ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ"

Transkript

1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Kolegium děkana Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenal Ing. Milan Pinte, Ph.D. Funkce tajemník Fakulty strojní Spojení Telefon: pinte@fst.zcu.cz Místo jednání UV 201 Datum jednání Pořad. číslo jednání 3 Účastníci jednání Poř. Jméno Funkce Odd. Poznámka 1 Edl Milan, doc., Ing., Ph.D. D 2 Pinte Milan, Ing., Ph.D. T 3 Staněk Jiří, doc., Ing., CSc. PVČ 5 Čermák Roman, Ing., Ph.D. PMVaP 6 Zdebor Jan, Ing., CSc. PSsP 7 Horejc Jan, doc., Ing., Ph.D. PVVI 8 Kepka Miloslav, doc., Ing., CSc. čvrti omluven 9 Jůza Zdeněk, Ing., Ph.D., MBA čvkap 10 Zídková Helena, doc.,ing.,ph.d. čvkv 11 Lašová Václava, doc.,ing.,csc. VK KKS 12 Mentl Václav, prof.,ing.,csc. VK KMM z. Duchek 13 Šimon Michal, doc.,ing.,ph.d. VK KPV z. Raška 14 Řehoř Jan, doc. Ing.,Ph.D. VK KTO 15 Červenka Pavel, Mgr. VK KTS 16 Kemka, Vladislav, Ing.,Ph.D. RTI 17 Mašek Bohuslav, prof. Dr. Ing. V VCTT z. Štádler 18 Mencl Josef, Ing. V VCRC 19 Barták Jiří, Ing. PASFST 20 Ottová Michaela, Ing. PSKASFST omluvena Hosté 1 Seznam použitých zkratek Zkratka Význam D děkan fakulty PASFST předseda AS FST PSKASFST předsedkyně SK AS FST PMVaP proděkan pro mezinárodní spolupráci a projekty PSsP proděkan pro spolupráci s praxí PVČ proděkan pro vzdělávací činnosti PVaVaI proděkan pro výzkum, vývoj a inovace čvrti člen vedení pro RTI čvkap člen vedení pro vnější vztahy a propagaci čvkv člen vedení pro kvalitu V vedoucí střediska VK vedoucí katedry T tajemník FST

2 Program: 1. Zahájení, kontrola úkolů 2. Vzdělávací činnost 3. Zahraniční vztahy a VaV činnost na FST 4. Vnější vztahy a spolupráce s praxí 5. Legislativa a řízení fakulty 6. Různé ad 1) Zahájení a kontrola úkolů Děkan FST doc. Ing. M. Edl, Ph.D. zahájil jednání a vyjádřil se k plnění úkolů z předchozího KD (podrobněji rozebráno jednotl. členy vedení). ad 2) Vzdělávací činnost (proděkan Staněk) Proděkan Staněk se vyjádřil k následujícím bodům: Vyrovnávací předměty při nástupu studenta z jiné VŠ - netechnické ke studiu na FST v NMgr studijním programu: Strojní základ (obdrží všichni studenti): - KKS/ZKFAV Základy konstruování pro FAV - KMM/SMA Strojírenské materiály - KTO/ZT Základy strojírenských technologií Oborová katedra: další max. 4 předměty může předepsat oborová katedra, na kterou se student hlásí. Členové KD souhlasí s předloženým návrhem. VÝUKA JAZYKŮ na FST od 2015/16: Bc. studium: NMgr. studium:

3 Akreditace studijního programu N2301 z roku 2013 (viz. Zápis č ze zasedání Akreditační komise června 2013, Doksy. Zápis č ze zasedání Akreditační komise června 2013, Doksy FST ZČU v Plzni reakreditace NMgr. Průmyslové inženýrství a management, Industrial Engineering and Management AK požaduje předložit kontrolní zprávu o personálním zabezpečení předmětů z oblasti managementu v květnu 2014 předloženo, O. K. Stavba energetických strojů a zařízení, Design of Power Machines and Equipment A 4 AK požaduje předložit kontrolní zprávu o personálním zabezpečení studijního oboru v květnu Platnost akreditace: Stavba jaderně energetických zařízení, Nuclear Power Equipment Design AK požaduje předložit kontrolní zprávu o personálním zabezpečení studijního oboru v květnu Personální zabezpečení studijního oboru (viz Bakalářské a magisterské studijní programy - náležitosti žádosti o akreditace, jejich rozšíření a prodloužení platnosti jsou umístěny na www stránkách akreditační komise MŠMT: Nutno za katedru KKE (obory Stavba energetických strojů a zařízení a Stavba jaderně energetických zařízení) vyplnit formulář E, a od jednotlivých garantů předmětů si nechat vypracovat formulář G. Vedoucí KKE předá vypracované podklady na proděkana J. Staňka nejpozději do poloviny dubna T: HARMONOGRAM ČINNOSTÍ na úseku studijní agendy Překlopení rozvrhu na akad. rok 2015/16 do Příprava podkladů pro "Informace o studiu na akad. rok 2015/16" informace budou dle dohody na webu ZČU, nebudou již v papírové formě až Zapisování studentů na katedrách na zaměření (Vyhláška děkana: č. 3D/2015) do Katedry mohou zaslat případná upřesnění termínů SZZ do Katedry předají seznamy studentů na SO FST (Mgr. Brandová) až SO FST vytvoří konečné seznamy studentů Rozhodnutí děkana o rozdělení studentů na zaměření Personální složení komisí předat na stanek@kks.zcu.cz Vedoucí KKS doc. Lašová navrhuje tvorbu rozvrhů i pro dálkaře NMgr. Prod. Staněk uvedl, že návrh bude posouzen.

