Společně proti rakovině

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Společně proti rakovině"

Transkript

1 Společně proti rakovině Osobnosti 2011

2 Tomáš Bím Malíř, grafik a ilustrátor Daroval litografi e Bazén a U řeky Leden Datum a místo narození: 12. listopadu 1946, Praha Vzdělání: Vyučen tiskařem, dále studoval soukromě. Se jménem Tomáše Bíma je zpravidla hned spojován svět moderní civilizace, jíž jsme obklopeni jako kulisami naší každodennosti a přeci si ji většinou neuvědomujeme jako malířsky inspirující realitu. Právě proto jsme mu vděčni, že jako už jeden z mála dovede promítnout do svého díla prožitek své vlastní identity se světem, v němž žijeme. Účastník stovek výstav doma i v zahraničí. Ilustrace knih a časopisů, tvorba plakátů a drobných grafi k. Zastoupen v galeriích, muzeích a soukromých sbírkách po celém světě. Žije a pracuje v Praze

3 Ivan Hašek Předseda ČMFS Daroval hodinky Gucci Mistr ligy 2000 Únor Datum a místo narození: 6. září 1963, Městec Králové Vzdělání: Právnická fakulta UK Kariéra: Sportovní ředitel Sparty Praha (1997), generální sekretář ČMFS (1998), Předseda ČMFS (2009) Bývalý fotbalový univerzál, nejčastěji nastupující v záloze. Za reprezentaci odehrál 56 utkání a vstřelil pět branek, na MS 1990 v Itálii byl kapitánem týmu. Dvojnásobný český Fotbalista roku získal se Spartou sedm titulů jako hráč a dva jako trenér.

4 Michael Rittstein Malíř a grafik Daroval akryl na plátně Marťani s kyji Březen Datum a místo narození: 17. září 1949, Praha Vzdělání: Střední odborná škola výtvarná Václava Hollara v Praze, Akademie výtvarných umění Praha, prof. A. Paderlík Je spoluzakladatelem Volného seskupení 12/15 ( Pozdě ale přece ) a Spolku výtvarných umělců Mánes. Docent M. Rittstein je od roku 2001 vedoucím Ateliéru malířské školy-malba lll. na Akademii výtvarných umění v Praze. Zastoupení ve sbírkách Národní galerie Praha, Galerie Hl. města Prahy, české muzeum výtvarných umění Praha, Albertinum ve Vídni, Centre Pompidou v Paříži a další sbírky v Česku, Evropě a USA. Žije a pracuje v Praze.

5 Jiří Slíva Karikaturista, ilustrátor a grafik Daroval litografi e Café Rousseau Duben Datum a místo narození: 4. července 1947, Plzeň Vzdělání: Vysoká škola ekonomická Po ukončení studia pracoval 8 let jako sociolog a futurolog. Od r je Jiří Slíva karikaturistou, ilustrátorem a grafi kem ve svobodném povolání. První kresbu uveřejnil v r. 1972, ilustroval více než 50 knížek, publikoval 10 knih kresleného humoru v Československu, ČR, Německu, ve Francii, Švýcarsku a v USA. Kreslil pro Die Zeit, Die Welt, Stern, Wall Street Journal, New York Times, Feinschmecker, Nebelspalter, Los Angeles Times, Playboy Byl mnohokrát oceněn na mezinárodních festivalech kresleného humoru. Od roku 1981 se věnuje též technice barevné litografi e a od roku 1994 také technice leptu. Samostatné výstavy m.j. v Praze, Bratislavě, Curychu, Luganu, Lucernu, Budapešti, Sofi i, Varšavě, Mnichově, Hamburku, Berlíně, Bruselu, Salcburku, Amsterodamu, Utrechtu, Římě, Antverpách, Havaně, Milánu, Paříži, New Yorku, Vídni, Moskvě, Ottawě, Tel Avivu, Lucemburku a Nikósii. Hrál jako bubeník v rockové kapele The Spiders v Plzni / /, v triu Petra Skoumala / /, jako kytarista je od r.1980 členem hudební skupiny českých grafi ků Grafi čanka.

6 Kristian Kodet Malíř Daroval grafi ka Zrcadlení Květen Datum a místo narození: 17. července 1948, Praha Vzdělání: Královská akademie Akademie des Beaux-Arts v Bruselu. Pracoval pod vedením akademického malíře Adolfa Weniga, jako jevištní výtvarník v Městských divadlech Pražských. Studoval v Belgii, kde měl také svou první samostatnou výstavu již v 19 letech. Poté po letech se usazuje v New Yorku a také nakonec zakotvil i zpátky v Praze. Svými díly je zastoupen ve sbírkách a galeriích v Bruselu, Paříži, Ženevě, Vídni, Curychu, New Yorku, Torontu, Otavě, Vancouveru, Winnipegu, Los Angeles a Washingtonu.

7 Oldřich Kulhánek Grafik, malíř a ilustrátor Daroval litografi e Sebastian I Červen Datum a místo narození: 26. února 1940, Praha Vzdělání: Vysoká škola umělecko-průmyslová v ateliéru Karla Svolinského Jeho dílo je zastoupeno v mnoha světových sbírkách výtvarného umění, Albertina (Vídeň), Kupferstichkabinet (Drážďany), Pompidou Center (Paříž), Royal Bibliotheque (Brusel), Library of Congress (Washington) aj. Působil na řadě universit v USA jako hostující profesor. Díla Oldřicha Kulhánka jsou také zastoupena v M&K galerii Michalská, Praha, Epreuve d Artiste, Onde Kerkstraat, Antwerpen, Belgie, Koplin Gallery Los Angeles, USA. Oldřich Kulhánek je autorem kompletní série nových českých bankovek. Žije a pracuje v Praze.

8 Beata Rajská Módní návrhářka Darovala kabelka z kolekce Beata Rajska Times limitovaná edice Marnivost 2010 Červenec Datum a místo narození: 19. listopadu 1962, Liptovský Mikuláš Vzdělání: Střední průmyslová škola oděvní v Trenčíně, Filosofi cká fakulta University Komenského v Bratislavě, obor historie archivnictví K módě se vrátila po narození druhého syna jako středoškolský pedagog odborné školy a tím pádem začíná budovat kariéru v tomto oboru. V roce 2001 zakládá společnost Beata Rajská design, s.r.o. Beata Rajská realizovala mnoho projektů v České republice i v zahraničí a právem se řadí na jedno z předních míst osobností oděvního designu. Společně s kabelkou také věnovala poukaz na osobní dvouhodinové setkání s módní návrhářkou Beatou Rajskou.

