Program na sobotu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Program na sobotu"

Transkript

1 Program na sobotu Mimiškolka: Daniela Cáceres Sobotní školka: bude dopřesněno M-třída: Petra Hrdinková Sobotní škola: Jana Krynská Příběh pro děti: Martin Kalod Kázání: Petr Krynský Pozvánka na další akce sboru V úterý bude modlitební chvíle u Ivy Haškové. Na úterý je naplánován Klub zdraví s tématem Cukrovka. V sobotu bude po ukončení bohoslužby členské shromáždění. Na sobotní odpoledne plánujeme filmové odpoledne - od 13:00 si promítneme film Kdo chce být milován?. Zveme vás také na sobotní odpoledne na procházku. Ještě bude upřesněn čas srazu a kam půjdete. Pro děti bude připraven program od našich nových rádců Klubu Pathfinder - máme se tedy na co těšit. Novinky Manželům Kalodovým se minulou neděli narodil chlapeček. Dostal jméno po tatínkovi - Martin. Přejeme mu do života Boží požehnání a blahopřejeme rodičům! Modlíme se Několikrát se v našem sboru zastavila Iveta Holubová. Spolu s manželem a dětmi žijí v Hořovicích. Zhruba před rokem byla pokřtěna a chodí do sboru v Praze - Krči. V nedávné době jí zjistili velmi vážnou nemoc, momentálně leží v nemocnici v Hořovicích. Myslete prosím na ni i její rodinu ve svých modlitbách.

2 Foto ze sobotní bohoslužby Dnes jsme měli v sobotní škole dvě třídy - jedna měla jako bonus promítání filmu, druhá pak celá probíhala v angličtině. Narozeniny měla Bohuška Příhodová. Přejeme jí hodně spokojenosti, radosti, pohody, zdraví a Boží pokoj. Také mladí přispěli k bohoslužbě. Pavlínka měla příběh pro děti - a že jich tuto sobotu bylo požehnaně. David četl úvodní text. Matěj složil, zahrál a zazpíval písničku, kterou se loučil se sestrou Jenčíkovou, která nás opustila.

3 Střípky z kázání Dnes sloužil kázáním bratr Veverka z Kladna. Jaký je rozdíl mezi pesimistou a optimistou? Pesimista stále naříká, že je na světě tak zle, že už snad ani nemůže být hůře. Optimista k tomu s úsměvem dodává: Ale může Děkuji Bohu svému při každé vzpomínce na vás a v každé modlitbě za vás všechny s radostí prosím. (Fp 1,3-4) Apoštol Pavel tato slova píše v Římě. Sedí ve vězení. V tu dobu asi neměl moc důvodů k radosti, přesto je celý dopis Filipským o radosti - ze života, z cesty s Ježíšem, z utrpení, z dávání, V Pavlově situaci by člověk mohl snadno propadnout depresi či melancholii. On je ale optimistou. Mluví o tom, že jeho práce nebyla marná. Pavel byl a je součástí Božího plánu. Stejně jako my. Můžeme prožívat radost i uprostřed problémů a těžkostí. Radost totiž vyvěrá z našeho vnitřního postoje. Radost musí pramenit z Krista. Ohlédnutí za akcí Klubu Pathfinder - 12 klíčů Minulý týden v Berouně probíhala akce Klubu Pathfinder, která měla název 12 klíčů. Sešlo se na ní 70 dětí z Prahy a Středočeského kraje. Již v minulém zpravodaji bylo několik fotografií - a zde jsou dvě další... Více foto můžete najít zde:

4 Rozloučení se sestrou Annou Jenčíkovou Dne 26. března, na Bílou sobotu o Velikonocích, kdy i náš Spasitel odpočíval v hrobě, zesnula sestra Jenčíková ve svých nedožitých 95 letech. Co říct v této chvíli? Jak v krátkosti obsáhnout život zesnulé? Narodila se 11. června roku 1921 (tzn. v prvních letech Československé republiky) v Rohozné u Poličky do rodiny Františka a Anny Glosarových. Měla celkem pět sourozenců, někteří ale zemřeli již v dětství. Anna od mládí pomáhala rodičům v hospodářství a vyrostla v dobrou hospodyni. Této hezké a pracovité dívky si všiml její budoucí manžel Jaroslav Jenčík a zamiloval se do ní; láska byla opětovaná, a tak se Anička již ve svých krásných osmnácti letech vdává a jde s manželem do středních Čech. Měli spolu tři děti, dcery Marii, Dagmar a syna Mirka. Radostí Anny Jenčíkové bylo pečovat o své blízké, o svou rodinu, ale v případě potřeby byla ochotná pomoct i jiným. Život zesnulé byl zbohacen o duchovní rozměr, když se ve svých asi čtyřiceti letech seznámila s adventním poselstvím a stala se členkou církve adventistů v Berouně. Snažila se žít co nejlépe podle zásad, které poznala v Bibli a vést k tomu i své nejbližší. Ne všechno se jí dařilo podle jejích představ, a tak ve stáří přemítala, jestli v životě nedělala chyby, jestli nebyla moc přísná či naopak benevolentní, otázky, které si kladou všichni rodiče ale právě to na ní bylo sympatické. Do posledních let se snažila sloužit ostatním, a když ke konci života cítila ubývání sil i myšlenkových schopností, tak si postěžovala: Mě už to nějak nemyslí Víra jí ale zůstala pevná až do konce a pomohla jí překonat obtíže života a stáří. Víte, člověk nemusí všemu rozumět, aby mohl věřit. Zesnulá poznala, že Pán Ježíš je jejím Spasitelem, že zemřel za její hříchy a že jí dává spasení a život věčný v Božím království. Co si více přát, než opouštět tento svět s jistotou, že jsem Božím dítětem, že moje lidské nedostatky byly odpuštěny a že odcházím z tohoto světa v naději na lepší Boží zítřek. Tuto naději vyjádřil krátce před svou mučednickou smrtí i apoštol Pavel v druhém listě Timoteovi: Dobrý boj jsem bojoval, běh jsem dokončil, víru zachoval. Nyní je pro mne připraven vítězný vavřín spravedlnosti, který mi dá v onen den Pán, ten spravedlivý soudce. A nejen mně, ale všem, kdo s láskou vyhlížejí jeho příchod. Jsem přesvědčen, že toto vyznání apoštola Pavla bylo i životním leitmotivem zesnulé Anny Jenčíkové a že by jej ráda jako svůj odkaz předala i nám, zvláště těm nejbližším. Nemohu jinak než ukončit slovy Pána Ježíše, jež jsou uvedena i na smutečním oznámení, a která jsou plná naděje. Ježíš řekl: Já jsem vzkříšení i život. Kdo věří ve mne, byť pak i zemřel, bude živ. Nechť tato slova potěší i nás, kteří v naději na druhý Kristův příchod žijeme i umíráme. (Promluva Petra Krynského na pohřbu)

5 Nová kniha od M. Hrachovcové Po bestselleru Kocourek se vrací (za pět let se prodalo 10 tisíc kusů) vydala Míša Hrachovcová v nakladatelství Advent-Orion novou knihu Zrzečka pod hvězdami. Tato kniha děti opět zavede do přírody, mezi veverky a ostatní obyvatele lesa. Zrzečku s Veveříkem čeká první zima v jejích vlastních pelíšcích. Dokážou se na ni připravit? Přežijí v mrazivých dnech, i když jim došly zásoby a jaro stále nepřichází? Příběh poukazuje na to, že ač se zvířecí i dětský svět jeví jako bezstarostný, všichni v něm musíme přijmout zodpovědnost, která k němu náleží. Kniha je určena pro předškolní a mladší školní věk, stojí 178 Kč, je možné si ji objednat v traktátu.

6 Milé ženy, sestry, přítelkyně, rády bychom vás pozvaly na společné setkání žen v Praze na Smíchově, s pestrým programem, který sjednocuje motiv odpočinku. Dopoledne otevřeme téma duchovního odpočinku v kázání Lenky Lukáčové s názvem Travnaté nivy a bystré vody Ducha. Odpoledne budeme mít možnost se sdílet, k čemuž nám poslouží nejen připravená cukrárna. Odpolední program od 14:30 bude zaměřen nejprve na duševní odpočinek Markéta Jonczy si pro nás připravila přednášku Dopřejte své duši odpočinek. A protože důležitý je odpočinek fyzický a aktivní, a to nejen formou teorie, ale hlavně praxe, následovat budou workshopy, ze kterých jak věříme, si jistě vyberete: Umění exprese a relaxace (Eva Jendrulková), Relaxace v pohybu (Monika Navrátilová), Židovské tance (Jana Kubínová), Scrapbooking (Jitka Michalcová) a Duchovní písně (Michaela Kočnarová). Pro první dva jmenované workshopy doporučujeme si s sebou vzít pohodlné oblečení, pro workshop Židovské tance se vám bude hodit obuv vhodná k tanci a dlouhá sukně. Podrobný program a plakátek s pozvánkou najdete na zeny.casd.cz. Těšíme se, že společně prožijeme příjemné chvíle při získávání nových informací a dovedností a budeme mít příležitost se opět vidět a sdílet se. Vyšel nový časopis Dobroty Country Life vydal jarní číslo časopisu Dobroty. V elektronické podobě si ho můžete stáhnout zde: jaro-2016-web-258.pdf

