por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S."

Transkript

1 Zásahy hasičů za měsíc říjen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1. do celkem 522 událostí. Z tohoto počtu je 14 požárů s předběžně vyčíslenou škodou ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou vyčísleny částkou ,- Kč. Při těchto požárech nedošlo ke zranění ani usmrcení osob. Mezi nejčastější události s výjezdem hasičských jednotek patří technické zásahy, konkrétně technické havárie 463 výjezdů, dále je evidováno 24 dopravních nehod, 12 výjezdů na únik nebezpečné chemické látky a 9 planých poplachů. Dne 7. října došlo v dopoledních hodinách k požáru osobního automobilu na 128,7 km dálnice D1. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši 5 000,- Kč. Při požáru nedošlo ke zranění ani usmrcení osob. Příčinou vzniku požáru byla stanovena technická závada v motorovém prostoru. Dne 15. října došlo ve večerních hodinách k požáru osobního automobilu, který se nacházel zaparkován v garáži u rodinného domu v obci Pohledec. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Při požáru nedošlo ke zranění ani usmrcení osob. Příčina vzniku požáru je v šetření HZS ČR. Dne 27. října došlo ve večerních hodinách k požáru v kotelně rodinného domu v k.ú. Vatín. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Při požáru nedošlo ke zranění ani usmrcení osob. Příčinou vzniku požáru bylo stanoveno nedodržení bezpečnostních předpisů při manipulaci s nevychladlým popelem.

2 por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

3 Sběr kol ukončen Sbor dobrovolných hasičů ve Žďáru nad Sázavou 2 Zámek oznamuje, že ukončil v hasičské zbrojnici na zámku provoz sběrného místa jízdních kol v rámci akce KOLA PRO AFRIKU. Děkujme všem, kdo se do naší akce zapojil a předal nám v minulosti již nepotřebné jízdní kolo, které dnes zcela určitě slouží potřebnějším. Do projektu byli hasiči zapojeni od roku 2013 a celkem se podařilo sesbírat 780 jízdních kol. Z dostupného webového zdroje by mělo fungovat ve Žďáru sběrné místo na adrese Filip Vaníček, ul. Vápenická 2313 tel A jak projekt funguje? Kola se sbírají ve sběrných místech v jakémkoliv technické stavu (samozřejmě nejlepší je kolo plně funkční, ale není to podmínkou, neboť se v centrálním skladu tato kola rozebírají i na náhradní díly). Po naplnění skladu ve sběrném místě jsou kola přepraveny do centrálního skladu v Ostravě; zde se kola třídí, opravují či rozebírají na náhradní díly. Po té se kola naloží do kontejnerů a dopravou lodí kontejner putuje cca 1 měsíc do přístavu BANJULU v Gambii, kde se opět kamiony kola přepravují do vesnice GUNJUR. v Africké Gambii v Gunjuru je český koordinátor, který soustřeďuje požadavky škol; zde se provádí výběr škol a přidělují se počty kol i náhradní díly (posuzují se vzdálenosti dětí z domova do školy, počty dětí a škola musí mít vyškoleného mechanika pro údržbu kol - proškolení zajištuje koordinátor). Zdánlivě opotřebené jízdní kolo určené v ČR zpravidla k likvidaci je v Africe využíváno školáky při cestě do školy, která pro některé znamená až 15 km pěšky. Historici CTIF opět navštívili Přibyslav Jubilejní, již 25. studijní setkání historiků světové hasičské organizace CTIF hostilo v říjnu Centrum hasičského hnutí v Přibyslavi. Opět po roce se sem vrátilo kolem 100 dějepisců hasičského hnutí z 10 zemí Evropy Slovinska, Chorvatska, Nizozemska, Maďarska, Rakouska, Francie, Polska, Německa, Slovenska a ČR. Hostem setkání byl tentokrát i více president CTIF Hubert Vetter z Rakouska. Tématem letošních rozhovorů byly Hasičské sportovní soutěže. V rámci studijní konference získalo Ústřední hasičské muzeum ČR se sídlem v Přibyslavi od světové organizace CTIF novou certifikaci s platností na další deset let, tedy do roku První výtisky sedmisetstránkového sborníku Leistungsbewerbe der Feuerwehren (Hasičské sportovní soutěže) převzali zleva - Rakušané Ingo Valentini a Hubert Vetter (první je předsedou historické komise, druhý viceprezidentem CTIF), starosta města Přibyslav Martin Kamarád, starosta Sdružení hasičů Kraje Vysočina Jan Slámečka, ředitel Centra hasičského hnutí v Přibyslavi Jiří Pátek a Stanislav Bárta z Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. text a foto Dr. Ivo Havlík

