Ze života farnosti Pozlovice Rok 2017

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ze života farnosti Pozlovice Rok 2017"

Transkript

1 Ze života farnosti Pozlovice Rok 2017 Leden Za vysokého mrazu a náledí vyrazilo v sobotu na Luhačovicku 51 skupinek, aby se koledníci zapojili do Tříkrálové sbírky Přinášeli do domácností radostnou zvěst o narození Ježíše a chodili s kasičkou ode dveří ke dveřím, nad nimiž nechávali nápis K + M + B. Díky jejich snaze a štědrosti občanů Luhačovic a okolních obcí bylo v našem regionu vykoledováno ,- Kč, z toho v Pozlovicích Kč, v Podhradí Kč, v Řetechově Kč a v Ludkovicích Kč.

2 se konal v kostele sv. Martina velmi hodnotný koncert duchovní hudby J. J. Ryby v provedení souboru Leoše Janáčka z Luhačovic.

3 V rámci adopce dětí na dálku má nově naše farnost dvě adoptivní děti. Jedná se o chlapce z Indie (Tamil Selvan), na kterého budeme přispívat Kč za rok. Druhé dítě je holčička z Ugandy (Nekafeero Patriciah). Na tuto holčičku budeme přispívat Kč za rok.

4 Únor Po mši svaté v neděli starosta obce Podhradí František Koudelka představil v kostele sv. Martina maketu budoucí nové kaple na Podhradí. Tuto maketu zhotovil učitel SOŠ Luhačovice Ing. Lubomír Kacálek. Základní kámen pro tuto kapli sv. Zdislavy posvětil sv. Otec František při světovém dni mládeže v Krakově v roce Stavba je rozdělena na dvě etapy. První etapa rozpočet hrubé stavby: Kč. Zakoupením jednoho roubeného trámu v hodnotě Kč bude jméno dárce uvedeno na pamětní desce v kapli. Rovněž dárci dřeva budou takto uveřejněni. Druhá etapa vybavení kaple, pořízení oltáře, lavic, dveří zvonu

5 V tento den byl při obou mších představen kandidát na jáhenské svěcení (ohlášky před svěcením) bohoslovec Jiří Šůstek z naší farnosti jeli ministranti na jarní prázdniny do Strání. Byl tam s nimi i pan kaplan P. Stanislav Trčka.

6 Ministranti na táboře ve Strání v kostele sv. Martina proběhlo modlitební triduum. V pátek v 17 hodin byla křížová cesta, v sobotu v 17 hodin mše svatá, po ní adorace a v neděli v hodin byly v kostele chvály. Březen v rámci putovní křížové cesty mládeže děkanátu nesli od kostela z Pozlovic do Dolní Lhoty mladí farníci putovní kříž zemřel kardinál Miloslav Vlk. Jeho život prošel řadou zvratů. Rodák z malé jihočeské vesnice byl pro komunisty nepohodlným knězem. Po revoluci se stal na téměř dvacet let hlavou katolické církve a jako člen konkláve se zúčastnil volby římskokatolického papeže.

7 se měla konat společná křížová cesta farností Horní Lhota, Luhačovice, Pozlovice, Provodov a Slavičín. Vzhledem k nepříznivému počasí byla tato křížová cesta odvolána. Ve dnech opět proběhlo ve farnosti modlitební triduum. V pátek v 17 hodin modlitba sv. růžence (úmysl: za naše hříchy). Sobota v 17 hodin mše svatá, po ní adorace (úmysl: za ty, kteří ublížili nám a našim dětem). Neděle v hodin byla pobožnost křížové cesty (úmysl: poděkování za všechno, co Pán učinil v našich životech). Během postní doby měli možnost farníci si něco odříct a tyto ušetřené prostředky předat do tak zvané postní almužny. Při ní se vybralo v Pozlovicích Kč. Tyto prostředky byly použity na pomoc lidem v nouzi prostřednictvím Charity Luhačovice. Během měsíce března byl v sakristii kostela vyměněn veškerý starý nábytek za nový. Nový nábytek zhotovil pan Michal Obadal z Luhačovic. Cena nového nábytku se pohybovala kolem Kč.

8 Nový nábytek v sakristii kostela Duben Od měsíce dubna se na faře scházejí v klubu maminek maminky s dětmi (1x za 14 dní).

9 se konalo ve Zlíně v tělocvičně střední průmyslové školy arcidiecézní setkání mládeže. I z naší farnosti se tohoto setkání zúčastnilo několik mladých lidí. Jeden ze svátečních velikonočních dnů je v křesťanské tradici znám jako Zelený čtvrtek den Poslední večeře Páně. Pán Ježíš proměnil chléb ve své tělo a víno ve svou krev a mytí nohou apoštolům o tomto večeru je zjevným znamením jeho oddané lásky. Ve čtvrtek se po mši svaté před kostelem sv. Martina v Pozlovicích podávaly pokrmy připomínající Poslední večeři Páně pečený beránek, nekvašené chleby, salát z hořkých bylin, vařená vejce a víno.

10 Květen V neděli se na Malenisku u kostela Panny Marie Sněžné uskutečnila XXIII. Hasičská pouť. Mši svatou celebroval P. Jiří Ševčík z Horní Lhoty za účasti hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka. Naši hasiči stejně jako jiné roky se této pouti zúčastnili.

