Vodovod a kanalizace (Informace květen 2007). Č.3

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vodovod a kanalizace (Informace květen 2007). Č.3"

Transkript

1 Vodovod a kanalizace (Informace květen 2007). Č.3 Stavba vodovodu v obci Přezletice byla zahájena za finanční spoluúčasti Středočeského krajského úřadu, který poskytl dotaci ve výší ,- Kč. Tato náročná stavba velmi obtěžuje a komplikuje provoz a veškeré dění v obci, ale co je hlavní, znamená pro všechny velikou finanční zátěž. Moc všem děkujeme za trpělivost a ochotu se k celé akci připojit a moc prosíme, vydržte. Jedině tak vše dotáhneme do zdárného konce. Vzhledem k tomu, že vzniká a jistě i nadále bude vznikat řada dotazů, nejasností a problémů, chtěla bych se pokusit Vám vysvětlit, alespoň některé nejčastější. Zároveň zdůrazňuji, že budu popisovat pouze skutečnosti, které je možno doložit zápisy ze zastupitelstev, územním plánem obce, smlouvami, starými zpravodaji atd, tak, jak jsem se všemi skutečnostmi, od nástupu do své funkce, seznamovala. Typ kanalizace, výběrové řízení, způsob a zajištění financování, vše již bylo rozhodnuto a zajištěno v minulých volebních obdobích. Vše dobré i vše špatné, bylo nastaveno dříve, my už pouze nastoupili do rozjetého vlaku. Jsme ve svém jednání zavázáni existujícím územním plánem, usneseními minulých zastupitelstev a existujícími smlouvami. Vše toto bylo a je veřejné a v úředních hodinách k dispozici k nahlédnutí na obecním úřadě. 1. proč a kdy byla vybrána tlaková kanalizace Diskuse o typu kanalizace, která je vhodná pro naši obec probíhaly již od listopadu O typu kanalizace se zastupitelstvo obce tenkrát rozhodovalo na základě řady odborných studií (jsou k dispozici k nahlédnutí na obecní úřadě) a ceny, která je až pětkrát větší než cena kanalizace tlakové to znamená, že pro naši obec by to bylo příliš velké finanční zatížení. Velmi podstatným kritériem při výběru pak bylo to, že z technického hlediska lze v současně zastavěném území, vybudovat gravitační kanalizaci pouze na 1/3 ¼ tohoto území. 2. finanční zajištění akce (rozpočet, dotace, vlastní zdroje) Rozpočet vodovodu: ,- Kč Rozpočet kanalizace: ,-Kč Dotace: smlouvou se Středočeským krajem ze dne na vodovod: ,- Kč, rozhodnutím ministerstva zemědělství ze dne na vodovod: ,- Kč, rozhodnutím ministerstva zemědělství ze dne na kanalizaci: ,- Kč. V dubnu 2007 jsme Krajský úřad opakovaně požádali o dotaci ve výši ,- Kč. Zbylou část rozpočtu musí obec pokrýt vlastními zdroji. Jednotlivé přípojky si budou občané hradit sami. Obec přispívá všem tím, že uhradí část přípojky od hlavního řadu na vlastní pozemek. 3. dotační podmínky Řada dotazů ohledně naší organizace práce a zajištění celé akce se týká některých postupů, které musíme volit, abychom dodrželi dotační podmínky. Vždy je přesně určeno, finančně i termínově, kdy a jakou část financí z dotace, musíme použít na

2 určitý řad. V podstatě jde o to, že musíme na každý řad použít maximálně 80 % dotace a zbytek vždy dokončit z vlastních zdrojů. Je také vždy uvedeno přesně do kdy dotaci musíme spotřebovat. Proto jsme museli začít stavět okamžitě, nemohli jsme čekat až budete na stavbu připraveni (budete mít připravený projekt). Nemůžeme v žádném případě, jak někteří z Vás navrhují, odkanalizovat část obce i s přípojkami a za čas, až obdržíme další dotaci, se pustit do zbylé části obce. Ze současných dotačních podmínek také vyplývá, že již můžeme obdržet maximálně oněch požádaných 5 milionů. V případě, že bychom teoreticky, obdrželi větší část, museli bychom vše nad 5 milionů vrátit Ministerstvu zemědělství. Neustále však sledujeme všechny nově vypisované dotační tituly a jejich podmínky pro přiznání. 4. financování čerpadla účastníků stavebního spoření Na zakoupení čerpadla bude použit celý výnos ze stavebního spoření. Zbylou částku do ceny čerpadla si bude muset každý uhradit sám. Ti, kteří se stavebního spoření nezúčastnili, uhradí plnou cenu. Jsme si vědomi veliké finanční zátěže, která nás všechny v souvislosti s přípojkou čeká, ale bohužel, situaci nemůžeme řešit jinak. Obec obdržela dotaci pouze ve výši 80% ceny hlavních řadů. Na přípojky a technologie jsme nedostali vůbec nic. Zároveň věřte, že kdyby nám to obecní rozpočet dovoloval, velmi rádi bychom Vám přispěli více (hradíme tu část Vaší přípojky, která vede od hlavního řadu na hranici Vašeho pozemku). 5. Informace o vybraném čerpadlu a jeho ceně. Proč prosazujeme jeden typ čerpadla. Cena čerpadla se skládá z několika částí: 1. AQ-04/400-N3-10m ,- Kč 2. AQ-PV ¾-10bar 700,- Kč 3. AQ-ZK 5/4 se závitem 1.190,-Kč 4. Plovák.spínač PVC 10m 2x 952,-Kč 5. Rozvaděč RSK ,-Kč 6. potrubí a armatury 238,- Kč 7. montáž bez dopravy 5.000,-Kč Naše cena je již včetně DPH, které činí 19% z celkové ceny. Proč jsou naše čerpadla vhodná: A) olejový motor s mechanickou ucpávkou - snadná opravitelnost ( zajistí každá navijárna elektromotorů) - vysoká životnost díky robustní konstrukci - nižší cena opravy (o 40-60% oproti konkurenci) - velké množství nerezových komponentů - odnímatelný kabel motoru čerpadla (jako jediní můžeme provést výměnu čerpadla bez nutnosti protahování nebo spojování kabelu čerpadla vedoucího k ovl.rozvaděči ) - stejný směr otáčení (zajišťuje snadnou výměnu čerpadla bez nutnosti opětovného fázování směru otáčení v rozvaděči ) - mechanická ucpávka (zajišťuje utěsnění elektromotoru proti vniknutí čerpané kapaliny)

