Školní rok 2013/2014 Ročník 11 Číslo 2 ZIMA 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Školní rok 2013/2014 Ročník 11 Číslo 2 ZIMA 2014"

Transkript

1 Základní škola Karlovy Vary, Konečná 25, příspěvková organizace Školní rok 2013/2014 Ročník 11 Číslo 2 ZIMA 2014 Z obsahu:

2 OBSAH Slovo redakce 2 Ohlasy čtenářů Kočka Míňa 2 Redakce se představuje 3 Co je u nás nového 4 Okénko do školní družiny 5 Z vaší hlavičky 6 Téma čísla: 22. ZOH v Soči 7 Ahoj, jsem olympijský maskot 8 Brusle, koňky, samochod 9 Obrázkový slovník 10 To mi hlava nebere 12 Znáte nejhezčí českou reprezentantku v biatlonu? 13 Naši medailisté 13 Zábavné kratochvíle Čtyřmi směry tam a sem 14 Tajemný nález - fotokomiks 15 Zeměpisní hádanky - S hlavou v oblacích 16 Zahrajte si s námi 17 Příběh mojí rodiny 18 I velcí byli malí 19 Příběhy bezpráví z místa, kde žijeme 19 Omalovánky 20 Vítáme vás u dalšího čísla školního časopisu Myš? - Maž! Toto číslo jsme původně chtěli věnovat tématu Bylo - nebylo, ale protože únor se nesl ve znamení Zimních olympijských her, zaměřili jsme se v tomto čísle na ně. A nejen na ně Těšit se můžete třeba na zeměpisné hádanky i zábavné kratochvíle se čtyřsměrkou. A protože zima letos vůbec nebyla zimní, zkuste se zamyslet nad tím, kde se asi paní Zima toulala? Vaše nejzdařilejší obrázky a nápady na schovky paní Zimy rádi otiskneme. Vaše redakce Myš? Maž! Ročník: 11 Číslo 2 zima 2014 Redaktoři: Adéla Bronišová Martina Kvardová Aneta Prokopová Šárka Švejdarová Matěj Vajnar Josef Marvan David Buchtel a Mgr. Štěpánka Šťastná casopis.konecna@seznam.cz Fotografie: Není-li uvedeno jinak, archiv školy. Webové stránky školy: zskonecna.webnode.cz Vydáno: v počtu 80 ks V minulém čísle jsme se ptali na vaše domácí mazlíčky. Bára Trefná z 5. B nám napsala o své kočičce: Můj mazlíček je kočka Míňa. Když si chce hrát, čeká, až někam půjdu a pak na mě skočí. Když je rozdováděná a z hraní kousne, naučili jsme ji, že ukážeme ukazováček a Míňa se bojí. Míňa je jinak hodná a je to miláček rodiny.

3 NA KUS ŘEČI REDAKCE SE PŘEDSTAVUJE Několikrát do roka pro vás připravují školní časopis. Vybírají témata, píší články a malují obrázky. Zapojují se do dění ve škole, aby o tom potom mohli psát Znáte je? Většina z vás asi moc ne, i když je potkáváte na chodbách školy i ve školní jídelně Tak prosím, seznamte se! AHOJ!!!! Jmenuji se Aneta Prokopová. Je mi 12 let, chodím do 6. třídy. Věnuji se ježdění na koni. Ahoj, jmenuji se Šárka. Je mi 11 let a chodím do 6.A. Ráda sportuji, hlavně plavu. Ahoj! Já se jmenuji David a je mi jedenáct let, mám rád počítače a morčata a chodím do šesté třídy. Ahoj, já jsem Martina a je mi 11 let. Ráda jezdím na koních. U koní jsem 4 roky. Chodím do 6.A. Ahoj, jmenuji se Adéla Bronišová a je mi 12 let. Mám ráda sporty, obzvlášť atletiku. Moje oblíbené jídlo je kuskus s kuřecím masem a zeleninou. Chodím do 6.A a patřím do informatické skupiny. Ahoj, jmenuji se Pepa, je mi 12 let. Chodím do 6.A. Moc rád čtu náš školní časopis, který připravuji s mými přáteli ze třídy a rád maluji do školního časopisu. Ahoj, já jsem Matěj. Chodím také do šesté třídy a společně s Davidem si vzájemně upravujeme počítač. Já HW, on SW.

