FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA"

Transkript

1 NEDĚLE 9: PONDĚLÍ Slavnost MATKY BOŽÍ, PANNY MARIE Za rodinu Jurných, Janíčkovu a Kubíčkovu Za Stanislava a Věru Večerovy a celou rodinu Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů 3.1. ÚTERÝ 4.1. STŘEDA 17:00 Za + rodiče a bratra 5.1. ČTVRTEK 6.1. PÁTEK 17: SOBOTA 14: NEDĚLE 9:00 Slavnost ZJEVENÍ PÁNĚ Na úmysl dárce Pohřební mše svatá a poslední rozloučení s panem Radovanem Synkem Svátek Křtu Páně Na poděkování za 50 let manželství Za rodiče Smejkalovy a Kulíškovy Dnešní sbírka je věnována na náš farní kostel. V pátek, o Slavnosti Zjevení Páně, se při mši svaté bude světit tříkrálová voda, křída a kadidlo. Tak jako v uplynulých letech, i tento rok se naše farnost zapojí do charitního projektu: tříkrálová sbírka. Dary bude vybírat několik skupinek dětí pod vedením dospělého, který se bude legitimovat průkazkou od Charity, aby nemohlo dojít ke zneužití darů. Protože z důvodu pohřbu nebude v sobotu ráno mše svatá, členové společenství živého růžence se pomodlí společně růženec již v pátek přede mší svatou, a po mši svaté si vyměníme tajemství růžence. Poděkování: kostelníci, úklid kostela, výzdoba kostela, čistota kostelního prádla, varhaníci, ministranti a lektoři, ekonomická rada farnosti, pastorační asistentka, kronikářka, ti kdo se podílejí na organizaci různých akci farnosti, všichni brigádníci, kdo pomáhají s přípravou a tiskem farního zpravodaje, pečují o úpravu okolí kostela, ti kdo se modlí a přicházejí do kostela, Pane, pohlédni z nebe na jejich obětavou službu a žehnej jim!

2 8.1. NEDĚLE 9:00 Svátek Křtu Páně Na poděkování za 50 let manželství Za rodiče Smejkalovy a Kulíškovy 9.1. PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Za živou a zemřelou rodinu Štěpánkovu Za Pavla Večeře a syna ČTVRTEK PÁTEK SOBOTA NEDĚLE 9:00 2. neděle v mezidobí Za děti a mládež naší farnosti Na Nový rok se při sbírce na náš kostel vybralo celkem 9.450,-Kč. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem štědrým dárcům. Následující neděli vykonáme v naší farnosti pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Ke dni činil dluh farnosti něco málo přes ,- Kč. I letos budeme postupně tuto částku splácet. V sobotu se v obcích, patřících do naší farnosti, uskuteční tříkrálová sbírka. Vaše dary bude vybírat několik skupinek dětí pod vedením dospělé osoby, která se bude legitimovat průkazkou od Charity. Minulou neděli jsem děkoval všem, kdo se podílejí na životě naší farnosti. Tehdy byla mezi nimi i naše pastorační asistentka Petra Švancarová, DiS, která pomáhala s přípravou farních táborů, vedla účetnictví farnosti, připravovala různé pastorační akce a to jak pro dospělé (např. farní den) tak i pro děti (např. vedení ministrantů), pomáhala s přípravou liturgie o svátcích Také v naší farnosti vedla farní kroniku, nebo pomáhala při péči o farní zahradu. Bohužel, s politováním vám musím oznámit, že k byla její činnost jako pastorační asistentky v našich farnostech ukončena. Děkujeme jí za všechno, co pro naše farnosti, a to i nad rámec svých pracovních povinností, vykonala.

3 15.1. NEDĚLE 9:00 2. neděle v mezidobí Za děti a mládež naší farnosti PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Památka sv. Antonína, opata Památka Panny Marie, Matky jednoty křesťanů Za + rodiče a bratra ČTVRTEK PÁTEK 17: SOBOTA NEDĚLE 9:00 Za rodiče Buršíkovy Na úmysl dárce Památka sv. Anežky Římské, panny a mučednice 3. neděle v mezidobí Za Slavomíra Janštu, rodiče a sourozence Za + rodiče Skalníkovy, syny, snachu a Antonína Kučeru Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Nyní vyšlo další číslo křížovek Šalamounky, po mši svaté si jej můžete vzít v sakristii. Kdo by měl zájem, může si periodikum předplatit na rok Zájemci se zapíší v sakristii. Ve středu v 15:30 hod. bude ve farním sále na faře biblická hodina. Následující sobotu bude pravidelná měsíční mše svatá v kapličce v Horních Loučkách ráno v 8:00 hod.

4 22.1. NEDĚLE 9:00 3. neděle v mezidobí Za Slavomíra Janštu, rodiče a sourozence Za + rodiče Skalníkovy, syny, snachu a Antonína Kučeru PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17: ČTVRTEK Památka sv. Františka Saleského, biskupa a učitele církve Svátek Obrácení sv. Pavla, apoštola Za + rodiče a syna Za kněze a nová kněžská povolání Památka sv. Timoteje a Tita, biskupů PÁTEK 17: SOBOTA NEDĚLE 9:00 Na úmysl dárce Památka sv. Tomáše Akvinského, kněze a učitele církve 4. neděle v mezidobí Za + Františka Pochopa a rodiče Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary vybralo v našem kostele celkem 7.100,- Kč. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem štědrým dárcům. Ve středu v 18:30 hod. se na faře uskuteční setkání Ekonomické rady naší farnosti. Připomínám, že nedávno vyšlo poslední číslo křížovek Šalamounky za rok 2011, po mši svaté si jej můžete vzít v sakristii. Kdo by měl zájem, může si periodikum předplatit na rok Zájemci se zapíší v sakristii. Stále prožíváme týden modliteb za jednotu křesťanů. Proto i dnes, na konci mše svaté, zazpíváme píseň č Jeden Pán, jedna víra, jeden křest. Zároveň vás prosím, abyste na tento úmysl pamatovali ve svých modlitbách. Oznam od našeho otce biskupa: Milé sestry a bratři, jako váš biskup vás prosím, abyste se snažili všemožně podporovat povolání ke kněžství a k různým formám zasvěceného života. A vás, mladí muži, kteří jste svobodní, a kteří se cítíte povoláni ke kněžství, bych rád informoval, že přihlášky je možné podat na biskupství do 25. března Každý den se za vás a za vaše zodpovědné rozhodování modlím. Váš + Vojtěch

5 29.1. NEDĚLE 9:00 4. neděle v mezidobí Za + Františka Pochopa a rodiče Za + Radovana Synka PONDĚLÍ ÚTERÝ 1.2. STŘEDA 17:00 Památka sv. Jana Boska, kněze Vigilie Svátku Uvedení Páně do chrámu - Hromnice Za Václava Maška a celou rodinu Za rodinu Štěpánkovu a Hynka Maloně 2.2. ČTVRTEK 3.2. PÁTEK 17: SOBOTA 8: NEDĚLE 9:00 Za + Marii a Josefa Švarcovy Poděkování za Boží ochranu Za všechny, kdo se modlí za kněze Na úmysl dárce 5. neděle v mezidobí Za všechny spolupracovníky ve farnosti Ve středu v 15:30 hod. bude ve farním sále další setkání nad Biblí. Tyto setkání bývají pravidelně, jednou za dva týdny. Všichni jste srdečně zváni. Na mši svatou ve středu si přineste s sebou svíce, které vám na začátku liturgie požehnáme tzv. hromniční svíce. Tyto svíce se stanou symbolem Krista světla, které toho dne vstoupilo do chrámu. V pátek, ve 14:30 hod. bude sloužena v Újezdě u Tišnova zádušní mše svatá, spojená s posledním rozloučením s paní Zdenkou Odehnalovou.

6 5.2. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 5. neděle v mezidobí Za všechny spolupracovníky ve farnosti Památka sv. Pavla Mikiho a druhů, mučedníků 7.2. ÚTERÝ 8.2. STŘEDA 9.2. ČTVRTEK PÁTEK 17:00 Památka sv. Scholastiky, panny Za rodinu Špičkovu a Prusenovskou Za rodiče Babičkovy a Urbánkovy SOBOTA NEDĚLE 9:00 6. neděle v mezidobí Za + Vlastu a Jana Hurbanovy Za Antonína Hvíždě a rodinu Následující neděli vykonáme v naší farnosti pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Tento týden nebude mše svatá ve středu.

7 12.2. NEDĚLE 9:00 6. neděle v mezidobí Za + Vlastu a Jana Hurbanovy Za Antonína Hvíždě a rodinu PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Za dary Ducha Svatého, Boží pomoc a požehnání pro děti a vnoučata ČTVRTEK PÁTEK 17:00 Na úmysl dárce Za zdraví a Boží pomoc při operaci pro Helenu SOBOTA NEDĚLE 9:00 7. neděle v mezidobí Za Marii a Antonína Berkovy a rodiče Maloňovy Za rodiče Musilovy a duše v očistci Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Následující sobotu bude pravidelná měsíční mše svatá v kapličce v Horních Loučkách ráno v 8:00 hod. Otec biskup vyhlašuje na následující neděli sbírku nazvanou Svatopetrský haléř. Prostředky získané v rámci sbírky jsou určeny k tomu, aby Svatý otec mohl jménem celé církve přispět ke zmírnění následků neštěstí, pomoci obětem válek, živelných katastrof a dalším lidem v nouzi.

8 19.2. NEDĚLE 9:00 7. neděle v mezidobí Za Marii a Antonína Berkovy a rodiče Maloňovy Za rodiče Musilovy a duše v očistci PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Popeleční středa Za odpuštění hříchů všech předků Na úmysl dárce ČTVRTEK PÁTEK 17:00 Poděkování za Boží ochranu Za uzdravení dcery Miriam a zdraví Michaely SOBOTA NEDĚLE 9:00 1. neděle postní Za rodiny naší farnosti --- Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary vybralo v naší farnosti 8.700,- Kč. Další 3.850,- Kč se vybralo ve farnosti Olší a ,- Kč ve farnosti Žďárec. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem dárcům. Dnešní sbírka je věnována Svatému otci: tzv. Haléř svatého Petra. Tento týden je POPELEČNÍ STŘEDA tj. den přísného postu. Půst od masitých pokrmů zavazuje v tento den všechny věřící od 14-ti let, půst újmy tj. možnost najíst se dosyta jenom jednou v průběhu celého dne, zavazuje všechny věřící od 18-ti do 60-ti let. V tento den budeme udělovat v kostele při mši svaté popelec.

