SPOLEK PRALES DĚTEM VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SPOLEK PRALES DĚTEM VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014"

Transkript

1 SPOLEK PRALES DĚTEM VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

2 Výroční zpráva 2014 spolek Prales dětem V roce 2009 vznikl v České republice Spolek Prales dětem, který se zabývá ochranou tropického deštného pralesa na Sumatře na česko-indonéském projektu Green Life. Důvodem je ochrana nejbohatšího ekosystému planety Země, který je stabilizátorem světového klimatu, výrobcem kyslíku, zásobárnou vody a pokladnicí života. Devastace deštných pralesů se týká nás všech, tak proč se nepřipojit k jeho záchraně. PROJEKT GREEN LIFE SE ZABÝVÁ: ZÁCHRANA DEŠTNÉHO PRALESA Rozšiřování soukromé rezervace Green Life je základním bodem projektu. Na konci roku 2013 měla rezervace Green Live 31 ha deštného pralesa. V roce 2014 se rozrostla na 38,5 hektaru, což překonalo naše očekávání. Ukazuje se, že lidé mají skutečný zájem o záchranu deštného pralesa a naší cestou je jim tuto možnost spolupráce představit a vtáhnout je do unikátního příběhu projektu Green Life, který začíná mít stále větší podporu široké veřejnosti.

3 PROTIPYTLÁCKÁ HLÍDKA GREEN PATROL: Česko-indonéská hlídka existuje od 1. ledna 2014 a má za úkol chránit území NPGL mezi řekami Berkail a Sekelam. Smlouva o spolupráci s NPGL, Sekcí V Bohorok byla podepsána 4. září 2013 a opravňuje nás monitorovat, chránit a strážit NPGL a potlačovat pytláctví v nám přiděleném území cca 400 km². V průběhu roku 2014 jsme absolvovali 5 protipytláckých hlídek ve spolupráci s NPGL, Sekcí V Bohorok. Tato společná činnost vedla k aktivní hlídkové činnosti, která narušovala pytlácké aktivity mezi řekami Berkail a Sekelam, což vedlo k reálnému snížení ilegálních aktivit v NPGL v námi střežené oblasti. V druhé polovině roku aktivita strážců upadala, a tak jsme byli nuceni vykonávat většinu hlídkové činnosti bez nich, za což nás někteří úředníci kritizovali.. Ve skutečnosti jsme začinali zjišťovat tragický nezájem odpovědných úřadů o ochranu přírody a museli jsme jednat často na vlastní pěst, což však přinášelo výsledky v podobě zničení stovek pastí a desítek pytláckých táborů v NPGL. Uvidíme, co přinese druhý rok spolupráce v roce 2015.

4 TYGŘÍ DŮM: V roce 2014 se zrodila myšlenka na výstavbu environmentální školy a vzdělávacího centra na Sumatře pod názvem Tygří dům. Výstavba se plánuje na duben Plánovaný rozpočet na výstavbu a vybavení je stanoven na Kč. MYŠLENKA TYGŘÍHO DOMU: Myšlenka Tygřího domu má hlubokou podstatu v lidské spolupráci, poznání a vzdělávání dětí i dospělých. Vznikla poté, co jsme byli na jaře 2014 vyobcování z námi zrekonstruované kanceláře v Bukit Lawang, kde jsme chtěli rozjet informační a vzdělávací centrum o ochraně NP Gunung Leuser. Nakonec však bylo vše jinak. Naším cílem se stala malá domorodá komunita místních zemědělců a drobných malopěstitelů kaučukovníků a palem olejných, jejichž vesnice Batu Katak leží blízko hranic národního parku. Postupně jsme s nimi hovořili a snažili se zjistit, jaký je jejich přístup k přírodě.

5 VYHODNOCENÍ: Všechny výše uvedené aktivity vycházejí z osobní znalosti prostředí a jsou ucelenou činností na ochranou světového přírodního dědictví deštných pralesů, včetně potlačování pytláctví, zapojení domorodců do ekoturistiky a vzdělávání v Indonésii i Evropě. Ročně Spolek Prales dětem osloví velké množství lidí na více než 40 veřejných přednáškách a dále přes dětí a mládeže v rámci školního projektu Nejbohatší ekosystémy planety Země v ČR, ve spolupráci s výchovně vzdělávací společností Green Life Education. V roce 2013 bylo zahájeno vydávání časopisu Green Life, který úspěšně pokračuje i v průběhu roku 2014 a oslovuje přes 600 předplatitelů a čtenářů. Časopis vychází 5 x do roka a výtěžek z časopisu je využit na provoz protipytláckých aktivit GREEN PATROL.

6 Ohlednutí za rokem 2014 ARMED STORE s.r.o. PRO GREEN LIFE V roce 2013 bylo zahájeno jednání o spolupráci s firmou Armed store s.r.o., která měla podpořit vybavení protipytlácké hlídky Green Patrol. Jednání bylo úspěšné. V lednu v roce 2014 byla na Sumatru odvezena první zásilka výbavy pro protipytláckou hlídku.

7 Leden PRVNÍ KANCELÁŘ YHUA Na začátku ledna (9.1.) 2014 jsme získali nádherný pracovní prostor v Bukit Lawang v budobě úřadu na ochranu NPGL. Byli nám předány klíče a přislíbena smlouva na 2 roky užívání budovy, včetně kanceláře YHUA. Na vlastní náklady jsme kancelář opravili a udělali z tohoto chátrajícího místa zajímavý stánek ochrany přírody, včetně infocentra pro turisty o etickém ekoturismu a nekrmení orangutanů v Bukit Lawang, což si u místní komunity vysloužilo negativní odezvu, s čímž jsme počítali. Projekt Green Life získal svou první reprezentativní kancelář v Indonésii od svého začátku roku 2009.

8 Leden POZEMEK PRO NOVÝ KEMP byl zakoupen nový a velmi důležitý pozemek, ten bude určen k vybudování druhého pralesního dobrovolnického kempu u řeky Sembelang. Důvodem zakoupení tohoto pozemku, který se nenapojuje na rezervaci Green Life I, je nečekaná událost povodní a sesuvů půdy z října Vzhledem k nutnosti zachování bezpečnosti kempu jsme se rozhodli pro vybudování nového tábora v bezpečné zóně, jež nebyla sesuvy narušena. Celková cena pozemku činí IDR, což je zatím nejdražší pozemek, co byl zakoupen. Byla zaplacena první splátka 35 milionů a celkový doplatek proběhne do konce roku 2014.

