OBSAH 1/ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 15 2/ DOPORUČENÍ 15

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBSAH 1/ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 15 2/ DOPORUČENÍ 15"

Transkript

1

2 OBSAH 1/ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 15 2/ DOPORUČENÍ 15 3/ POUŽÍVÁNÍ VYBALENÍ MONTÁŽ PŘEPRAVNÍHO VOZÍKU PONOŘENÍ ČISTIČE NAPÁJENÍ PROVOZ KONEC PROGRAMU DOPORUČENÍ PRO POUŽÍVÁNÍ 19 4/ ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA ČIŠTĚNÍ FILTRU ČIŠTĚNÍ A ULOŽENÍ ČISTIČE 20 5/ VÝMĚNA KARTÁČŮ 20 6/ VÝMĚNA PNEUMATIK SUNDÁNÍ STARÝCH PNEUMATIK NASAZENÍ NOVÝCH PNEUMATIK 21 7/ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ (ODSTRAŇOVÁNÍ PORUCH) 22 8/ SHODA 22 9/ OBECNÉ TECHNICKÉ ÚDAJE PŘÍSTROJE VORTEX / ZÁRUKA 24 Likvidace přístroje / ochrana životního prostředí V souladu se směrnicí WEEE 2002/96/CE o likvidaci elektronického a elektrického zařízení musí být v zájmu recyklace elektronické a elektrické výrobky likvidovány odděleně od běžného domovního odpadu. Recyklace a další typy obnovy sníží množství likvidovaného odpadu a redukují nutnost skládek. Při likvidaci tohoto výrobku postupujte v souladu s místními předpisy pro likvidaci odpadů. Nezbavujte se výrobku v přírodě, ale předejte jej na specializované sběrné místo určené pro elektronický a elektrický odpad a nebo se poraďte se svým prodejcem již při nákupu.

3 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k nákupu čistícího robota ZODIAC Vortex 3. Rádi bychom Vám poděkovali za důvěru, kterou vkládáte do výrobků společnosti Zodiac. Váš přístroj byl navržen, vyroben a prověřen s vynaložením maximální péče tak, aby byla zajištěna Vaše plná spokojenost s výrobkem. Před používáním přístroje si prosím pečlivě přečtete tuto příručku. Obsahuje všechny informace potřebné k tomu, abyste naprosto bezpečně co nejlépe využili všechny výhody Vašeho čističe bazénu. Pokud máte zájem o další informace, poraďte se o používání a údržbě Vašeho čističe bazénů s prodejcem, který je zkušeným profesionálem v oblasti prodeje bazénové techniky. Ten Vám také dodá náhradní díly a poskytne kvalifikované poprodejní služby. 1/ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY POZOR: Dodržujte prosím následující pokyny. Bazénový čistič Vortex 3 byl vyroben podle nejpřísnějších norem. Pro co nejlepší využití přístroje a jeho bezpečné používání prosím dodržujte následující pokyny. Ovládací skříňku připojte pouze do takové motorové zásuvky, která je chráněna přerušovačem zemního spojení 30 ma. Zástrčka musí být trvale a snadno přístupná. Ovládací skříňka nesmí být na místě, kdy by mohlo dojít k jejímu zaplavení vodou. Umístěte ovládací skříňku alespoň 3,5 metru od okraje bazénu a nevystavujte ji přímým slunečním paprskům. V bazénu se nesmí plavat pokud je uvnitř čistič. Pokud by ovládací skříňka spadla do vody, musíte před jejím vytažení odpojit napájení. Nikdy ovládací skříňku neotvírejte, aby nedošlo k úrazu elektrickým proudem. Nikdy se nepokoušejte opravit přívodní kabel. Kontaktujte zákaznický servis a požádejte o výměnu. Používejte přístroj v bazénu pouze pokud se teplota vody pohybuje v rozmezí od 10 C do 35 C. Před každým čištěním, údržbou nebo opravou a po každém používání odpojte přívodní kabel. 2/ DOPORUČENÍ Aby byl čistič Vortex 3 chráněn a udržel si svoji výkonnost, doporučujeme dodržovat následující bezpečnostní opatření. S čističem ani jeho kabelem si nehrajte, aby nedošlo k úrazu. Odstraňte z vody všechny teploměry, hračky a jiné předměty, které by mohly čistič poškodit. Před zahájením čistícího cyklu ponořte čistič do bazénu. Je-li bazén příliš špinavý, zejména během prvního použití, odstraňte větší odpad z bazénu pomocí sítě, aby mohl být výkon čističe optimální. Po skončení čistícího cyklu počkejte 15 minut a pak teprve vyndejte čistič z bazénu. Nepoužívejte čistič během rychlého (šokového) chlorování. Nikdy neotevírejte ovládací skříňku pokud je čistič v provozu. Ukládejte čistič na přepravní vozík co nejdříve po použití, aby nedošlo k deformaci pružného lemu u otvoru filtru.

4 3/ POUŽÍVÁNÍ 3.1 VYBALENÍ Balení by mělo obsahovat následující položky: Čistič Vortex 3, přepravní vozík, ovládací skříňku a uživatelskou příručku. Při vybalování postupujte následovně: Vyjměte tašku obsahující díly vozíku. Vyjměte krabici umístěnou na čističi, obsahuje ovládací skříňku. Vyjměte 2 horní trubky vozíku. Vyjměte spodní část vozíku. Vyjměte čistič. Zkontrolujte, zda se přístroj během přepravy nepoškodil (otřesy, rozbité části, atd.). Pokud si všimnete poškozených částí, okamžitě kontaktujte prodejce ještě před tím, než začnete přístroj používat. Obrázek MONTÁŽ PŘEPRAVNÍHO VOZÍKU Obrázek 2 a) Zasuňte horní trubky (1) a (2) do spodní části vozíku. Trubky by měly být orientovány směrem k držáku kabelu jak ukazuje obrázek 1. b) Přiložte držák kabelu (3) a jeho kryt (4) na spodní část vozíku. c) Zasuňte šroub (7) do spodní části držáku kabelu a utáhněte pomocí klíče. d) Zasuňte 2 dlouhé šrouby (8) do krytu držáku a pomocí matic (9) v držáku kabelu je utáhněte. e) Smontujte držák kabelu (5) a jeho kryt (6), vložte šroub (7) do horní části držáku kabelu a utáhněte pomocí klíče. f) Zasuňte dlouhé šrouby (8) do držáku ovládací skříňky (6) a pomocí matic (9) v držáku kabelu je utáhněte. Obrázek 3

