Informace o "RSC": Pneumatiky Runflat BMW Group Zbytečné náhradní kolo

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace o "RSC": Pneumatiky Runflat BMW Group Zbytečné náhradní kolo"

Transkript

1 - 1 - Stav: 11/2006 Informace o "RSC": Pneumatiky Runflat BMW Group Zbytečné náhradní kolo RSC Od spuštění projektu s BMW Z8 v loňském roce urazila společnost BMW velký kus cesty směrem k odstranění 5. kola. Řada 5 (E60) disponuje u všech rozměrů pneumatik zvláštní výbavy () - a zvláštního příslušenství (ZP) - tzn. v 17", 18" a ZP 19", novou technologií pneumatik Runflat. Sériový prostor pro nouzové kolo je zde k dispozici jako dodatečný úložný prostor. Z4, Coupé a Cabrio řady 6 už jezdí výhradně na pneumatikách Runflat. Od náhradního kola a jeho prostoru se zde zcela upustilo. Důsledným pokračováním této strategie je řada 1 (E87), která jako první velkosériový model BMW disponuje technologií RSC od sériového obutí, až po zvláštní příslušenství (bez náhradního kola). Tato strategie pokračuje ve všech variantách nové generace řady 3 (E90). Zlepšená, na řadách 1 a 3 optimálně vyladěná 3. generace pneumatik Runflat představuje kvantový skok, co se týká jízdní dynamiky, agility a bezpečnosti pneumatik, a splňuje nejvyšší požadavky limuzín na jízdní komfort. S novým BMW X5 (E70) poprvé přichází na start vozidlo kategorie SAV, vybavené ve všech rozměrech pneumatik inovační technologií Runflat. Co se týká jízdního komfortu, ještě vylepšené pneumatiky 4. generace RSC splňují všechny požadavky vývojových pracovníků i v této třídě vozidel a kladou zvláštní důraz na agilitu a jízdní dynamiku. MINI od začátku disponuje koncepcí mobility, která ve své třídě nemá obdoby. A tato koncepce byla u jeho následovníka R56 ještě dále rozvinuta. Pneumatiky Runflat vozu R56 v rozměrech 16", 17" a ZP 18" (převážně a ZP) tak disponují všemi vývojovými výhodami pneumatik (4. generace), což se odráží zejména ve zlepšeném komfortu, při zachování typických jízdních vlastností vozů MINI. Rolls-Royce má standardně k dispozici takzvaný "PAX systém", což je rovněž systém pneumatik s možností nouzového dojezdu, ale vybavených opěrným kroužkem. Pneumatiky o rozměru 21'' ze zvláštní výbavy vozu RR01 jsou však už vybaveny technologií RSC. 1. Popis systému RSC = Runflat--Component je systém kolo/pneumatika s možností nouzového dojetí tvořený - samonosnou pneumatikou - RSC - ráfkem Extended Hump - EH2 příp. EH2+ a - indikací defektu pneumatiky - RPA (v USA RDC).

2 - 2 - Stav: 11/2006 Na obou stranách všech pneumatik BMW Runflat je od 10/2001 vyznačeno "RSC" v 20 mm velkém kruhu. Tak lze tento typ pneumatik snadno a jednoznačně identifikovat. Pneumatiky optimálně sladěné s podvozky vozidel skupiny BMW Group jsou kromě jiného označeny ( ) v označování pneumatik BMW (MINI nebo Rolls-Royce), za obchodním označením příslušné pneumatiky. Např.: 205/55 R 16 91V Continental Premium Contact SSR Princip "samonosné pneumatiky" spočívá v zesílené boční stěně pneumatiky s přídavnými gumovými pružinami z teplotně stálých pryžových směsí, které na určitou vzdálenost zabrání poklesnutí prázdné pneumatiky, a tak v případě defektu umožní pokračovat v jízdě. Standardní pneumatika při ztrátě tlaku RPA příp. RDC Samonosné pneumatiky bez tlaku V případě defektu, který se u vozidel vyšší třídy zobrazí na displeji/obrazovce na přístrojové desce a u vozů kombi nižší třídy prostřednictvím výstražné kontrolky, lze pokračovat v opatrné jízdě sníženou rychlostí (max. 80 km/h), přizpůsobenou zatížení vozidla. Tak lze zpravidla bezpečně dojet do servisu bez zastavení a bez nutnosti měnit kolo. K tomu se navíc přidává významné zvýšení aktivní bezpečnosti při prudkém poklesu tlaku (Blow Out) při přímé jízdě a především v zatáčkách. Na rozdíl od standardních pneumatik se pneumatiky RSC nestáhnou z ráfku (EH2) a zachovají si boční vedení. Řidič je tak schopen i při vyšších rychlostech, např. v dálničních zatáčkách, kontrolovat vozidlo při prudkém poklesu tlaku v pneumatice, zatímco u standardních pneumatik je ztráta kontroly nad vozidlem nevyhnutelná i pro zkušeného řidiče.

3 2. Zvláštnosti systému Stav: 11/2006 Bezpečnost a ovládání vozidla jsou na proslulé vysoké úrovni vozů BMW (viz značení pneumatik BMW ). Z hlediska jízdní dynamiky získává tato pneumatika výhodu oproti standardním pneumatikám ve všech disciplínách. Zvýšená aktivní bezpečnost díky maximálnímu zachování bočního vedení při náhlé prudké ztrátě tlaku v pneumatice. Schopnost pokračovat v jízdě v případě téměř jakéhokoli poškození pneumatiky, i poškození boční stěny = zvýšená bezpečnost a pohodlí. Dosažitelná vzdálenost v případě prázdné pneumatiky při dodržení výše uvedených omezujících podmínek, 3./4. generace optimalizovaná z hlediska pohodlí: 1. generace další generace Zatížení 1 osobou: > 500 km > 200 km Střední zatížení*: 250 km cca 150 km (* Roadster: 2 osoby, 4/5 sedadlový: 3 až 4 osoby) Plné zatížení (Limuzíny): cca 50 km cca 50 km Tato dojezdová vzdálenost platí pro zcela prázdnou pneumatiku (0 bar), stav, který se v praxi vyskytuje jen velmi zřídka! Už při nepatrném zbytkovém tlaku, např. cca 0,5 bar, lze dosáhnout výrazně delší dojezdové vzdálenosti, zejména na nepoháněné nápravě. RPA varuje už při tlaku v pneumatice > 1,5 bar! Ve zkušebním provozu byly - v závislosti na "rozsahu defektu" - s pneumatikami Runflat všech generací dosaženy vzdálenosti cca 1000 km od varování RPA (při takzvané "plíživé" ztrátě tlaku v pneumatice, která tvoří cca 80 % všech reálně se vyskytujících případů)! Bezpečné usazení pneumatiky na ráfku Extended Hump do 0 bar. Při použití běžných ráfků (H2) toto nelze zaručit. Funkce regulačních systémů (ABS/ASC/DSC) zůstává v případě defektu zachována. Úplná kompatibilita pneumatik a kol se stávajícím systémem kolo/pneumatika, tzn. že v nouzovém případě mohou být namontovány také "normální pneumatiky". Pneumatiky Runflat 1. generace s vývojovým záměrem "co možná nejdelší dosažitelné vzdálenosti" se, na základě technicky podmíněných zesílených bočních stěn, chovají podobně jako velmi sportovní nízkoprofilové pneumatiky. Současné, z hlediska pohodlí výborné, vlastnosti sériových standardních pneumatik nebyly těmito pneumatikami 1. generace dosaženy zejména na velmi nerovných površích, při příčných spárách, asfaltových záplatách apod.

