01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace 04. Základní informace k životní situaci Přestupky proti občanskému soužití,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace 04. Základní informace k životní situaci Přestupky proti občanskému soužití,"

Transkript

1 01. Identifikační kód PDY Kód SC Pojmenování (název) životní situace Přestupky proti občanskému soužití a majetku, projednávané se souhlasem osoby přímo postižené spácháním přestupku. 04. Základní informace k životní situaci Přestupky proti občanskému soužití, kdy se fyzická osoba dopustí - ublížení na zdraví podle 7 odst. 1 písm. b) zákona č. 251/2016 Sb., - vyhrožování újmou na zdraví dle 7 odst. 1 písm. c) bod. 1 zákona č. 251/2016 Sb., - nepravdivého obvinění z přestupku dle 7 odst. 1 písm. c) bod 2 zákona č. 251/2016 Sb., - schválností vůči jinému dle 7 odst. 1 písm. c) bod 3 zákona č. 251/2016 Sb., a přestupky, kdy se fyzická osoba vůči jinému dopustí jiného hrubého jednání podle 7 odst. 1 písm. c) bod. 4 zákona č. 251/2016 Sb. Přestupky proti občanskému soužití, kdy se právnická osoba dopustí - nepravdivého obvinění z přestupku dle 7 odst. 2 písm. b) bod. 1 zákona č. 251/2016 Sb., - schválností vůči jinému dle 7 odst. 2 písm. b) bod 2 zákona č. 251/2016 Sb., a přestupky, kdy se fyzická osoba vůči jinému dopustí jiného hrubého jednání podle 7 odst. 2 písm. b) bod. 3 zákona č. 251/2016 Sb. Přestupky proti majetku, kdy se fyzická osoba dopustí přestupku tím, že úmyslně způsobí škodu na cizím majetku - krádeží dle 8 odst. 1 písm. a) bod. 1 zákona č. 251/2016 Sb. - zpronevěrou dle 8 odst. 1 písm. a) bod. 2 zákona č. 251/2016 Sb. - podvodem dle 8 odst. 1 písm. a) bod. 3 zákona č. 251/2016 Sb. - zničením či poškozením věci z takového majetku dle 8 odst. 1 písm. a) bod. 4 zákona č. 251/2016 Sb. - neoprávněného užívání cizího majetku dle 8 odst. 1 písm. b) zákona č. 251/2016 Sb. - přisvojení si cizí věci nálezem nebo jinak bez přivolení cizí osoby dle 8 odst. 1 písm. c) zákona č. 251/2016 Sb. - ukryje, užívá nebo na sebe anebo jiného převede věc, která byla přestupkem spáchaným jinou osobou, nebo to, co za takovou věc bylo opatřeno dle 8 odst. 1 písm. d) zákona č. 251/2016 Sb. Přestupky proti majetku, kdy se právnická nebo podnikající fyzická osoba dopustí přestupku tím, že úmyslně způsobí škodu na cizím majetku - krádeží dle 8 odst. 2 písm. a) bod. 1 zákona č. 251/2016 Sb. Přestupku se dopustí též organizátor, návodce nebo pomocník. - zpronevěrou dle 8 odst. 2 písm. a) bod. 2 zákona č. 251/2016 Sb. - podvodem 8 odst. 2 písm. a) bod. 3 zákona č. 251/2016 Sb. - zničením či poškozením věci z takového majetku 8 odst. 2 písm. a) bod. 4 zákona č. 251/2016 Sb. - neoprávněného užívání cizího majetku dle 8 odst. 2 písm. b) zákona č. 251/2016 Sb. - přisvojení si cizí věci nálezem nebo jinak bez přivolení cizí osoby dle 8 odst. 2 písm. c) zákona č. 251/2016 Sb. - ukryje, užívá nebo na sebe anebo jiného převede věc, která byla přestupkem spáchaným jinou osobou, nebo to, co za takovou věc bylo opatřeno dle 8 odst. 2 písm. d) zákona č. 251/2016 Sb.

2 Kdy tyto přestupky, které se staly mezi osobami blízkými, se projednávají jen dle 79 zákona č. 250/2016 Sb. Zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich se souhlasem osoby přímo postižené spácháním přestupku. Přestupky urážky na cti, kterého se dopustí fyzická osoba tím, že druhého zesměšní nebo ho jiným způsobem hrubě urazí dle 7 odst. 1 písm. a) zákona č. 251/2016 Sb. (urážky na cti) jakožto i přestupky urážky na cti, kterého se dopustí právnická osoba tím, že druhého zesměšní nebo ho jiným způsobem hrubě urazí dle 7 odst. 2 písm. a) zákona č. 251/2016 Sb., se projednávají se souhlasem přímo postižené osoby i v případě, že Vás slovně urazila osoba, se kterou nejste v příbuzenském poměru. Byla-li spácháním přestupku postižena osoba mladší 18 let nebo byl-li přestupek důvodem vykázání ze společného obydlí, zahájí správní orgán řízení nebo v již zahájeném řízení pokračuje i bez souhlasu osoby přímo postižení spácháním přestupku. 05. Kdo je oprávněn v této věci dát souhlas s projednáním přestupku Souhlas s projednáním přestupku může podat osoba přímo postižená spácháním přestupku. Je-li osob přímo postižených spácháním přestupku více, postačí souhlas pouze jedné z nich. Osoba přímo postižené spácháním přestupku není účastníkem řízení, ale má zvláštní postavení v řízení. 06. Jaké jsou podmínky a postup pro řešení životní situace Oznámit přestupek na Policii ČR může i kterákoli osoba, která se stala svědkem přestupku. Policie ČR učiní ve věci potřebné kroky a poté postoupí oznámení přestupku na MěÚ v Poděbradech. Pracovnice MěÚ, odboru správních činností. Správní orgán poučí osobu přímo postiženou spácháním přestupku, o právu podat souhlas a určí jí lhůtu k podání souhlasu. Lhůta nesmí být kratší než 30 dní. Bez podaného souhlasu nebude řízení zahájeno. 07. Jakým způsobem zahájit řešení životní situace V případě spáchání přestupku učinit ihned oznámení na PČR, nebo na úřadě, kde se přestupek stal či v místě bydliště. Pokud osoby přímo postižená spácháním přestupku podá souhlas s projednáním přestupku, správní orgán (Komise pro projednávání přestupků města Poděbrad) zahájí správní řízení, a to z moci úřední. Podaný souhlas může vzít osoba přímo postižená zpět, a to do vydání rozhodnutí o odvolání - v takovém případě bude řízení podle ust. 86 odst. 1 písm. n) zákona č. 250/2016 Sb. o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich usnesením zastaveno, případný zpět vzatý souhlas nelze dát znovu. 08. Na které instituci životní situaci řešit Na Policii ČR, nebo na městském (obecním) úřadu podle trvalého pobytu, nebo podle místa, kde došlo ke spáchání přestupku. Při oznámení se uvedou svědci, kteří byli přítomni spáchání přestupku.