5 3.3 PONOŘENÍ ČISTIČE V bazénu se nesmí nikdo koupat pokud je uvnitř čistič. Ponořte čistič svisle do vody (Obrázek 4-1) a jemně s ním pohybujte ve všech směrech (4-2) tak, aby se z robota dostal všechen vzduch. Obrázek 4 Je nutné, aby čistič klesl na dno a spočíval tam bez potřeby zásahu z vaší strany. Rozprostřete kabel přes bazén. Pro optimální výkon doporučujeme, abyste umístili vozík s ovládací skříňkou do poloviny vzdálenosti delší strany bazény. 3.4 NAPÁJENÍ Obrázek 5 Z důvodu bezpečnosti a správného chodu čističe postupujte následujícím způsobem: Umístěte ovládací skříňku do vzdálenosti nejméně 3,5 metru od okraje bazénu a mimo dosah přímého slunečního světla. Může buď ležet na zemi nebo na přepravním vozíku. Připojte kabel čističe do ovládací skříňky (Obrázek 6-1 a 6-2) a přípojku zablokujte pevným utažením kroužku po směru hodinových ručiček. Zkontrolujte, zda konektor sedí na místě dostatečně pevně. Pokud ne, postup zopakujte (6-2). Připojte přívodní kabel. Ovládací skříňku připojte pouze do takové motorové zásuvky, která je chráněna přerušovačem zemního spojení max 30 ma (pokud jste na pochybách, kontaktujte kvalifikovaného elektrikáře). Obrázek 6 VELMI DŮLEŽITÉ: Pokud pro připojení čističe do sítě používáte prodlužovací kabel, ujistěte se, že ovládací skříňka je umístěna nejméně 3,5 metru od okraje bazénu.

6 3.5 PROVOZ Čistič má 2 čistící programy. Program I pouze dno. Maximální vyčištění podlahy bazénu za minimální dobu. Trvá 1,5 hodiny. Program II dno a stěny. Intenzivní čištění podlahy bazénu a stěn, včetně vodorysky. Trvá 2,5 hodiny Tlačítko OFF: používá se k přerušení napájení čističe po skončení čistícího cyklu. Když je čistič zapnutý na ovládací skříňce, zůstává v pohotovosti dokud není dán povel k zahájení čištění. Čistič se zapne stisknutím klávesy odpovídající jednomu ze 2 čistících programů (Obrázek 7). Indikátor umístěný nad vybraným programem se rozsvítí. Po několika vteřinách se čistič rozběhne a vypočte si svoji vlastní dráhu pohybu. Čistící program můžete změnit kdykoli za chodu čističe. Pouze stiskněte tlačítko odpovídající druhému programu (I nebo II). Poté bude zahájen kompletní nový cyklus. Chcete-li zastavit čistič během programu, stiskněte. Obrázek 8 Obrázek 7 Obrázek 8 Poznámky: Pokud stisknete tlačítko současně spuštěného programu, nebude to mít žádný účinek. Na konci programu se čistič zastaví, ale zůstane v pohotovosti. Stisknutím vypnete napájení čističe. Kvůli nezměrnému množství tvarů a velikosti schodů bazénů bude mít čistič problémy při čištění těchto prostor. Když čistič sestoupí ze stěn bazénu, je to normální, protože na stěnách nezůstává. Při obracení čistič sníží svoji sací sílu. Je možné, že některé nečistoty nebudou během obracení nasáty. Pokud čistič nasává vzduch na hladině, spustí se bezpečnostní mechanismus a čistič po několika okamžicích klesne zpět na dno.

7 3.6 KONEC PROGRAMU Na konci programu se čistič zastaví. Světlo indikátoru odpovídajícímu danému programu zůstane svítit ještě 15 minut, během kterých musí čistič zůstat ve vodě, aby vychladl motor. Po 15 minutách světlo indikátoru vybraného programu začne blikat. Nyní může být čistič vytažen z bazénu. Stiskněte vypínací tlačítko. Obrázek 9. Pokud chcete po zastavení čističe spustit nový program, stiskněte odpovídající tlačítko. Obrázek 9. DŮLEŽITÉ: Počkejte přibližně 15 minut po skončení programu, než vytáhnete čistič z vody. Před vytažením čističe z bazénu odpojte přívodní kabel ze sítě a plovoucí kabel z ovládací skříňky. Čistič si přitáhněte k sobě jemným zatažením za kabel (Obrázek 10-1). Jakmile je robot v dosahu, uchopte jej za rukojeť (10-2) a jemně vytáhněte z bazénu tak, aby voda z čističe vytekla (10-3). Obrázek 10 POZOR: Nikdy nevytahujte čistič z vody za kabel. 3.7 DOPORUČENÍ PRO POUŽÍVÁNÍ Používejte čistič tak často, jak je to možné. Budete tak mít bazén, který je vždy čistý a filtr se nebude zanášet. Čistič musí pracovat ve vodě bazénu, která si udržuje následující hodnoty: chlór < 2ppm, ph mezi 6,8 a 7,6, teplota v rozmezí od 10 C do 35 C. Neponechávejte čistič trvale ve vodě. Po použití čističe nenechávejte ovládací skříňku na přímém slunci. Pokud není některá část bazénu dobře vyčištěna, měňte místa, kde zanoříte čistič dokud nenajdete tu nejlepší pozici. Chování čističe je silně ovlivněno pokud je kabel zamotaný. Rozprostřete kabel čas od času na slunci tak, aby získal zpět svůj původní tvar. DŮLEŽITÉ: Nepoužívejte čistič během rychlého (šokového) chlorování!

