Canon EOS 500D: povedený pokračovatel rodu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Canon EOS 500D: povedený pokračovatel rodu"

Transkript

1 Canon EOS 500D: povedený pokračovatel rodu Nedávno jsme otestovali základní zrcadlovku Canonu, fotoaparát EOS 1000D. Nyní přecházíme k vyššímu modelu EOS 500D, který přináší 15MPx rozlišení, 3,0" LCD displej s velmi vysokým rozlišením a HD videosekvencemi. Jak si povede EOS 500D se setovým objektivem EF-S mm v testu? Zatímco nedávno testovaný EOS 1000D byl ořezanou verzí zrcadlovky EOS 450D, dnes testovaný EOS 500D je nástupcem modelu 450D. Oproti němu doznal několik změn. Velkým lákadlem může být 15MPx rozlišení, spoustu fotografů ale může naopak vyšší hustota pixelů odradit. Nový procesor DIGIC IV má však opět lepší odšumovací algoritmy, takže se klidně může stát, že šumu bude méně než u modelů s nižší hustotou pixelů. Ostatně už EOS 50D rovněž s 15MPx CMOS snímačem prokázal, že umí nabídnout vysokou kvalitu obrazu. Nový EOS 500D dále přináší velký 3,0" LCD displej s velmi vysokým rozlišením bodů ( pixelů). Tato zrcadlovka dokonce podporuje Full HD videosekvence v rozlišení pixelů, ale bohužel jen při "sekaných" 20 snímcích za sekundu. Při rozumných 30 snímcích lze využít "maximálně jen" HD rozlišení pixelů. Námi testovaný kus byl vybaven základním setovým objektivem EF-S mm 1:3,5-5,6 IS, tedy i s optickou stabilizací. Ergonomie a rozmístění ovládacích prvků Jak jsem již naznačil, modely 1000D a 500D vychází z fotoaparátu EOS 450D, a tak není divu, že se všechny podobají jako vejce vejci. EOS 500D je tedy na "tisícovku" opravdu hodně podobný. Drží se tedy docela rozumně, grip je dostatečný, má však trochu lepší povrch, takže fotoaparát méně klouže. Některé prvky vypadají trochu luxusněji jako např. stříbrné ovládací kolečko. Tělo je pak z plastu a celkem úspěšně tají svůj levnější původ. Za zrcadlem se nachází CMOS čip s rozměry 22,3 14,9 mm, což znamená crop faktor s hodnotou 1,6. Čip má integrovaný systém čištění při každém zapnutí a vypnutí, pochopitelně je zde možnost provést čištění na požádání, nebo si nechat sklopit zrcátko a čip vyčistit ručně. Bajonet je určen pro objektivy EF (červená tečka) a EF-S (bílá tečka). Napravo je tlačítko pro odjištění objektivu, pod ním pak číslo modelu.

2 Nad objektivem najdete elektronicky výklopný blesk. Směrem doleva je dioda, která slouží pro redukci efektu červených očí, případně jako signalizace samospouště. Bohužel nefunguje jako přisvětlovací dioda, takže ve tmě se ostří s pomocí krátkých záblesků. Na gripu lze vidět snímač dálkového ovládání. Fotoaparát byl vybaven základním objektivem EF-S mm 1:3,5-5,6 IS. Má tedy pouze 3 optický zoom, jeho rozsah tedy slouží jen pro základní hrátky. Kdo si chce hrát více, bude muset připlatit skoro 10 tisíc za set s objektivem mm IS. Světelnost F3,5-5,6 je v této kategorii naprostý standard, což znamená nijak zvlášť dobré hodnoty. Jedná se o velmi levný objektiv používaný i u nejlevnějšího modelu EOS 1000D, a tak se muselo šetřit. Potěší přítomnost optické stabilizace. Objektiv je vybaven širokým prstencem pro zoomování. Manuální ostření je možné provést předním prstencem, pak se ale točí celá přední část objektivu, takže uživatelé polarizačních a přechodových filtrů nebudou nadšeni. Ostření je poměrně citlivé, i malé pootočení způsobí velký posun zaostřené vzdálenosti, takže na objektiv musíte docela jemně.

3 Seshora vidíte na objektivu informace o aktuální ohniskové vzdálenosti, na levé straně je posuvné tlačítko pro aktivaci optické stabilizace a pod výklopným bleskem je trochu vidět podobné tlačítko na přepínání automatického a manuálního ostření. U výklopného blesku pochopitelně nesmí chybět sáňky pro externí blesk. Po stranách fotoaparátu jsou zde ouška pro popruh na krk. Napravo od blesku a hledáčku je hlavní otočné kolečko s fotografickými režimy. Jeho chod je dost tuhý, takže to chce dva prsty. Nedá se jím točit donekonečna, je polohovatelné od volby A-DEP po videosekvence přes všechny možnosti, ale na hluché místo mezi nimi se nedostanete. Kolečko je tedy otočné zhruba v rozmezí 300 stupňů. Vpravo vedle kolečka je páčka, kterou se zapíná fotoaparát. Směrem nahoru je tlačítko pro volbu ISO citlivosti, nad ním je hlavní otočný volič, jímž se upravují jednotlivá nastavení. I jeho chod je poměrně tuhý, aretace silná a občas je trochu těžší najít tu správnou sílu, aby se kolečko otočilo, a to právě o jeden krok. Na gripu je pak spoušť, která je nakloněna směrem dopředu, její chod je bez problémů. Na zádi je velký 3,0" LCD displej, který má opravdu velmi vysoké rozlišení bodů ( pixelů). Díky tomu můžete krásně studovat kvalitu snímku rovnou ve fotoaparátu a nečekat, co jste vlastně vyfotili až na PC. Rovněž menu nabídky mají krásně hladké písmo, LCD displej fotoaparátu skutečně sluší. Pozorovací úhly jsou velmi dobré, dochází jen k mírné ztrátě jasu. Limity však má na slunci, kde pozorovatelnost patří jen k průměrným.