9 Leden ZAHÁJENÍ SPOLUPRÁCE S MÍSTNÍMI KOMUNITAMI V lednu 2014 došlo k prvnímu jednání mezi naší organizací a lokálními komunitami o vytvoření místních hlídek na ochranu národního parku Gunung Leuser. Jednání byli přítomni státní úředníci. Důvodem této činnosti je nutnost nalezení spolupráce a zapojení místních komunit do ochrany ekosystému Leuser, čímž by došlo k zaměstnání potenciálních pytláků, kteří by tím upustili od ilegální činnosti.

10 Únor PRVNÍ LETECKÉ SNÍMKY REZERVACE PO POVODNI V únoru 2014 jsme provedli první letecké záběry rezervace Green Life a přilehlých pozemků. Zároveň jsme monitorovali stav sesuvů půdy v rezervaci. Dron se pro nás stává velmi důležitým monitorovacím pomocníkem.

11 Únor ZAHÁJENÍ SPOLUPRÁCE SE SEKCÍ V. BOHOROK V únoru 2014 jsme zahájili spolupráci s NPGL, Sekcí V Bohorok, k níž jsme získali v roce 2013 licenci, jejíž platnost započala v lednu Díky této licenci budeme po dobu 2 let strážit společně se strážci NPGL území o rozloze cca 400 km2 mezi řekami Berkail a Sekelam až po hranice Acehu. PRVNÍ PROTIPYTLÁCKÁ HLÍDKA VE SPOLUPRÁCI S NPGL Dne se uskutečnila první proti pytlácká hlídka ve spolupráci se správou NPGL sekce V. Bohorok. Touto akcí jsme zahájili na Sumatře, aktivitu ve spojení s vládními úřady na ochranu přírody.

12

13 Březen YHUA A ZTRÁTA KANCELÁŘE V březnu 2014 došlo k velkému a nemilému překvapení v podobě vyhození naší partnerské organizace YHUA z kanceláře, která nám byla v lednu přidělena úředníky z Bukit Lawang k užívání poté, co jsme ji na vlastní náklady kompletně opravili. Tento čin jsme považovali za hrubé porušení spolupráce a důvěry. I přes žádost o vysvětlení jsme museli kancelář vystěhovat a opustit do 3 dnů po předložení úřední zprávy. Celou situaci jsme vyhodnotili jako nevoli bukit lawangské průvodcovské mafie, které se naše ochranářské aktivity nehodily do způsobu průvodcovské činnosti, jež hrubě zneužívá přírodu a orangutany v Bukit Lawang. Tato událost nás motivovala k opuštění této oblasti a vybudování vlastního zázemí u vesnice Batu Katak.

14 Duben - květen POČÁTEK MONITOROVÁNÍ V měsících dubnu a květnu došlo k pokračování protipytláckých hlídek, rozmisťování fotopastí v NP Gunung Leuser a v rezervaci Green Life za účelem monitorování zvířat a zachycení pohybu pytláků. Mimo zaznamenaná zvířata na fotopastech se nám postupně dařilo zaznamenávat i procházející pytláky. V květnu se nám poprvé ztratily první fotopasti, které ukradli pytláci. Správa NPGL na tuto skutečnost nebyla schopna reagovat.

15

16 Duben - červen a září - listopad VEŘEJNÉ PŘEDNÁŠKY PO ČESKÉ REPUBLICE V roce 2014 se uskutečnily tradiční jarní a podzimní veřejné přednášky. Jarní promítací šňůra se nesla pod názvem BOJ O POSLEDNÍHO TYGRA, zatím co podzim měl název ŠANCE PRO TYGRA. Výtěžek z veřejných akcí byl určen na výstavbu Tygřího domu. PROMÍTACÍ MÍSTA: Uničov u Olomouce, Praha, Olomouc (kino Metropol), Holešov, Želechovice u Zlína, Pelhřimov, Brno, Frýdlant nad Ostravicí, Pardubice, Trutnov, Chomutov, Most,Litomyšl, Pacov, Litoměřice, Jeseník, Jihlava, Zlín, Rataje na Sázavou, Libchava

17 Duben PRALES DĚTEM POPRVÉ V DUŠI K V dubnu 2014 došlo ke spolupráci s hercem Jaroslavem Duškem a k našemu pozvání do divadelního pořadu Duše K. Měli jsme možnost vyprávět o projektu Green Life a tento pořad shlédlo více než diváků na YouTube. Květen GREEN LIFE NA GOŠÁRNĚ V květnu 2014 jsme prezentovali projekt Green Life na Gošárně u Igora Chauna v Chotěboři. Gošárna měla na YouTube několika tisícové shlédnutí a oslovila s naším projektem další lidi. FOTOGRAFICKÁ VÝSTAVA V RATAJÍCH NAD SÁZAVOU Dne byla otevřena výstava fotografií Petra Coubala a Zuzany Kolouškové v klubu Čtrnáctka. Součástí výstavy byla též přednáška Poslední tygr v Ratajích nad Sázavou. Projekt Green Life zde byl obdarován malířkou energetických obrazů, Irenou Kupkovou, která namalovala obraz Green Life a darovala jej OS Prales dětem i s autorskými právy.

18 Květen GREEN LIFE ARMY 3. Ve dnech proběhla Green Life Army 3, tentokrát na Vysočině v rekreačním středisku Úsvit ve Vanově u Telče. Součástí programu bylo promítání filmů, přednáška o projektu Green Life, bojovka pro děti s názvem Zachraň tygra aneb Hon na pytláka.

19 Květen TANCEM PRO PRALESY A TYGRY Benefiční společenská akce Tancem pro pralesy a tygry, kterou zorganizovala taneční škola Salsa Cubana Con Leon. Večera se zúčastnilo 130 lidí, kteří podpořili projekt Green Life. Červen NÁVŠTĚVOU KINA ZACHRÁNÍŠ PRALES V OLOMOUCI V měsíci červnu se uskutečnila velká akce na záchranu pralesa v Olomouci, a to v kině Metropol, které nám bylo k přednášce poskytnuto. Přednášky se zúčastnilo cca 100 lidí.

20 Červen - srpen VÝSTAVBA A ZAHÁJENÍ PROVOZU NOVÉHO TÁBORA GREEN KEMP II. V měsících dubnu až červnu se stavěl nový Green kemp II., který je situován u nádherné řeky Sembelang. Kemp pojme cca 16 dobrovolníků. Součástí kempu jsou kadibudky, kuchyně, jídelna a 5 chatiček. Kemp byl zprovozněn koncem června účastí první letní dobrovolnické skupiny.