11 Charita Svaté rodiny a Římskokatolická farnost Luhačovice pozvala 8. května rodiny, tříkrálové koledníčky, jejich asistenty a kamarády na pouť na Provodov Maleniska. Poutníci z Luhačovic, Pozlovic i z okolních vesnic se setkali na Řetechově a společně putovali k poutnímu místu. Letošní deštivé počasí připravilo dětem spoustu radostí v podobě přeskakování kaluží a putování

12 provázely také připravené hry a soutěže pro jednotlivé rodiny, o které se postarali dobrovolníci charity z řad mládeže. Na poutním místě zasvěceném Panně Marii Sněžné byla sloužena mše svatá. Legenda vypráví, že mlynářka Anna Vlaštovicová z Dolního provodovského mlýna trpěla těžkou oční chorobou. Ve snu se jí zjevil stařec, ukázal jí místo se studánkou na okraji lesa a řekl: Zde je voda, která bude na přímluvu Boží uzdravovat nemocné na těle i na duši. Mlynářka si umyla oči vodou ze studánky a uzdravila se. Od roku 1712 sem putují lidé ze širokého okolí a mnozí prý byli rovněž uzdraveni. Dorota Jahodíková z Pašovic věnovala jako poděkování za uzdravení poutnímu místu obraz Matky Boží kojící (autor neznámý). Původně byl zavěšen u studánky. Dnes je umístěn v poutním kostele, který se zaplnil asi padesáti poutníky, kteří připutovali pěšky anebo na Maleniska přijeli auty. Mše se účastnili i jiní návštěvníci poutního místa a radost nám udělala přítomnost mnoha dětí předškolního věku. Po ní následovalo opékání špekáčků a rozdání odměn výhercům. Před ochodem zpět domů jsme se občerstvili ze studánky svatou vodou. Byl to příjemně strávený den a sláva, nezmokli jsme. Děkujeme za skvělý sváteční den a již nyní se těšíme na další setkání.

13 jela naše farnost na pouť na sv. Hostýn, tentokrát na pouť křesťanských médií tj. Radia Proglas a televize NOE. Červen uspořádali vedoucí sluníček pro malé děti výlet do Vysokého Pole.

14 jsme se v kostele v Nivnicích rozloučili s P. Josefem Josefíkem, který v letech byl kaplanem v naší farnosti. Po obřadech byl uložen do

15 rodinného hrobu na místním hřbitově. Několik farníků se tohoto rozloučení v Nivnici zúčastnilo jsme se v kostele Svaté rodiny v Luhačovicích rozloučili s P. Antonínem Kupkou. Narodil se ve Zlíně-Přílukách, na kněze byl vysvěcen v Litoměřicích. Působil v 16 farnostech, než přišel v r po P. Rudolfu Vašíčkovi, do farností Luhačovice a Pozlovice, kde působil do r Zasloužil se o stavbu mnoha kostelů a kaplí v našich farnostech. Pro diecézi pracoval jako člen Kněžské rady, člen Sboru konzultorů, soudce a advokát Interdiecézního soudu v Olomouci. V r mu byl udělen titul arcibiskupský rada a ocenil papež Benedikt XVI. jeho záslužnou kněžskou službu udělením čestného titulu monsignor (kaplan Jeho Svatosti). P. Kupka zemřel a pochován je na hřbitově v Luhačovicích. Po uložení jeho těla do kněžského hrobu na hřbitově v Luhačovicích bylo pro hosty připraveno ve víceúčelovém sále v Pozlovicích pohoštění.

16 Boží Tělo za krásného slunného počasí se po skončení mše svaté vydal průvod z kostela ke čtyřem oltářům, které byly postaveny v obci. U těchto oltářů byla vždy krátká pobožnost, kterou vedl pan farář Hubert Wojcik, pan kaplan Stanislav Trčka, Otec Evžen Lukáš Martinec a jáhen Karel Adámek. Průvod po obci doprovázela dechová hudba, družičky, členové souboru Leluja v krojích, schola, ministranti a ostatní věřící z farnosti.

17

18

19 byl vypraven do autobus do Olomouce na jáhenské svěcení Jiřího Šůstka. Svěcení proběhlo v katedrále sv. Václava. Svěcení provedl mons. arcibiskup Jan Graubner. Po cestě domů se ještě účastníci zastavili na malé pohoštění v Dubu na Moravě.

20 Gratulace po jáhenském svěcení Jiřího Šůstka Společné foto účastníků jáhenského svěcení Jiřího Šůstka v Dubu na Moravě

21 šli farníci na tradiční pěší pouť na nedaleké poutní místo Provodov. Po skončení poutní mše svaté se farníci z Pozlovic a Luhačovic rozloučili z panem kaplanem Stanislavem Trčkou, který odchází na jiné působiště (do Holešova).

22 Koncem měsíce nás opět pozvaly maminky z Modliteb matek na modlitební triduum.

23 Červenec Římskokatolická farnost Luhačovice pozvala všechny věřící na slavnostní bohoslužbu, při které jsme děkovali Bohu za nový kostel svaté Rodiny v Luhačovicích, jehož 20. výročí posvěcení si s vděčností v tomto roce připomínáme. Slavnostní bohoslužba se uskutečnila v neděli od 10:15. V Luhačovicích to trvalo téměř 150 let, než se kostel sv. Rodiny stal součástí života místa. Již od roku 1784, kdy farnost luhačovická vznikla vyfařením z pozlovické farnosti, byla hledána možnost stavby vlastního kostela. Až teprve po roce 1989 se konečně otevřela cesta k naplnění touhy luhačovických farníků po svém vlastním kostele. Při návštěvě Svatého otce Jana Pavla II. na Velehradě v dubnu 1990 byl posvěcen základní kámen pro stavbu kostela s nápisem: Sv. Josefe, starej se. Tehdejší farář P. Rudolf Vašíček se pustil do přípravných prací. Avšak jeho elán a nadšení přerušila vážná nemoc a následný odchod do důchodu. V roce 1992 přišel do farnosti P. Antonín Kupka, který navázal na práci svého předchůdce a pokračoval v dokončení díla. V r byl nový kostel slavnostně posvěcen a dnes je nedílnou součástí města Luhačovice. Vytvořila se duše místa, genius loci, která pozvedla duchovní život lázeňského místa. I etapa duchovního tvoření byla nelehká a zde odvedl zásadní práci P. Hubert Wojcik, který přišel do farnosti v roce 1998, a dodnes neúnavně a diplomaticky