4 Metodika pro zadávání bakalářských (BP) a diplomových prací (DP) na FST - Vyhláška děkana č. 3D/2014 Do příslušného roku katedry zveřejní témata (nebo okruhy) DP a BP (dále jen kvalifikačních prací - KP) a to písemně nebo elektronicky na www stránkách katedry včetně jména vedoucího KP. Do příslušného roku se na daná témata nebo okruhy přihlásí Ti studenti, kteří v následujícím akademickém roce předpokládají ukončit studium státní závěrečnou zkouškou a budou kontaktovat příslušného vedoucího KP. 3. Na základě přihlášek zpracují jednotliví vedoucí návrhy zadání KP tak, aby studenti v prvém týdnu zimního semestru v rámci předmětu SPB nebo SPM obdrželi téma zadání KP a mohli dle obdrženého zadání začít zpracovávat řešenou problematiku v rámci tohoto předmětu. 4. Do předají vedoucí KP studentům již definitivně zpracovaný návrh KP jež student zadá do systému STAG, vytiskne, předá ke kontrole vedoucímu, ten ho podepíše a student podepsaný návrh vedoucím KP předá na sekretariát katedry nejpozději do daného roku. 5. Na základě podepsaného návrhu zadání sekretářka vytvoří oficiální zadání k předání k podpisu vedoucímu katedry a děkanovi fakulty do Do zahájení letního semestru si studenti na sekretariátu katedry vyzvednou proti podpisu oficiální zadání KP. VK byli proděkanem vyzváni k případným úpravám přílohy 5 a 6 Vyhlášky děkana č. 3D/2014: Příloha 5 - Základní okruhy všeobecného strojírenského minima pro studenty k SZZ Bc. studijního programu B2301 Okruh Mechanika zajistí katedra KKE a KKS (ve spolupráci s KME) Příloha 6 - Základní tematické okruhy odborné zkoušky u bakalářského studijního programu B2341 a navazujícího magisterského studia N2301 VK zašlou mailem na prod. Staňka T: Pokud VK nezašlou žádnou připomínku, předpokládá se, že katedra s textem souhlasí!!! Odstávka sítě na ZČU od do v době termínů SZZ na FST: Je nutné, aby podklady potřebné pro SZZ, byly na jednotlivých katedrách vytvořeny v období před odstávkou sítě. VK byli seznámeni s harmonogramem akademického roku 2015/2016 pro studenty (NMgr., Bc.), kteří budou v tomto akademickém roce skládat státní závěrečnou zkoušku. KD odsouhlasilo níže uvedený harmonogram bez připomínek. Následně bude vydána vyhláška děkana. Ostatní studenti studují dle harmonogramu, který je stanoven Pokynem prorektora 1P/2015 z 26. února 2015.

5 LETNÍ SEMESTR - 10 týdnů, první týden výuky je lichý Výuka (10 týdnů) Velikonoční prázdniny (čtvrtek a pátek) a Mezní termín pro vyhlášení termínů zkoušek v LS Zkouškové období (5 týdnů) Diplomová (bakalářská) práce (1 týden) Datum odevzdání diplomové (bakalářské) práce Mezní termín zápočtů a zkoušek za ak. rok 2015/2016 (NMgr., Bc. studium) Recenze diplomové (bakalářské) práce (2 týdny) Státní závěrečné zkoušky (NMgr., Bc. studium) první týden výuky je lichý LETNÍ SEMESTR (10 týdnů) ZKOUŠKOVÉ OBDOBÍ Bc., NMgr. (5 týdnů) Recenze DP, BP (2 týdny) SZZ NMgr., Bc. (2 týdny) cca v polovině července PROMOCE až 25.3.(čtvrtek a pátek) VELIKONOČNÍ PRÁZDNINY 4.4. Mezní termín pro vyhlášení termínů zkoušek v LS DIPLOMOVÁ PRÁCE 1 týden až ODEVZDÁNÍ DP, BP MEZNÍ TERMÍN ZÁPOČTŮ za LS A ZKOUŠEK za ak.rok 2015/2016

6 Proděkan představil přítomným změny ve studijních plánech FST pro akad. rok 2015/2016 Studijní program B2301 Změny: Možný výběr jazyka - buď AST Anglický jazyk pro Fakultu strojní nebo NT Němčina pro techniky - Z povinných předmětů (u všech zaměření) ve 3roč. LS byl odstraněn předmět UJP/AST4 (2kr., zápočet) - do 3. ročníku u všech zaměření dodán povinně volitelný blok Povinně volitelné předměty cizí jazyky s volbou minimálně 2 kredity: UJP/AST4 Anglický jazyk pro Fakultu strojní 4, 2kr, 0+2, Zp, doporučený 3.roč LS UJP/NT4 Němčina pro techniky 4, 2kr, 0+2, Zp, doporučený 3.roč LS - Do bloku Doporučené výběrové předměty cizí jazyky (volitelné) dodán předmět UJP/NT3 Němčina pro techniky 3, 2kr, 0+2, Zp, doporučený 2.roč ZS Změna v nabídce KTS Povinně volitelné předměty tělesná výchova: - do bloku přidány nově akreditované předměty KTS/DH Deskové hry KTS/JOG Jogging a rekreační běh - Z bloku byl odstraněn předmět: KTS/OB Orientační běh Změna ve studijních plánech KKS - U zaměření KKS (prezenční i kombinovaná forma): Dopravní a manipulační technika, do bloku Povinně volitelné předměty 3. roč. ZS přidán nově akreditovaný předmět KKS/DFX (Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska vlastností) - U zaměření KKS (prezenční forma): Stavba výrobních strojů a zařízení dodán do povinných předmětů 3. ročníku LS předmět KKS/MT Měřící technika (u kombinované formy již je tento předmět zařazen). - Do bloku Povinně volitelné předměty 3. roč. ZS přidán nově akreditovaný předmět KKS/DFX (Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska vlastností). Studijní program N2301 Změna Možný výběr jazyka - buď AST Anglický jazyk pro Fakultu strojní nebo NT Němčina pro techniky - Z povinných předmětů (u všech oborů) ve 2roč. LS odstraněn předmět UJP/AST6 - U všech oborů je dodán do 2. ročníku povinně volitelný blok jazyků: Povinně volitelné předměty blok cizí jazyky (statut bloku: B) volba min.: 2kr. UJP/AST6 Anglický jazyk pro Fakultu strojní 6, 2kr, 0+2, Zp,Zk, dopor. 2. roč. LS UJP/NT6 Němčina pro techniky 6, 3kr, 0+2, Zp,Zk, doporučený 2. roč. LS - Do bloku zařazeného u všech oborů Doporučené výběrové předměty (statut bloku C) je dodán předmět UJP/NT5 (Němčina pro techniky 5, 2kr, 0+2, Zp) 1. kolo PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA FST Stav k : 282 přihlášek (z toho 133 zaplacených a převedených) Bc.: 112 převedených NMgr.: 21 převedených (někdo má přihlášku na dva obory) 1600 Přijímací řízení na FST počet přihlášek přijato zapsáno počet přihlášek

7 Doktorský studijní program P2301 VK vyzváni k vyšší aktivitě v práci s doktorandy a ke zvýšenému úsilí o ukončování studia doktorandů ve standardní době. Na FST vykazujeme k počtu doktorandů velice málo absolventů. Skutečnost, která nám ohrožuje akreditační řízení (viz níže uvedené tabulky).

