IBM Tivoli Monitoring pro Virtuální prostředí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "IBM Tivoli Monitoring pro Virtuální prostředí"

Transkript

1 IBM Tivoli Monitoring pro Virtuální prostředí Virtuální infrastruktura je dnes samozřejmostí a investicemi do ní získáváte stále větší užitnou hodnotu všech vašich dostupných prostředků. Společnosti se dnes mezi sebou předhání v nabízení IT služeb a zároveň se také snaží snížit náklady na jejich poskytování. Virtualizace je klíčem ke snížení nákladů na infrastrukturu díky lepšímu využití serverů a vysoké škálovatelnosti. I když virtualizace může přinést výrazné úspory v důsledku snížení režijních nákladů na infrastrukturu, neřeší jednu z největších nákladových položek, kterou je práce na správě tohoto prostředí, která může vytvářet až 40% z celkových nákladů. Pokud se tato situace nijak neřeší, mohou náklady na správu negovat úspory realizované virtualizací. Specifické problémy týkající se správy virtuálního prostředí jsou: Řešení kapacity a plánování, řízení virtuálních serverů, proaktivní identifikace při dosažení kritických hodnot nebo identifikace možností o další rozšíření infrastruktury. Včasné nalezení a určení výkonnostních problémů v prostředí serverů a úložišť. Přesná odhalení výkonových problémů v dynamickém virtualizovaném prostředí včetně detekce změn vlivem výkyvu od normálního chování. Vyjasnění vztahů mezi fyzickými a virtuálními prostředky při odhalování výkonnostních problémů a určení správného hardwaru. Jednoduché fyzické kapacitní plánování a inteligentní rozmístění zátěže. Vyhýbání se chybám při společném umístění, které by mohlo snížit dostupnost služeb za účelem konsolidace. IBM Tivoli Monitoring pro virtuální prostředí (ITM for Virtual Environment, ITM for VE) je určen k řešení konkrétních problémů nastíněných výše. Kapacitní plánování a sledování infrastruktury je životně důležité pro optimalizaci virtuálních prostředí, tj. zlepšení využití a rozhodování o umístění zátěže. Předpovědi upozorňují na zdroje, kterým svým trendem mohou brzy vyčerpat své kapacity. Kromě toho mohou být použity pro upozornění na kritický stav zdrojů před tím, než dojde k ovlivnění služeb, které využívají koncoví uživatelé.

2 Pro zákazníky s praxí v oblasti virtualizace urychluje jejich postoj a směr k plnohodnotnému nasazení privátního Cloudu. ITM pro virtuální prostředí poskytuje integraci s dalšími doplňkovými nástroji Tivoli, které pomohou zobrazit IT infrastrukturu z hlediska poskytovaných služeb. Díky integraci s nástroji jako je IBM Director, Tivoli Storage Productivity Center a Tivoli Application Dependency and Discovery Manager (TADDM), mohou mít zákazníci i větší přehled o fyzických komponentách, které jsou částí jejich virtuální popřípadě cloudové infrastruktury. Spojením s produkty jako je Tivoli Business Service Manager si zákazníci mohou zajistit, aby bylo jejich virtualizované prostředí prohlíženo v kontextu podnikových aplikací a služeb. Jinými slovy dojde k provázání monitoringu virtuálního prostředí s běžícími aplikacemi na nich. Zákazník poté okamžitě vidí, že při ztrátě tohoto virtuálního serveru dojde k výpadku této aplikace či služby. Ať už zákazník právě začíná s virtualizací nebo řídí vyspělé virtualizované prostředí, Tivoli Monitoring mu poskytne nástroje k zajištění zdraví, výkonu a kapacity tohoto prostředí a zároveň maximalizuje jeho úspory nákladů v IT. Mezi výhody řešení patří: Snížení množství hardwaru a s ním i související náklady na energii či softwarové licence čímž se zlepšuje využití stávajících prostředků. Snížení nákladů vynaložených na vytváření manuálních analýz a plánů díky technologii systému IBM Cognos a jeho what-if analýze. Zvýšení stability služeb pomocí aktivního upozornění na problémy, které vycházejí z automatického sledování trendů vytížení hardwaru. Urychlení řešení problémů přehledným zobrazením všech dostupných údajů na jednom místě. Snížení nákladů na správu používání různých nástrojů pro monitoring. Proaktivní plánování kapacitních požadavků Efektivně vyhodnocovat požadavky na potřebnou kapacitu zdrojů, zajistit vysokou dostupnost a maximalizovat využití zdrojů je pro správné fungování virtuální infrastruktury nezbytné. Plánování kapacit zahrnuje: Správně nastavené prostředky virtuálního serveru virtuálním strojům jsou nejprve přidělené procesory a paměti. Při zjištění skutečného využití prostředků v čase, mohou zákazníci přizpůsobit alokované kapacity tak, aby odpovídaly aktuálním požadavkům virtuálního stroje. Kromě toho mohou zákazníci objevit virtuální stroje, které již nejsou užívány, tudíž mohou být odstraněny, a tím uvolní další prostředky.

3 Předvídání kapacitních požadavků pro virtuální a fyzické servery předcházení výkonnostních problémů souvisejících s kapacitou v sobě zahrnuje zjištění skutečně využitých přidělených prostředků a volných kapacit procesorů, pamětí, síťových a diskových prostředků, datových úložišť a síťových adaptérů. Rozložení zátěže - tato činnost zahrnuje porovnávání využitých a volně dostupných prostředků napříč všemi clustery tak, aby byla zátěž rozložena efektivně. Určení kolik zákazníků nebo virtuálních strojů může být obsluhováno pomocí stávajících prostředků v clusteru. Určení zda je dostatečná kapacita pro přidání dalších virtuálních strojů na server nebo cluster pomocí průměrné alokace prostředků. Analýza rozložení zátěže, minimalizace počtu serverů, licencí a nákladů na energii. Kromě kapacitních reportů, toto řešení nabízí i doporučení, jak rozložit výkon na základě obchodních a technických požadavků. Vyvažuje provozní zatížení napříč clustery nebo minimalizuje spotřebu zdrojů. Mezi klíčové funkce patří: Srovnávací data pro analýzu - SPEC (Standard Performance Evaluation Corporation) data jsou součástí pro what-if analýzy na různých hardwarových platformách. Možnost tvorby vlastních analýz - zákazníci mohou sdružovat virtuální stroje s jinými zdroji aplikačních dat, jako jsou například data z CMDB nebo dalších nástrojů. Modelování vytížení prostředků - tato funkce hodnotí zatížení podle určitých vzorů - stabilní, nárazové - a poskytuje doporučení na základě analýzy historických dat a projekce růstu. Technické a obchodní politiky - rozhraní poskytující zákazníkovi aplikovat vlastní analýzy na základě jejich firemních politik. Příklady zahrnují umístění virtuálních strojů se stejným operačním systémem na jednom fyzickém serveru nebo poskytování rezerv pro kritické úlohy. Výsledky simulací poskytují reporty odpovídající na otázky typu: Kdybych využil prostředky tímto způsobem, jaký by to mělo přínos z hlediska počtu ušetřených serverů?