24 tvoří nová a nová společenství všech generací. Život farnosti je pestrý, podílí se na něm spousta dobrovolníků. Církevní i společenské akce jsou nedílnou součástí života místních i přespolních a staly se jakousi samozřejmostí. Na mnoha akcích se podílí i Zlínský kraj a město Luhačovice. Slavnostní bohoslužba připomenula s úctou ty, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na stavbě kostela. Slova P. Antonína Kupky nejlépe vyjadřují motto slavnosti: dům Boží zůstává jako svědek, který nás přežije. Je vždy povzbudivé, když se lidé dovedou dát dohromady, aby vytvořili něco krásného. Zanechává to světlé stopy na jejich duších a člověk se může ohlédnout dozadu za svým životem s pocitem vděčnosti, že mohl být u toho, když se dobré dílo podařilo. Slavnostní mše se zúčastnili nejvyšší představitelé s farníky i představitelé politického a církevního života Zlínského kraje, města Luhačovice a Arcibiskupství olomouckého. V červenci jsme přivítali ve farnosti nového pana kaplana P. Mgr. Martina Rumíška (*1989), rodáka z Nové Lhoty (okr. Hodonín), který byl vysvěcen na kněze v r Jáhenskou službu vykonával ve farnosti Zábřeh.

25 Den před poutí ke sv. Anně, tj , se konalo v kostele 12hodinové čtení Bible zakončené sobotní večerní mší svatou. V podvečer kolem 17 hodiny Pozlovicemi přešla větrná smršť a velké krupobití, které způsobilo značné škody na majetku, lidské životy však žádné ohrožené nebyly Na pouť k sv. Anně šli jako každý rok farníci z Podhradí pěšky na ranní mši svatou. Po skončení druhé mše svaté byly požehnány dopravní prostředky farníků a účastníků bohoslužby.

26

27

28 odjeli ministranti Pozlovic a Luhačovic na společný ministrantský tábor do Rychaltic na severní Moravě. V rámci tohoto tábora navštívili Ostravu, polské Wadovice (rodiště papeže Jana Pavla II.), Krakov Lagievniky, Kalvárii Zabrzydovskou, Kopřivnici a muzeum hornictví v Ostravě. Na tento tábor je přijel navštívit pan farář s novým panem kaplanem.

29 Srpen uspořádali ministranti prázdninový výlet do Jeseníků a Orlických hor.

30 proběhlo v Olomouci celostátní setkání mládeže, kterého se zúčastnila mládež i z naší farnosti.

31 Září proběhla v Uherském Brodě ministrantská pouť. Této pouti se zúčastnilo několik našich ministrantů. Ve dnech jeli farníci na pouť do Staré Boleslavi a po poutních místech severních Čech. Na státní svátek svátého Václava se zúčastnili národní slavnosti ve Staré Boleslavi. Poté odjeli na zámek Lemberk a Jablonné v Podještědí. Tato místa jsou spojena se svatou Zdislavou. Další den navštívili nově opravený kostel v Markvarticích a přejeli do Teplic. V Teplicích si prohledli salesiánské středisko a na nocleh odjeli do kláštera Osek. Po prohlídce místního cisterciáckého kostela a kláštera zde přespali. Další den odjeli na zámek Jezeří a pak do Mostu. Zde si prohlédli přesunutý kostel Nanebevzetí Panny Marie.

32 Celou pouť připravil Dalibor Slovák, rodák z Luhačovic, který nyní žije v Praze, ale do rodných Luhačovic se stále vrací a spolupracuje s našim panem farářem. Patří mu velké poděkování za skvěle připravenou a zorganizovanou cestu do míst, která mnozí navštívili poprvé. V Severních Čechách, konkrétně v Teplicích pracují v salesiánském středisku dvě mladá děvčata z Luhačovic, která nás se svou prací seznámila je to Věrka Gajdůšková a Helena Janíková. Patří jim velký dík za jejich misionářskou práci v této části České republiky. Stará Boleslav lebka sv. Václava Společné foto před přemístěným kostelem Nanebevzetí Panny Marie v Mostě

33 Říjen přijali v katedrále svatého Václava v Olomouci biskupské svěcení dva noví biskupové naší diecéze. Vyhlášení o jejich volbě proběhlo při Dnech dobré vůle na Velehradě Jsou to biskup Antonín Basler a biskup Josef Nuzík. Oba tito noví biskupové působili coby kaplani i v naší farnosti při misijní neděli napekly ženy z farnosti nějaké dobroty, které byly nabízeny po mších svatých. Jedná se o tzv. Misíjní koláč. Výtěžek z prodeje těchto dobrot byl zaslán na misie.

34 Listopad připadl na naši farnost adorační den farnosti. Po celý den měli možnost farníci k soukromé adoraci v kostele a večer pak proběhla společná adorace zakončena mší svatou hody ve farnosti svátek sv. Martina. Po druhé mši proběhla jako již tradičně pod kostelem scénka ze života svatého Martina. Po skončení této scénky se všichni přesunuli k hasičské zbrojnici, kde pan farář Hubert Wojcik společně s Otcem Evženem Martincem a panem kaplanem posvětil nové hasičské auto za účasti hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka.