4 - 4 - Stav: 11/2006 Změněné pneumatiky 2. až v současnosti 4. generace jsou v běžném provozu výrazně pohodlnější. Rozdíl od dosavadních "normálních pneumatik" je nepatrný, běžný zákazník ho, zejména od řady E90, sotva zpozoruje. 3. Popis RPA RPA (Reifen-Pannen-Anzeige - indikace defektu pneumatiky) je tzv. indikátor prázdné pneumatiky, tzn. kontrola tlaku vzduchu v pneumatice s o něco hrubším prahem výstrahy než RDC, dostatečným pro bezpečné zjištění defektu pneumatiky s abnormálním poklesem tlaku (>30 %). 1 2 Wheel ABS, ASC, DSC 3 4 button RPA Deflation Warning Princip: Při ztrátě tlaku vzduchu se zmenší poloměr pneumatiky a tím i její obvod. Vlivem toho se zvýší rychlost otáčení tohoto kola. RPA měří otáčky kol pomocí snímačů 4kanálového systému ABS, porovná je s diagonálně přiřazenými koly a s průměrnou rychlostí, a tak rozezná ztrátu tlaku v pneumatice. RPA pracuje již od malé ujeté vzdálenosti, zpravidla po 1-3 minutách, od rychlosti 15 km/h. V Evropě byl systém RPA poprvé sériově montován na vozech BMW M5 (E39) a v řadě 7 protectionline, od modelového roku 2000 je sériově montován do Z8 a v řadě 7 a 3 (postupně) společně se zvláštní výbavou () Pneumatiky Runflat. MINI je od začátku sériově vybaveno systémem RPA jak s normálními pneumatikami, tak s pneumatikami Runflat. V této třídě vozidel je jediný. Od modelového roku 2004 jsou všechny nové konstrukční řady sériově vybaveny systémem RPA. Všechny následující modely společnosti BMW Group jsou sériově vybaveny systémem RPA. Také při zavádění tohoto bezpečnostního prvku do sériové výroby je společnost BMW Group v mezinárodním měřítku na čele vývoje.

5 4. Zkušební a sériové použití u společnosti BMW Stav: 11/2006 Pneumatiky RSC "1. generace" se poprvé použily na modelech řady 7 (E38) a na Z8. Všechny další aplikace - US řada 3 (E46), MINI, řada 7 (E65) aj. - jsou už pneumatiky 2. "měkké" generace. Přehled současné nabídky: 5. RDC / RPA / pneumatiky Runflat / náhradní kolo / M M S nabídka z výroby Konstrukční řada Řada E RDC RPA Pneumatik y Runflat Náhradní kolo MMS Kontrola tlaku v pneumatice Indikace defektu pneumatiky M / MINI Mobility Řada 1 E87 Série Série Řada 3 E46 (do 08/2003) (od 09/2003) (pouze pro USA) Nouzové kolo série Plnohodnotné náhradní kolo jako E46 M3 Série Série E90 / E91 / E92 Série Série Řada 5 E39 Série E39 Protection Série E39 M5 Série Série E60 M5 Série Série E60 / E61 Série Nouzové kolo* řada 6 E63 M6 Série Série E63 / E64 Série Série Řada 7 E65 / E66 (do 09/2003) Série (od 12/2003) E67 Série Série (PAX) Série E68 Série Série Z E52 Série Série E85/E86 Série Série

6 - 6 - Stav: 11/2006 X E53 (do 04/2004) Série (od 04/2004) Zimní a celosezonní Nouzové kolo série Plnohodnotné náhradní kolo jako E70 Série Série E83 Série Nouzové kolo MINI R50 Série Nouzové kolo R53 Série Série R56 Série Série Série MINI Mobility Rolls- Royce RR01 Série Série = není v nabídce * Nouzové kolo lze jako Na základě zákonného předpisu musí být všechna nová auta v USA nejpozději od 09/ jako série - vybavena systémem RDC namísto RPA. 6. Výrobci pneumatik, označování pneumatik => "Identifikátor" V současné době všichni dodavatelé pneumatik pro BMW (Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin a Pirelli) zavedli technologii RSC. Na čele jsou Bridgestone, Goodyear a Dunlop. Protože pro pneumatiky Runflat v označování pneumatik dosud neexistovalo žádné "normované" písmeno, dohodla se společnost BMW s výrobci pneumatik na jednotném "Identifikátoru": RSC "RSC" v cca 20 mm velkém kruhu znamená Runflat - - Component. Tato značka je umístěna na všech pneumatikách BMW-Runflat na obou stranách pneumatiky, a umožňuje tak zákazníkům jednoduše najít správnou pneumatiku "BMW- Runflat" i v případě výměny. Logo RSC je uvedeno také v návodu k obsluze a v servisních informacích. Do budoucna se pro pneumatiky Runflat bude používat normované označení "RF" namísto "R" pro konvenční radiální pneumatiky, příklad: 205/55 RF V. Symbol RSC se bude na pneumatikách uvádět ještě po přechodnou dobu. Vedle tohoto jednoznačného označení používá každý výrobce své vlastní obchodní označení: Bridgestone "RFT" Continental "SSR" Run Flat Technology Self-Supporting Runflat Tire

7 - 7 - Stav: 11/2006 Dunlop RunOnFlat Dunlop "DSST" Dunlop Self Supporting Technology (do 2005) Goodyear RunOnFlat Goodyear: "EMT" Extended Mobility Technology (do 2005) Michelin: "ZP" Zero Pressure Pirelli: eufori@ Úplné označení pneumatiky RSC je proto v současnosti např.: 205/55 R 16 91V Continental Premium Contact SSR 7. Michelin PAX systém "Systém PAX" společnosti Michelin je alternativní koncepcí nouzového dojezdového systém s opěrným kroužkem a se zcela odlišným ráfkem a pneumatikami, které nejsou kompatibilní se současným systémem kolo/pneumatika (zimní pneumatiky!). Významné je zejména velmi bezpečné vzájemné zajištění pneumatiky a kola, které je odpovědné také za "jiný" optický vzhled systému PAX a rovněž za o něco větší prostor pro brzdy. Tento systém je výrazně těžší než pneumatiky RSC, avšak na základě obecně vyšší únosnosti umožňuje vyšší zatížení náprav. Proto se systém PAX v současné době používá na RR01 a E67. Pneumatiky o rozměru 21'' ze zvláštní výbavy vozu RR01 jsou však už vybaveny technologií RSC.

Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenou. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč!

Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenou. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenou. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte. Stejně jako Váš vůz Mercedes-enz, také

Více

Čas na správné obutí!

Čas na správné obutí! Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte. Stejně jako Váš vůz Mercedes-enz, také

Více

- 60 - Chára Sport, a.s.

- 60 - Chára Sport, a.s. - 60 - - 61 - - 62 - - 63 - - 64 - AKCE časově omezená Akční cena #, #### interní značení výrobce (LT) lehké nákladní pneu (P) osobní pneu ~ originální výbava VOLVO letní pneumatiky s celoročním použitím

Více

Kola a pneumatiky. Druhy kol : - dle konstrukce : a) disková - plná - odlehčená - s otvory ve stěně disku - větraná - s otvory mezi diskem a ráfkem

Kola a pneumatiky. Druhy kol : - dle konstrukce : a) disková - plná - odlehčená - s otvory ve stěně disku - větraná - s otvory mezi diskem a ráfkem Kola a pneumatiky Úkolem kol je přenášet tlak nápravy na vozovku, spolehlivě vést vozidlo po zvolené dráze a přenášet na vozovku brzdné a vodící popř. hnací síly. Zároveň se podílejí na tlumení rázů způsobených

Více

ZIMNÍ A CELOROČNÍ PNEUMATIKY PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY

ZIMNÍ A CELOROČNÍ PNEUMATIKY PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY CENÍK 4/2008 platný od 1.10.2008 Ráfek Rozměr Značka Dezén LI SI Poznámka Dporučená cena bez DPH Naše cena s DPH ZIMNÍ A CELOROČNÍ PNEUMATIKY PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY PROFILOVÉ ČÍSLO 80 13" 135/80R13 FULDA

Více

Překvapte zimu dříve, než ona překvapí Vás.

Překvapte zimu dříve, než ona překvapí Vás. Překvapte zimu dříve, než ona překvapí Vás. Přezujte na zimní pneumatiky Continental včas. Nabídka zimních pneumatik pro osobní, dodávkové a 4 4 automobily Zima 2012/13 Zimní pneumatiky jsou součástí povinné

Více

Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč!

Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Čas na správné obutí! Kompletní letní kola na sezónu 2014 za zvýhodněnou cenu. 4 kompletní kola za cenu již od 28 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte. Stejně jako Váš vůz Mercedes-enz, také

Více

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč!

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč! Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-enz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu již od 47 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte Stejně jako váš vůz

Více

Značení pneumatik. R (radiální), D (diagonální) Ráfek:

Značení pneumatik. R (radiální), D (diagonální) Ráfek: Značení pneumatik Barum 205/55 R16 Bravuris3 HM 91V TL letní Značka Pneumatiky: Barum Šířka pneumatiky: 205 (šířka pneumatiky udávaná mm) Profil pneumatiky: 55 (profil udává procentuální poměr výšky oproti

Více

Ceník zima 2013. Pneumatiky pro osobní, 4 x 4 / SUV a VAN. www.bestdrive.cz

Ceník zima 2013. Pneumatiky pro osobní, 4 x 4 / SUV a VAN. www.bestdrive.cz Ceník zima 2013 Pneumatiky pro osobní, 4 x 4 / SUV a VAN www.bestdrive.cz EU štítkování pneumatik Evropská unie nařízením (ES) 1222/2009 rozhodla o povinnosti dodavatelů zajistit štítkování nových pneumatik.

Více

Směrové řízení vozidla. Ing. Pavel Brabec, Ph.D. Ing. Robert Voženílek, Ph.D.

Směrové řízení vozidla. Ing. Pavel Brabec, Ph.D. Ing. Robert Voženílek, Ph.D. Ing. Pavel Brabec, Ph.D. Ing. Robert Voženílek, Ph.D. Možnosti směrového řízení u vozidel - zatáčející kola přední nápravy (klasická koncepce u rychle jedoucích vozidel) Možnosti směrového řízení u vozidel

Více

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč!

Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-Benz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu A již od 47 980 Kč! Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola Mercedes-enz na sezónu 2015 za zvýhodněnou cenu. Sada stylových kol pro třídu již od 47 980 Kč! Kvalita, kterou na první pohled nevidíte Stejně jako váš vůz

Více

Dojezdové pneumatiky osobních automobilů RUN-FLAT TYRES FOR PASSENGER CARS

Dojezdové pneumatiky osobních automobilů RUN-FLAT TYRES FOR PASSENGER CARS VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ ÚSTAV AUTOMOBILNÍHO A DOPRAVNÍHO INŢENÝRSTVÍ FACULTY OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF AUTOMOTIVE ENGINEERING

Více

Legislativa a zimní pneumatiky

Legislativa a zimní pneumatiky Legislativa a zimní pneumatiky Zimní pneumatiky dle Evropské unie Na území Evropské unie je platná definice zimních pneumatik dle Směrnice rady 92/23/EHS přílohy II v článcích 2.2 a 3.1.5. 2.2 (Specifikace

Více

Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu.

Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu. Vzdušnicové pneumatiky. Speciální pneumatiky pro maximální efektivitu. ContiRT20 Performance Nový standard výkonu a životnosti. 1 2 3 Standardní radiální pneumatiky Nový design Continentalu s lepší boční

Více

Boxster, Cayman od modelového roku 2005 Stav: 11/2010 Uvolněné zimní pneumatiky

Boxster, Cayman od modelového roku 2005 Stav: 11/2010 Uvolněné zimní pneumatiky Boxster, Cayman od modelového roku 2005 Stav: 11/2010 Uvolněné zimní pneumatiky Typ 987 Boxster/ Cayman (modelový rok 2005 2008) Velikost kola 6,5J x 17 55 PN 205/55 R 17 1) 91V Continental Winter Contact

Více

AUTOKLUB ČR TESTOVAL ZIMNÍ PNEUMATIKY

AUTOKLUB ČR TESTOVAL ZIMNÍ PNEUMATIKY AUTOKLUB ČR TESTOVAL ZIMNÍ PNEUMATIKY TEST ZIMNÍCH PNEUMATIK 205/55 R16 91 H I. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O TESTOVÁNÍ Autoklub ČR, stejně jako v předcházejících letech, přináší výsledky testu zimních pneumatik. Pro

Více

TRAKCE NENÍ SEZONNÍ ZÁLEŽITOSTÍ.