3 09. Kde, s kým a kdy životní situaci řešit V místě spáchání přestupku se neprodleně obrátit na Policii ČR, nebo dle situace požádat někoho o zprostředkování kontaktu, popřípadě se obrátit na místně příslušný obecní úřad. V Poděbradech můžete učinit oznámení o přestupku na Obvodním oddělení P ČR, Palachova 220, Poděbrady, nebo je možné se obrátit na MěÚ Poděbrady, pracoviště na nám. T. G. Masaryka 1130, odbor správních činností, 2. patro, č. dv. 210, úřední dny: pondělí a středa 8 11 hodin, hodin, čtvrtek 8 11 hodin, a učinit zde oznámení o spáchání přestupku. Je-li Policií ČR jednání kvalifikováno jako přestupek, je pak jeho projednávání před příslušným orgánem obce, dle místa spáchání činu, nebo podle místa, kde se pachatel zdržuje či pracuje, což může přispět k usnadnění projednávání. V Poděbradech jsou přestupky proti veřejnému pořádku, proti občanskému soužití, proti majetku projednávány na MěÚ, před komisí pro projednávání přestupků. 10. Jaké doklady je nutné mít s sebou Doklad totožnosti. Informace musí být z Vaší strany o tom, co, kdy, kde a jak se stalo, kdo byl jejím svědkem. 11. Jaké jsou potřebné formuláře a kde jsou k dispozici Žádné předepsané formuláře nejsou. 12. Jaké jsou poplatky a jak je lze uhradit Při oznámení přestupku se poplatek nevybírá. Občanovi, který byl uznán vinným z přestupku, se uloží povinnost nahradit státu náklady spojené s projednáváním přestupku. Náklady řízení se hradí paušální částkou, kterou stanoví Ministerstvo vnitra České republiky. V současné době je výše náhrady nákladů řízení stanovena ve výši Kč dle vyhlášky č. 520/2005, v platném znění. Osobě přímo postižené spácháním přestupku, která dala souhlas s projednáním přestupku, se náklady řízení neukládají. 13. Jaké jsou lhůty pro vyřízení Osobě přímo postižené správní orgán zašle usnesení, ve kterém jí stanoví lhůtu, k podání souhlasu, (minimálně 30 dní). Řízení se zahajuje z moci úřední bezodkladně, nejpozději do 60 dnů. Na vydání rozhodnutí je lhůta dnů po ukončení šetření, případně i době delší. Správní orgán pro informaci uvádí, že podle ust. 30 odst. 1. písm. a) zákona o odpovědnosti za přestupky promlčecí doba činí 1 rok. Podle ust. 31 zákona o odpovědnosti za přestupky promlčecí doba počíná běžet dnem následujícím po dni spáchání přestupku. U pokračujícího přestupku dnem následujícím po dni, kdy došlo k poslednímu dílčímu útoku. U hromadného přestupku dnem následujícím po dni, kdy došlo k poslednímu útoku. U trvajícího přestupku dnem následujícím po dni, kdy došlo k odstranění protiprávního stavu. Běh této lhůty se však, podle ust. 32 odst. 2 zákona o odpovědnosti za přestupky, přerušuje oznámením o zahájení řízení o přestupku, vydáním rozhodnutí, jímž je obviněný uznán vinným nebo vydáním rozhodnutí o schválení dohody o narovnání, přičemž přerušení promlčecí doby počíná promlčecí doba nová. Pokud byla promlčecí doba přerušena, odpovědnost zaniká nejpozději 3 roky od jeho spáchání.

4 14. Kteří jsou další účastníci (dotčení) řešení životní situace Obviněný z přestupku, případně poškozený, pokud se jedná o přestupek proti majetku. Každý účastník řízení má právo zvolit za sebe zmocněnce. K řízení, jehož účastníkem je nezletilý, je přizvána také pracovnice OSPOD (orgán sociálně právní ochrany dětí). O tomto řízení jsou také vyrozumění zákonní zástupci nezletilého (rodiče). Svědkové události nejsou účastníky řízení, ale jsou předvoláni k projednání přestupku. Osoba přímo postižená spácháním přestupku, která dala souhlas, není rovněž účastníkem řízení, ale je vyrozuměna o konání ústního jednání. 15. Jaké další práva má osoba přímo postižená spácháním přestupku, která dala souhlas s projednáním přestupku Osoba přímo postižená spácháním přestupku právo podle ust. 79 zákona č. 250/2016 Sb. o odpovědnosti za přestupky, a to: právo na vyrozumění o zahájení řízení, právo navrhovat důkazy a činit jiné návrhy po celou dobu řízení, právo na poskytnutí informací o řízení potřebných ke zpětnému vzetí souhlasu, právo vyjádřit v řízení své stanovisko, právo nahlížet do spisu, právo účastnit se ústního jednání a být přítomna při všech úkonech v řízení, právo vyjádřit se před vydáním rozhodnutí k jeho podkladům a právo na oznámení rozhodnutí. Podle ust. 82 odst. 3 zákona o odpovědnosti za přestupky v rámci dokazování dále této osobě přísluší právo klást účastníkům řízení, svědkům a znalcům otázky, přičemž dotazovaná osoba má právo odmítnout odpověď a nesmí být tázána za stejných podmínek jako svědek. 16. Elektronická služba, kterou lze využít e-podatelna@mesto-podebrady.cz Souhlas může být zaslán em, opatřeným zaručeným elektronickým podpisem podle ust. zákona č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu, v platném znění., pokud není elektronicky podepsán, musí být zároveň do tří dnů zaslán písemně, jinak se jím úřad nebude zabývat. 17. Podle kterého právního předpisu se postupuje Zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 251/2016 Sb. O některých přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. 18. Jaké jsou související předpisy Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška Ministerstva vnitra ze dne 14. srpna 1996 č. 520/2005, kterou se stanoví paušální částka nákladů řízení o přestupcích, v platném znění.

