FILMOVÝ CYKLUS (nejen) pro STŘEDOŠKOLÁKY. Klub rváčů. O koních a lidech. Hledání Vivian Meier. Love Song. Ida. Fénix. Leviatan.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FILMOVÝ CYKLUS (nejen) pro STŘEDOŠKOLÁKY. Klub rváčů. O koních a lidech. Hledání Vivian Meier. Love Song. Ida. Fénix. Leviatan."

Transkript

1 Klub rváčů O koních a lidech Hledání Vivian Meier Love Song Ida FILMOVÝ CYKLUS (nejen) pro STŘEDOŠKOLÁKY Fénix Leviatan Kobry a užovky Grandhotel Budapešť

2 PROGRAM: říjen 2015 Klub rváčů USA 1999, drama /thriller/139 min. (!), režie: David Fincher, hrají: Edward Norton, Brad Pitt a Helena Bonham Carterová. Komplikovaná dějová skládačka adap tující stejnojmenný a podobně převratný román Chucka Palahniuka. Klub rváčů je snímek, který bude za sto let ve všech učebnicích o dějinách filmu. listopad 2015 O koních a lidech Island 2013, komedie /drama, režie: Benedikt Erlingsson, hrají: Helgi Björnsson a Halldóra Geirharđsdóttir. V neobyčejné romanci z prostředí islandského venkova pozorují koně lidské osudy a vyprávějí o nich ze své vlastní perspektivy. Velkolepé dílo s břitkým humorem a vizuální nápaditostí. prosinec 2015 Hledání Vivian Meier USA 2013, dokumentární, režie: John Maloof a Charlie Siskel, hrají: John Maloof a Tim Roth. Příběh záhadné ženy nás zavádí do ulic New Yorku a Chicaga, kde Vivian Maier od roku 1950 až do své smrti nafotila více než sto tisíc doslova dechberoucích fotografií aneb Poprvé ve více než čtvrtstoleté historii středoškolského cyklu byl do výběru filmů zařazen strhující dokument leden 2016 Love Song USA 2013, romantická hudební komedie, režie: John Carney, hrají: Keira Knightleyová a Mark Ruffalo. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí v ulicích New Yorku se tak začne rodit hudba, která možná nedobude svět, ale rozhodně si získá srdce všech. únor 2016 Ida Polsko 2013, drama, Oscar za cizojazyčný film, režie: Paweł Pawlikowski, hrají: Agata Trzebuchowska a Agata Kulesza. Originální a poetický příběh o hledání vlastní identity je moderní poctou klasické kinematografii 60. let. březen 2016 Fénix Německo 2014, drama, režie: Christian Petzold, hrají: Nina Hossová a Ronald Zehrfeld. Teskné existenciální drama ženy, která přežila holokaust a s novou tváří po plastické operaci pátrá po pravdě o svém muži. duben 2016 Leviatan Rusko 2014, drama, 140 min. (!), režie: Andrej Zvjagincev, hudba: Philip Glass, hrají: Jelena Ljadovová a Vladimir Vdovičenkov. Deprimující obraz nadvlády mocných v dnešním putinovském Rusku, stejně cynických a krutých jako kdysi květen 2016 Kobry a užovky Česko 2015, drama, režie: Jan Prušinovský, hrají: Matěj Hádek a Kryštof Hádek. Příběh dvou bratrů, kteří se, každý po svém, vypořádávají s bezútěšností českého maloměsta. červen 2016 Grandhotel Budapešť USA/Něm./GB 2014, komedie, režie: Wes Anderson, hrají: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swintonová. Čím dál tím více populárnějšímu americkému režisérovi se podařilo pro svůj nový film obstarat velmi solidní skupinu známých a oceňovaných hereček a herců.

3 MOTTO: Pokud považuješ současné snímky v kinech za nudné, dětinské a film především za umění a ne jen za zábavu, pokud sneseš i jiné filmy než americké, erotické, komedie, fantasy a sci-fi, horory a thrillery, pokud dokážeš obětovat trochu svého pohodlí a zvednout se od netu, notebooku, facebooku, televize a DVD a zajít jednou za měsíc do kina, tak jsi náš člověk a věnuj pozornost dalším řádkům Jiří Švéda, autor a organizátor cyklu Vážení mladí přátelé, připravili jsme pro Vás FILMOVÝ CYKLUS, který obsáhne devět snímků evropské i světové kinematografie. Bližší informace naleznete na dalších stránkách tohoto programu. Informace pro abonenty: Filmový cyklus (nejen) pro středoškoláky proběhne opět ve čtyřech představeních (většinou první týden v měsíci), takže si můžete vybrat, který den se vám hodí více. Rozhodnout se musíte mezi pondělím, úterým, středou a čtvrtkem. Všechna představení vašeho cyklu v kině Art se pak konají ve stanovené dny, které máte výrazně vyznačeny na vaší průkazce. Začátky představení v kině Art jsou vždy v 18 hod. Legitimace cyklu á 450 Kč jsou k dispozici na vybraných brněnských gymnáziích a středních školách a v pokladně kina Art na Cihlářské ul. 19. Změna programu je samozřejmě (tak jako vždy) vyhrazena! Těšíme se na Vaši návštěvu. kino Art a agentura Art Brno P. S. jako bonus jsme pro Vás připravili vstup zdarma na tři koncerty keltských kapel (st Shannon, st Deneb a st Ríra) na festivalu ETNO BRNO v klubu Stará Pekárna, Štefánikova 8, Brno, Názvy kapel a termíny jejich vystoupení najdete na svých permanentkách. Bezplatný vstup lze uplatnit až po hodině a je omezen celkovou kapacitou klubu Stará Pekárna. Filmový cyklus (nejen) pro středoškoláky je jednou z aktivit Filmového klubu kina Art. S průkazkou Filmového cyklu je možné u pokladny kina (či u vchodu do sálu) uplatnit slevu (případně vstup zdarma) na ostatní akce Filmového klubu v sezóně 2015/2016. Podrobné informace o klubu a jeho výhodách naleznete na stránkách BRNO kino Art: Cihlářská 19, Brno, tel , mail: kina@ticbrno.cz, Filmový cyklus (nejen) pro středoškoláky se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

