Monitorovací panel pro JIP

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Monitorovací panel pro JIP"

Transkript

1 MEDIGLOB Monitorovací panel pro JIP Obsah 1. Popis provedení 2. Hodiny Stopky 3. Vzduchotechnika 4. UPS - Náhradní zdroj 5. Zdravotní izolovaná soustava 6. Medicinální plyny 7. Technické parametry 8. Monitorovací panel MP2 9. Pokyny pro projekci Typ: MP2

2 1. Popis provedení Monitorovací panel MP2 je nové provedení panelu určeného pro sledování a informování provozu na jednotkách intenzivní péče nemocnic. K zobrazování údajů slouží nové typy OLED displejů, které jsou velmi čitelné i při vysoké intenzitě okolního světla. J e d n oduchým a přehledným způsobem inf ormuje personál o v š e c h fyzikálních a elektrických veliči n á c h na j e d n otce i n t e n z i v n í péče. Skládá se z těchto základních částí : Monitorovacího panelu zobrazujícího: - teplotu a vlhkost na operačním sále a regulaci teploty - režim záložního zdroje UPS - režim napájení zdravotní izolované soustavy důležitých a velmi důležitých obvodů Monitorovací a alarmový systém medicinálních plynů Hodiny a stopky MONITOROVACÍ PANEL OSVĚTLENÍ SÁLU ALARM PORUCHA VZDUCHOTECHNIKA 22,1 C 65,9 % PLNÝ NAPÁJENÍ HLAVNÍ S. UPS ZALOHA ZIS - DO ZIS - VDO PORUCHA MP 2 TEST FUNKCE ZRUŠ ZVUK. SIGNAL. EDIT TEPLOTA MODE ENTER MEDICINÁLNÍ PLYNY VACUUM -0,65 - bar AIR 2,8 AIR800 N O + bar 2 O 2 2,8 bar 4,5 + bar 5,2 + bar OSVĚTLENÍ SÁLU HODINY - STOPKY 11:26:06 STREDA 03 PROSINEC 2008 ENTER START ESC HODINY MINUTY SEKUNDY MODE EDIT STOP Panel je tvořen membránovou klávesnicí s průzory pro displeje OLED a průzory pro signalizační LED diody alarmů. Krycí rámeček z nerez materiálu obepíná celou monitorovací jednotku. Mechanicky je monitorovací systém řešen tak, aby beze zbytku splňoval přísné požadavky pro zařízení provozu JIP.

3 2. Hodiny Stopky Tento modul zobrazuje čas, aktuální datum a den v měsíci na šestimístném displeji ve tvaru 23:59:59. V e l k á výška číslic displeje (25mm) a jejich dostatečný jas z a r u č u j í výbornou čitel n ost i na větš í vzdálenosti. Pouze ve stavu Stop lze provádět nastavení hodnot nebo zápis do paměti. Časové údaje jsou trvale uchovávány v energeticky zálohovaném hodinovém obvodu, takže jsou k dispozici i po vypnutí napájení. Řízení se provádí sedmi tlačítky umístěnými pod displejem. Popis panelu Hodiny - Stopky Popis funkce jednotlivých ovládacích tlačítek. EDIT Stiskem se dostaneme do nabídky pro nastavení hodin, datumu a stopek. MODE Stiskem se dostaneme do nabídky pro nastavení stopek a časovače. Slouží k vynulování displeje na hodnotu 00:00:00 v nastavení stopek, v nastavení datumu nastavuje den (pondělí - neděle). ESC/STOP Stiskem se dostaneme do nabídky pro nastavení parametrů. Slouží k ukončení bez uložení při nastavování funkcí. Zastavuje stopky. SEKUNDY Nastavuje sekundy pro Stopky a Hodiny (00-59), roky pro Datum (00-99), % podsvícení (0-99), krok korekce (-1/0/+1), jazyk (EN, CZ). MINUTY Nastavuje minuty pro Stopky a Hodiny (00-59) nebo měsíce pro Datum (01-12). HODINY Nastavuje hodiny pro Stopky a Hodiny (00-23) nebo dny pro Datum (01-31). ENT/START Slouží pro potvrzení a uložení provedených změn při nastavení funkcí. Spouští stopky. Mód Stopky je určen na odměřování času. Vhodnou volbou čísla na displeji je možné určit, zda bude počítání vzestupné nebo sestupné. Jestliže nastavíme na displeji číslo 00:00:00 a stiskneme Start, budou Stopky počítat vzestupně (nahoru). Koncová hodnota počítání je 23:59:59. Opačná koncová hodnota při sestupném počítání je 00:00:00. Po dosažení jedné z uvedených koncových hodnot se spustí na dobu cca 15 sec. zvuková signalizace (dlouhé píp) Nastavení času, data Po jednom stisknutí tlačítka EDIT se za pomocí tlačítek HODINY, MINUTY a SEKUNDY nastaví čas, ten se pak uloží a spustí tlačítkem ENT. Tlačítkem ESC se změny neuloží. Stisknutím 2x tlačítka EDIT se dostanete do nabídky pro nastavení data. Jednotlivými tlačítky si z nabídky vyberete a nastavíte den, datum, měsíc, rok. MODE - nastaví den, HODINY - datum, MINUTY - měsíc, SEKUNDY - rok. Tlačítkem ENT se datum uloží.