4 Nad displejem je rozumně velký optický zrcadlový hledáček s 0,87 zvětšením a 95% pokrytím ve svislém i horizontálním směru. Nechybí ani jeho dioptrická korekce. Jistě jste si pod hledáčkem všimli detektory přiblížení očí. Stačí se přiblížit k hledáčku a displej sám zhasne. Je to výborné, protože se pak můžete nerušeně soustředit na snímek a není nutno buď displej vypínat nebo si nechat ze strany svítit do oka. Nalevo od něj je tlačítko DISP, které vypíná a zapíná LCD displej. Jeho zmáčknutí v menu způsobí zobrazení tabulky některých aktuálních vlastností fotoaparátu. Tlačítku DISP jdou přiřadit i jiné funkce. Ještě více nalevo je tlačítko MENU, které již dle názvu umožňuje vstup do menu, které je děleno na fotografická, prohlížecí a technická nastavení, poslední je tzv. Vlastní menu, kam si můžete sami ve vámi zvoleném pořadí natáhnout nejpoužívanější volby. Ty pak nemusíte lovit v celém menu. Vpravo nahoře jsou dvě kulatá tlačítka. To nejvíce vpravo slouží jako lupa ke zvětšování, ve fotografickém režimu pak k nastavování ostření (jednobodové dle výběru uživatele nebo automatické až 9bodové). Druhé tlačítko pak v režimu prohlížení zmenšuje, jinak funguje jako zámek ostření. Kousek od LCD displeje je seshora tlačítko Av, které musíte držet, pokud chcete změnit korekci expozice (případně využít tzv. rychloovladač). Druhé tlačítko pak slouží k zapnutí Live View, případně jím lze spustit natáčení videosekvencí. Následuje čtyřsměrný ovladač. Nahoru se upravuje vyvážení bílé, doprava módy autofokusu, dolů styly fotografií a nalevo pak samospoušť nebo sekvenční snímání. Uprostřed je potvrzovací tlačítko SET, kterým spouštíte již zmíněný rychloovladač. Nejedná se o nic jiného než o stavový displej zobrazený na LCD. Na rozdíl od levnějšího modelu EOS 1000D však lze v tomto zobrazení hodnoty i nastavovat, což považuji za velké plus pro ovládání fotoaparátu. Díky tomu je možno důležitá nastavení zpracovávat velmi rychle a není třeba všechno hledat v menu. Poslední dvě tlačítka už jen slouží ke vstupu do prohlížecího režimu (vlevo) a mazání fotografií (vpravo).

5 Napravo jde dobře vidět zkosení prostoru spouště, která je výrazně naklopena vpřed. Dole je pak slot pro SDHC kartu a vstup pro napájení. Pod krytkou se tedy skrývá slot pro SDHC karty, které jsou rychlým a levným řešením, navíc s vysokou kapacitou.

6 Levá strana je o něco zajímavější. Nejprve je tu krytka několika vstupů a výstupů na těle. Směrem dopředu si můžete pod odjišťovacím tlačítkem objektivu všimnout neoznačené tlačítko pro náhled hloubky ostrosti. Po jeho zmáčknutí fotoaparát přicloní na navolenou clonu. Při vyšších clonách tedy hledáček docela ztmavne. Naopak nahoře je tlačítko pro vyklopení blesku. To je elektronické, takže blesk lze vyklopit pouze u zapnutého fotoaparátu. Na objektivu si vedle zoomovacího prstence můžete všimnout dva posuvníky. Ten níže zapíná optickou stabilizaci, ten výše (skoro nejde vidět) pak přepíná mezi manuálním a automatickým ostřením. Pod gumovou krytkou najdete nahoře konektor dálkového ovládání, AV výstup (i pro USB kabel) a dole je pak HDMI výstup.

7 Zespodu je vidět v ose objektivu kovový závit pro stativ. Nalevo je pak krytka prostoru pro kartu. Dejte pozor, ať ji dobře zavřete. Pod krytkou se skrývá slušný Li-Ion akumulátor s napětím 7,4 V a kapacitou 1080 mah. Podle výrobce to má stačit na 400 snímků při focení přes hledáček a 170 fotografií s Live View. Nový Canon EOS 500D tedy nezapře svůj původ v předchozích modelech značky, dobrý koncept svých předchůdců dále rozvíjí. Nabízí poměrně slušnou výbavu, takže uvidíme, zda má co říci i po stránce kvality snímků.

8 Technické specifikace: Canon EOS 500D s objektivem EF-S 18-55m F3,6-5,6 IS Snímací prvek Efektivní počet pixelů 15,1 MPx Velikost snímače CMOS APS-C (přibližně 22,3 14,9 mm) Čištění snímače ano (automatické při zapnutí a vypnutí, ruční) Rozlišení fotografií (3:2) , , Rozlišení videa Full HD / 20 fps, HD / 30 fps, VGA / 30 fps, zvuk Poměr stran 3:2 Typ barevného filtru RGB Formát záznamu JPEG (Exif 2.2), RAW (12-bit.CR2), MOV (H.264) Optika fotoaparátu (objektiv EF-S 18-55m F3,6-5,6 IS) Značka CANON ZOOM LENS EF-S Upevnění objektivu Canon EF, EF-S Crop faktor 1,6x Optický zoom 3 Rozsah ohnisek (reálný) mm Rozsah ohnisek (přepočet na mm 35mm) Světelnost objektivu F3,5 - F5,6 Rozsah clony F3,5 - F22 (wide), F5,6 - F36 (tele) Mechanická stabilizace ano (lens shift, optická stabilizace) Elektronická stabilizace ne Možnost použití předsádek ano, 58mm závit na filtry Digitální zoom ne Zaostřování Zaostřování TTL auto focus (automatický na jednu nebo více z 9 zón, manuální na jednu z 9 zón) podporuje jednorázové ostření, průběžné AI Servo AF a AI Focus AF, manuální V režimu Live View lze využít zaostřování klasicky zrcátkem nebo snímačem na bázi detekce kontrastu Ostřící vzdálenost 25 cm (od roviny snímače) Pomocné zaostřovací světlo ne (pouze pomocí blesku) Elektronická část Procesor DIGIC IV Měření expozice 35zónové TTL, poměrové (celoplošné), částečné (středové 9%), celoplošné se zdůrazněným středem, bodové (4%) Citlivost ISO AUTO ISO ( ), 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, H (12800) Rychlost závěrky 1/ s, bulb režim Expoziční režimy auto, priorita clony, priorita času, manuál Vyvážení bílé barvy Auto, Denní světlo, Stín, Zataženo, Wolfram. světlo, Bílé zářivkové světlo, Blesk, Uživ. nastavení Scénické režimy Plně automat., Portrét, Krajina, Detail, Sport, Noční portrét, Blesk vyp., Kreativní Auto Samospoušť 2, 10 s, samospoušť s předem určeným počtem snímků (po 10 sekundách 2-10 snímků) Sériové snímání 3,4 fps (JPEG, max. 170 snímků) - fps (RAW, max. 9 snímků) - fps (RAW+JPEG, max. 4 snímky)

