Jazz Brno 2018 se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jazz Brno 2018 se koná za finanční podpory statutárního města Brna."

Transkript

1 koncertů v klubu 26jazzových Stará Pekárna 18 klub Stará Pekárna Štefánikova 8, Brno tel Jazz Brno 2018 se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

2 Dvacátý první ročník festivalu Jazz Brno je tady! Průběžný mezinárodní hudební festival Jazz Brno je s podzimem zpět a stejně jako vždy se rozmáchne v čase: od 10. září do 18. prosince 2018 nás čeká celkem dvacet šest večerů (převážně úterky) v klubu Stará Pekárna. Většina večerů bude jako vždy patřit zahraničním nebo smíšeným sestavám. Ostatně jazz sám je někdy označován jako univerzální světový jazyk. Postupně představíme hudebníky z USA, Ekvádoru, Rakouska, Velké Británie, Polska, Slovenska, Austrálie, Brazílie, Dánska, Norska, Jihoafrické republiky a Maďarska. Právě soulová zpěvačka z Los Angeles Audrey Martell (10. 9.), britská bluesrocková kapela Jawbone ( ) a američtí bluesoví dědci Bill Barrett & Brad Lewis ( ) budou největšími hvězdami pekárenského jazzového & bluesového podzimu. Tuhle povedenou dvojku jsme nakonec ani nedali na permanentky, ale permanentkáři budou moci jít na jejich koncert se slevou 50%, stejně jako na další čtyři večery. Koncertem prosince pak bude afrikánský set jihoafrického bluesmana Geralda Clarka (4. 12.). Ad permanentky: Na dvanáct vybraných (těch divácky nejatraktivnějších) koncertů si můžete zakoupit permanentní (přenosnou) vstupenku Jazz Brno 2018 za 770/990 Kč v obvyklých předprodejích, takže vás každý večer přijde na pouhých 65/83 korun. Pro opravdové jazzové fajnšmekry máme nachystanou i permanentku 9x Jazz! za 290/480 Kč na zbylé koncerty informujte se prosím na možnost její koupě u obsluhy klubového baru, kde bude v omezeném počtu v prodeji. Které koncerty spadají pod jakou permanentku je vždy vyznačeno na konci profilů jednotlivých souborů. A pozor! Na prvních dvou koncertech celé série Jazz Brno 2018 (po út ) budou od 19 hodin permanentky Jazz Brno 2018 u vchodu do klubu a na baru k dispozici za akční cenu 660 Kč, čili se slevou 330 Kč! Vstupné na jednotlivé koncerty Jazz Brno 2018 se bude pohybovat od 140 Kč do 180 Kč v předprodejích a od 190 Kč do 250 Kč na místě. Využijte prosím tedy možnosti zakoupení vstupenek na dvou předprodejních místech (prodejna Indies, Poštovská 2, v centru Brna + bar klubu Stará Pekárna), kde budou vždy výrazně levnější než večer na místě. Je možné využít i rezervace přes web klubu a mailové objednávky na adrese sveda.art@seznam.cz. Úprava sálu (sezení, kombinovaná úprava či stání) bude přizpůsobena jak charakteru hudby, tak očekávanému zájmu publika. Změna programu i sestav je (bohužel tak jako vždy) vyhrazena. Těšíme se na Vás J. Švéda (agentura Art) & klub Stará Pekárna agentura Art, tel mail: sveda.art@seznam.cz infoline Jazz Brno 2018:

3 Audrey Martell Band (USA/D/CZ) fusion + top vocal jazz z L. A. po Chris Bergson Trio (USA/CZ) blues z N. Y. C. út Audrey Martell zpěv, Walter Fischbacher klávesy, Petr Dvorský kontrabas, Ulf Stricker bicí Koncert září! Audrey Martell napsala písně pro George Bensona a Randyho Crawforda, nahrávala doprovodné vokály pro Celine Dion, Whitney Houston, Britney Spears a Joan Osborn. Její repertoár je směs jazzových standardů a originálních skladeb, které zní přesně tak jako Audrey žije svůj život: na plno, zranitelně i radostně. Tiskové ohlasy z USA ji staví na stejnou úroveň, jako jsou zpěvačky Erykah Badu a Tina Turner. Více: / 250 Kč, permanentka Jazz Brno 2018 (1/12) Na koncertě prodej permanentek Jazz Brno 2018 (pro celou podzimní sezónu) jen za 660 Kč čili s výraznou slevou 330 Kč! Chris Bergson kytary, zpěv, Tomáš Liška baskytara, Tomáš Hobzek bicí Newyorský kytarista a zpěvák Chris Bergson se etabloval na americké bluesové scéně jako jeden z nejinvenčnějších skladatelů v historii moderního blues (citace z All Music Guide). Vytváří vlastní originální směs blues, dřevní roots music a soulu. Doprovázel nebo sdílel pódium s takovými veličinami jako jsou BB King, Norah Jones, John Hammond a Etta James. Chris byl uveden již v roce 2015 do newyorské bluesové síně slávy (New York Blues Hall of Fame) jako Mistr Blues. Více: / 220 Kč, permanentka Jazz Brno 2018 (2/12). Na koncertě prodej permanentek Jazz Brno 2018 (pro celou podzimní sezónu) jen za 660 Kč čili s výraznou slevou 330 Kč!

4 Five Heads (CZ) modern jazz z Ostravy čt Jan Štěpánek trubka, křídlovka, Pavel Prokop saxofony, Jan Kavka piano, Marek Dufek baskytara, Jiří Bučánek bicí Five Heads je ostravská formace špičkových lokálních jazzových hudebníků, jejíž repertoár tvoří především autorské skladby ve stylu moderního jazzu a fusion. Členové kvinteta jsou či byli členy takových prestižních jazzových seskupení jako: Ostrich Quartet, Pražský Big Band Milana Svobody a Jazz Q Martina Kratochvíla, Více: vstup pro jednou zdarma! Andrea Ruilova Band (Ekvádor/CZ) latin jazz út Andrea Ruilova-Barzola (Ekvádor) zpěv, Jakub Doležal saxofony, Jiří Šimek kytara, Filip Spálený baskytara, Filip Jeníček bicí Projekt ekvádorské skladatelky, zpěvačky a pianistky, který vznikl před deseti lety. Tehdy v Česku proběhly dvě velká turné a nahrála se dvě alba. Nyní projekt pokračuje s novými svěžími skladbami a v rozšířené sestavě, obohacené o saxofon. Jedná se o ryze autorskou hudbu s texty Andrey ve stylu latinsko-americké hudby inspirované Ekvádorem, Kubou, Brazílií a Mexikem. Více: / 220 Kč, permanentka Jazz Brno 2018 (3/12)

5 Prim Trio (Rakousko) modern piano jazz z Vídně st Steve Clarke Trio (USA/D) fusion jako bejk! po Felix Biller piano a kytara, Bentaro Rifferashia kontrabas, Christoph Karas bicí Prim Trio založili v roce 2015 tři hudebníci na rozpohybované vídeňské jazzové scéně. Kulturní zázemí jejich domovské Vídně hlavního světového město klasické hudby slouží jako kontrastní prostředí pro jejich spíše experimentální, ale přesto posluchačsky přístupný styl. Zajímavé vlastní kompozice a inovativní použití nástrojů je odlišují od standardních jazzových trií. Navzdory různým hudebním inspiracím a hodně individuálnímu způsobu hraní se tito tři mladí muži vzájemně dokonale doplňují. Více: vstupné obojí permanentkáři jen 80 Kč, ostatní 140 / 190 Kč. Neváhejte, jsou skvělí! Steve Clarke baskytara (USA), Walter Fischbacher (USA) klávesy, Richard Münchhoff (D) bicí Steve Clarke je vynikající jazzový baskytarista z Bridgeportu v Connecticutu. Doposud vydal osm sólových alb (poslední Sparkle, 2016) a 58 alb s dalšími umělci. Na jeho albu New Beginnings hostuje též Mike Stern. Steve koncertuje pravidelně v USA i Evropě. Clarkovy přirozeně plynoucí kompozice obsahují mnoho zručně uchopené fusionové inspirace, zatímco jeho plný tón a důmyslné linky zcela uchvacují publikum. Více: / 220 Kč, permanentka 9xJazz! (2/9)