35

36

37 na Řetechově byla slavena poutní mše svatá v místní kapli zasvěcené Sv. Anežce České. Po ní pak byl posvěcen nový dopravní automobil pro hasiče na Řetechově. Konce měsíce jsme dostali dopis z Ugandy. Adoptivní student, na kterého farnost přispívala, byl vysvěcen na kněze. Jedná se o otce Alexe Kimpiho. Prosinec V úterý navštívil sv. Mikuláš kostel sv. Martina v Pozlovicích. Letos nepřijel ve svém kočáru, ani na čtyřkolce, ale na novém hasičském autě. Během mše svaté předvedla mládež z farnosti krátkou scénku, a protože byly děti po celý rok poslušné, tak je sv. Mikuláš odměnil sladkou odměnou. Děkujeme sv. Mikuláši za návštěvu a těšíme se na shledanou zase za rok.

38 v odpoledních hodinách se lidé sešli na návsi, kde si společně zazpívali koledy. Zpívali jsme tyto koledy: Chtíc, aby spal, Půjdem spolu do Betléma, Nesem vám noviny, Veselé vánoční hody, Jak jsi krásné neviňátko a nakonec Narodil se Kristus Pán. Pak následovala scénka o narození Ježíše, tzv.

39 Živý Betlém v nastudování Páje Stolaříkové a Klárky Bětíkové. Ježíška si zahrál Jakub Vráblík.

40 Statistika za rok 2017: Křty: Sňatky: pokřtěno 13 lidí, z toho 10 chlapců a 3 děvčata v kostele sv. Martina bylo oddáno 6 manželských párů První sv. přijímání: přijalo 11 dětí Pohřby: církevní rozloučení mělo 16 našich farníků V Pozlovicích, duben 2018 Foto: Antonín Miškařík, František Petráš, Dušan Richter, Tomáš Semela a Michal Štěpáník Zpracoval a zapsal: Antonín Miškařík Doplnila a upravila: Bronislava Coufalíková

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2007

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2007 Ze života farnosti Pozlovice Rok 2007 Tak jako každý rok i letos se v naší farnosti konala Tříkrálová sbírka. Začátek této sbírky začalo požehnáním koledníků v kostele. Ti se pak rozešli ve skupinkách

Více

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně LEDEN Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie Sobota 2.1. Neděle 3.1. 2. neděle po Narození Páně Středa 6.1. Slavnost Zjevení Páně, Sv. Tři Králové Neděle 10.1. Svátek Křtu Páně Končí doba vánoční Sobota

Více

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I Obsah Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I DOBA ADVENTNÍ ROČNÍ CYKLUS A 1. neděle adventní (A) 2. neděle adventní (A) 3. neděle adventní (A) 4. neděle adventní

Více

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení této dobré zvěsti. To je také náš misijní úkol, který

Více

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání 40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání Krista. Současná doba přináší nová ohrožení, ale také

Více

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a.

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a. Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 25. 9. do 2. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 26. neděle v mezidobí 25 Mše svatá v ě Mše svatá v Renotech

Více

duben 2017

duben 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz duben 2017 Duben ve farnosti Minulý měsíc jsme se rozloučili se zemřelým panem kardinálem Miloslavem Vlkem. (*17. 5. 1932 +18. 3. 2017). Protože znal náš kraj i farnost

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2016

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2016 Ze života farnosti Pozlovice Rok 2016 Začátkem ledna byla opět pořádána Českou katolickou charitou Tříkrálová sbírka. Za drobného mrholení a lehkého náledí vyrazilo během sobotního dopoledne 8 skupinek

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost. neděle v mezidobí Za farníky 9 Mše svatá v ě 3 Od 9:00 hod. návštěva nemocných skupina I. Mše svatá v Renotech Společná modlitba svatého růžence Společná modlitba svatého růžence

Více

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 2. 10. do 9. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky Po 3 Út 4 St Čt Pá 27. neděle v mezidobí 2 Mše svatá v ě Mše

Více

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

Farní shromáždění 2017

Farní shromáždění 2017 Farní shromáždění 2017 Obsah 1) Úkony duchovní správy za rok 2016 (křty, pohřby, svátosti, ) 2) Hospodaření farnosti Stav financí Příjmy sbírky, dary, dotace, nájmy, Výdaje rekonstrukce, energie, akce,

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Římskokatolická farnost V TÝDNU od 15. 11. do. 11. 15 www.farnostunicov.cz 33. neděle v mezidobí Za živé a + farníky zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu 15 Sbírka na Charitu Mše svatá v ě Mše

Více

PROGRAM úterý 14. srpna

PROGRAM úterý 14. srpna PROGRAM úterý 14. srpna příjezd nabídka mše svaté v kostele sv. Prokopa (č. 4) 16.00 celebruje Mons. František Lobkowicz 17.30 celebruje Mons. Jiří Mikulášek 19.30 zahájení setkání, hlavní pódium u Zimního

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1. v týdnu od 30.12.2018 do 6.1.2019 Neděle 30.12. Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa Pondělí 31.12. Sedmý den v oktávu Narození Páně 15.00 16.00 Za dcery, manžela a oboje rodiče a za požehnání pro

Více

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2018

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2018 Ze života farnosti Pozlovice Rok 2018 Leden Letošní svátek Tří králů připadl přímo na sobotu 6. ledna. V tento den chodily v naší farnosti skupiny koledníků koledovat na tzv. Tříkrálovou sbírku, a to již

Více

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to nejlepší, nejkrásnější už skončilo a teď už nemáme co očekávat.

Více

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už není ten stejný život, neboť my už nejsme tak úplně stejní.

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

V neděli 18. května přistoupilo 17 dětí naší farnosti k prvnímu svatému přijímání.

