tvoření pro ženy dětský den cvičíme a tvoříme s maminkou

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "tvoření pro ženy dětský den cvičíme a tvoříme s maminkou"

Transkript

1 RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012

2 SLOVO ÚVODEM Milí příznivci rodinného centra ve Chvaleticích, dostáváte do rukou výroční zprávu, která shrnuje práci občanského sdružení Rodinné centrum Chvaletice ve třetím roce jeho působení. Rodinné centrum jsme slavnostně otevřeli 28. března 2010 a děti mu společně s maminkami daly domácké jméno Hnízdečko. Během roku 2011 se nám podařilo rozšířit nabídku programů a dostat tak rodinné centrum do povědomí obyvatel Chvaletic. V roce 2012 jsme ve většině programů pokračovali, některé jsme zrušili a nahradili je novými. Stále však zůstávají naší cílovou skupinou maminky s předškolními dětmi, avšak díky zvýšenému zájmu jsme otevřeli v centru i kroužky pro žáky základní školy a pro dospělé. Zájem byl zejména o angličtinu a tvořivé kurzy. Jelikož centrum je tu proto, aby reagovalo na přání obyvatel Chvaletic, jsme rádi, že jsme Vám mohli vyjít vstříc. Stejně jako vloni i letos se na realizaci kroužků podíleli jak dobrovolníci, tak lektoři (lektorky) na základě smlouvy o provedení práce, jelikož dobrovolníku je poskrovnu. Nedostatek lidí ochotných se na čemkoli podílet je nejnaléhavějším problémem, s kterým se při realizaci myšlenky rodinného centra ve Chvaleticích neustále setkáváme. Zakládajícím členkám se již podařilo pro rok 2013 předat štafetu dalším dobrovolníkům, avšak i tito brzy budou muset nastoupit do zaměstnání a nebudou se moci věnovat práci v centru s potřebnou intenzitou. Filozofií rodinných center je, že se ve vedení centra rodiče střídají. Ti, kterým končí rodičovská dovolená, odcházejí a nahrazují je ti, kteří mají děti ještě malinké. Proto vyzýváme všechny, aby popřemýšleli, zda by se chtěli do chodu centra zapojit. Ta nejdůležitější bitva již byla vybojována, centrum vzniklo, klienti se do něho naučili chodit. Byla by proto škoda, kdyby muselo svoji činnost ukončit kvůli tomu, že se nenajde nikdo ochotný se aktivně podílet na jeho provozu. Doufáme, že v dalším roce se najde opět někdo, kdo toto nebezpečí zažehná. A díky němuž se budeme moci přiblížit k našemu cíli, aby se rodinné centrum stalo nedílnou součástí aktivního dění v životě Chvaletic. Zároveň bychom na tomto místě chtěli poděkovat všem, kteří k němu již jakkoli přispěli, všem aktivním maminkám, jejich rodinám a v neposlední řadě všem dětem, které si Hnízdečko oblíbily a rády se do něho vracejí. Je to pro nás ohromné zadostiučinění. Děkujeme.

3 tvoření pro ženy dětský den cvičíme a tvoříme s maminkou

4 OFICIALITY název organizace: organizační forma: Rodinné centrum Chvaletice občanské sdružení sídlo: U Stadionu 240, Chvaletice provozovna RC: U Stadionu č. p. 240, domácké jméno RC: web: Chvaletice datum registrace na MVČR: číslo registrace: č.j. IČO: v 1. patře Domu služeb I (naproti poště) Rodinné centrum Hnízdečko rc-chvaletice@seznam.cz VS/1-1/77 425/09-R DIČ: CZ číslo účtu: /0300 u banky: Poštovní spořitelna Rada o.s.: Naděžna Kalousková Lucie Šurkalová Alena Danková Kateřina Říhová Hana Vančurová

5 HISTORIE Myšlenka otevřít ve Chvaleticích mateřské centrum se zrodila v roce V březnu 2010 jsme se domluvili s městem Chvaletice na výpůjčce nebytových prostor v 1. patře Domu služeb I. 28. března 2010 jsme centrum slavnostně otevřeli. V roce 2010 jsme zaznamenali 670 návštěv klientů. V roce 2011 již V letošním roce došlo v rodinném centru k mnoha změnám, které byly k prospěchu projektu. Došlo zejména k renovaci prostor a zpříjemnění prostředí pro děti i pro rodiče. O přínosu veškerých změn vypovídá i vysoký nárůst návštěvnosti za rok 2012, která čítala neuvěřitelných 3226 návštěv. To nepochybně svědčí o narůstající oblibě našeho centra (nejen) u chvaletických občanů. Doufáme, že se centru bude v nadcházejících letech dařit i nadále a že návštěvníci se k nám budou stále rádi vracet.