6 Muff (CZ) nu-jazz & electronic jazz z Prahy út Marcel Bárta saxofon, Jakub Zitko klávesy, Jiří Šimek kytara, Jakub Vejnar baskytara, Roman Vícha bicí Experimentálně groove-jazzová kapela Muff zahraje inovovaný repertoár, ve kterém zazní některé nové skladby a také momentální improvizací zcela transformované starší kompozice. Můžete se těšit na osobitý zvuk a originální hudbu na pomezí jazzu, rocku a elektroniky se silným emočním nábojem a velkým dynamickým rozpětím. To vše okořeněné samply, psychedelickými plochami a vtipem. Kapela má na kontě kritiky velmi ceněná tři alba, tím posledním je live CD u vydavatelství Polí5. Více: / 190 Kč, permanentka Jazz Brno (4/12) + permanentka 9xJazz! (3/9) Jawbone (UK) kapela zpěváka a kytaristy Ten Years After! st Marcus Bonfanti kytara, zpěv (mj. Ten Years After!), Paddy Milner klávesy, akordeon, zpěv, Rex Horan baskytara, kontrabas, zpěv, Evan Jenkins bicí, zpěv Koncert října! Kapela zpěváka a kytaristy Ten Years After! Songs & rock n roll spirit from the big old smoke. Currently recording their first album, and couldn t be happier so far. Volný překlad: rokenrollový duch načichlý starým blues. Nedávno nahráli debutové album a tak nemohou být šťastnější. Deska vychází v září 2018 u velkého nadnárodního labelu (EMI). A kapela již skoro rok koncertuje, hned v lednu měli první koncert sezóny společně s Ericem Claptonem, Van Morrisonem a Tomem Jonesem. Více: (a odtud na YouTube kanál) / 250 Kč, permanentka Jazz Brno 2018 (5/12)

7 Trylobity Group (Polsko) power-jazzz čt Janusz Brych baryton saxofon & tenor saxofon, Slawomir Dudar alt saxofon, Mateusz Maniak bicí Akustická síla dvou saxofonů a bubnů! Polské trio Trylobity Group založil saxofonista Slawek Dudar a vrhnul se s ním do víru power-jazzu. Jeho alt saxofon doplňuje baryton a tenor Janusze Brycha a rytmiku tvoří bubeník Mateusz Maniak. Rytmickou složku samozřejmě střídavě podporují i oba saxofonisté, a to výraznými minimalistickými figurami. Koncept tvorby tria je založen na absolutní svobodě hudebního projevu, na dialozích, případně hudebních hádkách, jež posouvají výraz k opravdovým emocím. Více: / 190 Kč, permanentka 9xJazz! (4/9). Elisabeth Lohninger Quartet (USA/D/CZ) vocal jazz z N. Y. C. út Elisabeth Lohninger (USA) zpěv, Walter Fischbacher (USA) klavír, klávesy, Petr Dvorský kontrabas, Ulf Stricker (D) bicí Mnoha cenami ověnčená americká zpěvačka Elisabeth Lohninger je provázena přívlastky jako emotivní, vzrušující, oslnivá, či inspirující. S pianistou Walterem Fischbacherem spolupracuje již více než dvacet let a kromě pravidelného vystupování v prestižních newyorských hudebních klubech navštěvuje poměrně často i Evropu. Pro další turné po krajích českých a moravských se Elisabeth s Walterem obklopili opravdovou jazzovou rytmickou elitou. Více: / 220 Kč, permanentka Jazz Brno 2018 (6/12)

8 Živé kvety (SK) legendární bratislavská kytarovka čt Lucia Piussi zpěv, kytara, texty, Peter Bálik kytara, hudba, Jakub Kratochvíl kytara, zpěv, Juraj Mironov baskytara, klávesy, zpěv, Agnes Lovecká bicí, housle, zpěv Rockový bonus jazzové série. Kultovní bratislavská kytarovka Živé kvety byla založena v roce Živé kvety nehledají nová, módní hudební zákoutí ani si nepohrávají s elektronikou. Hrají obyčejný, punkem lehce říznutý rock s množstvím melodických nápadů. Hudba ale možná ani není tím nejdůležitějším: kapele sice nechybí rockový nápřah a punková energičnost, ale zcela zásadní složkou projevu kapely jsou texty (ať už zdravě angažované či intimně milostné) zpěvačky Lucie Piussi ve spojení s jejím přirozeně živelným zpěvem. Více: 170/220 Kč, permanentka Etno Brno 2018 (rockový bonus). Justin Lavash (UK) blues & roots pá až ve 21 hod. Justin Lavash je sólista a showman. Na pódiu si vystačí s kytarovou virtuozitou, originálním zpěvem a vlastní tvorbou. Inspirací výjimečného Londýňana je roots music, blues, folk-rock a jazz, které míchá a vytváří tak originální hudbu s charismatickým soulovým hlasem. Publikum jen zírá, kolik hudebních vrstev dokáže vytvořit jeden chlápek a jedna kytara. Více: jen hodinové vystoupení (21 22 h.), vstup mimořádně zdarma!

9 Alex Garnett Quartet (UK/USA/CZ) nejlepší britský út Michelle Nicolle Quartet (Austrálie/CZ) st jazzový saxofonista! vocal jazz od protinožců Alex Garnett (UK) tenor saxofon, Petr Beneš piano, Michael Janisch (USA) kontrabas, Tomáš Hobzek bicí Jazz světové extratřídy! Alex Garnett je jedním z předních jazzových saxofonistů Velké Británie. Je okamžitě rozpoznatelný temným, chraplavým zvukem svého tenoru. Alex vystupoval ve více než třiceti zemích světa a objevil se na takových místech, jako jsou newyorské kluby Blue Note a Birdland, stejně jako festivaly Perugia Jazz, North Sea, Montreux, Oslo. Hrál i s Wyntonem Marsalisem, Van Morrisonem a Rolling Stones. Více: / 250 Kč, permanentka Jazz Brno 2018 (7/12) Michelle Nicolle (Austrálie) zpěv, Libor Šmoldas, Jakub Zomer klávesy, Ronny Ferella (Austrálie) bicí Hudební kritikou i fanoušky vysoce ceněná zpěvačka Michelle Nicolle je známá svou schopností proniknout do srdce písně stejně jako uměním improvizace. Vydala šest alb, procestovala desetkrát Austrálii a podívala se i do zahraničí. Nyní žije v Melbourne a je hodnocena jako nejlepší současná jazzová zpěvačka kontinentu. Vyrůstala na hudbě Billie Holiday, Elly Fitzgerald a Cheta Bakera, což se promítlo do jejího uměleckého cítění a hudebních vyjadřovacích prostředků. Více: / 220 Kč, permanentka 9xJazz! (5/9)

10 Kajetan Borowski Trio (Polsko) modern piano jazz po Kajetan Borowski piano, Kuba Dworak kontrabas, Grzegorz Masłowski bicí Polský jazzový debut roku! K. Borowski (nar. 1990) je polský pianista a skladatel. Vystudoval Hudební akademii v Katovicích, kde nyní též učí. Od začátku své umělecké kariéry je lídrem svého vlastního tria a členem dalších seskupení: Julia Kania Quartet a Sandwich On The Floor. Získal několik prestižních pianistických cen: Poznań Blue Note Competition, Tarnów Jazz Contest, Krakow Jazz Juniors. Za své debutové album Totem byl nominován na cenu Fryderyk pro rok 2017 v kategorii jazzový debut. Více: vstupné obojí permanentkáři jen 80 Kč, ostatní 140 / 190 Kč. Neváhejte, jsou skvělí! Band of Heysek (CZ) dirty&hard blues út Jan Švihálek zpěv, kytara, foukací harmonika, Mojmír Sabolovič baskytara, Lukáš Kytnar bicí Opravdu zajímavých bluesových hudebníků na české scéně je sotva tolik jako prstů na obou rukou. Jedním z nich je ale zcela jednoznačně Jan Švihálek, lídr brněnských legend Hoochie Coochie Band, se svou novou kapelu Band of Heysek. Většina českých a obecně bílých bluesových muzikantů jde většinou cestou zvládnutí techniky hry a osvojení si hráčských postupů svých vzorů. Džony je naopak případ muzikanta, který má na prvním místě rád živelnost a pocit, vystižení atmosféry. To si sice s technikou a vzory nijak neprotiřečí, ale celkový dojem je přece jen jiný. Méně sofistikovaný, přímočařejší a hlavně tvrdší. Více: / 190 Kč, permanentka 9xJazz! (6/9)

