ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍ SCHŮZE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍ SCHŮZE"

Transkript

1 ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍ SCHŮZE konané dne 2. května 2010 v Praze Pitkovická hospoda Přítomni: příznivci plemene kelpie dle prezenční listiny, celkem 10 hlasujících Jednání zahájila pí. Marcela Nováková, přivítala všechny přítomné. Přítomní jednomyslně zvolili: zapisovatelku jednání ustavující schůze pí. Jitku Zedníkovou; návrhovou komisi ve složení p. Jan Hlaváč a pí. Petra Koutná; volební a mandátovou komisi ve složení pí. Marta Hlaváčková a p. Jiří Kosina. Program ustavující schůze Australian kelpie Klubu ČR Pí. Marcela Nováková přednesla návrh na program ustavující schůze Australian kelpie Klubu ČR: vytvoření stanov, vnitřních směrnic a volbu výboru. Tento návrh byl přijat poměrem hlasů 10 pro, 0 proti, 0 se zdrželo hlasování. Pí. Marcela Nováková přítomným rozdala návrh stanov Australian kelpie Klubu ČR. Po krátké diskusi a upřesnění jednotlivých bodů byly stanovy přijaty poměrem hlasů 10 pro, 0 proti, 0 se zdrželo hlasování. Hlasování o Vnitřní směrnici 1/2010 o rozdělení funkcí klubu Australian kelpie Klubu ČR. Tento návrh byl přijat poměrem hlasů 10 pro, 0 proti, 0 se zdrželo hlasování. Kárný řád Australian kelpie Klubu ČR byl přijat poměrem hlasů 10 pro, 0 proti, 0 se zdrželo hlasování. Volba výboru a kontrolní a revizní komise Australi ralian an kelpie Klubu ČR: Proběhla krátká diskuse o počtu členů výboru, pí. Petra Koutná navrhla pětičlenný výbor a tříčlennou kontrolní a revizní komisi. O tomto návrhu proběhlo hlasování. Pro výbor čítající pět členů se vyslovilo 10 přítomných, 0 proti, 0 se zdrželi hlasování. Pro tříčlennou KRK hlasovalo 10 přítomných, 0 proti, 0 se zdrželo.

2 Volba výboru, návrhy přítomných: Tomáš Kánský Marcela Nováková Martina Kalábová Jitka Zedníková Marta Hlaváčková Volba kontrolní a revizní komise, návrhy přítomných: Jiří Kosina Pavel Hlaváček Petra Koutná Proběhlo veřejné hlasování, mandátová a volební komise sečetla hlasy. P. Jiří Kosina oznámil výsledky voleb a rozdělení funkcí nového výboru: Výbor Australian kelpie Klubu ČR: Tomáš Kánský předseda - 9 hlasů Marcela Nováková poradce chovu - 9 hlasů Martina Kalábová jednatel - 9 hlasů Jitka Zedníková ekonom - 9 hlasů Marta Hlaváčková člen výboru - 9 hlasů KRK Australian kelpie Klubu ČR: Jiří Kosina předseda Pavel Hlaváček člen Petra Koutná člen

3 Různé: Pí. Marcela Nováková navrhla prezentaci Australian kelpie Klubu ČR na internetu s tím, že doména je již zaregistrována. Vytvořením webových stránek se bude zabývat Lucka Zochová ve spolupráci s ostatními členy výboru. Pí. Jitka Zedníková navrhla založení bankovního účtu Australian kelpie Klubu ČR. V nejbližší době prověří bankovní ústavy a předá informace výboru. Je třeba dořešit návrh loga Australian kelpie Klubu ČR, návrhy předloží p. Tomáš Kánský. Usnesení ustavující schůze Australian kelpie Klubu ČR Pí. Marta Hlaváčková přečetla usnesení ustavující schůze Australian kelpie Klubu ČR. Usnesení bylo schváleno poměrem hlasů 10 pro, 0 proti, 0 se zdrželo hlasování. P. Tomáš Kánský poděkoval všem přítomným a ukončila jednání ustavující schůze Australian kelpie Klubu ČR. V Praze Pitkovicích dne 2. května 2010 zapsala pí. Jitka Zedníková.

4 STANOVY 1. NÁZEV, VYMEZENÍ, SÍDLO A PŮSOBNOST AUSTRALIAN KELPIE KLUB ČR (dále jen Klub) je dobrovolné, nezávislé, nepolitické, zájmové sdružení chovatelů, majitelů a příznivců plemene "australská kelpie" (ve smyslu znění standardu č. 293, vydaného Mezinárodní kynologickou federací FCI). Sídlem Klubu je sídlo ekonoma klubu: Zálezlice 114, Chlumín. Působnost Klubu se vztahuje na území České republiky. Klub je právnickou osobou. Sídlo Klubu se mění na adresu bydliště ekonoma Klubu, vždy automaticky po zvolení nového ekonoma Klubu. 2. ÚČEL A POSLÁNÍ KLUBU Klub zaměřuje svou činnost na péči o zdokonalování plemene australská kelpie, na organizování a zabezpečování jejich plemenitby, na zušlechťování plemene současného stavu, a to jak z hlediska exteriéru, tak i užitkových a povahových vlastností, zejména: Zlepšování plemenné hodnoty chovaných zvířat na základě genetických zákonitostí. Odbornou výchovou a vzděláváním svých chovatelů. (školením, přednáškami, výstavami, apod.). Pořádáním klubových výstav, bonitací a akcí zaměřených na pracovní využití australské kelpie. Kontrolou vrhů a odchovů, ustájení, výživy a péče o zvířata. Chov je umožněn i nečlenům Klubu za předpokladu sepsání časově omezené smlouvy s Klubem, ve které se nečlen zavazuje dodržovat řády a směrnice Klubu. Klub nemusí poskytnout servis nečlenům, pokud je plemeno nebo varieta zastřešena v jiném chovatelském klubu na území ČR pod patronací organizace uznávané FCI. Dále nemusí poskytnout servis chovateli, který nedodržel podmínky již uzavřené smlouvy o poskytnutí chovatelského servisu klubem AUSTRALIAN KELPIE KLUB ČR.

