masakru Bůh ČINOHERNÍ KLUB O. P. S., PRAHA Komedie o živlech v lidském nitru

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "masakru Bůh ČINOHERNÍ KLUB O. P. S., PRAHA Komedie o živlech v lidském nitru"

Transkript

1 Bůh masakru ČINOHERNÍ KLUB O. P. S., PRAHA Autor: Yasmina Reza Překlad: Michal Lázňovský Režie: Ondřej Sokol Dramaturgie: Roman Císař, Vladimír Procházka Kostýmy: Katarína Hollá Scéna: Adam Pitra Hrají: Jaromír Dulava, Ivana Chýlková, Miroslava Pleštilová, Vladimír Kratina Komedie o živlech v lidském nitru Dva manželské páry, Houlliéovi a Reilleovi, se setkají a řeší nedávný konflikt svých dětí. Nemůžeme ovládnout, co nás ovládá. Jsme lidé kultury, rozumu, nebo jsme jen bezmocné individuální oběti svých pudů? Hra, během níž se bortí očekávané stereotypy chování: do lehkosti konverzační frašky čím dál víc prosakuje podvědomí aktérů a před námi se odkrývají tajené animozity života v páru, faleš leckterých kulturních a morálních klišé i dravčí podstata existenčního boje. Autorka Yasmina Reza ke své hře říká: Situace? Zprvu vysoce civilizovaní rodiče se potkají, aby vyplnili pojistnou listinu, protože jedno dítě ztlouklo druhé. Stačí však, aby bylo vysloveno jedno nevhodné slovo, a všechno se může zvrtnout. Velmi rychle to dospěje k hranici civilizovaného chování, k nemožnosti, anebo v každém případě k relativitě všech etických projevů.

2 Med A STUDIO RUBÍN, PRAHAHistorie jednoho erotického snu Text a režie: Tomáš Svoboda Hrají: Barbora Poláková, Lukáš Příkazký, Ondřej Pavelka Pochopíte, že není dívka na jednu noc, ale na jeden večer. Pochopíte, proč se jí má říkat Večernice. A pochopíte, proč se jí máte ještě ten večer zbavit. Uvidíte, co se může stát, když si vaše Večernice vysní místnost plnou medu, aby se tam setkala se svým idolem... A jak je možné, že idolem té dívky je Ondřej Pavelka...

3 Foto: Marie Krbová Deštivé Drama o síle přátelství dny DIVADLO UNGELT, PRAHA Autor: Keith Huff Překlad: Pavel Dominik Režie, scéna, kostýmy: Janusz Klimsza Asistent režie: Marie Krbová Hrají: Richard Krajčo, David Švehlík Drsní chlapíci Denny a Joey jsou přáteli od dětství, které oba strávili na chicagském předměstí. Dnes jsou parťáky u chicagské policie. Toto americké drama je hrou o síle přátelství a zároveň kriminálním příběhem. (Divadlo Ungelt upozorňuje diváky, že je v rámci představení použito hlasité střelby.) V americké a zároveň světové premiéře této hry hrály mladé policisty světové filmové hvězdy Daniel Craig a Hugh Jackman. V české premiéře ( ) se v Divadle Ungelt v těchto rolích představili Richard Krajčo a David Švehlík. Richard Krajčo byl za ztvárnění role Dennyho nominován na cenu Thálie 2012 a také mu byla tato cena udělena. David Švehlík se umístil v nominaci širší.

4 Foto: Pavel Vácha Vratká prkna STUDIO YPSILON, PRAHA Tak trochu smutná komedie z divadelního prostředí Autor: Arnošt Goldflam Režie: Arnošt Goldflam Dramaturgie: Jaroslav Etlík Hudba: Milan Potoček Výprava: Petra Goldflamová Štětinová Hrají: Jiří Lábus, Jaroslava Kretschmerová, Petr Vršek, Jakub Slach, Lenka Šebek Loubalová, Roman Mrázik, Jiřina Vacková, Martin Bohadlo / Miroslav Chloupek Groteska maličko zlá, ale snad ne bez lásky. Herecký svět i život zmenšené do divadelního vzorku, lehce ironický, ale i sebeironický pohled zvenku či zevnitř. Vždyť prkna, co znamenají svět, jsou občas nečekaně vratká. A přesto pořád lákavá My divadelníci se proto musíme pochválit sami! A to taky občas děláme. Takže i Vy se pobavte, trochu ovšem škodolibě na náš účet. A až půjdete domů, pochvalte si svoje vlastní životy a buďte rádi! My Vám to přejeme, ale asi bychom měnit nechtěli. Možná.

5 říjen 2013 BEDŘICH SMETANA: THE GREATEST HITS Městská divadla pražská Divadlo ABC listopad 2013 GALA PRO GOGOLA Jaroslav Svěcený, Jan Přeučil prosinec 2013 DIVADLO GOČÁR Omnimusa, Praha leden 2014 SEDMERO HAVRANŮ Rázem Production, Praha únor 2014 NÁVŠTĚVY U PANA GREENA Filmová a divadelní agentura, Praha březen 2014 ZPÍVÁNÍ V DEŠTI Východočeské divadlo Pardubice duben 2014 MŮJ BÁJEČNÝ ROZVOD Filmová a divadelní agentura, Praha květen 2014 JÁ, FRANCOIS VILLON Divadlo Na Jezerce, Praha

6 Foto: Igor Chmela Bedřich Smetana: The Greatest Hits MĚSTSKÁ DIVADLA PRAŽSKÁ DIVADLO ABC Autor: Jiří Janků, Petr Svojtka Režie: Petr Svojtka Dramaturgie: Jiří Janků Hudba: Bedřich Smetana, Ivan Hlas, Jiří Janouch Hudební aranžmá: Milan Potoček Choreografie: Martin Pacek Šerm: Karel Basák Scéna: Jaroslav Milfajt Kostýmy: Kateřina Hájková Hrají: Pavel Juřica, Jiří Klem, Lucie Pernetová / Veronika Svojtková, Svatava Milková, Radim Kalvoda, Michal Slaný, Roman Říčař, Zdeněk Vencl, Hanuš Bor, Zbigniew Kalina, Veronika Gajerová, Veronika Kubařová, Lenka Zbranková, Ivan Hlas, Radek Ježil, Jiří Janouch, Jiří Milota, Petr Eichler, Marek Eichler Komický muzikál pro zpívající činoherce Zábavná podívaná s živou kapelou, písničkami, tanci i šermy vypráví o fiktivním divadelním souboru, který musí pro finanční záchranu divadla urychleně nazkoušet nové představení sestavené ze všech devíti Smetanových oper. Vyhovět požadavku japonského grantu a poskládat klasikovo dílo do jednoho velkolepého večera není však vůbec snadné... Děj představení se odehrává na několika divadelních zkouškách, a tak mají diváci jedinečnou možnost nahlédnout pod pokličku tvůrčího divadelního procesu. Ivan Hlas v Divadle ABC spolupracoval už na úspěšném muzikálu Šakalí léta. Tentokrát si přizval ke spolupráci kolegu Jiřího Janoucha, a protože jde o nadsázku a komedii, vyhráli si oba muzikanti zejména s různými hudebními aranžmá. Smetanovy árie tak zní jednou jako reggae, jindy jako rock and roll, song a la Beatles nebo balada ve stylu skupiny Queen... Ivan Hlas navíc ve hře vystupuje nejen jako frontman živého hudebního doprovodu, ale bravurně zvládá i malou roli svého méně známého bratra Saši Hlase. Inscenace nabízí vedle originální hudební úpravy, živé kapely a nekonečné řady komických situací také důkaz o tom, že herci Městských divadel pražských jsou skvěle hudebně a pohybově vybaveni. V roce 2013 na GRAND festivalu smíchu v Pardubicích získala tato inscenace cenu za nejoblíbenější inscenaci publika - Komedie diváků.