4 Optimalizovaná doporučení - poskytuje konkrétní doporučení na využití prostředí tak, aby bylo dosaženo co největších výhod. Proaktivní a prediktivní monitorování prostředí pro zajištění výkonu aplikací Dynamické prahové hodnoty: Statické limity jsou přijatelné pro monitorování určitých výkonnostních metrik. Například, vždycky chci být upozorněn, když dojde ke swapování nebo procento čtení je vysoké. Nicméně mnoho výkonnostních statistik nemá přesně stanovené meze. Například je důležité být upozorněn, když je využití hostitelova CPU vyšší než 90%. Ovšem stejně důležité je být upozorněn při jeho snížení pod normální hranici. Tivoli Monitoring poskytuje možnost monitorovat zdroje a upozorňovat na chování, které se liší od normálního stavu. Virtuální prostředí ze své podstaty je dynamické a to je důvod, proč je důležité mít možnost sledování prahových hodnot také dynamicky. Dynamické limity také poskytují zákazníkům pohodlí při upozornění na nestandardní chování. Jak všichni víme, normální chování se může během dne měnit v závislosti na náročnosti aplikace (ve dne je zatížení jiné než v noci). Dynamické limity umožňují aplikovat prahové hodnoty v závislosti na čase - každou hodinu dne je možné nastavit různé hodnoty pro příslušný virtuální stroj. Kromě toho je může uživatel kdykoli měnit. Předvídání trendů Vzhledem ke své dynamické povaze může virtuální prostředí zvyšovat nebo snižovat výkon ve velmi krátké době. Z tohoto důvodu je nezbytné mít dodatečné zdroje v případě, že dojde k překročení kapacity prostředků tak, aby nedošlo k přerušení aplikací. Výkonné analytické funkce, které jsou integrovány v Tivoli Monitringu rozšiřují stávající možnosti o předvídání trendů. Tyto schopnosti zajistí IT kapacitu a výkon tak, aby se předešlo nedostatku zdrojů. Uživatelé mohou být upozorněni 7, 30 anebo 90 dní předem.

5 Pokrytí mnoha virtualizačních platforem Velké procento zákazníků má nasazeno více než jeden hypervisor od různých výrobců ve svých datových centrech, a toto procento bude pravděpodobně růst společně s trendem virtualizace. IBM Tivoli Monitoring pro virtuální prostředí nabízí široké pokrytí hypervisorů od různých výrobců, což pomáhá snižovat náklady na správu. Nemusíte tedy používat na sledování tři různé nástroje, ale vše monitorujete pohodlně z jednoho grafického rozhraní. ITM for VE agenti dokáží sledovat následující virtualizační platformy: Virtual Infrastructure Agent (VI) - vzdálené monitorování výkonu a dostupnosti VMware ESX, ESXi a vcenter Server prostředí. Tento agent byl certifikován ve VMware Ready programu. KVM Agent - tento agent slouží pro vzdálené monitorování virtualizace založené na Linuxovém jádru. Citrix XenServer Agent - vzdálené monitorování pro XenServer pooly, hosty a virtuální stroje včetně upozorňování na vypršení licencí. Tento agent je certifikován společností Citrix. Citrix XenApp Agent agent monitorující XenApp prostředí. Je nasazován na server nebo virtuálí stanici, kte je provozován Citrix XenApp. Citrix XenDesktop Agent - monitoring dostupnosti a výkonnosti virtuálních desktopů Citrix XenDesktop NetApp Storage Agent vzdálené sledování a vizualizace prostředí NetApp a IBM N Series zálohovacích systémů. Tento agent monitoruje DataFabric Manager Server (DFM). Cisco UCS Agent - monitoring dostupnosti a výkonnosti klíčových komponent Cisco UCS prostředí (zahrnující Blade Servery, síťové přepínače a sledování paramatrů prostředí napájení, chlazení atd.) Zákazníci nasazující Cisco UCS prostředí mohou celou infrastrukturu monitorovat, reportovat a plánovat použitím jednoho nástroje. The Network Devices agent - agent monitorující síťová zařízení s použitím protokolu SNMP. Každý z těchto výše uvedených agentů obsahuje osvědčené postupy a odborné rady, předkonfigurované prostředí, archivaci dat a jejich reportování. Kromě toho mohou tito agenti zasílat specifické události do event managementu např. Tivoli Netcool Omnibus. S těmito výkonnými funkcemi můžete efektivně a účinně sledovat kompletní end-to-end pohled na infrastrukturu z jediného grafického rozhraní.

Cloud - jak jej monitorovat, reporty, účtování a fakturace

Cloud - jak jej monitorovat, reporty, účtování a fakturace Cloud - jak jej monitorovat, reporty, účtování a fakturace Ctibor Duda, Client Technical Professional Ctirad Navrátil, Client Technical Professional 1 2011 IBM Corporation Co dělá cloud cloudem Workflow

Více

IBM Cloud computing. Petr Leština Client IT Architect. Jak postavit enterprise cloud na klíč. 2011 IBM Corporation

IBM Cloud computing. Petr Leština Client IT Architect. Jak postavit enterprise cloud na klíč. 2011 IBM Corporation IBM Cloud computing Jak postavit enterprise cloud na klíč Petr Leština Client IT Architect Agenda Úvod Architektura privátního cloudu (IaaS a PaaS) Smart Cabinet pro provoz cloud infrastruktury Závěr Cloud

Více

Přechod na virtuální infrastrukturu

Přechod na virtuální infrastrukturu Přechod na virtuální infrastrukturu Tomáš Halman, ANECT a.s. Virtualizace 4. 3. 2009, Praha Obsah prezentace Virtualizace s VMware Infrastructure (obecné přínosy) Případová studie implementace pro dceřinou

