Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné"

Transkript

1 Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné Priority 2017 Opatření 2017 Aktivity 2017 Realizátor a partneři Podpora rozšíření služby osobní asistence Zajištění služby odborného sociálního poradenství Podpora - veřejná, odborná, aj. - rodinám a blízkým pečujícím o seniory a zdravotně postižené v domácím prostředí, rozšířit a zlepšit informovanost o sociálních službách Zkvalitnění a rozvoj služby "osobní asistence" Udržíme kvalitu stávající služby - odborné sociální poradenství. Doplňková služba - půjčovna rehabilitačních a kompenzačních pomůcek Zajištění služby sociální Zkvalitnění, rozvoj a propagace rehabilitace pro zdravotně služby - rozvoj vzdělávacích postižené a seniory (dospělí 19 - aktivit, PC kurzy, doprovody 64 let + senioři) uživatelů na instituce, nácvik obsluhy rehabilitačních a kompenzačních pomůcek,zajištění klubu (Klubíček) aj Zkvalitnění a rozvoj stávajících Zkvalitnění a rozvoj terénních služeb poskytovaných ošetřovatelské a pečovatelské Farní charitou, služby zkvalitnění a rozvoj občanské poradny se zaměřením na Zkvalitnění a rozvoj služby aktuální problémy v regionu, osobní asistence rozvoj činnosti dobrovolnického centra Zkvalitnění služeb OP občanské poradny, člena Asociace občanských poraden, rozvoj poskytovaného poradenství - dluhové poradenství a jiné potřebné oblasti Zkvalitnění práce dobrovolnického centra, navázání spolupráce s dalšími přijímajícími organizacemi, další rozvoj dobrovolnické činnosti Centrum pro zdravotně postižené a seniory Pardubického kraje, o.p.s. Financování na 100% r r r r r r r r r Farní charita r r r r r r r r r r r r r / (DO), / (G) r / (DO), / (G) r /30.000(DO), /8.000 (G) r / (PD) r / (PD) r / (PD) r / (PD) r / (PD) r / (PD) r / (PD) r / (PD) r / (PD) r / (PD) r / (PD) r / (dar)

2 Podpora rozšíření služby osobní asistence Zkvalitnění a rozvoj služby osobní asistence HEWER, z.s. Financování na 100% r r r r (D) r / (D) r / (D) Udržení nabídky služby rané Využití kapacit služeb pracovišť péče rané péče Sociální rehabilitace pro zdravotně postižené a seniory (dospělí let) Podpora dalších forem Rozšíření kapacity služeb pro pracovního uplatnění pro podporu lidí s postižením za zdravotně postižené účelem pracovního uplatnění Sociální rehabilitace individuální i skupinová. Získávání, obnovení a zvyšování dovedností ve všech oblastech života lidí s handicapem. Vzdělávací aktivity, PC kurzy, procvičování sebeobsluhy, nácvik obsluhy kompenzačních pomůcek, ergoterapie. Udržení kvality stávající služby. Z i 2 klienti - dle nařízení Pk budeme žádat město o dotaci Sociální rehabilitace - formou podporovaného zaměstnávání orientovaná na získání a udržení zaměstnávání uživatelů Středisko rané péče v Pardubicích o.p.s., EDA cz, o.p.s., Centrum pro dětský sluch Tamtam, o.p.s. KŘIŽOVATKA handicap centrum, o.p.s., Pardubice Rytmus Východní Čechy, o.p.s. r r r r r r r r r r / (dar) r / (PD) r / (PD) r / (PD), 4.000/4.000 (dar) Sociálně terapeutická dílna - sociální služba dle zákona o sociálních službách - kapacita 18 osob Udržíme obchod - prodej výrobků sociálně terapeutické dílny, uplatnění zdravotně postižených osob a jejich pracovní kontakt s veřejností Momo, o.p.s. r r r r / (PD), /7.000 (KD), / (DO) r / (PD), /7.000 (KD), / (DO) r / (PD), /7.000 (KD)

3 Kurzy a řemeslné dílny pro cílovou skupinu a organizace s ní pracující a terapeutické dílny pro děti a mládež Pokusíme se založit sociální firmu zaměstnávající zdravotně či jinak znevýhodněné osoby Zajištění komplexních služeb pro osoby se zrakovým postižením Zajištění průvodcovských a předčitatelských služeb dle z. 108/2006 Sb. pro osoby se zrak. postižením Zajištění průvodcovských a předčitatelských služeb (doprovázení, předčítání, vyplňování formulářů aj.) Zajištění sociálně aktivizačních služeb dle z. 108/2006 Sb. pro osoby se zrak. postižením Zajištění služeb sociální rehabilitace dle z.108/2006 Sb. pro osoby se zrak. postižením Zajištění služeb odborného sociálního poradenství dle zákona 108/2006 Sb. pro osoby se zrak. postižením Osvětová činnost Realizace individuálních a skupinových sociálně aktivizačních programů Rozvoj vzdělávacích aktivit, PC kurzy, procvičování sebeobsluhy, nácvik obsluhy kompenzačních pomůcek, aj. Udržení spolupráce s očními a praktickými lékaři Poskytování odborného sociálního poradenství pro osoby s těžkým zrakovým postižením Poskytování odborného sociálního poradenství rodinným příslušníkům osob s těžkým zrakovým postižením, odborné i laické veřejnosti Uskutečnění 10 hodin zážitkového semináře pro žáky škol a veřejnost - život lidí se zrakovým postižením TyfloCentrum Pardubice, o.p.s. Financování na 100% r r r r (D) r / (D) r / (D)