11 Kel do Nascimento Quartet (Brazílie/CZ) modern & latin jazz čt Kel do Nascimento (Brazílie) kytara, zpěv, Marek Novotný piano, Ondřej Štajnochr kontrabas, Jiří Slavíček bicí Kel do Nascimento je talentovaná, charismatická a velmi krásná brazilská zpěvačka a skladatelka ze São Paula. Ve Spojených státech mimo jiné vystudovala slavnou bostonskou Berklee (obory kompozice a performance). Kulturní pluralita umělkyně je tak jasně dána: Kel spojuje prvky brazilské hudby s americkým jazzem a chytrou elektronikou. Více: www. facebook.com/keldonascimento + vstupné obojí permanentkáři jen 100 Kč, ostatní 170 / 220 Kč. Neváhejte, je výjimečná! Krystyna Durys Quartet (Polsko) vocal jazz z Gdaňska, polská Ella! po Krystyna Durys zpěv, Igor Nowicki piano, Marcin Grabowski kontrabas, Adam Zagrodzki bicí Krystyna Durys je polská jazzová a swingová zpěvačka, fascinovaná swingovou érou a inspirována především královnou jazzu, Ellou Fitzgerald. Je vítězkou na 44. Mezinárodním setkání starého jazzu nejstarší a nejznámější soutěži pro jazzové zpěváky v Polsku, vítězkou v kategorii Nové naděje a nominantkou v kategorii nejlepší jazzová zpěvačka v Jazz Top (2017). V roce 2013 založila vlastní kapelu, o tři roky později s ní vydala debutové CD Tribute to Ladies of Jazz. Album bylo nominováno jako jedno z pěti nejlepších polských jazzových alb roku 2016 v Jazz Press. Více: / 200 Kč, permanentka Jazz Brno 2018 (8/12)

12 Alex Jønsson Trio (Dánsko) modern guitar jazz z Kodaně út Alex Jønsson kytara, Jens Mikkel Madsen kontrabas, Andreas Skamby bicí Sedm nominací na dánské hudební ceny má za sebou jazzový kytarista Alex Jønsson. Uznávaný kytarista a jeho trio vytvářejí intimní hudební vesmír, který se snadno poslouchá s atmosférickými kompozicemi, volnými plochami a kolektivní improvizací. Od vydání svého debutového alba (2015) trio pravidelně cestovalo po celém Dánsku a severských i pobaltských zemích a zanechalo hluboký dojem jak u posluchačů, tak u hudební kritiky. Hudba tria má kořeny ve skandinávském jazzovém soundu, plném melancholie z otevřeného a jen řídce osídleného prostoru. Více: / 190 Kč, permanentka 9xJazz! (7/9) With support from DJBFA Composer and Songwriters Production Pool & Koda s Cultural Funds & Royal Danish Embassy Prague. Bill Barrett & Brad Lewis (USA) americká bluesová extraliga z L. A.! út Koncert podzimu aneb Špičkové Delta blues! Skvělé bluesové duo z Los Angeles. Bill Barret je absolutní světová špička ve hře na foukací harmoniku a také výborný zpěvák. Během své více než třicetileté kariéry vystupoval a nahrával s mnoha světoznámými umělci i orchestry, například s Los Angeles Philharmonic, Kronos Quartet nebo Natalií Merchant. Často objevuje po boku kytaristy Marca Forda z Black Crowes nebo světoznámého bubeníka Stephena Hodgese (hrál a natáčel s Tomem Waitsem jeho nejlepší alba) ve skupině The Neptune Blues Club. Na turné ho rovnoceně doprovodí Lazy Brad Lewis, country-bluesový kytarista a zpěvák s duší rockera. Více: vstupné obojí permanentkáři jen 120 Kč, ostatní 180 / 250 Kč. Neváhejte, jsou naprosto excelentní!

13 Janek Kantner Quartet (Polsko) modern jazz z Wroclawi čt Janek Kantner alt a soprán saxofon, Piotr Szlempo trubka, Bartłomiej Chojnacki kontrabas, Dawid Opaliński bicí Není pravda, že nemáme rádi pianisty a kytaristy. Jen je nám blízké hraní v kvartetu bez harmonického nástroje. To dává hudbě přesah, syrovost a výraz a to se přesně hodí do skladeb, jež hrajeme, říká vedoucí souboru. Kvarteto vzniklo v roce 2017 ve Wroclawi, komponují si sami a to všichni, nejvíce však bandlídr Janek. JK Quartet se loni zúčastnil finále soutěže na festivalu Jazz nad Odrou a poté vyhrál na Blue Note Poznań Competition Více FB: Jan Kantner Quartet vstupné obojí permanentkáři jen 80 Kč, ostatní 140 / 190 Kč. Neváhejte, jsou skvělí! Live Foyn Friis Quintet (Norsko/SK/CZ) indie-jazz út Live Foyn Fris (Norsko) zpěv, Luboš Soukup saxofony a klarinet, Stian Swensson (Norsko) kytara, Rastislav Uhrík (SK) kontrabas, Martin Novák bicí Koncert listopadu! Norská zpěvačka a skladatelka Live F. Friis je vycházející hvězda skandinávského jazzového vokálu a miláček tamních hudebních kritiků, kteří její hudbu většinou zařazují do kategorie indie-jazzu s prvky popu. Tato živelná světoběžnice vystupovala na řadě evropských i amerických festivalů, v jižní Americe i Africe. Během své kariéry si zazpívala například s Brianem Bladem i Bobbym McFerrinem. Její debutové album bylo nominováno na nejlepší dánské jazzové album roku. Později též získala ocenění nejlepší mladý jazzový skladatel roku a nová hvězda dánského jazzu. Více: / 220 Kč, permanentka Jazz Brno 2018 (9/12)

14 Gerald Clark Blues Band (JAR/CZ) afrikánské blues út Gerard James Clark (JAR) kytara, zpěv, Jiří Maršíček kytara, zpěv, Matěj Černý baskytara, Tomáš Hobzek bicí Koncert prosince! Kytarista a zpěvák z Jihoafrické republiky Gerald Clark je vypravěčem příběhů. Hraje vlastně nadupaný rock, říznutý blues. Hravost, nakažlivé nadšení, elán, hlas jako Ray Charles. Gerald si sice říká bluesman, ale jeho vlastní písničky a pár převzatých standardů od Fredieho Kinga nebo Muddyho Waterse jsou svižné, šlapavé a veselé. Spíš rock n roll než naříkavé mollové dvanáctky. Na svého Fendera hraje prsty jako folkař, trsátko používá jen na sóla. Ne nadarmo získal doma několik cen za nejlepší živé vystoupení a multižánrovou hudbu. A hodně peněz si vydělal, když jeho písničku As Crow Flies použila automobilka Volkswagen do reklamní kampaně na svůj model Amarok. Více: / 220 Kč, permanentka Jazz Brno 2018 (10/12) Hoochie Coochie Band (CZ) Mississippi Delta blues čt Jan Švihálek kytara, slide kytara, zpěv, Jakub Štěpanik foukací harmonika, Pavel Kulička Všianský kontrabas, Daniel Černý bicí Brněnská bluesová skupina, hrající dřevní (akustické) rhythm & blues. Hraje jak vlastní písničky frontmana Jana Švihálka, tak i převzaté skladby (Jimmy Reed apod.). Účastník blues festivalu Blues Alive (ČR), Dresdner Blues festivalu (Německo), Blues v lese (ČR) a Noc Bluesowa (Polsko). Více: / 220 Kč, permanentka 9xJazz! (8/9)

15 Sugarka Enyedi Quartet (Maďarsko/CZ) vocal jazz z Budapešti út Sugárka Enyedi (HU) zpěv, Jakub Zomer klávesy Ondřej Štajnochr kontrabas, Csaba Csendes (HU) bicí Po dokončení studia na univerzitě v Szegedu Sugárka Enyedi vyhrála Zvláštní cenu poroty na vokální soutěži maďarského rozhlasu, v čele poroty tehdy seděl legendární Al Jarreau. Enyedi se poté účastnila různých mezinárodních jazzových projektů a působila v několika maďarských kapelách jako zpěvačka. Její smysl pro jazz byl brzy rozpoznán a její hudební kariéra vyletěla strmě vzhůru nadaná mladá jazzová zpěvačka se dostala do nejvyšších pater maďarského jazzu během pouhého roku! V roce 2013 vydala své debutové album. Více: / 190 Kč, permanentka Jazz Brno 2018 (11/12) Za finanční podpory Svazu Maďarů Brno ( Mariachi Espuelas (CZ) mexická a španělská hudba Miroslav Kaštyl kytara, zpěv, Petr Kmeč housle, zpěv, Petr Vymazal guitarron, zpěv, Martin Krajíček mandolína, banjo, zpěv Předvánoční večírek. Skupina se zabývá především interpretací tradiční hudby mexických pěvců zvaných Mariachi. Při svých koncertech však nezřídka čerpá i z jiných hudebních žánrů jakým je moderní americké country. A protože do toho míchá i Gipsy Kings, klezmer, irskou a keltskou hudbu, jde často o pěkně žhavé. roztančené world music párty. Více: bandzone.cz/mariachiespuelas 140 / 190 Kč, permanentka Jazz Brno (12/12) + permanentka 9xJazz! (9/9) út