Více

Virtualizace storage infrastruktury

Virtualizace storage infrastruktury Virtualizace storage infrastruktury Ctirad Navrátil C&SI Client Technical Professional ctirad_navratil@cz.ibm.com SVC co v současnosti nabízí (funkční pohled) Caching 100% Virtualizce diskových polí Real-time

Více

Sjednotit, zjednodušit, posílit. posílit. Rackové servery Cisco UCS C-Series. Obchodní přehled

Sjednotit, zjednodušit, posílit. posílit. Rackové servery Cisco UCS C-Series. Obchodní přehled Rackové servery Cisco UCS C-Series Obchodní přehled Sjednotit, Sjednotit, zjednodušit, zjednodušit, posílit posílit AT Computers, 26.10.2010 Tomáš Chott ciscosupport@atcomp.cz UCS C- Series v1.0 2009 Cisco

Více

Praha, 31.3. 2011. Martin Beran

Praha, 31.3. 2011. Martin Beran Datová centra Design studie Praha, 31.3. 2011 Martin Beran martin.beran@simac.cz cz 1 Design studie 2 Implementace virtuálních pracovních stanic na platformě FlexPod + VMWare View 2 Výchozí stav Provozování

Více

Služby datového centra

Služby datového centra Služby datového centra Společnost DataSpring je poskytovatelem služeb ICT infrastruktury a provozu IT řešení, veškeré služby provozuje ve vlastních datových centrech v Praze a v Lužicích u Hodonína. Lužické

Více

Služby datového centra

Služby datového centra Služby datového centra Společnost DataSpring je poskytovatelem služeb ICT infrastruktury a provozu IT řešení, veškeré služby provozuje ve vlastních datových centrech v Praze (Lucerna) a v Lužicích u Hodonína.

Více

Technická specifikace HW pro rok 2012

Technická specifikace HW pro rok 2012 Technická specifikace HW pro rok 2012 Blade šasi 1 ks Položka Hloubka vnitřní Napájení Ventilátory Management LAN konektivita FC konektivita Vzdálená správa rackové min. 14 aktivních pozic pro blade servery.

Více

Pokročilé zálohování a monitoring ve virtuálním prostředí

Pokročilé zálohování a monitoring ve virtuálním prostředí Pokročilé zálohování a monitoring ve virtuálním prostředí Vladimír Jelen Channel Manager CZ, SK, HU +420 777 200 350 vladimir.jelen@veeam.com Veeam Backup & Replication pro VMware a Hyper-V Ochrana dat

Více

IBM Tivoli Storage Manager 6.2 a IBM Tivoli Storage Manager FastBack 6.1.1

IBM Tivoli Storage Manager 6.2 a IBM Tivoli Storage Manager FastBack 6.1.1 IBM Tivoli Storage Manager 6.2 a IBM Tivoli Storage Manager FastBack 6.1.1 Reporting a Monitoring Ondřej Bláha CEE+R CoP Team / Tivoli Storage Team Leader Září 2010 2010 IBM Corporation TSM 6: Reporting

Více

Reporting a Monitoring

Reporting a Monitoring Reporting a Monitoring IBM Tivoli Storage Manager 6.3 a IBM Tivoli Storage Manager FastBack 6.1.5 Ondřej Bláha CEE+R CoP Team / Tivoli Storage Team Leader 2010 IBM Corporation Administrátorské rozhraní

Více

Část 1. Technická specifikace. Posílení ochrany demokratické společnosti proti terorismu a extremismu

Část 1. Technická specifikace. Posílení ochrany demokratické společnosti proti terorismu a extremismu příloha č. 1 k PPR-15689-2/ČJ-2013-990656 Část 1 Technická specifikace Posílení ochrany demokratické společnosti proti terorismu a extremismu Předmět Veřejné zakázky: Řešení pro dodání speciálního SW pro

Více

Virtualizace desktopů

Virtualizace desktopů Jaroslav Dvořák 8.8.2013 Telč Virtualizace desktopů Móda nebo skutečné přínosy? Agenda Vysvětlení pojmů Demo Srovnání jednotlivých přístupů Omezení technologií Požadavky na nasazení Licence Diskuze 2 Pojmy

Více

Využití moderních přístupů při budování Technologického centra kraje

Využití moderních přístupů při budování Technologického centra kraje Využití moderních přístupů při budování Technologického centra kraje Tomáš Horák, CCIE #11783 Systems Engineer, Data Center & Collaboration Email/XMPP: tohorak@cisco.com 2012 Cisco and/or its affiliates.

Více

Virtualizace jako nástroj snížení nákladů. Periodické opakování nákladů nové verze Licence na pevný počet klientů

Virtualizace jako nástroj snížení nákladů. Periodické opakování nákladů nové verze Licence na pevný počet klientů Model Mainframe Centralizované řešení Cena za strojový čas Klientská zařízení nedisponují výkonem Vysoké pořizovací náklady na hardware Bez softwarových licencí software na míru Model Klient Server Přetrvává

Více

Celková správa sítě SAN IBM Tivoli Storage Productivity Center v4.2

Celková správa sítě SAN IBM Tivoli Storage Productivity Center v4.2 Celková správa sítě SAN IBM Tivoli Storage Productivity Center v4.2 Ondřej Blaha CEE+R CoP / Tivoli Storage Team Leader Co představuje síť Storage Area Network Storage area network (zkratka SAN) je dedikovaná

Více

Cloud. Nebo zatím jen mlha? Workshop Day 2011 WG06 Jaromír Šlesinger, CA Technologies Bratislava, 13. október 2011

Cloud. Nebo zatím jen mlha? Workshop Day 2011 WG06 Jaromír Šlesinger, CA Technologies Bratislava, 13. október 2011 Cloud. Nebo zatím jen mlha? Workshop Day 2011 WG06 Jaromír Šlesinger, CA Technologies Bratislava, 13. október 2011 Představení CA Technologies #1 na trhu IT Management Software 4.5 miliard USD ročního

Více

Virtualizace desktopu virtuální realita, nebo skutečnost?

Virtualizace desktopu virtuální realita, nebo skutečnost? Virtualizace desktopu virtuální realita, nebo skutečnost? Tomáš Horák, CCIE # 11783 Systems Engineer Email/XMPP: tohorak@cisco.com 2010 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. 1 Post-PC World

Více

IBM TotalStorage Productivity Center Overview

IBM TotalStorage Productivity Center Overview IBM TotalStorage Productivity Center Overview Ondřej Bláha IT Specialist oblaha@cz.ibm.com Důležité otázky na které má IBM TPC Center odpověď Kolik volného diskového prostoru mám k dispozici pro své aplikace?

