Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU, konaného dne Čas a místo konání: Zasedací místnost LDF, , 13:00 hod

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU, konaného dne Čas a místo konání: Zasedací místnost LDF, , 13:00 hod"

Transkript

1 Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU, konaného dne Čas a místo konání: Zasedací místnost LDF, , 13:00 hod Přítomní členové AS LDF: doc. Mgr. Aleš Bajer, Ph.D.; Ing. Vendula Čermáková; doc. Ing. Karel Drápela, CSc.; doc. Ing. Vladimír Gryc, Ph.D.; prof. Dr. Ing. Libor Jankovský; Ing. et Ing. Jan Klepárník, Ph.D.; doc. Mgr. Robert Mařík, Ph.D.; Ing. Tomáš Mikita, Ph.D; Matěj Obdržálek; Bc. Ondřej Pálka; Ing. Josef Pohořalý; Bc. Jan Sekanina; Mgr. Bc. Zuzana Sendlerová; doc. Ing. Daniela Tesařová, Ph.D.; doc. Ing. Luboš Úradníček, CSc., Omluveni: Ing. Zdeněk Patočka; Ing. Milan Šimek, Ph.D.; Hosté: viz prezenční listina Program: 1. Zápis ze zasedání AS LDF dne Disciplinární řád LDF 3. Zásady tvorby a správy rozpočtu pro rok Aktualizace dlouhodobého záměru LDF pro rok Návrh na odvolání proděkana (Ing. Karel Krontorád, CSc). 6. Návrh na jmenování proděkana (doc. Ing. Jaroslav Svoboda, Ph.D.) 7. Různé Jednání zahájil předseda senátu za účasti 14 senátorů. AS je usnášení schopný. Senátor Drápela navrhl, aby byl z programu jednání vypuštěn bod 4. ADZ LDF pro rok 2016 vzhledem k neaktuálnosti. Změna programu byla schválena (výsledek hlasování: 10 senátorů souhlasí, proti návrhu 0, zdrželi se hlasování 4).

2 Ad. 1 Zápis ze zasedání AS LDF dne Předseda AS požádal senátory o vyjádření připomínek k zápisu. Připomínky nebyly vzneseny a zápis byl schválen (výsledek hlasování: 14 senátorů souhlasí, proti návrhu 0, zdrželi se hlasování 0). Ad. 2 Disciplinární řád LDF Děkan LDF představil předložený dokument. Vysvětlil, že jde o interní předpis LDF, který byl napsán v souladu s novelou Zákona o VŠ. Složení Disciplinární komise LDF (dále DK) bylo již předloženo, vše disciplinární řád byl prodiskutován v Legislativní komisi AS LDF (dále LK). Další informaci podal předseda LK Drápela. V LK bylo projednáno navržené znění disciplinárního řádu a po diskusi nad několika body bylo odsouhlaseno. Upozornil na problém u čl. 4 odst. 5, kde by se mohl teoreticky student donekonečna omlouvat a blokovat jednání DK. Děkan potvrdil, že si tuto možnou situaci uvědomuje, ale pokud se student omluví nevěrohodně, může jednání probíhat i bez jeho účasti. Studenta může předvolat děkan i rektor a projednat s ním plnění povinností studenta podle 63 Zákona o VŠ. Děkan zodpověděl na dotaz ohledně volby předsedy DK, zda to má být zaměstnanec nebo student. Zákon toto jednoznačně neříká a děkan neurčuje žádným předpisem, záleží na volbě DK. Ta zatím pracuje v původním složení a podle původních předpisů, které jsou dosud v platnosti. Akademický senát LDF schvaluje Disciplinární řád LDF (č. j. 1289/ ) (výsledek hlasování: 14 senátorů souhlasí, proti návrhu 0, zdrželi se hlasování 0). Usnesení bylo schváleno. Ad. 3 Zásady tvorby a správy rozpočtu pro rok 2017 Během jednání přišel další senátor, celkem je nyní přítomno 15 členů AS. Děkan k předloženému materiálu vysvětlil, že vznikl podle zvyklostí z minulých let. Zásady tvorby rozpočtu byly bez vážných připomínek projednány na Kolegiu děkana LDF. Upozorňuje, že se nejedná o materiál, který by musel AS ze zákona schvalovat, ale přesto si přeje jeho projednání na AS.