4 Krajské setkání zasloužilých hasičů V říjnu se uskutečnilo opět po roce krajské setkání nositelů čestného titulu a medaile Zasloužilý hasič. Pořadatelem letošního aktivu bylo okresní sdružení Žďár nad Sázavou a 65 účastníků z Kraje Vysočina se sjelo do malebného koutu tohoto kraje do obce Škrdlovic, která je v těsném sousedství největší vodní plochy v kraji Velkého Dářka. Zázemím příjemného pobytu se stal Restaurace a penzion U hrocha, kde v úvodu všechny přivítal jak majitel zařízení Karel Švanda, tak i starosta obce, starosta Subregionu Velké Dářko a také správně zapálený dobrovolný hasič Ivan Hořínek. Mezi hosty účastníci přivítali náměstky starosty SH ČMS Lubomíra Janebu a Jana Slámečku, pozvání přijali také ředitel ÚO HZS Kraje Vysočina Žďár nad Sázavou plk. Ing. Vladimír Sobotka, ředitel okresního ředitelství Policie ČR plk. Mgr. Bohumil Šlapák a ředitel krajské pobočky HVP, a.s. Luboš Zeman. Dopolední část měla i doprovodný program, neboť penzion sídlí v těsné blízkosti sklářské hutě a všichni si tak mohli prohlédnout širokou nabídku dárkového hutního skla místních mistrů, kteří v minulosti proslavili tento region nejen hutním škrdlovickým sklem, ale i řadou uměleckých předmětů proslavených na výstavách a ve výstavních síních i mimo ČR. Doprovodný program byl oživen u ukázkou nové techniky IZS Kraje Vysočina presentovala se tak novými sanitními vozy ZZS, hasičskou technikou HZS ČR a policejními speciály Policie ČR. Odpolední část byla již pracovní, kde vedoucí aktivu ZH Kraje Vysočina hodnotil činnost jak krajského aktivu, tak i aktivů fungujících ve všech pěti okresech. Vystoupení náměstka starosty SH ČMS bylo zaměřeno na podání aktuálních informací z dění v našem dobrovolném hnutí, hosté z řad IZS se připojili s poděkováním za odvedenou práci našich hasičských seniorů. Setkání bylo zároveň příležitostí k výměně vzájemných zkušeností, zavzpomínáni si na úspěšná léta věnovaná hasičskému poslání; závěr patřil harmonikáři, který nejednou písničkou vyzval ke společnému zpěvu a dokreslil tak příjemnou přátelskou atmosféru celého aktivu. Tak zas opět za rok na viděnou znělou z úst přítomných před odjezdem domů.

5

6

7 Noví nositelé titulu Zasloužilý hasič V tradičním podzimním termínu se konalo v Centru hasičského hnutí na zámku v Přibyslavi slavnostní předávání nejvyššího ocenění pro dlouholeté členy dobrovolného hasičského hnutí v ČR medaile s čestným titulem Zasloužilý hasič. Mezí padesáti vyznamenanými byli i dva hasiči ze žďárského okresu. Josef FICEK, SDH Nové Veselí Mezi dobrovolné hasiče vstoupil v roce 1966 a již od roku 1968 pracoval ve výboru SDH jako preventista a současně plnil funkci řidiče v zásahové jednotce. V roce 1980 byl zvolen starostou SDH a v čele sboru stál do roku 1992; kromě toho působil v obecním zastupitelstvu a jedno volební období zastával funkci místostarosty městyse. Má osobní podíl na realizaci řady významných budovatelských akcí v Novém Veselí výstavbě nové hasičské zbrojnice, hasičského areálu pro kulturní a sportovní aktivity či protipožární nádrže. V roce 1986 se podílel na vzniku družstva mladých hasičů a družstva žen. V současné době je předsedou kontrolní a revizní rady sboru a byl jmenován Čestným starostou SDH. V roce 2013 získal za dlouholetou práci pro dobrovolné hasičstvo Řád sv. Floriána.

8 Alois GABRIEL, SDH Věchnov Členem místního hasičského sboru se stal v roce 1972 a ihned od vstupu byl zařazen do výjezdové jednotky, kterou v letech 1989 až 1999 vedl na pozici velitele. Jeho koníčkem je hasičská technika a má osobní zásluhu na tom, že téměř historické vozidlo PRAGA RN je stále připraveno k případným zásahům. V roce 2000 byl pověřen řešením stagnace činnosti okrsku Bystřice nad Pernštejnem, který metodicky řídí 16 hasičských sborů. Pod jeho vedením se práce okrsku zlepšila a ve funkci starosty pracuje dodnes. Ve stejném roce byl zvolen za člena výkonného výboru OSH ve Žďáru n. S. a tuto funkci zastává dodnes. Současně se věnuje soutěžím a požární represi je členem odborné rady represe při okresním sdružení. Také on ve své obci se aktivně zapojoval do veřejného života, nechyběl na brigádách ani při pořádání různých kulturních a společenských akcí. Od roku 2016 je nositelem Řádu sv. Floriána.

9 zleva starosta OSH Luboš Zeman, Alois Gabriel, Josef Ficek, vedoucí aktivu ZH OSH Ladislav Fajmon, starosta KSH Jan Slámečka Rosenbauer vložil důvěru firmě z Vysočiny Jeden z největších světových výrobců moderní hasičské techniky (výrobní závody v Rakousku, dalších zemích Evropy, Jižní Ameriky, Asie a Rusku s zaměstnanci a produkcí různých výrobků s ročním obratem kolem 400 milionů EURo) rakouská firma ROSENBAUER International AG uzavřel dohodu se společností Požární bezpečnost s.r.o. o výhradním obchodním zastoupení firmy v ČR. Podpis smlouvy se odehrál 5. října na letišti ve Vídni, kde přední výrobce hasičských speciálů presentoval nového krále bezpečnosti letišť superdělo PANTER 8x8 (obsah nádrže litrů vody s hasícím efektem litrů za min., litrů pěnidla, 250 kg chemického prášku s motorem o objemu cm3, výkonem koní a váze 40 tun v ceně 1,4 mil EURo). Za rakouskou stranu smlouvu podepsal člen představenstva Andreas Zeller, za českou stranu jednatel společnosti PB, s.r.o. Robert Válal. První hasičský automobil z firmy Rosenbauer bude dodán prostřednictvím obchodního zastoupení na Vysočině pro Hasičský záchranný sbor podniku Škoda Auto Mladá Boleslav. Firmě Požární bezpečnost, s.r.o. se sídlem v Jihlavě gratulujeme a přejeme další úspěšný rozvoj. PYROCAR ročník největšího setkání hasičských automobilů v ČR 17. a letiště PŘIBYSLAV registrace vozidel pro výstavu od na (účast možná pro 350 kusů techniky) přislíbena účast až 50 firem zabývající se výrobou hasičského zboží v doprovodném programu atraktivní ukázky pozemní i letecké techniky HZS ČR a MV ČR Akce je pořádána na počest 100. výroční vzniku samostatného Československa.

