prosinec 2014 /leden 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "prosinec 2014 /leden 2015"

Transkript

1 stopy histor ie v Libereckém kraji Týdenní poznámkový kalendář Foto Milan Drahoňovský

2 0 LIBERECKÝ KRAJ XII I II vrtek Nový rok Den obnovy samostatného českého státu Karina Světový den míru Radmila Diana prosinec /leden Konec vánočních prázdnin. týden 0 0 Zámek Hrubý Rohozec na okraji Turnova ukazuje, jak se v průběhu staletí měnily nároky na panské sídlo. Z původní raně gotické tvrze založené po r. 0 dospěl několika přestavbami až do současné empírové podoby, která jeho obyvatelům rozhodně skýtala mnohem více pohodlí.

3 Dalimil Tři králové LIBERECKÝ KRAJ XII I II Vilma vrtek Čestmír Vladan Břetislav Bohdana leden Mezinárodní den tuleňů, lachtanů a velryb. týden 0 0 Církevní památky v pohraničí většinou neměly příliš šťastný osud, vysídlení původního obyvatelstva a politický vývoj měly za následek zpustnutí či úplný zánik většiny kostelů. I chrám sv. Marie Magdaleny v Mařenicích byl v roce ruinou určenou k demolici, o jeho záchranu se zasloužila skupina nadšenců.

4 Pravoslav Edita LIBERECKÝ KRAJ XII I II Radovan vrtek Alice Ctirad Drahoslav Vladislav leden. týden 0 0 Ačkoli se Liberecký kraj pyšní celou řadou velmi starých stavebních památek, samotné město Liberec v tomto ohledu doplatilo na své bohatství a mohutný rozvoj především na konci. století. Jako skromný pozůstatek starší zástavby se dochovala jen průčelí tzv. Valdštejnských domků, zbudovaných v letech.

5 Doubravka Ilona LIBERECKÝ KRAJ XII I II Běla vrtek Slavomír Zdeněk Milena Miloš leden. týden 0 0 Čím modernější technologie nás obklopují v každodenním životě, tím zálibněji si prohlížíme výrobky našich předků, kde poctivé řemeslo takříkajíc kouká z každého detailu. Muzeí s historickou hasičskou technikou je v Libereckém kraji hned několik, snímek ukazuje expozici v Novém Oldřichově.

6 Zora LIBERECKÝ KRAJ Ingrid Den pam. obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti XII I II 0 Otýlie vrtek Zdislava Robin Mezinárodní den mobilizace proti jaderné válce, Den ochrany osobních údajů Marika Hynek leden /únor loletní prázdniny Den pomoci malomocným. týden 0 0 Osadu Jizerka známe jako turistické srdce Jizerských hor, v dávné minulosti zažila zlatou horečku, byla chudou dřevařskou vesničkou i prosperující sklářskou osadou. Honosný Panský dům vybudovaný Franzem Riedelem roku po zániku huti postupně zchátral téměř do stavu ruiny, dnes ale opět dělá čest svému jménu sídlí v něm hotel vyšší kategorie.

7 la/hromnice Blažej Jarmila LIBERECKÝ KRAJ Den mokřadů Začátek jarních prázdnin Libereckého kraje Den bezpečného internetu Den proti rakovině I II III vrtek Dobromila Vanda Veronika Milada Den manželství 0 0 socha Krakonoše má před sebou nanejvýš pár měsíců, náměstí v Jilemnici ale každou zimu ozdobí nová. únor. týden chaři většinou pro své výtvory používají kámen nebo kov, aby jejich dílo přetrvalo celé generace. Sněhová

8 Apolena Mojmír Božena LIBERECKÝ KRAJ Den nemocných I II III vrtek Slavěna Věnceslav Valentýn Jiřina Den rádia Svátek zamilovaných 0 únor. týden 0 Výletní restaurace Liberecká výšina v lesích nad Lidovými sady se zdá být o několik století starší, než je její skutečný věk vystavěl ji Theodor Liebieg teprve roku 0. Vzhled napodobující středověký hrad zůstal zachován i po rozsáhlé přestavbě v letech.

9 Ljuba Miloslava Gizela LIBERECKÝ KRAJ I II III vrtek Patrik Oldřich Lenka/Eleonora Den sociální spravedlnosti Mezinárodní den mateřského jazyka, Mezinárodní den průvodců cestovního ruchu Mezinárodní den boje proti kolonialismu Petr únor Evropský den obětí (Evropský den proti zločinu), Den sesterství. týden 0 0 Rozhledna Štěpánka na pomezí Jizerských hor a Krkonoš patří mezi nejkrásnější české rozhledny. Od položení základního kamene do ukončení stavby uplynulo dlouhých let dnes se však již nedozvíme, jestli důvodem k přerušení prací byla skutečně věštba, která předpověděla staviteli Kamilu Rohanovi smrt v roce dokončení rozhledny.

10 Svatopluk Matěj/Matyáš Liliana LIBERECKÝ KRAJ I II III vrtek Dorota Alexandr Lumír Bedřich 0 únor /březen. týden 0 Dlaskův statek na Malé Skále je typickou ukázkou tradiční lidové architektury Turnovska. Patrová roubená stavba s pavlačí z konce. století je součástí expozice turnovského Muzea Českého ráje, ve vnitřních prostorách jsou instalovány výstavy lidového interiéru a typických domácích výrob v jizeří.

11 Anežka Kamil ela vrtek Kazimír Miroslav Tomáš Gabriela Mezinárodní den žen březen LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den boje spisovatelů za mír Den jódu, Den modliteb. týden II III 0 IV 0 jen pozoruhodnou technickou památkou, ale i skutečným architektonickým skvostem je vodní elektrárna Spálov. avba je příkladnou ukázkou propojení estetiky s funkčností. I když nové generátory instalované při rekonstrukci v roce již s interiérem neladí tak jako ty původní, secesně zdobený sál stále ohromuje svojí elegancí.

12 Františka Viktorie Anděla vrtek Řehoř Den přístupu ČR k Severoatlantické smlouvě (NATO) Růžena Rút/Matylda Ida březen LIBERECKÝ KRAJ Evropský den památky obětem terorismu Evropský den mozku Den ledvin Den spotřebitelských práv, Mezinárodní den proti policejní brutalitě. týden II III 0 IV 0 Bílou paní dnes na hradě Bradlec nepotkáme zakletá panna byla vysvobozena a její neblahá služba skončila již před mnoha staletími. Z hradu založeného koncem. století zůstalo na vrchu km od Jičína jen torzo věže a několika zdí, většinu mohutné stavby rozebrali obyvatelé z okolních obcí na stavební kámen.

13 Elena/Herbert Vlastimil Eduard vrtek Josef Světlana Radek Leona/Lea LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den invalidů Den frankofonie, Den divadla pro děti a mládež, Mezinárodní den štěstí Jarní rovnodennost začátek jara Den poezie, Mezinárodní den zdravého spánku, Mezinárodní den za odstranění rasové diskriminace, Den Downova syndromu, Den lesů Den vody II III IV 0 březen. týden Sklářské výrobky ze severu Čech proslavily naši zem doslova po celém světě. Tradiční sklářská výroba je 0 důležitou součástí kulturního dědictví a v některých sklárnách i populární turistickou atrakcí.

14 Ivona Gabriel Marián vrtek Emanuel Dita ňa Taťána březen LIBERECKÝ KRAJ Den meteorologie Den tuberkulózy, Den Horské služby v ČR Den divadla Český den učitelů (výročí narození J. A. Komenského), Hodina země Začátek letního času. týden II III 0 IV 0 Turistické průvodce lákají návštěvníky Českého ráje na památkově chráněný Kopicův statek. Možná zajímavější než samotný objekt ale je přírodní sochařská galerie v údolí pod statkem. Autorem několika desítek skalních reliéfů je poslední majitel statku Vojtěch Kopic, který na jejich tvorbě pracoval od roku 0 až do své smrti v roce.

15 0 Arnošt Kvido Hugo vrtek Erika Richard Ivana Velikonoční neděle Miroslava březen /duben LIBERECKÝ KRAJ Světový den zálohování Apríl, Mezinárodní den ptactva Mezinárodní den dětské knihy, Den zvýšení povědomí o autismu Velikonoční prázdniny Mezinárodní den spodního prádla Velikonoční prázdniny Mezinárodní den proti nášlapným minám, Mezinárodní den mrkve. týden III 0 IV 0 V 0 Zřícenina hradu Jestřebí se vypíná z osamělého pískovcového skaliska nedaleko Máchova jezera. Původ hradu se datuje do.. století, roku byl dobit husity a přibližně o století později opuštěn. pěti stoletích chátrání a divoké těžby kamene je statika stavby i skalního ostrohu silně narušena a hrad je přístupný jen částečně.

16 Velikonoční pondělí Heřman/Hermína Ema vrtek Dušan Darja Izabela Julius duben Vendula Den vzdělanosti LIBERECKÝ KRAJ Den zdraví Mezinárodní den Romů Mezinárodní den solidarity osvobození politických vězňů, Den Parkinsonovy choroby Mezinárodní den letectví a kosmonautiky, Mezinárodní den boje proti hluku. týden III 0 IV 0 V 0 Albrecht z Valdštejna se nesmazatelně zapsal do historie regionu, ačkoli rozlehlé liberecké a frýdlantské panství (zahrnující i Českou Lípu a Jičín) mu patřily pouhých let. cha významné i rozporuplné osobnosti českých dějin zdobí rekonstruované náměstí T. G. Masaryka ve Frýdlantě.

17 Aleš Vincenc Anastázie vrtek Irena Rudolf Valérie Rostislav duben LIBERECKÝ KRAJ Den monitoringu diabetiků Mezinárodní den památek a sídel. týden III 0 IV 0 V 0 Zřícenina skalní tvrze se zvláštním názvem Jiljov stojí při břehu Dolského potoka u Holan na Českolipsku. První zmínky o existenci hrádku pocházejí z roku, proti nim ale stojí domněnky, že stavbu nechal jako repliku vybudovat teprve kolem roku hrabě Kounic v rámci romantických úprav zámku v Zahrádkách.

18 Marcela Alexandra Evženie vrtek Vojtěch Jiří Marek Oto duben LIBERECKÝ KRAJ Den země, Evropský den akcí proti rasismu Den knihy a autorského práva Mezinárodní den skautů a skautek, Den laboratorních zvířat Den veterinárních lékařů, Den malárie Den duševního vlastnictví, Den sdružených měst Mezinárodní den vzpomínky na Černobyl. týden III 0 IV 0 V 0 Dvojice starobylých lip stojí v osadě Kotel nedaleko Osečné. arší z nich bývá nazývána tisíciletou lípou a dendrologové dávají tomuto označení za pravdu skutečný věk stromu odhadují na 0 let. Lípa se tak řadí k nejstarším stromům v ČR a její vykotlaný kmen má obvod téměř m.