9 Josef Zlamal Malíř a kreslíř Daroval akryl na sololitu Město 2008 Srpen Datum a místo narození: 7. prosince 1983, Šternberk Vzdělání: Univerzita Karlova v Praze, obor translatologie, Hochschule für Kunste, Bremen. Je nejenom malířem a kreslířem, ale také autorem realizací do architektury. Pokračuje v rodinné tradici. V rodinném souzvuku i on je zjevným fi guralistou, aniž by se vyhýbal rovněž městským i krajinným exteriérům. Svět jeho pláten a přečetných prací na papíře je však na rozdíl od Wilhelma i Petra obydlen náměty vzbuzujících okamžité, ať už kladné či záporné reakce. Smysl pro dramatičnost malířského podání, přítomný i v obrazech jeho otce, je u něho vystupňován mnohdy až do emocionální krajnosti a pocitů šoku či ošklivosti. Samostatně vystavuje od roku 2003 v České republice a Německu a kolektivně od roku 2002 v České republice, Německu, Rakousku a Kanadě. Zastoupení v soukromých sbírkách v České republice a Německu.

10 Petr Zlamal Malíř a kreslíř Daroval olej, pigment, plátno Divadelní scéna 1998 Září Datum a místo narození: 21. března 1949, Olomouc Vzdělání: Akademie výtvarných umění v Praze, ateliér monumentální malby prof. Arnošt Paderlík Je nejenom malířem a kreslířem, ale také autorem realizací v oblasti užitého umění a monumentální tvorby. Patří mezi zásadní umělce generace narozené po roce Věnuje se výlučně malbě, kterou systematicky rozvíjí přes čtyřicet let. Od svých spolužáků Václava Bláhy a Michaela Rittsteina se odlišuje nejen tématy svých obrazů, ale i technikou malby. Autorovy tvůrčí postupy jsou jedinečné, svoje obrazy zasypává pigmenty, aby je později jako archeolog mohl odkrýt. Znovu a znovu překrývá svá plátna vrstvami barev, než je obraz formálně dotvořen. Samostatně vystavuje od roku 1963 v České republice, Itálii a Německu a kolektivně od roku 1975 v České republice, Polsku, Itálii, Německu, Nizozemí, Rakousku, Litvě, Lotyšsku, Venezuele, USA, Kuvajtu a Kanadě.

11 Jiří Anderle Malíř a grafik Daroval lept kombinovaný s barevnou kresbou, unikát číslovaný 1/1 Kráska z Benátek 2000 Říjen Datum a místo narození: 14. září 1936, Pavlíkov Vzdělání: Akademie výtvarných umění v Praze Po absolvování AVU (1961), působí osm let v Černém divadle Jiřího Srnce jako herec mim. Vystupuje na jevištích předních divadel Evropy, Ameriky, Austrálie. Nemalým podílem přispívá k rozhlasovému zlatému fondu seriálem vyprávěných příběhů ze života Láska za lásku. Od r Česky rozhlas odvysílal vice než 200 hodinových dílů. Trvalým inspirativním zdrojem je mu Umění přírodních národů, zejména primární umění Afriky, které začíná sbírat v r Jeho kolekce spolu s retrospektivou malířské tvorby je vystavena od r v Pelléově vile v Praze 6. Získává na mezinárodních bienále grafi ky desítky cen, včetně té nejvýznamnější Grand Prix Ljubljana Výstavy: Benátky (Protiválečný cyklus obrazů Iluze a realita), Švédské národní muzeum Stockholm, Národní Galerie Praha, Císařská konírna Pražského hradu, Kongresové centrum Praha, Muzeum umění v Cincinnati, Galerie hlavního města Prahy. Jeho díla jsou zastoupena v předních světových muzeích a galeriích, například Národní galerie Washington, MOMA a Metropolitní muzeum New York, Centre Pompidou Paris atd. V r mu uděluje Praha 6 Čestné občanství a prezident České republiky Medaili za zásluhy v oblasti kultury. Jiří Anderle žije a pracuje v Praze.

12 Olbram Zoubek Sochař Daroval plastika Evo Listopad Datum a místo narození: 21. dubna 1926, Praha Vzdělání: Vysoká škola uměleckoprůmyslová, prof. Josef Wagner. Specializuje se na renesanční sgrafi to a kamennou plastiku. Stal se členem Unie výtvarných umělců, skupiny Trasa a Nové skupiny, je též členem Umělecké besedy. Je autorem posmrtných masek Jana Palacha a Jana Zajíce a Pomníku obětem komunismu na Petříně. V roce 1996 byl oceněn státním vyznamenáním Medailí za zásluhy I. stupně.

13 Boris Jirků Malíř, grafik a ilustrátor Daroval kombinovaná technika Co je nahoře, je i dole. Co je dole, je i nahoře Prosinec Datum a místo narození: 10. dubna 1955, Zlín Vzdělání: 1970 až 1974 absolvoval Střední umělecko-průmyslovou školu v Uherském Hradišti a v letech Akademii výtvarných umění v ateliéru prof. Arnošta Paderlíka 15 let působil na Vysoké škole umělecko-průmyslové v Praze. Nejdříve jako docent a poté jako profesor. V roce 2006 byl krátce rektorem. Nyní působí jako pedagog v Ústavu umění a designu Západočeské univerzity v Plzni. Věnuje se volné kresbě, malbě, grafi ce, ilustraci, dřevěné a kovové plastice, výtvarným realizacím v architektuře. Vystavuje samostatně i kolektivně již od roku 1980 u nás i v zahraničí.

