Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život"

Transkript

1 SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Květen 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Talent školy Návštěva u hasičů Kam s odpadem Stolní tenis v Litoměřicích Dopravní hřiště Výlet do ZOO Exkurze do elektrárny Ledvice Muzeum Teplice....9

2 TALENT ŠKOLY Letos poprvé byla na naší škole vyhlášena soutěž o talent školy. Mohly se zúčastnit všechny děti a to v čemkoliv, co umí. Mnoho z vás se však bálo přihlásit. Našli se ale i odvážlivci, kteří své štěstí v soutěži zkusili. Těm přišla fandit do velké tělocvičny úplně celá škola. Zpívalo se, tančilo, předvedly se nám mažoretky i kluci, kteří ukázali triky s míčem. Bylo hodně veselo a všichni jsme se dobře pobavili. Rozhodování poroty, která byla složena z učitelů naší školy, bylo velice těžké. Nakonec rozhodli takto: Na 1. stupni soutěžily jen skupiny 1. místo Roman Kudrač, Lukáš Lučka, Ivanka Kudračová ze 4.A a Maruška Kudračová z 6.A 2. místo - děti z přípravné třídy 3. místo Dan Kubík, Pavel Husák z 3.A 2. stupeň Jednotlivci 1. místo - Martin Lučka z 6.A 2. místo Eva Kudráčová z PO2 3. místo Eva Tomášová z 6.A 2. stupeň Skupiny 1. místo mažoretky Kelly Blažková z 8.B se svojí sestrou Bárou Blažkovou 2. místo triky s míčem Jan Kudrač a Martin Lučka z 6.A 3. místo - zpěv Sára Gažová a David Červeňák z 6.A Všem, kteří měli odvahu vystoupit, děkujeme.

3

4 NÁVŠTĚVA U HASIČŮ Dne 3.5. byli žáci přípravné třídy, PO1 a žáci třídy na exkurzi u hasičů. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o hasičském povolání, prohlédli jsme si hasičská auta a zjistili jsme, co vše je ukryto v jejich útrobách. Viděli jsme, kde se hasiči na své povolání připravují a kde trénují svou fyzickou zdatnost. Vše bylo velice zajímavé, těšíme se na naši další návštěvu třeba již brzy při dni otevřených dveří.

5 Kam s odpadem - ekologické dny V minulých dnech se několik tříd zúčastnilo akce KAM S ODPADY. V rámci těchto dní jsme navštívili firmu BALAX, kde jsme viděli ekologickou likvidaci automobilu, kde se auto rozebere úplně na kousíčky a každý díl má své místo. Viděli jsme, jak se nadrtí umělá hmota ze starých počítačů. Z Balaxu jsme šli do sběrného dvora na Nákladní ulici, kde nám ukázali třídičku odpadů. Je to velmi náročná, ale potřebná práce, pracuje se tam na 12 hodinové směny a u pasu pracují 4 pracovníci a třídí různé druhy odpadů. Také musíme říct, že to tam zrovna nevonělo po fialkách. Další akcí byla návštěva arboreta na Nové Vsi. Kdo tam ještě nebyl, může se tam jít podívat. Je tam mnoho rostlinek, bylinek a ukázky krásně upravených zahrádek. Cestou zpět jsme prošli Zámeckou zahradu, pozorovali jsme vzrostlé stoleté stromy, nakrmili ryby v rybníku, a protože bylo velké vedro, zchladili jsme se dobrou zmrzlinou v Šanově. Tyto ekodny nám byly velkým přínosem, už víme, jak třídit odpad a hlavně KAM S NÍM.

6 Dne 4. května se žáci naší školy zúčastnili oblastního přeboru ve stolním tenisu, který pořádala SK Parta kamarádi z Litoměřic. Ráno jsme se sešli na vlakovém nádraží a jako vždy jsem s napětím očekávala, zda včas dorazí všichni, kteří byli vybraní a kteří se na turnaj připravovali. A jako téměř vždy jeden nedorazil. Tentokrát to byl Miroslav Kőkeny. Ti spolehliví, Milan Lavička a Gustav Demeter naši školu vzorně reprezentovali a Milan Lavička dokonce ve finále bojoval o 3. místo v žákovské kategorii. Bohužel, soupeř byl lepší a tak byl Milan čtvrtý. Gusta obsadil 6. místo. I tak si kluci zaslouží pochvalu nejen za své chování, ale i za sportovní nasazení. Mgr. B. Pahorecká