9 26.2. NEDĚLE 9:00 1. neděle postní Za rodiny naší farnosti PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Za Emila Kulíška a rodiče Za + manžela Milana 1.3. ČTVRTEK 2.3. PÁTEK 17: SOBOTA 8: NEDĚLE 9:00 Za zdraví duše i těla a za Boží požehnání Za Boží pomoc, ochranu a požehnání Za Boží požehnání pro rodinu Za členy živého růžence a za všechny, kdo se modlí za kněze 2. neděle postní Za celou rodinu Strnadovu a Polákovu Za + Ladislavu Rumpoltovu a celou + rodinu Kotasovu Minulou neděli se při sbírce na Svatopetrský haléř vybralo v naší farnosti celkem 3.700,- Kč. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem dárcům. V době postní bude v našem kostele bývat pravidelně pobožnost křížové cesty, a to každý pátek a neděli půl hodiny přede mši svatou. V naší diecézi probíhá proces svatořečení dvou kněží: Jana Buly a Václava Drboly, kteří se stali obětí komunistického režimu, kterému šlo o kriminalizaci kněží, ale také o diskreditaci celé katolické církve. Byli odsouzeni jako zločinci, přestože se trestných činů nedopustili. Jejich těla byla spálena, měli upadnout v zapomnění. Dnes na ně však vzpomínáme a prosíme je o přímluvu. Po mši svaté si můžete zdarma vzít kartičky s jejich krátkými životopisy a modlitbou za jejich blahořečení.

10 V sobotu, po ranní mši svaté, zveme na společnou modlitbu živého růžence. Od následující neděle máte možnost zapsat si úmysly mší svatých na následující tři měsíce (duben, květen, červen). FARNOST DOLNÍ LOUČKY 4.3. NEDĚLE 9:00 2. neděle postní Za celou rodinu Strnadovu a Polákovu Za + Ladislavu Rumpoltovu a celou + rodinu Kotasovu 5.3. PONDĚLÍ 6.3. ÚTERÝ 7.3. STŘEDA 17:00 Za požehnání pro celou rodinu Za dary Ducha Svatého při každém rozhodnutí 8.3. ČTVRTEK 9.3. PÁTEK 8:00 Za Františka Růžičky a rodiče Za Marii a Josefa Žilovy SOBOTA NEDĚLE 9:00 3. neděle postní Za Jaroslava Plevače, celou rodinu a Boží pomoc a ochranu Za seniory a nemocné naší farnosti Následující neděli vykonáme v naší farnosti pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Po mši svaté máte možnost zapsat si úmysly mší svatých na následující tři měsíce (duben, květen, červen). V pátek bude výjimečně mše svatá již ráno v 8:00 hod.

11 11.3. NEDĚLE 9:00 3. neděle postní Za Jaroslava Plevače, celou rodinu a Boží pomoc a ochranu Za seniory a nemocné naší farnosti PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Za + Josefa, Antonii a Ladislava Za zdraví, Boží pomoc a požehnání pro Helenu ČTVRTEK PÁTEK 17:00 Za + Jana, Adélu, Annu a Cyrila SOBOTA NEDĚLE 9:00 4. neděle postní Za rodinu Kondýskovu, Jaroslava a Milana Za Marii a Antonína Odehnalovy a celou rodinu Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Následující sobotu v 8.00 hod. bude pravidelná mše svatá v kapličce v Horních Loučkách.

12 18.3. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 17:00 4. neděle postní Za rodinu Kondýskovu, Jaroslava a Milana Za Marii a Antonína Odehnalovy a celou rodinu Slavnost SV. JOSEFA, snoubence Panny Marie Za Boží pomoc a požehnání Za + Josefa Večeře a syna ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Za + Ignáce, Roberta, Františka a Ivanu Za uzdravení Aničky ČTVRTEK PÁTEK 17:00 Za rodiče Habrovcovy, celou rodinu a duše v očistci Za + Josefa a Margitu SOBOTA NEDĚLE 9:00 5. neděle postní Za Františka Humpolce a celou rodinu Za + rodiče Kadlecovy, dva syny a celou rodinu Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary vybralo v našem kostele 8.650,-Kč. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem dárcům. Následující sobotu v 8:00 hod. bude opět pravidelná měsíční mše svatá v Újezdě. V sobotu se od 9:00 hod. uskuteční brigáda, při které by se uklidila fara před velikonocemi. Prosím tento týden o nahlášení seniorů a nemocných v naší farnosti, které bych před velikonocemi navštívil a udělil jim svátost smíření.

13 25.3. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 18:00 5. neděle postní Za Františka Humpolce a celou rodinu Za + rodiče Kadlecovy, dva syny a celou rodinu Slavnost ZVĚSTOVÁNÍ PÁNĚ Za + Karla Na úmysl dárce ÚTERÝ STŘEDA 15:00 Pohřební mše svatá a poslední rozloučení s paní Marií Katolickou ČTVRTEK PÁTEK 18:00 Za + Jana Za rodiče Michlovy, dceru a vnuka SOBOTA 1.4. NEDĚLE 9:00 KVĚTNÁ (PAŠIJOVÁ) NEDĚLE Za Petra Jaroše, rodiče Handlovy a Jarošovy Za Jaroslava Koláře a dvoje rodiče Děkuji všem, kteří přišli včera pomoci na brigádu na faru. Upřímné: Pán Bůh zaplať! Protože se změnil čas ze zimního na letní, budou opět bývat večerní mše svaté v týdnu v 18:00 hod. Seniory a nemocné z naší farnosti, které jste mi nahlásili, navštívím ve středu. Tento den navštívím i ty, které navštěvuji pravidelně před prvním pátkem. Dnes vyšel velikonoční zpravodaj naší farnosti. Ministranti vám ho nyní, po mši svaté rozdají. Neustále pracujeme na internetových stránkách naší farnosti. Stránky již dostaly určitou podobu. Na zkušební verzi našich internetových stránek a stránek farností Olší a Žďárec se můžete podívat na: Následující neděle je Pašijová neděle, kdy přede mší svatou budeme světit kočičky, proto si je prosím doneste na mši svatou. Společná svatá zpověď před velikonocemi bude v naší farnosti na květnou neděli, tj odpoledne od 16:00 do 18:00 hod. Zpovídat přijedou 3 kněží, využijte prosím této možnosti dobře se připravit na prožívání velikonočních svátků. Na Zelený čtvrtek bude v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla sloužena slavnostní mše svatá s názvem Missa Chrismatis. Bližší informace o uvedené slavnosti najdete ve zpravodaji. Pro zájemce je připraven odvoz ve čtvrtek ráno v 7:45 hod., předpokládaný návrat je ve 12:30 hod. Zájemci se můžou přihlásit u pana faráře do neděle

14 1.4. NEDĚLE 9:00 KVĚTNÁ (PAŠIJOVÁ) NEDĚLE Za Petra Jaroše, rodiče Handlovy a Jarošovy Za Jaroslava Koláře a dvoje rodiče 2.4. PONDĚLÍ 3.4. ÚTERÝ 4.4. STŘEDA 5.4. ČTVRTEK 17: PÁTEK 17: SOBOTA 20: NEDĚLE 9:00 ZELENÝ ČTVRTEK Za rodinu Jedomovu a Boží ochranu Na poděkování Pánu Bohu a Panně Marii VELKÝ PÁTEK den přísného postu BÍLÁ SOBOTA Velikonoční vigilie Za rodinu Jurných, Janíčkovu a Kubíčkovu Na úmysl dárce Slavnost ZMRTVÝCHVSTÁNÍ PÁNĚ Za rodinu Caudrovu, za Boží pomoc a ochranu Za Jaroslava a Helenu Odehnalovy a dvoje rodiče Společná svatá zpověď před velikonocemi bude v naší farnosti dnes odpoledne od 16:00 do 18:00 hod. Zpovídat přijedou 3 kněží, využijte prosím této možnosti dobře se připravit na prožívání velikonočních svátků. Na Zelený čtvrtek vás zveme na slavnostní mši svatou s naším otcem biskupem do katedrály v Brně, která začíná v 9:00 hod. Pro zájemce je zajištěn odvoz přímo z farnosti ke katedrále a stejně tak i odvoz zpět hned po skončení slavnosti. Pro přihlášené je odjezd od fary v Dolních Loučkách v 7:40 hod. Na Bílou sobotu bude možnost v našem kostele poklonit se u Božího hrobu od 09:00 do 14:00 hod. Prosím ty, kteří by byli ochotni strážit Boží hrob, ať se po mši svaté zapíší v sakristii na papír. Velký pátek je den přísného postu. Tento den křesťané vůbec nejedí maso a ve věku od 18 do 60 let je také předepsán půst újmy, tj. možnost najíst se jen jedenkrát za den. O Velikonoční neděli vykonáme při mši svaté sbírku na náš kostel.

15 Na neděli Božího milosrdenství plánujeme v odpoledních hodinách pouť do Slavkovic. Bližší informace budou upřesněny následující neděli v ohláškách. Tento týden vyšlo první číslo křížovek Šalamounky pro rok 2012, kdo si je objednal, může si je vyzvednout po mši svaté v sakristii. Na koho minulou neděli nezbyl farní zpravodaj, a má zájem, může si jej zdarma vzít na stolku uprostřed kostela. Nácvik liturgie pro ministranty, kteří chtějí o velikonocích ministrovat, bude na Zelený čtvrtek v 13:30 hod.

16 8.4. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 7:30 Slavnost ZMRTVÝCHVSTÁNÍ PÁNĚ Za rodinu Caudrovu, za Boží pomoc a ochranu Za Jaroslava a Helenu Odehnalovy a dvoje rodiče Velikonoční pondělí Za celou rodinu Švancarovu, Spourovu a Pokorných Za Boží pomoc pro Jana ÚTERÝ STŘEDA 18:00 Za duše v očistci Za + Magdalenu, Helenu, Jana Annu a Pavlínu ČTVRTEK PÁTEK 18: SOBOTA 8: NEDĚLE 9:00 Za Julii Dovrtělovu a rodinu Za + Etelu Za + Jana a Agnes 2. NEDĚLE VELIKONOČNÍ (BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ) Za děti a mládež naší farnosti KŘEST Dnešní sbírka je věnována na náš farní kostel. Následující neděli vykonáme při mši svaté pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhů za rekonstrukci naší fary. Upřímné poděkování patří všem, kdo nám tento rok pomohli s úklidem, výzdobou chrámu, přípravou Božího hrobu. Také patří poděkování těm, kdo připravovali velikonoční liturgii: našim ministrantům, varhaníkům, lektorům Kdo se zapojil do projektu s názvem Postní almužna, může svoji pokladničku donést následující neděli po mši svaté do sakristie. V neděli plánuje naše farnost, společně s farnostmi Žďárec, Heřmanov a Křižanov, pouť do Slavkovic do kaple Božího milosrdenství. Odjezd z Dolních Louček od obecního úřadu je ve 13:00 hod., návrat ve večerních hodinách. Cena cca 100,- Kč.