14 Šrobárova 50, Praha 10, Oddělení klinické hematologie FNKV, IČO : , Č. účtu : / Vážení přátelé, do rukou se vám dostává kalendář s uměleckými díly a předměty, které budou draženy v rámci 17. ročníku akce Společně proti rakovině Dražba 2011, dne v hotelu Ambassador v Praze. Výtěžek z prodeje kalendáře Společně proti rakovině Osobnosti 2011 a z aukce bude převeden na konto Nadačního fondu Janele. Tento nadační fond má již dlouhou historii, ale přesto mi dovolte, abych vám jej přiblížil. NADAČNÍ FOND JANELE vznikl 26. října 1998 s posláním shromažďovat fi nanční a hmotné zdroje určené na podporu výzkumných a osvětových programů zaměřených zejména na prevenci, diagnostiku a léčení onemocnění krve a krvetvorných orgánů, podpory osvětové činnosti, podpory léčby pacientů s krevními chorobami, vzdělávání lékařů, vzdělávání a stabilizace nelékařského personálu na Oddělení klinické hematologie FN Královské Vinohrady. Nadační fond Janele úzce spolupracuje s Oddělením klinické hematologie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, maximálně podporuje své pacienty, podílí se na nákupu vybavení pro lůžková oddělení, přístrojů, zdravotnických pomůcek či studijních materiálů pro lékaře a na další potřeby spojené se zvyšováním úrovně poskytované péče v rámci celého oddělení. Náplní činnosti Oddělení klinické hematologie FNKV je diagnostika a léčba zhoubných i nezhoubných onemocnění krve a krvetvorných orgánů (mízních uzlin). Zakladatelem oddělení byl doc. MUDr. Jiří Janele, CSc. Oddělení má rozsáhlou ambulantní část s velkým denním stacionářem, lůžkové oddělení s jednotkou intenzivní hematologické péče, jejíž součástí je i transplantační jednotka. Pracoviště provádí diagnostiku a léčbu nehodgkinských lymfomů a Hodgkinova lymfomu, akutních i chronických leukémií a dále provádí autologní transplantace krvetvorných kmenových buněk. Tým lékařů, sester a laborantů Oddělení klinické hematologie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady se snaží pacientům zajistit léčebnou péči, odpovídající úrovni současných medicínských poznatků. Vážení přátelé, jménem Správní rady Nadačního fondu Janele a jménem kolektivu Oddělení klinické hematologie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady vám chci poděkovat, že jste si zakoupili tento kalendář, a zároveň vás chci pozvat na aukci zobrazených děl. Doc. MUDr. Tomáš Kozák, Ph.D., MBA předseda správní rady NF Ve spolupráci s galerií Mona Lisa. Realizační tým Foto: Martin Vobořil Art Director: Jaroslav Stehlík Asistent fotografa: Věra Jančíková DTP: Marie Hříbalová Grafi cký design: Martin Vobořil a Marie Hříbalová Produkce: Alena Finsterlová - ATP AGENCY Když děláme věci společně, dokážeme kolem sebe rozdávat mnohem více radosti i pomoci v našem uspěchaném životě. Martin Vobořil Creative & Art Photographer www. photostories. cz

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus Galerie Českých center a Soroptimist klub Praha si Vás dovolují pozvat na exkluzivní aukci čtyř uměleckých děl předních českých umělců Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber v úterý 28.

Více

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš Vážení hosté benefičního večera, jsem rád, že se po roce potkáváme v čase adventu na XI. ročníku benefiční akce pro SKP-CENTRUM, o.p.s. Dovolte mi, přivítat Vás zde v Rytířském sále pardubického zámku,

Více

milan dobeš dynamický konstruktivizmus

milan dobeš dynamický konstruktivizmus milan dobeš dynamický konstruktivizmus Milan Dobeš malíř, grafik, sochař, performer, autor světelně-kinetických objektů a monumentálních realizací v architektuře. Narozen 29. července 1929 v Přerově. V

Více

Jeho díla jsou zastoupena v muzeích a soukromích sbírkách v Evropě, zámoří a v Austrálii.

Jeho díla jsou zastoupena v muzeích a soukromích sbírkách v Evropě, zámoří a v Austrálii. Milan Ďuriš Milan Ďuriš se narodil v Toužimi. Od roku 1982 se věnuje malbě. V druhé polovině 80. let absolvoval soukromé studium. Je členem Unie výtvarných umělců, v tvůrčí skupině P89 a v Asociaci Momentary

Více

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš Vážení hosté benefičního večera, každoročně se v čase adventním setkáváme na benefičních akcích pro SKP-CENTRUM, o.p.s., v letošním roce se jedná již o jubilejní X. ročník. Vítám Vás na charitativní dražbě

Více

O autorovi básní a autorech obrazů: Mgr. Jaroslav Pivoda

O autorovi básní a autorech obrazů: Mgr. Jaroslav Pivoda Jaroslav Pivoda Procházky životem počet stran 178, plnobarevný tisk vazba pevná běžná cena 499 Kč včetně DPH naše cena 449 Kč včetně DPH cena K M K 399 Kč včetně DPH ISBN 978-80-86930-64-0 Vydal Jaroslav

Více

Benefiční výstava pro Nadaci Rakovina věc veřejná Pavel Grégr, Martin Paladino, Ondřej Růžička

Benefiční výstava pro Nadaci Rakovina věc veřejná Pavel Grégr, Martin Paladino, Ondřej Růžička Benefiční výstava pro Nadaci Rakovina věc veřejná Pavel Grégr, Martin Paladino, Ondřej Růžička 4. 11. 2009 23. 12. 2009 Restaurace Fluidum Lucemburská 6, Praha 3-Vinohrady Pavel Grégr, Léto 100x120 cm

Více

SBÍRKA ŠETLÍKOVA KOLEKCE

SBÍRKA ŠETLÍKOVA KOLEKCE SBÍRKA ŠETLÍKOVA KOLEKCE Doc. PhDr. Jiří Šetlík, CSc. (nar. 1929) je uznávaným českým historikem umění. V šedesátých. letech byl vedoucím sbírky moderního umění Národní galerie v Praze a v závěru 60. let

Více

Jiří Houska (*1985) Jiří Hauschka (*1965)

Jiří Houska (*1985) Jiří Hauschka (*1965) Jiří Hauschka (*1965) Jiří Houska (*1985) Člen výtvarné skupiny Prague Stuckists. Zabývá se realistickou iluzivní malbou. 2000-2004 - Střední výtvarná škola Václava Hollara Akademie výtvarných umění v

Více

Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku Gastro-enterologia Bohema Editorial, Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha

Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku Gastro-enterologia Bohema Editorial, Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku 1947. Gastro-enterologia Bohema Editorial, 1947. Gastroent Hepatol 2015; 69(4) 307 Obálka časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku 1947. Gastro-enterologia

Více

obrázky dětských autorů

obrázky dětských autorů obrázky dětských autorů 1.Barevné ladění 2. Drak 3.Duha 4. Jablko 5. Den s beruškou 6. Koník 7. Magický strom 8. Pejsek 9. Podzim 10. Podzimní skřítek 11. Rukavice 12.Slunce v duze 13. Duhové srdce 14.