4 Bezbariérovost z hlediska osob Rozšiřování informovanosti v se zrakovým postižením oblasti odstraňování architektonických a informačních bariér z hlediska osob se zrakovým postižením a aktivní podílení se na jejich odstraňování či zmírňování Dobrovolnický program Rozšiřování služeb zaměřených TyfloCentra Pardubice, o.p.s. na specifické potřeby osob se zdrav. postižením. Funkční pomoc lidem se zdrav. postižením ve formě individuální (nakupování, realizace sportovních a kulturních aktivit, procházky aj.), a skupinové (např. dopomoc více uživatelům při skupinových aktivitách) Udržení nabídky služeb Centra sociálních služeb a pomoci Podpora stávajících registrovaných služeb pro dospělé, seniory a osoby s mentálním a kombinovaným postižením Pečovatelská služba registrovaná služba, udržet nastavený systém péče vč. obědů pro klienty, podporovat rozšířenou pracovní dobu terénní a ambulantní péče, realizovat požadavky kraje na službu - Karta potřeb klientů, mapování potřeb klientů, které bude klíčové pro získávání dotace Senior centrum - rozšíření kondičního cvičení a jógy Denní stacionář Jitřenka registrovaná služba, realizovat požadavky kraje na službu - Karta potřeb klientů, mapování potřeb klientů Centrum sociálních služeb a pomoci Financování na 100% r r r r r / r /

5 Denní stacionář Pohoda registovaná služba, realizovat požadavky kraje na službu- Karta potřeb klientů, mapování potřeb klientů Domácí zdravotní a ošetřovatelská péče KIRKÉ s půjčovnou kompenzačních pomůcek-nákup kompenzačních pomůcek dle poptávky klientů, certifikované vzdělávání pro sestry Financování na 100% Poradenství pro osoby pečující Klub Klubíčko o seniory Mezigenerační zahrada (Dům s pečovatelskou službou 1141) Revitalizace zahrady, vytvoření odpočinkové zahrady pro setkávání a jiné aktivity Udržení a rozšíření nabídky služeb zaměřených na získání nových dovedností či zvýšení stávajících dovedností vedoucí k maximální samostatnosti kientů Sociální rehabilitace - bez specifického zaměření, individuální či skupinovou formou orientovaná na získávání a zvyšování dovedností ve všech oblastech života lidí s postižením a dále kurzy pro uživatele - zrealizujeme kurz "Základy obsluhy PC", kurz hospodaření s penězi, kurz vaření, kurz týkající se vztahů a sexuality u lidí s mentálním postižením, kurz kyberšikany Podpora samostatného bydlení - podpora uživatelů při zvládání činností v samostatném bydlení, nácviky dovedností vedoucích k samostatnému bydlení uživatelů Rytmus Východní Čechy, o.p.s. r r (služba podpora samostatného bydlení) r (pro službu podpora samostatného bydlení) r / (PD) r / (PD) r / (PD)

6 podpora aktivit svépomocné skupiny již pracujících uživatelů a uživatelů, kteří samostatně bydlí nebo si přejí samostatně bydlet podpora aktivit sebeobhájců Udržení nabídky pobytových domov se zvláštním režimem sociálních služeb pro seniory a rozšíření služeb o terénní služby - pečovatelskou službu a domácí zdravotní péči Prezentace sociální služby široké veřejnosti a oslovení potenciálních zájemců o sociální službu domov pro seniory pečovatelská služba a domácí zdravotní péče Uspořádání Dne otevřených dveří pro širokou veřejnost, tisk a distribuce informačních letáků, medializace nabízených služeb, průběžná aktualizace a rozšíření webových stránek, zapojení služby do Komunitního plánování Pardubického kraje Rozšíření stávající kapacity Postupně přijímat do zařízení služby na plánované maximum nové klienty a včas a řádně zažádat o navýšení kapacity až na maximum tj. 94 lůžek Rozšíření nabídky služeb pro klienty i veřejnost (seniory) Zaměstnat odborného fyzioterapeuta Pokračovat ve spolupráci s Montessori školkou v i Zaměstnat odborného ergoterapeuta Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Senior rezidence Financování na 100% r r r r r (při kapacitě 25 lůžek/klientů) r (D) r / (D) r. 2017

7 Pokračovat ve spolupráci s Dobrovolnickým centrem Farní Charity Rozšířit provoz Fitness centra i pro širokou veřejnost - seniory z města a okolí Realizovat požadavky Pardubického kraje na poskytování sociální služby Podpora stávajících registrovaných soc. služeb pro osoby s dlouhodob. duševním onemocněním Udržení nabídek Péče o duševní zdraví - pomoc při návratu z psychiatr.oddělení a léčebny, nácvik ztracených dovedností vlivem nemoci, získávání nových dovedností, pomoc s finančními problémy, aktivizace uživatelů v klubu Polárka, prevence relapsu Zavádět do praxe Regionální karty sociálních služeb - používat je v rámci sociálního šetření a i v rámci individuálního plánování, zjišťovat individuální potřeby a přání klientů na sociální službu a efektivně se zjištěnými informacemi pracovat Sociální rehabilitace Následná péče Klub Polárka Edukace - duševní onemocnění Provoz tréninkových bytů Svépomocná skupina Polárník Svépomocná skupina rodičů Financování na 100% Péče o duševní zdraví r r r r (D), / (G) r / (D) r / (D), / (G)