8 4/ ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA 4.1 ČIŠTĚNÍ FILTRU Doporučujeme čistit filtr po každém použití. POZNÁMKA: Ujistěte se, zda je přívodní kabel odpojen z motorové zásuvky a plovoucí kabel z ovládací skříňky. Stiskněte tlačítko (Obrázek 11-1) na víku kryjícím přístup k filtru. Zcela zvedněte víko (11-2) až do svislé polohy. Vyndejte držák filtru pomocí rukojeti (11-3). Stiskněte tlačítko držáku filtru (11-4) a poté zatlačte filtr směrem dozadu (11-5). Sundejte filtr z držáku (11-6). Obrázek 11 Vyprázdněte filtr a vyčistěte pod tekoucí vodou (Obrázek 12-7). Propláchněte držák filtru a odstraňte nečistoty uvnitř. Nasaďte filtr zpět na držák a vložte zpět do čističe. Uzavřete víko a ujistěte se, zda pevně sedí. Obrázek ČIŠTĚNÍ A ULOŽENÍ ČISTIČE Čistič je nutné pravidelně čistit pomocí slabé mýdlové vody. Nikdy nepoužívejte rozpouštědla jako je trichloretylén nebo podobná. Čistič hodně proplachujte čistou vodou. Nenechávejte jej schnout na přímém slunci vedle bazénu. Čistič by měl být uložen na přepravním vozíku, kde rychle vyschne. Posaďte zadní kolečka na blokovací klínky (Obrázek 13-1). Nahněte přístroj tak, aby přirozeně zapadl do správné polohy, ve které bude skladován (13-2) Obrázek 13 POZNÁMKA: Kabel čističe musí být odpojen od ovládací skříňky před vytažením čističe z bazénu. Obtočte kabel čističe okolo háků umístěných na zadní straně vozíku počínaje ve směru od čističe.

9 5/ VÝMĚNA KARTÁČŮ Čistič je vybaven kartáči z PVC. Na každém kartáči je ukazatel opotřebení. Aby byl výkon čističe co nejlepší, musíte kartáče vyměňovat vždy, kdy je dosaženo ukazatele opotřebení (i když opotřebení listů není rovnoměrné). Doporučujeme vám výměnu kartáčů vždy po dvou sezónách. Abyste mohli opotřebené kartáče vyměnit, musíte sundat poutka z otvorů, na kterých jsou upevněna (Obrázek 14-1) Obrázek 14 Nové kartáče začněte nasazovat tak, že stranu bez poutek vsunete pod držák kartáče (Obrázek 15-1). Obtočte kartáč kolem držáku a zasuňte poutka do upevňovacích otvorů. Zatáhněte za konec každého poutka (15-2) tak, aby jejich okraj prošel zářezem. Nůžkami zastřihněte poutka tak, aby byla ve stejné úrovni jako ostatní listy. Opakujte tento postup u druhého kartáče. Obrázek SUNDÁNÍ STARÝCH PNEUMATIK 6/ VÝMĚNA PNEUMATIK Zatažením za zadní stranu staré pneumatiky (Obrázek 16-1) přetáhněte okraj pneumatiky z kola. Starou pneumatiku sundejte (16-2) 6.2 NASAZENÍ NOVÝCH PNEUMATIK Obrázek 16 Přiložte si pneumatiky ke kolu (Obrázek 17-1). Povšimněte si orientace pneumatik. Drážky by měly být na vnější straně kola. Zatlačte kousek pneumatiky kolem kola a zasuňte žebro pneumatiky do drážky kola (17-2). Nasuňte na kolo zbývající část pneumatiky a zkontrolujte, zda žebro pneumatiky zapadlo dobře do drážky kola (17-3). Urovnejte žebro vnitřní strany pneumatiky v drážce kola (17-4). V případě potřeby můžete kolem jemně zatočit.

10 Obrázek 17 7/ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ (ODSTRAŇOVÁNÍ PORUCH) Čistič nezůstává na dně bazénu: V plášti přístroje je vzduch. Opakujte ponoření přesně dle pokynů uvedených v odstavci Ponoření čističe. Čistič nešplhá po stěnách bazénu To může mít dvě příčiny: filtr je plný nebo špinavý, je nutné jej vyčistit; ačkoli se voda zdá čistá, jsou v bazénu přítomny mikroskopické řasy, lidským okem neviditelné. Následkem toho jsou stěny bazénu kluzké a znemožňují čističi šplhat. Proveďte ošetření rychlým (šokovým) chlorováním a lehce snižte ph. Během této operace nenechávejte čistič v bazénu. Po spuštění se čistič nehýbe: Zkontrolujte, zda zásuvka, ke které je připojena ovládací skříňka, ke funkční. Zkontrolujte, zda jste zahájili jeden ze dvou programů a zda indikátor vybraného programu svítí. Pokud problém přetrvává, kontaktujte svého prodejce. Indikátory programu I a II střídavě blikají: Čistič narazil na problém nebo nastala závada během provozu. Odpojte ze sítě a po 20 vteřinách ovládací skříňku opět připojte do sítě. Zkontrolujte, zda je kabel správně připojen k ovládací skříňce. Zkontrolujte, zda nějaké nečistoty nebrání rotaci kartáčů a nebo vrtule. Vyčistěte filtr Zahajte nový čistící program. Pokud problém přetrvání, kontaktujte svého prodejce. Problémy blikajících světel Blikající světlo naznačuje zákazníkovi různé problémy ovládací jednotky a čističe. Tyto signály nejsou nutně těmi hlavními problémy. Aby světla přestala blikat, stiskněte tlačítko. Pak zahajte nový cyklus: Pokud čistič hladce funguje alespoň 5 minut, šlo o menší chybu. Pokud blikání pokračuje, zkontrolujte nejprve čistič následujícím způsobem. Pokud po této kontrole světla nadále blikají, kontaktujte svého prodejce. V žádném případě neotvírejte ovládací skříňku. Problém: Blikající světla se objevují hned po spuštění čističe (< 20 vteřin). Řešení: Zkontrolujte, zda je plovoucí kabel připojen do ovládají skříňky. Odpojte jej a opět řádně připojte. Zkontrolujte, zda je čistič správně ponořen. Poté spusťte nový cyklus a zkontrolujte, zda se rotor (proud vody za čističem) a obě kola otáčejí. Pokud se rotor neotáčí, podívejte se, zda se okolo něho nezachytily nečistoty.