4 2.2. Stopky a časovač Stisknutím tlačítka MODE se dostanete na stopky. Spustíte je tlačítkem ENT, zastavíte ESC. Pro vynulování stiskněte EDIT pak podržte MODE a potvrďte vynulování ENT. Pro odpočet se musí prvně nastavit doba odpočtu. Stiskněte EDIT a pak za pomocí tlačítek HODINY, MINUTY a SEKUNDY nastavte dobu odpočtu. Tlačítkem ENT potvrďte. Odpočítávání spustíte stisknutím ENT. Stisknutím 2x MODE se dostanete na časovač. Po stisknutí EDIT nastavíte čas zapnutí časovače a to tlačítky HODINY, MINUTY, SEKUNDY. Stisknutím EDIT se dostanete na nastavení času vypnutí. To opět nastavíte tlačítky HODINY, MINUTY, SEKUNDY. Potvrdíte a uložíte ENT Nastavení parametrů V parametrech můžete nastavit míru podsvícení, interval korekce, krok korekce a jazyk. Stisknutím tlačítka ESC se dostanete do nastavení parametrů. Stiskněte EDIT a tlačítkem SEKUNDY nastavte % podsvícení, dále se dostanete tlačítkem EDIT a nastavíte interval korekce tlačítky HODINY, MINUTY, SEKUNDY, krok korekce tlačítkem SEKUNDY a jazyk tlačítkem SEKUNDY. Pro uložení stiskněte ENT. POZOR - korekce času je už nastavena ve výrobě a nesmí se měnit, jinak hodiny nebudou ukazovat přesně. 3. Vzduchotechnika Horní displej zobrazuje teplotu v rozsahu 00,0 C až +99,9 C. Dolní displej ukazuje vlhkost v rozsahu 00,0 až +99,9%. Tlačítkem MODE dojde k zobrazení "nastavení parametrů" zde se nastavují parametry ve výrobě a nesmí se obsluhou měnit. Tlačítkem můžeme volit druh provozu: Plný provoz, svítí PLNY Tlumený provoz, bliká TLUMENY Provoz tlumený se využívá jako režim útlumu provozu vzduchotechniky. Dále je možné provádět korekci teploty ve čtyřech úrovní. Tlačítkem EDIT TEPLOTA se zobrazí na displeji aktuální nastavená teplota, lze tlačítkem SNIŽIT a ZVYŠIT, navolíme požadovanou teplotu a tlačítkem ENTER uložíme do paměti. 4. UPS Náhradní zdroj Stav náhradního zdroje pro napájení silových obvodů na jednotce intenzivní péče je průběžně monitorován a zobrazován na displeji takto: ZÁKLADNÍ ZDROJ ZÁLOHA KONEC ZÁLOHOVÁNÍ BY-PASS signalizován běžný provoz signalizuje provoz ze záložního zdroje "nápis bliká" ukončení provozu ze záložního zdroje "nápis bliká" signalizuje přímé připojení na externí síť bez zálohování "nápis bliká"

5 5. Zdravotní izolovaná soustava Je zde průběžně zobrazován stav důležitých (DO) a velmi důležitých obvodů (VDO) na displeji takto. DŮLEŽITÉ OBVODY DO signalizuje bezporuchovou funkci DO, svítí ZELENÁ led PORUCHA IZOLACE signalizuje vážnou poruchu DO "nápis bliká", svítí ŽLUTÁ led ALARM PŘETÍŽENÍ signalizuje přetížení výkonu DO "nápis bliká", svítí ŽLUTÁ led ALARM VELMI DŮLEŽITÉ OBVODY VDO. signalizuje bezporuchovou funkci VDO, svítí ZELENÁ led PORUCHA IZOLACE. signalizuje vážnou poruchu VDO "nápis bliká", svítí ŽLUTÁ led ALARM PŘETÍŽENÍ signalizuje přetížení výkonu VDO "nápis bliká", svítí ŽLUTÁ led ALARM Při vzniku poruchy izolace se spustí akustická signalizace, která se zruší stiskem tlačítka ZRUŠ ALARM SIGNÁL. Současně na dobu cca. 1 sec. sepne relé R0 signál SB3, vada DO. Světelná signalizace poruchy ("nápis bliká") trvá až do odstranění závady. Nová porucha se zvukově opět projeví. Tlačítko TEST FUNKCE je určeno pro kontrolu funkceschopnosti Hlídače Izolačního Stavu (HIS). Po dobu stisku tlačítka se současně testují hlídače izolace (HIS) pro Důležité (DO) a Velmi důležité (VDO) obvody odděleně se sepnou kontakty relé R1, R3 (signál SB2). 6. Medicinální plyny Slouží k zobrazení klinických nouzových alarmů, které indikují tlak v potrubí za každým uzavíracím ventilem úseku, který se odchyluje více než o +-20% od jmenovitého distribučního tlaku, absolutní tlak v potrubí pro podtlak před každým uzavíracím ventilem úseku, který vzrostl nad 66 kpa. Umístění elektronických snímačů tlaku je shodné s umístěním okruhových uzavíracích ventilů. Na displeji je zobrazován absolutní tlak v číselné hodnotě a pod touto hodnotou je zobrazován vodorovný sloupec, který je obdobou ručičkového nanometru. Tento vodorovný sloupec zobrazuje rozsvěcováním čtverečků v jakém rozmezí se tlak pohybuje. Po snížení nebo překročení tlaku pod nastavenou mez se rozsvítí ŽLUTÁ led dioda označená ALARM, dojde k blikání hodnoty tlaku plynu, který se odchyluje a spustí se akustická signalizace, kterou lze zrušit stiskem tlačítka ZRUŠ ALARM SIGNÁL v modulu Zdravotní izolovaná soustava. Při poruše elektronického snímače tlaku se rozsvítí ČERVENÁ led dioda označená PORUCHA a spustí se akustická signalizace.

6 7. Technické parametry MONITOROVACÍ PANEL MP2 Typ : MP 2 Výrobce : Vstupní napětí : Krytí : Prostředí : HRACHOVEC elektrik s.r.o., Televizní 2618, Rožnov pod Radh. 1+N+PE 230V AC 50 Hz, VDO pro napájení monitorovacího panelu, jištění 1/C 6A při zavřeném ovladači IP3x při otevřeném ovladači IP00 ČSN AB5, AD1, AF1, BA1 Ochrana před nebezpeč. dotykem: dle ČSN živých částí: 8. Monitorovací panel MP2 Monitorovací panel MP2: ochrana malým napětím SELV operační svítidla kryty neživých částí: ochrana samočinným odpojením od zdroje doplňujícím pospojováním Monitorovací panel je upevněn do příčky z boku šrouby do připravených nosníků, kabely jsou přivedený shora. Po dokončení montáže se osadí nerezový rámeček, který překryje spáru mezi monitorovacím panelem a příčkou.