4 po čt v 18 hod. Klub rváčů (Fight Club) USA / Německo 1999, drama /thriller/anglická verze/české titulky/139 min. Předloha: Chuck Palahniuk (stejnojmenná kniha). Scénář: Jim Uhls. Režie: David FINCHER. Kamera: Jeff Cronenweth. Hudba: The Dust Brothers. Hrají: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carterová, Meat Loaf, Jared Leto Filmová ikona konce devadesátých let o absolutní ztrátě hodnot, anarchistických hlubinách v každém z nás a živote v permanentním déjà vu konzumní společnosti. Mainstreamový film, který úplně narušil pravidla mainstreamu a ukázal na velkém plátně šokující násilné scény, obnažené pohlavní orgány a inteli gentní terorismus. Komplikovaná dějová skládačka adap tující stejnojmenný a podobně převratný román Chucka Palahniuka pracuje s odvěkým motivem dvojníka. Fincherova adaptace bývá vykládána jako kritika konzumerismu a materialismu americké společnosti a zároveň jako obraz krize maskulinity v pozdních 90. letech minulého století. Kromě toho je však i mistrnou ukázkou jak lze manipulovat s filmovým divákem. Klub rváčů je snímek, který bude za sto let ve všech učebnicích o dějinách filmu.

5 po čt v 18 hod. O koních a lidech (Hross í oss) Island/Německo 2013, komedie /drama/islandská verze/české titulky/81 min. Scénář a režie: Benedikt ERLINGSSON. Kamera: Bergsteinn Björgúlfsson. Hudba: David Thor Jonsson. Hrají: Helgi Björnsson, Halldóra Geirharđsdóttir, Kristbjörg Kjeld V neobyčejné romanci z prostředí islandského venkova pozorují koně lidské osudy a vyprávějí o nich ze své vlastní perspektivy. Sledujeme tak několik paralelních příběhů propojených tématem, místem a časem, které se nakonec protnou v jediné události. Snímek rozvíjí klasický motiv souboje člověka s přírodou a popisuje odvěkou lidskou snahu ji ovládnout. Bizarní a mnoha cenami ověnčená komedie nabízí originální pohled na lásku, smrt a a žárlivost. Debut islandského režiséra Benedikta Erlingssona je velkolepým dílem s břitkým humorem a vizuální nápaditostí. Vtipný, nádherný a citlivý příběh je navíc zasazen do neposkvrněné islandské krajiny.

6 po čt v 18 hod. Hledání Vivian Meier (Finding Vivian Maier) USA 2013, dokumentární/ anglická verze/české titulky/83 min. Scénář, režie a kamera: John MALOOF, Charlie SISKEL. Hudba: J. Ralph Hrají: John Maloof, Phil Donahue, Mary Ellen Mark, Tim Roth Příběh záhadné ženy nás zavádí do ulic New Yorku a Chicaga, kde Vivian Maier od roku 1950 až do své smrti v roce 2009 nafotila více než sto tisíc doslova dechberoucích fotografií. Žádnou z nich ale nikomu neukázala. Snímky byly objeveny shodou náhod až poté, co strávily několik desetiletí v zaprášených krabicích. Díky umělecké hodnotě nečekaně objeveného díla začala být Vivian Maier brzy považována za jednu z nejvýraznějších osobností fotografie 20. století. Přesnost, se kterou zachycovala spontaneitu pouličních výjevů, ji vynesla srovnání s legendami typu Henriho Cartier-Bressona. Její samotářský život ale zůstal obestřen tajemstvím. Kdo byla tato svérázná chůva? Proč před ostatními tajila svou největší vášeň? Mozaika jejího fascinujícího života se postupně skládá z dříve nepublikovaných fotografií, filmů a rozhovorů s desítkami lidí, kteří si mysleli, že ji dobře znali.

7 po čt v 18 hod. Love Song (Begin Again) USA 2013, komedie/romantický/hudební/anglická verze/české titulky/104 min. Scénář: J. Carney, Daniela Gambaro. Režie: John CARNEY. Kamera: Yaron Orbach Hudba: Gregg Alexander. Hrají: Keira Knightleyová, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeldová, Catherine Keenerová, Adam Levine Britové Gretta (Keira Knightleyová) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších světových nahrávacích společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém vždycky snili. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana (Mark Ruffalo). Ten na tom taky není zrovna nejlíp a svoje zkrachovalé manželství a nedávný vyhazov z práce utápí v alkoholu. Když ji pak uvidí vystupovat, rozhodne se vsadit všechno na její talent a nahrát netradiční album přímo v ulicích New Yorku. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí se tak začne rodit hudba, která možná nedobude svět, ale rozhodně si získá srdce všech.