11 Postup: Zkontrolujte, zda byl kabel ovládací jednotky odpojen z elektrické zásuvky a plovoucí kabel odpojen od ovládací jednotky. Zvedněte víko Vyndejte filtr Obrázek 18 Odšroubujte šroub mřížky (Obrázek 18-1). Zatlačte na okraje mřížky (18-2) a současně mřížku zvedněte (18-3). Zvedněte konec průtokové výpusti (18-4) a současně ji vytáhněte ven (18-5). Vyčistěte rotor nebo průtokovou výpusť a opět všechny díly namontujte zpět. Zkontrolujte čistič opět v chodu v bazénu. Pokud se rotor neotáčí, kontaktujte svého prodejce. Pokud se jedno nebo obě kola neotáčejí, kontaktujte svého prodejce. Problém: Blikající světla se objevují během cyklu. Řešení: Pokud čistič během 60 vteřin nasaje vzduch, objeví se blikající světlo. Ponořte čistič znovu do bazénu znovu. 8/ SHODA Tento přístroj byl navržen a zkonstruován v souladu s následujícími normami: Směrnice 2004/108/ES o elektromagnetické kompatibilitě a normy: EN : A1:2001 +A2:2002 EN : A1:2002 EN : A2:2005 EN : A1: A2:2005 Směrnice 2006/95/ES o nízkém napětí a normy: EN : A1: A2: A11: A12:2006 EN : A1:2004 se kterými je ve shodě. Výrobek byl testován za běžných provozních podmínek. BEZPEČNOSTNÍ NORMY: Čistící robot Vortex 3 je uveden na seznamu ETL jako produkt, který je ve shodě s příslušnými požadavky norem UL 1081 a CSA / OBECNÉ TECHNICKÉ ÚDAJE PŘÍSTROJE VORTEX 3 Napájecí napětí ovládací skříňky: 230V 50 Hz Napájecí napětí robota: 30V DC Instalovaný příkon: 150 W max Délka kabelu: 18 m Velikost robota (š x h x v): 43 x 48 x 27 cm Velikost balení (š x h x v): 58 x 58 x 59 cm Hmotnost robota: 9,5 kg Hmotnost balení: 19 kg Filtrační kapacita: 100 mikronů Jmenovitá šířka čištění: 270 mm Výkon čerpadla: 16m 3 /hod Délky cyklů: 1,5 hod, 2,5 hod

12 Výrobce si vyhrazuje právo měnit tyto technické údaje bez upozornění. Ačkoli byl robot Vortex 3 testován na širokém sortimentu bazénů, nemůže společnost ZODIAC garantovat, že bude výborně adaptována na ten který konkrétní typ bazénu. 10/ ZÁRUKA Podmínky uvedené níže jsou v souladu s francouzskými právními předpisy, které jsou platné v době tisku. Podmínky: Zaručujeme, že zařízení je z technického hlediska bezchybné, nemá žádné vady materiálu ani zpracování a odpovídá vývoji technologie a průmyslovým standardům, které platí v době jeho uvedené do prodeje na trhu. Následné modifikace našich výrobků (rozšíření nebo modifikace související s technickým vývojem výrobku) nebudou mít za následek žádný zásah naším jménem. Záruka je omezena na opravu nebo výměnu přístroje pouze v případě uznané vady týkající se shody. Výběr mezi těmito dvěma možnostmi bude záviset na našem rozhodnutí. Operace kryté touto zárukou nepřesáhnou přímo utrpěné poškození a nebudou zahrnovat nepřiměřené náklady, které má hradit prodejce nebo výrobce. Záruka bude automaticky zrušena, pokud na přístroji pracovala třetí strana (opravy nebo jiné zásahy), která není členem našeho dílenského personálu nebo námi neschválený opravář, nebo pokud byl přístroj modifikován bez našeho písemného souhlasu. Záruka bude zrušena také v případě jakéhokoli použití, které není v souladu s uživatelskou příručkou, která je k přístroji přiložena. Platí všechny právní záruky jako je např. záruka popsaná v článku 1641 francouzského občanského zákoníku. Každý zákon, který vstoupí v platnost po datu zveřejnění současné záruky a podmínky, které se týkají široké veřejnosti, platí automaticky, i když se uvedené podmínky liší od těch, které jsou uvedeny v tomto dokumentu. Výluky ze záruky: > Části podléhající běžnému opotřebení jako jsou pneumatiky, převody nebo filtr. > Poškození elektrických částí způsobené bleskem nebo nesprávným zapojením. > Škody způsobené nárazem nebo špatným zacházením (robot včetně příslušenství a kabelů). > Oprava nebo výměna v rámci této záruky nebude mít za žádných okolností za následek prodloužení záruční doby nebo její obnovení. Záruční doba Záruka běží po dobu dvou let od data faktury vystavené prvnímu majiteli. Předmět záruky Během záruční doby definované výše bude jakýkoli díl, který je uznán jako vadný, opraven nebo vyměněn výrobcem za nový nebo plně funkční díl. S výhradami ohledně budoucích francouzských právních předpisů týkajících se široké veřejnosti, které mohou vstoupit v platnost po datu zveřejnění současné záruky, hradí cestovné a mzdové náklady uživatel. V případě dílu, který je nutné vrátit do dílny, budou náklady na dopravu (i zpět) hrazeny uživatelem, náklady na práci však bude hradit výrobce. V případě, že je přístroj z důvodu opravy nepohyblivý nebo jinak nepoužitelný, nebude mít uživatel právo na žádnou kompenzaci. V každém případě zůstává v platnosti právní záruka prodejce podle ustanovení článku 4 Vyhlášky č ze dne 24.března Poškození během přepravy Přístroje jsou vždy přepravovány na vlastní riziko uživatele. Je na uživateli, aby si před převzetím dodávky zkontroloval, zda je přístroj v bezvadném provozním stavu. Za žádných okolností neneseme v tomto ohledu žádnou odpovědnost.

ÚVOD. Vážený zákazníku,

ÚVOD. Vážený zákazníku, ÚVOD Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevil svou volbou přístroje INDIGO společnosti ZODIAC. Tento přístroj byl navržen, vyroben a prověřen s vynaložením maximální péče tak, aby

Více

Překlad původního návodu k použití

Překlad původního návodu k použití Překlad původního návodu k použití OBSAH 1/ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 13 2/ DOPORUČENÍ 13 3/ POUŽÍVÁNÍ 14 3.1 VYBALENÍ 14 3.2 UPEVNĚNÍ NAPÁJECÍ SKŘÍŇKY NA ZEĎ 14 3.3 PONOŘENÍ ČISTIČE 14 3.4 NAPÁJENÍ

Více

Návod k bazénovému vysavače XTREME

Návod k bazénovému vysavače XTREME Návod k bazénovému vysavače XTREME Vážení zákazníci. Děkujeme vám, že jste si vybrali k čištění bazénu právě náš produkt. Věříme, že se budete těšit z používání vašeho nového robota k údržbě bazénu, aby

Více

Pro suché použití Pro mokré vnitřní použití Pro mokré vnější použití

Pro suché použití Pro mokré vnitřní použití Pro mokré vnější použití - 1 - - 2 - Pro suché použití Pro mokré vnitřní použití Pro mokré vnější použití 1. Motorová hlava. 1400 W, jmenovité napětí: 230 V ~ 50 Hz, délka kabelu 4,0 m 2. spínač ON / OFF 3. Vypouštěcí hadice.