7 Dopravní hřiště Dne 11.května děti prvního stupně navštívily dopravní hřiště v Proseticích. Bylo krásné počasí a tak nám pěší cesta do vzdálené části města rychle uběhla. Na hřišti nás očekávali dva strážníci z městské policie. Vysvětlili nám, jak se na hřišti chovat a jak musíme dodržovat pravidla silničního provozu. Pak už jsme usedli na kola a koloběžky vybaveni nezbytnou cyklistickou přilbou a vydali se na cestu po dopravním hřišti. Jelikož jsme neměli dostatek kol a koloběžek, museli jsme se spravedlivě střídat, a tak ten kdo zrovna na ničem nejezdil, představoval chodce. Každý mohl dokázat, jak dobře zná pravidla silničního provozu, ale bohužel musíme uznat, že kdybychom měli skládat zkoušky z dopravní výchovy, asi by z nás nikdo na jedničku neobstál. Dodržování pravidel nám zkrátka dělalo potíže. Představte si, že někteří z nás jeli klidně v protisměru, nedali přednost chodcům, nebo dokonce vyrazili do křižovatky na červenou. A tak musíme ještě pořádně trénovat, než vyjedeme na opravdické silnice, tam by totiž naše nedostatky mohly skončit tragicky.

8 Výlet do ZOO Ve středu 16. května se vydali žáci 1. stupně na výlet do ústecké zoologické zahrady. Hned po osmé hodině pro nás přijel autobus, který nás odvezl až na místo. Počasí nám příliš nepřálo, a tak jsme se po vstupu do ZOO zahřáli teplými nápoji a svačinou. Pak už jsme se vydali na obhlídku zvířátek v dolní části zahrady. Tady na nás čekalo zajímavé komentované krmení tuleňů a orangutanů, následně pak cvičení a krmení lachtana Moritze. Ten nás svými dovednostmi velice pobavil, je moc šikovný a poslušný. Cesta po ZOO dále pokračovala zastávkou u malých vyder, byly legrační a moc se nám líbily. Další zvířátka byla neméně zajímavá, viděli jsme papoušky, opice, velké šelmy, zebry, žirafy, nosorožce, v teráriích cizokrajné plazy, želvy, pavouky, ryby. Velkým zážitkem pro nás byly dvě indické slonice Kala a Delhi, které jsme nejenom obdivovali v jejich výběhu, ale také jsme si je mohli prohlédnout velice zblízka, potkali jsme je totiž při jejich pravidelné procházce po ZOO. Prožili jsme opravdu zajímavé dopoledne, které nám bohužel rychle uběhlo, moc se nám všem v ZOO líbilo a doufáme, že se zase brzy za zvířátky vypravíme.

9 Exkurze do elektrárny Ledvice Podívat se do samého srdce výroby elektřiny, která je každodenní součástí našeho života se vydali žáci 5.A, 7.A, 7.B, 8.A a 8.B. Před exkurzí jsme všichni považovali používání elektřiny za zcela samozřejmou věc a ani jsme se nezamýšleli nad tím, odkud se bere a jak se k nám dostane. Dnes už toho víme mnohem víc. A jak zajímavým způsobem jsme se to dozvěděli! 3D film, virtuální prohlídka, zvukové, obrazové i pohybové ukázky. A víte co bylo nejlepší? V jedné z místností jsme mohli mačkat tlačítka, zvedat sluchátka a vůbec dotýkat se všeho, co se nám líbilo. Věřte, že jsme si to patřičně užili.