5 19. Jaké jsou opravné prostředky a jak se uplatňují Proti rozhodnutí komise může podat účastník řízení odvolání (obviněný, poškozený), a to do 15 dnů ode dne jeho doručení ke Krajskému úřadu Středočeského kraje, odbor správních agend a krajský živnostenský úřad, Zborovská 11, Praha 5, podáním učiněným prostřednictvím toho, kdo napadené rozhodnutí vydal (v Poděbradech Komise pro projednávání přestupků, Jiřího náměstí 20/I.). Osobě přímo postižené spácháním přestupku nepřísluší právo na odvolání proti rozhodnutí, kterým je obviněný uznán vinným NEBO proti usnesení o zastavení řízení. V případě konání odvolacího řízení podle ust. 97 odst. 1 zák. o odpovědnosti za přestupky může osoba přímo postižená spácháním přestupku, která dala souhlas s projednáním přestupku, ve své vyjádření uvádět nové skutečnosti nebo důkazy vztahující se k novým skutečnostem nebo důkazům, které obviněný uvede v odvolání nebo v průběhu odvolacího řízení. Odvolání musí obsahovat veškeré náležitosti uvedené v 37 odst. 2 správního řádu (jméno, příjmení, datum narození a místo trvalého pobytu, popřípadě jinou adresu pro doručování podle 19 odst. 3. Podání musí obsahovat označení správního orgánu, jemuž je určeno, další náležitosti, které stanoví zákon, a podpis osoby, která je činí a musí obsahovat údaje o tom, proti kterému rozhodnutí směřuje, v jakém rozsahu ho napadá a v čem je spatřován rozpor s právními předpisy nebo nesprávnost rozhodnutí nebo řízení, jež mu předcházelo. Odvolání se podává s potřebným počtem stejnopisů tak, aby jeden stejnopis zůstal správnímu orgánu a aby každý účastník dostal jeden stejnopis. Nepodá-li účastník potřebný počet stejnopisů, vyhotoví je správní orgán na náklady účastníka. V tomto případě pak je účtována částka 15,- Kč za každou stránku formátu A4 dle zákona č.634/2004 Sb. o správních poplatcích. 20. Jaké zajišťovací prostředky mohou být uplatněny v případě kdy to vyžaduje zajištění průběhu a účelu řízení. Dle 62 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu, ve znění pozdějších předpisů, je možné uložit účastníku řízení, ale i svědkovi pořádkovou pokutu až do výše Kč, ztíží-li postup řízení zejména tím, že se bez omluvy nedostaví na výzvu ke správnímu orgánu, ruší i po předchozím napomenutí pořádek při jednání, bezdůvodně odmítá svědeckou výpověď, předložení listiny nebo provedení ohledání. Pořádkovou pokutu lze také uložit tomu, kdo učiní hrubě urážlivé podání. Dle ustanovení 63 odst. 1 správního řádu může správní orgán toho, kdo hrubě ruší pořádek, také vykázat z místa jednání, je-li vykázán účastník řízení, může se jednat v jeho nepřítomnosti. 21. Nejčastější dotazy 1. Kde mohu oznámit přestupek? Na Policii ČR, nebo na městském (obecním) úřadu podle trvalého pobytu, nebo podle místa, kde došlo ke spáchání přestupku. 2. Musím být přítomen jednání přestupkové komise? Ano, občan obdrží vyrozumění o konání ústního jednání. Jednání přestupkové komise musí být přítomen účastník řízení, osoba přímo postižená spácháním přestupku, svědek události, popř. další osoby (např. zákonný zástupce, tlumočník apod.). 3. Oznámil jsem na Policii ČR, že mě soused urazil na cti, musím ještě podat souhlas s projednáním přestupku? Ano, aby bylo toto oznámení projednáno, musí být podán souhlas s projednáním přestupku, a to nejpozději do lhůty stanovené správním orgánem, která nesmí být kratší než 30 dní. 4. Dozvím se, jak bylo ve věci rozhodnuto? Ano, v případě, že jste podal souhlas s projednáním přestupku, máte právo na oznámení rozhodnutí.

6 22. Další informace Městský (obecní) úřad dle trvalého bydliště. V Poděbradech se občané mohou obrátit na: MěÚ Poděbrady, pracoviště na nám. T. G. Masaryka 1130, odbor správních činností, 2. patro, úřední dny pondělí a středa 8-11, hod., čtvrtek 8-11 hod., Jana Schreyerová, DiS., přestupková agenda, č. dv. 210, tel , fax: , kpp@mesto-podebrady.cz Mgr. Jana Vaňková, přestupková agenda, č. dv. 210, tel , fax: , kpp@mesto-podebray.cz 23. Informace o popisovaném postupu (o řešení životní situace) je možné získat také z jiných zdrojů nebo v jiné formě Městský (obecní) úřad dle trvalého bydliště adresář úřadů. Policie ČR, Městská policie. 24. Související životní situace a návody, jak je řešit Oznámení přestupku proti veřejnému pořádku, proti občanskému soužití, proti majetku. 25. Za správnost popisu odpovídá útvar MěÚ Poděbrady, odbor správních činností. Ing. Marie Kabátková, vedoucí odboru správních činností, tel , sc@mesto-podebrady.cz. 26. Kontaktní osoba Jana Schreyerová, DiS., přestupková agenda, MěÚ Poděbrady, odbor správních činností, tel , kpp@mesto-podebrady.cz. Mgr. Jana Vaňková, přestupková agenda, MěÚ Poděbrady, odbor správních činností, tel , kpp@mesto-podebrady.cz 27. Návod je zpracován podle právního stavu ke dni Popis byl naposledy aktualizován Datum konce platnosti popisu Není stanoveno. 30. Případná upřesnění a poznámky k řešení životní situace Od je vedena Evidence přestupků (ISEP). V evidenci přestupků se evidují pravomocná rozhodnutí o přestupcích na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, na úseku zemědělství a myslivosti, na úseku obrany ČR, proti veřejnému pořádku, proti občanskému soužití a proti majetku. Tuto evidenci vede Rejstřík trestů. Opis z evidence přestupků je veřejnou listinou. Informace z evidence přestupků je oprávněn vydat pouze rejstřík trestů. Adresa: Rejstřík trestů, Soudní 988/1, Praha 4 ID datové schránky: vtqabcz nebo prostřednictvím webu:

- znečistí veřejné prostranství, veřejně přístupný objekt nebo veřejně prospěšné zařízení anebo

- znečistí veřejné prostranství, veřejně přístupný objekt nebo veřejně prospěšné zařízení anebo 01. Identifikační kód PDY00008 02. Kód SC00008 03. Pojmenování (název) životní situace Oznámení přestupku proti veřejnému pořádku, proti občanskému soužití, proti majetku. 04. Základní informace k životní

Více

Návrh na projednání přestupku

Návrh na projednání přestupku Návrh na projednání přestupku Pojmenování životní situace Návrh na projednání přestupku dle 68 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Základní informace k životní situaci

Více

Plné znění s vyznačeným navrhovaných změn. Změna zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich.