Více

Od virtualizace serverů k virtualizaci desktopů. Nebo opačně? Jaroslav Prodělal, OldanyGroup VMware VCP, consultant

Od virtualizace serverů k virtualizaci desktopů. Nebo opačně? Jaroslav Prodělal, OldanyGroup VMware VCP, consultant Od virtualizace serverů k virtualizaci desktopů. Nebo opačně? Jaroslav Prodělal, OldanyGroup VMware VCP, consultant Virtuální desktopová infrastruktura I. Virtuální desktopová infrastruktura II. využívání

Více

Zkušenosti z průběhu nasazení virtualizace a nástrojů pro správu infrastruktury v IT prostředí České správy sociálního zabezpečení

Zkušenosti z průběhu nasazení virtualizace a nástrojů pro správu infrastruktury v IT prostředí České správy sociálního zabezpečení Zkušenosti z průběhu nasazení virtualizace a nástrojů pro správu infrastruktury v IT prostředí České správy sociálního zabezpečení Konference ISSS, Hradec Králové, 5. 4. 2011 Michal Osif, Senior Architect

Více

Veeam Software. Naplnění příslibu virtualizace. Pavel Horák Sales Engineer CZ, SK, HU. +420 601 575 129 pavel.horak@veeam.com

Veeam Software. Naplnění příslibu virtualizace. Pavel Horák Sales Engineer CZ, SK, HU. +420 601 575 129 pavel.horak@veeam.com Veeam Software Naplnění příslibu virtualizace Pavel Horák Sales Engineer CZ, SK, HU +420 601 575 129 pavel.horak@veeam.com Best of VMworld 2011 Zlaté ocenění Pro nové Technologie Best of VMworld 2010 Zlaté

Více

vlastnosti Výsledkem sledování je: a) Využití aplikací b) Používání internetu c) Vytížení počítačů d) Operační systém e) Sledování tisků

vlastnosti Výsledkem sledování je: a) Využití aplikací b) Používání internetu c) Vytížení počítačů d) Operační systém e) Sledování tisků Program Aktivity propojuje prvky softwarového a personálního auditu, které jsou zaměřeny na optimalizaci firemních nákladů. Slouží ke zjištění efektivity využívání softwarového a hardwarového vybavení

Více

Optimalizaci aplikací. Ing. Martin Pavlica

Optimalizaci aplikací. Ing. Martin Pavlica Optimalizaci aplikací Ing. Martin Pavlica Vize: Aplikace v dnešním světě IT Ze všech částí IT jsou aplikace nejblíže businessu V elektronizovaném světě významným způsobem podporují business, ten se na

Více

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů S pomocí ESET Cloud Administratoru můžete řídit zabezpečení vaší podnikové sítě bez nutnosti nákupu, instalace nebo údržby dalšího hardwaru. Řešení je poskytováno

Více

TSM for Virtual Environments Data Protection for VMware v6.3. Ondřej Bláha CEE+R Tivoli Storage Team Leader. TSM architektura. 2012 IBM Corporation

TSM for Virtual Environments Data Protection for VMware v6.3. Ondřej Bláha CEE+R Tivoli Storage Team Leader. TSM architektura. 2012 IBM Corporation TSM for Virtual Environments Data Protection for VMware v6.3 Ondřej Bláha CEE+R Tivoli Storage Team Leader TSM architektura 2012 IBM Corporation Tradiční zálohování a obnova dat ze strany virtuálního stroje

Více

Migrace virtuálního prostředí VI3 na vsphere. Lukáš Radil, konzultant

Migrace virtuálního prostředí VI3 na vsphere. Lukáš Radil, konzultant Migrace virtuálního prostředí VI3 na vsphere Lukáš Radil, konzultant Agenda Agenda Výchozí stav Agenda Výchozí stav Důvody pro migraci Agenda Výchozí stav Důvody pro migraci Příprava projektu Agenda Výchozí

Více

Hynek Cihlář Podnikový architekt 7.11..2013. Od Indoše ke Cloudu

Hynek Cihlář Podnikový architekt 7.11..2013. Od Indoše ke Cloudu Hynek Cihlář Podnikový architekt 7.11..2013 Od Indoše ke Cloudu Jediná jistota je změna Rychlost vstupu na trh, zvyšování efektivity, zjednodušení funkčnosti, snižování nákladů Obtížnost řízení a kontroly

Více

Virtualizace serverů v ČSOB

Virtualizace serverů v ČSOB 5 Shared Experience Technická řešení Virtualizace serverů v ČSOB ČSOB jsme pomohli vybudovat globální evropské data-centrum, ušetřit náklady a zkrátit dobu dodání serverů pro nové aplikace a to díky virtualizaci

Více

doba datová začne již za: Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved.

doba datová začne již za: Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. doba datová začne již za: Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. 1 Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. 2 VSPEX MANŽELSTVÍ BEZ ZÁVAZKŮ Copyright 2012 EMC Corporation. All

Více

Efektivní ochrana dat ve virtualizovaném prostředí. Marek Bradáč

Efektivní ochrana dat ve virtualizovaném prostředí. Marek Bradáč Efektivní ochrana dat ve virtualizovaném prostředí Marek Bradáč Agenda Představení TSM for Virtual Environments 6.2 Praktická ukázka (video) 2 Úvod IBM Tivoli Storage Manager Vám může pomoci: Snížením

Více

1. Příloha č.1. Specifikace požadovaných služeb Obecný popis

1. Příloha č.1. Specifikace požadovaných služeb Obecný popis 1. Příloha č.1 Specifikace požadovaných služeb 1.1. Obecný popis Zadavatel požaduje, aby dodavatel prováděl služby v oblasti správy stávajícího zařízení v součinnosti se zadavatelem a dalšími subjekty,

Více

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Jedna budova. Různí uživatelé. Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Desigo Control Point navržen pro zjednodušení správy technologií budov Budovy nejsou jen pouhé

Více

Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST. DPDC Protection. zálohování dat

Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST. DPDC Protection. zálohování dat Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST zálohování dat DPDC Protection DPDC Protection Jednoduchost, spolehlivost a výkonnost zálohování dat DPDC Protection je

