Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů."

Transkript

1

2 Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení "O ČERVENÉ KARKULCE", které předvedli v jídelně. Poté zahráli na kytaru a harmoniku a společně si všichni zazpívali. Po dobrém obědě se seznámili s prostorami našeho zařízení. Někteří z nich využili možnost navštívit odpolední mši v kapli Domova. Jiní zvolili procházku v lese. Věříme, že to nebyla jejich poslední návštěva, a že byla navázána oboustranně prospěšná spolupráce.

3

4

5 Již potřetí, a v tomto roce naposledy, naši klienti vyráběli z keramické hlíny. Sešli se v pátek 30. srpna 2013 v jídelně Domova. Tentokrát si vyzkoušeli výrobu vánočních zvonečků. Za pomoci dobrovolníků nanášeli hlínu na polystyrenové zvonečky. Poté zdobili vykrajovátky. Po zavadnutí se polystyrén odstraní a na výrobky čeká glazura a keramická pec. Pak už můžou přijít Vánoce. Klienti si nejen procvičili jemnou motoriku rukou, ale také strávili příjemné chvíle ve společnosti dobrovolníků. Do dalších dnů je provází radost z vykonané práce. Děkujeme aktivizátorce, sociální pracovnici a všem dobrovolníkům.

6

7

8

9

10 V neděli 8. září 2013 sestry sv. Františka pořádaly za pomoci dobrovolníků, aktivizátorky a sociální pracovnice Dětský den. V 15:00 hodin se sešlo v areálu zahrady 31 natěšených dětí. Byly to děti našich zaměstnanců, vnoučata našich klientů a také děti z farnosti Deblín. Úvodní slovo zaznělo z úst P. Petra Papouška. Poté byli soutěžící rozděleni do osmi skupin, které se utkaly v osmi disciplínách : střelba z luku, kuželky, šlapošlapy, módní přehlídka... Díky nečekané sponzorské nabídce měly děti možnost si prohlédnout vnitřek vrtulníku. Protože se všichni snažili, tak také všichni zvítězili. Následovalo malé občerstvení a každý dostal knížku a sladkou odměnu. Celá akce probíhala za příjemného slunečného počasí, které si společně s dětmi užívali i naši klienti. Děkujeme organizátorům a sponzorům.

11

12

13

14

15

16

17 Petr Steffan ( 1976) se,

18

19

20 V neděli 15. září 2013 se v našem Domově uskutečnila již tradiční Pouť k Panně Marii Bolestné a Den otevřených dveří. V pátek a v sobotu se začali sjíždět první dobrovolníci, na které čekala spousta práce. Během soboty dokončovali výzdobu vnitřních i venkovních prostor, nástěnky, uklízeli zahradu a prováděli další práce. Nedělní ráno začalo pouťovými koláčky a cukrovím, které bylo třeba připravit na tácky, přípravou infostánků, stánků s občerstvením a s výrobky našich klientů. Panovala dobrá nálada a počasí nám zatím také přálo. Po 13-té hodině se začali sjíždět první poutníci. Od hodin byla v kapli modlitba svatého růžence. Ve hodin celebroval P. Ervín Jansa slavnou poutní mši svatou.

21 Bohoslužbu doprovodil pěvecký sbor studentů z Brna WATOTO WATOTO. Účast veřejnosti byla veliká, jako každým rokem, naše kaple nestačila pojmout všechny poutníky. Bohužel v okamžiku, kdy se návštěvníci začali přesouvat na zahradní slavnost, začalo pršet. Prezentace ručních výrobků a občerstvení byla přesunuta do jídelny a prvního poschodí. Velká část poutníků, i přes počáteční zmatek, využila nabídku prohlídky Domova, seznámila se s výrobky našich klientů a zhlédla výstavu Milivoje Husáka. K večeru se počasí umoudřilo, vysvitlo sluníčko, takže došlo i na kapelu Slunovrat, která potěšila přítomné svým repertoárem, který je na velmi vysoké umělecké úrovni. Děkujeme všem zaměstnancům, dobrovolníkům, řádovým sestrám za přípravu tohoto slavnostního dne a také všem poutníkům, kteří nás i naše klienty přišli podpořit.

22

23

24

25

26

27

28

29 Dne 18. září 2013 se v 10:00 hodin konalo rozloučení při mši svaté s našim klientem Mons. Josefem Šindarem, který zemřel v úterý 17. září Rozloučit se přišli nejen naši klienti, zaměstnanci, ale také kněží a veřejnost z okolí. Mons. Josef Šindar se narodil v roce 1933 v Lužicích u Hodonína. Studoval na Biskupském gymnáziu v Brně, poté vstoupil do Kněžského semináře v Litoměřicích. V roce 1960 byl vysvěcen na kněze. Působil v několika farnostech, namátkou uveďme Znojmo, Třebíč... Do Tišnova přišel v březnu 1979 a již za čtyři měsíce byl jmenován děkanem. Za léta působení v tomto regionu se stal významnou osobností nejen duchovního, ale také kulturního života. Nepřehlédnutelná je jeho činnost literární a překladatelská, publikoval v našem i zahraničním tisku. Od mládí se zajímal o historii a jazyk Lužických Srbů. Za svoji celoživotní činnost obdržel 4. května 2000 od papeže Jana Pavla II. čestný titul Monsignore. V roce 2007 mu brněnský