TRAKCE NENÍ SEZONNÍ ZÁLEŽITOSTÍ. BMW Originální příslušenství www.cartecpraha.cz Radost z jízdy TRAKCE NENÍ SEZONNÍ ZÁLEŽITOSTÍ. ORIGINÁLNÍ BMW KOMPLETNÍ ZIMNÍ KOLA. ESTETIKA PRO BMW ŘADY 1 A BMW ŘADY 2. rdc i, Sternspeiche 654, 7x16,

Více

ZIMNÍ PNEUMATIKY PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY

ZIMNÍ PNEUMATIKY PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY Ceník ZIMA 2006 ZIMNÍ PNEUMATIKY PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY SERIE 80 12 145 / 80 R 12 HANKOOK W 400 74 Q 1 143 1 360 13 135 / 80 R 13 BARUM POLARIS 2 70 T 863 1 027 KLEBER KRISALP 3 70 S 1 080 1 285 SAVA ESKIMO

Více

AKČNÍ SLEVA -15% ORIGINÁLNÍ BMW KOMPLETNÍ ZIMNÍ KOLA.

AKČNÍ SLEVA -15% ORIGINÁLNÍ BMW KOMPLETNÍ ZIMNÍ KOLA. ESTETIKA PRO BMW ŘADY 1 A BMW ŘADY 2. rdc i, Sternspeiche 654, rsc, 205/55R16 91H F20/F21/F22/F23 36.362,- 42.778,- rdc i, M Doppelspeiche 483M, rsc, 205/55R17 91H F45/F46 rdc i, Multi-Spoke 475, rsc,

Více

CENÍK PNEUMATIK ZIMA 2012/13. Pneumatiky pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla

CENÍK PNEUMATIK ZIMA 2012/13. Pneumatiky pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla CENÍK PNEUMATIK ZIMA 2012/13 Pneumatiky pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla EU štítek Vysvětlivky Nové označování pneumatik EU štítkování Evropská unie nařízením (ES) 1222/2009 rozhodla o povinnosti

Více

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 Praha, 11.listopadu 2013 S příchodem zimního období zveřejňují hlavní evropské a ruské automobilové časopisy testy zimních pneumatik, které srovnávají nejvýznamnější

Více

Zimní. pneumatiky 2012 2013. Osobní automobily q 4 4 q Dodávky

Zimní. pneumatiky 2012 2013. Osobní automobily q 4 4 q Dodávky Zimní j pneumatiky 2012 2013 Osobní automobily q 4 4 q Dodávky 2 Continental 3 Obsah Pokyny k užívání ContiWinterContact TS 850 Pokyny k používání...22 Continental...23 Přehled zimních pneumatik podle

Více

Jaroslav Machan. Pavel Nedoma. Jiří Plíhal. Představení projektu E-VECTOORC

Jaroslav Machan. Pavel Nedoma. Jiří Plíhal. Představení projektu E-VECTOORC Představení projektu E-VECTOORC Jaroslav Machan Pavel Nedoma Jiří Plíhal jaroslav.machan@skoda-auto.cz pavel.nedoma@skoda-auto.cz plihal@utia.cas.cz 1 ExFos - Představení projektu E-VECTOORC 25.1.2013/Brno

Více

Ceník LETNÍCH PNEUMATIK Pneumatiky pro osobní, 4 4/SUV a dodávková vozidla

Ceník LETNÍCH PNEUMATIK Pneumatiky pro osobní, 4 4/SUV a dodávková vozidla Ceník LETNÍCH PNEUMATIK 2018 Pneumatiky pro osobní, 4 4/SUV a dodávková vozidla Opravdu prémiový zážitek. Symboly a ostatní Symboly Vysvětlivky Specifické značení výrobců vozidel PremiumContact 6 pro všechny

Více

Léto 2013. Přezujte na letní pneumatiky Continental včas. Pneumatiky pro osobní, 4 4/SUV a dodávkové automobily SAFETY TESTED FOR YOUR

Léto 2013. Přezujte na letní pneumatiky Continental včas. Pneumatiky pro osobní, 4 4/SUV a dodávkové automobily SAFETY TESTED FOR YOUR Léto 2013 Pneumatiky pro osobní, 4 4/SUV a dodávkové automobily Přezujte na letní pneumatiky Continental včas. CONTINENTAL GERMAN ENGINEERING TESTED FOR YOUR SAFETY SINCE 1871 EU štítek Nové označování

Více

Atraktivní nabídka kompletních letních kol pro váš Mercedes-Benz

Atraktivní nabídka kompletních letních kol pro váš Mercedes-Benz Váš servisní partner Mercedes-Benz: Atraktivní nabídka kompletních letních kol pro váš Mercedes-Benz Ceny zahrnují DPH a jsou platné do 30. 9. 2016 nebo do vyprodání zásob. Právo provedení změn vyhrazeno.

Více

Akumulátory Bosch: Optimální startovací výkon pro všechna vozidla

Akumulátory Bosch: Optimální startovací výkon pro všechna vozidla NOVINKA! Akumulátory Bosch S3 - S4 - S5 Akumulátory Bosch: Optimální startovací výkon pro všechna vozidla Správný akumulátor Bosch pro všechna vozidla S5: zdroj energie pro vozidla vyšší třídy S4: energie

Více

NAŠE SLUŽBY PRO VAŠI RADOST Z JÍZDY.

NAŠE SLUŽBY PRO VAŠI RADOST Z JÍZDY. BMW Originální díly a příslušenství BMW Service BMW Lifestyle Jaro 2012 Radost z jízdy NAŠE SLUŽBY PRO VAŠI RADOST Z JÍZDY. JEDINÁ VĚC, KTEROU LETOS NA JAŘE POTŘEBUJETE: BMW SERVICE. ZPĚTNÝ ODKUP KOL BMW

Více

Zima je pod kontrolou. Bezpečně na silnici s originálními kompletními zimními koly značky Mercedes-Benz, včetně příslušenství.

Zima je pod kontrolou. Bezpečně na silnici s originálními kompletními zimními koly značky Mercedes-Benz, včetně příslušenství. Zima je pod kontrolou. Bezpečně na silnici s originálními kompletními zimními koly značky Mercedes-Benz, včetně příslušenství. 2 Připravíme vás na led a sníh. S originálními sadami kompletních kol značky

Více

Je čas přezout na léto!

Je čas přezout na léto! Váš servisní partner Mercedes-Benz: Je čas přezout na léto! Kompletní letní kola na sezónu 2016 pro váš Mercedes-Benz. Ceny zahrnují DPH a jsou platné do 30. 6. 2016 nebo do vyprodání zásob. Právo provedení

Více

Obecné informace o spotřebě paliva. Souhrn PGRT

Obecné informace o spotřebě paliva. Souhrn PGRT Souhrn Souhrn Tento dokument shrnuje a vysvětluje faktory, které ovlivňují spotřebu paliva vozidla. Spotřeba paliva vozidla je ovlivněna několika faktory: Pneumatiky Šetrný způsob jízdy Stav vozidla 03:60-02

Více

PŘEDPISY PRO PNEUMATIKY

PŘEDPISY PRO PNEUMATIKY PŘÍLOHA č. V PŘEDPISY PRO PNEUMATIKY A / PŘEDPISY PRO ASFALTOVÉ PNEUMATIKY PRO VOZY UŽÍVAJÍCÍ 18 ráfky: platí od 1. 1. 2013 do 30. 4. 2013 PRO OSTATNÍ VOZY: platí od 1. 1. 2013 do 31. 12. 2013 LIBANONSKÁ

Více

Řada KMAX. Dojeďte dále po celý rok...