6 POSLÁNÍ A CÍLE RODINNÉHO CENTRA Základní myšlenkou rodinného centra je integrace rodin s dětmi do společnosti, vedení rodin k aktivnímu způsobu života jako prevenci vzniku patologických jevů ve společnosti a prevence sociálního vyloučení rodičů pečujících o malé děti. Rodinné centrum představuje místo k neformálnímu setkávání rodin s dětmi, je otevřené všem sociálním vrstvám, rasám a generacím. Provozují se zde volnočasové aktivity pro celé rodiny, tj. předškolní i školní děti a jejich rodiče, popř. prarodiče. Rodinné centrum je také místem zvyšování rodičovských kompetencí - v rámci podpůrných rodičovských skupin jsou maminky vyškolenou odbornicí vedeny k tomu, aby správně zacházely a manipulovaly s kojenci, je jim poskytováno laktační poradenství, učí se masážím kojenců a vyměňují si navzájem zkušenosti. V neposlední řadě se zde konají různé besedy či přednášky. STRUKTURA ORGANIZACE Nejvyšším orgánem je valná hromada, kterou tvoří všichni členové sdružení. Schází se zpravidla jedenkrát ročně. Rodinné centrum vede tříčlenná rada, jako kontrolní orgán byl valnou hromadou zaveden revizor. Rada volí každoročně ze svých členů předsedu a místopředsedu. Za občanské sdružení jedná předsedkyně, v její nepřítomnosti pak místopředsedkyně. Činnost centra je zajišťována svépomocně členy RC Chvaletice. Programová náplň je zajišťována zčásti svépomocí dobrovolníky a zčásti lektorkami na základě dohody o provedení práce, které jsou placeny z vybraného vstupného. Přednášky jsou zajišťovány na základě smluvních vztahů s jinými fyzickými či právnickými osobami. Řízení a program je prováděno neformálním způsobem, je stavěno na dobrovolné a nezištné práci jejích členů. Členem občanského sdružení Rodinné centrum Chvaletice může být každá fyzická osoba, která souhlasí s jeho stanovami a vyplněním přihlášky požádá o členství. Každý člen má právo podílet se na činnosti centra, vyjadřovat se k ní a být volen do jeho výkonného orgánu.

7

8

9 Naďa Katka Alena Lucka Hanka

10 PRAVIDELNÝ PROGRAM rodinného centra Od jsme pokračovali v pravidelném programu, který byl nastaven v roce Středa Škatulata Středa Hrátky s angličtinou Středa Flétnička Čtvrtek Školka nanečisto Čtvrtek Taneční kroužek Pátek KLUB MIMÍSEK Pátek Taneční kroužek Pátek Angličtina pro dospělé Sezónní tvoření Tvořivá hernička Od byl omezen program kvůli započetí rekonstrukce a inovace prostor. Středa Hrátky s angličtinou Středa Flétnička Čtvrtek Taneční kroužek Pátek KLUB MIMÍSEK Pátek Taneční kroužek Pátek Angličtina pro dospělé Sezónní tvoření Tvořivá hernička

11 se konal den otevřených dveří a od se rozběhl zcela nový program rodinného centra. Pondělí Cvičí maminka Pondělí Cvičíme za školkou (3-6 let) Pondělí Cvičíme za školou (6-9 let) Úterý - dopolední program v centru neprobíhal, protože ve fitness klubu probíhalo cvičení dětí s rodiči Úterý Interiérové hřiště Úterý Interiérové hřiště Středa Cvičíme a tvoříme s maminkou Středa Interiérové hřiště Středa Hrátky s angličtinou Středa Flétnička Čtvrtek Školička Čtvrtek Taneční kroužek Čtvrtek Taneční kroužek Pátek KLUB MIMINEK kojenci I. (0-6 měsíců) kojenci II. (7-12 měsíců) batolata (1-2 roky) Pátek Taneční kroužek Pátek Angličtina pro dospělé Sezónní tvoření Tvořivá hernička Během května a června došlo k malým úpravám. Bylo zrušeno Cvičíme za školou (pondělí od 16.15) a Interiérové hřiště (úterý od 15.00), protože již bylo pěkné počasí a klienti dávali přednost pobytu venku před interiérovým hřištěm. Cvičíme za školkou se přesunulo na úterý od Po dobu letních prázdnin byl program centra omezen. Otevřeno bylo: pondělí Cvičení maminek pondělí Aerobik pro malé úterý Cvičíme za školkou středu Cvičíme a tvoříme s maminkou čtvrtek Cvičíme a tvoříme s maminkou čtvrtek Tvoření pro ženy a děti (1x měsíčně) Od nového školního roku (září/říjen) jsme zrušili tyto programy: Hrátky s angličtinou (středa od 15.30) a Taneční kroužek (čtvrtek a pátek od 14.15), protože lektorky odjely na stáž. Nabídku programů jsme ale rozšířili o následující: pondělí Pohybové cvičení pro děti 1,5-5 let čtvrtek Zpívání a tvoření (3-7 let), 1*měsíčně pátek Angličtina pro děti (4-7 let)

12 Přehled a popis kroužků, které probíhaly v rodinném centru v průběhu roku 2012: (barevně jsou zvýrazněny kroužky aktuálně probíhající ke konci roku 2012) ŠKATULATA PRO DĚTI OD 13 MĚSÍCŮ vedla Vlaďka Karlová hernička pro předškolkové děti HRÁTKY S ANGLIČTINOU vedla Míša Hásková angličtina pro žáky 1. a 2. tříd, kteří měli angličtinu ve školce a nyní ji ve škole nemají (mohou se přihlásit i ti, kteří ji ve školce neměli) FLÉTNIČKA PRO DĚTI OD 4 LET vede ředitelka MŠ v Kobylnici paní Loužilová využití hudebních nástrojů ŠKOLKA NANEČISTO vedla Markéta Bubeníková trénink na školku, rodiče zde mohou děti zanechat, aby si vyzkoušeli, jaké to bude ve školce TANEČNÍ KROUŽEK PRO ŽÁKY OD 3. TŘÍD vedla Markéta Bubeníková zahrnuje různou škálu tanečních stylů (STREET DANCE, SHOWDANCE atd.) KLUB MIMÍSEK vedla Ilona Kubová program pro miminka a kojence budou časově odděleny dvě skupiny: kojenci (0-12 měsíců) batolata (12-24 měsíců) ANGLIČTINA PRO DOSPĚLÉ vedla Markéta Bubeníková angličtina pro všechny začátečníky a věčné začátečníky či mírně pokročilé TVOŘIVÁ HERNIČKA PRO LIDIČKY OD 2 DO 100 let vedla Vlaďka, Naďa, Jana, Vendulka (střídají se) volná herna pro děti všech věkových kategorií + tvořivé činnosti CVIČÍ MAMINKA (POZDĚJI AEROBIC PRO ŽENY) vede Lenka Tvrdíková Ženy- zahřátí pomocí lehké sestavy, aerobní cvičení, posilování problémových partií, cvičení pro zlepšení stabilizačního systému a zdravého držení těla, důkladné protažení. Nezapomeňte na pitný režim a ručník. Děti HLÍDÁNÍ DĚTÍ, děti si dle svého rozhodnutí mohou vybrat z několika nabízených programů a činností. Zohledňujeme individuální potřeby každého dítěte.