4 POD POKLIČKOU CO JE U NÁS NOVÉHO V prosinci se konala tradiční Vánoční spirála s vystoupením v kinosále školy. Děti ze školky přišly znovu hned v lednu, a to na Den otevřených dveří. Výtvarný kroužek poslal své práce do soutěže Příroda kolem nás. Adéla Zachardová ovládla nejen florbal, ale i předmětové soutěže. Z okresního kola dějepisné olympiády si přivezla 3. místo, z olympiády v českém jazyce 2. místo. Hráči i hráčky florbalu různého věku bodovali na mnoha okrskových i vyšších soutěžích. Třeťáci se při plnění úkolu RECYKLOHRANÍ vydali na Cestu kolem světa. Dvouměsíční projekt šesťáků skončil vánoční nadílkou suchého pečiva pro zvířátka v minizoo ve Staré Roli a výrobou ptačích krmítek. Jak jsme slíbili, z prodeje minulého čísla časopisu jsme nakoupili mlsky pro zachráněného kocourka Jerryho. (red)

5 OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Ve školní družině se pořád něco děje. Vybrali jsme pro vás to nejzajímavější KAPŘÍK PRO JEŽÍŠKA Akce Dopis Ježíškovi se stala nedílnou součástí III. oddělení školní družiny. Opět se děti zapojily do soutěže a vyrobily Vánočního kapra, který si v šupinách ukrývá dětská přání Ježíškovi. Kapříka donesly do knihovny a místo pozdravu zazpívaly koledu. MIKULÁŠSKÝ KARNEVAL Že družina není žádná nuda, tak o tom se děti přesvědčily na karnevalu, kde se soutěžilo a tančilo a samozřejmě také vyhrávalo a nadělovalo. Přišel Mikuláš s andělem i čertem, nechyběla bouřlivá diskotéka s kouřovými efekty. Všichni si to společně náramně užili. ČÁRY MÁRY FUK Jedno z úterních odpolední zpestřil pravý kouzelník, který předvedl své čáry máry. Do představení zapojil i děti, které ho odměnily velikánským potleskem. Všechny akce ŠD můžete sledovat na webových stránkách školy v záložce ŠKOLNÍ DRUŽINA (zskonecna.webnode.cz) Školní družina

6 Z VAŠÍ HLAVIČKY VÍTÁME TĚ, JARO! Kde se tu tak rychle vzalo? Zčistajasna je tu jaro! Ještě včera sníh byl všude, Pomalu už slunce pálit bude. Zima končí, jaro je tu, Všude kolem moře květů. Bílá s žlutou jim všem velí, Lákají si k sobě včely. Vítáme tě, jaro, tady, Už spěcháme do zahrady Sluníčko si užívat. Máme po něm všichni hlad! Na jaře slavíme svátky, Kluci s pomlázkami chodí, Zimu nechceme už zpátky, Holky vodu na ně hodí. Anička Pelcová, 7.B BÁSNIČKA O JARU Konečně po zimě krásné jako přišlo, Sluníčko zlatavé ze zimních mráčků vyšlo. Kytičky ze země pomalu vyrůstají, Ptáčkové z teplých krajin přilétají. Probouzí se celá příroda, Všude vládne jarní pohoda. Vesele si vykračuji lesem takhle z jara Mezi stromy větřík s mými vlásky si pohrává. Na jaře je všechno krásné, Motýli vesele poletují, Včelky kytky opylují. Rodí se mláďátka a hlávky vystrkují poupátka. Slunce svítí, voní kvítí. Verča Týnovská, 7.B ZIMA Paní Zima přišla mezi nás, Malí, velcí mají radost zas., Zatáhlo se modré nebe, Co na tom, že trochu zebe. Děti mají zimu rády, Zima zas má ráda nás, Na saních to se navyvádí, A na klouzačce utíká nám čas. Anička Pelcová, 7.B

7 ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY Vytvořeno na Už jsme si dělali naděje, že zimní olympiáda bude v Praze To by bylo super! Ale musíme si počkat. Snad nám bude štěstí přát někdy příště. Letos se olympijské hry konají v ruském městě Soči. Jsou už dvacáté druhé. První se uskutečnily v roce 1924 ve Francii v Chamonix. Kvůli druhé světové válce se v roce 1940 a 1944 olympiáda nekonala. Zimní olympiádu zatím hostilo 11 zemí. Naposledy se zimní olympijské hry konaly ve Vancouveru v Kanadě v roce POČÍTEJ SE MNOU ANEB 22. ZOH V ČÍSLECH Místo konání: Rusko Soči Datum: února 2014 Počet zúčastněných zemí: 88 Počet medailí, které získala ČR: ZOH se budou konat v Jižní Koreji ve městě Pchjongčchang. Zlatá medaile: Eva Samková snowboardcross Martina Sáblíková rychlobruslení 5000m Stříbrná medaile: Martina Sáblíková rychlobruslení 3000m Ondřej Moravec biatlon, stíhací závod Gabriela Soukalová biatlon, závod s hromadným startem Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec biatlon, smíšená štafeta David Buchtel, 6.A Bronzová medaile: Jaroslav Soukup biatlon, sprint Ondřej Moravec biatlon, závod s hromadným startem Zdroj:

8 AHOJ, JSEM OLYMPIJSKÝ MASKOT Každá olympiáda má svého maskota, nejen ta letní. Pojďme společně na náštěvu za těmi zimními Lední medvěd žije za polárním kruhem v iglú, v něm jsou ze sněhu a ledu nejen stěny, ale i všechen nábytek a zařízení. Vychovali ho polárníci, kteří ho také naučili lyžovat, klouzat se po ledě a hrát curling. Nejvíce ho baví sportovní sáňkování a boby. Se svými přáteli lachtany organizuje sáňkařské a bobové soutěže, aby během dlouhých polárních nocí zahnali nudu. Leopard žije na obrovském stromě v horách Kavkazu. Pracuje jako horský záchranář a je výborný snowboardista. Je veselé povahy, nedokáže žít o samotě a miluje tanec. Vyniká velkou odvahou, díky tomu nejednou zachránil obyvatele horských vesniček před lavinou. Zajíc je nejaktivnějším obyvatelem zimního lesa. Učí se v Lesní akademii na samé jedničky, pomáhá mámě v rodinné restauraci "Lesní zahrádka", rád sportuje, tančí a zpívá. Tak co, kterého byste chtěli mít doma mezi plyšáky? Martina Kvadrová, 6.A Zdroj:

9 Michal Březina, zdroj: BRUSLE, KOŇKY, SAMOCHOD. A CO VÁM BY PŘIŠLO VHOD? TROCHA HISTORIE Ve 3. a 4. století př. n. l. se v dnešním Irsku, Švýcarsku, Francii, Německu a dokonce i na našem území usadily kmeny Keltů. Právě ti začali psát historii bruslení. Nejdřív se jezdilo na kostěných bruslích. Potom se začaly používat brusle železné, které umožňovaly rychlý pohyb po ledě. Víte, kde byste našli nejstarší brusle? V budapešťském muzeu a představte si, že jim je neuvěřitelných 2000 let. Nejprve se jim říkalo "skorochod" a potom koňky. Víte proč? Protože přední část brusle vypadala jako koňská hlava. BRUSLENÍ JAKO LIDOVÁ ZÁBAVA Zdroj: Další zprávy o bruslení máme ze 13. st. Jsou to především obrazy slavných holandských malířů, které zachycující oblíbenou lidovou zábavu na zamrzlých kanálech. Na nich můžeme vidět bruslaře v různých pózách. To byly první bruslařské prvky. Železné brusle se dostaly také k nám, ale mohli si je koupit jen bohatí. Chudí lidé pořád bruslili na kostěných bruslích. Počátkem roku 1610 na dvoře Rudolfa II. uspořádali velký karneval na ledě. Bruslení se rychle šířilo i do jiných zemí. J. A. Komenský řadí bruslení spolu s plaváním mezi nejnebezpečnější sporty. V 18. st. v Nizozemí začali s pořádáním prvních závodů na zamrzlých průplavech, kterých bylo v této zemi nespočet. Závody byly velmi náročné a kdo chtěl získat hlavní cenu, musel nejméně 50x zvítězit. Za vlády francouzského krále Ludvíka XVI. se bruslilo i v Paříži a na zamrzlých jezírkách. A co vy zkoušeli jste někdy bruslit na zamrzlém rybníku? Martina Kvardová, 6.A

10 OBRÁZKOVÝ SLOVNÍČEK XXII. ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY Sestavila Adéla Bronišová, 6.A SOČI 2014 Alpské lyžování Alpine skiing Ski alpin Горные лыжи Krasobruslení Figure skating Eiskunstlauf Фигурное катание Lední hokej Ice Hockey Eishockey Хоккей Biatlon Biathlon Biathlon Биатлон Rychlobruslení Spead skating Eisschnelllauf Скороснотй бег на коньках Severská kombinace Nordic combined Nordisch Kombination Лыжное двоеборье Skoky na lyžích Ski jumps Skispringen Прыжки на лыжах с трамплила Boby Bobsled Bob Бобслей Běh na lyžích Cross-country skiing Landlauf Лыжные гонки Saně Sladge Rodeln Скелетон XXII OLYMPIC WINTER GAMES SOCHI 2014

11 XXII ОЛИМПИЙСКИЕ ЗИМНИЕ ИГРЫ СОЧИ 2014 Short track Short track speed skating Шорт-трек Short track Short track speed skating Short track Шорт-трек Curling Curling Curling Керлинг Snowboard Snowboarding Snowboard Сноуборд Akrobatické lyžování Freestyle Skiing Freestyle-Skifahren Фристайл XXII OLYMPISCHEN WINTERSPIELE SOCHI 2014 Zdroj:

12 TO MI HLAVA NEBERE Do celého olympijského areálu se vložilo mnoho peněz, možná nejvíc za celou dobu trvání olympijských her. Ale i přesto nás mnoho věcí stále překvapuje. Například toalety a pokoje sportovců. Na záchodě můžete mít dokonce i obecenstvo (porotu), ale nemá smysl si nosit rybářské náčiní, protože v záchodě ulovíte leda tak Ale olympijské hry odnesla i toulavá zvěř. Kvůli obavám pořadatelů byli zabiti toulaví psi, aby se nepletli ve městě, a pak byli odhozeni na smetiště. Foto: Ještě k tomu si hosté i sportovci stěžují na hrozné vybavení pokojů. Chybí závěsy na oknech i ve sprchách. Voda buď neteče, a když už, tak žlutá. Majitelé hotelů nedoporučují vodu ani na sprchování (zdravotně závadná), natož na pití. A světla padají ze stropů, boří se tenké zdi Kdybyste soutěžili na zimní olympiádě, líbilo by se vám vybavení pokojů a WC? Asi známe vaši odpověď Foto: Politicana.ru Hanka Linhartová a Adéla Kvardová z 8.A