19 Jaroslav Vlastislav LIBERECKÝ KRAJ Den grafiky Den bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, Mezinárodní den smutku IV V VI 0 Robert vrtek Blahoslav Svátek práce Mezinárodní den tance, Den imunologie Den pracoviště, Valpuržina noc (pálení čarodějnic) Zikmund Alexej duben /květen Mezinárodní den ptačího zpěvu, Mezinárodní den svobody tisku, Den Slunce. týden Příběh věhlasného doktora Kittela patří k tajemným bájím Jizerských hor. J. J. A. E. Kittel se narodil roku 0 v rodině s dlouholetou ranhojičskou tradicí a své lékařské vědomosti patrně získal jako vojenský ranhojič a chirurg. Léčil nejchudší lid i šlechtu v širokém okolí, v léčbě dosahoval takových úspěchů, že lidé věřili v jeho nadpřirozené schopnosti i ve smlouvu s ďáblem. V Šumburku (dnes Krásná), kde se narodil i celý život působil, vystavěl kostel a především rozlehlý Burk, ve kterém provozoval špitál, lékárnu, laboratoř i pitevnu. Burk v současné době prochází celkovou rekonstrukcí, Kittelovo muzeum je umístěno v přilehlém domě.

20 Květoslav Klaudie Květnové povstání českého lidu LIBERECKÝ KRAJ Den hasičů (svátek sv. Floriána patrona hasičů) Den astmatu, Mezinárodní den porodních asistentek IV V VI Radoslav vrtek anislav Den vítězství Den vzpomínek na ty, kdo ztratili svůj život během druhé světové války, Mezinárodní den Červeného kříže Ctibor Blažena květen Den Evropy Den matek. týden V parčíku na náměstí Českých bratří v Liberci lze dosud rozeznat základy trojlodní neorománské stavby evangelického kostela z roku. ejně jako řada dalších kostelů byl v padesátých letech uzavřen, postupně zchátral a dokonce byl narušen požárem. Přes veškeré snahy o záchranu a existující studie nového využití byl nakonec v květnu roku odstřelen.

21 Svatava Pankrác LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den podpory nemocných s chronickým únavovým syndromem IV V VI Servác vrtek Bonifác Žofie/fie Den rodin Český den boje proti rakovině (Květinový den), Den koktejlů Den proti mozkové mrtvici Přemysl Aneta květen Den telekomunikací a informačních technologií Den památky obětí nemoci AIDS (pochody Světlo pro AIDS). týden Většina rozhleden v Jizerských horách je ve věku kolem sta let, v posledních letech ale přišel masivní nástup nové generace (0 Smrk, 0 Nisanka, 0 Císařský kámen, 0 U borovice, Heřmanice, ). Zatím nejmladším přírůstkem je Maják Járy Cimrmana v Příchovicích.

22 Nataša Ivo LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den muzeí IV V VI Zbyšek vrtek Monika Emil Mezinárodní den stepu Den kulturní diverzity pro dialog a rozvoj (Den kulturního rozvoje) Mezinárodní den pro biologickou diverzitu Vladimír Jana/Vanesa květen Evropský den národních parků. týden Mlátička, fofr nebo čert byly v meziválečném období běžnými pomocníky na každém statku. Technický pokrok a kolektivizace zemědělství je vyhnaly do kopřiv za stodolu a pak do šrotu, jen pár exemplářů staré zemědělské techniky se dostalo do skanzenů a muzeí. Zajímavou sbírku najdete například ve výletním areálu v Pěnčíně.

23 Viola Filip LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den počítačů, Den Afriky, Mezinárodní den ztracených dětí, Den boje proti dětské obezitě, Ručníkový den Mezinárodní den mléka IV V VI Valdemar vrtek Vilém Maxmilián/Maxim Mezinárodní den mírových jednotek OSN 0 Ferdinand Kamila květen Evropský den melanomu, Svátek sousedů Den koní, Den bez tabáku, Den otevírání studánek. týden Liberecká radnice je zmenšenou kopií radnice ve Vídni a na stejném místě má svůj vzor i socha rytíře, shlížející ze špičky věže. Původní rytíř nazývaný Roland byl v roce označen za nebezpečného a do prosince na jeho místě zářila pěticípá hvězda. té věž dočasně střežil český lev, než se na své místo roku 0 vrátil Roland (či přesněji řečeno jeho novorozený dvojník).

24 Laura Jarmil LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den dětí Mezinárodní den čistého ovzduší V VI VII Tamara vrtek Dalibor Dobroslav Mezinárodní den dětí, které se staly obětí agrese Den životního prostředí, Den rozvoje a vzdělání dospělých Norbert Iveta/Slavoj červen. týden mníčky jsou srdeční záležitostí pro mnoho milovníků Jizerských hor. Mezi stovkami křížků připomínajících tragické události patří k výjimkám Emauzský obrázek, postavený jako vyjádření zbožnosti pro potěchu poutníků, cestujících po staré poutní cestě k Hejnickému klášteru.

25 Medard anislava LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den oceánů V VI VII Gita Vyhlazení obce Lidice vrtek Bruno Antonie Den proti dětské práci Antonín Roland červen Mezinárodní den žonglování Den dárců krve. týden Kopie Kristova hrobu v Jeruzalémě byly pro slávu křesťanství budovány v mnoha místech. O vznik Kaple Božího hrobu v Mimoni se zasloužil majitel tamního panství Jan Putz z Adlersthurnu, který se pro její stavbu rozhodl při své cestě do Jeruzaléma roku. návratu zjistil, že si přesně nezměřil všechny detaily, musel tedy do svatého města cestovat ještě jednou

26 Vít Zbyněk LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den odpůrců vojenské služby, Den proti násilí na seniorech Den afrického dítěte, Evropský den židovské kultury V VI VII Adolf vrtek Milan Leoš Mezinárodní den proti rozšiřování pouští a sucha Květa Alois červen Den uprchlíků Den otců, Den květů, Evropský den hudby, Mezinárodní den trpaslíků Letní slunovrat začátek léta. týden Sychrov patří mezi nejzachovalejší zámky v ČR a právem se těší zájmu návštěvníků. Snímek zachycuje zajímavý detail kladkostroje studny na nádvoří a kulatou Bretaňskou věž. Svým názvem i architektonickým pojetím upomíná na francouzský původ rodu Rohanů, kterému zámek patřil let až do r..

27 Pavla Zdeňka LIBERECKÝ KRAJ Den veřejné služby V VI VII Jan vrtek Ivan Adriana Mezinárodní den boje proti drogám a nezákonnému obchodování s nimi Mezinárodní den podpory obětem násilí (mučení) Ladislav Lubomír červen Den památky obětí komunistického režimu Den politických vězňů, Den rybářství, Den sdělovacích prostředků. týden Tahákem expozice centra Brána Trojzemí v Hrádku nad Nisou je kostra muže, nalezená tváří dolu v mělkém hrobě vně zdí hrádeckého hřbitova. Analýzy prozradily, že muž zemřel ve druhé polovině. století ve věku kolem 0 let, není ale známo, proč byl pohřben jako osoba vyloučená z řad bohabojného obyvatelstva. Badatelé neznámému dali přezdívku vampýr Tobiáš.

28 0 Petr a Pavel Šárka Jaroslava vrtek Patricie Radomír Prokop Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje červen /červenec LIBERECKÝ KRAJ Den ozbrojených sil České republiky (Den armády) Začátek hlavních prázdnin Den UFO Mezinárodní den družstev Mezinárodní den obejmutí. týden VI 0 VII 0 VIII 0 Mohutná kulatá věž je charakteristickým znakem a zároveň i nejstarší stavební částí hradu Grabštejna, stojícího nad údolím Lužické Nisy nedaleko Hrádku n. N. Hrad s historií sahající do. století užívala po. světové válce armáda, vnitřní vybavení vzalo za své a stavba chátrala. Od 0. let probíhá citlivá rekonstrukce.

29 Chmel patří mezi tradiční zemědělské plodiny a úspěšné vývozní komodity naší vlasti. Vyhlášené chmelařské oblasti se v minulosti nacházely i na Českolipsku, sušárna s u nás neobvyklou kruhovou věží se jako technická památka dochovala v obci Dubá. VI 0 VII 0 VIII 0 Den upálení mistra Jana Husa Bohuslava Nora vrtek Drahoslava Libuše/Amálie Olga Bořek červenec LIBERECKÝ KRAJ Den polibku Den populace. týden

30 S historií státního zámku Lemberk je neodmyslitelně spjata postava svaté Zdislavy z Lemberka ( ). Osvícenou šlechtičnu provázela pověst zázračné léčitelky a dobrodinky, v Jablonném v dještědí založila špitál a dominikánský klášter. Roku byla papežem Janem Pavlem II. prohlášena za svatou. VI 0 VII 0 VIII 0 Markéta Karolína Jindřich vrtek Luboš Martina Drahomíra Čeněk červenec LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den alternativ ke spalovnám, Mezinárodní koupací den. týden

31 uhé dva roky ( 00) stačily budovatelům železniční trati Liberec Česká Lípa k překlenutí údolí říčky Rokytky v obci Novina 0 m dlouhým a m vysokým kamenným viaduktem. Elegantní stavba s klenutými oblouky na sloupech je vedena do oblouku a je obdivovanou technickou památkou. Historický vlak s parní lokomotivou bývá vypravován například při příležitosti tradiční Anenské pouti v Kryštofově Údolí. VI 0 VII 0 VIII 0 Ilja Vítězslav Magdaléna vrtek Libor Kristýna Jakub Anna červenec LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den šachu 0. týden

32 Kdy by neznal Bezděz? Královský hrad ve svých básnických dílech proslavili i Karel Hynek Mácha a Svatopluk Čech a jeho charakteristická silueta dominuje širokému okolí. V posledních letech probíhá rozsáhlá rekonstrukce hradu, nejzřetelnější změnou je nové zastřešení tzv. Manského paláce. VI 0 VII 0 VIII 0 0 Věroslav Viktor Marta vrtek Bořivoj Ignác Oskar Gustav červenec /srpen LIBERECKÝ KRAJ Den africké ženy Den suchého zipu. týden