9 Bracketing (expoziční, vyvážení bílé) Vestavěný blesk - režimy Zapnutý blesk (synchronizace automatická nebo pevně na 1/200 s, na první nebo druhou lamelu závěrky, korekce -2 EV až +2 EV, měření E-TTL II poměrové nebo průměrové) Vestavěný blesk - dosah směrné číslo 13 při ISO 100, úhel vyzařování srovnatelný s úhlem 17mm objektivu Externí blesk ano (Speedlite EX) Ostatní Hledáček ano, zrcadlový (pentamirror), zvětšení 0,87x, pokrytí 95% horizontálně i vertikálně LCD displej 3,0" LCD, bodů ( pixelů), podpora Live View Digitální výstup USB 2.0, AV, HDMI typ C Paměťové karty SD, SDHC Interní paměť - Napájení Li-Ion akumulátor LP-E5, 7,4 V, 1080 mah (400 snímků, s Live View 170 snímků) Hmotnost 480 gramů (bez karty a baterií), 200 gramů (objektiv) Rozměry 128,8 x 97,5 x 61,9 mm (tělo), 70 68,5mm (objektiv) Barevné varianty černá Standardní příslušenství USB kabel, AV kabel, CD-ROM se softwarem, CD- ROM s manuálem, manuál, krytka na objektiv, krytka vnitřní části objektivu, krytka těla, popruh na krk, akumulátor LP-E5 s nabíječkou a přívodním kabelem Autor: Milan Šurkala

Digitální jednooká zrcadlovka. Bajonet Nikon F (s AF kontakty)

Digitální jednooká zrcadlovka. Bajonet Nikon F (s AF kontakty) TECHNICKÁ SPECIFIKACE NIKON D3500 Typ Digitální jednooká zrcadlovka Upevňovací bajonet Bajonet Nikon F (s AF kontakty) Efektivní obrazový úhel Formát Nikon DX, obrazový úhel je ekvivalentní objektivům

Více

LEICA X2. Leica X à la carte. Luxusní příslušenství. Varianty barvy a struktury kůže. Program à la carte Leica X2. Varianty těla fotoaparátu

LEICA X2. Leica X à la carte. Luxusní příslušenství. Varianty barvy a struktury kůže. Program à la carte Leica X2. Varianty těla fotoaparátu À LA CARTE LEICA X2 Varianty barvy a struktury kůže Leica X à la carte Leica je značka, která má duši a bohatou historii datující se už od roku 1913, kdy Oskar Barnack vyrobil první 35 mm fotoaparát. Leica

Více

E-410. Ultra-kompaktní a ultralehká. Živý náhled

E-410. Ultra-kompaktní a ultralehká. Živý náhled E-410 Ultra-kompaktní a ultralehká Excelentní antiprachový systém extrémně velká 6,4cm antisluneční HyperCrystal LCD Výjimečně snadné ovládání Živý náhled 10 megapixelový Live MOS senzor Nový procesor

Více

E-510. Živý náhled. 10 megapixelový Live MOS senzor Profesionální funkce. Kompaktní a ergonomické provedení

E-510. Živý náhled. 10 megapixelový Live MOS senzor Profesionální funkce. Kompaktní a ergonomické provedení E-510 vestavěný obrazový stabilizátor Excelentní antiprachový systém extrémně velká 6,4cm antisluneční HyperCrystal LCD Nový procesor pro zpracování obrazu Živý náhled 10 megapixelový Live MOS senzor Profesionální

Více

Technické údajedsc-hx20v

Technické údajedsc-hx20v Technické údajedsc-hx20v Příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Objektiv Optický zoom Zoom s čistým obrazem Digitální zoom F Ohnisková vzdálenost (f=

Více

E mm Sada. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání

E mm Sada. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání E-450 14-42 mm Sada Umělecké filtry 100% D-SLR kvalita TruePic III procesor pro ideální reprodukci barev a nízkou hladinu šumu Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru Vestavěný blesk a bezdrátové

Více

Technické údajedsc-h90

Technické údajedsc-h90 Technické údajedsc-h90 Příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Objektiv Optický zoom Zoom s čistým obrazem Digitální zoom F Ohnisková vzdálenost (f= mm)

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Počet: 30

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Počet: 30 Příloha č. 1 - Technické podmínky I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Technické zadání zakázky na dodávku výpočetní techniky pro Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště, Moravské

Více

CENOVKY K DIGITÁLNÍM FOTOAPARÁTŮM C-765 ULTRA ZOOM

CENOVKY K DIGITÁLNÍM FOTOAPARÁTŮM C-765 ULTRA ZOOM CENOVKY K DIGITÁLNÍM FOTOAPARÁTŮM C-765 ULTRA ZOOM 10x optický a 3x digit. zoom Super-makro již od 3cm Autom. i manuální vyvážení bílé 4 vlastní uživatelská nastavení s baterií, USB a AV kabel, Profesionální

Více

Digitální fotoaparát FinePix Real 3D W1

Digitální fotoaparát FinePix Real 3D W1 Digitální fotoaparát FinePix Real 3D W1 Příslušenství v balení: Návod k použití Baterie NP-95 Síťový zdroj AC-5VC Software FinePix Viewer USB kabel Řemínek ten přichytíte k fotoaparátu dle obrázku na str.