10 Návštěva muzea na Zámeckém náměstí v Teplicích Jedno středeční odpoledne jsem se žáky osmých tříd šla do muzea. Návštěva byla doplněním vědomostí, které žáci získávají v hodinách dějepisu. Byli jsme předem ohlášení a pan průvodce už na nás čekal. Ukázal nám jednotlivé výstavní prostory a velmi hezky dětem prostřednictvím příběhů vyprávěl o historii zámku i o jednotlivých exponátech. A tady je pár postřehů od dětí, které v muzeu Kristýna Bariová: Byli jsme se školou v muzeu a bylo to hezké a poučné. Líbily se mi tam staré věci, chodili jsme do pokojů, kde byly také staré zachovalé věci a fotky a obrazy těch lidí, co tam bydleli. Byla tam porcelánová děla a vycpaná zvířata a taky magnetická tabule se zvířaty a tam jsme si mohli chvilku hrát a skládat. Bylo to moc pěkný. byly. Lukáš Daňko: Ve středu jsme byli v teplickém muzeu a bylo to tam moc hezký. Pan průvodce nám ukazoval všelijaké sochy, ale ty byly z roku Byla tam i vycpaná zvířata. Byl tam i pokoj Marie Terezie a tam byly staré skříně a to bylo baroko a byl tam i modernější nábytek. Pak jsme se fotili ve velkém sále, kde bylo asi padesát židlí a byly tam i falešná okna. Kristýna Fialová: Do muzea jsme přišli o pár minut později a tam na nás čekal průvodce. Ukázal nám celé druhé patro a o všem nám pěkně pověděl. Ve dvou pokojích byl nábytek po původních majitelích i jejich obrazy, vše má historickou hodnotu. V jiných pokojích jsou také historické věci, ale jsou z jiných zámků. Pan průvodce nám ukázal jídelnu, jak jedli a říkal nám, že ženy si nechaly odoperovat poslední žebra, aby byly štíhlé v pase a vešly se do hubených šatů. Potom jsme prošli hodně pokojů, hlavně se mi líbily pokoje s vycpanými zvířaty. Také tam mají kostru člověka. Prostě jednoduše, exkurze se mi líbila. Mgr. B. Pahorecká

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Den bez ú razú 12. 6. 2015

Den bez ú razú 12. 6. 2015 Den bez ú razú 12. 6. 2015 V pátek 12. 6. se konal již 6. ročník akce Den bez úrazů na dětském dopravním hřišti v Říčanech. Akce je pořádána pod záštitou Zdravého města Říčany, hlavním realizátorem akce

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Exkurze do Želešic - 20.4.2010

Exkurze do Želešic - 20.4.2010 Exkurze do Želešic - 20.4.2010 Byli jsme pozváni na exkurzi do naší kmenové školy MŠ a ZŠ Želešice. Pan ředitel nás provedl celou velkou školu a ukázal nám všechny místnosti. Od tříd, učeben, kabinetů,

Více

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky.

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky. První školní den V pondělí 2. září 2013 nastal pro 58 prvňáčků slavnostní den. Před školou je kromě vedení školy a třídních učitelek přivítala Jana Trková, zástupkyně starosty MČ Prahy 15 a Jiří Pařízek,

Více

www.zsspecrymarov.cz Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček 1. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Květen 2015 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií....1 Týden barev......2 Okresní kolo SHM.......3-4 Exkurze u hasičů......5

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Ahoj! Dne naše parta, ve složení 4 dívek (Natálka, Lucka, Maruška a Vany) a jednoho (věčně spícího) Volodi, měla šanci navštívit hlavní

Ahoj! Dne naše parta, ve složení 4 dívek (Natálka, Lucka, Maruška a Vany) a jednoho (věčně spícího) Volodi, měla šanci navštívit hlavní Ahoj! Dne 12. 4. 2017 naše parta, ve složení 4 dívek (Natálka, Lucka, Maruška a Vany) a jednoho (věčně spícího) Volodi, měla šanci navštívit hlavní město Holandska, Amsterdam. Rozhodli jsme se vám tady

Více

VÝLET VLAKEM LÁSKA ZAČÍNÁ DOMA

VÝLET VLAKEM LÁSKA ZAČÍNÁ DOMA DEN MATEK V neděli 10.května jsme oslavili Den matek. K příležitosti svátků všech maminek jsme si společně s dětmi připravili krátká vystoupení. Děti ze třídy Berušek vystoupily pro maminky s částí nazvanou

Více

Cesta do Zagarola Tomáš Přerost

Cesta do Zagarola Tomáš Přerost Cesta do Zagarola Město Zagarolo, které je partnerským městem obce Nelahozeves, pozvalo zastupitele naší obce a ţáky nelahozeveské školy na návštěvu. Zastupitelé zde byli na oficiální návštěvě. Ţáci byli

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 4.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 4. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 4. Obsah 1. Osecká laťka 2. Masopust 3. Školský pohár 4. Exkurze - Iveco 5. Projektový den IX. třídy 6. Projektový den 7. Den bez elektrického proudu

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom Ekologické aktivity, exkurze, praxe 2. 9. Prima až 4. ročník program Ornity Desatero sov 8. 10. Exkurze do Botanické zahrady, septima - Ing. Mgr. H. Kadlecová 9. 10. Porada k projektu ENERSOL 2015 - RNDr.