V neděli 18. května přistoupilo 17 dětí naší farnosti k prvnímu svatému přijímání. V neděli 18. května přistoupilo 17 dětí naší farnosti k prvnímu svatému přijímání. V pátek 23. května se zúčastnilo mnoho návštěvníků Noci kostelů. Program probíhal od 18:00 do 23:00. Celý květen probíhaly

Více

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB TÝDNU od 26. 8. do 2. 9. 2018 www.farnostunicov.cz fb. Farnost, a Den Liturgická oslava Hodina Úmysl 21. neděle v mezidobí Za farníky Mše svatá v ě 26 Mše svatá

Více

leden 2019

leden 2019 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz leden 2019 Leden v naší farnosti Ohlédnutí za rokem 2018 v naší farnosti 7. 1. proběhly ve farnosti volby do Pastorační rady farnosti 18. 1. byla ustanovena Pastorační

Více

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv.

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv. O Velikonocích vzpomínáme na okamžik našeho křtu, ve kterém jsme byli spojeni s Kristem, podle slov sv. Pavla křtem jsme byli ponořeni do jeho smrti. Jestliže jsme však s Kristem umřeli, jsme přesvědčeni,

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od v týdnu Od 1. 12. 8. 12. 2013 I. NEDĚLE Žehnání adventních věnců za ochranu Boží a P. Marie pro rodinu Tůmovu a Snášelovu za + manžela Jana Mifka, snachu a sestru za + Miloše Štursu a rodiče za živé a

Více

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 sobota 1. prosinec 17.00 Kryštofovo Údolí náves; Otvírání Jírova Betléma 18.00 Liberec, kostel sv. Antonína Vel mše sv. se žehnáním adventních věnců

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od v týdnu od 2. 12. - 9. 12. 2018 49. týden 1. SOBOTA V MĚSÍCI Památka sv. Edmunda Kampiána, kněze 1 VIGILIE ZA POČATÝ ŽIVOT 1. 12. 2. 12. 3. 12. 4. 12. 5. 12. 6. 12. 7. 12. 8. 12. 9. 12. 1. NEDĚLE 10:00

Více

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2013

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2013 Ze života farnosti Pozlovice Rok 2013 11. října 2012 církev na celém světě vstoupila do Roku víry. Víte, co znamená logo, které pro tuto událost vzniklo? Na první pohled v něm rozeznáme loďku, obraz církve,

Více

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk uspoří, má věnovat sám sobě. Každá aktivita vyžaduje

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Svobodovu, Hamříkovu, Žulkovskýcha na poděkování za uzdravení, Boží ochranu a pomoc 2.1. Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa 27.12. 10:45 Za Josefa Prokeše, rodiče Kouřilovy a Boží ochranu pro živou rodinu 28.12. Svátek sv. Mláďátek, mučedníků 29.12. 30.12. 31.12. Slavnost Matky Boží

Více

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 29.12. 30.12. 31.12. 1.1. 2.1. 3.1. 4.1. Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů 6. den v oktávu Narození Páně 6. den v oktávu Narození Páně Slavnost

Více

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě.

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě. v týdnu od 3. 7. - 10. 7. 2016 14. týden během roku Díky za úklid kostela, květinovou výzdobu, sbírku na opravu fary, která vynesla 15.670Kč. Začíná nový pořad bohoslužeb v letním čase večerních v 18:30

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 20. 11. do 27. 11. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Slavnost Za farníky a zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu

Více

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na http://www.nachod.farnost.cz Dnes při mši svaté v 9:00 hod. v kostele sv. Vavřince se paní Lenka Zelená zúčastní prvního skrutinia.

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od 22. 5. - 29. 5. 2016 21. týden 21. 5. Památka sv.kryštofa Magallanese, kněze, a jeho druhů, mučedníků 7:30 MÁJOVÁ Za syna Jana Klvánka, živou a Klvánkovu a Orságovu, duše v očistci a nová kněžská

Více

P. Eduard Čmejrek. Během působení P. Čmejrka byl dovybaven interiér nového kostela,

P. Eduard Čmejrek. Během působení P. Čmejrka byl dovybaven interiér nového kostela, P. Eduard Čmejrek 1924 1927 Během působení P. Čmejrka byl dovybaven interiér nového kostela, pořízen boční oltář s krytým Božím hrobem, dřevěná soška Pražského Jezulátka, či dřevěná soška vzkříšeného Spasitele.

Více

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.3. 31.3. 1.4. 2.4. 3.4. 4.4. 5.4. 6.4. 4. postní První pátek v měsíci 5. postní Po kříž. cestě Henčlov 17:30 Od 15 hod. 20:00 14:30 16:30 17:00 Za +

Více

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019 jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 209 Pátek Setkání děti 5:30, Čtyřkoly Mše sv. 7:00, Pyšely 2 Sobota V první

Více

Markéta 12/ Pojďme do Betléma!

Markéta 12/ Pojďme do Betléma! Markéta 12/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

NEOPETS INTEGRAL ZÁMECKÝ PARK KONICE. Pátek KONICE PO PŮL STOLETÍ ZAŽILA PRIMICI. Začátek od 18:00 hod. Zámecký park otevřen od 17:30 hodin

NEOPETS INTEGRAL ZÁMECKÝ PARK KONICE. Pátek KONICE PO PŮL STOLETÍ ZAŽILA PRIMICI. Začátek od 18:00 hod. Zámecký park otevřen od 17:30 hodin červen 2016 MĚKS KONICE ZVE NA ŽVÁČKŮV FESTIVAL KONICE PO PŮL STOLETÍ ZAŽILA PRIMICI Možná mnoho obyvatel Konice ani neregistrovalo, že po mnoha letech byla v kostele Narození Panny Marie sloužena primiční

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI TROUBKY A BOCHOŘ, Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 31.8. 1.9. 2.9. 3.9. 4.9. 5.9. 22. Votivní mše svatá k Duchu svatému 22. týdne Památka sv. Řehoře Velikého 22.