Více

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. Typ Efektivní pixely Celkem pixelů. Přibližně 10,1 milionů Přibližně 10,7 milionů

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. Typ Efektivní pixely Celkem pixelů. Přibližně 10,1 milionů Přibližně 10,7 milionů DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ OBRAZOVÝ PROCESOR OBJEKTIV ZAOSTŘOVÁNÍ Efektivní pixely Celkem pixelů EOS-1D Mark III Poměr stran obrazu 03:02 Nízkopásmový filtr Vestavěný/fixní se samočisticí jednotkou

Více

Technické údajedsc-w630

Technické údajedsc-w630 Technické údajedsc-w630 Objektiv Optický zoom Digitální zoom 5x 16 MP přibl. 20x / 10 MP přibl. 6x / 5 MP přibl. 8x / VGA přibl. 36x / 2 MP (16:9) přibl. 12x F 2,6 6,3 Ohnisková vzdálenost (f= mm) Ohnisková

Více

Technické údaje DSC-WX7

Technické údaje DSC-WX7 Technické údaje DSC-WX7 Optický zoom 5x Objektiv Přesný digitální zoom Funkce Smart Zoom Přibl. 20x (celkem) až 36x (ve standardu VGA) F 2,6 6,3 Ohnisková vzdálenost (f= mm) 4,5 22,5 Ohnisková vzdálenost

Více

Nákup Foto a video techniky pro Celní správu

Nákup Foto a video techniky pro Celní správu Nákup Foto a video techniky pro Celní správu Dodavatel: IČ: Obchodní firma nebo název: Sídlo: bank.spojení: zastoupený Jméno, příjmení, pozice ve firmě: telefon: mail: Technická specifikace Parametr počet

Více

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. 28,1 18,7 mm, CMOS. Poměr stran obrazu 03:02 Nízkopásmový filtr

EOS-1D Mark III DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ. 28,1 18,7 mm, CMOS. Poměr stran obrazu 03:02 Nízkopásmový filtr DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OBRAZOVÝ SNÍMAČ OBRAZOVÝ PROCESOR OBJEKTIV ZAOSTŘOVÁNÍ EOS-1D Mark III Typ 28,1 18,7 mm, CMOS Efektivní pixely Přibližně 10,1 milionů Celkem pixelů Přibližně 10,7 milionů Poměr stran

Více

Nákup foto a video techniky pro CS ČR - část 1.

Nákup foto a video techniky pro CS ČR - část 1. Nákup foto a video techniky pro CS ČR - část. Dodavatel: IČ: Obchodní firma nebo název: Sídlo: bank.spojení: zastoupený Jméno, příjmení, pozice ve firmě: telefon: mail: Technická specifikace Parametr instrukce

Více

Typy digitálních fotoaparátů

Typy digitálních fotoaparátů Typy digitálních fotoaparátů Kompaktní digitální fotoaparáty (falešné) digitální zrcadlovky (EVF, ultrazoomy) Pravé zrcadlovky (DSLR) Tzv. digitální stěny ???????????????????????????? Vidíme očima čipu

Více

Fotokurz Jak fotit digitální zrcadlovkou a bezzrcadlovkou LEKTOR: BOHUSLAV BROŽ

Fotokurz Jak fotit digitální zrcadlovkou a bezzrcadlovkou LEKTOR: BOHUSLAV BROŽ Fotokurz Jak fotit digitální zrcadlovkou a bezzrcadlovkou LEKTOR: BOHUSLAV BROŽ Digitální zrcadlovka Zrcadlovka Digitální zrcadlovka SLR (Single Lens Reflex) DSLR (Digital Single Lens Reflex) Digitální

Více

Holubičí modrá. Pigeon blue. Zelená

Holubičí modrá. Pigeon blue. Zelená À LA CARTE LEICA X2 Varianty barvy a struktury kůže Leica X à la carte Leica je značka, která má duši a bohatou historii datující se už od roku 1913, kdy Oskar Barnack vyrobil první 35 mm fotoaparát. Leica

Více

E-450 14-42 mm Sada. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání

E-450 14-42 mm Sada. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. bezdrátové řízení blesků. MOS senzor Výjimečně snadné ovládání E-450 14-42 mm Sada Umělecké filtry 100% D-SLR kvalita TruePic III procesor pro ideální reprodukci barev a nízkou hladinu šumu Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru Vestavěný blesk a bezdrátové

Více

E-420. ovládání 100% D-SLR kvalita

E-420. ovládání 100% D-SLR kvalita E-420 Nejmenší D-SLR* na světě Pohodlná kompozice s živým náhledem spojeným s AF zaostřováním 6.9cm / 2.7'' HyperCrystal II LCD obrazovka Rozpoznání tváře (Face Detection) pro dokonale zaostřené a exponované

Více

E-420. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. ovládání 100% D-SLR kvalita

E-420. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. ovládání 100% D-SLR kvalita E-420 Nejmenší D-SLR* na světě Pohodlná kompozice s živým náhledem spojeným s AF zaostřováním 6.9cm / 2.7'' HyperCrystal II LCD obrazovka Rozpoznání tváře (Face Detection) pro dokonale zaostřené a exponované

Více

E P1 14-42 mm Sada. Olympus Pen: návrat legendy. Specifikace. Typ. Filtr. Obrazový senzor. Živý náhled. Procesor

E P1 14-42 mm Sada. Olympus Pen: návrat legendy. Specifikace. Typ. Filtr. Obrazový senzor. Živý náhled. Procesor E P1 14-42 mm Sada Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Monitorování efektů v reálném čase Funkce

Více

Digitální fotografie

Digitální fotografie Digitální fotografie Mgr. Jaromír Basler jaromir.basler@upol.cz Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci Katedra technické a informační výchovy Digitální fotografie Zachycení obrazu za pomocí

Více

E-520. Vestavěný stabilizátor pro všechny objektivy Excelentní antiprachový systém. Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru 100% D-SLR kvalita

E-520. Vestavěný stabilizátor pro všechny objektivy Excelentní antiprachový systém. Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru 100% D-SLR kvalita E-520 Vestavěný stabilizátor pro všechny objektivy Excelentní antiprachový systém Profesionální funkce 10 megapixelový Live MOS senzor Komfortní LV díky vysoce rychlému AF senzoru 100% D-SLR kvalita 6.9cm

Více

DMC-TZ7EP-R. Nástavec pro blesk (www.inon.co.jp) OPTICKÁ ČÁST objektiv - značka

DMC-TZ7EP-R.  Nástavec pro blesk (www.inon.co.jp) OPTICKÁ ČÁST objektiv - značka Stránka č. 1 z 7 DMC-TZ7EP-R Nástavec pro blesk (www.inon.co.jp) OPTICKÁ ČÁST objektiv - značka objektiv - konstrukce LEICA DC VARIO-ELMAR objektiv - složení 10 čoček v 8 skupinách (2x asférické čočky,

Více

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Filtr

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Filtr E-620 Nejmenší a nejlehčí D-SLR* na světě se zabudovaným stabilizátorem obrazu a kreativními funkcemi! Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor 7 bodový AF systém Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor

Více

OBSAH 1. Úvod... 4. 2. Canon IXUS 75... 5. 3. Nikon Coolpix S200... 6. 4. Kodak EasyShare M873... 7. 5. Olympus FE-140... 8. 6. Symboly...