Více

Vysavač na suché a mokré sání

Vysavač na suché a mokré sání Vysavač na suché a mokré sání 10007543 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

INDIGO. Návod k použití a obsluze

INDIGO. Návod k použití a obsluze INDIGO Návod k použití a obsluze Str. 11 Obsah Úvod 12 Montáž a počáteční použití 13 Rozbalení 13 Montáž dopravního vozíku 13 Elektrické připojení 14 Ponoření robotu 14 Počáteční použití Fungování 15 Doporučení

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

Aktualizováno 17.03.2015. Čistící sada INTEX Deluxe

Aktualizováno 17.03.2015. Čistící sada INTEX Deluxe Aktualizováno 17.03.2015 Čistící sada INTEX Deluxe 1 NEŽ ZAČNETE SE SAMOTNÝM POUŽÍVÁNÍM, POZORNĚ SI PŘEČTĚTE NÁVOD K POUŽITÍ TÝKAJÍCÍ SE VŠECH SOUČÁSTÍ. TATO DŮLEŽITÁ DOPORUČENÍ SI PROSÍM USCHOVEJTE PRO

Více

Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste si vybral automatický bazénový čistící robot Sweepy Free od firmy ZODIAC. Robot byl velmi pečlivě navržen, vyr

Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste si vybral automatický bazénový čistící robot Sweepy Free od firmy ZODIAC. Robot byl velmi pečlivě navržen, vyr Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste si vybral automatický bazénový čistící robot Sweepy Free od firmy ZODIAC. Robot byl velmi pečlivě navržen, vyroben a zkontrolován, aby plně vyhovoval vašim požadavkům.

Více

Elektrický lapač hmyzu. zak 630, 640. Návod k obsluze

Elektrický lapač hmyzu. zak 630, 640. Návod k obsluze Elektrický lapač hmyzu zak 630, 640 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ

Více

Víceúčelový průmyslový vysavač

Víceúčelový průmyslový vysavač Víceúčelový průmyslový vysavač 10029117 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031918 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473. Návod k obsluze

Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473. Návod k obsluze Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího

Více

Odsavač par HSHD 9102. Návod k obsluze

Odsavač par HSHD 9102. Návod k obsluze Odsavač par HSHD 9102 Návod k obsluze 1 POPIS Odsavač je k dispozici ve filtrační verzi nebo verzi s odtahem. Filtrační verze (Obr. 1A nebo 1B): Odsavač nasává výpary z kuchyně, převede jej přes tukové/

Více

Pohlcovač vlhkosti. Návod k použití

Pohlcovač vlhkosti. Návod k použití Pohlcovač vlhkosti 590 CZ Návod k použití UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ použití v budoucnosti.

Více

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Myčka nářadí - 80 litrů Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní, v pořádku

Více

Solární fontána

Solární fontána 10032286 Solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání způsobené

Více

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ 10029113 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si prosím pozorně následující manuál a postupujte podle návodu k obsluze, aby se předešlo možnému poškození.

Více

ROBOTICKÝ ČISTIČ BAZÉNŮ SMARTPOOL SCRUBBER60 (NC71)

ROBOTICKÝ ČISTIČ BAZÉNŮ SMARTPOOL SCRUBBER60 (NC71) ROBOTICKÝ ČISTIČ BAZÉNŮ SMARTPOOL SCRUBBER60 (NC71) zlatá černá PANTONE 871 U PANTONE 426 U PROVOZNÍ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití zlatá černá DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘEČTĚTE SI A DODRŽUJTE

Více

HECH 6161 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HECH 6161 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HECH 6161 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 OBSAH (1) Upozornění 2 (2) Funkce 2 (3) Instalace 2 (4) Poznámka k instalaci 3 (5) Bezpečnostní varování 3 (6) Použití (Nastavení výkonu. Viz obrázek)

Více

Masážní přístroj. m 286. Návod k obsluze

Masážní přístroj. m 286. Návod k obsluze Masážní přístroj m 286 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití.

Více

Zahradní solární fontána

Zahradní solární fontána 10031000 Zahradní solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání

Více

INTEX OWNER'S MANUAL Zabudovaná elektrická pumpa Built-in Fast-Fill Model AP620A 220 240 V~ 50 Hz 90 W Upozornění Nikdy nenechávejte spát malé dítě

INTEX OWNER'S MANUAL Zabudovaná elektrická pumpa Built-in Fast-Fill Model AP620A 220 240 V~ 50 Hz 90 W Upozornění Nikdy nenechávejte spát malé dítě INTEX OWNER'S MANUAL Zabudovaná elektrická pumpa Built-in Fast-Fill Model AP620A 220 240 V~ 50 Hz 90 W Upozornění Nikdy nenechávejte spát malé dítě na nafukovací posteli. Při manipulaci s výrobkem nikdy

Více

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ 10029182 10029183 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si prosím přečtěte tento návod a věnujte zvýšenou pozornost upozorněním jak předejít vzniknutí

Více

ELEKTRICKÝ OHŘEV NÁVOD K POUŽITÍ. Aktualizováno 15.6.2012

ELEKTRICKÝ OHŘEV NÁVOD K POUŽITÍ. Aktualizováno 15.6.2012 Aktualizováno 15.6.2012 ELEKTRICKÝ OHŘEV Ohřev elektrický pro nadzemní bazény Model HT30220 230 V~, 50 Hz 3000 W, IP25 Max. teplota vody 35 C NÁVOD K POUŽITÍ 1 PŘED INSTALACÍ ČTĚTE A POSTUPUJTE PODLE VŠECH

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Cascada Doble. Zahradní fontána

Cascada Doble. Zahradní fontána Cascada Doble Zahradní fontána 10033351 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

KLARSTEIN. Gracia. Kuchyňský robot

KLARSTEIN. Gracia. Kuchyňský robot KLARSTEIN Gracia Kuchyňský robot 10006253 10006252 10022087 10022088 Technická data Číslo produktu 1006253, 10006252, 10022087, 10022088 Napájení 230 V ~ 50 Hz Spotřeba 1000 W Kapacita mísy 5 litres (max

Více

Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545

Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545 Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

V-JET automatický osoušeč rukou

V-JET automatický osoušeč rukou V-JET automatický osoušeč rukou Upozornění a pokyny Instalace Obsluha Údržba Záruka - 1 - V-JET automatický osoušeč rukou Popis spotřebiče Osoušeč slouží výhradně k osoušení rukou silným proudem vzduchu,

Více

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

10. PROHLÁŠENÍ O SHOD

10. PROHLÁŠENÍ O SHOD Vážený zákazníku, Děkujeme za Vaši důvěru projevenou tím, že jste si vybrali zařízení CYBRNAUT NT společnosti ZODIAC. Tento výrobek je zkonstruován, vyroben a vyzkoušen s nejvyšší pečlivostí tak, aby jste

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Aktualizováno 15.4.2013 GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Popis VELMI DŮLEŽITÉ: VÝROBEK JE URČEN PRO INSTALACI VE VODOROVNÉ POLOŽENÉ POLOZE NA ZEMI!! NIKDY JEJ NAINSTALUJTE NA STĚNU! VÝROBEK SE SMÍ PROVOZOVAT,

Více

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě!