Více

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné 17. prosince 2013 Úterý před Štědrým dnem 15 00 Vánoční SVATOST SMÍŘENÍ (zpověď) 23. prosince 2013 Pondělí před Štědrým dnem 14 30 15 30 Betlémské světlo 16

Více

leden 2018

leden 2018 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz leden 2018 Leden v naší farnosti Ohlédnutí za rokem 2017 v naší farnosti 17. 1. 2017 - ve farním kostele sv. Františka bylo setkání kněží příbramského vikariátu mší

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu v týdnu 2. 9. 9. 2018 22. NEDĚLE 2.9. KROPENÍ LIDU sv. Řehoře Velikého, papeže a učitele církve Na poděkování za 80 let života uvedení do služby nového administrátora farnosti P. Pavla Glogara žehnání

Více

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2009

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2009 Ze života farnosti Pozlovice Rok 2009 V polovině ledna byla v kostele udílena svátost pomazání nemocných. Po této mši svaté se pak sešli farníci ve farní budově na krátké posezení spojené s promítáním

Více

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI LEDEN 2015 ČÍSLO PŘÍVOZ 1 NÍK NÍK Z OBSAHU: RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI Radost Bogdan Stępień, OSPPE Vstoupili jsme do nového časového úseku

Více

Pořad bohoslužeb od 25. listopadu do 2. prosince 2018

Pořad bohoslužeb od 25. listopadu do 2. prosince 2018 od 25. listopadu do 2. prosince 2018 25. 11. 26. 11. 28. 11. 29. 11. 30. 11. 1. 12. 2. 12. Slavnost Ježíše Krista Krále 7.30 Na poděkování za obdržená dobrodiní s prosbou o zdraví a Boží požehnání pro

Více

Zvu každého křesťana na jakémkoli místě a v jakékoli situaci k tomu, aby se hned dnes navrátil ke svému osobnímu setkání s Ježíšem Kristem, nebo

Zvu každého křesťana na jakémkoli místě a v jakékoli situaci k tomu, aby se hned dnes navrátil ke svému osobnímu setkání s Ježíšem Kristem, nebo Zvu každého křesťana na jakémkoli místě a v jakékoli situaci k tomu, aby se hned dnes navrátil ke svému osobnímu setkání s Ježíšem Kristem, nebo alespoň aby učinil rozhodnutí, že se s ním chce setkat a

Více

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b)

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ Zpravodaj Svatý týden 02/2016 Úvodní slovo Dobrovolný příspěvek na tisk 10Kč Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) Milí farníci,

Více

informace polenské farnosti prosinec 2013

informace polenské farnosti prosinec 2013 informace polenské farnosti prosinec 2013 Děkujeme ti, Pane, že nám v době adventního očekávání připomínáš falešnost naší zbožnosti, jsmeli spokojeni sami se sebou. Děkujeme ti za prorocké slovo, které

Více

2. kapitola: přehled událostí v roce 2009

2. kapitola: přehled událostí v roce 2009 2. kapitola: přehled událostí v roce 2009 Leden 3. ledna se v sokolovně konalo představení morkovských ochotníků. Šlo o hru Tři v tom od Jaroslava Vostrého. Účast byla vysoká a návštěvníci byli velmi spokojeni.

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 16:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 16:00 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.11. 1.12. 2.12. 3.12. 4.12. 5.12. 6.12. 7.12. 1. NEDĚLE 1. adventní 1. adventní Rorátní mše k Panně Marii Rorátní mše k Panně Marii Rorátní mše k Panně

Více

FARNÍ LIST LÉTO Milí farníci,

FARNÍ LIST LÉTO Milí farníci, FARNÍ LIST LÉTO 2017 Milí farníci, první společný školní rok máme za sebou a naši školáci se radují z prázdnin, které si po usilovné práci jistě zaslouží. Jistě i my starší rádi vzpomínáme na naše školní

Více

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorační priority brněnské diecéze R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorace Posláním pastorace je zabývat se konkrétními situacemi

Více

CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA

CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA Roční pastorační plán (říjen 2014 srpen 2015) CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA Plakátek pastoračního roku PÍSMO Změňte smýšlení! A každý z vás ať se dá pokřtít ve jménu Ježíše Krista, aby

Více

Vánoční bohoslužby. 14:00 pro děti, 22:00 půlnoční

Vánoční bohoslužby. 14:00 pro děti, 22:00 půlnoční Vážení spoluobčané, drazí bratří a sestry! Blíží se zase Vánoce. Při příležitosti těchto svátků katoličtí křesťané farností Chýnova, Hrob a Hartvíkova Vás všechny zdraví. Tímto zpravodajem chceme Vám také

Více

Kalendář farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří 2008 LEDEN

Kalendář farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří 2008 LEDEN 2008 LEDEN 1 Út Nový rok-matky Boží PM. Den modl.za mír 2 St sv. Bazil a Řehoř 3 Čt 4 Pá 5 So 6 Ne Návštěvy nemocných Potštát - Živý Betlém Tříkrálová sbírka Zjevení Páně 7 Po Karneval - Drahotuše - únor

Více

I: Astronomicky a meteorologicky

I: Astronomicky a meteorologicky Rok spásy 2014 po Kristu ve farnosti Moutnice anno salutis bis millesimo quarto decimo post Christum natum parochiae moutniensis Přehled roku spásy MMXIV v moutnické farnosti, 31.12. 2014 I: Astronomicky

Více

Š KO L N Í R O K / 1 8

Š KO L N Í R O K / 1 8 Š KO L N Í R O K 2 0 1 7 / 1 8 Ohlédnutí za naší činností J s m e v z d ě l á v a c í i n s t i t u c í a k r e d i t o v a n o u v s y s t é m u D V P P u M Š M T Č R. S p o l u p r a c u j e m e s T

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 Jít ve stopách Ježíšových, to je naším povoláním. Ony jsou jedinou cestou,

Více

Krátké ohlédnutí za rokem 2009 v naší farnosti

Krátké ohlédnutí za rokem 2009 v naší farnosti Krátké ohlédnutí za rokem 2009 v naší farnosti 1/ Duchovní správa Po celé první pololetí zajišťovali duchovní správu farnosti probošt P. Václav Habart jako její řádný farář, P. Pavel Lev Eliáš OFMCap.