13 INTERIÉROVĚ HŘIŠTĚ vedl kolektiv lektorek volná herna s dozorem rodičů a lektorky, v době programu Interiérové hřiště můžete využít možnosti HLÍDÁNÍ DĚTÍ. Zohledňujeme individuální potřeby každého dítěte CVIČÍME ZA ŠKOLKOU PRO DĚTI 3 6 LET Vede Lucie Šurkalová 1. část - rozcvička v doprovodu hudby a básniček, prokládaná různými aktivitami formou hry 2. část skupinové pohybové hry, 3. část - překážková dráha sestavená z různých prvků Interiérového hřiště, 4. část - aktivity rozvíjející psychomotorické a intelektuální schopnosti dítěte CVIČÍME ZA ŠKOLOU PRO DĚTI 6-9 let vede Lucie Šurkalová 1. část - rozcvička v doprovodu hudby a básniček, prokládaná různými aktivitami formou hry 2. část skupinové pohybové hry, 3. část - překážková dráha sestavená z různých prvků Interiérového hřiště, 4. část - aktivity rozvíjející psychomotorické a intelektuální schopnosti dítěte CVIČIME A TVOŘÍME S MAMINKOU PRO DĚTI 2-5 LET vedla Hana Vančurová 1. část- písničky, básničky a říkadla s hudebním doprovodem, prokládány různými aktivitami formou hry, využití prvků z Interiérového hřiště 2. část - tvořivá činnost pro děti a maminky s využitím různých výtvarných a tvořivých pomůcek ŠKOLIČKA PRO DĚTI 2-3 ROKY vedla Jana Hálová, nyní vede Ivana Čabalová 1. část uvítání a seznámení, 2. část- písničky, básničky a říkadla s hudebním doprovodem, 3. část tvořivá aktivita s voskovkami, lepidlem a nůžkami, 4. část svačinka, 5. část čas si pohrát, 6. část tvořivá aktivita s vodovkami, lepidlem a nůžkami, 7. část pohádka, 8. prezentace výrobků, 9. část - pohybové písničky, básničky a říkadla, rozloučení KLUB MIMINEK (kojenci I a II., do 1 roku) KLUB BATOLAT (1-2 roky) vede Ilona Kubová program pro miminka, kojence a batolata: písničky, básničky a říkadla s hudebním doprovodem, využití cvičebních balónů a jednotlivých prvků z Interiérového hřiště, překážková dráha pro malé, u miminek navíc masáž dle metodiky Hašplové. POHYBOVÉ CVICENÍ PRO DĚTI 1,5-5LET vede Lenka Tvrdíková a Alena Danková cvičení v doprovodu hudby prokládané různými aktivitami formou hry, cvičení, protahování a tvorba pohybových návyků pro ty nejmenší, využití podložek, overballů, gumiček atd.

14 ZPÍVÁNÍ A TVOŘENÍ PRO DĚTI 3-7 LET vede kolektiv lektorek 1. po uvítání následuje několik písniček a básniček s hudebním doprovodem prokládané různými aktivitami formou hry, 2. tvořivá činnost pro děti s následnou prezentací výrobků, které si děti odnášejí domů, 3. vyprávěná pohádka na rozloučenou ANGLIČTINA PRO DĚTI 4-7 LET vede Petra Ostrížová anglická slovíčka a rytmická říkadla se děti budou učit za pomocí pohybových cvičení, hrátky se slovíčky dle tématu (barvy, zvířata, lidské tělo...), porozumění jednoduchých anglických vět ve spojení s různými aktivitami a hrami ANGLIČTINA PRO DOSPĚLÉ vede Rastislav Ostříž kurz aj zaměřený především na konverzaci, rozvoj slovní zásoby a lepší porozumění mluvenému slovu, mimo konverzace možno se věnovat obchodní korespondenci, porozumění psanému textu či zdokonalení gramatiky, kurz není určen pro úplné začátečníky, dle domluvy si vždy s týdenním předstihem zvolíte téma ke kterému dostanete v předstihu i slovní zásobu AEROBIC PRO MALÉ vede Katka Říhová Zábavné a zdraví prospěšné cvičení - aerobikové sestavičky rozvíjející rytmické cítění, pohybovou paměť, estetiku pohybu. Základní kroky aerobiku se naučíme pomocí básniček a hezkých písniček. Posílení a protažení celého těla. Nácvik veselých aerobních sestaviček, vše formou her a s oblíbenými písničkami. Dle dohody bylo navíc poskytováno: HLÍDÁNÍ DĚTÍ - Svoje dítě můžete po nahlášení službě v centru zanechat a zařídit si, co zrovna potřebujete. V době provozu centra není třeba nic domlouvat předem. V případě, že chcete dítě pohlídat mimo otevírací dobu centra, je třeba se domluvit telefonicky minimálně den předem. DOUČOVÁNÍ - V rámci volné herny může po předchozí telefonické domluvě přijít školák základní školy na doučování v jakémkoli předmětu.