Více

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN KVĚTEN 10.5. 2010 Tento den jsme byli v Šemberově divadle ve Vysokém Mýtě. Zde jsme zhlédli divadelní představení Baví tě Kuk a Cuk. Jednalo se o pořad Hudebního divadla, který je tvořen pásmem hudby,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

D A Č I C E R U H O S K OST K O U

D A Č I C E R U H O S K OST K O U D A Č I C E R U H O S K OST K O U 7. 6. 5. 4. 3. 2. 1. AHOJ KAMARÁDI, jmenuji se Kostička Cukrová a ráda bych vám ukázala své Dačice. Tady jsem se totiž v roce 1843 narodila, a představ si, že jsem byla

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv.voršily v Praze číslo 58 březen

školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv.voršily v Praze číslo 58 březen školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv.voršily v Praze číslo 58 březen 2018 www.zssv.cz Výstava fotografií V pasáži Lucerna je malá výstavní plocha, na které bývají vystaveny práce s aktuálními tématy. Protože

Více

VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART

VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART Dne 18.5. se třída Broučků společně s paní učitelkami, zúčastnila výletu do zastávky Karlovy Vary Březová, kam jsme dojeli vláčkem a poté jsme se vydali na Svatý Linhart.

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Březen 2016 Motto: Učíme se pro život Obsah : Noc ve škole....1 Vybíjená........2 Soutěž........,...3 Výroba ručního papíru.4

Více

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 V sobotu ráno jsme se rozloučili s našimi kamarády v Atlantě (za rok se snad sejdeme v Lupenici) a vyrazili na dlouhou

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

Rakousko. David Oliva

Rakousko. David Oliva Rakousko David Oliva Tento rok jsem byl s rodiči na dovolené v Rakousku v malém městě Haus im Ennstal a rád bych vás seznámil se zážitky, které jsem tam prožil. Hned, jak jsme přijeli do Hausu, viděli

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 10/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září, a plán práce na říjen 2015. Zažít město jinak

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

POPIS SOUČASNÉHO STAVU

POPIS SOUČASNÉHO STAVU OBJEKT AUDITU: Základní škola Dubňany, Hodonínská 925 696 03 Dubňany I. TÝM, KTERÝ AUDIT PROVEDL: Vedoucí týmu: Jana Kyclová Členové týmu: Veronika Hunkařová, Radek Šnajdr, Vojta Novák, Tomáš Šeďa Kontakt

Více

ZPRÁVY PRO VÁS A VAŠI RODINU KVĚTEN 2018

ZPRÁVY PRO VÁS A VAŠI RODINU KVĚTEN 2018 ZPRÁVY PRO VÁS A VAŠI RODINU KVĚTEN 2018 Květen byl u nás v Bumble Bee měsíc sice poklidný, ale přesto plný různých událostí. Jeli jsme na výlet na výstavu "Mourek a mašinky" a uspořádali aukci pro nadaci

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

Školní časopis. Po stopách sovy Puštíka. Z Š a M Š L h o t y u P o t š t e j n a w w w. z s l h o t y. e s t r a n k y. c z

Školní časopis. Po stopách sovy Puštíka. Z Š a M Š L h o t y u P o t š t e j n a w w w. z s l h o t y. e s t r a n k y. c z - Školní časopis Po stopách sovy Puštíka Květen 2013 Z Š a M Š L h o t y u P o t š t e j n a w w w. z s l h o t y. e s t r a n k y. c z Výlet na Ostrožsko Dne 24. dubna vyrazil celý 2. stupeň na třídenní

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Ročník VIII, číslo 37, září 2014

Ročník VIII, číslo 37, září 2014 Ročník VIII, číslo 37, září 2014 Vážení čtenáři, co nového a zajímavého prožili v letních měsících uživatelé STROOMu se dozvíte z dalšího čísla STROOMOVIN, které máte zrovna před sebou. Tentokrát jsme