10 TFA JUNIOR soutěž pro mladé hasiče 17. února 2018 od 8.30 hod, tělocvična 4. ZŠ Žďár nad Sázavou účast max. 20 SDH, z každého sboru max. 10 soutěžících přihlášky do na partl.d@seznam.cz pořádají okrsky SH ČMS Nové Město n. M. a Žďár n. S. Dvojstranu připravil ZEMAN Luboš, starosta OSH ČMS Žďár nad Sázavou

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc únor HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.2. do 29. 2. celkem 108 událostí. Z tohoto počtu je 6 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 9 077 000,-

Více

Zásahy hasičů za měsíc prosinec

Zásahy hasičů za měsíc prosinec Zásahy hasičů za měsíc prosinec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.12. do 31. 12. celkem 146 událostí. Z tohoto počtu je 7 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 775

Více

Zásahy hasičů za měsíc listopad

Zásahy hasičů za měsíc listopad Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 139 událostí. Z tohoto počtu je 7 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 250

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 133 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 3 817

Více

Zásahy hasičů za měsíc prosinec

Zásahy hasičů za měsíc prosinec Zásahy hasičů za měsíc prosinec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.12. do 31. 12. 2016 celkem 162 událostí. Z tohoto počtu je 10 požárů s předběžně vyčíslenou škodou

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 2004. rok 2003

STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 2004. rok 2003 STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 24 I. UDÁLOSTI EVIDOVANÉ U HZS MSK V roce 24 bylo u HZS MSK *1) evidováno celkem 17 337 událostí *2), což je o 136 událostí více než za

Více

Právní předpisy a předpisy SH ČMS

Právní předpisy a předpisy SH ČMS Právní předpisy a předpisy SH ČMS -zákon o PO a související předpisy -stanovy SH ČMS, statut vyznamenání, stejnokrojový předpis 1. Fyzická osoba je mimo jiné povinna ze zákona o PO č.133/1985 Sb.ve znění

Více

Zápis č. 10 z VV KSH JMK

Zápis č. 10 z VV KSH JMK Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno Zápis č. 10 z VV KSH JMK 21. 6. 2016 Přítomni: Bc. Z. Jandova, J. Gargula, I. Musil, Mgr. M.

Více

Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané v v hostinci U Šodka

Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané v v hostinci U Šodka Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané 17. 1. 2015 v 17 00 v hostinci U Šodka 1. Zahájení, uvítání hostů, minuta ticha, program schůze Vedením schůze byl pověřen Ing. Dalibor Vlček.

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 3/2014 ze dne

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 3/2014 ze dne Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska krajské sdružení Kraje Vysočina Husova 300, 582 22 Přibyslav www.dh-vysocina.cz e-mail : kvv@dh-vysocina.cz IČO 86553216, DIČ : CZ86553216 Zápis z jednání Výkonného

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc říjen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.10. do 31. 10. celkem 145 událostí. Z tohoto počtu je 10 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 233 000,-

Více

Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek

Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů zpracoval Michal Bílek Jak můžete ocenit své členy - Řídíme se Statutem čestných vyznamenání a titulů SH ČMS, který byl schválen shromážděním starostů

Více

Zásahy hasičů za měsíc září

Zásahy hasičů za měsíc září Zásahy hasičů za měsíc září HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.9. do 30. 9. celkem 129 událostí. Z tohoto počtu je 12 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 281 000,-

Více

1. Zahájení, schválení programu jednání 2. Volba návrhové komise

1. Zahájení, schválení programu jednání 2. Volba návrhové komise Zápis se Shromáždění představitelů sborů dobrovolných hasičů okresu Znojmo konaného dne 23.3.2019 v 9:30hod, v Blížkovicích V 9:30 hod. všechny přítomné pozdravil a přivítal ing. Novosad, jmenovitě přivítal

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc červenec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.7. do 31. 7. celkem 206 událostí. Z tohoto počtu je 17 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 1 310

Více

Zápis č. 8/2016 z pravidelného zasedání VV OSH ČMS Písek rozšířeného o členy KaRR při OSH ČMS Písek dne

Zápis č. 8/2016 z pravidelného zasedání VV OSH ČMS Písek rozšířeného o členy KaRR při OSH ČMS Písek dne Zápis č. 8/2016 z pravidelného zasedání VV OSH ČMS Písek rozšířeného o členy KaRR při OSH ČMS Písek dne 29.9.2016 Přítomni: dle presenční listiny Program : 1. Zahájení 2. Kontrola usnesení z posledního

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ 1. ZAHÁJENÍ p. Arnošt Urbánek (starosta SDH Předín) přivítání p. Robert Válala (ředitel Požární bezpečnosti) anketa PB o spokojenosti s firmou 2. VOLBA