33 Pletení košíků či ošatek patřilo k běžným dovednostem obyvatel vesnice ještě v generaci našich babiček. Dnes jsou košíky v našich domácnostech většinou dovezené přes půl zeměkoule a šikovné ruce košíkářů i dalších řemeslníků ovládajících pozapomenuté profese můžeme obdivovat jen ve skanzenech nebo na jarmarcích. VII VIII IX Miluše Dominik/Dominika Kristián vrtek Oldřiška Lada běslav Roman srpen LIBERECKÝ KRAJ Den boje za zákaz jaderných zbraní, Mezinárodní den boje lékařů za mír Mezinárodní den původního obyvatelstva. týden

34 V Libereckém kraji je několik desítek starobylých hradů, zámků či tvrzí, ale pouze z nich je v péči Národního památkového ústavu. Ostatní jsou buď ponechány svému osudu, nebo se o ně starají obce či rozličná občanská sdružení. To je i případ skalního hradu Rotštejn v Českém ráji, který již od roku postupně zvelebuje a zpřístupňuje sdružení Ochrana Klokočských skal. VII VIII IX Vavřinec Zuzana Klára vrtek Alena Alan/Sylva Hana Jáchym srpen LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den mládeže Den leváků. týden

35 Reprezentativní budova libereckých městských lázní byla dokončena roku 0 a je jedním ze symbolů nejbohatšího období v historii města. m dlouhý bazén pozbyl atraktivitu po otevření nového městského bazénu, objekt byl nedostatečně udržován a v roce 0 uzavřen. Budova znovu ožila až po dlouhých letech, kdy se do velkoryse zrekonstruovaných prostor přestěhovala Oblastní galerie Liberec. VII VIII IX Petra Helena Ludvík vrtek Bernard Johana Bohuslav Sandra srpen LIBERECKÝ KRAJ Den humanitárních pracovníků Mezinárodní den památky obětí obchodu s otroky. týden

36 Historií je naštěstí již i tento snímek z konce devadesátých let, skýtající smutný pohled na odlesněnou pláň za chatou Smědava. Obrovské lesní plochy v Jizerských horách podlehly emisní zátěži a následnému napadení škůdci, zdálo se, že tvář hor se navždy změnila. Revitalizace ale má až nečekaný úspěch a nově vysázené porosty dnes mnohde dosahují výše kolem metrů. Bylo by snadné přidat aktuální snímek pro porovnání, ale raději si udělejte výlet a potěšte se pohledem na zdravý mladý les zblízka. VII VIII IX Bartoloměj Radim Luděk vrtek Otakar Augustýn Evelína Vladěna srpen LIBERECKÝ KRAJ. týden

37 Na km dlouhém úseku železniční trati mezi Tanvaldem a Kořenovem musí vlak překonat výškový rozdíl m a sklon trati dosahuje až. Pro bezpečné zdolání strmého úseku oběma směry byla trať opatřena dvojitým ozubeným hřebenem a provoz zajišťovaly uzpůsobené lokomotivy. Dnes je Zubačka atraktivní technickou památkou a v Kořenově má i své muzeum. VIII IX 0 0 X 0 Pavlína Linda/Samuel Adéla vrtek Bronislav Jindřiška/Rozálie Boris Boleslav srpen /září LIBERECKÝ KRAJ Konec hlavních prázdnin. týden

38 Tradice dožínek z vesnic mizí možná proto, že hlavním produktem našeho zemědělství už není chléb, ale bionafta. falšované dožínkové slavnosti s kulturními vystoupeními, programem pro děti i ukázkami zemědělských produktů a techniky si naštěstí pořád můžeme užít na každoročně pořádaném Semilském pecnu. VIII IX 0 0 X 0 Regína Mariana Daniela vrtek Irma září Denis/Denisa Marie Lubor LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den gramotnosti Den prevence sebevražd Den první pomoci Mezinárodní den čokolády. týden

39 Proč tady v údolí stojí rozhledna?, ptá se nezasvěcený návštěvník Jizerských hor na břehu říčky Bílé Desné. Válcová kamenná stavba ale ve skutečnosti byla manipulační věží přehradní nádrže se sypanou hrází a do dnešních dnů připomíná tragické protržení přehrady. září, kterému v obci Desná padlo za oběť životů. VIII IX 0 0 X 0 Radka Jolana Ludmila vrtek Naděžda Kryštof Zita Oleg září LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den demokracie Mezinárodní den ochrany ozónové vrstvy, Den církevního školství. týden

40 Obchodní dům Ještěd s trojicí pavilonů opláštěných plechovými panely v unikátní povrchové úpravě Atmofix patřil k nejdiskutovanějším stavbám 0. let. Ačkoli dominanta dolního centra Liberce měla řadu kritiků, s jejím bouráním většina občanů města nesouhlasila. Navzdory tomu a v souladu s developerskými úmysly ustoupila v roce 0 novému obchodnímu centru. VIII IX 0 0 X 0 Matouš Darina Berta vrtek Jaromír Zlata Andrea Jonáš září LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den míru, Mezinárodní den Alzheimerovy choroby Evropský den bez aut dzimní rovnodennost začátek podzimu Mezinárodní den antikoncepce, Mezinárodní den kulturního dialogu Den českého piva, Den cestovního ruchu (Den turistiky) Mezinárodní den neslyšících, Mezinárodní den modliteb za pronásledované křesťany. týden

41 Na železobetonové pevnůstky lehkého opevnění známé jako řopíky narazíte prakticky ve všech pohraničních lesích. Budování obranné linie započalo narychlo v roce jako reakce na sílící nacionalismus a militantní politiku Německa. Do roku bylo dokončeno několik tisíc bunkrů, Mnichovská dohoda však plány na obranu vlasti zhatila. IX 0 X 0 XI 0 0 Den české státnosti Václav Michal Jeroným vrtek Igor Olívie/Oliver Bohumil František září /říjen LIBERECKÝ KRAJ Úplné zatmění měsíce Mezinárodní den překladatelů Mezinárodní den seniorů, Mezinárodní den lékařů, Den cyklistiky, Den vegetariánství, Mezinárodní den hudby, Mezinárodní den kávy Mezinárodní den nenásilí, Den hospodářských zvířat, Den úsměvu Mezinárodní den ochrany zvířat 0. týden

42 Roimund je jedním z mála hradů, u kterých je přesně zdokumentována doba vzniku svolení ke stavbě získal Jan z Donína na přelomu let a po čtyřech letech byl hrad dokončen. Hrad několikrát změnil majitele, byl dokonce i sídlem lupičské bandy a to možná bylo i důvodem k jeho zboření v. století. IX 0 X 0 XI 0 Eliška Hanuš Justýna vrtek Věra Štefan/Sára Marina Andrej říjen LIBERECKÝ KRAJ Den architektury, Den učitelů Den zraku, Mezinárodní den boje proti popáleninám Den pošty Den duševního zdraví, Den proti trestu smrti. týden

43 Jméno armádního generála Antonína chora mladé generaci sotva něco říká, starší si na něj vzpomenou jako na hrdinu druhé světové války. mníček nedaleko Ralska připomíná jeho tragickou smrt, ke které došlo v tehdejším vojenském prostoru při autonehodě za podivných okolností a v podivné době roku 0. IX 0 X 0 XI 0 Marcel Renáta Agáta vrtek Tereza Havel Hedvika Lukáš říjen LIBERECKÝ KRAJ Den artritidy Mezinárodní den za omezení přírodních katastrof Den standardů Mezinárodní den bílé hole, Den žen žijících na venkově Den výživy, Den páteře, Mezinárodní den proti McDonald s Mezinárodní den proti chudobě, Den úrazů. týden

44 Černá udnice by mohla vyprávět, jak se během století změnil náš přístup k trávení volného času. Ve třicátých letech k rozhledně proudily doslova zástupy pěších a sál s kapacitou 00 osob praskal ve švech každý víkend, koncem. století ožíval už jen občas při zábavách a koncertech. Dnes je ve zchátralém stavu uzavřen a vyhlídky do budoucna nejsou zrovna optimistické. IX 0 X 0 XI 0 Michaela Vendelín Brigita vrtek Sabina Teodor Nina Beáta říjen LIBERECKÝ KRAJ Den proti osteoporóze, Den stromů, Den statistiky, Mezinárodní den kuchařů Mezinárodní den balbutiků Den OSN, Den pro rozvoj informací Konec letního času. týden

45 Kabinová lanovka s kyvadlovým provozem vozí turisty na vrchol Ještědu již od roku. Nosné lano původně podpíraly dva sloupy, při rekonstrukci v letech je nahradil jediný a zdvojnásobila se přepravní rychlost. Na šikmé dálce m překoná kabina během minut jízdy výškový rozdíl 0, m. IX 0 X 0 XI 0 0 Erik Šarlota/Zoe Den vzniku samostatného československého státu vrtek Silvie Tadeáš LIBERECKÝ KRAJ Den UNICEF, Den spoření Štěpánka Den veganství Felix říjen /listopad. týden

46 Každý z nás jednou ukončí svoje působení na světě a stane se jednou provždy minulostí. Hruboskalský lesní hřbitov zasazený do půvabné přírody je důkazem, že i místo posledního odpočinku může působit příjemnou a snad až optimistickou atmosférou. X 0 XI 0 XII 0 Tobiáš /Památka zesnulých Hubert Karel vrtek Miriam Liběna Saskie/Andělín Bohumír listopad LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den prevence ničení životního prostředí v průběhu válek a ozbrojených konfliktů. týden

47 Vísecká rychta v Kravařích se řadí mezi největší roubené stavby v Čechách. Celá budova ale nebyla obytná, část prvního patra a trojpodlažní půda sloužily k sušení chmele. Bývalá rychta je dnes součástí Vlastivědného muzea v České Lípě a jsou v ní umístěny expozice lidové architektury, interiérů, řemesel a náčiní. X 0 XI 0 XII 0 Bohdan Evžen Martin Den válečných veteránů vrtek Benedikt Tibor Sáva Leopold listopad LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den boje proti fašismu a antisemitismu Den vědy pro mír a rozvoj Den jakosti (kvality) Mezinárodní den nevidomých Den diabetiků Den obětí dopravních nehod, Den vězněných spisovatelů. týden