Více

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA BANKA HOTEL POŠTA NEMOCNICE OBCHOD ŠKOLA NÁDRAŽÍ ZASTÁVKA RESTAURACE KINO PARK LETIŠTĚ KDE? V / VE / NA ŠKOLA, POŠTA...ŠKOLE, POŠTĚ NEMOCNICE, OBCHOD KINO NÁDRAŽÍ LETIŠTĚ...NEMOCNICI, LETIŠTI...OBCHODĚ...KINĚ...NÁDRAŽÍ

Více

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou Říjen v naší mateřské škole Druhý měsíc tohoto školního roku nám přinesl mnoho nezapomenutelných zážitků. Naši předškoláci zúčastnili 3. ročníku "Vítání nových občánků", na kterém přivítali své zatím ještě

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Odborná exkurze do knihoven v Budapešti

Odborná exkurze do knihoven v Budapešti Obchodní akademie, Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola, příspěvková organizace Akce: Odborná exkurze do knihoven v Budapešti Datum konání: 20. 2. 22. 2. 2018 Účastníci: Zpráva: 2. VK

Více

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19 Občasník DM číslo 1 Školní rok 2018/19 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM, Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Lékař pro DM MUDr. Jamelská, Hradební 18, Cheb 354 422 057 Policie 158 Hasiči 150

Více

Nad Šumbarkem se poprvé rozezněly zvony!

Nad Šumbarkem se poprvé rozezněly zvony! Nad Šumbarkem se poprvé rozezněly zvony! V listopadu 2012 byly na zvonici u kostela sv. Jana Boska vyzdviženy čtyři zvony, které několik let čekaly na svůj první úder srdce. S důvěrou v mocnou přímluvu

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

VY_32_INOVACE_18_ ROZVÍJEJÍCÍ VĚTNÉ ČLENY_20

VY_32_INOVACE_18_ ROZVÍJEJÍCÍ VĚTNÉ ČLENY_20 VY_32_INOVACE_18_ ROZVÍJEJÍCÍ VĚTNÉ ČLENY_20 Autor: Kateřina Kantová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Brožíkova síň Staroměstské radnice v Praze patřila první prosincový čtvrtek dětským hrdinům,

Více

POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015

POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015 POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015 1. den (27.10.2015) Během cesty do Berlína jsme navštívili Drážďany. Nejdříve jsme si prohlédli namalované panorama

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Zprávičky ze školky leden

Zprávičky ze školky leden Zprávičky ze školky leden Zdravíme vás s prvními zprávičkami tohoto roku. Věříme, že jste měli pěkné Vánoce - hned po prázdninách děti moc hezky samostatně vyprávěly, co zažily a jaké dárečky našly pod

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ. Březen 2015

ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ. Březen 2015 ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Valentýnská diskotéka Šestadvacátého února jsme byli my, uživatelé chráněného bydlení v Mnichově Hradišti, pozváni do Kurovodic na valentýnskou diskotéku. Konala se poprvé.

Více

NÁVŠTĚVA DĚTÍ Z WITTENBERGU Z POHLEDU NAŠICH ŽÁKŮ

NÁVŠTĚVA DĚTÍ Z WITTENBERGU Z POHLEDU NAŠICH ŽÁKŮ Duben 2011 NÁVŠTĚVA DĚTÍ Z WITTENBERGU Z POHLEDU NAŠICH ŽÁKŮ 28.3. -2. 4. 2011 V pondělí přijeli naši kamarádi z Wittenbergu do Prahy na Hlavní nádraží, tam je vyzvedly paní učitelky. S námi měli sraz

Více

Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích ZŠ A MŠ TŘEBENICE PAŘÍKOVO NÁM. 133 TŘEBENICE OKR. LITOMĚŘICE. č.50

Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích ZŠ A MŠ TŘEBENICE PAŘÍKOVO NÁM. 133 TŘEBENICE OKR. LITOMĚŘICE. č.50 Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích ZŠ A MŠ TŘEBENICE PAŘÍKOVO NÁM. 133 TŘEBENICE 411 13 OKR. LITOMĚŘICE č.50 2018/2019 Redakční rada Natálie Šulcová, 4. A Eliška Nováková, 4. A Terezka Šlapáková,