30 biskup Vojtěch Cikrle udělil za obětavou kněžskou službu medaili sv. Petra a Pavla a v roce 2013 u příležitosti 80. narozenin medaili sv. Cyrila a Metoděje. Od srpna 2010 se stal klientem Domova sv. Alžběty. I přes mnohé zdravotní potíže vykonával v našem Domově duchovní a kněžskou službu, publikoval, pořádal besedy pro klienty. Po celou dobu pobytu na Žernůvce neztrácel zájem o své bývalé farníky a jejich rodiny. Ti jej také v hojném počtu navštěvovali. Také pro naše klienty, zaměstnance i ostatní návštěvníky měl vždy přátelské pozdravení a úsměv. Na vnímavého jedince zapůsobil nejen svou vírou, humorem, ale i hloubkou a šíří svého vzdělání a citem pro krásu a poezii. Velmi pěkný byl jeho vztah k dětem. Tišnovští farníci a nejen oni se se svým bývalým děkanem přišli naposledy rozloučit v pátek 20. září 2013 v 15:30 hodin v kostele sv. Václava při mši svaté za přítomnosti brněnského biskupa Vojtěcha Cikrle a 30 kněží. Po církevních obřadech v sobotu 21. září 2013 v 10:00 hodin v kostele sv. Cyrila a Metoděje v jeho rodných Lužicích byl uložen do rodinného hrobu na místním hřbitově. Requiescant in pace!

31

32

33

34 V sobotu 21. září 2013 ve 14:00 hodin se naši obyvatelé, i někteří rodinní příslušníci, kteří byli právě na návštěvě, sešli v jídelně Domova při vystoupení amatérského akordeonového souboru AKSON z Nedvědice. Šest členů souboru zahrálo na akordeony známé, především lidové písně. I když pršelo, tak tito amatérští umělci dokázali vykouzlit našim obyvatelům úsměv na tváři a jejich hudba se rozléhala celým domem. Všichni si s chutí společně zazpívali. Naše sociální pracovnice hudebníky také seznámila s interiérem Domova. Byli velmi nadšeni atmosférou a příjemným prostředím. Děkujeme jim a těšíme se na další setkání.

35

36

37 Výstava s názvem Práce pro knihu vzešla z autorovy spolupráce s nakladatelstvím Cesta Brno. Milivoj Husák (*1950) malíř, výtvarník a scénograf, žije a pracuje v Lelekovicích. Po ukončení SUPŠ v Brně, studoval na AVU v Praze ( ). Poté byl zaměstnán jako designer nábytku a spolupracoval s památkovou péčí. Do roku 1985 působil v dělnických profesích. Zabývá se kresbou, malbou, tvorbou sakrálních interiérů a pracemi v exteriéru, nejčastěji z kamene. Namátkou zmiňme interiér kaple Ducha svatého na Brněnském biskupství, nástěnné malby v kapli Masarykova onkologického ústavu v Brně a ve věži divadla Husa na provázku.. V roce 2012 dokončil výtvarné řešení kamenného vstupu do Kostnice sv. Jakuba v Brně.Jako scénograf

38 spolupracoval s brněnskými divadly Husa na provázku a s Divadlem U stolu. Na svém kontě má celou řadu samostatných i skupinových výstav. Jeho díla jsou zastoupena ve sbírkách u nás i v zahraničí např. Muzeum města Brna, Podhorácké muzeum v Předklášteří, Muzeum holocaustu Osvětim, dále v Holandsku, Makedonii a v soukromých sbírkách ČR, Německu a USA. Za svá díla získal celou řadu významných ocenění. Jedno z posledních obdržel v roce 2012 na Velehradě za přínos v tvůrčí oblasti - Řád sv. Cyrila a Metoděje. Málokdo však ví, že je také autorem mnoha návrhů knižních obálek, ilustrací a grafik. A právě tuto oblast jeho tvorby můžete zhlédnout na Žernůvce denně od 4. září do 31. října Srdečně Vás zveme.