Více

Cloud Computing. 2014 IBM Corporation

Cloud Computing. 2014 IBM Corporation Cloud Computing 2014 IBM Corporation Agenda Základní komponenty cloudového řešení SoftLayer jako poskytoval cloudových služeb Krátká ukázka Co je Cloud Computing? základní anatomie Implementace: Public

Více

Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě

Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě # DIGITAL TELECOMMUNICATIONS Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě www.dto.cz Kontakt: Tomáš Vrba obchodní manažer +420 603 485 960 tomas.vrba@dto.cz V případě zájmu o vypracování

Více

CA Capacity Management. Jaromír Šlesinger, CA CEE Jaromir.slesinger@ca.com

CA Capacity Management. Jaromír Šlesinger, CA CEE Jaromir.slesinger@ca.com CA Capacity Management Jaromír Šlesinger, CA CEE Jaromir.slesinger@ca.com Tlak na efektivní využívání kapacit Průměrné datové centrum využívá 18% kapacity Optimální by bylo víc než 50% I po konsolidačních

Více

CHARAKTERISTIKA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

CHARAKTERISTIKA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 CHARAKTERISTIKA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Veřejná zakázka Poskytování služeb outsourcingu Zadavatel: Nemocnice Český Krumlov a.s., sídlem: Český Krumlov, Horní Brána 429, PSČ 381 27 IČ: 260 95 149 DIČ:

Více

TOP 10 produktů a služeb

TOP 10 produktů a služeb TOP 10 produktů a služeb pro bezpečné a efektivní IT OMEGA24 s.r.o. www.omega24.cz Kontakt: Klára Sedláková obchodní manažer +420 601 367 374 info@omega24.cz Radek Štefan jednatel +420 602 778 395 stefan@omega24.cz

Více

RED HAT ENTERPRISE VIRTUALIZATION 3.0

RED HAT ENTERPRISE VIRTUALIZATION 3.0 PŘÍRUČKA K VLASTNOSTEM RED HAT ENTERPRISE VIRTUALIZATION 3.0 PŘEHLED Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) je ucelené řešení správy virtualizace serverů a desktopů a první plně open source virtualizační

Více

Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3

Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3 Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3 na dotazy možných účastníků VoZP - ZD Zajištění HW a dlouhodobé podpory infrastruktury Intel pro VoZP ČR Dotaz -1 Zadavatel v rámci Zadávací dokumentace používá pojmy

Více

Z ČEHO STAVÍ VELCÍ KLUCI?

Z ČEHO STAVÍ VELCÍ KLUCI? Z ČEHO STAVÍ VELCÍ KLUCI? Luděk Šafář, EMC 2011 VCE Company LLC, All rights reserved. 2 REFERENCE ARCHITECTURE READY TO MOUINT AND CONFIGURE 2011 VCE Company LLC, All rights reserved. REFERENCE ARCHITECTURE

Více

Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud

Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud TECHNICKÝ LIST Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud STRUČNÝ PŘEHLED Řešení VMware vsphere, přední platforma v odvětví pro virtualizaci a cloud, je efektivní a zabezpečená platforma

Více

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9 Cloud Slovník pojmů J. Vrzal, verze 0.9 Typické poskytované služby SaaS (Software as a Service): software jako služba Poskytování softwarové aplikace prostřednictvím internetu tak, že aplikace běží na

Více

Alternativy k SAP HANA appliance? Představení možnosti TDI a cloudové infrastruktury

Alternativy k SAP HANA appliance? Představení možnosti TDI a cloudové infrastruktury Alternativy k SAP HANA appliance? Představení možnosti TDI a cloudové infrastruktury Jiří Vrbický Senior Architekt 10. září 2015 Infrastruktura pro SAP HANA Možnosti zajištění infrastruktury pro SAP HANA:

Více

CERIT SCIENTIFIC CLOUD. Centrum CERIT-SC. Luděk Matyska. Praha, Seminář MetaCentra, 15. 10. 2010

CERIT SCIENTIFIC CLOUD. Centrum CERIT-SC. Luděk Matyska. Praha, Seminář MetaCentra, 15. 10. 2010 Centrum CERIT-SC Luděk Matyska Praha, Seminář MetaCentra, 15. 10. 2010 Poslání Centrum CERIT-SC (CERIT Scientific Cloud 1 je národním centrem poskytujícím flexibilní úložné a výpočetní kapacity a související

Více

Na co se ptát poskytovatele cloudových služeb?

Na co se ptát poskytovatele cloudových služeb? Na co se ptát poskytovatele cloudových služeb? Tomáš Novák, technický ředitel December 08 th 2015 2015 Cloud4com, a.s. All rights reserved. www.cloud4com.com Společnost Cloud4com, a.s. Přední český poskytovatel

Více

Fujitsu Day Praha 2018

Fujitsu Day Praha 2018 Fujitsu Day Praha 2018 Human Centric Innovation Co-creation for Success Hyper-konvergovaná infrastruktura zjednodušení datového centra Radek Procházka Head of Pre-Sales Fujitsu Technology Solutions Hyper-konvergovaná

Více

Příloha č. 1 k čj.: 1/120/ Technická specifikace Zajištění HW a dlouhodobé podpory infrastruktury Intel pro VoZP ČR

Příloha č. 1 k čj.: 1/120/ Technická specifikace Zajištění HW a dlouhodobé podpory infrastruktury Intel pro VoZP ČR Příloha č. k čj.: /0/0-0 Technická specifikace Zajištění HW a dlouhodobé podpory infrastruktury Intel pro VoZP ČR. Obsah. Obsah.... Předmět veřejné zakázky.... Požadavky na nový HW..... Komoditní x Servery

Více

IBM Content Manager Collaboration Edition ECM služby pro IBM Lotus Quickr

IBM Content Manager Collaboration Edition ECM služby pro IBM Lotus Quickr IBM Content Manager Collaboration Edition ECM služby pro IBM Lotus Quickr 5/2010 IBM Content Manager Collaboration Edition O produktu IBM Content Manager Collaboration Edition IBM Content Manager Collaboration

Více

ZÁLOHOVÁNÍ. OBNOVOVÁNÍ. SYMANTEC JE SYMANTEC JE

ZÁLOHOVÁNÍ. OBNOVOVÁNÍ. SYMANTEC JE SYMANTEC JE SYMANTEC JE ZÁLOHOVÁNÍ. Symantec nyní dodává rychlou, důvěryhodnou ucelenou datovou a systémovou ochranu pro virtuální i fyzické systémy. SYMANTEC JE OBNOVOVÁNÍ. Virtualizace serverů je Připojte se k rostoucímu

Více

jaromir.slesinger@ca.com

jaromir.slesinger@ca.com Jarom jaromir.slesinger@ca.com Source: IDC Server Virtualization MCS 2007, 2008, 2009; IDC Datacenter and Cloud Survey 2010 Rostou nároky na rychlost technologických inovací s cílem: 2 Virtualizace hnací

Více

Efektivita podpůrné fyzické infrastruktury datových center. FÓRUM e-time 2009. 12. 5. 2009 Hotel Diplomat, Praha. Zpracoval: Tomáš Herman ALTRON, a.s.