5 3. ČLENSTVÍ V KLUBU Členem Klubu může být každý občan ČR, jakož i občané jiných států. Členové Klubu jsou ve vzájemném rovnoprávném postavení. Členem klubu nemůže být právnická či fyzická osoba, která byla disciplinárně trestána v rámci organizací sdružených v FCI nebo která prokazatelně porušuje předpisy FCI. V těchto případech rozhoduje o členství Členská schůze. Členství v Klubu vzniká registrací přihlášky a složením zápisného. Členství v Klubu je podmíněno zaplacením účelového příspěvku na daný rok do data členské schůze. Pokud bude členská schůze pořádána po daného roku, pak je nutné účelový příspěvek zaplatit do daného roku. Členství v Klubu zaniká: Dobrovolným vystoupením sděleným písemně výboru Klubu. Nezaplacením členského příspěvku ve stanovené době. Vyloučením pro závažné porušení povinností člena Klubu. Úmrtím člena Klubu. Mezi základní práva členů Klubu patří: Účastnit se členské schůze Klubu a být volen do orgánů Klubu. Vlastnit průkaz člena Klubu. Požívat všech výhod poskytovaných Klubem, pokud plní podmínky, které jsou pro udělení těchto výhod stanoveny. Podávat návrhy, dotazy, náměty a stížnosti orgánům Klubu. Mezi základní povinnosti člena Klubu patří: Dodržovat řády a směrnice klubu a napomáhat realizaci jeho programu. Platit ročně účelový příspěvek ve výši stanovené na členské schůzi. Podílet se na činnosti Klubu a dodržovat členskou kázeň. Oznámit výboru Klubu do 30-ti dnů změny související se členstvím v Klubu (změny adresy, zánik členství).

6 4. MAJETEK KLUBU Majetek Klubu je tvořen zejména: Zápisným. Členskými příspěvky. Poplatky za posouzení na akcích Klubu. Výnosy z podniků a akcí Klubem pořádaných. Výnosy z hospodářské činnosti Klubu. Příspěvky, subvencemi, dary, odkazy. Úroky z kont Klubu. Movitostmi a nemovitostmi Klubu. Majetek Klubu spravuje výbor Klubu na základě programu schváleného členskou schůzí Klubu. Na hospodaření dohlíží revizní komise. 5. SPRÁVA KLUBU Členové spravují Klub prostřednictvím svých orgánů, jimiž jsou: členská schůze výbor Klubu revizní komise Členská schůze Klubu: Členská schůze je nejvyšším orgánem Klubu. Tvoří ji shromáždění členů, které je usnášení schopné za přítomnosti nejméně jedné třetiny členů. Jestliže se ve stanovenou dobu neshromáždí jedna třetina členů, je členská schůze po uplynutí 15 minut usnášení schopná při jakémkoliv počtu přítomných členů. Toto ustanovení se netýká členské schůze, která má rozhodovat o zániku Klubu. Členská schůze se usnáší nadpoloviční většinou přítomných členů. Členskou schůzi svolává výbor Klubu podle plánu, nejméně však 1x za rok oznámením v klubovém zpravodaji a na klubovém webu nejméně 30 dní předem.

7 Do kompetence členské schůze patří: Volba výboru Klubu a revizní komise na další dva roky. Schvalovat změny a doplňky organizačního řádu. Schvalovat výši zápisného, členských příspěvků a poplatků. Schvalovat změny, doplňky chovatelského, zápisního a řádu pro provádění bonitace. Rozhodovat o zániku Klubu a likvidaci jeho majetku. Pokud má členská schůze rozhodovat o zániku Klubu, musí být svolána zvlášť k tomuto účelu a o zániku Klubu je přitom třeba rozhodnout dvoutřetinovou většinou hlasů přítomných členů. Proti rozhodnutí kárné komise je možné se odvolat k členské schůzi jako k nejvyššímu orgánu klubu. Výbor Klubu: Výbor Klubu je statutárním orgánem Klubu. Navenek jednají jeho jménem předseda, jednatel, nebo jiný, k tomu účelu pověřený člen výboru. Výbor Klubu volí členská schůze v tajných volbách na dvouleté období. Na své ustavující schůzi volí členská schůze ze svého středu funkcionáře, a to předsedu, člena výboru, jednatele, pokladníka/ekonoma a poradce chovu. Ostatní členové výboru, jejichž počet se může měnit a je stanoven dohodou před tajnými volbami výboru, jsou pověřováni úkoly podle potřeby. Výbor Klubu řídí činnost Klubu v období mezi členskými schůzemi a přísluší mu zejména: Připravovat, svolávat členské schůze a provádět jejich usnesení. Přijímat členy Klubu, vydávat členské průkazy, vést členskou evidenci, vést zápisy z členských a výborových schůzí. Vést účetní evidenci o hospodaření, příjmech a výdajích. Informovat členskou základnu o činnosti výboru a činnosti Klubu.