Plné znění s vyznačeným navrhovaných změn. Změna zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich. Plné znění s vyznačeným navrhovaných změn Změna zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich 35 Druhy správních trestů Za přestupek lze uložit správní trest a) napomenutí, b) pokuty,

Více

01. Identifikační kód PDY Kód životní situace SC Pojmenování (název) životní situace. Hlášení trvalého pobytu

01. Identifikační kód PDY Kód životní situace SC Pojmenování (název) životní situace. Hlášení trvalého pobytu 01. Identifikační kód PDY00003 02. Kód životní situace SC00003 03. Pojmenování (název) životní situace Hlášení trvalého pobytu 04. Základní informace k životní situaci Občan České republiky může mít jen

Více

Schválení provozního řádu zařízení ubytovacích služeb

Schválení provozního řádu zařízení ubytovacích služeb 1. IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO 2. KÓD 3. POJMENOVÁNÍ (NÁZEV) ŽIVOTNÍ SITUACE Schválení provozního řádu zařízení ubytovacích služeb 4. ZÁKLADNÍ INFORMACE K ŽIVOTNÍ SITUACI V souladu s 21a zákona č. 258/2000 Sb.,

Více

Schválení provozního řádu pro pitnou vodu

Schválení provozního řádu pro pitnou vodu 1. IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO 2. KÓD 3. POJMENOVÁNÍ (NÁZEV) ŽIVOTNÍ SITUACE Schválení provozního řádu pro pitnou vodu 4. ZÁKLADNÍ INFORMACE K ŽIVOTNÍ SITUACI Osoby uvedené v bodu 5. jsou v souladu s 4 odst. 3

Více

PRÚVODCE SPRÁVNÍM ŘÍZENÍM ZRUŠENÍ ÚDAJE O MÍSTU TRVALÉHO POBYTU

PRÚVODCE SPRÁVNÍM ŘÍZENÍM ZRUŠENÍ ÚDAJE O MÍSTU TRVALÉHO POBYTU PRÚVODCE SPRÁVNÍM ŘÍZENÍM ZRUŠENÍ ÚDAJE O MÍSTU TRVALÉHO POBYTU Dle zák. č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Centrum společných

Více

Žádost o zařazení prací do třetí nebo čtvrté kategorie

Žádost o zařazení prací do třetí nebo čtvrté kategorie 1. IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO 2. KÓD 3. POJMENOVÁNÍ (NÁZEV) ŽIVOTNÍ SITUACE Žádost o zařazení prací do třetí nebo čtvrté kategorie 4. ZÁKLADNÍ INFORMACE K ŽIVOTNÍ SITUACI V souladu s 37 zákona č. 258/2000 Sb.,

Více

Povolení na užití vody, která nesplňuje stanovené hodnoty ukazatelů vody pitné

Povolení na užití vody, která nesplňuje stanovené hodnoty ukazatelů vody pitné 1. IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO 2. KÓD 3. POJMENOVÁNÍ (NÁZEV) ŽIVOTNÍ SITUACE Povolení na užití vody, která nesplňuje stanovené hodnoty ukazatelů vody pitné 4. ZÁKLADNÍ INFORMACE K ŽIVOTNÍ SITUACI Osoby uvedené

Více

01. Identifikační kód. 02. Kód. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci

01. Identifikační kód. 02. Kód. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Zvláštní užívání - reklamní zařízení, stavební práce, umístění inženýrských sítí, vyhrazené parkovací stání, provozování stánků, sportovní

Více

Snížení rozsahu a četnosti kontroly pitné vody

Snížení rozsahu a četnosti kontroly pitné vody 1. IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO 2. KÓD 3. POJMENOVÁNÍ (NÁZEV) ŽIVOTNÍ SITUACE Snížení rozsahu a četnosti kontroly pitné vody 4. ZÁKLADNÍ INFORMACE K ŽIVOTNÍ SITUACI Osoby uvedené v bodu 5. jsou v souladu s 4 odst.

Více

251/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 15. června o některých přestupcích. Předmět úpravy

251/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 15. června o některých přestupcích. Předmět úpravy 251/2016 Sb. ZÁKON ze dne 15. června 2016 o některých přestupcích Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje některé přestupky vyskytující se na různých

Více

ZÁKON ze dne 15. června 2016 o některých přestupcích. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

ZÁKON ze dne 15. června 2016 o některých přestupcích. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3748 Sbírka zákonů č. 251 / 2016 251 ZÁKON ze dne 15. června 2016 o některých přestupcích Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje některé přestupky

Více

01. Identifikační kód PDY Kód SC Pojmenování (název) životní situace

01. Identifikační kód PDY Kód SC Pojmenování (název) životní situace 01. Identifikační kód PDY00011 02. Kód SC00011 03. Pojmenování (název) životní situace Žádost o informaci - vyžádání kopie dokumentu z úřední úschovy úřadu. 04. Základní informace k životní situaci Občan

Více

Určení mírnějšího hygienického limitu ukazatelů s nejvyšší mezní hodnotou

Určení mírnějšího hygienického limitu ukazatelů s nejvyšší mezní hodnotou 1. IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO 2. KÓD 3. POJMENOVÁNÍ (NÁZEV) ŽIVOTNÍ SITUACE Určení mírnějšího hygienického limitu ukazatelů s nejvyšší mezní hodnotou 4. ZÁKLADNÍ INFORMACE K ŽIVOTNÍ SITUACI Zjistí-li osoby uvedené

Více

Zahájení řízení Zahájení řízení o žádosti Zahájení řízení z moci úřední

Zahájení řízení Zahájení řízení o žádosti Zahájení řízení z moci úřední Správní právo procesní Zahájení a průběh řízení Zahájení řízení Zahájení řízení o žádosti Zahájení řízení z moci úřední Zahájení řízení o žádosti Řízení o žádosti je zahájeno dnem, kdy žádost nebo jiný

Více

Podejte žádost o vydání dokladu "Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství".