3 B) konstrukce hydraulické části - umístění řezáku mimo jiné zajišťuje rozmělnění a míchání čerpané kapaliny a tím zabraňuje usazování kalů na dně jímky a tuků na hladině. - umístění hydraulické části zajišťuje bezporuchové čerpání díky tomu, že kapalina do čerpadla natýká (konkurence používá obtoky kterými je kapalina nasávána, tím je zde kladen vysoký požadavek na těsnost aby nedošlo k běhu na sucho ) - snadná možnost demontování a případná oprava - ochrana proti nasávání těžkých předmětů jako jsou kameny, kovové mince, usazené hadry atd. Podmínka budoucího provozovatele je stejný typ čerpadla ze dvou důvodů. Celý systém by měl být jednotný a v případě poruchy u kohokoli z nás, přijede provozovatel s náhradním čerpadlem, čerpadla vymění a teprve pak provede opravu. Jinak by se stávalo, že by některý z nás mohl zůstat bez funkčního čerpadla i několik dní. 6. Řešení záručních oprav a jejich posuzování Soupis nežádoucích přimísenin v odpadních vodách zejména pro použití ponorných kalových čerpadel AQK-04N. 1. Abrazívní přimíseniny písek, kamínky, hlína nad 50 g/m3, apod. 2. Vláknité přimíseniny hadry, dětské pleny, hygienické vložky, dětské vlhčené ubrousky,textilie, apod. 3. Pevné předměty větší kusy dřeva, kameny apod. 4. Agresívní látky kyseliny, louhy, rozpouštědla, agresivní chemikálie apod. 5. Tuky a oleje z fritovacích hrnců a jiných velkooběmových zařízení na přípravu pokrmů. Soupis ostatní přimísenin, které mohou být v odpadních vodách (viz ČSN ) obsaženy: 1. Biologické odpadní kaly 2. Rostlinné nebo živočišné tuky (běžné při provozu domácnosti) 3. Odpad ze zpracování zeleniny a ovoce 4. Odpad z mytí nádobí (i z myčky nádobí) 5. Odpadní voda s obsah písku menší než 50 g/m3 6. Odpadní voda z pračky Možné závady čerpadel AQK-04N Závady, které budou opraveny v rámci záruky: 1. Průnik vody do elektromotoru pouze v případě, že ponor čerpadla nebyl větší než 5m pod hladinou 2. poškození vinutí elektromotoru v důsledku výrobní vady tzv. mezizávitový zkrat 3. poškození vinutí elektromotoru, pokud byl elektromotor prokazatelně správně jištěn (proti výpadku fáze, přetížení, zkratu) použit RSK 1nebo ekvivalentní rozvaděč. 4. Poškození plovákového spínače (ne mechanické ). Závady, které nebudou opraveny v rámci záruky:

4 1. Poškození vinutí elektromotoru v důsledku nedostatečného jištění elektromotoru 2. Poškození vinutí elektromotoru v důsledku porušení přívodního kabelu 3. Průnik vody do elektromotoru, pokud čerpadlo pracovalo v hloubce větší než 5m pod hladinou 4. Zaseknutí rotoru čerpadla vlivem přítomnosti nežádoucích přimísenin v čerpané kapalině 5. Abrazívní poškození pryžového statoru čerpadla vlivem přítomnosti nežádoucích přimísenin v čerpané kapalině 6. Tepelné poškození pryžového statoru čerpadla způsobené chodem nasucho. 7. Obecné poškození čerpadla vlivem přítomnosti nežádoucích přimísenin v čerpané kapalině 8. Neodborná instalace použití nesprávných komponentů v systému TK 9. Neoprávněný zásah do systému technologie AQ-TK 10. Nadměrné množství tuků usazených v jímce TK 7. Provozovatelské podmínky. Řada z Vás se také již zajímá o provozní řád a jeho podmínky. Jsou k dispozici na obecním úřadě, případně je najdete na webových stránkách obce.snad se ty skutečné nebudou mnoho lišit. Toto je jen informace, jak by vypadaly, v případě, že by jste smlouvu s provozovatelem uzavírali dnes. 8. Postup prací na hlavních řadech, plán stavební firmy do srpna Práce na hlavních řadech byly ukončeny v ulici V Podskalí, Zahradní, Vinořská. Práce probíhají či do konce května začnou v ulicích Dolní náves, Liliová napojení na Dolní náves, V Uličce, Krátká, Zahradní propojení se Ctěnickou, Topolová, Březová, Šeříková, Jívová, Vrbová, Dolní náves propojení do Cukrovarské, Topolová, Akátová, Ctěnická a Cukrovarská až do Vinoře. 9. Informace o žumpách. Snad Vám bude malou útěchou za Vaše nemalá vydání, že v případě, že bychom s akcí nezačali, od příštího roku by Vás čekal veliký výdaj v souvislosti s Vaší žumpou. Dále ve zpravodaji najdete článek, který se tomuto věnuje.

5 10.Projektanti a firmy, které Vám nabízíme. Někteří z Vás si stěžují na práci, námi doporučených projektantů. Tato naše nabídka pro Vás rozhodně není závazná, je jen na Vašem rozhodnutí, koho si na jakou práci najmete. Obecní úřad Přezletice má smlouvy se stavební firmou Zepris a s provozovatelskou firmou VaK Zápy. V případě Vaší nespokojenosti či jakýchkoli problémů s těmito firmami se rozhodně obracejte na nás. V případě všech ostatních, které jsme Vám nabízeli, jsme Vám pouze chtěli ulehčit situaci a nabídnou firmy, které ve vsi ji pracují. V žádném případě Vám nikoho nenutíme a rozhodně neneseme odpovědnost za případné problémy. Již raději nebudeme takto plošně nikoho nabízet. V případě zájmu, najdete kontakty na obecním úřadě. 11. Územní souhlas Vám pomůžeme na stavebním úřadě zajistit v případě, že nám doručíte Váš projekt ve třech vyhotoveních a přinesete vyplněný formulář Oznámení o záměru v území k vydání územního souhlasu (formuláře budou v krátké době k dispozici na webových stránkách či na obecním úřadě, chystáme se také pro Vás připravit jeden vzorově vyplněný exemplář). Zajistíte-li si územní souhlas sami, prosíme Vás o jednu kopii Vašeho projektu. Jen tak bude možné Vaši přípojku zdokumentovat v projektu celé obce.

Kalové čerpadlo řady AQK04N s řezacím systémem

Kalové čerpadlo řady AQK04N s řezacím systémem AQ SPOL SERVISNÍ MANUÁL Kalové čerpadlo řady AQK04N s řezacím systémem AQK 04/230 N1... odbornost-kvalita-spolehlivost POPIS : AQK 04/230N1 kalové čerpadlo s řezacím systémem Čerpadlo AQK 04/400-N1 s řezacím

Více

Kalové čerpadlo řady AQK s řezacím systémem

Kalové čerpadlo řady AQK s řezacím systémem Kalové čerpadlo řady AQK s řezacím systémem AQK 04/400 N3 Náhradní díly... odbornost-kvalita-spolehlivost POPIS : Čerpadlo AQK 04-N3 s řezacím zařízením je určeno k čerpání biologicky a mechanicky znečištěné

Více

1. Set AQ-TK s čerpadlem AQK 06- SZ, RSK-184-AQ-400

1. Set AQ-TK s čerpadlem AQK 06- SZ, RSK-184-AQ-400 1. Set AQ-TK s čerpadlem AQK 06- SZ, RSK-184-AQ-400 provedení pro 400V pro RD obsahuje : Kalové čerpadlo s řezacím systémem AQK 06/400- SZ, 3x400Vx50Hz vč.10 m kabelu, vystrojená PE jímka (pr. 800mm, výška

Více

Další informace k budování sítě tlakové splaškové kanalizace a vodovodní sítě v naší obci.