Více

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ 1. NEDĚLE ADVENTNÍ Začíná nový církevní rok a doba adventní, čas přípravy na, která potrvá týdny. Znamením je adventní se svícemi. PAMÁTKA SV. BARBORY Barbora byla dívka, která položila pro svůj život.

Více

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov V roce 2006 bylo u nás registrováno ve třech oddílech celkem 68 členů, z toho oddíl děvčat Slunečnice měly 5 světlušek, 8 skautek, 2 rangers a 4 vedoucí. Oddíl

Více

Otevřené brány. Vážení spoluobčané,

Otevřené brány. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, přinášíme Vám desáté a poslední číslo Obecního zpravodaje v letošním roce. Advent jsme zahájili akcí Rozvěcování vánočního stromku. Tato akce se konala 29. 11. 2014 a nutno podotknout,

Více

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 Slovo úvodem Milí čtenáři, protože jsme ve Zpravodaji doposud neměli příležitost ohlédnout se za oslavami

Více

Společný zpravodaj farnosti Újezd a Horní Lhota. Vydává farní úřad pro potřebu svých farníků. KDY JSOU VÁNOCE?

Společný zpravodaj farnosti Újezd a Horní Lhota. Vydává farní úřad pro potřebu svých farníků. KDY JSOU VÁNOCE? ROČNÍK: IV Vánoční číslo 2010 č. 12 Společný zpravodaj farnosti Újezd a Horní Lhota. Vydává farní úřad pro potřebu svých farníků. KDY JSOU VÁNOCE? Když se ráno probudíš s přáním milovat Boha a s ním milovat

Více

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688 Všemohoucí, věčný Bože, když se tvůj jednorozený Syn stal člověkem, byl ti představen v chrámě; my si to dnes připomínáme a pokorně prosíme: očisti naše nitro, abychom mohli předstoupit před tebe. 1.čt.:

Více

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 KLÍČE: NP Nezávazná památka P Památka SV Svátek SL Slavnost VÝZNAMNÝ DEN: církevní ne církevní MŠE SV.: Zapsány zde jsou jenom výjimky; ostatní mše jsou dle běžného rozvrhu Út

Více

Prezentace akcí 2014 2015 WWW.BRNO.SIGNALY.CZ

Prezentace akcí 2014 2015 WWW.BRNO.SIGNALY.CZ Prezentace akcí 2014 2015 Kefasfest 27. 29. 6. 2014 - P. Bende a P. Helan. Žamboši, SBM a další -Prostor pro hudbu, divadlo a kulturu - www.kefasfest.cz Expedice Albánie země orlů 20. 31. 7. 2014 - Pokud

Více

informace polenské farnosti leden - únor 2014

informace polenské farnosti leden - únor 2014 informace polenské farnosti leden - únor 2014 Ve spěchu a chvatu všedního dne přichází mnoho starostí. Trápí naše srdce a berou nám vnitřní pokoj. Bůh nás však povzbuzuje k důvěře. Tak jako dítě věří milujícím

Více

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: ,

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: , Jezernice Podhoří Farní časopis Listopad 2018 Kontakt na správce a redakci: fatau@seznam.cz, tel.: 736 522 840, www.farnostitriangl.cz Zdravím Vás přátelé, v tomto dušičkovém čase. Předně bych chtěl poděkovat

Více

Nedělní evangelia v liturgickém roce

Nedělní evangelia v liturgickém roce Nedělní evangelia v liturgickém roce cyklus B Slavnost Ježíše Krista Krále On je Pán pánů a Král králů (Zj 17,14) Jméno a příjmení: Věk: 1. čtení (Dan 7, 13-14) Díval jsem se a hle s nebeskými oblaky přicházel

Více

SVATEBNÍ OBŘAD V KOSTELE VE MŠI SVATÉ

SVATEBNÍ OBŘAD V KOSTELE VE MŠI SVATÉ SVATEBNÍ OBŘAD V KOSTELE VE MŠI SVATÉ Svatební obřad bude ve mši svaté. Jelikož jste oba přijali svátost křtu, vaše manželství, které uzavřete, bude svátostné. PŘÍCHOD DO KOSTELA A ÚVODNÍ OBŘADY Kněz si

Více

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2011

Ze života farnosti Pozlovice Rok 2011 Ze života farnosti Pozlovice Rok 2011 Začátkem roku proběhla ve farnosti tříkrálová sbírka. V naší farnosti se vybralo celkem 84.437 Kč. Z toho: Pozlovice: 40.877 Kč Ludkovice: 20.269 Kč Podhradí: 13.360

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu v týdnu 28.10. 4.11.2018 30. NEDĚLE 28.10. bl. Marie Restituty Kafkové, panny a mučednice Slavnost VŠECH SVATÝCH Za živou a rodinu Za ing. Jiřího Drápala Za Jendu Dvořáka Za spásu duše Stefanie Za rodinu

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze. Ročník XXII. Září 2016

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze. Ročník XXII. Září 2016 Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XXII. Září 2016 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, tak zase začíná nová pastorační sezona, nebo chcete-li nový školní rok. Novinkou

Více

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu 6.1 Nejvýznamnější aktivity (s výjimkou zásahové činnosti) Zásahová činnost jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu je součástí statistické ročenky. Den hasičstva - Slavnostní slib nových příslušníků

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 1 Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 Úvodní slovo Vážení a milí čtenáři našeho farního zpravodaje Zdiva s troškou heřmánku. Rád bych o těchto Vánocích a na závěr roku 2011 poděkoval všem, kteří přispívají