8 Oblast péče o rodinu, děti a mládež Priority 2017 Opatření 2017 Aktivity 2017 Realizátor a partneři 1. Rozvineme a budeme podporovat programy pro obnovu rodiny 1.1. V r budeme poskytovat službu terénní práce v rodinách Realizujeme terénní práci ve vyloučených lokalitách ve spolupráci s nízkoprahovými službami pro děti a mládež Poradenství v oblasti dluhů a exekucí podpora při předškolní a školní přípravě dětí Podpora služeb pro těhotné ženy a rodiny s dětmi v obtížné životní situaci, která ohrožuje dítě a kterou rodiče nejsou schopni vyřešit vlastními silami Provoz předškolního klubu pro děti ze znevýhodněného sociálního prostředí Podpora rozvoje náhradní rodinné péče (podpora stávajícího Centra náhradní rodinné péče, nábor nových pěstounů) V průběhu r udržíme kapacitu služby pro10 rodin a budeme ji dlouhodobě udržovat Podpoříme rodiny v oblasti hospodaření, řešení dluhů a vedení domácnosti Podpoříme rodiny při vytváření vhodných podmínek pro péči o dítě - oblast bydlení, vyřizování dávek Podpoříme rodiny v oblasti péče o dítě a jeho rozvoji a při řešení výchovných obtíží Zajistíme provoz pro 15 dětí pět dnů v týdnu V průběhu r zajistíme služby pro 40 rodin (OSPOD ) Nabídneme dětem a pěstounům terapii na posílení vztahů mezi nimi Šance pro Tebe, z. s. Amalthea, město Financování na 100% r r r r r r r r r r (PD) r / (PD) r / (PD) r / (D) r / (PD) r / (D)

9 Podpoříme děti v náhradních rodinách v příjetí identity (pomocí knihy života) a při setkávání s jejich rodiči Nabídneme rodinám odpolední, jednodenní i vícedenní setkávání pěstounských rodin zaměřené na vzdělávání v roli pěstounů Financování na 100% Zrealizujeme vzdělávací semináře na téma náhradní rodinné péče pro pěstouny, sociální pracovníky i veřejnost Aktivně budeme vyhledávat nové pěstouny a propagovat pěstounství Podpoříme zájemce o pěstounství v podání žádosti na OSPOD Rozšiřování programu práce v sociálně aktivizační službě pro rodiny s dětmi Poradenství v oblasti dluhů a exekucí Pomoc při vedení domácnosti Pomoc při rozvoji osobnosti dětí předškolního i školního věku z rodin ohrožených soc. vyloučením Rozšíření "prostupného bydlení" 1.6. V r budeme poskytovat služby pro rodiny, kterým hrozí Realizace služby pro rodiny ve spolupráci s OSPOD Šance pro Tebe, z.s. odebrání dítěte nebo již mají dítě v ústavní péči (sanace rodiny) Činnosti vedoucí ke stabilizaci rodinné situace - rodinný rozpočet, vztahy v rodině, péče o domácnost) Sopre CR o.p.s. r r r r r r r / (PD) r / (PD) r ,40/ (PD) r (PD) r / (PD) r / (PD)

10 Rozvoj rodičovských kompetencí Doprovod při jednání s institucemi (školy, úřady, lékař) Podpora při předškolní a školní přípravě dětí Realizace předškolní přípravy a včasné péče pro děti z vyloučených lokalit Podpoříme stávající služby V r budeme podporovat Krizového centra stávající služby Krizového Centra Realizace služby předškolní příprava v rozsahu 5 dní v týdnu Provázení školní docházkou Přímá krizová intervence Sociální poradenství, poradenství v oblasti dluhů, exekucí a oddlužení Psychologické poradenství Psychoterapie Práce s rodinným systémem Doprovod a podpora při jednání s úřady Mediace Podpora služeb pro oběti a pachatele domácího násilí Asistované kontakty Právní poradenství Práce s lidmi s traumatem Imaginace Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Financování na 100% r r r r r r r (PD) r (PD) r /97.000(PD) r (PD) r / (PD) r / (PD)