Další informace k budování sítě tlakové splaškové kanalizace a vodovodní sítě v naší obci. Další informace k budování sítě tlakové splaškové kanalizace a vodovodní sítě v naší obci. Č 2 A. Plánovaný postup prací do srpna - září 2007 V současné době práce na hlavních řadech končí v ulici V Podskalí

Více

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ MONTÁŽNÍ PŘEDPISY

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ MONTÁŽNÍ PŘEDPISY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ MONTÁŽNÍ PŘEDPISY pro kalové ponorné čerpadlo AQK-09/400 1. POUŽITÍ Čerpadlo AQK-09/400 je určeno k čerpání odpadní vody znečištěné biologickými kaly a vláknitými přimíseninami.

Více

UNIQUA CESSPIT J10. KARS, spol. s r. o., Koliště 49, 602 00 BRNO, tel.: 545 242 927, www.kars-brno.cz, obchod@kars-brno.cz.

UNIQUA CESSPIT J10. KARS, spol. s r. o., Koliště 49, 602 00 BRNO, tel.: 545 242 927, www.kars-brno.cz, obchod@kars-brno.cz. UNIQUA CESSPIT J10 vysokou hustotou, tj. k, kalových jímek, odpadních vod, průmyslových vod. mechanickou ucpávkou, olejovou komorou (naplněnou rafinovaným řepkovým olejem) a guferem. Motor je chráněn proti

Více

UNIQUA AQUA J60-56 M2007-4"

UNIQUA AQUA J60-56 M2007-4 UNIQUA AQUA J60-56 M2007-4" a vodovodů, případně k postřiku v zahradnictví, s maximálním ponorem v čerpané kapalině 20 metrů. Čerpadlo není určeno pro čerpání odpadní vody. čerpadla k čerpání hořlavých

Více

Malá ponorná kalová čerpadla GFLU, GFEU, GFRU, GFSU, GFDU, GFZU a míchadlo M1

Malá ponorná kalová čerpadla GFLU, GFEU, GFRU, GFSU, GFDU, GFZU a míchadlo M1 Malá ponorná kalová čerpadla GFLU, GFEU, GFRU, GFSU, GFDU, GFZU a míchadlo M1 Použití Čerpadla a míchadla pro čerpání, případně míchání znečištěných vod, hustých kalů, splašků a odpadních vod s celkovým

Více

Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM

Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM 1. Bezpečnost provozu Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, které je nutno dodržovat při instalaci, provozu a údržbě čerpadla. Proto

Více

UNIQUA CESSPIT. Ponorné kalové čerpadlo RUKOJEŤ KONDENZÁTOR ELEKTROMOTOR OBĚŽNÉ KOLO

UNIQUA CESSPIT. Ponorné kalové čerpadlo RUKOJEŤ KONDENZÁTOR ELEKTROMOTOR OBĚŽNÉ KOLO Ponorné kalové čerpadlo Profesionální ponorné kalové čerpadlo robustní konstrukce pro přečerpávání a odčerpávání vody, kalů a fekálií. Díky důmyslné konstrukci a použití nejlepších materiálů se jedná o

Více

VŘETENOVÁ ČERPADLA VYSOKÁ SPOLEHLIVOST EKONOMICKÝ PROVOZ PROVĚŘENÁ KVALITA. Váš prodejce Č E S K Ý V Ý R O E K B

VŘETENOVÁ ČERPADLA VYSOKÁ SPOLEHLIVOST EKONOMICKÝ PROVOZ PROVĚŘENÁ KVALITA. Váš prodejce Č E S K Ý V Ý R O E K B VŘETENOVÁ ČERPADLA Č E S K Ý VYSOKÁ SPOLEHLIVOST V Ý R O E K B EKONOMICKÝ PROVOZ PROVĚŘENÁ KVALITA Váš prodejce PUMPA INOX VLTAVA 4-16 Ekonomické ponorné vřetenové čerpadlo s mechanickou ucpávkou určené

Více

BLUE LINE. čerpadla vodárny

BLUE LINE. čerpadla vodárny BLUE LINE 2016 čerpadla vodárny PJm101C, PJm100L Samonasávací JET čerpadlo. Teplota čerpané kapaliny do 60 C. Čistá voda s malými nečistotami. Jednofázový motor, 50 Hz/60 Hz, třída izolace 130, stupeň

Více

Pioneering for You. Informace o výrobcích. Rozšíření stávající nabídky. řada Wilo-Initial. Wilo-Initial Peripheral, Jet, Drain, Waste

Pioneering for You. Informace o výrobcích. Rozšíření stávající nabídky. řada Wilo-Initial. Wilo-Initial Peripheral, Jet, Drain, Waste Pioneering for You Informace o výrobcích řada Wilo-Initial Wilo-Initial Peripheral, Jet, Drain, Waste Rozšíření stávající nabídky 2 Initial Peripheral Initial Peripheral Wilo Initial Peripheral Konstrukce:

Více

Ponorné čerpadlo GS-70

Ponorné čerpadlo GS-70 Vývoj, výroba, prodej a servis čerpací techniky, CNC obrábění kovů Slévárenství barevných kovů Na Brachlavě 20, Prostějov-Krasice 796 04, tel. 582 362 006, email: cerpol@seznam.cz www.cerpolpv.cz Návod

Více

KALOVÁ ČERPADLA ŘADY AF pro velká zatížení

KALOVÁ ČERPADLA ŘADY AF pro velká zatížení KALOVÁ ČERPADLA ŘADY AF pro velká zatížení CERTIFIKACE ISO 9001 VLASTNOSTI KONSTRUKCE velikost 04 75 Konstrukce vycházející z mezinárodních norem. Kabel, doplňková tepelná ochrana chránící motor proti

Více

ČERPADLA VODÁRNY BLUE LINE. Všechny uvedené ceny jsou včetně DPH.

ČERPADLA VODÁRNY BLUE LINE. Všechny uvedené ceny jsou včetně DPH. ČERPADLA VODÁRNY BLUE LINE 1 ČERPADLA PJm101C, PJm100L, PJWm/15H, PJWm/15M Samonasávací JET čerpadlo. Teplota čerpané kapaliny do 35 C. Čistá voda s malými nečistotami. Jednofázový motor, 50 Hz / 60 Hz,

Více

Ama Porter. Ponorná kalová čerpadla. Oblasti použití. Označení. Provozní data. Typ čerpadla. Materiál. Těsnění hřídele. Pohon. Nátěr.

Ama Porter. Ponorná kalová čerpadla. Oblasti použití. Označení. Provozní data. Typ čerpadla. Materiál. Těsnění hřídele. Pohon. Nátěr. Katalogový sešit čerpadel 2539.178/4-64 Ama Porter Ponorná kalová čerpadla Oblasti použití Čerpání odpadní vody s obsahem pevných částic nebo domácího odpadu jako například vody z praček, myček, fekálií

Více

ČERPADLA PRO DŮM A ZAHRADU

ČERPADLA PRO DŮM A ZAHRADU ČERPADLA PRO DŮM A ZAHRADU AKCE 20% SLEVA ZÁRUKA 3 ROKY Werter JET Samonasávací čerpadlo JET S JET G Samonasávací čerpadlo pro čerpání čisté, užitkové nebo dešťové vody bez abrazivních a sedimentujících

Více

AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI

AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití Obsah 1. Úvod... 3 2. Popis funkce zařízení... 3 3. Činnost ovládacích prvků