21

22 Dobrovolnické programy léto 2014 (červen - srpen) V červnu až srpnu 2014 došlo k zatím nejúspěšnějším letním dobrovolnickým programům, kterých se zúčastnilo 41 dobrovolníků z České republiky, Itálie a Izraele. Drtivá většina z nich však byla z naší vlasti a přijeli sem s jasnou představou podpořit ochranu přírody ekosystému Leuser a jeho ohrožených druhů zvířat. Největší novinkou dobrovolnického programu bylo zahájení Tygřích hlídek a pravidelný pohyb v deštném pralese v místech, které jsou cílem pytláctví.

23

24 Červenec OBJEVENÍ RAFFLESIE U KEMPU II. V červenci 2014 došlo k mimořádnému objevu na hranicích s rezervací Green Life, kde jsme nalezli biotop Rafflesie. Tato událost učinila z rezervace Green Life unikátní místo pro botaniky.

25 Červenec POZEMEK PRO TYGŘÍ DŮM V červenci 2014 jsme doplatili pozemek u Batu Katak, kde bude od roku 2015 zahájena výstavba výchovně vzdělávacího a informačního střediska Tygří dům. Naše předsevzetí bylo jasné, vytvořit reprezentativní podmínky pro naši práci, kancelář pro YHUA a záchytný bod naší činnosti v Indonésii mimo rezervaci Green Life.

26 Srpen - září TVÁŘÍ V TVÁŘ S PYTLÁKY V srpnu 2014 jsme s dobrovolnickou hlídkou narazili v NPGL na tříčlennou skupinu pytláků ptáků. Na základě úvodního verbálního konfliktu, který se posléze změnil v konverzaci, jsme nalezli cestu k opakovanému setkání s pytláky i s Ali Ruslim, předsedou indonéské partnerské neziskovky, abychom jim nabídli práci, výměnou za ukončení pytláctví.

27 UTAJENÁ SCHŮZKA S PYTLÁKY 28. srpna 2014 jsme se vydali na utajenou schůzku s pytláky ptáků. O všem jsme informovali Správu NP Gunung Leuser v Bohoroku a požádali je o svolení těmto pytlákům nabídnout práci v rezervaci Green Life a pokusit se z nich udělat ochránce přírody. Ve vzduchu byla cítit velká nedůvěra a strach. Sedli jsme si na zem a Ali jim začal vysvětlovat, co jim nabízíme. Jednalo se o zajímavou možnost získat měsíčně placenou práci beze strachu. Pravidelná práce, pravidelná výplata. Všichni tři pytláci se zájmem naslouchali a bylo vidět,že v nich hlodá červíček pochybností. Ano či ne? Sami jsme byli zvědaví, jak se rozhodnou. Měli jsme v rukách několik trumfů. Videozáznam z NP Gunung Leuser s jejich vytasenými mačetami a pytli plnými ptáčků, evidentní agresivní chování a dokonce i doznání k činu na kameře. Sdělili jsme jim, že pokud se k nám přidají, důkazy nepůjdou do rukou Správy NPGL. Souhlasili a po dohodnutých podmínkách jsme se domluvili, že se 3. září 2014 setkáme v rezervaci Green Life. Naším cílem bylo společně vyrazit na čtyřdenní protipytláckou hlídku Green Patrol a přesvědčit tři pytláky o definitivní změně zaměstnání.

28 PROTIPYTLÁCKÁ HLÍDKA S BÝVALÝMI PYTLÁKY Dne 3. září 2014 jsme se sešli s Alim, strážcem Dharmou, českým správcem rezervace Víťou a čtyřmi expytláky, kteří se měli tohoto dne vydat na svoji první protipytláckou aktivitu v životě. Jmenovali se Anto, Suprianto, Usman a nám neznámý Kiki. První tři jmenovaní měli dohromady 13 dětí, Kikimu bylo teprve 17 let. Měli jsme radost, že dorazili. Přespali jsme v rezervaci Green Life v táboře číslo 1 a druhý den se vydali přes hřebeny k řece Berkail. Úkol naší strážní mise byl jasný. Pátrat po pytláckých pastech a kontrolovat rozmístěné fotopasti, čehož se ujali i naši pytláci. Byli jsme ve velikém očekávání, poněvadž jsme měli od května 2014 u řeky Berkail a Mardikan rozmístěné fotopasti, které tam čekaly na slony sumaterské. Procházela tudy sloní migrační stezka přes pralesní hřebeny od řeky Landak.

29

30 SLONI NA FOTOPASTI 24. května 2014 Na jedné z fotopastí u řeky Mardikan byl videozáznam sloního samce se slůnětem. Tyto záběry se staly unikátním základem ochrany sloní migrační stezky mezi řekami Berkail a Sekelam.

31 - design plakátu - Michal Botek, fotograf, retušér, grafik Tygr sumaterský je kriticky ohroženou kočkovitou šelmou. Je jich posledních v divoké přírodě Sumatry. Český projekt Green Life pracuje na jejich ochraně, zachraňuje deštný prales a vzdělává domorodé děti o nutnosti ochrany přírody a deštných pralesů na Sumatře. Září EX PYTLÁCI PRACUJÍ PRO GREEN LIFE Bývalí pytláci ještě chvíli pracovali pro Green Life, ale po měsíci ukončili spolupráci. Dle informací, které jsme získali, od pytláctví upustili a dva z nich se odstěhovali mimo okres Bohorok. Již nikdy se nám neobjevili na fotopastech, ani nedošlo k přímému setkání v národním parku. Říjen LIBCHAVA PRO TYGRY Ve dnech října proběhla společenská akce na zámku Horní Libchava. SPOLEK PRALES DĚTEM VÁS ZVE NA MIMOŘÁDNOU SPOLEČENSKOU AKCI KE DNI ZVÍŘAT Dne / zahájení akce v 10:00 hodin akce se koná na zámku Horní Libchava / průběh akce SOBOTA 10:00 hodin slavnostní zahájení akce Milan Jeglík a Zuzana Koloušková (Spolek Prales dětem) 10:30 hodin přednáška Podmořský svět (Milan Jeglík Spolek Prales dětem) 11:30 hodin přednáška firmy Armed Vybavení do skutečné divočiny 12:30 15:30 hodin trh na nádvoří otevřeno neziskovým organizacím se zaměřením na ochranu zvířat a přírody, oběd formou bufetu za podpory veganských kuchařů a hostitelů (Oběd bez krve) 16:00 hodin beseda o živé stravě s Irenou G. Kupkovou a pozvanými hosty 17:00 hodin 1. koncert meditační hudba 18:30 hodin přednáška Chráníme tygry projekt Green Life 20:00 hodin koncert s maškarním plesem pro děti i dospělé / průběh akce NEDĚLE 10:00 14:00 hodin koncert a soutěže pro děti, mládež, rodiče i seniory a soutěž o nejlepší masku 14:30 oficiální ukončení akce Libchava pro tygry Výtěžek ze vstupného, nápojů, dražby zvířecích hraček a veřejné sbírky je určen na podporu projektu Green Life a výstavbu a vybavení Tygřího domu na Sumatře, kde vznikne první výchovně vzdělávací a informační středisko o nutnosti ochrany tygra sumaterského a škola pro děti s výukou angličtiny a environmentální výuky. Cílová částka na vybudování Tygřího domu činí Kč a zahájení výstavby by mělo být v dubnu Činnost Tygřího domu by měla být zahájena taktéž v roce Vstupné 150,- Kč na dospělého, děti ZDARMA, RODINNÉ vstupné 250,- Kč dospělí a děti. SETKÁNÍ S ŘEDITELEM FIRMY PRIMEROS V rámci akce Libchava pro tygry došlo k prvnímu setkání s ředitelem firmy Primeros s.r.o. s panem Romanem Kociánem a k navázání možné spolupráce se spolkem Prales dětem.