17 15.4. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 2. NEDĚLE VELIKONOČNÍ (BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ) Za děti a mládež naší farnosti KŘEST ÚTERÝ STŘEDA 18: ČTVRTEK Za Františka a Annu Kočkovy, dva syny a dceru Za + Júliusa a Josefínu PÁTEK 18: SOBOTA NEDĚLE 9:00 Za + Ignáca a Pavla Za rodiče Habrovcovy a duše v očistci 3. NEDĚLE VELIKONOČNÍ Za rodiče Ondráčkovy a živou rodinu Za manžele Jurných Minulou neděli se při mši svaté vybralo na náš kostel ,- Kč. Upřímné Pán Bůh zaplať všem dárcům. Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. Kdo se zapojil do projektu s názvem Postní almužna, může svoji pokladničku donést dnes po mši svaté do sakristie. Dnes odpoledne jedeme na pouť do Slavkovic do kaple Božího milosrdenství. Odjezd z Dolních Louček od obecního úřadu je ve 13:00 hod., návrat ve večerních hodinách. Cena cca 100,- Kč. Na neděli Dobrého pastýře (4. Velikonoční neděle) jste všichni srdečně zváni na Farní den naší farnosti a farnosti Olší, který se uskuteční v neděli v odpoledních hodinách ve farním kostele a na farní zahradě. Od do se uskuteční výlet pro děti a ministranty. Zájemci se mohou hlásit u pana faráře do soboty Odjezd se plánuje v neděli odpoledne a návrat v úterý v odpoledních hodinách. Cena výletu 450,- Kč. V sobotu vás prosím o pomoc při brigádě na farní zahradě. Odklidily by se vytažené pařezy a upravil terén. Brigáda začne v 7:30 hod. Následující sobotu bude pravidelná měsíční mše svatá v kapličce v Horních Loučkách, ráno v 8:00 hod.

18 22.4. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 3. NEDĚLE VELIKONOČNÍ Za rodiče Ondráčkovy a živou rodinu Za manžele Jurných Svátek sv. Vojtěcha, biskupa a mučedníka ÚTERÝ STŘEDA 18:00 Svátek sv. Marka, evangelisty Za rodiče Uhlířovy, Pololáníkovy a celou rodinu Za + Stanislava, Angelu, Pavla, Vilmu a Karla ČTVRTEK PÁTEK 18:00 Za rodinu Hoškovu a Volgemutovu Za Jaroslava a Helenu Odehnalovy a dvoje rodiče SOBOTA NEDĚLE 9:00 4. NEDĚLE VELIKONOČNÍ Za + Jaroslava Filu, dceru, bratra, rodiče Filovy a Augustinovy Za Boženu a Josefa Polákovy Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary vybralo v naší farnosti 7.200,- Kč. Upřímné Pán Bůh zaplať všem dárcům. Následující sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná měsíční mše svatá v kostele v Újezdě. Následující neděli jste všichni srdečně zváni na Farní den naší farnosti a farnosti Olší. Tento začne pobožností ve farním kostele ve 14:30 hod., po ní bude následovat připravený program pro děti i dospělé. Všichni lidé dobré vůle jsou srdečně zváni. Od do se uskuteční výlet pro děti a ministranty našich farností. Máme ještě několik volných míst. Odjezd se plánuje v neděli odpoledne a návrat v úterý v odpoledních hodinách. Cena výletu 450,- Kč. Upřímné poděkování patří dnes i všem, kdo nám včera přišli pomoct na brigádu na farní zahradě. Sešlo se nás opravdu hodně: 11 zdejších farníků a jako výpomoc přišlo ještě 9 Slováků - vysokoškoláků z Brna. Ať Vám všem Bůh oplatí vaši službu a pomoc svým požehnáním.

19 29.4. NEDĚLE 9:00 4. NEDĚLE VELIKONOČNÍ neděle Dobrého Pastýře Za + Jaroslava Filu, dceru, bratra, rodiče Filovy a Augustinovy Za Boženu a Josefa Polákovy PONDĚLÍ 1.5. ÚTERÝ 2.5. STŘEDA 8: ČTVRTEK Památka sv. Atanáše, biskupa a učitele církve Za Boží pokoj a požehnání v rodině Miroslava Na poděkování Pánu Bohu za našeho pana faráře Svátek sv. Filipa a Jakuba, apoštolů 4.5. PÁTEK 18: SOBOTA 8: NEDĚLE 9:00 Za všechny zemřelé příbuzné Za pokoj, mír a porozumění v rodině Za zdraví a Boží pomoc pro Alenu a Michala 5. NEDĚLE VELIKONOČNÍ Za rodiny naší farnosti Dnes odpoledne jste všichni srdečně zváni na Farní den naší farnosti a farnosti Olší u Tišnova. Tento začne pobožností v našem farním kostele ve 14:30 hod., po ní bude následovat připravený program pro děti i dospělé. Všichni lidé dobré vůle jsou srdečně zváni. Bližší informace o programu jsou na plakátku na nástěnce před kostelem. Dnes večer odjíždíme na výlet s dětmi a ministranty našich farností. Odjezd je kolem 19:00 hod. od fary. S sebou: kartičku pojištěnce, spacák, sportovní oblečení, přezůvky, kapesné a účastnický poplatek 350,-Kč. Abych předešel zbytečným nejasnostem, chci vás také informovat, že jsem si nově pořídil ojetý automobil VW Passat. Na financování auta jsem použil částku, kterou jsem obdržel z prodeje svého předchozího auta a přidal jsem část z vlastních úspor ve výši necelých ,-Kč.

20 6.5. NEDĚLE 9:00 5. NEDĚLE VELIKONOČNÍ Za rodiny naší farnosti PONDĚLÍ 8.5. ÚTERÝ Památka Panny Marie, Prostřednice všech milostí 9.5. STŘEDA 18:00 Za Vladislava a Annu Šebkovy Za Jindřicha Běluše a celou rodinu ČTVRTEK PÁTEK 18:00 Na poděkování Pánu Bohu za přijaté milosti a za jeho požehnání Na úmysl dárce SOBOTA NEDĚLE 9:00 6. NEDĚLE VELIKONOČNÍ Za rodiče Kovaříkovy, Žákovy a syna Bohuslava Za Františka Vyplašila, Marii a Jaroslava Čtverákovy Následující neděli vykonáme při mši svaté pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhu naší farnosti. Mé poděkování patří všem, kteří jakýmkoliv způsobem přispěli k organizaci a uskutečnění čtvrtého farního dne v naší farnosti a všem, kteří jste si udělali čas a přišli. Celkem se farního dne účastnilo přes 130 farníků farností Dolní Loučky, Olší a Žďárec.

21 13.5. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 6. NEDĚLE VELIKONOČNÍ Za rodiče Kovaříkovy, Žákovy a syna Bohuslava Za Františka Vyplašila, Marii a Jaroslava Čtverákovy Svátek sv. Matěje, apoštola ÚTERÝ STŘEDA 18:00 Vigilie Slavnosti NANEBEVSTOUPENÍ PÁNĚ Za + Annu, Vilmu a Jana Za Jana Habrovce, manželku a sourozence ČTVRTEK PÁTEK 18:00 Za + Jana a Agnes SOBOTA NEDĚLE 9:00 7. NEDĚLE VELIKONOČNÍ Za + Františka Pochopa Za rodiče Lepkovy a Kinclovy P. Roman KUBÍN Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhu naší farnosti. V předvečer Slavnosti Nanebevstoupení Páně ve středu v 18:00 hod. budeme při mši svaté udělovat svátost pomazání nemocných. Prosím, pozvěte na tuto mši svatou všechny, kdo bydlí ve vašem okolí a měli by zájem přijmout tuto svátost. Ke svátosti pomazání nemocných může přistoupit jednou v roce každý, kdo je nemocný, nebo dovršil věk 60 let. V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná měsíční mše svatá v kapličce v Horních Loučkách.

22 20.5. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 7. NEDĚLE VELIKONOČNÍ Za + Františka Pochopa Za rodiče Lepkovy a Kinclovy Svátek Výročí posvěcení katedrály P. Roman KUBÍN ÚTERÝ STŘEDA 18:00 Za Boží pomoc pro celou rodinu ČTVRTEK PÁTEK 18: SOBOTA NEDĚLE 9:00 Za Boží pomoc pro Tomáše Památka sv. Filipa Neriho, kněze SLAVNOST SESLÁNÍ DUCHA SVATÉHO Za seniory a nemocné naší farnosti --- Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhu naší farnosti vybralo v našem kostele celkem ,- Kč. Dalších ,- Kč se vybralo ve farnosti Žďárec a 5.250,- Kč ve farnosti Olší. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem štědrým dárcům. Následující neděli se při mši svaté uskuteční sbírka na charitativní účely. Ve středu se na faře ve 20:00 hod. uskuteční zasedání Ekonomické rady naší farnosti. Následující sobotu se uskuteční pouť k Duchu Svatému na Horu Kalvárii v Jaroměřicích u Jevíčka. Kdo by měl zájem, může se přihlásit v sakristii. Odjezd autobusu z Dolních Louček je v 15:10 hod., návrat kolem 20:30 hod. V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná měsíční mše svatá v kostele v Újezdě. Slovo českých a moravských biskupů k situaci ve společnosti.

23 27.5. NEDĚLE 9:00 SLAVNOST SESLÁNÍ DUCHA SVATÉHO Za seniory a nemocné naší farnosti PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 18: ČTVRTEK 1.6. PÁTEK 18: SOBOTA 8: NEDĚLE 9:00 Památka sv. Zdislavy Za + rodiče Štěpánkovy, Maškovy, Hynka Maloně a rodiny Za Václava Maška a rodiče Hudečkovy Svátek Navštívení Panny Marie Památka sv. Justina, mučedníka Za rodinu Šebkovu, syna a vnuka Za Boží pokoj a zdraví duše i těla Za dar víry pro celou rodinu SLAVNOST NEJSVĚTĚJŠÍ TROJICE Za rodinu Jobánkovu a Jáchymovu Za rodinu Pařízkovu, Šulcovu a Černých KŘEST PO MŠI KŘEST Dnešní sbírka je věnována na charitativní účely. V sobotu se bude po mši svaté v našem kostele udělovat svátost křtu mimo mši svatou a po něm jste s námi zváni na společnou modlitbu živého růžence. Od budoucí neděle budete mít opět možnost zapsat si úmysly mší svatých na následující tři měsíce: červenec, srpen a září 2012.