Více

BLUE LINE. Oblíbená řada čerpadel a vodáren PUMPA pro váš dům a zahradu

BLUE LINE. Oblíbená řada čerpadel a vodáren PUMPA pro váš dům a zahradu BLUE LINE 2019 Oblíbená řada čerpadel a vodáren pro váš dům a zahradu POVRCHOVÁ ČERPADLA ČISTÁ VODA PJM101C, PJM100L, PJWM/15H, PJWM/15M Samonasávací JET čerpadlo. Teplota čerpané kapaliny do 35 C. Čistá

Více

PJm101C, PJm100L. Akční cena: PJWm/15H, PJWm/15M. Akční cena: 4PCSm1100P-G, 5PCSm1300P-G. Akční cena:

PJm101C, PJm100L. Akční cena: PJWm/15H, PJWm/15M. Akční cena: 4PCSm1100P-G, 5PCSm1300P-G. Akční cena: PJm101C, PJm100L Samonasávací JET čerpadlo. Teplota čerpané kapaliny do 60 C. Čistá voda s malými nečistotami. Jednofázový motor, 50 Hz/60 Hz, třída izolace 130, stupeň krytí IP44, teplota okolního prostředí

Více

Návod k použití čerpadel MULTI-GA

Návod k použití čerpadel MULTI-GA Návod k použití čerpadel MULTI-GA Bezpečnost provozu Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, které je nutno dodržovat při instalaci, provozu a údržbě čerpadla. Proto je bezpodmínečně nutné, abyste

Více

AQUATRADING, s.r.o. ponorná vícestupňová ČERPADLA. AQUATRADING, s.r.o. AQUATRADING, s.r.o. AQUATRADING, s.r.o.

AQUATRADING, s.r.o. ponorná vícestupňová ČERPADLA. AQUATRADING, s.r.o. AQUATRADING, s.r.o. AQUATRADING, s.r.o. UTRDING, s.r.o. ponorná vícestupňová ČERPDL UTRDING, s.r.o. eselská 7, 687 Uherský Ostroh, Česká republika tel.: + 57 5 5, 57 5 5, 57, fax: + 57 5 e-mail: aquatrading@aquatrading.cz www.aquatrading.cz

Více

PONORNÉ OHŘEVY PLOCHÁ TOPNÁ TĚLESA GALMATHERM

PONORNÉ OHŘEVY PLOCHÁ TOPNÁ TĚLESA GALMATHERM Plochá teflonová topná tělesa GALMATHERM jsou vhodná především k přímému ohřevu v zařízeních a nádržích, kde jsou požadovány malé montážní rozměry, vysoké topné výkony a vynikající odolnost vůči agresivním

Více

S ÁÁS V A Z ZA V E M ÁÁME P R E ČČERP Platí od 15. 3. 2010 do 30. 11. 2010

S ÁÁS V A Z ZA V E M ÁÁME P R E ČČERP Platí od 15. 3. 2010 do 30. 11. 2010 ČERPÁME ZA VÁS Platí od 15. 3. 2010 do 30. 11. 2010 AQUAJET Jednofázové domácí vodárny se samonasávacími čerpadly JET 82 M, nebo JET 102 M s horizontální nádrží s pryžovým vakem, tlakovým spínačem a manometrem.

Více

Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G

Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................

Více

ČERPADLA VODÁRNY BLUE LINE. Všechny uvedené ceny jsou včetně DPH.

ČERPADLA VODÁRNY BLUE LINE. Všechny uvedené ceny jsou včetně DPH. ČERPADLA VODÁRNY BLUE LINE 1 ČERPADLA PJm11C, PJm1L, PJWm/15H, PJWm/15M PJm11C PJm1L PJWm/15H max. sací hloubka ZB115 ZB1157 m/hod. m/hod. 5 m 5 m ZB1188 1 1 W m/hod. 8 m Zahradní vícestupňová 9 Kč 5 Kč

Více

Ponorná 3 čerpadla 3TP s frekvenčním měničem NOVINKA. Výtlačná výška H (m) 120

Ponorná 3 čerpadla 3TP s frekvenčním měničem NOVINKA. Výtlačná výška H (m) 120 AKCE EBARA Ponorná 3 čerpadla 3TP s frekvenčním měničem NOVINKA 18 12 6 3TP 2-9 3TP 2-6 3TP 2-4 2 4 6 l/min.5 1. 1.5 2. 2.5 3. 3.5 4. 4.5 m 3 /h Použití zásobování vodou ze studní a úzkých vrtů zavlažovací

Více

Sanitární kalová čerpadla

Sanitární kalová čerpadla TECMA Drain SPLIT 3 COMBI Kalové čerpadlo pro odpad z WC, umyvadla, pračky, myčky, dřezu a sprchy/vany. Čerpací výška/vzdálenost 11/110 m. Hloubka 18 cm. Spolehlivost/snadný servis motor včetně řídících

Více

Porovnání hlavních parametrů čerpadel

Porovnání hlavních parametrů čerpadel Porovnání hlavních parametrů čerpadel ADA3 ADA COOL ADA4 ANA4 ANA4 INOX TERCA max průtok [Q max] 36 l/min 54 l/min 54 l/min 80 l/min 80 l/min 54 l/min max výtlak [H max] 90 m 100 m 100 m 105 m 77 až 185

Více

Návod k obsluze a montáži

Návod k obsluze a montáži MG Návod k obsluze a montáži technické parametry Jm. výkon (W) Průtok max. (l/min) Výtlak l/min 20 40 60 80 100 max. (m) m3/hod 1,2 2,4 3,6 4,8 6,0 MG 3/800 800 100 36 H (m) 32 25 18 13 1 MG 4/1000 1000

Více

Ř ADA BF LEHKÁ Ř ADA KALOVÝCH PONORNÝCH ČERPADEL. n ZNAČENÍČERPADEL Příklad 1 : BF - 05 U N Typ. n POUŽITÍ. n VLASTNOSTI

Ř ADA BF LEHKÁ Ř ADA KALOVÝCH PONORNÝCH ČERPADEL. n ZNAČENÍČERPADEL Příklad 1 : BF - 05 U N Typ. n POUŽITÍ. n VLASTNOSTI Ř ADA BF LEHKÁ Ř ADA KALOVÝCH PONORNÝCH ČERPADEL VÝKON: 0.4. [kw] MAX. DOPRAVNÍVÝŠ KA: 1 [m] MAX. PRŮ TOK: [m /hod] n ZNAČENÍČERPADEL Příklad 1 : BF - 05 U N n VLASTNOSTI [HP] Výtl. hrdlo [ " ] oběž. kola

Více

Ř ADA S CELONEREZOVÁ PONORNÁ ČERPADLA

Ř ADA S CELONEREZOVÁ PONORNÁ ČERPADLA Ř ADA S CELONEREZOVÁ PONORNÁ ČERPADLA VÝKON: 0.4.7 [kw] MAX. DOPRAVNÍVÝŠ KA: 21.5 [m] MAX. PRŮ TOK: 66 [m /hod] n ZNAČENÍČERPADEL Příklad 1: S S - 2 1 A F Celonerezový typ Příklad 2: S F - 05 A U F Celonerezový

Více

Přečerpávací stanice řady ČEŠ

Přečerpávací stanice řady ČEŠ řady ČEŠ PŘEČERPÁVACÍ STANICE ČEŠ 1, 2 ROZSAH POUŽITÍ - pro čerpání odpadních vod z objektů do kanalizací - pro čerpání z hospodářských budov do kanalizací - pro čerpání odpadních vod do dalších tlakové

Více

Popis konstrukční řady: Wilo-Rexa CUT

Popis konstrukční řady: Wilo-Rexa CUT Popis konstrukční řady: Wilo-Rexa CUT Podobné vyobrazení Typ konstrukce Ponorné motorové čerpadlo odpadních vod s mělnicím zařízením pro přerušovaný a nepřetržitý provoz pro pevnou a mobilní instalaci

Více

Ponorná čerpadla KDFU

Ponorná čerpadla KDFU Použití Ponorná kalová čerpadla jsou určena pro čerpání vody znečiš těné obsahem bahna, jílu, písku, kamenné drtě a podobných hmot abrazivního účinku s celkovým podílem přimísenin max. 3 % hmotnosti. Max.