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za leden-březen 2017

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za leden-březen 2017 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za leden-březen 217 Tab. 1 Přehled počtu zásahů v okresech Zlínského kraje ZÁSAHY Celkem JHZS krajů JSDH obcí JHZS podniků JSDH podniků Okres (kraj) /

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2014

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2014 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 214 Tab. 1 Přehled počtu zásahů v okresech Zlínského kraje ZÁSAHY Okres (kraj) / jednotka Celkem HZS krajů JSDH obcí Počet Podíl % Počet Podíl %

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2017

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2017 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 217 Tab. 1 Přehled počtu zásahů v okresech Zlínského kraje ZÁSAHY Celkem JHZS krajů JSDH obcí JHZS podniků JSDH podniků Okres (kraj) / jednotka

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

1.DUBNA 30.ČERVNA HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE. Statistický přehled událostí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje 2Q 2008

1.DUBNA 30.ČERVNA HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE. Statistický přehled událostí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje 2Q 2008 HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE STATISTICKÝ PŘEHLED UDÁLOSTÍ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE ZA OBDOBÍ : 1.DUBNA 3.ČERVNA 28 Export dat : 15. července 28 Zpracoval: por. Ing. Miroslav Kuchtík Strana

Více

Plán akcí 2019 Místo konání akce Název akce Kontakt

Plán akcí 2019 Místo konání akce Název akce Kontakt Datum 7.1. 8.1. 8.1. 9.1. 14.1. 19.1. 22.1. 24.1. 2.2. 5.2. 11.2. 12.2. 13.2. 13.2. Praha HZ Letiny HZ Nepomuk Divadlo U Hasičů Praha Praha Pohostinství Štěnovický Borek Praha HZ Střížovice Kancelář KSH

Více

STATUT ODBORNÝCH RAD

STATUT ODBORNÝCH RAD Soubor předpisů SH ČMS I / 7 2016 STATUT ODBORNÝCH RAD Statut odborných rad Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (dále jen SH ČMS) vychází ze Stanov přijatých III. řádným sjezdem SH ČMS v Klatovech konaným

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 3/2016 ze dne

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 3/2016 ze dne Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska krajské sdružení Kraje Vysočina Husova 300, 582 22 Přibyslav www.dh-vysocina.cz e-mail : kvv@dh-vysocina.cz IČO 86553216, DIČ : CZ86553216 Zápis z jednání Výkonného

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok I. čtvrtletí 2018

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok I. čtvrtletí 2018 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok I. čtvrtletí 218 Tab. 1 Přehled počtu zásahů v okresech Zlínského kraje ZÁSAHY Celkem JHZS krajů JSDH obcí JHZS podniků JSDH podniků Okres (kraj)

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Havlíčkův Brod. Zajištění hodnotících valných hromad SDH a okrsků pro rok 2018/2019

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Havlíčkův Brod. Zajištění hodnotících valných hromad SDH a okrsků pro rok 2018/2019 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Havlíčkův Brod Zajištění hodnotících valných hromad SDH a okrsků pro rok 2018/2019 Výroční valné hromady okrsků se uskuteční po skončení všech VVH SDH (termín

Více

Zápis ze Shromáždění představitelů SDH okresu Svitavy konaného v Chornicích. Program zasedání: 1. Uvítání hostů

Zápis ze Shromáždění představitelů SDH okresu Svitavy konaného v Chornicích. Program zasedání: 1. Uvítání hostů Zápis ze Shromáždění představitelů SDH okresu Svitavy konaného 12.11.2011 v Chornicích Přítomni: dle mandátové komise Program zasedání: 1. Uvítání hostů 2. Schválení programu jednání 3. Schválení mandátové

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 24

Více

Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově

Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově zahájení: 16 30 hod. přítomni: Výkonný výbor OSH Trutnov zástupci SDH okresu

Více

VÝCVIKOVÝ ROK JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ PLÁN VÝCVIKU A ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRAVY MĚSTA KLECANY ZÁSAHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECANY

VÝCVIKOVÝ ROK JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ PLÁN VÝCVIKU A ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRAVY MĚSTA KLECANY ZÁSAHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECANY VÝCVIKOVÝ ROK 2018 JEDNOTK SBORU DOBROVOLNÝCH HSIČŮ MĚST KLECNY PLÁN VÝCVIKU ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRVY ZÁSHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECNY Jednotka SDH města Klecany jako součást IZS SCK Do Klecánek 52, 250 67 Klecany

Více

STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS

STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS Soubor předpisů SH ČMS I/3-2006 STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS I. Řádní členové Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v souladu se Stanovami sdružení, zákonnými předpisy a potřebami občanů,

Více

Plán akcí 2012 Místo konání akce Název akce Kontakt

Plán akcí 2012 Místo konání akce Název akce Kontakt 18.1. 18.1. 19.1. 24.1. 31.1. 21.2. 28.2. 13.3. 13.3. 21.3. 22.3. 27.3. 3.4. 13.4. 14.4. 17.4. 3.5. 3.5. 4.5. 5.5. 9.5. 22.5. 22.5. 23.5. 24.5. 25.5. 26.5. 5.6. 9.6. Výkonný výbor SH ČMS Odborná rada historie

