64 3 Sk. žaluzie

Více

Aplikace na dřevěný podklad. Schodišťový systém TOPSTEP. Aplikace na betonový podklad. Aplikace na kovový podklad. Aplikace na ostatní materiály

Aplikace na dřevěný podklad. Schodišťový systém TOPSTEP. Aplikace na betonový podklad. Aplikace na kovový podklad. Aplikace na ostatní materiály SCHODIŠŤOVÝ SYSTÉM Schodišťový systém TOPSTEP Schodišťový systém TOPSTEP snadná údržba oproti dřevěným obkladům materiál nepracuje a nesesychá jednoduchá montáž bez stavebních úprav dlouhá životnost a

Více

RECEPCE typový plán a ceník. RECEPCE Typový plán a ceník

RECEPCE typový plán a ceník. RECEPCE Typový plán a ceník RECEPCE typový plán a ceník Cenové kategorie materiálů Lamino Dýha A C Dýha na DTD* D Dýha na DTD* L 701 Černá L707 Platinově bílá L702 Třešeň L708 Kamenná šedá L703 Buk L709 Ořech přírodní L704 Světle

Více

RECEPCE typový plán a ceník

RECEPCE typový plán a ceník RECEPCE Typový plán a ceník RECEPCE typový plán a ceník Cenové kategorie materiálů Lamino Dýha A C Dýha na DTD* D Dýha na DTD* L 701 Černá L707 Platinově bílá L702 Třešeň L708 Kamenná šedá L703 Buk L709

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.15 Konstrukční materiály Kapitola 29 Konstrukční

Více

Celomasivní rámové dveře a zárubně DÝHOVANÉ PŘÍRODNÍ A MODIFIKOVANOU DÝHOU

Celomasivní rámové dveře a zárubně DÝHOVANÉ PŘÍRODNÍ A MODIFIKOVANOU DÝHOU 6 Unikátní oblé hrany dveří Cenová hladina Celomasivní rámové dveře a zárubně DÝHOVANÉ PŘÍRODNÍ A MODIFIKOVANOU DÝHOU 211 Materiál: rám dveří je vyroben z vysoce Jádro celomasivních dýhovaných rámových

Více

Od globálního trendu k produktům

Od globálního trendu k produktům Od globálního trendu k produktům Hettich na veletrhu interzum 2019 nadchne pro bydlení budoucnosti Stále menší byty ve městech, nové životní koncepty a pracovní modely nebo rostoucí poptávka po individualizaci

Více

»Popis produktu. »Doporučené aplikace. »Výroba a testování

»Popis produktu. »Doporučené aplikace. »Výroba a testování Xanita, pionýr ve výrobě lehkých recyklovatelných a ekologických desek X- Board Print, vyvinula nepřehlédnutelnou novou řadu desek s označením X- Board Decor. Jedná se o pevné ekologicky šetrné desky na

Více

80kg. Police. Korpus. Tlumiče dovírání dveří Vysoká pevnost konstrukce Nadstandardní nosnost polic 80 kg SKŘÍNĚ

80kg. Police. Korpus. Tlumiče dovírání dveří Vysoká pevnost konstrukce Nadstandardní nosnost polic 80 kg SKŘÍNĚ SKŘÍNĚ STOL OLY 5 SKŘÍNĚ Korpus V naší nabídce naleznete korpusy vysoké 76,8, 115, nebo 19 cm a široké 40 nebo 80 cm, jejich hloubka je 40 cm. Hlavní předností skříní Hobis Strong je pevná a robustní konstrukce

Více

Kancelářský nábytek BASICline

Kancelářský nábytek BASICline > TOPline Kancelářský nábytek BASICline Popis Popis provedení Skříně Kancelářská řada BASICline nabízí základní prvky funkčního nábytku s ohledem na cenu Výběr je ze široké škály laminodekorů a úchytek.

Více

NÁVRHY KOMBINACÍ. 4 Řada[e] 2P800 TAD 1P800 O 2P400 D4 1P400 O Dřevo (dub) Základna (BA)

NÁVRHY KOMBINACÍ. 4 Řada[e] 2P800 TAD 1P800 O 2P400 D4 1P400 O Dřevo (dub) Základna (BA) Řada[e] 2 Řada[e] Řada[e] Pokud jde o řadu Series[e], prakticky jediným omezením je vaše představivost. Multifunkční úložné jednotky lze použít ve většině prostředí; pro neplánované schůzky, jako sedací

Více

SPECIFIKACE VYBAVENÍ A ÚPRAV, UČEBNA B 12

SPECIFIKACE VYBAVENÍ A ÚPRAV, UČEBNA B 12 SPECIFIKACE VYBAVENÍ A ÚPRAV, UČEBNA B 12 1. Katedra (označení N01) Shodného, nebo obdobného typu jako na obrázku 2 (možno shlédnout na učebně B 21). Provedení: Dřevotřísková deska laminovaná tloušťky

Více