24 3.6. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 5.6. ÚTERÝ 6.6. STŘEDA 18: ČTVRTEK SLAVNOST NEJSVĚTĚJŠÍ TROJICE Za rodinu Jobánkovu a Jáchymovu Za rodinu Pařízkovu, Šulcovu a Černých Památka sv. Bonifáce, biskupa a mučedníka Vigilie Slavnosti TĚLA A KRVE PÁNĚ Za Boží pomoc a zdraví pro Štěpána a Antonii Za rodiče Válkovy, dcery a syny KŘEST 8.6. PÁTEK 18: SOBOTA NEDĚLE 7:30 Za Jaroslava a Helenu Odehnalovy a dvoje rodiče Za + Rudolfa 10. neděle v mezidobí Za + Věru a Antonína Kolbábkovy Za Antonína Hvíždě a rodiče Bružíčkovy Minulou neděli se při sbírce na charitativní účely vybralo v naší farnosti 4.000,- Kč. Neděle je druhá v měsíci, proto se při mši svaté uskuteční pravidelná měsíční sbírka na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. Ve středu budeme v naší farnosti slavit Boží Tělo. Po mší svaté bude následovat Eucharistické procesí kolem našeho farního kostela, při kterém požehnáme a budeme od Pána vyprošovat Boží požehnání pro všechny obce, náležící do naší farnosti. Následující neděli bude v našem farním kostele výjimečné ranní mše svatá již v 7:30 hod., protože v 9:00 hod. budeme mít v Olší slavnost 1.svatého přijímání. Od dnešní neděle máte možnost zapsat si úmysly mší svatých na následující tři měsíce: červenec, srpen a září 2012.

25 10.6. NEDĚLE 7: PONDĚLÍ 15: neděle v mezidobí Za + Věru a Antonína Kolbábkovy Za Antonína Hvíždě a rodiče Bružíčkovy Pohřební mše svatá a poslední rozloučení s paní Hedvikou Odehnalovou ÚTERÝ STŘEDA 18:00 Památka sv. Antonína z Padovy, kněze a učitele církve Za obrácení a Boží pomoc v nemoci pro Karla Za Vladimíra Pochopa a celou rodinu ČTVRTEK PÁTEK 18: SOBOTA NEDĚLE 9:00 Slavnost NEJSVĚTĚJŠÍHO SRDCE JEŽÍŠOVA Za + Štěpána, Marii a prarodiče Za Antonína Pochopa, celou rodinu za Boží pomoc Památka Neposkvrněného Srdce Panny Marie 11. neděle v mezidobí Za požehnání pro celou naši farnost --- Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná mše svatá v kapličce v Horních Loučkách, obětována za Rostislava Pochopa a za zdraví a Boží pomoc pro Pavlínu.

26 17.6. NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za požehnání pro celou naši farnost PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK Památka sv. Aloise Gonzagy, řeholníka PÁTEK SOBOTA NEDĚLE 9:00 Slavnost NAROZENÍ SV. JANA KŘTITELE Za rodiče Matouškovy a Vojtěcha Konečného Za Marii a Antonína Berkovy, Maloňovy a Bohuslava Sedmidubského P. Jarek Rychlý Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary vybralo v našem kostele 7.550,- Kč. Upřímné Pán Bůh zaplať všem dárcům. Následující neděli se uskuteční sbírka na bohoslovce. Pravidelná měsíční mše svatá v kostele v Újezdě bude až v sobotu v 8:00 hod. Od zítřka do čtvrtku odjíždím na dovolenou. V případě potřeby se prosím obracejte na pana děkana P. Jiřího Buchty do Tišnova (mobil: ). Ve všední dny nebudou mše svaté, nedělní mši svatou bude sloužit P. Jaroslav Rychlý.

27 1.7. NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za Annu Plevačovu, rodiče Plevačovy a Mičánkovy Za Jaroslava Štěpánka a dvoje rodiče 2.7. PONDĚLÍ 3.7. ÚTERÝ Svátek sv. Tomáše, apoštola 4.7. STŘEDA 19: ČTVRTEK 8: PÁTEK 19:00 Na úmysl dárce Za Pavla Večeře a celou rodinu Slavnost SV. CYRILA A METODĚJE, hl. patronů Moravy Za + Štefánii a Mikuláše Prosba o Boží požehnání, sílu a ochranu za rodinu Staňkovu a Slupkovu na poděkování Pánu Bohu 7.7. SOBOTA 8: NEDĚLE 9:00 Za všechny členy živého růžence a ty, kdo se modlí za kněze 14. neděle v mezidobí Za farníky --- Ve sbírce na bohoslovce se minulou neděli vybralo v naší farnosti 2.900,- Kč. Všem dárcům vyslovujeme upřímné: Pán Bůh zaplať!. Naše staré a nemocné spolubratry, které pravidelně každý měsíc navštěvuji, navštívím tento týden ve středu mezi 10:00 až 15:00 hod. Od pondělí budou večerní mše svaté v naší farnosti bývat v 19:00 hod. Ve čtvrtek máme Slavnost sv. Cyrila a Metoděje. Mše svatá v našem farním kostele bude v 8:00 hod. V 10:30 hod. jste všichni srdečně zváni na tradiční slavnostní mši svatou do kapličky sv. Cyrila a Metoděje do Skryjí. V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná měsíční mše svatá a po ní jste všichni zváni na modlitbu živého růžence. Nyní vyšlo nové vydání křesťanského křížovkářského časopisu Šalamounky. Ti, kdo jej mají objednané, můžou si jej v sakristii po mši svaté vyzvednout. Nyní vám také ministranti rozdají náš nový prázdninový farní zpravodaj.

28 8.7. NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za farníky PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 16:30 Svátek sv. Benedikta, opata, patrona Evropy Pohřební mše svatá a poslední rozloučení s paní Hanou Zvěřinovou ČTVRTEK PÁTEK 7:30 Na úmysl dárce SOBOTA NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za Jaroslava Odehnala, manželku a dvoje rodiče Za rodinu Šulcovu, Pařízkovu a Černých Následující neděli vykonáme pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhů za rekonstrukci naší fary. V pátek bude výjimečně mše svatá ráno v 7:30 hod. Nyní vyšlo nové vydání křesťanského křížovkářského časopisu Šalamounky. Ti, kdo jej mají objednané, můžou si jej v sakristii po mši svaté vyzvednout. Na koho minulou neděli nezbyl prázdninový farní zpravodaj, může si jej vzít po mši svaté v sakristii.

29 15.7. NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za Jaroslava Odehnala, manželku a dvoje rodiče Za rodinu Šulcovu, Pařízkovu a Černých PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 16:30 Pohřební mše svatá a poslední rozloučení s panem Františkem Klementem ČTVRTEK PÁTEK 19:00 Za + Pavla Na úmysl dárce SOBOTA NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za manžele Jurnovy Za + Ludmilu Habrovcovu, Boženu Kadlecovu a živé rodiny Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhů za rekonstrukci naší fary. V sobotu jste všichni srdečně zváni na pouť ke sv. Máří Magdaléně do obce Kaly. Mše svatá u kapličky začne v 15:00 hod. Při mši svaté požehnáme novou sochu sv. Maří Magdalény, která bude v kapličce umístěná. Následující neděli vykonáme při mši svaté sbírku na opravu kostela sv. Jiljí v Újezdě u Tišnova. Ohlášky: Miroslav Kolář, nar , římskokatolík a Lucie Říhová, nar , římskokatolíčka, oba z Dolních Louček, hodlají následující sobotu, tj , uzavřít církevní sňatek v Předklášteří.

30 22.7. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 16. neděle v mezidobí Za manžele Jurnovy Za + Ludmilu Habrovcovu, Boženu Kadlecovu a živé rodiny Svátek sv. Brigity, řeholnice, patronky Evropy ÚTERÝ STŘEDA 19: ČTVRTEK PÁTEK 19:00 Svátek sv. Jakuba, apoštola Za Marii a Tomáše Bukalovy a celou rodinu Za + Emila Památka sv. Jáchyma a Anny, rodičů Panny Marie Památka sv. Gorazda a druhů Na úmysl dárce Za + Annu Zimanovou SOBOTA NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za farníky --- Dnešní sbírka je věnována na rekonstrukci kostela sv. Jiljí v obci Újezd. Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary vybralo v našem kostele 8.550,- Kč. Upřímné Pán Bůh zaplať všem dárcům.

31 29.7. NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za farníky PONDĚLÍ ÚTERÝ 1.8. STŘEDA 19:00 Památka sv. Ignáce z Loyoly, kněze Památka sv. Alfonsa Marie z Liguori, biskupa Na úmysl dárce Za + Františka a Františku Suchánkovy 2.8. ČTVRTEK 3.8. PÁTEK 19: SOBOTA 8: NEDĚLE 9:00 Za Zdeňka Slavíčka a rodiče Švaňhalovy Na poděkování Bohu a Panně Marii za všechna dobrodiní Památka sv. Jana Marie Vianneye, kněze 18. neděle v mezidobí Za rodiče Šebkovy, sny, vnuka a Jaroslava Štěpánka Za rodinu Kondýskovu, Milana a Jaroslava Novotných KŘEST Minulou neděli se při sbírce na rekonstrukci Kostela sv. Jiljí v obci Újezd u Tišnova vybralo v našem kostele ,- Kč. Upřímné Pán Bůh zaplať všem dárcům. V termínu od 7.8. do plánujeme pro děti ve věku od 10 let tři dny na faře spojené s cyklovýlety. Ubytování bude ve stanech na farní zahradě (S sebou: kolo, plavky, spacák, teplé oblečení a stan). V případě škaredého počasí bude ubytování na faře. Cena 350,- Kč. Zájemci se můžou přihlásit do neděle Seniory a nemocné v naší farnosti navštívím se svatým přijímáním před prvním pátkem ve čtvrtek mezi 8:00 12:00 hod. V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná měsíční mše svatá a po ní jste všichni zváni na modlitbu živého růžence.

32 5.8. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 18. neděle v mezidobí Za rodiče Šebkovy, sny, vnuka a Jaroslava Štěpánka Za rodinu Kondýskovu, Milana a Jaroslava Novotných KŘEST 7.8. ÚTERÝ 8.8. STŘEDA 19: ČTVRTEK Za + Agnesu Na poděkování Pánu a jako prosba o Boží pomoc a požehnání PÁTEK 19: SOBOTA NEDĚLE 9:00 Na úmysl dárce Za zdraví a Boží pomoc pro Janu 19. neděle v mezidobí Za manžele Kočkovy a dceru Za rodinu Švancarovu, Spourovu a Pokorných Následující neděli vykonáme pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhů za rekonstrukci naší fary. Dnes mají děti poslední možnost přihlásit se na tři dny na faře spojené s cyklovýlety. Akce se uskuteční v termínu od 7.8. do Začínat se bude v úterý na faře v Dolních Loučkách: příjezd do 9:30 hod. (S sebou: kolo, plavky, spacák, teplé i sportovní oblečení a stan). V případě škaredého počasí bude ubytování na faře. Cena 350,- Kč.

33 12.8. NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za manžele Kočkovy a dceru Za rodinu Švancarovu, Spourovu a Pokorných PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 19:00 Památka sv. Maxmiliána Marie Kolbeho, kněze a mučedníka Slavnost NANEBEVZETÍ PANNY MARIE Za rodinu Jurných, Janíčkovu a Kubíčkovu Za zdraví a Boží pomoc pro Danielu a Petra ČTVRTEK PÁTEK 19:00 Za + Pavla Za + Antonína Juráka a SOBOTA NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za farníky --- Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhů za rekonstrukci naší fary. V sobotu jste všichni srdečně zváni na mši svatou u příležitosti Slavnosti Nanebevzetí Panny Marie do Horních Louček. Mše svatá bude odpoledne v 15:00 hod.