32 Říjen PRALES DĚTEM PODRUHÉ U DUŠKA V DUŠI K Dne 17. října 2014 jsme vystoupili v divadle Kampa v Praze v představení Duše K s panem Jaroslavem Duškem. Věříme, že díky tomu se o našich aktivitách dozví co největší množství lidí, kteří se rozhodnou vydat se společnou cestu za ochranou deštného pralesa a kriticky ohrožených druhů zvířat. Na YOUTUBE pořad vidělo více než diváků. SPOLUPRÁCE S LUSH V říjnu roku 2014 jsme využili nabídku od etické firmy LUSH CZ, která nabízela podporu neziskovému sektoru. Po zaslání informací, několika internetových jednáních a obchodní schůzce jsme získali úžasnou spolupráci a podporu v podobě Charity Pot, tedy charitativního kosmetického kalíšku, jehož výtěžek jde na podporu záchrany deštného pralesa ve spolupráci s naším projektem. Z každého prodaného Charity Pot byl výtěžek určen na podporu tří českých organizací, kterými je Svoboda zvířat (kampaň Proti srsti), Nekupuj Adoptuj a náš spolek Prales dětem. Tedy třetina finančních prostředků ze všech prodaných charitativních kalíšků je určena na záchranu deštného pralesa a rozšiřování česko-indonéské rezervace Green Life na Sumatře.

33 Říjen Listopad ha REZERVACE GREEN LIFE KONFRONTACE S UNILEVER V říjnu byla na Sumatru odeslána hotovost Kč, která měla zaplatit první splátku, tedy zálohu na odkoupení dalších 5,5 ha pozemků, které sousedí s Green Life II v blízkosti nového tábora (Tygří bažiny) přišla zpráva ze Sumatry, že je vše zaplaceno a pozemky byly přepsány. Ali Rusli (předseda YHUA naše indonéská neziskovka) se stal jejich novým majitelem a bude je Spolku Prales dětem opět bezplatně pronajímat na 50 a více let. Nyní tedy můžeme sdělit, že se soukromá česko- -indonéská rezervace Green Life opět rozrostla na 38,5 ha. V listopadu 2014 došlo ke konfrontaci s nadnárodní společností UNILEVER, která se zúčastnila naší přednášky o zhoubě palmového oleje v rámci projektu NEPZ na ZŠ Povrly v Ústeckém kraji. Debaty o etice používání palmového oleje se účastnili nejen zástupci ze společnosti UNILEVER a spolek Prales dětem, ale i žáci a vedení školy. Zde jsme došli k přesvědčení, že BIO palmový olej je jeden velký podvrh a zcela jsme odmítli diskusi na téma etického palmového oleje, která se ukázala jen jako marketingový tah.

34 Listopad PRVNÍ TYGR NA FOTOPASTI V listopadu se nám objevila na fotopasti tygřice na nočních záběrech. Jedná se o první záznam tygra sumaterského na našich fotopastech, které jsme začali od roku 2014 používat na monitorování zvířat. Stejného dne poslal Jaroslav Dušek Kč sponzorský dar na výstavbu Tygřího domu. Prosinec TYGŘÍ INCIDENT U VESNICE TYMBANG LAWANG V prosinci 2014 došlo k tygřímu incidentu u vesnice Timbang Lawang, kde dospělý tygří samec napadl a usmrtil jednu krávu a druhou zmrzačil. Tato kráva musela být posléze usmrcena. Tato událost vyvolala v celé oblasti okresu Bohorok paniku, která u mnoha farmářů a pěstitelů kaučuku přerostla v touhu po odplatě. Kriticky ohrožený tygr sumaterský byl v ohrožení.

35 Vize projektu na rok 2015 Vizí projektu Green Life v roce 2015 je především rozšíření rezervace Green Life na 50 hektarů a pokračování ve spolupráci s vládními úřady na ochraně NPGL a potlačování pytláctví. Důležitým a naprosto strategickým úkolem pro vývoj celého našeho projektu bude získání finančních prostředků na zahájení výstavby Tygřího domu a jeho dokončení do konce roku Dalším úkolem bude pokračování veřejných přednášek a spolupráce s projektem NEPZ. Naší velkou vizí je rozšířit dobrovolnické programy a přivést k myšlence Green Life co největší množství lidí a dětí v České republice, kteří se aktivně zapojí do záchrany deštného pralesa a kriticky ohrožených druhů zvířat. Rok 2015 bude tedy velmi důležitý pro další rozvoj a k tomu nám pomůže další filmová tvorba a intenzivnější práce na sociálních sítích, včetně monitorování zvířat a jejich představení široké veřejnosti.

