Reaktivní. Připraveno k okamžitému použití. Počet barevných variant. Typ hladítka pro aplikaci. Způsob aplikace. Tloušťka vrstvy lepidla

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Reaktivní. Připraveno k okamžitému použití. Počet barevných variant. Typ hladítka pro aplikaci. Způsob aplikace. Tloušťka vrstvy lepidla"

Transkript

1

2

3 ikony Popis výrobku 2-složkový výrobek Reaktivní 2-složkový výrobek Připraveno k okamžitému použití Podíl záměsové vody Flexibilní výrobek Rychletvrdnoucí výrobek Počet barevných variant Způsob aplikace Min a Max teplota pro zpracování Typ hladítka pro aplikaci Způsob aplikace Způsob míchání Doba zavadnutí Zpracovatelnost Max tloušťka vrstvy Tloušťka vrstvy lepidla Šíře spáry Hloubka spáry Oblasti použití Pro lepené fasády Velkoformátová dlažba Pro podlahové topení Pro průmyslové podlahy Pro bazény Pro lepení na původní dlažbu Vysvětlivky Venkovní stěny Vnitřní stěny Venkovní podlahy Balení: možnosti balení jednotlivých výrobků A/C: A = skladový výrobek s běžnou zásobou ve skladech výrobce C = výrobek na objednávku (dostupnost k ověření na Zákaznickém oddělení) Vnitřní podlahy Střechy Zvuková izolace Poznámky: doplňující informace k výrobku DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: před aplikací všech produktů uvedených v tomto katalogu si pozorně přečtěte Technický list daného produktu, jehož aktuální verzi naleznete na popř. kontaktujte Technické oddělení Technokolla tak, aby byl na konkrétní případ použit vhodný výrobek správný způsobem. K aplikaci doporučujeme originální příslušenství a nářadí Technokolla, které naleznete v poslední kapitole katalogu.

4 kvalitní volba Spolehlivé výrobky, technický výzkum, zákaznický servis: jednoduše standard kvality Technokolla. Standard, na kterém je založena celá společnost a zároveň denní praxe pro všechny zaměstnance na různých pozicích. Rozhodnutí nabízet pouze produkty nejvyšší kvality, schopné čelit výzvám neustále se zvyšujících nároků a nezadržitelnému vývoji trhu, se ukazuje jako úspěšná strategie. Tento cíl, tzn. kvalita zahrnující neustálý výzkum a vývoj nových technologií, která plnohodnotně uspokojí požadavky stavebního průmyslu. Laboratoře Technokolla, které jsou zdrojem projektů a nápadů produkující extrémní technologické produkty s nejvyššími standardy. Testy, zkoušky a experimenty nikdy nekončí a prezentují Technokolla Technology, tzn. množství systémů, procesů a technologií vytvářených s ohledem na neustálý vývoj výrobků Technokolla. Cíl společnosti Technokolla značit produkty známkou CE dle nejpřísnějších evropských a mezinárodních standardů a dodržovat nejvyšší kvalitu na všech úrovních se potvrzuje jako správná obchodní politika.

5 Technokolla Technology Prach již není problém "NO DUST SYSTEM" snižuje emise prachu až o 95%. Všechny produkty označené obchodní značkou "HD" významně snižují prašnost. Tudíž neškodí zdraví obkladačů a zároveň vytvářejí na pracovišti čistější a zdravější prostředí. Bio ekologické produkty Technokolla již více než 10 let vyvíjí bio-ekologické produkty s cílem "stavět v souladu s přírodou". Využívání recyklovatelných materiálů s nízkým vlivem a dopadem na okolí je jedna ze zásad společnosti respektující životní prostředí. Ionty stříbra pro zdravější domov "SILVER ACTIVE SYSTEM" je jediný aktivní systém použitý ve spárovacích hmotách POWERCOLOR, který zahajuje revoluci ve světě cementových spárovacích hmot. Díky speciálním vlastnostem iontů stříbra, tyto spárovací hmoty působí jako prevence proti plísním a zabraňují množení bakterií, díky dlouho trvající aktivní ochraně na povrchu spárovací hmoty. Pro život v čistém a zdravém prostředí použijte Silver Active technologii. Certifikováno laboratořemi Centro Ceramico Bologna. Vysoce výtěžné produkty Laboratoře Technokolla vyvinuly "HIGH PERFORMANCE SYSTEM" - absolutně zlomovou recepturu, jejímž přidáním do lepících malt a lepidel se zvyšuje jejich výkon, zatímco znatelně snižuje spotřeba a tudíž celkové náklady na realizaci. Zastavte bakterie Účinná bariéra proti bakteriím to je "MICROSHIELD SYSTEM". Nová technologie aplikovaná do cementových spárovacích hmot. Bakteriostatický systém brání růstu mikroorganismů a plísní, které bývají původci poškození obkládaných ploch. V místech vyžadujících vysoké hygienické standardy je "MICROSHIELD SYSTEM" ideálním řešením. Certifikováno laboratořemi Centro Ceramico Bologna. Jak udržet barvy stálé a jasné Speciální technologie "COLOR SAVE SYSTEM" zajišťuje všem složkám cementových spárovacích hmot barevnou stálost. Chrání před změnami v odstínech a garantuje perfektní vzhled na stěnách i podlahách. Jasné i pastelové tóny zůstanou nezměněné i po letech. Proti vodě a vlhkosti Se systémem "WATER REPELLENT" snadno ochráníte stěny a podlahy proti vlhkosti a zajistíte zdravé prostředí vašeho domova. Díky této nové technologii vyvinuté laboratořemi Technokolla, se cementové spárovací hmoty stanou vodě odpudivými, tzn. neschopné absorbovat vodu.

6 stavíme na kvalitě Téměř všechny výrobky Technokolla jsou opatřeny označením CE, osvědčení o shodě s požadavky EU pro stavební materiály. Tato značka potvrzuje kvalitu a vysoké standardy produktů od výrobce provádějícího výzkum a vývoj. Po letech vývoje a zkušeností nabízí Technokolla vyspělé i průkopnické výrobky, které splňují nejvyšší požadavky trhu. Všechny výrobky vyhovují nejpřísnějším evropským standardům (EN) jak v otázce kvality, tak i bezpečnosti. LEPIDLA PRO OBKLADOVÉ PRVKY NORMA EN Tato norma nastavuje podmínky a metody pro klasifikaci lepidel pro pokládku obkladů a dlažeb z keramiky a podobných materiálů. C cementová lepidla Cementové práškové lepidlo, které se smíchá s vodou (popř. jinými doporučenými tekutinami) před samotnou aplikací na stavbě. D disperzní lepidla Lepící pasty na bázi organických polymerů ve vodném roztoku, které jsou připraveny k okamžitému použití. R lepidla z tvrditelných pryskyřic Lepidla na bázi dvou či více složek, které se míchají před samotnou aplikací na stavbě a která fungují na principu chemické reakce. Každá z těchto tří kategorií je rozdělena do dvou podskupin vzhledem k výsledkům testů přídržnosti: TŘÍDA 1 Lepidlo pro běžné použití TŘÍDA 2 Lepidlo pro náročnější aplikace V případě dalších dodatečných vlastností jsou lepidla označena takto: F T E Rychle tvrdnoucí lepidlo Lepidlo se sníženým skluzem (tixotropní) Lepidlo s prodlouženou dobou zavadnutí S1 Deformovatelné lepidlo s elasticitou větší než 2,5 mm S2 Vysoce deformovatelné lepidlo s elasticitou větší než 5 mm SPÁROVACÍ HMOTY NORMA EN Tato norma nastavuje podmínky a metody pro klasifikaci spárovacích hmot pro keramické a obdobné obkladové prvky. Rozlišujeme 2 základní kategorie: CG cementové spárovací hmoty Cementová spárovací hmota, která se smíchá s vodou (popř. jinými doporučenými tekutinami) před samotnou aplikací na stavbě. RG spárovací hmoty z tvrditelných pryskyřic Spárovací hmota na bázi dvou či více složek, které se míchají před samotnou aplikací na stavbě a která fungují na principu chemické reakce. Cementové spárovací hmoty dělíme podle dalších vlastností do dvou skupin: TŘÍDA 1 TŘÍDA 2 Běžná spárovací hmota splňující minimální požadavky Zlepšená spárovací hmota splňující dodatečné požadavky: W A snížená nasákavost vysoká odolnost proti otěru Všechny cementové spárovací hmoty Technokolla jsou klasifikovány jako CG2 WA.

7 PŘEDMÍCHANÉ POTĚROVÉ SMĚSI NORMA EN Tato evropská norma stanovuje požadavky na malty určené ke zhotovení potěrů ve vnitřním prostředí. Norma rozlišuje potěry podle použitých pojiv. Pro potěry na cementové bázi (označené zkratkou CT) norma vyžaduje splnění požadavků na pevnost v tlaku, pevnost v tahu za ohybu a odolnost proti ohni. CT Cementový potěr C Pevnost v tlaku po 28 dnech (N/mm 2 ) F Pevnost v tahu za ohybu po 28 dnech (N/mm 2 ) HYDROIZOLACE NORMA EN Tato norma stanovuje podmínky klasifikace tekutých hydroizolačních výrobků použitých pod keramickými obkladovými prvky v interiérech a exteriérech. Dělí hydroizolace na tři kategorie: CM Cementové hydroizolace DM Tekuté disperzní hydroizolace RM Tekuté reaktivní hydroizolace Každá výše uvedená kategorie může disponovat doplňkovým označením: O1 O2 P Přemostění trhlin při nízkých teplotách (-5 C) Přemostění trhlin při nízkých teplotách (-20 C) Odolné proti chlorované vodě (např. v bazénech)

8 Spojení mezi společností a zákazníkem. Nástroj vytvořený pro zjednodušení práce architektům, projektantům, prodejcům i obkladačům. Internetové stránky zahrnují přehled nad kompletní nabídkou produktů, včetně Technických listů, Bezpečnostních listů a Prohlášení o vlastnostech připravených k tisku nebo ke stažení. Zároveň máte k dispozici speciální sekce, kde si můžete zkalkulovat spotřebu materiálu nebo nalézt systémová řešení pro různé aplikace. Novinky i produkty jsou v sekcích sestaveny tak, aby vyhovovaly všem návštěvníkům a nabídly všeobecný pohled na svět Technokolla. v Technické listy: nejčerstvější aktualizace technických listů ke kompletnímu portfóliu výrobků naleznete vždy na

9 Technokolla na internetu Aktuality, Výrobky, Dokumenty, Výpočet spotřeby materiálu, Systémy, Distributoři Hledat podle: Produkty: kompletní produktové řady vč. certifikace a dokumentace Aktuality: sledujte novinky na našem webu Distributoři: najděte si svého nejbližšího prodejce profesionální stavební chemie Technokolla Speciální sekce: Výpočet spotřeby materiálu a Technokolla Systémy

10 10

11 příprava podkladu Správná příprava podkladu je jedinou zárukou trvale kvalitních výsledků, jak po stránce technické, tak i po stránce estetické. Pro dosažení perfektního výsledku musí být podklad dostatečně mechanicky odolný a musí být navržen a realizován tak, aby se zabránilo jeho smršťování a tím způsobenému odtržení podlahové krytiny či jiné nedokonalosti. DET-ACIDO DET-BASICO FS GAP GAP-R ISOFONIKO...31 ISOFONIKO-R KRONOS...12 MONOKRONOS...13 PLAN PLAN PLAN PLAN-30F...18 PLAN-EXT...19 PRIMER PRIMER-T QUARTZ R-EVOLUTION HD...24 RASO RASORAPID...21 REPAIR TC-MAS TIMER Profesionální stavební chemie 11

12 příprava podkladu kronos KRONOS je hydraulické pojivo (k mísení s betonářským štěrkopískem frakce 0/8) pro realizaci vnitřních i vnějších potěrů tloušťky 3-6 cm bez smrštění a s rychlou hydratací, takže kladení dlaždic lze provádět již po 24 hod.** Ideální pro všechny druhy krytin a podlahové vytápění. velmi jemný šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI absence smršťování, rychlé tvrdnutí, vynikající možnosti finální úpravy povrchu SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,8-2,5 kg/m 2 na cm tloušťky Mísit s betonářským štěrkopískem frakce 0/8 v poměru 25 kg KRONOS na kg štěrkopísku a l vody - Realizace plovoucích nebo kotvených potěrů s tloušťkou od 3 do 6 cm v soukromých nebo průmyslových prostředích. Obkládat lze keramickými dlaždicemi, parketami, pružnými materiály a přírodním kamenem. - Ideální pro podlahové vytápění. - Při použití materiálu KRONOS není potřeba přidávat do hmoty plastifikátory. TECHNICKÁ DATA Povrch pochozí po: 12 hod.** Pokládka dlaždic po: 24 hod.** KÓD BALENÍ PALETA EUROPALETA A/C (TKR 103)* 25 kg pytel 1500 kg A (TKR 104)* 25 kg pytel 1000 kg C Míchadlo / pumpa Hladítko hladké 10 cm 5-35 C 60 min * Prodej pouze na celé palety ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 12

13 příprava podkladu monokronos MONOKRONOS je předmíchaná malta k přímému provádění vnitřních a vnějších potěrů tloušťky 3-6 cm bez smrštění a s rychlou hydratací, takže kladení dlaždic lze provádět již po 24 hod.** Ideální pro všechny druhy krytin a podlahové vytápění. granulovaný, šedé barvy ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI absence smršťování, rychlé tvrdnutí, vynikající možnosti finální úpravy povrchu SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA kg/m 2 na cm tloušťky - Realizace plovoucích nebo kotvených potěrů s tloušťkou od 3 do 6 cm v soukromých nebo průmyslových prostředích. Obkládat lze keramickými dlaždicemi, parketami, pružnými materiály a přírodním kamenem. - Ideální pro podlahové vytápění. - Při použití materiálu MONOKRONOS není potřeba přidávat do hmoty plastifikátory. - Z praktického hlediska je MONOKRONOS ideálním výrobkem pro rekonstrukce, zejména v historických centrech, kde bývá obtížné dovážet a skladovat příměsový písek. Míchadlo / pumpa Hladítko hladké 5-35 C 60 min TECHNICKÁ DATA Povrch pochozí po: 12 hod.** Pokládka dlaždic po: 24 hod.** 6 cm KÓD BALENÍ PALETA EUROPALETA A/C (TKR 183)* 25 kg pytel 1400 kg A (TKR 184)* 25 kg pytel 1000 kg C * Prodej pouze na celé palety ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 13

14 příprava podkladu timer-2 TIMER-2 je hydraulické pojivo (k mísení s betonářským štěrkopískem frakce 0/8) pro realizaci vnitřních potěrů tloušťky 3-6 cm bez smrštění a s ultra rychlou hydratací, takže kladení dlaždic lze provádět již po 4 hod.** a dřevěné, vinylové a PVC podlahy po 24 hod.** Ideální pro všechny druhy krytin, podlahové vytápění a prostory vyžadující okamžité pokládání. velmi jemný šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI absence smršťování, ultra rychlé tvrdnutí, vynikající možnosti finální úpravy povrchu SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 3,5-4 kg/m 2 na cm tloušťky Mísit s betonářským štěrkopískem frakce 0/8 v poměru 20 kg TIMER-2 na kg štěrkopísku a 9 l vody - Realizace plovoucích nebo kotvených potěrů s tloušťkou od 3 do 6 cm v soukromých nebo průmyslových prostředích. Obkládat lze keramickými dlaždicemi a přírodním kamenem již po 4 hod.**, parketami, pružnými materiály po 24 hod.** - Ideální pro podlahové vytápění. - Při použití materiálu TIMER-2 není potřeba přidávat do hmoty plastifikátory. TECHNICKÁ DATA Povrch pochozí po: 2-3 hod.** Pokládka dlaždic po: 4 hod.** Míchadlo / pumpa Hladítko hladké 10 cm 5-35 C 20 min KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKR 122)* 20 kg pytel 800 kg A * Prodej pouze na celé palety ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 14

15 příprava podkladu plan-10 PLAN-10 je 1-složková samonivelační cementová hmota vysoké mechanické odolnosti pro vyrovnání a vyhlazení vnitřních ploch. Může být aplikována ručně nebo strojně v tloušťce vrstvy 2-10 mm jako vyrovnávka pod všechny typy tvrdých podlahových krytin (keramická nebo kamenná dlažba), dřevěné podlahy, všechny druhy plovoucích podlah, PVC, vinyl a lepené dřevěné podlahy. Je rovněž vhodná pro podlahové vytápění a splňuje atest pro pojezd kolečkovou židlí. Pochozí po 3 hod.** a pokládka dlažby po 24 hod.** načervenalý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, vysoká mechanická odolnost, vynikající adhezivní schopnosti, rychlé vytvrzení, tloušťka vrstvy až 10 mm, dokonale hladký povrch, čerpatelné SKLADOVÁNÍ 8 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,4 kg/m 2 na mm tloušťky Míchadlo / pumpa 24±1% - Realizace vyrovnávacích vrstev s tloušťkou od 2 do 10 mm v soukromých nebo průmyslových prostředích, na které je možné klást dlaždice, parkety, pružné materiály nebo laky pro průmyslové podlahy po 24 hod.** Vhodné pro podlahové vytápění C PODKLADY - Cementové potěry s nízkou absorpcí. - Potěry z materiálů KRONOS, MONOKRONOS nebo TIMER-2. - Cementové potěry s velmi vysokou absorpcí, z anhydritu nebo potěry s podlahovým vytápěním. - Leštěné betonové potěry, průmyslové podlahy, podlahy z PVC, linolea nebo vinylu, staré podlahy z keramiky nebo mramoru. po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 TECHNICKÁ DATA Množství vody na 1 balení: 6 l / 25 kg Povrch pochozí po: 3-4 hod.** Pokládka dlaždic po: hod.** KÓD BALENÍ PALETA EUROPALETA A/C (TKR 141) 25 kg pytel 1500 kg A (TKR 142) 25 kg pytel 1000 kg C Hladítko šavle 10 mm CT C3 0 F7 20 min ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 15

16 příprava podkladu plan-15 PLAN-15 je 1-složková samonivelační cementová hmota pro vyrovnání a vyhlazení vnitřních ploch. Může být aplikována ručně nebo strojně v tloušťce vrstvy 3-15 mm jako vyrovnávka pod všechny typy tvrdých podlahových krytin (keramická nebo kamenná dlažba), dřevěné podlahy a všechny druhy plovoucích podlah. Je rovněž vhodná pro podlahové vytápění. Pochozí po 6 hod.** a pokládka po hod.** šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, pro malé i velké plochy, výborná tekutost a zpracovatelnost, velmi omezené smrštění, vysoká přídržnost, tloušťka vrstvy až 15 mm, dokonale hladký povrch, čerpatelné SKLADOVÁNÍ 9 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,55 kg/m 2 na mm tloušťky Míchadlo / pumpa 22±1% PLAN-15 může být aplikován ručně nebo strojně v tloušťce vrstvy 3-15 mm jako vyrovnávka pod všechny typy tvrdých podlahových krytin, například keramická nebo kamenná dlažba, dřevěné podlahy, všechny druhy plovoucích podlah, atd C PODKLADY - Cementové potěry s nízkou absorpcí. - Potěry z materiálů KRONOS, MONOKRONOS nebo TIMER-2. - Cementové potěry s velmi vysokou absorpcí, z anhydritu nebo potěry s podlahovým vytápěním. - Leštěné betonové potěry, průmyslové podlahy, podlahy z PVC, linolea nebo vinylu, staré podlahy z keramiky nebo mramoru. po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 Hladítko šavle 15 mm 30 min TECHNICKÁ DATA Množství vody na 1 balení: 5,5 l / 25 kg Povrch pochozí po: 6 hod.** Pokládka dlaždic po: hod.** KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C kg pytel 1000 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 16

17 příprava podkladu plan-30 PLAN-30 je 1-složková samonivelační cementová hmota vysoké mechanické odolnosti pro vyrovnání a vyhlazení vnitřních ploch. Může být aplikována ručně nebo strojně v tloušťce vrstvy 5-30 mm jako vyrovnávka pod všechny typy tvrdých podlahových krytin (keramická nebo kamenná dlažba), dřevěné podlahy, všechny druhy plovoucích podlah, PVC, vinyl a lepené dřevěné podlahy. Je rovněž vhodná pro podlahové vytápění a splňuje atest pro pojezd kolečkovou židlí. Pochozí po 3 hod.** a pokládka dlažby po hod.** granulovaný načervenalý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, vysoká mechanická odolnost, vynikající adhezivní schopnosti, rychlé vytvrzení, tloušťka vrstvy až 10 mm, dokonale hladký povrch, čerpatelné SKLADOVÁNÍ 8 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,4 kg/m 2 na mm tloušťky - Realizace vyrovnávacích vrstev s tloušťkou od 5 do 30 mm v soukromých nebo průmyslových prostředích, na které je možné klást dlaždice, parkety, pružné materiály nebo laky pro průmyslové podlahy po 24 hod. ** Vhodné pro podlahové vytápění. PODKLADY - Cementové potěry s nízkou absorpcí. - Potěry z materiálů KRONOS, MONOKRONOS nebo TIMER-2. - Cementové potěry s velmi vysokou absorpcí, z anhydritu nebo potěry s teplovodním podlahovým vytápěním. - Leštěné betonové potěry, průmyslové podlahy, podlahy z PVC, linolea nebo vinylu, staré podlahy z keramiky nebo mramoru. po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 TECHNICKÁ DATA Množství vody na 1 balení: 5,75 l / 25 kg Povrch pochozí po: 2-3 hod.** Pokládka dlaždic po: hod.** KÓD BALENÍ PALETA EUROPALETA A/C (TKR 201) 25 kg pytel 1500 kg A (TKR 202) 25 kg pytel 1000 kg A Míchadlo / pumpa Hladítko šavle 30 mm 23±1% 5-30 C 25 min Teplovodní ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 17

18 příprava podkladu plan-30f PLAN-30F je 1-složková samonivelační cementová hmota vyztužená vlákny pro vyrovnání a vyhlazení vnitřních ploch. Může být aplikována ručně nebo strojně v tloušťce vrstvy 3-30 mm jako vyrovnávka pod všechny typy tvrdých podlahových krytin (keramická nebo kamenná dlažba), dřevěné podlahy, všechny druhy plovoucích podlah, PVC, vinyl a lepené dřevěné podlahy. Je rovněž vhodná pro podlahové vytápění a splňuje atest pro pojezd kolečkovou židlí. Pochozí po 3 hod.** a pokládka dlažby po 6 hod.** šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, vhodné i pro plochy zatížené pojezdem kolečkových židlí, výborná tekutost a zpracovatelnost, obsahuje mikrovýztuž redukující smrštění, tloušťka vrstvy až 30 mm, dokonale hladký povrch, čerpatelné SKLADOVÁNÍ 9 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,55 kg/m 2 na mm tloušťky - PLAN-30F může být aplikován ručně nebo strojně v tloušťce vrstvy 3-30 mm jako vyrovnávka před následnou pokládkou keramické nebo kamenné dlažby, dřevěných podlah, cementových stěrek a měkkých krytin (PVC, vinyl, linoleum). PODKLADY - Cementové potěry s nízkou absorpcí. - Potěry z materiálů KRONOS, MONOKRONOS nebo TIMER-2. - Cementové potěry s velmi vysokou absorpcí, z anhydritu nebo potěry s podlahovým vytápěním. - Leštěné betonové potěry, průmyslové podlahy, podlahy z PVC, linolea nebo vinylu, staré podlahy z keramiky nebo mramoru. po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 Míchadlo / pumpa Hladítko šavle 30 mm 22±1% 5-30 C 30 min TECHNICKÁ DATA Množství vody na 1 balení: 5,75 l / 25 kg Povrch pochozí po: 3 hod.** Pokládka dlaždic po: 6 hod.** KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C kg pytel 1000 Kg A CT C3 0 F7 ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 18

19 příprava podkladu plan-ext PLAN-EXT je 1-složková samonivelační cementová hmota pro vyrovnání a vyhlazení vnitřních i vnějších ploch. Může být aplikována ručně nebo strojně v tloušťce vrstvy 3-10 mm jako vyrovnávka pod všechny typy tvrdých podlahových krytin (keramická nebo kamenná dlažba), dřevěné podlahy a všechny druhy plovoucích podlah. Je rovněž vhodná pro podlahové vytápění. Pochozí po 6 hod.** a pokládka po 48 hod.** šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, pro interiér i exteriér, tloušťka vrstvy až 10 mm, dokonale hladký povrch, čerpatelné SKLADOVÁNÍ 8 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,4 kg/m 2 na mm tloušťky Míchadlo / pumpa 23±1% - Realizace interiérových i exteriérových vyrovnávacích vrstev s tloušťkou od 3 do 10 mm v soukromých nebo průmyslových prostředích, na které je možné klást dlaždice, použít laky pro průmyslové podlahy. - Vhodné pro podlahové vytápění. - Vhodné pro balkóny, terasy a garáže. PODKLADY Cementové potěry, beton. Hladítko hladké 5-30 C 20 min TECHNICKÁ DATA Množství vody na 1 balení: 5,75 l / 25 kg Povrch pochozí po: 6-8 hod.** Pokládka dlaždic po: 48 hod.** 10 mm KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKR 208) 25 kg pytel 1000 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 19

20 příprava podkladu raso RASO je tixotropní stěrková malta pro vyrovnání zděných, omítaných a betonových podkladů v celkové tloušťce 2-10 mm. Použitelná v interiéru i exteriéru, na zeď i podlahu. Ideální do bazénu a na podlahové vytápění. Pokládka po 36 hod.** bílý nebo šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, vynikající zpracovatelnost, výborná přídržnost, tloušťky až do 10 mm, stříkatelný omítacím strojem, pro interiér i exteriér SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,6-1,7 kg/m 2 na mm tloušťky - Vyhlazovací vrstvy od 2 do 10 mm, podlahy i stěny, interiéry i exteriéry. - Obytné i průmyslové objekty s pokládkou těžkých povrchových vrstev, dlažby a přírodního kamene. - Pro bazény a podlahové vytápění. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, cihly, beton, betonové tvárnice*. * Max vrstva 5 mm vyztužená sklolaminátovou sítí. TECHNICKÁ DATA Množství vody na 1 balení: 5 l / 25 kg Pokládka dlaždic po: hod.** Míchadlo / pumpa 5-35 C 4 h 20±1% Hladítko hladké 10 mm KÓD BALENÍ BARVA PALETA A/C (TKS 101) 25 kg pytel Grey (šedá) 1500 kg A (TKS 103) 25 kg pytel White (bílá) 1500 kg C ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 20

21 příprava podkladu rasorapid RASORAPID je tixotropní stěrková malta s ultra rychlým vytvrzením pro vyrovnání zděných, omítaných a betonových podkladů v celkové tloušťce 2-20 mm. Použitelná v interiéru, na zeď i podlahu. Ideální pro vyhlazení schodnic, hran a na podlahové vytápění. Pokládka po 4-6 hod.** šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, nestékající (tixotropní), výborná zpracovatelnost, rychletuhnoucí, výborná přídržnost, pro vrstvy tloušťky až 20 mm, bez smršťování SKLADOVÁNÍ 8 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,4-1,6 kg/m 2 na mm tloušťky - Vyrovnávání vrstev tloušťky 2 až 20 mm v interiéru pro obytné i průmyslové budovy. Lze obkládat keramickými prvky i přírodním kamenem. - Záplaty podkladů (po 4-6 hod.** možno obkládat keramikou či přírodním kamenem). - Pro získání vrstvy ve větší tloušťce (až 35 mm) přidejte k přípravku RASORAPID písek s granulometrií 1-3 mm odpovídající 30% hmotnosti přípravku. - Vyhlazení (sanace) schodů, pilířových hran a betonových fabrikátů. Míchadlo / pumpa 20±1% 5-30 C PODKLADY Cementové omítky, cihly, beton, betonové tvárnice*. * Max vrstva 2 mm vyztužená sklolaminátovou sítí. Hladítko hladké 15 min TECHNICKÁ DATA Množství vody na 1 balení: 4,5 l / 25 kg Povrch pochozí po: 2-3 hod.** Pokládka dlaždic po: 4-6 hod.** 20 mm KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKS 123) 25 kg pytel Grey (šedá) 1000 kg C CT C35 F7 ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 21