7 9. Pokyny pro projekci UPS - záložní zdroj napájení silových obvodů na jednotce intenzivní péče. Pro signalizaci stavů UPS tj. ZÁKLADNÍ ZDROJ, ZÁLOHOVÝ REŽIM, KONEC ZÁLOHOVÁNÍ a BY-PASS je nutné UPS vybavit bezpotenciálovými kontakty, které budou spínat tyto stavy a signalizovat na monitorovacím panelu (MP). MP má vlastní zdroj 12VAC. Propojení UPS a MP provést kabelem J-Y(St)Y 3x2x0,8. ZIS-DO - zdravotní izolovaná soustava - důležité obvody. Na MP jsou signalizovány stavy ZIS tj. stav izolace, PORUCHA IZOLACE, PŘETÍŽENI. Pro signalizaci těchto stavů je nutné přivést na příslušné svorky přes kontakty relé v rozvaděči pro jednotku intenzivní péče napětí 24V AC. ZKOUŠKA FUNKCE - v MP je bezpotenciálový kontakt pro zkoušku hlídače izolačního stavu. Propojení ZIS-DO a MP provést kabelem J-Y(St)Y 6x2x0,8. ZIS-VDO - zdravotní izolovaná soustava - velmi důležité obvody. Funkce je shodná s ZIS-DO VZDUCHOTECHNIKA - pro zobrazení teploty a vlhkosti jsou v MP dva analogové kanály 0-10V DC. Pro teplotu: 0V zobrazí 0 C, 10V zobrazí 100 C, vlhkost 0V zobrazí 0 %RH, 10V zobrazí 100 %RH. Propojení ANALOGOVÝCH KANÁLU a MP provést kabelem 2x J-Y(St)Y 1x2x0,8. NASTAVENÍ TEPLOTY - korekce nastavené teploty se provádí ve čtyřech krocích se provádí přepínáním dvou relé R6 a R7 dle tabulky: Stupeň č. Zobrazené číslo na Stav relé R7 Stav relé R6 Poznámka displeji 1 21,5 0 0 R7-rozepnuto, R6-rozepnuto R7-rozepnuto, R6-sepnuto 3 22,5 1 0 R7-sepnuto, R6-rozepnuto R7-sepnuto, R6-sepnuto REŽIM VZDUCHOTECHNIKY - možnost přepínat na PLNÝ a TLUMENÝ provoz, provádí se přepínání bezpotenciálového kontaktu relé R4. Propojení VZDUCHOTECHNIKY a MP provést kabelem J-Y(St)Y 5x2x0,8. ROZVADĚČ V silovém rozvaděči umístit SÍŤOVÝ ZDROJ - pro napájení MP, 230V/12V DC, 10V DC. Propojení ZDROJE a MP provést kabelem CXKE-R 5-Jx1,5. MEDICIÁLNÍ PLYNY - k snímání tlaků slouží dodané elektronické snímače tlaku, umístění snímačů tlaku je shodné s umístěním okruhových uzavíracích ventilů, nutno dodržet označení snímačů pro jednotlivé plyny. K propojení snímačů a monitorovacího panelu slouží dodané kabely společně se snímači tlaku. Snímače tlaku jsou určené pro použití ve zdravotnictví.

8

9

10

11

12

13

14 MONITOROVACÍ PANEL OSVĚTLENÍ SÁLU ALARM PORUCHA VZDUCHOTECHNIKA 22,1 C 65,9 % PLNÝ NAPÁJENÍ HLAVNÍ S. UPS ZALOHA ZIS - DO ZIS - VDO PORUCHA MP 2 TEST FUNKCE ZRUŠ ZVUK. SIGNAL. EDIT TEPLOTA MODE ENTER MEDICINÁLNÍ PLYNY VACUUM - bar AIR -0,65 AIR800 N O 2,8 + bar 2,8 bar 4,5 + bar 5,2 2 O 2 + bar OSVĚTLENÍ SÁLU HODINY - STOPKY 11:26:06 STREDA 03 PROSINEC 2008 ENTER START ESC HODINY MINUTY SEKUNDY MODE EDIT STOP

Monitorovací panel pro JIP

Monitorovací panel pro JIP MEDIGLOB Monitorovací panel pro JIP Typ: MP2 Obsah 1. Popis provedení 2. Hodiny Stopky 3. Vzduchotechnika 4. UPS - Náhradní zdroj 5. Zdravotní izolovaná soustava 6. Medicinální plyny 1. Popis provedení

Více

Monitorovací panel pro operační sály

Monitorovací panel pro operační sály MEDIGLOB Monitorovací panel pro operační sály Typ: MP5 Obsah 1. Popis provedení 2. Ovládání světel operačního sálu 3. Rozvaděč monitorovacího panelu 4. Hodiny Stopky 5. Vzduchotechnika 6. UPS 7. Zdravotní

Více

Monitorovací panel s monitorem

Monitorovací panel s monitorem MEDIGLOB Monitorovací panel s monitorem Typ: MP 6 Obsah 1. Popis provedení 2. Ovládání monitoru 3. Ovládání světel operačního sálu 4. Rozvaděč monitorovacího panelu 5. Hodiny Stopky 6. Vzduchotechnika

Více

Monitorovací panel pro operační sály

Monitorovací panel pro operační sály MEDIGLOB Monitorovací panel pro operační sály Typ: MP5 Obsah 1. Popis provedení 2. Ovládání světel operačního sálu 3. Rozvaděč monitorovacího panelu 4. Hodiny Stopky 5. Vzduchotechnika 6. UPS 7. Zdravotní

Více

Monitorovací panel pro operační sály

Monitorovací panel pro operační sály Monitorovací panel pro operační sály Typ: MP4 Obsah 1. Popis provedení 2. Ovládání světel operačního sálu 3. Rozvaděč monitorovacího panelu 4. Hodiny Stopky 5. Vzduchotechnika 6. UPS 7. Zdravotní izolovaná

Více

Regulátor osvětlení operačního svítidla

Regulátor osvětlení operačního svítidla Regulátor osvětlení operačního svítidla Typ: MP1 Obsah 1. Popis provedení 2. Ovládání světel operačního sálu 3. Rozvaděč monitorovacího panelu 4. Technické parametry 5. Rozvaděč R_MOP 1. Popis provedení

Více

OVLÁDACÍ PANEL HÁZENÁ

OVLÁDACÍ PANEL HÁZENÁ OVLÁDACÍ PANEL HÁZENÁ - 1 / 9 - NÁVOD K OBSLUZE 6/2005 OBSAH: 1. Zapnutí ovládacího panelu a podsvětlení displeje 2. Volba režimu 3. Funkce tlačítek 4. Zobrazení údajů 5. Trestné minuty 6. Změna hracího

Více

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1 SPÍNACÍ HODINY Při každém zapnutí startuje topení vždy na plný výkon a dále pak pracuje dle poslední nastavené teploty, pokud není tato dále měněna. Při zapnutí topení předvolbou je však funkce topení

Více

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790 ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS Aplikace Záskokový automat se používá k zajištění dodávky elektrické energie bez dlouhodobých výpadků v různých sektorech služeb, průmyslu apod. Automat

Více

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 Návod na obsluhu www.mctsro.com Saunový regulátor S500 Návod na obsluhu Stránka 1/7 1. Popis Saunový regulátor S500 je určen k ovládání a řízení provozu sauny. Umožňuje okamžité