8 Výše uvedení studenti budou pozváni k pohovoru na DFST. ad 3) Zahraniční vztahy a VaV činnost na FST (proděkan Čermák, proděkan Horejc) Proděkan Čermák se vyjádřil k následujícím bodům: -schůzka k hodnocení SGS projektů na ZČU (případné nejasnosti řeší prod. Čermák přímo s řešiteli projektů). Proděkan Horejc se vyjádřil k následujícím bodům: -Informace o výuce Sokolově (postupný úbytek studentů přihlášky-85, zápis-56, konec 1. semestru-33, dle domluvy příští rok bude zajišťovat FEL). -Příprava podkladů pro Akreditaci HaJŘ na FST (zpracovány a předloženy doc. Staňkem podklady pro jednání VR ZČU, případné dílčí korekce pro verzi předkládanou Akreditační komisi vyřeší prod. Horejc přímo na jednotlivých pracovištích, stávající stav v této oblasti na FST je velmi vážný zejména v kategorii profesorů). -Aktualizace Plánu HaJŘ na FST - předložena verze, vycházející ze stávajících podkladů, případné úpravy vyřeší prod. Horejc přímo na jednotlivých pracovištích, dle prod. zatím nikdo nenahlášen na červnovou VR FST. -Výsledky VaV: byly vyhlášeny výsledky II. Pilíře zahrnuto celkem 290 výsledků třídy A, ve skupině 04 technické a informační vědy 38 výsledků, z toho jediný v češtině, v tom 3 výsledky ZČU, resp. FAV (prof. Šimandl, prof. Musil, prof. Schlegel), statistiku provede prod. Horejc a zašle členům KD. -Vědecké projekty, které je nyní možné podávat: CENTRAL EUROPE (1. kolo 1. výzvy - termín pro podání: ) GAČR (standardní, juniorské a mezinárodní pro rok 2016 termín podání bude upřesněn GA ČR) ECSEL (spolupráce veřejné a soukromé sféry, termín pro podání: )

9 -Proděkan Horejc uvedl, že bude nutné provést shromáždění požadavků na udržitelnost z projektů OP VaVaI a OP VK (viz požadavek člena vedení FST doc. Kepky). V současné době bude vedením FST rozhodnuto jak (v jakém termínu) bude sběr probíhat. ad 4) Vnější vztahy a spolupráce s praxí (proděkan Zdebor, členka vedení pro kvalitu Zídková, člen vedení pro vnější vztahy a propagaci Jůza) Členka vedení pro kvalitu Zídková se vyjádřila k těmto bodům: -Na pracovištích FST proběhly interní audity. Závěr: na FST je stále řada oblastí, které nejsou pokryty přesnými pravidly. Dále (doc. Zídková) uvedla absenci firemní kultury a sounáležitosti s fakultou. Podrobnější zprávu s návrhy na opatření připraví doc. Zídková na další KD. -Dne proběhne na FST dozorový audit (pravděpodobně bude vybráno některé z pracovišť: KMM, KKE, KTS a RTI). ad 5) Legislativa a řízení fakulty (tajemník) Tajemník Pinte se vyjádřil k následujícím bodům: Legislativa ZČU: 11R/2015 Podmínky pro poskytnutí příspěvku a pracovního volna při účasti zaměstnanců ZČU na 26. MLJŠ 10R/2015 Mimořádný interní audit 9R/2015 Rektorské volno 8R/2015 Strategický tým 7R/2015 Personální změny na ZČU 6R/2015 Personální změny na ZČU 5R/2015 Personální změny na ZČU 4R/2015 Harmonogram ubytování studentů na kolejích 2K/2015 Odstávka informačních systémů ZČU 1P/2015 Harmonogram akademického roku 2015/2016 Dodatek č. 1 k pokynu prorektora č. 8P/2014 Grantový výbor Tajemník okomentoval Zprávu o hospodaření FST: Z vyhodnocení čerpání dotačních prostředků FST za 1 12 / 2014 jsou patrny základní údaje o výsledcích hospodaření FST v roce Hospodaření FST v roce 2014 bylo úspěšné: celkem fakulta hospodařila s neinvestičními prostředky ve výši tis. Kč (loni: tis. Kč). Hospodářský výsledek FST roku 2014 činí ,17,- Kč (se započítáním FPP byl reálný HV (NIV) = ,75,- Kč, se započtením FPP a FUUP byl reálný HV (NIV,INV) = ,05,- Kč). V každém případě proběhlo hospodaření fakulty jako celku v souladu se schváleným rozpočtem FST pro rok I ostatní (tj. nedotační prostředky na činnosti 1111) získané zdroje (výzkumná centra, granty, projekty apod.) byly čerpány v souladu s rozhodnutím poskytovatelů. Převod pomocí FUUP byl ve výši ,30,- Kč. Z hlediska druhů nákladů jsou rozhodující mzdové náklady a s nimi související zákonné pojištění, které představují asi 45% (loni 50,64%) celkových nákladů FST. Průměrná měsíční mzda na FST narostla z ,- Kč na ,- Kč, u akademických a vědeckých pracovníků narostla průměrná měsíční mzda (ze všech zdrojů) z ,-Kč na ,- Kč, což představuje nárůst o 2,3%. Vratky dotací (střediska FST):