13 ZNÁTE NEJHEZČÍ ČESKOU REPREZETANTKU V BIATLONU? Je to Gabriela Soukalová, která pochází ze sportovní rodiny. Její matka získala stříbrnou medaili na zimních olympijských hrách v Sarajevu v roce Gabriela vystudovala vyšší umělecko-průmyslovou školu v Jablonci nad Nisou. I když někdo říká něco jiného, myslím si, že ona je stejně nejhezčí. Eva Samková je odvážná olympionička ve snowboardcrossu. Na zimních olympijských hrách v Soči nám vybojovala první zlatou medaili. Jela perfektně, ani jednou nespadla a vždy než dojela do cíle, měla velký náskok. To je Eva Samková. Adéla Bronišová, 6.A NAŠI MEDAILISTÉ KDO JE KDO? POZNÁTE JE? Zdroj:

14 ZÁBAVNÉ KRATOCHVÍLE ČTYŘMI SMĚRY TAM A SEM Vyhledej slova, která máš namalovaná na obrázcích. Vyškrtej je a ze zbylých písmen poskládej dvě slova. Ale pozor, musí mít souvislost s OLYMPIÁDOU TAJENKA: Připravila Martina Kvardová, 6.A

15 FOTOKOMIKS HRÁTKY S FOTOHRÁTKY Od září si na naší škole opět mohou přijít na své všichni ti, které baví dívat se na svět hledáčkem fotoaparátu. Na FOTOHRÁTKÁCH se děti schází vždy v pondělí jednou za čtrnáct dní. V praxi si zkouší fotit nejrůznější témata. Co je hodně baví, je úprava fotek. A protože možnosti jsou veliké, připravili si pro vás malí fotografové fotopříběh. Sami si ho vymysleli, nafotili a také doplnili texty. Námět: Adam Provázek a Kuba Randuška Text: Aneta Prokopová TAJEMNÝ NÁLEZ Napadá vás pokračování příběhu? Pište na casopis.konecna@seznam.cz Pokračování příště

16 ZEMĚPISNÉ HÁDANKY S HLAVOU V OBLACÍCH Jsou to: Vypadá to jako bazén na kopci, ale víte, co je to doopravdy? Je to veliká přečerpávací vodní elektrárna. V roce 2005 se tato elektrárna umístila mezi 7 největšími divy České republiky. K horní nádrži se dostanete lanovkou, od ní ale musíte přinejmenším 2 km po svých. Rozhodně to ale stojí za to. Víte, kde toto moře na kopci najdete? Nápověda: Přečerpávací vodní elektrárna, Morava, od horní nádrže je vidět nejvyšší vrchol jednoho z našich pohoří Martina Kvardová, 6.A

17 ZAHRAJTE SI S NÁMI PRO JAKOU ODMĚNU SI JEDE LYŽAŘKA? LÁMEJTE SI HLAVIČKY, VYLUŠTĚTE PŘESMYČKY Zkuste si vyluštit přesmyčky k olympijský sportům tak, aby se vám z toho nezamotala hlava Adéla Bronišová KYSOK AN YCHLŽÍ DÍLNE JHKOE Řešení: skoky na lyžích, lední hokej, snowboard, biatlon, krasobruslení, boby, akrobatické lyžování, curling Nakreslila Šárka Švejdarová, 6.A WSBAONDRO NBALITO LOESÍKBRANSUR BYOB KOTCÉARBIK YNŽÍNOÁL ICGRNUL

18 PROJEKTY Napadlo vás někdy, jaké to asi měli vaši rodiče, když chodili do školy? A jak potom trávili volný čas? S čím si hráli, když nebyly počítače? A jak byli ve spojení se světem, když neexistoval Facebook?!? Nejen na tyto otázky budou hledat odpovědi žáci z 5. A. Společně jsme totiž vstoupili do projektu společnosti Člověk v tísni Příběh mojí rodiny. NENÍ RODOKMEN JAKO RODOKMEN Všechno jsme začali povídáním o rodině a o našich předcích. Děti se vyptávaly rodičů, rozjely se za prarodiči a zajímalo je vše, co se dalo zapsat do rodinného stromu. Na hodině pracovních činností jsme si začali tvořit strom rodokmen. V úterý přijela lektorka Tereza z Prahy a děti si ve 4 hodinách užily interaktivní workshop. Podívaly se na film Babička Lien, zamyslely se nad stářím a vztahem dětí k prarodičům a potom už se pustily do mnoha úkolů, které pro ně měla Tereza připravené. NAŠI? TO JE KLOKAN Zamysleli jste se někdy nad tím, jak se vaši blízcí chovají, co dělají a komu nebo čemu by tím mohli být podobní? Ne nadarmo se říká: Je pilná jako včelka. Tak proč třeba maminku nenakreslit zrovna tak? Ale co tu dělá ten klokan?!? Chvíli jsme nechápali, ale vysvětlení bylo vlastně strašně jednoduché: Naši jako klokan? A proč ne, vždyť mě pořád někam vozí a převážejí. Jako ten klokan, co nosí mládě ve vaku na břiše A měl pravdu. Stejně jako všichni ostatní, kteří o svých blízkých moc pěkně povídali. Štěpánka Šťastná