Více

Návod pro obsluhu horizontální trubkové pece Martínek

Návod pro obsluhu horizontální trubkové pece Martínek Obsluha regulátoru Návod pro obsluhu horizontální trubkové pece Martínek Obrázek 1 ukazuje pohled na regulátor. Přední panel sdružuje indikační a ovládací prvky regulátoru. Je zde jednořádkový displej,

Více

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ)

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ) OVLADAČ AC8000 AC8000A KOMPAKTNÍ TERMOSTAT S MIKROPROCESOREM Vlastnosti: čtyří režimy: chlazení/větrání/topení/auto rychlost ventilátoru: vysoká/střední/nízká/automatická tři typy: pouze chlazení/chlazení

Více

ŘÍDICÍ TERMINÁL pro vícepásmovou regulaci teploty TERM 2198

ŘÍDICÍ TERMINÁL pro vícepásmovou regulaci teploty TERM 2198 ŘÍDICÍ TERMINÁL pro vícepásmovou regulaci teploty TERM 2198 Výrobu a servis zařízení provádí: ATERM, Nad Hřištěm 206, 765 02 Otrokovice Telefon/Fax: 577 932 759 Mobil: 603 217 899 E-mail: matulik@aterm.cz

Více

Spínací hodiny SHT15. Návod k použití AUDIC

Spínací hodiny SHT15. Návod k použití AUDIC Spínací hodiny SHT15 Návod k použití AUDIC Návod k použití pro uživatele 1 Ovládání Spínací hodiny ovládáme pomocí rezistivního dotykového displeje K obsluze můžeme použít přibalený stylus (dotykové pero)

Více

Ovládací panel pro nastavení a monitorování funkce interního teplotního regulátoru modulu UTI-INV-xx TECHNICKÝ MANUÁL. UTI-ATWD ovládací panel

Ovládací panel pro nastavení a monitorování funkce interního teplotního regulátoru modulu UTI-INV-xx TECHNICKÝ MANUÁL. UTI-ATWD ovládací panel Ovládací panel pro nastavení a monitorování funkce interního teplotního regulátoru modulu UTI-INV-xx TECHNICKÝ MANUÁL UTI-ATWD ovládací panel POUŽITÍ Ovládací panel UTI-ATWD (dále jen panel) slouží k uživatelskému

Více

UF300 třístupňová napěťová a frekvenční ochrana

UF300 třístupňová napěťová a frekvenční ochrana UF300 třístupňová napěťová a frekvenční ochrana v1.08 Zařízení slouží k samočinnému odpojení fotovoltaické nebo jiné elektrárny od rozvodné sítě, v případě její poruchy. Měří frekvenci a napětí ve všech

Více

Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU. Příručka uživatele

Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU. Příručka uživatele Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Příručka uživatele 1 ASIN ACU je ústředna detekčního systému ADS, určená pro napájení snímačů koncentrace (ASIN ACU T) a detektorů (ASIN ACU D) a zpracování

Více

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE MICROMATIC TD 457 INSTRUKCE PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci po omítku

Více

LED mobilní semafor /code: /

LED mobilní semafor /code: / LED mobilní semafor /code: 205000069/ POPIS PRODUKTU LED mobilní semafor nabízí několik výhod oproti tradičním semaforovým světlům, zejména však ve snižení spotřeby a zvýšení svítivosti použitím LED technologie.

Více

BASPELIN CPM. Popis obsluhy čtyřkanálového prostorového termostatu CPM CCU02

BASPELIN CPM. Popis obsluhy čtyřkanálového prostorového termostatu CPM CCU02 BASPELIN CPM Popis obsluhy čtyřkanálového prostorového termostatu CPM CCU02 únor 2000 Baspelin CPM K1 Vlastnosti regulátoru baspelin CPM 4 analogové vstupy, 5 binárních vstupů (230V, 50Hz), 4 nezávislé

Více

Manuál Systém pro řízení výstražných signalizačních světel pro hasiče

Manuál Systém pro řízení výstražných signalizačních světel pro hasiče Manuál Systém pro řízení výstražných signalizačních světel pro hasiče Verze: v1.04 Ing. Stanislav Saska - 1 - Obsah: Úvod... 3 Bezpečnostní instrukce... 3 Bezpečnost práce a záruky výrobce... 3 Popis systému

Více

REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP

REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP 12 Obsah Popis a použití 1 Instalace 1 Technické údaje 2 Popis funkce 2 Nastavení parametrů 3 Údržba a servis 4 Popis a použití Regulátor je určen k symetrizaci nestejnoměrně

Více

ADEX SL3.3 REGULÁTOR KOTLE VARIMATIK

ADEX SL3.3 REGULÁTOR KOTLE VARIMATIK KTR U Korečnice 1770 Uherský Brod 688 01 tel. 572 633 985 s.r.o. nav_sl33.doc Provedení: Skříňka na kotel ADEX SL3.3 REGULÁTOR KOTLE VARIMATIK Obr.1 Hmatník regulátoru ADEX SL-3.3 1. POPIS REGULÁTORU Regulátor

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Stmívací jednotka Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt je

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115A www.aterm.cz 1 1. Obecný popis Měřicí zařízení DEL2115A je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a

Více

BASPELIN MRP Popis obsluhy indikační a řídicí jednotky MRP T2

BASPELIN MRP Popis obsluhy indikační a řídicí jednotky MRP T2 Baspelin, s.r.o. Hálkova 10 614 00 BRNO tel. + fax: 545 212 382 tel.: 545212614 e-mail: info@baspelin.cz http://www.baspelin.cz BASPELIN MRP Popis obsluhy indikační a řídicí jednotky MRP T2 květen 2004

Více

Teplotní relé typ TEPL2374

Teplotní relé typ TEPL2374 Teplotní relé typ TEPL2374 www.aterm.cz 1 Obsah 1. ÚVOD... 3 2. OBECNÝ POPIS ZAŘÍZENÍ... 4 3. POPIS OBSLUHY ZAŘÍZENÍ... 4 4. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 5 5. TECHNICKÉ PARAMETRY... 6 6. PŘÍLOHA 1: PROHLÁŠENÍ

Více

Návod k použití Commeter C0111 Digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm

Návod k použití Commeter C0111 Digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm www.cometsystem.cz Návod k použití Commeter C0111 Digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm Obsah ÚVOD... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY... 4 Parametry měření... 4 Obecné parametry...