7 Gala pro Gogola PRODUKCE: SUBITON, SPOL. S R. O. Autor: Jan Přeučil, Jaroslav Svěcený Režie: Eva Hrušková Hrají: Jan Přeučil mluvené slovo, Jaroslav Svěcený hudební interpretace Variace na Bláznovy zápisky Dva mistři na jednom jevišti. Svěcený Přeučil. Nebo Přeučil Svěceného? Jaroslav Svěcený Mistr houslí, jehož pojetí hry by šlo charakterizovat verši Jana Skácela: Neboj se, ničeho se neboj, a třeba bylo nejvíc zle, vždycky se najde někde člověk, který se vejde na housle. Jan Přeučil Mistr slova, s jehož pojetím herectví býváme svědky kouzel přesné výslovnosti, jež nám pomáhá chránit bohatství mateřštiny, její noblesu proklouzávající tak často lidem mezi prsty. Dva se spojili s mistrem třetím: s N. V. Gogolem. V jeho jménu jsou zaklety hohol, chochol, hlahol vždy v nemilosti mocných, kterým se vysmíval, plebejsky je tupil a hájil právo všechnu bídu světa bláznovsky zapisovat. Ty tři můžete potkat spolu. Společně vytvářejí zvláštní dramatický tvar, který nejenom oslovuje, nýbrž i fascinuje. Slovo se prolíná s hudbou a obojí s osudem. Gogolovy Bláznovy zápisky tak oblékají nový netradiční šat, který přes komorní ztvárnění rozhodně nenudí. Naopak, prolíná se zde rovina humorná a směšná s hranicí anekdoty, satiry, absurdity, vystupňována někdy až do poloh zoufalství a pláče. To vše, umocněné procítěným houslovým doprovodem, slibuje nezapomenutelný zážitek. Režisérsky se pod toto netradiční a působivé zpracování podepsala manželka Jana Přeučila Eva Hrušková. Hra o životě ministerského, nešťastně zamilovaného úředníka, který pomaten uvěří, že rozumí psí řeči, a stává se ve svých snech španělským králem, je plná vypjatých situací a zvratů, podobenství, úvah nad smysly a nesmysly existence a někdy až sisyfovského snažení o překonání nepřekonatelného. Jak se vyjádřil sám Jan Přeučil: Je to moje srdeční záležitost. Jeho bravurní výkon a excelentní předvedení s úžasnou dynamikou to jenom potvrzují. Dle slov Jaroslava Svěceného: Gogolův text je podle mého názoru naprosto současný, až nadčasový a my jsme se snažili jak o scénické, tak i hudební propojení, jak nejlépe jsme mohli.

8 Divadlo Gočár OMNIMUSA O. S. Hudba a libreto: Miloš Orson Štědroň Režie: Jan Nebeský Scéna a kostýmy: Lucia Škandíková Hrají: Jiří Štrébl / Ondřej Černý, Jan Mikušek, Petr Jeništa, Eva Vrbková / Alena Bazalová Klavír: Miloš Orson Štědroň Saxofon: Pavel Fiedler Bicí: Jan Švamberg Muzikál o architektech Jsem elegán a říkají mi Pán. Nový Orsonův autorský hudebně-divadelní projekt, ve kterém se rozezní kromě hudby také architektura. Představení o velikánech moderní architektury: Josef Gočár: Co já všechno postavím, to vám teď ani nepovím. Pavel Janák: Modlitebna a byty, kostel a divadlo, všechno v jednom. Jože Plečnik: Ústřední topení je moderní svinstvo a nepatří do kostela. Muzikál měl premiéru , hostuje v Divadle Komedie a Orson byl nominován za nejlepší hudbu na Cenu Alfréda Radoka 2012.

9 Sedmero havranů RÁZEM PRODUCTION Hudba: Pavel Trojan jr. Libreto: Tereza Karpianus Námět: Jana Ferstlová Režie: Pavel Ondruch Choreografie: Klára Klepáčková Scéna: Zuzana Mazáčová Kostýmy: Klára Syrůčková Hrají: Veronika Savincová / Monika Sommerová, Tomáš Vaněk, Marta Sovová, Dáša Zázvůrková, Jan Bochňák, David Bouša, Jiří Böhm, Jakub Hliněnský, Adam Koubek, Vít Bečvář, Martin Šimek, Petr Besta Muzikál Co uděláte, když náhle objevíte staré rodinné tajemství? A co když je to sedm košilí vašich sedmi zapřených a do havranů zakletých bratrů? Půjdete je vysvobodit? Taková cesta není žádný med zvláště, když jste tak krásná, nevinná a odhodlaná dívka jako Bohdanka. Na motivech slavné pohádky Boženy Němcové rozžívá hudební skladatel Pavel Trojan jr. strhující hudební drama pro celou rodinu. Mladí autoři umně kombinují klasický muzikál anglosaské provenience a moderní hudebně-dramatické dílo, které i přes promyšlené a náročné kompozice nezapře velký hitový potenciál. Vzlétněte a poleťte spolu s námi na křídlech hudby nad dech beroucí krajinou pohádkového příběhu o dospívání, lásce a lidských chybách. Harmonie svistu ptačích křídel vás spolu s krásným sopránem Bohdanky přenese do svěžího světa, kde pravda a láska stále vítězí nad lží a nenávistí.

10 Legrační i dojímající příběh lásky a odpuštění Návštěvy u pana Greena FILMOVÁ A DIVADELNÍ AGENTURA Autor: Jeff Baron Překlad: Benjamin Kuras Režie: Vladimír Michálek Hrají: Stanislav Zindulka, Matěj Hádek Náhodná automobilová nehoda přivádí do styku dva muže, kteří by se jinak nikdy nesetkali, a navždy změní jejich život. Rozdělují je dvě generace a to, co začíná jako komedie kontrastu kultur, se vyvíjí ve vyhrocený příběh předsudků, netolerance a o riziku osamělosti. Jak týdny plynou, vytváří se přátelství, prověřují se lidské vztahy a odhalují se tajemství. Tak takhle příjemně bych se v divadle chtěla dojímat častěji ;) Obdivuhodně vitální Stanislav Zindulka podává mimořádný výkon, každé slovo a gesto dávkuje s milimetrovou přesností, hodinářská herecká práce, při které je mu Matěj Hádek dobrým spoluhráčem - vše pod režijní taktovkou Vladimíra Michálka, který opětovně dokazuje, že téma generačních nedorozumění a porozumění a vrtochů stáří umí citlivě zpracovat. Relativně všední příběh a zápletka se s každou spoluprožitou minutou krystalizuje v divácký zážitek. Helena Grégrová Není vyloučené, že se při tomto představení budete usmívat se slzami v očích.