39 Datum: Místo: Společenská místnost ve II. patře Domova Přítomni za klienty: p. Malásek, pí. Tichá, pí.calabová, pí. Trachtulcová, pí. Theinerová, pí.bočková, pí. Borková, pí. Koucká, pí.balabánová, pí. Kopecká, p. Papoušek, pí. Filipi, pí. Malášková, pí. Ficová, p. Jurák Za Domov: PhDr. Jana Hutařová ředitelka, Jitka Pařízková provozní referentka, Marie Horká sociální pracovnice Témata jednání: 1. Pouť - v neděli 15. září srdečně zveme všechny obyvatele, zaměstnance a příznivce Domova na pouť k Panně Marii Bolestné a Den otevřených dveří. Slavnostní mši sv. ve 14:30 hodin bude celebrovat P. Ervín Jansa a svým zpěvem ji doprovodí pěvecký sbor studentů z Brna Watoto-watoto. Poté jste všichni srdečně zváni do areálu zahrady, kde budou prezentovány drobné výrobky z Výtvarných dnů a bude se podávat malé občerstvení. Atmosféru zpříjemní hudební

40 skupina Slunovrat. Bude také posílena odpolední služba tak, abyste mohli zůstat dle svého přání v zahradě déle. Je také možné večeři odebrat později. 2. Výkopové práce měly by být ukončeny v pátek Aktivity - od 4. září můžete v 1. patře shlédnout výstavu grafik, knižních obálek a ilustrací Milivoje Husáka s názvem Práce pro knihu - V neděli 8. září proběhne na zahradě Domova Dětský den. Všichni jste srdečně zváni září nebude vizita - V pátek 13. září přijde kadeřnice - V pondělí 16. září se v kanceláři sociální pracovnice vyplácí důchody září dovolená S.M. Benicie - V sobotu 21. září nám odpolední chvíle zpříjemní osmičlenný amatérský akordeonový soubor z Nedvědice - AKSON Nedvědice. V repertoáru mají především české lidové písně proložené muzikálovými melodiemi nebo světovými populárními písněmi. Můžeme se těšit na pohodové odpoledne s písničkou na rtech. - Grilování záleží na počasí. Pokud bude hezky (nebude pršet a nebudou vedra nebo zima), grilování proběhne.

41 4. Strava diskuse - Ledová káva se již na přání klientů nebude podávat - 1x požadavek salátu z čínského zelí, 1x stížnost na školní salát a na malé množství ovoce a zeleniny ve skladbě jídelníčku, 1x stížnost na tvrdou tlačenku 5. Odvoz vozíků z jídelny z provozních důvodů se sl. Theinerová naobědvá jako první a začne svážet ohřívací vozíky z pater. Teprve až jsou vozíky svezeny do suterénu, odjíždí klienti z jídelny na pokoje. Další schůze obyvatel se bude konat ve středu 9. října 2013 v 10:30 hodin.

42 Anna Borková 2. září 79 let Věra Spáčilová 19. září 89 let Ludmila Malášková 24. září 89 let Anna Paulíková 24. září 87 let Emílie Řiháčková 25. září 91 let

43 paní Libuši Černou, která k nám na Žernůvku přišla z tišnovského penzionu a paní Marii Novotnou, která přišla z Veverské Bítýšky. S oběma se můžeme setkat ve 4. patře, kde společně s paní Maláškovou sdílí třílůžkový pokoj. Přejeme jim aby se jim u nás líbilo a aby zde našly skutečný domov. v každém člověku je slunce, jenom je nechat plát Sokrates

44

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní.

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Jaroslav Matějka se narodil v roce 1940 v Litomyšli. Od roku 1960 žije ve

Více

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich společnosti, si s nimi tentokrát zahráli venkovní hru Člověče,

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

V sobotu 1. března 2014 děti z Misijního klubka Tišnov navštívily naše klienty na pokojích. Zazpívaly jim v doprovodu kytary veselé písně a předaly

V sobotu 1. března 2014 děti z Misijního klubka Tišnov navštívily naše klienty na pokojích. Zazpívaly jim v doprovodu kytary veselé písně a předaly V sobotu 1. března 2014 děti z Misijního klubka Tišnov navštívily naše klienty na pokojích. Zazpívaly jim v doprovodu kytary veselé písně a předaly květinová přáníčka s ujištěním, že jaro je tady a Bůh

Více

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

Z p r á v a. z akce Oživujeme kulturní dědictví venkova. konané v rámci CSV ve dnech 8., 13. a 21. září 2013

Z p r á v a. z akce Oživujeme kulturní dědictví venkova. konané v rámci CSV ve dnech 8., 13. a 21. září 2013 Kutná Hora 24.9.2013 Čj: 642/2013-131305 Z p r á v a z akce Oživujeme kulturní dědictví venkova konané v rámci CSV ve dnech 8., 13. a 21. září 2013 Organizátor : Partneři : Účastníci : Agentura pro zemědělství

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

PhDr. Lubomíra Kalábová Čermáková ( *1955) se narodila v Krnově. Už od dětství projevovala zájem o kresbu a malování. Již během středoškolských

PhDr. Lubomíra Kalábová Čermáková ( *1955) se narodila v Krnově. Už od dětství projevovala zájem o kresbu a malování. Již během středoškolských PhDr. Lubomíra Kalábová Čermáková ( *1955) se narodila v Krnově. Už od dětství projevovala zájem o kresbu a malování. Již během středoškolských studií se učila malovat u profesora Jaroslava Škarohlída