OBSAH 1. Úvod... 4. 2. Canon IXUS 75... 5. 3. Nikon Coolpix S200... 6. 4. Kodak EasyShare M873... 7. 5. Olympus FE-140... 8. 6. Symboly... Přehled ovládání OBSAH 1. Úvod... 4 2. Canon IXUS 75... 5 3. Nikon Coolpix S200... 6 4. Kodak EasyShare M873... 7 5. Olympus FE-140... 8 6. Symboly... 10 1. ÚVOD Pro ilustraci technických možností a principů

Více

Technické údajeslt-a65vk

Technické údajeslt-a65vk Technické údajeslt-a65vk Naše příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Sbalit vše Držák objektivu Bajonet A společnosti Sony Kompatibilita objektivu Všechny

Více

E PL2. Nádherné snímky. Velmi jednoduše. kruhového ovladače Ultra kompaktní design ve 4 různých barvách

E PL2. Nádherné snímky. Velmi jednoduše. kruhového ovladače Ultra kompaktní design ve 4 různých barvách E PL2 Stylová ikona do kapsy Kombinací uměleckých filtrů získáte neomezené kreativní možnosti HD Video a HDMI ovládání Konektor pro příslušenství 2 Snadné nastavení pomocí kruhového ovladače Ultra kompaktní

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP KAMERA DO AUTOMOBILU F210

UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP KAMERA DO AUTOMOBILU F210 UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP KAMERA DO AUTOMOBILU F210 1. ÚVOD 1.1 Vlastnosti Full HD kamera (1920*1080 @ 30fps) Barevný 2,4 palcový LCD displej Širokoúhlá čočka Detekce pohybu Automatické nahrávání v případě

Více

Specifikace. Typ. Zaostřovací systém. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. Expoziční systém. Živý náhled. Obrazový stabilizátor.

Specifikace. Typ. Zaostřovací systém. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. Expoziční systém. Živý náhled. Obrazový stabilizátor. E P2 Black Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Sklopný elektronický hledáček s vysokým rozlišením a kontrastem* Port pro příslušenství Vysoce

Více

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon Uživatelská příručka www.rollei.cz Začínáme Popis zařízení 1. Gumová krytka 2. Micro USB port 3. Skupina B 4. Skupina A / Nastavení vlastní

Více

PV156 Digitální fotografie Příslušenství Tomáš Slavíček / Vít Kovalčík FI MU, podzim 2012

PV156 Digitální fotografie Příslušenství Tomáš Slavíček / Vít Kovalčík FI MU, podzim 2012 PV156 Digitální fotografie Příslušenství Tomáš Slavíček / Vít Kovalčík FI MU, podzim 2012 Příslušenství Jaký HW potřebuji? Kompakt vs. zrcadlovka Jaký HW si mohu dovolit? Nejen otázka peněz 2 Výměnné objektivy

Více

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_BU_02 Sada: Digitální fotografie Téma: Základy ovládání digitálního fotoaparátu Autor: Mgr. Miloš Bukáček Předmět: Informatika Ročník: 3. ročník osmiletého gymnázia, třída 3.A Využití:

Více

2. Čím budeme fotografovat? Vybíráme digitální fotoaparát

2. Čím budeme fotografovat? Vybíráme digitální fotoaparát 2. Čím budeme fotografovat? Vybíráme digitální fotoaparát Ing. Libor Jakubčík, 2012 CC BY - SA 3.0 http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ Základní rozdělení digitálních fotoaparátů Kompakty zdroj

Více

Technické údajeslt-a35k

Technické údajeslt-a35k Technické údajeslt-a35k Naše příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Držák objektivu Bajonet A společnosti Sony Kompatibilita objektivu Všechny typy objektivů

Více

Technické údajeslt-a77vk

Technické údajeslt-a77vk Technické údajeslt-a77vk Naše příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Sbalit vše Držák objektivu Bajonet A společnosti Sony Kompatibilita objektivu Všechny

Více

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620 E-620 Nejmenší a nejlehčí D-SLR* na světě se zabudovaným stabilizátorem obrazu a kreativními funkcemi! Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor 7 bodový AF systém Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor

Více

DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE

DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE - princip digitalizace obrazu, části fotoaparátů, ohnisková vzdálenost, expozice, EXIF data, druhy digitálních fotoaparátů Princip vzniku digitální fotografie digitální fotoaparáty

Více

E-3. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Živý náhled. Filtr

E-3. Specifikace. Hledáček. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Živý náhled. Filtr E-3 Profesionální pracovní nástroj Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Výkonné zpracování obrazu s novým TruePic III Nejrychlejší

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

Stránka č. 1 z 5 WX7 Digitální kompaktní fotoaparát Pokročilý fotoaparát Cyber-shot s filmy v kvalitě Full HD, velkým displejem LCD a 3D snímáním U místního prodejce Najít místního prodejce CO JE V BALENÍ?

Více

Technické specifikace

Technické specifikace Technické specifikace Typ Digitální jednooká zrcadlovka Upevňovací Bajonet Nikon F (s AF propojením a AF kontakty) bajonet Efektivní obrazový Formát Nikon FX úhel Počet efektivních 24,3 milionu pixelů

Více

TG 870. Vyspělý outdoorový hrdina. Specifikace. Monitor. Obrazový senzor. Objektiv. Digitální zoom

TG 870. Vyspělý outdoorový hrdina. Specifikace. Monitor. Obrazový senzor. Objektiv. Digitální zoom TG 870 Vodotěsný do 15m**, nárazuvzdorný ze 2.1m***, tlakuvzdorný do 100kg**** a mrazuvzdorný do -10 C 16 Megapixelů backlit CMOS Výklopný 3" LCD displej s 920.000 obrazovými body Hybridní (posun objektivu

Více

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620

E-620. Tvůrčí možnosti bez hranic s Olympus E-620 E-620 Nejmenší a nejlehčí D-SLR* na světě se zabudovaným stabilizátorem obrazu a kreativními funkcemi! Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor 7 bodový AF systém Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor

Více

fotoaparátu Asférické optické členy

fotoaparátu Asférické optické členy Obrazový senzor Efektivní počet pixelů 12 MP Uspořádání filtru Filtr primárních barev (RGB) Plné rozlišení 12,7 MP Typ 1/2,3 '' CMOS Objektiv Optický zoom 4 x (širokoúhlý) Ohnisková vzdálenost 4,5-18,0

Více

DSC. Cyber-Shot. DSCHX1.CEE9 9533 11490 10 4905524598735 Revoluce ve světe kompaktních fotoaparátů. HX1 s

DSC. Cyber-Shot. DSCHX1.CEE9 9533 11490 10 4905524598735 Revoluce ve světe kompaktních fotoaparátů. HX1 s HX1.CEE9 9533 11490 10 4905524598735 Revoluce ve světe kompaktních fotoaparátů. HX1 s novým snímačem CMOS!!! Kompaktní digitální fotoaparát Cyber-shot s optickou stabilizací a vysokou citlivostí ISO3200,

Více

E P2. Široké možnosti s portem pro příslušenství. Specifikace. Živý náhled. Typ. Obrazový senzor. Obrazový stabilizátor. Procesor.

E P2. Široké možnosti s portem pro příslušenství. Specifikace. Živý náhled. Typ. Obrazový senzor. Obrazový stabilizátor. Procesor. E P2 Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Sklopný elektronický hledáček s vysokým rozlišením a kontrastem* Port pro příslušenství Vysoce citlivý

Více

E-30. Profesionální nástroj s nejrychlejším zaostřováním a vestavěným obrazovým stabilizátorem.

E-30. Profesionální nástroj s nejrychlejším zaostřováním a vestavěným obrazovým stabilizátorem. E-30 Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Bezdrátový blesk, Více formátů s různými poměry stran pro větší kreativitu Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce citlivý 12,3

Více

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál MCDVR31H Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem Uživatelský manuál Kamera je ideální pro záznam provozu v autě nebo pro jiný mobilní záznam. Zařízení ukládá obraz na SD karty do kapacity 32GB. Rozlišení

Více

Digitální fotografie. Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová

Digitální fotografie. Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová Digitální fotografie Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová Téma sady didaktických materiálů Digitální fotografie I. Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu

Více

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/34. 0185 Moderní škola 21. století Číslo a název šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT klíčové aktivity Název vzdělávací

Více

Specifikace položek nabídky k veřejné zakázce: Dodávka multimediální techniky OPVK

Specifikace položek nabídky k veřejné zakázce: Dodávka multimediální techniky OPVK Příloha č.3 k Výzvě k podání nabídky Specifikace položek nabídky k veřejné zakázce: Dodávka multimediální techniky OPVK - Multimediální technika projektu CZ.1.07/1.1.00/08.0036 REGION - Program environmentální

Více

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Začínáme Popis zařízení 1. Gumová krytka 2. Micro USB port 3. Skupina B 4. Skupina A / Nastavení vlastní funkce 5.

Více

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_BU_01 Sada: Digitální fotografie Téma: Princip, kategorie digitálů Autor: Mgr. Miloš Bukáček Předmět: Informatika Ročník: 3. ročník osmiletého gymnázia, třída 3.A Využití: Prezentace

Více

Ještě lepší snímky s novou α450

Ještě lepší snímky s novou α450 Tisková zpráva 5. ledna 2010 Ještě lepší snímky s novou α450 Nová digitální zrcadlovka od Sony je univerzálním řešením pro fotografy, kteří si chtějí dopřát lepší výbavu Snímač Exmor CMOS (14,2 efektivních

Více

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Spuštění a nabíjení... 3 Popis kamery a ovládacích prvků...

Více

http://www.olympus.cz/consumer/29_digital-camera_xz-1_-_specifications_24023.htm

http://www.olympus.cz/consumer/29_digital-camera_xz-1_-_specifications_24023.htm Stránka č. 1 z 6 XZ-1 - Specifikace Zpět Detaily Specifikace Obsah balení Příslušenství Ocenění Aktualizace firmwaru Vytisknout XZ-1 Materiál těla Hliník / Plastický Ke stažení Kde nakoupit Online pomoc

Více

MY PENTAX ROZMĚRY KOMPAKT VÝKONEM SLR. Nejmenší bez zrcátka. Kvalita snímku a videoklipů. Snadné ovládání

MY PENTAX ROZMĚRY KOMPAKT VÝKONEM SLR. Nejmenší bez zrcátka. Kvalita snímku a videoklipů. Snadné ovládání ROZMĚRY KOMPAKT VÝKONEM SLR MY PENTAX Nejmenší bez zrcátka senzor 12MP back illuminated full HD video, kodek H.264 nová řada speciálních objektivů barva obj. č. set čárový kod EAN bílá 15142 Pentax Q +

Více

Technické údajedsc-hx200v

Technické údajedsc-hx200v Technické údajedsc-hx200v Příslušenství je určené pro konkrétní modely. Specifikace se mohou v různých zemích lišit. Objektiv Optický zoom Zoom s čistým obrazem Digitální zoom F Ohnisková vzdálenost (f=

Více

Příloha č. 1 k č.j. PPR-10448-93/ČJ-2013-990656 - Technická specifikace pro ČÁST A DVI tým PČR (CH-028)

Příloha č. 1 k č.j. PPR-10448-93/ČJ-2013-990656 - Technická specifikace pro ČÁST A DVI tým PČR (CH-028) Příloha č. 1 k č.j. PPR-10448-93/ČJ-2013-990656 - Technická specifikace pro ČÁST A DVI tým PČR (CH-028) 1. Technická specifikace sady pro foto dokumentaci: Jedná se o sady pro foto a video dokumentaci:

Více

Jednotka čištění obrazového snímače, referenční data pro funkci Image Dust Off (vyžaduje volitelný program Capture NX 2)

Jednotka čištění obrazového snímače, referenční data pro funkci Image Dust Off (vyžaduje volitelný program Capture NX 2) Specifikace digitální jednooké zrcadlovky Nikon D90 Typ Typ Upevňovací bajonet Efektivní obrazový úhel Digitální jednooká zrcadlovka Bajonet Nikon F (s AF propojením a AF kontakty) Ekvivalentní objektivu

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor 2) USB konektor 3) Konektor