8 po čt v 18 hod. Ida (Ida) Polsko/Dánsko 2013, drama/ Oscar za cizojazyčný film/polská verze/české titulky/80 min. Scénář: P. Pawlikowski, Rebecca Lenkiewicz. Režie: Paweł PAWLIKOWSKI Kamera: Ryszard Lenczewski, Lukasz Zal. Hudba: Kristian Eidnes Andersen Hrají: Agata Trzebuchowska, Agata Kulesza, Dawid Ogrodnik, Joanna Kulig, Jerzy Trela Než se osmnáctiletá novicka Anna stane jeptiškou, musí navštívit svou jedinou žijící příbuznou Wandu, o jejíž existenci neměla dosud ani tušení. Ukazuje se, že teta, dnes alkoholička přezdívaná rudá Wanda, je bývalá zapálená komunistka a prokurátorka, která v 50. letech posílala na smrt kněze a další odpůrce režimu. Nečekané setkání nasměruje Annu na cestu za odkrytím rodinného tajemství, svého židovského původu a svého pravého jména, Ida. Cynická, životem protřelá, avšak vlastním svědomím stíhaná Wanda je v mnohém pravým protikladem Idy, která během společného pátrání poprvé zakouší pokušení vnějšího světa: jazzovou hudbu, svobodu a možnost zamilovat se. Britský režisér polského původu Paweł Pawlikowski se s Idou vrací do země svého dětství. Originální a poetický příběh o hledání vlastní identity je moderní poctou klasické kinematografii 60. let.

9 po čt v 18 hod. Fénix (Phoenix) Německo/Polsko 2014, drama/německá verze/české titulky/98 min. Předloha: Hubert Monteilhet (stejnojmenná kniha). Scénář: Ch. Petzold, Harun Farocki, Hubert Monteilhet. Režie: Christian PETZOLD. Kamera: Hans Fromm. Hudba: Stefan Will Hrají: Nina Hossová, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorfová, Michael Maertens Teskné existenciální drama ženy, která přežila holokaust a s novou tváří po plastické operaci pátrá po pravdě o svém muži, je dosavadním vrcholem tvorby německého režiséra Christiana Petzolda. Ten vychází ze slavného Hitchcockova Vertiga, zároveň ale předkládá silné originální dílo představující špičku současného německého filmu. Červen Domů do Berlína se vrací zraněná a zjizvená Nelly, která přežila Osvětim. Společnost jí dělá Lene, zaměstnankyně židovské agentury a Nellyina kamarádka z předválečných dob. Nelly se ještě zcela nezotavila po operaci tváře a navzdory Leniným varováním se vydává hledat svého manžela Johnnyho, životní lásku, který ji odmítl opustit a dlouho ji chránil před nacistickým pronásledováním. Nellyina rodina zahynula během holokaustu. Johnny je přesvědčen, že nepřežila ani jeho manželka. Když ho Nelly konečně najde, Johnny vidí jen ženu, která ho znepokojuje svou podobou s Nelly a odmítá uvěřit, že jde skutečně o jeho ženu. V naději, že tak získá dědictví její rodiny, navrhuje Nelly, aby na sebe vzala identitu jeho zesnulé ženy. Nelly souhlasí a ujímá se role sebe sama. Chce zjistit, jestli ji Johnny miloval i to, jestli ji zradil. Nelly prostě chce svůj někdejší život zpět

10 po čt v 18 hod. Leviatan (Leviathan/Левиафан) Rusko 2014, drama/ruská verze/české titulky/140 min. Scénář: Oleg Něgin, A. Zvjagincev. Režie: Andrej ZVJAGINCEV. Kamera: Michail Kričman. Hudba: Philip Glass, Hrají: Jelena Ljadovová, Vladimir Vdovičenkov, Alexej Serebrjakov, Roman Maďanov Nový film jednoho z nejvýznamnějších současných ruských tvůrců se odehrává na severozápadním výběžku země, blízko hranic s Finskem. Na skalnatém břehu stojí usedlost, kde žije Kolja se svou druhou ženou a synkem z prvního manželství. Hned vedle domu má navíc vlastní autoopravnu. Spor se starostou nedalekého města, který chce dům i pozemek koupit, má Koljovi pomoci řešit někdejší kamarád z vojny, právník z Moskvy. Kolja se nenechá koupit, je neústupný a odmítá se vzdát. Nejen majetku a vlastní půdy, ale i veškeré té krásy, která ho již od dětství obklopuje. Koljovo odhodlání bránit se nátlaku přinese tragické důsledky. Deprimující obraz nadvlády mocných v dnešním putinovském Rusku, stejně cynických a krutých jako kdysi, jenom se dnes opírajících o jiné zázemí, ústí v beznaděj a bezvýchodnost i v osobním životě postav. Jejich osud jako by předznamenávaly záběry devastovaného přístavu s troskami lodí a z vody vyčnívající kostrou velryby, nicméně ve filmu nechybí ani momenty sarkasmu a černého humoru, prostřednictvím něhož dílo bez obalu charakterizuje prohnilost současného ruského systému vládnutí.