8 Na úseku odborné chovatelské práce výbor Klubu navrhuje změny veškerých řádů a směrnic Klubu, jejichž schválení podléhá pravomoci členské schůze a zároveň dbá na jejich dodržování členy Klubu. Poradce chovu je člen výboru Klubu, který je zodpovědný za řízení chovu a jeho výsledky. Poradcem chovu může být aktivní chovatel s dlouholetou zkušeností a zejména se znalostí zákonitostí genetiky a se znalostí platného mezinárodního standardu. Poradce chovu plní tyto úkoly: Vede evidenci chovných jedinců. Doporučuje krytí fen vhodnými psy. Zúčastňuje se výstav a provádí rozbor výsledků. Řídí chov ve smyslu Chovatelského řádu. Ze své činnosti se zodpovídá výboru Klubu a členské schůzi. Výbor Klubu se zodpovídá ze své činnosti členské schůzi Klubu. Výbor Klubu se schází minimálně 2x ročně. Výborová schůze může proběhnout i elektronickou formou mezi jednotlivými členy výboru. Neodkladné záležitosti může vyřídit předseda společně s jedním členem výboru. Jejich opatření však musí být předloženo k projednání výboru na jeho nejbližším jednání. Revizní komise (RK): RK tvoří 3 členové volení v tajných volbách na členské schůzi. Členem RK nesmí být člen výboru. Volební období členů RK jsou dva roky; žádný z členů RK nesmí být zvolen znovu v následujícím období. RK sleduje soustavně činnost a hospodaření Klubu, provádí pravidelné revize a ze své činnosti se zodpovídá členské schůzi Klubu. Členové RK mají právo zúčastňovat se jednání výboru Klubu s hlasem poradním.

9 6. KÁRNÁ PRAVOMOC Za porušování povinností a soužití v rámci činnosti Klubu mohou být členům Klubu uložena kárná opatření nebo kárný poplatek, která se řídí Kárným řádem Klubu. Pokud vzniklou situaci neřeší Kárný řád klubu, tak se Kárná komise klubu řídí Kárným řádem ČMKU. Kárným orgánem je výbor Klubu, který může stíhat členy Klubu za porušení kteréhokoliv ustanovení řádů nebo směrnic klubu, nebo za provinění spáchaná při činnosti Klubu. Odvolacím orgánem je členská schůze Klubu. 7. OSTATNÍ USTANOVENÍ Problematiku rozdělení kompetencí a funkcí ve výboru řeší příloha stanov. (Vnitřní směrnice klubu číslo 1/2010) 8. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Tento organizační řád podléhá změnám a doplňkům ze strany členů Klubu formulovaných na členských schůzích. Tento řád schválila ustavující schůze konaná dne v Praze..

10 VNITŘNÍ SMĚRNICE KLUBU 1/2010 Rozdělení funkcí ve výboru AUSTRALIAN KELPIE KLUB ČR 1. Předseda klubu je člen výboru; je zodpovědný za vedení klubu a zodpovídá se členské schůzi předkládá na členské schůzi zprávu o činnosti klubu je pověřen jednáním s ČKS, ČMKU a dalšími organizacemi a orgány státní zprávy pomáhá při organizování bonitace, výstav, závodů a akcí pořádaných klubem nebo na kterých se Klub spolupodílí má podpisové právo ke kontu Klubu a má přístup k internetovému bankovnictví 2. Jednatel klubu je člen výboru a zodpovídá se členské schůzi vystupuje na veřejnosti a jedná jménem Klubu 3. Poradce chovu je člen výboru a je zodpovědný za řízení chovu a jeho výsledky poradcem chovu může být aktivní chovatel s dlouholetou zkušeností a zejména se znalostí zákonitostí genetiky a se znalostí platného mezinárodního standardu poradce chovu plní tyto úkoly: vede evidenci chovných jedinců, doporučuje krytí fen vhodnými psy, zúčastňuje se výstav a provádí rozbor výsledků a zveřejňuje jejich výsledky, řídí chov ve smyslu Zápisního řádu ze své činnosti se zodpovídá výboru Klubu, na členské schůzi předkládá zprávu o chovu

11 4. Ekonom/pokladník klubu je člen výboru; je zodpovědný za vedení účetnictví klubu zodpovídá se členské schůzi a předkládá na schůzi účetní zprávu má podpisové právo ke kontu Klubu a má přístup k internetovému bankovnictví přijímá přihlášky nových členů a vybírá příspěvky; zodpovídá za evidenci členské základny; při jednání klubu předkládá aktuální seznam členů Klubu 5. Člen výboru je členem výboru Dodatek jednotliví členové výboru jsou ve výjimečných situacích navzájem zastupitelní každý člen výboru a komisí je povinen předat minimálně čtvrtletně vyúčtování pokladníkovi klubu (nejpozději do desátého, popř. patnáctého dne po ukončení kalendářního čtvrtletí) všechny finanční prostředky nad částku 4000,- Kč jsou povinni do dvou týdnů od jejich nabytí převést na konto klubu; výjimky musí schválit dva členové výboru pokud bude člen výboru nebo komisí potřebovat větší peněžní částku, je třeba svolení dalšího člena výboru - předsedy nebo ekonoma Vnitřní směrnici 1/2010 ke stanovám Australian kelpie klub ČR schválila ustavující schůze konaná dne v Praze.