48 Liberecké náměstí zažilo ve své historii celou řadu názvů a také mnoho rozličných shromáždění. Zřejmě nejpočetnější davy se scházely na tehdejším náměstí Bojovníků za mír v revolučních listopadových dnech roku, krátce poté se náměstí vrátilo k názvu Dr. E. Beneše, který neslo v letech. X 0 XI 0 XII 0 Otmar Den boje za svobodu a demokracii Mahulena Romana vrtek Alžběta Nikola/Nikolas Albert Cecílie listopad LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den tolerance Mezinárodní den studentstva Den prevence týrání a zneužívání dětí, Mezinárodní den mužů Mezinárodní nekuřácký den, Den filosofie Den industrializace Afriky Den televize, Den pozdravů. týden

49 Zřícenina hradu Ralsko se po řadu let nacházela v zakázaném pásmu, o rozlehlá území v okolí Mimoně se dělila sovětská armáda s uranovými doly. Armáda využívala m vysoký vrch k výcviku i jako hlídkové stanoviště a pramálo se starala o to, že hrad je od roku chráněn jako kulturní památka České republiky. X 0 XI 0 XII 0 Klement Emílie Kateřina vrtek Artur Xenie René Zina listopad LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den za odstranění násilí páchaného na ženách Den bez kožešin Mezinárodní den nekupování ničeho Mezinárodní den solidarity s lidem Palestiny. týden

50 Motomuzeum v Borku pod Troskami při hlavní silnici Turnov Jičín svoji expozici otevřelo v roce. V bývalém zemědělském objektu je vystaveno více než osm desítek motocyklů, dobře známou i dávno zapomenutou českou produkci doplňují stroje nejzvučnějších značek motocyklové historie. Sbírce dominuje spotrovní provedení Böhmerlandu, vyráběného v Krásné Lípě ve Šluknovském výběžku. XI 0 XII 0 I 0 0 Ondřej Iva Blanka vrtek Svatoslav Barbora Jitka Mikuláš listopad /prosinec LIBERECKÝ KRAJ Den boje proti AIDS Den počítačové gramotnosti, Mezinárodní den boje za vymýcení otroctví Mezinárodní den zdravotně postižených, Den bez pesticidů Mezinárodní den dobrovolníků. týden

51 Rozeklaný pískovcový hřeben nad Malou Skálou nese pozůstatky středověkého skalního hradu Vranova. Celý komplex byl velmi členitý a dosahoval pozoruhodné délky takřka 00 m. Z původních hradních budov a opevnění se dochovala jen torza, letohrádek vystavěný ve tvaru kaple a nazývaný Pantheon pochází až z počátku. století. XI 0 XII 0 I 0 Ambrož/Benjamín Květoslava Vratislav/Vratislava vrtek Julie Dana Simona Lucie prosinec LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den civilního letectva Mezinárodní den proti korupci Mezinárodní den lidských práv, Slavnostní předávání Nobelových cen Den dětství, Mezinárodní den hor 0. týden

52 Na výpravu za historií je nejpřirozenější vyrazit do muzea. Severočeské muzeum v Liberci bylo jako první uměleckoprůmyslové muzeum v Českých zemích založeno již roku, o čtvrt století později se přestěhovalo do nové reprezentativní budovy v romantickém stylu, která mu slouží a dělá čest dodnes. XI 0 XII 0 I 0 Lýdie Radana/Radan Albína vrtek Daniel Miloslav Ester Dagmar prosinec LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den vystěhovalců Mezinárodní den lidské solidarity. týden

53 avba domácích betlémů bývala běžným vánočním zvykem na venkově i ve městech. U některých tvůrců přerostla v celoživotní vášeň a vznikaly rozsáhlé kompozice s důmyslnými mechanizmy. Hned několik takových skvostů vystavuje Muzeum betlémů v Kryštofově Údolí, expozici doplňují historické hračky, školní potřeby a propriety venkovského života. XI 0 XII 0 I 0 Natálie Šimon Vlasta vrtek Štědrý den Adam a Eva. Svátek vánoční. Svátek vánoční Štěpán Žaneta prosinec LIBERECKÝ KRAJ Zimní slunovrat začátek zimy. týden

54 Zeptáte-li se na nejznámější objekt Libereckého kraje, devět z deseti dotázaných označí Ještěd. Charakteristická stavba ve tvaru rotačního hyperboloidu navržená Ing. Arch. K. Hubáčkem se nesmazatelně zapsala do historie nejen české, ale i světové architektury. XI 0 XII 0 I 0 0 Bohumila Judita David vrtek Silvestr prosinec /leden LIBERECKÝ KRAJ Mezinárodní den biologické rozmanitosti. týden

55 kud jste si již kalendář prolistovali, možná Vás nad některými fotografiemi napadlo, že se příliš nehodí k titulu odkazujícímu na historii. Ano, mohli bychom celý rok zaplnit třeba hrady, zámky a zříceninami máme jich v Libereckém kraji víc než dost. Ale nebyl by snad takový kalendář jednotvárný? A nikde není definováno, co všechno historie zahrnuje, kde končí nebo začíná. Každá doba žije svojí přítomností, ale stopy, které po ní zůstanou, se stávají historií. Vůbec nemusí jít o události hodné zápisu do učebnic nebo starožitnosti nevyčíslitelných hodnot. Kalendář není průvodcem po dějinách kraje, nenajdete v něm ani příliš mnoho historických podrobností. Témata jsme skládali jako co nejpestřejší mozaiku a věříme, že se pro Vás opět stanou inspirací k toulkám po Libereckém kraji. Šťastný a úspěšný rok a především mnoho krásných zážitků na Vašich výletech Vám přejí autoři kalendáře Milan Drahoňovský a Lubomír Tlustý Plánovací kalendář Rok má pracovních dnů ( včetně svátků), tj. při hodinové pracovní době 0 ( včetně svátků) pracovních hodin pracovních dnů/hodin (pro prac. dobu hodin) P Ú S Č P S N P Ú S Č P S N P Ú S Č P S N P Ú S Č P S N P Ú S Č P S N P Ú měsíc vč. sv. čtvrtletí vč. sv. LEDEN 0 ÚNOR BŘEZEN 0 DUBEN 0 KVĚTEN 0 ČERVEN 0 ČERVENEC 0 SRPEN 0 ZÁŘÍ 0 ŘÍJEN 0 LISTOPAD 0 PROSINEC

Happy Hill Sochor 2013. mira kube photography

Happy Hill Sochor 2013. mira kube photography 2013 mira kube photography Út 1 Nový rok 01/ 2013 St 2 Karina Čt 3 Radmila Pá 4 Diana So 5 Dalimil Ne 6 Tři králové Po 7 Vilma Út 8 Čestmír St 9 Vladan Čt 10 Břetislav Pá 11 Bohdana So 12 Pravoslav Ne

Více

Významné dny v ČR a ve světě

Významné dny v ČR a ve světě Významné dny v ČR a ve světě LEDEN 1. 1. Nový rok 1. 1. Den obnovy samostatného českého státu 10. 1. Mezinárodní den tuleňů, lachtanů a velryb 27. 1. Den památky obětem holocaustu 28. 1. Mezinárodní den

Více

LEDEN úterý Nový rok středa 1 Den obnovy samostatného českého státu 16. Tři králové. čtvrtek. Marika.

LEDEN úterý Nový rok středa 1 Den obnovy samostatného českého státu 16. Tři králové. čtvrtek. Marika. 3 5 2 4 1 3 LEDEN 2019 Nový rok 1 Den obnovy samostatného českého státu Nový rok Ctirad 2 17 Karina Drahoslav 3 18 Radmila Vladislav 4 19 Diana Doubravka 5 20 Dalimil Ilona 6 21 Tři králové Běla 7 22 Vilma

Více

Leden 2011 / Leden 2011 /

Leden 2011 / Leden 2011 / Leden 2011 / 52. týden Leden 2011 / 1. týden 3 Pondělí Radmila 4 Úterý Diana 5 Středa Dalimil 6 Čtvrtek Tři králové 7 Pátek Vilma 1 Sobota Nový rok 2 Nedělě Karina 8 Sobota Čestmír 9 Neděle Vladan Leden

Více

Leden. 1 Nový rok. 3 Radmila. 10 Břetislav. 17 Drahoslav. 24 Milena. 31 Marika. Neděle. Sobota. Středa. Pátek. Pondělí. Čtvrtek. Úterý. Karina.

Leden. 1 Nový rok. 3 Radmila. 10 Břetislav. 17 Drahoslav. 24 Milena. 31 Marika. Neděle. Sobota. Středa. Pátek. Pondělí. Čtvrtek. Úterý. Karina. Leden : :0 Nový rok : : Karina : : Radmila : : Diana : : Dalimil : : Tři králové : : Vilma : : Čestmír : : Vladan : : Břetislav : : Bohdana : : Pravoslav : : Edita : : Radovan : : Alice : : Ctirad : :0

Více

LEDEN PROSINEC / LEDEN. 52. týden 2010/ týden Pondělí 27 Žaneta. Pondělí 3 Radmila. Úterý 28 Bohumila. Úterý 4 Diana.

LEDEN PROSINEC / LEDEN. 52. týden 2010/ týden Pondělí 27 Žaneta. Pondělí 3 Radmila. Úterý 28 Bohumila. Úterý 4 Diana. 52. týden 2010/2011 1. týden 2011 PROSINEC / LEDEN 27 Žaneta 28 Bohumila 29 Judita 30 David 31 Silvestr 1 Státní svátek / Nový rok 2 Karina LEDEN 3 Radmila 4 Diana 5 Dalimil 6 Tři králové 7 Vilma 8 Čestmír

Více

Prosinec. Prosinec. Prosinec. Leden. Leden. Sobota. Leden. Leden. Judita. David. Silvestr. Karina. Radmila. Diana

Prosinec. Prosinec. Prosinec. Leden. Leden. Sobota. Leden. Leden. Judita. David. Silvestr. Karina. Radmila. Diana 2009 Pondělí 29. Prosinec Úterý 30. Prosinec Středa 31. Prosinec Čtvrtek 1. Leden Pátek 2. Leden Sobota 3. Leden Neděle 4. Leden Judita David Silvestr Státní svátek, Nový rok Karina Radmila Diana Leden

Více

Václava a Miroslav. P r a ž s k á M. Budějovice. Tel.: Tel.

Václava a Miroslav.  P r a ž s k á M. Budějovice. Tel.: Tel. f REKLAMA TISKÁRNA GRAFIKA Václava a Miroslav Vomáčkovi Václava a Miroslav Vomáčkovi P r a ž s k á 3 1 8 676 02 M. Budějovice Tel.: 568 420 485 Tel.: 604 285 369 vendy@vendyatelier.cz 2 Karina 9 Vladan

Více

Prosinec. 1 Iva. 2 Blanka. 4 Barbora. 6 Mikuláš. 8 Květoslava. 5 Jitka. 3 Svatoslav. 9 Vratislav. 15 Radan(a) 16 Albína. 13 Lucie. 10 Julie.