16 18 po Audrey Martell Quartet (USA/D/CZ) fusion + top vocal jazz, koncert září!, 180/250 Kč út Chris Bergson Trio (USA/CZ), blues 170/220 Kč čt Five Heads (CZ), modern jazz vstup zdarma! út Andrea Ruilova Band (Ekvádor/CZ) latin jazz, 170/220 Kč st Prim Trio (Rakousko), modern piano jazz 80 permanentkáři/140/190 Kč po Steve Clarke Trio (USA), fusion 170/220 Kč út Muff (CZ), nu-jazz & groove-jazz 140/190 Kč st Jawbone (UK), kapela zpěváka a kytaristy Ten Years After!, koncert října!, 180/250 Kč čt Trylobity Group (Polsko), power-jazz 140/190 Kč út Elisabeth Lohninger Quartet (USA/D/CZ) vocal jazz, 170/220 Kč čt Živé kvety (SK), rockový bonus, bratislavská kytarovka, 170/240 Kč pá až ve 21 hod. Justin Lavash (UK) blues & roots, vstup zdarma! út Alex Garnett Quartet (UK/USA/CZ), jazz světové extratřídy!, 180/250 Kč st Michelle Nicolle Quartet (Austrálie/CZ) vocal jazz, 170/220 Kč

17 začátky většinou po Kajetan Borowski Trio (Polsko) polský jazzový debut roku! 80 permanentkáři/140/190 Kč út Band of Heysek (CZ), dirty&hard blues 140/190 Kč čt Kel do Nascimento Quartet (Brazílie/CZ), modern & latin jazz, keldonascimento, 100 permanentkáři/170/220 Kč po Krystyna Durys Quartet (Polsko), vocal jazz polská Ella!, 150/200 Kč út Alex Jonsson Trio (Dánsko), modern guitar jazz 140/190 Kč út Bill Barrett & Brad Lewis (USA) americká bluesová extraliga!, špičkové Delta blues, koncert podzimu!, 120 permanentkáři/180/250 Kč čt Janek Kantner Quartet (Polsko) modern jazz, 80 permanentkáři/140/190 Kč út Live Foyn Friis Quintet (Norsko/SK/CZ) vocal indie.jazz, koncert listopadu!, 170/220 Kč út Gerald Clark Blues Band (JAR/CZ) afrikánské blues, koncert prosince!, 170/220 Kč čt Hoochie Coochie Band (CZ), Mississippi Delta blues, 150/220 Kč út Sugarka Enyedi Quartet (Maďarsko/CZ) vocal jazz, 140/190 Kč út Mariachi Espuelas (CZ) mexická a španělská hudba bandzone.cz/mariachiespuelas, 140/190 Kč

18 BRNO2018 Stará Pekárna, Štefánikova 8, Brno, sledujte prosím: na podzim 2018 pro Vás parta kolem Jarmila Škopa nachystala mimo jiné tyto etno & world koncerty: J Eoin (IRL/CZ) irská hudba, Bran keltská a bretaňská hudba, Létající rabín klezmer, Musica Balkanika (SRB/CZ/UKR) balkánská hudba, Tubabu západoafrická taneční hudba, Jitka Malczyk & Vojtěch Jindra (CZ) irská hudba, www. malczyk-jindra.com, Trombenik klezmer, Anatoli (GR/CZ) řecká hudba, Propaganja alternativní world music, a Rí Ra keltská hudba,

19 FILMOVÝ CYKLUS nejen pro STŘEDOŠKOLÁKY v kině Lucerna (Minská ul., Brno-Žabovřesky) sezóna 2018/2019, začátky v 18 h., cena 495 Kč/9 filmů kino Lucerna: Minská 19, Brno-Žabovřesky tel ( ) hrací dny úterý čtvrtek od 10/2018 do 6/2019 říjen 2018 Odnikud Německo 2017, kriminální drama, režie: Fatih Akim, hraje: Diane Krugerová listopad 2018 The Florida Project USA 2017, sociální drama, hraje: Willem Dafoe. Malí přátelé si naplno užívají léta na Floridě prosinec 2018 Obchod na korze ČSSR 1965, válečné drama, režie: Ján Kadár a Elmar Klos, hrají: Ida Kamińska a Jozef Króner. Oscar za cizojazyčný film leden 2019 Tři billboardy kousek za Ebbingem USA 2017, kriminální drama, hrají: Frances McDormandová a Woody Harrelson únor 2019 Zkouška dospělosti Rumunsko 2016, drama. Pověst městského lékaře se začne hroutit při snaze zajistit dceři lepší budoucnost březen 2019 S láskou Vincent UK/Polsko 2017, animovaný/životopisný. Kombinace hraného filmu a animace obrazů Vincenta van Gogha duben 2019 Nemilovaní Rusko 2017, rodinné drama, režie: Andrej Zvjagincev. Pátrání po ztraceném synovi i kořenech vlastního emocionálního chladu květen 2019 Western Německo/Bulharsko 2017, drama. Komunita německých stavebních dělníků v Bulharsku a neschopnost domluvit se se starousedlíky červen 2019 Dokud nás svatba nerozdělí Francie 2017, komedie. Dokonale organizovaná svatba si říká o průšvih více o cyklu: permanentní vstupenky cyklu v prodeji u p. prof:... Filmový cyklus nejen pro středoškoláky se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

20 klub Stará Pekárna: Štefánikova 8, Brno tel Infoline Jazz Brno 2018: Předprodeje: Indies Poštovská 2 a bar klubu Stará Pekárna Jazz do regionů

P O D Z I M ( 2. 1 0. 1 3. 1 2. ) 2 0 1 2 V K L U B U S T A R Á P E K Á R N A Z A F I N A N Č N Í P O D P O R Y S T A T U T Á R N Í H O M Ě S T A B R

P O D Z I M ( 2. 1 0. 1 3. 1 2. ) 2 0 1 2 V K L U B U S T A R Á P E K Á R N A Z A F I N A N Č N Í P O D P O R Y S T A T U T Á R N Í H O M Ě S T A B R P O D Z I M ( 2. 1 0. 1 3. 1 2. ) 2 0 1 2 V K L U B U S T A R Á P E K Á R N A Z A F I N A N Č N Í P O D P O R Y S T A T U T Á R N Í H O M Ě S T A B R N A Vážení přátelé, festivalem Etno Brno 2012 opětovně

Více

JARO2016 JARO (4. 2. 28. 4.) 2016 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

JARO2016 JARO (4. 2. 28. 4.) 2016 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA JARO2016 JARO (4. 2. 28. 4.) 2016 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA Vážení přátelé, festivalem Etno Jaro 2016 opětovně vycházíme vstříc vašemu zájmu o etnickou hudbu a world

Více

JARO2015 JARO (4. 2. 28. 4.) 2015 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

JARO2015 JARO (4. 2. 28. 4.) 2015 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA JARO2015 JARO (4. 2. 28. 4.) 2015 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA Vážení přátelé, festivalem Etno Jaro 2015 opětovně vycházíme vstříc vašemu zájmu o etnickou hudbu a world

Více

FJC. Folk, jazz a country

FJC. Folk, jazz a country FJC Folk, jazz a country 2016-2017 Předplatné folk, jazz a country: Základní informace Všechny potřebné informace pro zakoupení předplatného obdržíte v předprodeji vstupenek MěKS v přízemí městského domu

Více

ROCKOVÁ HUDBA. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: únor 2013. Ročník: devátý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.