36 HOSPODAŘENÍ V ROCE 2014 PŘÍJMY: Dobrovolnické programy:... Společenské akce:... Prodej reklamních předmětů:... Přijaté příspěvky a dary:... Členské příspěvky:... Bankovní úrok:... CELKOVÝ PŘÍJEM: ,00 Kč ,00 Kč ,89 Kč ,50 Kč 7 500,00 Kč 20,60 Kč ,99 KČ

37 HOSPODAŘENÍ V ROCE 2014 VÝDAJE: Výbava pro protipytláckou hlídku a jiné:... Náklady na mzdy:... Kancelářské potřeby:... Náklady na reklamní materiál... (trička, časopisy, letáky, výšivky...) Finanční prostředky pro YHUA:... (Yayasan Hutan Untuk Anak - provozní náklady pro rok 2014) Dary na výkup pralesa a protipytláckou hlídku:... Finanční prostředky na výstavbu a údržbu tábora:... (výstvba nového tábora Green Camp II.) Překlady, účetnictví, právní záležitosti:... Bankovní poplatky, kurzovní rozdíly a úroky:... Ostatní:... (nájemní prostory v rámci veřejných akcí, poštovné, domény) Škody (krádeže fotopastí):... CELKOVÉ VÝDAJE: Na konci roku v hotovosti celkem: Na konci roků na účtech celkem: ,00 Kč ,00 Kč 1 263,00 Kč ,60 Kč ,12 Kč ,60 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,45 Kč ,50 Kč ,00 Kč ,27 Kč Kč Kč

38

Green Life. - newslleter duben 2018

Green Life. - newslleter duben 2018 Velká zdravice všem podporovatelům projektu. Dovolujeme si vám zaslat informace o tom, co se odehrálo na Sumatře v pralesní rezervaci i v rámci celého projektu: Rozšiřování rezervace: rezervace se v průběhu

Více

Nejbohatší Ekosystémy Planety Země

Nejbohatší Ekosystémy Planety Země VÝCHOVNĚ-VZDĚLÁVACÍ SPOLEČNOST GREEN LIFE EDUCATION projekt NEPZ Nejbohatší Ekosystémy Planety Země 2017 VÝCHOVNĚ-VZDĚLÁVACÍ SPOLEČNOST GREEN LIFE EDUCATION projekt NEPZ Nabízíme Vám unikátní výchovně

Více

NEJBOHATŠÍ EKOSYSTÉMY PLANETY ZEMĚ ( NEPZ )

NEJBOHATŠÍ EKOSYSTÉMY PLANETY ZEMĚ ( NEPZ ) GREEN LIFE EDUCATION představuje výchovně vzdělávací projekt NEJBOHATŠÍ EKOSYSTÉMY PLANETY ZEMĚ ( NEPZ ) 2016 Výchovně vzdělávací projekt: Nejbohatší Ekosystémy Planety Země ( NEPZ) ÚVOD: Projekt NEPZ

Více

NEJBOHATŠÍ EKOSYSTÉMY PLANETY ZEMĚ ( NEPZ )

NEJBOHATŠÍ EKOSYSTÉMY PLANETY ZEMĚ ( NEPZ ) GREEN LIFE EDUCATION představuje výchovně vzdělávací projekt NEJBOHATŠÍ EKOSYSTÉMY PLANETY ZEMĚ ( NEPZ ) 2015 Výchovně vzdělávací projekt: Nejbohatší Ekosystémy Planety Země ( NEPZ) ÚVOD: Projekt NEPZ

Více

SPOLEK PRALES DĚTEM VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015

SPOLEK PRALES DĚTEM VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 SPOLEK PRALES DĚTEM VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Výroční zpráva 2015 spolek prales dětem Nezisková organizace spolek Prales dětem (dále SPD), sídlem v Hodějovicích č.e 14, Hodějovice, 393 01, se zabývá dlouhodobě

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ObČANskéhO sdružení PRAles dětem 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ObČANskéhO sdružení PRAles dětem 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA Občanského sdružení Prales dětem 2013 Výroční zpráva Občanského sdružení Prales dětem pro rok 2013 Občanské sdružení Prales dětem o.s. (dále OSPD) se v roce 2013 zapojilo do mnoha zajímavých

Více

Nejbohatší Ekosystémy Planety Země

Nejbohatší Ekosystémy Planety Země VÝCHOVNĚ-VZDĚLÁVACÍ PROJEKT projekt NEPZ Nejbohatší Ekosystémy Planety Země 2018 VÝCHOVNĚ-VZDĚLÁVACÍ PROJKET NEJBOHATŠÍ EKOSYSTÉMY PLANETY ZEMĚ (NEPZ) Výchovně - vzdělávací program představuje projekt

Více

Animal s life. Šťastná Tereza a Kozáková Anna

Animal s life. Šťastná Tereza a Kozáková Anna Animal s life Organizace na ochranu zvířat Green Life Česko-indonéská pralesní rezervace vznikla v roce 2009 na Sumatře. V současné době má rezervace rozlohu 62 hektarů. Nachází se přímo na hranicích s

Více

4. report - Leden 2015 Nový pozemek a počátek stavby!

4. report - Leden 2015 Nový pozemek a počátek stavby! 4. report - Leden 2015 Nový pozemek a počátek stavby! Projekt Kukang vykročil do nového roku aktivně. Zde je souhrn nejdůležitějších událostí, které se staly v lednu. Nový pozemek V prvním lednovém týdnu

Více

PRALES DĚTEM VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017

PRALES DĚTEM VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 PRALES DĚTEM VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 ÚVODNÍ SLOVO Dříve než se vydáme ke zhodnocení roku 2017, tak je nutné vzpomenout a zrekapitulovat vývoj událostí předešlého roku 2016, který byl mimořádně úspěšným. Rezervace

Více

Obsah. 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s.

Obsah. 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s. Obsah 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s. 3. Cíle 4. Naše projekty 5. Biodožínky 6. Údaje o hospodaření v roce 2009 7. Plány na rok 2010 8. Poděkování partnerům 9. Slovo závěrem 10. Kontakt - 1 - 1. Úvodní

Více

Moravské Bránice 74, IČ: Zápis č.62

Moravské Bránice 74, IČ: Zápis č.62 Zápis č.62 o členské schůzi Bráničánek, z.s konané v sobotu 20.02.2016 od 18:00 hod. v Hospodě na Vodárně (nekuřácký salon). Přítomni (dle prezenční listiny): 1001, 1002, 1003, 1006, 1007, 1010, 1011,

Více

Bezpečný Šumperk o.s. A. Kašpara 90/1, Šumperk

Bezpečný Šumperk o.s. A. Kašpara 90/1, Šumperk Zpráva o činnosti občanského sdružení Bezpečný Šumperk o.s. v roce 2011 Obsah Stanovy...3 Vybrané informace z jednání rad sdružení...3 17. dubna 2011...3 6. srpen 2011...3 10. listopad 2011...4 Vybrané

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2013

Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2013 Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2013 V roce 2013 jsme se věnovali těmto činnostem: - Poskytování sociálních služeb Chráněné bydlení Ledovec, Sociální rehabilitace Ledovec, Odborné sociální poradenství