11 Videotrénink interakcí, hypnóza, fokusing - včetně proškolení pracovníků Rozšíření nabídky o podporu pro ty, kteří mají aktuální osobní zkušenost s traumatickou událostí Podpůrné skupiny (např. pro pozůstalé, účastníky dopravních nehod, teenegery, apod.) V r podpoříme nové služby Krizového centra Komplexní systém nízkoprahových služeb pro děti, mládež a mladé dospělé Udržet základní provoz NZDM (nízkoprahové zařízení pro děti a mládež-futur, Agora,), nespecifický streetwork (v plošné i lokální variantě) doplněný sociálně aktivizační terénní službou Poradna pro rodiče Provozovat celoročně poradnu pro rodiče a dospívající V rámci Podpora rodin v agendě OSPOD: Asistované kontakty, mediace, výchovné poradenství pro rodiny v agendě OSPOD Pravidelná pracovní setkávání s OSPODy (min. 1x za 3 měsíce) Poskytování služeb Podání na Pardubický kraj a Ministerstvo práce a sociálních věcí, Evropské sociální fondy a realizace služeb dle výše podpory Pořádání 2 seminářů "Poznej svého teenagera" Nabídka seberozvojových skupin pro rodiče dospívajících Nabídka osobního poradenství pro rodiče dospívajících Financování na 100% Šance pro Tebe, z.s. r r r r r r r (PD), / (KD) r / (PD), / (KD) r / (PD), / (KD) r / (G) r / (G) r / (G)

12 zajistíme rodinnou terapii, pokračování v poskytování partnerskou terapii a rodinného, partnerského psychosociální a sociálně-právní poradenství a psychoterapie rodinné poradenství psychosociální služby poradenství rodinného systému sociálně-právní poradenství Poradna pro rodinu Pardubického kraje Financování na 100% r žádáno o příspěvky KÚ Pardubického kraje, dále žádáno o příspěvky ÚP na DVPP r. 2016, r % financování pokrývá KÚ Pardubického kraje a příspěvky ÚP na DVPP

13 Oblast péče o osoby ohrožené závislostmi, nepřizpůsobivé, minority, osoby v krátkodobé sociální krizi, nezaměstnané Priority 2017 Opatření 2017 Aktivity 2017 Realizátor a partneři Podpora terénní práce a Zajistíme realizaci nespecifického Plošný streetwork - průběžně rozvoje nízkoprahových zařízení streetworku pro děti a mládež v nepříznivé sociální situaci, budeme poskytovat nízkoprahové služby pro děti, monitoring Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež mládež a dospělé Monitoring místní drogové scény Terénní práce s uživateli drog Rozšíření obsahu sociální služby Je upraven provoz nízkoprahového denního centra tak, aby nutil uživatele k větší aktivitě. Byla rozšířena výchovná a výdělečná činnost Udržení provozu noclehárny Je zvýšena kapacita na 23 lůžek noclehárny, umožňujeme krátkodobý pobyt rodin s dětmi Aktivní podpora začleňování cílové skupiny a podpora prevence V r podpoříme stávající služby terénní programy pro uživatele drog V r zrealizujeme Realizace průběžně celý rok vzdělávací program zaměřený na pravidelně 1x týdně aktivizaci a podporu pracovních návyků vyloučených obyvatel (šicí dílna a úklidové práce) Šance pro Tebe, z.s. LAXUS z.ú V r podpoříme stávající služby Poradenského centra pro děti a mládež - Sociální rehabilitace Poradenství-osobní, telefonické, elektronické ( , facebook) Individuální konzultace s uživateli Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Financování na 100% r r r r r r SOPRE CR o.p.s. r r r r r r Šance pro Tebe, z.s. r r r r r r r (PD) r / (PD) r / (PD) r r / (D) r / (D) r (D) r / (D) r / (D) r r / (PD) r / (PD) r (PD) r / (PD) r / (PD) Poskytování služeb v terénu Víkendová činnost

14 Skupinová forma práce s uživateli v rámci skupin osobnostního rozvoje Semináře a vzdělávací aktivity Distribuce příručky "Odcházející" pro mladé lidi Seznámení s funkcí a účelem různých institucí, služeb a úřadů Spolupráce s výchovnými zařízeními, s rodinou, se školou, s kurátory, úřady a dalšími institucemi Doprovázení Nácvik dovedností pro zvládání situací v samostatném životě V r podpoříme nové služby Poradenského centra Síťová setkávání s pracovníky zařízení ústavní výchovy Psychoterapie V r podpoříme stávající Poradenské služby individuální, služby Odborného sociálního ové a telefonické poradenství Doprovod na instituce (pomoc při obstarávání osobních záležitostí) Sociální výcvik (nácvik dovedností, žádosti o splátkové kalendáře, snížení splátek, rodinný rozpočet, modelové situace) Psychoterapie, koučink Poradenství v oblasti exekucí a dluhů a oddlužení Financování na 100% r r r r (PD) r / (PD) r / (PD)

15 Pracovní poradenství (příprava na vstup do zaměstnání, pomoc při vyhledávání zaměstnání) Poskytování dluhového poradenství pro školy formou přednášek Právní poradenství poskytované právníkem Imaginace Pomoc při vyhledávání bydlení Vytvoření probačního programu, včetně proškolení pracovníků Videotrénink interakcí, fokusing, hypnóza - včetně proškolení pracovníků Právní pomoc s oddlužením Podpůrné rodičovské skupiny (vypracování, sestavení týmu, realizace dle časového harmonogramu) Dluhové poradenství včetně právní pomoci s oddlužením pro klienty po výkonu trestu V r podpoříme nové služby Odborného sociálního poradenství Práce s rodinami v agendě OSPOD, proškolení pracovníků Financování na 100%