15 Aktuální grafická podoba rozvrhu na konci roku 2012 batolata

16 NEPRAVIDELNÉ AKCE rodinného centra V roce 2012 jsme uskutečnili 24 nepravidelných akcí: BESEDY I v roce 2012 jsme pokračovali v besedách o výživě dětí. Uskutečnili jsme ale i besedy o nemocech v dětském kolektivu, očkování, finanční gramotnosti a jiných tématech. Celkem jsme uskutečnili 7 besed: Lepek a jeho zavádění do kojenecké stravy Náhradní mléčná výživa nejen pro klidný spánek 6.3. Alergie a kojenecká mléčná výživa Nemoci v dětském kolektivu neštovice a žloutenka Bankovní poplatky Bezstarostné mládí aneb finanční budoucnost mého dítěte Pneumokok a očkování ZÁMECKÝ PLES Plesovou sezónu završil v pátek zámecký ples. Sešli se samé urozené princezny, velevážení princové a chrabří rytíři i se svými doprovodnými družinami. JARNÍ TVOŘENÍ V pátek se konal v rámci páteční tvořivé dílničky Jarní tvoření. Vyráběli jsme jarní věnce a jiné jarní dekorace. Do centra tak vstoupilo jaro, přestože za okny to zrovna tak nevypadalo.

17 ZDOBENÍ VAJÍČEK V pátek jsme se vrhli na malování vajíček. Vyrobili jsme zubaté příšery i krásné malé kuřátka, pěkné tradiční kraslice i pár ryze extravagantních kousků. A děti si pohrály na interiérovém hřišti. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V pondělí jsme se u příležitosti 2. narozenin rodinného centra uspořádali Den otevřených dveří. Na programu bylo interiérové hřiště, různé tvořeníčko a probíhal zápis do nových kroužků. TVOŘENÍ Z ORGANZY Ve čtvrtek 3. května jsme vytvářeli romantické kvítky z organzy. Kytičky se mohou použít jako brož, náhrdelník nebo ozdobu do vlasů. My jsme jimi dotvořili věnce, které nám zbyly z Vánoc HOROLEZECKÁ EXPEDICE května jsme vyrazili pokořit skalní vrcholy a vrcholky Adršpašských skal a prozkoumat tamější nehostinné končiny. RECYKLOVANÉ KABELKY Ve čtvrtek 31. května jsme vyráběli kabelky Candy Handbags jsou originální, ekologické kabelky vyrobené ručně z recyklovaných materiálů nepoužitých potravinářských obalů. NÁMOŘNICKÁ VÝPRAVA První prázdninový víkend jsme si bezvadně užili na Orlici. Počasí nám přálo, takže vodních radovánek jsme si užili plnými doušky. Celkem naše výprava čítala 7 lodí.

18 DĚTSKÝ DEN Ve čtvrtek 19. července jsme na bývalém fotbalovém hřišti připravili Dětský den. K dispozici bylo 16 stanovišť s nejrůznějšími úkoly od přenášení vody, skákání v pytli až po lanovou dráhu. TVOŘENÍ Z FIMO HMOTY Ve čtvrtek 9. srpna jsme připravili kurz tvoření z fimo hmoty. Zaměřili jsme se především na výrobu šperků. Někteří si zkrášlili také dětské příbory. TVOŘENÍ Z PLSTI se uskutečnilo tvoření pro ženy z plsti. Vytvářeli jsme šperky a někdo použil i výrobky z předchozího tvoření. TVOŘENÍ PRO DĚTI Z PAPÍRU A PEŘÍČEK se konalo dětské tvoření z papíru a peříček. Děti si vyrobily pěkná zvířátka a s nadšením si je odnášely domů DECOUPAGE jsme připravili tvoření pro ženy Decoupage. Vyráběly se obrázky a zdobily se květináče tzv. ubrouskovou metodou.

19 DĚTSKÉ TVOŘENÍ (MYŠIČKA A PTÁČEK) se opět konalo dětské tvoření na téma Myšička a ptáček. ADVENTNÍ FLORISTICKÉ DEKORACE se uskutečnilo tvoření pro ženy na téma Adventní floristické dekorace. Vyráběli jsme především adventní věnce. DĚTSKÉ VÁNOČNÍ TVOŘENÍ jsme připravili dětské vánoční tvoření. Děti vyráběly vánoční přáníčka a ozdobičky. VÁNOČNÍ BESÍDKA se konala besídka - vystoupení holčiček 3-6 let pro maminky, tatínky, babičky a dědečky. Holčičky ukázaly choreografii, kterou se naučily od dubna. Nechyběly ani soutěže a rozdávání dárečků pod vánočním stromečkem. Na tuto akci nám propůjčil prostory TJ Energetik Chvaletice - fitness klub Sluníčko.