11 po čt v 18 hod. Kobry a užovky Česko 2015, drama/česká verze/111 min. Scénář: Jaroslav Žváček. Režie: Jan PRUŠINOVSKÝ. Kamera: Petr Koblovský. Hrají: Matěj Hádek, Kryštof Hádek, Jan Hájek, Jana Šulcová, Lucie Polišenská, Lucie Žáčková Užovka (Matěj Hádek) je ztracen ve svém vlastním životě. Je mu už skoro čtyřicet a nemá holku ani práci, přičemž cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat. Naskytne se mu šance, kterou nehodlá promarnit. Jeho bratr Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpověděné dítě a feťák, bydlící s věčně opilou matkou (Jana Šulcová). Tento charismatický podrazák staví vzdušné zámky a přitom vykrádá chatky. Ve chvíli, kdy se ukáže, že by Užovka mohl být už konečně šťastný, se objeví Kobra. Užovka se mu rozhodne dát pořádnou lekci, situace se ale vymkne kontrole. Kobry a užovky jsou nekompromisním dramatem, autentickým, přesto výsostně filmovým. Příběh dvou bratrů, kteří se, každý po svém, vypořádávají s bezútěšností českého maloměsta. Je rodinné a sociální prostředí tím, co určuje lidský osud? Příběh ukazuje, že tomu tak být může i nemusí. Někdy se ale člověk zahnaný do kouta chová tak zoufale, že rozdíly mezi vůlí k životu a nezodpovědností se nakonec vyrovnávají a zbude jen ztěžklé svědomí.

12 po čt v 18 hod. Grandhotel Budapešť (The Grand Budapest Hotel) USA/Německo/Velká Británie 2014, komedie/anglická verze/české titulky/100 min. Scénář a režie: Wes ANDERSON. Kamera: Robert D. Yeoman. Hudba: Alexandre Desplat. Hrají: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swintonová Čím dál tím více populárnějšímu americkému režisérovi Wesovi Andersonovi se podařilo pro svůj film obstarat velmi solidní skupinu známých a oceňovaných hereček a herců. Hrdinové jeho komedií bývají svérázní a nevšední a jinak tomu není ani v jeho snímku Grandhotel Budapešť. Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce.

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz pondělí 1. 9. 15.00 17.00 taneční sál NÁBOR DO TANEČNÍ SKUPINY EFK pondělí 1. 9. 18.45

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Č E R V E N E C 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

PROGRAM KINA BŘEZEN 2016

PROGRAM KINA BŘEZEN 2016 PROGRAM KINA BŘEZEN 2016 LÍDA BAAROVÁ (ČR) 2D 1.3.2016 19:00 hod, velký sál Kulturního centra Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných

Více

icmpt@centrum.cz www.oskrebul.cz www.facebook.com/icm.prachatice

icmpt@centrum.cz www.oskrebul.cz www.facebook.com/icm.prachatice Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu a třeba nás pak navštívíte

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 03.12. RODELINDA - G.F.Handel Kino Květen Teplice / od: 18:15 Americká sopranistka Renée Fleming ztvární titulní postavu královny Langobardie v opeře Georga Friedricha

Více

P R O S I N E C 2007

P R O S I N E C 2007 P R O S I N E C 2007 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Č E R V E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Č E R V E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Č E R V E N 2008 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

D U B E N 2007. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

D U B E N 2007. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX D U B E N 2007 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Kino Květen Teplice - program listopad

Kino Květen Teplice - program listopad Kino Květen Teplice - program listopad 08.11. Přežít svůj život /teorie a praxe/ 20:00 09.11. Mamas a Papas drama Česko/2010/90min Kino Květen Teplice / od: 15:00 Příběh filmu tvoří mozaika osudů několika

Více

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Sobota 1.11., 17.00 Intimity ČR 2014, 104min., česky, od 12 let Komedie / romantický / 2D / 110,-Kč Sedm příběhů o lásce a intimitě, které se navzájem prolínají.

Více

BRNO2015 PODZIM (7.10. 16. 12.) 2015 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

BRNO2015 PODZIM (7.10. 16. 12.) 2015 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA BRNO2015 PODZIM (7.10. 16. 12.) 2015 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA Jazz do regionů infoline Etno Brno: agentura Art, +420 603 358 918 sveda.art@seznam.cz, wwww.jazzdoregionu.cz,

Více

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 6/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, na prahu léta je již v plném proudu výstavní sezóna Národopisného muzea Slánska ve Třebízi. Návštěvníci vníci sem přicházejí nejen za stálými expozicemi

Více

Kino Květen Teplice - program březen

Kino Květen Teplice - program březen Kino Květen Teplice - program březen 01.03. Terapie láskou Komedie / Drama / Romantický USA/2012/122min Pat Solitano (Bradley Cooper) je učitel dějepisu, který se po osmiměsíčním pobytu v psychiatrické

Více

Kino Květen Teplice - program duben

Kino Květen Teplice - program duben Kino Květen Teplice - program duben 01.04. Kamarádi z televize Česko/60min Animované pásmo televizních Večerníčků. 03.04. Čtyři slunce Drama / Komedie Česko/2012/90min Kolik sluncí je třeba, abychom byli

Více

Nerada ruším. Excuse me. Dánsko, 2012

Nerada ruším. Excuse me. Dánsko, 2012 Nerada ruším Excuse me Dánsko, 2012 Formát: DCP, 35mm /1:1.85/, Blu-ray Délka: 90 min Verze: dánsky s českými titulky Distributor: CinemArt, a.s. Přístupnost: od 15 let Žánr: tragikomedie Premiéra: 4.

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

Program TV Barrandov - podzim 2010 - říjen čtvrteční filmové lahůdky

Program TV Barrandov - podzim 2010 - říjen čtvrteční filmové lahůdky čtvrtek 7. 10. Hraběnka (The Countess) Elisabeth Bathory. Všechno obětovala pro lásku a ostatní obětovala pro krásu Francouzsko-německý historický film (2008). Hrají J. Delpy, R. Mitchell, E. Hawke, D.