ROCKOVÁ HUDBA. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: únor 2013. Ročník: devátý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2. OVÁ HUDBA Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: únor 2013 Ročník: devátý Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.stupni ZŠ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

Jazz jaro 2018 se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

Jazz jaro 2018 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. koncertů v klubu Stará Pekárna 25jazzových 18 klub Stará Pekárna Štefánikova 8, Brno tel. +420 773 834 538 www.starapekarna.cz Jazz jaro 2018 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. Festival

Více

P O D Z I M ( ) V K L U B U S T A R Á P E K Á R N A Z A F I N A N Č N Í P O D P O R Y S T A T U T Á R N Í H O M Ě S T A B R N

P O D Z I M ( ) V K L U B U S T A R Á P E K Á R N A Z A F I N A N Č N Í P O D P O R Y S T A T U T Á R N Í H O M Ě S T A B R N P O D Z I M ( 6. 1 0. 8. 1 2. ) 2 0 1 1 V K L U B U S T A R Á P E K Á R N A Z A F I N A N Č N Í P O D P O R Y S T A T U T Á R N Í H O M Ě S T A B R N A Vážení přátelé, festivalem Etno Brno 2011 opětovně

Více

Pink Floyd. Jan Fuchs 7.C

Pink Floyd. Jan Fuchs 7.C Jan Fuchs 7.C 25.1.2013-1 - Pink Floyd je anglická hudební skupina založená v roce 1964, která se dostala do povědomí díky svému psychedelickému rocku. Postupem času se kapela žánrově posunula k progresivnímu

Více

FESTIVAL V PARKU Lešná u Valašského Meziříčí

FESTIVAL V PARKU Lešná u Valašského Meziříčí Tisková zpráva Dne: 2. srpna 2014 Místo: zámek Lešná u Valašského Meziříčí Organizace: Muzeum regionu Valašsko, p. o. FESTIVAL V PARKU Lešná u Valašského Meziříčí Závěr prázdnin v zámku Lešná u Valašského

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

BRNO2014 PODZIM (17.9. 3. 12.) 2014 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

BRNO2014 PODZIM (17.9. 3. 12.) 2014 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA BRNO2014 PODZIM (17.9. 3. 12.) 2014 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA Jazz do regionů infoline Etno Brno: agentura Art, +420 603 358 918 sveda.art@seznam.cz, www.starapekarna.cz,

Více

Donátorský galavečer DEE DEE BRIDGEWATER. Jarní. a hosté GALA Obecní dům, Praha.

Donátorský galavečer DEE DEE BRIDGEWATER. Jarní. a hosté GALA Obecní dům, Praha. Donátorský galavečer DEE DEE BRIDGEWATER a hosté 2. 4. 2011 Obecní dům, Praha www.strunypodzimu.cz Donátorský galavečer ve prospěch mezinárodního hudebního festivalu Struny podzimu Pozvěte své přátele,

Více

LISTOPAD Mlýnská 152, Tišnov tel.: GPS: 49 20'51.948"N, 16 25'15.

LISTOPAD Mlýnská 152, Tišnov tel.: GPS: 49 20'51.948N, 16 25'15. Mlýnská 152, 666 01 Tišnov tel.: 549 410 082 sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz GPS: 49 20'51.948"N, 16 25'15.168"E LISTOPAD 2014 Předprodejová místa pro koncerty a divadla: sekretariát MěKS

Více

ÚNOR - BŘEZEN. Předprodejová místa pro koncerty a divadla: TIC Tišnov (Brněnská 475), pokladna kina (Brněnská 152), muzeum (Jungmannova 80).

ÚNOR - BŘEZEN. Předprodejová místa pro koncerty a divadla: TIC Tišnov (Brněnská 475), pokladna kina (Brněnská 152), muzeum (Jungmannova 80). Mlýnská 152, 666 01 Tišnov tel.: 549 410 082 sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz GPS: 49 20'51.948"N, 16 25'15.168"E ÚNOR - BŘEZEN Předprodejová místa pro koncerty a divadla: TIC Tišnov (Brněnská

Více

Jazz jaro 2016 se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

Jazz jaro 2016 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. koncertů v klubu Stará Pekárna 24jazzových 16 klub Stará Pekárna Štefánikova 8, Brno tel. +420 773 834 538 www.starapekarna.cz Jazz jaro 2016 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. Festival

Více

v klubu Stará Pekárna Jazz Brno 2017 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. Státní fond kultury České republiky Štefánikova 8, Brno

v klubu Stará Pekárna Jazz Brno 2017 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. Státní fond kultury České republiky Štefánikova 8, Brno koncertů v klubu 21jazzových Stará Pekárna 17 klub Stará Pekárna Štefánikova 8, Brno tel. +420 773 834 538 www.starapekarna.cz Státní fond kultury České republiky Jazz Brno 2017 se koná za finanční podpory

Více

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz KVĚTEN 2013 MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz Recorder4mation - Všechny barvy zobcové flétny "Od Byrda k Mautemu" 9. května v 18:30,

Více

Dodatek k ŠVP ZUV č. 3. Název školního vzdělávacího programu: Uměním k tvořivosti tvořivostí ke kultuře kulturou k hodnotám lidství

Dodatek k ŠVP ZUV č. 3. Název školního vzdělávacího programu: Uměním k tvořivosti tvořivostí ke kultuře kulturou k hodnotám lidství Dodatek k ŠVP ZUV č. 3 Název školního vzdělávacího programu: Uměním k tvořivosti tvořivostí ke kultuře kulturou k hodnotám lidství Školní vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání Škola: Základní

Více

Program 13. ročníku mezinárodního hudebního festivalu 2013. Koncerty na lázeňské kolonádě vstup zdarma. Začátek každý den v 15.00 hodin.

Program 13. ročníku mezinárodního hudebního festivalu 2013. Koncerty na lázeňské kolonádě vstup zdarma. Začátek každý den v 15.00 hodin. Program 13. ročníku mezinárodního hudebního festivalu 2013 Koncerty na lázeňské kolonádě vstup zdarma. Začátek každý den v 15.00 hodin. 29. 6. 2013 (sobota): MEMORY JAZZ BAND MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 30. 6. 2013

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK V Havlíčkův Brod/ Tokio 9. listopadu 2015 Čtvrtý ročník mezinárodního hudebního festivalu FESTJAZZ 2015 přináší několik podstatných změn

Více

BRNO2016 PODZIM ( ) 2016 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

BRNO2016 PODZIM ( ) 2016 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA BRNO2016 PODZIM (21. 9. 14. 12.) 2016 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA Jazz do regionů infoline Etno Brno 2016: agentura Art, +420 603 358 918 sveda.art@seznam.cz, www.starapekarna.cz,

Více

Jazz jaro 2015 se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

Jazz jaro 2015 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. 18 jazzových koncertů v klubu Stará Pekárna 15 klub Stará Pekárna Štefánikova 8, Brno tel. +420 773 834 538 www.starapekarna.cz Jazz jaro 2015 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. Festival

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

JARO2014 JARO ( ) 2014 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

JARO2014 JARO ( ) 2014 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA JARO2014 JARO (13. 2. 24. 4.) 2014 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA Vážení přátelé, festivalem Etno Jaro 2014 opětovně vycházíme vstříc vašemu zájmu o etnickou hudbu a

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY SKUPINA K. sezona 2019/2020

STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY SKUPINA K. sezona 2019/2020 STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY sezona 2019/2020 SKUPINA K Předplatné divadla skupiny K Cena předplatného 960,- Kč za 6 koncertů (160,- Kč za jeden koncert) Výhody předplatného:

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Dodatek k ŠVP ZUV č. 5. Název školního vzdělávacího programu: Uměním k tvořivosti tvořivostí ke kultuře kulturou k hodnotám lidství

Dodatek k ŠVP ZUV č. 5. Název školního vzdělávacího programu: Uměním k tvořivosti tvořivostí ke kultuře kulturou k hodnotám lidství Dodatek k ŠVP ZUV č. 5 Název školního vzdělávacího programu: Uměním k tvořivosti tvořivostí ke kultuře kulturou k hodnotám lidství Školní vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání Škola: Základní

Více

KULTURNÍ AKCE DUBEN. Hudební besídka ZUŠ :00 - Malá scéna. Pořádá ZUŠ Č. Třebová sledujte plakáty!