7 Je dobré si občas pořádně odpočinout - někam odcestovat, nabrat tam sílu a potom se s novou energií vrátit do hektických pracovních dní. Jakým způsobem je však dobré odpočívat? Někdy se stává, že někam jedeme, zaplatíme si nejdražší ubytování, nejdobrodružnější výlety - a když se vrátíme, tak jsme víc unavení, než před dovolenou. Nemluvě o tom, že v dnešním světě se nám naše kancelář vejde do kapsy - a proto můžeme být jak chceme daleko, ale nikdy se nám nedaří plně vymanit z každodenního života. Proto židovské náboženství (stejně tak jako adventistické - pozn. red.) dává - tak jako v mnoha dalších oblastech života - vynikající recept. Každý týden si můžeme odpočinout a trávit dovolenou tak, že se nemusíme od domova příliš vzdálit. Tento recept na odpočinek se nazývá šábes - sobota. Jak můžeme odpočívat v sobotu? Ne tak, že každý týden odcestujeme na Kanárské ostrovy, ale tak, že každý týden odcestujeme na čarovný ostrov, na který se však nemusíme Dovolená každou sobotu dopravit letadlem či lodí. Žid dokonce v sobotu ani nenastoupí do autobusu, raději jde pěšky. Proč? Nač je dobré, že navíc ještě třeba vypne svůj telefon? Jednoduše proto, že to jsou věci, které dělají rozdíl mezi sobotou a všedním dnem. Je to rozdíl mezi odpočinkovým časem a budovatelským úsilím všedních dní. Můžeme cestovat na nejvzdálenější místa na zemi, ale pokud se stále nacházíme v dimenzi, která je zaměřená na budování, neodpočineme si. Pokud se však každý týden vymaníme z budovatelského světa a přemístíme se do naší vnitřní duchovní dimenze, odpočinkové dimenze, kde se nezabýváme tím, jak změníme svět, ale kde svou pozornost otáčíme k Bohu a k sobě (to je možné uskutečnit modlitbami, časem stráveným společně s rodinou, přemýšlením, procházkami, ), pokud se budeme chovat podle tohoto přísného předpisu, PAK se nám každý týden jeden den odpočinku určitě stoprocentně vydaří. Mnoho úspěchů. (Křesťanský) humor a povzbuzení na fb (Köves Slomó - Myšlenky rabína, fb) Tvořme zpravodaj společně Pojďme tvořit sborový zpravodaj společně. Pokud jste zažili nějakou zkušenost, napsali jste nějaké zamyšlení, zaslechli nějakou pěknou myšlenku pošlete ji, sdílejte se s ostatními. Pokud máte nějaké pěkné fotografie, chcete se podělit třeba s cestopisem z dovolené pošlete je, určitě to bude zajímat i ostatní. Ať Vás napadne cokoliv, ozvěte se a tvořme společně zpravodaj, aby z něho mohlo mít užitek co nejvíce lidí.

Program na sobotu

Program na sobotu Program na sobotu 14. 1. Mimiškolka: Anna Kumčaková Sobotní školka: Michaela Hrachovcová M-třída: Petra Hrdinková Sobotní škola: Jana Krynská Příběh pro děti: Anna Kumčaková Kázání: Vít Vurst Po bohoslužbě

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 26.3.2011 12/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 26.března 2011 9.30 12.00 Bohoslužba Večeře Páně uvádí br. Bohumil Špinar ml.

Více

/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 10.3.2012 10/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 10. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 28. května 2011 9.30 10.30 Sobotní škola - uvádí Liebl Petr Společná píseň č.