Více

LEHKÁ PŘENOSNÁ KALOVÁ ČERPADLA ŘADY AL, BF

LEHKÁ PŘENOSNÁ KALOVÁ ČERPADLA ŘADY AL, BF LEHKÁ PŘENOSNÁ KALOVÁ ČERPADLA ŘADY AL, BF CERTIFIKACE ISO 9001 VLASTNOSTI KONSTRUKCE Kabel V horní části čerpadla je nerezová ocel. Horní část a plášť motoru jsou vyrobeny z korozivzdorné oceli ČSN 17240,

Více

MODERNÍ TECHNOLOGIE A DLOUHOLETÁ ZKUŠENOST DARLING LIDO 35-2

MODERNÍ TECHNOLOGIE A DLOUHOLETÁ ZKUŠENOST DARLING LIDO 35-2 MODERNÍ TECHNOLOGIE A DLOUHOLETÁ ZKUŠENOST DARLING LIDO 35-2 SAMOČINNÉ VODÁRNY SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární č.p. 605, 753 01 Hranice I - Město, Česká republika tel.: 581 661 214, fax: 581 661 361

Více

PODMÍNKY INSTALACE A UVEDENÍ DO PROVOZU FILTRAČNÍHO ZAŘÍZENÍ PRO ELIMINACI TVRDOSTI VODY DEVAP DUPLEX

PODMÍNKY INSTALACE A UVEDENÍ DO PROVOZU FILTRAČNÍHO ZAŘÍZENÍ PRO ELIMINACI TVRDOSTI VODY DEVAP DUPLEX PODMÍNKY INSTALACE A UVEDENÍ DO PROVOZU FILTRAČNÍHO ZAŘÍZENÍ PRO ELIMINACI TVRDOSTI VODY DEVAP DUPLEX Pro instalaci zařízení DEVAP DUPLEX je nutné použití jednotlivých armatur a částí zařízení, dle následujícího

Více

Materiálové provedení Hlavní díly čerpadla jsou z těchto konstrukčních materiálů:

Materiálové provedení Hlavní díly čerpadla jsou z těchto konstrukčních materiálů: Použití Čerpadla (a míchadlo) jsou určena pro čerpání, případně mí chání znečištěných vod, hustých kalů, splašků, surových od padních vod s celkovým podílem sušiny maximálně 14 % hmot nostních dílů, obsahujících

Více

PUMP YOUR HOUSE AKCE 2017

PUMP YOUR HOUSE AKCE 2017 ZAHRADA ODVODŇOVÁNÍ ELEKTRONIKA ZÁRUK 3 A Akční nabídka EASYPUMP 217 1.17-3.9.217 roky AKČNÍ SLEVA % NA CELÝ SORTIMENT PUMP YOUR HOUSE AKCE 217 www.easypump.cz Kalové vody EASY EXTRACTOR Kalové čerpadlo

Více

Čerpací stanice pro tlakovou. kanalizaci

Čerpací stanice pro tlakovou. kanalizaci Čerpací stanice pro tlakovou kanalizaci POPIS: Čerpací stanice slouží pro přečerpávání odpadních vod z domácností, hotelů, rekreačních objektů, částí obcí či celých obcí a měst a to do tlakové kanalizace.

Více

Splašková kanalizace a ČOV Mirošov

Splašková kanalizace a ČOV Mirošov Projektová dokumentace pro provádění stavby Splašková kanalizace a ČOV Zpracoval: Ing. Jakub Raček, Ing. Martin Baše Společnost: VH atelier spol. s r.o. květen 2013 1.Projektová dokumentace: Předmětem

Více

VÍTÁME VÁS. Petr Vondrovic, starosta zastupitelstvo obce Korouhve

VÍTÁME VÁS. Petr Vondrovic, starosta zastupitelstvo obce Korouhve VÍTÁME VÁS Petr Vondrovic, starosta zastupitelstvo obce Korouhve záměr stavby Korouhev čistírna odpadních vod a kanalizace (setkání s obyvateli obce 20.2.2019 17:00 kulturní dům Korouhev) obec Korouhev

Více

HORIZONTÁLNÍ VÍCESTUPŇOVÁ ČERPADLA

HORIZONTÁLNÍ VÍCESTUPŇOVÁ ČERPADLA E-Tech Franklin Electric HORIZONTÁLNÍ VÍCESTUPŇOVÁ ČERPADLA OBSAH Nerezová horizontální vícestupňová čerpadla EH... 2 Obecné výkonové křivky produktu... 3 Tabulka materiálů... 3 Tabulka hydraulických výkonů

Více

OVP-V 5 1 1/2. Ponorné vřetenové čerpadlo

OVP-V 5 1 1/2. Ponorné vřetenové čerpadlo -1- Výroba, prodej a servis čerpací techniky, CNC obrábění kovů. Slévárenství barevných kovů. Na Brachlavě 22, Prostějov-Krasice 796 04, tel./fax. 582 362 006, www.cerpolpv.cz Ponorné vřetenové čerpadlo

Více

NÁVOD K OBSLUZE Hydraulické lisovací kleště na kabely 18t Typ: G00901, Model: EC-300

NÁVOD K OBSLUZE Hydraulické lisovací kleště na kabely 18t Typ: G00901, Model: EC-300 Překlad návodu NÁVOD K OBSLUZE Hydraulické lisovací kleště na kabely 18t Typ: G00901, Model: EC-300 Vyrobeno pro F.H. GEKO Kietlin, ul. Spacerowa 3 97-500 Radomsko, Polsko www.geko.pl Před prvním použitím

Více

Axiální vertikální čerpadla

Axiální vertikální čerpadla Axiální vertikální čerpadla CZ Šroubová odstředivá oběžná kola společnosti Hidrostal jsou ideálním řešením pro čerpadla s axiálním směrem průtoku. Axiální čerpadla byla navržena za účelem čerpání velkého

Více

I. TOPNÁ TĚLESA TOPNÁ TĚLESA PRO OHŘEV KAPALIN S REGULACÍ... TOPNÁ TĚLESA PRO OHŘEV KAPALIN... TOPNÁ TĚLESA PRO OHŘEV OLEJE...