19 I VELCÍ BYLI MALÍ... Cílem projektu Příběh mojí rodiny je prohloubit vztah mezi dětmi, rodiči, prarodiči a školou. Děti si se svými blízkými vyprávějí příběhy a prohlížejí si rodinná alba. No, že ne! ozývá se dost často, když najdou staré fotky a nevěří, že i maminka jako malá lezla po stromech a táta běhal na hřišti za míčem. A co potom babička s dědou! Často se stává, že vaše fotka z dětství je nápadně podobná maminčiné. A potom nastává otázka: Kdo je kdo? Prohlédněte si tyto dvě fotky a pokuste se uhádnout, kteří naši učitelé na nich jsou? PŘÍBĚHY BEZPRÁVÍ Z MÍSTA, KDE ŽIJEME... To je projekt, do kterého se v rámci dějepisu v lednu zapojila 9.A. Nelly Davidová, Kristýna Gvoždíková, Táňa Ivanova, Sofie Bedoeva, Tereza Pavlišová a Veronika Koldinská budou zpracovávat příběhy lidí, do jejichž životů zasáhl komunistický režim. Na konci školního roku budou příběhy prezentovány v Praze před ostatními školami, které jsou do projektu zapojené. V únoru se uskutečnil první rozhovor s manžely Humlovými. Působili velmi otevřeně a mile, ale v obličeji byly přece jen vidět pozůstatky té nepředstavitelné hrůzy. Po hodině vyprávění jsem toho měla, tak říkajíc, plné kecky. Netušila jsem, co všechno se v padesátých letech dělo. Přesto se ale těším na další setkání a další poodhalení roušky smutného tajemství Jáchymovského pekla a komunismu samotného. Nelly Davidová, 9.A Chcete-li se dozvědět, proč byl pan Jaroslav odsouzen k mnoha letům vězení a co bylo Jáchymovské peklo, sledujte webové stránky školy, záložku PROJEKTY, kde vždy najdete aktuální informace o průběhu obou projektů. Najdete-li ve skříni, na půdě nebo ve sklepě po rodičích, prarodičích či praprarodičích staré hračky, nejrůznější hry, oblíbené knížky nebo staré fotky či jiné předměty, ozvěte se paní učitelce Šťastné, kabinet dějepisu, 2.p. Děkujeme!

20 OMALOVÁNKY Nakreslila Verunka Vaculíková z 8.A

OBSAH Top ČT CELKEM Top ČT Ceremoniály, české medaile. České medaile - grafy podílu na publiku ...6

OBSAH Top ČT CELKEM Top ČT Ceremoniály, české medaile. České medaile - grafy podílu na publiku ...6 OBSAH Shrnutí...1 Top ČT CELKEM Top Ceremoniály, české medaile České medaile - grafy podílu na publiku České medaile - grafy podílu na publiku...2...4...5...6...7 Zdroj: ATO - MEDIARESEARCH ZOH v Sochi

Více

Zimní olympijské hry Soči 2014 na NOVA Sport a VOYO

Zimní olympijské hry Soči 2014 na NOVA Sport a VOYO Zimní olympijské hry Soči 2014 na NOVA a VOYO Vůbec poprvé v historii nabídne stanice NOVA a VOYO přímé přenosy z nejprestižnější sportovní akce, olympijských her. Televizní diváci se dočkají sedmnácti

Více

ZOH SOČI ČT SPORT. XXII. zimní olympijské hry 2014 Soči programové schéma ČT SPORT

ZOH SOČI ČT SPORT. XXII. zimní olympijské hry 2014 Soči programové schéma ČT SPORT ČT SPORT XXII. zimní olympijské hry 2014 Soči programové schéma ČT SPORT ZOH SOČI DATUM ČAS DISCIPLÍNA AKCE ČT 6. 2. 2014 15:00 JÍZDA V BOULÍCH kvalifikace 15:45 SNOWBOARDING, KVALIFIKACE SLOPESTYLE 16:30

Více

Podmínky pro pobyt a sportovní vystoupení Českého olympijského týmu v Soči 2014

Podmínky pro pobyt a sportovní vystoupení Českého olympijského týmu v Soči 2014 Podmínky pro pobyt a sportovní vystoupení Českého olympijského týmu v Soči 2014 PhDr. Martin Doktor Sportovní ředitel ČOV Šéf mise ČOT ZOH SOCHI 2014 XXII. ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY SOČI 2014 7. 23. února 2014