Efektivita podpůrné fyzické infrastruktury datových center. FÓRUM e-time 2009. 12. 5. 2009 Hotel Diplomat, Praha. Zpracoval: Tomáš Herman ALTRON, a.s. Efektivita podpůrné fyzické infrastruktury datových center FÓRUM e-time 2009 12. 5. 2009 Hotel Diplomat, Praha Zpracoval: Tomáš Herman ALTRON, a.s. AGENDA 1. Vývoj v oblasti efektivity NCPI (Network Critical

Více

VirtualBox desktopová virtualizace. Zdeněk Merta

VirtualBox desktopová virtualizace. Zdeněk Merta VirtualBox desktopová virtualizace Zdeněk Merta 15.3.2009 VirtualBox dektopová virtualizace Stránka 2 ze 14 VirtualBox Multiplatformní virtualizační nástroj. Částečně založen na virtualizačním nástroji

Více

Případová studie. Petr Leština Client IT Architekt. ...aneb implementace IBM cloudu u zákazníka v Čechách. 2011 IBM Corporation

Případová studie. Petr Leština Client IT Architekt. ...aneb implementace IBM cloudu u zákazníka v Čechách. 2011 IBM Corporation Případová studie...aneb implementace IBM cloudu u zákazníka v Čechách Petr Leština Client IT Architekt Agenda Reference na Cloud Computing Implementaci privátního cloudu u nadnárodního zákazníka v ČR Závěr

Více

Alternativní řešení pro ochranu dat, správu infrastruktury a zabezpečení přístupu. Simac Technik ČR, a.s.

Alternativní řešení pro ochranu dat, správu infrastruktury a zabezpečení přístupu. Simac Technik ČR, a.s. Alternativní řešení pro ochranu dat, správu infrastruktury a zabezpečení přístupu Simac Technik ČR, a.s. Praha, 26.10. 2012 Jan Kolář Vedoucí Technického Oddělení Jan.kolar@simac.cz Úvod 9:00 Úvod, novinky

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 4

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 4 Zadavatel: Sídlem: Česká republika Ministerstvo zemědělství Těšnov 17, 117 05 Praha 1 Česká republika Název veřejné zakázky: OBNOVA CENTRÁLNÍ HW INFRASTRUKTURY V DATOVÉM CENTRU Evidenční číslo veřejné

Více

ního bezpečnostního úřadu známý jako kauza nbusr123 mluví za vše.

ního bezpečnostního úřadu známý jako kauza nbusr123 mluví za vše. ního bezpečnostního úřadu známý jako kauza nbusr123 mluví za vše. Antivirová bouře Doprovodné technologie, mezi které patří i zabezpečovací subsystémy, hlavně EPP (Endpoint Protection Platforms), se snaží

Více

Řešení Avocent pro správu IT infrastruktury. Správa a monitorování infrastruktury pro zajištění Business-Critical Continuity TM

Řešení Avocent pro správu IT infrastruktury. Správa a monitorování infrastruktury pro zajištění Business-Critical Continuity TM Řešení Avocent pro správu IT infrastruktury Správa a monitorování infrastruktury pro zajištění Business-Critical Continuity TM Požádal jsem naše pracovníky IT, aby mi řekli jeden důvod, proč je řešení

Více

Budování infrastruktury v době digitalizace společnosti

Budování infrastruktury v době digitalizace společnosti Budování infrastruktury v době digitalizace společnosti Vladimír Střálka, VMware Country Manager, CZ/SK Mikulov, září 2016 2016 VMware Inc. Všechna práva vyhrazena. Co říkají o infrastruktuře manažeři

Více

KAPITOLA 1 Úvod do zkoušky VMware Certified Professional pro vsphere 25. KAPITOLA 2 Úvod do serverové virtualizace a řady produktů VMware 43

KAPITOLA 1 Úvod do zkoušky VMware Certified Professional pro vsphere 25. KAPITOLA 2 Úvod do serverové virtualizace a řady produktů VMware 43 Stručný obsah KAPITOLA 1 Úvod do zkoušky VMware Certified Professional pro vsphere 25 KAPITOLA 2 Úvod do serverové virtualizace a řady produktů VMware 43 KAPITOLA 3 Instalace, upgrade a konfigurace serveru

Více

Ostrava. 16. dubna 2014

Ostrava. 16. dubna 2014 Ostrava 16. dubna 2014 1 SoftLayer Managed Services Roman Hlaváč 2 Co je a není SoftLayer 1-stránkový přehled Globální poskytovatel cloud služeb Poskytuje následující služby IaaS PaaS Virtuální Privátní

Více

Je virtualizace vhodná i pro Vás?

Je virtualizace vhodná i pro Vás? Je virtualizace vhodná i pro Vás? Po přečtení tohoto krátkého e-booku budou mít v oblasti problematiky virtualizace serverů mnohem jasněji lidé z IT, ale i manažeři, kteří schvalují investice do IT. Co

Více

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem Kapacitní úložiště, které posune váš výkon k inovacím. WD a logo WD jsou registrované ochranné známky společnosti Western Digital Technologies, Inc. v USA a dalších zemích; WD Ae, WD Re+, WD Re, WD Se,

Více

Představení Kerio Control

Představení Kerio Control Představení Kerio Control UTM - Bezpečnostní řešení bez složitostí Prezentující Pavel Trnka Agenda O společnosti Kerio Kerio Control Přehled jednotlivých vlastností Možnosti nasazení Licenční model O společnosti

Více

Příloha č. 1 k Č.j.: OOP/10039/2-2011 Specifikace zařízení

Příloha č. 1 k Č.j.: OOP/10039/2-2011 Specifikace zařízení Příloha č. 1 k Č.j.: OOP/10039/2-2011 Specifikace zařízení Zadavatel požaduje dodávku 16 kusů serverů a 4kusů síťových datových úložišť. Servery se požadují bez dodání operačního systému. Specifikace minimálních