Více

Výkon státního požárního dozoru

Výkon státního požárního dozoru Výkon státního požárního dozoru a) kontrolní činnost Do plánu kontrolní činnosti bylo na územním odboru Tachov na rok 2009 zařazeno provedení 12 komplexních a 68 tematických požárních kontrol. 15 tematických

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2015

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2015 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 215 Tab. 1 Přehled počtu zásahů v okresech Zlínského kraje ZÁSAHY Okres (kraj) / jednotka Celkem JHZS krajů JSDH obcí Počet Podíl % Počet Podíl

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru Krajského sdružení hasičů Královéhradeckého kraje, konaného 5. 3. 2015 od 16.00 hod v Bílých Poličanech

Zápis z jednání Výkonného výboru Krajského sdružení hasičů Královéhradeckého kraje, konaného 5. 3. 2015 od 16.00 hod v Bílých Poličanech Zápis z jednání Výkonného výboru Krajského sdružení hasičů Královéhradeckého kraje, konaného 5. 3. 2015 od 16.00 hod v Bílých Poličanech Přítomní členové VV: J. Orsák, I. Kraus, K. Salava, A. Ulrych, E.

Více

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého Brno

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého Brno Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 602 00 Brno Přehled událostí za období 1. 1. 30. 9. 2010 V období od 1.1.- 30.9. 2010 došlo na území Jihomoravského kraje ke 7 644 událostem, z čehož

Více

Zápis z jednání VV KSH Pardubického kraje ze dne 29.3.2011 ve Svojanově

Zápis z jednání VV KSH Pardubického kraje ze dne 29.3.2011 ve Svojanově Zápis z jednání VV KSH Pardubického kraje ze dne 29.3.2011 ve Svojanově Přítomni : - dle prezenční listiny ( příloha zápisu) Program jednání : 1) Zahájení, 2) Zpráva starosty KSH 3) Informace z ústředních

Více

Zápis. ze Shromáždění delegátů OSH v Kraji Vysočina, konaného dne 20. dubna 2015 ve Žďáru nad Sázavou

Zápis. ze Shromáždění delegátů OSH v Kraji Vysočina, konaného dne 20. dubna 2015 ve Žďáru nad Sázavou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Kraje Vysočina Přibyslav, Husova 300; PSČ 582 22 tel. 569 430 050 fax. 569 484 340 e-mail: kvv@dh-vysocina.cz; www.dh-vysocina.cz Zápis ze

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 26

Více

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno Přehled událostí za únor 2011 Za uvedené období bylo na území Jihomoravského kraje u HZS evidováno 491 událostí, z čehož bylo 155 požárů

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Program: 1) Zahájení: p. Dolejš 2) Volba návrhové komise p. Dolejš 3) Zpráva o činnosti okrsku p. Dolejš 4) Zpráva velitele okrsku

Více

Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014

Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014 Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014 Vážená paní starostko Okresního sdružení, vážení hosté. Vážení zástupci jednotlivých sborů našeho okresu. Dovolte mi, abych Vás ve stručnosti seznámil s

Více

Zásahy hasičů za měsíc listopad

Zásahy hasičů za měsíc listopad Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 104 událostí. Z tohoto počtu je 13 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 3 056

Více

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s.

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 2018 a dny záchranářů Pelhřimov 2018 100 000,0 Kč Česká speleologická společnost Součinnostní výcviky Hasičského

Více

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje Základní informace Rozloha Královéhradeckého kraje 4 759 km 2, počet obyvatel zhruba 551 000, HZS Královéhradeckého kraje vznikl z 5 bývalých okresních

Více

Shromáždění představitelů SDH okresu Trutnov Bílé Poličany

Shromáždění představitelů SDH okresu Trutnov Bílé Poličany Shromáždění představitelů SDH okresu Trutnov 3. 11. 2017 Bílé Poličany 1. Zahájení, schválení programu, volba zapisovatele, ověřovatele zápisu, mandátové a návrhové komise 2. Zpráva o činnosti OSH Trutnov

Více

Statut odborných rad

Statut odborných rad Soubor předpisů SH ČMS I / 7 2010 Statut odborných rad Statut odborných rad Sdružení hasičů Čech,Moravy a Slezska (dále jen SH ČMS) vychází ze Stanov přijatých III. řádným sjezdem SH ČMS v Klatovech konaným

Více

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2014

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2014 Zájmové sdružení hasičských hudeb České republiky - občanské sdružení... 4 Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 04 a dny záchranářů Pelhřimov 04 Česká speleologická společnost Součinnostní

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Sváteční dny ve znamení oslav 125. výročí založení SDH Níhov

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Sváteční dny ve znamení oslav 125. výročí založení SDH Níhov Zásahy hasičů za měsíc květen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1. do 31. 5. celkem 131 událostí. Z tohoto počtu je 12 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 436 000,-

Více

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Spolupráce s obcemi plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Integrovaný záchranný systém systém koordinace složek IZS při přípravě na MU a při záchranných a likvidačních

Více

Zásahy hasičů za měsíc únor

Zásahy hasičů za měsíc únor Zásahy hasičů za měsíc únor HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.2. do 28. 2. celkem 115 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 4 762 000,-

Více

Jednotka SDH Havířov Město

Jednotka SDH Havířov Město Jednotka SDH Havířov Město Zřizovatelem jednotky je dle zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně je Statutární město Havířov. Organizačně jednotka spadá pod kancelář primátora. Hlavní činností je hašení