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE KDY: 5. květen 2012 KDE: Středisko Šumbark VEDOUCÍ: Luboš Děcký, Alan srněnský ÚČASTNÍCI: 34 malých florbalistů V sobotu 5.května proběhl v tělocvičně šumbarského střediska

Více

Po stopách 100 let republiky

Po stopách 100 let republiky První školní projekt ZŠ pro školní rok 2018/2019 Po stopách 100 let republiky 3. 10. 2018 1 Organizátoři projektového dne Mgr. Monika Skřivánková a Mgr. Miroslav Šnajdr 1. Hlavní koordinátorka projektového

Více

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR 2017 V KLUB(OVNĚ) LUNA

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR 2017 V KLUB(OVNĚ) LUNA PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR 217 V KLUB(OVNĚ) LUNA V průběhu letních prázdnin pořádala Městská knihovna Louny v prostorách Klub(ovny) Luna příměstský tábor určený pro děti školního věku. Program příměstského tábora

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

PRAVOPIS. Shoda podmětu s přísudkem. Několikanásobný podmět. Podmět v mužském životném rodě. Podmět v mužském neživotném rodě. Podmět v ženském rodě

PRAVOPIS. Shoda podmětu s přísudkem. Několikanásobný podmět. Podmět v mužském životném rodě. Podmět v mužském neživotném rodě. Podmět v ženském rodě PRAVOPIS Shoda podmětu s přísudkem - koncovku přísudku určuje rod podmětu (!!! nikoli jeho vzor) - koncovku -i, -y, -a řešíme pouze v množném čísle a minulém čase Podmět v mužském životném rodě - píšeme

Více

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Ke Dni dětí jsme měli připravené indiánské odpoledne na naší nové zahradě, na které jsme se všichni velmi těšili. Děti s rodiči měli plnit různé úkoly a vyrábět si indiánskou

Více

KRAJSKÁ KOLA ÚSTÍ NAD LABEM

KRAJSKÁ KOLA ÚSTÍ NAD LABEM KRAJSKÁ KOLA ÚSTÍ NAD LABEM 22. 6. 24. 6. 2018 Pro některé kolektivy a jednotlivce byla velmi krátká doba od jejich okresního kola, aby dopilovali a dotrénovali vše, co bylo potřeba. V pátek 22. června

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Březen 2013 Motto: Učíme se pro život Obsah : Silácký víceboj v Bílině...1 Návštěva planetária...2 Beseda v knihovně III.......3

Více

Comenius setkání říjen 2013

Comenius setkání říjen 2013 Comenius setkání říjen 2013 V týdnu od 14. do 18. října 2013 hostila naše základní škola celkem 36 zahraničních účastníků projektu Comenius. Jednalo se o 7 návštěvníků z Francie v čele s koordinátorkou

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1 Školáček 2. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2015/2016

Více

1. září Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků.

1. září Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků. 1. září 2011 Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků. Den bezpečnosti Zumba Ekocentrum Čapí hnízdo Dne 21. září 2011 byly čtvrté třídy na exkurzi v Ekocentru Čapí hnízdo. Hlavní

Více

Z Á K L A D N Í Š K O L Y H O Š T I CE- H E R O L T I C E

Z Á K L A D N Í Š K O L Y H O Š T I CE- H E R O L T I C E BULLETIN Z Á K L A D N Í Š K O L Y H O Š T I CE- H E R O L T I C E XV. školský ples V sobotu 17. ledna proběhl už XV. školský ples v místní KD a letos se vydařil nadmíru. Místa k sezení sotva vystačila,

Více

Šumava 2018 Matěj Cocher

Šumava 2018 Matěj Cocher Šumava 2018 Matěj Cocher Cesta na Šumavu Na Šumavu jsme z Nedomic vyrazili po nedělním dopoledni, po cestě jsme se stavili u Mac Donalds a na pár benzínových stanicích. Cesta na mapách cca trvá 3 hod.,

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Informace www.gtmskola.cz Dvě první třídy a Mravenečci V letošním školním roce

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : Výstava v knihovně......1 Má nejoblíbenější květina...2 Beseda v knihovně........3

Více

Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018

Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018 Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018 V dotačním programu Podpora prevence kriminality ve městě Krnov, v dotačním titulu SK/PK1 Podpora zážitkových aktivit pro děti a mládež ohrožené delikvencí

Více