I. TOPNÁ TĚLESA TOPNÁ TĚLESA PRO OHŘEV KAPALIN S REGULACÍ... TOPNÁ TĚLESA PRO OHŘEV KAPALIN... TOPNÁ TĚLESA PRO OHŘEV OLEJE... I. TOPNÁ TĚESA I.1. TOPNÁ TĚESA PRO OHŘE KAPAIN S REGUACÍ....... 157 I.1.1 TOPNÁ TĚESA PRO OHŘE KAPAIN...... 158 I.1.2 TOPNÁ TĚESA PRO OHŘE OEJE...... 161 155 156 TOPNÁ TĚESA PRO OHŘE KAPAIN S REGUACÍ

Více

Záložní zdroj SinusPRO-500E

Záložní zdroj SinusPRO-500E Záložní zdroj SinusPRO-500E Obsah Obsah... 2 1. Popis zařízení... 3 1.1 Činnost zařízení... 3 1.2 Upozornění... 3 1.3 Ovládací prvky... 3 1.4 Popis displeje... 4 2. Uvedení do provozu a ovládání... 5 2.1

Více

Technický popis, návod k obsluze a montážní předpisy. ponorných kalových čerpadel řady. 0,25 1,1 kw. Verze č. 02/99 WQ

Technický popis, návod k obsluze a montážní předpisy. ponorných kalových čerpadel řady. 0,25 1,1 kw. Verze č. 02/99 WQ Technický popis, návod k obsluze a montážní předpisy ponorných kalových čerpadel řady WQ 0,25 1,1 kw Verze č. 02/99 WQ - 1 - Provozní pokyny Obsah : 1. Všeobecné 1.1 Označení 1.2 Použití 1.3 Popis 1.4

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Podmínky poskytování dotací

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Podmínky poskytování dotací Závazná metodika pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z rozpočtu Libereckého kraje odboru rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí na realizaci drobných vodohospodářských ekologických akcí

Více

Čerpací jímky HCP PRO UŽIVATELE

Čerpací jímky HCP PRO UŽIVATELE Čerpací jímky HCP Čerpací jímky HCP Čerpací jímky HCP (dle ČSN EN 476) jsou absolutně vodotěsné, plně vybavené malé čerpací stanice určené pro čerpání splaškových odpadních vod a kalů. V případě vybavení

Více

WQN - PONORNÁ KALOVÁ ČERPADLA

WQN - PONORNÁ KALOVÁ ČERPADLA WQN - PONORNÁ KALOVÁ ČERPADLA Krátké představení Ponorná kalová čerpadla typu WQN jsou produktem, který naše firma vyvinula na základě výzkumu pokročilých technologií předních německých výrobců čerpadel.

Více

SET ST 4 50 HZ SET ST 4 PONORNÁ ELEKTRICKÁ ČERPADLA S KABELEM

SET ST 4 50 HZ SET ST 4 PONORNÁ ELEKTRICKÁ ČERPADLA S KABELEM SET ST 4 HZ SET ST 4 PONORNÁ ELEKTRICKÁ ČERPADLA S KABELEM HYDRAULICKÁ ČÁST ČERPADLA STAIRS ST 4 Sací a výtlačná strana obrobek tělesa z lité nerez oceli 4 zajišťující vysokou mechanickou pevnost a životnost.

Více

PODMÍNKY INSTALACE A UVEDENÍ DO PROVOZU FILTRAČNÍHO ZAŘÍZENÍ PRO ELIMINACI TVRDOSTI VODY DEVAP/DEVAP-KAB

PODMÍNKY INSTALACE A UVEDENÍ DO PROVOZU FILTRAČNÍHO ZAŘÍZENÍ PRO ELIMINACI TVRDOSTI VODY DEVAP/DEVAP-KAB PODMÍNKY INSTALACE A UVEDENÍ DO PROVOZU FILTRAČNÍHO ZAŘÍZENÍ PRO ELIMINACI TVRDOSTI VODY DEVAP/DEVAP-KAB Pro instalaci zařízení DEVAP/DEVAP-KAB je nutné použití jednotlivých armatur a částí zařízení, dle

Více

Vernostní klub zákazníku NOVINKA. Akce trvá od 1. března do 30. června 2009

Vernostní klub zákazníku NOVINKA. Akce trvá od 1. března do 30. června 2009 Akce trvá od 1. března do 30. června 2009 GRUNDFOS Jarní akce 2009 NAČERPEJTE NOVOU ENERGII Vernostní klub zákazníku Conlift L Kompaktní přečerpávací stanice se zabudovaným zpětným ventilem pracuje zcela

Více

Ř ADA AL PONORNÁ ČERPADLA ODPADNÍCH VOD

Ř ADA AL PONORNÁ ČERPADLA ODPADNÍCH VOD Ř A AL PONORNÁ ČERPADLA ODPAÍCH VOD VÝKON: 0.4 7.5 [kw] MAX. DOPRAVNÍVÝŠ KA: [m] MAX. PRŮ TOK: 16 [m /hod] n ZNAČENÍČERPADEL Příklad 1 : AL - 05 n VLASTNOSTI Výkon [HP] Varianta Příklad : AL - 1 N F Výtl.

Více

Solární expanzní nádoby

Solární expanzní nádoby Návod na instalaci a údržbu Solární expanzní nádoby V 2.0-1 - 1. Obecné informace Tlakové expanzní nádoby s pevnou nebo vyměnitelnou membránou výrobce VAREM S.p.a. splňují požadavky Směrnice Evropského

Více

Tlaková čerpadla BP 4 Garden Set

Tlaková čerpadla BP 4 Garden Set Tlaková čerpadla BP 4 Garden Set BP 4 Garden Set obsahuje sadu sacích hadic, díky čemuž může být výkonné zahradní čerpadlo s dlouhou životností a s vestavěnou tepelnou pojistkou ihned použito k zavlažování

Více

Tlaková čerpadla BP 3 Garden

Tlaková čerpadla BP 3 Garden Tlaková čerpadla BP 3 Garden Výkonné zahradní čerpadlo BP 3 Garden s dlouhou životností vyjadřuje ekologické a ekonomické zahradní zavlažování s vodou z alternativních zdrojů, jako jsou cisterny nebo sudy.

Více

SEPARÁTORY OLEJE Z CHLADÍCÍCH EMULZÍ. NTA s.r.o. Komenského Fryšták

SEPARÁTORY OLEJE Z CHLADÍCÍCH EMULZÍ. NTA s.r.o. Komenského Fryšták Y OLEJE Z CHLADÍCÍCH EMULZÍ NTA s.r.o. Komenského 365 763 16 Fryšták www.nta.cz ntaoffice@nta.cz Řada separátorů oleje MAX a MiniMAX vyřeší jednoduchým a ekonomickým způsobem problémy způsobené degenerací

Více

Tlaková čerpadla BP 3 Garden Set Plus

Tlaková čerpadla BP 3 Garden Set Plus Tlaková čerpadla BP 3 Garden Set Plus BP 3 Garden Set Plus je díky sadě sacích a zahradních hadic okamžitě připravený k použití. Vysoce výkonné zahradní čerpadlo s dlouhou životností je vhodné pro zavlažování

Více

ČERPADLOVÁ SKUPINA CS TSV VDM REGULUS - pro kotle a topné systémy

ČERPADLOVÁ SKUPINA CS TSV VDM REGULUS - pro kotle a topné systémy Návod ČERPADLOVÁ SKUPINA CS TSV VDM REGULUS - pro kotle a topné systémy CZ verze 1.1 OBSAH: 1 Úvod 3 2 Připojovací rozměry čerpadlové skupiny Regulus CS TSV VDM 3 3 Popis funkce čerpadlové skupiny Regulus