22 příprava podkladu gap GAP je tixotropní technická malta zesílená vlákny určená pro přípravu podkladů a obnovu fasád bez smrštění. Použitelná v interiéru i exteriéru, na zeď i podlahu. Jako vyrovnávací vrstva pro tloušťky 3-30 mm a jako obnovovací malta 3-50 mm. Používá se pro opravy čelních částí balkónů, říms a schodnic. Pokládka po hod.** v závislosti na tloušťce a teplotě. šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, nestékající (tixotropní), tvarovatelný, výborná přilnavost, mikrovýztuž vlákny, odolný vůči agresivním atmosférickým vlivům, stříkatelný omítacím strojem SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,6-1,7 kg/m 2 na mm tloušťky - Jako vyrovnávací vrstva pro tloušťky 3-30 mm a jako obnovovací malta 3-50 mm. Používá se pro opravy čelních částí balkónů, říms a schodnic. Pokládka po hod.** v závislosti na tloušťce a teplotě. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, cihly, cementové stěrky, beton. TECHNICKÁ DATA Množství vody na 1 balení: 5 l / 25 kg Pokládka dlaždic po: hod.** KÓD BALENÍ BARVA PALETA EUROPALETA A/C (TKS 110) 25 kg pytel Grey (šedá) 1500 kg A (TKS 111) 25 kg pytel Grey (šedá) 1000 kg A Míchadlo Hladítko hladké 60 min 20±1% 5-35 C 50 mm ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 22

23 příprava podkladu gap-r GAP-R je tixotropní technická malta s ultra rychlým vytvrzením určená pro přípravu podkladů a obnovu fasád bez smrštění. Použitelná v interiéru i exteriéru, na zeď i podlahu. Jako vyrovnávací vrstva pro tloušťky 3-30 mm a jako obnovovací malta 3-50 mm. Používá se pro opravy čelních částí balkónů, říms a schodnic. Pokládka po 6-8 hod.** v závislosti na tloušťce a teplotě. šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, nestékající (tixotropní), tvarovatelný, výborná přilnavost, ultra rychlé vytvrzení, odolný vůči agresivním atmosférickým vlivům, stříkatelný omítacím strojem SKLADOVÁNÍ 6 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,6-1,7 kg/m 2 na mm tloušťky - Jako vyrovnávací vrstva pro tloušťky 3-30 mm a jako obnovovací malta 3-50 mm. Používá se pro opravy čelních částí balkónů, říms a schodnic. Pokládka po 6-8 hod.** v závislosti na tloušťce a teplotě. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, cihly, cementové stěrky, beton. TECHNICKÁ DATA Množství vody na 1 balení: 4,5 l / 25 kg Povrch pochozí po: 2-4 hod.** Pokládka dlaždic po: 6-8 hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKS 115) 25 kg pytel Grey (šedá) 1000 kg C Míchadlo / pumpa Hladítko hladké 15 min 30 mm vyrovnávací vrstva 50 mm obnovovací malta 18±1% 5-30 C ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 23

24 příprava podkladu r-evolution hd R-EVOLUTION HD je předmíchaná křemenná směs zpevněná skelnými vlákny určená k realizaci finální vrstvy průmyslových podlah. šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI bezprašná technologie, extrémně vysoká mechanická odolnost, odolnost proti obrusu, mikrovýztuž skelnými vlákny, zvyšuje odolnost proti mrazovým cyklům SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 3-4 kg/m 2 jako vsyp 8-12 kg/m 2 jako stěrka - V podobě suchého vsypu vytváří ochrannou vrstvu betonových povrchů vystaveným vysoké zátěži, podlahy v průmyslových halách, garážích, logistických centrech, letištích, atd. - V podobě stěrky lez pomocí modelovacího hřebene vytvářet vysoce pevnou povrchovou vrstvu s protiskluzovými vlastnostmi vhodnou na namáhané plochy, např. nakládací rampy, garáže, apod. PODKLADY Čerstvý beton (tj. beton, který právě začíná tvrdnout. Tento okamžik je odvislí od okolní teploty, vzdušné vlhkosti a typu použitého betonu) TECHNICKÁ DATA (pro přípravu stěrky) Množství vody na 1 balení: 3,25 l / 25 kg Minimální tloušťka: 5 mm Maximální tloušťka: 10 mm KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKZ 515) 25 kg pytel Grey (šedá) 1500 kg C Míchadlo / pumpa 5-35 C 13±1% 24

25 příprava podkladu primer-t PRIMER-T je penetrační nátěr na sádrové a anhydritové podklady, sádrokartony a nasákavé podklady před lepením obkladů a dlažeb cementovými lepicími maltami v interiéru a exteriéru (pouze na stěny). červená tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, červená barva pro kontrolu krytí, výborná přilnavost, rychlé zasychání SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA g/m 2, v závislosti na poréznosti podkladu - Ošetření podkladů ze sádry, sádrokartonu a anhydritových potěrů, na které mají být aplikována cementová lepidla nebo jiné materiály s obsahem cementu pro zvýšení kompatibility a/nebo adheze. - Povrchové ošetření výrazně nasákavých cementových potěrů a omítek před aplikací lepidel, vyhlazovacích vrstev nebo cementových samonivelačních hmot pro zvýšení adheze. - Účinně sjednocuje povrch a snižuje savost podkladů před aplikací cementových samonivelačních stěrek, čímž zabraňuje jejich nerovnoměrnému zrání a praskání. PODKLADY Omítky s obsahem cementu nebo sádry, sádrokartony, potěry a stěrky z anhydritu a cementu. TECHNICKÁ DATA Pokládka dlaždic po: 2 hod.** KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKT 122) 5 kg kanystr 300 kg A (TKT 121) 25 kg kanystr 600 kg C Štětec / váleček 5-35 C ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 25

26 příprava podkladu primer-101 PRIMER-101 je adhezní můstek na bázi jednosložkového epoxidu pro nesavé podklady typu dlažba, kámen, odmaštěný epoxidový nátěr betonu a PVC ve vnitřním prostředí. světle modrá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, modrá barva pro kontrolu krytí, výborná přilnavost, rychlé zasychání SKLADOVÁNÍ 6 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA g/m 2, v závislosti na poréznosti podkladu - Adhezní můstek mezi cementovými lepidly typu C2 (dle ČSN EN 12004) a nesavými povrchy, jako jsou stávající keramické obklady a dlažby, glazované cihly, leštěná kamenina, epoxidové nátěry a stěrky, sklo, PVC a linoleum. - Adhezní můstek pro nasákavé 1 a mírně nasákavé povrchy, jako je beton, cementové stěrky, sádrové omítky 2, sádrokartony, anhydrit 2, dřevo a dřevotříska před nanesením lepidla či cementové samonivelační hmoty. PODKLADY Stávající keramické obklady a dlažby, glazované cihly, leštěná kamenina, epoxidové nátěry a stěrky, sklo, PVC, linoleum, beton, cementové stěrky, sádrové omítky, sádrokartony, anhydritové stěrky, dřevo a dřevotříska. 1 Pro savé podklady ředit PRIMER-101 s vodou v poměru 1:1. 2 Podklady s obsahem sádry nebo anhydritu musí mít zbytkovou vlhkost nižší než 0,5% před aplikací PRIMER-101. TECHNICKÁ DATA Pokládka dlaždic po: 1-3 hod.** KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKO 000) 2 kg kanystr 400 kg C (TKO 004) 5 kg kanystr 350 kg A Štětec / váleček 5-35 C 1 mm ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 26

27 příprava podkladu tc-mas TC-MAS je přípravek na silikátové bázi pro zpevnění nedostatečně soudržných a sprašných cementových a betonových podkladů ve vnitřním a vnějším prostředí. Hloubkový účinek do 7 mm na vodorovných a do 5 mm na svislých plochách. bezbarvá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI připravený k okamžitému použití (popř. mísitelný s vodou v poměru 1:1 pro hlubší penetraci), optimální tekutost pro výborné zpracování, vysoká průniková kapacita SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA g/m 2, v závislosti na poréznosti podkladu a případném ředění s vodou - Zpevnění nedostatečně soudržných a sprašných cementových a betonových podkladů ve vnitřním a vnějším prostředí. - TC-MAS se používá, když je povrch podkladu rozdrobený následkem nízkého dávkování pojiva nebo kvůli nesprávnému zrání fabrikátu (mráz, vysoké teploty). PODKLADY Cementové potěry, beton. Štětec / váleček 5-35 C TECHNICKÁ DATA Pokládka dlaždic po: 48 hod.** KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKT 102) 5 kg kanystr 300 kg C (TKT 101) 25 kg kanystr 600 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 27

28 příprava podkladu repair REPAIR je dvousložková zálivková hmota na bázi epoxidu pro scelovací výplň neaktivních trhlin v podkladu. Je rovněž určena pro lepení betonových prefabrikátů a ocelových prvků k betonových podkladům. Složka A - pasta světle šedé barvy Složka B - tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI dvousložkový produkt, optimální tekutost pro výborné zpracování, mimořádné mechanické vlastnosti. SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA trvalé odlitky (kotvení, lepení): 0,8-1,7 kg/m 2 ; opravy prasklin: g/bm; nátěr: g/m 2 86/ C - Lepení betonových prefabrikátů k podkladnímu betonu. - Oprava a scelování neaktivních trhlin v podkladu. - Lepení ocelových prvků k podkladnímu betonu. - Kyselinovzdorný vrchní nátěr na podlahy a stěny. Hladítko / váleček 60 min PODKLADY Opískovaný kov, potěry z anhydritu, azbestocement, beton, vápenocementové malty, cementové potěry, staré podlahy z keramiky nebo z mramoru, PVC, guma, dřevo. TECHNICKÁ DATA Plné zatížení po: 5-7 dnech** Teplotní odolnost: -40 C až +180 C KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKT 142) 2 kg kbelík 120 kg A (TKT 141) 5 kg kbelík 300 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 28

29 příprava podkladu det-acido DET-ACIDO je čistící přípravek na bázi kyselin k odstranění zbytků cementových lepidel a spárovacích malt z keramických povrchů. bezbarvá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI připravený k okamžitému použití, rychlý účinek SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA g/m 2, v závislosti na poréznosti podkladu - DET-ACIDO je určeno k odstranění zbytků cementových lepidel a spárovacích hmot z keramických obkladových prvků. Používá se také k odstranění výkvětů solí a vodního kamene, které se mohou objevit na povrchu cementové spáry či neglazovaných materiálů (cotto). TECHNICKÁ DATA Smývatelné po: 5 min. KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKT 187) 2 kg kanystr (10 ks v krabici) 280 kg A (TKT 186) 10 kg kanystr 400 kg A det-basico DET-BASICO je čistící přípravek na bázi louhu k odstranění zbytků olejů, vosků a mastných nečistot. Obvykle pro čištění povrchu stávající keramické dlažby nebo kamene před kladením nové dlažby. bezbarvá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI připravený k okamžitému použití, víceúčelové čištění SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA g/m 2, v závislosti na poréznosti podkladu - Odstraňuje zbytky olejů, vosků a mastných nečistot z nenasákavých podkladů. - Čištění povrchu stávající keramické dlažby nebo kamene před kladením nové dlažby. TECHNICKÁ DATA Smývatelné po: 15 min. KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKT 192) 2 kg kanystr (10 ks v krabici) 280 kg C (TKT 191) 10 kg kanystr 400 kg A 29

30 příprava podkladu fs-18 FS-18 je syntetické vlákno 18 mm pro cementové malty a stěrky. VÝHODY - Zabraňuje tvorbě prasklin následkem smršťování ve fázi vytvrzování potěru. Proto není nutné použití metalické sítě (není-li vyžadována ze statických a konstrukčních důvodů). - Zvyšuje kvalitu povrchu snížením jeho poréznosti a tím snižuje absorpci vody a ulpívání prachu. - Zvyšuje odolnost vůči otěru. - Zvyšuje odolnost vůči nárazům. - Při dodržení doporučeného dávkování nemění zpracovatelnost směs. DÁVKOVÁNÍ 1 kg/m 3 malty; to odpovídá cca 0,4-0,5% množství cementu ve směsi KÓD BALENÍ A/C (TKR 165) 5 kg pytel A quartz QUARTZ je vysušený křemičitý písek Ø 0,6 mm určený pro posyp penetračních nátěrů a v rámci závěrečné úpravy speciálních spárovacích malt. Používá se např. jako zásyp na aplikovaný epoxidový přípravek REPAIR. Jako finální vrstva zvyšuje jeho odolnost proti obrusu a před aplikací další vrstev (vyrovnávací stěrky, lepidla) zvyšuje jeho adhezi. KÓD BALENÍ PALETA A/C (TKW 551) 25 kg pytel 1750 kg C 30

31 příprava podkladu isofoniko ISOFONIKO je systém akustické izolace ve formě rolí šířky 1,05 m a délky 10 m pod potěry pro plovoucí i lepené podlahy s akustickým poklesem o 33,5 db. Je vhodný pro rezidenční, obchodní i průmyslové objekty a rovněž pro podlahové vytápění. Systém je doplněn o rohové prvky ISOFONIKO - BANDA. Isofoniko: role 1,05 x 10 m Isofoniko-Banda: samolepící pásy 2 m ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI vynikající akustický pokles o 33,5 db snadná a rychlá aplikace vysoce pružný, lehký a odolný materiál optimální pro podlahové vytápění - Akustická izolace pro podlahy ze železobetonu, cihlo-cementové podlahy a dřevěné podlahy. PODKLADY Beton, železobeton, cihlo-cementové podlahy a dřevěné podlahy. TECHNICKÁ DATA Pokles hluku o: 33,5 db. Tloušťka Isofoniko: 8 mm Tloušťka Isofoniko-Banda: 5 mm KÓD ZBOŽÍ BALENÍ PALETA A/C (TKW 561) Isofoniko* 10,5 m 2 (role) m 2 24 rolí A (TKW 565) Isofoniko-Banda 2 m samolepící páska C * Minimální objednávkové množství: 1 ks (role) 31

32 příprava podkladu isofoniko-r ISOFONIKO-R je systém akustické izolace ve formě obdélníkových desek formátu 1 x 0,8 m pod potěry pro plovoucí i lepené podlahy s akustickým poklesem o 17 db na pouhých 3 mm tloušťky. Je vhodný pro rezidenční, obchodní i průmyslové objekty a rovněž pro podlahové vytápění. desky 1 x 0,8 m ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI vynikající akustický pokles o 17 db snadná a rychlá aplikace lehký a odolný materiál optimální pro podlahové vytápění Ideální výrobek pro rekonstrukce i novostavby objektů, kde je požadavek na snížení kročejového hluku. Desky mohou být aplikovány na jakýkoli druh čistého, rovného a suchého podkladu s odolností vůči stlačení vyšší než 150 kg/cm 2. ISOFONIKO-R může být pokryto přímo keramickou dlažbou, kamenem nebo plovoucí podlahou. ISOFONIKO-R může být použito také na podlahové vytápění. Případná přítomnost prasklin v podkladu (nejsou-li strukturální) nevyžaduje žádné ošetření, protože desky jsou schopny pohltit jejich případné pohyby a zabránit tak škodám na nové podlaze. PODKLADY - Cementové potěry všech druhů. - Potěry z anhydritu. - Staré podlahy z keramiky, kamene, dřeva, PVC apod. laboratorní zpráva č.: IBMB N 2005/4973-2i-DK/br v souladu s normou DIN EN ISO KÓD VÝROBEK BALENÍ A/C (TKW 563) Isofoniko-r kus (1 x 0,8 m) C 32

33

34 34

35 hydroizolace Příprava podkladu, provedená dle přesných kritérií a s použitím k tomu určených materiálů, je základním předpokladem pro dokonalý výsledek. K jeho dosažení je třeba, aby byl podklad vodotěsný a zabránilo se tak průsakům vody a chemických činidel, která mohou poškodit konstrukci a celé souvrství. Použití hydroizolací je nezbytné zejména při práci na popraskaných, rozpukaných nebo rozdrolených podkladech. BANDELLA RL BANDELLA RL 80 S COVERLASTIK-PU...41 PRIMERGUM RASOGUM RASOLASTIK...37 RASOLASTIK ADV HD RASOLASTIK EVO RASOLASTIK NET TECHTONIKO...42 Profesionální stavební chemie 35

36 hydroizolace rasolastik adv hd RASOLASTIK ADV HD je dvousložková vysoce pružná cementová hydroizolační stěrka s bezprašnou technologií pro hydroizolaci omítek, betonů, potěrů a stávajících dlažeb ve vnitřním i venkovním prostředí. Je vhodná i pro náročné aplikace balkony, terasy a bazény. Je vhodná pro trvalý styk s vodou. složka A: světle modrý prášek složka B: bílá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI bezprašná technologie, vysoká pružnost, propustnost pro vodní páru, výborná přilnavost na všechny druhy podkladů, nepodléhá stárnutí, odolnost vůči nízkým / vysokým teplotám SKLADOVÁNÍ složka A: 12 měsíců na suchém místě složka B: 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA 1,60 kg/m 2 na každý mm tloušťky (spotřeba včetně latexu), aplikace ve 2 vrstvách (á 1-1,5 mm) - Utěsnění stěn a podlah: bazénů, van, koupelen, sprch nebo prostředí vystavených silné vlhkosti. - Utěsnění betonových nádrží a zásobníků. - Utěsnění teras a balkónů před pokládkou keramiky. - Obnovení vodotěsnosti starých teras bez demontáže existující krytiny. - Vyhlazení popraskaných omítek a betonů. - Ochrana rozsáhlých betonových objektů před agresivními účinky slaného prostředí a působením síranových a sulfátových sloučenin C Štětec / váleček 3 mm PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, cementové stěrky, beton, keramika, sádrokarton, dřevo a železo. Pozn.: na živičné (asfaltové) pláště aplikujte adhezní můstek PRIMERGUM (nejméně 12 hodin předem). TECHNICKÁ DATA čas mezi 1. a 2. vrstvou 3-5 hod., pokládka dlaždic po 3-4 dnech.** KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKS 172) 22 kg pytel (prášek - složka A) 880 kg A (TKO 172) 11 kg kanystr (bílá tekutina - složka B) 440 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 36

37 Usable for Contact with Drinking Water Usable for Contact with Drinking Water hydroizolace rasolastik RASOLASTIK je dvousložková vysoce pružná cementová hydroizolační stěrka pro hydroizolaci omítek, betonů, potěrů a stávajících dlažeb ve vnitřním i venkovním prostředí. Je vhodná i pro náročné aplikace balkony, terasy a bazény. Je vhodná pro trvalý styk s vodou a certifikovaná pro styk s pitnou vodou. složka A: šedý prášek složka B: bílá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI vysoká pružnost, propustnost pro vodní páru, výborná přilnavost na všechny druhy podkladů, nepodléhá stárnutí, odolnost vůči nízkým / vysokým teplotám, certifikace pro styk s pitnou vodou SKLADOVÁNÍ složka A: 12 měsíců na suchém místě složka B: 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA 1,80 kg/m 2 na každý mm tloušťky (spotřeba včetně latexu), aplikace ve 2 vrstvách (á 1-1,5 mm) - Utěsnění stěn a podlah: bazénů, van, koupelen, sprch nebo prostředí vystavených silné vlhkosti. - Utěsnění betonových nádrží a zásobníků (i pro pitnou vodu). - Utěsnění teras a balkónů před pokládkou keramiky. - Obnovení vodotěsnosti starých teras bez demontáže existující krytiny. - Vyhlazení popraskaných omítek a betonů. - Ochrana rozsáhlých betonových objektů před agresivními účinky slaného prostředí a působením síranových a sulfátových sloučenin C Hladítko hladké 4 mm PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, cementové stěrky, beton, keramika, sádrokarton, dřevo a železo. Pozn.: na živičné (asfaltové) pláště aplikujte adhezní můstek PRIMERGUM (nejméně 12 hodin předem). TECHNICKÁ DATA čas mezi 1. a 2. vrstvou 3-5 hod., pokládka dlaždic po 2-4 dnech.** KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKS 162) 25 kg pytel (prášek - složka A) 1000 kg A (TKO 163) 8,35 kg kanystr (bílá tekutina - složka B) 334 kg A MFPA: Cert. n. P-SAC 02/5.1/ ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 37

38 Usable for Contact with Drinking Water Usable for Contact with Drinking Water hydroizolace rasolastik evo RASOLASTIK EVO je jednosložková vysoce pružná cementová hydroizolační stěrka vyztužená vlákny pro hydroizolaci omítek, betonů, potěrů a stávajících dlažeb ve vnitřním i venkovním prostředí. Je vhodná i pro náročné aplikace balkony, terasy a bazény a certifikovaná pro styk s pitnou vodou. šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, vysoká pružnost, propustnost pro vodní páru, výborná přilnavost na všechny druhy podkladů, mikrovýztuž skelnými vlákny (není potřeba sklolaminátová síť), nepodléhá stárnutí, odolnost vůči nízkým / vysokým teplotám, certifikace pro styk s pitnou vodou SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,20 kg/m 2 na každý mm tloušťky, aplikace ve 2 vrstvách (á 1 mm) 20±1% 32±1% 30 min - Utěsnění a ochrana vodních děl, jako jsou bazény, zásobníky a nádrže (i pro pitnou vodu). - Utěsnění a ochrana základů stěn v exteriéru. - Utěsnění stěn, podlah a suterénů podléhající protitlaku vody. - Utěsnění teras a balkónů před pokládkou keramiky. - Ochrana betonových povrchů dle normy EN : 1: Ochrana proti průsakům; 2: Regulace vlhkosti; 8: Zvýšení odolnosti. PODKLADY Beton, cementové potěry a omítky, vápenocementové malty, původní obklady a dlažby, dřevo. Pozn.: na živičné (asfaltové) pláště aplikujte adhezní můstek PRIMERGUM (nejméně 12 hodin předem). TECHNICKÁ DATA čas mezi vrstvami 3-5 hod., pokládka dlaždic po 2-3 dnech.** 5-30 C Hladítko hladké / váleček / štětec 4 mm KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKS 156) 22 kg pytel 1100 kg C ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 38

39 hydroizolace rasogum RASOGUM je jednosložková nátěrová hmota pro hydroizolační vrstvu na omítky, sádrokartony a potěry v interiéru i exteriéru (pouze na stěny). Je vhodná především pro méně náročné aplikace sprchové kouty, koupelny apod. Použitelná též jako uzavírací nátěr na azbestocement. Není vhodná pro trvalý styk s vodou. viskózní pasta bílé barvy nebo barvy manhattan ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, připraven k okamžitému použití, pružný SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem SPOTŘEBA 1,4-1,5 kg/m 2 na mm tloušťky, aplikace ve 2 vrstvách (á 1 mm) - Utěsnění omítek, sádrokartonu a potěrů před montáží obkladů a dlažeb v koupelnách, sprchách nebo prostředích vystavených silné vlhkosti. - Obnovení vodotěsnosti starých živičných (asfaltových) plášťů (po předchozí aplikaci PRIMERGUM nejméně 12 hodin předem). - Trvalé zapouzdření azbesto-cementu (po předchozí aplikaci PRIMERGUM nejméně 2 hodiny předem). - Jednovrstvý nátěr jako penetrace na zbytcích starých vinylových nebo polyuretanových lepidlech před lepením keramických obkladových prvků cementovými lepidly. - Jako hydroizolace na původních obkladech a dlažbách před lepením nových cementovými lepidly kat. C2 S1 nebo C2 S2 (po předchozí aplikaci PRIMERGUM nejméně 2 hodiny předem). - Utěsnění okapů a žlabů. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, beton, betonové stěrky, anhydritové stěrky 2, sádra 2, sádrokarton 2, dřevo 1, původní dlažba 1, vinyl 1. TYP PENETRACE APLIKACE SPOTŘEBA (g/m 2 ) DOBA ZASYCHÁNÍ (1) PRIMERGUM štětec, váleček hod. (suché na dotyk) (2) PRIMER-T štětec, váleček hod. (suché na dotyk) 5-35 C Hladítko hladké / váleček / štětec KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKO 210) 5 kg kbelík White (bílá) 400 kg A (TKO 209) 15 kg kbelík White (bílá) 360 kg A (TKO 211) 25 kg kbelík White (bílá) 400 kg A (TKO 212) 5 kg kbelík Manhattan (šedá) 400 kg C (TKO 213) 25 kg kbelík Manhattan (šedá) 400 kg C ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 39

40 hydroizolace primergum PRIMERGUM je adhezní můstek pro dokonalé přilnutí hydroizolačních stěrek řady RASOLASTIK a RASOGUM na kritických podkladech, jako jsou původní obklady a dlažby, živičné pláště (asfalt) a hladké povrchy. šedá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, připraven k okamžitému použití, optimální tekutost pro výborné zpracování SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA g/m 2 - Adhezní můstek na původní živičné (asfaltové) pásy před aplikací hydroizolačních stěrek řady RASOLASTIK a RASOGUM. - Adhezní můstek na původní keramické obklady a dlažby, dřevo a vinyl před aplikací RASOGUM - Impregnační nátěr před aplikací RASOGUM pro trvalé zapouzdření azbesto-cementu. TECHNICKÁ DATA doba zasychání: 1-2 hod.** (suché na dotyk) KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKO 207) 6 kg kanystr 270 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 40

41 hydroizolace coverlastik-pu COVERLASTIK-PU je 1-složkový vysoce pružný a UV-stabilní hydroizolační nátěr na bázi polyuretanu. Je mimořádně vhodný pro utěsnění balkónů, teras, chodníků a schodišť. světle šedá nebo béžová viskózní tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI vysoká pružnost, schopnost přemostění trhlin v podkladu, UV-stabilní, odolává povětrnostním vlivům, odolnost vůči otěru, optimální tekutost pro aplikaci štětcem nebo válečkem, možnost protiskluzné úpravy povrchu křemičitým vsypem SKLADOVÁNÍ 9 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA Systém pro lehké zatížení (tloušťka 0,3 až 0,6 mm): 2 vrstvy COVERLASTIK-PU (0,7-1,1 kg/m 2 ) Systém pro střední zatížení (tloušťka 0,5 až 1,1 mm): 3 vrstvy COVERLASTIK-PU (min. 2 kg/m 2 ) - Finální hydroizolační vrstva s hladkým nebo protiskluzový povrchem, která je schopna přemostit trhliny v betonu a cementových podkladů. - Vrstva odolná vůči mírnému až středně silnému obrusu. - Pro balkony, terasy, chodníky, schodiště, apod. Váleček / nástřik C PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, beton, cementové stěrky. TECHNICKÁ DATA čas mezi vrstvami: 24 hod.** odolnost proti dešti po: 5 hod.** pochozí po: 5 hod.** plné zatížení po: 7-14 dnech** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKS 180) 6 kg kanystr 08 Beige 504 kg A (TKS 182) 6 kg kanystr 33 Turtledove 504 kg A Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně 90. ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 41

42 hydroizolace techtoniko TECHTONIKO je malta s osmotickým krystalizačním účinkem pro utěsnění zděných a betonových konstrukcí proti vzlínající vlhkosti (se záporným tlakem). šedý prášek SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 1,5 kg/m 2 na mm tloušťky. Méně náročné aplikace 2 vrstvy (á 1 mm) Náročné aplikace 4 vrstvy (á 1 mm) - Utěsnění v protitlaku: stěny obrácené vůči terénu, výtahové šachty, nádrže na vodu, podchody, základové desky, bazény. - Utěsnění prefabrikátů vystavených působení vody: kanalizace, nádrže a zásobníky. 23±1% 2h PODKLADY litý beton nebo prefabrikáty z betonu, cementové malty a cementové potěry s vysokou odolností a dobrým ukotvením k podkladu. pozn.: Výše uvedené podklady musí být odolné a kompaktní C Hladítko hladké/ váleček / štětec TECHNICKÁ DATA čas mezi vrstvami: 4-6 hod. (max 12 hod)** plné zatížení: 7 dní** 3 mm KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKS 165) 25 kg pytel 1000 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 42