Více

Řešení EMC pro VMware

Řešení EMC pro VMware Řešení EMC pro VMware Integrací k flexibilnímu a efektivnímu datovému centru 1 Tři cesty k datovému centru EMC Products VSPEX VCE VBLOCK Komponenty poskládané dle nejlepšího svědomí Ověřené, Jednodušší,

Více

www.cdc-monitoring.cz

www.cdc-monitoring.cz Monitoring sítí a serverů Dnešní požadavky na výkon ethernetových, wifi nebo jiných sítí, jejich serverů a aktivních prvků jsou velmi striktně nastaveny. Síť musí být koncipována tak, aby byla zaručena

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI č. 3

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI č. 3 DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI č. 3 Název veřejné zakázky: UniMeC - dodávky a instalace ICT Název zadavatele: Univerzita Karlova v Praze Dotčená součást Lékařská fakulta v Plzni sídlo: Ovocný

Více

CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace

CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace INFORMACE O PRODUKTU: CA AppLogic CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace agility made possible CA AppLogic je platforma na klíč založená na technologii cloud computing, která pomáhá podnikům

Více

Brno. 30. května 2014

Brno. 30. května 2014 Brno 30. května 2014 IBM regionální zástupci - Morava Lubomír Korbel Dagmar Krejčíková phone: +420 737 264 440 phone: +420 737 264 334 e-mail: lubomir_korbel@cz.ibm.com e-mail: dagmar_krejcikova@cz.ibm.com

Více

CENÍK SLUŽEB FIREMNÍHO ŘEŠENÍ

CENÍK SLUŽEB FIREMNÍHO ŘEŠENÍ 1 CENÍK SLUŽEB FIREMNÍHO ŘEŠENÍ VIRTUÁLNÍ DATOVÉ CENTRUM CENÍK TARIFŮ A SLUŽEB PRO TARIFNÍ A TWIST ZÁKAZNÍKY T-MOBILE PLATNÝ K 1. 11. 2013 VIRTUÁLNÍ DATOVÉ CENTRUM Ceny jsou uvedeny v Kč bez DPH. Profesionální

Více

Cloud computing. Michal Votava Petr Leština. očima IBM v prostředí veřejné správy. 2011 IBM Corporation

Cloud computing. Michal Votava Petr Leština. očima IBM v prostředí veřejné správy. 2011 IBM Corporation Cloud computing očima IBM v prostředí veřejné správy Michal Votava Petr Leština 2011 IBM Corporation Agenda IBM a Cloud Computing ve státní správě IBM v prostředí státní správy v EU Případová studie z

Více

Vmware / XEN / Hyper-V. DR Lokalita. Full repliky. Snapshoty

Vmware / XEN / Hyper-V. DR Lokalita. Full repliky. Snapshoty Virtuálním serverům virtuální data Prezentoval: Lukáš Kubín Systems Architect COMA ZÁLOHOVACÍ SYSTÉMY a.s. lkubin@coma.cz COMA ZÁLOHOVACÍ SYSTÉMY, a.s. Založena v roce 1995 = 14 let zkušeností v oboru.

Více

České Budějovice. 2. dubna 2014

České Budějovice. 2. dubna 2014 České Budějovice 2. dubna 2014 1 IBM regionální zástupci - Jihočeský kraj Michal Duba phone: +420 737 264 058 e-mail: michal_duba@cz.ibm.com Zdeněk Barlok phone: +420 731 435 534 e-mail: zdenek_barlok@cz.ibm.com

Více

Příloha č. 1 - ke Smlouvě na dodávku software dle GDPR pro počítačovou síť nedílná součást zadávací dokumentace k podmínkám výzvy VZ 145.

Příloha č. 1 - ke Smlouvě na dodávku software dle GDPR pro počítačovou síť nedílná součást zadávací dokumentace k podmínkám výzvy VZ 145. Příloha č. 1 - ke Smlouvě na dodávku software dle GDPR pro počítačovou síť nedílná součást zadávací dokumentace k podmínkám výzvy VZ 145.18 Specifikace minimálních požadavků na software I. Účel předmětu

Více

Moderní infrastruktura základ egovernmentu

Moderní infrastruktura základ egovernmentu Moderní infrastruktura základ egovernmentu www.huawei.com Tomáš Zloch tomas.zloch@huawei.com Úspory vs vyšší požadavky Snaha šetřit vs Požadavky na moderní služby Page 2 Vize... Digitalizace Centralizace

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence schopnost, který je spolufinancován

Více

HP Vendor Management Services. Užitečné informace z první ruky

HP Vendor Management Services. Užitečné informace z první ruky HP Vendor Management Services Užitečné informace z první ruky 01 Máte Plné ruce? Trendy v oblasti slučování smluv podle průzkumu IDC: 23% zákazníků má v současnosti 20 a více podpůrných kontraktů v oblasti

Více

Správa a zabezpečení mobilních zařízení. Ochrana/záloha firemních dat. Ctirad Navrátil Client Technical Professional. 2014 IBM Corporation

Správa a zabezpečení mobilních zařízení. Ochrana/záloha firemních dat. Ctirad Navrátil Client Technical Professional. 2014 IBM Corporation Správa a zabezpečení mobilních zařízení Ochrana/záloha firemních dat Ctirad Navrátil Client Technical Professional Fiberlink MaaS360 Správa a zabezpečení mobilních zařízení Bezpečný kontejner Bezpečné

Více

Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy

Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy Petr Řehoř, S.ICZ a.s. 25. září 2014 1 Důvěryhodná výpočetní základna Vlastní metodika pro návrh a implementaci počítačové infrastruktury

Více

IBM Storwize Rapid Application Storage. Ondřej Bláha. CEE+R CoP Tivoli Storage Team Leader 2.2.2011

IBM Storwize Rapid Application Storage. Ondřej Bláha. CEE+R CoP Tivoli Storage Team Leader 2.2.2011 IBM Storwize Rapid Application Storage Ondřej Bláha CEE+R CoP Tivoli Storage Team Leader 2.2.2011 Firemní data, databáze, poštovní aplikace nebo ERP jsou Life Blood of a Business Finanční ztráta nebo poškození

Více

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Účelem veřejné zakázky je vybudování, provoz a údržba infrastruktury pro provozování aplikací a služeb