34 19.8. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 19: neděle v mezidobí Za farníky --- Památka sv. Bernarda, opata a učitele církve Památka sv. Pia X., papeže Památka Panny Marie Královny Na úmysl dárce Na poděkování za dar odpuštění s prosbou o pomoc a požehnání ČTVRTEK PÁTEK 19:00 Svátek sv. Bartoloměje, apoštola Na poděkování za dar života s prosbou o pomoc a požehnání SOBOTA NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za Františka a Anežku Vyplašilovy Na poděkování manželů za životní jubileum Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary vybralo v naší farnosti 8.400,- Kč. Dalších 3.400,- Kč se vybralo ve farnosti Olší a 8.500,- Kč ve farnosti Žďárec. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem dárcům. Dne pořádá farnost Žďárec tradiční poutní zájezd do Žarošic. Všichni jste srdečně zváni, bližší informace k pouti naleznete na nástěnce před kostelem. V termínu od do pořádá naše farnost poutní zájezd na Slovensko. Navštívili bychom tato poutní místa: Turzovka, Rajecká Lesná, Levoča, Litmanová, Gavoltov, Trenčín, Skalka u Trenčína a Šaštín. Abychom mohli pouť uskutečnit, je třeba obsadit minimálně 35 míst v autobuse. Cena zájezdu (doprava, ubytování s polopenzí, pojištění, průvodce) 3.000,- Kč. Závazně je potřebné se přihlásit a uhradit cenu zájezdu do následující neděle Děti, které se zúčastnily tří pobytových dnů na faře spojených s cyklovýlety, si mohou v sakristii vyzvednout CD s fotkami.

35 26.8. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 19: neděle v mezidobí Za Františka a Anežku Vyplašilovy Na poděkování manželů za životní jubileum Památka sv. Moniky Památka sv. Augustina, biskupa a učitele církve Památka Umučení sv. Jana Křtitele Za Rostislava Pochopa a ČTVRTEK PÁTEK 19:00 Na úmysl dárce Za + Hertu Valouškovou 1.9. SOBOTA 2.9. NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za rodiče Matouškovy, syna Jaroslava a rodinu Mazourovu Za + Ladislava Kotase V sobotu jste všichni srdečně zváni na poutní mši svatou ke sv. Jiljí do kostela v obci Újezd. Mše svatá začne v 16:00 hod. V sobotu od 15:00 hod. se také uskuteční děkanátní pouť v Bazilice Porta coeli v Předkláštěří. Bližší informace najdete na nástěnce před kostelem. Připomínám, že do dnešního večera máte možnost se závazně přihlásit na poutní zájezd na Slovensko v termínu od do Navštívili bychom tato poutní místa: Turzovka, Rajecká Lesná, Levoča, Litmanová, Gavoltov, Trenčín, Skalka u Trenčína a Šaštín. Abychom mohli pouť uskutečnit, je třeba obsadit minimálně 35 míst v autobuse. Cena zájezdu (doprava, ubytování s polopenzí, pojištění, průvodce) 3.000,- Kč. Děti, které se zúčastnily tří pobytových dnů na faře v Dolních Loučkách spojených s cyklovýlety, si mohou v sakristii vyzvednout zdarma CD s fotkami.

36 2.9. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 22. neděle v mezidobí Za rodiče Matouškovy, syna Jaroslava a rodinu Mazourovu Za + Ladislava Kotase Památka sv. Řehoře Velikého, papeže a učitele církve 4.9. ÚTERÝ 5.9. STŘEDA 18:00 Za rodinu Habrovcovu, Rohovských a Kadlecovu 6.9. ČTVRTEK 7.9. PÁTEK 18: SOBOTA 10: NEDĚLE 9:00 Na úmysl dárce Za Antonína Pochopa, celou rodinu a Boží ochranu Svátek Narození Panny Marie Pohřební mše svatá a poslední rozloučení s paní Marií Panáčkovou ze Skryjí 23. neděle v mezidobí Za farníky ---- Následující neděli vykonáme pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhů za rekonstrukci naší fary. Od dnešní neděle budou mše svaté ve všední den již v 18:00 hod. Ve čtvrtek v 19:00 hod. se na faře uskuteční zasedání Ekonomické rady naší farnosti. V termínu od do se uskuteční poutní zájezd na Slovensko. Kdo by měl zájem, má možnost se ještě přihlásit. Stále je 10 volných míst v autobuse. Bližší informace v sakristii a na tel čísle: ŘKF Radostín nad Oslavou pořádá ve dnech pouť do Lurd a Fatimy. Cena ,- Kč. Podrobný program pouti naleznete na internetových stránkách nebo se můžete informovat na tel: Nyní vyšlo další číslo křesťanského křížovkářského časopisu Šalamounky. Ti, kdo jej mají objednané, můžou si jej v sakristii po mši svaté vyzvednout.

37 9.9. NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za farníky PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 18: ČTVRTEK PÁTEK SOBOTA NEDĚLE 9:00 Na úmysl dárce Za + Ludmilu Habrovcovu a živou rodinu Památka sv. Jana Zlatoústého, biskupa a učitele církve Svátek Povýšení svatého kříže Památka Panny Marie Bolestné 24. neděle v mezidobí Za Jaroslava Filu, dceru, bratra a rodinu Augustýnovu Za Františka Humpolce a celou rodinu Příležitostná oznámení k : Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhů za rekonstrukci naší fary. Následující neděli vykonáme sbírku na církevní školství. Od dnešní neděle máte možnost zapsat si úmysly mší svatých na následující tři měsíce (říjen, listopad, prosinec 2012). Ti z vás, kteří máte objednané Šalamounky, si je můžete po mši svaté vyzvednout v sakristii. Kdo by měl zájem, může se v sakristii zapsat k přípravě na svátost biřmování. Začátkem měsíce prosince budou zájemcům rozdány přihlášky k udělení svátosti. Příprava k přijetí svátosti začne od ledna 2013, svátost bude udělována v naší farnosti v polovině roku Tento týden v pátek nebude mše svatá, protože jedeme na farní pouť.

38 16.9. NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za Jaroslava Filu, dceru, bratra a rodinu Augustýnovu Za Františka Humpolce a celou rodinu PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 18: ČTVRTEK PÁTEK 18:00 Za + Jozefa Za rodinu Strnadovu a Polákovu Památka sv. Ondřeje a Pavla, korejských mučedníků Svátek sv. Matouše, apoštola a evangelisty Na úmysl dárce Za + Květu Lepkovu a manžela SOBOTA NEDĚLE 9: neděle v mezidobí Za rodinu Balabánovu a Pohankovu Za Annu a Vladislava Šebkovy Příležitostná oznámení k : Dnešní sbírka je věnována na církevní školství. Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhů za rekonstrukci naší fary vybralo v našem kostele 6.300,- Kč. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem dárcům. Následující sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná měsíční mše svatá v kapličce v Horních Loučkách.

39 23.9. NEDLE 9: nedle v mezidobí Za rodinu Balabánovu a Pohankovu a nemocnou osobu Za Annu a Vladislava Šebkovy PONDLÍ ÚTERÝ STEDA 18:00 Za Jaroslava Plevae, rodie Berkovy a na podkování za 70 let života a Boží ochranu Na úmysl dárce Památka sv. Vincence z Paula, knze TVRTEK PÁTEK 9:00 Slavnost SV. VÁCLAVA, hl. patrona eského národa Za Václava Batelku a celou rodinu Za rodinu Slezákovu, Dozbabovu, Mrhaovu a Modických SOBOTA NEDLE 9: nedle v mezidobí Za farníky ---- Upímné: Pán Bh zapla! všem dárcm.

40 30.9. NEDLE 9: PONDLÍ ÚTERÝ 26. nedle v mezidobí Za farníky ---- Památka sv. Terezie od Dítte Ježíše, panny Památka svatých andl strážných STEDA 18:00 Za Josefa Dovrtla a celou rodinu TVRTEK Památka sv. Františka z Asissi PÁTEK 18:00 Za rodinu Jackovu, Paízkovu a Maškovu Za celou rodinu Habrovcovu a Veeovu SOBOTA 8:00 Za všechny leny živého ržence a ty, kdo se modlí za knze 27. nedle v mezidobí NEDLE 9:00 Za farníky Seniory a nemocné v naší farnosti navštívím se svatým pijímáním ped prvním pátkem ve stedu v dopoledních hodinách.

41

42 7.10. NEDLE 9: nedle v mezidobí Za farníky PONDLÍ ÚTERÝ STEDA 18:00 Na úmysl dárce Za + Radovana Synka TVRTEK PÁTEK 18:00 Za rodinu Kondýskovu, Jaroslava a Milana Novotných Za + Vladimíra SOBOTA 28. nedle v mezidobí NEDLE 9:00 Za Manžele Kokovy, dva syny a dceru Za Jaroslava Odehnala, manželku a rodie

43 NEDLE 9: PONDLÍ 28. nedle v mezidobí Za Manžele Kokovy, dva syny a dceru Za Jaroslava Odehnala, manželku a rodie Památka sv. Terezie Od Ježíše, panny a uitelky církve ÚTERÝ STEDA 18: TVRTEK Památka sv. Ignáce Antiochijského, biskupa, muedníka Za Ladislavu Rumpoltovu Na podkování Pánu Bohu za našeho pana faráe, za jeho dobrotu, lásku a obti Svátek sv. Lukáše, evangelisty PÁTEK 14:30 Pohební mše svatá a poslední rozlouení s paní Anastázií Pochopovou z Horních Louek SOBOTA 29. nedle v mezidobí NEDLE 9:00 Za manžele Jurných Za Pavla Veee a otce

44 NEDLE 9: nedle v mezidobí Za manžele Jurných Za Pavla Veee a otce PONDLÍ ÚTERÝ STEDA 16:00 Pohební mše svatá a poslední rozlouení s paní Marií Hoškovou TVRTEK PÁTEK 18:00 Za rodinu Habrovcovu, uksovu a Krupikovu Za rodinu Forejtníkovu SOBOTA 30. nedle v mezidobí NEDLE 9:00 Za naši farnost Píležitostná oznámení k : Minulou nedli se pi sbírce na splácení dluh za rekonstrukci naší fary vybralo v naší farnosti 7.700,- K. Upímné: Pán Bh zapla! všem dárcm. Dnešní sbírka je vnována na misijní dílo. Následující sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná msíní mše svatá v Újezd u Tišnova. Následující nedli jste všichni srden zváni do farního sálu na promítání fotografií z farní pouti na Slovensko. Promítání zane v 15:00 hod. V nedli dochází ke zmn letního asu na zimní, proto si ve 3:00 hod. pesuneme as na 2:00 hod.