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě! Návod k používání Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623 Děkujeme Vám, že jste si vybrali tuto vysoce kvalitní elektrickou konvici. Jedná se o kvalitní výrobek splňující požadavky uznávaných

Více

Gramofón.

Gramofón. Gramofón 1008990 www.auna-multimedia.com Obsah Technické údaje 2 Obsah dodávky 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přehled zařízení 4 Před použitím 5 Likvidace 6 Technické údaje Číslo produktu 10008990 Napájaení 230

Více

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9 Mod. 2481 CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11 Obr. 12 Obr. 13 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 14 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ

Více

Clean Turbo Vysavač

Clean Turbo Vysavač Clean Turbo Vysavač 10032948 10032949 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

CENERIX ref. CEN003 NÁVOD K OBSLUZE 2 CENERIX 230 V 50 Hz 600W ref.cen003 1 Elektromotor CEP01 2 Vypínač CEP02 3 Krytka ventilátoru motoru CEP03 4 Filtr CEP04 5 Napájecí kabel CEP05 6 Páčka pro čištění

Více

Návod k používání Czevitrum Lighting elements

Návod k používání Czevitrum Lighting elements Návod k používání Czevitrum Lighting elements Czevitrum s.r.o. Československé armády 370/9 160 00 Praha Česká republika Vydáno: prosinec 2014 MODELY TYPOVÉ ŘADY CZEVITRUM LIGHTING ELEMENTS: Orbit Omega

Více

Vysavač SC7060. Návod k obsluze. Před používáním tohoto přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento návod a uložte jej pro případ potřeby v budoucnu.

Vysavač SC7060. Návod k obsluze. Před používáním tohoto přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento návod a uložte jej pro případ potřeby v budoucnu. Vysavač SC7060 Návod k obsluze Před používáním tohoto přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento návod a uložte jej pro případ potřeby v budoucnu. 1 1. Sestavení součástí vysavače 3 Příslušenství se může

Více

TYTO POKYNY BY MĚLY BÝT PREČTENY POZORNĚ A POTÉ ULOŽENY PRO BUDOUCÍ POTŘEBY.

TYTO POKYNY BY MĚLY BÝT PREČTENY POZORNĚ A POTÉ ULOŽENY PRO BUDOUCÍ POTŘEBY. POKYNY K POUŽITÍ KARBONOVÉHO INFRAČERVENÉHO ZÁŘIČE MODEL: BLADE TYTO POKYNY BY MĚLY BÝT PREČTENY POZORNĚ A POTÉ ULOŽENY PRO BUDOUCÍ POTŘEBY. Výrobce nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené nedodržením

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA AccuBANKER AB-260 PŘENOSNÁ POČÍTAČKA BANKOVEK Dovozce: CONSYGEN CZ s.r.o. Opletalova 37, 110 00, Praha 1 Tel:224 212 073, Tel/Fax: 222 895 216, Email: consygen@consygen.cz www.consygen.cz

Více

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer CZ Návod k použití Zpěňovač mléka Milchaufschäumer Obsah Bezpečnost... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 5 Před prvním použitím... 5 Zpěnění mléka... 5 Horká čokoláda a instantní nápoje...

Více

Ohřívač vody

Ohřívač vody Ohřívač vody 10031879 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech Nejdříve si přečtěte Před použitím zařízení si přečtěte tuto příručku, dozvíte se zde informace o bezpečném a správném používání zařízení. Obrázky se mohou od vzhledu konkrétního produktu lišit. Obsah

Více

Kávomlýnek Návod k použití. CM 90 Serie

Kávomlýnek Návod k použití. CM 90 Serie CZ Kávomlýnek Návod k použití CM 90 Serie Obsah Bezpečnost... 3 Vybalení... 4 Vhodné místo instalace... 4 Před prvním použitím... 5 Nastavení mletí... 5 Mletí kávy... 5 Mletí kávy přímo v držáku sítka

Více

2 Návod k obsluze. Česky. 38 Bedieningsinstructies

2 Návod k obsluze. Česky. 38 Bedieningsinstructies Česky 2 Návod k obsluze 8 14 20 26 32 38 Bedieningsinstructies BK 0012500 / REV PC Robotický čistič bazénů Nettoyeur de Piscine Automatischer Schwimmbeckenreiniger Limplafondos de Piscina Aspirador Automático

Více

Toaletní nástavec Molett / Návod k použití ÚVOD POPIS

Toaletní nástavec Molett / Návod k použití ÚVOD POPIS Toaletní nástavec Molett 30522 / 30532 Návod k použití Datum poslední revize: 02/208 ÚVOD Toaletní nástavec Molett je zdravotnický prostředek ve shodě se směrnicí 93/42/EHS pro zdravotnické prostředky.

Více

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze Ohřívač s ventilátorem SAHARA 452-453 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ

Více

NÁVOD K OBSLUZE OTEVÍRACÍHO STROJE FRAMA MATIC B 300

NÁVOD K OBSLUZE OTEVÍRACÍHO STROJE FRAMA MATIC B 300 NÁVOD K OBSLUZE OTEVÍRACÍHO STROJE FRAMA MATIC B 300 1. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE/ PREVENCE NEHOD - Přečtěte návod k obsluze úplně a opatrně a dbejte na jejich obsah - Zkontrolujte přívodní vedení a konektor

Více

CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO

CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO Návod k použití CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití.