Více

O autorech 13 O odborném korektorovi 13. Poděkování 15 Úvod 17. Cílová skupina této knihy 17 Témata této knihy 17

O autorech 13 O odborném korektorovi 13. Poděkování 15 Úvod 17. Cílová skupina této knihy 17 Témata této knihy 17 Obsah O autorech 13 O odborném korektorovi 13 Poděkování 15 Úvod 17 Cílová skupina této knihy 17 Témata této knihy 17 Část I: Začínáme 18 Část II: Technologie cloud computingu 19 Část III: Cloud computing

Více

Virtuální datové centrum a jeho dopad na infrastrukturu sítě

Virtuální datové centrum a jeho dopad na infrastrukturu sítě Whitepaper Virtuální datové centrum a jeho dopad na infrastrukturu sítě Náročnější požadavky nižší rozpočet: toto dilema v současné době řeší stále více podnikových úseků IT, jež na druhé straně musí navíc

Více

One Life, live it well

One Life, live it well One Life, live it well DATASYS UMS - UNIFIED MESSAGING SYSTEM with integrated it s possible! 1 Společnost DATASYS poskytuje specializované služby v oblasti implementace, vývoje a dodávek komunikačních

Více

End User Experience Monitoring Měření kvality IT služeb 7.10.2010, Brno Jiří Vozňák. information technology

End User Experience Monitoring Měření kvality IT služeb 7.10.2010, Brno Jiří Vozňák. information technology End User Experience Monitoring Měření kvality IT služeb 7.10.2010, Brno Jiří Vozňák information technology Základ firemní strategie Strategie firmy Lidé Procesy Nástroje Portfolio nabídky a služeb Crux

Více

SmartCloud Enterprise

SmartCloud Enterprise 16.2.2012 SmartCloud Enterprise Michal Votava Cloud Solution Representative Agenda: Historie stručně Proč bychom se měli zajímat? Představení služby SmartCloud Enterprise (SCE) Živá úkázka Q &A Vývoj IT

Více

SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě Siemens, s.r.o. 2015. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/sinema

SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě Siemens, s.r.o. 2015. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/sinema TIA na dosah SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě siemens.cz/sinema Současný stav bez SINEMA Serveru Simatic NET V13 SNMP OPC server - Dlouhodobý monitoring sítě průmyslového Ethernetu / Profinetu

Více

Principy budování datového centra VŠB-TU Ostrava

Principy budování datového centra VŠB-TU Ostrava Principy budování datového centra VŠB-TU Ostrava Martin Pustka Martin.Pustka@vsb.cz EUROPEN, Herbertov, 11.-14.května 2014 Je kumšt postavit dobré IT? Je větší kumšt vyrobit dobré víno, nebo dobrý film?

Více

Cloud. historie, definice, modely a praktické využití. 7.4.2014 Ing. Karel Stýblo K2 atmitec s.r.o.

Cloud. historie, definice, modely a praktické využití. 7.4.2014 Ing. Karel Stýblo K2 atmitec s.r.o. Cloud historie, definice, modely a praktické využití 7.4.2014 Ing. Karel Stýblo K2 atmitec s.r.o. Agenda Agenda Cloud jak to začalo? Definice Cloudu Modely cloudových služeb Modely nasazení cloudových

Více

Dodatečné informace č. 7

Dodatečné informace č. 7 Dodatečné informace č. 7 V souladu s ustanoveními 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, poskytuje zadavatel dodatečné informace č. 7 k zadávacím podmínkám veřejné

Více

Softwarové balíky & bundles

Softwarové balíky & bundles Softwarové balíky & bundles Balíky & bundles V 6 softwarových balících je obsaženo více než 30 softwarových produktů Rozšíření základního NetApp FAS systému o softwarové nástroje ZDARMA Jednoduché sestavení

Více

Flow Monitoring & NBA. Pavel Minařík

Flow Monitoring & NBA. Pavel Minařík Flow Monitoring & NBA Pavel Minařík minarik@invea.cz Formulace zadání Zákazník požaduje řešení pro monitorování a analýzu provozu datové sítě Měření provozu v prostředí multi-10gbps infrastruktury Historie

Více

Co by kdyby? Simulační prostředí pro BIG data v energetice. Filip Procházka, Masarykova Univerzita, Mycroft Mind, a.s. filip.prochazka@gmail.

Co by kdyby? Simulační prostředí pro BIG data v energetice. Filip Procházka, Masarykova Univerzita, Mycroft Mind, a.s. filip.prochazka@gmail. Co by kdyby? Simulační prostředí pro BIG data v energetice Filip Procházka, Masarykova Univerzita, Mycroft Mind, a.s. filip.prochazka@gmail.com Úvod: Smart Grids a Smart Metering Změny v energetice Změna

Více

Datová Centra. Ready for (R)evolution! 28.6.2011. Mandarin Oriental Hotel Prague

Datová Centra. Ready for (R)evolution! 28.6.2011. Mandarin Oriental Hotel Prague Datová Centra Ready for (R)evolution! 28.6.2011 Mandarin Oriental Hotel Prague Vážená paní, vážený pane, přijměte srdečné pozvání společnosti Dimension Data Czech Republic a.s. na tématickou konferenci

Více

Mobilita. - základní předpoklad k nasazení služeb s přidanou hodnotou. Petr Vejmělek AutoCont CZ a.s.

Mobilita. - základní předpoklad k nasazení služeb s přidanou hodnotou. Petr Vejmělek AutoCont CZ a.s. Mobilita - základní předpoklad k nasazení služeb s přidanou hodnotou Petr Vejmělek AutoCont CZ a.s. Cisco Partner Summit 2012 - trendy Datová centra konsolidace a virtualizace Mobilita Unified Access Video

Více

Ochrana proti selháním systému způsobeným výpadky napájení

Ochrana proti selháním systému způsobeným výpadky napájení Datasheet Fujitsu Nepřerušitelný zdroj napájení (UPS) APC typu line interactive Přepínač konzoly Datasheet Fujitsu Nepřerušitelný zdroj napájení (UPS) APC typu line interactive Přepínač konzoly KVM Pokročilá

Více

Upřesnění předmětu smlouvy

Upřesnění předmětu smlouvy Příloha č. 2 smlouvy č.: S-28/A5101/2015 Upřesnění předmětu smlouvy 1. Popis předmětu veřejné zakázky Předmětem Smlouvy o poskytování služeb ICT ze dne, číslo smlouvy objednatele S- 28/A5101/2015, (dále

Více