16 Podpůrná skupinová práce pro klienty k danému tématu (např. výchovné poradenství, finanční gramotnost, rodinná problematika) Aktualizace Příručky pro seniory a její distribuce V r podpoříme stávající služby Domu na půli cesty Zajištění pobytové služby - poskytnutí ubytování Trénink sociálních dovedností, výchovné a vzdělávací činnosti Pomoc při uplatnění klientů na trhu práce, zvyšování jejich kompetencí a trénink pracovních dovedností Nácvik pracovních dovedností v dílně ručních prací a rozšíření nových technik práce Vytvoření podmínek k dosažení co nejvyššího vzdělání, podpora a pomoc při získávání, zvyšování či rozšiřování vzdělání klientů Pomoc při vedení domácnosti - pomoc při řešení bytové otázky Sociální poradenství, terapeutická pomoc, individuální a skupinová terapie Rozšíření možností prezentace služby spojených s prodejem výrobků v rámci pracovních aktivit Navázat spolupráci s partnerskými zaměstnavateli Financování na 100% r r r r / (PD) r / (PD)

17 Podpoříme nové služby v roce Terapeutická podpora 2017 sekundárních klientů (děti klientů) a celému rodinnému systému V r podpoříme stávající služby Azylového domu Podpora rozšíření nízkoprahového denního centra pro uživatele Poskytnutí ubytování (kapacita 30 lůžek) Pomoc se zajištěním stravy, nácvik pečení a vaření Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, sociální poradenství, Pomoc se zvládáním domácnosti a výchovných situací prostřednictvím nácviku, podpora při zvládání výchovy dětí Rozšíření úrovně vzdělanosti uživatelů Terapeutická podpora (individuální terapie, relaxační a imaginativní techniky) Nácvik sociálních a pracovních dovedností Finanční hospodaření s klienty Cílené individuální plány Doprovázení uživatelů při obstarávání osobních záležitostí Zpětné začlenění uživatelů do místa trvalého bydliště Sociálně právní poradenství Financování na 100% r r r SOPRE CR r r r r (D) r / (D) r / (D) r r / (D) r / (D)

18 Poskytování služby v rozsahu - odborné sociální poradenství a terénní program na území města i Poradenské služby pro cizince Podpora sociálního poradenství pro cizince - zachování a případný rozvoj terénního poradenství Realizace poskytování terénní sociální služby cílové skupině osob po výkonu trestu odnětí svobody a osobám v podmínečném trestu na svobodě v lokalitě Navázání spolupráce s náváznými organizacemi v rámci cílové skupiny na území města i Udržení současné spolupráce se subjekty na území města i udržení poskytování služeb v rámci odborného sociálního poradenství na území města i Sociálně právní poradenství Poradenské služby ambulantní, terénní (cca 1x měsíčně) Romodrom,o.p.s. - Pardubický kraj Most pro lidská práva, o. s. Financování na 100% r r r r r r Řešení legálního pobytového rámce; pomoc při hledání bydlení a práce; pomoc při získávání jazykové kompetence; pomoc při nostrifikaci dosaženého vzdělání; oblast sociálního a zdravotního zabezpečení; získání českého občanství; informační servis týkající se rodinného práva; právní poradenství

19 Projekty a služby zasahující do více skupin Priority 2017 Opatření 2017 Aktivity 2017 Realizátor a partneři Zvýšení informovanosti uživatelů sociálních služeb a V r zajístíme sociálně právní poradenství Pomoc právníka pro klienty všech cílových skupin propagace poskytovatelů sociálních služeb Podpora bydlení pro sociálně znevýhodněné, pro lidi se zdravotním postižením a dlouhodobě duševně nemocné (propustné bydlení) V r v rámci Podpora soc. práce v obci, budeme realizovat systém "Propustného bydlení" V r budeme vytvářet pravidla systému "Propustného bydlení" Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Město r r r Financování na 100% r viz rozpočet KC r viz rozpočet KC r viz rozpočet KC r viz rozpočet KC r viz rozpočet KC r viz rozpočet KC r r r Šance pro Tebe, z.s. Zajistit komplexní primární Rozvineme nespecifický Existující plošný a lokální prevenci (nejen na školách) a streetwork pro děti a mládež, na streetwork, existují dostupné komplexní nízkoprahové služby včetně krizových většinu území ě, přizpůsobíme nízkoprahové služby pro děti a mládež potřebám cílových skupin nízkoprahové služby, které realizují specifickou prevenci Podpora začleňování všech cílových skupin a podpora prevence - rozšíření nabídky služeb Krizového centra V r podpoříme nové služby Krizového centra V r udržet nepřetržitý provoz linky důvěry, poskytující telefonickou krizovou intervenci Komplexní poradenství Krizového centra a poradenství v oblasti dluhů, exekucí a oddlužení Přednášková činnost V rámci Podpora rodin v agendě OSPOD: Asistované kontakty, mediace, výchovné poradenství pro rodiny v agendě OSPOD Zajištění dostatečného počtu kvalifikovaných odborníků (vzdělávání, supervize) Zajištění informovanosti o službě (distribuce propagačních materiálů, pořádání besed na základních a středních školách o činnosti linky důvěry) Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. KONTAKT Ústí nad Orlicí o. p. s. viz rozpočet NDZM a Streetwork viz rozpočet NDZM a Streetwork viz rozpočet Krizového centra viz rozpočet Asistovaný kontakt r r r viz rozpočet Krizového centra viz rozpočet Asistovaný kontakt r (D) r /5.000 (D), 5.000/5.000 (dar) r /5.000 (D)