Prosinec. 1 Iva. 2 Blanka. 4 Barbora. 6 Mikuláš. 8 Květoslava. 5 Jitka. 3 Svatoslav. 9 Vratislav. 15 Radan(a) 16 Albína. 13 Lucie. 10 Julie. Prosinec Iva Blanka Svatoslav Barbora Jitka Mikuláš Ambrož Benjamín Květoslava Vratislav Julie Dana Simona Lucie Lýdie Radan(a) Albína Daniel Miloslav Ester Dagmar Natálie Šimon Vlasta Adam Eva Štědrý

Více

Leden pondělí úterý středa čtvrtek pátek sobota neděle. Nový rok. Karina. Dalimil. Diana. Tři králové. Čestmír. Radmila. Vilma. Edita.

Leden pondělí úterý středa čtvrtek pátek sobota neděle. Nový rok. Karina. Dalimil. Diana. Tři králové. Čestmír. Radmila. Vilma. Edita. Loučim 1 Leden 1 0 1 1 Nový rok Karina Vladan 1 Ctirad Zdeněk 0 Robin Radmila Břetislav Diana Bohdana 1 Drahoslav Vladislav Milena Miloš Dalimil Pravoslav Doubravka Zora Tři králové Edita Ilona Ingrid

Více

Vilma Čestmír Vladan Břetislav Bohdana Pravoslav Edita. Radovan Alice Ctirad Drahoslav Vladislav Doubravka Ilona

Vilma Čestmír Vladan Břetislav Bohdana Pravoslav Edita. Radovan Alice Ctirad Drahoslav Vladislav Doubravka Ilona 2013 Leden 2013 06:58-15:07 06:58-15:08 06:58-15:09 06:58-15:10 06:58-15:11 06:58-15:13 1 2 3 4 5 6 06:57-15:14 06:57-15:15 06:57-15:16 06:56-15:17 06:56-15:19 06:55-15:20 06:55-15:21 7 8 9 10 11 12 13

Více

Leden. 1 Pá Nový rok. Den obnovy samostatného. 2 So Karina 3 Ne Radmila 4 Po Diana 5 Út Dalimil

Leden. 1 Pá Nový rok. Den obnovy samostatného. 2 So Karina 3 Ne Radmila 4 Po Diana 5 Út Dalimil 2010 Leden Poznámka k lednovému obrázku 1 Pá Nový rok Státní svátek Den obnovy samostatného českého státu 2 So Karina 3 Ne Radmila 4 Po Diana 5 Út Dalimil 6 St Tři králové 7 Čt Vilma 8 Pá Čestmír 9 So

Více

LEDEN Dalimil Pravoslav Zora

LEDEN Dalimil Pravoslav Zora 2.1. LEDEN Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Karina 3.1. Radmila 4.1. Diana 5.1. Dalimil 6.1. Tři králové 7.1. Vilma 1.1. Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 8.1. Čestmír 9.1. Vladan

Více

Prosinec Leden 2012

Prosinec Leden 2012 Prosinec 2011 - Leden 2012 Pondělí 2. svátek vánoční Štěpán 26 27 28 29 30 31 Žaneta Bohumila Judita David Silvestr Státní svátek - Den obnovy samostatného českého státu Nový rok 1 52. týden Leden Pondělí

Více

Týdenní kalendář pro rok 2019

Týdenní kalendář pro rok 2019 Týdenní kalendář pro rok 2019 1. týden 31.12. Silvestr 1.1. Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 2.1. Karina 3.1. Radmila 4.1. Diana Prosinec Leden 24 25 26 27 28 29 30 / 31 1 2 3 4 5 6 / 7

Více

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2019

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2019 Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2019 31Silvestr 7Vilma 1Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 8Čestmír 2Karina 9Vladan 3Radmila 10Břetislav 4Diana 11Bohdana 5Dalimil 12Pravoslav 6Tři králové 2018

Více

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2019

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2019 Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2019 31Silvestr 7Vilma 1Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 8Čestmír 2Karina 9Vladan 3Radmila 10Břetislav 4Diana 11Bohdana 5Dalimil 12Pravoslav 6Tři králové 2018

Více

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2019

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2019 Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2019 1. týden 2. týden 31.12. Silvestr 7.1. Vilma 1.1. Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 8.1. Čestmír 2.1. Karina 9.1. Vladan 3.1. Radmila 10.1. Břetislav 4.1.

Více

svobodné heřmanice leden 2010 pondělí pondělí Diana Bohumila úterý úterý Judita Dalimil středa středa Tři králové David čtvrtek čtvrtek Silvestr Vilma

svobodné heřmanice leden 2010 pondělí pondělí Diana Bohumila úterý úterý Judita Dalimil středa středa Tři králové David čtvrtek čtvrtek Silvestr Vilma Svobodné Heřmanice 28 29 30 31 1 2 3 prosinec Bohumila Judita David Silvestr Nový rok Karina Radmila Státní svátek Den obnovy samostatného československého státu Svobodné Heřmanice v zimě Svobodné Heřmanice

Více

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2017

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2017 Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2017 / 2. svátek vánoční 26Štěpán 2Karina 27Žaneta 3Radmila 28Bohumila 4Diana 29Judita 5Dalimil 30David 6Tři králové 31Silvestr 7Vilma 1Den obnovy samostatného českého státu,

Více

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2017

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2017 Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2017 / 2. svátek vánoční 26Štěpán 2Karina 27Žaneta 3Radmila 28Bohumila 4Diana 29Judita 5Dalimil 30David 6Tři králové 31Silvestr 7Vilma 1Den obnovy samostatného českého státu,

Více

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2016

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2016 Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2016 28Bohumila 4Diana 29Judita 5Dalimil 30David 6Tři králové 31Silvestr 7Vilma 1Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 8Čestmír 2Karina 9Vladan 3Radmila 2015 2016/PROSINEC

Více

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2016

Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2016 Čtrnáctidenní kalendář pro rok 2016 53. týden 1. týden 28.12. Bohumila 4.1. Diana 29.12. Judita 5.1. Dalimil 30.12. David 6.1. Tři králové 31.12. Silvestr 7.1. Vilma 1.1. Den obnovy samostatného českého

Více

Čtrnáctidenní kalendář 2013

Čtrnáctidenní kalendář 2013 Čtrnáctidenní kalendář 2013 1. týden 2. týden 31.12. Silvestr 7.1. Vilma 1.1. Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 8.1. Čestmír 2.1. Karina 9.1. LOGOTYP 24PRINT - POZITIVNÍ A Vladan 3.1. Radmila

Více

Jizerské hory 2016. Foto Milan Drahoňovský

Jizerské hory 2016. Foto Milan Drahoňovský Jizerské hory 0 Foto Milan Drahoňovský JIZERSKÉ HORY 0 Prezidentská chata Nový rok Karina Radmila Diana Dalimil Tři králové Vilma Čestmír Vladan Břetislav Bohdana Pravoslav Edita Radovan Alice Ctirad Drahoslav

Více

Leden. Čtvrtek. Pátek. Úterý. Neděle. Středa. Pondělí. Sobota. Karina. Nový rok. Radmila. Dalimil. Čestmír. Diana. Vilma. Tři králové. Vladan.

Leden. Čtvrtek. Pátek. Úterý. Neděle. Středa. Pondělí. Sobota. Karina. Nový rok. Radmila. Dalimil. Čestmír. Diana. Vilma. Tři králové. Vladan. Leden : : Radmila : : 0 Břetislav : :0 Drahoslav : : Milena : : Marika : : Diana : : Bohdana :0 : Vladislav : : Miloš : : Dalimil : : Pravoslav : : Doubravka : : Zora : : Tři králové : : Edita : : Ilona

Více

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle LEDEN Dalimil

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle LEDEN Dalimil 7.1. Vilma 8.1. Čestmír 9.1. Vladan LEDEN 2019 10.1. Břetislav 11.1. Bohdana 12.1. Pravoslav 13.1. Edita 14.1. Radovan 1.1. Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 15.1. Alice 2.1. Karina 16.1.

Více

PONDĚLÍ Štěpán/2.svátek vánoční 27. PONDĚLÍ Karina 3. ÚTERÝ Žaneta 28. ÚTERÝ Radmila 4. STŘEDA Diana 5. STŘEDA Bohumila 29.

PONDĚLÍ Štěpán/2.svátek vánoční 27. PONDĚLÍ Karina 3. ÚTERÝ Žaneta 28. ÚTERÝ Radmila 4. STŘEDA Diana 5. STŘEDA Bohumila 29. 0 LEDEN 6 Štěpán/.svátek vánoční 7 Žaneta 8 Bohumila 9 Judita 0 David Silvestr Nový rok/den obnovy samostatného českého státu 5. týden LEDEN. týden Karina Radmila Diana 5 Dalimil 6 Tři králové 7 Vilma

Více

SÁŇKYÁDA LEDEN PO Út St Čt Pá So Nový rok Karina Radmila Diana Dalimil Tři králové Vilma Čestmír Vladan Břetislav Bohdan Pravoslav Edita Radovan Alice Ctirad Drahostav Vladislav Doubravka Ilona Běla Slavomír

Více

LEDEN BRIGÁDA v hodin, dům ZO AVZO Výborová schůze v hodin Vojenská Policie Olomouc. úterý. Tři králové.