3 Jeden ze senátorů připomínkoval malou dotaci hodin pro školitele bakalářské práce (2 x 15 hodin). Další ze senátorů kritizoval použití učitelohodin, které se pro potřeby roku 2017 pouze sledují a nevstupují do rozpočtu. K tomu děkan zodpověděl, že 15 hodin je v souladu s konstrukcí rozpočtů v minulých letech. K učitelohodinám zmínil, že v silnějších ročnících při stejné přednášce je samozřejmě více studentohodin než ve slabším ročníku, přestože práce učitele je přibližně stejná. Při přípravě rozpočtu to chce to budoucna zohlednit a bude podporovat harmonizaci výuky. Protože však je je tento krok diskutabilní, nebude nyní vstupovat do rozpočtu pro r Ze strany senátorů dále zazněly dotazy, jaké jsou mandatorní celofakultní výdaje LDF a ze kterých zdrojů budou hrazeny. Zda je možné uvést učitelohodiny, které by bylo dobré do budoucna znát. Zajímají se, z čeho jsou hrazena stipendia doktorandů. Dále byl vznesen dotaz, co je na rozpočtu je motivační. Bylo poukázáno na to, že profesoři a docenti, kteří zaštiťují akreditace studijních programů, jsou pro ústavy, po stránce mezd, nákladnější. Byl vznesen požadavek na upřesnění nákladů na spolupráci MENDELU a centra MendelGlobe. Bylo poukázáno na nerovnoměrnost vytíženosti zaměstnanců. Mělo by jít o to, aby si byli rovni nejen po stránce finanční, ale i podle odvedené práce. Publikační činnost senátoři považují za stále velmi důležitou, protože bez publikační aktivity se neobhájí akreditace. Děkan vysvětlil, že pokud je podíl dotace v poměru % a %, musí se toto promítnout na LDF stejným dílem. Ze zdroje 2108 se LDF snaží řešit spoluúčast na projektech. Učitelohodiny má zájem do budoucna sledovat a zohlednit. Stipendia doktorského studijního programu vůbec nevstupují do rozpočtu, jde o účelovou dotaci, která není zahrnuta do zdroje 1101 a Mimo to jdou na fakultu stipendia sociální např. na ubytování apod. LDF je smlouvou zavázána, že bude zajišťovat určitý počet úvazků centru MendelGlobe. Pokud jde o motivační funkci rozpočtu, děkan preferuje kooperaci ústavů oproti konkurenci. Domnívá se, že ani jeden vedoucí úmyslně nedrží na ústavu nekvalifikované pracovníky a upozorňuje na to, že fakulta nemá často možnost zaplatit ty nejlepší odborníky a nemůže vždy konkurovat soukromému sektoru. Je plně v kompetenci vedoucích zda po dosažení docentských a profesorských titulů převedou tyto pracovníky na pozici s vyšším platem. Rozpočet je koncipován tak, aby nedošlo k zániku některých ústavů, které zaštiťují akreditace, na úkor několika nejsilnějších. Připomíná, že veřejné VŠ zajišťují celospolečenskou funkci a musí splnit několik kritérií. Některé ústavy jsou aplikační, jiné se věnují základnímu výzkumu a další jsou umělecké. Každý ústav může vykázat kvalitu jiným způsobem. Považuje za důležité publikovat např. i v Lesnické práci, aby se o LDF více vědělo ve veřejnosti.