20 NÁVŠTĚVNOST V roce 2012 bylo zaznamenáno celkem 3226 návštěv 358 klientů. NÁVŠTĚVNOST větší děti dospělí malé děti bez doprovodu celkem leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec celkem KLIENTI větší děti dospělí malé děti bez doprovodu celkem leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec celkem

21 CENÍK Jsme nezisková organizace občanské sdružení založené za účelem zlepšit možnosti trávení volného času chvaletických rodin s dětmi. Prostory máme od města vypůjčené, neplatíme žádný nájem. Nicméně musíme každý měsíc městu hradit 2.650,- Kč jako zálohy za energie. Abychom mohli dostát tomuto závazku, musíme vybírat vstupné: Pro členy o.s.* Pro nečleny o.s. Aerobik ženy +hlídání dětí 25 Kč + 5 Kč dítě 35 Kč + 5 Kč dítě Pohybové cvičení pro děti 20 Kč 30 Kč Aerobik pro malé 30 Kč 40 Kč Zpívání a tvoření pro děti 20 Kč 30 Kč Školička 30 Kč 40 Kč Angličtina pro dospělé 90 Kč 100 Kč Angličtina pro děti 40 Kč 50 Kč Flétnička 25 Kč 35 Kč Cvičení kojenců a batolat 20 Kč 30 Kč Tvoření pro ženy cena dle nákladů na jednotlivá tvoření *Členský příspěvek 100 Kč na pololetí Hlídání dětí V rámci otevírací doby (platí se každá započatá hodina) 50 Kč na hodinu Mimo otevírací dobu (nutno nahlásit min. den předem) 100 Kč na hodinu Doučování: Po dohodě doučování v jakémkoli předmětu učiva ZŠ 25 Kč na hodinu Vstupné je vždy pro celou rodinu! První návštěva zdarma! Akce pro dospělé: cena podle informace k akci Zapůjčení prostor: 300 Kč na odpoledne

22 PŘEHLED PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ V roce 2012 zajišťovalo rodinné centrum svoji činnost především z prostředků poskytnutých MÚ Chvaletice, Pardubickým krajem, MPSV, ze vstupného a prostředků z vlastní činnosti (zjm. pořádání besed v rámci projektu Ambasadorky). RC sídlí v prostorech MÚ, a to bezplatně (MÚ promíjí nájemné). Centrum si hradí samo energie. Hospodaření rodinného centra v roce 2012 skončilo se ziskem 38201,- Kč. Přehled nákladů a výnosů za rok 2012: NÁKLADY VÝNOSY Energie ,- Město Chvaletice ,- Kancelářské potřeby 4 619,- Pardubický kraj ,- Vybavení centra ,- Ostatní výnosy z činnosti 5,20 Materiál ,- Vstupné ,- Mzdy lektorů ,- Pořádání besed 7 000,- Ostatní služby 3 704,- Členské příspěvky 5 225,- Poštovné 600,- Přijaté úroky 2,58 Cestovné 300,- MPSV ,- Kurzy a semináře 1 300,- Bankovní poplatky 332,- Náklady na reprezentaci 2 029,- Celkem ,- Celkem ,78 Hospodářský výsledek ,78,- Kč

23 PODĚKOVÁNÍ Za podporu v roce 2012 děkujeme zejména Městskému úřadu Chvaletice, který přispěl na chod centra dotací ve výši ,- Kč. Pardubický kraj nám poskytl dotaci ve výši ,- Kč. Ministerstvo páce a sociálních věcí nám poskytlo dotaci ,- Velký dík patří Honzovi Šurkalovi za ohromnou spoustu práce, kterou v centru odvedl při inovaci prostor. Čestmíru Paštikovi děkujeme za připevnění poutače rodinného centra nad vchod do budovy. Petru Čabalovi a Petru Dankovi mnohokrát děkujeme za pokládku koberce v herničce. Pavlu Kamínkovi děkujeme za pomoc s daňovým přiznáním. Za pomoc při realizaci dětského dne bychom rádi poděkovali: - městu Chvaletice za propůjčení plochy hřiště a její posekání a upravení - Poště Chvaletice za poskytnutí skákacího hradu - obci Přelouč -Tupesy za půjčení mnohých soutěžních rekvizit - rodině Havlíčkových za poskytnutí zdroje elektrického proudu - manželům Šimkovým za darování propisek a balonků pro děti a zapůjčení trampolíny - paní Audyové za darování veselých zvířátek a dalších zapichovátek pro děti - Míše Michálkové za zapůjčení malovací tabule a bazénku pro rybolov - Lence Burešové a Kláře Kožené za zapůjčení koloběžek - všem 25 organizátorům za podíl na přípravě, zapůjčení nejrůznějších rekvizit a samotné realizaci Dětského dne.

24 JAK MŮŽETE CENTRUM PODPOŘIT? Provoz rodinného centra je závislý na dotacích a darech. V případě, že byste nás chtěli podpořit, můžete tak učinit následujícími způsoby: - finančním darem na účet u Poštovní spořitelny, číslo účtu / materiálním darem (hračky, nářadí na cvičení, dětský nábytek, stavebnice, výtvarné pomůcky, drobné odměny pro děti, knížky pro děti nebo pro vzdělávání maminek) - darováním či slevou z Vámi poskytovaných služeb (kopírování, malířské práce, fotografie, propagace, tiskoviny, webové stránky, prezentace na internetu, přednášky, besedy atd.) Všichni dárci budou uvedeni ve výroční zprávě našeho občanského sdružení a na našich webových stránkách, popř. informačních letácích a pozvánkách. Zároveň si na základě darovací smlouvy mohou hodnotu daru odečíst ze základu daně (ve výši 2-10% ze základu daně nebo minimálně 1.000,- Kč, podmínky pro uplatnění daru jako položky snižující základ daně jsou uvedeny v zákoně č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů.). Budeme vděčni za jakoukoli podporu.

www.rc-chvaletice.wz.cz

www.rc-chvaletice.wz.cz www.rc-chvaletice.wz.cz RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 SLOVO ÚVODEM Milí příznivci rodinného centra ve Chvaleticích, dostáváte do rukou výroční zprávu, která shrnuje práci občanského sdružení

Více

SLOVO ÚVODEM. Milí příznivci rodinného centra ve Chvaleticích,

SLOVO ÚVODEM. Milí příznivci rodinného centra ve Chvaleticích, RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 SLOVO ÚVODEM Milí příznivci rodinného centra ve Chvaleticích, dostáváte do rukou výroční zprávu, která shrnuje práci občanského sdružení Rodinné centrum Chvaletice

Více

533 12 Chvaletice, IČO: 22829725

533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 RC CHVALETICE, U Stadionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 4/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz HLEDÁME NOVÉ LIDI...