Řada KMAX. Dojeďte dále po celý rok... Řada KMAX. Dojeďte dále po celý rok... Až o 5% lepší kilometrový výkon v porovnání s předchůdcem. 1 1 Srovnávací testy provedené Goodyear Innovation Center Luxembourg s rozměrem 15/80R22.5 mezi červencem

Více

Zima 2013/2014. Buďte nad věcí i v zimě!

Zima 2013/2014. Buďte nad věcí i v zimě! Zima 2013/2014 Buďte nad věcí i v zimě! Kompletní zimní kola na sezónu 2013/2014 Legislativa a zimní pneumatiky Zimní pneumatiky dle vropské unie Na území vropské unie je platná definice zimních pneumatik

Více

Boxster, Cayman modelový rok 2005 2012 Stav: 01/2014 Schválené zimní pneumatiky

Boxster, Cayman modelový rok 2005 2012 Stav: 01/2014 Schválené zimní pneumatiky Boxster, Cayman modelový rok 2005 2012 Stav: 01/2014 Typ 987 Boxster, Cayman (Modelový rok 2005 2008) Valivý odpor Přilnavost za mokra Velikost kola 6,5J x 17 55 PN 205/55 R 17 1) 91V Continental Winter

Více

Zima pod kontrolou. S originálními kompletními zimními koly značky Mercedes-Benz a příslušenstvím.

Zima pod kontrolou. S originálními kompletními zimními koly značky Mercedes-Benz a příslušenstvím. Upozornění: Tato brožura byla vytištěna v r. 209. U zobrazených produktů mohlo dojít od tisku této brožury (07/209) ke změnám. Všechny ceny v brožuře jsou nejvyšší možné včetně DPH za 4 kompletní kola,

Více

Zima pod kontrolou. S originálními kompletními zimními koly značky Mercedes-Benz a příslušenstvím.

Zima pod kontrolou. S originálními kompletními zimními koly značky Mercedes-Benz a příslušenstvím. Zima pod kontrolou. S originálními kompletními zimními koly značky Mercedes-Benz a příslušenstvím. 2 3 Technologicky na nejvyšší úrovni. Více bezpečí na palubě. Pneumatiky MO a MOExtended splňují ty nejvyšší

Více

Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla.

Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Nabídka zimních pneumatik 2014/2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. ZIMNÍ PNEU PNEUMATIKY, KTERÉ SPLNÍ VŠECHNY VAŠE POŽADAVKY Vozidla jsou, stejně jako lidé, rozdílná. Zejména v oblasti osobních

Více

1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F)

1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F) 1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F) 2. Výber skupiny pneumatík (podľa toho aké sú na vozidle namontované) 3. Výber minimálneho predpísaného zbrzdenia

Více

Stahováky pneumatik. T500 a T1000. Doporučené pro servisní stanice a dílny s nízkým nebo středně vysokým množstvím prováděného servisu pneumatik

Stahováky pneumatik. T500 a T1000. Doporučené pro servisní stanice a dílny s nízkým nebo středně vysokým množstvím prováděného servisu pneumatik T500 a T1000 Doporučené pro servisní stanice a dílny s nízkým nebo středně vysokým množstvím prováděného servisu pneumatik T500: Snadná a rychlá manipulace se všemi konvenčními pneumatikami na trhu. Pevné

Více

Marketing Klíčové vlastnosti

Marketing Klíčové vlastnosti Marketing Klíčové vlastnosti Nová zimní pneu pro vozy kompakt a střední třídu Širší rozpětí bezpečnosti díky lepší přilnavost na sněhu a ledu Výborný handling na suchu Ekonomická díky snížení valivého

Více

Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě

Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Nízkoprofilová pneumatika 70-ti procentní série se širokou užitnou plochou Nízký tlak na půdu díky větší kontaktní

Více

Pro ještě více síly: nová technologie PowerFrame

Pro ještě více síly: nová technologie PowerFrame Pro ještě více síly: nová technologie PowerFrame 3 Maximální startovací výkon s akumulátory Bosch Správný akumulátor Bosch pro všechna vozidla Jasné, jednoduché a kompaktní: řada akumulátorů společnosti

Více

Ceník Zima 2011 platný od 1.9.2011

Ceník Zima 2011 platný od 1.9.2011 x 125 80 R13 Continental CONTI WINTER CONTACT TS800 Osobní 65 (290kg) T 1 100 Kč 1 320 Kč 135 70 R15 Continental WINTER CONTACT TS760 Osobní 70 (335kg) T. 2 675 Kč 3 210 Kč 135 70 R15 Hankook W440 Osobní

Více

BMW ORIGINÁLNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ.

BMW ORIGINÁLNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ. Radost z jízdy BMW ORIGINÁLNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ. BMW ŘADY 3, BMW ŘADY 4, BMW A BMW X4. Technické informace. Září 2018. 02 Obsah. Technické informace 1. 2. 3. Rejstřík Přehled kol z lehkých slitin Popisy výrobku

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Transporter Motory splňující emisní normu Euro 5 plus Motor 2,0 l TDI 62 kw (84 k) Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) Motor / Počet ventilů na válec 4válcový

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter Technická data Platná pro modelový rok 3 Užitkové vozy Transporter Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

RD 50 Kolové dumpery. Profesionální manipulace s materiálem pohyblivý, rychlý a hospodárný.

RD 50 Kolové dumpery. Profesionální manipulace s materiálem pohyblivý, rychlý a hospodárný. RD 50 Kolové dumpery Profesionální manipulace s materiálem pohyblivý, rychlý a hospodárný. Kompaktní rozměry poskytují pohyblivost třídy 3-5 t. DW50 může snadno soutěžit s velkými stroji, inovativní koncept

Více

EW65. Samo si dojede na další staveniště: EW65

EW65. Samo si dojede na další staveniště: EW65 EW65 Kolová rýpadla Samo si dojede na další staveniště: EW65 Mobilní rýpadlo EW65 dojede díky integrovanému režimy jízdy po silnici samo na místo nasazení a nevyžaduje časově náročnou a nákladnou přepravu.