Více

Zimní olympijské hry Vancouver 2010 v České televizi

Zimní olympijské hry Vancouver 2010 v České televizi Zimní olympijské hry Vancouver 2010 v České televizi (časy vysílání přímých přenosů a záznamů jsou orientační a mohou být aktuálně měněny) PÁTEK 12.2. 2010 DEN 1 SO 13.2. 2010 2:00 STUDIO SO 13.2. 2010

Více

ZOH PYEONGCHANG S l e d o v a n o s t h e r. Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, GemiusStream

ZOH PYEONGCHANG S l e d o v a n o s t h e r. Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, GemiusStream ZOH PYEONGCHANG 2018 S l e d o v a n o s t h e r Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, GemiusStream Průměrný podíl na publiku (celý den) V p r ů b ě h u k o n á n í Z O H 2 0 1 8 ( 9. 2 5. 2. 2 0 1 8 ) Nova 2

Více

Program OH v Soči - pátek 7. února 2014. Program OH v Soči - sobota 8. února 2014

Program OH v Soči - pátek 7. února 2014. Program OH v Soči - sobota 8. února 2014 Object 1 Program OH v Soči - pátek 7. února 2014 17:00 Slavnostní zahajovací ceremoniál na olympijském stadionu Fisht čas je již přepočítaný na středoevropský (SEČ), tento den neprobíhají žádné sportovní

Více

OH 2018 PCHJONGČCHANG

OH 2018 PCHJONGČCHANG OH 2018 PCHJONGČCHANG (zdroj : https://www.sport.cz/zoh/#kalendar) 4.2.2018) PÁTEK 9.2. 0:35 Curling Turnaj smíšených dvojic dopolední program 9.2. 2:00 Akrobatické lyžování Jízda v boulích kvalifikace

Více

Důležité nebyly jen výkony sportovců. Hry spojovaly všechny Řeky, kteří byli jinak rozděleni do mnoha kmenů. V období, kdy se konaly Antické

Důležité nebyly jen výkony sportovců. Hry spojovaly všechny Řeky, kteří byli jinak rozděleni do mnoha kmenů. V období, kdy se konaly Antické 1 PŮVOD OLYMPIJSKÝCH HER mají svůj původ v Antických olympijských hrách, které se pořádaly od 8. stol. př. n. l. do přelomu 4. a 5. stol. n. l. každé čtyři roky v řecké Olympii. Důležité nebyly jen výkony

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1. 07/1. 4. 00/21.2712 Šablona: VY_32_INOVACE_3_42_Čj Ročník: 3., 4. a 5. Datum vytvoření: 11. 2. 2013 Datum ověření ve výuce: 4.

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Přehled známek a razítek vydaných k XXI. ZOH 2010 ve Vancouveru

Přehled známek a razítek vydaných k XXI. ZOH 2010 ve Vancouveru Přehled známek a razítek vydaných k XXI. ZOH 2010 ve Vancouveru 1. Andorra (Fr.) 25.1.2010, 1 zn. 0,85 - alpské lyžování 2. Austrálie 25.2.2010, 1 zn. 55c - Torah Brightová, zlato - snowboard, U-rampa,

Více

ZOH ve VANCOUVERU 2010 na obrazovkách ČT

ZOH ve VANCOUVERU 2010 na obrazovkách ČT ZOH ve VANCOUVERU 2010 na obrazovkách ČT Ve dnech 12.2. 28.2.2010 se v kanadském Vancouveru konaly XXI. Zimní olympijské hry. Česká televize nabídla svým divákům kompletní vysílací servis na programech

Více

XXII. zimní olympijské hry 2014 Soči programové schéma ČT 2 LEDNÍ HOKEJ ŽEN, SKUPINA A, 2 TŘETINY

XXII. zimní olympijské hry 2014 Soči programové schéma ČT 2 LEDNÍ HOKEJ ŽEN, SKUPINA A, 2 TŘETINY ČT 2 II. zimní olympijské hry 2014 Soči programové schéma ČT 2 ZOH SOČI DATUM ČAS DISCIPLÍNA AKCE SO 8. 2. 2014 STUDIO LETNÁ UVÁDĚJÍ DARINA VYMĚTALÍKOVÁ + TOMÁŠ JÍLEK 9:00 11:30 LEDNÍ HOKEJ ŽEN, SKUPINA

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

ZŠ a MŠ Lipová. Přípravka pro předškoláky: strana 1. okres Prostějov, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Lipová. Přípravka pro předškoláky: strana 1. okres Prostějov, příspěvková organizace strana 1 Přípravka pro předškoláky: Přípravka pro předškoláky v lipovské základní škole letos proběhla třikrát, naposled 10. 5. 2016. Předškoláci procvičili grafomotoriku, matematické i jazykové dovednosti,

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

XXII. ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY ( )

XXII. ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY ( ) XXII. ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY (7. 2. 23. 2. 2014) 1 ZOH 2014 Základní informace XXII. zimní olympijské hry se budou konat v ruském Soči. Největší zimní sportovní svátek světa začíná v pátek 7.2.2014 slavnostním