12

SHIH-TZU KLUB EVROPA S T A N O V Y

SHIH-TZU KLUB EVROPA S T A N O V Y SHIH-TZU KLUB EVROPA S T A N O V Y STANOVY S H I H - T Z U KLUBU E V R O P A ****************************************************** Chovatelský klub psů tibetského plemene S H I H - T Z U (dále jen klub)

Více

S T A N O V Y S P O L K U. KLUB PINČŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. Blanická 2135/13, Praha 2

S T A N O V Y S P O L K U. KLUB PINČŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. Blanická 2135/13, Praha 2 S T A N O V Y S P O L K U KLUB PINČŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. Blanická 2135/13, 120 00 Praha 2 Název: Článek I. Název, sídlo, působnost a charakter Klub pinčů České republiky, z.s. Sídlo: Blanická 2135/13,

Více

Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti spolku

Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti spolku Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Dalmatin klub ČR z. s. (dále spolek) byl založen 1. 4. 1970. Je právnickou osobou registrovanou Ministerstvem vnitra pod I. Č. 65996348. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti

Více

STANOVY HOVAWART KLUBU ČR, o.s.

STANOVY HOVAWART KLUBU ČR, o.s. STANOVY HOVAWART KLUBU ČR, o.s. ČLÁNEK 1: ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Hovawart klub ČR, o.s. (dále jen klub) je nepolitické občanské sdružení majitelů, chovatelů a příznivců psů plemene hovawart, s působností

Více

STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s.

STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s. STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s. Čl.1 Název, působnost a sídlo 1. Název skupiny je Agility Mladá Boleslav o.s. Zkrácený název Agility MB o.s. 2. Sídlo Agility Mladá Boleslav o.s. je Žižkova 515, Mladá

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

Stanovy klubu chovatelů králíků Činčila velká

Stanovy klubu chovatelů králíků Činčila velká Stanovy klubu chovatelů králíků Činčila velká 1 : Název, sídlo, forma, působnost a statutární zástupce 1.1 Název: Klub Činčila velká, zkratka Klub Čv 1.2 Sídlo: Kroměříž 1.3 Forma: klub je součástí ČSCH

Více

Stanovy. Hovawart klub ČR, z.s.

Stanovy. Hovawart klub ČR, z.s. Stanovy Hovawart klub ČR, z.s. ČLÁNEK 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Hovawart klub ČR, z.s. (dále jen klub) je nepolitický spolek, sdružující majitele, chovatele a příznivce psů plemene hovawart, s působností

Více

S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s.

S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s. S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s. Článek I. Obecná ustanovení 1. Název: Klub chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s. KCHMPP (dále jen o.s. ) 2. Sídlo: Jankovcova 53, 170

Více

STANOVY. zapsaného spolku. Klub chovatelů andulek

STANOVY. zapsaného spolku. Klub chovatelů andulek STANOVY zapsaného spolku Klub chovatelů andulek Čl. I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1) Název spolku: Klub chovatelů andulek, z.s. (dále jen KCHA) 2) Sídlo KCHA: Kralická 6, Praha 10, PSČ 100

Více

Akita inu Czech Club z.s. ( zapsaný spolek)

Akita inu Czech Club z.s. ( zapsaný spolek) Akita inu Czech Club z.s. ( zapsaný spolek) Preambule: Akita Inu Czech Club je dobrovolný, neziskový, nezávislý a nepolitický spolek chovatelů, majitelů a příznivců psů japonského národního plemene Akita

Více

STANOVY. Čl. I Název, sídlo a působnost spolku

STANOVY. Čl. I Název, sídlo a působnost spolku KLUB RUSKÝCH A ASIJSKÝCH OVČÁCKÝCH PSŮ, Z. S. STANOVY Čl. I Název, sídlo a působnost spolku Název spolku: KLUB RUSKÝCH A ASIJSKÝCH OVČÁCKÝCH PSŮ, Z. S. Zkrácený název: KRaAOP Sídlo spolku: Prostějov, Čechovická

Více

STANOVY KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z.S.

STANOVY KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z.S. STANOVY KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z.S. 1, NÁZEV, SÍDLO,PŮSOBNOST A CHRAKTER Klub přátel psů pražských krysaříků (dále KPPPK) je dobrovolný, neziskový, nezávislý a nepolitický zapsaný spolek

Více

Stanovy Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK), z.s.

Stanovy Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK), z.s. Stanovy Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK), z.s. 1. NÁZEV, SÍDLO, PŮSOBNOST A CHARAKTER Klub přátel psů pražských krysaříků (dále jen Klub) je dobrovolná, nezisková, nezávislá a nepolitická zájmová

Více

KLUB BRETAŇSKÝCH OHAŘŮ STANOVY KLUBU

KLUB BRETAŇSKÝCH OHAŘŮ STANOVY KLUBU KLUB BRETAŇSKÝCH OHAŘŮ STANOVY KLUBU 1/ NÁZEV - SÍDLO PŮSOBNOST 1. Název klubu: KLUB BRETAŇSKÝCH OHAŘŮ 2. Sídlo klubu: V SOUDCE 62, 257 51 BYSTŘICE 3. Působnost klubu: je na území České republiky. Klub

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA Článek I. Základní ustanovení 1.1 Občanské sdružení se plným názvem jmenuje Fotoklub Třináctá komora (dále jen Fotoklub). Pod tímto názvem budou členové

Více

Stanovy Klubu chovatelů italských chrtíků. I. Obecná ustanovení. II. Činnost a úkoly klubu

Stanovy Klubu chovatelů italských chrtíků. I. Obecná ustanovení. II. Činnost a úkoly klubu Stanovy Klubu chovatelů italských chrtíků I. Obecná ustanovení Název klubu: Klub chovatelů italských chrtíků, z.s. (dále jen KCHICH) Sídlo: Rtyně nad Bílinou 139, 417 62 Obvod činnosti: území České republiky

Více

Organizační řád SPOLKU Border Collie Club Czech Republic. I. Úvodní ustanovení

Organizační řád SPOLKU Border Collie Club Czech Republic. I. Úvodní ustanovení Organizační řád SPOLKU Border Collie Club Czech Republic I. Úvodní ustanovení 1. V souladu s platnými právními předpisy schválila členská schůze na jednání dne 11. 9. 2015 ve Svojanově, tuto změnu organizačního

Více

Stanovy klubu. «OBEDIENCE CZ o. s.»