4 Senát LDF bere na vědomí Zásady tvorby a správy rozpočtu pro rok 2017 (č. j. 1288/ ) a doporučuje při konstrukci rozpočtu na r zohlednit názory z diskuze. (výsledek hlasování: 15 senátorů souhlasí, proti návrhu 0, zdrželi se hlasování 0). Usnesení bylo schváleno. Ad. 5 Návrh na odvolání proděkana (Ing. Karel Krontorád, CSc). Předseda AS udělil slovo děkanovi, aby vysvětlil důvody k odvolání proděkana. Děkan sdělil, že proběhlo konkurzní řízení na vedoucího Ústavu základního zpracování dřeva a byl vybrán Dr. Šťavík, se kterým bylo intenzivně jednáno již od léta Nakonec Dr. Šťavík z osobních důvodů na MENDELU nemohl nastoupit, proto byl plně jmenován vedoucím uvedeného ústavu Ing. Karel Krontorád, CSc. Názor děkana je, že vedoucí ústavu by neměl být zatížen pozicí proděkana. Dojde k přerozdělení náplně proděkanů, koncepci VaV bude mít na starosti děkan. Mařík navrhl dva skrutátory Úradníčka a Obdržálka, kteří byli AS schváleni (výsledek hlasování: 13 senátorů souhlasí, proti návrhu 0, zdrželi se hlasování 2). Senát LDF podporuje odvolání Ing. Karla Krontoráda, CSc. z funkce proděkana LDF (výsledek hlasování: 13 senátorů souhlasí, proti návrhu 0, neplatné hlasy 2). Usnesení bylo schváleno. Ad. 6 Návrh na jmenování proděkana (doc. Ing. Jaroslav Svoboda, Ph.D.) Děkan na počátku projednávání tohoto bodu představil doc. Svobodu jako vhodného kandidáta na funkci proděkana pro propagaci LDF. Doc. Svoboda má široké vazby na externí subjekty a média a má kontakty i uvnitř univerzity. K prezentaci LDF je vysoce kvalifikovaný a má k ní předpoklady. V jeho gesci bude sjednocení webových stránek a snaha o zviditelnění LDF v ČR i v zahraničí. Bude zaštiťovat všechny veletrhy zaměřené na studenty a odbornou veřejnost. Začátkem letošního roku byl již vypracován seznam veletrhů, kde se bude chtít LDF prezentovat a jsou na ně alokovány finance. Mařík předal vzkaz od nepřítomného senátora Šimka, který si přál, aby zaznělo, že návrh na nového proděkana plně podporuje.

5 Jeden ze senátorů zalitoval, že doc. Svoboda nepřišel osobně představit sebe a svou koncepci. Padl návrh, aby se tak v budoucnosti činilo. Doc. Svobodu dále představila senátorka Tesařová, která je současně jeho vedoucí na Ústavu nábytku, designu a bydlení. Rovněž jeho volbu podporuje a charakterizuje ho jako velmi zodpovědného, pracovitého a jako člověka, který pracuje pro kolektiv a nejen pro sebe. Pan docent se habilitoval na STU Bratislava, Fakultě architektury. Tématem jeho habilitační práce bylo sledování vlivu iontů na kvalitu vnitřního prostředí. Doktorské studium absolvoval na Mendelově univerzitě v Brně, Lesnické a dřevařské fakultě, v studijním programu Procesy tvorby nábytku, téma obhájené disertační práce s názvem "Postel s nebesy" - Vytvoření zdravého mikroklimatu v prostoru vymezeném nebesy. Vyučuje předměty designu a garantuje výstavy. Skrutátoři Úradníček a Obdržálek zůstávají Senát LDF podporuje jmenování doc. Ing. Jaroslava Svobody, Ph.D. proděkanem LDF (výsledek hlasování: 13 senátorů souhlasí, proti návrhu 0, zdrželi se 2). Usnesení bylo schváleno. Ad. 7 Různé Senátor Mikita vznesl na děkana dotaz, kdo jmenuje členy Rady IGA a domnívá se, že by bylo vhodné, aby členy Rady byli zaměstnanci s plnými úvazky na LDF a aby byly v Radě zastoupeny všechny ústavy nebo alespoň obory. Děkan vysvětlil, že jmenování členů je platné, musí projít projednáním a schvalováním VR LDF a lze měnit jen ve výjimečných případech. Udělal změnu pouze v tom, že Radu rozšířil o dva členy, aby bylo širší zastoupení. Rada IGA vychází při vyhodnocení soutěže ze dvou posudků, které jsou zpracovány ke každému projektu. V případě výrazně rozdílného hodnocení děkan požádal Radu, aby si vyžádala třetí posudek. Rada IGA pořadí projektů pouze doporučuje a děkan není povinen se názorem Rady řídit. Děkan připustil, že je možná centralizace IGA na univerzitě. Připomíná, že spekulacím se nikdy nelze ubránit a s prací Rady IGA je spokojen. Předseda LK doc. Drápela poreferoval o práci na dokumentech souvisejících s novelou VŠ zákona. Vysvětlil, že Statut LDF vznikne až po vzniku Statutu MENDELU, předpoklad vzniku je zhruba do prázdnin v případě, že nenastanou nečekané změny.