Více

Nikon F-80. Michal Kupsa

Nikon F-80. Michal Kupsa Michal Kupsa Nikon F-80 je klasická kino-filmová AF zrcadlovka, určená zejména pro náročnější amatéry. Na našem trhu se začala prodávat v roce 2000. Částečně vychází z modelu F-100, ze kterého přebírá

Více

Domácí a venkovní IP kamery / Kamery do auta / Fotopasti / Makety kamer. Kamery. 3/2019 (N)

Domácí a venkovní IP kamery / Kamery do auta / Fotopasti / Makety kamer. Kamery.   3/2019 (N) Kamery Domácí a venkovní IP kamery / Kamery do auta / Fotopasti / Makety kamer www.solight.cz 3/2019 (N) 1D70 Wi-Fi kamera HD kvalita obrazu. HD 720p Vnitřní kamera Detekce pohybu Upozornění na mobil Zabudovaný

Více

III/ 2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/ 2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Metodický list k didaktickému materiálu Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu Autor Jazyk Téma sady didaktických materiálů Téma didaktického materiálu Vyučovací

Více

ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍCH FOTOAPARÁTŮ ČÁST 1.

ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍCH FOTOAPARÁTŮ ČÁST 1. ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ DIGITÁLNÍCH FOTOAPARÁTŮ ČÁST 1. Základní funkce digitálních fotoaparátů Rozšířené možnosti využití digitální techniky 4ME121 / 4ME421 2 ZÁKLADNÍ FUNKCE DIGITÁLNÍCH FOTOAPARÁTŮ ZÁKLADNÍ

Více

Základy digitální fotografie

Základy digitální fotografie Základy digitální fotografie Lekce 2 PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI ZAMĚSTNANCŮ VYBRANÝCH FAKULT MU Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0224

Více

A) Notebook + dockstation + operační systém

A) Notebook + dockstation + operační systém PŘÍLOHA č. 2 A) Notebook + dockstation + operační systém 2 ks v max. ceně s DPH za oba kusy: 2 727 EUR - 66 293, Kč Technické parametry a specifikace: Procesor: 3 MB L3 Cache 2 jádra, 4 thready s frekvencí

Více

E-5. Určena do extrémních situací. Voděvzdorné hořčíkové tělo unikátní antiprachový filtr (SSWF)

E-5. Určena do extrémních situací. Voděvzdorné hořčíkové tělo unikátní antiprachový filtr (SSWF) E-5 Profesionální pracovní nástroj Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Voděvzdorné

Více

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta)

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Uživatelská příručka 1 Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických

Více

HDTV kamera do auta černá skříňka

HDTV kamera do auta černá skříňka HDTV kamera do auta černá skříňka (uživatelská příručka) v1.2 Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických

Více

E PL mm Sada Champagne Gold

E PL mm Sada Champagne Gold E PL1 14-42 mm Sada Champagne Gold Snadné ovládání s vestavěným průvodcem a funkcí ienhance HD Video a HDMI ovládání Ultra kompaktní design ve 4 různých barvách Umělecké Filtry, Vícenásobná expozice, Více

Více

PŘEDNOSTI. 96.5mm. 129 mm. 70cm. PenTec s.r.o., Veleslavínská 19/30, 162 00 Praha 6, tel.: 220610753, 235364664, www.pentax.cz

PŘEDNOSTI. 96.5mm. 129 mm. 70cm. PenTec s.r.o., Veleslavínská 19/30, 162 00 Praha 6, tel.: 220610753, 235364664, www.pentax.cz Rozměry 129 x 96.5 x 70mm Hmotnost (tělo) 590g DIGITÁLNÍ SLR 129 mm 70cm 96.5mm model obj. č. čárový kód K-50 black tělo 10882 0027075233102 K-50 Black + DAL 18-55WR 10893 0027075233218 K-50 Black + DAL

Více

E-5. Určena do extrémních situací. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Živý náhled. Filtr

E-5. Určena do extrémních situací. Specifikace. Typ. Hledáček. Obrazový senzor. Procesor. Živý náhled. Filtr E-5 Profesionální pracovní nástroj Plně křížový vysokorychlostní 11-ti bodový zaostřovací AF systém Vysoce citlivý 12,3 megapixelový Live MOS senzor Vysoce výkonný vestavěný stabilizátor obrazu Voděvzdorné

Více

Kamera do auta DFS-J510

Kamera do auta DFS-J510 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-J510 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)NAHORU 3)MENU 4)DOLŮ 5)mikrofon 6)Reset 7)Power 8)HOLD 9)Mode 10)OK 11)USB 12)HDMI výstup Popis prvků TF Slot TF

Více

XZ 10 Černý. Super-kompaktní, super-světelný objektiv

XZ 10 Černý. Super-kompaktní, super-světelný objektiv XZ 10 Černý 1:1.8-2.7 super světelný, s velkou clounou, 5x širokoúhlým i.zuiko DIGITAL objektivem (26-130mm*) 12 Megapixelů backlit 1/2.3 CMOS 7.6cm/3.0" dotykový LCD displej s rozlišením 920.000 pixelů

Více

XZ 10 Černý. Super-kompaktní, super-světelný objektiv

XZ 10 Černý. Super-kompaktní, super-světelný objektiv XZ 10 Černý 1:1.8-2.7 super světelný, s velkou clounou, 5x širokoúhlým i.zuiko DIGITAL objektivem (26-130mm*) 12 Megapixelů backlit 1/2.3 CMOS 7.6cm/3.0" dotykový LCD displej s rozlišením 920.000 pixelů

Více

Eastman Kodak Company 343 State Street Rochester, New York, 14650 Eastman Kodak Company, 2004 Kodak a Kodak Professional jsou obchodní známky

Eastman Kodak Company 343 State Street Rochester, New York, 14650 Eastman Kodak Company, 2004 Kodak a Kodak Professional jsou obchodní známky Eastman Kodak Company 343 State Street Rochester, New York, 14650 Eastman Kodak Company, 2004 Kodak a Kodak Professional jsou obchodní známky (trademark) Eastman Kodak Company. 2 O vašem fotoaparátu Popis

Více

XZ 10. Super-kompaktní, super-světelný objektiv. Specifikace. Typ. Objektiv. Obrazový senzor. Procesor. ihs Technologie