KULTURNÍ AKCE DUBEN. Hudební besídka ZUŠ :00 - Malá scéna. Pořádá ZUŠ Č. Třebová sledujte plakáty! Hudební besídka ZUŠ 5. 4. 2017 18:00 - Malá scéna KULTURNÍ AKCE DUBEN KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ - Hra na smyčcové nástroje 6. 4. 2017 7:00 - velký sál Kulturního centra TANEČNÍ ODPOLEDNE S MALÝM TANEČNÍM

Více

Pracovní list pro opakování znalostí z hudební výchovy a prohloubení dovedností práce s internetem. Listy jsou rozděleny na 4 kategorie (A, B, C, D).

Pracovní list pro opakování znalostí z hudební výchovy a prohloubení dovedností práce s internetem. Listy jsou rozděleny na 4 kategorie (A, B, C, D). Autor: Vzdělávací oblast: Téma: Zuzana Štichová Umění a kultura hudební výchova hudební pojmy Ročník: 8. Datum vytvoření: prosinec 2012 Materiál: Anotace: Metodické pokyny: Pomůcky: VY_32_INOVACE_S2.2_HV.8.15

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ

Více

Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi

Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi 18. června 2005 1. ročník hudebního festivalu We rocked HARD 18. června 2005. Od časného dopoledne bylo v řevnickém Lesním divadle živo.

Více

CAVE BEAT 2012. OFICIÁLNÍ PROGRAM MEZINÁRODNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU V JESKYNÍCH www.cave-beat.org

CAVE BEAT 2012. OFICIÁLNÍ PROGRAM MEZINÁRODNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU V JESKYNÍCH www.cave-beat.org CAVE BEAT 2012 OFICIÁLNÍ PROGRAM MEZINÁRODNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU V JESKYNÍCH www.cave-beat.org Start ČR, 14.4.2012, 19 hod. ALIKVOTNÍ SBOR SPEKTRUM (ČR, Praha) www.alikvotnispektrum.cz Jeskyně Výpustek

Více

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Lasse Matthiessen Duo 19.30 Dánský písničkář žijící střídavě v Kodani a Berlíně. Vstupné: 130/90 Kč. STŘEDA Šansony na tvrzi 18.00

Více

80. léta v české populární hudbě

80. léta v české populární hudbě 80. léta v české populární hudbě Pop, disco Michal David, Kroky Františka Janečka Situace ve společnosti: stále přetrvává období normalizace, 2 proudy hudbě oficiální (nemají problémy s komunistickým režimem,

Více

v klubu Stará Pekárna J a z z j a r o 2 0 1 3 s e k o n á z a f i n a n č n í p o d p o r y s t a t u t á r n í h o m ě s t a B r n a.

v klubu Stará Pekárna J a z z j a r o 2 0 1 3 s e k o n á z a f i n a n č n í p o d p o r y s t a t u t á r n í h o m ě s t a B r n a. koncertů v klubu Stará Pekárna 21jazzových klub Stará Pekárna Štefánikova 8, Brno tel. +420 541 210 040 www.starapekarna.cz J a z z j a r o 2 0 1 3 s e k o n á z a f i n a n č n í p o d p o r y s t a t

Více

Český zpěvák Karelll: první Čech na světovém festivalu MUSEXPO! Pátek, 11 Květen :06 - Aktualizováno Sobota, 12 Květen :13

Český zpěvák Karelll: první Čech na světovém festivalu MUSEXPO! Pátek, 11 Květen :06 - Aktualizováno Sobota, 12 Květen :13 Pětadvacetiletý Karel vyrůstal v hudební rodině, a tak lásku k hudbě získával zvolna, zcela přirozeně. Nikdy si ovšem nemyslel, že se stane písničkářem. Nevím, jestli se dalo mluvit o písničkách, ale začínal

Více

Dopravní podnik hlavního města Prahy společně s Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka vás srdečně zvou na druhý ročník akce. Nalaďte se.

Dopravní podnik hlavního města Prahy společně s Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka vás srdečně zvou na druhý ročník akce. Nalaďte se. Dopravní podnik hlavního města Prahy společně s Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka vás srdečně zvou na druhý ročník akce Nalaďte se v metru 14. května 2013 od 6.00 do 22.45 hodin v 17 stanicích metra 37

Více

v klubu Stará Pekárna Jazz Brno 2013 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. Státní fond kultury České republiky Štefánikova 8, Brno

v klubu Stará Pekárna Jazz Brno 2013 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. Státní fond kultury České republiky Štefánikova 8, Brno koncertů v klubu Stará Pekárna 19jazzových 13 klub Stará Pekárna Štefánikova 8, Brno tel. +420 773 834 538 www.starapekarna.cz Státní fond kultury České republiky Jazz Brno 2013 se koná za finanční podpory

Více

KULTURA PROSINEC. KONCERT ŽÁKŮ paní učitelky Mgr. MILADY HAMPLOVÉ

KULTURA PROSINEC. KONCERT ŽÁKŮ paní učitelky Mgr. MILADY HAMPLOVÉ KULTURA PROSINEC KONCERT ŽÁKŮ paní učitelky Mgr. MILADY HAMPLOVÉ 1. 12. 2016 18:00 - malý sál Kulturního centra Koncert VELKÉHO SWINGOVÉHO ORCHESTRU při KC Č. Třebová, jeho sólistů a zpěváků, pod taktovkou

Více

BLUES V LESE IV. - cestou blues? Napsal uživatel Šimon Kotek Středa, 14 Květen 2003 02:00. pátek 6.6.2003

BLUES V LESE IV. - cestou blues? Napsal uživatel Šimon Kotek Středa, 14 Květen 2003 02:00. pátek 6.6.2003 pátek 6.6.2003 THE DHOL FOUNDATION (UK) "Jsou to jedni z nejimaginativnějších a nejinspirativnějších perkusistů, s nimiž jsem měl příležitost vystupovat", asi tak by se daly shrnout dojmy muzikantů, kteří

Více

BRNO2015 PODZIM (7.10. 16. 12.) 2015 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

BRNO2015 PODZIM (7.10. 16. 12.) 2015 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA BRNO2015 PODZIM (7.10. 16. 12.) 2015 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA Jazz do regionů infoline Etno Brno: agentura Art, +420 603 358 918 sveda.art@seznam.cz, wwww.jazzdoregionu.cz,

Více

Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015. Vážení přátelé,

Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015. Vážení přátelé, Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015 Vážení přátelé, s potěšením Vám oznamujeme, že jsme na našem webu www.festivalkrumlov.cz již zveřejnili stěžejní body programu příštího

Více

BRNO2013 PODZIM (11.9. 12. 12.) 2013 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

BRNO2013 PODZIM (11.9. 12. 12.) 2013 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA BRNO2013 PODZIM (11.9. 12. 12.) 2013 V KLUBU STARÁ PEKÁRNA ZA FINANČNÍ PODPORY STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA Jazz do regionů Vážení přátelé, festivalem Etno Brno 2013 opětovně vycházíme vstříc vašemu zájmu o

Více

J A R O ( 7. 2. 1 8. 4. ) 2 0 1 3 V K L U B U S T A R Á P E K Á R N A Z A F I N A N Č N Í P O D P O R Y S T A T U T Á R N Í H O M Ě S T A B R N A

J A R O ( 7. 2. 1 8. 4. ) 2 0 1 3 V K L U B U S T A R Á P E K Á R N A Z A F I N A N Č N Í P O D P O R Y S T A T U T Á R N Í H O M Ě S T A B R N A J A R O ( 7. 2. 1 8. 4. ) 2 0 1 3 V K L U B U S T A R Á P E K Á R N A Z A F I N A N Č N Í P O D P O R Y S T A T U T Á R N Í H O M Ě S T A B R N A Vážení přátelé, festivalem Etno Jaro 2013 opětovně vycházíme

Více

Petra Vlčková je mladá začínající

Petra Vlčková je mladá začínající Dialog s akordeonem Petra Vlčková & Petr Přibyl Petra Vlčková je mladá začínající akordeonistka. Úspěšně absolvovala Západočeskou univerzitu v Plzni, kde vystudovala hru na akordeon společně s učitelstvím

Více

CENY ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2017

CENY ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2017 CENY ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2017 STATUT CEN ANDĚL STATUT 27. ROČNÍKU CEN ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2017 (dále jen STATUT) Článek I. Vyhlašovatel slavnostního udílení Cen Anděl ustanovuje Radu

Více

Vy_32_INOVACE_04 Swingová hudba _ 39

Vy_32_INOVACE_04 Swingová hudba _ 39 Vy_32_INOVACE_04 Swingová hudba _ 39 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Hra akordů a doprovodů Improvizace Hra v kapele