Stanovy klubu. «OBEDIENCE CZ o. s.» Stanovy klubu «OBEDIENCE CZ o. s.» Článek 1 Základní ustanovení 1. Název: Obedience CZ o. s. (dále jen Klub) 2. Sídlo: Komenského 3327, 272 01 Kladno 3. Působnost: v organizačních jednotkách (místních

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

SHELTIE CLUB CZ, z.s. STANOVY

SHELTIE CLUB CZ, z.s. STANOVY STANOVY Identifikační číslo dokumentu: SH 1 Vydáno: 1.12.2015 Účinnost od: 1.12.2015 1 SHELTIE CLUB CZ,z.s. (dále jen "Klub") byl založen 19. 9. 1991. Klub je právnickou osobou registrovanou Ministerstvem

Více

S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, z.s.

S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, z.s. S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, z.s. Článek I. Obecná ustanovení 1. Název: Klub chovatelů málopočetných plemen psů ČR, zapsaný spolek (dále jen z.s., KCHMPP nebo Spolek) 2. Sídlo:

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Základní

Více

STANOVY. Prag Coursing z. s.

STANOVY. Prag Coursing z. s. STANOVY Prag Coursing z. s. Prag Coursing z.s. (dále jen PC ), je dobrovolná, nezisková, nezávislá a nepolitická organizace chovatelů, majitelů a příznivců coursingového sportu psů. PC je založen pro účely

Více

STANOVY Občanského sdružení CESTA se sídlem v Náchodě. Preambule. Č1. 1. Název a sídlo sdružení

STANOVY Občanského sdružení CESTA se sídlem v Náchodě. Preambule. Č1. 1. Název a sídlo sdružení STANOVY Občanského sdružení CESTA se sídlem v Náchodě Preambule Na setkání občanů - rodičů dětí s kombinovanými vadami - dne 15. 12. 1993 byl přijat návrh založit občanské sdružení Cesta - organizaci se

Více

S T A N O V Y. občanského sdružení. MLADÍ pro Dobřany. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

S T A N O V Y. občanského sdružení. MLADÍ pro Dobřany. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení S T A N O V Y občanského sdružení MLADÍ pro Dobřany čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název sdružení je: Mladí pro Dobřany (dále jen sdružení ). 2. Sídlem sdružení jsou Dobřany, ulice

Více

Sdružení chovatelů ušlechtilých koček v Čechách - Bohemians Edelkatze, e. V. S T A N O V Y

Sdružení chovatelů ušlechtilých koček v Čechách - Bohemians Edelkatze, e. V. S T A N O V Y Sdružení chovatelů ušlechtilých koček v Čechách - Bohemians Edelkatze, e. V. S T A N O V Y a) Název sdružení: - Sdružení chovatelů ušlechtilých koček v Čechách - BOHEMIANS EDELKATZE, e. V. b) Sídlo sdružení:

Více

se sídlem v Prachaticích, Rumpálova 402 Článek 1 Charakteristika Sdružení

se sídlem v Prachaticích, Rumpálova 402 Článek 1 Charakteristika Sdružení STANOVY SDRUŽENÍ ČLENŮ A PŘÁTEL STANICE MLADÝCH OCHRÁNCŮ PŘÍRODY D Ř Í P A T K A se sídlem v Prachaticích, Rumpálova 402 Článek 1 Charakteristika Sdružení (1) Organizace se nazývá Sdružení členů a přátel

Více

STANOVY. Yorkshire Terrier klubu chovatelů a jeho přátel

STANOVY. Yorkshire Terrier klubu chovatelů a jeho přátel STANOVY Yorkshire Terrier klubu chovatelů a jeho přátel Článek I. Název, sídlo a působnost 1) Yorkshire Terrier klub chovatelů a jeho přátel (dále jen YTKCHaJP ) je nezávislou dobrovolnou organizací sdružující

Více

Stanovy občanského sdružení Svata.net

Stanovy občanského sdružení Svata.net Stanovy sdružení Svata.net verze: 20050715 Stanovy občanského sdružení Svata.net Čl. 1. Základní ustanovení 1. Svata.net (dále jen Sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických

Více

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s.

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Podkrkonošský trabi klub z.s. (dále jen spolek nebo klub) je samostatným suverénním a dobrovolným spolkem s vlastní právní osobností. Byl založen v souladu se zákonem

Více

STANOVY. Spolku rodičů při MŠ Peškova

STANOVY. Spolku rodičů při MŠ Peškova 1 STANOVY Spolku rodičů při MŠ Peškova úplné znění ke dni 5. 9. 2017 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1 Název spolku: Spolek rodičů při MŠ Peškova 2 Sídlo spolku: Peškova 963/1, Hlubočepy, 152 00 Praha 5 Postavení

Více

KLUB COTON DE TULÉAR, z. s. STANOVY

KLUB COTON DE TULÉAR, z. s. STANOVY Nové znění schváleno členskou schůzí dne 14. 3. 2014 v Brně KLUB COTON DE TULÉAR, z. s. STANOVY 1. Úvodní ustanovení 1.1. KLUB COTON DE TULEAR, z. s. (dále jen Klub ) je dobrovolným nezávislým nepolitickým

Více

5) Činnost klubu se vztahuje převážně na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje

5) Činnost klubu se vztahuje převážně na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje Klubový řád Čl. 1 Základní údaje 1) Název klubu je Klub celníků Praha (dále jen KCP ) 2) Sídlo klubu: Washingtonova 11, 113 54 Praha 1 3) IČO: 70949701 4) KCP je organizační jednotkou Spolku celníků ČR

Více

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s.