Podejte žádost o vydání dokladu Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství. 01. Identifikační kód PDY00031 02. Kód životní situace SC00016 03. Pojmenování (název) životní situace Žádost o vydání vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství v cizině 04. Základní informace

Více

07. Jakým způsobem můžete zahájit řešení této životní situace

07. Jakým způsobem můžete zahájit řešení této životní situace 01. Identifikační kód PDY00032 02. Kód životní situace SC00017 03. Pojmenování (název) životní situace Vydání matričních dokladů (rodného, oddacího, úmrtního listu) 04. Základní informace k životní situaci

Více

Uzavření manželství státního občana České republiky s cizincem na území České republiky

Uzavření manželství státního občana České republiky s cizincem na území České republiky 01. Identifikační kód PDY00005 02. Kód životní situace SC00005 03. Pojmenování (název) životní situace Uzavření manželství státního občana České republiky s cizincem na území České republiky 04. Základní

Více

Nabývání státního občanství České republiky prohlášením

Nabývání státního občanství České republiky prohlášením 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Nabývání státního občanství České republiky prohlášením 04. Základní informace k životní situaci Prohlášením o nabytí státního občanství

Více

251/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 15. června 2016 o některých přestupcích. Předmět úpravy

251/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 15. června 2016 o některých přestupcích. Předmět úpravy 251/2016 Sb. ZÁKON ze dne 15. června 2016 o některých přestupcích Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje některé přestupky vyskytující se na různých

Více

Ustanovení ukončení odpovědného zástupce

Ustanovení ukončení odpovědného zástupce Ustanovení ukončení odpovědného zástupce 03. Pojmenování (název) životní situace Provozování živnosti prostřednictvím odpovědného zástupce dle 11 živnostenského zákona 4. Základní informace k životní situaci

Více

Ohlášení živnosti fyzickou a právnickou osobou

Ohlášení živnosti fyzickou a právnickou osobou Ohlášení živnosti fyzickou a právnickou osobou 03. Pojmenování (název) životní situace Hlášení živnosti volné, řemeslných a vázaných dle 9 odst.a) živnostenského zákona, tzv. živností ohlašovacích 4. Základní

Více

Změna jména a příjmení

Změna jména a příjmení 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Změna jména a příjmení 04. Základní informace k životní situaci Fyzická osoba, které byl matričním úřadem vydán matriční doklad, má

Více

204/2015 Sb. ZÁKON ze dne 23. července 2015,

204/2015 Sb. ZÁKON ze dne 23. července 2015, 204/2015 Sb. ZÁKON ze dne 23. července 2015, (platí od 1. 710. 2016 s výjimkou do 30. 6. 2017) kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 269/1994 Sb.,

Více

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ ASPEKTY

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ ASPEKTY SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ ASPEKTY PRÁVA ÚČASTNÍKA ŘÍZENÍ, JEDNÁNÍ SPRÁVNÍHO ORGÁNU ( 4 SPRÁVNÍHO ŘÁDU) Veřejná správa je službou veřejnosti. Každý, kdo plní úkoly vyplývající z působnosti správního orgánu,

Více

3. Název životní situace. Společné územní a stavební povolení. 4. Základní informace k dané životní situaci, předmětu žádosti apod.

3. Název životní situace. Společné územní a stavební povolení. 4. Základní informace k dané životní situaci, předmětu žádosti apod. 3. Název životní situace Společné územní a stavební povolení 4. Základní informace k dané životní situaci, předmětu žádosti apod. Podá-li žadatel žádno o vydání společného územního a stavebního povolení

Více

Uzavření manželství - formou občanského nebo církevního sňatku

Uzavření manželství - formou občanského nebo církevního sňatku 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Uzavření manželství - formou občanského nebo církevního sňatku 04. Základní informace k životní situaci Uzavřít manželství na území

Více

Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce

Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce 4. Základní informace k životní situaci Živnostenský zákon umožňuje podnikateli provozovat živnost prostřednictvím odpovědného zástupce, který

Více

Vydávání cestovních dokladů

Vydávání cestovních dokladů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání cestovních dokladů 4. Základní informace k životní situaci Doba platnosti cestovního pasu Cestovní pas se vydává občanům ve

Více

Vydávání občanských průkazů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání občanských průkazů 4. Základní informace k

Vydávání občanských průkazů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání občanských průkazů 4. Základní informace k Vydávání občanských průkazů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání občanských průkazů 4. Základní informace k životní situaci Občanský průkaz (dále jen OP) je povinen

Více

Žádost o kolaudační souhlas (rozhodnutí) pro stavby pozemních komunikací.

Žádost o kolaudační souhlas (rozhodnutí) pro stavby pozemních komunikací. Napsal uživatel Mgr. Filip Matějka 3. Pojmenování, název ŽS Žádost o kolaudační souhlas (rozhodnutí) pro stavby pozemních komunikací. 4. Základní informace k ŽS Dokončenou stavbu pozemních komunikací nebo

Více

Obsah. O autorkách...v Předmluva...VII Jednotlivé části publikace zpracovaly...xv Seznam použitých zkratek...xvii

Obsah. O autorkách...v Předmluva...VII Jednotlivé části publikace zpracovaly...xv Seznam použitých zkratek...xvii O autorkách...v Předmluva...VII Jednotlivé části publikace zpracovaly...xv Seznam použitých zkratek...xvii Kapitola 1. Nová úprava správního trestání...1 1. Předmět úpravy přestupkového zákona...3 2. Časová

Více

3. Pojmenování, název ŽS. Žádost o povolení zkušebního provozu stavby pozemní komunikace. 4. Základní informace k ŽS

3. Pojmenování, název ŽS. Žádost o povolení zkušebního provozu stavby pozemní komunikace. 4. Základní informace k ŽS 3. Pojmenování, název ŽS Žádost o povolení zkušebního provozu stavby pozemní komunikace. 4. Základní informace k ŽS Zkušebním provozem stavby se ověřuje funkčnost a vlastnosti provedené stavby podle dokumentace