11 Zpívání v dešti VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE Autoři: Betty Comden, Adolfh Green, Nacio Herb Brown, Arthur Freed Překlad libreta: Vojen Drlík, Petr Novotný Překlad textů písní: František Zacharník Režie: Petr Novotný Asistentka režie: Martin Mejzlíková Dramaturgie: Jana Uherová Hudební nastudování a korepetice: Radek Škeřík j.h. Choreografie: Vlastimil Červ j.h. Choreografie stepu: Václav Muška j.h. Scéna: Ivo Žídek j.h. Kostýmy: Roman Šolc j.h. Hrají: Josef Pejchal, Martina Sikorová, Jan Musil, Petra Janečková, Martin Mejzlík, Jan Hyhlík, Alexandr Postler, Dagmar Novotná, Romana Chvalová, Václav Dušek, Miloslav Tichý, Hana Kubinová j.h., Petr Jirsa j.h., taneční company Muzikál Slavné muzikálové melodie, skvělá stepařská a taneční čísla, humor a zábava. Jevištní verze hudební romantické komedie Zpívání v dešti vychází ze stejnojmenného amerického filmového muzikálu z roku Kromě známé písně Singin in the Rain nabízí další skvělé melodie a především taneční a úchvatné stepařské kreace. Zasazuje obvyklý milostný příběh do Hollywoodu konce 20. let a neodolatelným způsobem paroduje zmatky kolem převratné novinky ve filmovém průmyslu. Je konec éry němého filmu, nastupuje film zvukový. Don Lockvood a Lina Lamontová natáčejí v ateliérech nový historický film. Fanoušci je zbožňují, ale právě zvukový film odhalí, že božská Lina má příšerně pisklavý hlas, který by dav nadšenců okamžitě vypískal. Donův přítel, muzikant Cosmo Brown, přijde s převratnou možností nadabovat hlavní hrdinku jinou, talentovanou adeptkou herectví Kathy Seldonovou. A láska je na scéně Don se do Kathy bláznivě zamiluje! Když se pak odhalí podvod, že Kathy dabuje Linu, nic už nebrání ani lásce, ani startu hvězdné kariéry Kathy. Foto: Michal Klíma

12 Můj báječný rozvod FILMOVÁ A DIVADELNÍ AGENTURA A DIVADLO VIOLA Autorka: Geraldine Aron Překlad: Pavel Dominik Režie: Jana Kališová Hraje: Eliška Balzerová Komediální monodrama Sólo pro Elišku Balzerovou! Můj báječný rozvod je hra pro jednu herečku, plyšového psa jménem Axl a sedmnáct postav; všechny je v této inscenaci hraje Eliška Balzerová. Autorkou je irská dramatička Geraldine Aron, která sice tvrdí, že tato hra o nelehkém údělu ženy středních let opuštěné manželem je čirá fikce, na druhou stranu připouští, že kdyby sama za sebou neměla rozvod, patrně by tuhle hru nikdy nenapsala. Z recenze Jany Machalické: obratně napsaný, zábavný a hodně ironický text. Má ale i hořká a smutná místa Balzerová ohromuje svou proměnlivostí, temperamentem, smyslem pro humor i nevtíravou vroucností. Je až neuvěřitelné, jak jí role Angely, ženy ve středních letech, kterou opustí manžel, sedne, jako by ji autorka Balzerové psala na tělo. Hrdinčiny životní peripetie jsou zde vylíčeny s osvobozujícím nadhledem, její boj se samotou a hledání nového smyslu života překvapivě nesklouznou do citového vydírání diváků. Inscenace s emocemi jen tak lehounce koketuje, aby co nejlépe vyšly zvraty situací a kontrasty. Balzerová přes dvě a půl hodiny neopustí jeviště a s úžasnou lehkostí dokáže udržet pozornost diváků, dostat je tam, kde je chce mít. Vývoj postavy má přesvědčivě vybudovaný, všechny trapné situace, které Angelu potkávají, si vychutná s úžasnou hereckou kreativitou a nápaditostí. Stejně mistrovsky ovládá přechody z různých postav, hraje svou suverénní dceru, je vlastní matkou, která se na stará kolena zhlédla v rockové hudbě, snobskou přítelkyní. A samozřejmě i bývalým chotěm, plejádou bizarních nápadníků, psychiatrem. Eliška Balzerová někdy působí jako technicky dokonalá herečka, přesná ve výrazu, ale méně spontánní. Ovšem to, co předvádí v Aronové hře, popírá tyto představy o jejím herectví. Jedním slovem - je skvělá.

13 Já, Francois Villon DIVADLO NA JEZERCE, PRAHA Libreto: Jiří Hubač Hudba: Ondřej Brzobohatý Texty písní: Pavel Vrba Režie a choreografie: Radek Balaš Asistentka režie: Veronika Zemánková Asistentka choreografa: Klára Maříková Pěvecké nastudování: Jana Balašová Trčková Scéna: Jozef Ciller Kostýmy: Jana Zbořilová Hrají: Martin Písařík, Petra Vraspírová, Jana Malá, Petr Kostka, Petr Vacek, Peter Strenáčik, Tomáš Petřík, Ondřej Černý a další Muzikál Divadlo Na Jezerce připravilo svůj první muzikál. Text napsal Jiří Hubač, který navštěvoval Divadlo Na Jezerce od jeho počátků a nabídl Villona Janu Hrušínskému pro Jezerku. Oba se pak více než rok scházeli s dalšími tvůrci - básníkem a textařem Pavlem Vrbou, s Ondřejem Brzobohatým a Radkem Balašem a společně vymýšleli, jak budou hru inscenovat. Základním tématem hry je touha po svobodě. A také po lásce. Nechybí ani humor, ani dramatické situace. Skvělé herecké výkony všech účinkujících dělají z tohoto představení mimořádný zážitek, říká principál Jezerky Jan Hrušínský. Francoise Villona, francouzského básníka a bouřliváka, v něm ztělesňuje mladý herec a zpěvák Martin Písařík. Muzikál měl premiéru a je věnován památce nedávno zesnulým autorům - Jiřímu Hubačovi a Pavlu Vrbovi. Foto: Ivan Kahun

14 říjen 2013 S/HE IS NANCY JOE Miřenka Čechová a Tantehorse listopad 2013 TEATROMAT Divadlo VOSTO5 leden 2014 MÁJ 420PEOPLE únor 2014 ZPOVĚĎ MASOCHISTY Divadlo Letí a Švandovo divadlo Na Smíchově, Praha březen 2014 CHABRUS LINE Veselé skoky PRÉMIE: Pro předplatitele skupiny Divadelní delikatesy bude možnost zakoupit si přednostně vstupenky za poloviční cenu na představení UCPANEJ SYSTÉM Dejvické divadlo, Praha (duben 2014)

15 S/he is Nancy Joe MIŘENKA ČEHOVÁ A TANTEHORSE Scénář, režie: Miřenka Čechová Koncept: Meghan Raham (USA), Miřenka Čechová Komiks: Miloš Mazal Hudba: Matouš Hekela Scéna a kostýmy: Meghan Raham Animace: Tomsa Legiersky Light design: Martin Špetlík Grafika: Eva Chudomelová Produkce: Judita Hoffmanová, David Prokopič Odborný konzultant: Helena Čechová, Alex Lorenzů Kreativní konzultant: Nancy Snider (USA) Hraje: Miřenka Čechová Představení se koná v rámci Ozvěn festivalu Malá inventura Podpořili: Nová síť o.s., Státní fond kultury, Ministerstvo kultury Foto: Martin Mařák Taneční a vizuální performance Narodil jsem se jako holka. Ale jistě vím, že jde o omyl. Představení, jehož podstatnou osu formují narativní a vizuální postupy komiksu a unikátní styl street-ballet, který kombinuje prvky hip hopu, pop-and-lockingu, tuttingu se současným tancem a klasickým baletem. Docu-drama na pomezí žánrů a unikátního hybridního stylu street-ballet v podaní Miřenky Čechové. Miřenka Čechová o představení: Představení je dokumentárním zpracováním jednotlivých příběhů transgender lidí, které jsem měla možnost osobně poznat, se kterými žiji a kteří se stali mými přáteli. Někteří se na představení podíleli již svou přítomností v mém životě, jiní přímo darovali texty, deníky, poezii a další se stali pevnou součástí našeho tvůrčího týmu. Jsou to všechno nádherné, silné a velice výjimečné osobnosti, které mě jak lidsky, tak umělecky nesmírně obohatili. Jim vděčím za to, že vidím zase o trochu dál a hlouběji a jsem schopna nahlížet krásu a smysl z nové perspektivy. Představení je věnováno mé sestře Viktorii, dále pak Alexovi, Martinovi, Markovi, Kamilovi a všem dalším, kteří bojujete o právo na skutečný život. Transgender, odcizení v těle i odcizené tělo, osamocení ve společnosti díky odlišnosti, touha po štěstí a svobodě! Jediný způsob, jak poznat něčí genderovou identitu, je, že nám ji ten člověk sdělí. Identitu není možné vypozorovat z toho, jak někdo vypadá, jak se pohybuje, obléká nebo chová. A stejně tak nemůže být určena diagnostickými či psychologickými testy.