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Název a sídlo: Občanského sdružení, které bude užívat název LEPŠÍ KOSTELEC o.s., se sídlem Smržická 884, 798 41 Kostelec na Hané (IČO: 28553837). Místem

Více

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Název spolku Horníček - spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova IČO 60556323 Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KYNOLOGICKÝ KLUB DRAHELČICE RUDNÁ, o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KYNOLOGICKÝ KLUB DRAHELČICE RUDNÁ, o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KYNOLOGICKÝ KLUB DRAHELČICE RUDNÁ, o.s. Preambule Kynologický klub Drahelčice Rudná, o.s. je dobrovolné nepolitické sdružení chovatelů, majitelů a zájemců o výcvik psů všech

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení Stanovy sdružení Úvodní část Název sdružení: Občanské sdružení přátel České Břízy Sídlo: Česká Bříza 115 330 11 pošta Třemošná Článek I. Charakter sdružení 1. Občanské sdružení přátel České Břízy (dále

Více

STANOVY. Článek 1 Základní údaje

STANOVY. Článek 1 Základní údaje STANOVY Článek 1 Základní údaje Název sdružení: Asociace ředitelů gymnázií České republiky, z. s. Zkrácené označení: AŘG ČR Sídlo: Gymnázium Nad Štolou, Nad Štolou 1, 170 00 Praha 7 Článek 2 Poslání a

Více

Stanovy KCHGB, z. s.

Stanovy KCHGB, z. s. Stanovy KCHGB, z. s. Článek 1 Název, sídlo, působnost 1.1. Název klubu: Klub chovatelů grifonků a brabantíků, z.s. (zkratka KCHGB, z. s.- zapsaný spolek). 1.2. Sídlo: Slovanka 1352 / 16, 470 01 Česká Lípa.

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

Stanovy občanského sdružení. Network23 Jbc

Stanovy občanského sdružení. Network23 Jbc Stanovy občanského sdružení Network23 Jbc Základním cílem Network23 Jbc je šíření vzdělanosti, kultury a odstraňování informačních bariér ve společnosti, sdružovat zájemce o výzkum, vývoj a testování produktů

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

Stanovy. 1. Název spolku 1.1. Název spolku zní: Klub chovatelů čivav, z. s. 2. Sídlo spolku 2.1. Obcí, kde se nachází sídlo spolku, je Praha.

Stanovy. 1. Název spolku 1.1. Název spolku zní: Klub chovatelů čivav, z. s. 2. Sídlo spolku 2.1. Obcí, kde se nachází sídlo spolku, je Praha. Stanovy 1. Název spolku 1.1. Název spolku zní: Klub chovatelů čivav, z. s. 2. Sídlo spolku 2.1. Obcí, kde se nachází sídlo spolku, je Praha. 3. Předmět činnosti 3.1. Předmětem činnosti Klubu chovatelů

Více

STANOVY občanského sdružení Země koní čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Země koní (dále jen sdružení );

STANOVY občanského sdružení Země koní čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Země koní (dále jen sdružení ); STANOVY občanského sdružení Země koní čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Země koní (dále jen sdružení ); 2) Sídlem sdružení je: ulice Na chobotě 1345/6, Praha 6 -

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Sdružení chovatelů fretek (dále jen Sdružení ) Zkratka: SCHF Anglický ekvivalent: The Czech Ferret Breeders Association Sídlo: Štarnov 4, 798 52

Více

Pod povrchem podpovrchem@seznam.cz www.cajovna.pt.sweb.cz Velké náměstí 44 383 01 Prachatice. STANOVY občanského sdružení.

Pod povrchem podpovrchem@seznam.cz www.cajovna.pt.sweb.cz Velké náměstí 44 383 01 Prachatice. STANOVY občanského sdružení. STANOVY občanského sdružení Pod povrchem Podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, jsou přijaty následující stanovy: Část I. - Základní údaje 1. Název a sídlo sdružení:

Více

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s.

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Stanovy spolku Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: Základní škola, Mokrá 352,

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

STANOVY. Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení. I. Název, působnost a sídlo

STANOVY. Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení. I. Název, působnost a sídlo STANOVY Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení I. Název, působnost a sídlo 1. Egonov o.s. je dobrovolné, nezávislé, nepolitické sdružení občanů ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

Klub Chovatelů jagdteriérů v Čechách z.s. Březina Břasy I

Klub Chovatelů jagdteriérů v Čechách z.s. Březina Břasy I Klub Chovatelů jagdteriérů v Čechách z.s. Březina 102 338 24 Břasy I Název a sídlo Spolku Klub chovatelů jagdterierů v Čechách, z.s. ( zkratka KCHJgdtČ ), (dále jen Spolek ) má sídlo na adrese Březina

Více

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: 26989247 STANOVY I. NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1. Název organizace je Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485 (dále jen spolek) 2. Sídlo

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech Část I. OBECNÁ USTANOVENÍ čl.1 Obsah a cíl 1) Občanské sdružení fyzických a právnických osob DROBNÉ PAMÁTKY SEVERNÍCH

Více

Stanovy Spolku českého strakatého psa, o. s.