6 Statut na univerzitě vzniká za účasti rektora, prorektorů a všech děkanů a jejich zástupců, měl být hotov do Vánoc 2016, ale stále ještě není připraven k předložení univerzitnímu AS. Jakmile bude hotov, bude se finalizovat statut fakulty. Děkan předpokládá ustanovení pracovních skupin pro tento úkol. Senátor Gryc vznesl dotaz na reklamační řízení ve Výzkumném centru v Útěchově. Děkan informoval, že reklamační řízení nebylo ukončeno. V Útěchově byla kontrola z Ministerstva školství, která zde prověřovala udržitelnost projektu a nyní se čeká na zprávu s výsledky kontroly. Do reklamačního řízení vstupuje několik subjektů. Budova nebyla postavena podle projektové dokumentace. Senátor Úradníček podal informaci z AS MENDELU. Předsedou AS MENDELU je doc. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D., místopředsedy jsou doc. Ing. Petr Čermák, Ph.D. a Eliška Matyášová, předsedkyně ekonomické komise je doc. Ing. Danuše Nerudová, Ph.D. a předseda legislativní komise: doc. Ing. Petr Kučera, Ph.D. Senátor Jankovský, jako předseda Rady IGA, se vyjádřil k činnosti Rady. Vyhodnocení soutěže projektů je transparentní, je snaha oslovit co nejvíce oponentů mimo LDF. Oponenty oslovují zpravodajové jednotlivých projektů. Podle bodového hodnocení vždy od dvou oponentů je stanoveno pořadí předložení projektů děkanovi. Případné problémy Rada projednává a u značně rozdílných posudků je považováno za nejčistší řešení vyžádat si nové dva posudky. Hodnocení je přesto vždy subjektivní, proto Rada zvažuje vypracování nového systému hodnocení projektů, současný není úplně ideální. Zapsala: Harazimová Verifikoval: Mařík Schváleno Akademickým senátem dne

Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014

Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014 Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014 Přítomni: doc. Ing. Petr Čermák, Ph.D, Dr. JUDr. Ing. Martin Flora, doc. Ing. Vladimír Gryc, Ph.D., doc. Ing. Karel Drápela, CSc., doc.

Více

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne Akademický senát Fakulty strojního inženýrství VUT Technická 2 616 69 Brno Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne 16.3.2006 Místo konání: zasedací místnost děkana FSI VUT v

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Konání: 09. února 2011, 11.30 h Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty, místnost

Více

Zápis č. 44 z jednání Vědecké a umělecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne

Zápis č. 44 z jednání Vědecké a umělecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne Zápis č. 44 z jednání Vědecké a umělecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne 22. 2. 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: doc. Ing. Martin Klimánek, Ph.D., Ing. Tomáš

Více

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné.