Více

OC OX 3100 RC RC 4130 RC RC 4350 RC RC 4370 RC RC 4401 RX 4450

OC OX 3100 RC RC 4130 RC RC 4350 RC RC 4370 RC RC 4401 RX 4450 OC 3400 - OX 3100 4100-4130 4300-4350 4360-4370 4400-4401 RX 4450 český H0426500.C - 2016/01 - EM11-- CS Před jakýmkoliv zásahem na přístroji je nezbytně nutné seznámit se s tímto návodem k instalaci,

Více

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce VYSAVAČ 10030310 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

Odsavač par CVMI 970LX. Návod k obsluze a instalaci

Odsavač par CVMI 970LX. Návod k obsluze a instalaci Odsavač par CVMI 970LX Návod k obsluze a instalaci 1 Obsah Úvod...3 Bezpečnostní upozornění...3 Standardní seznam instalačního příslušenství...4 Montáž na strop...5 Popis ovládacích prvků...7 Obsluha...7

Více

Montážní návod SLO 01L / SLO 01S

Montážní návod SLO 01L / SLO 01S 1000 45 55 120 mm 28 35 12 12 32 8 32 Otvory pro upevňovací konzole 565 250 1000 55-60 Otvor pro přívod napájení 220-240V Kryt napájení na boku osoušeče 1) a 3) 2) Uchycení osoušeče ve spodní části (v

Více

Obsah návodu k použití

Obsah návodu k použití PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ - MODEL 3239W NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu k použití 1. Popis částí přístroje... 3 2. Technologie čištění... 4 3. Technické specifikace... 4 4. Bezpečnostní upozornění... 4 5. Jak vyměnit

Více

Ochlazovač

Ochlazovač Ochlazovač 10032336 10032337 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. za škody způsobené

Více

Návod k obsluze TYČOVÝ VYSAVAČ COLOMBINA XLC6050

Návod k obsluze TYČOVÝ VYSAVAČ COLOMBINA XLC6050 Návod k obsluze TYČOVÝ VYSAVAČ COLOMBINA XLC6050 Obsah Symboly v tomto návodu k obsluze Bezpečnostní pokyny Pokyny Likvidace Popis Příslušenství Příprava Použití Údržba EPS (elektronický ochranný systém)

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031917 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

Návod k použití Toastovač TOASTER

Návod k použití Toastovač TOASTER CZ Návod k použití Toastovač TOASTER Obsah Bezpečnostní pokyny... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 4 Před prvním použitím... 5 Příprava toastu... 5 Extra-zvednutí... 5 Vycentrování plátku

Více

SÁČKOVÝ VYSAVAČ 4AAAA R-1550

SÁČKOVÝ VYSAVAČ 4AAAA R-1550 Návod k použití SÁČKOVÝ VYSAVAČ 4AAAA R-1550 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

TOPAZE od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA )

TOPAZE od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA ) Platnost od 19.1.2004 No. 533 Automatický bazénový vysavač TOPAZE od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA ) Návod k použití Blahopřejeme! Stal jste se vlastníkem automatického vysavače TOPAZE od firmy

Více

Vysavač na suché a mokré sání

Vysavač na suché a mokré sání Vysavač na suché a mokré sání 10007544 Vážený zákazníku, Blahopřejeme Vám k zakoupení tohoto výrobku Klarstein. Pečlivě si prosím pozorně následující manuál a postupujte podle návodu k obsluze, aby se

Více

Obsah 1. POPIS PŘÍSTROJE...2 2. TECHNICKÉ SPECIFIKACE...2 3. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE...2 4. POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE...3 MOŽNOSTI ČIŠTĚNÍ...

Obsah 1. POPIS PŘÍSTROJE...2 2. TECHNICKÉ SPECIFIKACE...2 3. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE...2 4. POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE...3 MOŽNOSTI ČIŠTĚNÍ... ULTRAZVUKOVÁ ČISTIČKA ŠPERKŮ SU726 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah 1. POPIS PŘÍSTROJE...2 2. TECHNICKÉ SPECIFIKACE...2 3. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE...2 4. POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE...3 MOŽNOSTI ČIŠTĚNÍ...3 VARIANTY ČIŠTĚNÍ...4

Více

Návod k použití Elektrická konvice. Wasserkocher

Návod k použití Elektrická konvice. Wasserkocher CZ Návod k použití Elektrická konvice Wasserkocher CZ Obsah Bezpečnostní pokyny...3 Vybalení...5 Požadavky pro místo instalace...5 Před prvním použitím...5 Vaření vody...5 Filtr vodního kamene...5 Ochrana

Více

Sada pro manikůru a pedikůru

Sada pro manikůru a pedikůru Sada pro manikůru a pedikůru M 287 CZ Návod k použití UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího

Více

Halogenový ohřívač. Návod k obsluze

Halogenový ohřívač. Návod k obsluze Halogenový ohřívač 436 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití.

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR Návod k obsluze TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR 4012 ECO Ceramic CFH1-100 TECHNICKÉ ÚDAJE NÁVOD K OBSLUZE TEPLOVZDUŠNÉHO VENTILÁTORU Vážený zákazníku, děkujeme Vám jménem společnosti IMETEC za zakoupení tohoto

Více

WAP-NA1. Návod k obsluze. Bezdrátová stanice 3-300-263-11(1)

WAP-NA1. Návod k obsluze. Bezdrátová stanice 3-300-263-11(1) 3-300-263-11(1) Návod k obsluze Tento návod k obsluze popisuje základní funkce bezdrátové stanice WAP-NA1. Přečtěte si laskavě návod před použitím bezdrátové stanice. Podrobnosti o připojení viz přiložený

Více

POWLI424 1 2 4 3 9 5 6 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com

POWLI424 1 2 4 3 9 5 6 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com POWLI424 1 2 4 3 9 6 5 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com SKLÁDACÍ LED, NABÍJECÍ PRACOVNÍ SVÍTILNA POWLI424 UPOZORNĚNÍ! Než začnete zařízení používat, přečtěte si v zájmu své vlastní bezpečnosti

Více

Ohřívač. Návod k obsluze

Ohřívač. Návod k obsluze Ohřívač 437 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití. VAROVÁNÍ

Více

#4;# +05647%6+10 /#07#. Návod k použití s 1

#4;# +05647%6+10 /#07#. Návod k použití s 1 Návod k použití 1 J L I H A G F K E E M B C D * Pouze u určitých modelů 2 a) b) c) 2 click 36 74 75 76 7 108 7 24 hod. 12 9 10 11 10 7 12 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento vysavač je určený pouze pro

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu 1 Návod na obsluhu a údržbu 04-2016 VŠEOBECNÉ INFORMACE Tento návod představuje nedílnou součást výrobku, ke kterému byl přiložen, a musí být uchován pro budoucí potřebu. Pozorně si přečtěte upozornění

Více

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CM 7083 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Solární okrasná zahradní fontána

Solární okrasná zahradní fontána 10031398 Solární okrasná zahradní fontána Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám

Více

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení www.bow.cz tel. 585 378 012 Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení SAA 2003 NÁVOD K OBSLUZE SAA 2003 OBSAH TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 VYBALOVÁNÍ A KONTROLA OBSAHU... 2 MONTÁŽ... 3 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...