20 Pokračování v poskytování internetového poradenství prostřednictvím u a telefonické krizové intervence prostřednictvím Skype programu Podpora dobrovolnických aktivit Zajistíme fungování Zajistíme pozici koordinátora dobrovolnické agentury dobrovolníků Budeme poskytovat Zavedeme dobrovolníky do dobrovolnickou službu v rámci ohrožených rodin a poskytovaných registrovaných nízkoprahových zařízení pro děti sociálních služeb a mládež v rámci organizace Šance pro Tebe Zajistíme poskytování psychologické a sociálněprávní služby klientům v obtížných životních situacích - osobních, partnerských, rodinných a mezilidských Zajistíme pomoc v krizových životních situacích, poradenství v oboru závislostí, sociálně patologických jevů; sociálněprávní poradenství, individuální terapii, prevenci zajistíme partnerské poradenství, rodinné poradenství a rodinnou terapii, rozvodové a porozvodové poradenství, individuální poradenství, skupinovou psychoterapii Pokračování v poskytování individuálního, partnerského, rodinného a skupinového poradenství a psychoterapie Realizace psychoterapeutických skupin pro jednotlivce s délkou trvání min. 1 roku Psycho-sociální služby v oblasti náhradní rodinné péče Sociálně-právní poradenství V průběhu roku 2017 budeme pokračovat v informovanosti veřejnosti o službách poradny Financování na 100% Šance pro Tebe, z.s. r r / r / Poradna pro rodinu Pardubického kraje r žádáno o příspěvky KÚ Pardubického kraje (účelový příspěvek a příspěvek zřizovatele), dále žádáno o příspěvky ÚP na DVPP r. 2016, r % financování pokrývá KÚ Pardubického kraje (účelový příspěvek a příspěvek zřizovatele) a příspěvky ÚP na DVPP r (PD) r / (PD) r / (PD)

21 Provozování Hospice Poskytování služeb pro Zajištění standardního provozu terminálně nemocné, jejich blízké Hospice a pozůstalé Osvěta a distribuce propagačních materiálů Provozování půjčovny kompenzačních pomůcek Poskytování sociálních služeb zaregistrovaných dle zákona o sociálních službách Podpora vzniku svépomocné skupiny pozůstalých Vzdělávání stážistů Smíření - hospicové sdružení pro Pardubický kraj Financování na 100% registrováno jako zdravotní služba Vysvětlivky : PD - přímá dotace, D - dotace, KD - kulturní dotace, DO dotace ostatní, G - grant

Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné

Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné Priority 2015 Opatření 2015 Aktivity 2015 Realizátor a partneři 1. 1.1. 1.1.1. Podpora

Více

Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné

Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné Priority 2018 Opatření 2018 Aktivity 2018 Realizátor a partneři 1. 1.1. 1.1.1. Podpora

Více

Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné

Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné Priority 2012-2015 Opatření 2012-2015 Aktivity 2012-2015 Realizátor a partneři 1. 1.1.

Více

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100 Výsledky dotačnícho řízení z Programu podpory v sociální oblasti na rok Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby

Více

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě)

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě) Program podpory v sociální oblasti 2017 ŽADATELÉ: Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi ne

Více

Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné

Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné Oblast péče o osoby se zdravotním postižením včetně mentálního postižení, seniory a osoby dlouhodobě duševně nemocné Priority 2016-2018 Opatření 2016-2018 Aktivity 2016-2018 Realizátor a partneři 1. 1.1.

Více

IČ Žadatel dotace Název projektu/účel ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

IČ Žadatel dotace Název projektu/účel ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Přehled příjemců dotací z Programu podpory v soc. a zdrav. oblasti 2019 - registrované sociální služby ŽADATELÉ: 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby

Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok 2018 Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby Přehled žadatelů: Poř. 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči

Více

Monitoring plnění opatření z KP

Monitoring plnění opatření z KP Příloha A stav k 31. 8. 2014 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění opatření z KP ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ číslo opatření název opatření plánované období realizace stav plnění

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel Program podpory v sociální oblasti na Výše finančních prostředků na : Kč 5 758 800,00 Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel 1 26647214 Amalthea o.s. Podpora pro rodinu a dítě NE 0

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Pracovní skupina č. 1 Děti, mládež, rodina 1. Priorita: Slabá finanční gramotnost občanů Cíl:

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI VYHLÁŠKA č. 505/2006 Sb. ze d 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí ství podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 166/2007 Sb. a č. 340/2007 Sb. Ministerstvo práce a

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Oblast péče o seniory (služby) Dům pokojného stáří svaté Ludmily 68 040 Dům pokojného stáří sv.ludmily zvl.rež. 105 360 Opora Pečovatelská služba OPORA 611 220

Více

Druhy sociálních služeb

Druhy sociálních služeb Druhy sociálních služeb V materiálu jsou souhrnně uvedeny jednotlivé druhy sociálních služeb podle zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách (tj. část třetí zákona 37 až 70). U každé sociální služby