Více

CENA MĚSTA OLOMOUCE ZA ROK 2003

CENA MĚSTA OLOMOUCE ZA ROK 2003 CENA MĚSTA OLOMOUCE ZA ROK 2003 CENA MĚSTA OLOMOUCE ZA ROK 2003 OLOMOUC MMIV Vážení přátelé, již posedmé oceňujeme občany, kteří spojili své životy s naším městem a proslavili jej nejen u nás, ale i

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 9. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 10. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh na udělení čestného občanství města v letech 2015 a 2016 a medaile města v roce

Více

Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011

Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011 Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011 Zlepšení vzájemné koordinace jednotlivých lékařských disciplín a sjednocení vzájemného pohledu na vedení a cíl terapie onkologicky

Více

ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE ARNOŠT HOFBAUER (* ) Inventář osobního fondu

ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE ARNOŠT HOFBAUER (* ) Inventář osobního fondu ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE ARNOŠT HOFBAUER (* 1869 1944) Inventář osobního fondu Časové rozmezí: 1900 1944 (1954) Značka fondu: 98 Číslo evidenčního listu NAD: 67 Evidenční číslo inventáře: 174 Zpracovala:

Více

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010 VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010 7. října 14. listopadu 2010 7th October 14th November 2010 VII. International Biennial of Drawing Pilsen 2010 Co to je Mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010?

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE předseda: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Ústav klinické biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN U Nemocnice 2 128 08 Praha 2 tel: 224 962 841 fax: 224 962 848 e-mail: zimatom@cesnet.cz místopředseda,

Více

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 Město Vamberk dlouhodobě věnuje pozornost současné krajkářské tvorbě a podporuje tento obor umělecké

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER 2017 Zpracovala: Jana Polívková, Česká centra Dne: 26.7.2018 1 Jsme partnery řady soutěží. Jejich vítězové, mladí umělci a vědci, mohou získat rezidenční stáž v jednom

Více

Česká centra. Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013

Česká centra. Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013 Česká centra Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013 Česká centra - představení Agentura MZV ČR pro prezentaci země POSLÁNÍ: Efektivní zahraniční propagací ČR posilovat její dobré jméno

Více

Besedy pro zdraví Rakovina není náhoda

Besedy pro zdraví Rakovina není náhoda Besedy pro zdraví Besedy pro zdraví je projekt osvětových přednášek a besed, který v základních a středních školách v celé ČR realizuje Agentura J.L.M. s podporou Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR. Přednášky

Více

PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Aula Právnické fakulty UP, tř. 17. listopadu, Olomouc 23. června 2011 Vaše Magnificence, vážený pane rektore,

Více

Interaktivní programy STŘEDNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2013

Interaktivní programy STŘEDNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY říjen prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

Pracovní list k projektovému dni PD 04/01. Hrdličkovo muzeum

Pracovní list k projektovému dni PD 04/01. Hrdličkovo muzeum Pracovní list k projektovému dni PD 04/01 Hrdličkovo muzeum Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova: Očekávaný výstup: Člověk a příroda, Člověk a svět práce Přírodopis,

Více

VÁCLAV KNOTEK (* ) Inventář osobního fondu

VÁCLAV KNOTEK (* ) Inventář osobního fondu ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE VÁCLAV KNOTEK (* 1891-1954) Inventář osobního fondu Časové rozmezí fondu: 1902 1951 Značka fondu: 48 Číslo evidenčního listu NAD: 40 Evidenční číslo inventáře: 146 Zpracovala:

Více

JOSEF TULKA (* ) Inventář osobního fondu

JOSEF TULKA (* ) Inventář osobního fondu ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE JOSEF TULKA (* 1846-1882) Inventář osobního fondu Časové rozmezí: 1873-1882 (1940) Značka fondu: 35 Číslo evidenčního listu NAD: 47 Evidenční číslo inventáře: 140 Zpracovaly:

Více

Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad Ústeckého kraje od 1. července 2001

Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad Ústeckého kraje od 1. července 2001 Výroční zpráva Galerie moderního umění v Roudnici n.l. za rok 2001 Galerie moderního umění v Roudnici n.l. Očkova 5, Roudnice n.l., tel. a fax 0411 837301 Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad

Více

Bohuslava Maříková. Z cyklu Pod bodem mrazu, 2007-2010 Z cyklu Paměť starých zdí, 2014

Bohuslava Maříková. Z cyklu Pod bodem mrazu, 2007-2010 Z cyklu Paměť starých zdí, 2014 Černobílý svět Již podruhé se setkávají na společné výstavě tři spolužáci z brněnské Šuřky, kde studovali fotografii pod vedením K. O. Hrubého. V roce 2011 to byla retrospektiva i nové fotografie z Liptovské

Více

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni 23. 10. 2014 Celkový počet členů VR: Přítomni: Omluveni: 33 členů (Prezenční listina je nedílnou přílohou

Více

Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu

Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu V pražském Karolinu dnes proběhne slavnostní jmenování šedesáti pedagogů vysokých

Více

POZVÁNKA KLINICKÉ MIKROBIOLOGIE, INFEKČNÍCH NEMOCÍ A EPIDEMIOLOGIE KONGRES VII. ročník. Hotel Flora, Olomouc

POZVÁNKA KLINICKÉ MIKROBIOLOGIE, INFEKČNÍCH NEMOCÍ A EPIDEMIOLOGIE KONGRES VII. ročník. Hotel Flora, Olomouc POZVÁNKA KONGRES KLINICKÉ MIKROBIOLOGIE, INFEKČNÍCH NEMOCÍ A EPIDEMIOLOGIE VII. ročník Společnost pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP Společnost infekčního lékařství ČLS JEP Společnost pro epidemiologii

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Pomoc lidem s leukémií při Interní hematoonkologické klinice FN Brno za rok 2014

Výroční zpráva Nadačního fondu Pomoc lidem s leukémií při Interní hematoonkologické klinice FN Brno za rok 2014 Výroční zpráva Nadačního fondu Pomoc lidem s leukémií při Interní hematoonkologické klinice FN Brno za rok 2014 I.Úvod Sídlo: Jihlavská 20, 625 00, Brno Registrace: zapsaný od 2. března 1999 v nadačním

Více

I.Ortopedická klinika Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. pořádá pod záštitou