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem úterý 25. 12. 1. svátek vánoční 10:00 10:45 Rozcvička Ranní protažení celého těla Tělocvična s Mamutíkem 11:00 12:30 Andělíček strážníček Tvoříme závěsné třpytivé andělíčky Dětský svět z papíru a vaty

Více

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Mateřská škola Oáza v Praze 12 Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Název: Zvídálkovo putování Naše motto: JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA Jaro chystá radovánky, pro naše kluky i holky Léto sluncem

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní Úkoly předškoláčka, jsou pro nás hračka.. Než půjdu do školy -" minimum předškoláka". Vyzkoušejte si Předškoláci převzato www.predskolaci.cz Písničky a říkanky ze školky Další říkadla, popěvky... na doma

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer

My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer Ahoj, holky a kluci, ano, je to tak, v letošním roce slavím své desáté narozeniny.

Více

OLYMPIÁDA NA KARLOVĚ

OLYMPIÁDA NA KARLOVĚ školní časopis ZŠ A MŠ BENEŠOV NA KARLOVĚ 6/ 2018 OLYMPIÁDA NA KARLOVĚ ÚNOR 2018 OLYMPIÁDA Jako každý rok, tak i letos se na karlovské škole konala zimní olympiáda. Umocněná ještě tou pravou zimní olympiádou

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

Vyhodnocení partnerství mezi ČOT a sponzory Vancouver 2010. Březen 2010

Vyhodnocení partnerství mezi ČOT a sponzory Vancouver 2010. Březen 2010 Vyhodnocení partnerství mezi ČOT a sponzory Vancouver 2010 Březen 2010 Cíl a design výzkumu Cíl a design výzkumu Parametry dotazování Sběr dat: 12.-18.03.2010 Vzorek 1 016 lidí ve věku 15-65 let se vztahem

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0.

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0. 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková (5. A) Eliška Čílová (5. A) Simona Fojtová (5. A) Kristýna Kunová

Více

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla:

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla: !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Je zde další číslo našeho oblíbeného časopisu GA-MA-JA a s ní další pořádná porce článků, které pro vás vytvořil tým mladých Ga-ma-jáků. Jak možná víte, nedávno

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018 TISKOVÁ ZPRÁVA 21. 12. 2018 slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018 SPORTOVEC ROKU 2018 PRAHA 21. prosince 2018 - Slavnostní vyhlášení výsledků novinářské ankety

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA V Liberci 25. 4.2008

TISKOVÁ ZPRÁVA V Liberci 25. 4.2008 TISKOVÁ ZPRÁVA V Liberci 25. 4.2008 Logo 10. EYOWF 2011 putuje k odsouhlasení k Evropskému olympijskému výboru Náměstek hejtmana Petr Doležal dnes předal ceny vítězkám soutěže o návrh loga 10. Evropského

Více

Časopis žáků ZŠ a MŠ Cejle

Časopis žáků ZŠ a MŠ Cejle Časopis žáků ZŠ a MŠ Cejle Vydání 2. / únor 2016 Úvodem Milé čtenářky a milí čtenáři našeho školního časopisu Cejláček, na svět přišlo již druhé vydání, jehož autory jsou žáci školy. Najdete v něm řadu

Více

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá.

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. Búřil Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. U našeho krbíčku tam kde máme spoustu čajíčku. Langrová Fičí fouká fujavice, V lednu půjdu

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník Přestavlcká JEDNIČKA Občasník Úvodník Vážení a milí čtenáři, jsme moc rádi za kladné ohlasy na naše první číslo Jedničky. Zejména Vás zaujala rubrika Tajemný kout. Jedna teta kuchařka dokonce nelenila

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

PŘEHLED ZNÁMEK A RAZÍTEK ZOH 2018 Pokračování ze strany 14

PŘEHLED ZNÁMEK A RAZÍTEK ZOH 2018 Pokračování ze strany 14 PŘEHLED ZNÁMEK A RAZÍTEK ZOH 2018 Pokračování ze strany 14 LICHTENŠTEJNSKO 13.11.2017, 2 zn. Mi 1884-5, námět (nominál) - běh na lyžích (170 Ct - Švýcarský centim), sjezdové lyžování (200 Ct), tištěno

Více

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou Ročník: 2 číslo: 2 podzim 2016 Ahoj, jak jste si všimli, je tu zase úplně nová etapa našeho školního časopisu Lodička. Musím jen říci, že se toho dost změnilo a budete se setkávat s úplně novými redaktory.

Více

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ROK V PŘÍRODĚ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZŠ A MŠ BEZ HRANIC Dokážu to!

Více

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ Bělostná pokrývka krajinu tiše zahalila, nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Všechna srdce se vánoční náladou naplnila Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ LYŽAŘSKÝ KURZ 24. 28. 1. 2011

Více

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A Úvodní slovo Autor: Eliška Horáková 7.A Milé čtenářky a milí čtenáři, tento školní časopis jsme napsali proto, abyste se trochu pobavili a přitom se dozvěděli něco zajímavého. A co vše se v časopisu můžete

Více

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU?