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

Čtvrtletník naší dílny

Čtvrtletník naší dílny Významné události ze života naší dílny Realizujeme dva projekty z grantu na podporu realizace jednotlivých návrhových opatření 4. Komunitního plánu sociálních služeb města Litoměřice 2014 2017. Naše klientka

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI LEDEN 2015 ČÍSLO PŘÍVOZ 1 NÍK NÍK Z OBSAHU: RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI Radost Bogdan Stępień, OSPPE Vstoupili jsme do nového časového úseku

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

Domanínský zpravodaj

Domanínský zpravodaj OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce...1 Informace z obecního úřadu...2 Příspěvky od občanů...3 Domanínské zajímavosti...5 Víte, že...6 Kultura...7 Co se chystá...7 Informace z jednání zastupitelstva

Více

Měsíčník farností Velká Bystřice a Hlubočky Ročník 15 Číslo 5 Rok 2014

Měsíčník farností Velká Bystřice a Hlubočky Ročník 15 Číslo 5 Rok 2014 Měsíčník farností Velká Bystřice a Hlubočky Ročník 15 Číslo 5 Rok 2014 ÚVODNÍK Milí čtenáři Děníčku, připomeňme si jeden ze závěrů, který udělal Tomáš Zendulka v minulém čísle Děníčku, a to možný prodej

Více

Římskokatolická farnost Dobříš Pastorační centrum sv. Tomáše VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

Římskokatolická farnost Dobříš Pastorační centrum sv. Tomáše VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Římskokatolická farnost Dobříš Pastorační centrum sv. Tomáše VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Výstava S KŘÍŽEM (vernisáž 18. 5. 2014) Indiáni akce pro tatínky s dětmi (červenec 2014) 1 Činnost a zaměření Římskokatolická

Více

Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární

Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární fotografii. V rámci fotokroužku organizoval několik let Mapový

Více

PROGRAM úterý 14. srpna

PROGRAM úterý 14. srpna PROGRAM úterý 14. srpna příjezd nabídka mše svaté v kostele sv. Prokopa (č. 4) 16.00 celebruje Mons. František Lobkowicz 17.30 celebruje Mons. Jiří Mikulášek 19.30 zahájení setkání, hlavní pódium u Zimního

Více

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 9/2015 Vážení přátelé slánského muzea, letní prázdniny jsou za námi, podzim se pomalu blíží a s ním i zahájení nové sezóny KPH, pokračování přednáškového cyklu v malé galerii muzea, ale i ukončení

Více

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB 2/2011 Dostává se Vám do rukou další číslo Benjamína. Tradičně přináší informace ohledně Velikonoc časy bohoslužeb i příležitostí ke zpovědi. Jsem rád, že mnohé věci jako umývání nohou, otevření kostela

Více

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ N/O PŘEDHRADÍ POLIČKA HLINSKO Pro některé z nás je těžké najít cestu domů. TÝDNY PRO

Více

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 10. únor 2011 Zámecké listy Smečenské církevní památky Renesanční kostel Nejsvětější Trojice spolu s farou a smečenským zámkem tvoří velmi působivé

Více

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 KLÍČE: NP Nezávazná památka P Památka SV Svátek SL Slavnost VÝZNAMNÝ DEN: církevní ne církevní MŠE SV.: Zapsány zde jsou jenom výjimky; ostatní mše jsou dle běžného rozvrhu Út

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XVIII. Březen 2012 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, v únoru byli ohlášeni kandidáti na křest o letošních Velikonocích. Měli přijít

Více

CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA

CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA Roční pastorační plán (říjen 2014 srpen 2015) CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA Plakátek pastoračního roku PÍSMO Změňte smýšlení! A každý z vás ať se dá pokřtít ve jménu Ježíše Krista, aby

Více

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 17. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu "Kdo jiný?

V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu Kdo jiný? V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu "Kdo jiný?" připravili žáci 6. třídy ZŠ Deblín. Průvodní slovo pronesl Mons.

Více

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688 Všemohoucí, věčný Bože, když se tvůj jednorozený Syn stal člověkem, byl ti představen v chrámě; my si to dnes připomínáme a pokorně prosíme: očisti naše nitro, abychom mohli předstoupit před tebe. 1.čt.:

Více

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison.