Stanovy Spolku českého strakatého psa, o. s. 1 Stanovy Spolku českého strakatého psa, o. s. I. Obecná ustanovení 1) Název: Spolek českého strakatého psa, o. s. (dále jen Spolek). 2) Sídlo: Patočkova 16/976, 169 00 Praha 6. 3) Spolek českého strakatého

Více

SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC

SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC Stanovy občanského sdružení ve smyslu zákona o sdružování občanů SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC 1. Název občanského sdružení: 2. Sídlo občanského

Více

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Název spolku : Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. čl. I. Název a sídlo Sídlo spolku : Městský úřad, Náměstí Osvobození 63, Cvikov, PSČ 471 54 čl. II. Účel

Více

STANOVY. Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II.

STANOVY. Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II. STANOVY Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách I. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II. 1 / 16 Sídlo sdružení a působnost : Sídlem sdružení je Praha a působí na

Více

Stanovy Dog Dancing Clubu Czech Republic

Stanovy Dog Dancing Clubu Czech Republic Stanovy Dog Dancing Clubu Czech Republic 1 Článek 1 Vznik, název a sídlo 1. Název klubu zní: Dog Dancing Club Czech Republic. Zkratka: DDCCR. 2. Sídlo klubu je na adrese: Ke Spofě 19, Praha 4, 143 00 3.

Více

STANOVY KLUBU AGILITY ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY KLUBU AGILITY ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY KLUBU AGILITY ČESKÉ REPUBLIKY Platné od 8. 12. 2013 Článek 1 - Vznik, název a sídlo Klubu agility České republiky 1. Klub agility České republiky (dále jen Klub) byl založen na ustavující členské

Více

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Mateřská škola, Uherský Brod, Primátora Hájka 2030, okres Uherské Hradiště Primátora Hájka 2030,

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny Sokolská 1052, 374 01 Spolek podporující činnost žáků ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny. Rodiče, zákonní zástupci a přítomní přátelé

Více

Spolek Parkán STANOVY

Spolek Parkán STANOVY Spolek Parkán STANOVY Čl. I Název a sídlo Spolek Parkán má sídlo v Praze 8 Ďáblicích, U Parkánu 17/11, 182 00. Čl. II Účel spolku Spolek Parkán si klade za cíl podporovat spolupráci rodičů, pedagogů a

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ČL. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ, NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1.1 Sdružení rodičů a přátel Základní umělecké školy Karla Malicha v Holicích (dále jen SRP ZUŠ Karla Malicha ) se jako občanské sdružení vzniklé dne 14.5.1992

Více

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s.

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s. Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s. Část I. OBECNÁ USTANOVENÍ čl. 1 Obsah a cíl 1. Občanské sdružení fyzických a právnických osob DOMÁCÍ UMĚNÍ, o.s. (dále jen sdružení

Více

Stanovy Sdružení rybářů Okoun Chvalovice

Stanovy Sdružení rybářů Okoun Chvalovice Stanovy Sdružení rybářů Okoun Chvalovice Část první všeobecná ustanovení 1 Základní ustanovení 1. Sdružení rybářů Okoun Chvalovice (dále jen sdružení) je občanským sdružením podle zákona čís. 83/1990 Sb.

Více

STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice

STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice Název: Spolek Mažoretky Anife Rosice Sídlo: Rosice, Pod Zahrádkami 120, 665 01 Čl. 1 Název a sídlo, právní postavení Spolek Mažoretky Anife Rosice (dále jen,,spolek

Více

Stanovy občanského sdružení. Přátelé New Renato Community Society

Stanovy občanského sdružení. Přátelé New Renato Community Society Stanovy občanského sdružení Přátelé New Renato Community Society čl. I Název a sídlo 1. Název sdružení je Přátelé New Renato Community Society, ve zkratce Přátelé NRCS. 2. Sídlem sdružení je Dvořišťská

Více

Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy

Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy (dále jen Spolek nebo SRPŠ ) je právnickou osobou založenou v souladu

Více

VETERAN CAR CLUBU PLZEŇ V AČR

VETERAN CAR CLUBU PLZEŇ V AČR STANOVY VETERAN CAR CLUBU PLZEŇ V AČR Článek I. Název, sídlo, identifikační číslo a symbol klubu Název: Veteran Car Club Plzeň v AČR Reg. Číslo AČR: 1178 Sídlo: Úslavská 339/2, 326 00 Plzeň IČO: 64 35

Více

Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové

Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové 1. Základní ustanovení Na základě zákona o sdružování občanů zakládáme občanské sdružení s názvem Agility klub Hradec Králové (dále jen sdružení

Více

Stanovy Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s.

Stanovy Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s. Stanovy Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s. Článek I. Název a sídlo Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s. 1. Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s., je spolkem

Více

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská (dále jen spolek ) je

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN Stanovy občanského sdružení Klub UHLAN Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: Klub UHLAN (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů,

Více

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s.

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. čl. I. Název a sídlo Název sdružení : Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o.s. Sídlo sdružení : Městský

Více

STANOVY SPOLKU Klub chovatelů bišonků, z.s.