I.Ortopedická klinika Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. pořádá pod záštitou I.Ortopedická klinika Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně pořádá pod záštitou České společnosti pro ortopedii a traumatologii Profesní odborové unie zdravotních

Více

Panorama Aleny Dostálové

Panorama Aleny Dostálové Panorama Aleny Dostálové autor: archiv zvětšit obrázek Čítárna Unijazzu pořádá retrospektivní výstavu díla akademické malířky Aleny Dostálové u příležitosti nedožitých osmdesáti let této významné představitelky

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 714/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 235 ze dne 20.09.2016 Založení Nadačního fondu na podporu realizace pavilonu Alfonse Muchy na vrchu Vítkově pro Slovanskou

Více

Návrh na jmenování docentem

Návrh na jmenování docentem Návrh na jmenování docentem Podle 72 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů /zákon o vysokých školách/ Vysoká škola: Fakulta: Uchazeč: rodné číslo: stav: trvalé bydliště:

Více

Historky z mého života a cest

Historky z mého života a cest Ladislav Ladislav Chrobák Chrob bá ák Autor v publikaci likaci uvádí zajímavé příhod příhody ze svého života a cest na mezinárodní kongresy a konference. áme, jak v osmé třídě gymnázia gymnáz přednášel

Více

Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2011

Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2011 Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2011 Nadační fond podporuje výzkum v oblasti mnohočetného myelomu a pomoc pacientům s mnohočetným myelomem. Obsah: Poslání nadačního fondu

Více

ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE FRANTIŠEK TAVÍK ŠIMON (* ) Inventář osobního fondu

ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE FRANTIŠEK TAVÍK ŠIMON (* ) Inventář osobního fondu ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE FRANTIŠEK TAVÍK ŠIMON (* 1877-1942) Inventář osobního fondu Časové rozmezí fondu: 1904-1937 Značka fondu: 22 Číslo evidenčního listu NAD: 17 Evidenční číslo inventáře: 91

Více

Česká centra. Setkání ekonomických radů a tajemníků 22. června 2015

Česká centra. Setkání ekonomických radů a tajemníků 22. června 2015 Česká centra Setkání ekonomických radů a tajemníků 22. června 2015 Agentura MZV pro prezentaci ČR v zahraničí Poslání: Efektivní zahraniční propagací posilovat a šířit dobré jméno ČR ve světě. Česká centra

Více

100 let sdružení českých umělců grafiků Hollar

100 let sdružení českých umělců grafiků Hollar 100 let sdružení českých umělců grafiků Hollar Galerie Univerzity Pardubice Univerzitní knihovna 12. dubna 31. května 2017 Jan Bauch (1898-1995); linoryt Kamil Lhoták (1912-1990); litografie František

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

MARTIN SALCMAN (* ) Inventář osobního fondu

MARTIN SALCMAN (* ) Inventář osobního fondu ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE MARTIN SALCMAN (* 1896 1979) Inventář osobního fondu Časové rozmezí: 1933 1974 Značka fondu: 71 Číslo evidenčního listu NAD: 111 Evidenční číslo inventáře: 63 Zpracovala:

Více

1893-2013. poslední aktualizace: 15. 3.

1893-2013. poslední aktualizace: 15. 3. 1893-2013 poslední aktualizace: 15. 3. Úvod Lidové noviny jsou nejstarším českým deníkem. Poprvé vyšly v prosinci 1893. Vybudovaly si pověst nejserióznějších novin a staly se médiem kulturních a společenských

Více

FRANTIŠEK KUPKA (23. 9. 1871 Opočno 24. 6. 1957 Puteaux, Francie)

FRANTIŠEK KUPKA (23. 9. 1871 Opočno 24. 6. 1957 Puteaux, Francie) FRANTIŠEK KUPKA (23. 9. 1871 Opočno 24. 6. 1957 Puteaux, Francie) František Kupka se narodil 23. září 1871 v Opočně ve východních Čechách, jako nejstarší z pěti dětí notářského úředníka Václava Kupky a

Více

Anotace Autorka Výstavy. Plastiky Obrazy Kresby Mandaly Mozaiky

Anotace Autorka Výstavy. Plastiky Obrazy Kresby Mandaly Mozaiky Anotace Autorka Výstavy Plastiky Obrazy Kresby Mandaly Mozaiky Prostředí jenž kolem sebe každý z nás každodenně vytváří je ovlivněno touhou po životě. Její hodnotu máme nastavenou uvnitř svého srdce a

Více

Koncepce oboru Dětská chirurgie

Koncepce oboru Dětská chirurgie Koncepce oboru Dětská chirurgie Deklarace dětské chirurgie podle světové federace společností pediatrických chirurgů (W.O.F.A.P.S.): Děti nejsou jen malí dospělí a mají interní i chirurgické problémy a

Více

Na výstavě Pro Dva umělkyně předvádí svou vizuálně bohatou tvorbu datovanou od roku 2011.

Na výstavě Pro Dva umělkyně předvádí svou vizuálně bohatou tvorbu datovanou od roku 2011. Na výstavě Pro Dva umělkyně předvádí svou vizuálně bohatou tvorbu datovanou od roku 2011. Poté co Alena Kupčíková absolvovala pražskou Akademie výtvarného umění - dokončena titul Ph.D., studium v zahraničí

Více

TABULKA č do té doby největší bosensko- né předměty z Bosny a Hercegoviny 1901 Vánoční výstava a tržnice řemeslných výrobků

TABULKA č do té doby největší bosensko- né předměty z Bosny a Hercegoviny 1901 Vánoční výstava a tržnice řemeslných výrobků TABULKA č. 4 Výstavy pořádané Průmyslovým muzeem v Chrudimi v letech 1901 1914 rok název výstavy od:-do: lidí poznámka 1901 Výstava kurzových prací 5.5.-12.5. 800 po kurzu zdobení kovů 1901 Výstava obrazů

Více

Křest knihy Experimental Surgery

Křest knihy Experimental Surgery 1 V úterý 20. 9. proběhl v konferenčním sále Muzea knihtisku a knihy v Plzni v Plovární ulici křest knihy Experimental Surgery (Experimentální chirurgie). Ve slavnostní náladě se zde sešla jak velká část

Více

ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE KAREL ŠPILLAR (* ) Inventář osobního fondu

ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE KAREL ŠPILLAR (* ) Inventář osobního fondu ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE KAREL ŠPILLAR (* 1871 1939) Inventář osobního fondu Časové rozmezí: (1854) 1894 1939 (1974) Značka fondu: 72 Číslo evidenčního listu NAD: 4 Evidenční číslo inventáře: 158

Více

7. ČSR - letecké příplatky v období

7. ČSR - letecké příplatky v období 7. ČSR - letecké příplatky v období 1918-1939 (zpracováno podle MUDr. Petra Horky a Ing. Andreje Tekeľa) Ne vždy se jedná o dopravu přímou; může se jednat o leteckou dopravu s překládkou ve třetí zemi.