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné. Přítomni: Zápis č. 13/2017 (153) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 20. 11. 2017 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D., Ing. Milan

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 Datum jednání: 12. 3. 2013, ve 13:00. Místo jednání: VŠB TUO, Ostrava Poruba, místnost D 206 Přítomni: dle prezenční listiny, 27 členů akademického senátu Omluveni:

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

Volba Vědecké rady FS ČVUT

Volba Vědecké rady FS ČVUT ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Volba Vědecké rady FS ČVUT verze 01 leden 06 Koncept konstituce VR FS ČVUT a projednávání v AS Úkoly VR

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Přítomno: 8 členů akademické komory a 3 členové studentské komory (dle prezenční listiny) odstupujícího AS FMMI splněna

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Z Á P I S z 1. zasedání Akademického senátu Fakulty elektrotechniky a informatiky, konaného dne 27. března 2017 od 14:00 hodin

Z Á P I S z 1. zasedání Akademického senátu Fakulty elektrotechniky a informatiky, konaného dne 27. března 2017 od 14:00 hodin UPA199822 Akademický senát Fakulty elektrotechniky a informatiky Z Á P I S z 1. zasedání Akademického senátu Fakulty elektrotechniky a informatiky, konaného dne 27. března 2017 od 14:00 hodin Přítomni

Více

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. 11. 2012 Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, doc. Vilčáková, Dr. Vltavská, Dr. Rouchal, Ing. Ovsík,

Více

Zápis č. 46 z jednání Vědecké a umělecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne

Zápis č. 46 z jednání Vědecké a umělecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne Zápis č. 46 z jednání Vědecké a umělecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne 25. 10. 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: Ing. Vladimír Dolejský, Ph.D., prof. Dr.

Více

Zápis z 8. jednání Vědecké rady FA VUT v Brně dne

Zápis z 8. jednání Vědecké rady FA VUT v Brně dne Zápis z 8. jednání Vědecké rady FA VUT v Brně dne 16.10.2018 Přítomni: dle prezenční listiny 1. Zahájení a schválení programu, volba skrutátorů pro celé jednání VR Děkan FA VUT v Brně doc. Ing. arch. Jan

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 5. 10. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Roman Prokop, CSc., doc. Ing. František

Více

Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne

Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne 5. 4. 2016 Přítomni: dle prezenční listiny 14 členů Bělka, Formánková, Gába, Janečka, Ješina, Kratochvíl, Kudláček, Maříková, Ořechovská, Salaj, Smékal,

Více

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č.

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 20. Přítomni:

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu Zápis č. 2/2015

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu Zápis č. 2/2015 Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu 2015 Zápis č. 2/2015 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 30. listopadu 2015 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 2. BŘEZNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčik, Ing.

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 01/18-21 Datum Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Zelenka, Král, Husák Fakulta mezinárodních vztahů (F2):

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 6. prosince 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 6. prosince 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 6. prosince 2016 Čas konání: 14:00 17:00 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 35 členů (dle prezenční

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Č. j.: FZS/0129/17 PID: 388360 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Přítomni: dle prezenční

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Zápis č. 42 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne

Zápis č. 42 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne Zápis č. 42 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne 20. 4. 2017 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: Ing. Martin Černý, CSc., prof. Ing. Klement Rejšek,

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP

Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 21. Přítomni:

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Zápis z 27. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne

Zápis z 27. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne Akademický senát Fakulty strojního inženýrství VUT Technická 2 616 69 Brno Zápis z 27. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne 21.4.2005 Místo konání: zasedací místnost děkana FSI VUT v

Více

Zápis č. 33 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne

Zápis č. 33 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne Zápis č. 33 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne 19. 6. 2014 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: Ing. Vladimír Dolejský, Ph.D., prof. Ing. Jindřich

Více

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne 5. 12. 2018 Přítomno: 26 členů z 31 (viz prezenční listina, k jednání se připojili: 13:04 doc. Soušek a doc.