Více

Odsavač par CFT 61, 62. Návod k použití

Odsavač par CFT 61, 62. Návod k použití Odsavač par CFT 61, 62 Návod k použití 1 POPIS Odsavač může být nainstalován ve filtračním provedení nebo provedení s odtahem. Filtrační verze (obr. 1): Odsavač nasává kuchyňské výpary, přečistí je přes

Více

Návod na obsluhu a údržbu automatického bazénového vysavače EASYKLEEN

Návod na obsluhu a údržbu automatického bazénového vysavače EASYKLEEN Návod na obsluhu a údržbu automatického bazénového vysavače EASYKLEEN 1 Děkujeme Vám, že jste si zakoupili plně automatický bazénový vysavač EasyKleen. EasyKleen je vhodný do většiny bazénů s maximálními

Více

Odvlhčovač

Odvlhčovač Odvlhčovač 10028493 10028494 Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme Vás, abyste si pozorně přečetli tento

Více

Návod k obsluze. Refresh-o-mat. Ultrazvukový rozprašovač AirCon Refresh-o-mat

Návod k obsluze. Refresh-o-mat. Ultrazvukový rozprašovač AirCon Refresh-o-mat Návod k obsluze Refresh-o-mat Ultrazvukový rozprašovač AirCon Refresh-o-mat Refresh-a-mat II 3 Poznámky týkající se návodu k použití Refresh-o-mat Před spuštěním přístroje si, prosím, přečtěte pečlivě

Více

XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze

XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny - Pro zamezení poruch si tento

Více

Prostorová stanice. Návod k obsluze RFV-L. Přeloženo z originálního návodu k obsluze aDE

Prostorová stanice. Návod k obsluze RFV-L. Přeloženo z originálního návodu k obsluze aDE Prostorová stanice Návod k obsluze RFV-L Přeloženo z originálního návodu k obsluze 83009600aDE CS Obsah NEJPRVE SI PŘEČTĚTE...2 SYMBOLY...2 ZAMÝŠLENÉ UŽITÍ...3 VYLOUČENÍ ZÁRUKY...3 UŽIVATELSKÝ SERVIS...3

Více

Přímý dovozce LED osvětlení

Přímý dovozce LED osvětlení Panel: TPL 60x60 Příkon: 36 Wattů Prac. napětí: 230V AC Barev. teplota: 3.000-3.500, 4.000-4.500, 5.500-6.000K Tvar: Hranatý Tloušťka: 9mm Vážení zákazníci! Děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našich

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ZP MATRACE ANTIDEKUBITNÍ VZDUCHOVÁ S PULZNÍM KOMPRESOREM PA 1500

NÁVOD K POUŽITÍ ZP MATRACE ANTIDEKUBITNÍ VZDUCHOVÁ S PULZNÍM KOMPRESOREM PA 1500 NÁVOD K POUŽITÍ ZP MATRACE ANTIDEKUBITNÍ VZDUCHOVÁ S PULZNÍM KOMPRESOREM PA 1500 DODAVATEL : DMA Praha s.r.o. Centrála-distribuce: Kunice 207, 251 63 Strančice tel.: 323 664 465-6, fax: 323 664 335 www.dmapraha.cz,

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

Návod k použití MS 75001

Návod k použití MS 75001 Návod k použití MS 75001 EKOLOGICKÁ LIKVIDACE Obalový materiál ekologicky zlikvidujte. Tento spotřebič je označen v souladu s evropskou směrnicí 2002/96/EG o elektrických a elektronických vysloužilých

Více

ST-FP8095. Mlýnek na maso Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-FP8095. Mlýnek na maso Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-FP8095 Mlýnek na maso Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si

Více

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač.

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač. BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití Charakteristika: - jednoduše ovladatelný, přenosný vysavač - bezsáčkový mechanismus - průhledný na nečistoty, snadno vyprázdnitelný

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení

Vítejte. Přehled. Obsah balení Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte Děkujeme Vám za nákup přenosné video lupy. Prosíme o přečtení tohoto návodu. Jeho obsah Vám pomůže, abyste mohli lupu používat, jak nejlépe je to možné.

Více

Zastříhávač vlasů ARM 377. Návod k obsluze

Zastříhávač vlasů ARM 377. Návod k obsluze Zastříhávač vlasů ARM 377 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití.

Více

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 G F E A B C D 1 2 3 2 BEZPEŚNOST Při používání přístroje dodržujte následující pokyny: 7 Tento přístroj je určen výhradě k domácímu použití. 7 Přístroj nikdy nepoužívejte ve

Více

schegolux-aqua/aquacolor Návod k obsluze schegolux-aqua/aquacolor Výpust se světlem LED

schegolux-aqua/aquacolor Návod k obsluze schegolux-aqua/aquacolor Výpust se světlem LED schegolux-aqua/aquacolor CZ Návod k obsluze schegolux-aqua/aquacolor Výpust se světlem LED CZ RUS Návod k obsluze...58-63 2 3 4 5 1 2 8 Abb. 1 6 7 A B Abb. 2 Abb. 3 1 Abb. 4 3 1 Abb. 5 Přehled/objem dodávky:

Více

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A)

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) Obsah ZAMÝŠLENÉ VYUŽITÍ strana 1 DÍLY strana 2 NÁVOD K POUŽITÍ strana 2-4 Spuštění přístroje Doporučení k úklidu Nabíjení baterie NÁVOD K ÚDRŽBĚ strana 5-6 Demontáž a

Více

FDU 2002-E 4 FDU 2002-E 6 FDU 2002-E Obsah 21 CZ Vysavač na popel NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme vám, že jste si zakoupili tento vysavač na popel. Než ho začnete používat, přečtěte si, prosím, pozorně tento

Více

DiskStation. Stručná instalační příručka. ID dokumentu: Synology_QIG_2bayCL_

DiskStation. Stručná instalační příručka. ID dokumentu: Synology_QIG_2bayCL_ DiskStation Stručná instalační příručka ID dokumentu: Synology_QIG_2bayCL_20101028 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Před použitím si pozorně přečtěte tyto bezpečnostní pokyny a uschovejte tuto příručku na bezpečném

Více