43 hydroizolace bandella rl 80 s BANDELLA RL 80 S je samolepící hydroizolační těsnící páska z pogumované polypropylenové netkané textilie pro utěsnění rohů, vpustí a komplikovaných přechodů. Kompatibilní s hydroizolačními stěrkami řady RASOLASTIK a RASOGUM. K dispozici rovněž jako čtvercové manžety 40 x 40 cm. bandella páska šířky 8,5 cm původ vláken - 100% polypropylen čtvercová manžeta KÓD BALENÍ A/C (TKW 518) 10 m role, box 8 ks A (TKW 519) 400x400 mm čtvercová manžeta A bandella rl 120 BANDELLA RL 120 je hydroizolační těsnící páska z termoplastického elastomeru na polypropylenové netkané textilii pro utěsnění rohů, vpustí a komplikovaných přechodů. Kompatibilní s hydroizolačními stěrkami řady RASOLASTIK a RASOGUM. K dispozici rovněž jako čtvercové manžety 42,5 x 42,5 cm a vnitřní a vnější rohy. páska šířky 12 cm těsnící materiál - termoplastický elastomer vnitřní roh bandella vnější roh čtvercová manžeta KÓD BALENÍ A/C (TKW 520) 50 m role C (TKW 521) Vnitřní roh A (TKW 522) Vnější roh C (TKW 523) 425x425 mm čtvercová manžeta A rasolastik net RASOLASTIK NET je sklolaminátová síť doporučená pro své technické a chemické vlastnosti, jakým jsou především oboustranné pletení a odolnost vůči alkalickým (zásaditým) materiálům, jako výztuž pro hydroizolační stěrky RASOLASTIK, RASOLASTIK ADV HD v exteriéru a v bazénu a RASOGUM. SLOŽENÍ síť ze 100% skelného vlákna ŠÍŘKA OČKA 4x5 mm HMOTNOST 90 g/m 2 ±5% OCHRANA POVRCHU odolávající alkalickým (zásaditým) materiálům - Výztuž pro hydroizolační stěrky RASOLASTIK, RASOLASTIK ADV HD v exteriéru a v bazénu a RASOGUM. KÓD BALENÍ PALETA A/C (TKW 528) 50 m 2 (role) 50 rolí A 43

44 44

45 lepící malty a lepidla Lepidlo vytváří kontakt mezi podkladem a krytinou. Rozdílné vlastnosti lepidel a pojiv, které Vám nabízíme, vyplývají z různých potřeb podkladu a krytin, které mají být instalovány (keramický obklad, slinutá dlažba, klinker, terakota, přírodní kámen, skleněné mozaiky), z různorodosti prostorů (veřejné prostory, průmyslové podlahy, bazény, fasády). Všechna lepidla splňují nejpřísnější kritéria stanovená mezinárodními bezpečnostními a kvalitativními směrnicemi. AIRES...55 ALL STONE MAXI...58 TC-LASTIC...63 TECHNO-ONE TECHNO-ONE...48 TECHNODUE...52 TECHNOFLEX TECHNOLA TECHNOMAX S TECHNOMED...46 TECHNOMOS...59 TECHNORAP...50 TECHNORAP TECHNOSTAR HD...49 TECHNOSTONE...57 TK TK Profesionální stavební chemie 45

46 lepící malty a lepidla technomed TECHNOMED je cementové lepidlo třídy C1 pro tloušťku vrstvy do 6 mm k lepení keramických obkladů a dlažeb malého a středního formátu s nasákavým střepem na pórobeton, omítky a potěry ve vnitřním prostředí. bílý nebo šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, dobrá zpracovatelnost SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 6x6 mm 8x8 mm 10x10 mm kg/m Lepení nasákavých obkladů a dlažeb malého formátu v interiéru. 23±1% šedé 24±1% bílé 5-35 C PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové omítky, cementové potěry, beton. 20 min 6-10 mm TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: hod.** Spárovatelnost obkladu po: 4-6 hod.** 6 h 6 mm KÓD BALENÍ BARVA PALETA A/C (TKA 291)* 25 kg pytel Grey (šedá) 1500 kg C (TKA 281)* 25 kg pytel White (bílá) 1500 kg A * Prodej pouze na celé palety ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 46

47 lepící malty a lepidla technoflex TECHNOFLEX je flexibilní cementové lepidlo třídy C2TE s výbornou zpracovatelností, se sníženým skluzem a prodlouženou dobou zavadnutí, se kterým lze lepit všechny druhy nasákavých a nenasákavých keramických obkladových prvků, pro tloušťky vrstvy do 8 mm. Při použití v exteriéru a na podlahové vytápění do formátu 900 cm 2. bílý nebo šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, nestékající (tixotropní), prodloužená doba zavadnutí, mrazuvzdorný SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 6x6 mm 8x8 mm 10x10 mm kg/m ±1% bílé/šedé 5-35 C - Lepení na stěny i podlahy, v interiéru i exteriéru: nasákavé i nenasákavé obkladové prvky, cotto, klinker. - Lepení na původní dlažbu (do formátu 900 cm 2 ) v interiéru. - Bodové lepení izolačních panelů z polystyrénu, polyuretanové pěny a minerální vaty - Lepení na podlahové topení (do formátu 900 cm 2 ). PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové omítky, cementové stěrky, beton, původní dlažba min 6-10 mm > 6 h 8 mm 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: hod.** Spárovatelnost obkladu po: 4-6 hod.** KÓD BALENÍ BARVA PALETA EUROPALETA A/C (TKA 303) 25 kg pytel Grey (šedá) 1500 kg A (TKA 313) 25 kg pytel White (bílá) 1500 kg C (TKA 304) 25 kg pytel Grey (šedá) 1000 kg C (TKA 314) 25 kg pytel White (bílá) 1000 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 47

48 lepící malty a lepidla techno-one TECHNO-ONE je cementové flexibilní lepidlo třídy C2TE pro tloušťky vrstvy do 10 mm k lepení všech typů keramických prvků na staré dlažby, omítky, beton, cementové potěry a hydroizolace RASOLASTIK a RASOGUM. Pro konstrukce teras, balkónů a bazénů, ve vnitřním i vnějším prostředí. Vhodné rovněž pro podlahové vytápění. bílý nebo šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, výborná zpracovatelnost, mrazuvzdorné, nestékající (tixotropní), prodloužená doba zavadnutí, tloušťka vrstvy až 10 mm SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 6x6 mm 8x8 mm 10x10 mm kg/m Lepení všech typů obkladů a dlažeb (vč. velkých formátů) v interiéru i exteriéru. - Lepení náročných aplikací, jako jsou bazény, fasády a průmyslová prostředí. - Lepení na původní dlažbu. - Lepení na hydroizolační stěrky RASOLASTIK a RASOGUM. - Lepení přírodního kamene a mramoru. - Vhodné pro teplovodní podlahové vytápění. - Bodové lepení izolačních panelů z polystyrénu, polyuretanové pěny a minerální vaty. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba 2, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER ±1% šedé 31±1% bílé 30 min 5-35 C 6-10 mm 6 h 10 mm TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: hod.** Spárovatelnost obkladu po: 4-6 hod.** KÓD BALENÍ BARVA PALETA EUROPALETA A/C (TKB 141)* 25 kg pytel Grey (šedá) 1500 kg A (TKB 121)* 25 kg pytel White (bílá) 1500 kg A (TKB 142)* 25 kg pytel Grey (šedá) 1000 kg A (TKB 122)* 25 kg pytel White (bílá) 1000 kg A * Prodej pouze na celé palety VOC-FREE product ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% TESTED BY EUROFINS report N

49 lepící malty a lepidla technostar hd TECHNOSTAR HD je cementové vysoce flexibilní lepidlo třídy C2TE S1 s bezprašnou technologií, se sníženým skluzem a prodlouženou dobou zavadnutí pro tloušťky vrstvy do 15 mm. Je určeno k lepení všech typů keramických obkladových prvků (vč. velkých formátů) na omítky, beton, cementové potěry, původní dlažby a hydroizolace RASOLASTIK a RASOGUM. Pro náročné konstrukce teras, balkonů a bazénů, ve vnitřním i vnějším prostředí. Vhodné rovněž pro podlahové vytápění. bílý nebo šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI velmi nízká emise prachu (snížení až o 95%), jednosložkový produkt, silnovrstvé lepení, mrazuvzdorné, nestékající (tixotropní), vysoce flexibilní, pro vrstvy až do 15 mm SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 8x8 mm 10x10 mm Ø15 mm kg/m Lepení všech typů obkladů a dlažeb (vč. velkých formátů) v interiéru i exteriéru. - Lepení náročných aplikací, jako jsou bazény, fasády a průmyslová prostředí. - Lepení na původní dlažbu. - Vhodné k lepení tenkostřepých obkladů a dlažeb slim. - Lepení přírodního kamene a mramoru. - Vhodné pro teplovodní i elektrické podlahové vytápění. - Bodové lepení izolačních panelů z polystyrénu, polyuretanové pěny a minerální vaty. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba 2, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 29±1% 5-35 C 30 min 8-15 mm 6 h 15 mm 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: hod.** Spárovatelnost obkladu po: 4-6 hod.** KÓD BALENÍ BARVA PALETA EUROPALETA A/C (TKB 213) 25 kg pytel Grey (šedá) 1500 kg C (TKB 211) 25 kg pytel White (bílá) 1500 kg A (TKB 214) 25 kg pytel Grey (šedá) 1000 kg A (TKB 212) 25 kg pytel White (bílá) 1000 kg A C2TE S1 ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 49

50 lepící malty a lepidla technorap TECHNORAP je cementové flexibilní rychletuhnoucí lepidlo třídy C2FT pro lepení všech druhů obkladů a dlažeb v místech vyžadujících prvotřídní technické vlastnosti v průběhu krátkého času (rekonstrukce). Je vhodné pro vrstvy do 10 mm k lepení na omítky, beton, potěry, původní keramické prvky a hydroizolační stěrky řady RASOLASTIK a RASOGUM v interiéru i exteriéru, vč. náročných aplikací (podlahové vytápění, bazény, terasy, fasády, průmyslové podlahy). šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI rychletvrdnoucí, jednosložkový produkt, tloušťka vrstvy až 10 mm, mrazuvzdorné, nestékající (tixotropní) SKLADOVÁNÍ 6 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 6x6 mm 8x8 mm 10x10 mm kg/m Lepení všech typů obkladů a dlažeb (vč. velkých formátů) s požadavkem na rychlé vytvrdnutí v interiéru i exteriéru. - Lepení na původní dlažbu. - Lepení náročných aplikací (bazény, fasády a průmyslová prostředí) v krátkém čase. - Lepení přírodního kamene a mramoru. - Vhodné pro teplovodní podlahové vytápění. - Bodové lepení izolačních panelů z polystyrénu, polyuretanové pěny, minerální vaty a korku. - Lepení na hydroizolační stěrky RASOLASTIK a RASOGUM. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba 2, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER ±1% 20 min 30 min 5-30 C 6-10 mm 10 mm TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 4-6 hod** Spárovatelnost dlažby po: 4-6 hod.** Spárovatelnost obkladu po: 2 hod.** KÓD BALENÍ BARVA PALETA EUROPALETA A/C (TKB 181) 25 kg pytel Grey (šedá) 1500 kg A (TKB 182) 25 kg pytel Grey (šedá) 1000 kg A C2FT S2 s TC-LASTIC ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 50

51 lepící malty a lepidla technorap-2 TECHNORAP-2 je dvousložkové cementové flexibilní rychletuhnoucí lepidlo třídy C2FT S1 pro lepení všech druhů obkladů a dlažeb v místech vyžadujících prvotřídní technické vlastnosti v průběhu krátkého času (rekonstrukce). Je vhodné pro vrstvy do 20 mm k lepení na omítky, beton, potěry, původní keramické prvky a hydroizolační stěrky řady RASOLASTIK a RASOGUM v interiéru i exteriéru, vč. náročných aplikací (podlahové vytápění, bazény, terasy, fasády, průmyslové podlahy). složka A: bílý nebo šedý prášek složka B: bílá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI rychletvrdnoucí, dvousložkový produkt, tloušťka vrstvy až 20 mm, mrazuvzdorné, nestékající (tixotropní) SKLADOVÁNÍ 6 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA složka A + B dohromady hladítko 6x6 mm 8x8 mm 10x10 mm 7x15 mm kg/m 2 3,6 4,5 6 7,5 - Lepení všech typů obkladů a dlažeb (vč. velkých formátů) s požadavkem na rychlé vytvrdnutí v interiéru i exteriéru. - Vhodné k lepení tenkostřepých obkladů a dlažeb slim. - Lepení přírodního kamene a mramoru. - Lepení náročných aplikací (bazény, fasády a průmyslová prostředí) v krátkém čase. - Lepení na původní dlažbu bez použití penetrace (vhodné pro exteriér) - Lepení na hydroizolační stěrky RASOLASTIK a RASOGUM. - Vhodné pro teplovodní i elektrické podlahové vytápění. - Bodové lepení izolačních panelů z polystyrénu, polyuretanové pěny, minerální vaty a korku. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, dřevo 2, sádrokarton 1, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 4-6 hod** Spárovatelnost dlažby po: 4-6 hod.** Spárovatelnost obkladu po: 2 hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKA 242) 25 kg pytel (prášek - složka A) Grey (šedá) 1000 kg A (TKA 252) 22 kg pytel (prášek - složka A) White (bílá) 880 kg A (TKO 121) 5,5 kg kanystr (tekutina - složka B) 220 kg A 20 min 30 min 5-30 C 6-15 mm 20 mm C2FT S1 ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 51

52 lepící malty a lepidla technodue TECHNODUE je dvousložkové cementové vysoce flexibilní lepidlo třídy C2TE S1 s mimořádně vysokým technickými parametry, se sníženým skluzem a prodlouženou dobou zavadnutí pro tloušťky vrstvy do 15 mm. Je určeno k lepení všech typů keramických obkladových prvků (vč. velkých formátů) na omítky, beton, potěry, původní dlažby a hydroizolace RASOLASTIK a RASOGUM. Pro náročné konstrukce fasád, teras, balkonů a bazénů, ve vnitřním i vnějším prostředí. Vhodné rovněž pro podlahové vytápění. složka A: bílý nebo šedý prášek složka B: bílá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI dvousložkový produkt, mimořádně vysoké technické parametry (přídržnost, pevnost), vysoce flexibilní, mrazuvzdorný, nestékající (tixotropní), tloušťka vrstvy až 15 mm SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA složka A + B dohromady hladítko 6x6 mm 8x8 mm 10x10 mm Ø15 mm kg/m 2 3,6 4,5 6 7,5 - Lepení všech typů obkladů a dlažeb (vč. velkých formátů) v interiéru i exteriéru. - Vhodné k lepení tenkostřepých obkladů a dlažeb slim. - Lepení přírodního kamene a mramoru. - Lepení náročných aplikací, jako jsou bazény, fasády a průmyslová prostředí. - Lepení na původní dlažbu bez použití penetrace (vhodné pro exteriér). - Lepení na hydroizolační stěrky RASOLASTIK a RASOGUM. - Vhodné pro teplovodní i elektrické podlahové vytápění. - Bodové lepení izolačních panelů z polystyrénu, polyuretanové pěny a minerální vaty. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba 2, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER min 120 min 5-35 C 6-15 mm 15 mm TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: hod.** Spárovatelnost obkladu po: 4-6 hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKA 222) 25 kg pytel (prášek - složka A) Grey (šedá) 1000 Kg C (TKA 224) 25 kg pytel (prášek - složka A) White (bílá) 1000 Kg A (TKO 101) 6,5 kg kanystr (tekutina - složka B) 260 Kg A C2TE S1 ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 52

53 lepící malty a lepidla technola+ TECHNOLA+ je cementové flexibilní lepidlo třídy C2TE s jemným plnivem, se sníženým skluzem a prodlouženou dobou zavadnutí pro tloušťky vrstvy do 5 mm. Je určeno k lepení keramických prvků s nenasákavým střepem na omítky a potěry ve vnitřním i vnějším prostředí. Nová receptura zaručuje nižší spotřebu (o 15%). šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI vysoká výtěžnost (+15%), výborná zpracovatelnost, nestékající (tixotropní), jednosložkový produkt, mrazuvzdorné, prodloužená doba zavadnutí SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 6x6 mm 8x8 mm 10x10 mm kg/m 2 2,4 3,4 4,2 36±1% 5-35 C - Lepení na stěny i podlahy, v interiéru i exteriéru: nasákavé i nenasákavé obkladové prvky, cotto, klinker. - Vhodné pro teplovodní podlahové vytápění. - Bodové lepení izolačních panelů z polystyrénu, polyuretanové pěny a minerální vaty. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba 2, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER min 6-10 mm 6 h 5 mm TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: hod.** Spárovatelnost obkladu po: 4-6 hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKA 165)* 25 kg pytel Grey (šedá) 1000 kg C * Prodej pouze na celé palety ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 53

54 lepící malty a lepidla techno-one+ TECHNO-ONE+ je cementové vysoce flexibilní lepidlo třídy C2TE S1 s jemným plnivem, se sníženým skluzem a prodlouženou dobou zavadnutí pro tloušťky vrstvy do 5 mm. Je určeno k lepení všech typů keramických prvků na omítky, beton, potěr, původní dlažby a hydroizolace RASOLASTIK a RASOGUM. Pro náročné konstrukce teras, balkonů a bazénů ve vnitřním i vnějším prostředí. Vhodné rovněž pro podlahové vytápění. Nová receptura zaručuje nižší spotřebu (o 15%). šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI vysoká výtěžnost (+15%), jednosložkový produkt, výborná zpracovatelnost, mrazuvzdorné, nestékající (tixotropní), prodloužená doba zavadnutí SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 6x6 mm 8x8 mm 10x10 mm kg/m 2 2,4 3,4 4,2 36±1% 5-35 C - Lepení na stěny i podlahy, v interiéru i exteriéru: nasákavé i nenasákavé obkladové prvky, cotto, klinker. - Lepení náročných aplikací (bazény, fasády a průmyslová prostředí). - Vhodné pro teplovodní i elektrické podlahové vytápění. - Lepení na původní dlažbu. - Lepení přírodního kamene a mramoru. - Bodové lepení izolačních panelů z polystyrénu, polyuretanové pěny a minerální vaty. 30 min 6-10 mm 6 h 5 mm PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba 2, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: hod.** Spárovatelnost obkladu po: 4-6 hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKB 148)* 25 kg pytel Grey (šedá) 1000 kg C * Prodej pouze na celé palety C2TE S1 ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 54

55 lepící malty a lepidla aires AIRES je cementové vysoce flexibilní lepidlo třídy C2TE S2 s jemným plnivem, se sníženým skluzem a prodlouženou dobou zavadnutí pro tloušťky vrstvy do 4 mm. Je určeno k lepení všech typů keramických prvků na omítky, beton, potěr, původní dlažby a hydroizolace RASOLATIK a RASOGUM. Pro náročné konstrukce teras a balkonů, pro vnitřní i vnější prostředí. Vhodné rovněž pro podlahové vytápění. Nová receptura zaručuje nižší spotřebou (o 55%) a zvýšení akustické kročejové izolace. Balení v 15 kg pytlích. šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI velmi vysoká výtěžnost (+55%), jednosložkový produkt, vysoce flexibilní, mimořádná zpracovatelnost, mrazuvzdorné, nestékající (tixotropní), prodloužená doba zavadnutí SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 6x6 mm 8x8 mm kg/m 2 1,5 2 S 15 kg pytlem lepidla AIRES nalepíte stejný počet m 2 jako s běžnými 25 kg lepidly. 43±1% 5-35 C - Lepení všech typů obkladů a dlažeb (vč. velkých formátů) v interiéru i exteriéru. - Vhodné k lepení tenkostřepých obkladů a dlažeb slim. - Lepení na původní dlažbu bez použití penetrace (vhodné pro exteriér). - Lepení na fasády. - Vhodné pro teplovodní i elektrické podlahové vytápění. 30 min 6-8 mm 6 h 4 mm PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: hod.** Spárovatelnost obkladu po: 6-8 hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKB 165) 15 kg pytel Grey (šedá) 600 kg C C2TE S2 ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 55

56 lepící malty a lepidla technomax S1 TECHNOMAX S1 je cementové vysoce flexibilní rozlivové lepidlo třídy C2E S1 pro lepení velkoformátových keramických dlažeb, přírodního kamene a mramoru pro tloušťky vrstvy do 15 mm ve vnitřním i vnějším prostředí. Vhodné pro průmyslové prostředí, na původní dlažbu i podlahové vytápění. šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI samorozlivové, jednosložkový produkt, výborná zpracovatelnost, vysoce flexibilní, mrazuvzdorné, prodloužená doba zavadnutí, tloušťka vrstvy až 15 mm SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 10x10 mm Ø15 mm kg/m 2 5,5 7 24±1% - Lepení všech typů dlažeb (vč. velkých formátů) v interiéru i exteriéru. - Lepení přírodního kamene a mramoru. - Lepení na původní dlažbu. - Vhodné k lepení tenkostřepých obkladů a dlažeb slim. - Vhodné pro teplovodní i elektrické podlahové vytápění. - Lepení průmyslových podlah, vč. třídy P4 a P4S dle klasifikace UPEC. PODKLADY Anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba 2, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1, dřevo 2, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER min 60 min 5-30 C mm 15 mm TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKB 164) 25 kg pytel Grey (šedá) 1000 Kg A C2E S1 ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 56

57 lepící malty a lepidla technostone TECHNOSTONE je cementové vysoce flexibilní rychletuhnoucí lepidlo třídy C2FT S1 ultra bílé barvy. Je určené k lepení přírodního kamene a mramoru na omítky, beton, potěry, původní keramické prvky a hydroizolační stěrky řady RASOLASTIK a RASOGUM. Pro náročné konstrukce teras, fasád a bazénů, ve vnitřním i vnějším prostředí. ultra-bílý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, rychletvrdnoucí, výborná zpracovatelnost, mrazuvzdorné, nestékající (snížený skluz). SKLADOVÁNÍ 6 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 3x3 mm 6x6 mm 8x8 mm kg/m Lepení přírodního kamene a mramoru. Vhodné rovněž pro lepení umělého kamene v interiéru.* - Lepení skleněných nebo keramických mozaiek. - Lepení náročných aplikací (bazény, fasády a průmyslová prostředí) v krátkém čase. * Umělý kámen pouze v interiéru a do formátu 33x33 cm. 27±1% 20 min 5-30 C PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba 2, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 4-6 hod** Spárovatelnost dlažby po: 4-6 hod.** Spárovatelnost obkladu po: 2 hod.** 30 min pro elektrické podlahové vytápění 3-8 mm 5 mm 2100 cm cm 2 KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKB 242) 25 kg pytel White (bílá) 1000 kg A 1100 cm cm cm 2 int cm 2 ext. C2FT S1 ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 57

58 lepící malty a lepidla stone maxi STONE MAXI je cementové vysoce flexibilní rychletuhnoucí lepidlo třídy C2FT S1 ultra bílé barvy pro tloušťky vrstvy až 15 mm. Je určené k lepení přírodního kamene a mramoru na omítky, beton, potěry, původní keramické prvky a hydroizolační stěrky řady RASOLASTIK a RASOGUM. Pro náročné konstrukce teras, fasád a bazénů, ve vnitřním i vnějším prostředí. ultra-bílý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI jednosložkový produkt, rychletvrdnoucí, výborná zpracovatelnost, mrazuvzdorné, nestékající (snížený skluz), tloušťka vrstvy až 15 mm. STORAgE 6 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 8x8 mm 10x10 mm Ø15 mm kg/m Lepení přírodního kamene a mramoru. Vhodné rovněž pro lepení umělého kamene v interiéru.* - Lepení náročných aplikací (bazény, fasády a průmyslová prostředí) v krátkém čase. - Lepení skleněných nebo keramických mozaiek. * Za předpokladu, že nejsou vystaveny velké teplotní roztažnosti. PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba 2, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER ±1% 20 min 30 min 5-30 C 8-15 mm 15 mm TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 4-6 hod** Spárovatelnost dlažby po: 4-6 hod.** Spárovatelnost obkladu po: 2 hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKB 240) 25 kg pytel White (bílá) 1000 kg A C2FT S1 ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 58

59 lepící malty a lepidla technomos TECHNOMOS je cementové flexibilní lepidlo třídy C2TE ultra bílé barvy. Je určeno především k lepení skleněných mozaiek na stěnu i podlahu, v interiéru i exteriéru, na omítky, beton, cementové potěry, původní keramické prvky a hydroizolační stěrky řady RASOLASTIK a RASOGUM. Při náročných aplikacích (bazény) doporučujeme kombinovat s přípravkem TC-LASTIC. ultra bílý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI samospárovací, jednosložkový produkt, výborná zpracovatelnost, mrazuvzdorné, prodloužená doba zavadnutí, nestékající (tixotropní) SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 3x3 mm 6x6 mm 8x8 mm kg/m ±1% 5-35 C - Lepení skleněných mozaiek v interiéru, exteriéru i v bazénech, na stěnu i podlahu. - Pro lepení skleněné mozaiky na síti do bazénu rozřeďte s přípravkem TC-LASTIC (smíchaným s vodou v poměru 1:1). Takto získaný produkt se bude vyznačovat mimořádnou houževnatostí a pružností při zachování stejné zpracovatelnosti jako při míchání čistou vodou. V tomto případě však nelze TECHNOMOS použít jako spárovací hmotu. - Lepení na stěny i podlahy, v interiéru i exteriéru: nasákavé i nenasákavé obkladové prvky, cotto, klinker. - Lepení náročných aplikací (bazény, fasády a na původní dlažbu). 30 min 3-8 mm 6 h 4 mm PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, sádrové omítky 1, anhydritové stěrky 1, cementové stěrky, beton, původní dlažba 2, linoleum 2, PVC 2, vinyl 2, sádrokarton 1, RASOLASTIK, RASOGUM. 1 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T 2 po předchozí penetraci přípravkem PRIMER-101 TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: hod.** Spárovatelnost obkladu po: 4-6 hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKB 262) 25 kg pytel White (bílá) 1000 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 59

60 lepící malty a lepidla tk-3000 TK-3000 je disperzní lepidlo třídy D2TE pro lepení keramických obkladů na svislé plochy ve vnitřním prostředí pro savé podklady typu sádrová a vápenocementová omítka, sádrokarton, desky s podílem dřeva či celulózových vláken. Není vhodné pro nesavé podklady. pasta barvy slonové kosti ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI připraveno k okamžitému použití, dobrá zpracovatelnost, nestékající (tixotropní), prodloužená doba zavadnutí, dobrá flexibilita SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 3x3 mm 6x6 mm 8x8 mm kg/m Lepení nasákavých obkladů v interiérech. - Lepení málo nasákavých a nenasákavých obkladů na nasákavé podklady v interiérech. - Lepení na dřevo a sádrokarton. - Vhodné k lepení ve vlhkých prostředích, jako jsou např.: sprchy, koupelny. PODKLADY Cementové a sádrové omítky, sádrokarton, dřevo, vápenocementové malty, beton C 30 min 3-8 mm 4 mm TECHNICKÁ DATA Spárovatelnost obkladu po: 24 hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKD 121) 5 kg kbelík Ivory white (slonová kost) 500 kg A (TKD 122) 15 kg kbelík Ivory white (slonová kost) 540 kg A (TKD 123) 25 kg kbelík Ivory white (slonová kost) 825 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 60