Více

PONDĚLÍ 1. října. ÚTERÝ 2. října

PONDĚLÍ 1. října. ÚTERÝ 2. října PONDĚLÍ 1. října FILMOVÝ KLUB King Skate Česko, dokument, 80 min, česky. Vstupné: 70 (pro členy FK) /120 Kč Beze stop USA, drama, 119 min, titulky. Vstupné: 70 (pro členy FK) /120 Kč ÚTERÝ 2. října Ten

Více

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září SOBOTA 1. září Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená USA, animovaný, 97 min, dabing. Vstupné: 110 Kč Upgrade USA, scifi/thriller, 100 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Alfa USA, drama/akční/dobrodružný,

Více

Plakát Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0102

Plakát Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0102 Plakát Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0102 Plakátová kampaň před projekcí filmu Plakátová kampaň, která následuje po teaserové (o níž byla minulá lekce), už musí být mnohem konkrétnější ve vztahu

Více

Prezentace filmového projektu VTEŘINA

Prezentace filmového projektu VTEŘINA Prezentace filmového projektu VTEŘINA O autorovi projektu Jméno: Roman Manda Studium: 1. ročník kombinovaného studia oboru Divadlo a výchova na JAMU v Brně Profese: Vyučující na Pedagogickém lyceu na SŠ

Více

Začátky představení od cca 21 hodin. informace na 728262342.

Začátky představení od cca 21 hodin. informace na 728262342. Zde Vám přinášíme program letního kina ve Vrchotových Janovicích, které se nachází cca 20 Km od Vysokého Chlumce. Tak neváhejte a zpříjemněte si prázdninové dny pěkným filmem. Pá 29. 6. Začátky představení

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj Program sobotní bohoslužby Oznámení sboru Vinohrady Dnes při dopolední i odpolední bohoslužbě poslouží kázáním bratr Michal Balcar. Taktéž příští sobotu kázáním poslouží bratr Michal

Více

den čas titul vstupné popis úterý 1.12.2015

den čas titul vstupné popis úterý 1.12.2015 den čas titul vstupné popis 1.12.2015 17:30 Fakjů pane učiteli 2 (Fack ju Göhte 2) Komedie Německo, 2D/ČD 2015, Režie: Bora Dagtekin, Hrají: Elyas M'Barek, Karoline Herfurth, Jana Pallaske 1.12.2015 2.12.2015

Více

datum den čas místo typ poznámka - typ poznámka - země

datum den čas místo typ poznámka - typ poznámka - země datum den čas místo typ z poznámka - poznámka typ - země 1.11.2014 so 16:00 Hvězda promítání Itálie 1.11.2014 so 17:45 Hvězda promítání USA 1.11.2014 so 20:30 Hvězda promítání USA 2.11.2014 ne 14:30 Hvězda

Více

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat.

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Středa 14. ledna 2015

Více

Ř Í J E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Ř Í J E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Ř Í J E N 2008 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

NEDĚLE 1. července. 15:00 Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva EMA Německo, rodinný/dobrodružný, 110 min, dabing. Vstupné: 120 Kč 17:30

NEDĚLE 1. července. 15:00 Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva EMA Německo, rodinný/dobrodružný, 110 min, dabing. Vstupné: 120 Kč 17:30 NEDĚLE 1. července 15:00 Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva EMA Německo, rodinný/dobrodružný, 110 min, dabing. Vstupné: 120 Kč Láska bez bariér Francie, komedie, 107 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné:

Více

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem CELEBRITY s.r.o., komedie v lehkém francouzském stylu, svým námětem vychází z úspěšné divadelní hry Antonína Procházky (zvaného český Moliére), která byla prověřená stovkami repríz na divadelních scénách

Více

L I S T O P A D 2009

L I S T O P A D 2009 L I S T O P A D 2009 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

NEDĚLE 1. září. PONDĚLÍ 2. září

NEDĚLE 1. září. PONDĚLÍ 2. září NEDĚLE 1. září Toy Story 4: Příběh hraček USA, 99 min, animovaný, dabing. Vstupné: 130/110 Kč Angry Birds ve filmu 2 USA, 90 min, animovaný, dabing. Vstupné: 130/110 Kč Fabrika Rusko/Francie, thriller,

Více

Kino Květen Teplice - program červenec

Kino Květen Teplice - program červenec Kino Květen Teplice - program červenec 01.07. Insidious 3: Počátek Horor /97min Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. Tučňáci z Madagaskaru 3D Celá rodina v kině Animovaný / Dobrodružný / Komedie USA/2014/90min Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. Hlava - ruce - srdce Česko/2010/100min Scénář filmu Hlava, ruce, srdce vypovídá o lokalitě střední Evropy ve zvláštní - hraniční době první světové války.