Více

SHROMÁŽDĚNÍ PŘEDSTAVITELŮ SBORŮ OKRESU RAKOVNÍK ZE DNE 28. DUBNA 2016

SHROMÁŽDĚNÍ PŘEDSTAVITELŮ SBORŮ OKRESU RAKOVNÍK ZE DNE 28. DUBNA 2016 SHROMÁŽDĚNÍ PŘEDSTAVITELŮ SBORŮ OKRESU RAKOVNÍK ZE DNE 28. DUBNA 2016 Účast: dle prezenční listiny, přiložena k originálu zápisu, založena na OSH Rakovník Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti OSH

Více

ZPRAVODAJ OSH. 1/2018 březen Úvodem. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí

ZPRAVODAJ OSH. 1/2018 březen Úvodem. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí ZPRAVODAJ OSH 1/2018 březen 2018 Úvodem Vážené hasičky a hasiči, čas plyne neúprosně velmi rychle a je za námi další období výročních valných

Více

1.LEDNA 31.PROSINCE HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE. Statistický přehled událostí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje rok 2007

1.LEDNA 31.PROSINCE HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE. Statistický přehled událostí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje rok 2007 HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Statistický přehled událostí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje za období : 1.LEDNA 31.PROSINCE 27 Export dat: 16. ledna 28 Zpracoval: por. Ing. Miroslav

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 4. 1. 2014 Vážení bratři hasiči, vážení hosté. Dovolte, abych Vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2013. K dnešnímu dni má náš sbor 45 členů.

Více

STATUT VYZNAMENÁNÍ SH ČMS II.

STATUT VYZNAMENÁNÍ SH ČMS II. Soubor předpisů I/3-2002 STATUT VYZNAMENÁNÍ I. Členové Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v souladu se Stanovami sdružení, zákonnými předpisy a potřebami občanů, obcí i celé společnosti vyvíjejí aktivní

Více

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého Brno

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého Brno Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno Přehled událostí za říjen 2010 V měsíci říjnu 2010 evidujeme na území Jihomoravského kraje 586 událostí, z čehož bylo 129 požárů. Z toho

Více

Zápis z výroční valné hromady zájmového sdružení Sboru dobrovolných hasičů Pustověty konané dne v hostinci Na Ostrově v Pustovětech

Zápis z výroční valné hromady zájmového sdružení Sboru dobrovolných hasičů Pustověty konané dne v hostinci Na Ostrově v Pustovětech Zápis z výroční valné hromady zájmového sdružení Sboru dobrovolných hasičů Pustověty konané dne 12. 1. 2013 v hostinci Na Ostrově v Pustovětech Přítomni: dle přiložené prezenční listiny Za nadřízenou složku:

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2013

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2013 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2013 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 21

Více

MV-generální ředitelství HZS ČR Č.j. MV /PO-IZS-2017

MV-generální ředitelství HZS ČR Č.j. MV /PO-IZS-2017 V Ý C V I K O V Ý ROK JEDNOTK SBORU DOBROVOLNÝCH HSIČŮ MĚST/OBCE 2018 MV-generální ředitelství HZS ČR Č.j. MV-135022-2/PO-IZS-2017 Oznámení náměstka generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České

Více

Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává. Směrnici sportovních oddílů SH ČMS

Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává. Směrnici sportovních oddílů SH ČMS Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává Směrnici sportovních oddílů SH ČMS Článek 1 Předmět Tato Směrnice vymezuje postavení sportu ve Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska jako veřejně prospěšné

Více

ODBORNÁ RADA REPRESE OSH Ústí nad Orlicí. Cvičení jednotek PO. Ing. Vladimír Makeš

ODBORNÁ RADA REPRESE OSH Ústí nad Orlicí. Cvičení jednotek PO. Ing. Vladimír Makeš ODBORNÁ RADA REPRESE OSH Ústí nad Orlicí Cvičení jednotek PO Ing. Vladimír Makeš Předpisy upravující činnost JPO Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně Vyhláška MV č. 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti

Více

Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013

Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013 Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013 Program jednání 1) Zpráva o činnosti OSH Ústí nad Orlicí, 2) Výsledky soutěží v roce 2013, 3) Zajištění výročních valných hromad, 5) Hlášení o činnosti sboru

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Čj. PO-3958/GŘ-VZ-2005 Praha 15. února 2006 listů: 6 S c h v a l u j e : genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v. r...... Generální ředitel

Více

Školení starostů 2019

Školení starostů 2019 Školení starostů 2019 Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Obec: zřizuje jednotku SDHO udržuje akceschopnost jednotky zabezpečuje OP členů jednotky zabezpečuje

Více

Zápis z jednání výkonného výboru OSH Olomouc konaného dne11.10.2011 v Olomouci strana č. 1

Zápis z jednání výkonného výboru OSH Olomouc konaného dne11.10.2011 v Olomouci strana č. 1 Přítomni: Hosté: Zápis z jednání výkonného výboru OSH Olomouc strana č. 1 br. Ing. Kropáč Jiří, br. Šmoldas Karel, br. Geprt Antonín, se. Švubová Vlastimila, br. Dostál Mojmír, br. Mácha Roman br. Siegel

Více

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností kpt. Ing. Jan Pecl MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR 3/2011 1 Některé

Více

Informace o činnosti duben 2015

Informace o činnosti duben 2015 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti duben 2015 24. března 2015 v 16:07 hodin Jednotka SDH Mirovice vyjela s CAS 32 Tatra 815 k technické pomoci do Husovy