LEDEN BRIGÁDA v hodin, dům ZO AVZO Výborová schůze v hodin Vojenská Policie Olomouc. úterý. Tři králové. LEDEN 2015 1 2 3 1 Nový rok Ctirad 2 17 Karina Drahoslav 3 18 Radmila Vladislav 4 19 Diana Doubravka 5 20 Dalimil Ilona 6 21 Tři králové Běla 7 22 Vilma Slavomír 8 23 Čestmír Zdeněk 9 24 BRIGÁDA v 08.00

Více

Jizerské hory foto Milan Drahoňovský

Jizerské hory foto Milan Drahoňovský Jizerské hory foto Milan Drahoňovský JIZERSKÉ HORY Rozhledna Královka ( m n. m.) nad Bedřichovem 0 0 Nový rok Karina Radmila Diana Dalimil Tři králové Vilma Čestmír Vladan Břetislav Bohdana Pravoslav Edita

Více

Jizerské hory Foto Milan Drahoňovský

Jizerské hory Foto Milan Drahoňovský Jizerské hory Foto Milan Drahoňovský 0 Vrcholové skalisko Jizery Nový rok Karina Radmila Diana Dalimil Tři králové Vilma Čestmír Vladan Břetislav Bohdana Pravoslav Edita Radovan Alice Ctirad Drahoslav

Více

1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI 1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI

1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI 1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI ŽEBŘÍČEK JMEN OBČANŮ VELKÉHO ÚJEZDU ŽEBŘÍČEK JMEN DĚTÍ DO 5ti LET 1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI 1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI ADAM 8 MARIE, MARIA 48 ADÉLA 3 ADÉLA 3 ADÉLA 8 JIŘÍ 39 ALICE 2 JAN 3 ADOLF 1 JAN,

Více

ROZHLEDNY. severu Čech. Foto Milan Drahoňovský

ROZHLEDNY. severu Čech. Foto Milan Drahoňovský ROZHLEDNY severu Čech 0 Foto Milan Drahoňovský Štěpánka m n. m. Nový rok Drahoslav Karina Vladislav Radmila Doubravka Diana Ilona/Sebastián Dalimil Běla Tři králové Slavomír Vilma Zdeněk Čestmír Milena

Více

LEDEN

LEDEN Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle 7.1. Vilma 1.1. Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 8.1. Čestmír 2.1. Karina 9.1. Vladan LEDEN 2019 3.1. Radmila 10.1. Břetislav 4.1. Diana

Více

Kalendář 2010 CZALPA ČSA

Kalendář 2010 CZALPA ČSA Kalendář CZALPA ČSA České sdružení dopravních pilotů www.czalpacsa.cz použité fotografie: TITUL Miroslav Macháček LEDEN Štěpán Kolomazník ÚNOR Tomáš Kadlec BŘEZEN Miroslav Macháček DUBEN Štěpán Kolomazník

Více

Českomoravská golfová voda

Českomoravská golfová voda Českomoravská golfová voda 207 Golf Resort KUNĚTICKÁ HORA, jamka č. 6 207 Nový rok Den obnovy samost. českého státu. 2. 3. 4. 5. 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9 20 2 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3 Karina

Více

Už 10 let pomáháme dětem po těžkých úrazech

Už 10 let pomáháme dětem po těžkých úrazech Už 10 let pomáháme dětem po těžkých úrazech 2016 Od roku 2012 začal nadační fond rozšiřovat svou pomoc i do dalších měst a nemocnic v rámci celé České republiky. Díky všem dárcům a partnerům získal nadační

Více

Kalendář 2011 CZALPA ČSA

Kalendář 2011 CZALPA ČSA Kalendář CZALPA ČSA České sdružení dopravních pilotů www.czalpacsa.cz použité fotografie: TITUL Tomáš Kadlec LEDEN Peter Pokorný ÚNOR Pavel Lainka BŘEZEN Miroslav Macháček DUBEN Peter Pokorný KVĚTEN Peter

Více

Snad naše malé ohlédnutí za uplynulou sezónou potěší nejen nás samotné, ale i ostatní obdivovatele motocyklové krásy...

Snad naše malé ohlédnutí za uplynulou sezónou potěší nejen nás samotné, ale i ostatní obdivovatele motocyklové krásy... Snad naše malé ohlédnutí za uplynulou sezónou potěší nejen nás samotné, ale i ostatní obdivovatele motocyklové krásy... Děkujeme autorům fotografií za propůjčení jejich snímků Tisk: www.point4me.com Zvláštní

Více

LEDEN (učíme se hrou) Nový rok 1 Karina 2 Radmila 3 Diana 4 Dalimil 5

LEDEN (učíme se hrou) Nový rok 1 Karina 2 Radmila 3 Diana 4 Dalimil 5 pondělí úterý středa čtvrtek pátek Nový rok 1 Karina 2 Radmila 3 Diana 4 Dalimil 5 sobota LEDEN 2014 neděle Tři králové 6 Vilma 7 Čestmír 8 Vladan 9 Břetislav 10 Bohdana 11 Pravoslav 12 Edita 13 Radovan

Více

1.týden. prosinec/leden 31.

1.týden. prosinec/leden 31. Poznámky: Tento kalendář byl vysázen systémem L A TEX, 21. listopadu 2006, za rady děkuji Jakubovi, Tomášovi, Hrošíkovi, Honzovi a Žabákovi. 1.týden Pondělí: Silvestr 31. prosinec/leden Úterý: Nový rok

Více

LEDEN

LEDEN 2016 4.1. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Diana 5.1. Dalimil 6.1. Tři králové LEDEN 2016 7.1. Vilma 1.1. Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 8.1. Čestmír 2.1. Karina 9.1. Vladan

Více

OBEC DĚTMAROVICE. Kalendář do každé rodiny 2014

OBEC DĚTMAROVICE. Kalendář do každé rodiny 2014 OBEC DĚTMAROVICE Kalendář do každé rodiny ..... 0 Nový rok Karina Radmila Diana Dalimil Tři králové Vilma Čestmír Vladan Břetislav Bohdana Pravoslav Edita Radovan Alice Ctirad Drahoslav Vladislav Doubravka

Více

1. týden leden pondělí Nový rok. úterý Karina. středa Radmila. čtvrtek Diana. pátek Dalimil. sobota Tři Králové.

1. týden leden pondělí Nový rok. úterý Karina. středa Radmila. čtvrtek Diana. pátek Dalimil. sobota Tři Králové. 1. týden leden 2007 Náves začátkem ledna 2006 Den obnovy samostatného českého státu Nový rok 1 Karina 2 Radmila 3 Tři králové Diana 4 Dalimil 5 Tři Králové 6 Vilma 7 Tak jsme odklízeli sníh 3. 1. 2006

Více

Czech Name Days České Svátky

Czech Name Days České Svátky Czech Name Days České Svátky www.czechfolks.com January (Leden) February (Únor) 1. Nový rok 1. Hynek (New Year's Day) 2. Nela, Hromnice 2. Karina 3. Blažej 3. Radmila 4. Jarmila 4. Diana 5. Dobromila 5.

Více

Í Ř TVÁ HO O N M Á M OMOC P

Í Ř TVÁ HO O N M Á M OMOC P 2014 POMOC MÁ MNOHO TVÁŘÍ 1leden 2014 raná péče, krizová pomoc 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Více

N O V É H R A D Y

N O V É H R A D Y NOVÉ HRADY 2016 Prosinec/Leden 28 29 30 31 1 2 3 Bohumila Judita David Silvestr Nový rok Karina Radmila 1. týden Zámek v zimě Leden 4 5 6 7 8 9 10 Diana Dalimil Tři králové Vilma Čestmír Vladan Břetislav

Více

Rodinný plánovací kalendář. Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu

Rodinný plánovací kalendář. Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu Rodinný plánovací kalendář Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu Lenka Šilerová Leden 2014 1 2 3 4 5 6 10 11 12 13 14 15 16 1 1 1 20 21 22 23 24 25 26 2 2 2 30 31 Nový rok Karina/Vasil Radmila/Radomil

Více

4. týden. Pondělí 25. Úterý 26. Středa 27. Čtvrtek 28. Pátek 29. Sobota 30. Neděle 31. Karolína Freyová, nar. 2004, ZŠ Šrámkova, Opava. Miloš.

4. týden. Pondělí 25. Úterý 26. Středa 27. Čtvrtek 28. Pátek 29. Sobota 30. Neděle 31. Karolína Freyová, nar. 2004, ZŠ Šrámkova, Opava. Miloš. ^ Strasak ` STRES LEDEN 4. týden 25 26 27 28 29 30 31 Miloš Zora Ingrid Den památky obětí holocaustu Otýlie Zdislava Robin, Erna Marika Karolína Freyová, nar. 2004, ZŠ Šrámkova, Opava únor 8 9 10 11 12

Více

Slévárna litiny a hliníku s více než stoletou tradicí

Slévárna litiny a hliníku s více než stoletou tradicí 2016 Vážení zákazníci, vážení přátelé, před čtyřmi lety oslavila slévárna ALFE BRNO, s. r. o., sté výročí od svého založení. V roce 1992 jsme začali znovu budovat naši slévárnu. Nestačilo však zúročit

Více

Leden Leden týden. Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek. Pátek. Sobota. Sobota. Neděle. Neděle. Diana. Dalimil. Tři králové.

Leden Leden týden. Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek. Pátek. Sobota. Sobota. Neděle. Neděle. Diana. Dalimil. Tři králové. obec KNĚŽDUB Leden Den obnovy samostatného českého státu Nový rok / átní svátek 9 Karina děle 3 0 Radmila Zimní idylka na Šumárníku. týden Diana Dalimil Tři králové Vilma Čestmír Vladan děle Břetislav

Více

Rozvrh hodin. předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět

Rozvrh hodin. předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět Rozvrh hodin Hodina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět učebna učebna učebna učebna učebna učebna učebna

Více

Rozvrh hodin. předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět

Rozvrh hodin. předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět Rozvrh hodin Hodina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět předmět učebna učebna učebna učebna učebna učebna učebna

Více

Volejbalové centrum nad Metují KALENDÁŘ 2015-2016

Volejbalové centrum nad Metují KALENDÁŘ 2015-2016 Volejbalové centrum nad Metují KALENDÁŘ 2015-2016 Volejbalové centrum nad Metují KALENDÁŘ 2015-2016 Volejbalové centrum vzniklo v roce 2012 za účelem obnovení volejbalové tradice a popularizace mládežnického

Více

Leden Čt Nový rok 2 Pá Karina 3 So Radmila 4 Ne Diana 5 Po Dalimil 6 Út Tři králové 7 St Vilma 8 Čt Čestmír 9 Pá Vladan 10

Leden Čt Nový rok 2 Pá Karina 3 So Radmila 4 Ne Diana 5 Po Dalimil 6 Út Tři králové 7 St Vilma 8 Čt Čestmír 9 Pá Vladan 10 Leden 0 Nový rok Karina Radmila Diana Dalimil Tři králové Vilma Čestmír Vladan Břetislav Bohdana Pravoslav Edita Radovan Alice Ctirad Drahoslav Vladislav Doubravka 0 Ilona Běla Slavomír Zdeněk Milena Miloš

Více

TÝDENNÍ STOLNÍ KALENDÁŘ 2012 ŽDÁNICKO MIKROREGION. Archlebov Dambořice Dražůvky Lovčice Násedlovice Uhřice Žarošice Ždánice Želetice