Více

FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST

FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava SKLENĚNÉ VÁNOČNÍ OZDOBY. Minulost, současnost, vize Hlavní budova muzea, 18. listopadu 2010-15. května 2011 Výstava Otcové města Jablonce VII. Výstava

Více

Malířstv. řství 19. století. zimní semestr 2012

Malířstv. řství 19. století. zimní semestr 2012 Malířstv řství 19. století zimní semestr 2012 Malířství 19. století Malířství v Čechách 1790 1840 ( generace zakladatelů ) Příčiny nepříznivé situace oslabení tradiční mecenášské úlohy církve; složitá

Více

Výstava DVĚ ZEMĚ DVA DOMOVY DVĚ INSPIRACE. Sklo a obrazy Milana Vobruby Hlavní budova muzea, 20. října 2011-1. dubna 2012

Výstava DVĚ ZEMĚ DVA DOMOVY DVĚ INSPIRACE. Sklo a obrazy Milana Vobruby Hlavní budova muzea, 20. října 2011-1. dubna 2012 FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava DVĚ ZEMĚ DVA DOMOVY DVĚ INSPIRACE. Sklo a obrazy Milana Vobruby Hlavní budova muzea, 20. října 2011-1. dubna 2012 Vernisáž výstavy JAROSLAV BEJVL. MINCE

Více

1963-2013. ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA, OPAVA, SOLNÁ 8, příspěvková organizace. kresba. učitelé. prostorové vyjadřování. akční tvorba

1963-2013. ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA, OPAVA, SOLNÁ 8, příspěvková organizace. kresba. učitelé. prostorové vyjadřování. akční tvorba kresba malba grafika prostorové vyjadřování akce festivaly akční tvorba příprava na SŠ, VŠ za uměním, za vzděláním učitelé 1963-2013 ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA, OPAVA, SOLNÁ 8, příspěvková organizace 1963

Více

Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2016

Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2016 Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2016 Nadační fond podporuje zkvalitnění péče o pacienty se zhoubnými hematologickými chorobami, především s diagnózou mnohočetný myelom. Obsah:

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Motto ústavu: Správná informace, správnému pacientovi, ve správnou dobu pomáhá v léčbě. 2 Obsah I. Poslání a cíle ústavu... 2

Více

EVROPA BEZ BARIÉR Rada pro mezinárodní vztahy

EVROPA BEZ BARIÉR Rada pro mezinárodní vztahy EVROPA BEZ BARIÉR Rada pro mezinárodní vztahy Rada pro mezinárodní vztahy vyhlásila u příležitosti Českého předsednictví EU již třetí studentský výtvarný projekt, tentokrát na téma Evropa bez bariér. Během

Více

Výroční zpráva tkáňového zařízení za rok 2015

Výroční zpráva tkáňového zařízení za rok 2015 Ústav hematologie a krevní transfuze, p. o. IČO 23736 128 20 Praha 2, U Nemocnice 1 telefon: 224 436 018, E-mail: cryo@uhkt.cz Pracoviště FN Motol, Nová budova kliniky dětské onkologie číslo 23, ulice

Více

Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond )

Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond ) Výroční zpráva za rok 2014 Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond ) Vznik fondu: 17. října 2014 Zápis do nadačního rejstříku vedeného Městským soudem v Praze, oddíl N, vložka 1 181: 10. prosince

Více

Michal Gulaši: obránce. leden

Michal Gulaši: obránce. leden Michal Gulaši: obránce leden únor Tomáš Netík: útočník Marek Černošek: obránce březen duben Petr Dvořák, Jana Veselovská: fanoušci Michal Broš: útočník květen červen Martin Zajíc, Matěj Malina: fanoušci

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Zlínská soukromá vyšší odborná škola umění, o.p.s. Dřevnická 1788, Zlín. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Zlínská soukromá vyšší odborná škola umění, o.p.s. Dřevnická 1788, Zlín. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zlínská soukromá vyšší odborná škola umění, o.p.s. Dřevnická 1788, 760 01 Zlín Identifikátor školy: 600 020 495 Termín konání inspekce: 11. a

Více

Jana AMIES. Malá setkání s umem a šikovností ve Strání

Jana AMIES. Malá setkání s umem a šikovností ve Strání Jana AMIES Malá setkání s umem a šikovností ve Strání Jana AMIES /Popelková / akad.malířka Pocházím ze Strání, kde jsem chodila na základní školu, po té jsem studovala na Umělecko průmyslové škole v Uherském

Více

marek trizuljak sklokrajina

marek trizuljak sklokrajina marek trizuljak sklokrajina 21. 9. 22. 11. 2013 moře II., tavená skleněná plastika marek trizuljak sklokrajina s markem trizuljakem jsem se seznámil (dnes se tomu nechce věřit) před více než dvaceti lety.

Více

VOJTĚCH PREISSIG. Personální bibliografie Z DÍLA VOJTĚCHA PREISSIGA. Knihy

VOJTĚCH PREISSIG. Personální bibliografie Z DÍLA VOJTĚCHA PREISSIGA. Knihy VOJTĚCH PREISSIG Personální bibliografie Z DÍLA VOJTĚCHA PREISSIGA Knihy BAREVNÝ lept a barevná rytina. Technické poznámky. 2. přehledové vyd. 50 ve stroji za tisku číslovaných výtisků. Vyzdobil autor.