10 700 tis. Kč (vratka TAČR, středisko RTI), V roce 2014 realizovala FST z rozpočtu MŠMT investice ve výši: 555 tis. Kč (Systémová dotace na VaV -INV). 609 tis. Kč (Příspěvek- kapitálové výdaje). 440 tis. Kč (Pořízení strojů, přístrojů a zařízení č. 1532) tis. Kč (Středisko RTI - poříz. strojů, přístrojů a zařízení) tis. Kč (Středisko RTI software) Kč (Středisko RTI pořízení staveb). Hospodaření kateder s dotačními prostředky proběhlo podle režimu, schváleném současně s Rozpočtem FST pro rok 2014 a tento režim přispěl k dosažení kladných HV výsledků. Po započtení FPP hospodařily v roce 2014 nejlépe katedry KKS (HV: 3.392,94,- Kč, kumulovaný převod do roku 2015: ,- Kč), KTO (HV: ,- Kč, kumulovaný převod do roku 2015: ,- Kč), KMM (HV: 6.542,32,- Kč, kumulovaný převod do roku 2015: ,29,- Kč), KPV (HV: ,01,- Kč, kumulovaný převod do roku 2015: ,- Kč), KKE (HV: ,30,- Kč, kumulovaný převod do roku 2015: ,- Kč) a KTS (HV: ,41,- Kč). Hospodářský výsledek (+/-) kateder se převádí do návrhu Rozpisu dotace FST pro rok Hospodaření organizačně oddělných center skončilo v roce 2014 následujícím HV: VC TT 0,- Kč, SUSEN 0,- Kč, RTI ,18,- Kč na: Celkově lze konstatovat, že hospodaření fakulty jako celku bylo v roce 2014 příznivé, neboť se podařilo navýšit - FPP ,519 tis. Kč, - FUUP 1.568,867 tis. Kč, což představuje kladný reálný výsledek fakulty.

11 Rozpočet 2015: Zaslání plánovaných příjmů (neinvestic i investic) středisek FST pro rok 2015 (v zaslaném souboru). (KMM již zaslalo) T: FRIM + CNN na FST: Výše výnosů kateder (clearing): Výše nákladů středisek (za směrné ukazatele):

12 Ukazatel K: Dislokace: tajemník okomentoval aktuální stav úpravy 4NP pro KKE (vč. SUSEN-u), na kterou bylo ve FRIM-u vyčleněn 1 mil. Kč. O finální realizaci této akce bude rozhodnuto na základě přesného vyčíslení nákladů (provádí Ing. Dezort v součinnosti s KKE). V případě nekrytých nákladů připadá v úvahu nestěhování KKE, což by mělo dopad i na RTI. Z tohoto důvodu tajemník FST vyzval zástupce RTI, aby zvážil možnost využití ploch v objektu UF (po FAV). IT a infrastruktura: tajemník okomentoval aktuální výstupy strategického týmu ZČU (k dispozici u tajemníka FST): - Energetické audity budov ZČU, - Náklady na: vodu, elektřinu, plyn a teplo v budovách ZČU. Tajemník FST spolu s vedoucím KTS okomentovali využívání budovy ZČU v Perninku (hospodaření v minulých letech, aktuální stav a další možné využití budovy). Přítomní podpořili stanovisko, aby ZČU nadále používala tento objekt za podmínky kvalitně zpracovaného podnikatelského záměru a určení jasné odpovědnosti za daný objekt. Po obdržení podrobnějších informací (podnikatelský záměr) pro rozhodování budou poskytnuty členům KD. ad 7) Různé: Doc. Duchek (KMM) uvedl, že na Zk se zapisují studenti, kteří nemají zápočet. Ti pak blokují prostor pro řádně studující (mající Zp) studenty proto navrhuje zakázání zápisu na Zk studentům, kteří nemají Zp. Většina členů KD se vyslovila proti tomuto návrhu. Ing. Štádler (VCTT) - uvedl, že tým prof. Maška připravuje do GAČR-u 3 projekty. Dále přítomným ukázal udělený americký patent, k jehož získání přítomní členové KD poblahopřáli. Přehled termínů KD na FST: 15. dubna 2015, 20. května 2015, 10. června 2015

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Kolegium děkana Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenal Ing. Milan Pinte, Ph.D. Funkce tajemník Fakulty strojní Spojení Telefon: 8003 E-mail: pinte@fst.zcu.cz Místo jednání UV

Více

FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Milan EDL děkan Fakulty strojní

FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Milan EDL děkan Fakulty strojní FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Milan EDL děkan Fakulty strojní Studium na FST Bakalářské - Bc. Navazující magisterské Ing. Doktorské Ph.D. Prezenční i kombinované Průběh studia Bakalářský

Více

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Kolegium děkana Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenala Irena SVATOŠOVÁ Funkce sekretářka fakulty strojní Spojení Telefon: 8001 E-mail: svatosoi@fst.zcu.cz Místo jednání UV 201

Více

Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Číslo jednací: ZCU 011724/2019 V Plzni 13. 05. 2019 Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI V souladu s pokynem prorektora

Více

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Kolegium děkana Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenala Irena SVATOŠOVÁ Funkce sekretářka Fakulty strojní Spojení Telefon: 8001 E-mail: svatosoi@fst.zcu.cz Místo jednání UV Datum

Více

Vyhláška děkana č. 1D/2017 o organizaci akademického roku 2017/18 na FEL ZČU v Plzni

Vyhláška děkana č. 1D/2017 o organizaci akademického roku 2017/18 na FEL ZČU v Plzni Vyhláška děkana č. 1D/2017 o organizaci akademického roku 2017/18 na FEL ZČU v Plzni Plzeň 31. 3. 2017 I. V souladu s harmonogramem akademického roku na ZČU pro 2017/18 upřesňuji organizaci základních

Více

Vyhláška děkana č. 5D/2018 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

Vyhláška děkana č. 5D/2018 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Číslo jednací: ZCU 011088/2018 V Plzni 17. 04. 2018 Vyhláška děkana č. 5D/2018 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI V souladu s pokynem prorektora

Více

Účastníci jednání poř. Jméno Funkce Odd. Poznámka 1 dle prezenční listiny

Účastníci jednání poř. Jméno Funkce Odd. Poznámka 1 dle prezenční listiny ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Y VR FST V ZS Vědecká rada Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenal Ing. Milan Pinte, Ph.D. Funkce Tajemník FST Spojení Telefon: 377638003 E-mail: pinte@fst.zcu.cz Místo jednání

Více

Vyhláška děkana č. 4D/2015 o organizaci akademického roku 2015/16 na FEL ZČU v Plzni