Více

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 2000

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 2000 SAUNOVÝ REGULÁTOR S 2000 Návod na obsluhu www.mctsro.com Saunový regulátor S2000 Návod na obsluhu Stránka 1/7 1. Popis Saunový regulátor S2000 je určen k ovládání a řízení provozu sauny. Je určen k řízení

Více

Poruchová signalizace. na DIN lištu pro 8 vstupů, s napájením 230V. PVA82.3 Rámeček pro montáž do panelu. Poruchová signalizace pro 8 vstupů

Poruchová signalizace. na DIN lištu pro 8 vstupů, s napájením 230V. PVA82.3 Rámeček pro montáž do panelu. Poruchová signalizace pro 8 vstupů C 201 Poruchová signalizace na DIN lištu pro 8 vstupů, s napájením 230V PVA82.3 Poruchová signalizace PVA82 je konstruována jako stavebnicový modul na desce plošných spojů vestavěná do plastové krabičky

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23 Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23 Napájecí zdroj NZ23 slouží k napájení jednoho nebo více kusů detektorů plynu. Zdroj NZ23 umožňuje také zpracovat výstupní signál z detektorů. Relé, která

Více

Strana 1 NÁVOD K OBSLUZE

Strana 1 NÁVOD K OBSLUZE Strana 1 NÁVOD K OBSLUZE TRACER externí LCD display MT-5 SOUHRN Digitální dálkový měřič zobrazuje systémové provozní informace, indikace závad a samodiagnostické údaje. Informace se zobrazují na podsvětleném

Více

Proudové chrániče. Určeno pro monitorování unikajících proudů (reziduálních/poruchových

Proudové chrániče. Určeno pro monitorování unikajících proudů (reziduálních/poruchových Minia 5SV8 Proudové chrániče MOITOROVACÍ RELÉ REZIDÁLÍHO PROD 5SV8 rčeno pro monitorování unikajících proudů (reziduálních/poruchových proudů) a ochranu před požárem, mezní doby nepůsobení I Δt. Montáž

Více

RC-300. U ivatelská pøíruèka. Instalaèní firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 11/2003 6 PU-RC-3-01-C

RC-300. U ivatelská pøíruèka. Instalaèní firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 11/2003 6 PU-RC-3-01-C RC-300 U ivatelská pøíruèka Instalaèní firma: Servisní telefon: Datum Počet stran Číslo dokumentu 11/2003 6 PU-RC-3-01-C 2 RC-300 1. Bezpečnostní pokyny 1.1 Účel příručky Tato příručka je určena pro koncového

Více

EP01. Zdroj pro elektropermanentní magnet. Projekční podklady. Revize: 1

EP01. Zdroj pro elektropermanentní magnet. Projekční podklady. Revize: 1 K Sokolovně 70, 675 73 Rapotice, Tel. +420 736 686 243, www.elesys.cz Zdroj pro elektropermanentní magnet EP0 Projekční podklady Revize: Datum: 2.6.2008 K Sokolovně 70, 675 73 Rapotice, Tel. +420 736 686

Více

, signalizuje na předním panelu stavová signálka stav READY(zeleně). Při poklesu izolačního odporu pod nastavenou hodnotu R CRIT

, signalizuje na předním panelu stavová signálka stav READY(zeleně). Při poklesu izolačního odporu pod nastavenou hodnotu R CRIT HIS 71 TL 400 TL 600 TOM TAR 1D MDS 10T HIS 71, TL 400, TL 600, TOM, TAR 1D, MDS 10T je stavebnicově řešená monitorovací soustava určená pro monitorování izolačního stavu zdravotnických izolovaných IT-sítí

Více

Návod k použití Commeter C3631 Digitální teploměr vlhkoměr s připojitelnou externí sondou teploty

Návod k použití Commeter C3631 Digitální teploměr vlhkoměr s připojitelnou externí sondou teploty www.cometsystem.cz Návod k použití Commeter C3631 Digitální teploměr vlhkoměr s připojitelnou externí sondou teploty Obsah ÚVOD... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY... 4 Měřené a odvozené veličiny... 4 Obecné parametry...

Více

Praktické měřící rozsahy 50-4000, 50-8000, 50-16000 50-32000, 50-64000 ot/min Přesnost měření 0.02%

Praktické měřící rozsahy 50-4000, 50-8000, 50-16000 50-32000, 50-64000 ot/min Přesnost měření 0.02% Číslicový otáčkoměr TD 5.2A varianta pro napojení na řídící systém SIMATIC zakázka Vítkovice - neplatí kapitola o programování, tento typ nelze programovat ani z klávesnice ani po seriové lince z PC. Určení

Více

Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, Ostrava 9, Czech Republic

Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, Ostrava 9, Czech Republic Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, 709 00 Ostrava 9, Czech Republic tel / fax : 420 596 627 097, tel : 420 596 616 729, mob : 420 604 334 327 email : mercos@mercos.cz, www : http://www.mercos.cz MANUÁL

Více

Nabíječ KE R5-2 x 14V 20A. Zařízení je schváleno pro ČD ZL 9/98 -SZ

Nabíječ KE R5-2 x 14V 20A. Zařízení je schváleno pro ČD ZL 9/98 -SZ KUMER PRAG, spol. s r.o. Komplexní řešení v oblasti nouzového napájení, měřící a regulační techniky Bezdrevská 157/4 190 00 Praha 9 ( Kyje ) Tel.: 284 688 615, 284 688 458, Fax.: 284 690 529 e mail.: kumer@kumer.cz

Více

Návod k použití Commeter C3120 Digitální teploměr-vlhkoměr

Návod k použití Commeter C3120 Digitální teploměr-vlhkoměr www.cometsystem.cz Návod k použití Commeter C3120 Digitální teploměr-vlhkoměr Obsah ÚVOD... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY... 4 Měřené a odvozené veličiny... 4 Obecné parametry... 5 Provozní podmínky... 6 Rozměrový

Více

prodej opravy výkup transformátorů

prodej opravy výkup transformátorů prodej opravy výkup transformátorů Pozistorová tepelná ochrana s vyhodnocovacím relé MSF 220 V (VU) Tepelné pozistorové relé MSF 220 představuje třístupňový vypínací přístroj s vlastním vyhodnocením a

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115C www.aterm.cz 1 1. Obecný popis Měřicí zařízení DEL2115C je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115C 1. Obecný popis Měřicí zařízení DEL2115C je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a provádět jeho

Více

Klávesnice EKB2. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00

Klávesnice EKB2. Stručný uživatelský návod k použití. Verze 1.00 Klávesnice EKB2 Stručný uživatelský návod k použití Verze 1.00 Vážený zákazníku. Tento stručný uživatelský manuál Vás přehlednou a jednoduchou formou seznámí se základní obsluhou Vašeho zabezpečovacího