16 Teatromat DIVADLO VOSTO5, PRAHA Autor a režie: Ondřej Cihlář a kolektiv Scéna a ilustrace: Kateřina Bažantová Kostýmy: Josefina Bakošová Hudební spolupráce: Petr Marek, Vratislav Šrámek, Dominik Renč Animace: Libor Pixa Produkce: Petr Prokop Projekce: Jaroslav Karaok Hrdlička Dramaturgie: Jan Foukal Hrají: Petra Nesvačilová, Ondřej Bauer, Petr Prokop a Ondřej Cihlář Divadelní automat Být hercem je stejně krásné poslání, jako být knězem. Obojí je pro lidi. A. Ch. Divadelní automat, v němž diváci rozhodují o osudu mladé dívky, která se rozhodla splnit si v hlavním městě svůj velký sen. Podaří se jí vyhnout nástrahám a překonat veškeré překážky? Uspěje v novém prostředí? Její osud je také ve vašich rukou! Divadlo VOSTO5 se programově věnuje autorskému divadlu. Své náměty čerpá především z domácího prostředí. Schopnost uchopit omšelý motiv, téma, situaci či atmosféru které dřímají v povědomí naší společnosti zasadit je do souvislostí dneška a upozornit tak na jejich jedinečnost, je metodou Divadlu Vosto5 vlastní. Nabízí divákům pohled na naši společnost očima generace, která dětství a ranou část puberty strávila ještě před Listopadem, ale do života se pustila až po něm. VOSTO5 je generačním divadlem spojujícím v sobě poetiku moderního kabaretu vyrůstajícího na text-appealových kořenech, satirických postřezích a především schopnosti tvorby autorských představení založených na nadsázce, improvizaci a mystifikaci. Vosto5(ku) od počátků spíše lákalo setkávat se s divákem, otevřeně s ním komunikovat a považovat jej za svého partnera, než mu pouze předvádět nastudovaná představení. Takové divadlo působí jako velké osvěžení pro publikum i pro odbornou kritiku.

17 Foto: Pavel Hejný Máj 420PEOPLE O. S. INSCENACE JE UVÁDĚNA VE SPOLUPRÁCI S NOVOU SCÉNOU ND A ČINOHROU ND. Námět: Karek Hynek Mácha - Máj Režie: David Prachař Choreografie: Václav Kuneš, 420PEOPLE Hudba: Pavel Fajt, Ondřej Anděra (autor hudby k I. a II. intermezzu a zpěv) Scéna: Richard Maška V rámci scénografie jsou použity 3 vizuální obrazy Adrieny Šimotové: Cítění kosti (1983), Dutá hlava ( ), Mrtvá hlava (1984) Hrají: Zuzana Herenyiová, Jan Kačer, Václav Kuneš, Nataša Novotná, Milan Odstrčil, David Prachař, Pavel Fajt Máchův Máj jako tanečně činoherní koncept Soubor 420PEOPLE, etablovaný doposud v žánru současného tance, se v březnu 2012 představil s premiérou, která vybočuje z jeho dosavadní tvorby. Námětem pro inscenaci je totiž Máj Karla Hynka Máchy. Autorský vklad tentokrát kromě choreografa Václava Kuneše patří i režiséru Davidu Prachařovi. Oba dva pak během představení vystoupí také v rolích sobě vlastních, tedy tanečně-hereckých. Jak moc známe Máj? Všichni jsme jistě schopni rozpomenout se na první verše... Ale dál? Dokážeme si uvědomit obsah, detaily, zachytit jeho náladu a uvědomit si přesahy, které toto nadčasové dílo připouští? Karel Hynek Mácha, český básník romantické epochy, je řazen k zakladatelům novodobé české poezie. Jeho nejznámější lyrickoepické dílo Máj je zpracováno jedinečným stylem; jde o osobní zpověď rozebírající základní otázky lidské existence. V Máji je přetřásána hrůzná osudová vina hrdinů, jíž se nelze ubránit. Mácha tak vyjadřuje svou rozervanost, deziluzi, hledá odpovědi na metafyzické otázky o věčnosti a čase, o životě i smrti. Téma zpracovává brilantně, s bohatou obrazností a hudebností verše. Po představení následuje diskuze s diváky.

18 Zpověď masochisty DIVADLO LETÍ A ŠVANDOVO DIVADLO NA SMÍCHOVĚ, PRAHA Autor: Roman Sikora Režie: Martina Schlegelová Dramaturgie: Marie Špalová Hudba: Stanislav Halbrštát Scénografie: Jana Špalová Kostýmní výtvarník: Aneta Grňáková Hrají: Tomáš Kobr, Richard Fiala, Tomáš Jeřábek a Zuzana Onufráková Politicky nekorektní kabaret o muži, co chtěl trpět. Hra Romana Sikory, která rozpoltila českou divadelní kritiku, vzbudila nadšený ohlas u diváků a byla okamžitě s úspěchem uvedena i v Berlíně a Paříži. Inscenace získala první cenu na festivalu Young for Young, hra byla oceněna na Mezinárodním festivalu literatury v Berlíně. Pan M. není obyčejný občan. Pan M. předem souhlasí se všemi vládními škrty. Je nadšený, když může pracovat na několik úvazků, když za to dostává mizerný plat a všichni ho šikanují. Pan M. chce trpět. Pan M. je totiž Masochista. Ve své zpovědi vám odhalí svůj Jednoduchý návod na život, ukáže vám, že teprve v období ekonomické krize můžete být opravdu šťastní, a poradí vám, jak na to. Vysvětlí, proč je s levičákama nuda a jak jsou na tom náckové, proč jsou Češi lepší než Číňani a co na to říká Mirek s Péťou. Z recenze Aleny Zemančíkové: Divadlo Letí se textu chopilo s velkým vtipem a dovedností. Představitel masochisty Tomáš Kobr hraje svého deviantního chudáka střídmě, ve svém perverzním myšlení nic nepřehrává, s inverzním jazykem si hraje s naprostou přirozeností, a tím se navzdory nebo právě díky použití tolika absurdních nerealistických prostředků stává postavou, s níž se divák může identifikovat. Herci Divadla Letí s elegancí ztvárňují postavy koně, jednotlivých šéfů, obratně se ohánějí bičem na malém jevišti. Výtvarné řešení je střídmé a vtipné, metafora krize jako dominy z botelu, která blazeovaným hlasem nevrle přijímá objednávky sadistických praktik, je drsně poetická a okouzlující. Vidíme na jevišti herce neokoukaných tváří, kteří ovládají nejen herecké řemeslo, ale i vědí, co chtějí sdělit. K čemuž je vede pozoruhodná žena v současném českém divadle, režisérka Martina Schlegelová.