Vyhláška děkana č. 4D/2015 o organizaci akademického roku 2015/16 na FEL ZČU v Plzni Vyhláška děkana č. 4D/2015 o organizaci akademického roku 2015/16 na FEL ZČU v Plzni Plzeň 7. 4. 2015 I. V souladu s harmonogramem akademického roku 2015/16 na ZČU upřesňuji organizaci základních studijních

Více

2. Jmenovacího řízení doc. Ing. Kataríny Monkové, Ph.D.

2. Jmenovacího řízení doc. Ing. Kataríny Monkové, Ph.D. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Y VR FST V ZS Vědecká rada Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenal Ing. Milan Pinte, Ph.D. Funkce Tajemník FST Spojení Telefon: 377638003 E-mail: pinte@fst.zcu.cz Místo jednání

Více

ZÁPIS. Kolegium děkana

ZÁPIS. Kolegium děkana Kolegium děkana Datum jednání 21. 1. 2009 Pořadové číslo jednání v akad. roce 2008/09 5 Místo jednání UV 201 Zaznamenal Ing. Milan Pinte, Ph.D. Funkce tajemník Fakulty strojní Spojení telefon 8003 e-mail

Více

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ZČU v Plzni Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Kolegium děkana Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenala Irena Svatošová Funkce Sekretářka Fakulty strojní Spojení Telefon:

Více

Vyhláška děkana č. 19D/2016 TERMÍNOVNÍK ČINNOSTÍ VE STUDIJNÍ OBLASTI V AK. R. 2016/17 1) ZIMNÍ SEMESTR AK. R. 2016/17

Vyhláška děkana č. 19D/2016 TERMÍNOVNÍK ČINNOSTÍ VE STUDIJNÍ OBLASTI V AK. R. 2016/17 1) ZIMNÍ SEMESTR AK. R. 2016/17 Plzeň 5. září 2016 ZCU 024053/2016 Vyhláška děkana č. 19D/2016 TERMÍNOVNÍK ČINNOSTÍ VE STUDIJNÍ OBLASTI V AK. R. 2016/17 Tato vyhláška doplňuje Pokyn prorektora 4P/2015 ze dne 17. prosince 2015. 1) ZIMNÍ

Více

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne 14.5.2007 Přítomni: Prof. P. Moos, Ing. Schmidt, prof. J. Jíra, Dr. Kaliková, prof. Vlček, prof. Z. Votruba, prof. Kovanda

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Pokyn děkana č. 4/2015 Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický

Více

Pokyn děkana č. 4/2018. Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický rok 2018/2019

Pokyn děkana č. 4/2018. Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický rok 2018/2019 Pokyn děkana č. 4/2018 Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický rok 2018/2019 Vydáno v Karviné, duben 2018 Pokyn děkana č. 4/2018 Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický rok 2018/2019 Začátek

Více

2. Jmenovacího řízení: doc. Ing. Václava LAŠOVÁ, Ph.D.

2. Jmenovacího řízení: doc. Ing. Václava LAŠOVÁ, Ph.D. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Y VR FST V ZS Vědecká rada Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenal Ing. Milan Pinte, Ph.D. Funkce Tajemník FST Telefon: 377638003 E-mail: pinte@fst.zcu.cz Místo jednání UV 115

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Pokyn děkana č. 3/2016 Harmonogram vzdělávací činnosti pro akademický

Více

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Kolegium děkana Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenal Ing. Milan Pinte, Ph.D. Funkce tajemník Fakulty strojní Spojení Telefon: 8003 E-mail: pinte@fst.zcu.cz Místo jednání UV

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA UNIVERZITY PARDUBICE

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA UNIVERZITY PARDUBICE 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA UNIVERZITY PARDUBICE 2017 2 Předkládá: doc. Ing. Libor Švadlenka, Ph.D. děkan Vypracovala: Ing. Lucie Tucauerová tajemník 3 Obsah: 1. ÚVOD...5

Více

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU 2017-2018 PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ Zimní semestr 31.08.2017 zápis studentů do zimního semestru 1. ročníku

Více

o organizaci akademického roku 2012/13 na FEL ZČU

o organizaci akademického roku 2012/13 na FEL ZČU Plzeň 14. 3. 2012 Vyhláška děkana č. 3D/2012 o organizaci akademického roku 2012/13 na FEL ZČU I. Stanovuji harmonogram studijního roku 2012/13 na FEL ZČU v Plzni a limitní termíny jím určené tak, jak

Více

Zpráva o činnosti FBI za rok 2009

Zpráva o činnosti FBI za rok 2009 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Zpráva o činnosti FBI za rok 2009 Vedení fakulty - 2009 DĚKAN PRODĚKAN PRO PEDAGOGICKOU ČINNOST PRODĚKAN PRO VĚDU, VÝZKUM A ZAHRANIČNÍ STYKY PRODĚKAN PRO ROZVOJ

Více

Univerzita Karlova v Praze. Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4

Univerzita Karlova v Praze. Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4 Univerzita Karlova v Praze 116 39 Praha 1-Nové Město Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4 Strana 1 (celkem 6) IČ: 00216208, DIČ: CZ00216208 O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 1 7 / 2 0 0 8 ČJ. 4599/2008

Více

o organizaci akademického roku 2013/14 na FEL ZČU v Plzni

o organizaci akademického roku 2013/14 na FEL ZČU v Plzni Plzeň 6. 3. 2013 Vyhláška děkana č. 5D/2013 o organizaci akademického roku 2013/14 na FEL ZČU v Plzni I. V souladu s harmonogramem ZČU pro akademický rok 2013/14 stanovuji harmonogram základních studijních

Více

Fakulta strojní ZČU v Plzni

Fakulta strojní ZČU v Plzni ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Kolegium děkana Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenal Ing. Milan Pinte, Ph.D. Funkce tajemník Fakulty strojní Spojení Telefon: 8003 E-mail: pinte@fst.zcu.cz Místo jednání UV

Více

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019... 3 HAMORNOGRAM ZÁPISŮ KE STUDIU... 3 Bakalářské studium prezenční i kombinovaná forma... 3 Navazující magisterské studium

Více

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160 Podmínky přijímacího řízení ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu N2301-Strojní inženýrství na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2018/2019 I. Studijní program Uchazeč se