61 lepící malty a lepidla tk-7000 TK-7000 je disperzní lepidlo třídy D2TE pro lepení keramických obkladů a dlažeb ve vnitřním i vnějším prostředí (zde pouze jako obklad) pro savé podklady typu sádrová a vápenocementová omítka, sádrokarton, desky s podílem dřeva či celulózových vláken. Není vhodné pro nesavé podklady. bílá pasta ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI připraveno k okamžitému použití, dobrá zpracovatelnost, nestékající (tixotropní), prodloužená doba zavadnutí, výborná flexibilita, silná odolnost proti vodě SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 3x3 mm 6x6 mm 8x8 mm kg/m Lepení nasákavých obkladů a dlažeb (vč. středně velkých formátů) v interiérech i exteriérech (zde pouze jako obklad). - Lepení málo nasákavých a nenasákavých obkladů a dlažeb na nasákavé podklady v interiérech a exteriérech (zde pouze jako obklad). - Lepení na dřevo a sádrokarton. - Bodové lepení izolačních panelů z polystyrénu, polyuretanové pěny, minerální vaty a korku na nasákavé podklady. - Vhodné k lepení ve vlhkých prostředích, jako jsou např.: sprchy, koupelny C 30 min 3-8 mm 4 mm PODKLADY Cementové a sádrové omítky, sádrokarton, dřevo, vápenocementové malty, beton, anhydritové stěrky, podlahové vytápění. TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod** Spárovatelnost dlažby po: 24 hod.** Spárovatelnost obkladu po: 24 hod.** KÓD BALENÍ BARVA EUROPALETA A/C (TKD 141) 5 kg bucket White (bílá) 500 kg A (TKD 140) 18 kg bucket White (bílá) 648 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 61

62 lepící malty a lepidla all 9000 ALL-9000 je univerzální dvousložkové flexibilní lepidlo na bázi polyuretanu mimořádně vhodné pro lepení keramických prvků, přírodního kamene a skleněné mozaiky na náročné podklady (dřevo, kov, PVC, vinyl) či podklady vystavené silným deformacím v interiéru i exteriéru. Není vhodné pro vlhká prostředí či podklady se vzlínající vlhkostí. složka A: bílá pasta složka B: světle žlutá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI dvousložkový produkt, výborná zpracovatelnost, nestékající (tixotropní), mimořádně flexibilní, vysoká přídržnost SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA hladítko 3x3 mm 6x6 mm kg/m 2 2,5 3 94/ C - Lepení keramických obkladových prvků na náročné podklady nebo podklady vystavené silným deformacím. - Lepení přírodního kamene citlivého na vlhkost. - Lepení skleněné mozaiky. - Lepení keramických obkladových prvků na podklady ze dřeva či kovu. - Vhodné na podlahové vytápění. PODKLADY Kov, PVC, guma, dřevo, původní dlažby, cementové a sádrové omítky, sádrokarton, vápenocementové malty, beton, anhydritové stěrky, polystyren. TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 12 hod, plné provozní zatížení po 7 dnech** Spárovatelnost dlažby po: 12 hod.** Spárovatelnost obkladu po: 12 hod.** 120 min 3-6 min 50 min 4 mm 1100 cm cm cm cm 2 KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKD 163) 5 kg bucket (A+B) 300 kg A (TKD 161) 10 kg bucket (A+B) 480 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 62

63 lepící malty a lepidla tc-lastic TC-LASTIC je disperzní přísada pro zvýšení přídržnosti a flexibility cementových vyrovnávacích malt a lepidel. Nahrazuje záměsovou vodu. bílá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI prvotřídní adhezní vlastnosti, vysoká pružnost SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA litrů na pytel (25 kg) TECHNOMOS 4,1 TECHNORAP 6,5 RASO 5,5 Jako záměsový latex pro výrobky TECHNOMOS, TECHNORAP a RASO v těchto aplikacích: - Lepení středních a velkých formátů na stěny vystavené velkým teplotním výkyvům (fasády) a na další náročné aplikace (bazény, průmyslové podlahy,...). - Lepení na původní dlažbu v exteriéru. - Na podlahové vytápění. - Na hydroizolační stěrky RASOLASTIK a RASOGUM. - Lepení na sádrokarton (doporučujeme předchozí penetraci přípravkem PRIMER-T). PODKLADY Cementové omítky, vápenocementové malty, cementové stěrky, beton, původní dlažba. KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKO 161) 5 kg kanystr 300 kg A (TKO 162) 25 kg kanystr 600 kg A ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 63

64 64

65 spárovací hmoty a silikony Spáry mezi dlaždicemi jsou odpovědí na technické a estetické požadavky. Z technického hlediska spáry kompenzují účinky hydrotermální dilatace, která v průběhu času může způsobit napětí mezi dlaždicí a podkladem, na kterém je dlaždice položena. Esteticky, mezery mezi dlaždicemi slouží k tomu, aby se eliminovaly rozdíly v kalibraci nebo pravoúhlosti dlaždic, popř. naopak, aby při vhodně zvolené barevné kombinaci přispívali k celkovému vzhledu povrchu. ACESIL DILATAČNí LIŠTY...88 DISTANČNí KŘíŽKY...88 EPOSTUK EPOXY-DET...82 GLITTERY PRO SKYCOLORS EVOLUTION MATRIX NEUSIL...83 POLIFLEX...86 POWERCOLOR...66 PRIMERSIL...87 SKYCOLORS SKYCOLORS EVOLUTION...80 TC-STUK TECHNOCOLORS...68 TECHNOSTUK TECHNOSTUK G.G TĚSNíCí PROVAZCE...88 VZORNíK BAREV EPOXIDOVÝCH SPáROVACíCH HMOT...89 VZORNíK BAREV SPáROVACíCH HMOT A SILIKONŮ...90 Profesionální stavební chemie 65

66 spárovací hmoty a silikony powercolor POWERCOLOR je cementová flexibilní spárovací hmota s vodoodpudivým povrchem, vysokým stupněm odolnosti vůči otěru a s obsahem částic stříbra, které aktivně hubí plísně a bakterie. Je určena pro spáry od 1 do 5 mm pro vnitřní i venkovní použití a hodí se zejména do prostředí s vysokými hygienickými nároky: nemocnice, wellness, hotely, kuchyně apod. jemný prášek ve 4 barvách (viz tabulka barev na straně 90) ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI funkce iontů stříbra, antibakteriální funkce s dlouhou životností, fungicidní, dezinfekční vlastnosti, stálobarevné SKLADOVÁNÍ 18 měsíců na suchém místě 26±1% 4 SPOTŘEBA Formát dlaždice v cm Spotřeba g/m 2 dle šířky spáry v mm C 2 h 2x2x0.38 skleněná mozaika x5x0.4 mozaika x10x mm 7.5x15x x15x s TC-Stuk 20x20x x24x x20x x30x x30x x60x x40x x50x x120x Spárování všech typů obkladových prvků v interiéru i exteriéru. - Spárování mramoru. - Pro spáry od 1 do 5 mm. - Spárování všech typů mozaiek. - Spárovaní v místech s vysokým požadavky na hygienickou čistotu. TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 24 hod, plné provozní zatížení po 7 dnech** ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 66

67 spárovací hmoty a silikony KÓD BARVA BALENÍ EUROPALETA A/C (TKY 801) 00 White 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 805) 03 Ash 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 807) 08 Beige 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 803) 29 Light grey 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg C Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně

68 spárovací hmoty a silikony technocolors TECHNOCOLORS je cementová flexibilní spárovací hmota s výbornou zpracovatelností pro spárování keramických obkladů a dlažeb se šířkou spáry od 1 do 8 mm v interiéru i exteriéru. Má povrch bránící růstu a množení bakterií a plísní, s nízkou absorpcí vody a vysokým stupněm odolnosti proti otěru. V nabídce je celkem 25 barev se zárukou barevné stálosti. jemný prášek ve 25 barvách (viz tabulka barev na straně 90) ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI stálobarevné, vodoodpudivý povrch, vysoký stupeň tvrdosti, UV stabilní, mrazuvzdorné, odolné vůči otěru, protiplísňové a antibakteriální. SKLADOVÁNÍ 18 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA Formát dlaždice v cm 2x2x0.38 skleněná mozaika x5x0.4 mozaika 450 Spotřeba g/m 2 dle šířky spáry v mm x10x x15x x15x x20x x24x x20x x30x x30x x60x x40x x50x x120x % 5-35 C 1-8 mm 25 2 h s TC-Stuk - Spárování všech typů obkladových prvků v interiéru i exteriéru. - Spárování mramoru. - Pro spáry od 1 do 8 mm. - Spárování v bazénech. - Spárování všech typů mozaiek. - Vhodné na podlahové vytápění. TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 24 hod, plné provozní zatížení po 7 dnech** ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 68

69 spárovací hmoty a silikony KÓD BARVA BALENÍ EUROPALETA A/C (TKY 713) 00 White 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 714) 00 White 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg A (TKY 725) 01 Manhattan 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 726) 01 Manhattan 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg C (TKY 777) 02 Ice 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 733) 03 Ash 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 734) 03 Ash 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg C (TKY 737) 04 Anthracite 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 773) 06 Jasmine 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 775) 07 Anemone 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 729) 08 Beige 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 730) 08 Beige 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg A (TKY 759) 09 Sand 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 763) 10 Brown 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 755) 11 Terracotta 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 767) 12 Dark brown 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 744) 13 Magnolia 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg A (TKY 765) 14 Amaranth 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 757) 15 Ruby 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 761) 16 Caramel 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 762) 16 Caramel 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg A (TKY 772) 17 Crocus 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg A (TKY 770) 19 Navy blue 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg C (TKY 746) 20 Aquamarine 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg C (TKY 748) 21 Aniseed 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg A (TKY 751) 22 Green 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg A (TKY 754) 23 Yellow 2 kg pytel (10 ks v krabici) 400 kg C (TKY 717) 24 Pergamon 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 721) 29 Light grey 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A (TKY 739) 30 Total black 5 kg pytel (4 ks v krabici) 400 kg A Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně

70 spárovací hmoty a silikony technostuk 2-12 TECHNOSTUK 2-12 je flexibilní cementová spárovací hmota s výbornou zpracovatelností pro spáry od 2 do 12 mm v interiéru i exteriéru. Má povrch bránící růstu a množení bakterií a plísní, s nízkou absorpcí vody a vysokým stupněm odolnosti proti otěru. V nabídce je celkem 12 barev se zárukou barevné stálosti. jemný prášek ve 12 barvách (viz tabulka barev na straně 90) ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI stálobarevné, vodoodpudivý povrch, vysoký stupeň tvrdosti, UV stabilní, mrazuvzdorné, odolné vůči otěru, protiplísňové a antibakteriální. SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA 23% 12 Formát dlaždice v cm Spotřeba g/m 2 dle šířky spáry v mm C 2 h 2x2x0.38 skleněná mozaika x2x x5x mm 10x10x x15x x15x s TC-Stuk 20x20x x24x x24x x20x x30x x30x x60x x40x x50x x120x Spárování všech typů obkladových prvků v interiéru i exteriéru. - Spárování přírodního kamene. - Pro spáry od 2 do 12 mm. - Spárování v bazénech. - Vhodné na podlahové vytápění. TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 24 hod, plné provozní zatížení po 7 dnech** ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 70

71 spárovací hmoty a silikony KÓD BARVA BALENÍ PALETA EUROPALETA A/C (TKK 102) 00 White 25 kg pytel 1000 kg A (TKK 103) 00 White 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg C (TKK 121) 01 Manhattan 25 kg pytel 1500 kg A (TKK 122) 01 Manhattan 25 kg pytel 1000 kg A (TKK 123) 01 Manhattan 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg A (TKK 143) 02 Ice 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg A (TKK 161) 03 Ash 25 kg pytel 1500 kg A (TKK 162) 03 Ash 25 kg pytel 1000 kg A (TKK 163) 03 Ash 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg C (TKK 182) 04 Anthracite 25 kg pytel 1000 kg A (TKK 183) 04 Anthracite 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg C (TKK 203) 05 Black 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg A (TKK 223) 06 Jasmin 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg A (TKK 243) 07 Anemone 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg A (TKK 262) 08 Beige 25 kg pytel 1000 kg A (TKK 263) 08 Beige 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg C (TKK 303) 10 Brown 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg A (TKK 323) 11 Cotto 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg A (TKK 423) 16 Caramel 5 kg pytel (5 ks v krabici) 500 kg C Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně

72 spárovací hmoty a silikony technostuk G.G. TECHNOSTUK G.G. je flexibilní hrubozrnná cementová spárovací hmota s výbornou zpracovatelností pro spáry od 4 do 20 mm v interiéru i exteriéru. Má povrch bránící růstu a množení bakterií a plísní, s nízkou absorpcí vody a vysokým stupněm odolnosti proti otěru. prášek ve 4 barvách (viz tabulka barev na straně 90) ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI stálobarevné, vodoodpudivý povrch, vysoký stupeň tvrdosti, UV stabilní, mrazuvzdorné, odolné vůči otěru, dobře čistitelné, protiplísňové a antibakteriální. SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě SPOTŘEBA Formát dlaždice v cm Spotřeba g/m 2 dle šířky spáry v mm % 4 10x10x x15x x20x x24x x24x x20x x20x x30x x30x x30x x60x x40x x50x x120x C 4-20 mm 2 h s TC-Stuk s TC-Stuk - Spárování všech typů obkladových prvků v interiéru i exteriéru. - Díky speciálnímu složení a pigmentaci TECHNOSTUK G.G. je zaručena vynikající zpracovatelnost a velmi snadné závěrečné čištění i v případě porézních výrobků, jako je např. neglazované cotto. TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 24 hod, plné provozní zatížení po 7 dnech** ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 72

73 spárovací hmoty a silikony KÓD BARVA BALENÍ PALETA EUROPALETA A/C (TKL 301) 01 Manhattan 25 kg pytel 1500 kg C (TKL 302) 01 Manhattan 25 kg pytel 1000 kg A (TKL 151) 03 Ash 25 kg pytel 1500 kg A (TKL 152) 03 Ash 25 kg pytel 1000 kg A (TKL 252) 04 Anthracite 25 kg pytel 1000 kg C (TKL 501) 28 Beige Mix 25 kg pytel 1500 kg A Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně

74 spárovací hmoty a silikony tc-stuk TC-STUK je disperzní přísada v podobě latexu ze syntetické gumy pro cementové spárovací hmoty, jejímž účinkem je zvýšení flexibility, snížení poréznosti a nasákavosti a zvýšení odolnosti vůči otěru cementových spárovacích hmot. Proto je vhodnou přísadou při spárování bazénů, teras, fasád a podlahového vytápění. bílá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI zvyšuje flexibilitu a otěruvzdornost, snižuje nasákavost a poréznost SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA litrů na balení TECHNOSTUK 2-12 (25 kg pytel) 6,5 TECHNOSTUK G.G. (25 kg pytel) 5,5 POWERCOLOR (5 kg pytel) 1,4 TECHNOCOLORS (5 kg pytel) 1,4 - TC-STUK se používá jako přísada pro cementové spárovací hmoty TECHNOSTUK 2-12, G.G., TECHNOCOLORS a POWECOLOR do spár, kde je potřeba zajistit větší kompaktnost a odolnost, menší pórovitost a absorpci, jako například: keramické dlažby s vysokým provozním zatížením, keramické obkladové prvky lepené na dřevo, keramické obkladové prvky v exteriéru a v bazénech, podlahy s častým a důkladným mytím (např.: koupelny a sprchy v tělocvičnách, sportovních centrech apod.). - TC-STUK je nutné použít místo vody. Záměsové množství se pohybuje mezi 22 až 38%, v závislosti použité spárovací hmotě, které se od sebe liší jemností hmoty. Směs musí být krémovitá a snadno aplikovatelná hladítkem (stěrkou). Jakmile je spárování dokončeno, nesmí na povrchu spárovaných dlaždic zůstat žádné stopy po spárovací hmotě nebo TC-STUKu, neboť by bylo velmi obtížné je po zaschnutí odstranit. - TC-STUK v žádném případě nemění barvu spárovací hmoty. Nicméně není vhodné na jedné ploše kombinovat spárování s a bez TC-STUKu, neboť by byla patrná odlišná pórovitost. Pozn.: V případě spárování velmi porézních materiálů (cotto, přírodní kámen) nedoporučujeme používat TC-STUK. KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKO 203) 1 kg láhev (20 ks v krabici) 240 kg C (TKO 202) 5 kg kanystr 300 kg A (TKO 201) 25 kg kanystr 600 kg A 74

75 spárovací hmoty a silikony matrix MATRIX je spárovací hmota pro dlažby z přírodního kamene, neglazovaného materiálu (cotto), břidlice a betonových prvků v interiéru i v exteriéru. Je velmi rychle aplikovatelné a nevyžaduje umývání po skončení spárování. granulovaný šedý prášek ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI připraveno k okamžitému použití, velice rychlá aplikace bez speciálního nářadí, nevytváří skvrny, dekorativní, bez smrštění SKLADOVÁNÍ 9 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA Rozměr kamenných prvků (cm) Spotřeba kg/m 2 (hloubka spáry 30 mm) Šířka spáry (mm) Spotřeba kg/m Spárování suchou metodou pro spáry šířky min 5 mm a hloubky min 30 mm. - Je vhodný pro spárování podlah z přírodního kamene (břidlice, křemenec, žula) a betonové dlažby lepených na drenážním cementovém potěru nebo zasucha do pískového lože. - Pro prostředí vystavená silnému pěšímu provozu, na chodníky, náměstí nebo městské pěší zóny. - Použitelné také pro spárování interiérových podlah s výsledným rustikálním vzhledem. - Podklad venkovních ploch musím mít vždy funkčí drenáž. Stěrka pro cem. spárování 75 cm >7 mm 1 50 min 30 mm ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI Pochozí po: 24 hod, plné provozní zatížení po 7 dnech** KÓD BARVA BALENÍ EUROPALETA A/C (TKN 304) 32 Grey 25 kg kbelík 600 Kg A Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně 90. ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 75

76 spárovací hmoty a silikony epostuk EPOSTUK je dvousložková epoxidová spárovací hmota s extrémně dobrou mechanickou a chemickou odolností pro spáry od 3 do 15 mm v interiéru i exteriéru. Díky svým parametrům je vhodná především do extrémně zatížených prostorů, jako jsou chemické a potravinářské provozy, průmyslové objekty, laboratoře, ČOV, podlahy s častým strojovým mytím, bazény se slanou vodou apod. složka A: hustá pasta ve 4 barvách složka B: viskózní tekutina Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně 90. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI dvousložkový produkt, dobré zpracování, vysoký stupeň mechanické odolnosti, kyselinovzdorné SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA Formát dlaždice v cm Spotřeba g/m 2 dle šířky spáry v mm x10x x15x x15x x20x x24x x24x x20x x20x x30x x30x x30x x60x x40x x50x x120x / C 4-20 mm 4 45 min - Spárování všech typů keramických obkladů a dlažeb, skleněných mozaiek a přírodního kamene* v prostředích vystavených působení chemických látek: mlékárny, masokombináty, koželužny, vinařské podniky, průmyslové kuchyně, papírny, laboratoře apod. - Spárování dlažeb s náročným provozem, průmyslové sklady, obchodní centra apod. - Spárování bazénů i se slanou vodou - EPOSTUK lze použít jako lepidlo (třídy R2T dle EN 12004) pro lepení výše uvedených materiálů na železo a sklolaminát. * Před spárováním přírodního kamene doporučujeme provést zkoušku čistitelnosti. JAKO LEPIDLO JAKO LEPIDLO TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 24 hod, plné provozní zatížení po 3 dnech** JAKO SPáROVACí HMOTA ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 76

77 spárovací hmoty a silikony KÓD BARVA BALENÍ EUROPALETA A/C (TKN 122) 00 White 5 kg kbelík 300 kg A (TKN 121) 00 White 10 kg kbelík 480 kg A (TKN 142) 01 Manhattan 5 kg kbelík 300 kg A (TKN 141) 01 Manhattan 10 kg kbelík 480 kg A (TKN 190) 03 Ash 5 kg kbelík 300 kg A (TKN 191) 03 Ash 10 kg kbelík 480 kg C (TKN 162) 04 Anthracite 5 kg kbelík 300 kg A (TKN 161) 04 Anthracite 10 kg kbelík 480 kg A Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně

78 spárovací hmoty a silikony skycolors SKYCOLORS je dvousložková epoxidová spárovací hmota s výbornou mechanickou a chemickou odolností pro spáry od 2 do 20 mm v interiéru i exteriéru. Díky svým parametrům je vhodná především do zatížených prostorů, jako jsou chemické a potravinářské provozy, průmyslové objekty, podlahy s častým strojovým mytím, bazény se slanou vodou apod. složka A: viskózní pasta ve 24 barvách složka B: viskózní tekutina Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně 89. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI dvousložkový produkt, dobré zpracování, výborná mechanická i chemická odolnost, snadná údržba a čistitelnost, nenasákavé, nemění barvu SKLADOVÁNÍ 24 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami 94/6 24 SPOTŘEBA Spotřeba g/m 2 dle šířky spáry v mm Formát dlaždice v cm x2x0.38 skleněná mozaika x2x x5x x10x x15x x15x x20x x24x x24x x20x x30x x30x x60x x40x x50x x120x C 2-20 mm 45 min - Spárování všech typů keramických obkladů a dlažeb, skleněných mozaiek a přírodního kamene* v prostředích vystavených působení chemických látek: mlékárny, masokombináty, koželužny, vinařské podniky, průmyslové kuchyně, papírny, laboratoře apod. - Spárování dlažeb s náročným provozem, průmyslové sklady, obchodní centra apod. - Spárování bazénů i se slanou vodou. - SKYCOLORS lze použít jako lepidlo (třídy R2T dle EN 12004) pro lepení výše uvedených materiálů na železo a sklolaminát. * Před spárováním přírodního kamene doporučujeme provést zkoušku čistitelnosti. JAKO LEPIDLO JAKO LEPIDLO TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 24 hod, plné provozní zatížení po 4 dnech** JAKO SPáROVACí HMOTA ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 78

79 spárovací hmoty a silikony KÓD BARVA BALENÍ EUROPALETA A/C (TKN 400) 100 Snow 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 401) 100 Snow 5 kg kbelík 300 kg C (TKN 406) 101 Silk 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 407) 101 Silk 5 kg kbelík 300 kg A (TKN 408) 102 Pearl 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 409) 103 Ivory 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 410) 104 Almond 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 411) 105 Sahara 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 413) 106 India 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 412) 107 Cocoa 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 425) 108 Moka 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 419) 109 Sunflower 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 418) 110 Papaya 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 414) 111 Powder 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 415) 112 Camelia 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 417) 114 Coral 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 423) 115 Sapphire 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 422) 116 Turquoise 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 424) 117 Iris 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 420) 118 Aquamarine 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 402) 120 Agate 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 403) 120 Agate 5 kg kbelík 300 kg A (TKN 427) 121 Moonstone 2 kg kbelík 160 kg A (TKN 404) 122 Petra 2 kg kbelík 160 kg C (TKN 405) 122 Petra 5 kg kbelík 300 kg A (TKN 426) 123 Night 2 kg kbelík 160 kg A Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně

80 spárovací hmoty a silikony skycolors evolution SKYCOLORS EVOLUTION je dvousložková epoxidová spárovací hmota s výbornou mechanickou a chemickou odolností pro spáry od 1 do 15 mm v interiéru i exteriéru. Díky svým parametrům je vhodná především do zatížených prostorů, jako jsou chemické a potravinářské provozy, průmyslové objekty, podlahy s častým strojovým mytím, bazény se slanou vodou apod. SKYCOLORS EVOLUTION představuje novou generaci epoxidových spárovacích hmot s mimořádně dobrou zpracovatelností i čištěním po spárování. V nabídce je celkem 20 základních barev a 5 příměsových glitterů (vč. fluorescentního), které lze vzájemně libovolně míchat, čímž získáte až 120 různých variant. složka A: viskózní pasta ve 20 barvách složka B: viskózní tekutina Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně 89. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI dvousložkový produkt, výborná zpracovatelnost a čistitelnost po spárování, jasné barvy, nenasákavé, výborná údržba a čistitelnost, stálobarevné, zabraňuje tvorbě skvrn, vysoká tvrdost, vysoká chemická odolnost SKLADOVÁNÍ 24 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA Formát dlaždice v cm 2x2x0.38 skleněná mozaika x2x x5x Spotřeba g/m 2 dle šířky spáry v mm x10x x15x x15x x20x x24x x24x x20x x30x x30x x60x x40x x50x x120x Spárování všech typů keramických obkladů a dlažeb, skleněných mozaiek a přírodního kamene*. - Pro prostředí s vysokou estetickou hodnotou nebo vystaveným chemickým vlivům, jako např. spa, wellness centra, termální bazény, bazény, koupelny, kuchyňské pracovní plochy apod. - Spárování bazénů i se slanou vodou * Před spárováním přírodního kamene doporučujeme provést zkoušku čistitelnosti. TECHNICKÁ DATA Pochozí po: 24 hod, plné provozní zatížení po 7 dnech** 94/ C 1-15 mm min ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 80

81 spárovací hmoty a silikony KÓD BARVA BALENÍ EUROPALETA A/C (TKN 700) 200 Neutral 3 kg kbelík 240 kg A White ice 3 kg kbelík 240 kg A (TKN 702) 202 White light 3 kg kbelík 240 kg A Milk 3 kg kbelík 240 kg A (TKN 704) 204 Cream 3 kg kbelík 240 kg A (TKN 705) 205 Magnolia 3 kg kbelík 240 kg A (TKN 706) 206 Hazel 3 kg kbelík 240 kg A (TKN 707) 207 Dove 3 kg kbelík 240 kg A (TKN 708) 208 Chocolate 3 kg kbelík 240 kg A (TKN 709) 209 Pearl grey 3 kg kbelík 240 kg A London smoke 3 kg kbelík 240 kg A Slate 3 kg kbelík 240 kg A Ebony 3 kg kbelík 240 kg A (TKN 713) 213 Yellow lemon 3 kg kbelík 240 kg A Mint green 3 kg kbelík 240 kg A Jade 3 kg kbelík 240 kg A Cinnamon 3 kg kbelík 240 kg A Wisteria 3 kg kbelík 240 kg A Cornflower 3 kg kbelík 240 kg A (TKN 719) 219 Blue Persia 3 kg kbelík 240 kg A Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně 89. glittery pro skycolors evolution GLITTERY lze jako příměsovou složku kombinovat se základními barvami epoxidové spárovací hmoty SKYCOLORS EVOLUTION.* KÓD BARVA BALENÍ A/C Glitter nacre (perleť) 90 gr kbelík A Glitter gold (zlato) 90 gr kbelík A Glitter silver (stříbro) 90 gr kbelík A Glitter bronze (bronz) 90 gr kbelík A Glitter fluo (fluorescentní) 90 gr kbelík A * Upozorňujeme, že GLITTER může změnit barevný odstín originální barvy spárovací hmoty a proto doporučujeme provést předběžný test pro vyhodnocení zvolené kombinace. Nedoporučujeme použití 2 a více barevných GLITTERŮ do jedné spárovací hmoty současně. Spotřeba: celé balení (90 g) na 3 kg kbelík spárovací hmoty s postupným přimícháváním tak, aby výsledná hmota byla barevně homogenní. Pro získání fluorescentního efektu je nutné, aby byla spárovací hmota vystavena působení slunečního nebo umělého osvětlení. Pro získání maximálního efektu je doporučeno použít fluorescentní přísadu pouze s barvami: NEUTRAL, WHITE ICE, WHITE LIGHT a MILK. 81

82 spárovací hmoty a silikony epoxy-det EPOXY-DET je čistící přípravek, který usnadňuje a zlepšuje čištění po spárování epoxidovými spárovacími hmotami. světle žlutá tekutina ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI připravený k okamžitému použití, intenzivní účinek SKLADOVÁNÍ 24 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami - Čištění keramických obkladových prvků po spárování epoxidovými spárovacími hmotami EPOSTUK, SKYCOLORS a SKYCOLORS EVOLUTION. - Ředěný roztok odstraňuje tuk a mastnotu z velmi špinavých obkladů a dlažeb. - Ředěný roztok v poměru 1:5 s vodou rozjasňuje spáry provedené hmotou SKYCOLORS EVOLUTION s GLITTERY zlato, stříbro a bronz. KÓD BALENÍ EUROPALETA A/C (TKT 194) 2 kg kanystr 300 kg A (TKT 195) 5 kg kanystr 300 kg A 82