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 23. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Milan

Více

Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne

Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 15. 10. 2008 Přítomni: Mgr. P. D. Hajkr, Mgr. J. Hladík, Mgr. M. Karafiátová, Mgr. T. Skořepová, Mgr. M. Zálešáková, Bc. J. Matoušek,

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Místo jednání: Velká zasedací místnost, Rektorát Masarykovy univerzity Program: 1. Projednání záměrů vzniku

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Prezenční listina. Program zasedání:

Prezenční listina. Program zasedání: Strana: 1/24 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Mrázková, Neiser, Pálmaiová, Plevová, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Šácha, Rychlý Hosté: Dluhošová, Martínek Omluveni:

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 Program zasedání: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 1. Zahájení zasedání a schválení programu 2. zasedání

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 29. ČERVNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Č. j.: FZS/0055/17 PID: 0380490 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Přítomni: dle

Více

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50).

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50). Zápis č. 01/2015 (01) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 5. ledna 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0036/2019 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. dubna 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 12. ZÁŘÍ 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 15. 6. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Č. j.: FZS/0027/18 PID: 406182 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Přítomni: dle

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 26. 6. 2017 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP Přítomni: Prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU

Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU ze dne 21. srpna 2017 Přítomni (8): Stanislav Čaban; doc. Mgr. Hana Halberstadt; doc. MgA. Jan Jiraský, Ph.D.; MgA. Jonáš Konývka; prof. PhDr. Silva Macková;

Více

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 23. 2. 2016 Počet přítomných senátorů: 15 Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová,, doc. Ing. Martin Macháček,

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/10 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Horáček, Jarošová, Krupa, Kubančáková, Lux, Martínek, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 29. září 2011, 13h00, místnost 244NB Přítomni: Taušer, Čajka, Češková, Pošvicová,

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 2. října 2008, 13h, místnost 244NB Přítomni: Češková, Pošvicová, Poláková, Nováková,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/22 Prezenční listina Přítomni: Bužga, Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Machaczka, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 19. ÚNORA 2015 přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph. D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc, Šimon Vlásenko, Ing.

Více

Zápis č. 27 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne

Zápis č. 27 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne Zápis č. 27 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne 4. 4. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: prof. Ing. Jindřich Neruda, CSc., Ing. Jiří Novák, prof.

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 12. zasedání AS FSv, které se konalo dne 28. 3. 2018 Přítomni: Hosté: Veřejnost: dle prezenční listiny prof. Máca, doc. Pešková, prof. Patzák, prof. Pavelka, Ing. Vokurka,

Více

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze ZÁPIS Zápis z 21. zasedání konaného dne 11. února 2014 od 10:00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF Přítomni: Hosté:

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis č. 01/2016 (20)

Zápis č. 01/2016 (20) Zápis č. 01/2016 (20) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 11. ledna 2016 v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: Hosté: Dr. Staněk,

Více

Zápis č. 28 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne

Zápis č. 28 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne Zápis č. 28 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne 6. 6. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: Ing. Jiří Novák, prof. Ing. Jan Čermák, CSc., prof.

Více

Zápis č. 35 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne

Zápis č. 35 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne Zápis č. 35 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne 19. 2. 2015 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: Ing. Vladimír Dolejský, Ph.D., doc. Ing. Roman Gebauer,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠB-TU OSTRAVA, č. 4/2016

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠB-TU OSTRAVA, č. 4/2016 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠB-TU OSTRAVA, č. 4/2016 Datum jednání: 12. 9. 2016 Místo jednání: VŠB-TUO, Ostrava-Poruba, místnost D 206 Přítomni: Omluveni: dle prezenční listiny 26 členů Akademického

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU. ze dne 26. ledna 2018

Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU. ze dne 26. ledna 2018 Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU ze dne 26. ledna 2018 Přítomni (9): doc. Mgr. Hana Halberstadt; doc. PhDr. Květoslava Horáčková, Ph.D.; MgA. Jonáš Konývka; prof. PhDr. Silva Macková; prof. MgA.