Více

č. Název položky a obsah 1 Identifikační číslo Kód

č. Název položky a obsah 1 Identifikační číslo Kód č. Název položky a obsah 1 Identifikační číslo 172 2 Kód 3 Pojmenování (název) životní situace. Svobodný přístup k informaci ve smyslu zákona č.106/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů 4 Základní informace

Více

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ

SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ VYBRANÉ ASPEKTY -práva účastníků řízení -počítání času -nečinnost správního orgánu -náležitosti odvolání -přezkum rozhodnutí, stížnost PRÁVA ÚČASTNÍKA ŘÍZENÍ, JEDNÁNÍ SPRÁVNÍHO ORGÁNU (

Více

Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami jsou:

Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami jsou: Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Kácení dřevin rostoucích mimo les

Kácení dřevin rostoucích mimo les Kácení dřevin rostoucích mimo les 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Kácení dřevin rostoucích mimo les dle 8 zákona o ochraně přírody a krajiny. 4. Základní informace

Více

Městský úřad ve Vratimově Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, Vratimov

Městský úřad ve Vratimově Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, Vratimov Městský úřad ve Vratimově Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, Vratimov muvrx0016y0i MUVRX0016Y0I Č.j. : MUVR 2681/2007 Sp.Zn. : SPIS 737/2007/VAŽP41 5 Vyřizuje : Pavlovská Renáta Ing. Tel.

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VRATIMOV Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, 739 32 Vratimov

MĚSTSKÝ ÚŘAD VRATIMOV Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, 739 32 Vratimov MĚSTSKÝ ÚŘAD VRATIMOV Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, 739 32 Vratimov muvrx001y9ir MUVRX001Y9IR Váš dopis zn.: Ze dne: Č.j.: MUVR 2282/2009 Sp.Zn.: SPIS 138/2009/VAŽP40 13 Vyřizuje:

Více

Oznámení o zahájení/ukončení provozování živnosti v provozovně

Oznámení o zahájení/ukončení provozování živnosti v provozovně Oznámení o zahájení/ukončení provozování živnosti v provozovně 4. Základní informace k životní situaci Podnikatel je podle živnostenského zákona povinen předem písemně oznámit živnostenskému úřadu zahájení

Více

Zvláštnosti řízení o přestupcích podle zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších změn a doplnění

Zvláštnosti řízení o přestupcích podle zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších změn a doplnění Zvláštnosti řízení o přestupcích podle zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších změn a doplnění Řízení o přestupcích je zvláštním druhem správního řízení. Je upraveno v zákoně č. 200/1990

Více

Městský úřad ve Vratimově Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, Vratimov

Městský úřad ve Vratimově Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, Vratimov Městský úřad ve Vratimově Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, Vratimov muvrx001m2e0 MUVRX001M2E0 Č.j. : MUVR 3041/2008 Sp.Zn. : SPIS 742/2008/VAŽP42 5 Vyřizuje : Svěnčíková Šárka Tel. :

Více

Ž á d o s t. Městský úřad Rakovník odbor školství, památkové péče, kultury, tělovýchovy a cestovního ruchu Husovo nám Rakovník

Ž á d o s t. Městský úřad Rakovník odbor školství, památkové péče, kultury, tělovýchovy a cestovního ruchu Husovo nám Rakovník Městský úřad Rakovník odbor školství, památkové péče, kultury, tělovýchovy a cestovního ruchu Husovo nám. 27 269 18 Rakovník Ž á d o s t o vydání závazného stanoviska k drobné stavbě, stavební úpravě,

Více

Uzavření manželství státního občana České republiky s cizincem na území České republiky

Uzavření manželství státního občana České republiky s cizincem na území České republiky 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Uzavření manželství státního občana České republiky s cizincem na území České republiky 04. Základní informace k životní situaci Občan

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Přihlášení k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství

Přihlášení k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství 1. Identifikační číslo: 2. Kód: 3. Pojmenování (název) životní situace: Přihlášení k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství 4. Základní informace k životní situaci: Správu místního poplatku

Více

Kárný řád. Spolku českého strakatého psa, o. s. (dále jen Spolku ) Článek 1 Obecná ustanovení a výklad pojmů

Kárný řád. Spolku českého strakatého psa, o. s. (dále jen Spolku ) Článek 1 Obecná ustanovení a výklad pojmů 1 Kárný řád Spolku českého strakatého psa, o. s. (dále jen Spolku ) Článek 1 Obecná ustanovení a výklad pojmů 1. Tímto řádem se řídí kárné řízení vedené kárnými orgány Spolku proti členovi Spolku ve smyslu

Více

UŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ

UŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ 1 Identifikační číslo 2 Kód 220 List1 UŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ 3 Pojmenování (název) životní situace Poplatek za užívání (zábor)veřejného prostranství 4 Základní informace k životní situaci 5 Kdo

Více

Manželství se uzavírá svobodným a úplným souhlasným prohlášením muže a ženy o tom, že spolu vstupují do manželství.

Manželství se uzavírá svobodným a úplným souhlasným prohlášením muže a ženy o tom, že spolu vstupují do manželství. Uzavření manželství 03. Pojmenování (název) životní situace Uzavření manželství 04. Základní informace k životní situaci Uzavření manželství je matriční událostí, která se zapisuje do knihy manželství.

Více

Občanský průkaz je povinen mít občan, který dosáhl věku 15 let a má trvalý pobyt na území České republiky.

Občanský průkaz je povinen mít občan, který dosáhl věku 15 let a má trvalý pobyt na území České republiky. Napsal uživatel Lenka Vlčková Aktualizováno Úterý, 09 Srpen 2016 08:08 3. Název životní situace: Vyřízení občanského průkazu 4. Základní informace: Občanský průkaz je povinen mít občan, který dosáhl věku

Více

Tíživá nebo krizová situace v životě člověka-sociálně právní ochrana dětí

Tíživá nebo krizová situace v životě člověka-sociálně právní ochrana dětí Tíživá nebo krizová situace v životě člověka-sociálně právní ochrana dětí 1. Identifikační číslo 2. Kód --------- 3. Pojmenování (název) životní situace Tíživá nebo krizová situace v životě člověka-sociálně

Více

OBSAH ZÁKON O ODPOVĚDNOSTI ZA PŘESTUPKY A ŘÍZENÍ O NICH

OBSAH ZÁKON O ODPOVĚDNOSTI ZA PŘESTUPKY A ŘÍZENÍ O NICH OBSAH Přehled ustanovení zpracovaných jednotlivými autory.................xi Seznam použitých zkratek...................................... XII Seznam předpisů citovaných v komentáři.........................