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Příloha č.2 - vyhodnocení mimořádného termínu JID: Dodatek č... k Pověření Ústeckého kraje č... k zajištění dostupnosti poskytování sociálních služeb zařazených do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Datum konání: 19. 11. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, budova B Zasedací sál Přítomni: Pavel Petřík, vedoucí odboru sociálního,

Více

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí č. 505/2006 Sb. ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 387/2017 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Cíl 1. Podpora řešení bytové problematiky v regionu Opatření 1.1. Zpracování koncepce sociálního bydlení v Rokycanech Město Rokycany schválilo svoji

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory (služby) Dům pokojného stáří svaté Ludmily 80 000 Dům pokojného stáří sv.ludmily zvl.rež. 82 000 Opora Pečovatelská služba OPORA 603 000 Opora Domácí hospicová péče OPORA 210 000

Více

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník ZÁMĚRY TKS 2016 charita záměr realizátor cílová skupina požadovaná částka Charita sv. Alexandra Podpora osob se, vybavenost chráněných dílen chráněné dílny a sociální Charity sv. Alexandra osoby zdravotně

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

Celkové plánované náklady projektu v Kč. Požadované prostředky 2. kolo 2015 v Kč. Veřejná podpora de minimis. Schválená dotace v 1.

Celkové plánované náklady projektu v Kč. Požadované prostředky 2. kolo 2015 v Kč. Veřejná podpora de minimis. Schválená dotace v 1. Příloha č. 1 usnesení č. 1 Program podpory v sociální oblasti - 2. kolo 2. kolo kole 2. kole v z kola kolo 1 26647214 Amalthea o.s. Sociální služby pro rodiny s dětmi v programech Podpora pro rodinu a

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006 505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

Sociální služby v ČR. Mirka Wildmannová

Sociální služby v ČR. Mirka Wildmannová Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová 12.11.2010 19.11.2010 Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným, a to s cílem zlepšit

Více

Příloha č. 1 Výroční zpráva o činnosti Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic za rok 2016

Příloha č. 1 Výroční zpráva o činnosti Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic za rok 2016 Příloha č. 1 Výroční zpráva o činnosti Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic za rok Název komise: Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic Působnost komise: Poradní

Více

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Azylové domy Celkové finanční zdroje v letech 2011-2014 1 Údaje ze žádostí poskytovatelů sociálních služeb

Více

Monitoring plnění KP

Monitoring plnění KP Příloha A stav k 19. 3. 2013 číslo opatření KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění KP název opatření plánované období realizace ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ stav plnění zásadní důvody

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

VYHODNOCENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBCÍ SVAZKU OBCÍ NOVOBORSKA ZA ROK 2016

VYHODNOCENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBCÍ SVAZKU OBCÍ NOVOBORSKA ZA ROK 2016 VYHODNOCENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBCÍ SVAZKU OBCÍ NOVOBORSKA ZA ROK 2016 Akční plán 2016 vychází z Třetího komunitního plánu sociálních služeb obcí Svazku obcí Novoborska pro období 2016-2020.

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na a služby blízké službám sociálním v roce 2012 - za jednotlivé oblasti sociální péče v Kč Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. Aktivizace

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah 1) Podpora sociálního začleňování osob sociálně vyloučených či sociálním vyloučením ohrožených prostřednictvím poskytování vybraných sociálních služeb a prostřednictvím

Více

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008.

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008. Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region za rok 2008. Vize komunitního plánování: Dosáhnout takového rozvoje sociální sféry, aby reagoval na zjištěné potřeby občanů.

Více

Minimální síť sociálních služeb pro ORP Votice

Minimální síť sociálních služeb pro ORP Votice Minimální síť sociálních služeb pro ORP Votice Tento dokument popisuje strukturu Minimální sítě sociálních služeb na území ORP Votice a neinvestiční výdaje, které je třeba poskytnout na stabilizaci a udržitelnost

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření Celkem bylo odevzdáno úplně či částečně vyplněných dotazníků Pohlaví Muž % Žena % Věkové složení účastníků nejmladší účastník 8 let nejstarší účastník 8 let % % % 8% 8

Více

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / /

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / / Granty 2014 návrh výboru pro sociální politiku mimořádné řízení Poř. č.: 1. Žadatel: Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o. p. s. Zahradní 415/10 Liberec listiny) ze dne: O 485 KS Ústí nad

Více

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková SPOLEČNÝ ZÁKLAD Zákon FS ČSSR č.100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení Zákon ČNR č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů ČR v sociálním zabezpečení

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Důvodová zpráva V procesu komunitního plánování je hlavním dokumentem 3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2016 2019. Dalším dokumentem je akční plán na daný rok. Akční

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. 20 let s vámi - oslavy 20. výročí

Více

Priorita VI. - Řešení/podpora zaměstnávání ohrožených osob

Priorita VI. - Řešení/podpora zaměstnávání ohrožených osob Opatření VI. 1.: Podpora zaměstnávání ohrožených osob Ze sociologického šetření prováděného v rámci komunitního plánování v Mladé Boleslavi vyplynulo, že problém získat a udržet si práci je pro dotazované