Více

http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka

http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka Jágrův gól roku i Paterův hlas na festivalu Klapka 20.02.2013 - Kladenský festival amatérského a nekomerčního filmu Klapka

Více

Vary představují novinky 53. ročníku MFF KV ve vašem kině Čtvrtek, 07 Červen :23 - Aktualizováno Pátek, 08 Červen :31

Vary představují novinky 53. ročníku MFF KV ve vašem kině Čtvrtek, 07 Červen :23 - Aktualizováno Pátek, 08 Červen :31 Filmová přehlídka Vary ve vašem kině uvádí tři výrazné snímky 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary do českých kin. KVIFF Distribution, společný distribuční label MFF Karlovy Vary,

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Ú N O R 2010. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Ú N O R 2010. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Ú N O R 2010 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D K V Ě T E N 2012 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Kino Květen Teplice - program březen

Kino Květen Teplice - program březen Kino Květen Teplice - program březen 01.03. Ghost Rider 2 3D Akční / Fantasy / Thriller USA / Spojené arabské emiráty/2011/95min V pokračování světově úspěšného hitu Ghost Rider z roku 2007 se Johnny,

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. TITUS, W.A. Mozart opera Kino Květen Teplice / od: 18:45 03.12. Sedm psychopatů Komedie / Krimi USA / Velká Británie/2012/109min Scenárista Marty (Colin Farrell)

Více

Obraz 2. světové války v české literatuře II.

Obraz 2. světové války v české literatuře II. Obraz 2. světové války v české literatuře II. AUTOR Mgr. Jana Tichá DATUM VYTVOŘENÍ 3. 11. 2012 ROČNÍK TEMATICKÁ OBLAST PŘEDMĚT KLÍČOVÁ SLOVA ANOTACE METODICKÉ POKYNY 4. ročník Jazyk a jazyková komunikace

Více

Mgr. Jana Tichá DATUM VYTVOŘENÍ 10. 2. 2013

Mgr. Jana Tichá DATUM VYTVOŘENÍ 10. 2. 2013 AUTOR Mgr. Jana Tichá DATUM VYTVOŘENÍ 10. 2. 2013 ROČNÍK TEMATICKÁ OBLAST PŘEDMĚT OBOR KLÍČOVÁ SLOVA ANOTACE METODICKÉ POKYNY 4. ročník Český jazyk a literatura Literární výchova Střední vzdělání s MZ,

Více

Předvánoční návštěva kina

Předvánoční návštěva kina Předvánoční návštěva kina Kdy? 22. prosinec 2015 Kde? Kino Vatra Vsetín O co šlo? Poslední vyučovací den v tomto kalendářním roce byla na naší škole speciální výuka. V rámci tohoto projektového dne byl

Více

SOBOTA 1. prosince. NEDĚLE 2. prosince

SOBOTA 1. prosince. NEDĚLE 2. prosince SOBOTA 1. prosince Když draka bolí hlava ČR, pohádka, česky. Vstupné: 120 Kč Pat a Mat: Zimní radovánky ČR, pohádka, česky. Vstupné: 120 Kč 17:00 Mladí zabijáci USA, akční, 108 min, titulky. Přístupný

Více

POUZE MODLITBA MĚ POSTAVÍ NA NOHY

POUZE MODLITBA MĚ POSTAVÍ NA NOHY POUZE MODLITBA MĚ POSTAVÍ NA NOHY Neumím se sice modlit, jenom koktám. Zato vím, že pouze modlitba mě postaví na nohy. Hlavně v těch chvílích, které vytrhnu ze svého nacpaného programu. Bůh je zřejmě citlivý

Více

www.uzivatele- film.cz

www.uzivatele- film.cz www.uzivatele- film.cz námět filmu Povídkový film Uživatelé Žijeme v nejlepší době! námět filmu Povídkový film Uživatelé Pořád nám něco chybí! Přesto všechno se necí9me šťastni. Všechny povídky jsou variacemi

Více

SuperClásico! SuperClásico. Premiéra 20. září 2012. Dánsko 2011

SuperClásico! SuperClásico. Premiéra 20. září 2012. Dánsko 2011 SuperClásico! SuperClásico Dánsko 2011 Formát: DCP, 35 mm, barevný Délka: 99 min Verze: dánsky, anglicky, španělsky s českými titulky Distributor: CinemArt, a.s. Počet kopií: DCP Přístupnost: od 12 let

Více

L I S T O P A D 2010

L I S T O P A D 2010 L I S T O P A D 2010 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý

Více

ÚTERÝ 1. ledna. STŘEDA 2. ledna

ÚTERÝ 1. ledna. STŘEDA 2. ledna ÚTERÝ 1. ledna Sněhová královna: V zemi zrcadel Rusko, animovaný, 80 min, dabing. Vstupné: 130/110 Kč Vánoce a spol. Francie, komedie/pohádka, 99 min, dabing. Vstupné: 120 Kč 3D Fantastická zvířata: Grindelwaldovy

Více

Tiskové materiály. Pět mrtvých psů 29. 3. 2016

Tiskové materiály. Pět mrtvých psů 29. 3. 2016 Pět mrtvých psů 29. 3. 2016 Třídílná kriminální minisérie Jana Hřebejka a Petra Jarchovského podle předlohy Michala Sýkory opět představí partu olomouckých kriminalistů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

Kulturní přehled KINO

Kulturní přehled KINO ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu

Více

MĚSÍČNÍ PROGRAM ÚNOR 2017

MĚSÍČNÍ PROGRAM ÚNOR 2017 MĚSÍČNÍ PROGRAMÚNOR 2017, KOLÍN, MĚLNÍK setkávání Čechů s cizinci a naopak diskuse, besedy, hry, výlety neformální atmosféra možnost potkat nové lidi není nutné mluvit česky Praha a střední Čechy Vstupné

Více

PRESSKIT REALITA Réalité

PRESSKIT REALITA Réalité PRESSKIT REALITA Réalité Komedie / Drama, Francie / USA, 2014 95 minut Režie: Quentin Dupieux Kamera: Quentin Dupieux Střih: Quentin Dupieux Hrají: Alain Chabat, Jonathan Lambert, Jon Heder, Kyla Kenedy,