TÝDENNÍ STOLNÍ KALENDÁŘ 2012 ŽDÁNICKO MIKROREGION. Archlebov Dambořice Dražůvky Lovčice Násedlovice Uhřice Žarošice Ždánice Želetice ŽDÁNICKO MIKROREGION TÝDENNÍ STOLNÍ KALENDÁŘ 0 Archlebov Dambořice Dražůvky Lovčice Násedlovice Uhřice Žarošice Ždánice Želetice PROSINEC/LEDEN 0/0 0 LEDEN 0 Štěpán. svátek vánoční Žaneta Bohumila Judita

Více

narozeninový kalendář

narozeninový kalendář narozeninový kalendář Komňa 1 St. svátek - Nový rok 2 Karina 3 Radmila 4 Diana 5 Dalimil 6 Tři králové 7 Vilma 8 Čestmír 9 Vladan 10 Břetislav 11 Bohdana 12 Pravoslav 13 Edita 14 Radovan 15 Alice 16 Ctirad

Více

Daňový kalendář 2012. LEDEN 2012 Po Út St Čt Pá So Ne 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Daňový kalendář 2012. LEDEN 2012 Po Út St Čt Pá So Ne 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 LEDEN 2012 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Mt Fuji 2. 1. 2012 daň z příjmů listopad 2011 9. 1. 2012 spotřební daň splatnost daně za listopad

Více

1. týden. Pondělí. Pondělí. Úterý. Úterý. Středa. Středa. Čtvrtek. Čtvrtek. Pátek. Pátek. Sobota. Sobota. Neděle. Neděle

1. týden. Pondělí. Pondělí. Úterý. Úterý. Středa. Středa. Čtvrtek. Čtvrtek. Pátek. Pátek. Sobota. Sobota. Neděle. Neděle obec KNĚŽDUB Prosinec 2017 1. týden 2 2 28 Boží hod vánoční Štěpán Žaneta Bohumila 29 Budova obecního úřadu-rok 200 Judita 0 David děle 1 7 Silvestr Narození ně - 1. svátek vánoční 2. svátek vánoční 1

Více

Týdenní kalendář pro rok 2014

Týdenní kalendář pro rok 2014 Týdenní kalendář pro rok 2014 30David 31Silvestr 1Den obnovy samostatného českého státu, Nový rok 2Karina 3Radmila 4Diana 2013/2014/PROSINEC/LEDEN/1.týden 5Dalimil 6Tři králové 7Vilma 8Čestmír 9Vladan

Více

narozeninový kalendář

narozeninový kalendář narozeninový kalendář Staré Bojkovice, Sušilova ulice 1 St. svátek - Nový rok 2 Karina 3 Radmila 4 Diana 5 Dalimil 6 Tři králové 7 Vilma 8 Čestmír 9 Vladan 10 Břetislav 11 Bohdana 12 Pravoslav 13 Edita

Více

KALENDÁŘ S PŘÍRUČKOU PRO OCHRANU OBYVATELSTVA V PŘÍPADĚ RADIAČNÍ HAVÁRIE

KALENDÁŘ S PŘÍRUČKOU PRO OCHRANU OBYVATELSTVA V PŘÍPADĚ RADIAČNÍ HAVÁRIE 2014-2015 KALENDÁŘ S PŘÍRUČKOU PRO OCHRANU OBYVATELSTVA V PŘÍPADĚ RADIAČNÍ HAVÁRIE upravená verze bez příručky Vážení spoluobčané, Jaderná elektrárna Dukovany pracuje spolehlivě již téměř 30 let. Za tuto

Více

Září sobota. neděle. pondělí Zahájení školního roku Pedagogická rada. úterý. Adaptační kurz 6. třídy. středa. čtvrtek.

Září sobota. neděle. pondělí Zahájení školního roku Pedagogická rada. úterý. Adaptační kurz 6. třídy. středa. čtvrtek. 01/0 1 1 1 1 1 1 1 0 Linda / Samuel Adéla pondělí Bronislav Jindřiška /Rozálie Boris Boleslav Regína Mariana Daniela pondělí Irma Denisa Marie Lubor Radka Jolana Ludmila pondělí Naděžda Kryštof Zita Oleg

Více

Jarní prázdniny ÚNOR. 8 Petr Hladík 21 Martin Jiránek. 28 Martin Jiránek. Nj obchod, služby a cestovní ruch. Nj obchod, služby a cestovní ruch

Jarní prázdniny ÚNOR. 8 Petr Hladík 21 Martin Jiránek. 28 Martin Jiránek. Nj obchod, služby a cestovní ruch. Nj obchod, služby a cestovní ruch 9 8 6 7 5 ÚNOR Nj obchod, služby a cestovní ruch 1 Petr Hladík 14 Hynek 09:00-12:00 Valentýn 10:30 2 Rekvalifikace PC - Eva Sýkorová 15 Nela 09:00-12:00 Jiřina Nj - konverzace 3 Šárka Kuthanová Blažej

Více

Leden 2011 Po Út St Čt Pá So Ne

Leden 2011 Po Út St Čt Pá So Ne Leden 2011 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Barbados 10.1. (spotřební daň) splatnost spotřební daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z lihu) 20.1.

Více

2013 s lídrem roste vkus

2013 s lídrem roste vkus 2013 s lídrem roste vkus www.nuance.cz uruguai / pronovias 2013 / www.nuance.cz leden2013 1 Nový rok 2 Karina / Vasil 3 Radmila / Radomil 4 Diana 5 Dalimil 6 Tři králové 7 Vilma 8 Čestmír 9 Vladan / Valtr

Více

Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce.

Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce. DIÁŘ 0 Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce. Vlastník diáře: Jméno: Adresa: Telefon: Vydalo Hnutí DUHA Olomouc v roce 0. Text: Leona Machalová, Miroslav Kutal Ilustrace: Ludvík Kunc Foto: Hnutí

Více

y let škol 2015/2016

y let škol 2015/2016 let školy 1/1 1 1 1 1 1 Linda / Samuel Adéla Bronislav Jindřiška /Rozálie Boris Boleslav pondělí Regína Mariana Daniela Irma Denisa Marie Lubor pondělí Radka Jolana Ludmila Naděžda Kryštof Zita Oleg pondělí

Více

1 čtvrtek 2 pátek 3 sobota 4 neděle 5 pondělí 6 úterý 7 středa 8 čtvrtek Třídní schůzky 9 pátek 10 sobota 11 neděle 12 pondělí 13 úterý 14 středa

1 čtvrtek 2 pátek 3 sobota 4 neděle 5 pondělí 6 úterý 7 středa 8 čtvrtek Třídní schůzky 9 pátek 10 sobota 11 neděle 12 pondělí 13 úterý 14 středa 1/ 1 1 1 1 1 Linda / Samuel Adéla Bronislav Jindřiška /Rozálie pondělí Boris Boleslav Regína Mariana Daniela Irma Denisa pondělí Marie Lubor Radka Jolana Ludmila Naděžda Kryštof pondělí Zita Oleg Matouš

Více

Leden 2013. Út St Čt Pá So Ne Po Út St Čt Pá So Ne Po Út St Čt Pá So Ne Po Út St Čt Pá So Ne Po Út St Čt. Nebezpečné odpady

Leden 2013. Út St Čt Pá So Ne Po Út St Čt Pá So Ne Po Út St Čt Pá So Ne Po Út St Čt Pá So Ne Po Út St Čt. Nebezpečné odpady Leden 0 0 Nový rok Karina Radmila Diana Dalimil Tři králové Vilma Čestmír Vladan Břetislav Bohdana Pravoslav Edita Radovan Alice Ctirad Drahoslav Vladislav Doubravka Ilona Běla Slavomír Zdeněk Milena Miloš

Více

Leden 2010 Po Út St Čt Pá So Ne

Leden 2010 Po Út St Čt Pá So Ne Leden 2010 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Kulusuk, Grónsko 11.1. (spotřební daň) splatnost spotřební daně za listopad 2009 (mimo spotřební daň z lihu)

Více

ZÁŘÍ pondělí Zahájení školního roku Pedagogická rada. úterý. středa. čtvrtek. pátek. sobota. neděle. pondělí 37. úterý.

ZÁŘÍ pondělí Zahájení školního roku Pedagogická rada. úterý. středa. čtvrtek. pátek. sobota. neděle. pondělí 37. úterý. 01/01 1 1 1 1 1 1 1 1 0 pondělí Linda / Samuel Adéla Bronislav Jindřiška /Rozálie Boris Boleslav Regína pondělí Mariana Daniela Irma Denisa Marie Lubor Radka pondělí Jolana Ludmila Naděžda Kryštof Zita

Více

PROSINEC LEDEN. Díky vám můžeme jít dál. 2. svátek vánoční. Pondělí Štěpán. Úterý Žaneta/Melánie. Středa Bohumila. Čtvrtek Judita.

PROSINEC LEDEN. Díky vám můžeme jít dál. 2. svátek vánoční. Pondělí Štěpán. Úterý Žaneta/Melánie. Středa Bohumila. Čtvrtek Judita. PROSINEC LEDEN 6 7 8 9 0 ndělí Štěpán erý Žaneta/Melánie ředa Bohumila vrtek Judita tek David bota Silvestr děle Nový rok D. svátek vánoční átní svátek Den obnovy samostatného českého státu Díky vám můžeme

Více

Rozvrh hodin. Hodina. Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek. Hodina. Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek

Rozvrh hodin. Hodina. Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek. Hodina. Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek Rozvrh hodin Hodina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Hodina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Základní údaje Organizace školního roku 2017/2018 Zahájení školního

Více

Rozvrh hodin. Hodina. Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek. Hodina. Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek

Rozvrh hodin. Hodina. Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek. Hodina. Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek Rozvrh hodin Hodina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Hodina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Základní údaje Organizace školního roku 2018/2019 Zahájení školního

Více

Hradec Králové Město na historických fotografiích

Hradec Králové Město na historických fotografiích 2 0 1 1 Hradec Králové 2010 PROSINEC / LEDEN 52. týden 27 PONDĚLÍ Žaneta 28 ÚTERÝ Bohumila 29 STŘEDA Judita 30 ČTVRTEK David 31 PÁTEK Silvestr 1 SOBOTA Nový rok 2 NEDĚLE Karina Státní svátek Den obnovy

Více

petr šigut Beskydy a Valašsko

petr šigut Beskydy a Valašsko petr šigut Beskydy a Valašsko 2018 P Ř E H L E D N Ý K A L E N D Á Ř 2 0 1 8 LEDEN ÚNOR BŘEZEN DUBEN KVĚTEN ČERVEN Po 1 Nový rok Den obnovy samostatného českého státu Út 2 Karina St 3 Radmila, Radomil

Více

ZLÍNSKÝ KRAJ čtrnáctidenní manažerský kalendář

ZLÍNSKÝ KRAJ čtrnáctidenní manažerský kalendář ZLÍNSKÝ KRAJ čtrnáctidenní manažerský kalendář PHOTOS & DESIGN: DANIELA BANKOVÁ 31 1 2 3 4 5 6 Silvestr Karina Žaneta Radmila, Radomil Diana Dalimil, Dalemil Kašpar, Melichar, Baltazar PROSINEC / LEDEN

Více

Září pátek. sobota. 17 neděle. pondělí Zahájení školního roku Pedagogická rada. 19 úterý. 13 středa. 28 čtvrtek. pátek.