Více

2005/08 BEZPEČNOST PROVOZU

2005/08 BEZPEČNOST PROVOZU 2005/08 BEZPEČNOST PROVOZU Tento provozní návod obsahuje nejzákladnější pokyny, kterých je třeba dbát při montáži, provozu a údržbě čerpadla. Proto je bezpodmínečně nutné, aby jste si tento provozní předpis

Více

Řada Stairs SP. Obsah vyrobena z nerezové, otěruvzdorné oceli. Řada ponorných čerpadel z nerezové oceli SP 4'',6'',8'',10''

Řada Stairs SP. Obsah vyrobena z nerezové, otěruvzdorné oceli. Řada ponorných čerpadel z nerezové oceli SP 4'',6'',8'',10'' Řada Stairs SP Řada ponorných čerpadel z nerezové oceli SP 4'',6'',8'',10'' Obsah vyrobena z nerezové, otěruvzdorné oceli. Všeobecné údaje Výkonová řada Specifikace materiálů Ponorná čerpadla 4'' Ponorná

Více

Mlýnská 930/8, 678 01 Blansko. Návod k použití. Dezinfekční zařízení GERMID. Typy: V015, V025, V030, V055

Mlýnská 930/8, 678 01 Blansko. Návod k použití. Dezinfekční zařízení GERMID. Typy: V015, V025, V030, V055 Mlýnská 930/8, 678 01 Blansko Návod k použití Dezinfekční zařízení GERMID Typy: V015, V025, V030, V055 Obsah: 1. Úvod 2. Princip UV záření 3. Technický popis zařízení 4. Instalace a montáž 5. Provozní

Více

» Nádrže a kompletní systémy

» Nádrže a kompletní systémy » Nádrže a kompletní systémy na dešťovou vodu Ceník 2018 » Hospodaření s dešťovou vodou Mezi nové trendy současnosti patří hospodaření s dešťovými vodami a jejich využití v zastavěných územích. Zastavěním

Více

» Nádrže a kompletní systémy

» Nádrže a kompletní systémy » Nádrže a kompletní systémy na dešťovou vodu Ceník 2019 » Hospodaření s dešťovou vodou Mezi nové trendy současnosti patří hospodaření s dešťovými vodami a jejich využití v zastavěných územích. Zastavěním

Více

Návod na instalaci a obsluhu Ponorná kalová čerpadla DRENAG 1400, 1800 GRINDER 1400, 1800 FEKA 1400, 1800 Ponorná kalová čerpadla

Návod na instalaci a obsluhu Ponorná kalová čerpadla DRENAG 1400, 1800 GRINDER 1400, 1800 FEKA 1400, 1800 Ponorná kalová čerpadla Návod na instalaci a obsluhu DRENAG 1400, 1800 GRINDER 1400, 1800 FEKA 1400, 1800 Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis a použití.................................................................................

Více

HYDRAULICKÝ VYROVNAVAČ DYNAMICKÉHO TLAKU, série 548

HYDRAULICKÝ VYROVNAVAČ DYNAMICKÉHO TLAKU, série 548 HYDRAULICKÝ VYROVNAVAČ DYNAMICKÉHO TLAKU, série 548 Popis: Toto zařízení se skládá z několika různých funkčních komponent, z nichž každý splňuje jisté specifické požadavky, typické pro okruhy použité v

Více

LEHKÁ PØENOSNÁ KALOVÁ ÈERPADLA ØADY AL, BF

LEHKÁ PØENOSNÁ KALOVÁ ÈERPADLA ØADY AL, BF LEHKÁ PØENOSNÁ KALOVÁ ÈERPADLA ØADY AL, BF CERTIFIKACE ISO 9001 CERTIFIKACE CNS/CE nvlastnosti KONSTRUKCE Kabel H07RNF V horní části čerpadla je nerezová ocel. Horní kryt a pláš motoru jsou vyrobeny z

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 15. 12. 2016 Bod programu: 31 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Mgr. Kateřina

Více

SOLÁRNÍ LAMPA BP Návod k obsluze PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD. Překlad návodu

SOLÁRNÍ LAMPA BP Návod k obsluze PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD. Překlad návodu SOLÁRNÍ LAMPA BP-5906 Návod k obsluze Překlad návodu PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD. 2 ZÁRUKA A SERVIS Obsah I. ZÁRUKA A SERVIS... 2 II. TECHNICKÉ ÚDAJE... 4 III. OBSLUHA... 4 IV.

Více

Návod na instalaci a obsluhu. Ponorná kalová čerpadla FEKA DRENAG 900

Návod na instalaci a obsluhu. Ponorná kalová čerpadla FEKA DRENAG 900 Návod na instalaci a obsluhu Ponorná kalová čerpadla FEKA 700-800-900 DRENAG 900 Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis a použití.................................................................................

Více

MODERNÍ TECHNOLOGIE A DLOUHOLETÁ ZKUŠENOST

MODERNÍ TECHNOLOGIE A DLOUHOLETÁ ZKUŠENOST MODERNÍ TECHNOLOGIE A DLOUHOLETÁ ZKUŠENOST RV, RK VODOKRUŽNÉ VÝVĚVY A KOMPRESORY SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární č.p. 65, 5 Hranice I - Město, Česká republika tel.: 5 66, fax: 5 66 e-mail: sigmapumpy@sigmapumpy.com

Více

03/2011. Ve specifikaci čerpadla uvedené mezní hodnoty nesmí být v žádném případě překročeny.

03/2011. Ve specifikaci čerpadla uvedené mezní hodnoty nesmí být v žádném případě překročeny. 1 03/2011 BEZPEČNOST PROVOZU Tento provozní návod obsahuje nejzákladnější pokyny, kterých je třeba dbát při montáži, provozu a údržbě čerpadla. Proto je bezpodmínečně nutné, aby jste si tento provozní

Více

Zahradní čerpadla GP BP 3 Garden. Vybavení: Optimalizovaný připojovací nátrubek. Technické údaje

Zahradní čerpadla GP BP 3 Garden. Vybavení: Optimalizovaný připojovací nátrubek. Technické údaje Zahradní čerpadla GP BP 3 Garden Výkonné zahradní čerpadlo BP 3 Garden s dlouhou životností vyjadřuje ekologické a ekonomické zahradní zavlažování s vodou z alternativních zdrojů, jako jsou cisterny nebo

Více

TOPNÁ TĚLESA PRO OHŘEV KAPALIN výkon 500W 33.000 W ohřev vody a podobných kapalin

TOPNÁ TĚLESA PRO OHŘEV KAPALIN výkon 500W 33.000 W ohřev vody a podobných kapalin TOPNÁ TĚESA PRO OHŘEV KAPAIN výkon W 33.000 W ohřev vody a podobných kapalin Specifikace: Topná tělesa určená pro ohřev vody a podobných kapalin bez nebezpečí karbonizace media na povrchu tělesa. Skládají

Více

UNISTAR COMBISTAR NIROSTAR one design three types

UNISTAR COMBISTAR NIROSTAR one design three types Univerzální čerpadla UNISTAR COMBISTAR STAR one design three types Lamelová čerpadla ZUWA Obsah Lamelová čerpadla ZUWA...2 Charakteristika...4 UNISTAR...6 COMBISTAR...8 STAR...9 Vybavení...12 Speciální