Více

Chvaletice, IČO:

Chvaletice, IČO: RC CHVALETICE, U Stadionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 8/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz ZE ZÁKULISÍ CENTRA...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

Chvaletice, IČO:

Chvaletice, IČO: RC CHVALETICE, U Stadionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 5/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz PRÁZDNINY JSOU PŘEDE

Více

533 12 Chvaletice, IČO: 22829725

533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 RC CHVALETICE, U Stadionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 2/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz DĚKUJEME ZA VAŠE NÁVŠTĚVY...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH o úvod a cíle o organizace a kontakty o poslání o události v roce 2011 o hospodaření v roce 2011 o poděkování a výzva k podpoře Úvod a cíle Vážení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

Program na duben 2017

Program na duben 2017 Program na duben 2017 Pravidelný týdenní program žďárské pobočky naleznete na http://zdar.charita.cz/programy-kopretiny/ Pondělí 08.30-12.30 hod. Zprostředkování poradenství v oblasti rodiny a rodičovství

Více

Mateřské centrum slaví 2 roky

Mateřské centrum slaví 2 roky Mateřské centrum slaví 2 roky ohlédnutí za loňským rokem Mateřské centrum svou činností a programem zaměřeným na ty nejmenší rozvíjí a podporuje jejich psychomotorický vývoj řečové dovednosti jemnou motoriku

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Moravské Budějovice Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Děti s rodiči Hraní v orlovně Každé pondělí dopoledne od 6. října. Rodiče si mohou se svými dětmi přijít pohrát do prostor orlovny a využít

Více

Centrum Motýlek. Prezentace činnosti a zaměření dětského a mateřského Centra Motýlek. Připravila: Alena Hrbková

Centrum Motýlek. Prezentace činnosti a zaměření dětského a mateřského Centra Motýlek. Připravila: Alena Hrbková Centrum Motýlek Prezentace činnosti a zaměření dětského a mateřského Centra Motýlek Připravila: Alena Hrbková OBSAH Centrum Motýlek Založení Centra Motýlek Členové Centra Motýlek Činnost v roce 2009 Činnost

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Dětské jesle o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, Praha 5 Zbraslav, VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016

Dětské jesle o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, Praha 5 Zbraslav, VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 1 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Dětské jesle o. p. s. Zřizovatel: Městská část Zbraslav (prostory jsou majetkem MČ Zbraslav) Sídlo: Jaromíra Vejvody 1400,

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec)

Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec) Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec) Obsah 02 03 03 04 06 06 07 Obsah Úvod Orgány Občanského sdružení Rybička Činnost Občanského sdružení Rybička Propagace občanského

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Dětské jesle Zbraslav o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, 156 00 Praha 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Dětské jesle o. p. s. Zřizovatel: Městská část Zbraslav

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

PROGRAMY. občanského sdružení. pro děti, mládež, rodinu a komunitu VOLNOČASOVÉ SOCIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ

PROGRAMY. občanského sdružení. pro děti, mládež, rodinu a komunitu VOLNOČASOVÉ SOCIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ 02/09 občanské sdružení Posláním o. s. Neposeda je napomáhat svou činností k rozvoji občanské společnosti na území Prahy 21 a okolí, zejména podporováním aktivit pro děti, mládež a rodinu. Naším cílem

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 1 Slovo úvodem Rok 2015 byl druhým rokem, který jsme trávili v nových prostorech. Veřejnost si k nám opět našla cestu a díky přednáškové činnosti, nabídce cvičení a dalším aktivitám

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

Zpráva o činnosti za rok 2012

Zpráva o činnosti za rok 2012 Zpráva o činnosti za rok 2012 Ústí nad Labem 28.2.2013 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o.s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub a komunitní

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 OBSAH 3 - Mateřské centrum - právní postavení sdružení, jeho cíle a poslání

Více

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2 0 1 1 O mateřském centru Mateřské a rodinné centrum Nebojsa /dále jen MC/ se sídlem v Bojkovicích, Světlov 983, vzniklo v roce 2010 z iniciativy

Více

Občanské sdružení DOKOLEČKA Centrum pro rodinu Člen Sítě mateřských center VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 www.dokolecka.cz dokolecka@doubravcice.cz tel. 724 689 786 2 Obsah O nás..4 Základní údaje o sdružení;

Více

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 6 1.3. Podíl financování a kapacita

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00, IČO: 22832335 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Občanské sdružení Společný den působí již od roku 2006 ve čtvrti Petřiny jako místo pro pohybové

Více

Zpráva o činnosti za rok 2014

Zpráva o činnosti za rok 2014 Zpráva o činnosti za rok 2014 Ústí nad Labem 28.2.2015 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o. s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub seniorů

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2010 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Drama (15:00-16:00) Muzikál (16,00-17,00 třída Flétna (14:00-14:45) Angličtina - Pokr

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

533 12 Chvaletice, IČO: 22829725

533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 RC CHVALETICE, U adionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 6/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz PROGRAM V CENTRU O PRÁZDNINÁCH...