83 spárovací hmoty a silikony neusil NEUSIL je neutrální silikonový těsnící tmel odolný vůči plísním a povětrnostním podmínkám ve vnitřním i vnějším prostředí. Je vhodný pro utěsnění keramiky, skla, kovů, betonu, cementových stěrek a PVC, k lepení zrcadel, do bazénů a na terasy. Pro výrazné zlepšení přilnavosti k podkladu doporučujeme předchozí penetraci přípravkem PRIMERSIL. Není vodný pro kontakt s korodujícími kovy a dřevem bez povrchové úpravy. viskózní pasta ve 3 barvách Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně 90. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI vysoce flexibilní, výborná odolnost proti povětrnostním vlivům, odolné vůči UV záření, všechny barevné varianty jsou fungicidní, výborná zpracovatelnost, mrazuvzdorné SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA Hloubka spáry v mm délka spáry v metrech realizovatelná jednou kartuší. Šířka spáry v mm Jednosložková těsnící hmota s obsahem silikonu, který se při styku se vzdušnou vlhkostí promění v trvale pružnou gumovou hmotu dokonale odolnou vůči atmosférickým vlivům a množství chemických látek. - Pro utěsnění cementu, betonu, skla, keramiky, kovů*, PVC* a dřeva*. - Vhodný pro hermetické utěsnění spár na fasádách a střechách, ventilačních šachet, betonových prefabrikátů, glazovaných povrchů, polykarbonátu a sklolaminátu (pro tyto aplikace nelze použít transparentní variantu). * Po předchozí penetraci přípravkem PRIMERSIL KÓD BARVA BALENÍ PALETA A/C (TKT 220) 25 Transparent 280 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT 221) 00 White 280 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT 222) 01 Manhattan 280 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic C MINIMáLNÍ OBjEdNáVKA 1 KRABICE (24 KS KARTUŠÍ) Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně C mm 83

84 spárovací hmoty a silikony acesil-310 ACESIL je silikonový těsnící tmel na kyselé bázi odolný vůči plísním a povětrnostním podmínkám ve vnitřním i vnějším prostředí. Je vhodný pro utěsnění keramiky, skla a anodizovaného hliníku. Pro výrazné zlepšení přilnavosti k podkladu doporučujeme předchozí penetraci přípravkem PRIMERSIL. Není vhodný pro kontakt s alkalickými stavebními hmotami (beton, malty apod.), kovy, plasty, živice (asfalt), dřevem bez povrchové úpravy ani pro trvalý styk s vodou. viskózní pasta ve 26 barvách Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně 90. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI vysoce flexibilní, výborná odolnost proti povětrnostním vlivům, odolné vůči UV záření, všechny barevné varianty jsou fungicidní, výborná zpracovatelnost SKLADOVÁNÍ 18 měsíců na suchém a chladném místě SPOTŘEBA Hloubka spáry v mm 3 5 délka spáry v metrech realizovatelná jednou kartuší. Šířka spáry v mm C Pro utěsnění skla, keramiky, leštěného hliníku, kovů*, polystyrénu a dřeva*. - Vhodný pro aplikaci v hygienickém prostředí, pro realizaci dilatačních spár, mezi obklady/dlažby, kolem vany, umyvadel a sprchových koutů. * Po předchozí penetraci přípravkem PRIMERSIL ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% mm

85 spárovací hmoty a silikony KÓD BARVA BALENÍ PALETA A/C (TKT250) 00 White 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT251) 01 Manhattan 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT252) 02 Ice 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT253) 03 Ash 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT254) 04 Anthracite 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT255) 05 Black 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT256) 06 Jasmin 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic C (TKT257) 07 Anemone 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic C (TKT258) 08 Beige 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT259) 09 Sand 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT260) 10 Brown 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic C (TKT261) 11 Terracotta 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic C (TKT262) 12 Dark brown 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT263) 13 Magnolia 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT264) 14 Amaranth 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT265) 15 Ruby 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT266) 16 Caramel 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT267) 17 Crocus 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT268) 19 Navy blue 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT269) 20 Aquamarine 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT270) 21 Aniseed 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT271) 22 Green 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT272) 23 Yellow 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT273) 24 Pergamon 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT274) 25 Transparent 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic A (TKT275) 29 Light grey 310 ml kartuš (24 ks v krabici) 80 krabic C MINIMáLNÍ OBjEdNáVKA 1 KS KARTUŠE Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně

86 spárovací hmoty a silikony poliflex POLIFLEX je dvousložková zálivková hmota s 10%-ní tažností určená pro výplň aktivních dilatačních spár šířky 5-15 mm v keramických dlažbách, litých betonech a PVC v interiéru i exteriéru. Je vhodné i v prostředích vystavených provozu těžkých vozidel, vysokozdvižných vozíků a nebo tam, kde je vyžadována chemická odolnost - potravinářské a chemické provozy. složka A: viskózní pasta ve 2 barvách složka B: viskózní tekutina Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně 90. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI dvousložkový produkt, vysoká elasticita, otěruvzdorné SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém místě, chráněno před mrazem a vysokými teplotami SPOTŘEBA Hloubka spáry v mm délka spáry v metrech realizovatelná jednou kartuší. Šířka spáry v mm / C 2 h 5-15 mm - Utěsnění dilatačních spár keramických podlah v prostředích vystavených provozu těžkých vozidel, vysokozdvižných a paletových vozíků. Dále tam kde je vyžadována odolnost vůči častému mytí chemickými prostředky: supermarkety, potravinářské a průmyslové prostory. - Utěsnění dilatačních spojů betonových podlah parkovištích nebo v průmyslových a skladovacích halách. - Utěsnění spár v podlahách z PVC. TECHNICKÁ DATA Pochozí po: hod, plné provozní zatížení po 72 hod** KÓD BARVA BALENÍ PALETA A/C (TKN 203) 01 Manhattan 2,5 kg kbelík 150 kg A (TKN 201) 04 Anthracite 2,5 kg kbelík 150 kg A Přehled barevných odstínů naleznete v tabulce na straně 90. ** při podmínkách: teplota 23 C a vlhkost vzduchu 50% 86

87 spárovací hmoty a silikony primersil PRIMERSIL je speciální penetrační přípravek pro vytvoření dlouhodobého adhezního můstku a ošetření kontaktních ploch pro styk stavebního materiálu se silikonovými tmely. Zvláštní význam má pro životnost a přídržnost tmelené výplně u nasákavých pórovitých kontaktních ploch (malty a beton) a při tmelení spár ve venkovním prostředí nebo ve styku s vodou (terasy, bazény) při použití neutrálního silikonu NEUSIL. čirá tekutina SKLADOVÁNÍ 12 měsíců na suchém a tmavém místě, při teplotách v rozmezí od 5 do 25 C PODKLADY ACESIL-310 NEUSIL BAREVNý NEUSIL TRANSPARENTNÍ ZDIVO cement - omítka - sádra - - mramor - - keramika cihla - SKLO tabulové sklo odrazové skla (zrcadla) KOVY leštěný hliník * * eloxovaný hliník - ocel - pozinkované ocel - nerez ocel - * * nalakovaný plech - dřevo surové dřevo lakované dřevo PLASTY tvrzené PVC - měkčené PVC - polyester - - polystyren C použití bez přípravku PRIMERSIL. použití obvykle bez přípravku PRIMERSIL; tento přípravek aplikujte pouze v případě, pokud je tak vyžadováno na základě výsledků konkrétní zkoušky přídržnosti. limitované použití, před aplikací přípravku PRIMERSIL vždy zkontrolujte kompatibilitu a přilnavost. - nepoužívat. * použití obvykle bez přípravku PRIMERSIL. Pokud je zkouška přídržnosti negativní, nelze silikonovou těsnící hmotu použít. KÓD BALENÍ A/C (TKT 126) 50 cl lávev C 87

88 spárovací hmoty a silikony distanční křížky KÓD + A/C KÓD T BALENÍ A/C (TKW 300) 1 mm C 1000 ks (TKW 301) 2 mm A (TKW 330) 2 mm 1000 ks A (TKW 306) 3 mm C (TKW 331) 3 mm 1000 ks A (TKW 311) 4 mm A (TKW 336) 4 mm 1000 ks C (TKW 316) 5 mm C (TKW 341) 5 mm 1000 ks C (TKW 302) 6 mm C 1000 ks (TKW 321) 7 mm A (TKW 346) 7 mm 1000 ks C (TKW 326) 10 mm C (TKW 351) 10 mm 500 ks C KÓD Y BALENÍ A/C (TKW 356) 3 mm 1000 ks C KÓD KLÍNKY BALENÍ A/C (TKW 361) 5 mm 1000 ks C dilatační lišty Předlisované dilatační lišty z PVC se silikonovou výplní pro lepením do aktivních dilatačních spár v podlaze. KÓD MODEL BALENÍ A/C (TKW 601) *7x8 mm 2 m (50 ks v balení) A (TKW 606) *9x8 mm 2 m (50 ks v balení) C (TKW 615) *11x8 mm 2 m (50 ks v balení) C (TKW 611) *13x8 mm 2 m (50 ks v balení) A (TKW 626) *15x8 mm 2 m (50 ks v balení) C (TKW 631) *17x8 mm 2 m (50 ks v balení) C *BAREVNá PROVEdENÍ pevná část pružná výplň šedá transparentní šedá šedá červená transparentní hnědá transparentní černá** černá** ** pouze model 9x8 mm těsnící provazce Těsnící provazce z odlehčeného pěnového polyetylenu se používají jako výplň dilatačních spár pod silikonové (ACESIL, NEUSIL) nebo elastomerické (POLIFLEX) těsnící hmoty. Pro správnou dilatační funkci by měl být průměr těsnícího provazce 1,5x větší než šířka spáry. KÓD MODEL A/C (TKW 501) ø 6 mm C (TKW 511) ø 10 mm C (TKW 516) ø 15 mm A 88

89 spárovací hmoty a silikony vzorník barev epoxidových spárovacích hmot skycolors silk pearl ivory almond cocoa india agate petra turquoise aquamarine sapphire iris coral powder camellia papaya sunflower sahara moonstone moka night snow skycolors evolution neutral white ice white light milk cream magnolia hazel dove chocolate pearl grey london smoke slate ebony yellow lemon mint green jade cinnamon wisteria glittery pro skycolors evolution 205 Barvy na této stránce jsou pouze orientační a mohou se lišit z důvodu tisku. barevné vzorníky 218 cornflower 219 blue persia Nacre - perleť Gold - zlato Silver - stříbro Bronze - bronz Fluo - fluorescentní 89

90 spárovací hmoty a silikony vzorník barev spárovacích hmot a silikonů poliflex powercolor technocolors technostuk 2-12 white manhattan ice ash anthracite black jasmin anemone beige sand brown cotto dark brown magnolia amaranth ruby caramel crocus navy blue transparent turtledove** aquamarine neutral 26 * pouze pro interiér ** COVERLASTIK-PU: hydroizolační nátěr technostuk G.G. silikony matrix epostuk beige mix aniseed* green yellow* pergamon light grey total black grey Barvy na této stránce jsou pouze orientační a mohou se lišit z důvodu tisku. barevné vzorníky 90

91 poznámky

92 92

93 příslušenství Příslušenství Technokolla bylo navrženo pro usnadnění práce techniků a obkladačů. Toto nářadí je nezbytným prostředkem pro dosažení dokonalých výsledků. Je praktické a funkční, bylo konstruováno na základě vlastností našich výrobků a pro jejich nejlepší zpracování. GUMOVÁ PALIČKA...97 HLADÍTKA OCELOVÁ A PLASTOVÁ, ZUBOVÁ...96 HLADÍTKO OCELOVÉ 28x12 CM, HLADKÉ...96 HOUBY A ROUNA...99 MÍCHACÍ HLAVICE...94 MÍCHACÍ NÁSTAVCE PRO MÍCHAČ 1200 W...95 MÍCHAČ 1200 W...94 OCELOVÉ STĚRKY...99 PISTOLE NA SILIKONOVÉ KARTUŠE...99 PISTOLE PRO TAVNÉ TYČINKY...97 PŘÍSLUŠENSTVÍ PRO SAMONIVELAČNÍ HMOTY...96 STĚRKY PRO SPÁROVÁNÍ...98 WASHBOY - MYCÍ SOUPRAVY...98 Profesionální stavební chemie 93

94 příslušenství míchač 1200 W Vysoká míchací síla díky motoru s výkonem 1200 Wattů. Elektronická regulace otáček pro optimální zpracování směsi a zároveň zabraňující vystříknutí míchané směsi z kbelíku. Ergonomická rukojeť pro snadné používání. VÝKON: OTÁČKY (NAPRÁZDNO): HNACÍ HŘÍDEL: PRŮMĚR OBJÍMKY: HMOTNOST: 1200 W ot./min. s vnitřním závitem M14 57 mm 5.7 kg KÓD BALENÍ A/C (TKW 407) 1 ks (balení vč. Míchacího nástavce se 3 spirálami ) C míchací hlavice Bez závitů, do vrtačkových sklíčidel. Míchací hlavice kruhová, 2-spirály Míchací hlavice kruhová pro epoxidové spárovací hmoty Míchací hlavice hranatá KÓD ZBOŽÍ BALENÍ A/C (TKW 401) Míchací hlavice hranatá 1 ks C (TKW 403) Míchací hlavice kruhová pro epoxidové spárovací hmoty 1 ks C (TKW 406) Míchací hlavice kruhová, 2-spirály 1 ks C příslušenství 94

95 příslušenství míchací nástavce pro míchač 1200 W MÍCHACÍ METLA Čtyři ocelové lopatky představují ideální řešení pro materiály, které nesmí obsahovat směs se vzduchovými bublinami. Ideální pro: RASO, RASORAPID, GAP, GAP-R všechna prášková lepidla všechny práškové spárovací hmoty příslušenství MÍCHACÍ NÁSTAVEC KRUHOVÝ Dvě spirály s nasměrováním proti směru otáčení posouvají materiál směrem dolů. Jedná se ideální nástroj pro velmi tekutý nebo mírně viskózní materiál. Zabraňuje vystřikování. Ideální pro: RASOLASTIK EVO, TECHTONIKO ALL-9000 EPOSTUK, SKYCOLORS, POLIFLEX MÍCHACÍ NÁSTAVEC SE DVĚMI SPIRÁLAMI Jedná se o míchací nástavec pro víceúčelové použití. Je mimořádně vhodný pro míchání nebo hnětení viskózního nebo velmi tekutého materiálu. Míchací efekt působící zespodu nahoru. Ideální pro: PLAN-10, PLAN-15, PLAN-30 a 30F, PLAN-EXT a REPAIR RASOLASTIK, RASOLASTIK ADV HD TECHNOMAX MÍCHACÍ NÁSTAVEC SE TŘEMI SPIRÁLAMI Spirály s pravotočivým nasměrováním pronikají do materiálu jako šroub. Míchací efekt působící zespodu nahoru. Vhodný pro těžký a viskózní materiál, zajišťuje intenzivní a rovnoměrné míchání. Vhodný pro: RASO, RASORAPID, GAP, GAP-R všechna prášková lepidla KÓD ZBOŽÍ DÉLKA Ø KAPACITA BALENÍ A/C (TKW 409) Metla kg 1 ks C (TKW 410) Kruhový kg 1 ks C (TKW 411) 2-spirály kg 1 ks A (TKW 412) 3-spirály kg 1 ks A 95

96 příslušenství příslušenství pro samonivelační hmoty a hydroizolace Váleček pro aplikaci hydroizolace Váleček odvzdušňovací KÓD MODEL BALENÍ A/C (TKW 183) Váleček odvzdušňovací 1 ks C (TKW 185) Hladítko ocelové šavle 1 ks C (TKW 191) Váleček pro aplikaci hydroizolace 1 ks A Hladítko ocelové šavle příslušenství hladítko ocelové 28x12 cm, hladké Doporučeno pro nanášení všech druhů vyrovnávacích hmot a hydroizolací typu RASOLASTIK, RASOLASTIK EVO, RASOGUM a TECHTONIKO. KÓD ZBOŽÍ BALENÍ A/C (TKW 155) hladítko ocelové 28x12 cm, hladké 1 ks A hladítka ocelová a plastová zubová Hladítko PVC mini Hladítko ocelové 28x12 cm, zub 15 mm Hladítko ocelové 28x12 cm, zub 10 mm Hladítko ocelové 28x12 cm, zub 3 mm KÓD ZBOŽÍ BALENÍ A/C (TKW 101) Hladítko ocelové 28x12 cm, zub 3 mm 1 ks A (TKW 111) Hladítko ocelové 28x12 cm, zub 8 mm 1 ks C (TKW 121) Hladítko ocelové 28x12 cm, zub 10 mm 1 ks C (TKW 181) Hladítko ocelové 28x12 cm, zub 15 mm 1 ks C (TKW 151) Hladítko ocelové 48x13 cm, zub 10 mm 1 ks C (TKW 161) Hladítko PVC mini 1 ks C 96

97 příslušenství gumová palička KÓD ZBOŽÍ BALENÍ A/C (TKW 462) gumová palička 0,5 kg 1 ks A pistole pro tavné tyčinky Tavné tyčinky transparentní Tavné tyčinky žluté KÓD ZBOŽÍ BALENÍ A/C (TKV 171) Profesionální tavná pistole 1 ks A (TKV 151) Tavné tyčinky transparentní 10 kg krabice A (TKV 141) Tavné tyčinky žluté 10 kg krabice A příslušenství 97

98 příslušenství stěrky pro spárování Stěrka silikonová Houba příslušenství Stěrka pro cementové spárování 75 cm KÓD ZBOŽÍ BALENÍ A/C (TKW 451) Stěrka silikonová 1 ks C (TKW 452) Houba 1 ks A (TKW 461) Stěrka pro cementové spárování 75 cm 1 ks A (TKW 450) Náhradní gumy pro Stěrku silikonovou 10 ks A washboy - mycí soupravy Washboy Houba 13x42 cm Hliníková násada Washboy PVC KÓD ZBOŽÍ BALENÍ A/C (TKW 189) Washboy PVC 1 ks C (TKW 184) Washboy 1 ks A (TKW 186) Houba 13x42 cm 20 pcs. C (TKW 187) Hliníková násada 1 ks C 98

99 příslušenství houby a rouna Rouno čistící jemné bílé Držák pro houbu a rouno Houba Sweepex KÓD ZBOŽÍ BALENÍ A/C (TKW 482) Držák pro houbu a rouno 1 ks A (TKW 483) Houba Sweepex 1 ks C (TKW 484) Rouno čistící jemné bílé 1 ks C (TKW 485) Spojovač pro Rouno čistící jemné bílé 1 ks A pistole na silikonové kartuše KÓD ZBOŽÍ BALENÍ A/C (TKV 202) Pistole na silikon 1 ks C ocelové stěrky Pro nanášení disperzních lepidel, epoxidových produktů a stěrek v malé tloušťce vrstvy a na obtížně dostupných místech. Stěrka ocelová hladká Stěrka ocelová, zub 3 mm Stěrka ocelová, zub 6 mm KÓD ZBOŽÍ BALENÍ A/C (TKW 455) Stěrka ocelová hladká 1 ks A (TKW 456) Stěrka ocelová, zub 3 mm 1 ks A (TKW 457) Stěrka ocelová, zub 6 mm 1 ks A příslušenství 99

100 100

101 Systémová řešení Systémová řešení Technokolla jsou skutečným pracovním nástrojem, který usnadňuje plánování a zpracování různých materiálů v různých prostředích a situacích. My v Technokolle nejen že dodáváme vysoce kvalitní výrobky, ale poskytujeme zákazníkovi veškeré naše know-how v podobě manuálu, který obsahuje jasné, přehledně vysvětlené a komplexní informace, který výrobek zvolit, jak postupovat a čeho se vyvarovat. 01 SLINUTÉ DLAŽBY SPÁROVÁNÍ - CEMENTOVÉ SPÁROVÁNÍ - EPOXIDOVÉ VELKOFORMÁTOVÉ DLAŽBY POKLÁDKA NA STÁVAJÍCÍ DLAŽBU PODLAHOVÉ TOPENÍ SPRCHOVÝ KOUT BAZÉNY A WELLNESS CENTRA TERASY - NOVÉ TERASY - REKONSTRUKCE FASÁDY MRAMOR, ŽULA, PŘÍRODNÍ KÁMEN UMĚLÝ MRAMOR SÁDROVÉ PODKLADY A OMÍTKY AKUSTICKÁ IZOLACE - KROČEJOVÁ Profesionální stavební chemie 101

102 systémová řešení Technokolla Slinuté dlažby SLINUTÁ DLAŽBA TECHNO-ONE+ TECHNOCOLORS 01 MONOKRONOS Monokronos Předmíchaná cementová stěrka pro použít místo betonu v interiéru i exteriéru. Rychlé schnutí bez smršťování. Záruka pevnosti v tlaku >25 MPa. Povrch je pochozí po 12 hod. a pokládka může být zahájena po 24 hod. Monokronos může být navíc vyztužena syntetickými vlákny FS-18, které dále zvyšují odolnost v tahu a v ohybu. Doporučená tloušťka vrstvy 3-6 cm. Aires Vysoce fl exibilní cementové lepidlo s vysokou výtěžností (+55%) oproti běžným lepidlům. Jednosložkové ultralehké lepidlo vhodné i do zatížených prostorů, v interiéru i exteriéru, pro obklad i dlažbu. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2TE S2 Techno-One+ Flexibilní cementové lepidlo s vysokou výtěžností (+15 %) a kategorizací dle ČSN EN 12004: C2TE S1. Jako alternativu s nízkoprašnou technologií lze použít TECH- NOSTAR HD (C2TE S1), v případě požadavku na rychle tvrdnoucí lepidlo TECHNORAP (C2FT). Technocolors Cementová spárovací hmota pro spáry od 1 do 8 mm, s vysokým stupněm odolnosti vůči otěru, nízkou absorpcí vody a antibakteriálním povrchem. Vyrábí se ve 25ti různých odstínech. Míchat s latexem TC-STUK pro zvýšení fl exibility na kategorii S1 (dle ČSN EN 12002). Technostuk 2-12 Cementová spárovací hmota pro spáry od 2 do 12 mm vyráběná ve 12ti barevných odstínech. Se nízkou absorpcí vody, výbornou zpracovatelností, otěruvzdorností a odolností proti množení plísní a bakterií. D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y TECHNO-ONE+ sokl dlažba TECHNOCOLORS ACESIL-310 Tc-Stuk Latex pro cementové spárovací hmoty, který zvyšuje fl exibilitu a otěruvzdornost, snižuje nasákavost a tvorbu skvrn. DOPORUČENÉ VÝROBKY MONOKRONOS Technický výkres sklolaminátová síť hydroizolační fólie ACESIL-310 a těsnící provazec obvodová dilatace dilatační řez praskání Acesil -310 Silikonový pružný tmel s protiplísňovou úpravou dodávaný ve 26 barvách. Jako alternativu lze použít neutrální silikonový tmel NEUSIL s dokonalejší přilnavostí dodávaný ve 3 barvách. design systems 102

103 systémová řešení Technokolla Spárování - cementové 02 HYDROFOBNÍ EFEKT MONOKRONOS DLAŽBA TECHNO-ONE+ TECHNOCOLORS TECHNOSTUK POWERCOLOR SILVER ACTIVE SYSTEM Díky speciálním vlastnostem iontů stříbra, tyto spárovací hmoty působí jako prevence proti plísním a zabraňují množení bakterií. MICROSHIELD SYSTEM Výrobky označené tímto logem mají aktivní systém, který brání množení bakterií a plísní, čímž maximalizují hygienický standard. WATER REPELLENT SYSTEM Díky speciální receptuře, jsou spárovací hmoty s touto technologií hydrofobní, tj. nejsou schopny absorbovat vodu. COLOR SAVE SYSTEM Tato speciální technologie vyvinutá v laboratořích Technokolla zajišťuje stálobarevnost odstínů. Světlé i pastelové tóny zůstanou beze změny po celé roky. Powercolor Cementová spárovací hmota s vodoodpudivým povrchem, vysokým stupněm odolnosti vůči otěru a s obsahem částic stříbra, které aktivně hubí plísně a bakterie. Je určena pro spáry od 1 do 5 mm pro vnitřní i venkovní použití a hodí se zejména do prostředí s vysokými hygienickými nároky: nemocnice, wellness, hotely, kuchyně apod. Technocolors Cementová spárovací hmota pro spáry od 1 do 8 mm, s vysokým stupněm odolnosti vůči otěru, nízkou absorpcí vody a antibakteriálním povrchem. Vyrábí se ve 25ti různých odstínech. Míchat s latexem TC-STUK pro zvýšení fl exibility na kategorii S1 (dle ČSN EN 12002). Technostuk 2-12 Cementová spárovací hmota pro spáry od 2 do 12 mm vyráběná ve 12ti barevných odstínech. Se nízkou absorpcí vody, výbornou zpracovatelností, otěruvzdorností a odolností proti množení plísní a bakterií. Technostuk G.G. Hrubozrnná cementová spárovací hmota pro široké spáry od 4 do 20 mm. Vynikající zpracovatelnost, vysoká otěruvzdornost, barevná stálost a antibakteriální ochrana. D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y ACESIL-310 a těsnící provazec Tc-Stuk Latex pro cementové spárovací hmoty, který zvyšuje fl exibilitu a otěruvzdornost, snižuje nasákavost a tvorbu skvrn. dilatační řez praskání DOPORUČENÉ VÝROBKY Technický výkres dlažba TECHNO-ONE+ POWERCOLOR (1-5 mm) MONOKRONOS TECHNOCOLORS (od 1 do 8 mm) nebo TECHNOSTUK (2-12; G.G.) sklolaminátová síť ACESIL-310 hydroizolační fólie design systems 103

104 systémová řešení Technokolla Spárování - epoxidové OBKLAD / DLAŽBA MONOKRONOS SKYCOLORS SKYCOLORS EVOLUTION EPOSTUK SKYCOLORS EPOSTUK* 03 ZÁVĚREČNÉ ČIŠTĚNÍ S PŘÍPRAVKEM EPOXY-DET * SKYCOLORS A EPOSTUK MOHOU BÝT ROVNĚŽ POUŽITY JAKO LEPIDLO. Skycolors Skycolors Evolution Epostuk Epoxy-det Dvousložková epoxidová spárovací hmota s jemnou povrchovou úpravou, dodávaná ve 22 barvách pro spáry šíře 2 až 20 mm. Splňuje nejpřísnější požadavky na stálobarevnost a chemickou odolnost. Velmi univerzální 2-složková epoxidová spárovací hmota ideální pro obklady a dlažby z různých druhů materiálů: skleněné mozaiky, keramické obklady, slinuté dlažby. Je vhodné do míst, jako spa, wellness centra, termální koupaliště, bazény a koupelny. Předností této epoxidové spárovací hmoty je především výborná zpracovatelnost a čistitelnost po spárování. Dvousložková epoxidová spárovací hmota s extrémně vysokou odolností proti chemikáliím. Pro spáry šíře 3-15 mm, ideální pro průmyslové provozy. Dodáváme v 5ti barevných odstínech. Čistící přípravek po spárování epoxidovou spárovací hmotou SKYCOLORS, SKYCOLORS EVO- LUTION a EPOSTUK. Dodávaná ve 20ti základních barvách s 5ti příměsovými glittery, čímž získáváte až 120 různých kombinací. D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y DOPORUČENÉ VÝROBKY 104 Vylijte veškerý obsah malé lahvičky (tvrdidlo, složka B) do spárovací hmoty (složka A). Dokud je spárovací hmota stále nezatvrdlá, polijte spárované oblasti dostatečným množstvím vody. 1 5 Důkladně promíchejte, nejprve lžíci a... Očistěte zbytkovou spárovací hmotu čistícím rounem Technokolla , přičemž rouno často proplachujte čistou vodou.* následně rotačním míchadlem s nízkými otáčkami. Očistěte povrch povrch stěrkou, dokud je stále vlhký. * Při spárování Skycolors Evolution není potřeba používat čistící rouno a čištění lze provádět pouze houbou Sweepex TKW Epoxidovou spárovací hmotu naneste do suchých spár silikonovou stěrkou Technokolla Finální dočištění pak proveďte houbou Sweepex a dostatečným množstvím čisté vody. Tahy houbou veďte úhlopříčně, aby jste nevytahovali hmotu ze spár. 4 8 Návod - spárování a čištění