Více

NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX. Účel a použití čerpadla

NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX. Účel a použití čerpadla NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX Účel a použití čerpadla Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX je určeno pro čerpání čisté a mírně znečistěné vody (max. velikost pevných částic

Více

Topné těleso s termostatickou hlavicí, jednofázové s připojením do zásuvky pro akumulační nádrže DUO

Topné těleso s termostatickou hlavicí, jednofázové s připojením do zásuvky pro akumulační nádrže DUO Návod k použití Topné těleso s termostatickou hlavicí, jednofázové s připojením do zásuvky pro akumulační nádrže DUO CZ verze 1.1 1 Obecné... 3 1.1 Použití... 3 1.2 Instalace... 3 1.3 Údržba... 3 1.4 Likvidace

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 Město vyhlašuje dotační program pro oblast kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem

Více

Plastové septiky SEV

Plastové septiky SEV SEV POUŽITÍ Biologický septik slouží pro předčištění splaškových vod ve smyslu zákona NV č190/2002 Sb. Je vyroben v souladu s EN 12566-1/A1:2003 a použitou normou ČSN 756081 (specifická spotřeba vody).

Více

Ponorná kalová čerpadla DAB Série: NOVA, FEKA. Návod na instalaci a provoz. Ponorná kalová čerpadla NOVA 180, 200, 300, 600 FEKA 600

Ponorná kalová čerpadla DAB Série: NOVA, FEKA.  Návod na instalaci a provoz. Ponorná kalová čerpadla NOVA 180, 200, 300, 600 FEKA 600 Návod na instalaci a provoz Ponorná kalová čerpadla NOVA 180, 200, 300, 600 FEKA 600 Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis

Více

Návod k použití ET 78H502 S-604-01

Návod k použití ET 78H502 S-604-01 Návod k použití ET 78H502 S-604-01 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Ujištění dovozce o vydání prohlášení o shodě Vážený zákazníku,

Více

Návod k použití MUZ4 MM3

Návod k použití MUZ4 MM3 Návod k použití MUZ4 MM3 2 3 4 Ujištění dovozce o vydání prohlášení o shodě Vážený zákazníku, dle 13, odst.5 zákona č. 22/97 Sb. Vás ujišťujeme, že na všechny výrobky distribuované společností BSH domácí

Více

od 5.199 Kč od 5.799 Kč akční cena s DPH

od 5.199 Kč od 5.799 Kč akční cena s DPH AKCE 2011 platí od 14. 3. 2011 do 30.11.2011 AQUAJET Jednofázové domácí vodárny se samonasávacími čerpadly JET 82 M, nebo JET 102 M s horizontální nádrží s pryžovým vakem, tlakovým spínačem a manometrem.

Více

ČERPACÍ TECHNIKA AKCE AQUATRADING S.R.O.

ČERPACÍ TECHNIKA AKCE AQUATRADING S.R.O. ČERPACÍ TECHNIKA AKCE 2017 AQUATRADING S.R.O. www.aquatrading.cz AUTOMATICKÉ DOMÁCÍ VODÁRNY A TLAKOVÉ STANICE Automatické vodárny jsou ideální volbou pro zásobování pitnou vodou a zavlažování. Využití

Více

Návod k použití KG 39FP98 S-785-01

Návod k použití KG 39FP98 S-785-01 Návod k použití KG 39FP98 S-785-01 Případné technické změny, tiskové chyby a odlišnosti ve vyobrazení jsou vyhrazeny bez upozornění. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 B A 2-6 4-8

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX. Účel a použití čerpadla

PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX. Účel a použití čerpadla PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX Účel a použití čerpadla Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX je určeno pro čerpání čisté a mírně znečistěné užitkové vody (max. velikost

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a 26-020 Chmielnik, Polsko NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku! Děkujeme za zakoupení našeho výrobku, přejeme Vám spokojenost s jeho používáním. Přestože nýtovací kleště

Více

MULTIDEEP 4 /7 MULTIDEEP 4 /8

MULTIDEEP 4 /7 MULTIDEEP 4 /8 MULTIDEEP 4 /7 MULTIDEEP 4 /8 Návod k obsluze a montáži verze 02.09082005 1. ÚVOD Před použitím Vašeho čerpadla je nejprve nutné seznámit se s následujícím návodem a montážními pokyny. Tento návod Vám

Více

Technická zařízení budov. Čerpadla KSB pro zásobování vodou a automatické tlakové stanice

Technická zařízení budov. Čerpadla KSB pro zásobování vodou a automatické tlakové stanice Technická zařízení budov Čerpadla KSB pro zásobování vodou a automatické tlakové stanice 2 Zásobování vodou a zvyšování tlaku Široký sortiment pro správný výběr Ať se jedná o čerpadla, tlakové stanice

Více

RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list

RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list KOVOPLAST Chlumec nad Cidlinou, a.s. ul. Kozelkova, č.p.131/iv. Chlumec nad Cidlinou PSČ 503 51 tel.: 495 484 543 E - mail: kovoplast@kovoplast.cz

Více

grundfos jarní akce 2013 Akce trvá od 3. 4. 2013 do 30. 11. 2013.

grundfos jarní akce 2013 Akce trvá od 3. 4. 2013 do 30. 11. 2013. grundfos jarní akce 2013 Akce trvá od 3. 4. 2013 do 30. 11. 2013. INSPIROVÁNO PROFESIONÁLY Sololift2 jsou přečerpávací stanice odpadní vody navržené pro spolehlivý výkon a snadnou instalaci. Inovace přečerpávacích

Více

HL Zápachové uzávěrky. Pračky a myčky

HL Zápachové uzávěrky. Pračky a myčky 4 160 2 235 54 193 86 214 HL Zápachové uzávěrky Pračky a myčky EAN www.hutterer-lechner.com 9003076 + HL Vodní zápachové uzávěrky pro pračky a myčky přehled výrobků Zápachové uzávěrky Výrobek Označení

Více

RAINtech. voda v dobrých rukou. Čerpadla na odpadní vodu, lapoly. FILtech. SANItech. SAFEtech. WAStech

RAINtech. voda v dobrých rukou. Čerpadla na odpadní vodu, lapoly. FILtech. SANItech. SAFEtech. WAStech FILtech SANItech DRAINtech Čerpadla na odpadní vodu, lapoly SAFEtech WAStech RAINtech voda v dobrých rukou Obsah DRAINtech Čerpadla na odpadní vodu, lapoly Sanitární kalová čerpadla...3 Lapoly Basika rho...6

Více

NÁVOD K OBSLUZE Kalové čerpadlo s plovákem a řezným nožem G81423

NÁVOD K OBSLUZE Kalové čerpadlo s plovákem a řezným nožem G81423 Překlad návodu NÁVOD K OBSLUZE Kalové čerpadlo s plovákem a řezným nožem G81423 Před prvním použitím prosíme o důkladné seznámení se s tímto návodem k obsluze. Seznámení se se všemi pokyny, nezbytnými

Více

Návod k použití ET S

Návod k použití ET S Návod k použití ET 790501 S-603-01 5 6 7 8 9 10 H 11 12 13 _ + _ + _ + 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Ujištění dovozce o vydání prohlášení o shodě Vážený zákazníku, dle

Více