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 23. 1. od 19,30 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod.?. 1. od 16,30 hod. 27. 1. od

Více

Program na únor 2017

Program na únor 2017 Program na únor 2017 Pravidelný týdenní program naleznete na http://zdar.charita.cz/programy-kopretiny/ Pravidelný týdenní program Pondělí 8.00 13.00 hod. 9.30 10.30 hod. od 10.30 hod. Středa 8.00 13.00

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Květen červen 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna od května pouze za nepříznivého

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 MATEŘSKÉ CENTRUM ROBÁTKO, Z.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 ÚVODEM Mateřské centrum Robátko, z. s. je spolek sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají o jeho chod

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 HISTORIE 2006 2009 rozvíjení aktivit pro rodiny s nejmenšími dětmi (cvičení maminek s miminky, cvičení pro

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH str 1 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2010... 04 O PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK

Více

Výroční zpráva Centrum Motýlek Horní Rájec-Jestřebí

Výroční zpráva Centrum Motýlek Horní Rájec-Jestřebí Výroční zpráva 2009 Centrum Motýlek Horní 136 679 02 Rájec-Jestřebí cmotylek@seznam.cz www.centrummotylek.freepage.cz IČO: 22829083 Obsah 1. Úvodní slovo..3 2. Cíle občanského sdružení..4 3. Činnost Centra

Více

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Výroční zpráva 2013 Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Krátce z historie Kulturní centrum Čtyřlístek fungující jako občanské sdružení bylo založeno na sklonku roku

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2011 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Občanské sdružení Společný den působí již od roku 2006 ve čtvrti Petřiny jako místo pro pohybové aktivity

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Výroční zpráva Dubíčko, z.s. za rok 2015

Výroční zpráva Dubíčko, z.s. za rok 2015 Výroční zpráva Dubíčko, z.s. za rok 2015 Dubíčko,z.s. nezisková organizace Dlouhá 105/5, 417 02 Dubí 2 IČO: 26984563 DIČ: CZ 26984563 email: dubicko@centrum.cz www.osdubicko.cz 1 Obsah 1. ÚVOD... 3 2.

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Chrudim I, Resselovo náměstí čp.113 Výroční zpráva za rok 2014 Zpracoval : Ing.Milan Jiruška, ředitel o.p.s. e mail : domovsenioru1@chrudim.cz www.domovsenioruchrudim.cz

Více

Cvičení rodičů s dětmi

Cvičení rodičů s dětmi Cvičení rodičů s dětmi MAZLÍCI Vhodné pro miminka od 4 m do 18m. Podněcujeme přirozený rozvoj dítěte a správnou manipulaci s ním. Formou her, říkadel a písniček, včetně cvičení na gymbalónech a s vhodnými

Více

Mateřské centrum Na Zámečku, Nové Město nad Metují. Výroční zpráva 2006

Mateřské centrum Na Zámečku, Nové Město nad Metují. Výroční zpráva 2006 Výroční zpráva 2006 Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnosti 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Výhled na rok 2007 5. Finanční zpráva 6. Poděkování 7. Fotografie 1.

Více

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Ředitelka v roce 2008: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35, 612 00 Brno Telefon: 541 212 401 Fax:

Více

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena Milí příznivci CIC, zde jsou novinky z Centra pro integraci cizinců, o.p.s., zaměřené na prázdninový režim. Kurzy češtiny pro cizince Kurzy češtiny budou probíhat i v létě ještě než si přečtete jejich

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2011 HASTRMÁNEK OLEŠNICE

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2011 HASTRMÁNEK OLEŠNICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2011 HASTRMÁNEK OLEŠNICE Kdo jsme? Nezisková organizace založená 8.8.2007 pod názvem Olešnické mateřské centrum Hastrmánek o.s. Naše aktivity se v průběhu let rozšiřovaly, a zdaleka

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013 ze dne: 14. prosince 2013 počet přítomných členů: 36 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2013 3. Zpráva

Více

Klub rodičů v Kunštátě. Spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA Motto:.děti nás inspirují.

Klub rodičů v Kunštátě. Spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA Motto:.děti nás inspirují. Spolek Klub rodičů v Kunštátě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Motto:.děti nás inspirují. www.chocholik.cz e-mail: chocholik.kunstat @gmail.com Vážení přátelé a příznivci spolku Chocholík, máme za sebou zase další

Více

HISTORIE BERUŠKY. Berušku" založily nadšené maminky v srpnu 2005 a v září byla slavnostně otevřena v Bezděkovské ulici.