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

Digitální regulace s trafem

Digitální regulace s trafem Digitální regulace s trafem --- Instalační a bezpečnostní manuál regulátoru --- --- Model: DRT --- Obsah balení: 1) Digitální regulátor 1 ks 2) Napájecí trafo 1 ks 3) Konektory 2 ks Gratulejeme! Gratulujeme

Více

Návod na použití. Návod na použití. Dveřní jednotka PC-D244-K. Stránka 1

Návod na použití. Návod na použití. Dveřní jednotka PC-D244-K. Stránka 1 Dveřní jednotka PCD244K Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení zámku. Připojte

Více

Digitální tlakoměr PM 111, PM 111 - M

Digitální tlakoměr PM 111, PM 111 - M Digitální tlakoměr PM 111, PM 111 - M Návod k obsluze programové vybavení 1 Ovládaní PM 111 pomocí tlačítek na předním panelu Digitální tlakoměr PM 111 může být vybaven displejem v několika verzích s LED

Více

PPG meter - měřící přístroj pro motorový paragliding

PPG meter - měřící přístroj pro motorový paragliding PPG meter - měřící přístroj pro motorový paragliding Tento měřící přístroj slouží k měření základních parametrů Vašeho paramotoru, což Vám zaručí bezpečné a klidné lítání. Po zkušenostech z používání PPG

Více

Poruchová signalizace. na DIN lištu pro 8 vstupů 230VAC nebo 24VAC/DC, s napájením 230V

Poruchová signalizace. na DIN lištu pro 8 vstupů 230VAC nebo 24VAC/DC, s napájením 230V C 201 Poruchová signalizace na DI lištu pro 8 vstupů 230VAC nebo 24VAC/DC, s napájením 230V PVA82 Poruchová signalizace PVA82 je konstruována jako stavebnicový modul v plastové krabičce s krytím IP 40.

Více

Katalogový list WIA101

Katalogový list WIA101 Katalogový list WIA101 Vytvořeno: 8.10.2017 Verze dokumentu 2.1 Strana 1 Katalogový list WIA101 Větrná automatika Obsah: 1 Funkce... 2 2 Druhy provozu... 2 3 Montážní pokyny... 2 4 Uvedení do provozu...

Více

4.3 MK2430. Signalizační a testovací panel

4.3 MK2430. Signalizační a testovací panel Signalizační a testovací panel Popis a použití Univerzální kontrolní a signalizační panel MK2430 je určen pro optickou a akustickou signalizaci chybových hlášení EDS, RCMS a MEDICS systémů firmy BENDER.

Více

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch Pokojový programovatelný termostat Flame Touch Pokojový termostat Flame Touch s intuitivním dotekovým ovládáním slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného

Více

ELEKTRONICKÝ KLÍČ 1103

ELEKTRONICKÝ KLÍČ 1103 ELEKTRONICKÝ KLÍČ 1103 Popis Systém elektronického klíče umožňuje odemykání elektrického zámku pouze přiložením plastového elektronického klíče k jednotce. Do paměti jednotky může být uloženo až 2000 elektronických

Více

Číslicový zobrazovač CZ 5.7

Číslicový zobrazovač CZ 5.7 Určení - Číslicový zobrazovač CZ 5.7 pro zobrazování libovolné veličiny, kterou lze převést na elektrický signál, přednostně 4 až 20 ma. Zobrazovaná veličina může být až čtyřmístná, s libovolnou polohou

Více

ELEKTROTEPLO Kolín s.r.o.

ELEKTROTEPLO Kolín s.r.o. ELEKTROTEPLO Kolín s.r.o. PŘENOSNÁ SUŠÁRNA SVAŘOVACÍCH ELEKTROD PKS13 ELEKTROTEPLO Kolín s.r.o., Rybářská 56, 280 35 Kolín II tel.:321724628, 321720240 fax: 321722710 e-mail: elektroteplo@elektroteplo.cz

Více

Technická dokumentace MĚŘIČ DÉLKY DEL2115P. rozsah měření 0 až 9999,99m předvolba a výstupní relé.

Technická dokumentace MĚŘIČ DÉLKY DEL2115P. rozsah měření 0 až 9999,99m předvolba a výstupní relé. MĚŘIČ DÉLKY DEL2115P rozsah měření 0 až 9999,99m předvolba a výstupní relé www.aterm.cz 1 1. Obecný popis měřiče délky Měřič délky DEL2115P je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně

Více

Technická dokumentace ŘÍDICÍ TERMINÁL. pro vícepásmovou regulaci teploty TERM

Technická dokumentace ŘÍDICÍ TERMINÁL. pro vícepásmovou regulaci teploty TERM ŘÍDICÍ TERMINÁL pro vícepásmovou regulaci teploty TERM 2198 www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím.

Více

Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU

Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Úniverzální ústředna detekčního systému ADS Příručka uživatele je ústředna detekčního systému ADS, určená pro napájení snímačů koncentrace a zpracování jejich signálu. Na ústřednu se připojuje jeden až

Více

Čtyřkanálový digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm Návod k použití

Čtyřkanálový digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm Návod k použití COMMETER C0141 Čtyřkanálový digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm Návod k použití Návod na použití digitálního teploměru COMMETER C0141 Přístroj je určen pro měření

Více

Větrací centrála PAN MK1 Zapojení svorkovnice, ukazatele, pojistky

Větrací centrála PAN MK1 Zapojení svorkovnice, ukazatele, pojistky Zapojení svorek větrací centrály PAN MK 1 Svorka Popis Svorka Popis 1 Přívod 230 V AC fáze (L) 14 Detektor deště COM 2 Přívod 230 V AC nula (N) 15 Detektor deště NO kontakt 3 Přívod 230 V AC ochran. vodič

Více

Digitální Teploměry Řady TM Návod k použití

Digitální Teploměry Řady TM Návod k použití Digitální Teploměry Řady TM Návod k použití Bezpečnostní upozornění V průběhu instalace a obsluhy přístroje, dodržujte následující instrukce: 1) Přístroj smí zapojovat kvalifikovaná osoba. 2) Při instalaci

Více

TERM05. Zobrazovací a ovládací panel. Příručka uživatele AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA

TERM05. Zobrazovací a ovládací panel. Příručka uživatele AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA TERM05 Zobrazovací a ovládací panel Příručka uživatele R AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Střešovická 49, 162 00 Praha 6, e-mail: s o f c o n @ s o f c o n. c z tel./fax : (02) 20 61 03 48 / (02) 20 18 04 54, http

Více

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Technické údaje Napájení Jištění Příkon Rozsah teploty Charakter řízení Snímač Rozsah topení Teplota okolí Rozměry vestavby 230V. 50 Hz 1x16A max 3500 W 30 70

Více

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data Úvod Všeobecné informace Série R8300 digitální topící termostat využívá předností mikro-počítačových ovládacích čipů, rozpoznávající teplotu díky vnitřním a venkovním senzorům. Porovnáním nastavených teplot

Více

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým výstupem (např. CLM, ULM,

Více

Remote Meter: MT-5 Pro použití se solárnímy regulátory Tracer MPPT series.