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison. Zpravodaj křesťanů z Juliánova, Vinohrad a Židenic SIARD kostel sv. Cyrila a Metoděje Číslo 9, ročník 16 www.zidenice.farnost.cz vychází 6. září 2009 Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Jihlavské listy. Třebíčský deník

Jihlavské listy. Třebíčský deník Jihlavské listy 18.08.2015 - (jv) - Kultura - str. 09 Vernisáž a dvě nové knihy o historii Brtnice BRTNICE - Dvě knihy o historii Brtnice budou představeny v nadcházejících dnech. Výstava obrazů Aloise

Více

Zpravodaj září 2014. Příspěvky

Zpravodaj září 2014. Příspěvky Zpravodaj září 2014 Vážení rodiče, učitelé, příznivci školy a školky, kamarádi, zdravíme všechny na začátku školního roku 2014 / 2015. Speciální pozdrav je pro loňské deváťáky, ze kterých se teď oficiálně

Více

ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen

ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen 2015 Měsíčník novoměstského sboru ČCE Ročník XIV. Zprávy ze staršovstva 3. 6. 2015 Staršovstvo jednalo o sborovém domě v Novém Městě. Petr Hladík zformuluje a umístí na webové

Více

Zrcadlo domova leden 2016

Zrcadlo domova leden 2016 Zrcadlo domova leden 2016 Ohlédnutí za měsícem prosincem: Měsíc prosinec je jako vždy plný nejrůznějších aktivit spojených s nekrásnějšími svátky v roce, a to jsou Vánoce. Užívali jsme si hezké atmosféry

Více

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Z celkového počtu 122 Dotazníků spokojenosti uživatelů služby bylo vráceno 80 vyplněných, které byli následně vyhodnoceny

Více

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY za rok 2012 Kdo jsme Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc (VKH) je občanské sdružení věřících studentů Univerzity Palackého v Olomouci

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

ČASOPIS ZŠ DEBLÍN 9. číslo. (červen 2012)

ČASOPIS ZŠ DEBLÍN 9. číslo. (červen 2012) ČASOPIS ZŠ DEBLÍN 9. číslo (červen 2012) OBSAH 1. MĚSÍC ČERVEN...3 Charakteristika... 3 Pranostiky... 3 Významné události... 4 Narození a úmrtí významných osobností... 4 2. STALO SE...5 Mezinárodní den

Více

číslo 60 červen 2014

číslo 60 červen 2014 číslo 60 červen 2014 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou mimořádné vydání Ústeckého zpravodaje, který vydává obec Ústí u příležitosti 625. výročí od první písemné zmínky o obci Ústí. Víte, že v

Více

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b)

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ Zpravodaj Svatý týden 02/2016 Úvodní slovo Dobrovolný příspěvek na tisk 10Kč Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) Milí farníci,

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23.

NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23. NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23. ČERVENCE 2006 Za finanční podpory: TAITO, spol. s r. o. 2006 Plumlov

Více

Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014

Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014 Zámecké noviny Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014 Vánoce klepou na zámecké dveře a blíží se konec roku 2014. Vánoční svátky přinášejí radost a otevírají srdce Ať

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

Vánoční bohoslužby. 14:00 pro děti, 22:00 půlnoční

Vánoční bohoslužby. 14:00 pro děti, 22:00 půlnoční Vážení spoluobčané, drazí bratří a sestry! Blíží se zase Vánoce. Při příležitosti těchto svátků katoličtí křesťané farností Chýnova, Hrob a Hartvíkova Vás všechny zdraví. Tímto zpravodajem chceme Vám také

Více

Výměna občanských průkazů

Výměna občanských průkazů Strana 2 Dolnobrannský zpravodaj Číslo 7 Výměna občanských průkazů Dne 31. 12. 2008 skončí platnost občanských průkazů bez strojově čitelných údajů vydaných do 31. 12. 2003. Výjimkou jsou občanské průkazy

Více

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s.

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s. OBČASNÍK 1/2016 Milí přátelé, vážení členové! Jaro už docela silně zaklepalo na dveře, takže je nejvyšší čas si připomenout, jaké akce nás v nejbližších týdnech čekají. Protože jsme ale ani v zimních měsících

Více

Dne 18. 7. 2015 proběhla na zdíkovském přírodním parketu Ostrov benefiční akce nazvaná Labyrint pro Pravětín, pořádaná Oblastní charitou Vimperk.

Dne 18. 7. 2015 proběhla na zdíkovském přírodním parketu Ostrov benefiční akce nazvaná Labyrint pro Pravětín, pořádaná Oblastní charitou Vimperk. Dne 18. 7. 2015 proběhla na zdíkovském přírodním parketu Ostrov benefiční akce nazvaná Labyrint pro Pravětín, pořádaná Oblastní charitou Vimperk. V osm hodin večer zazněly první tóny kapely Labyrint. Po

Více

Zpravodaj. obce Dobratice

Zpravodaj. obce Dobratice Zpravodaj obce Dobratice www.dobratice.cz Dne 18. 3. 2010 č. 3/2010 Další zasedání zastupitelstva Obce Dobratice se bude konat ve středu 14. dubna 2010 v 17. 00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu

Více

Velikonoční triduum Jana Šustová

Velikonoční triduum Jana Šustová Velikonoční triduum Jana Šustová Velikonoční triduum, což znamená "doba tří dnů" (z lat. tres - tři, a dies - den), tvoří Večerní slavnost na Zelený čtvrtek (Památka Večeře Páně), liturgie Velkého pátku

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

IN ORMACE. Otvíráš svou ruku a sytíš nás, Hospodine 1: 2 Král 4,42-44 2: Ef 4,1-6 Ev: Jan 6,1-15 A R N Í