19 Chabrus Line VESELÉ SKOKY ORIGINÁLNÍ POHYBOVÉ DIVADLO Autoři: Jana Hanušová, Miroslav Hanuš Režie: Miroslav Hanuš Hudební spolupráce: Milan Potoček Výprava: Zuzana Ježková Choreografie: Jana Hanušová, Barbora Janatková, Miroslav Hanuš, Eva Severinová, Petra Duspivová, Meduna Hrají: Petra Duspivová / Nina Horáková, Henrieta Hornáčková / Kristýna Kudrnáčová, Barbora Janatková / Michaela Váňová, Taťána Kupcová / Nikola Bartošová-Pádivá, Václav Jílek / Jan Zadražil, Ondřej Kavan / Radim Madeja, Jan Meduna / Ondřej Nosálek, Viktor Dvořák / Jan Hofman, ze záznamu Miroslav Hanuš Taneční groteska Parafráze na motivy známého muzikálu, který si v Čechách ještě nikdo netroufl uvést. Veselé skoky se utkají v nemilosrdném okresním konkurzu do světového muzikálu. Bohužel se na osm rolí přihlásilo jen šest uchazečů. Světovost konkurzu v pozadí kontroluje sponzor, který pevně svírá opratě peněz. Síto musí být velmi husté, ale projít musí každý. Drsně sentimentální pohybová groteska bude mít tentokrát rozsáhlejší part pěvecký i činoherní, zato se simultánním překladem do angličtiny a zpět. Inscenační styl pokračuje v osobité poetice Veselých skoků, kterým není nic svaté, ale rozhodně na profesionální úrovni. Nonverbální sdělení je v popředí, takže vše je sdělné i hluchoněmým cizincům. Chcete uvést světový muzikál? Sežeňte prachy a uspořádejte konkurz. Ale tak, aby byl perfektní a efektní, jinak nic nebude!!! Tanečníci svlékají své duše i svá trička, aby získali životní roli. Nezvykle otevřená sonda do duší umělců s ortézou. Vzdáváme svůj hold největším světovým muzikálům. Opravdovost velkých amerických citů, světovost české třetí ligy a ironizující humor Veselých skoků. Muzikály všech zemí, těšte se!!! Veselé skoky popáté.

20 Foto: Hynek Glos Ucpanej systém Proč Bůh sedí na střídačce Vynikající herecké výkony a herecká souhra, skvělá, ale také nejsprostší inscenace v historii Dejvického divadla! Vzhledem k velkému počtu vulgárních slov, která jsou nezbytnou součástí dialogů hry, není představení vhodné pro diváky mladší 15 let a diváky zvláště citlivé na tento způsob vyjadřování. Podle povídek z knihy a scénáře k filmu Irvina Welshe Acid House ( Barevnej svět ). DEJVICKÉ DIVADLO, PRAHA PŘEDSTAVENÍ MIMO PŘEDPLATNÉ, PRÉMIE PRO ABONENTY SKUPINY DIVADELNÍ DELIKATESY. Autor: Irvine Welsh Překlad: Olga Bártová Divadelní adaptace: Daniel Majling Dramaturgie: Daniel Majling, Eva Suková Režie: Michal Vajdička Hudba: Marián Čekovský Výprava: Pavol Andraško Hrají: Ivan Trojan, Václav Neužil, Miroslav Krobot, Martin Myšička, Martin Pechlát, Jaroslav Plesl, Hynek Čermák, Petr Vršek, Jana Holcová, Klára Melíšková, Lenka Krobotová V hospodě na periferii, a je jedno jestli někde ve Skotsku nebo v Ostravě-Porubě, se potkávají chlápci, kteří nevědí, co se životem. Zabíjejí čas tlacháním, pitím, pícháním a taky mají fočusový tým a svého trenéra, což je zároveň hospodský a fotr jednoho z nich. Na první pohled to vypadá jako groteskně nadsazený vzorek sociálně vyloučené lokality, ale posléze si uvědomíme, že jde možná o výstižný a přes všechny šílenosti i poměrně realistický obraz současného lidstva. V té hospodě tam s nimi sedává i Bůh, ale oni ho nějak nepoznávají. Není divu, Bůh (Ivan Trojan) čte u kamen Nietzscheho, ďábelsky se chechtá a vypadá trochu jako oni - koneckonců je stvořil k obrazu svému. A ke všemu je celý od exkrementů. Kanalizační systém v domě, kde všichni bydlí, je totiž přetížený, ucpal se, a tak mu naměstnané exkrementy nájemníků vylítly do bytu záchodovou mísou rovnou na pyžamo. A protože je neděle, den Páně, tak všichni odpočívají a nikdo se nemá k tomu, aby ty odpadové roury pročistil... Ivan Trojan byl za roli Boha nominován na Cenu Thálie a toto je vyjádření odborné poroty k této nominaci: V poněkud bizarní podobě pokáleného Boha je Ivan Trojan nejen sarkastickým glosátorem všeho dění, ale především dotváří dokonalý obraz vyprázdněného světa. Přispívá tak zásadně k zvýraznění tématu inscenace, která je zábavná i depresivní, kde za smíchem vzápětí mrazí. Stejně jako z metafory lidské společnosti, která už Boha ani nepoznává.

21 Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas náměstí Republiky Trutnov Inforecepce UFFO telefon: info@uffo.cz Hlavní partneři UFFA:

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny Podzimní divadelní předplatné 2013 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v 19.00 hodin Keith Hurd Deštivé dny Americké drama Denny a Joey jsou přáteli od dětství,

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat.

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Středa 14. ledna 2015

Více

INSCENACE OPER LEOŠE JANÁČKA V NDM

INSCENACE OPER LEOŠE JANÁČKA V NDM INSCENACE OPER LEOŠE JANÁČKA V NDM 1919/1920 JEJÍ PASTORKYŇA, 1. 11. 1919, Městské divadlo Dirigent: Emanuel Bastl Výprava: Karel Štapfer Choreografie: Achille Viscusi 1923/1924 KÁŤA KABANOVÁ, 18. 1. 1924,

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, předmět dramatické výchovy, její vztah k dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve estetické

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve výchově a vzdělávání; vymezí obsah dramatické

Více

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Tisková zpráva 420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Letošní 23. ročník festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Brno nabídne pozoruhodný program. Představíme

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Umělecký šéf: Jiří Honzírek. Produkce: Klára Mišunová

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Umělecký šéf: Jiří Honzírek. Produkce: Klára Mišunová ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Divadlo Feste je nezávislé profesionální divadlo. Ve svých inscenacích se zaměřuje na nejednoznačná témata společensko-politických diskusí. Jedná se o jediné nezávislé divadlo u nás, které

Více

Ráda bych tě pozvala na svou narozeninovou oslavu která se koná 15.6.2013. Sraz je ve Stromovce ve 12:00. Doufám že přijdeš.

Ráda bych tě pozvala na svou narozeninovou oslavu která se koná 15.6.2013. Sraz je ve Stromovce ve 12:00. Doufám že přijdeš. Julie Kubrychtová Milady Horákové1 Praha 17000 Kateřina Hejlíková Studentská2 Praha 16000 Selma Faustusová Kaprova3 Praha 11000 Tereza Vogničová Milady Horákové4 Praha 17000 Dominika Juričková Studentská5

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS......6 Repertoár DDS v roce 2017......7-9 Repertoár souboru KLAP v roce

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2015 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2015... 3 2.1 Nová inscenace Dvojí domov / z Čepa... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH DOTACÍ

Více

Věc: Plán činnosti na rok 2015

Věc: Plán činnosti na rok 2015 Centrum experimentálního divadla Zelný trh 9, 602 00 Brno tel./ fax: 542 210 200 Věc: Plán činnosti na rok 2015 Naše značka / vyřizuje Vaše číslo V Brně dne Vodičková 2. 12. 2014 počet premiér: 16 z toho:

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 1.9.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Česká divadelní ocenění Čtvrtý Nejznámější česká divadelní ocenění Práce v divadelním

Více

Dobrý den, nabízíme vstupenky na poslední prosincovou akci, komedii CELEBRITY s.r.o. a několik představení, která uvedeme po novém roce.