Více

Neinvestiční prostředky

Neinvestiční prostředky ROZPOČET FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY NA ROK 2017 Obecné principy 1) Rozpočet Fakulty elektrotechniky a informatiky je sestavován na základě rozpočtu Univerzity Pardubice a v souladu s principy

Více

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2010/2011

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2010/2011 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2010/2011 Prezenční studium Zápis do vyššího ročníku AB, AT, AM 13. 17.9.2010 AB, AT, AM 29.9. 17.12.2010 AB, AT, AM 3.1. 7.1.2011 AB, AT, AM do 19.12.2010 období AB, AT,

Více

HARMONOGRAM VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012

HARMONOGRAM VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012 Ke schválení Kolegiem a: 13. 4. 2011 Na vědomí: Akademickému senátu SU OPF 27. 4. 2011 Předkládá: PhDr. Bohumil Fiala, Ph.D., HARMONOGRAM VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI PRO AKADEMICKÝ ROK Začátek akademického roku

Více

Předkládá: Vypracoval: doc. Ing. Libor Švadlenka, Ph.D. děkan. Ing. Pavel Šturma tajemník

Předkládá: Vypracoval: doc. Ing. Libor Švadlenka, Ph.D. děkan. Ing. Pavel Šturma tajemník Výroční zpráva o hospodaření Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice 2016 Předkládá: doc. Ing. Libor Švadlenka, Ph.D. děkan Vypracoval: Ing. Pavel Šturma tajemník 2 Obsah: 1. ÚVOD... 4 2. NEINVESTIČNÍ

Více

HARMONOGRAM VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI PRO AKADEMICKÝ ROK 2013/2014

HARMONOGRAM VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI PRO AKADEMICKÝ ROK 2013/2014 HARMONOGRAM VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI PRO AKADEMICKÝ ROK 2013/2014 Začátek akademického roku 1. 9. 2013 Období výuky 23. 9. 20. 12. 2013 Zápis studentů do 1. roč. Bc. a NMg. studia pro akademický rok do 4. 10.

Více

Předkládá: Vypracoval: doc. Ing. Ivo Drahotský, Ph.D. děkan. Ing. Pavel Šturma tajemník

Předkládá: Vypracoval: doc. Ing. Ivo Drahotský, Ph.D. děkan. Ing. Pavel Šturma tajemník Výroční zpráva o hospodaření Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice 2013 Předkládá: doc. Ing. Ivo Drahotský, Ph.D. děkan Vypracoval: Ing. Pavel Šturma tajemník 2 Obsah: 1. Úvod... 4 2. Neinvestiční

Více

NÁVRH SLOŽENÍ ZKUŠEBNÍCH KOMISÍ pro státní závěrečné zkoušky (SZZ) v kalendářním roce 2015

NÁVRH SLOŽENÍ ZKUŠEBNÍCH KOMISÍ pro státní závěrečné zkoušky (SZZ) v kalendářním roce 2015 VĚDECKÁ RADA FST ZČU v Plzni 2. června 2015 NÁVRH SLOŽENÍ ZKUŠEBNÍCH KOMISÍ pro státní závěrečné zkoušky (SZZ) v kalendářním roce 2015 předkládá Doc. Ing. Jiří Staněk, CSc. - proděkan FST Návrh zkušebních

Více

H A R M O N O G R A M

H A R M O N O G R A M H A R M O N O G R A M akademického roku 2019/2020 PROVOZNÍ DOBA fakulty mimo prázdniny: Po Pá : 6:00 20:45 hod. So (pokud je výuka) : 7:00 18:00 hod. So (otevřeno pro zkoušení) : 7:00 16:00 hod. (vždy

Více

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2015/2016

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2015/2016 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2015/2016 Prezenční studium Zápis do vyššího ročníku AB, AT, AM 7. 9. 11. 9. 2015 AB, AT, AM 29. 9. 18. 12.2015 AB, AT, AM 30. 11-4. 12. 2015 Zimní semestr AB, AT, AM 4. 1.

Více

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU 2018-2019 PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ Zimní semestr 27.08.2018-23.09.2018 výuka předmětů 22AMMD v prostorách

Více

HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK 2018/2019 KATEDRA SLAVISTIKY. Univerzitní harmonogram akademického roku 2018/2019

HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK 2018/2019 KATEDRA SLAVISTIKY. Univerzitní harmonogram akademického roku 2018/2019 DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 771 80 Olomouc Tel.: +420 585 633 001, email: dekan.ff@upol.cz HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK / KATEDRA SLAVISTIKY Univerzitní

Více

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018.

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018. VNITŘNÍ NORMA UP B3-17/1-PR-ÚZ01 Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018 Obsah: Garant: Touto vnitřní normou UP je

Více

H A R M O N O G R A M

H A R M O N O G R A M H A R M O N O G R A M akademického roku 2018/2019 PROVOZNÍ DOBA fakulty mimo prázdniny: : 6:00 20:45 hod. So (pokud je výuka) : 7:00 18:00 hod. So (otevřeno pro zkoušení) : 7:00 16:00 hod. (vždy půl hodiny

Více

NÁVRH zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky v roce 2014

NÁVRH zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky v roce 2014 NÁVRH zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky v roce 2014 Materiál pro schválení do Vědecké rady FST Plzeň 2014 předkládá doc. Ing. Jiří Česánek, Ph.D. 1 Státnicové komise na Fakultě strojní v roce

Více

HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Z univerzitního harmonogramu akademického roku 2019/2020

HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Z univerzitního harmonogramu akademického roku 2019/2020 DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 771 80 Olomouc Tel.: +420 585 633 001, email: dekan.ff@upol.cz HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK / Z univerzitního harmonogramu

Více

B3-16/1-PR. Harmonogram akademického roku 2016/2017 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2016/2017

B3-16/1-PR. Harmonogram akademického roku 2016/2017 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2016/2017 P Ř ÍKAZ REKTORA UP (PR) B3-16/1-PR Harmonogram akademického roku a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce Obsah: Tímto příkazem rektora UP je podle ustanovení čl.