45 V sakristii máte stále možnost pihlásit se k píprav na udlení svátosti bimování. Podmínkou pro udlení svátosti je pijatá svátost ktu a eucharistie. Minimální vk v den udlení svátosti je 16 let. Horní hranice vku omezena není.

46 FARNOST DOLNÍ LOUKY POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9: PONDLÍ 30. nedle v mezidobí Za naši farnost Památka bl. Marie Restituty Kafkové, panny a muednice ÚTERÝ STEDA 17:00 Vigilie Slavnosti VŠECH SVATÝCH Za Blanku Burianovu, rodie a sourozence Na úmysl dárce a TVRTEK PÁTEK 17:00 VZPOMÍNKA NA VŠECHNY VRNÉ ZEMELÉ Za pokoj a mír ve farnosti a mezi lidmi a na celý úmysl dárce Za + knze a biskupy SOBOTA 8:00 Za + Zdeka Borkovce, rodinu Borkovcovu a +++ Za + Alenu Jakešovou NEDLE 9: nedle v mezidobí Za Slavomíra Janštu, rodie a sourozence Za Martina Múky a Romana Škodu Píležitostná oznámení k : Minulou nedli se pi sbírce na podporu misijního díla vybralo v našem kostele 6.050,- K. Upímné: Pán Bh zapla! všem dárcm. Dnes odpoledne jste všichni srden zváni do farního sálu na promítání fotografií z farní pouti na Slovensko. Promítání zane v 15:00 hod. V sakristii je k vyzvednutí CD s fotkami z pouti na Slovensko. Jedná se pouze o jedno CD, proto si ho prosím pjte mezi sebou. Dnes vyšel dušikový zpravodaj naší farnosti. Ministranti vám ho nyní po mši svaté rozdají. Možnost získání plnomocných odpustk za duše v oistci, za uritých podmínek na území eské republiky, již od Od Slavnosti všech svatých až do tvrtka je možné získat plnomocné odpustky, pivlastnitelné duším v oistci. Podmínky k získání odpustk jsou: svatá zpov (mže být i pedem, nebo pozdji), na mši svaté pistoupit ke svatému pijímání, pomodlit se na úmysl Sv. otce, Vyznání víry, a navštívit hbitov, kde je potebné se pomodlit za zemelé. Pomozme i tímto zpsobem tm, kteí nás pedešli na vnost, jednou možná budeme my odkázáni na jejich pomoc.

47 FARNOST DOLNÍ LOUKY POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9: nedle v mezidobí Za Slavomíra Janštu, rodie a sourozence Za Martina Múky a Romana Škodu PONDLÍ ÚTERÝ 17:00 Prosba o sílu, Boží pomoc a požehnání do života Za rodinu Habrovcovu, Jurákovu a STEDA 16:00 Za + Marii Odehnalovou, manžela a na celý úmysl dárce Za všechny zemelé, se kterými jsme se letos rozlouili TVRTEK PÁTEK 17: SOBOTA NEDLE 9:00 Svátek Posvcení lateránské baziliky Za Emila Kulíška a rodie Za pokoj a mír ve farnosti a mezi lidmi a na celý úmysl dárce Památka sv. Lva Velikého, papeže a uitele církve Slavnost SV. MARTINA poutní mše svatá Za Vru Urbánkovu a rodinu Hvížovu Za rodinu Šulcovu, Paízkovu a za Boží ochranu Píležitostná oznámení k : Následující nedli vykonáme pi mši svaté pravidelnou msíní sbírku na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. Ve stedu po mši svaté pjdeme spolen na hbitov, kde se spolen pi pobožnosti pomodlíme za duše v oistci. Setkání pro rodie i dti, které se pipravují k prvnímu svatému pijímání, se uskutení v pátek po mši svaté. Vyšlo nové íslo kesanského kížovkáského magazínu Šalamounky. Kdo je pravideln odebíráte, mžete si je po mši svaté vyzvednout v sakristii.

48 FARNOST DOLNÍ LOUKY POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9: PONDLÍ ÚTERÝ Slavnost SV. MARTINA poutní mše svatá Za Vru Urbánkovu a rodinu Hvížovu Za rodinu Šulcovu, Paízkovu a za Boží ochranu Památka sv. Josafata, biskupa a muedníka Památka sv. Anežky eské, panny STEDA 17:00 Za Václava Batelku a celou rodinu Za + Rženu Maškovu a za celou rodinu TVRTEK PÁTEK 17:00 Za manžele Pokorovy a Františku Ludvíkovu Za pokoj a mír ve farnosti a mezi lidmi a na celý úmysl dárce Památka sv. Alžbty Uherské, eholnice SOBOTA NEDLE 9: nedle v mezidobí Za naši farnost Píležitostná oznámení k : Dnešní sbírka je vnována na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. Ve stedu v 15:30 se na fae uskutení biblické setkání. Následující sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná msíní mše svatá kaplice v Horních Loukách. Následující nedli vykonáme pi mši svaté sbírku na podporu biblického díla.

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Svobodovu, Hamříkovu, Žulkovskýcha na poděkování za uzdravení, Boží ochranu a pomoc 2.1. Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I Obsah Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I DOBA ADVENTNÍ ROČNÍ CYKLUS A 1. neděle adventní (A) 2. neděle adventní (A) 3. neděle adventní (A) 4. neděle adventní

Více

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa 27.12. 10:45 Za Josefa Prokeše, rodiče Kouřilovy a Boží ochranu pro živou rodinu 28.12. Svátek sv. Mláďátek, mučedníků 29.12. 30.12. 31.12. Slavnost Matky Boží

Více

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně LEDEN Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie Sobota 2.1. Neděle 3.1. 2. neděle po Narození Páně Středa 6.1. Slavnost Zjevení Páně, Sv. Tři Králové Neděle 10.1. Svátek Křtu Páně Končí doba vánoční Sobota

Více

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí 29.12. Úterý 30.12.

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí 29.12. Úterý 30.12. Svátek sv. Rodiny Ježíše, Marie a Josefa 28.12. 10:45 Za Jaroslava Melichara a syna 29.12. 30.12. 31.12. Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Jakešovu a duše v očistci

Více

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 29.12. 30.12. 31.12. 1.1. 2.1. 3.1. 4.1. Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů 6. den v oktávu Narození Páně 6. den v oktávu Narození Páně Slavnost

Více

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn.

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn. 29.12. NEDLE 9:00 Svátek Svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa Za rodinu Synkovu a Neasovu Za Rženu Volgemutovu, celou rodinu a +++ 30.12. PONDLÍ 31.12. ÚTERÝ 15:30 1.1. 2014 STEDA 9:00 2.1. TVRTEK Sv. Silvestra

Více

Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Nedle

Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Nedle Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Svátek sv. Rodiny Ježíše, Marie a Josefa 28.12. 9:15 Za farníky 14:00 Svátostné požehnání Pondlí 29.12. Úterý 30.12. Steda 31.12. 17:00 Adorace na závr roku

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1. v týdnu od 30.12.2018 do 6.1.2019 Neděle 30.12. Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa Pondělí 31.12. Sedmý den v oktávu Narození Páně 15.00 16.00 Za dcery, manžela a oboje rodiče a za požehnání pro

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 20. 11. do 27. 11. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Slavnost Za farníky a zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu

Více

FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA

FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA 1.1. 2012 NEDĚLE 9:00 2.1. PONDĚLÍ Slavnost MATKY BOŽÍ, PANNY MARIE Za rodinu Jurných, Janíčkovu a Kubíčkovu Za Stanislava a Věru Večerovy a celou rodinu Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od v týdnu Od 1. 12. 8. 12. 2013 I. NEDĚLE Žehnání adventních věnců za ochranu Boží a P. Marie pro rodinu Tůmovu a Snášelovu za + manžela Jana Mifka, snachu a sestru za + Miloše Štursu a rodiče za živé a

Více

Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Nedle

Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Nedle Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Svátek sv. Rodiny Ježíše, Marie a Josefa 28.12. 9:15 Za farníky 14:00 Svátostné požehnání Pondlí 29.12. Úterý 30.12. Steda 31.12. 17:00 Adorace na závr roku

Více

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení této dobré zvěsti. To je také náš misijní úkol, který

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Římskokatolická farnost V TÝDNU od 15. 11. do. 11. 15 www.farnostunicov.cz 33. neděle v mezidobí Za živé a + farníky zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu 15 Sbírka na Charitu Mše svatá v ě Mše

Více

20. týden května 2018

20. týden května 2018 20. týden 14. 20. května 2018 14 5. Svátek sv. Matěje, apoštola 15. 5. 18:00 Jaroměřice Za rodinu Hálovu, Jansovu a duše v očistci 16. 5. Svátek sv. Jana Nepomuckého, kněze a mučedníka, hlavního patrona

Více

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Neděle Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa 31.12. 10:45 Za farníky Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za Boží pokoj a mír a požehnání pro naši zemi a za zemřelou maminku 2.1. Památka sv.

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od 22. 5. - 29. 5. 2016 21. týden 21. 5. Památka sv.kryštofa Magallanese, kněze, a jeho druhů, mučedníků 7:30 MÁJOVÁ Za syna Jana Klvánka, živou a Klvánkovu a Orságovu, duše v očistci a nová kněžská

Více

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a.

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a. Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 25. 9. do 2. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 26. neděle v mezidobí 25 Mše svatá v ě Mše svatá v Renotech

Více

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 2. 10. do 9. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky Po 3 Út 4 St Čt Pá 27. neděle v mezidobí 2 Mše svatá v ě Mše

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od 1.9. do 8.9.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od 1.9. do 8.9. v týdnu od 1.9. do 8.9.2019 Neděle 1.9. 22. neděle v mezidobí Kropení lidu Za Petra Povolného a členy rodiny Za rodiče Večeřovy a Ludvíka Kravala Za Zdeňka Šťastného Pondělí 2.9. Pondělí 22. týdne v mezidobí

Více

Markéta 12/ Pojďme do Betléma!

Markéta 12/ Pojďme do Betléma! Markéta 12/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu v týdnu 28.10. 4.11.2018 30. NEDĚLE 28.10. bl. Marie Restituty Kafkové, panny a mučednice Slavnost VŠECH SVATÝCH Za živou a rodinu Za ing. Jiřího Drápala Za Jendu Dvořáka Za spásu duše Stefanie Za rodinu

Více

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB TÝDNU od 26. 8. do 2. 9. 2018 www.farnostunicov.cz fb. Farnost, a Den Liturgická oslava Hodina Úmysl 21. neděle v mezidobí Za farníky Mše svatá v ě 26 Mše svatá

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu v týdnu 2. 9. 9. 2018 22. NEDĚLE 2.9. KROPENÍ LIDU sv. Řehoře Velikého, papeže a učitele církve Na poděkování za 80 let života uvedení do služby nového administrátora farnosti P. Pavla Glogara žehnání

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od v týdnu od 2. 12. - 9. 12. 2018 49. týden 1. SOBOTA V MĚSÍCI Památka sv. Edmunda Kampiána, kněze 1 VIGILIE ZA POČATÝ ŽIVOT 1. 12. 2. 12. 3. 12. 4. 12. 5. 12. 6. 12. 7. 12. 8. 12. 9. 12. 1. NEDĚLE 10:00

Více

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to nejlepší, nejkrásnější už skončilo a teď už nemáme co očekávat.