Více

Duchovní obnovy v Březnici 13. v měsíci MY PŮJDEME V HÁJ KVĚTEN 2018

Duchovní obnovy v Březnici 13. v měsíci MY PŮJDEME V HÁJ KVĚTEN 2018 Duchovní obnovy v Březnici 13. v měsíci 1917-2018 MÁJ - PAMPELIŠEK RÁJ Ilustrace p. R. Bárta Ve středu 13. června jste zváni do kostela svatého Bartoloměje v Březnici ke společné duchovní obnově a modlitbě

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XVII. Prosinec 2011 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, zatímco obchody již zdobí vánoční výzdoba a leckde dokonce zní i koledy,

Více

Tabulka pořadí předností liturgických dnů

Tabulka pořadí předností liturgických dnů Tabulka pořadí předností liturgických dnů ze Všeobecných ustanovení o liturgickém roku a o kalendáři, č. 59-61 I. Slavnosti Velikonoční triduum. Narození, Zjevení a Nanebevstoupení Páně, Seslání Ducha

Více

Vánoční svátky. Základní škola Kladno, Vašatova 1438 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Paulová.

Vánoční svátky. Základní škola Kladno, Vašatova 1438 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Paulová. VY_32_INOVACE_PRV_ 485 Vánoční svátky Autor: Irena Paulová, Mgr. Použití: 2. ročník Datum vypracování: 16.12. 2012 Datum pilotáže: 20.12. 2012 Metodika: Žáci si s učitelem prohlíží fotografie, zachycující

Více

SVATEBNÍ OBŘAD V KOSTELE ODDAVKY

SVATEBNÍ OBŘAD V KOSTELE ODDAVKY SVATEBNÍ OBŘAD V KOSTELE ODDAVKY Svatební obřad bude beze mše svaté tzv. oddavky. Jelikož jeden z vás je nepokřtěný, vaše manželství, které uzavřete, bude sice církevně-kanonické, avšak nebude svátostné.

Více

ZOO Praha a botanická zahrada

ZOO Praha a botanická zahrada 5.10. 2014 ZOO Praha a botanická zahrada 5.12.2014 Proběhlo slavnostní otevření rozhledny na Pekelném kopci Rozsvícení stromku 2014 Mikuláš 5.12.2014 Zpívání pod stromem, rozdávání Betlémského světla 20.12.2014

Více

V roce 2017, v roce 100 výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě, nám všem vyprošuji, ať dokážeme tak,

V roce 2017, v roce 100 výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě, nám všem vyprošuji, ať dokážeme tak, 01/2017 LEDEN 2017 V roce 2017, v roce 100 výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě, nám všem vyprošuji, ať dokážeme tak, otec Bohuslav Výroční zpráva za rok 2016 farnost Zůstatek z roku 2015 Pokladna Banka

Více

FARNÍ LIST SRPEN 2016

FARNÍ LIST SRPEN 2016 FARNÍ LIST SRPEN 2016 Milí farníci, srdečně Vás zdravím i touto cestou. Jsem rád, že již necelé dva měsíce mohu spolu s Vámi putovat na cestě k Bohu. Rád bych Vám poděkoval za to, jak se dáváte k dispozici

Více

INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV POPELEČNÍ STŘEDA KŘÍŽOVÉ CESTY 1. SVATÉ PŘIJÍMÁNÍ. ročník XIX číslo 1 únor 2016

INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV POPELEČNÍ STŘEDA KŘÍŽOVÉ CESTY 1. SVATÉ PŘIJÍMÁNÍ. ročník XIX číslo 1 únor 2016 POPELEČNÍ STŘEDA Popeleční středa, den přísného postu, letos připadá na 10.2.2016. Mše svaté ve farním kostele v Hranicích budou ráno v 8:00 hodin a večer v 17:30 hodin, v Ústí v 19:00 hodin, v Jindřichově

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI. Na začátku školního roku:

VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI. Na začátku školního roku: VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI Na začátku školního roku: Prosme na počátku školního roku za žáky a jejich učitele a rodiče; zvláště pak za děti, kterým se učení nedaří nebo jsou od ostatních šikanovány.

Více

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB 2/2011 Dostává se Vám do rukou další číslo Benjamína. Tradičně přináší informace ohledně Velikonoc časy bohoslužeb i příležitostí ke zpovědi. Jsem rád, že mnohé věci jako umývání nohou, otevření kostela

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

Znaky a hodnosti duchovních hodnostářů v katolické církvi

Znaky a hodnosti duchovních hodnostářů v katolické církvi Znaky a hodnosti duchovních hodnostářů v katolické církvi od jáhna po papeže Jáhen Farář Děkan, vikář Kanovník Generální vikář, probošt, děkan kapituly Opat (abatyše) Biskup Arcibiskup Kardinál Nuncius

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 1 číslo 6 září 2008 SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ VÍCEÚČELOVÉHO CHARITNÍHO DOMU NA HALENKOVĚ Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov bude dne 26. 9. 2008 ve 13.00 hod. slavnostně

Více

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015 od 24. května do 31. května 2015 24.5. Seslání Ducha svatého - slavnost Úterý 26.5. 18.00 Mše svatá L. Bělohrad Středa 27.5. 19.00 Mše svatá + Májová pobožnost Červená Třemešná Čtvrtek 28.5. 18.00 Mše

Více

Zápis ze závěrečného hodnocení projektu Otevřené brány 2015

Zápis ze závěrečného hodnocení projektu Otevřené brány 2015 Zápis ze závěrečného hodnocení projektu Otevřené brány 2015 Obecný úvod Projekt Otevřené brány má tradici na území kraje již od roku 2009, každým rokem nabývá na kvalitě i profesionalitě a s každou sezónou

Více