Září pátek. sobota. 17 neděle. pondělí Zahájení školního roku Pedagogická rada. 19 úterý. 13 středa. 28 čtvrtek. pátek. 01/01 Září 01 1 pondělí Linda / Samuel Adéla Bronislav Jindřiška /Rozálie. Zahájení školního roku.00 Pedagogická rada Boris Boleslav Regína Mariana Daniela Irma pondělí Denisa 1 1.0 1.0 Postřehový závod

Více

Plánovací kalendář 2016

Plánovací kalendář 2016 ww ww ww ww ww ww ww w ww ww ww w w w w w w.t.ti.ti.ti t.t.ti ti ti ti ti ti ti.t.ti.ti t.ti.t.t ska ska ska ka ka ska ska ka ska ska ska s a ska ska sk ska ka ka ka skarna rna rna rna rna rna na na na

Více

7 07:56-16:16 23:11-11: :57-16:14 21:58-10: :52-16:25 05:32-14: :47-16:34 09:31-20: :46-16:36 09:55-21:15

7 07:56-16:16 23:11-11: :57-16:14 21:58-10: :52-16:25 05:32-14: :47-16:34 09:31-20: :46-16:36 09:55-21:15 Foto: Andrzej Filipiak Leden / Január / Styczeń / Januar 0: - :0 : - 0:0 Nový rok Den obnovy samost. českého státu 0: - : : - : Čestmír 0: - : : - 0: Karina 0: - : 00: - : Vladan 0: - : : - 0: Radmila,

Více

KALENDÁŘ. pro vinohradníky a vinaře

KALENDÁŘ. pro vinohradníky a vinaře KALENDÁŘ pro vinohradníky a vinaře Vydal: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová, Brno, www.ukzuz.cz Vydáno za podpory společnosti CCV Informační systémy, Kopečná, Brno, www.ccv.cz Redakční

Více

Rok: 1951 Obor: Diplomovaná sestra Třídní učitel: Věra Hrušková Absolventi: Obor:Diplomovaná sestra Třídní učitel: Marie Mikříková Absolventi:

Rok: 1951 Obor: Diplomovaná sestra Třídní učitel: Věra Hrušková Absolventi: Obor:Diplomovaná sestra Třídní učitel: Marie Mikříková Absolventi: Seznam absolventů Rok: 1951 Obor: Diplomovaná sestra Třídní učitel: Věra Hrušková Marta Vrbová, Božena Vaňková, Božena Trnková, Ludmila Štěpánová, Milada Stejskalová ( Bendová), Anna Stanová, Karolina

Více

petr šigut Beskydy a Valašsko

petr šigut Beskydy a Valašsko petr šigut Beskydy a Valašsko 2019 P Ř E H L E D N Ý K A L E N D Á Ř 2 0 1 9 LEDEN ÚNOR BŘEZEN DUBEN KVĚTEN ČERVEN Út 1 Nový rok Den obnovy samostatného českého státu St 2 Karina Čt 3 Radmila, Radomil

Více

Chvalovice

Chvalovice 2016 Chvalovice Poznámky Plánovací kalendář 2016 Dny v týdnu Týden Měsíc Číslo Pracovních Číslo Pracovních Po Út St Čt Pá So Ne týdne dnů měsíce dnů Pracovních hodin 2016 Dny v týdnu Týden Měsíc Číslo

Více

KRAJEM NÁCHODSKA A BROUMOVSKA. Foto Lubomír Imlauf

KRAJEM NÁCHODSKA A BROUMOVSKA. Foto Lubomír Imlauf KRAJEM NÁCHODSKA A BROUMOVSKA Foto Lubomír Imlauf 1 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Leden January Januar Styczeń Nový rok / Státní svátek Karina

Více

PF Krásné a pohodově prožité dny po celý rok 2018, pevné zdraví a hodně štěstí všem spoluobčanům přejí. Městyse Batelova a jeho zaměstnanci

PF Krásné a pohodově prožité dny po celý rok 2018, pevné zdraví a hodně štěstí všem spoluobčanům přejí. Městyse Batelova a jeho zaměstnanci Městys Batelov 2018 Batelov Bezděčín Lovětín Nová Ves Rácov PF 2018 Krásné a pohodově prožité dny po celý rok 2018, pevné zdraví a hodně štěstí všem spoluobčanům přejí zastupitelé Městyse Batelova a jeho

Více

2019 www.tiskarnabrazda.cz OBEC MALÁ ŠTÁHLE 2019 Plánovací kalendář 2019 Leden Únor Březen Duben Květen Červen Dny v týdnu Týden Měsíc Po Út St Čt Pá So Ne Číslo Prac. Číslo Prac. týdne dnů měsíce dnů

Více

Dacia 2019

Dacia 2019 www.dacia.cz Dacia 209 Leden 209 Úterý Nový rok 2 Středa Karina 3 Čtvrtek Radmila 4 Pátek Diana 5 Sobota Dalimil 6 Neděle Tři králové 7 Pondělí Vilma 8 Čestmír Úterý 9 Středa Vladan 0 Čtvrtek Břetislav

Více

Leden Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle. týden. 1 Nový rok Den obnovy sam. českého státu. Karina. Radomil

Leden Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle. týden. 1 Nový rok Den obnovy sam. českého státu. Karina. Radomil týden Leden 0 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Nový rok Den obnovy sam českého státu 7 0 Tři králové Dalimil Kašpar, Melich, Baltazar Vilma Čestmír 7 Ctirad Pravoslav Edita Radovan Alice

Více

PLÁNOVACÍ KALENDÁŘ OBCE NA ROK 2015

PLÁNOVACÍ KALENDÁŘ OBCE NA ROK 2015 KALENDÁŘ PLÁNOVACÍ KALENDÁŘ OBCE NA ROK 2015 Měsíc LEDEN ÚNOR BŘEZEN DUBEN KVĚTEN ČERVEN Dny v týdnu Po Út St Čt Pá So Ne Týden číslo 1 2 3 4 1 5 6 7 8 9 10 11 2 12 13 14 15 16 17 18 3 19 20 22 23 24 25

Více

PF Krásné a pohodově prožité dny po celý rok 2019, pevné zdraví a hodně štěstí všem spoluobčanům přejí. Městyse Batelova a jeho zaměstnanci

PF Krásné a pohodově prožité dny po celý rok 2019, pevné zdraví a hodně štěstí všem spoluobčanům přejí. Městyse Batelova a jeho zaměstnanci Městys Batelov 2019 Batelov Bezděčín Lovětín Nová Ves Rácov PF 2019 Krásné a pohodově prožité dny po celý rok 2019, pevné zdraví a hodně štěstí všem spoluobčanům přejí zastupitelé Městyse Batelova a jeho

Více

KALENDÁŘ 2012. Milí přátelé!

KALENDÁŘ 2012. Milí přátelé! KALENDÁŘ Milí přátelé! Dostává se Vám do rukou náš kalendář pro rok. Jsme rádi, že se ho díky sponzorům podařilo vydat a doufáme, že Vás bude úspěšně provázet po celý rok! Žijeme mezi vámi, někteří z nás

Více

MLADOSMOLIVECKO 2013

MLADOSMOLIVECKO 2013 MLADOSMOLIVECKO 2013 Vážení spoluobčané, je to již pátý rok, kdy pro Vás vydáváme náš obecní kalendář. První dvě vydání byla zaměřena na současnost našich obcí, další dvě vydání byla srovnáním současnosti

Více

Rodinný plánovací kalendář Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu

Rodinný plánovací kalendář Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu Rodinný plánovací kalendář Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu 2013 Leden 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Nový rok/átní svátek

Více

1. 1. Nový rok Státní svátek Den obnovy samostatného českého státu Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

1. 1. Nový rok Státní svátek Den obnovy samostatného českého státu Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti 1. 1. Nový rok Státní svátek Den obnovy samostatného českého státu 27. 1. Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti 28. 1. Mezinárodní den mobilizace proti jaderné válce MARTINA

Více

OBEC HORNÍ LIBOCHOVÁ

OBEC HORNÍ LIBOCHOVÁ OBEC HORNÍ LIBOCHOVÁ Leden Únor Březen Duben 1 1 2 3 4 5 1 9 1 14 1 2 3 4 5 2 5 6 7 8 9 10 11 6 2 3 4 5 6 7 8 10 2 3 4 5 6 7 8 15 6 7 8 9 10 11 12 3 12 13 14 15 16 17 18 7 9 10 11 12 13 14 15 11 9 10 11

Více

Leden týden. Radmila Radomil. Nový rok. Karina. Diana. Tři králové. Bohdana. Vilma. Vladislav Vladislava. Ctirad. Drahoslav. Alice. Marika.

Leden týden. Radmila Radomil. Nový rok. Karina. Diana. Tři králové. Bohdana. Vilma. Vladislav Vladislava. Ctirad. Drahoslav. Alice. Marika. . týden Leden 05 Pondělí Úterý Středa 4 Nový rok Pátek Den obnovy sam. českého státu Karina 8 9 Vilma Čestmír 3 4 Pravoslav Edita 9 0 5 6 Dalimil Kašpar, Melich., Baltazar 3 Čtvrtek 7 Sobota 3 Radmila

Více

Leden 2019 SBĚRNÉ DVORY. Komunální služby s. r. o.

Leden 2019 SBĚRNÉ DVORY. Komunální služby s. r. o. Leden 2019 1 Út Nový rok 2 St Karina 3 Čt Radmila 4 Pá Diana 5 So Dalimil 6 Ne Tři králové 7 Po Vilma 8 Út Čestmír 9 St Vladan 10 Čt Břetislav 11 Pá Bohdana 12 So Pravoslav 13 Ne Edita 14 Po Radovan 15

Více