Více

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Zápis z 19. zasedání konaného dne 18. prosince 2013 od 14:00 hodin v zasedací místnosti děkanátu Přítomni: Ing. Cahlíková,

Více

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Zápis ze zasedání Vědecké rady FF OU konaného dne 2. května 2012 Přítomni: podle prezenční listiny Program 1. Zahájení 2. Projednání výroční zprávy FF

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 8

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 8 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 8 Pracoviště Zaznamenal Funkce Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Ing. et Ing. Mgr. Jana Nováková tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 391 Ověřil Funkce Fax: - E-mail:

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta Akademický senát Filozofické fakulty Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC Tel. 585633206 Email: wilken.engelbrecht@upol.cz Zápis ze zasedání Akademického

Více

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Článek 1 Základní ustanovení (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty, statutem

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014 Členové odstupujícího senátu: Přítomni: Černota, Polínková, Kučerová R., Staněk, Kučerová L., Václavík,

Více

Zápis č. 31 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne

Zápis č. 31 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne Zápis č. 31 z jednání Vědecké rady Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně dne 13. 2. 2014 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: Ing. Milan Dostalík, doc. Dr. Ing. Pavel Král, doc.

Více

Akademický senát Dopravní fakulty Jana Pernera

Akademický senát Dopravní fakulty Jana Pernera Akademický senát Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice Zápis ze 14. zasedání AS DFJP, konaného dne 12. 4. 2017 Přítomní senátoři: Ing. Barbora Antonová; Ing. Dušan Čermák, Ph.D., Ing. Monika

Více

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni 14. 03. 2013 Celkový počet členů VR: Přítomni: Omluveni: 33 členů (Prezenční listina je nedílnou přílohou

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně ze dne 19. 6. 2017, č. j. 11784/2017-591 Článek 1 Úvodní ustanovení Vědecká rada Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně

Více

ad3) Rádl: Proč nebyl navýšen počet učitelů proti minulému období? se udržet počet učitelů, bude, podle nové mzdové tabulky, i na 13. plat.

ad3) Rádl: Proč nebyl navýšen počet učitelů proti minulému období? se udržet počet učitelů, bude, podle nové mzdové tabulky, i na 13. plat. Zápis z jednání AS LDF MZLU v Brně konaného dne 1.3. 2004 Přítomni: Hosté: viz prezenční listina Doc. Ing. Ladislav Slonek, CSc. - děkan LDF Ing. Jiří Rotrekl - tajemník LDF Program: 1. Kontrola a schválení

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 25. února 2015 Přítomno: 18 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: dr.

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 10/2015 2018 Datum 13. března 2017 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka Fakulta mezinárodních

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 7. října 2014

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 7. října 2014 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 7. října 2014 Čas konání: 14:00 16:00 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 33 členů (dle prezenční

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

Zápis z 1. zasedání AS FIT ČVUT v Praze

Zápis z 1. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Zápis z 1. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Místo a čas konání: úterý 10. 11. 2015, zasedací místnost T9:364 FIT ČVUT, doba trvání 19:45-22:00 Přítomni: Členové AS FIT: Rudolf B. Blažek, Matěj Bartík, Lukáš

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 7. června 2016 Čas konání: 14:00 14:30 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 34 členů (dle prezenční

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Termín zasedání: 7. 6. 2011 Přítomni: Omluveni: Prof. MUDr. Ivan Dylevský, DrSc. Ing. Jiří Halaška, Ph.D. RNDr. Taťána Jarošíková, CSc. Jindřich Jarý Ing. Jan Kauler,

Více

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 1. Zahájení 2. Jmenování nového člena VR FMV Ing. Peter Drábik, Ph.D., děkan Obchodní fakulty Ekonomické

Více