Dobrý den, nabízíme vstupenky na poslední prosincovou akci, komedii CELEBRITY s.r.o. a několik představení, která uvedeme po novém roce. OÚ Liptál Od: Agentura September Odesláno: 11. prosince 2017 13:07 Komu: Agentura September (Agentura September) Předmět: Darujte zážitek, přijďte do divadla Příznak pro zpracování:

Více

III. Současný AUTOR HUDBY ZUŠ DIPLOM - OCENĚNÍ KAT. DISCIPL. NÁZEV SKLADBY CHOREOGRAF

III. Současný AUTOR HUDBY ZUŠ DIPLOM - OCENĚNÍ KAT. DISCIPL. NÁZEV SKLADBY CHOREOGRAF KAT. Dětské KOMÁŘI I. taneční hry Zora Breczková nefolklór. II. Dětské CO DOBRÉHO DO BŘICHA lidové tan.hry Marcela Látalová a tance lidová-komáři se ženili Zdeněk Král-Pšt úprava lidových písní Květa Hurťáková

Více

SLOVO ÚVODEM. Vážení přátelé divadla,

SLOVO ÚVODEM. Vážení přátelé divadla, sezona 2013-2014 SLOVO ÚVODEM Vážení přátelé divadla, UFFO SCT nabízí pro sezonu 2013-14 divadelní předplatné ve čtyřech skupinách: A Činoherní divadlo A B Činoherní divadlo B C Divadlo a hudba D Divadelní

Více

Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální.

Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální. Muzikálová komedie inspirovaná povídkou Julese Verna z produkce Divadla Hybernia, ve které konečně může každý milovat, koho chce, myslet si co chce, ale nejdříve si musí tuhle svobodu vybudovat, jde do

Více

Chytračka a Carmina Burana ve Slezském divadle: Inscenace, která se až na pár detailů povedla

Chytračka a Carmina Burana ve Slezském divadle: Inscenace, která se až na pár detailů povedla Chytračka a Carmina Burana ve Slezském divadle: Inscenace, která se až na pár detailů povedla 20.2.2017 Markéta Myšková Divadlo Recenze Slezské divadlo v Opavě může být na sebe hrdé. Nedělní premiéra Orffovy

Více

Výsledky v soutěžích a přehlídkách ve školním roce 2011/2012

Výsledky v soutěžích a přehlídkách ve školním roce 2011/2012 Výsledky v soutěžích a přehlídkách ve školním roce 2011/2012 Celostátní, národní a ústřední soutěží a přehlídek Výsledek Název soutěže nebo přehlídky/místo konání Jméno žáka Jméno vyučujícího Název souboru

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní scény v 80. letech Datum vytvoření 22. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah 80. léta 20. století přinesla změny v divadle. Způsob využití Rozšíření

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2014 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2014... 3 2.1 Nová inscenace Peklo / Dantovské variace... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městská divadla pražská Datum vytvoření 27. 4. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Historie Městských divadel pražských Způsob využití Rozšíření základního

Více

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři Tisková zpráva, 14. ledna 2015 Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři Moderátorkou gala večera bude Lucie Výborná

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta www. ks-alta. cz kulturní společnost alta KULTURNÍ SPOLEČNOST ALTA Byla založena v roce 2007 v Hluboké nad Vltavou Divadelní soubor vystupuje nejen na zámku Hluboká nad Vltavou, ale všude tam, kam ho pozvou.

Více

LITERATURA A JEJÍ DRUHY A ŽÁNRY

LITERATURA A JEJÍ DRUHY A ŽÁNRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Markéta Bednarzová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno

Více

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Nabídka akcí v divadle Ponec Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Hledáte originální místo pro firemní večírek, vánoční párty nebo setkání s klienty? Uspořádejte netradiční akci v divadle Ponec, kterou

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Expresionistická balada z české vesnice

Expresionistická balada z české vesnice Ředitel ND: akad. arch. Daniel Dvořák Šéf činohry ND: Michal Dočekal Tisková zpráva Fráňa Šrámek ZVONY Premiéra 15. a 16. června 2006 v Národním divadle Fráňa Šrámek (1877-1952) ZVONY Expresionistická

Více

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA Czech Dance Benefit Society o.s. uvádí MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA NABÍDKA PARTNERSTVÍ PRO ČESKOU PREMIÉRU O PROJEKTU GHETTO 1577 Výlučnost projektu Projekt současného tanečního divadla

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Projekty v roce 2009

Projekty v roce 2009 Projekty v roce 2009 Popis obrazu / Bildbeschreibung (Identita 2) Osmdesátdevět Trenažér jedné revoluce (Identita 3) Marie Restituta / Nemocnice na kraji Říše (Identita 5) Be Free! - Divadlo etnické čistky

Více

Mezinárodní soutěž mladých klavíristů AMADEUS 2010: Soutěžní přehlídka Mozart opět v Olomouci 2009:

Mezinárodní soutěž mladých klavíristů AMADEUS 2010: Soutěžní přehlídka Mozart opět v Olomouci 2009: Mezinárodní soutěž mladých klavíristů AMADEUS 2010: Josefína Janková 1. 4. MgA. Jana Šumníková Marie Šumníková 1. 6. MgA. Jana Šumníková Lada Soldánová 3. 4. Valérie Vaculíková Čestné uznání 4. Josefína

Více

HRÁZ VĚČNOSTI. nebo

HRÁZ VĚČNOSTI.  nebo FOTOGALERIE www.divadlokm.cz nebo www.facebook.com/divadelní.spolek.kromeriz HRÁZ VĚČNOSTI 2 Bílé divadlo Ostrava nám převedlo představení, vycházející ze sbírky Kluby poezie, jehož autorem je Bohumil

Více

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov ZÁŘÍ 2016 01 čt Pes baskervillský / A. C. Doyle 02 pá Pes baskervillský / A. C. Doyle 03 so Pes baskervillský / A. C. Doyle 04 ne Pes baskervillský / A. C. Doyle 08 čt Baron Prášil / Z. Jecelín 09 pá Baron

Více

Mikulášská laťka 2007

Mikulášská laťka 2007 Školní sportovní klub při ZŠ Žerotínova SVČ Domeček ve Valašském Meziříčí TJ Valašské Meziříčí - oddíl atletiky Město Valašské Meziříčí Mikulášská laťka 2007 1. Ročník chlapci poř. jméno, příjmení škola

Více

Ředitel ND: akad. arch. Daniel Dvořák Šéf činohry ND: Michal Dočekal Tisková zpráva William Shakespeare Richard III. Premiéra 2. a 4. března 2006 ve Stavovském divadle William Shakespeare (1564 1616) RICHARD

Více

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 BALET NÁRODNÍHO DIVADLA Nová inscenace k Roku české hudby ČESKÁ BALETNÍ SYMFONIE II Premiéra České baletní symfonie II bude uvedena u příležitosti

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Jiří Suchý Datum vytvoření 11.10.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přínos Jiřího Suchého českému divadlu Způsob využití Výklad nového učiva, opakování

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/ Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/ Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník Název DUM: Victor Hugo Vyučovací předmět: Český

Více

Ict1-ČJ-12 SEMAFOR. Jiří Suchý Jiří Šlitr. Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová

Ict1-ČJ-12 SEMAFOR. Jiří Suchý Jiří Šlitr. Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová Ict1-ČJ-12 SEMAFOR Jiří Suchý Jiří Šlitr Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová Vznik divadla První písně zazněly kolem roku 1955 ve vinárně Reduta na Národní třídě. V ní se scházeli mladí umělci, mezi nimi i Jiří

Více

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol JIHOČESKÉ DIVADLO - ÚNOR 2016 01 po Zakletý princ / V. Hřímalý / soubor opery komická opera / 19.00 v JD sk. 2 II. premiéra 02 út Archa naděje / M. Vačkář, A. Březina, J. Ornest / soubor činohry velký

Více

NABÍZÍME VÁM Náš repertoár je různorodý, každý si z něj může vybrat podle charakteru připravované akce a prostorových možností.