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? 8.3. bowling v Ústí nad Orlicí projekt Kniha je náš kamarád, každý z nás ji má moc rád 15.3. návštěva knihovny v Kostelci nad Orlicí 18.3. Matematický klokan pro 2. 5. Ročník

Více

Passion. Connected. Pchjongčchang 2018 nabídka zájezdů. IBTravel s.r.o. Ubytování

Passion. Connected. Pchjongčchang 2018 nabídka zájezdů. IBTravel s.r.o. Ubytování Pchjongčchang 2018 nabídka zájezdů Zimní Olympijské hry v roce 2018 uspořádá korejský Pchjongčchang v termínu 9.-25.2.2018. Česká republika bude v Koreji obhajovat rekordních 8 medailí z ruského Soči.

Více

Rok 2013/2014 MŠ Brno, Brechtova 6. Brechtík. Obrázek 1 nakreslila Eliška Burešová

Rok 2013/2014 MŠ Brno, Brechtova 6. Brechtík. Obrázek 1 nakreslila Eliška Burešová Číslo: 6 Listopad Rok 2013/2014 MŠ Brno, Brechtova 6 Brechtík Obrázek 1 nakreslila Eliška Burešová Vážení rodiče, držíte v rukou nové vydání školního časopisu, který je určen Vám i Vašim dětem. Tento časopis

Více

Iveta Pončáková, Eva Chudomelová

Iveta Pončáková, Eva Chudomelová Iveta Pončáková, Eva Chudomelová Publikace vznikla díky podpoře Magistrátu hlavního města Prahy. Autorky čítanky: Mgr. Iveta Pončáková, PaedDr. Eva Chudomelová Ilustrace: Jiří Moravec Závěrečná kompletace:

Více

XXII. ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY obchodní nabídka

XXII. ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY obchodní nabídka XXII. ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 7. 2. 23. 2. 2014 obchodní nabídka 1 Sochi 2014 Základní informace XXII. zimní olympijské hry se budou konat v ruském Soči. Největší zimní sportovní svátek světa začíná v pátek

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě Hodiny čtení ve 4. třídě nejsou jen tréninkem a zdokonalováním se v technice čtení. Většina dětí už je výbornými čtenáři, jejich přednes je velmi kvalitní. A že si pamatujeme,

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch.

Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch. Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch. Zdeněk Baudyš Březen 1t - Příchod jara - Spirály Namaluj

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, o. p. s. se na základě svých odborných

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

Sportovní program Olympijský festival Ostrava 2018

Sportovní program Olympijský festival Ostrava 2018 Sportovní program Olympijský festival Ostrava 2018 Zimní olympijské sporty Ostrava město Snowboard a freestyle Areál OF Snowpark SLČR Martin Černík Freestyle a snowboard - exhibice a výuka Běžecké lyžování

Více

Zpravodaj města Cvikova březen 2019 ODBOR KULTURY VYSOKÁ HRA FOTOGRAFIE Z AKCÍ MĚSTA Mistrně sehraný tým povodníků se snaží o velkolepý podvod, který jim už několikrát vyšel. Točí se tu velké peníze,velké

Více

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI Neděle, 08 Únor 2009 20:12 Aktualizováno Sobota, 14 Říjen 2017 18:51 ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI Mateřská škola Pionýrská se od nového školního roku 2017/2018 snaží do svých vzdělávacích

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM 13. 2. 2017 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA Již roky jsem snila o tom, setkat se s neuvěřitelnou hvězdou českého sportu Martinou Sáblíkovou, (která se nejspíš s rychlobruslařskými

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÁ ŠKOLA NOVÁ VES Je zpracován v souladu s Rámcovým programem pro předškolní vzdělávání. Každé podtéma TVP rozvíjí všech pět oblastí předškolního vzdělávání: biologickou,

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna Praha 8 www.gtmskola.cz Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Reminiscence technika práce se starými lidmi s využitím vzpomínek účelem

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne!

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Sylabus 1.stupeň 2.třída Lekce 1 Co je to? Kolik to stojí? Jak se jmenujete? Jmenuju se.. Poslech CD 01 Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Zájmena

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary 1. Identifikační údaje Oficiální název : Školní vzdělávací program pro

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

Sopka Číslo 2 Zima 2016/2017

Sopka Číslo 2 Zima 2016/2017 1 2 Vážení čtenáři a příznivci naší školy Právě v rukou držíte zimní číslo našeho školního časopisu, ve kterém bychom Vám chtěli ukázat alespoň zlomek toho, co se ve škole děje. Všechny informace naleznete

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Redakce se představuje Krčíňoviny poprvé vyšly v roce 2005. Od té doby se začala pravidelně scházet redakce Krčíňovin a prvním úkolem bylo najít

Více

Akce školy 2017/2018

Akce školy 2017/2018 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více