IN ORMACE. Otvíráš svou ruku a sytíš nás, Hospodine 1: 2 Král 4,42-44 2: Ef 4,1-6 Ev: Jan 6,1-15 A R N Í F A R N Í IN ORMACE 30. 7. 2006 Ročník XIII. číslo 31 17. NEDĚLE V MEZIDOBÍ Zábřeh, Zvole, Svébohov, Jedlí, Maletín, Klášterec Štíty, Cotkytle, Horní Studénky Postřelmov, Lesnice, Dlouhomilov Tatenice,

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Po sněhu půjdu čistém bílém, hru v srdci

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc ŘÍJEN 2009 6. ročník, č. 10 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely Milí přátelé, jsme opět na začátku nového měsíce, desátého v pořadí,

Více

Leden 2015 V lednu nastoupily dvě nové pracovnice.do keramické dílny paní Martina Beranová a paní Marcela Dvořáková do přímé péče. Z klientů nikdo nový nepřišel, máme plný stav. Chystáme se oslavit pololetní

Více

únor 201 6 34 / měsíčník

únor 201 6 34 / měsíčník únor 201 6 34 / měsíčník Upozornění: Neberte všechna má sdělení úplně vážně :-) Milí čtenáři, zdravím vás z ještě stále zasněžené Staré Zagory. Je to k nevíře, ale sníh napadl dokonce dvakrát, jako dvaceti

Více

CO JSME PRO VÁS PŘIPRAVILI:

CO JSME PRO VÁS PŘIPRAVILI: CO JSME PRO VÁS PŘIPRAVILI: doplňovačka svaté celebrity životopis bl. Chiary Luce Badano mše svatá část III. Bohoslužba slova II. blíží se podzim výroba draka omalovánka soutěžní hádanky, vtípky, pozvánka

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Hudební dění v Polné a okolí 267

Hudební dění v Polné a okolí 267 Hudební dění v Polné a okolí 267 XVI. Hudební školství v Polné Až do konce osmdesátých let dvacátého století neexistovala v Polné institucionálně završená instituce, která by se věnovala výchově dětí a

Více

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 V devátém roce své existence procházelo naše občanské sdružení generační obměnou, přičemž nadále nabízelo obyvatelům Mníšku a okolí zajímavé akce

Více

Narozeniny v měsíci květen slaví: Vencláková Božena Myšková Věra Čáslavka Vladimír Ulbrichová Herta Miková Margita Truska André Vancová Věra

Narozeniny v měsíci květen slaví: Vencláková Božena Myšková Věra Čáslavka Vladimír Ulbrichová Herta Miková Margita Truska André Vancová Věra 17.číslo Zpravodaj Duben 2015 Narozeniny v měsíci květen slaví: Vencláková Božena Myšková Věra Čáslavka Vladimír Ulbrichová Herta Miková Margita Truska André Vancová Věra Kulturní program na měsíc květen:

Více

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra České muzeum stříbra v Kutné Hoře Příspěvková organizace Středočeského kraje Barborská 28, 284 01 Kutná Hora, tel: 327 512 159, fax: 327 513 813 info@cms-kh.cz, objednavky@cms-kh.cz, http://www.cms-kh.cz

Více

Z FARNOSTI. redakce. Zpravodaj farnosti při kostele Panny Marie Sněžné v Praze únor 2011 3

Z FARNOSTI. redakce. Zpravodaj farnosti při kostele Panny Marie Sněžné v Praze únor 2011 3 Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Číslo 2 Ročník XVII. Únor 2011 Milí farníci a všichni čtenáři Sněženky, 15. února si každoročně připomínáme 14 pražských mučedníků - františkánů

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 Obsah 1. Úvodní slovo...3 2. Základní údaje... 4 3. Členové spolku ke dni registrace... 4 4. Kontaktní informace...4 5. Logo...5 6. Účel spolku...5 7. Patron spolku...5 8. Charakteristika

Více

Sdružení Ledovec Výroční zpráva 2001

Sdružení Ledovec Výroční zpráva 2001 Sdružení Ledovec Výroční zpráva 2001 Ledovec zdraví Milí přátelé! Sdružení Ledovec má za sebou první rok své činnosti. Protože nám prakticky nezbyl čas si toto malé výročí náležitě připomenout, vezměte

Více

F IN ORMACE A R N Í. 21. 10. 2007 Ročník IX. číslo 42 29. NEDĚLE V MEZIDOBÍ

F IN ORMACE A R N Í. 21. 10. 2007 Ročník IX. číslo 42 29. NEDĚLE V MEZIDOBÍ F IN ORMACE A R N Í 21. 10. 2007 Ročník IX. číslo 42 29. NEDĚLE V MEZIDOBÍ Zábřeh, Svébohov, Jedlí, Maletín, Klášterec Štíty, Cotkytle, Horní Studénky Postřelmov, Lesnice, Dlouhomilov Tatenice, Hoštejn,

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě Kéž v pomoci druhým nacházíme své vlastní štěstí. Milí přátelé, scházíme se na začátku nového roku, abychom zhodnotili ten minulý.