HISTORIE BERUŠKY. Berušku založily nadšené maminky v srpnu 2005 a v září byla slavnostně otevřena v Bezděkovské ulici. HISTORIE BERUŠKY Berušku" založily nadšené maminky v srpnu 2005 a v září byla slavnostně otevřena v Bezděkovské ulici. Rok 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Počet členů 32 63 63 87 72 95 Počet návštěv

Více

Výroční zpráva za rok 2005

Výroční zpráva za rok 2005 Výroční zpráva za rok 2005 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Od začátku činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu uplynul již více než jeden rok. Sdružení bylo registrováno

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO OTROKOVICE. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO OTROKOVICE. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO OTROKOVICE DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO OTROKOVICE KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO OTROKOVICE JE JEDNÍM

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012. Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012. Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2011/2012 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 4. ročník Září Obec v níž žijeme,jak žijeme Odpočinková činnost-stolní hry,hry s hračkami,poslech písniček,povídání

Více

ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2007

ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2007 ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY OSADNÍCI JAROMĚŘ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2007 Úvod Rok 2007 byl již šestým od založení ZO ČSOP Osadníci Jaroměř. Naše organizace se neustále vyvíjí tím směrem, jaký jsme si

Více

Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO. Výroční zpráva 2003. Mateřské centrum Sluníčko

Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO. Výroční zpráva 2003. Mateřské centrum Sluníčko Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO Výroční zpráva 2003 Mateřské centrum Sluníčko Výroční zpráva 2003 OBSAH Úvodní slovo výroční zprávy... 2 Co to je Mateřské centrum?... 2 Co MC nabízí?... 3 Poslání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Zpráva o činnosti za rok 2013

Zpráva o činnosti za rok 2013 Zpráva o činnosti za rok 2013 Ústí nad Labem 28.2.2014 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o. s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub seniorů

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Drama (14:30-15:30) Drama (15:30-16:30) Muzikál (16:30-17:30) třída Flétna (14:00-14:45)

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: , sídlo: Náměstí 82, Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: , sídlo: Náměstí 82, Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 ze dne: 10. prosince 2011 počet přítomných členů: 40 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2011 3. Zpráva

Více

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště)

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 3/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz RODINNÉ CENTRUM OSLAVILO

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA FAMILY POINT ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA FAMILY POINT ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA FAMILY POINT ZA ROK 2017 1 Family Point Hodonín Family Point Hodonín je služba, která nejen pomáhá rodičům vyřešit problém, kde přebalit či zabavit děti při návštěvě městského úřadu, ale

Více

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 Sdružení AMICITIA VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 5 1.3. Podíl financování a kapacita 5 1.4.

Více

Výroční zpráva. EnviKlubu HURÁ VEN z.s.

Výroční zpráva. EnviKlubu HURÁ VEN z.s. Výroční zpráva EnviKlubu HURÁ VEN z.s. rok 2014 Úvodem: Rok 2014 byl pro EnviKlub rokem nula. V tomto roce jsme zájmový spolek EnviKlub HURÁ VEN založili, vybudovali zázemí a přijímali první děti do péče.

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2018/2019

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2018/2019 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2018/2019 Nabídka kroužků na školní rok je též k dispozici na www.zs33plzen.cz Forma úhrady poplatků za kroužky: v hotovosti při 1. hodině kroužku nebo na účet školy:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO:

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází z

Více

DON BOSKO HAVÍŘOV o. s. Následně byla tato změna povolena a vzata na vědomí Ministerstvem vnitra dne 15. 11.2012

DON BOSKO HAVÍŘOV o. s. Následně byla tato změna povolena a vzata na vědomí Ministerstvem vnitra dne 15. 11.2012 Název sdružení: Sdružení Laiků Don Boska Sídlo sdružení: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730 Změna názvu sdružení 2 Dne 3. října 2012 byla na členské schůzi SLDB schválena změna názvu sdružení

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Hořovické maminky o.s.

Hořovické maminky o.s. Hořovické maminky o.s. Občanské sdružení Hořovické maminky je zájmové, nevládní a neziskové občanské sdružení, které bylo vybudováno za účelem rozšíření nabídky péče a zkvalitnění prevence pro rodiny s

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

- Cvičení/Plavání/Výtvarka/Zpívánky s hýbánky na plavání záloha 100,-Kč, možné zakoupit

- Cvičení/Plavání/Výtvarka/Zpívánky s hýbánky na plavání záloha 100,-Kč, možné zakoupit Program září 2014 30.8. 2014 sobota od 12,30 hod Půlmaraton Moravským krasem Nám Republiky Blansko- přijďte podpořit běh za OCH Blansko, budeme mít i stánek s vyráběním a aroma poradnou!!! 1.září 2014

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s. Mateřské centrum Sedmikráska Žatec o.s. Svatováclavská 1931, 438 01 Žatec e-mail: mcsedmikraska@seznam.cz http://www.mc-sedmikraska-zatec.estranky.cz

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Dubíčko za rok 2014

Výroční zpráva občanského sdružení Dubíčko za rok 2014 Výroční zpráva občanského sdružení Dubíčko za rok 2014 Občanské sdružení Dubíčko nezisková organizace Dlouhá 105/5, 417 02 Dubí 2 IČO: 26984563 DIČ: CZ 26984563 email : dubicko@centrum.cz www.osdubicko.cz

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2016 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

KLUB PŘÁTEL ŠKOLY o. s., Hradec Králové, Mandysova 1434 ZÁPIS. ze zasedání 51. valné hromady dne 22. 1. 2015

KLUB PŘÁTEL ŠKOLY o. s., Hradec Králové, Mandysova 1434 ZÁPIS. ze zasedání 51. valné hromady dne 22. 1. 2015 KLUB PŘÁTEL ŠKOLY o. s., Hradec Králové, Mandysova 1434 ZÁPIS ze zasedání 51. valné hromady dne 22. 1. 2015 Program: 1. Prezence 2. Informace ze školy 3. Finanční situace 4. Pojištění Klubu 5. Účet Klubu

Více

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s.

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s. 1 Výroční zpráva 2013 Centrum pro seniory Kolín, o.s. 2 Vážení přátelé, dárci a příznivci, nejprve mi dovolte několik slov úvodem. Centrum pro seniory Kolín, o.s. vzniklo v r.2006 registrací na Ministerstvu

Více