Více

3 Tomáš Petříček Tomáš Petříček (Beroun, Česká republika) Tomáš Petříček již od dětství inklinoval k výtvarné tvorbě. Na berounském gymnáziu ho ovlivnil výtvarník Jaroslav Goldmann, zejména svými názory

Více

Heterogenita v poskytování akutní lůžkové péče v ČR

Heterogenita v poskytování akutní lůžkové péče v ČR Heterogenita v poskytování akutní lůžkové péče v ČR Markéta Bartůňková, Tomáš Pavlík, Zbyněk Bortlíček, Petra Kovalčíková, Ladislav Dušek, Petr Klika, Jan Linda a tým projektu DRG Restart Ústav zdravotnických

Více

Název IČO Fakultní nemocnice Brno. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice Brno. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 6 5 2 6 9 7 0 5 IČZ smluvního ZZ 7 2 1 0 0 0 0 0 Číslo smlouvy 2 B 7 2 M 0 0 4 Název IČO Fakultní nemocnice Brno PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

1. dobročinná aukce. obrazů na téma Provence

1. dobročinná aukce. obrazů na téma Provence 1. dobročinná aukce obrazů na téma Provence Aukce se koná v sobotu 21. 5. 2016 ve FLORIAN CAFÉ v České Lípě. PROGRAM 10:00 příchod hostů, prohlídka obrazů a akvarelů 11:00 zahájení dobročinné aukce 13:00

Více

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE ZE DNE 19. ČERVENCE 2017 Článek 2 Obecné předpoklady zajišťování a vnitřního hodnocení kvality 1. AVU je vysokou

Více

Zpráva ze služební cesty

Zpráva ze služební cesty Zpráva ze služební cesty Termín cesty: 24. 29. 4. 2007 Místo: Brusel, Antverpy (Belgie) Účastníci: RNDr. Danuše Lošťáková, PhDr. Ludmila Slezáková Účel cesty: Získání zkušeností z práce významných belgických

Více

INNO-MED. Vývoj informačního systému medicíny založené na důkazu pro zlepšení kvality lékařské péče 2005-2007 Přehled výsledků řešení

INNO-MED. Vývoj informačního systému medicíny založené na důkazu pro zlepšení kvality lékařské péče 2005-2007 Přehled výsledků řešení INNO-MED Vývoj informačního systému medicíny založené na důkazu pro zlepšení kvality lékařské péče 2005-2007 Přehled výsledků řešení M. Heřman, V. Mihál, V.Chmelařová, J.Potomková Fakultní nemocnice Olomouc

Více

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ I. INFORMACE Společnost nemocí z povolání České lékařské společnosti J. E. Purkyně a Lázně Luhačovice, a.s. ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví České republiky, Univerzitou Karlovou v Praze, 3.

Více

1893-2013. poslední aktualizace: 6. 3.

1893-2013. poslední aktualizace: 6. 3. 1893-2013 poslední aktualizace: 6. 3. Úvod Lidové noviny jsou nejstarším českým deníkem. Poprvé vyšly v prosinci 1893. Vybudovaly si pověst nejserióznějších novin a staly se médiem kulturních a společenských

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PŘEDNÁŠKY A BESEDY

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PŘEDNÁŠKY A BESEDY PŘEDNÁŠKY A BESEDY Koncepce tematických celků přednášek a besed, případně také kursů a tvůrčích dílen je popsána v jedné z úvodních kapitol, která se věnuje charakteru vzdělávání nabízeného Muzeem umění

Více

ROŽNOV p. Radhoštěm dubna 2018 Beskydský hotel RELAX Rekreační a rehabilitační zařízení 3. MEZIOBOROVÉ SYMPOZIUM

ROŽNOV p. Radhoštěm dubna 2018 Beskydský hotel RELAX Rekreační a rehabilitační zařízení 3. MEZIOBOROVÉ SYMPOZIUM ROŽNOV p. Radhoštěm 12. - 13. dubna 2018 Beskydský hotel RELAX Rekreační a rehabilitační zařízení 3. MEZIOBOROVÉ SYMPOZIUM Fakultní nemocnice Ostrava Lékařská fakulta Ostravské univerzity Česká společnost

Více

AMBERSKÁ ČTYŘTVÁRNOST

AMBERSKÁ ČTYŘTVÁRNOST ARBOREUS AMBERSKÁČTYŘTVÁRNOST ST DUTÝ OBŮRKA CHALUPÁŘ Hudba,ruda,rytířaautíčko Výstavavýtvarnéhoumění odharaldabäumlera,heinrichawilfriedahohla, AchimaHüttnera,SandraMaxima vgaleriijiříhotrnkyvplzni od24.srpnado17.září2011

Více

Inovace vybavení Intermediální školy. Akademie výtvarných umění v Praze. Intermediální škola prof. M.Knížáka

Inovace vybavení Intermediální školy. Akademie výtvarných umění v Praze. Intermediální škola prof. M.Knížáka 1 Vlastní rozvojový projekt Inovace vybavení Intermediální školy Akademie výtvarných umění v Praze Intermediální škola prof. M.Knížáka Projekt: Inovace vybavení Intermediální školy Akademie výtvarných

Více

Tým vědců bojující proti rakovině přinesl pardubické univerzitě miliony 23. června :30

Tým vědců bojující proti rakovině přinesl pardubické univerzitě miliony 23. června :30 Tým vědců bojující proti rakovině přinesl pardubické univerzitě miliony 23. června 2013 9:30 Pro laika nesrozumitelná, ale pro diagnozu rakoviny velmi cenná vědecká práce Michala Holčapka z Univerzity

Více

Spolu až do konce Výsledky programu za rok 2016

Spolu až do konce Výsledky programu za rok 2016 Spolu až do konce Výsledky programu za rok 2016 Spolu až do konce Výsledky 3. ročníku programu zaměřeného na podporu péče o umírající v ČR V rámci své práce a podpory se nejvíce zaměřujeme na období konce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TKÁŇOVÉHO ZAŘÍZENÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TKÁŇOVÉHO ZAŘÍZENÍ HOO/O13 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TKÁŇOVÉHO ZAŘÍZENÍ ROK: 6 tkáňové zařízení: Hematologicko - onkologické oddělení Fakultní nemocnice Plzeň alej Svobody 8, Plzeň 34 6 číslo tkáňové banky: odpovědná osoba:

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB IČO 6 4 2 3 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 5 2 Číslo smlouvy 2 A 5 M 3 Název IČO Fakultní nemocnice v Motole PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-1 / 8.11.11 / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH

Více

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE...