105 systémová řešení Technokolla Velkoformátové dlažby DLAŽBA TECHNOSTAR HD TECHNOCOLORS 04 MONOKRONOS Monokronos Předmíchaná cementová stěrka pro použít místo betonu v interiéru i exteriéru. Rychlé schnutí bez smršťování. Záruka pevnosti v tlaku >25 MPa. Povrch je pochozí po 12 hod. a pokládka může být zahájena po 24 hod. Monokronos může být navíc vyztužena syntetickými vlákny FS-18, které dále zvyšují odolnost v tahu a v ohybu. Doporučená tloušťka vrstvy 3-6 cm. Keramický průmysl stále hledá nové a nové výzvy a dramatické zvětšování formátů obkladů a dlažeb v posledních letech je tou nejviditelnější z nich. V dnešní době již nejsou výjimkou formáty 60x120 cm, ale sekáváme se velikostmi až 180x300 cm. Při lepení velkoformátových dlažeb je nutno respektovat několik pravidel, aby dlažba plnila svojí estetickou i praktickou funkci. Předně je to rovinnost podkladu, kde by odchylka neměla překročit +/- 1 mm na 1 metr délky. Nezbytnou podmínkou je rovněž zbytková vlhkost podkladu (do 0,2% u anhydritových a do 2% u cementových potěrů) a dodržení dilatačních polí max 3 x 3 m. Pro lepení použijeme rozlivové lepidlo, které zajistí rozlití v celé ploše dlaždice a tím zamezí vzniku nežádoucích dutin. Lepidla pro velkoformátové dlažby se rovněž nesmí při tuhnutí smršťovat a musí si zachovat dostatečnou fl exibilitu. Technostar HD Cementové lepidlo s nízkoprašnou technologií pro vnitřní i venkovní použití, pro lepení obkladů a dlažeb až do formátu 60x60 cm. Kategorizace dle ČSN EN 12004: C2TE S1 MONOKRONOS Technomax S1 Cementové rozlivové lepidlo pro pokládání velkoformátových dlažeb. Optimální až pro vrstvy do 15 mm. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2E S1 D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y dlažba sklolaminátová síť TECHNOCOLORS ACESIL-310 a těsnící provazec TECHNOSTAR HD hydroizolační fólie Technorap-2 Rychletuhnoucí dvousložkové cementové lepidlo mimořádně vhodné pro přírodní kámen mramor a žulu, lepení fasád a na podlahové topení Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2FT S1 dilatační řez praskání sokl ACESIL-310 obvodová dilatace Technický výkres Technocolors Cementová spárovací hmota pro spáry od 1 do 8 mm, s vysokým stupněm odolnosti vůči otěru, nízkou absorpcí vody a antibakteriálním povrchem. Vyrábí se ve 25ti různých odstínech. Míchat s latexem TC-STUK pro zvýšení fl exibility na kategorii S1 (dle ČSN EN 12002). Skycolors Dvousložková epoxidová spárovací hmota s jemnou povrchovou úpravou, dodávaná ve 22 barvách pro spáry šíře 2 až 20 mm. Splňuje nejpřísnější požadavky na stálobarevnost a chemickou odolnost Acesil -310 Silikonový pružný tmel s protiplísňovou úpravou dodávaný ve 26 barvách. Jako alternativu lze použít neutrální silikonový tmel NEUSIL s dokonalejší přilnavostí dodávaný ve 3 barvách. design systems D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y 105

106 systémová řešení Technokolla Pokládka na stávající dlažbu PŮVODNÍ DLAŽBA PRIMERSIL A NEUSIL TOPSTUK NOVÁ DLAŽBA 05 TECHNORAP-2 Det-Basico Čistící přípravek pro dokonalé odstranění olejů, tuků a vosků z podkladu. Raso nebo Gap Raso - cementová tixotropní vyrovnávací malta pro interiér i exteriér od 2 do 10 mm. Gap - cementová tixotropní vyrovnávací malta zesílená skelnými vlákny pro interiér i exteriér od 3 do 30 mm. Technorap-2 Rychletuhnoucí dvousložkové cementové lepidlo mimořádně vhodné pro přírodní kámen mramor a žulu, lepení fasád a na podlahové topení Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2FT S1 Techno-One+ na penetraci Primer-101 Flexibilní cementové lepidlo s vysokou výtěžností (+15 %) a kategorizací dle ČSN EN 12004: C2TE S1. Jako alternativu s nízkoprašnou technologií lze použít TECHNOSTAR HD (C2TE S1), v případě požadavku na rychle tvrdnoucí lepidlo TECHNORAP (C2FT). Primer-101 je penetrace/adhezní můstek pro nesavé podklady. Použití pouze v interiéru!!! Technocolors Cementová spárovací hmota pro spáry od 1 do 8 mm, s vysokým stupněm odolnosti vůči otěru, nízkou absorpcí vody a antibakteriálním povrchem. Vyrábí se ve 25ti různých odstínech. Míchat s latexem TC-STUK pro zvýšení fl exibility na kategorii S1 (dle ČSN EN 12002). DOPORUČENÉ VÝROBKY D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y 106 Přestože se životnost dlažeb v posledních letech velmi prodlužuje, nezřídka se setkáváme se situacemi, kdy zákazník požaduje instalaci nové dlažby v moderním designu. Máme-li výškový prostor a statika stavby to umožňuje, lze novou dlažbu nalepit na tu původní. Povrch původní dlažby je potřeba nejprve důkladně očistit od nečistot a zbavit mastnoty přípravek DET-BASICO. Eventuální nerovnosti, či nerovnosti po chybějících dlaždicích lze vyrovnat technickými maltami RASO nebo GAP. Pro přímé lepení na původní dlažbu lze použít 2-složkové rychletvrdnoucí cementové lepidlo TECH- NORAP-2, a to v interiéru i exteriéru. Pro interiéry pak existuje i další možnost, a sice penetrace přípravkem PRIMER-101 a následné lepení např. TECH- NO-ONE+. V místech aktivních trhlin ve stávajícím podkladu vždy proveďte dilatační spáru v nové dlažbě. Maximální rozměr dilatačního pole je 3 x 3 m, nezapomeňte na funkční obvodovou dilataci. Pro maximální kontakt dlaždice s lepicí maltou použijte oboustranné nanášení. Doporučený formát dlaždic do 300 x 300 mm, minimální šířka spáry 4 mm. nová dlažba TECHNOCOLORS GAP design systems Technický výkres TECHNORAP-2 původní dlažba NEUSIL a těsnící provazec NEUSIL a těsnící provazec Neusil a Primersil Neutrální silikonová těsnící hmota pro výplň dilatačních spár, která při použití adhezního můstku PRIMERSIL a těsnících provazců, zajistí dlouhotrvající životnost. Neusil použijte ještě před aplikací cementových spárovacích hmot. původní dilatace

107 systémová řešení Technokolla Podlahové topení TOPNÝ SYSTÉM DLAŽBA TECHNOCOLORS TECHNOSTAR HD MONOKRONOS + SYNTETICKÉ VLÁKNO FS Monokronos Předmíchaná cementová stěrka pro použít místo betonu v interiéru i exteriéru. Rychlé schnutí bez smršťování. Záruka pevnosti v tlaku >25 MPa. Povrch je pochozí po 12 hod. a pokládka může být zahájena po 24 hod. Monokronos může být navíc vyztužena syntetickými vlákny FS-18, které dále zvyšují odolnost v tahu a v ohybu. Doporučená tloušťka vrstvy 3-6 cm. Technostar HD Cementové lepidlo s nízkoprašnou technologií pro vnitřní i venkovní použití, pro lepení obkladů a dlažeb až do formátu 60x60 cm. Kategorizace dle ČSN EN 12004: C2TE S1 Aires Vysoce fl exibilní cementové lepidlo s vysokou výtěžností (+55%) oproti běžným lepidlům. Jednosložkové ultralehké lepidlo vhodné i do zatížených prostorů, v interiéru i exteriéru, pro obklad i dlažbu. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2TE S2 D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y Skycolors Evolution Velmi univerzální 2-složková epoxidová spárovací hmota ideální pro obklady a dlažby z různých druhů materiálů: skleněné mozaiky, keramické obklady, slinuté dlažby. Je vhodné do míst, jako spa, wellness centra, termální koupaliště, bazény a koupelny. Předností této epoxidové spárovací hmoty je především výborná zpracovatelnost a čistitelnost po spárování. Dodávaná ve 20ti základních barvách s 5ti příměsovými glittery, čímž získáváte až 120 různých kombinací. Technocolors Cementová spárovací hmota pro spáry od 1 do 8 mm, s vysokým stupněm odolnosti vůči otěru, nízkou absorpcí vody a antibakteriálním povrchem. Vyrábí se ve 25ti různých odstínech. Míchat s latexem TC-STUK pro zvýšení fl exibility na kategorii S1 (dle ČSN EN 12002). D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y Acesil -310 Silikonový pružný tmel s protiplísňovou úpravou dodávaný ve 26 barvách. Jako alternativu lze použít neutrální silikonový tmel NEUSIL s dokonalejší přilnavostí dodávaný ve 3 barvách. Moderní řešení podlahového vytápění zaručuje komfort užívání, je však nutné dbát na základní zásady při realizaci. Zvýšenou pozornost věnujte zbytkové vlhkosti podkladu - pouhých 0,3 % u anhydritových potěrů a 2 % u cementových potěrů. Anhydritové potěry je nutno ošetřit nátěrem PRIMER-T. V prostorech s podlahovým vytápěním je nutné dilatovat plochy pro vyrovnání teplotní roztažnosti a následnému pohybu dlaždic. Doporučené dilatační pole je 3x3 m a nezapomeňte provést obvodovou dilataci kolem stěn. Podlahové vytápění zapněte nejdříve 3 dny po stěrkování MONOKRONOSem, teplotu nastavte na 20 až 25 C a temperujte alespoň 3 dny s tím, že v následujících 4 dnech topte na maximum. Po té topení vypněte a po nejméně 3 dnech nechte nabíhat teplotu rychlostí 5 C denně. Dlaždice pokládejte na cementovou lepící maltu TECHNOSTAR HD nebo AIRES, pro zvýšení přídržnosti doporučujeme oboustranné nanášení lepící hmoty na podklad i rub dlaždice. Plochy spárujte fl exibilní cementovou spárovací hmotou TECHNOCOLORS nebo epoxidovou spárovací hmotou SKYCOLORS EVOLUTION. Doporučená minimální šířka spáry je 3 mm. design systems ACESIL-310 s těsnícím provazcem TECHNOSTAR HD dlažba TECHNOCOLORS sokl ACESIL-310 Technický výkres MONOKRONOS se syntetickými vlákny FS-18 topný systém tepelná izolace obvodová dilatace 107

108 systémová řešení Technokolla Sprchový kout 07 BANDELLA RL 80 S TECHNO-ONE+ 2. VRSTVA RASOGUM ACESIL VRSTVA RASOGUM 2. VRSTVA RASOGUM 1. VRSTVA RASOGUM TECHNO-ONE+ SKYCOLORS SKYCOLORS EVOLUTION Rasogum Bandella RL 80 S Nová generace hydroizolační stěrky, která v kombinaci s těsnící páskou BANDELLA RL 80S (v 1. vrstvě) zaručuje ještě delší životnost hydroizolační vrstvy. Rasogum je připravený k použití bez nutnosti ředění, aplikuje se ve dvou vrstvách. Při použití na málo savé podklady (původní obklad a dlažba, leštěný beton apod.) je nutné použít PRIMERGUM jako podkladní vrstvu. Techno-One+ Flexibilní cementové lepidlo s vysokou výtěžností (+15 %) a kategorizací dle ČSN EN 12004: C2TE S1. Jako alternativu s nízkoprašnou technologií lze použít TECH- NOSTAR HD (C2TE S1), v případě požadavku na rychle tvrdnoucí lepidlo TECHNORAP (C2FT). Skycolors Dvousložková epoxidová spárovací hmota s jemnou povrchovou úpravou, dodávaná ve 22 barvách pro spáry šíře 2 až 20 mm. Splňuje nejpřísnější požadavky na stálobarevnost a chemickou odolnost. Skycolors Evolution Velmi univerzální 2-složková epoxidová spárovací hmota ideální pro obklady a dlažby z různých druhů materiálů: skleněné mozaiky, keramické obklady, slinuté dlažby. Je vhodné do míst, jako spa, wellness centra, termální koupaliště, bazény a koupelny. Předností této epoxidové spárovací hmoty je především výborná zpracovatelnost a čistitelnost po spárování. Dodávaná ve 20ti základních barvách s 5ti příměsovými glittery, čímž získáváte až 120 různých kombinací. D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y Acesil -310 Silikonový pružný tmel s protiplísňovou úpravou dodávaný ve 26 barvách. Jako alternativu lze použít neutrální silikonový tmel NEUSIL s dokonalejší přilnavostí dodávaný ve 3 barvách. Pokud jste se rozhodli instalovat sprchový kout do Vaší koupelny, nezapomeňte na kvalitní hydroizolaci. V případě neprovedení dostatečné izolace dochází ke vzniku plísní, poškození podkladu nebo dokonce i k odpadnutí samotných dlaždic. Odstraňte z podkladu prach, mastnotu a další nečistoty. Sádrové omítky a sádrokartony ošetřete penetračním nátěrem PRIMER-T. Jednosložková nátěrová hydroizolace RASOGUM se nanáší ve dvou vrstvách. Do první vrstvy vložte těsnící pásku BANDELLA RL 80S k utěsnění rohů a těsnící manžety kolem prostupů armatur. Po dokonalém proschnutí nanášíme 2. vrstvu. Kladení dlaždic provádějte cementovou lepící maltou TECHNO-ONE+ se spárou šířky min. 2 mm, spárujte epoxidovou hmotou SKYCOLORS nebo SKYCOLORS EVOLUTION. Obvodové dilatace, rohy, kouty a návaznosti na zařizovací předměty vyplňte pružným silikonovým tmelem s protiplísňovou přísadou ACESIL. keramický obklad SKYCOLORS EVOLUTION TECHNO-ONE+ 108 ACESIL vrstva RASOGUM sprchová vanička 1. vrstva RASOGUM ACESIL-310 TECHNO-ONE+ RL 80 S 2. vrstva RASOGUM MONOKRONOS dlažba 1. vrstva výpusť RL 80 S RASOGUM SKYCOLORS TECHNO-ONE+ ACESIL vrstva RASOGUM 2. vrstva RASOGUM RL 80 S dlažba ACESIL-310 těsnící provazec Technický výkres

109 systémová řešení Technokolla Bazény a wellness centra 08 BANDELLA RL VRSTVA RASOLASTIK + RASOLASTIK NET BANDELLA RL 120 PŘÍTOK SKIMMER SVĚTLO 2. VRSTVA RASOLASTIK PRIMERSIL A NEUSIL OBKLAD TECHNO-ONE+ SKYCOLORS Rasolastik-Net Bandella RL 120 Raso nebo Gap RASO - cementová tixotropní vyrovnávací malta pro interiér i exteriér od 2 do 10 mm. GAP - cementová tixotropní vyrovnávací malta zesílená skelnými vlákny pro interiér i exteriér od 3 do 30 mm. Rasolastik Systém hydroizolační stěrky RASOLASTIK a těsnící pásky BANDELLA RL 120, který je v 1. vrstvě vyztužen sklolaminátovou sítí RASOLASTIK- NET, představuje ideální a dlouhotrvající řešení pro prostory jako je bazén, kde je stálý styk s vodou. Techno-One+ Flexibilní cementové lepidlo s vysokou výtěžností (+15 %) a kategorizací dle ČSN EN 12004: C2TE S1. Jako alternativu s nízkoprašnou technologií lze použít TECH- NOSTAR HD (C2TE S1), v případě požadavku na rychle tvrdnoucí lepidlo TECHNORAP (C2FT). Skycolors Dvousložková epoxidová spárovací hmota s jemnou povrchovou úpravou, dodávaná ve 22 barvách pro spáry šíře 2 až 20 mm. Splňuje nejpřísnější požadavky na stálobarevnost a chemickou odolnost. Technocolors Cementová spárovací hmota pro spáry od 1 do 8 mm, s vysokým stupněm odolnosti vůči otěru, nízkou absorpcí vody a antibakteriálním povrchem. Vyrábí se ve 25ti různých odstínech. Míchat s latexem TC-STUK pro zvýšení fl exibility na kategorii S1 (dle ČSN EN 12002). keramický obklad / skleněná mozaika PRIMERSIL + NEUSIL beton světlo keramický obklad / skleněná mozaika RASO SKYCOLORS PRIMERSIL + NEUSIL TECHNO-ONE+ beton Tc-Stuk Latex pro cementové spárovací hmoty, který zvyšuje fl exibilitu a otěruvzdornost, snižuje nasákavost a tvorbu skvrn. Technický výkres 1. vrstva RASOLASTIK + síť 2. vrstva RASOLASTIK RASO TECHNO-ONE+ SKYCOLORS keramický obklad / skleněná mozaika SKYCOLORS PRIMERSIL + NEUSIL TECHNO-ONE+ BANDELLA RL vrstva RASOLASTIK 1. vrstva RASOLASTIK + síť těsnící provazec BANDELLA RL vrstva RASOLASTIK + síť beton 2. vrstva RASOLASTIK design systems těsnící provazec Trvalý kontakt s vodou klade nejvyšší nároky na kvalitu obkladových prvků a hydroizolace bazénu. Společnost Technokolla vyvinula systém, který tyto nároky splňuje. Dvousložkovou hydroizolaci RASOLASTIK aplikujte ve 2 vrstvách na kvalitní, rovný a čistý podkladní beton. První vrstvu zpevněte sklolaminátovou sítí, utěsnění rohů a spojů pomocí těsnící pásky BANDELLA RL 120 a těsnících manžet u prostupů armatur. Druhou vrstvu nanášejte po proschnutí 1. vrstvy. K lepení dlaždic použijte fl exibilní cementové lepidlo TECHNO-ONE+, k lepení mozaiky ultra-bílé jemnozrnné cementové lepidlo TECHNOMOS. Epoxidové spárovací hmoty SKY- COLORS zaručí barevnou stálost a odolnost proti chemickým látkám a vzniku plísní. Obvodové dilatace, rohy a kouty vyplňte pružným tmelem s protiplísňovou přísadou PRIMERSIL + NEUSIL. 109

110 systémová řešení Technokolla Terasy - nové BANDELLA RL 120 TĚSNÍCÍ PROVAZEC BANDELLA RL 120 DILATAČNÍ ŘEZ PRIMERSIL A NEUSIL DLAŽBA TOPSTUK TECHNO-ONE VRSTVA RASOLASTIK + RASOLASTIK-NET MONOKRONOS 2. VRSTVA RASOLASTIK Rasolastik-Net Monokronos Předmíchaná cementová stěrka pro použít místo betonu v interiéru i exteriéru. Rychlé schnutí bez smršťování. Záruka pevnosti v tlaku >25 MPa. Povrch je pochozí po 12 hod. a pokládka může být zahájena po 24 hod. Monokronos může být navíc vyztužena syntetickými vlákny FS-18, které dále zvyšují odolnost v tahu a v ohybu. Doporučená tloušťka vrstvy 3-6 cm. Rasolastik Bandella RL 120 Systém hydroizolační stěrky RASOLASTIK a těsnící pásky BANDELLA RL 120, který je v 1. vrstvě vyztužen sklolaminátovou sítí RASOLASTIK- NET, představuje ideální a dlouhotrvající řešení pro prostory jako je terasa. Technofl ex Techno-One+ TECHNOFLEX je jednosložkové cementové lepidlo vhodné pro lepení slinutých dlažeb v exteriéru. Kategorizace dle ČSN EN 12004: C2TE Pro formáty větší než 33x33 cm je doporučeno použít lepidlo se zvýšenou fl exibilitou, jako např. TECHNO-ONE+. Kategorizace dle ČSN EN 12004: C2TE S1 Aires Vysoce fl exibilní cementové lepidlo s vysokou výtěžností (+55%) oproti běžným lepidlům. Jednosložkové ultralehké lepidlo vhodné i do zatížených prostorů, v interiéru i exteriéru, pro obklad i dlažbu. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2TE S2 Skycolors Evolution Velmi univerzální 2-složková epoxidová spárovací hmota ideální pro obklady a dlažby z různých druhů materiálů: skleněné mozaiky, keramické obklady, slinuté dlažby. Je vhodné do míst, jako spa, wellness centra, termální koupaliště, bazény a koupelny. Předností této epoxidové spárovací hmoty je především výborná zpracovatelnost a čistitelnost po spárování. Dodávaná ve 20ti základních barvách s 5ti příměsovými glittery, čímž získáváte až 120 různých kombinací. D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y 110 Jelikož jsou terasy vystaveny náročným povětrnostním vlivům, náhlým změnám počasí a prudkým výkyvům teplot, je třeba dbát na správné řešení pokládky a dilatací (doporučené dilatační pole 3x3m). Před samotnou pokládkou dlaždic je třeba utěsnit povrch dvousložkovou hydroizolací RASOLASTIK - první vrstvu zpevněte sklolaminátovou sítí RASOLASTIK-NET, včetně utěsnění rohů a spojů pomocí těsnící pásky BANDEL- LA RL 120 a těsnících manžet. Druhou vrstvu nanášejte po proschnutí 1. vrstvy. Lepení dlaždic do formátu 33x33 cm provádějte cementovou lepící maltou TECHNOFLEX, větší formáty pak pomocí TECHNOSTAR HD, popř. AIRES. Spárujte pomocí epoxidové spárovací hmoty SKYCOLORS EVOLUTION, doporučená minimální šířka spáry je 4 mm pro formáty 33x33 cm. design systems MONOKRONOS okapnice NEUSIL 1. vrstva RASOLASTIK s RASOLASTIK-NET SKYCOLORS EVOLUTION TECHNO-ONE+ dlažba RL vrstva RASOLASTIK 2. vrstva s RASOLASTIK-NET RASOLASTIK NEUSIL 1. vrstva RASOLASTIK s RASOLASTIK-NET SKYCOLORS EVOLUTION těsnící provazec dlažba 2. vrstva RASOLASTIK TECHNO-ONE+ dilatační řez MONOKRONOS sklolaminátová síť 2. vrstva RASOLASTIK 1. vrstva RASOLASTIK s RASOLASTIK-NET těsnící provazec NEUSIL 2. vrstva obvodová dilatace RL 120 RASOLASTIK Neusil a Primersil Neutrální silikonová těsnící hmota pro výplň dilatačních spár, která při použití adhezního můstku PRIMERSIL a těsnících provazců, zajistí dlouhotrvající životnost. Neusil použijte ještě před aplikací cementových spárovacích hmot. Technický výkres

111 systémová řešení Technokolla Terasy - rekonstrukce VRSTVA RASOLASTIK + RASOLASTIK-NET GAP BANDELLA RL 120 PŮVODNÍ DLAŽBA PRIMERSIL + NEUSIL NOVÁ DLAŽBA TOPSTUK TECHNOSTAR HD 2. VRSTVA RASOLASTIK Rasolastik-Net Raso nebo Gap RASO - cementová tixotropní vyrovnávací malta pro interiér i exteriér od 2 do 10 mm. GAP - cementová tixotropní vyrovnávací malta zesílená skelnými vlákny pro interiér i exteriér od 3 do 30 mm. Bandella RL 120 Rasolastik Systém hydroizolační stěrky RASOLASTIK a těsnící pásky BANDELLA RL 120, který je v 1. vrstvě vyztužen sklolaminátovou sítí RASOLASTIK- NET, představuje ideální a dlouhotrvající řešení pro prostory jako je terasa. Technostar HD Cementové lepidlo s nízkoprašnou technologií pro vnitřní i venkovní použití, pro lepení obkladů a dlažeb až do formátu 60x60 cm. Kategorizace dle ČSN EN 12004: C2TE S1 Skycolors Evolution Velmi univerzální 2-složková epoxidová spárovací hmota ideální pro obklady a dlažby z různých druhů materiálů: skleněné mozaiky, keramické obklady, slinuté dlažby. Je vhodné do míst, jako spa, wellness centra, termální koupaliště, bazény a koupelny. Předností této epoxidové spárovací hmoty je především výborná zpracovatelnost a čistitelnost po spárování. Dodávaná ve 20ti základních barvách s 5ti příměsovými glittery, čímž získáváte až 120 různých kombinací. Neusil a Primersil Neutrální silikonová těsnící hmota pro výplň dilatačních spár, která při použití adhezního můstku PRIMERSIL a těsnících provazců, zajistí dlouhotrvající životnost. Neusil použijte ještě před aplikací cementových spárovacích hmot. Det-Basico Čistící přípravek pro dokonalé odstranění olejů, tuků a vosků z podkladu. Terasy jsou vystaveny extrémním povětrnostním podmínkách a vysokým výkyvům teplot ve velmi krátkých periodách. Proto se nezřídka stává, že dochází k destrukci původní terasové dlažby a je zapotřebí terasu rekonstruovat. Aby bylo rekonstrukcí dosaženo trvalé životnosti, je potřeba respektovat několik základních pravidel. V místech aktivních trhlin ve stávajícím podkladu vždy proveďte dilatační spáru v nové dlažbě. Maximální rozměr dilatačního pole je 3 x 3 m, nezapomeňte na funkční obvodovou dilataci. Pro maximální kontakt dlaždice s lepicí maltou použijte oboustranné nanášení. Doporučený formát dlaždic do 300 x 300 mm, minimální šířka spáry 4 mm. DOPORUČENÉ VÝROBKY sokl 2. vrstva RASOLASTIK SKYCOLORS EVOLUTION NEUSIL nová dlažba design systems 1. vrstva RASOLASTIK + RASOLASTIK-NET původní dlažba TECHNOSTAR HD těsnící provazec SKYCOLORS EVOLUTION TECHNOSTAR HD NEUSIL Technický výkres GAP BANDELLA RL 120 dilatační řez dilatace v původní dlažbě BANDELLA RL