Více

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019 jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 209 Pátek Setkání děti 5:30, Čtyřkoly Mše sv. 7:00, Pyšely 2 Sobota V první

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost. neděle v mezidobí Za farníky 9 Mše svatá v ě 3 Od 9:00 hod. návštěva nemocných skupina I. Mše svatá v Renotech Společná modlitba svatého růžence Společná modlitba svatého růžence

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

POŘAD BOHOSLUŢEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŢABOVŘESKÁCH v týdnu

POŘAD BOHOSLUŢEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŢABOVŘESKÁCH v týdnu v týdnu 31. 7. 7. 8. 2016 18. NEDĚLE za rodinu Štěpánkovu, Klimešovu, Matulovu za Anetku a celou rodinu sv. Alfonsa Marie z Liguori, biskupa a učitele církve sv. Petra Juliána Eymarda, kněze sv. Jana Marie

Více

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání 40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání Krista. Současná doba přináší nová ohrožení, ale také

Více

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na http://www.nachod.farnost.cz Dnes při mši svaté v 9:00 hod. v kostele sv. Vavřince se paní Lenka Zelená zúčastní prvního skrutinia.

Více

Kalendář farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří 2008 LEDEN

Kalendář farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří 2008 LEDEN 2008 LEDEN 1 Út Nový rok-matky Boží PM. Den modl.za mír 2 St sv. Bazil a Řehoř 3 Čt 4 Pá 5 So 6 Ne Návštěvy nemocných Potštát - Živý Betlém Tříkrálová sbírka Zjevení Páně 7 Po Karneval - Drahotuše - únor

Více

Pořad bohoslužeb od 25. listopadu do 2. prosince 2018

Pořad bohoslužeb od 25. listopadu do 2. prosince 2018 od 25. listopadu do 2. prosince 2018 25. 11. 26. 11. 28. 11. 29. 11. 30. 11. 1. 12. 2. 12. Slavnost Ježíše Krista Krále 7.30 Na poděkování za obdržená dobrodiní s prosbou o zdraví a Boží požehnání pro

Více

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné 17. prosince 2013 Úterý před Štědrým dnem 15 00 Vánoční SVATOST SMÍŘENÍ (zpověď) 23. prosince 2013 Pondělí před Štědrým dnem 14 30 15 30 Betlémské světlo 16

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI TROUBKY A BOCHOŘ, Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 31.8. 1.9. 2.9. 3.9. 4.9. 5.9. 22. Votivní mše svatá k Duchu svatému 22. týdne Památka sv. Řehoře Velikého 22.

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

duben 2017

duben 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz duben 2017 Duben ve farnosti Minulý měsíc jsme se rozloučili se zemřelým panem kardinálem Miloslavem Vlkem. (*17. 5. 1932 +18. 3. 2017). Protože znal náš kraj i farnost

Více

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv.

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv. O Velikonocích vzpomínáme na okamžik našeho křtu, ve kterém jsme byli spojeni s Kristem, podle slov sv. Pavla křtem jsme byli ponořeni do jeho smrti. Jestliže jsme však s Kristem umřeli, jsme přesvědčeni,

Více

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.3. 31.3. 1.4. 2.4. 3.4. 4.4. 5.4. 6.4. 4. postní První pátek v měsíci 5. postní Po kříž. cestě Henčlov 17:30 Od 15 hod. 20:00 14:30 16:30 17:00 Za +

Více

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn.

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn. 29.12. NEDLE 9:00 Svátek Svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa Za rodinu Synkovu a Neasovu Za Rženu Volgemutovu, celou rodinu a +++ 30.12. PONDLÍ 31.12. ÚTERÝ 15:30 1.1. 2014 STEDA 9:00 2.1. TVRTEK Sv. Silvestra

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 16:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 16:00 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.11. 1.12. 2.12. 3.12. 4.12. 5.12. 6.12. 7.12. 1. NEDĚLE 1. adventní 1. adventní Rorátní mše k Panně Marii Rorátní mše k Panně Marii Rorátní mše k Panně

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 Jít ve stopách Ježíšových, to je naším povoláním. Ony jsou jedinou cestou,

Více

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorační priority brněnské diecéze R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorace Posláním pastorace je zabývat se konkrétními situacemi

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 17:00 17:00 Bochoř 8:00 Troubky 14:00 Troubky 20:00-21:00 10:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 17:00 17:00 Bochoř 8:00 Troubky 14:00 Troubky 20:00-21:00 10:00 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 5.10. 6.10. 7.10. 8.10. 9.10. 10.10. 11.10. 12.10. 27. NEDĚLE 27. týdne Památka sv. Panny Marie Růžencové 27. týdne 27. týdne 27. týdne Sobotní památka

Více

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn.

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn. 29.12. NEDLE 9:00 Svátek Svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa Za rodinu Synkovu a Neasovu Za Rženu Volgemutovu, celou rodinu a +++ 30.12. PONDLÍ 31.12. ÚTERÝ 15:30 1.1. 2014 STEDA 9:00 2.1. TVRTEK Sv. Silvestra

Více

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 Slovo úvodem Milí čtenáři, protože jsme ve Zpravodaji doposud neměli příležitost ohlédnout se za oslavami

Více

Farní shromáždění 2017

Farní shromáždění 2017 Farní shromáždění 2017 Obsah 1) Úkony duchovní správy za rok 2016 (křty, pohřby, svátosti, ) 2) Hospodaření farnosti Stav financí Příjmy sbírky, dary, dotace, nájmy, Výdaje rekonstrukce, energie, akce,

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V DRAHOTUŠÍCH A OKOLÍ Telefony: fara , o.radomír , o.petr

POŘAD BOHOSLUŽEB V DRAHOTUŠÍCH A OKOLÍ Telefony: fara , o.radomír , o.petr V týdnu 1.-8.1.2017 31.12. Slavíč 17:00 R Drahotuše 7:50 Za farníky R Matka Boží, Panna Maria Partutovice 9:30 Za Josefa Janíčka, manželku,sourozence,2rodiče R 1.1. Potštát 11:00 R 2017 Světový den modliteb

Více

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015 od 24. května do 31. května 2015 24.5. Seslání Ducha svatého - slavnost Úterý 26.5. 18.00 Mše svatá L. Bělohrad Středa 27.5. 19.00 Mše svatá + Májová pobožnost Červená Třemešná Čtvrtek 28.5. 18.00 Mše

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara , o.radomír

POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara , o.radomír POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara 581 616 139, o.radomír 731 626 515 V týdnu od 28.1. 2018 Partutovice - sv.mikuláš Potštát - sv. Bartoloměj SO 27.1. Slavíč 17:00 Drahotuše 8:00 NE

Více

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už není ten stejný život, neboť my už nejsme tak úplně stejní.

Více

Neděle 27. prosince 2015. Neděle 20. prosince 2015. Neděle 13. prosince 2015. Neděle 6. prosince 2015

Neděle 27. prosince 2015. Neděle 20. prosince 2015. Neděle 13. prosince 2015. Neděle 6. prosince 2015 Neděle 27. prosince 2015 Děkuji za rekordní sbírku z min. neděle na splacení dluhů, která vynesla u sv. Anny 53039,- v Bludovicích 9948,- a na Špluchově 2165,- Dětská mše sv. - bude u sv. Anny příští neděli

Více

FARNOST DOLNÍ LOU KY

FARNOST DOLNÍ LOU KY FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn. 30.12. NED LE 9:00 31.12. POND LÍ 15:30 1.1. 2013 2.1. ST EDA ÚTERÝ 9:00 Svátek sv. Rodiny, Ježíše,

Více

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě.

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě. v týdnu od 3. 7. - 10. 7. 2016 14. týden během roku Díky za úklid kostela, květinovou výzdobu, sbírku na opravu fary, která vynesla 15.670Kč. Začíná nový pořad bohoslužeb v letním čase večerních v 18:30

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 8. neděle v mezidobí Ohlášky také naleznete na Dnes je možné přispět na opravu soklu

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 8. neděle v mezidobí Ohlášky také naleznete na   Dnes je možné přispět na opravu soklu OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 8. neděle v mezidobí Ohlášky také naleznete na http://www.nachod.farnost.cz Dnes je možné přispět na opravu soklu budovy děkanství. Rozpočet činí 578 133 Kč. Dotace MK

Více

I: Astronomicky a meteorologicky

I: Astronomicky a meteorologicky Rok spásy 2014 po Kristu ve farnosti Moutnice anno salutis bis millesimo quarto decimo post Christum natum parochiae moutniensis Přehled roku spásy MMXIV v moutnické farnosti, 31.12. 2014 I: Astronomicky

Více

PROGRAM úterý 14. srpna

PROGRAM úterý 14. srpna PROGRAM úterý 14. srpna příjezd nabídka mše svaté v kostele sv. Prokopa (č. 4) 16.00 celebruje Mons. František Lobkowicz 17.30 celebruje Mons. Jiří Mikulášek 19.30 zahájení setkání, hlavní pódium u Zimního

Více

OBECNÍ ÚŘAD VŠEMINA Všemina 162, Info Slušovice (fax)

OBECNÍ ÚŘAD VŠEMINA Všemina 162, Info Slušovice (fax) OBECNÍ ÚŘAD VŠEMINA Všemina 162, 763 15 Info Slušovice 577 986 214 (fax) 577 986 151 601 377 424 www.obecvsemina.cz podatelna@obecvsemina.cz Úřední hodiny: PO a ST od 8:00-17:00 hodin Infokanál Všemina:

Více

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 sobota 1. prosinec 17.00 Kryštofovo Údolí náves; Otvírání Jírova Betléma 18.00 Liberec, kostel sv. Antonína Vel mše sv. se žehnáním adventních věnců

Více

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov ŘÍJEN 2011 Modlíte se roztržitě? Pak hlavu vzhůru! I umět řídit vyžaduje čas a praxi Pokud máte s modlením stejné zkušenosti jako já, pak hlavu vzhůru, mám pro

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk uspoří, má věnovat sám sobě. Každá aktivita vyžaduje

Více

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI LEDEN 2015 ČÍSLO PŘÍVOZ 1 NÍK NÍK Z OBSAHU: RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI Radost Bogdan Stępień, OSPPE Vstoupili jsme do nového časového úseku

Více

Bůh zaplať! Za vás všechny bude obětována letošní půlnoční mše svatá.