Více

Maturitní práce z Estetické výchovy 2015

Maturitní práce z Estetické výchovy 2015 Maturitní práce z Estetické výchovy 2015 1. Japonská zahrada Problematika japonské zahradní architektury, její vztah k japonskému umění Návrh vlastní japonské zahrady -součástí práce bude model navržené

Více

P R O S I N E C 2012

P R O S I N E C 2012 P R O S I N E C 2012 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2013 DÍLNA INSPIRACE

Více

Stálá divadelní scéna Klatovy. o sobotách a nedělích. Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D

Stálá divadelní scéna Klatovy. o sobotách a nedělích. Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D Stálá divadelní scéna Klatovy Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D Cena předplatného za 8 titulů: přízemí (P), balkon (B) I. místa 560,- Kč (P 1.-7. řada, B 1.-2.řada) II. místa 520,- Kč (P 8.-13.

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém pokročilém věku musí začínat od nuly. Distribuční premiéra

Více

PRESSKIT. HLEDÁNÍ VIVIAN MAIER Finding Vivian Maier O FILMU. Kdo byla největší neznámá fotografka 20. století

PRESSKIT. HLEDÁNÍ VIVIAN MAIER Finding Vivian Maier O FILMU. Kdo byla největší neznámá fotografka 20. století PRESSKIT HLEDÁNÍ VIVIAN MAIER Finding Vivian Maier O FILMU Kdo byla největší neznámá fotografka 20. století Příběh záhadné ženy nás zavádí do ulic New Yorku a Chicaga, kde Vivian Maier od roku 1950 až

Více

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny Podzimní divadelní předplatné 2013 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v 19.00 hodin Keith Hurd Deštivé dny Americké drama Denny a Joey jsou přáteli od dětství,

Více

1. Video vládne internetu

1. Video vládne internetu 1. Video vládne internetu V roce 2019 bude video představovat 80 % provozu internetu. Minimálně 1 týdně sleduje video 78 % lidí. Sdílí, nebo přeposílá video 88 % zákazníků. Měsíčně navštíví český YouTube

Více

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Projekt: Příjemce: Moravou Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Zařazení materiálu: Šablona: Sada:

Více

Veškeré uvedené výpovědi jsou autentické.

Veškeré uvedené výpovědi jsou autentické. Nejisté domovy V České republice vyrůstá v pěstounské péči více než deset tisíc dětí. Z nich přibližně tři čtvrtiny jsou v péči svých příbuzných. V ústavní péči žije téměř devět tisíc dětí. Mnohé děti

Více

Rodinný, USA, 2014, 108 min, Režie: Don Hall, Chris Williams

Rodinný, USA, 2014, 108 min, Režie: Don Hall, Chris Williams den čas titul vstupné popis 1.2.2015 1.2.2015 1.2.2015 pondelí 2.2.2015 3.2.2015 3.2.2015 4.2.2015 4.2.2015 5.2.2015 15:00 Oscar 2015 Biásek pro nejmenší Velká šestka 3D/ČD Animovaný / Komedie / Rodinný,

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Č E R V E N 2009 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz PRESS PACK uvádí Česká republika 2010 Žánr Délka Druh Zvuk Jazyk Scénář a Režie Asistentni režie Kamera Hudba Zvuk Výkonný producent PR manager Hrají Radka Honza Jarda Vendy Mira Petr Pavlína hudební 103

Více

Kino Brandýs nad Labem

Kino Brandýs nad Labem Kino Brandýs nad Labem Karla Tájka 100/2, Brandýs nad Labem tel.: 602 258 582, www.kinobrandys.cz Egzyl kino klub tel. 773 625 007, www.egzyl.cz ŘÍJEN 2011 Začátky projekcí od 20 hodin, pokud není uvedeno

Více

ROMANTISMUS. 8.třída

ROMANTISMUS. 8.třída ROMANTISMUS 8.třída ROMANTISMUS MYŠLENKOVÉ HNUTÍ A JEDEN Z HLAVNÍCH SMĚRŮ 19. STOLETÍ tvůrčí svoboda umělce cit, vášeň, fantazie, vůle vyzdvihuje středověk zdůrazňuje konkrétního jedince reakcí na Velkou

Více

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART 5. 6. října 2007, Kino Art Brno, Cihlářská 19 Filmovou přehlídku pořádá Sdružení Podané ruce, o. s., které od roku 1991 pomáhá drogově závislým aktivně řešit

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Ř Í J E N 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

_ATRAKTIVNĚ / INSPIRATIVNĚ

_ATRAKTIVNĚ / INSPIRATIVNĚ MODERNÍ _ DĚJINY PRO UČITELE _ATRAKTIVNĚ / INSPIRATIVNĚ Roční grantový projekt z OP VK výzvy Moravskoslezského kraje MODENÍ DĚJINY PRO _UČITELE Co nabízíme? Moderní formy vzdělávání v oblasti dějin 20.