112 systémová řešení Technokolla OBKLAD TOPSTUK Fasády 11 TĚSNÍCÍ PROVAZEC PRIMERSIL + NEUSIL TECHNOSTAR HD Technostar HD Cementové lepidlo s nízkoprašnou technologií pro vnitřní i venkovní použití, pro lepení obkladů a dlažeb až do formátu 60x60 cm. Kategorizace dle ČSN EN 12004: C2TE S1 Aires Vysoce fl exibilní cementové lepidlo s vysokou výtěžností (+55%) oproti běžným lepidlům. Jednosložkové ultralehké lepidlo vhodné i do zatížených prostorů, v interiéru i exteriéru, pro obklad i dlažbu. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2TE S2 Technorap-2 Rychletuhnoucí dvousložkové cementové lepidlo mimořádně vhodné pro přírodní kámen mramor a žulu, lepení fasád a na podlahové topení Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2FT S1 Technocolors Cementová spárovací hmota pro spáry od 1 do 8 mm, s vysokým stupněm odolnosti vůči otěru, nízkou absorpcí vody a antibakteriálním povrchem. Vyrábí se ve 25ti různých odstínech. Míchat s latexem TC-STUK pro zvýšení fl exibility na kategorii S1 (dle ČSN EN 12002). Neusil a Primersil Neutrální silikonová těsnící hmota pro výplň dilatačních spár, která při použití adhezního můstku PRIMERSIL a těsnících provazců, zajistí dlouhotrvající životnost. Neusil použijte ještě před aplikací cementových spárovacích hmot. D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y svislý řez betonový nosník NEUSIL a těsnící provazec zdivo cementová omítka Fasádní systémy z lepených obkladů jsou v dnešní době, díky nepřeberné škále formátů a designových variant obkladů, velmi populárním prvkem v moderním stavitelství. Pro kvalitní a dlouhotrvající životnost lepeného fasádního systému je potřeba respektovat několik důležitých pravidel. Předně, neprovádějte nevětraný celoplošný obklad většího vytápěného objektu, neboť velký difuzní odpor dlaždic vede ke kondenzaci vodních par pod obkladem a k jeho odmrzání. Maximální dilatační pole je 3 x 3 m a kvalitní podklad je nutná podmínka realizace. Obklady lepte na cementovou lepící maltu TECHNOSTAR HD, TECHNORAP-2 nebo AIRES, pro zvýšení přídržnosti doporučujeme oboustranné nanášení lepící hmoty na podklad i rub dlaždice. Minimální šířka spáry je 4 mm při maximální doporučené velikosti obkladu 30 x 30 cm. Při požadavku na barevné spárovací hmoty TECHNOCOLORS je potřeba použít příměsový latex TC-STUK. pohled shora 112 design systems zdivo betonový nosník cementová omítka sklolaminátová síť TECHNOSTAR HD TECHNOCOLORS + TC-STUK obklad Technický výkres

113 systémová řešení Technokolla Mramor, žula, přírodní kámen DLAŽDICE MONOKRONOS TECHNOCOLORS 12 TECHNORAP-2 Monokronos Předmíchaná cementová stěrka pro použít místo betonu v interiéru i exteriéru. Rychlé schnutí bez smršťování. Záruka pevnosti v tlaku >25 MPa. Povrch je pochozí po 12 hod. a pokládka může být zahájena po 24 hod. Monokronos může být navíc vyztužena syntetickými vlákny FS-18, které dále zvyšují odolnost v tahu a v ohybu. Doporučená tloušťka vrstvy 3-6 cm. Stone Maxi Jednosložkové ultra-bílé vysoce fl exibilní lepidlo s krátkou dobou tuhnutí, které je mimořádně vhodné pro lepení přírodního kamene, žuly a mramorů. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2FT S1 Technorap-2 Rychletuhnoucí dvousložkové cementové lepidlo mimořádně vhodné pro přírodní kámen mramor a žulu, lepení fasád a na podlahové topení Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2FT S1 Pro lepení přírodního kamene doporučujeme bílou variantu lepidla. D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y All 9000 Dvousložkové polyuretanové lepidlo mimořádně vhodné pro lepení přírodního kamene a mramorů citlivých na vlhkost. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: R2T Technocolors Neutrální silikonová těsnící hmota pro výplň dilatačních spár, která při použití adhezního můstku PRIMERSIL a těsnících provazců, zajistí dlouhotrvající životnost. Neusil použijte ještě před aplikací cementových spárovacích hmot. Neusil a Primersil Neutrální silikonová těsnící hmota pro výplň dilatačních spár, která při použití adhezního můstku Primersil a těsnících provazců, zajistí dlouhotrvající životnost. Neusil použijte ještě před aplikací cementových spárovacích hmot. Na rozdíl od slinutých dlaždic, které jsou výsledkem precizní průmyslové výroby, jsou mramory, žuly a ostatní kameny přírodním materiálem, u kterého není možné zaručit jednotnou kvalitu. Před pokládkou je třeba připravit podklad samonivelační hmotou PLAN-15, popř. PLAN-30F. Zároveň je nutné brát zřetel na barevnost kamene, jelikož poréznost a nasákavost přírodního materiálu může v případě použití jiného než bílého lepidla (STONE MAXI, popř. TECHNOSTONE) změnit výsledný vzhled. Doporučené dilatační pole je 3x3 m a zároveň provedete obvodovou dilataci kolem stěn. Plochy spárujte fl exibilní cementovou spárovací hmotou TECHNOCOLORS, doporučená minimální šířka spáry je 4 mm. Obvodové dilatace vyplňte pružným tmelem s protiplísňovou přísadou PRIMERSIL + NEUSIL. těsnící provazec NEUSIL a PRIMERSIL dilatační řez dlaždice MONOKRONOS STONE MAXI TECHNOCOLORS sklolaminátová síť TECHNORAP-2 sokl NEUSIL a PRIMERSIL těsnící provazec Technický výkres 113

114 systémová řešení Technokolla Umělý mramor DLAŽDICE MONOKRONOS TECHNOCOLORS 13 TECHNORAP-2 Monokronos Předmíchaná cementová stěrka pro použít místo betonu v interiéru i exteriéru. Rychlé schnutí bez smršťování. Záruka pevnosti v tlaku >25 MPa. Povrch je pochozí po 12 hod. a pokládka může být zahájena po 24 hod. Monokronos může být navíc vyztužena syntetickými vlákny FS-18, které dále zvyšují odolnost v tahu a v ohybu. Doporučená tloušťka vrstvy 3-6 cm. Technorap-2 Rychletuhnoucí dvousložkové cementové lepidlo mimořádně vhodné pro přírodní kámen mramor a žulu, lepení fasád a na podlahové topení Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2FT S1 All 9000 Dvousložkové polyuretanové lepidlo mimořádně vhodné pro lepení přírodního kamene a mramorů citlivých na vlhkost. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: R2T D O P O R U Č E N É V Ý R O B K Y Technocolors Cementová spárovací hmota pro spáry od 1 do 8 mm, s vysokým stupněm odolnosti vůči otěru, nízkou absorpcí vody a antibakteriálním povrchem. Vyrábí se ve 25ti různých odstínech. Míchat s latexem TC-STUK pro zvýšení fl exibility na kategorii S1 (dle ČSN EN 12002). Před pokládkou umělého mramoru vždy dodržujte instrukce dané výrobcem tohoto materiálu týkající se doporučeného typu lepidla. Zároveň dbejte pokynů daných výrobcem umělého mramoru ohledně zbytkové vlhkosti podkladu. UPOZORNĚNÍ design systems dlaždice ACESIL-310 těsnící provazec dilatační řez TECHNORAP-2 TECHNORAP-2 sklolaminátová síť hydroizolační fólie TECHNOCOLORS MONOKRONOS sokl ACESIL-310 těsnící provazec obvodová dilatace Technický výkres 114

115 systémová řešení Technokolla Sádrové podklady a omítky ZDIVO SÁDROVÁ OMÍTKA ZDIVO PRIMER-T TECHNO-ONE+ TECHNOCOLORS 14 OBKLAD TK-7000 TECHNOCOLORS OBKLAD Tk-3000 Disperzní lepidlo připravené k okamžitému použití na lepení obkladů v interiéru na sádrové omítky. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: D2TE Tk-7000 Disperzní lepidlo připravené k okamžitému použití na lepení obkladů a dlažeb v interiéru na sádrové omítky. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: D2TE Technocolors Cementová spárovací hmota pro spáry od 1 do 8 mm, s vysokým stupněm odolnosti vůči otěru, nízkou absorpcí vody a antibakteriálním povrchem. Vyrábí se ve 25ti různých odstínech. Míchat s latexem TC-STUK pro zvýšení fl exibility na kategorii S1 (dle ČSN EN 12002). Primer-T Penetrace sádrových a anhydritový podkladů a sádrokartonu ve vnitřním prostředí před lepením obkladů a dlažeb cementovými lepidly. Techno-One+ Flexibilní cementové lepidlo s vysokou výtěžností (+15 %) a kategorizací dle ČSN EN 12004: C2TE S1. Jako alternativu s nízkoprašnou technologií lze použít TECH- NOSTAR HD (C2TE S1), v případě požadavku na rychle tvrdnoucí lepidlo TECHNORAP (C2FT). P Ř Í M É L E P E N Í LEPENÍ S PENETRACÍ V současném stavitelství jsou sádrová omítky - jakožto součást suché výstavby - moderními stavebními materiály. Pro lepení obkladových prvků na tyto materiály vyvinula Technokolla 2 systémy. V obou případech je potřeba podklad důsledně očistit, odstranit prach a nečistoty. 1) Systém pro přímé lepení na sádrové podklady využívá univerzální disperzní lepidla TK-3000 (obklad) a TK-7000 (obklad a dlažba). 2) V případě druhého systému je pro lepení na sádrové podklady možno použít standardní cementové lepidla Technokolla, např. TECHNO-ONE+, avšak podklad je potřeba předem ošetřit penetračním nátěrem PRIMER-T. design systems zdivo sádrová omítka PRIMER-T TECHNO-ONE+ TECHNOCOLORS zdivo sádrová omítka TK-7000 TECHNOCOLORS Technický výkres obklad obklad 115

116 systémová řešení Technokolla 15 Akustická izolace - kročejová TĚSNÍCÍ PROVAZEC ACESIL-310 PŮVODNÍ DLAŽBA AIRES OMÍTKA SOKL NOVÁ DLAŽBA TECHNORAP ISOFONIKO-R Isofoniko-R Desky s akustickým poklesem 17,0 db na pouhých 3 mm tloušťky, pro podlahy v rezidenčních i komerčních objektech. Aires Cementové lepidlo s velmi vysokou výtěžností (+ 55%) oproti standardním cementovým lepidlům se zvýšenou fexibilitou a zvukověizolačním účinkem. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2TE S2 Technorap Rychletuhnoucí cementové lepidlo s vysokým obsahem polymerů k lepení desek ISOFONIKO-R na savé podklady a k lepení dlažby na desky ISOFONIKO-R. Klasifi kace dle ČSN EN 12004: C2FT Skycolors Dvousložková epoxidová spárovací hmota s jemnou povrchovou úpravou, dodávaná ve 22 barvách pro spáry šíře 2 až 20 mm. Splňuje nejpřísnější požadavky na stálobarevnost a chemickou odolnost. Acesil -310 Silikonový pružný tmel s protiplísňovou úpravou dodávaný ve 26 barvách. Jako alternativu lze použít neutrální silikonový tmel NEUSIL s dokonalejší přilnavostí dodávaný ve 3 barvách. Vícepodlažní budovy mají z hlediska uživatelského komfortu zvýšené nároky na akustické odstínění jednotlivých pater. Pro snížení kročejového hluku keramických dlažeb nabízí Technokolla řešení v podobě akustických desek ISOFONIKO-R. Tyto desky je možno používat pod nově lepené dlažby i pro přelepování dlažeb původních. Akustický pokles je o 17,0 db. Pro lepení desek ISOFONIKO-R doporučujeme rychletvrdnoucí lepidlo TECHNORAP. Pro znásobení akustické efektu pak lepidlo AIRES, které má samo o sobě rovněž akustické účinky. ISOFONIKO-R NA CEMENTOVOU STĚRKU ISOFONIKO-R NA PŮVODNÍ DLAŽBU 116 ISOFONIKO-R TECHNORAP TECHNORAP ACESIL-310 dlažba omítka zdivo sokl těsnící provazec MONOKRONOS původní dlažba původní stěrka AIRES ISOFONIKO-R TECHNORAP ACESIL-310 nová dlažba omítka zdivo sokl těsnící provazec Technický výkres

117 poznámky

118 Technická tabulka NÁZEV BALENÍ EN EN SKLADOVATELNOST (MĚSÍCŮ) POČET KOMPONENTŮ POUŽITÍ APLIKACE PROSTŘEDÍ FASÁDY VELKÉ FORMÁTY PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ PRŮMYSL. PODLAHY BAZÉN PŮVODNÍ DLAŽBA ZÁMĚS (VODY) TEPLOTA ZPRACOVÁNÍ AIRES 15 KG PYTEL C2TE S2 12 ŠEDÝ PRÁŠEK 1 43% 5-35 C ALL , 10 KG KBELÍK R2T 12 BÍLÁ PASTA 2 94/ C STONE MAXI 25 KG PYTEL C2FT S1 6 ULTRA BÍLÝ PRÁŠEK 1 24% 5-30 C TECHNODUE 25 KG PYTEL (A); 6,5 KG KANYSTR (B) C2TE S1 12 ŠEDÝ, BÍLÝ PRÁŠEK 2 3) 5-35 C TECHNOFLEX 25 KG PYTEL C2TE 12 ŠEDÝ, BÍLÝ PRÁŠEK 1 24% 5-35 C TECHNOLA+ 25 KG PYTEL C2TE 12 ŠEDÝ PRÁŠEK 1 36% 5-35 C TECHNOMAX S1 25 KG PYTEL C2E S1 12 ŠEDÝ PRÁŠEK 1 24% 5-30 C TECHNOMED 25 KG PYTEL C1 12 ŠEDÝ, BÍLÝ PRÁŠEK 1 23%-Š. 24%-B C TECHNOMOS 25 KG PYTEL C2TE 12 ULTRA BÍLÝ PRÁŠEK 1 33% 5-35 C TECHNO-ONE 25 KG PYTEL C2TE 12 ŠEDÝ, BÍLÝ PRÁŠEK 1 30%-Š. 31%-B C TECHNO-ONE+ 25 KG PYTEL C2TE S1 12 ŠEDÝ PRÁŠEK 1 36% 5-35 C TECHNORAP 25 KG PYTEL C2FT S2 2) 6 ŠEDÝ PRÁŠEK 1 24% 5-30 C TECHNORAP-2 22 KG BÍLÝ, 25 KG ŠEDÝ PRÁŠEK (A); 5,5 KG KANYSTR (B) C2FT S1 6 ŠEDÝ, BÍLÝ PRÁŠEK 2 3) 5-30 C TECHNOSTAR HD 25 KG PYTEL C2TE S1 12 ŠEDÝ, BÍLÝ PRÁŠEK 1 29% 5-35 C TECHNOSTONE 25 KG PYTEL C2FT S1 6 ULTRA BÍLÝ PRÁŠEK 1 27% 5-30 C TK , 15, 25 KG KBELÍK D2TE 12 PASTA SLON. KOST C TK , 18 KG KBELÍK D2TE 12 BÍLÁ PASTA C 1) při optimálních podmínkách 23 C a 50% vlhkosti vzduchu 2) s TC-LASTIC 3) smíchat celá balení

119

120

Spotřeba: 3 4 kg předpřipraveného nátěru / m² na dvě vrstvy, nanáší se štětcem nebo ocelovým hladítkem

Spotřeba: 3 4 kg předpřipraveného nátěru / m² na dvě vrstvy, nanáší se štětcem nebo ocelovým hladítkem HIDROSTOP FLEX Jednosložkový pružný vodotěsný nátěr Jednosložkový vysoce pružný vodotěsný (při kladném a záporném tlaku vody) nátěr na cementové bázi, který propouští vodní páry a je mrazuvzdorný. Na utěsňování

Více

-HASIT- LEPIDLA SPÁROVACÍ MALTY

-HASIT- LEPIDLA SPÁROVACÍ MALTY -HASIT- LEPIDLA A SPÁROVACÍ MALTY Úprava podkladu Spotřeba 0,15-0,25 l/ m 2 Spotřeba 0,15-0,2 l/ m 2 2 Úprava podkladu Podklad Úprava podkladu Poznámka Betonové stěny /podlahy starší než 6 měsíců Betonové

Více

Polymer beton. Použití Přírodní nebo dekorativní

Polymer beton. Použití Přírodní nebo dekorativní Polymer beton TF - PB Možnost aplikace v interiérech. Vysoká odolnost proti vlhku, vodě, ropným produktům a jiným chemickým mediím, Vyniká dlouhou životností. 18,25 KG 1m2/ 10 mm tloušťky 16+1,5+0,75 KG

Více

Klasifikace lepidel dle norem ČSN EN 12004 a ČSN EN 12002

Klasifikace lepidel dle norem ČSN EN 12004 a ČSN EN 12002 STAVEBNÍ CHEMIE Legenda Možnosti aplikace: střecha stěna exteriér stěna interiér podlaha exteriér podlaha interiér Klasifikace lepidel dle norem ČSN EN 12004 a ČSN EN 12002 Cementová lepidla C C1 běžné

Více

RASANTE 1100 RASANTE 1200

RASANTE 1100 RASANTE 1200 KATALOG VÝROBKŮ STĚRKY 13 RASANTE 1100 Vápenocementová jemná dokončovací stěrka pro občanské stavby. Práškový produkt dostupný v bílé a světle šedé barvě, ideální jako jemná malta k dokončování nových

Více

PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK

PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK PLATÍ V OBDOBÍ 5. 9. 2016 27. 10. 2016 V RÁMCI VĚRNOSTNÍHO PROGRAMU ŠTĚDRÁ SEZÓNA 2016 PŘEHLED PRODUKTŮ Zařazených do věrnostního programu Štědrá sezóna

Více

1. POTĚRY A STĚRKY 1.1 Provádění potěrů Mapecem TECHNICKÉ ÚDAJE: Doporučený mísicí poměr: Zpracovatelnost:

1. POTĚRY A STĚRKY 1.1 Provádění potěrů Mapecem TECHNICKÉ ÚDAJE: Doporučený mísicí poměr: Zpracovatelnost: POTĚRY A STĚRKY 1. POTĚRY A STĚRKY 1.1 Provádění potěrů Mapecem Speciální hydraulické pojivo pro provádění potěrů s rychlým úbytkem zbytkové vlhkosti (24 hodin) a kontrolovaným smrštěním. Doporučený mísicí

Více

Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE

Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE Skladby stavebních konstrukcí Ing. Jan Přindiš 03_2017 Rekonstrukce provozu kuchyně menzy v Italské budově areálu VŠE v Praze 2 Obsah dokumentace : 1. ÚVODEM... 3

Více

Ekologické stavební materiály PHOMI MCM s použitím stavební chemie MAPEI

Ekologické stavební materiály PHOMI MCM s použitím stavební chemie MAPEI Ekologické stavební materiály s použitím stavební chemie MAPEI Výběr lepidla v závislosti na typu podkladu a použití: Interiér Typ podkladu Typ obkladu 2-5 mm)* 1-2 mm)** Cementová omítka Quick Quick Beton

Více

Suché stavební směsi 1

Suché stavební směsi 1 Suché stavební směsi 1 Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

Systémové řešení pro terasy

Systémové řešení pro terasy Systémové řešení pro terasy Tři spolehlivé PCI systémy Trvalá ochrana Variabilita Dlouhodobá životnost 1 2 Tři systémy odolávající nepřízni počasí PCI volba s mnoha výhodami Slunce, vlhkost a mráz jsou

Více

Planitop Rasa & Ripara R4

Planitop Rasa & Ripara R4 Planitop Rasa & Ripara R RYCHLETVRDNOUCÍ CEMENTOVÁ MALTA TŘÍDY R NA OPRAVY A VYHLAZOVÁNÍ BETONOVÝCH POVRCHŮ výrobek na vyhlazení a opravu betonových povrchů Pouze Nanášení Planitop Rasa & Ripara R zednickou

Více

LEPIDLA NA OBKLADY A DLAŽBU POUŽITÍ

LEPIDLA NA OBKLADY A DLAŽBU POUŽITÍ LEPIDLA NA OBKLADY A DLAŽBU POUŽITÍ Stand. Speciální a flexibilní lepidla na podlahy a stěny PU Disp. C1T C2T C2TE C2TE C2TF C2TE C2TE C2TE C2TFE BF-1 CFK SFK PFK PFK RAPID PFK WHITE PFK PLUS SK SK-RAPID

Více

PODLAHOVÉ KONSTRUKCE

PODLAHOVÉ KONSTRUKCE PODLAHOVÉ KONSTRUKCE Zásady provádění konstrukcí podlah (v souladu s ČSN 744505): - konstrukce podlah tl. 3 mm, 48 mm, 120 mm a 130 mm na stropních konstrukcích - nášlapné vrstvy budou prováděny na stávající

Více

LEPIDLA NA MATERIÁLY Z KERAMIKY A PŘÍRODNÍHO KAMENE

LEPIDLA NA MATERIÁLY Z KERAMIKY A PŘÍRODNÍHO KAMENE LEPIDLA NA MATERIÁLY Z KERAMIKY A PŘÍRODNÍHO KAMENE 4. LEPIDLA NA KERAMIKU A PŘÍRODNÍ KÁMEN 4.1 Lepidla na bázi hydraulických pojiv Adesilex P4 Cementové rychle tvrdnoucí samosmáčivé lepidlo s velmi dobrými

Více

Vyrovnání a nivelizace podkladu. Příprava podkladu. Tabulka přípravy podkladu

Vyrovnání a nivelizace podkladu. Příprava podkladu. Tabulka přípravy podkladu Příprava podkladu Pro docílení optimální přídržnosti hydraulicky vázaných maltových systémů k podkladu je nutné předem podklad ošetřit (napenetrovat, provést adhezní můstek). Přitom se rozlišuje nasákavý

Více

technostuk G.G. technický list spárovací hmoty a silikony 11/ TECHNOSTUK G.G.

technostuk G.G. technický list spárovací hmoty a silikony 11/ TECHNOSTUK G.G. technostuk G.G. 11/12 128 technický list TECHNOSTUK G.G. Flexibilní hrubozrnná cementová spárovací hmota s výbornou zpracovatelností pro spáry od 4 do 20 mm v interiéru i exteriéru. spárovací hmoty a silikony

Více

Ceresit CL 69 Ultra-Dicht. Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí.

Ceresit CL 69 Ultra-Dicht. Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí. Ceresit CL 69 Ultra-Dicht Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí. Rychlé a snadné zpracování, dokonale utěsněný podklad to je Ceresit CL 69 Ul Nikdy nebyly hydroizolační práce tak

Více

SKLADBY PODLAH. Akrylátové lepidlo Vyrovnávací samonivelační stěrka + adhezní můstek

SKLADBY PODLAH. Akrylátové lepidlo Vyrovnávací samonivelační stěrka + adhezní můstek SKLADBY PODLAH A PVC 1 POZNÁMKA PVC 1 - specifikace: Extrémně trvanlivá, na údržbu nenáročná podlahová krytina z homogenního vinylu, vysoké kvality a povrchem tvrzeným ochrannou vrstvou IQ PUR, určená

Více

Suché cementové směsi

Suché cementové směsi Suché cementové směsi 1 Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

KATALOG NÁTĚRŮ

KATALOG NÁTĚRŮ KATALOG NÁTĚRŮ www.honter.cz info@honter.cz 773 851 581 Společnost Honter nabízí špičkové stříkané, pěnové, izolační materiály, ale také hydroizolační a ochranné nátěry vhodné pro celou řadu povrchů a

Více

RYCHLETVRDNOUCÍ CEMENTOVÁ MALTA TŘÍDY R2

RYCHLETVRDNOUCÍ CEMENTOVÁ MALTA TŘÍDY R2 Planitop Rasa & Ripara RYCHLETVRDNOUCÍ CEMENTOVÁ MALTA TŘÍDY R2 NA OPRAVY A VYHLAZOVÁNÍ BETONOVÝCH POVRCHŮ 1Pouze výrobek na vyhlazení a opravu betonových povrchů Planitop Rasa & Ripara Aplikace Planitop

Více

Suché stavební směsi 1

Suché stavební směsi 1 Suché stavební směsi 1 Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

SPÁROVACÍ HMOTY PRO OBKLADY A DLAŽBY A MOZAIKY A DLAŽBY A MOZAIKY

SPÁROVACÍ HMOTY PRO OBKLADY A DLAŽBY A MOZAIKY A DLAŽBY A MOZAIKY KATALOG VÝROBKŮ A DLAŽBY A MOZAIKY 45 COLORFILL FLEX 0-6 Jednosložková spárovací hmota pro obklady a dlažby s okamžitou přilnavostí, vodoodpudivá a pružná, pro spáry o velikosti 0-6 mm Jedná se o tmel

Více

Ardex spojuje materiály s lidmi

Ardex spojuje materiály s lidmi Ardex spojuje materiály s lidmi Ardex tvoří pevné vazby v oblastech: 1. Stavební chemie 1. Systémy pro terasy a balkony Watec 2. 2. 3. PanDOMO - kreativní povrchy podlah a stěn 3. Nejlepší spojení pro:

Více

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Obsah 1 Obecné... 3 Příprava stěny... 4 3 Příprava podlahy... 5 4 Provádění hydroizolace... 5 5 Lepení keramického

Více

Cementová. lepidla a stěrky

Cementová. lepidla a stěrky Cementová lepidla a stěrky Flexibilní lepidlo na obklady a dlažbu QUARTZ FLEX Tenkovrstvá lepicí malta na bázi cementu určena pro lepení keramických obkladů a dlažby z přírodního i umělého kamene, desek

Více

Stavební chemie pro termínované stavby

Stavební chemie pro termínované stavby Zásady Rychlé materiály, když čas tlačí Tlak na co nejkratší technologické přestávky dává zpracovateli jen velmi malý prostor na provedení prací. Časový sled jednotlivých stavebních prací zvláště na termínovaných

Více

Construction. Stříkané a stěrkové izolační systémy Sikalastic a Sikafloor. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Stříkané a stěrkové izolační systémy Sikalastic a Sikafloor. Sika CZ, s.r.o. Construction Stříkané a stěrkové izolační systémy Sikalastic a Sikafloor Sika CZ, s.r.o. Oblasti použití Izolace spodní stavby, základů vlivy dešťová a podzemní voda, humusové kyseliny rozpouštěcí posypové

Více

Bezpečný a měkký povrch. N o v i n k a. Možnosti použití:

Bezpečný a měkký povrch. N o v i n k a. Možnosti použití: Bezpečný a měkký povrch N o v i n k a UNIXIN GRIP PROFI Bezpečný gumový povrch PU 4223CS je dvousložkový systém složený z gumového granulátu a pružného, vlhkostí vytvrzujícího pojiva pro profesionální

Více

ColFlex FT TECHNICKÝ LIST. Pružná páska pro těsnění spár

ColFlex FT TECHNICKÝ LIST. Pružná páska pro těsnění spár Popis Výhody Typické aplikace je, trvale pružný pás ze speciální gumy (polyesterová pletenina a termoplastický elastomer odolný proti stárnutí) se speciální povrchovou úpravou pleteniny. Pás má i přetvarované

Více

technostuk 2-12 technický list spárovací hmoty a silikony 09/ TECHNOsTuk 2-12

technostuk 2-12 technický list spárovací hmoty a silikony 09/ TECHNOsTuk 2-12 technostuk 2-12 09/13 127 technický list TECHNOsTuk 2-12 Flexibilní cementová spárovací hmota s výbornou zpracovatelností pro spáry od 2 do 12 mm v interiéru i exteriéru. spárovací hmoty a silikony 23±1%

Více

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2 OBSAH 1 ÚVOD... 2 2 VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU... 2 2.1 Popis objektu... 2 2.2 Popis konstrukcí... 2 2.2.1 Stěny průčelí a štítů... 2 3 TECHNICKÉ ŘEŠENÍ OPRAVY OBJEKTU... 2 3.1 Oprava balónů ve 2. NP a 4. NP...