Více

Požární ochrana v obcích

Požární ochrana v obcích Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární ochrany 2011 prevence 1 JSDHO x SDH V obci zpravidla působí sbor dobrovolných hasičů (SDH),

Více

Zápis ze shromáždění delegátů Sborů dobrovolných hasičů okresu Rychnov nad Kněžnou, konaného dne 28.března 2015 v Albrechticích nad Orlicí

Zápis ze shromáždění delegátů Sborů dobrovolných hasičů okresu Rychnov nad Kněžnou, konaného dne 28.března 2015 v Albrechticích nad Orlicí Zápis ze shromáždění delegátů Sborů dobrovolných hasičů okresu Rychnov nad Kněžnou, konaného dne 28.března 2015 v Albrechticích nad Orlicí 1) zahájení shromáždění delegátů a přivítání hostů Jiří Řeháček

Více

PLÁN PRÁCE KSH PLZEŇSKÉHO KRAJE VÝKONNÉHO VÝBORU, SHROMÁŽDĚNÍ PŘEDSTAVITELŮ OSH NA ROK 2017

PLÁN PRÁCE KSH PLZEŇSKÉHO KRAJE VÝKONNÉHO VÝBORU, SHROMÁŽDĚNÍ PŘEDSTAVITELŮ OSH NA ROK 2017 PLÁN PRÁCE KSH PLZEŇSKÉHO KRAJE VÝKONNÉHO VÝBORU, SHROMÁŽDĚNÍ PŘEDSTAVITELŮ OSH NA ROK 2017 Stále body programu jednání, volba zapisovatele, volba ověřovatelů zápisu 2) Informace z jednání vedení KSH 3)

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za leden až duben 2018

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za leden až duben 2018 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za leden až duben 28 Tabulka č. : Přehled počtu zásahů v okresech ského kraje ZÁSAHY Okres (kraj) / jednotka Počet událostí všech jednotek PO JHZS krajů

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

ZÁPIS. ze Shromáždění delegátů OSH Královéhradeckého kraje,

ZÁPIS. ze Shromáždění delegátů OSH Královéhradeckého kraje, ZÁPIS ze Shromáždění delegátů OSH Královéhradeckého kraje, konaného 12. května 2017 od 17:00 hod. v Bílých Poličanech Přítomno: dle prezenční listiny delegátů: 22 hostů: 0 Jednání svolal starosta KSH Královéhradeckého

Více

Metodika a zásady odborného vzdělávání členů SHČMS v oblasti ochrany obyvatelstva

Metodika a zásady odborného vzdělávání členů SHČMS v oblasti ochrany obyvatelstva Metodika a zásady odborného vzdělávání členů SHČMS v oblasti ochrany obyvatelstva Úvod ÚOROO po svém jednání dne 23. února 2011, po projednání prvotní informace ve Vedení SHČMS konaného dne 8. března 2011

Více

BÍLÉ POLIČANY

BÍLÉ POLIČANY SHROMÁŽDĚNÍ DELEGÁTŮ SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OKRESU TRUTNOV Přítomno viz Prezenční listina: 120 delegátů 47 ostatních přizvaných 1 (z 5) BÍLÉ POLIČANY 6.3.2010 PROGRAM: 1. Zahájení Shromáždění delegátů

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc srpen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.8. do 31. 8. celkem 330 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 2 083 000,-

Více

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Tato soutěž má za úkol motivovat všechny sbory dobrovolných hasičů, potažmo okrsky k zvýšení své aktivity v oblasti represe, prevence, ochrany obyvatelstva, činnosti

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA Obec Rosička se nachází 9 km jihozápadně od okresního města Žďáru nad Sázavou. První písemná zmínka o Rosičce pochází z roku 1356, kdy patřila k panství Polná. Obec byla

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru OSH Trutnov konaného dne 13.3.2014 v kanceláři OSH Trutnov

Zápis z jednání Výkonného výboru OSH Trutnov konaného dne 13.3.2014 v kanceláři OSH Trutnov Zápis z jednání Výkonného výboru OSH Trutnov konaného dne 13.3.2014 v kanceláři OSH Trutnov Začátek: 15 00 hod Přítomní: členové VV: Jiří Orsák, Ing. Jiří Šeps, Miloslav Bárta, Zdeněk Pelc, Jaroslav Jansa,

Více

MV-generální ředitelství HZS ČR Č.j. MV /PO-IZS-2017

MV-generální ředitelství HZS ČR Č.j. MV /PO-IZS-2017 V Ý C V I K O V Ý ROK JEDNOTK SBORU DOBROVOLNÝCH HSIČŮ MĚST/OBCE 2018 MV-generální ředitelství HZS ČR Č.j. MV-135022-2/PO-IZS-2017 Oznámení náměstka generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České

Více

ROČNÍK XXII LISTOPAD 2013. Výsledky voleb do

ROČNÍK XXII LISTOPAD 2013. Výsledky voleb do www.strazpr.cz ROČNÍK XXII LISTOPAD 2013 cena 6 Kč Výsledky voleb do -. - - - - - - - - - - - - - - - varta listopad 2013 - - - - - - - - listopad 2013 - - - - - - slova starostky. - - - - - varta strana

Více

Metodický pokyn pro 43. ročník soutěže Požární ochrana očima dětí pro rok 2017

Metodický pokyn pro 43. ročník soutěže Požární ochrana očima dětí pro rok 2017 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Vsetín, Svárov 1082, 755 01 Tel: 571165655, email: kancelar@osh-vsetin.cz, starosta@osh-vsetin.cz; www.osh-vsetin.cz Vsetín 30. 11. 2016 Metodický