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... ...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... 20 let ve vývoji společnosti STOMIX PŘED ZALOŽENÍM Ing. Milan Ševčík - STOMIX 6.5.1993 založení společnosti NA TRH UVEDEN VLASTNÍ ZATEPLOVACÍ SYSTÉM Výrobna i sklad

Více

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ FOND STÁŘÍ JE ETAPOU ŽIVOTA, KTERÁ ČEKÁ KAŽDÉHO Z NÁS A PROTO BYCHOM JI NEMĚLI IGNOROVAT. VYBRANÉ AKTIVITY, AKCE VESELÉHO SENIORA 2006-2010 MALOVÁNÍ NA PALMOVCE 28. 10. 2006 Charitativní

Více

EMISNÍ PLÁN PAMĚTNÍCH MINCÍ NA LÉTA 2016-2020. Doc. Ing. Lubomír Lízal, Ph.D. Člen bankovní rady ČNB 21. října 2014

EMISNÍ PLÁN PAMĚTNÍCH MINCÍ NA LÉTA 2016-2020. Doc. Ing. Lubomír Lízal, Ph.D. Člen bankovní rady ČNB 21. října 2014 Doc. Ing. Lubomír Lízal, Ph.D. Člen bankovní rady ČNB 21. října 2014 Legislativa Na základě zákona má Česká národní banka výhradní právo vydávat bankovky, oběžné mince i mince pamětní. Pamětní mince jsou

Více

Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha

Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha Dopis prof. Prusíkovi z roku 1946 s díky za příspěvek v počátcích společnosti a příslibem diplomu zakládajícího člena. A letter to Professor Prusik from 1946 with thanks for his contribution in the beginnings

Více

Lékařská fakulta. Ostravské university v Ostravě

Lékařská fakulta. Ostravské university v Ostravě Lékařská fakulta Ostravské Ostravská universita v Ostravě Založena 28. září 1991. Základy pro její vznik byly položeny již v roce 1953. Tehdy byla v Opavě otevřena Vyšší pedagogická škola. Její náplní

Více

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ FOND STÁŘÍ JE ETAPOU ŽIVOTA, KTERÁ ČEKÁ KAŽDÉHO Z NÁS A PROTO BYCHOM JI NEMĚLI IGNOROVAT. Vznik fondu 28. 8. 2006 Zapsaný v nadačním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze v

Více

Mezinárodní spolupráce univerzit třetího věku jako prostředek zvyšování kvality seniorského vzdělávání

Mezinárodní spolupráce univerzit třetího věku jako prostředek zvyšování kvality seniorského vzdělávání Mezinárodní spolupráce univerzit třetího věku jako prostředek zvyšování kvality seniorského vzdělávání Univerzita třetího věku neprofesní zájmové vzdělávání základním posláním U3V je otevření univerzitních

Více

M Ě ST O B EN E ŠO V

M Ě ST O B EN E ŠO V MĚSTO BENEŠOV KAPITOLY Z HISTORIE MUZEA UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV 1990-2010... Historie Muzea umění a designu Benešov není vizitkou jeho několika zaměstnanců, ale především úspěchem celého mě sta. Jeho

Více

Umělá ledvina v Blansku slaví 20. výročí.

Umělá ledvina v Blansku slaví 20. výročí. Umělá ledvina v Blansku slaví 20. výročí. Letos v červenci uplynulo 20 let od zahájení činnosti dialyzačního střediska v Nemocnici Blansko. Jeho hlavním úkolem je provádět pravidelné očišťování krve tzv.

Více

Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2015

Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2015 Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2015 Nadační fond podporuje zkvalitnění péče o pacienty se zhoubnými hematologickými chorobami, především s diagnózou mnohočetný myelom. Obsah:

Více

SPOLU AŽ DO KONCE. Výsledky 3. ročníku programu zaměřeného na podporu péče o umírající v ČR

SPOLU AŽ DO KONCE. Výsledky 3. ročníku programu zaměřeného na podporu péče o umírající v ČR SPOLU AŽ DO KONCE Výsledky 3. ročníku programu zaměřeného na podporu péče o umírající v ČR V rámci své práce a podpory se nejvíce zaměřujeme na období konce života, které považujeme za velmi důležité a

Více

INOVATIVNÍ KURZY IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY- PILOTNÍ ZKUŠENOSTI LÉKAŘSKÉ FAKULTY V PLZNI

INOVATIVNÍ KURZY IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY- PILOTNÍ ZKUŠENOSTI LÉKAŘSKÉ FAKULTY V PLZNI INOVATIVNÍ KURZY IMUNOANALÝZY A ENDOKRINOLOGIE PRO VĚDECKÉ PRACOVNÍKY- PILOTNÍ ZKUŠENOSTI LÉKAŘSKÉ FAKULTY V PLZNI RNDr. Marie Karlíková, PhD. Prof. MUDr. Ondřej Topolčan, CSc. Univerzita Karlova - Lékařská

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

od do PAVEL TASOVSKÝ A PAVEL TASOVSKÝ ML. KATALOG VÝSTAVY UMĚLECKÉHO KOVÁŘSTVÍ V EXTERIÉRU HISTORICKÉHO MĚSTA

od do PAVEL TASOVSKÝ A PAVEL TASOVSKÝ ML. KATALOG VÝSTAVY UMĚLECKÉHO KOVÁŘSTVÍ V EXTERIÉRU HISTORICKÉHO MĚSTA od 8. 6. do 30. 9. PAVEL TASOVSKÝ A PAVEL TASOVSKÝ ML. KATALOG VÝSTAVY UMĚLECKÉHO KOVÁŘSTVÍ V EXTERIÉRU HISTORICKÉHO MĚSTA Anketa o nejoblíbenějším exponátu: za vyplnění malá odměna a postup do slosování

Více

MINKA PODHAJSKÁ (* ) Inventář osobního fondu

MINKA PODHAJSKÁ (* ) Inventář osobního fondu ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE MINKA PODHAJSKÁ (* 1881 1963) Inventář osobního fondu Časové rozmezí: 1903-1961 Značka fondu: 29 Číslo evidenčního listu NAD: 91 Evidenční číslo inventáře: 112 Zpracovala:

Více

Plán odborných aktivit České urologické společnosti na rok 2012

Plán odborných aktivit České urologické společnosti na rok 2012 Plán odborných aktivit České urologické společnosti na rok 2012 Leden: Únor: Praktický kurz urodynamické vyšetření (postgraduální specializační kurz), 3. 2. 2012 Urologická klinika LF, UP Olomouc Kurz

Více

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a 25. zasedání 17. 5. 2018 53/25Z/2018 žadatele ART ZLÍN z. s. (IČ: 22726306), 60200 Kč, JAZZ DO REGIONU, červenec

Více