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 7/2018 ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019

Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019 Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019 1. Doktorský studijní program P2301 Strojní inženýrství

Více

1 Harmonogram akademického roku 2013/2014 na VŠERS

1 Harmonogram akademického roku 2013/2014 na VŠERS 1 Harmonogram akademického roku 2013/2014 na VŠERS Zápis studentů Studenti VŠERS odevzdají index po složení zkoušek ke kontrole na studijní oddělení. Index jim bude předán u zápisu. Informační systém pro

Více

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 5/2015 ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ

Více

Výroční zpráva o hospodaření. Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií

Výroční zpráva o hospodaření. Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií 2012 Výroční zpráva o hospodaření Univerzita Pardubice Fakulta zdravotnických studií Obsah ÚVOD... 4 1. Neinvestiční výnosy... 5 1.1 Srovnání skutečných výnosů s rozpočtem... 5 2. Neinvestiční náklady...

Více

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z kolegia děkana FST Garant dokumentu: Tajemník FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Kolegium děkana Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenala Irena Svatošová Funkce sekretářka fakulty strojní Spojení Telefon: 8001 E-mail: svatosoi@fst.zcu.cz Místo jednání UV 201

Více

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z jednání Vědecké rady FST Garant dokumentu: Děkan FST

ZČU v Plzni, Fakulta strojní Zápis z jednání Vědecké rady FST Garant dokumentu: Děkan FST ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Y VR FST V ZS Vědecká rada Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenal Ing. Milan Pinte, Ph.D. Funkce Tajemník FST Spojení Telefon: 377638003 E-mail: pinte@fst.zcu.cz Místo jednání

Více

HARMONOGRAMM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK Univerzitní harmonogram akademického roku 2017/2018 Harmonogram katedry dějin umění v akademickém roce 2017/2018

HARMONOGRAMM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK Univerzitní harmonogram akademického roku 2017/2018 Harmonogram katedry dějin umění v akademickém roce 2017/2018 DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 77180 Olomouc Tel.: +420 585633001, email: dekan.ff@upol.cz HARMONOGRAMM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK / Univerzitní harmonogram akademického

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Předkládá: Vypracoval: prof. Ing. Bohumil Culek, CSc. děkan. Ing. Pavel Šturma tajemník

Předkládá: Vypracoval: prof. Ing. Bohumil Culek, CSc. děkan. Ing. Pavel Šturma tajemník Výroční zpráva o hospodaření Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice 2011 Předkládá: prof. Ing. Bohumil Culek, CSc. děkan Vypracoval: Ing. Pavel Šturma tajemník 2 Obsah: 1. Úvod... 4 2. Neinvestiční

Více

Harmonogram pedagogické činnosti Lesnické a dřevařské fakulty MENDELU pro akademický rok 2019/2020

Harmonogram pedagogické činnosti Lesnické a dřevařské fakulty MENDELU pro akademický rok 2019/2020 5/2019 NAŘÍZENÍ DĚKANA Harmonogram pedagogické činnosti Lesnické a dřevařské fakulty MENDELU pro akademický rok 2019/2020 Určeno: Všem ústavům LDF č. j.: 12771/2019-491 Správce předpisu: Zpracovatel: Proděkanka

Více

Regionální studia kombinovaná 16.9.2014 14:00 Bezpečnostně právní činnost

Regionální studia kombinovaná 16.9.2014 14:00 Bezpečnostně právní činnost Harmonogram akademického roku 2014/2015 na VŠERS Zápis studentů Studenti VŠERS odevzdají index po složení zkoušek ke kontrole na studijní oddělení. Index jim bude předán u zápisu. Informační systém pro

Více

B3-17/1-PR. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018

B3-17/1-PR. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018 P Ř ÍKAZ REKTORA UP (PR) B3-17/1-PR Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG Obsah: Tímto příkazem rektora UP je podle ustanovení čl. 8 a čl. 14

Více

Univerzita Pardubice Fakulta filozofická

Univerzita Pardubice Fakulta filozofická Univerzita Pardubice Fakulta filozofická Zpráva o hospodaření za rok 2013 1. ÚVOD Fakulta filozofická, podle článku 27 Statutu Univerzity Pardubice a článku 18 Statutu Fakulty filozofické, samostatně hospodaří

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008 Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008 Přítomni: UK 15, SK 5, podrobně viz prezenční listinu Hosté: rektor prof. Močkoř, prorektor doc. Klimeš, prorektorka doc. Málková, prorektor dr.

Více

sekretářka fakulty strojní Spojení Telefon: 8001 Místo jednání UV 201 Datum jednání Pořad.

sekretářka fakulty strojní Spojení Telefon: 8001 Místo jednání UV 201 Datum jednání Pořad. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Kolegium děkana Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenala Irena Svatošová Funkce sekretářka fakulty strojní Spojení Telefon: 8001 E-mail: svatosoi@fst.zcu.cz Místo jednání UV 201

Více

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160 Podmínky přijímacího řízení ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu N2301-Strojní inženýrství na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2019/2020 I. Studijní program Uchazeč se

Více

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice doplňuje a rozvádí čl. 46 až 56 Studijního a zkušebního řádu

Více

FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Milan EDL děkan Fakulty strojní

FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Milan EDL děkan Fakulty strojní FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Milan EDL děkan Fakulty strojní Západočeská univerzita v Plzni Fakulty: FAKULTA APLIKOVANÝCH VĚD ( FAV ) FAKULTA DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ( FDU )

Více

Směrnice děkanky FEK ZČU č. 2DS/2018

Směrnice děkanky FEK ZČU č. 2DS/2018 Směrnice děkanky FEK ZČU č. 2DS/2018 Organizační řád Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni Článek 1 Obecná ustanovení 1. Organizační řád Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni (dále

Více

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2016/2017

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2016/2017 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2016/2017 Prezenční studium Zápis do vyššího ročníku AB, AT, AM 13. 16. 9. 2016 AB, AT, AM 3. 10. 16. 12. 2016 2. 1. 6. 1. 2017 AB, AT, AM 28. 11. - 2. 12. 2016 Zimní semestr

Více

Výroční zpráva o hospodaření Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice 2013

Výroční zpráva o hospodaření Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice 2013 Výroční zpráva o hospodaření Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice 2013 Obsah 1 Úvod... 3 2 Neinvestiční výnosy... 5 2.1 Srovnání skutečných výnosů s rozpočtem... 6 3 Neinvestiční náklady...