Více

Bilanční tisková konference Hasičského záchranného sboru České republiky za rok ledna 2017 od 10:00 hodin, Praha

Bilanční tisková konference Hasičského záchranného sboru České republiky za rok ledna 2017 od 10:00 hodin, Praha Bilanční tisková konference Hasičského záchranného sboru České republiky za rok 2016 4. ledna 2017 od 10:00 hodin, Praha 1 Integrovaný záchranný systém a operační řízení brig. gen. Ing. František Zadina

Více

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0 Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov HZSJX0037UG2 HZSJX0037UG2 prvotní identifikátor DRESÁT: Městský úřad, Městys, Obecní úřad, DDL Lukavec, Nemocnice

Více

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2013

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2013 Zájmové sdružení hasičských hudeb České republiky - občanské sdružení 1. 4 Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 201 a dny záchranářů Pelhřimov 201 100 00 100 00 Kynologická záchranná

Více

ZÁPIS. ze Shromáždění delegátů OSH Královéhradeckého kraje,

ZÁPIS. ze Shromáždění delegátů OSH Královéhradeckého kraje, ZÁPIS ze Shromáždění delegátů OSH Královéhradeckého kraje, konaného 11. dubna 2015 ve Velichovkách Přítomno: dle prezenční listiny delegátů: 30 hostů: 28 Jednání svolal starosta KSH Královéhradeckého kraje

Více

Vzor dokumentů k zajištění výročních valných hromad SDH

Vzor dokumentů k zajištění výročních valných hromad SDH Vzor dokumentů k zajištění výročních valných hromad SDH - tento vzor není závazný a slouží pouze pro upřesnění jednotlivých kroků konání VVH SDH a to SDH, kteří nemají tolik zkušeností z konáním VVH -

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou Z á p i s z 6. zasedání Výkonného výboru SH ČMS okresu Žďár nad Sázavou ve funkčním období 2015 2020 ze dne 23. února 2016 v zasedací místnosti

Více

Obec Vyšehořovice. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Vyšehořovice. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Vyšehořovice Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Vyšehořovice se na svém zasedání dne 27.2.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

SH ČMS OKRESNÍHO SDRUŽENÍ HASIČŮ PLZEŇ - JIH

SH ČMS OKRESNÍHO SDRUŽENÍ HASIČŮ PLZEŇ - JIH S M Ě R N I C E SH ČMS OKRESNÍHO SDRUŽENÍ HASIČŮ PLZEŇ - JIH Ročník: 2018 V Jarově dne 10. března 2018 Částka: 2 O B S A H: Část I. 1. Směrnice SH ČMS Okresního sdružení hasičů Plzeň - jih ze dne 10. 03.

Více

ČLEN. LENŮ SH ČMS (SDH) - proužek zlatavý 5 x 30 mm OZNAČENÍ FUNKCIONÁŘŮ. Stejnokroj_priloha_1. Člen SH ČMS (SDH) po 5. letech členství. obr. č.

ČLEN. LENŮ SH ČMS (SDH) - proužek zlatavý 5 x 30 mm OZNAČENÍ FUNKCIONÁŘŮ. Stejnokroj_priloha_1. Člen SH ČMS (SDH) po 5. letech členství. obr. č. Stejnokroj_priloha_1 OZNAČENÍ ČLEN LENŮ SH ČMS (SDH) - proužek zlatavý 5 x 30 mm Člen SH ČMS (SDH) Člen SH ČMS (SDH) Člen SH ČMS (SDH) po 3. letech členství po 5. letech členství obr. č.. 1 obr. č.. 2

Více

Metodický pokyn starosty SH ČMS

Metodický pokyn starosty SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - ústředí, Římská 45, Praha 2 Metodický pokyn starosty SH ČMS Ročník: 2017 V Praze dne: 21. 4. 2017 Číslo: 5 Metodický pokyn Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno. ZÁPIS z VV KSH JMK 17. 9.

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno. ZÁPIS z VV KSH JMK 17. 9. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno ZÁPIS z VV KSH JMK 17. 9. 2015 Přítomni: Bc. Z. Jandova, I. Musil, J. Gargula, Ing. T. Letocha,

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 2/2018 ze dne

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 2/2018 ze dne Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska krajské sdružení Kraje Vysočina Husova 300, 582 22 Přibyslav www.dh-vysocina.cz e-mail : kvv@dh-vysocina.cz IČO 86553216, DIČ : CZ86553216 Zápis z jednání Výkonného

Více

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR Druhy jednotek PO - 65 zákona o PO jednotka hasičského záchranného sboru kraje jednotka hasičského záchranného sboru podniku jednotka sboru dobrovolných hasičů obce jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku

Více

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence.

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence. Město Nový Bydžov Vyhláška č. 1/1997 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NOVY BYDŽOV. Městské zastupitelstvo v Novém Bydžově se usneslo dne 26. 2. 1997 vydat podle 36, odst. 1., písm. f), zák. ČNR č. 367/1990

Více

Výkon státního požárního dozoru

Výkon státního požárního dozoru Výkon státního požárního dozoru a) kontrolní činnost Do plánu kontrolní činnosti bylo na územním odboru Tachov na rok 28 zařazeno provedení 2 komplexních a 68 tematických požárních kontrol. 2 tematických

Více