Více

Vidimace a legalizace

Vidimace a legalizace 1. Identifikační číslo: 2. Kód: 3. Pojmenování životní situace: Vidimace a legalizace 4. Základní informace k životní situaci: Od 01.03.2006 je účinný nový zákon č. 21/2006 Sb., o ověřování shody opisu

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

K trvalému vyřazení vozidla dochází, pokud vlastník vozidla nechce dále vozidlo provozovat, nebo pokud vozidlo zaniklo.

K trvalému vyřazení vozidla dochází, pokud vlastník vozidla nechce dále vozidlo provozovat, nebo pokud vozidlo zaniklo. Napsal uživatel Mgr. Filip Matějka 03. Pojmenování (název) životní situace Trvalé vyřazení vozidla z registru vozidel 04. Základní informace k životní situaci K trvalému vyřazení vozidla dochází, pokud

Více

Cestovní pas bez strojově čitelných údajů a bez nosiče dat s biometrickými údaji se vydává:

Cestovní pas bez strojově čitelných údajů a bez nosiče dat s biometrickými údaji se vydává: Životní situace Název: Vydání cestovního dokladu Základní informace: Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a s nosičem dat s biometrickými údaji se vydává: občanům ve věku do 15 let s dobou platnosti

Více

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů 1. Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Životní situace - úplné zobrazení

Životní situace - úplné zobrazení Životní situace - úplné zobrazení Zobrazení: základní, rozšířené, úplné 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba)

Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Žádosti o informace $LOGOIMAGE

Žádosti o informace $LOGOIMAGE Žádosti o informace 4. Základní informace k životní situaci Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění předpisů jej měnících a doplňujících (dále jen "zákon") zapracovává příslušné

Více

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Žádost o zápis do evidence zemědělského podnikatele

Žádost o zápis do evidence zemědělského podnikatele Žádost o zápis do evidence zemědělského podnikatele 1 Identifikační číslo 196 2 Kód 3 Pojmenování (název) životní situace Žádost o zápis do evidence zemědělského podnikatele 4 Základní informace k životní

Více

01. Identifikační kód. 02. Kód. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci

01. Identifikační kód. 02. Kód. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Povolení k nakládání s povrchovými a podzemními vodami. 04. Základní informace k životní situaci Agenda týkající se povolení k nakládání

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VRATIMOV Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, 739 32 Vratimov

MĚSTSKÝ ÚŘAD VRATIMOV Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, 739 32 Vratimov MĚSTSKÝ ÚŘAD VRATIMOV Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, 739 32 Vratimov muvrx001z27a MUVRX001Z27A Váš dopis zn.: Ze dne: Č.j.: MUVR 2553/2009 Sp.Zn.: SPIS 560/2009/VAŽP40 9 Vyřizuje: Slívová

Více

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnické osoba)

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnické osoba) Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnické osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

01. Identifikační kód PDY Kód životní situace SC Pojmenování (název) životní situace. Vidimace a legalizace

01. Identifikační kód PDY Kód životní situace SC Pojmenování (název) životní situace. Vidimace a legalizace 01. Identifikační kód PDY00006 02. Kód životní situace SC00006 03. Pojmenování (název) životní situace Vidimace a legalizace 04. Základní informace k životní situaci Občan potřebuje na svých dokumentech

Více

1. Identifikační číslo 19 2. Kód 083, 143, 189, 190, 191, 192, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216

1. Identifikační číslo 19 2. Kód 083, 143, 189, 190, 191, 192, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 Životní situace podle stavebního a vodního zákona 1. Identifikační číslo 19 2. Kód 083, 143, 189, 190, 191, 192, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 3. Pojmenování

Více

K árný ř ád. pro řízení před Kárnou komorou Nejvyššího kontrolního úřadu. schválený Kolegiem Nejvyššího kontrolního úřadu dne 21. 9.

K árný ř ád. pro řízení před Kárnou komorou Nejvyššího kontrolního úřadu. schválený Kolegiem Nejvyššího kontrolního úřadu dne 21. 9. K árný ř ád pro řízení před Kárnou komorou Nejvyššího kontrolního úřadu schválený Kolegiem Nejvyššího kontrolního úřadu dne 21. 9. 1993 *) 1 Tento kárný řád upravuje postup Kárné komory Nejvyššího kontrolního

Více

D I S C I P L I N Á R N Í Ř Á D P R O S T U D E N T Y ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

D I S C I P L I N Á R N Í Ř Á D P R O S T U D E N T Y ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

Hlášení a změna trvalého pobytu

Hlášení a změna trvalého pobytu Hlášení / změna trvalého pobytu 1. Identifikační kód 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Hlášení a změna trvalého pobytu 04. Základní informace k životní situaci Občan České republiky může mít

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

1. Název Masarykův onkologický ústav

1. Název Masarykův onkologický ústav Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění (dále jen zákon o svobodném přístupu k informacím ) 1. Název Masarykův onkologický ústav 2. Důvod a způsob založení povinného

Více

Pedagogická fakulta Ostravské univerzity DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PEDAGOGICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

Pedagogická fakulta Ostravské univerzity DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PEDAGOGICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Pedagogická fakulta Ostravské univerzity DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PEDAGOGICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Ostrava 2017 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Disciplinární řád pro studenty Pedagogické fakulty

Více

Disciplinární řád České asociace sester

Disciplinární řád České asociace sester Disciplinární řád České asociace sester 1 Obecná ustanovení 1. Porušení povinností člena České asociace sester (dále jen ČAS) vyplývající ze stanovených předpisů ČAS, Stanov ČAS, z Etického kodexu ICN

Více

SHRNUTÍ POSTUPU MĚSTSKÉHO ÚŘADU PŘI POSOUZENÍ OZNÁMENÍ TRANSPARENCY INTERNATIONAL ZE DNE 3. SRPNA 2018

SHRNUTÍ POSTUPU MĚSTSKÉHO ÚŘADU PŘI POSOUZENÍ OZNÁMENÍ TRANSPARENCY INTERNATIONAL ZE DNE 3. SRPNA 2018 SHRNUTÍ POSTUPU MĚSTSKÉHO ÚŘADU PŘI POSOUZENÍ OZNÁMENÍ TRANSPARENCY INTERNATIONAL ZE DNE 3. SRPNA 2018 Aktuální informace jsou doplňovány vždy na konec tohoto dokumentu. Tento dokument byl zpracován Městským