Hra akordů a doprovodů Improvizace Hra v kapele Hra akordů a doprovodů Improvizace Hra v kapele První část metodiky - Hra akordů a doprovodů - je zaměřena na nácvik zjednodušených i úplných hmatů základních kytarových akordů a na nácvik základních kytarových

Více

07.01.1951 Jiří Vondráček, skladatel, zpěvák a herec (Marsyas, činný ve Svazu autorů a interpretů), 60. výročí

07.01.1951 Jiří Vondráček, skladatel, zpěvák a herec (Marsyas, činný ve Svazu autorů a interpretů), 60. výročí Výročí z oblasti české populární hudby v roce 2011 LEDEN 02.01.1936 Svatopluk Košvanec, jazzový pozounista, 75. 07.01.1951 Jiří Vondráček, skladatel, zpěvák a herec (Marsyas, činný ve Svazu autorů a interpretů),

Více

CYRILLE OSWALD TRIO. JAZZ KLUB TVRZ Od Jaroslav Svěcený vánoční koncert a 19.30, A

CYRILLE OSWALD TRIO. JAZZ KLUB TVRZ Od Jaroslav Svěcený vánoční koncert a 19.30, A Jaroslav Svěcený vánoční koncert 21. 12. 17.30 a 19.30, A JAZZ KLUB TVRZ 24. 1. 2019 Od 20.00 CYRILLE OSWALD TRIO JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Marek Chytra jedenáctého

Více

Sarah & The Adams - acoustic

Sarah & The Adams - acoustic Sarah & The Adams - acoustic Jazz klub Tvrz 26. 9. 20.00 FOTO: fotoarchiv Šárka Adámková JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Lidové písně známé i neznámé pravidelné hudební

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY KONCERTNÍ AGENTURA uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s.

Více

v klubu Stará Pekárna J a z z B r n o 2 0 11 s e k o n á z a f i n a n č n í p o d p o r y s t a t u t á r n í h o m ě s t a B r n a.

v klubu Stará Pekárna J a z z B r n o 2 0 11 s e k o n á z a f i n a n č n í p o d p o r y s t a t u t á r n í h o m ě s t a B r n a. 15 jazzových koncertů v klubu Stará Pekárna klub Stará Pekárna Štefánikova 8, Brno tel. +420 541 210 040 www.starapekarna.cz J a z z B r n o 2 0 11 s e k o n á z a f i n a n č n í p o d p o r y s t a t

Více

Konkretizovaný výstup Konkretizované učivo Očekávané výstupy RVP

Konkretizovaný výstup Konkretizované učivo Očekávané výstupy RVP Ročník: I. - využívá své individuální hudební schopnosti při hudebních aktivitách - zpívá dle svých dispozic intonačně jistě a rytmicky přesně v jednohlase - dokáže ocenit vokální projev druhého - reprodukuje

Více

ČERVENEC + SRPEN 2015

ČERVENEC + SRPEN 2015 Městské kulturní středisko F. F. Procházky 101 509 01 Nová Paka tel /fax: 493 721 928 www.kultura-novapaka.cz ČERVENEC + SRPEN 2015 HERECKÁ DÍLNA PETRA POCHOPA 3D Dech-Duch-Duše Paka 2015 1. 7. - 10. 7.

Více

VY_32_INOVACE_03 Blues_39

VY_32_INOVACE_03 Blues_39 VY_32_INOVACE_03 Blues_39 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Avion Big Band. Avion Big Band

Avion Big Band. Avion Big Band Avion big band sdružuje amatérské muzikanty se stejným zájmem o hudbu, kteří ovládají hru na hudební nástroj a zpěv. Cílem je reprezentace Zlína, Zlínského kraje a České republiky a také rozvoj kapely

Více

FOLK JAZZ COUNTRY 2017/2018 FJC

FOLK JAZZ COUNTRY 2017/2018 FJC FOLK JAZZ COUNTRY 2017/2018 FJC Folk, jazz, country Základní informace Všechny potřebné informace k zakoupení předplatného obdržíte v předprodeji vstupenek MěKS v přízemí městského domu kultury tel.: 383

Více

ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU

ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU Vzdělávání na I. stupni základního studia je sedmileté a je určeno žákům, kteří dosáhli věku 7 let. Tato věková hranice platí bez ohledu na skutečnost, zdali žák navštěvoval

Více

Bicí nástroje: 4.ročník. A dur + akordy + D7. fis moll harmonická + akordy. fis moll melodická + akordy. d moll harmonická + akordy

Bicí nástroje: 4.ročník. A dur + akordy + D7. fis moll harmonická + akordy. fis moll melodická + akordy. d moll harmonická + akordy Pěvecké hlasy mají svoje názvy, stejně jako hudební nástroje. Pěvecké hlasy dělíme na ženské, mužské a dětské. Ženské hlasy jsou- nejvyšší soprán, střední mezzosoprán, nejnižší alt. Mužské hlasy jsou-

Více

VY_32_INOVACE_04_ Komorní orchestry_38

VY_32_INOVACE_04_ Komorní orchestry_38 VY_32_INOVACE_04_ Komorní orchestry_38 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu :

Více

CENY ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2018

CENY ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2018 CENY ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2018 STATUT CEN ANDĚL STATUT 28. ROČNÍKU CEN ČESKÉ HUDEBNÍ AKADEMIE ANDĚL 2018 (dále jen STATUT) Článek I. Vyhlašovatel slavnostního udílení Cen Anděl ustanovuje Radu

Více

Kocianova houslová soutěž

Kocianova houslová soutěž Kocianova houslová soutěž 60. ročník 8. 12. května 2018 Ústí nad Orlicí Jaroslav Kocian * 22. února 1883 Ústí nad Orlicí 7. března 1950 Praha houslista, hudební skladatel, pedagog Jaroslav se narodil v

Více

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Two Horses J. Hůla a J. Kysela zahrají úpravy jazzových standardů a také filmových melodií. Vstupné: 150/100 Kč. Kvarteto Hanse Krásy

Více

Dům kultury Uherský Brod

Dům kultury Uherský Brod Dům kultury Uherský Brod Program na : září 2015 čt 3.9. KALEIDOSKOP JANA REJŽKA Poslechový klubový pořad předního českého kritika a publicisty. Představí hudbu, kterou v běžném rozhlasovém vysílání neuslyšíte.

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

Jazz jaro 2017 se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

Jazz jaro 2017 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. koncertů v klubu Stará Pekárna 22jazzových 17 klub Stará Pekárna Štefánikova 8, Brno tel. +420 773 834 538 www.starapekarna.cz Jazz jaro 2017 se koná za finanční podpory statutárního města Brna. Festival

Více

VÝROČNÍ CENY AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CENY ANDĚL. Statut Cen Anděl STATUT 26. ROČNÍKU VÝROČNÍCH CEN AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CEN ANDĚL

VÝROČNÍ CENY AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CENY ANDĚL. Statut Cen Anděl STATUT 26. ROČNÍKU VÝROČNÍCH CEN AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CEN ANDĚL VÝROČNÍ CENY AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CENY ANDĚL Statut Cen Anděl STATUT 26. ROČNÍKU VÝROČNÍCH CEN AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY CEN ANDĚL (dále jen STATUT) Článek I. Organizátor slavnostního udílení Cen Anděl

Více

5.21. Studijní zaměření: Hra na basovou kytaru

5.21. Studijní zaměření: Hra na basovou kytaru 5.21. Studijní zaměření: Hra na basovou kytaru Učební plán: I. stupeň II. stupeň 1.r 2.r 3.r 4.r 5.r 6.r 7.r I.r II.r III.r IV.r Hra na basovou kytaru 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hudební nauka 1 1 1 1 Dějiny

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

POŽADAVKY K POSTUPOVÝM ZKOUŠKÁM

POŽADAVKY K POSTUPOVÝM ZKOUŠKÁM POŽADAVKY K POSTUPOVÝM ZKOUŠKÁM OBSAH: HRA NA AKORDEON:... 2 HRA NA KLAVÍR:... 3 HRA NA VARHANY:... 5 HRA NA KYTARU:... 6 HRA NA HOUSLE:... 8 HRA NA VIOLU:... 9 HRA NA VIOLONCELLO:... 10 HRA NA ŽESŤOVÉ

Více

VÝŇATEK ZE ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU KLÁVESOVÉ ODDĚLENÍ, upraveno září 2013 ZUŠ Adolfa Voborského, Praha 4 - Modřany

VÝŇATEK ZE ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU KLÁVESOVÉ ODDĚLENÍ, upraveno září 2013 ZUŠ Adolfa Voborského, Praha 4 - Modřany VÝŇATEK ZE ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU KLÁVESOVÉ ODDĚLENÍ, upraveno září 03 ZUŠ Adolfa Voborského, Praha 4 Modřany OBSAH 5..0 STUDIJNÍ ZAMĚŘENÍ HRA NA KYTARU 5.. STUDIJNÍ ZAMĚŘENÍ HRA NA ELEKTRICKOU

Více

Jsme hudební a umělecká agentura, která se řadí mezi jednu z nejrozmanitějších a to díky nabídce svých služeb.