XZ 10. Super-kompaktní, super-světelný objektiv. Specifikace. Typ. Objektiv. Obrazový senzor. Procesor. ihs Technologie XZ 10 1:1.8-2.7 super světelný, s velkou clounou, 5x širokoúhlým i.zuiko DIGITAL objektivem (26-130mm*) 12 Megapixelů backlit 1/2.3 CMOS 7.6cm/3.0" dotykový LCD displej s rozlišením 920.000 pixelů 1080p

Více

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství Videoendoskopy a příslušenství Strana 2 Úvod Jsme rádi, že vám můžeme představit katalog videoendoskopů a jejich příslušenství. Přenosné videoendoskopy model V55100 a X55100 s velkým barevným LCD displejem,

Více

Informační a komunikační technologie. Základy informatiky. 5 vyučovacích hodin. Osobní počítače, soubory s fotografiemi

Informační a komunikační technologie. Základy informatiky. 5 vyučovacích hodin. Osobní počítače, soubory s fotografiemi Výstupový indikátor 06.43.19 Název Autor: Vzdělávací oblast: Vzdělávací obory: Ročník: Časový rozsah: Pomůcky: Projekt Integrovaný vzdělávací systém města Jáchymov - Mosty Digitální fotografie Petr Hepner,

Více

E PL Kit Stříbrný

E PL Kit Stříbrný E PL3 1442 Kit Stříbrný 12.3 Megapixel Live MOS snímač 3" výklopná LCD obrazovka pro focení ze všech možných úhlů Chytrá nastavení pro zdokonalení fotek přímo ve fotoaparátu Příslušenství k podvodním pouzdrům

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Návod na použití 2 BDVR HD IR Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor

Více

MP5. Příručka pro rychlé spuštění

MP5. Příručka pro rychlé spuštění MP5 Příručka pro rychlé spuštění Názvy součástí Shora Tlačítko spouště Reproduktor Tlačítko Zap./Vyp. Zepředu Blesk Indikátor samospouště Oko pro zavěšení na krk Objektiv Mikrofon Zdola Kryt baterií Objímka

Více

E P3 1442 Kit Černý. Nadčasový design určený k vysokému výkonu. Specifikace. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. 12.3 Megapixel Live MOS snímač

E P3 1442 Kit Černý. Nadčasový design určený k vysokému výkonu. Specifikace. Typ. Obrazový senzor. Procesor. Filtr. 12.3 Megapixel Live MOS snímač E P3 1442 Kit Černý FAST (Frequency Acceleration Sensor Technology) AF, nejrychlejší zaostřovací AF systém na světě* 3" OLED dotykový displej pro brilantní zobrazení fotek i přehrávání videí ze všech úhlů

Více

Vaše dobrodružství s fotoaparáty EOS začíná zde. you can

Vaše dobrodružství s fotoaparáty EOS začíná zde. you can Vaše dobrodružství s fotoaparáty EOS začíná zde you can Pozoruhodná kvalita obrazu Fotoaparát EOS 600D poskytuje snímky a filmy, které jsou plné detailů a bohaté na barvy a tóny, zásluhou 18megapixelového

Více

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) HDMI Obsah

Více

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) port zadního

Více

E P Kit Černý. Nadčasový design určený k vysokému výkonu

E P Kit Černý. Nadčasový design určený k vysokému výkonu E P3 1442 Kit Černý FAST (Frequency Acceleration Sensor Technology) AF, nejrychlejší zaostřovací AF systém na světě* 3" OLED dotykový displej pro brilantní zobrazení fotek i přehrávání videí ze všech úhlů

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Kamera do auta HQS-205B je zařízení pro nenáročné uživatele, kterým

Více

E P Kit Černý. Nadčasový design určený k vysokému výkonu

E P Kit Černý. Nadčasový design určený k vysokému výkonu E P3 1442 Kit Černý FAST (Frequency Acceleration Sensor Technology) AF, nejrychlejší zaostřovací AF systém na světě* 3" OLED dotykový displej pro brilantní zobrazení fotek i přehrávání videí ze všech úhlů

Více

Tento dokument byl vytvořen 14.10.2009 http://www.sony.cz

Tento dokument byl vytvořen 14.10.2009 http://www.sony.cz Česká republika DSC-TX1 Tento dokument byl vytvořen 14.10.2009 http://www.sony.cz Mimořádně tenký a stylový fotoaparát s vynikající kvalitou obrazu a pokročilými funkcemi fotografování Provedení DSC-TX1S

Více

TECHNIKA FOTOAPARÁTY, DATA A PŘÍSLUŠENSTVÍ ČÁST 1.

TECHNIKA FOTOAPARÁTY, DATA A PŘÍSLUŠENSTVÍ ČÁST 1. TECHNIKA FOTOAPARÁTY, DATA A PŘÍSLUŠENSTVÍ ČÁST 1. Možnosti a uplatnění digi-fotografie Principy práce digi-fotoaparátu Parametry, funkce a typy digi-fotoaparátu Technika a příslušenství TYPY DIGITÁLNÍCH

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Začínáme Představení produktu 1 Microphone LED světlo/blesk 3 Zrcadlo (pro vlastní portrét 4 Čočka 5 Klip 6 Držák řemínku 7 Přepínač režimu: 3 4 5 7 8 Kamera ( 6 Diktafon ( Fotoaparát

Více

E PL Kit Stříbrný

E PL Kit Stříbrný E PL3 1442 Kit Stříbrný 12.3 Megapixel Live MOS snímač 3" výklopná LCD obrazovka pro focení ze všech možných úhlů Chytrá nastavení pro zdokonalení fotek přímo ve fotoaparátu Příslušenství k podvodním pouzdrům

Více

DS-430DVRHD. Uživatelská příručka. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby

DS-430DVRHD. Uživatelská příručka. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby DS-430DVRHD FULL HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka Uživatelská příručka Předmluva Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím

Více

BDVR 2.5. Návod na použití

BDVR 2.5. Návod na použití Vážený zákazníku! Děkujeme Vám, za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis Zařízení 2 1) SD slot 2) Zelená LED (spuštěné zařízení)

Více

product_details1 - Digitální fotoaparáty - Digitální zrcadlovky - Amatérské - D7000

product_details1 - Digitální fotoaparáty - Digitální zrcadlovky - Amatérské - D7000 Stránka č. 1 z 6 Nikon global Fotoaparát D7000 kombinující špičkové nejmodernější technologie v těle překvapivě malých rozměrů znamená novou éru všestranných tvůrčích fotografických nástrojů. Přístroj

Více