Více

Návody pro řešení nejdůležitějších životních situací

Návody pro řešení nejdůležitějších životních situací Návody pro řešení nejdůležitějších životních situací 1. Pojmenování (název) životní situace: Povolení ke stavbě, ke změně stavby, ke změně užívání či k zrušení a odstranění stavby vodního díla 2. Základní

Více

Identifikační číslo. Kód. Pojmenování, název životní situace. Místní poplatek ze psů. Základní informace k životní situaci

Identifikační číslo. Kód. Pojmenování, název životní situace. Místní poplatek ze psů. Základní informace k životní situaci Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování, název životní situace Místní poplatek ze psů Základní informace k životní situaci Místní poplatek ze psů - přihlášky, odhlášky, úhrada poplatku za psa Kdo je

Více

Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska)

Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost

Více

Znění částí platných zákonů, kterých se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn

Znění částí platných zákonů, kterých se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn Znění částí platných zákonů, kterých se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn Zákon č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění pozdějších předpisů 4 (1) Funkce soudce je veřejnou funkcí. (2)

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním

Více

Přihlašování ke vzdělání na SŠ pro školní rok Uchazeč (nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče) podává přihlášku do denní formy

Přihlašování ke vzdělání na SŠ pro školní rok Uchazeč (nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče) podává přihlášku do denní formy Přihlašování ke vzdělání na SŠ pro školní rok 2017-2018 Uchazeč (nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče) podává přihlášku do denní formy vzdělávání na střední škole řediteli střední školy do 1. března

Více

Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba)

Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Pravidla Rady města Velké Meziříčí pro přijímání a vyřizování stížností a petic. I. Stížnosti

Pravidla Rady města Velké Meziříčí pro přijímání a vyřizování stížností a petic. I. Stížnosti Rada města Velké Meziříčí stanoví na základě 102 odst. 2 písm. n) z. č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, tato Pravidla Rady města Velké Meziříčí pro přijímání a vyřizování stížností

Více

I. SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ zkušební otázky z ústní části. Správní řízení

I. SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ zkušební otázky z ústní části. Správní řízení I. Správní řízení 125 1. Charakterizujte doručování písemnosti určené do vlastních rukou strážníkem podle správního řádu a uveďte, jak bude strážník při doručování takové písemnosti postupovat. Strážník

Více

Jakým způsobem můžete podat žádost o koncesi? Na kterém živnostenském úřadu můžete žádost podat?

Jakým způsobem můžete podat žádost o koncesi? Na kterém živnostenském úřadu můžete žádost podat? Žádost o koncesi pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

1. Identifikační číslo. 2. Kód. 3. Pojmenování (název) životní situace. Pravidla pro pořádání kulturních, sportovních a společenských akcí

1. Identifikační číslo. 2. Kód. 3. Pojmenování (název) životní situace. Pravidla pro pořádání kulturních, sportovních a společenských akcí 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Pravidla pro pořádání kulturních, sportovních a společenských akcí 4. Základní informace Pořadatel kulturní, sportovní nebo společenské

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Dokumenty ve správním řízení trvalý pobyt

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Dokumenty ve správním řízení trvalý pobyt Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Název Téma hodiny Předmět Ročník /y/ CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_12_CZSŘ_4.12_ Správní řád v oblasti evidence obyvatel Střední odborná škola a

Více

Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu

Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu K informacím, ve zněni pozdějších předpisu (dále jen zákon o svobodném přístupu k informacím 44 ) 1. Název Centrum kardiovaskulární a transplantační

Více

Ověřování shody opisu nebo kopie s listinou (vidimace), Ověřování pravosti podpisu (legalizace)

Ověřování shody opisu nebo kopie s listinou (vidimace), Ověřování pravosti podpisu (legalizace) Ověřování shody opisu nebo kopie s listinou (vidimace), Ověřování pravosti podpisu (legalizace) 03. Pojmenování (název) životní situace Ověřování shody opisu nebo kopie s listinou (vidimace), Ověřování

Více

Životní situace - úplné zobrazení

Životní situace - úplné zobrazení Životní situace - úplné zobrazení Zobrazení: základní, rozšířené, úplné 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

Poskytování údajů z katastru nemovitostí

Poskytování údajů z katastru nemovitostí Poskytování údajů z katastru nemovitostí 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Poskytování údajů z katastru nemovitostí 04. Základní informace k životní situaci Údaje z

Více

Disciplinární řád. únor Praha

Disciplinární řád. únor Praha Disciplinární řád únor 2016 Praha Čl. 1 Úvodní stanovení Tento řád upravuje podrobnosti o disciplinárních přestupcích studentů CEVRO Institut, z.ú. (dále jen vysoká škola ), ukládání sankcí, jakož i průběh

Více

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tento řád upravuje disciplinární přestupky, sankce a proces jejich projednávání a rozhodování o nich. (2) Na rozhodování o disciplinárním

Více

Přihlášení k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství

Přihlášení k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství 1. Identifikační číslo: 2. Kód: 3. Pojmenování (název) životní situace: Přihlášení k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství 4. Základní informace k životní situaci: Správu místního poplatku

Více

Žádost o povolení k provedení stavby vodních děl. 04. Základní informace

Žádost o povolení k provedení stavby vodních děl. 04. Základní informace Žádost o povolení k provedení stavby vodních děl 04. Základní informace K provedení vodních děl, k jejich změnám a změnám jejich užívání, jakož i k jejich zrušení a odstranění je třeba povolení vodoprávního

Více

INFORMACE POSKYTOVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999

INFORMACE POSKYTOVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 INFORMACE POSKYTOVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA a OBCHODNÍ AKADEMIE CHOTĚBOŘ PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE IČ: 60 12 66 71, DIČ: CZ 60 12 66 71 Ředitelství školy: Na Valech 690, Chotěboř Kontakty:

Více

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU)

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

Jak ohlásit živnost? Na kterém živnostenském úřadu se ohlášení podá? Jaké doklady předkládá ohlašovatel živnostenskému úřadu při ohlášení živnosti?

Jak ohlásit živnost? Na kterém živnostenském úřadu se ohlášení podá? Jaké doklady předkládá ohlašovatel živnostenskému úřadu při ohlášení živnosti? Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského

Více