Více

Zápis z výjezdního semináře

Zápis z výjezdního semináře Zápis z výjezdního semináře MANAŽERSKÉHO TÝMU v rámci projektu Společné plánování udržitelné sítě sociálních služeb v Ostravě (CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006590) DATUM: 22. - 23. 3. 2018 MÍSTO KONÁNÍ:

Více

Výroční zpráva projektu Komunitní plánování sociálních služeb Konicka za rok 2009

Výroční zpráva projektu Komunitní plánování sociálních služeb Konicka za rok 2009 Výroční zpráva projektu Komunitní plánování sociálních služeb Konicka za rok 2009 Projekt Komunitní plánování sociálních služeb Konicka byl předložen 8.9.2006 a doporučen k financování rozhodnutím ZOK

Více

VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ

VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2013 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

Systém ASPI - stav k 4.8.2010 do částky 81/2010 Sb. a 30/2010 Sb.m.s. Obsah a text 505/2006 Sb. - poslední stav textu

Systém ASPI - stav k 4.8.2010 do částky 81/2010 Sb. a 30/2010 Sb.m.s. Obsah a text 505/2006 Sb. - poslední stav textu Systém ASPI - stav k 4.8.2010 do částky 81/2010 Sb. a 30/2010 Sb.m.s. Obsah a text 505/2006 Sb. - poslední stav textu 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení

Více

Navržené dotace pro rok 2019 do Rady města Ústí nad Labem - v případě požadované dotace do 50 tis. Kč

Navržené dotace pro rok 2019 do Rady města Ústí nad Labem - v případě požadované dotace do 50 tis. Kč příloha důvodové zprávy č. 1 Navržené dotace pro rok 2019 do Rady města Ústí nad Labem - v případě požadované dotace do 50 tis. Kč Dotační titul Organizace Název projektu/služby Navrhovaná dotace SA Self

Více

1. Poradenské a podpůrné služby pro osoby v nepříznivé sociální situaci.

1. Poradenské a podpůrné služby pro osoby v nepříznivé sociální situaci. Přehled silných a slabých stránek zaměřených na oblast sociálních a návazných služeb v souvislosti s aktualizací Komunitního plánu sociálních a návazných služeb MČ Praha 10 na období 2017-2020 Popis silných

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Systém ASPI - stav k 20.12.2011 do částky 143/2011 Sb. a 56/2011 Sb.m.s. - RA204 Obsah a text 505/2006 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1.2012 Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb.

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Obsah: I. Smysl realizačního

Více

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí v roce 2016) - registrované sociální služby a primární podpora rodin

Více

Údaje o poskytované sociální službě

Údaje o poskytované sociální službě Příloha č. 4a Výkaz poskytovaných služeb: Průběžná zpráva o průběhu poskytování sociální služby Projekt "Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji " CZ.1.04/3.1.00/05.00009 Údaje

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, ČÁST PRVNÍ

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, ČÁST PRVNÍ Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Více

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc V ČR raná péče v systému sociálních služeb Raná péče je terénní

Více

Aktivita 04 - systém minitendrů , 2015

Aktivita 04 - systém minitendrů , 2015 Pardubický kraj Karlovarský kraj Aktivita 04 - systém minitendrů - 2014, 2015 Aktivita č. 4 Podpora rozvoje služeb pro ohrožené děti a rodiny Identifikace, podpora a rozvoj sítě služeb pro ohrožené rodiny

Více

505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 391/11 Sb.

505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 391/11 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 389/13 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD)

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) SEMINÁŘ PRO MAS PRAHA 29. 7. 2015 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ OPZ IP 2.3 CLLD Specifický cíl 2.3.1: Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ NA ROK 2019 Prováděcí část ke Komunitnímu plánu: Střednědobý plán rozvoje sociálních a souvisejících služeb ve městě a

Více

Katalog sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH

Katalog sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH OBSAH Úvod... 2 O sociálních službách... 3 Sociální poradenství ( 37)... 6 Osobní asistence ( 39)... 7 Pečovatelská služba ( 40)... 8 Tísňová péče ( 41)... 10 Průvodcovské a předčitatelské služby ( 42)...

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě. Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová

Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě. Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová Obsah prezentace Principy a předpoklady poskytování služeb v komunitě Základní rozdělení služeb v komunitě

Více

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ A OKOLÍ NA ROK 2018 Prováděcí část ke Komunitnímu plánu: Střednědobý plán rozvoje sociálních a souvisejících služeb ve městě Ústí

Více

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS)

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS) Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Senioři Datum konání: 1. 10. 2015, 13:00 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, Radniční salonek Přítomni: viz Prezenční listina Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová

Více

Sociální služby v kostce

Sociální služby v kostce Sociální služby v kostce Sociální služby v ČR začal v roce 2007 řešit zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách a vyhláška 505/2006 Sb. (v novém znění vyhláška 162/2010 Sb.). Na tento zákon se mnoho

Více

Komunitní služby v kontextu transformace péče o ohrožené děti. PhDr. Miloslav Macela

Komunitní služby v kontextu transformace péče o ohrožené děti. PhDr. Miloslav Macela Komunitní služby v kontextu transformace péče o ohrožené děti PhDr. Miloslav Macela OPZ 2014 2020, jeho investiční priority a konkrétní výzvy Investiční priority 2. 1. - 2. 3. (sociální začleňování), ale

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více