Jsme hudební a umělecká agentura, která se řadí mezi jednu z nejrozmanitějších a to díky nabídce svých služeb. nabídka služeb Od revivalových shows těch nejznámějších interpretů, DJ s na narozeninové párty, přes kompletní grafická zpracování až po vydání hudebního CD a mnoho dalšího. Jsme hudební a umělecká agentura,

Více

Anotace Prezentace seznámí žáky se vznikem jazzové a moderní populární hudby ve Spojených státech amerických V úvodu si žáci zopakují znalosti z hodin dějepisu, eventuálně učivo z nižších ročníků. V průběhu

Více

Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. informační měsíčník kulturních událostí. číslo10 2011. Říjen

Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. informační měsíčník kulturních událostí. číslo10 2011. Říjen Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas informační měsíčník kulturních událostí číslo10 2011 Říjen Editorial Milí čtenáři newsletteru, naše Uffo získalo minulý týden spolu s dalšími čtyřmi

Více

Michal Gulaši: obránce. leden

Michal Gulaši: obránce. leden Michal Gulaši: obránce leden únor Tomáš Netík: útočník Marek Černošek: obránce březen duben Petr Dvořák, Jana Veselovská: fanoušci Michal Broš: útočník květen červen Martin Zajíc, Matěj Malina: fanoušci

Více

Pátek 26.6.2015 Nádvoří hradu Mladá Boleslav 18:00-22:00

Pátek 26.6.2015 Nádvoří hradu Mladá Boleslav 18:00-22:00 Pátek 26.6.2015 18:00-22:00 Xavier Baumaxa-Pijano je buránek regionálního charakteru, se stále větším geografickým a mezigeneračním přesahem. Své písně skládá zpravidla při různých rytmických činnostech

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Butterfly-Aid za rok Motto: Naděje má křídla. Obecně prospěšné společnosti

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Butterfly-Aid za rok Motto: Naděje má křídla. Obecně prospěšné společnosti VÝROČNÍ ZPRÁVA Obecně prospěšné společnosti Butterfly-Aid za rok 2015 Motto: Naděje má křídla Obsah 1. Úvod - slovo ředitelky... 1 2. Struktura organizace... 1 3. Poslání... 2 4. Historie společnosti...

Více

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Estetická výchova hudební (EVH) Když zní krásný hlas, dobře se to poslouchá, Od klasiky k romantické zasněnosti, Hra a její pravidla, Globální pan Nonart, Pan

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT s.r.o.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT s.r.o. VÝROČNÍ ZPRÁVA společnosti NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT s.r.o. Čerchovská 1981/6, 120 00 Praha 2, Vinohrady IČO 264 31 017 2 0 1 1 Název účetní jednotky: Sídlo účetní jednotky: NACHTIGALL ARTISTS MANAGEMENT

Více

Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně

Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně Hudební skupina Strašlivá Podívaná vznikla na jaře 1988 a v roce 2013 tedy dosáhla věku 25 let. Písničky Strašlivky vycházejí z inspirací historickými a fantazijními

Více

Díky svým výrazným zpěvákům se Bluegrass Comeback může věnovat také čtyřhlasému zpěvu a capella ve stylu barbershop.

Díky svým výrazným zpěvákům se Bluegrass Comeback může věnovat také čtyřhlasému zpěvu a capella ve stylu barbershop. BÁRY Severní Čechy Kapela vznikla již před rokem 1989 původně jako výhradně dívčí. Během let se zde vystřídalo mnoho muzikantů, ale základ a image kapely byl, je a bude stále stejný. V popředí je ženský

Více

Obchodní nabídka pro partnery projektu Concertino Praga 2018

Obchodní nabídka pro partnery projektu Concertino Praga 2018 Obchodní nabídka pro partnery projektu Concertino Praga 2018 POPIS PROJEKTU Mezinárodní rozhlasová soutěž mladých hudebníků, kterou od roku 1966 organizuje Český rozhlas, je určena mladým začínajícím interpretům

Více

Kalendář akcí. Výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ. Nobilita na cestách. Recitál Evy Henychové. Zábava pod lípami

Kalendář akcí. Výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ. Nobilita na cestách. Recitál Evy Henychové. Zábava pod lípami Kalendář akcí Měsíc: srpen 2016 Výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ 22. června 2016 07:30 2. září 2016 18:00 Zahrada aneb Hurá za kocourem do 2. 9., otevřeno: pondělí 7.30 16.00, středa 7.30 16.00,

Více

VY_32_INOVACE_06 Rocková hudba_39

VY_32_INOVACE_06 Rocková hudba_39 VY_32_INOVACE_06 Rocková hudba_39 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Vladimíra Hrona v sezoně 2019 / v sezoně 2019 / 2020

Vladimíra Hrona v sezoně 2019 / v sezoně 2019 / 2020 hudebně - zábavné pořady z produkce hudebně baviče - zábavné pořady z produkce baviče Vladimíra Hrona Vladimíra Hrona v sezoně 2019 / 2020 v sezoně 2019 / 2020 Moderování provází Vladimíra od počátku

Více

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA 59. ročník Chopinova festivalu 16. 25. srpna 2018 Festival a soutěž se konají za finanční podpory Města Mariánské Lázně, Karlovarského kraje a Ministerstva kultury ČR. Firma C. Bechstein oficiální partner

Více

PROSINEC 2014 LEDEN 2015

PROSINEC 2014 LEDEN 2015 Mlýnská 152, 666 01 Tišnov tel.: 549 410 082 sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz GPS: 49 20'51.948"N, 16 25'15.168"E PROSINEC 2014 LEDEN 2015 Předprodejová místa pro koncerty a divadla: sekretariát

Více

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy 1 1 Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad 2015 úterý 10. listopadu, 19.00 hodin Kino Vatra Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy Jak se díváme na svět? Proč naše oči vidí právě to, co vidí?

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI. JAZZ SIDE z.s. rok 2014

ROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI. JAZZ SIDE z.s. rok 2014 ROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI rok 2014 Stránka 1 z 10 OBSAH 1. HLAVNÍ ČINNOST Úvod 3 Personální zajištění.. 4 Provoz profesionálního brněnského bigbandu B-SIDE BAND. 5 2. EKONOMICKÁ ČINNOST Přehled dotací.8

Více

LE PNEUMATIQ - NEW WORLD ORDER (2014) LE PNEUMATIQ - SEVEN SISTERS (B.M.S. company 2012)

LE PNEUMATIQ - NEW WORLD ORDER (2014) LE PNEUMATIQ - SEVEN SISTERS (B.M.S. company 2012) LE PNEUMATIQ vešli do povědomí českého publika jako skupina, která předvádí naživo především drum`n`bass, ale pravidelně zabrousí i do breakbeatu, dubstepu a ostatních žánrů elektronické taneční hudby.

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

5.1.7 Studijní zaměření Hra na elektronické klávesové nástroje

5.1.7 Studijní zaměření Hra na elektronické klávesové nástroje 5.1.7 Studijní zaměření Hra na elektronické klávesové nástroje Studijní zaměření Hra na elektronické klávesové nástroje se uskutečňuje ve vyučovacích předmětech Hra na elektronické klávesové nástroje,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015. Základní umělecká škola Zlín-Malenovice

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015. Základní umělecká škola Zlín-Malenovice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015 Základní umělecká škola Zlín-Malenovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Charakteristika školy Název školy: Základní umělecká škola Zlín-Malenovice Sídlo: tř.

Více

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019 Program NPS 2019 22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna 13. - 17. květen 2019 Pondělí 13. května 11.30 NAHLÉDNUTÍ DO NÁCHODSKÉ HISTORIE - pouliční divadlo

Více