NABÍZÍME VÁM Náš repertoár je různorodý, každý si z něj může vybrat podle charakteru připravované akce a prostorových možností. PROGRAMOVÁ NABÍDKA 2017 Vojenský umělecký soubor ONDRÁŠ je poloprofesionální umělecké těleso zřizované Ministerstvem obrany ČR. Zpracovává především materiál etnografických regionů České republiky, nebojí

Více

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 29.5.2017 Ladislav Vrchovský Divadlo Recenze Moira Buffini je velmi úspěšná mladá britská dramatička a

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Nabídka pro střední školy 2018/19

Nabídka pro střední školy 2018/19 Nabídka pro střední školy 2018/19 Kontakt v případě zájmu či dotazů: Dominika Polášková vstupenky@hadivadlo.cz 605 759 033 Jsme divadlo hledající a experimentující,dáváme prostor mladým tvůrcům. Zároveň

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 NABÍDKA PROJEKTŮ Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 Studio DAMÚZA Divadlo pro příští generace působí na divadelní scéně již od roku 1999. Bylo spjato se stejnojmenným prostorem

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 Co se událo minulý týden? AICM ČR na veletrhu Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích! Od středy 23. do pátku 25. listopadu 2011 byl v Českých Budějovicích zahájen již

Více

Dramatická výchova. PRŮŘEZOVÁ TÉMATA Rozvoj poznávacích, komunikačních a sociálních dovedností dětí

Dramatická výchova. PRŮŘEZOVÁ TÉMATA Rozvoj poznávacích, komunikačních a sociálních dovedností dětí Dramatická výchova ročník 1 Dramatická výchova a její postavení v oboru předškolní a mimoškolní pedagogika Nonverbální komunikace, pohyb a pantomima charakterizuje cíle a prostředky oboru dramatická výchova

Více

dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava Vrbková Ped. lyceum 2. C 12 žáků

dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava Vrbková Ped. lyceum 2. C 12 žáků NÁZEV/TÉMA: Divadlo Vyučovací předmět: Škola: Učitel: Třída + počet žáků: Časová jednotka: 2 vyučovací hodiny 90 minut dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 V Praze, dne 10.01. 2013 Jakub Stich ředitel Divadla AHA!, o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 SÍDLO SPOLE ČNOSTI: DIVADLO AHA!, o. p. s. U Stadionu 1414/10 289

Více

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás!

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! MECENÁŠSKÝ KLUB Foto: Pavel Hejný Filantropie Láska ke kultuře, úcta k historii, ale především touha pomáhat, to vše spojuje naše mecenáše.

Více

Vendulka Burger Dílně C neutrální maskou, Učitelé hudební nauky Lektor Bc. Ondřej Tichý

Vendulka Burger Dílně C neutrální maskou, Učitelé hudební nauky Lektor Bc. Ondřej Tichý Účastníci kurzu literárně dramatického oboru (dále LDO) si vybrali vždy jednu ze tří konkrétních dílen a věnovali se po většinu času jejímu tematickému zaměření. Dílna A Komunikace pohybem, kterou vedla

Více

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KINO 1. neděle 17.00 Kniha džunglí 3D Dobrodružný film USA, P 3. úterý 19.00 Spotlight Životopisný film USA s čes. titulky, 12-N 4. středa 19.00 Jak se zbavit nevěsty ČR komedie,

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2017 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2017... 3 2.1 Nové inscenace Médeia a Reynek/Slova a obrazy z Petrkova... 3 2.2 Reprízy a ostatní akce... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ...

Více

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma BŘEZEN 2016 01 út Saturnin / Z. Jirotka poetická 02 st Škola základ života / J. Žák hudební retro Země úsměvů / F. Lehár klasická opereta / 19.00 v DK sk. 18A, 18B 03 čt Zakletý princ / V. Hřímalý komická

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Slovácké divadlo v Uherském Hradišti Datum vytvoření 20.10.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Slovácké divadlo v Uherském Hradišti Způsob využití Výklad

Více

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov JIHOČESKÉ DIVADLO ZÁŘÍ 2015 03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov 04 pá Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm

Více

VLŠ 2013_rozpis družstev (stav k datu )_upravy po 1 lekci

VLŠ 2013_rozpis družstev (stav k datu )_upravy po 1 lekci Záznamový list o účasti ve VLŠ Družstvo č. Maňák Jaroslav Bušanský Petr Coufal Vojtěch Dolenská Natálie Gruberová Natálie Hájek Kryštof Hajský Stanislav Jiráková Daniela Karpíšek Matěj Końák Lukáš Lengál

Více

Každé úterý a čtvrtek ve 20:00

Každé úterý a čtvrtek ve 20:00 Nejsledovanější seriál současnosti! Každé úterý a čtvrtek ve 20:00 Každé úterý a čtvrtek ve 20:00 Co nás čeká? Den co den balancují na hranici možného. Nikdy nevzdávají boj o pacienta i své vlastní štěstí.

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Krajská olympiáda v přespolním běhu. Pardubický kraj. Petr Svoboda. ředitel závodu. Pořadatel: Termín:

Krajská olympiáda v přespolním běhu. Pardubický kraj. Petr Svoboda. ředitel závodu. Pořadatel: Termín: Pardubický kraj Pořadatel: Termín: Místo: Ředitel závodu: Sportovní unie Chrudimska ve spolupráci s Klubem klasického lyžování Hlinsko 14.10.2009 areál KKL Hlinsko Rataje Petr Svoboda Petr Svoboda ředitel

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2017

Festival amatérského divadla Kladno 2017 Festival amatérského divadla Kladno 2017 6. ročník, 21. 23. dubna 2017 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS KONTAKT: DIVADLO ALFA PLZEŇ JAKUB HORA, ředitel divadla - jakub.hora@divadloalfa.cz 3.9.2015 Divadlo Alfa

Více

LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR

LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TIŠNOV LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR Tento dokument obsahuje pouze vybrané kapitoly z kompletního školního vzdělávacího programu a slouží pouze k informovanosti

Více

Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018

Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018 Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018 dle čl. 3 Pravidel pro poskytování podpory pro specifický vysokoškolský výzkum Přiznaná celková podpora

Více

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz PRESS PACK uvádí Česká republika 2010 Žánr Délka Druh Zvuk Jazyk Scénář a Režie Asistentni režie Kamera Hudba Zvuk Výkonný producent PR manager Hrají Radka Honza Jarda Vendy Mira Petr Pavlína hudební 103

Více

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy OSVOBOZENÉ DIVADLO POČÁTKY SOUBORU Počátky Osvobozeného divadla sahají do 20. let minulého století, kdy byl založeno sdružení literárních a divadelních umělců s názvem Devětsil (podzim 1920). Mezi členy

Více

18. ročník Festivalu ostravských činoherních divadel 26. 11. 30. 11. 2014

18. ročník Festivalu ostravských činoherních divadel 26. 11. 30. 11. 2014 18. ročník Festivalu ostravských činoherních divadel 26. 11. 30. 11. 2014 Vážení a milí, vítejte v Ostravě. V ruce držíte brožurku, která Vás provede inscenacemi letošního ročníku. Pevně věříme, že změny

Více

ZLATÉ KOLO VYSOČINY - VÝSLEDKOVÁ LISTINA

ZLATÉ KOLO VYSOČINY - VÝSLEDKOVÁ LISTINA Str. 1 KATEGORIE: MK1 50 km, chlapci 0-12 1 406 Smejkal Pavel 1:49:50 27.31 2 440 Voneš Jakub 1:50:48 27.08 3 400 Videnský Pavel ml. 2:13:05 22.54 4 303 Doležal Marek 2:13:40 22.44 5 339 Trutna Jan ml.