Více

Spárovací hmoty do vody, kyselého prostředí v průmyslu, pro keramické a kamenné dlažby. Zásady. Dlažba. Přírodní kámen příklady spárování

Spárovací hmoty do vody, kyselého prostředí v průmyslu, pro keramické a kamenné dlažby. Zásady. Dlažba. Přírodní kámen příklady spárování v průmyslu, pro keramické a kamenné dlažby Zásady Výběr správné spárovací hmoty je rozhodující pro životnost keramické nebo kamenné dlažby. Spárovací hmota je ovlivňována zatížením užívané podlahové plochy,

Více

Construction. Sikafloor Průrmyslové podlahové systémy. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Sikafloor Průrmyslové podlahové systémy. Sika CZ, s.r.o. Construction Sikafloor Průrmyslové podlahové systémy Sika CZ, s.r.o. Úpravy betonových podkladů PŘÍPRAVA PODKLADU PRO APLIKACI EPOXIDOVÝCH (EP) A POLYURETANOVÝCH (PU) MATERIÁLŮ SIKAFLOOR odstranění starých

Více

Výčet norem DIN

Výčet norem DIN Nové ARDEX hydroizolace Výčet norem DIN 18531 18535 www.ardex.cz Výčet norem DIN 18531 18535 Nové nařízení národního systému norem pro izolaci staveb DIN 18195, DIN 18 531 - DIN 18535 bylo dokončeno z

Více

Průvodce pro výběr sanačních výrobků MAPEI

Průvodce pro výběr sanačních výrobků MAPEI Průvodce pro výběr sanačních výrobků MAPEI VÝROBKY MAPEI PRO OPRAVY BETONU OPRAVY BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ MALTAMI S KOMPENZOVANÝM SMRŠŤOVÁNÍM Tissotropico: Malta s kompenzovaným smršťováním a skelnými vlákny,

Více

MODERNÍ EPOXIDOVÉ SYSTÉMY učiňte ze své podlahy jedinečné umělecké dílo!

MODERNÍ EPOXIDOVÉ SYSTÉMY učiňte ze své podlahy jedinečné umělecké dílo! MODERNÍ EPOXIDOVÉ SYSTÉMY učiňte ze své podlahy jedinečné umělecké dílo! Obsah: Floor Expert EP Kombinace designu a funkčnosti Designové nátěry Floor Expert splňují vysoké nároky na vizuální kvalitu a

Více

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Objekt: 2 - Podlahy, obklady 0,00 0,00 0,00. Náklady z rozpočtu Ostatní náklady 0,00. Cena s DPH. VŠE - Stavební práce.

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Objekt: 2 - Podlahy, obklady 0,00 0,00 0,00. Náklady z rozpočtu Ostatní náklady 0,00. Cena s DPH. VŠE - Stavební práce. KRYCÍ LIST ROZPOČTU Stavba: VŠE - Stavební práce Objekt: 2 - Podlahy, obklady JKSO: Místo: CC-CZ: Datum: Objednatel: IČ: DIČ: Zhotovitel: IČ: DIČ: Projektant: IČ: DIČ: Zpracovatel: IČ: DIČ: 29.11.2017

Více

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Obsah 1 Materiály pro podlahové konstrukce... 3 2 Typy cementových potěrů... 3 2.1 Běžné cementové potěry... 3 2.2 Parametry

Více

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Obsah 1 Systémy pro stěny a podlahy... 3 2 Příprava stěny... 4 3 Příprava podlahy... 5 4 Provádění hydroizolace...

Více

Ceresit lepicí malty jako součást systémových řešení

Ceresit lepicí malty jako součást systémových řešení Ceresit lepicí malty jako součást systémových řešení Průvodce výběrem vhodných produktů podle: druhu podkladu způsobu zatížení lepených materiálů Přehled lepicích malt na obklady a dlažbu včetně doporučených

Více

Suché stavební směsi Anhydritové a cementové potěry Nátěrové hmoty

Suché stavební směsi Anhydritové a cementové potěry Nátěrové hmoty S N Á M I V R O V I N Ě... Suché stavební směsi Anhydritové a cementové potěry Nátěrové hmoty Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991 jako stavební firma se specializací na

Více

MARIS POLYMERS CENÍK 2011

MARIS POLYMERS CENÍK 2011 MARIS POLYMERS CENÍ TEUTÉ HYDROIZOLAČNÍ MEMBRÁNY odstín balení / FLASH Elastická, tekutá, jednosložková, Spotřeba při 3 vrstvách,, kg/m Elastická, tekutá, tixotropní, jednosložková, polyuretanová, vodě

Více

OBKLADOVÝ A LEPICÍ SYSTÉM

OBKLADOVÝ A LEPICÍ SYSTÉM OBKLADOVÝ A LEPICÍ SYSTÉM DBK stavební lepidlo Univerzální lepidlo pro lepení obkladů a dlažeb do tenkého maltového lože v exteriéru a interiéru. Lepidlo slouží i k lepení tepelně izolačních desek z polystyrenu

Více

SCHÖNOX EPOXIDOVÉ NÁTĚRY NA BETON

SCHÖNOX EPOXIDOVÉ NÁTĚRY NA BETON SCHÖNOX EPOXIDOVÉ NÁTĚRY NA BETON SCHÖNOX EPOXIDOVÉ NÁTĚRY NA BETON nátěrové a podlahové systémy na polymerové bázi Ochrana betonových povrchů Vynikající přídržnost k podkladu Snadná údržba Vysoká životnost

Více

SCHÖNOX BALTERRA SCHÖNOX BALTERRA. Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras. Let s stick together www.schonox.cz

SCHÖNOX BALTERRA SCHÖNOX BALTERRA. Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras. Let s stick together www.schonox.cz SCHÖNOX BALTERRA Foto: Ströher GmbH SCHÖNOX BALTERRA Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras Unikátní systém pro atraktivní a dlouhodobě funkční řešení dlažeb z keramiky a přírodního kamene

Více

Ing. Václav Nevšímal. Lepení keramických obkladů a dlažeb

Ing. Václav Nevšímal. Lepení keramických obkladů a dlažeb Ing. Václav Nevšímal Lepení keramických obkladů a dlažeb Obecné zásady provádění - NORMY ČSN 74 4505 Podlahy - Společná ustanovení ČSN 73 3451 Obecná pravidla pro navrhování a provádění keramických obkladů

Více

Construction. Vysoce účinné, tenkovrstvé, flexibilní cementové lepidlo na dlažbu. Popis výrobku

Construction. Vysoce účinné, tenkovrstvé, flexibilní cementové lepidlo na dlažbu. Popis výrobku Technický list Datum vydání 03/2012 Identifikační č.: 02 07 01 01 001 0 000082 Vysoce účinné, tenkovrstvé, flexibilní cementové lepidlo na dlažbu Construction Popis výrobku Použití je vysoce účinné, tenkovrstvé,

Více

TECHNICKÝ LIST TECHNICKÝ LIST

TECHNICKÝ LIST TECHNICKÝ LIST E 439 - Anhydrid CA-C-F7 Číslo výrobku Popis výrobku Potěr na anhydritové bázi pro vnitřní podlahy v občanské výstavbě. Složení E 439 je suchá směs sestávající z anhydritu, klasifikovaných písků a specifických

Více

SEZNAM ZNAČEK. Oblast použití. Společné injektáže

SEZNAM ZNAČEK. Oblast použití. Společné injektáže SEZNAM ZNAČEK Symbol Popis Oblast použití Společné injektáže Interiérové povrchy stěn a podlah i pod úrovní terénu, vnější povrchy stěn, rovněž pod úrovní terénu. Interiérové povrchy stěn a podlah, vnitřní

Více

K A T A L O G V Ý R O B K Ů

K A T A L O G V Ý R O B K Ů K A T A L O G V Ý R O B K Ů FOTOGALERIE Podlahové systémy Polycol Penetrační nátěry Podlahové nátěry Stěrky Průmyslové podlahy FOTOGALERIE Podlahové systémy Polycol Bazény Balkóny Schodiště Autonástavby

Více

ZPŮSOB POUŽITÍ Po případné úpravě povrchu přípravek BETONSEAL MS 2.0 vytlačujte standardní pistolí a povrch upravte zednickou lžící nebo hladítkem.

ZPŮSOB POUŽITÍ Po případné úpravě povrchu přípravek BETONSEAL MS 2.0 vytlačujte standardní pistolí a povrch upravte zednickou lžící nebo hladítkem. KATALOG VÝROBKŮ 39 Tmely BETONSEAL MS 2.0 Vlhkostí vytvrzující tmel s nízkým modulem pružnosti Jedná se o neutrálně reagující jednosložkový tmel na bázi MS Polymeru neobsahující rozpouštědla ani izokyanáty,

Více

Zaručená přídržnost na anhydritových potěrech. Zásady

Zaručená přídržnost na anhydritových potěrech. Zásady Síranovápenaté potěry (anhydritové) mají dnes v pozemním stavitelství široké uplatnění v neposlední řadě z důvodu nízké ceny suroviny (odsíření elektráren). Vlastnosti jako dobrá rovinnost, bezesparé zpracování,

Více

isofoniko technický list příprava podkladu 01/08 173 ISOFONIKO

isofoniko technický list příprava podkladu 01/08 173 ISOFONIKO 01/08 173 technický list Akustická izolace pro pod potěry pro plovoucí i lepené podlahy v soukromém, komerčním i průmyslovém prostředí. Vhodná rovněž pod podlahové vytápění. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI Vynikající

Více

FAST SIL + Tenkovrstvá silikonová omítka POUŽITÍ: FAST SIL + VLASTNOSTI: TECHNICKÝ LIST

FAST SIL + Tenkovrstvá silikonová omítka POUŽITÍ: FAST SIL + VLASTNOSTI: TECHNICKÝ LIST FAST SIL + POUŽITÍ: je vysoce kvalitní silikonová omítka určená pro ruční zhotovení tenkovrstvých šlechtěných omítek pro vnitřní i vnější použití. Může být použita na každém minerálním podkladu, který

Více

ColFlex TECHNICKÝ LIST

ColFlex TECHNICKÝ LIST Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Aplikace je homogenní pružná hydroizolační páska určená pro aplikace na plochy, které jsou vystaveny vysokému tlaku vody. Páska je vhodná pro venkovní aplikace,

Více

powercolor technický list spárovací hmoty a silikony 11/12 222 POWERCOLOR

powercolor technický list spárovací hmoty a silikony 11/12 222 POWERCOLOR powercolor 11/12 222 technický list POWERCOLOR Cementová spárovací hmota nejnovější generace obsahující ionty stříbra pro spáry od 1 do 5 mm šíře. Ionty stříbra zajišťují extrémně účinnou a dlouhodobou

Více

Adesilex FIS 13. Lepidlo ve vodní disperzi k instalaci termoizolačních panelů

Adesilex FIS 13. Lepidlo ve vodní disperzi k instalaci termoizolačních panelů Adesilex FIS 13 Lepidlo ve vodní disperzi k instalaci termoizolačních panelů OBLASTI POUŽITÍ Lepení, vyrovnávání a vyhlazovaní izolačních panelů z lehčeného polystyrenu nebo polyuretanu, minerální vlny,

Více

Průvodce pro výběr hydroizolačních výrobků

Průvodce pro výběr hydroizolačních výrobků Průvodce pro výběr hydroizolačních výrobků Balkony a terasy Koupelny, vlhké prostředí, bazény Podzemní konstrukce Oprava hydroizolací PRŮVODCE PRO VÝBĚR 1 Opravy bazénů a nádrží Mapeproof Swell Lamposilex

Více

PoroMap VÝROBKY NA SANACI ZDĚNÝCH BUDOV NA BÁZI HYDRAULICKÉHO POJIVA S PUCOLÁNOVOU REAKCÍ NA OPRAVY ZDIVA.

PoroMap VÝROBKY NA SANACI ZDĚNÝCH BUDOV NA BÁZI HYDRAULICKÉHO POJIVA S PUCOLÁNOVOU REAKCÍ NA OPRAVY ZDIVA. PoroMap VÝROBKY NA SANACI ZDĚNÝCH BUDOV NA BÁZI HYDRAULICKÉHO POJIVA S PUCOLÁNOVOU REAKCÍ NA OPRAVY ZDIVA www.mapei.cz LEPIDLA TĚSNICÍ TMELY PRODUKTY STAVEBNÍ CHEMIE Řada PoroMap Výrobky řady PoroMap jsou

Více

VÝZTUŽE PŘÍPRAVKY ŽIVIČNÉ A ODDĚLUJÍCÍ OD BEDNĚNÍ

VÝZTUŽE PŘÍPRAVKY ŽIVIČNÉ A ODDĚLUJÍCÍ OD BEDNĚNÍ KATALOG VÝROBKŮ 147 MAT 22 Výztuž ze skelného vlákna Chopped Strand Výztuž ze štěpin apretovaných skelných vláken, které mohou být impregnovány většinou tekutými impregnačními prostředky tak, aby byly

Více

Primer pro bezesparé polymerní a epoxidové podlahy. V souladu s EN13813 SR-B2,0

Primer pro bezesparé polymerní a epoxidové podlahy. V souladu s EN13813 SR-B2,0 TRE-MLI s.r.o. Jankovcova 1055/13 budova C2, 170 00 Praha 7 E-mail: prodejna@tre-mli.cz, tel.: 220 561 139; mobil: 602 961 461; 774 432 211www.tre-mli.cz Přijímáme všechny druhy platebních karet, zasíláme

Více

ZPŮSOB POUŽITÍ Zředěný vodou na hmotu o různé koncentraci podle specifického použití (viz technický list).

ZPŮSOB POUŽITÍ Zředěný vodou na hmotu o různé koncentraci podle specifického použití (viz technický list). KATALOG VÝROBKŮ 153 NORDLATEX Latex do cementových malt Elastomerický polymer ve vodní emulzi, který po přidání k cementovým maltám neobsahujícím vápno zvyšuje jejich přilnavost, pružnost a nepropustnost.

Více

Akční nabídka platí od do nebo do vyčerpání zásob. Katalog neplatí pro prodejnu Valašské Meziříčí.

Akční nabídka platí od do nebo do vyčerpání zásob. Katalog neplatí pro prodejnu Valašské Meziříčí. SÉRIE ABSOLUT Dlažba Board krémová Rozměr: 45 45 cm Obsah balení: 1,62 m 2 Cena: 349,-/m 2 Dlažba Modern Wood Color Rozměr: 15,5 60 cm Obsah balení: 1,06 m 2 Obklad Absolut hnědý SÉRIE CEMENTO Akční nabídka

Více

VÝROBKY PRO VYHLAZENÍ POVRCHU BETONU A OMÍTEK

VÝROBKY PRO VYHLAZENÍ POVRCHU BETONU A OMÍTEK VÝROBKY PRO VYHLAZENÍ POVRCHU BETONU A OMÍTEK 17. VÝROBKY PRO VYHLAZENÍ POVRCHU BETONU A OMÍTEK Mapefinish Dvousložková cementová malta pro konečné vyhlazení betonových povrchů. EN 1504-3 Mísicí poměr

Více

Úpravy povrchů Podlahy Povrchové úpravy

Úpravy povrchů Podlahy Povrchové úpravy Pozemní stavitelství Úpravy povrchů Podlahy Povrchové úpravy Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN 73 4301 Obytné budovy ČSN 73 0532 Akustika Ochrana proti hluku v budovách

Více

Construction. SikaCeram -213. Vysoce kvalitní cementové lepidlo s klasifikací C2TE podle ČSN EN 12004+A1. Popis výrobku.

Construction. SikaCeram -213. Vysoce kvalitní cementové lepidlo s klasifikací C2TE podle ČSN EN 12004+A1. Popis výrobku. Technický list Datum vydání 10/2014 Identifikační č.: 020404020010000230 1180 SikaCeram -213 SikaCeram -213 Vysoce kvalitní cementové lepidlo s klasifikací C2TE podle ČSN EN 12004+A1 Construction Popis

Více

Systém povrchové úpravy stěn, který efektivně nahradí keramické obklady

Systém povrchové úpravy stěn, který efektivně nahradí keramické obklady Systém povrchové úpravy stěn, který efektivně nahradí keramické obklady Kde všude můžeme systém Decor použít? Decor je dekorativní vodotěsný systém na ochranu povrchů vystavených vlhkosti a vodě, který

Více

SYSTÉMY PRO MONTÁŽ OBKLADŮ A DLAŽEB. Revoluční technické parametry kombinované s vysokou estetikou

SYSTÉMY PRO MONTÁŽ OBKLADŮ A DLAŽEB. Revoluční technické parametry kombinované s vysokou estetikou SYSTÉMY PRO MONTÁŽ OBKLADŮ A DLAŽEB Revoluční technické parametry kombinované s vysokou estetikou 2 Systémy pro montáž obkladů a dlažeb HYDROIZOLAČNÍ STĚRKA POD OBKLAD A DLAŽBU Bezpečnost již při startu

Více

Požadované parametry betonového podkladu: Pevnost v tlaku pro pochozí plochy

Požadované parametry betonového podkladu: Pevnost v tlaku pro pochozí plochy Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Penetrace může být použit jako dvousložková epoxidová stěrka, polymermalta, výplňová zálivka nebo primer/penetrace. Verze je dále vhodná pro zhotovení pečetící

Více

Construction. Metodická příručka. Lepení linolea lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Metodická příručka. Lepení linolea lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Lepení linolea lepidly SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za p ředpokladu,

Více

Construction. Metodická příručka. Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Metodická příručka. Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za

Více

Novinky a trendy v zateplení plochých a mírně šikmých střech

Novinky a trendy v zateplení plochých a mírně šikmých střech Novinky a trendy v zateplení plochých a mírně šikmých střech FATRAFOL-S Střešní hydroizolační systém Střešní hydroizolace FATRAFOL-S Střešní krytinu tvoří jediná vrstva fólie FATRAFOL o tloušťce izolační

Více

Rychle tuhnoucí opravná, výplňová a vyrovnávací malta

Rychle tuhnoucí opravná, výplňová a vyrovnávací malta Technický list Datum vydání 07/2011 Identifikační č.: 02 08 03 03 001 0 000009 Rychle tuhnoucí opravná, výplňová a vyrovnávací malta Popis výrobku je 1-komponentní, rychle tuhnoucí, tixotropní, výplňová

Více

SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb. Technologické řešení

SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb. Technologické řešení SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb Technologické řešení červenec 2013 Základní údaje: Název a místo stavby: Sanace terasy a oprava vstupů Západočeského divadla v Chebu Městský úřad Cheb -

Více

SPÁROVÁNÍ KAMENNÉ KAŠNY

SPÁROVÁNÍ KAMENNÉ KAŠNY SPÁROVÁNÍ KAMENNÉ KAŠNY BENEŠ Filip, 2.S 7.1.2015 Hlavní kritéria spárovacích tmelů rychlost tuhnutí paropropustnost nasákavost obsah vodorozpustných solí ultrazvuková transmise-měřena rychlost průniku

Více

PERFEKTNÍ SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ PRO VAŠE KOUPELNY

PERFEKTNÍ SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ PRO VAŠE KOUPELNY PERFEKTNÍ SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ PRO VAŠE KOUPELNY REKONSTRUKCE VAŠÍ KOUPELNY V REKORDNÍM ČASE Koupelna je místem, které využívame denně. Její rekonstrukce by tak měla být tak rychlá, jak jen to je možné. Nepřekonatelně

Více

VYPLŇOVÁNÍ SPÁR A PRUŽNÉ UTĚSŇOVÁNÍ FUGAMAGICA 3-20 BIO. Vodoodpudivá: snižuje prostupování vody, udržuje podklad suchý a spáry čisté.

VYPLŇOVÁNÍ SPÁR A PRUŽNÉ UTĚSŇOVÁNÍ FUGAMAGICA 3-20 BIO. Vodoodpudivá: snižuje prostupování vody, udržuje podklad suchý a spáry čisté. FUGAMAGICA 3-20 BIO Vodoodpudivá antibakteriální cementová spárovací hmota s vynikajícími vlastnostmi, hrubší zrnitosti, určená pro spárování obkladů a dlažeb od 3 do 20 mm. Technické charakteristiky Prášková

Více

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový Číslo výrobku Popis výrobku Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy Složení SR 450 je suchá směs, sestávající ze speciálních

Více

AQUASEALER. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích.

AQUASEALER. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích. Název Zkratka Balení Obj. číslo Aquasealer ASB 1 kg dóza 85825 Aquasealer ASK 14 kg kbelík 85827 VLASTNOSTI Nízká viskozita

Více

Průmyslové podlahové systémy. penetrační nátěry samonivelační hmoty vrchní nátěry

Průmyslové podlahové systémy. penetrační nátěry samonivelační hmoty vrchní nátěry Průmyslové podlahové systémy penetrační nátěry samonivelační hmoty vrchní nátěry Ceresit-flooring brochure-cz_v5.indd 1 30.4.2009 13:56:02 EPOXIDOVÝ ZÁKLADNÍ NÁTĚR Dvousložková pryskyřice k penetraci cementem

Více

KATALOG NÁTĚROVÝCH HMOT

KATALOG NÁTĚROVÝCH HMOT KATALOG NÁTĚROVÝCH HMOT KVALITA ZA DOBROU CENU COLOR S.R.O. Barvy syntetické základní Primer S 2000 Barva syntetická základní Primer S-2000 je určen pro základní nátěry kovů a dřeva pod olejové, syntetické,

Více

Manuál pro podlaháře Lepení pružných, textilních a dřevěných podlahových krytin

Manuál pro podlaháře Lepení pružných, textilních a dřevěných podlahových krytin Vědět podstatné: Systémy MAPEI, zkušenosti profesionálů Manuál pro podlaháře Lepení pružných, textilních a dřevěných podlahových krytin Profesionální a správné lepení pružných, textilních a dřevěných podlahových

Více

Základ Vašeho úspěchu. Průmyslové podlahy

Základ Vašeho úspěchu. Průmyslové podlahy Základ Vašeho úspěchu Průmyslové podlahy Obsah 3 4 5 9 10 Důležitá je správná volba podlahového systému Přehled podlahových systémů Příprava podkladu penetrace, vyrovnávací vrstva Průmyslové podlahy mechanicky

Více

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí 1. Oblast použití suchých podlahových systémů... 2 2. Podklad a příprava... 2 2.1. Podklad... 2 2.1.1. Masivní strop... 2 2.1.2. Nepodsklepené stropy nebo

Více

VD Systém TECHNICKÝ LIST. Systém určený pro bezpečné a trvalé utěsnění tlakové vody vtékající z negativní strany

VD Systém TECHNICKÝ LIST. Systém určený pro bezpečné a trvalé utěsnění tlakové vody vtékající z negativní strany Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu VD-System je určený k bezpečnému a trvalému utěsnění tlakové vody. VD-System se skládá ze tří produktů: Stěrka VD-1 Screed je rychletuhnoucí minerální izolační

Více

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Obsah 1 Obecné... 3 Příprava stěny... 4 3 Příprava podlahy... 5 4 Provádění hydroizolace... 5 5 Lepení keramického

Více

Průmyslové nátěrové hmoty

Průmyslové nátěrové hmoty Průmyslové nátěrové hmoty Společnost FEYCOLOR vznikla v Německu v roce 1948 a je trvale úzce specializována na vývoj a výrobu vysoce kvalitních průmyslových nátěrů pro oblast antikorozní ochrany, ochrany

Více

Flexibilní kamenný obklad DELAP

Flexibilní kamenný obklad DELAP Technický list Název výrobku Flexibilní kamenný obklad DELAP CERTIFIKACE 2015 Povrchová úprava ETICS DELAP flexibilní kamenný obklad Charakteristika výrobku Lehké ohebné obklady použitelné v interiéru

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm P1 1.NP (přízemí chodba) PODLAHA 1.NP - ker.dl. tl. mm Keramická dlažba protiskluzová R 10 s vnitřním oblým soklíkem,

Více

PCI-Emulsion. Adhézní přísada do malty ke zkvalitnění malty, omítky a potěru. Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Případy pro možné přísady:

PCI-Emulsion. Adhézní přísada do malty ke zkvalitnění malty, omítky a potěru. Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Případy pro možné přísady: PCI-Emulsion Adhézní přísada do malty ke zkvalitnění malty, omítky a potěru Výrobní list č.: 100 Rozsah použití vnitřní a vnější použití. Na stěny a stropy. Jako záměsová tekutina k vytvoření adhezní hmoty

Více

TEKUTÉ IMPREGNAČNÍ PŘÍPRAVKY TEKUTÉ IMPREGNAČNÍ JÍMKY A NÁDRŽE

TEKUTÉ IMPREGNAČNÍ PŘÍPRAVKY TEKUTÉ IMPREGNAČNÍ JÍMKY A NÁDRŽE KATALOG VÝROBKŮ PŘÍPRAVKY PRO 75 NORDCEM Impregnační osmotické pojivo certifikované pro styk s pitnou vodou. NORDCEM je speciální osmotické anorganické pojivo. Jeho roztok se vyznačuje schopností proniknout

Více

DTM NOVÁ TECHNOLOGIE. antikorozní základní i vrchní barva DIRECT TO METAL. 11 m 2 /kg

DTM NOVÁ TECHNOLOGIE. antikorozní základní i vrchní barva DIRECT TO METAL. 11 m 2 /kg NOVÁ TECHNOLOGIE DTM DIRECT TO METAL antikorozní základní i vrchní barva 11 m 2 /kg Jednosložková antikorozní akrylátová matná barva Na všechny druhy kovů, plechů, dřevo, beton a další povrchy bez použití

Více

NÁTĚRY NA OCHRANU FASÁDNÍCH POVRCHŮ

NÁTĚRY NA OCHRANU FASÁDNÍCH POVRCHŮ NÁTĚRY NA OCHRANU FASÁDNÍCH POVRCHŮ Kdyby tak stěny mohly mluvit! Na tisíce stěn a tisíce odstínu... Vyberte svůj příbeh! 1 O stupeň lepší! 2 3 BARVY NA OCHRANU FASÁDNÍCH POVRCHŮ 4 5 BRAVO FAS fasádní

Více

ELEKTA: NOVÉ DOPLŇKOVÉ PRODUKTY NOVÉ PRODUKTY PRO JEŠTĚ EFEKTIVNĚJŠÍ A SNADNĚJŠÍ PRÁCI.

ELEKTA: NOVÉ DOPLŇKOVÉ PRODUKTY NOVÉ PRODUKTY PRO JEŠTĚ EFEKTIVNĚJŠÍ A SNADNĚJŠÍ PRÁCI. ELEKTA: NOVÉ DOPLŇKOVÉ PRODUKTY NOVÉ PRODUKTY PRO JEŠTĚ EFEKTIVNĚJŠÍ A SNADNĚJŠÍ PRÁCI. POTŘEBA Potřeba zvládnout vertikální stěrkování Potřeba vyrovnat schody Aplikace ve větší tloušťce MATERIA na podlahy

Více

Podlahy na terasy a balkóny

Podlahy na terasy a balkóny Podlahy na terasy a balkóny Inovativní Univerzální Variabilní design Příjemný, teplý a bezpečný povrch Vysoká odolnost Vyrobeno v Německu Pryžové čtverce Kraitec step nabízejí elegantní a praktické řešení

Více

PRODUKTOVÝ LIST SikaCeram StarGrout

PRODUKTOVÝ LIST SikaCeram StarGrout PRODUKTOVÝ LIST 2KOMPONENTNÍ SPÁROVACÍ HMOTA NA BÁZI EPOXIDOVÉ PRYSKYŘICE, VHODNÁ PRO SPÁRY ŠÍŘKY 1 15 MM POPIS PRODUKTU je 2komponentní spárovací hmota, na bázi epoxidové pryskyřice, povrch spáry je hladký,

Více

NOVÝ EPOSTYL GRANIT Dekorativní podlahový potěr s mramorovou strukturou

NOVÝ EPOSTYL GRANIT Dekorativní podlahový potěr s mramorovou strukturou Přinášíme Vám nový pohled na dekorativní úpravy funkčních podlah NOVÝ EPOSTYL GRANIT Dekorativní podlahový potěr s mramorovou strukturou Mnohonásobně zvětšeno NAŠE EPOXY SYSTÉMY, VAŠE ŘEŠENÍ EPOSTYL GRANIT

Více

CEMENTOVÁ LEPIDLA, SAMONIVELAČNÍ HMOTY A FASÁDNÍ STĚRKY

CEMENTOVÁ LEPIDLA, SAMONIVELAČNÍ HMOTY A FASÁDNÍ STĚRKY Flexibilní lepidlo na obklady a dlažbu SUPER FLEX C2TES1 Tenkovrstvá lepicí malta na bázi cementu, odolná mrazu pro vnitřní a vnější použití. Lepidlo je určeno pro lepení keramických nebo skleněných obkladů

Více