Remote Meter: MT-5 Pro použití se solárnímy regulátory Tracer MPPT series. Návod k použití Remote Meter: MT-5 Pro použití se solárnímy regulátory Tracer MPPT series. PŘEHLED Digitální Remote Meter zobrazuje systémové provozní informace, chybové indikace, a diagnostické informace.

Více

Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod

Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod Verze 01, vydáno 9/2016 Stránka 1 z 8 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: 1. Nepoužívejte zařízení před prostudováním tohoto uživatelského manuálu.

Více

FCM CAREL NÁVOD NA SEŘÍZENÍ

FCM CAREL NÁVOD NA SEŘÍZENÍ FCM ALFACO s.r.o. FCM CAREL NÁVOD NA SEŘÍZENÍ Elektronický digitální regulátor pro řízení otáček elektromotoru Modul FCM je určen k ovládání elektromotorů na základě vstupního signálu od teplotního, nebo

Více

NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI

NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI SNÍMAČ HLADIN PSH MOŽNOST OVLÁDÁNÍ JEDNÍM, DVĚMA, NEBO TŘEMI PLOVÁKY 2 MODULOVÉ PROVEDENÍ ZABÍRÁ MÁLO MÍSTA V ROZVODNICI AKUSTICKÁ + OPTICKÁ SIGNALIZACE PŘI DOSAŽENÍ HLADINY MAXIMÁLNÍ AKUSTICKÁ + OPTICKÁ

Více

BASPELIN CPL. Popis obsluhy ekvitermního regulátoru CPL EQ23/EQ24

BASPELIN CPL. Popis obsluhy ekvitermního regulátoru CPL EQ23/EQ24 BASPELIN CPL Popis obsluhy ekvitermního regulátoru CPL EQ23/EQ24 červenec 2007 EQ23 CPL Důležité upozornění Obsluhovat zařízení smí jen kvalifikovaná a řádně zaškolená obsluha. Nekvalifikované svévolné

Více

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Teplota Vlhkost CO 2 Rosný bod Atmosférický tlak Analogový signál Dvoustavové událostí Čítací vstup Bateriové záznamníky Dataloggery Bateriové záznamníky

Více

PRACOVNÍ NÁVOD. Řídící jednotka průtoku vody HSP4

PRACOVNÍ NÁVOD. Řídící jednotka průtoku vody HSP4 PRACOVNÍ NÁVOD Řídící jednotka průtoku vody HSP4 Obsah: Obecný popis...2 Vstupní měřené veličiny...2 Další zobrazované údaje výběr funkce...2 Chybové a informační signalizace na displeji...2 Pomocné signalizace

Více

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CZ SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 2 3 4 5 8 NÁVOD K OBSLUZE 1 INFORMACE 1. Před uvedením do provozu si prosím přečtěte tento

Více

EGMedical, s r. o. IRC čítač

EGMedical, s r. o. IRC čítač EGMedical, s r. o. IRC čítač Návod k obsluze Verze firmware 1.0, verze CPLD 1.0 Návod z 27. 7. 2006 1 EGMedical, s.r.o. www.strasil.net Obsah Instalace modulu...3 Základní popis modulu...3 Technické údaje...3

Více

PXM10. Ovládací panel. Siemens Building Technologies DESIGO PX

PXM10. Ovládací panel. Siemens Building Technologies DESIGO PX 9 230 DESIGO PX Ovládací panel PXM10 Místní ovládací panel pro monitorování a ovládání kompaktních nebo modulárních podstanic DESIGO PX LCD displej s nastavitelným kontrastem Jednoduché ovládání pomocí

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, Ostrava 9, Czech Republic

Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, Ostrava 9, Czech Republic Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, 709 00 Ostrava 9, Czech Republic tel / fax : 420 596 627 097, tel : 420 596 616 729, mob : 420 604 334 327 email : mercos@mercos.cz, www : http://www.mercos.cz MANUÁL

Více

Digitální tlakový spínač DPC-10 (napěťový výstup) Návod k montáži a obsluze

Digitální tlakový spínač DPC-10 (napěťový výstup) Návod k montáži a obsluze Digitální tlakový spínač DPC-10 (napěťový výstup) Návod k montáži a obsluze verze 1.3-N (03/2016) PROHLÁŠENÍ O SHODĚ V souladu s nařízením následujících evropské směrnice pro elektromagnetickou kompatibilitu:

Více

Řídící systém MS 510 Uživatelský manuál. www.wilkop.eu. Regulátor řady MST 510 v aplikaci pro vzduchotechniku UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Řídící systém MS 510 Uživatelský manuál. www.wilkop.eu. Regulátor řady MST 510 v aplikaci pro vzduchotechniku UŽIVATELSKÝ MANUÁL Regulátor řady MST 510 v aplikaci pro vzduchotechniku UŽIVATELSKÝ MANUÁL 0 OBSAH 1. Úvod 2 2. Bezpečnostní upozornění 2 3. Ovládací panel regulátoru 2 4. Uživatelské menu 2 4.1 Struktura uživatelského

Více

Návod k obsluze Řídící automat čerpací stanice odpadních vod S-3302

Návod k obsluze Řídící automat čerpací stanice odpadních vod S-3302 Návod k obsluze Řídící automat čerpací stanice odpadních vod S-3302 Řídící automat pro řízení čerpací stanice odpadních vod S-3302 ovládá čerpadlo čerpadla dle plovákových spínačů. Automat lze použít jak

Více

ILH Detektor těkavých organických látek Návod k obsluze

ILH Detektor těkavých organických látek Návod k obsluze ILH Detektor těkavých organických látek Návod k obsluze Montáž Zařízení lze instalovat v suchém prostředí (IP20) pomocí šroubů na stěnu nebo zapuštěný do krabice (rozvaděče). Doporučená výška instalace