Více

www.uzivatele- film.cz

www.uzivatele- film.cz www.uzivatele- film.cz námět filmu Povídkový film Uživatelé Žijeme v nejlepší době! námět filmu Povídkový film Uživatelé Pořád nám něco chybí! Přesto všechno se necí9me šťastni. Všechny povídky jsou variacemi

Více

ZLATÉ KOLO VYSOČINY - VÝSLEDKOVÁ LISTINA

ZLATÉ KOLO VYSOČINY - VÝSLEDKOVÁ LISTINA Str. 1 KATEGORIE: MK1 50 km, chlapci 0-10 1 280 Trutna Jan 2:14:21 23.22 2 191 Šilpach Dominik 2:39:15 19.59 3 308 Čermák David 2:50:38 18.28 4 328 Chytka Josef 5 228 Bednář Jaroslav ml. 3:09:40 16.45

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2015

Festival amatérského divadla Kladno 2015 Festival amatérského divadla Kladno 2015 4. ročník, 24. 26. dubna 2015 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

POŘADY PRO ŠKOLY I. POLOLETÍ 2015 / 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.

POŘADY PRO ŠKOLY I. POLOLETÍ 2015 / 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora. POŘADY PRO ŠKOLY I. POLOLETÍ 2015 / 2016 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz Pátek 9. října v 10.00 hodin STVOŘENÍ SVĚTA / Divadlo Minaret, Praha

Více

ŽÁKOVSKÝ BĚH BAKOVEM 9.ročník sobota oblačno 10 C 94 závodníků (rekord v počtu účastníků)

ŽÁKOVSKÝ BĚH BAKOVEM 9.ročník sobota oblačno 10 C 94 závodníků (rekord v počtu účastníků) ŽÁKOVSKÝ BĚH BAKOVEM 9.ročník sobota 10.4.2009 oblačno 10 C 94 závodníků (rekord v počtu účastníků) Předţákyňky (předškolní) traťový rekord 39,6 200 metrů 1. Hašlarová Tereza BK kraso MB 38,7 traťový rekord

Více

Hrají: Roman Zach, Jana Janěková ml., Petr Lněnička, Jan Dolanský, Linda Rybová

Hrají: Roman Zach, Jana Janěková ml., Petr Lněnička, Jan Dolanský, Linda Rybová TISKOVÁ ZPRÁVA DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2015 2016 V Kopřivnici dne 1. 9. 2015 Kulturní dům Kopřivnice připravil pro novou sezónu pestrou divadelní nabídku, obohacenou divadelními speciály a zájezdy. Divadelní

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

CENY ALFRÉDA RADOKA 2008

CENY ALFRÉDA RADOKA 2008 CENY ALFRÉDA RADOKA 2008 Tisková zpráva Místo konání tiskové konference: Institut umění - Divadelní ústav 24. února 2009 Ceny Alfréda Radoka Základní fakta: Ceny Alfréda Radoka uděluje každoročně Nadační

Více

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19.

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19. LISTOPAD 2016 01 út Povídky / O. K. Tangen, J. Kodet, A. Egerházi baletní trojvečer / 19.00 v JD sk. 10 sleva 50 % pro seniory Přisámbůh! / R. Askins ostrá černá komedie / 19.30 na Půdě 02 st Souborné

Více

ÚVODNÍ SLOVO Valašské křoví Divadel- ní piknik Volyně

ÚVODNÍ SLOVO Valašské křoví Divadel- ní piknik Volyně Výroční zpráva 2015 ÚVODNÍ SLOVO Rok 2015 se v divadle popud nesl ve znamení absurdního humoru. Nazkoušeli jsme devět krátkých aktovek francouzského humoristy Pierra-Henri Camiho, které jsme seřadili do

Více

Dramaturgický plán ds DISK 2004 / 2005 doplněno údaji k 10.2.2005

Dramaturgický plán ds DISK 2004 / 2005 doplněno údaji k 10.2.2005 Dramaturgický plán ds DISK 2004 / 2005 doplněno údaji k 10.2.2005 KČD 1 Tennessee Williams: Tramvaj do stanice touha režie: Thomas Zielinski dramaturgie: Vladimír Čepek scéna: Ľubica Melcerová kostýmy:

Více

Pět let Dětského studia v divadle Ponec. Dětské studio divadla Ponec

Pět let Dětského studia v divadle Ponec. Dětské studio divadla Ponec Pět let Dětského studia v divadle Ponec Dětské studio divadla Ponec září 2004-2009 1 Tanec Praha a divadlo Ponec Tanec Praha o.s. je nevládní neziskovou organizací občanským sdružením, které vzniklo v

Více

SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky.

SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky. Ředitel ND: Ondřej Černý Umělecký šéf baletu ND: Petr Zuska SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky. CHOREOGRAFIE: PETR ZUSKA ČESKÉ PREMIÉRY: 11. A 12. 11. 2010

Více

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM ČERVEN 2013 Městské divadlo v Mostě VELKÁ SCÉNA 4.června úterý volné 19.00 hodin TŘI V TOM Jaroslav Vostrý Jsme tři, jsme v tom! Co teď?! Hra, která pro svou ztřeštěnost a vtipnost stále patří k nejoblíbenějším

Více

JMENNÝ SEZNAM ŽÁKŮ V UČEBNĚ

JMENNÝ SEZNAM ŽÁKŮ V UČEBNĚ JMENNÝ SEZNAM ŽÁKŮ V UČEBNĚ RED IZO: 600008541 Název školy: Gymnázium, Písek, Komenského 89 Zkušební místo: Gymnázium, Písek, Komenského 89 Název zkoušky: Anglický jazyk - didaktický test Učebna dle informačního

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

Rozpis družstev před první lekcí VLŠ Družstvo č.1. Záznamový list o účasti ve VLŠ 2017

Rozpis družstev před první lekcí VLŠ Družstvo č.1. Záznamový list o účasti ve VLŠ 2017 Rozpis družstev před první lekcí VLŠ 0 Záznamový list o účasti ve VLŠ 0 Družstvo č. Maňák Jaroslav Bušanský Petr Ceé Anežka Beránek Krejčí Jak. Bušanský Marek Částek Filip Hradecká Nikol Hrdlička Michael

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo. Newsletter Baletu Národního divadla 24 PROSINEC 2013 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Vážení a milí přátelé Baletu, nastává nám

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

CELKOVÁ VÝSLEDKOVÁ LISTINA

CELKOVÁ VÝSLEDKOVÁ LISTINA JMLP XII.ročník - suchý slalom ČÍSLO ZÁVODU: ŘEDITEL ZÁVODU Pavel Ivánek TD Roman Keznikl HLAVNÍ ČASOMĚŘIČ Ivo Podešť 1.KOLO STAVITEL TRATI Pavel Ivánek BRANEK 17 PODMÍNKY slunečno ČAS STARTU 10:15 2017-03

Více

Vladimíra Hrona v sezoně 2019 / v sezoně 2019 / 2020

Vladimíra Hrona v sezoně 2019 / v sezoně 2019 / 2020 hudebně - zábavné pořady z produkce hudebně baviče - zábavné pořady z produkce baviče Vladimíra Hrona Vladimíra Hrona v sezoně 2019 / 2020 v sezoně 2019 / 2020 Moderování provází Vladimíra od počátku

Více