Více

Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2015/2016

Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2015/2016 Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2015/2016 UJEP - Akademický rok 2015/2016 od 14. 9. 2015 do 18. 9. 2016 žlutě označené údaje v textu jsou z harmonogramu UJEP 2015/2016 Fakulta

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY. Pardubice, květen 2019

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY. Pardubice, květen 2019 2018 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY Pardubice, květen 2019 1 Předkládá: Ing. Zdeněk Němec, Ph.D. děkan Vypracovala: Ing. Jana Soukupová tajemnice 2 Obsah Pardubice,

Více

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro součást škola České zemědělské univerzity v

Více

NÁVRH zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky v roce 2011

NÁVRH zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky v roce 2011 NÁVRH zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky v roce 2011 Materiál pro schválení do Vědecké rady FST Plzeň 2011 předkládá doc. Ing. Jiří Česánek, Ph.D. 1 Mgr. 14.6-15.6.2011 N2301 Předseda: doc.

Více

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2014/2015

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2014/2015 Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2014/2015 Nejdůležitější údaje: Zimní semestr: výuka od 22. 9. 2014 do 20. 12. 2014, tj. 13 výukových týdnů, prázdniny od 21. 12. 2014 do 4. 1. 2015 a zkouškové

Více

Předkládá: Vypracoval: prof. Ing. Bohumil Culek, CSc. děkan. Ing. Pavel Šturma tajemník

Předkládá: Vypracoval: prof. Ing. Bohumil Culek, CSc. děkan. Ing. Pavel Šturma tajemník 1 Předkládá: prof. Ing. Bohumil Culek, CSc. děkan Vypracoval: Ing. Pavel Šturma tajemník 2 Obsah: 1. Úvod 4 2. Neinvestiční výnosy.. 5 3. Neinvestiční náklady 8 4. Tvorba a čerpání investičních prostředků...

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: A Účinnost dokumentu od: 1.5.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV- SD-4/2013 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Předkládá Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D. proděkanka

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA HGF č. 1/2014

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA HGF č. 1/2014 VŠB - Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická fakulta ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA HGF č. 1/2014 Datum konání: 13. 1. 2014 Přítomni: Omluveni: Program: prof. Slivka, I. Čelechovský, M. Bendová,

Více

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice doplňuje a rozvádí čl. 46 až 56 Studijního a zkušebního řádu

Více

Pokyn děkana č. 4/2017. Organizace odborné praxe studentů bakalářských studijních programů v prezenční a kombinované formě studia

Pokyn děkana č. 4/2017. Organizace odborné praxe studentů bakalářských studijních programů v prezenční a kombinované formě studia Pokyn děkana č. 4/2017 Organizace odborné praxe studentů bakalářských studijních programů v prezenční a kombinované formě studia Vydáno v Karviné, květen 2017 Pokyn děkana č. 4/2017 Organizace odborné

Více

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkanky č. 22/2018 Název: Změna opatření děkanky č. 8/2018 Vymezení působností a pravomocí proděkanů Vymezení působností a pravomocí některých členů

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: B Účinnost dokumentu od: 1.12.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen

Více

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2015/2016

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2015/2016 Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2015/2016 Nejdůležitější údaje: Zimní semestr: výuka od 21. 9. 2015 do 19. 12. 2015, tj. 13 výukových týdnů, prázdniny od 20. 12. 2015 do 3. 1. 2016 a zkouškové

Více

Fakulta strojní ZČU v Plzni

Fakulta strojní ZČU v Plzni ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Pracoviště Vědecká rada Fakulty strojní ZČU v Plzni Zaznamenal Ing. Milan Pinte, Ph.D. Funkce Tajemník FST Spojení Telefon: 377638003 E-mail: pinte@fst.zcu.cz Místo jednání UV 115 Datum

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2014/2015

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2014/2015 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2014/2015 Prezenční studium Zápis do vyššího ročníku AB, AT, AM 8. 9. 12. 9. 2014 AB, AT, AM 29. 9. 19. 12. 2014 AB, AT, AM 1.- 5. 12. 2014 Zimní semestr AB, AT, AM 5. 1.

Více

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016 VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 30R/2012 Grantový systém (dále jen směrnice ) a v souladu s Pravidly pro poskytování účelové

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

pro akademický rok 2010/2011

pro akademický rok 2010/2011 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Pokyn č. 2/10 děkana Fakulty ekonomické ZČU pro akademický rok 2010/2011 Bakalářské studium prezenční forma studia 1. Pro studující, kteří nastupují ke studiu v akademickém roce

Více

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu na Fakultě informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové v roce 2013

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu na Fakultě informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové v roce 2013 Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu na Fakultě informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové v roce 2013 V souladu s čl. 25 Statutu Univerzity Hradec Králové se bude přijímací

Více

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 I. Akademičtí pracovníci 1. Podpora poskytnutého tvůrčího volna Zdroj financování celoškolské

Více

Stipendijní řád DAMU

Stipendijní řád DAMU Článek 1 Úvodní ustanovení Stipendijní řád DAMU 1. Stipendijní řád DAMU se řídí ustanoveními zákona č. 111/ 1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen zákon). 2. Na stipendium,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY. Pardubice, březen 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY. Pardubice, březen 2012 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY Pardubice, březen 2012 Předkládá: prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr. děkan Vypracovali: prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr. děkan Ing.

Více

Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2016/2017

Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2016/2017 Fakulta zdravotnických studií Harmonogram akademického roku 2016/2017 UJEP - Akademický rok 2015/2016 od 19. 9. 2016 do 16. 9. 2017 žlutě označené údaje v textu jsou z harmonogramu UJEP 2016/2017 Fakulta

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY. Pardubice, duben 2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY. Pardubice, duben 2016 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY Pardubice, duben 2016 1 Předkládá: prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr. děkan Vypracovala: Ing. Jana Soukupová tajemnice 2 Obsah 1 Úvod...4

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 září 2014 opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin zápis do 1. ročníku na ak. rok 2014/2015: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba, Grafický design)

Více

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 15. 6. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Podmínky realizace státních závěrečných bakalářských zkoušek Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné v

Více