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, Ostrava 9, Czech Republic

Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, Ostrava 9, Czech Republic Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, 709 00 Ostrava 9, Czech Republic tel / fax : 420 596 627 097, tel : 420 596 616 729, mob : 420 604 334 327 email : mercos@mercos.cz, www : http://www.mercos.cz MANUÁL

Více

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 strana č. 1 Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 Měřicí přístroj TA888 je určen k měření rychlosti proudění vzduchu a teploty. Velký, lehce čitelný LCD displej obsahuje dva velké zobrazovače a

Více

REG10 návod k instalaci a použití 2.část Univerzální časovač a čítač AVC/ 02

REG10 návod k instalaci a použití 2.část Univerzální časovač a čítač AVC/ 02 Programovatelná řídící jednotka REG10 návod k instalaci a použití 2.část Univerzální časovač a čítač AVC/ 02 1 Obsah: 1. Obecný popis... 3 1.1 Popis programu... 3 1.2 Vstupní vyhodnocované hodnoty... 3

Více

OBSAH OBSAH...2 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE...3

OBSAH OBSAH...2 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE...3 Řídící automat RAK A09 Uživatelská příručka listopad 2003 1 OBSAH OBSAH...2 I. OBECNÁ ČÁST...3 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE...3 2. TECHNICKÉ ÚDAJE A PARAM ETRY AUTOM ATŮ RAK A09...3 2.1. ROZMÍSTĚNÍ POJISTEK...3

Více

OBSAH PŘÍSLUŠENSTVÍ - EXPANDER, INVERTER STR. 6-7 MAX. VÁHA

OBSAH PŘÍSLUŠENSTVÍ - EXPANDER, INVERTER STR. 6-7 MAX. VÁHA K800, K1400, K2200 OBSAH TECHNICKÉ VLASTNOSTI STR. 2 KONTROLA PŘED MONTÁŽÍ STR. 2 MONTÁŽ MOTORU A HŘEBENU STR. 3 KONCOVÉ SPÍNAČE, ÚDRŽBA STR. 3 PROPOJENÍ STR. 4 KONTROLA SPRÁVNÉHO OTÁČENÍ MOTORU, ČASOVÁNÍ

Více

CSE TV ZV G 1F Návod na instalaci a použití ČERPADLOVÁ SKUPINA CSE TV ZV G 1F CSE TV ZV G 1F

CSE TV ZV G 1F Návod na instalaci a použití ČERPADLOVÁ SKUPINA CSE TV ZV G 1F CSE TV ZV G 1F CSE TV ZV G 1F www.regulus.cz Návod na instalaci a použití ČERPADLOVÁ SKUPINA CSE TV ZV G 1F CSE TV ZV G 1F CZ 1. Úvod Čerpadlová skupina je určena pro zajištění cirkulace v rozvodech teplé vody v objektech,

Více

Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, Ostrava 9, Czech Republic

Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, Ostrava 9, Czech Republic Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, 709 00 Ostrava 9, Czech Republic tel / fax : +420 596 627 097, tel : +420 596 616 729, mob : +420 604 334 327 email : mercos@mercos.cz, www : http://www.mercos.cz

Více

Hlídač proudu jističe HPJ v1.29, v1.30

Hlídač proudu jističe HPJ v1.29, v1.30 Návod k regulátoru ZMC Hlídač proudu jističe HPJ v1.29, v1.30 Pro běžný provoz je typické, že na relativně krátkou chvíli se zvýší odběr a pak se opět vrátí. Pokud bychom žádné hlídací zařízení neměli,

Více

MK2430 COMTRAXX. Přístroje BENDER pro zdravotnictví 2012

MK2430 COMTRAXX. Přístroje BENDER pro zdravotnictví 2012 Signalizační a testovací panel s interní BMS sběrnicí a se zobrazením alarmových a stavových hlášení pro 1 až 10 zařízení MK430 COMTRAXX Vlastnosti Zobrazení pracovních a chybových hlášení podle DIN VDE

Více

Návod k obsluze. Bezkontaktní teploměr - pyrometr Sonel DIT 500

Návod k obsluze. Bezkontaktní teploměr - pyrometr Sonel DIT 500 Návod k obsluze Bezkontaktní teploměr - pyrometr Sonel DIT 500 Úvodní informace Přístroj měří bezkontaktně a kontaktně (snímač typu K) povrchovou teplotu. Umožňuje uchovat naměřené hodnoty ve vnitřní paměti

Více

Požadavky na regulaci a MaR v případě použití kondenzační jednotky Acson jako tepelné čerpadlo

Požadavky na regulaci a MaR v případě použití kondenzační jednotky Acson jako tepelné čerpadlo 10 Požadavky na regulaci a MaR v případě použití kondenzační jednotky Acson jako tepelné čerpadlo Pro regulaci kondenzačních jednotek Acson lze použít buď nabízený ovladač EESTA, nebo tuto může za dodržení

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Měření a regulace Rekonstrukce plynové kotelny

TECHNICKÁ ZPRÁVA Měření a regulace Rekonstrukce plynové kotelny Niersberger Instalace, s.r.o. Tyršova 2075 256 01 Benešov Telefon (+420) 317 721 741-2 Fax (+420) 317 721 841 E-mail: instalace@niersberger.cz IČO 64577252 DIČ CZ64577252 TECHNICKÁ ZPRÁVA Měření a regulace

Více

Místní zobrazovací jednotka LDU 401 NÁVOD K OBSLUZE. průmyslová elektronika

Místní zobrazovací jednotka LDU 401 NÁVOD K OBSLUZE. průmyslová elektronika průmyslová elektronika NÁVOD K OBSLUZE Místní zobrazovací jednotka LDU 401 Před prvním použitím jednotky si důkladně přečtěte pokyny uvedené v tomto návodu a pečlivě si jej uschovejte. Výrobce si vyhrazuje

Více

Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, Ostrava 9, Czech Republic

Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, Ostrava 9, Czech Republic Jaroslav Rzepka MERCOS - Boleslavova 4, 709 00 Ostrava 9, Czech Republic tel / fax : +420 596 627 097, tel : +420 596 616 729, mob : +420 604 334 327 email : mercos@mercos.cz, www : http://www.mercos.cz

Více

GREEN MOTION SYSTÉM. UPS pro výtahy Návod na obsluhu

GREEN MOTION SYSTÉM. UPS pro výtahy Návod na obsluhu GREEN MOTION SYSTÉM UPS pro výtahy Návod na obsluhu Green Motion UPS DC/AC konvertor Green Motion Card Regulátor baterií Green Motion System je UPS-systém, který snižuje náklady na energie a zabezpečuje

Více