Více

ZIMNÍ PNEUMATIKY PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY

ZIMNÍ PNEUMATIKY PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY ZIMNÍ PNEUMATIKY PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY SERIE 80 13 15412000000 135 / 80 R 13 BARUM POLARIS 2 70 T 874,- 1 040,- 161619 KLEBER KRISALP 3 70 S 1 126,- 1 340,- 503839 SAVA ESKIMO S2 70 Q 979,- 1 165,- 15412010000

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok Technická data Platná pro modelový rok 2013 Užitkové vozy Amarok Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

Osobní automobily 4 4 Dodávky Technický rádce

Osobní automobily 4 4 Dodávky Technický rádce Osobní automobily 4 4 Dodávky 2010 2011 Technický rádce 2 Úvod Obsah 3 Bezpečnostní doporučení pro pneumatiky Tento technický rádce obsahuje vyčerpávající informace o pneumatikách Continental pro osobní

Více

Produktová prezentace

Produktová prezentace Produktová prezentace ContiWinterContact TS 830 P 1 Pozice na trhu Zimní TWI indikátor Nové bezpečnostní hledisko: Pokud se dezén opotřebí na hloubku 4 mm, vystoupí zimní TWI indikátor v dezénu, a tak

Více

Pneumatiky pro nákladní vozidla, návěsy a autobusy

Pneumatiky pro nákladní vozidla, návěsy a autobusy Pneumatiky pro nákladní vozidla, návěsy a autobusy Pneumatiky pro řízenou nápravu Pneumatiky pro řízenou nápravu Štítek nákladních pneumatik Díky novému nařízení mají autodopravci pomocníka pro výběr pneumatik.

Více

911/912/911 Turbo (930) 02/2008

911/912/911 Turbo (930) 02/2008 911/912/911 Turbo (930) 02/2008 Typ 911/912 do 1968 Rozměry 6Jx15 36 VA/HA 185/70 R15 89V Michelin XWX 1) 1) ++ ++ 911 všechny modely do 1968 15 " Fulda Y - 2000 N0 + ++ 6Jx15 36 VA/HA 195/65 R15 91V Pirelli

Více

PŘÍLOHA č.1 UKÁZKA DIDAKTICKÉHO TESTU PRO STUDENTY 1. ROČNÍKŮ VYBRANÝCH Z VÝUKOVÉHO CD - ROM

PŘÍLOHA č.1 UKÁZKA DIDAKTICKÉHO TESTU PRO STUDENTY 1. ROČNÍKŮ VYBRANÝCH Z VÝUKOVÉHO CD - ROM PŘÍLOHA č.1 UKÁZKA DIDAKTICKÉHO TESTU PRO STUDENTY 1. ROČNÍKŮ VYBRANÝCH Z VÝUKOVÉHO CD - ROM DIDAKTICKÝ TEST PRO STUDENTY 1. ROČ. 1. Kolo se skládá z těchto částí: a) hlava kola, disk kola, ráfek kola,

Více

Zima může být i takhle krásná.

Zima může být i takhle krásná. 16 Upozornění: U zobrazených produktů mohlo dojít od tisku této brožury (09/2017) ke změnám. Všechny ceny v brožuře jsou nejvyšší možné včetně DPH za 4 kompletní kola. Autorizovaný servis má právo snížení

Více

Bezpečnostní systémy ABS (Antiblock Braking System), ASR (z německého Antriebsschlupfregelung) protiblokovacího zařízení ABS

Bezpečnostní systémy ABS (Antiblock Braking System), ASR (z německého Antriebsschlupfregelung) protiblokovacího zařízení ABS Bezpečnostní systémy ABS (Antiblock Braking System), ASR (z německého Antriebsschlupfregelung) Styk kola s vozovkou, resp. tření ve stykové ploše mezi pneumatikou a povrchem vozovky, má zásadní vliv nejenom

Více

Výkonné a efektivní! Cultor zemědělské pneumatiky

Výkonné a efektivní! Cultor zemědělské pneumatiky Výkonné a efektivní! Cultor zemědělské pneumatiky Radial-70 Hospodárná pneumatika pro profesionální použití v 70-ti procentní profilové řadě Nízkoprofilová pneumatika 70-ti procentní série se širokou užitnou

Více

Zkroťte cestu PNEUMATIKY HANKOOK S VYSOKÝM VÝKONEM. Produkty pro letní a zimní sezónu PNEUMATIKY OSOBNÍ OFF-ROAD DODÁVKOVÉ

Zkroťte cestu PNEUMATIKY HANKOOK S VYSOKÝM VÝKONEM. Produkty pro letní a zimní sezónu PNEUMATIKY OSOBNÍ OFF-ROAD DODÁVKOVÉ Zkroťte cestu PNEUMATIKY HANKOOK S VYSOKÝM VÝKONEM Produkty pro letní a zimní sezónu PNEUMATIKY OSOBNÍ OFF-ROAD DODÁVKOVÉ OSOBNÍ PNEUMATIKY LETNÍ - CELOROČNÍ - ZIMNÍ OSOBNÍ PNEUMATIKY - LETNÍ (Z212) (K107)

Více

1/15 Číslo protokolu: csob cr 2203

1/15 Číslo protokolu: csob cr 2203 1/15 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O PROHLÍDCE ÚDAJE O

Více

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností ostatního zvláštního vozidla kategorie R s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb.

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností ostatního zvláštního vozidla kategorie R s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. Ověření shody vlastností ostatního zvláštního vozidla kategorie R s technickými požadavky stanovenými Objednavatel: Výrobce: PRINOTH AG/SPA, Brennerstraße 34, I-39049 Sterzing/Vipiteno, Italy Název a typ:

Více

4 v řadě - umístěné vpředu napříč. Vrtání x zdvih v mm 75 x 88,3 85 x 88 85 x 88

4 v řadě - umístěné vpředu napříč. Vrtání x zdvih v mm 75 x 88,3 85 x 88 85 x 88 JUMPY_TCH_06-2008.qxd 22.5.2008 15:58 Page 1 CITROËN JUMPY TECHNICKÉ PARAMETRY 1.6 HDi 90 k 2.0 HDI 120 k 2.0 HDi 138 k FAP MOTOR Typ vstřikování Turbodiesel Turbodiesel Turbodiesel přímé vysokotlaké s

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČR TESTOVAL ZIMNÍ PNEUMATIKY RŮZNÝCH ROZMĚRŮ 15, 16, 17 VĚTŠÍ NEBO MENŠÍ KOLA?

Více

ORIGINÁLNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ BMW.

ORIGINÁLNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ BMW. Radost z jízdy ORIGINÁLNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ BMW. BMW ŘADY 5, BMW A BMW. Technické informace. Prosinec 2018. 02 Obsah. Technické informace 1. 2. 3. Rejstřík Přehled kol z lehkých slitin Popisy výrobku 03-06

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Multivan Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

AUTOKLUB ČR TESTOVAL LETNÍ PNEUMATIKY

AUTOKLUB ČR TESTOVAL LETNÍ PNEUMATIKY AUTOKLUB ČR TESTOVAL LETNÍ PNEUMATIKY TEST LETNÍCH PNEUMATIK 225/45 R17 Y V testu oblíbených a často komunikovaných letních pneumatik na jarní sezonu 2016 Autoklub ČR motoristům představuje rozměr 225/45

Více

PROTOKOL INSPEKCE VOZIDLA

PROTOKOL INSPEKCE VOZIDLA -1/2Číslo protokolu: 3627 - Standardní PROTOKOL INSPEKCE VOZIDLA INFORMACE O INSPEKCI Leasingová smlouva: 11001510338 Místo inspekce: Praha_Kostelecká ulice 933/ 77a ÚDAJE O VOZIDLE RZ: Značka a název:

Více

Název zpracovaného celku: KAROSÉRIE AUTOMOBILŮ

Název zpracovaného celku: KAROSÉRIE AUTOMOBILŮ Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: SILNIČNÍ VOZIDLA DRUHÝ NĚMEC V. 25.6.2012 Název zpracovaného celku: KAROSÉRIE AUTOMOBILŮ Karosérie automobilů Karosérie je ta část automobilu, ve které jsou přepravovány

Více

WL95. Automatický variabilní pohon

WL95. Automatický variabilní pohon WL95 Kloubové kolové nakladače Nakládání s materiálem v nové dimenzi Nová třída výkonu - překlopné zatížení a trhací síla - to je kolový nakladač WL95. A také pokud jde o pracovní komfort WL95 nabízí maximální

Více

Dynamická jízda, bezpečné brzdy: Product Fact Book ContiPremiumContact 5 André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 2

Dynamická jízda, bezpečné brzdy: Product Fact Book ContiPremiumContact 5 André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 2 Dynamická jízda, bezpečné brzdy: André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 2 Marketing André Voigt, Brand Management Continental I 2011 I Continental 3 Charakteristika produktu Klíčové

Více

ZIMNÍ OSOBNÍ, 4X4/SUV A LEHKÉ NÁKLADNÍ PNEUMATIKY

ZIMNÍ OSOBNÍ, 4X4/SUV A LEHKÉ NÁKLADNÍ PNEUMATIKY ZIMNÍ OSOBNÍ, 4X4/SUV A LEHKÉ NÁKLADNÍ PNEUMATIKY ZIMA 2009/10 ZARUČENÁ NĚMECKÁ KVALITA www.fuldapneu.cz 75005-FULDA_WinterRange 09 CZ.indd 1 26.8.2009 11:48:46 GERMAN HIGH TECHNOLOGY Již více než sto

Více

PROTOKOL INSPEKCE VOZIDLA

PROTOKOL INSPEKCE VOZIDLA -1/2Číslo protokolu: 2295 - Standardní PROTOKOL INSPEKCE VOZIDLA INFORMACE O INSPEKCI Leasingová smlouva: 11001511181 ÚDAJE O VOZIDLE RZ: 3AU9892 Značka a název: Škoda Octavia Zdvihový objem: 1598 Výkon:

Více

Pneumatiky a duše. Pro motocykly, skútry a mopedy

Pneumatiky a duše. Pro motocykly, skútry a mopedy Pneumatiky a duše Pro motocykly, skútry a mopedy KATALOG 2015 DEZÉNY PNEUMATIK SPORT FORCE+ INVADER MC 50 MC 25 MC 32 MC 7 MC 26 MC 18 H- 11 H-14 H-15 H-17 MC 9 H-01 H-02 H-03 H-04 H-05 H-06 H-07 SLICK

Více

Úpravy v silničním zákoně

Úpravy v silničním zákoně Změny v silničním zákoně a výbavě vozidel od října 2018 K 1. říjnu 2018 vstupují v účinnost dva nové právní předpisy: Zákon č. 193/2018 Sb. přináší mimo jiné změny v zákoně o provozu na pozemních komunikacích

Více

Hákové nosiče kontejnerů

Hákové nosiče kontejnerů Hákové nosiče kontejnerů 2 Všestranný a flexibilní agroliner Návěs s hákovým nosičem Zjistili jsem, že všestrannost hákového nosiče můžeme také uplatnit v zemědělství, proto jsme vytvořily tento návěs,

Více

1/17 Číslo protokolu: demo ls 918

1/17 Číslo protokolu: demo ls 918 1/17 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 INFORMACE O VOZIDLE Datum objednávky: 30.05.2018 Leasingová smlouva: Datum prohlídky:

Více

Současně zajišťují ve srovnání s letními nebo celoročními pneumatikami kratší brzdnou dráhu.

Současně zajišťují ve srovnání s letními nebo celoročními pneumatikami kratší brzdnou dráhu. Sady zimních kol a pneumatik Nabídka je platná do 8.. 03. Zima pro nás začíná až s příchodem prvního sněhu. Pro letní pneumatiky ale startuje již tehdy, klesnou-li teploty pod +7 C. Pod touto hranicí začne

Více

Vaši bezpečnost řídíme my.

Vaši bezpečnost řídíme my. Vaši bezpečnost řídíme my. CONTINENTAL GERMAN ENGINEERING TESTED FOR YOUR SAFETY SINCE 1871 ý ý ý ý Vliv Makro-bloků, 3D hran a lamelové technoloie excelentní brzdný výkon na mokré a suché vozovce Vylepšený

Více

Návod k použití pneumatik značky Mitas

Návod k použití pneumatik značky Mitas Návod k použití pneumatik značky Mitas A) Výroba pneumatik značky Mitas je založena na nejnovějších poznatcích a nejmodernějších technologiích. Tyto pneumatiky svými technickými parametry (tj. základními

Více

VÝKON A SPORTOVNOST V KAŽDÉM DETAILU. PŘÍSLUŠENSTVÍ BMW M PERFORMANCE.

VÝKON A SPORTOVNOST V KAŽDÉM DETAILU. PŘÍSLUŠENSTVÍ BMW M PERFORMANCE. BMW M Performance Technické informace stav: září 2015 Radost z jízdy VÝKON A SPORTOVNOST V KAŽDÉM DETAILU. PŘÍSLUŠENSTVÍ BMW M PERFORMANCE. 02 Obsah. Technické informace Příslušenství BMW M Performance

Více

Biopowers E-motion. Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85

Biopowers E-motion. Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85 Biopowers E-motion Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85 MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ BIOPOWERS E-MOTION SMÍ PROVÁDĚT POUZE AUTORIZOVANÉ MONTÁŽNÍ STŘEDISKO. OBSAH 1. Informace o obsluze vozidla a popis

Více

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SPT s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb.

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SPT s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SPT s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. Objednavatel: MANATECH CZ, s. r. o. Vosmíkova 900, 396 01 Humpolec

Více

1/10 Číslo protokolu: csob cr 3562

1/10 Číslo protokolu: csob cr 3562 1/10 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 ÚDAJE O VOZIDLE RZ: 3AD0371 Tovární

Více

VŠE SE TOČÍ KOLEM ZIMY.

VŠE SE TOČÍ KOLEM ZIMY. BMW Originální díly a příslušenství, BMW Service, BMW Lifestyle Zima 2011/2012 Radost z jízdy VŠE SE TOČÍ KOLEM ZIMY. BMW KOMPLETNÍ SADY ZIMNÍCH KOL A NABÍDKY SLUŽEB BMW. Méně emisí. Více radosti z jízdy.