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 51. červenec 2014. Cyril a Metoděj

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 51. červenec 2014. Cyril a Metoděj Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 51. červenec 2014 Zámecké listy Cyril a Metoděj 5. červenec je slaven jako Státní svátek České republiky Den slovanských věrozvěstů Cyrila a

Více

Noc kostelů 2012 Cheb & F. Lázně - ŘkF

Noc kostelů 2012 Cheb & F. Lázně - ŘkF Kostel sv. Mikuláše a sv. Alžběty Kostelní náměstí, Cheb Motto: Ekklésia et martyria Kostel jako místo svědectví Světlem pro mé nohy je tvé slovo, osvěcuje moji stezku (Žalm 119,105) 19:00 19:10 Slavnostní

Více

ANNA ČESKÝ BROD. sociální služby pro seniory. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015. ředitelka

ANNA ČESKÝ BROD. sociální služby pro seniory. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015. ředitelka ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015 Český Brod 19.2.2016 Ing. Lucie Hovorková ředitelka 1 Obsah 1. Základní údaje 2. Historie 3. Domov pro seniory 3.1 Popis služby 3.2

Více

MICHAEL - SVATÝ DUCH. č.82/velikonoce 2015

MICHAEL - SVATÝ DUCH. č.82/velikonoce 2015 DÁRCE PRAVDY MICHAEL - SVATÝ DUCH občasník farnosti Staré Město č.82/velikonoce 2015 Jednou Sokrates potkal Xenofonta, srdečně se s ním pozdravil a začal se ho vyptávat na to, kde je možné koupit různé

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012

Slavnosti Pernštejnského panství 2012 Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. 7. 2012 Mapa Nedvědice - orientační plánek parkovišť a stanoviště vrtulníku 1 parkoviště u hřbitova Kovářová Štěpánov nad Svratkou 2 parkoviště u kostela 3

Více

ZNOJEMSKÝ ADVENT 2008. Masarykovo náměstí

ZNOJEMSKÝ ADVENT 2008. Masarykovo náměstí ZNOJEMSKÝ ADVENT 2008 Masarykovo náměstí 30.11. Zahájení Adventu 2008 16.30 Slavnostní fanfáry Znojemských žesťů 16.35 Proslov starosty města Ing. Petra Nezvedy Posvěcení adventního věnce děkanem Jindřichem

Více

Dotace na jednotlivé projekty byly poskytovány v rozmezí 5.000,-Kč až 40.000,-Kč, dle potřeb projektu.

Dotace na jednotlivé projekty byly poskytovány v rozmezí 5.000,-Kč až 40.000,-Kč, dle potřeb projektu. 2015 Mládež kraji je projekt, v němž se mladí lidé aktivně účastní činností, které si sami navrhnou a které jim umožňují rozvíjet jejich iniciativu a tvořivost. Dotace na jednotlivé projekty byly poskytovány

Více

Stavební úpravy ( otevírání arkád ) v atriovém dvoře muzea - býv. piaristické koleje.

Stavební úpravy ( otevírání arkád ) v atriovém dvoře muzea - býv. piaristické koleje. ZPRAVODAJ Č. 6/2014 Vážení přátelé slánského muzea, věříme, že si vyberete z naší červnové programové nabídky. Zahájíme další uměleckou výstavu, představíme novou expozici v Národopisném muzeu ve Třebízi

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

Salesiánský domov mladých Denisovo nám. 172, 500 04 Hradec Králové, tel.: 731 625 923, e-mail: sdmhk@volny.cz, web: www.sdmhk.cz. Výroční zpráva 2015

Salesiánský domov mladých Denisovo nám. 172, 500 04 Hradec Králové, tel.: 731 625 923, e-mail: sdmhk@volny.cz, web: www.sdmhk.cz. Výroční zpráva 2015 Salesiánský domov mladých Denisovo nám. 172, 500 04 Hradec Králové, tel.: 731 625 923, e-mail: sdmhk@volny.cz, web: www.sdmhk.cz Výroční zpráva 2015 1. Identifikační údaje Název: Salesiánský domov mladých

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2015 SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2015 SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41 Česká provincie Kongregace Dcer Božské Lásky VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41 ZA ROK 2015 Stáří je neodmyslitelnou součástí a etapou

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři,

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Chvalkovské listy 3. Úvodní slovo MEYRA ČR s.r.o. předává hlavní cenu Pád strašák pro každého Výlet do korun stromů Lipno pohled od jinud Zahradní slavnost v Empatii Kácení máje Soutěž v Táboře Osmisměrka

Více

Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého

Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého HRADEC KRÁLOVÉ Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého Karla Tomana, 500 03 HK 18:30 19:30 Mše svatá 19:30 19:40 Přivítání návštěvníků Noci kostelů, vyzvánění katedrálních zvonů 19:40 20:00 Duchovní a

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Agentura Free Time Jemnice, o.s. Třešňová 993 675 31 Jemnice Tel: 737925685 IČ: 27058701 DIČ: CZ 27058701 E-mail: aftjemnice@seznam.cz Web: www.aft.jemnice.cz Výroční zpráva za rok 2007 Zpracoval: Bc.