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

Občanské sdružení Ekofilm

Občanské sdružení Ekofilm Občanské sdružení Ekofilm OS EKOFILM PROJEKTY ROKU 2013 Občanské sdružení EKOFILM se i v roce 2013 snažilo naplňovat své stanovy. Pracovalo na projektech, které podporují vzdělávání za pomocí filmů. Uspořádalo

Více

Výroční členská schůze spolku ProPřepychy, z. s. 9. ledna 2016

Výroční členská schůze spolku ProPřepychy, z. s. 9. ledna 2016 Výroční členská schůze spolku ProPřepychy, z. s. 9. ledna 2016 Program výroční členské schůze dne 9.1.2016: 1. Zahájení - Vladimír Zdeněk st. 2. Volba návrhové komise - Vladimír Zdeněk st. 3. Zpráva o

Více

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz připraveno 2. ledna 2009 základní informace Motto Fotbal každý den Koncept stanice 1. LIGA je nová televizní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Praha, březen 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Praha, březen 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Praha, březen 2017 Obsah 1. ÚVOD 2. CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE 3. ZPRÁVA O ČINNOSTI 4. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 5. ZPRÁVA O KONTROLE HOSPODAŘENÍ Stránka 2 z 8 1. ÚVOD Název organizace:

Více

Těžba dřeva Pěstování hovězího dobytka Báňský průmysl Eroze půdy a stavba nových komunikací

Těžba dřeva Pěstování hovězího dobytka Báňský průmysl Eroze půdy a stavba nových komunikací Prales Co vlastně chráníme Prales je nazývaný jako zelené plíce planety. Co to je vlastně prales? Volně rostoucí les, nijak ovlivněný nebo upravovaný člověkem -> de facto podle této definice už žádný prales

Více

Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2012

Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2012 Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2012 V roce 2012 jsme se věnovali těmto činnostem: - Poskytování sociálních služeb Chráněné bydlení Ledovec, Sociální rehabilitace Ledovec, Odborné sociální poradenství

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Bwindi Orphans, o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Bwindi Orphans, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 úvodem V roce 2016 jsme měli na základních školách 132 dětí, na středních školách 28 dětí, na učilištích a odborných kurzech 21 dětí a univerzitě jednu studentku. Na přelomu února

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Výroční zpráva. ISIS sdružení pro pomoc dětem bez domova. za rok 2006

Výroční zpráva. ISIS sdružení pro pomoc dětem bez domova. za rok 2006 Výroční zpráva ISIS sdružení pro pomoc dětem bez domova za rok 2006 1 Obsah : 1. Základní údaje 2. Členská základna 3. Důležitá jednání o. s. 4. Projekty o. s. ISIS 5. Hospodaření o. s. 6. Poskytovatelé

Více

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Adresa: Nový Oldřichov 86, 471 13 Telefon: 487 767 515, 736

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Výroční zpráva

Výroční zpráva Výroční zpráva 2015 1 Statek, z. s. Spolek Statek, z. s., vznikl 4. 2. 2008. Sídlí v Podještědí, v obci Lesnovek, asi 30 km od Liberce. Aktivity však pořádá po celé republice. Hlavními předměty činnosti

Více

Institut rozvoje evropských regionů. o.p.s. Výroční zpráva 2005

Institut rozvoje evropských regionů. o.p.s. Výroční zpráva 2005 Institut rozvoje evropských regionů. o.p.s. Výroční zpráva 2005 Květen 2006 OBSAH 1. Zpráva o činnosti společnosti v roce 2005 2. Činnosti IRER 3. Finanční hospodaření IRER v roce 2005 4. Příloha účetní

Více

Projekt KURA KURA vstupuje do další etapy

Projekt KURA KURA vstupuje do další etapy Strana 1 / 1 Projekt KURA KURA vstupuje do další etapy Po čtyřech letech překonávání překážek indonéské byrokracie se podařilo vedení brněnské zoologické zahrady a její partnerské indonéské nadaci získat

Více

Rekapitulace historie

Rekapitulace historie Výroční zpráva občanského sdružení Máš čas? Rok 2011 Občanské sdružení Máš čas? I. Šustaly, 1080, Kopřivnice I.Č. 265 84 344 e-mail: ndcracek@seznam.cz mobil: 790 232 245, 790 232 244 http://mascas.koprivnice.org

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO:

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází z

Více

Druhý společný workshop - SENICA, 17. a 18. září 2011

Druhý společný workshop - SENICA, 17. a 18. září 2011 Druhý společný workshop - SENICA, 17. a 18. září 2011 Sobota, 17. září 2011, dopoledne - Podle připraveného programu bylo setkání zahájeno v 9 hod. na Záhorském osvetovém stredisku v Senici. Na této úvodní

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

Nadcházející události

Nadcházející události duben 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události 12. května Americký den Úvodní slovo Jaro je tady a to definitivně. Zamilovaní měli možnost svoji lásku potvrdit polibkem pod rozkvetlou třešní, čarodějnice

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou LISTOPAD 2018 Kulturní akce: 2. 11. 2018 40. Noční pochod - pořádá TJ Jiskra Zruč nad Sázavou, start: 17:00-18:00 hod. Spolkový dům,

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Doplňující informace pro Lipý Česká Lípa příspěvková organizace

Doplňující informace pro Lipý Česká Lípa příspěvková organizace Lipý Česká Lípa, příspěvková organizace, U Vodního hradu 63 470 01 Česká Lípa, IČ : 72090642 Doplňující informace pro Lipý Česká Lípa příspěvková organizace Služby v rámci hlavní činnosti: Dle Zřizovací

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 - Bwindi Orphans, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 - Bwindi Orphans, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 2 ÚVODEM Občanské sdružení Bwindi Orphans bylo založeno v roce 2006 a výroční zpráva za rok 2007 je tedy první v naší historii. Koncem roku 2006 jsme měli v péči 30 dětí a během roku

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

MISS ACADEMIA ČR 2008. Vážení přátelé,

MISS ACADEMIA ČR 2008. Vážení přátelé, MISS ACADEMIA ČR 2008 Vážení přátelé, studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pořádají další ročník soutěže MISS ACADEMIA ČR, ve kterém bude zvolena v pořadí už dvanáctá

Více

ZHODNOCENÍ AKCE OSVĚTOVÁ KAMPAŇ ZA ZDRAVÍ PLANETY ZEMĚ

ZHODNOCENÍ AKCE OSVĚTOVÁ KAMPAŇ ZA ZDRAVÍ PLANETY ZEMĚ ZHODNOCENÍ AKCE OSVĚTOVÁ KAMPAŇ ZA ZDRAVÍ PLANETY ZEMĚ Měsíc duben byl ve znamení aktivit na podporu zdraví planety Země, které probíhaly postupně v rámci celého měsíce. Kampaň byla zahájena vyhlášením

Více

LOUTKY ZNOVU NA SCÉNĚ

LOUTKY ZNOVU NA SCÉNĚ LOUTKY ZNOVU NA SCÉNĚ Už několik let probíhá v centru Šternberka rekonstrukce významné barokní památky bývalého augustiniánského kláštera. Od založení v době vrcholného středověku až do josefínských reforem

Více

KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL ZŠ Heyrovského 32, o. s.

KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL ZŠ Heyrovského 32, o. s. KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL ZŠ Heyrovského 32, o. s. Zpráva o sdružení a jeho činnosti ve školním roce 2010/2011 Poslání Klub rodičů a přátel ZŠ Heyrovského 32, občanské sdružení, je nestátní nezisková organizace.

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ ROK 2010 Výsledky hospodaření Územního sdružení v roce 2010 Příjmy: Výdaje: 634 567,- Kč 613 590,- Kč Výsledek hospodaření:

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od do

Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od do Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2017 podle 358 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Část I.

Více

Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne

Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne 19.04. 2018 Jednání valné hromady organizační složky MAS Uničovsko, konané 19.4.2018 od 9.00 hod v Medlově, se zúčastnili tito členové-

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Co je Hodnotící zpráva? Hodnotící zpráva projektu Zdravé město Rosice má za úkol informovat vedení města, veřejnost, podnikatele a partnery

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 1 OBSAH: 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ 3. VIZE. str. 3. 4. ČINNOST V ROCE 2009.. str. 4. 5. EKONOMICKÉ ÚDAJE, ZÁVĚR str. 7. 2 1. VZNIK Krása v srdci o.s. o.s. Krása v srdci vzniklo dne 16. 3.

Více

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Představení projektu na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Obsah co znamená projekt Evropské hlavní město kultury přehled programu klíčové události časový harmonogram představení společnosti Plzeň

Více

Název: Medic, o. s. Právní forma: občanské sdružení. Adresa: 17. Listopadu 285/29, Ústí nad Labem

Název: Medic, o. s. Právní forma: občanské sdružení. Adresa: 17. Listopadu 285/29, Ústí nad Labem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Název: Medic, o. s. Právní forma: občanské sdružení Adresa: 17. Listopadu 285/29, 40010 Ústí nad Labem Registrace: u Ministerstva vnitra ČR ze dne 28/3/2013 IČ: 01546945 Působnost:

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Výroční zpráva za rok 2013 občanského sdružení Um sem um tam IČO: 22740783 Brdičkova 1911/21 Praha 13 - Stodůlky, 155 00 Česká republika www.umsemumtam.cz Obecné informace o sdružení Občanské sdružení

Více

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách.

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách. Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy PROJEKT ROMA Česká republika Karviná Sdružení Romů Severní Moravy 1 AKTIVITY V RÁMCI PROJEKTU Průběžné aktivity pro děti: Volnočasové aktivity pro děti a mláděž (zvláště z cílové skupiny) kroužky: počítačový,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Výroční zpráva 2013. Valštejn, občanské sdružení

Výroční zpráva 2013. Valštejn, občanské sdružení Výroční zpráva 2013 Valštejn, občanské sdružení Obsah Úvodní slovo... 3 Základní údaje o občanském sdružení Valštejn... 4 Činnosti sdružení v roce 2013... 5 Plány do roku 2014... 7 Úvodní slovo Vážení

Více

Výroční zpráva

Výroční zpráva Výroční zpráva 2016 1 Statek, z. s. Spolek Statek, z. s., vznikl 4. 2. 2008. Sídlí v Podještědí, v obci Lesnovek, asi 30 km od Liberce. Aktivity však pořádá po celé republice. Hlavními předměty činnosti

Více

Městské kulturní středisko v Sušici. ul. T. G. Masaryka 120 342 01 Sušice IČO 00368512, www.mkssu.cz

Městské kulturní středisko v Sušici. ul. T. G. Masaryka 120 342 01 Sušice IČO 00368512, www.mkssu.cz Městské kulturní středisko v Sušici ul. T. G. Masaryka 120 342 01 Sušice IČO 00368512, www.mkssu.cz Výroční zpráva za rok 2008 - 2 - Městské kulturní středisko (příspěvková organizace s právní subjektivitou)

Více

Centrum pro děti, mládež a dospělé DRAK o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

Centrum pro děti, mládež a dospělé DRAK o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Centrum pro děti, mládež a dospělé DRAK o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 D R A K Úvodní slovo: Vážené dámy, pánové a milé děti! Na těchto stránkách se Vám budeme snažit zrekapitulovat rok 2013, kdy bylo naše občanské

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Výroční zpráva TOPAZ za rok 2016

Výroční zpráva TOPAZ za rok 2016 Výroční zpráva TOPAZ za rok 2016 TOPAZ v roce 2016 pokračoval ve svých aktivitách společně se svými partnery, kteří jej podporovali i finančně (TOP 09, WMCES, KAS). Pevněji bylo navázáno i partnerství

Více

Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 23.11.2016 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Vrbka Roman, Vejmělková Jana, Ing. Macek Jan, Gric Jiří, Škorpík Milan

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

8. report květen/červen 2015 Karanténa dokončena!

8. report květen/červen 2015 Karanténa dokončena! 8. report květen/červen 2015 Karanténa dokončena! V květnu a červnu se v připravovaném rehabilitačním centru i mimo něj stalo několik významných událostí. Zde je souhrn těch nejdůležitějších, doplněný

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Naše životy se mění. díky lidem, které potkáme. díky příležitostem, které využijeme

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Naše životy se mění. díky lidem, které potkáme. díky příležitostem, které využijeme VÝROČNÍ ZPRÁVA Naše životy se mění díky lidem, které potkáme díky příležitostem, které využijeme Skřítek, o.s. 2011 Představení organizace Skřítek, o.s. je občanské sdružení usilující o všestranný a harmonický

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2014 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Jsme součástí komunitního plánu města Mělník; Chod centra zajišťuje tým členů sdružení spolu s dobrovolnými pomocníky.

Jsme součástí komunitního plánu města Mělník; Chod centra zajišťuje tým členů sdružení spolu s dobrovolnými pomocníky. Jsme občanské sdružení, nezisková organizace; Fungujeme již 12 let; Cílem našeho sdružení je posilování hodnot rodiny a mezigeneračních vztahů, úlohy rodičů, mateřské a otcovské role ve společnosti a podpora

Více

Domov Žlutý Petrklíč, z.s.

Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Výroční zpráva 2015 Kontaktní a identifikační údaje Název organizace: Domov Žlutý Petrklíč, z.s. Právní forma: zapsaný spolek Spolek Domov Žlutý Petrklíč je veden v spolkovém

Více

Představení kmene. Webové stránky kmene: Fotogalerie:

Představení kmene. Webové stránky kmene:  Fotogalerie: KLM Arapaho Výroční zpráva 2015 Představení kmene Struktura kmene: Náčelník: Zuzana Kluková Ohnivec: Jana Hajduchová Náčelník ROP: Jan Hajduch Pokladník: Irena Malinová Písmák: Zuzana Kluková Webové stránky

Více

Espediente. středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. profesionalita s lidským přístupem.

Espediente. středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. profesionalita s lidským přístupem. Espediente středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 profesionalita s lidským přístupem www.espediente.cz Kontaktní údaje Název organizace: ESPEDIENTE - středisko pro prevenci,

Více

Zaostřeno na Jizerky 2013

Zaostřeno na Jizerky 2013 Jan Strakoš: Ořešník Zaostřeno na Jizerky 2013 Zaostřeno na Jizerky NADACE PRO ZÁCHRANU A OBNOVU JIZERSKÝCH HOR byla založena v roce 1993, aby podporovala projekty směřující k celkové rehabilitaci místní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 1 OBSAH: 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ 3. VIZE 4. POHLED DO HISTORIE str. 3. 5. ČINNOST V ROCE 2011..str. 5. 6. EKONOMICKÉ ÚDAJE, ZÁVĚR str. 7. 2 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ Krása v srdci o.s. o.s. Krása

Více

9. report Červenec/Srpen 2015 Krok za krokem

9. report Červenec/Srpen 2015 Krok za krokem 9. report Červenec/Srpen 2015 Krok za krokem Náš současný cíl číslo jedna je zřejmý. Potřebujeme získat všechna potřebná povolení, abychom měli na naše aktivity posvěcení indonéských úřadů. Za poslední

Více

RAFAEL DĚTEM, nadační fond VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

RAFAEL DĚTEM, nadační fond VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 RAFAEL DĚTEM, nadační fond VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 OBSAH: Úvodní slovo Základní údaje Poslání Hospodaření Poděkování dárcům Vážení a milí přátelé, RAFAEL DĚTEM, nadační fond byl založen, aby pomáhal zejména

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

Ekonomická a kontrolní činnost. aneb jaké papíry by měla mít každá základní organizace a co s nimi dělat

Ekonomická a kontrolní činnost. aneb jaké papíry by měla mít každá základní organizace a co s nimi dělat Ekonomická a kontrolní činnost aneb jaké papíry by měla mít každá základní organizace a co s nimi dělat 1 Základní doklady Evidence členů, příspěvků, stanovišť a včelstev Registrační / změnový list org.

Více

Výroční zpráva RESUMÉ Výroční zpráva shrnuje činnosti spolku ASLIDO Akční skupina s lidmi bez domova, z. s. za rok 2014.

Výroční zpráva RESUMÉ Výroční zpráva shrnuje činnosti spolku ASLIDO Akční skupina s lidmi bez domova, z. s. za rok 2014. Výroční zpráva 2014 RESUMÉ Výroční zpráva shrnuje činnosti spolku ASLIDO Akční skupina s lidmi bez domova, z. s. za rok 2014. ASLIDO Akční skupina s lidmi bez domova, z. s. O nás Společně se setkáváme

Více

Zpráva o činnosti MAS Sokolovsko za rok 2009

Zpráva o činnosti MAS Sokolovsko za rok 2009 Zpráva o činnosti MAS Sokolovsko za rok 2009 V průběhu hodnoceného období se uskutečnila zasedání orgánů MAS v těchto dnech: Valná hromada: dne 11. 6. 2009 Dozorčí rada: dne 11. 6. 2009 Správní rada: dne

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013 Občanské sdruţení Poutní cesta Hájek, Dunajská 436/6, 104 00 Praha 10 Obsah : 1/ Úvodní slovo 2/ Základní informace 3/ Organizace OS 4/ Vymezení činnosti 5/ Činnost a aktivity

Více

Přítomnost členů komise Petra Benešová přítomna Mgr. Ondřej Sychra, DiS. přítomen Mgr. Anna Vrchotová přítomna

Přítomnost členů komise Petra Benešová přítomna Mgr. Ondřej Sychra, DiS. přítomen Mgr. Anna Vrchotová přítomna Zápis z jednání komise rady města Komise pro výchovu, vzdělávání a komunitní plánování č. 03/16 Den konání 4. října 2016 Místo konání zasedací místnost internátu Litomyšlské nemocnice, a.s. na ul. J. E.

Více

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT (dále jen NIŽ) je státem zaregistrovaná obecně prospěšná společnost, jejíž cílem je ochrana základního lidského práva,

Více

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2016 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým

Více

Výroční zpráva za rok 2005

Výroční zpráva za rok 2005 Výroční zpráva za rok 2005 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Od začátku činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu uplynul již více než jeden rok. Sdružení bylo registrováno

Více

Zápis z jednání Výběrové komise organizační složky MAS Uničovsko, o.p.s.

Zápis z jednání Výběrové komise organizační složky MAS Uničovsko, o.p.s. Zápis z jednání Výběrové komise organizační složky MAS Uničovsko, o.p.s. Místní akční skupina MAS Uničovsko, o.p.s. v souladu se Strategií komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Uničovsko 2014-2020

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Projekt První šance mladým je spolufinancován z prostředků Evropského

Více

Zpráva o činnosti občanského sdružení. Doma v lese

Zpráva o činnosti občanského sdružení. Doma v lese Zpráva o činnosti občanského sdružení Doma v lese 2013 AKTIVITY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Od ledna 2013 byla zahájena nová kampaň na podporu lesní školky, která měla za cíl přivést další zájemce o tento typ

Více

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc.

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. Výroční zpráva 2014 Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. ABC o.p.s. Telefon 720 183 128 Karola Šmidkeho 1823/9 708 00 Ostrava - Poruba www.autistickedite.cz info@abc-ops.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Alterra o. s. a nadační fond Obsah Akce v České republice Propagace 2 Malý lokální projekt Ministerstva zahraničních věci 3 Akce v zahraničí Setkání se zástupci USAID v Kyrgyzstánu

Více