STANOVY SPOLKU Klub chovatelů bišonků, z.s. STANOVY SPOLKU Klub chovatelů bišonků, z.s. Článek I. Obecná ustanovení 1. Název spolku: Klub chovatelů bišonků, z.s. (KCHB) 2. Sídlo spolku: Praha 3. Působnost: Česká republika 4. Zapsaný v rejstříku

Více

Stanovy SHIH-TZU KLUBU ČR

Stanovy SHIH-TZU KLUBU ČR Stanovy SHIH-TZU KLUBU ČR SHIH-TZU KLUB ČR (dále jen Klub ) je sdružením občanů - chovatelů, majitelů a přátel tibetského plemene psů SHIH-TZU ve smyslu zák.č.83/1990 Sb. o sdružování občanů v platném

Více

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014)

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) STANOVY SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) 1 Obsah: Článek Název Strana I. Název, právní forma, sídlo 3 II. Cíl činnosti 3 III. Orgány 4 IV. Členská

Více

STANOVY KLUBU BCCCZ P R E A M B U L E Článek 1 Založení klubu Článek 2 Právní postavení klubu Článek 3 Název a sídlo klubu

STANOVY KLUBU BCCCZ P R E A M B U L E Článek 1 Založení klubu Článek 2 Právní postavení klubu Článek 3 Název a sídlo klubu STANOVY KLUBU BCCCZ P R E A M B U L E Zakladatelé prohlašují, že posláním a cílem klubu Border Collie Club Czech Republic (dále jen klub ) je prostřednictvím ryze zájmové a veřejně prospěšné činnosti zejména:

Více

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s.

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Čl. I Základní ustanovení Název sdružení: ProWaldorf Karviná, o. s. Sídlo: Na Kopci 2108/48, Karviná Mizerov, 734 01 Čl. II Právní postavení sdružení

Více

Stanovy. Spolku rodičů a přátel Středního odborného učiliště potravinářského v Praze 4-Písnice, Libušská 320/111. Čl. 1

Stanovy. Spolku rodičů a přátel Středního odborného učiliště potravinářského v Praze 4-Písnice, Libušská 320/111. Čl. 1 Stanovy Spolku rodičů a přátel Středního odborného učiliště potravinářského v Praze 4-Písnice, Libušská 320/111 Čl. 1 1. Název spolku: (dále jen spolek ) Spolek rodičů a přátel Středního odborného učiliště

Více

Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice

Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice STANOVY Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice Čl. I. Základní ustanovení spolku 1. Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice 2. Sídlem a doručovací adresou je: Hradecká 390, Nová Bystřice,

Více

ZÁKLADNÍ LISTINY SVMS

ZÁKLADNÍ LISTINY SVMS ZÁKLADNÍ LISTINY SVMS STANOVY SVAZU VODÁKŮ MORAVY A SLEZSKA HLAVA 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Svaz vodáků Moravy a Slezska (dále jen SVMS) je dobrovolným sdružením samostatných klubů. Vzniká ve smyslu zákona o

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Článek I. Úvodní ustanovení Praskoleská společnost sv. Prokopa (dále jen Společnost) je dobrovolným sdružením občanů zaměřeným k plnění stanovených cílů a úkolů

Více

Stanovy Oblastní skupiny agility Permoník Ostrava, z. s.

Stanovy Oblastní skupiny agility Permoník Ostrava, z. s. Stanovy Oblastní skupiny agility Permoník Ostrava, z. s. Čl. 1 Název, působnost a sídlo 1. Název spolku je Oblastní skupina agility Permoník Ostrava, z. s., (dále jen OSA). Jeho sídlo je Přibylova 84/26,

Více

Klub chovatelů a příznivců fretek, z.s.

Klub chovatelů a příznivců fretek, z.s. Stanovy spolku Klub chovatelů a příznivců fretek, z.s. IČ 26599473 zřízeného dle ustanovení 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Klub chovatelů a příznivců fretek, z.s. Čl. I Název spolku

Více

AMERICAN COCKER CLUB, z. s.

AMERICAN COCKER CLUB, z. s. Stanovy spolku AMERICAN COCKER CLUB, z. s. Článek I. Název a sídlo Název spolku: AMERICAN COCKER CLUB, z. s. Sídlo: Malý Chlumec 35, 267 24 Velký Chlumec Spolku bylo přiděleno IČ: 62157922 Článek II. Účel

Více

Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely

Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely má sídlo v Praze 9 Kbely, na adrese Albrechtická 732, 197 00 Čl. II Účel spolku Spolek

Více

Stanovy Veslařského klubu Vajgar

Stanovy Veslařského klubu Vajgar Stanovy Veslařského klubu Vajgar Čl. 1 Název a sídlo Název: Veslařský klub Vajgar, z.s. (dále též klub ) Sídlo: Nábřeží Ladislava Stehny 847/II, 377 01 Jindřichův Hradec Čl. 2 Statut klubu 1. Veslařský

Více

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU TRACK MARSHALS BRNO

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU TRACK MARSHALS BRNO STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU TRACK MARSHALS BRNO 1 STANOVY Zapsaného spolku TRACK MARSHALS BRNO Článek 1 Název, sídlo, působnost 1. Název spolku: Track Marshals Brno, dále jen TMB 2. Sídlo: Bratislavská 189/5A,

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s. I. Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Omská, z. s. 2. Sídlo spolku: Gymnázium, Omská 1300, 100 00 Praha 10. 3. Spolek je

Více

STANOVY spolku. Šaldorfské sklepy z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY spolku. Šaldorfské sklepy z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku Šaldorfské sklepy z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Název spolku je: Šaldorfské sklepy z.s. (dále jen spolek). 2) Sídlem spolku je adresa Nový Šaldorf č. ev. 104,

Více