Bůh zaplať! Za vás všechny bude obětována letošní půlnoční mše svatá. Markéta 12/2004 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři mobil: 776 887 907; tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz 1. Advent a Vánoce

Více

informace polenské farnosti prosinec 2013

informace polenské farnosti prosinec 2013 informace polenské farnosti prosinec 2013 Děkujeme ti, Pane, že nám v době adventního očekávání připomínáš falešnost naší zbožnosti, jsmeli spokojeni sami se sebou. Děkujeme ti za prorocké slovo, které

Více

Tabulka pořadí předností liturgických dnů

Tabulka pořadí předností liturgických dnů Tabulka pořadí předností liturgických dnů ze Všeobecných ustanovení o liturgickém roku a o kalendáři, č. 59-61 I. Slavnosti Velikonoční triduum. Narození, Zjevení a Nanebevstoupení Páně, Seslání Ducha

Více

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se. 2. neděle velikonoční C S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme o požehnání pro nově pokřtěné. Prosme za ukončení válečných

Více

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB 2/2011 Dostává se Vám do rukou další číslo Benjamína. Tradičně přináší informace ohledně Velikonoc časy bohoslužeb i příležitostí ke zpovědi. Jsem rád, že mnohé věci jako umývání nohou, otevření kostela

Více

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn.

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn. 29.12. NEDLE 9:00 Svátek Svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa Za rodinu Synkovu a Neasovu Za Rženu Volgemutovu, celou rodinu a +++ 30.12. PONDLÍ 31.12. ÚTERÝ 15:30 1.1. 2014 STEDA 9:00 2.1. TVRTEK Sv. Silvestra

Více

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince S vírou v Ježíše Krista, který nás všechny vykoupil svou krví, prosme za církev a za spásu celého světa. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme,

Více

5/2013. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 28. dubna 2013 5. neděle velikonoční. Zdrávas Maria

5/2013. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 28. dubna 2013 5. neděle velikonoční. Zdrávas Maria dobroučské farnosti neděle 28. dubna 2013 5. neděle velikonoční 5/2013 Bratři a sestry. Bože, tvůj Syn, náš Vykupitel, se narodil z Panny Marie, ona se tak stala pro nás prostřednicí všech milostí. Vyslyš

Více

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ 1. NEDĚLE ADVENTNÍ Začíná nový církevní rok a doba adventní, čas přípravy na, která potrvá týdny. Znamením je adventní se svícemi. PAMÁTKA SV. BARBORY Barbora byla dívka, která položila pro svůj život.

Více

Markéta 2/ Postní doba a Velikonoce

Markéta 2/ Postní doba a Velikonoce Markéta 2/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

leden 2018

leden 2018 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz leden 2018 Leden v naší farnosti Ohlédnutí za rokem 2017 v naší farnosti 17. 1. 2017 - ve farním kostele sv. Františka bylo setkání kněží příbramského vikariátu mší

Více

Kostelníček. Kostel v roce 1983. Zasedání farní rady dne 20. 6. 2014. Přítomni:

Kostelníček. Kostel v roce 1983. Zasedání farní rady dne 20. 6. 2014. Přítomni: Zasedání farní rady dne 20. 6. 2014 Přítomni: O. Jacek, Vladimír Prečan, Martin Lovecký, Gabriela Winklerová, Lenka Příborská Program: 1. Cyrilometodějská pouť 5. 7. 2014 - příprava podia, příprava mše

Více

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688 Všemohoucí, věčný Bože, když se tvůj jednorozený Syn stal člověkem, byl ti představen v chrámě; my si to dnes připomínáme a pokorně prosíme: očisti naše nitro, abychom mohli předstoupit před tebe. 1.čt.:

Více

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b)

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ Zpravodaj Svatý týden 02/2016 Úvodní slovo Dobrovolný příspěvek na tisk 10Kč Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) Milí farníci,

Více

informace polenské farnosti leden - únor 2014

informace polenské farnosti leden - únor 2014 informace polenské farnosti leden - únor 2014 Ve spěchu a chvatu všedního dne přichází mnoho starostí. Trápí naše srdce a berou nám vnitřní pokoj. Bůh nás však povzbuzuje k důvěře. Tak jako dítě věří milujícím

Více

v týdnu od do

v týdnu od do v týdnu od 28.10. do 4.11. 2018 DEN NE 28.10. O 29.10. ÚT 30.10. ST 31.10. T 1.11. Á 2.11. SO 3.11. LITURGICKÁ OSLAVA 30. neděle v mezidobí Sv. Wolfganga, biskupa Slavnost Všech svatých Doporučený svátek!

Více

Nedělní evangelia v liturgickém roce

Nedělní evangelia v liturgickém roce Nedělní evangelia v liturgickém roce cyklus C 6. neděle v mezidobí Oči Hospodinovy jsou obráceny k spravedlivým. (Ž 34, 16a) Jméno a příjmení: Věk: 1. čtení (Jer 17,5-8) Tak praví Hospodin:,,Člověk, který

Více

Zvu každého křesťana na jakémkoli místě a v jakékoli situaci k tomu, aby se hned dnes navrátil ke svému osobnímu setkání s Ježíšem Kristem, nebo

Zvu každého křesťana na jakémkoli místě a v jakékoli situaci k tomu, aby se hned dnes navrátil ke svému osobnímu setkání s Ježíšem Kristem, nebo Zvu každého křesťana na jakémkoli místě a v jakékoli situaci k tomu, aby se hned dnes navrátil ke svému osobnímu setkání s Ježíšem Kristem, nebo alespoň aby učinil rozhodnutí, že se s ním chce setkat a

Více

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 KLÍČE: NP Nezávazná památka P Památka SV Svátek SL Slavnost VÝZNAMNÝ DEN: církevní ne církevní MŠE SV.: Zapsány zde jsou jenom výjimky; ostatní mše jsou dle běžného rozvrhu Út

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XXII. Duben 2016 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, nastala nám doba velikonoční a ta nám připomíná mnoho příprav, které buď už

Více

11 / 2013 ROČNIK XVII.

11 / 2013 ROČNIK XVII. MARTiNOViNy 11 / 2013 ROČNIK XVII. FARNOST SV. MARTINA PRAHA - ŘEPY...učte se ode mě, neboť jsem tichý a pokorný srdcem. Mt 11,29 KŘÍŽ STROM ŽIVOTA Listopad je měsíc, který začínáme slavením všech svatých

Více

VELIKONOCE. Pán vstal z mrtvých, aleluja! DUBEN 2012. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň

VELIKONOCE. Pán vstal z mrtvých, aleluja! DUBEN 2012. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň DUBEN 2012 Pán vstal z mrtvých, aleluja! Drazí přátelé, prožíváme závěr postní doby a připravujeme se

Více

Mostkovice Krumsín Prosinec 2012

Mostkovice Krumsín Prosinec 2012 ZPRAVODAJ FARNOSTÍ Mostkovice Krumsín Prosinec 2012 Drazí a milí farníci, v prosinci jsme začali nový církevní rok, zároveň s ním jsme vstoupili do adventu, do Roku víry a Roku eucharistie. Advent je dobou

Více

10. Společné udílení svátosti nemocných Svátost nemocných se bude v naši farnosti udělovat v neděli 11. listopadu 2006 při mši svaté v 8:30.

10. Společné udílení svátosti nemocných Svátost nemocných se bude v naši farnosti udělovat v neděli 11. listopadu 2006 při mši svaté v 8:30. Markéta 8/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 5 květen 2012 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV U příležitosti 20. výročí Vás dne 19. května 2012 srdečně zveme na prohlídku našich

Více

Informace pana faráře a Ekonomické rady farnosti

Informace pana faráře a Ekonomické rady farnosti Informace pana faráře a Ekonomické rady farnosti HMOTNÉ HOSPODAŘENÍ FARNOSTI rok 2018 A) PŘÍJMY: 2018 V nedělních sbírkách jsme v naší farnosti přispěli celkovou částkou: 226.350,- Kč Z těchto sbírek se

Více

6/2014. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 1. června 2014 7. neděle velikonoční. Tajemství Eucharistie. Intence

6/2014. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 1. června 2014 7. neděle velikonoční. Tajemství Eucharistie. Intence dobroučské farnosti neděle 1. června 2014 7. neděle velikonoční 6/2014 Slovo duchovního správce Tajemství Eucharistie Svátost Těla a Krve Páně Eucharistie je skutečností tak velikou, že ji můžeme chápat

Více

LITURGICKÝ KALENDÁŘ 2016/2017

LITURGICKÝ KALENDÁŘ 2016/2017 STAROKATOLICKÁ CÍRKEV V ČR LITURGICKÝ KALENDÁŘ 2016/2017 Praha 2016 - 2 - Milí přátelé, sestry a bratři, jako každý rok dostáváte do rukou direktář na následující liturgický rok. Rozhodl jsem se letos

Více

Společný zpravodaj farnosti Újezd a Horní Lhota. Vydává farní úřad pro potřebu svých farníků. KDY JSOU VÁNOCE?

Společný zpravodaj farnosti Újezd a Horní Lhota. Vydává farní úřad pro potřebu svých farníků. KDY JSOU VÁNOCE? ROČNÍK: IV Vánoční číslo 2010 č. 12 Společný zpravodaj farnosti Újezd a Horní Lhota. Vydává farní úřad pro potřebu svých farníků. KDY JSOU VÁNOCE? Když se ráno probudíš s přáním milovat Boha a s ním milovat

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V DRAHOTUŠÍCH A OKOLÍ

POŘAD BOHOSLUŽEB V DRAHOTUŠÍCH A OKOLÍ V týdnu 30.10.- 6.11. 2016 29.10. Slavíč 18:00 P 31. v mezidobí Partutovice 9:30 30.10. Potštát PM 11:00 Drahotuše 7:50 Za*i+rodinu Lukášovu a DVO Za Jaromíra Nevimu, otce,strýce a bratrance a Ludmilu

Více

ROK SE SVATÝMI. v Dolním Němčí. sv. Filip a Jakub, apoštolové

ROK SE SVATÝMI. v Dolním Němčí. sv. Filip a Jakub, apoštolové ROK SE SVATÝMI v Dolním Němčí sv. Filip a Jakub, apoštolové LITANIE Pane, smiluj se. Kriste, smiluj se. Pane, smiluj se. Bože, náš nebeský Otče, smiluj se nad námi. Bože Synu, Vykupiteli světa, Bože Duchu

Více

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: ,

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: , Jezernice Podhoří Farní časopis Listopad 2018 Kontakt na správce a redakci: fatau@seznam.cz, tel.: 736 522 840, www.farnostitriangl.cz Zdravím Vás přátelé, v tomto dušičkovém čase. Předně bych chtěl poděkovat

Více

FARNÍ LIST římskokatolické farnosti Vracov / březen 2019

FARNÍ LIST římskokatolické farnosti Vracov / březen 2019 FARNÍ LIST římskokatolické farnosti Vracov / březen 2019 Drazí farníci. Za nedlouho vstoupíme do doby postní. Staneme tak na počátku čtyřicetidenního putování směrem k prameni nového života, ke křestnímu

Více