Více

D o b r ý ro d á k Vo j t ě c h J a s ný kino ART 18. 24. října 2010

D o b r ý ro d á k Vo j t ě c h J a s ný kino ART 18. 24. října 2010 V 60. letech proslul jako básník filmového plátna a mezinárodně ceněný tvůrce. Do dějin vstoupil jako jedna z legendárních osobností, jež formovala moderní tvář české kinematografie. Narodil se 30. listopadu

Více

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS KONTAKT: DIVADLO ALFA PLZEŇ JAKUB HORA, ředitel divadla - jakub.hora@divadloalfa.cz 3.9.2015 Divadlo Alfa

Více

Kino Atlas Praha. Kino Art Brno

Kino Atlas Praha. Kino Art Brno INA: Kino Atlas Praha Kino Art Brno . - - 6. 3. 2010 ROGRAM: Kino Atlas Sokolovská 1, Praha 8 Kino Art Cihlářská 19, Brno 4. 3. 18:00 NEBEZPEČNĚ VÝBUŠNÁ TRHAVINA 20:00 (Den du frygter) 18:00 ZOZO 20:30

Více

Program kina Svět ČERVEN

Program kina Svět ČERVEN Program kina Svět ČERVEN 1. sobota, 2. neděle v 17.30 hodin KRÁLOVSTVÍ LESNÍCH STRÁŽCŮ USA 2013 / mluveno česky /102 minuty / 3D Animovaná komedie. Příběh věčného boje dobra, které chrání přírodu, a silami

Více

ČTVRTEK 1. srpna 20:00. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw USA, akční, 136 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné: 130 Kč. PÁTEK 2.

ČTVRTEK 1. srpna 20:00. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw USA, akční, 136 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné: 130 Kč. PÁTEK 2. ČTVRTEK 1. srpna PREMIÉRA PÁTEK 2. srpna Willy a kouzelná planeta Francie, 90 min, animovaný, dabing. Vstupné: 100 Kč PREMIÉRA Je mi fajn s.r.o. Francie, komedie, 103 min, titulky. Přístupný od 12 let.

Více

Biograf na Špici, Hořice program duben 2015

Biograf na Špici, Hořice program duben 2015 Biograf na Špici, Hořice program duben 2015 st 1.4. od 20.00 Nezlomný USA 2014 / 137min. / české titulky / od 12 let válečný / životopisný / drama / 2D / 110,-Kč Strhující příběh sportovce Louise Zamperiniho,

Více

Zpravodaj města Cvikova červenec - srpen 2019 ODBOR KULTURY FILMOVÉ LÉTO - LETNÍ KINO CVIKOV PO ČEM MUZI TOUŽÍ - sobota 13. července v 21:15 O tom, jestli to mají v životě snazší muži nebo ženy, je tato

Více

Polské dny v Kroměříži

Polské dny v Kroměříži Polské dny v Kroměříži Kulturu, tradice a život našich severních sousedů mohl poznat každý, kdo v týdnu od 21. do 27. listopadu navštívil některou z akcí bohatého programu Polských dnů v Kroměříži, jejichž

Více

PÁTEK 1. února. SOBOTA 2. února

PÁTEK 1. února. SOBOTA 2. února PÁTEK 1. února Psí domov USA, dobrodružný/rodinný, 92 min, dabing. Vstupné: 130/110 Kč PREMIÉRA Ticho před bouří USA, thriller, 109 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Úniková hra USA, thriller,

Více

ČTVRTEK 1. listopadu. PÁTEK 2. listopadu

ČTVRTEK 1. listopadu. PÁTEK 2. listopadu ČTVRTEK 1. listopadu PREMIÉRA THE PERFECT KISS USA, komedie, 83 min, dabing. Vstupné: 110 Kč PREMIÉRA BOHEMIAN RHAPSODY USA/VB, životopisný, 134 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné: 130 Kč PÁTEK

Více

Kino Květen Teplice - program září

Kino Květen Teplice - program září Kino Květen Teplice - program září 01.09. Machři 2 Komedie USA/2013/101min Poté, co se Lenny (Adam Sandler) se svou rodinou přestěhoval zpátky do svého rodného města, aby byl ve společnosti svých kamarádů

Více

Metoda digitalizace DRA

Metoda digitalizace DRA Kino Lucerna 1. října 2015 Prezentace a česká premiéra filmu Kamenný most restaurovaného Metodou DRA prof. MgA. Jaromír Šofr prof. MgA. Marek Jícha Anna Kopecká, programová ředitelka festivalu Kamera OKO

Více

Nejvyšší soud. Každé úterý a čtvrtek ve 20.20 / scripted reality / vlastní tvorba

Nejvyšší soud. Každé úterý a čtvrtek ve 20.20 / scripted reality / vlastní tvorba Nejvyšší soud Každé úterý a čtvrtek ve 20.20 / scripted reality / vlastní tvorba Vleklé spory, nekonečné tahanice a věčné nesváry. To vše může provázet člověka, když se odvolává od soudu k soudu. Konečné

Více

Filmový 3D projekt Steva Lichtaga a Michaela Rutzena.

Filmový 3D projekt Steva Lichtaga a Michaela Rutzena. Filmový 3D projekt Steva Lichtaga a Michaela Rutzena. - Uplynulo již pár let, co americká stanice NBC uvedla v hlavním vysílacím čase jako první na světě filmový dokument, kdy se člověk setkal s Velkým

Více

KINO. Divadlo A. Dvořáka Příbram PROSINEC HOBIT: NEOČEKÁVANÁ CESTA

KINO. Divadlo A. Dvořáka Příbram PROSINEC HOBIT: NEOČEKÁVANÁ CESTA pros 2012_kino_Sestava 1 12.11.2012 22:50 Stránka 1 Divadlo A. Dvořáka Příbram Legionářů 400 261 01 Příbram 7 tel.: 318 625 691, 326 531 504, 326 531 250 www.divadlopribram.eu www.kinopribram.eu www.vstupenky.pb.cz

Více