Více

Informační servis 8/2010: BERU Kontrola tlaku pneumatik. v Praze 4, dne 25. června 2010. Vážení zákazníci,

Informační servis 8/2010: BERU Kontrola tlaku pneumatik. v Praze 4, dne 25. června 2010. Vážení zákazníci, Informační servis 8/2010: BERU Kontrola tlaku pneumatik v Praze 4, dne 25. června 2010 Vážení zákazníci, kromě běžných automobilových nehod dochází ročně cca k 65.000 vážných nehod nákladních automobilů

Více

180 Speciální kolo (test. zatížení je přípustné ve spojení s velikostí pneumatiky pouze do pov. zatížení nápravy 1800 kg.

180 Speciální kolo (test. zatížení je přípustné ve spojení s velikostí pneumatiky pouze do pov. zatížení nápravy 1800 kg. 118 Speciální kolo (test. zatížení je přípustné ve spojení s velikostí pneumatiky pouze do pov. zatížení nápravy 1440 kg. 138 Speciální kolo (zkoušené zatížení kola) je přípustné ve spojení s touto velikostí

Více

Mercedes-Benz - Sprinter 211 CDI / KAWA / S FWD WORKER 4x2

Mercedes-Benz - Sprinter 211 CDI / KAWA / S FWD WORKER 4x2 Mercedes-Benz - Sprinter 211 CDI / KAWA / S FWD WORKER 4x2 Tento obrázek se může lišit od vozidla v nabídce a je nezávazný. Změny vyhrazeny. Výrobní vzor: 91062313 Pohon: 4x2 Celk. hmotnost: 3000 kg Model:

Více

Zima 2014/2015. Přezouvejte jako šampioni. Kompletní zimní kola pro osobní vozy

Zima 2014/2015. Přezouvejte jako šampioni. Kompletní zimní kola pro osobní vozy Zima 2014/2015 Přezouvejte jako šampioni Kompletní zimní kola pro osobní vozy Legislativa a zimní pneumatiky Zimní pneumatiky dle vropské unie Na území vropské unie je platná definice zimních pneumatik

Více

MITRENGA a.s., nabídka techniky Střítež u Frýdku Místku, Tršice - Přestavlky u Olomouce

MITRENGA a.s., nabídka techniky Střítež u Frýdku Místku, Tršice - Přestavlky u Olomouce ZETOR Forterra HD 150 PVH PTZ maximální výbava Motor: úsporný 4V Zetor, 4 ventilová technika, emisní norma Stage IIIB (filtr pevných částic), výkon 108,2 kw/147 k, jednoduché čerpadlo a vstřikovače Motorpal.

Více

PŘIPRAVENÉ NA COKOLIV, CO SE VÁM POSTAVÍ DO CESTY.

PŘIPRAVENÉ NA COKOLIV, CO SE VÁM POSTAVÍ DO CESTY. PŘIPRAVENÉ NA COKOLIV, CO SE VÁM POSTAVÍ DO CESTY. ZCELA NOVÁ Řada SiLNiČNÍCH PNEUMaTiK dunlop SP46 Řízené SP446 Hnací SP246 Návěsové ZCELA NOVÉ NÁKLADNÍ PNEUMATIKY SP46, SP446 A SP246 PŘEDSTAVUJEME ŘADU

Více

Produktová prezentace Silná v zimě

Produktová prezentace Silná v zimě Produktová prezentace Silná v zimě Následovník MPS 520 Nordicca VAN M+S Tradice v zimě, široký sortiment výrobků, nehrotovatelná verze MARKETING MPS520 Nordicca VAN M+S MPS530 Sibir Snow VAN Skutečná zimní

Více

Charakteristika produktu Klíčové vlastnosti pneu. Product Fact Book. ContiPremiumContact 5

Charakteristika produktu Klíčové vlastnosti pneu. Product Fact Book. ContiPremiumContact 5 Charakteristika produktu Klíčové vlastnosti pneu Excelentní brzdný výkon na mokré a suché vozovce Velmi ekonomická díky vyšší životnosti a sníženému valivému odporu Tichá, komfortní jízda Precizní handling

Více

VYUŽIJTE NABÍDKY. FAIR CREDIT s 0% poplatkem a úrokem již od 0 %

VYUŽIJTE NABÍDKY. FAIR CREDIT s 0% poplatkem a úrokem již od 0 % Renault TWIZY CENÍK URBAN 80 N CARGO 80 N 319 900 339 900 VYUŽIJTE NABÍDKY značkového FInancování Renault Finance: FAIR CREDIT s 0% poplatkem a úrokem již od 0 % www.renault.cz Sledujte nás na sociálních

Více

2. 30 se včetně nadpisu zrušuje. 3. Části devátá a desátá se včetně nadpisů a poznámky pod čarou č. 2 zrušují. 4. Příloha č.

2. 30 se včetně nadpisu zrušuje. 3. Části devátá a desátá se včetně nadpisů a poznámky pod čarou č. 2 zrušují. 4. Příloha č. Strana 3346 Sbírka zákonů č. 206 / 2018 Částka 103 206 VYHLÁŠKA ze dne 18. září 2018, kterou se mění vyhláška č. 341/2014 Sb., o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel

Více

Kontrola vozidla před jízdou pro skupinu B+E a B96

Kontrola vozidla před jízdou pro skupinu B+E a B96 Kontrola vozidla před jízdou pro skupinu B+E a B96 Kontrolujeme celou jízdní soupravu, nyní se zaměříme na vlečné vozidlo, tedy automobil: 1. Kontrola motorového prostoru: AUTO vlečné vozidlo - kontrola

Více

TECHNICKÁ INFORMACE č. 05/2013,

TECHNICKÁ INFORMACE č. 05/2013, TECHNICKÁ INFORMACE č. 05/2013, týkající se doplnění přílohy V MSŘ FIA Předpisy pro asfaltové pneumatiky pro rally určeno pro: rally publikováno: 16.05.2013 Dle rozhodnutí níže uvedeného direktoriátu FIA

Více

WL44. Všeuměl pro každodenní maximální výkon

WL44. Všeuměl pro každodenní maximální výkon WL44 Kloubové kolové nakladače Všeuměl pro každodenní maximální výkon Kloubový kolový nakladač WL44 vám nabízí výkon, obratnost a účinnost v jediném stroji. Náležitě se stará o pracovní činnost a při každém

Více

TEST LETNÍCH PNEUMATIK 215/65 R16

TEST LETNÍCH PNEUMATIK 215/65 R16 AUTOKLUB ČR TESTOVAL LETNÍ PNEUMATIKY TEST LETNÍCH PNEUMATIK 215/65 R16 PRO JARO A LÉTO 201 I. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O TESTOVÁNÍ Autoklub ČR pro jaro a léto 201 připravil nový test letních pneumatik v nejprodávanějším

Více