Více

Střešovický. evangelík. na červen 2011

Střešovický. evangelík. na červen 2011 Střešovický evangelík na červen 2011 Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Praze 6 Střešovicích Náměstí Před Bateriemi 22, 162 00 Telefon fary a faráře Pokorného 224 312 107, kurátorky Roskovcové

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima.

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima. 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima. Podzim býval ještě nedávno časem pasáčků a pasaček. Děvčata i chlapci pásávali husy,

Více

Těšte se na Silvestrovský velkolepý ohňostroj! 4/2014

Těšte se na Silvestrovský velkolepý ohňostroj! 4/2014 Těšte se na Silvestrovský velkolepý ohňostroj! 4/2014 Mikuláš v naší obci Vánoční jarmark Běh do schodu Zavírání studánek Vítání nových občánků Výsledky voleb 2014 v naší obci Zastupitelstvo obce Dolní

Více

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK č. 2/2013 DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolf Nytl ředitel DS Věstonická Adventní doba a vánoční svátky jsou čas klidu a pohody,

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

2. den 30. 7. Brno Slavkov Zda člověk listům podobá se, tvá svěží mysl právě ptá se?... 1. den 29. 7. Brno Svět je až po okraj pln Boží skvělosti

2. den 30. 7. Brno Slavkov Zda člověk listům podobá se, tvá svěží mysl právě ptá se?... 1. den 29. 7. Brno Svět je až po okraj pln Boží skvělosti 2. den 30. 7. Brno Slavkov Zda člověk listům podobá se, tvá svěží mysl právě ptá se?... a bylo pondělí, den druhý 1. den 29. 7. Brno Svět je až po okraj pln Boží skvělosti a byla neděle, den první 3. den

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 4 duben 2012 PROČ SLAVÍME VELIKONOCE A CO NÁM PŘIPOMÍNAJÍ? Často dnes slyšíme, že Velikonoce jsou svátkem jara. Původně tomu v pohanských dobách tak

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2011

Slavnosti Pernštejnského panství 2011 Slavnosti Pernštejnského panství 2011 1. - 6. 7. 2011 kulturní program Nedvědice u rybníka - pořadatel městys Nedvědice 1.7. PÁTEK 20:00-01:00 OLDIES PARTY - DJ Luboš Hejtmánek - diskotéka 2.7. SOBOTA

Více

Identifikátor materiálu EU: ICT 1 8. Žák se seznámí s osobnostmi slovanských věrozvěstů. Mgr. Blanka Šteindlerová

Identifikátor materiálu EU: ICT 1 8. Žák se seznámí s osobnostmi slovanských věrozvěstů. Mgr. Blanka Šteindlerová Identifikátor materiálu EU: ICT 1 8 Anotace Autor Jazyk Vzdělávací oblast Vzdělávací obor ICT = Předmět/téma Žák se seznámí s osobnostmi slovanských věrozvěstů. Mgr. Blanka Šteindlerová Čeština Člověk

Více

Svatý Otec Jan Pavel II. žehná korunovační klenoty pro milostnou sochu Panny Marie Křtinské (na nunciatuře v Praze 25. a 26.

Svatý Otec Jan Pavel II. žehná korunovační klenoty pro milostnou sochu Panny Marie Křtinské (na nunciatuře v Praze 25. a 26. ročník 8 2/1997 Svatý Otec Jan Pavel II. žehná korunovační klenoty pro milostnou sochu Panny Marie Křtinské (na nunciatuře v Praze 25. a 26. dubna 1997) Korunovace milostné sochy Panny Marie Křtinské Od

Více

V Ř E S K O V Á K červen 2005

V Ř E S K O V Á K červen 2005 V Ř E S K O V Á K červen 2005 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodu bych chtěl poděkovat všem, kteří se při likvidaci nebezpečného odpadu řídili pokyny a nedělali nepořádek u kulturního domu. Na velkoobjemový

Více

Farní zpravodaj Vánoce 2011

Farní zpravodaj Vánoce 2011 Vánoce 2011 Římskokatolická farnost Žďárec V době sčítání lidu v římské říši se odebral Josef z Nazareta do judského Betléma, aby se tu zapsal s Marií, která v té době čekala dítě. "Když tam byli, naplnily

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU:

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: OKENSKÝ ZPRAVODAJ LISTOPAD 2 0 1 1 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: Veřejné zasedání zastupitelstva obce se konalo ve středu 16.listopadu 2011. Zastupitelstvo bylo mimo jiné také informováno o možnosti odkoupení

Více