Více

18.2.2012 7/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

18.2.2012 7/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 18.2.2012 7/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 18. února 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45 Přestávka

Více

Program na sobotu

Program na sobotu Program na sobotu 1. 10. Mimiškolka: Petra Hrdinková Sobotní školka: Iva Hašková M-třída: Petr Brousil Sobotní škola: Karel Švorc Příběh pro děti: Bohuška Příhodová Kázání: Jana Krynská Sobota 8. 10. Sobota

Více

Program na sobotu

Program na sobotu Program na sobotu 11. 6. Mimiškolka: Daniela Cáceres Sobotní školka: Petra Hrdinková M-třída: Petr Brousil (English reading: Mummy & Tattoo) Sobotní škola: Petr Krynský Příběh pro děti: Marek Brousil Kázání:

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 23.4.2011 16/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 23.dubna 2011 9.30 12.00 Bohoslužba Večeře Páně uvádí br. Bohumil Špinar ml.

Více

Přehled svátečních setkání a bohoslužeb LIBEREC, modlitebna Masarykova 22:

Přehled svátečních setkání a bohoslužeb LIBEREC, modlitebna Masarykova 22: Kontakty Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Liberci farář Filip Susa, tel. 603 916 856, kurátor Lubor Franců, tel. 728 826 699 telefon do kanceláře: 488 588 658 http: liberec evangnet.cz, mail:

Více

Květná neděle. Neboť ty jsi, Pane, zemřel, abychom my mohli žít. Tobě buď chvála na věky věků. Amen.

Květná neděle. Neboť ty jsi, Pane, zemřel, abychom my mohli žít. Tobě buď chvála na věky věků. Amen. Květná neděle S vírou v Ježíše Krista, který se z lásky k nám ponížil a byl poslušný až k smrti na kříži, se modleme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se). Prosme za jednotu církve

Více

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ 44/2010 Modlitebna CASD - Londýnská 30 - Praha 2 - Vinohrady CÍRKEV ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE P r o g r a m s o b o t n í b o h o s l u ž b y 6. listopadu 2010 9.30-10.30 Sobotní škola

Více

14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 14. května 2011 Společná píseň

Více

7.5.2011 18/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

7.5.2011 18/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 7.5.2011 18/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 7. května 2011 Společná píseň

Více

Pobožnost podle Františka Kalouse

Pobožnost podle Františka Kalouse Pobožnost podle Františka Kalouse D: - duchovní (liturg) O: - obec (bohoslužebné shromáždění) ÚVODNÍ PÍSEŇ APOŠTOLSKÝ POZDRAV ÚVODNÍ MODLITBY D: Hospodine, slavný Bože náš, tobě zasvětíme život svůj. O:

Více

Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista

Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista Jon Paulien Pavlovy listy Tesalonickým Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista Obsah Osnova listů apoštola Pavla do Tesaloniky...9 První list do Tesaloniky...9 Druhý list do Tesaloniky...10 1.

Více

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ 12/2010 Modlitebna CASD - Londýnská 30 - praha 2 - Vinohrady CÍRKEV ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE P R O G R A M S O B O T N Í B O H O S L U Ž B Y 20. března 2009 9.30-10.30 Sobotní škola

Více

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve listopad 2012 6. ročník / 11. číslo Každý, kdo je z pravdy, slyší můj hlas. (J 18,37b) Slovo úvodem Milé sestry, milí bratři, když jsem byl na gymnáziu,

Více

25.2.2012 8/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

25.2.2012 8/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 25.2.2012 8/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 25. února 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45 Přestávka

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj č. 26/19 22.6.2019 Sbor Církve adventistů sedmého dne Praha-Vinohrady Londýnská 30, 120 00 Praha 2 www.sborvinohrady.cz Program sobotní bohoslužby 9:30 10:30 Sobotní škola uvádí Josef

Více

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 17. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

Markéta 12/ Pojďme do Betléma!

Markéta 12/ Pojďme do Betléma! Markéta 12/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

2. neděle velikonoční B. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.

2. neděle velikonoční B. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se. 2. neděle velikonoční B S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme o požehnání pro nově pokřtěné. Prosme o Ducha svatého pro

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 8.10.2011 40/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 8. října 2011 Společná píseň

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj Program sobotní bohoslužby Oznámení sboru Vinohrady Dnes při dopolední i odpolední bohoslužbě poslouží kázáním bratr Michal Balcar. Příští sobotu kázáním poslouží bratr Jiří Drejnar.

Více

Dítky, jen krátký čas jsem s vámi.

Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. 5. NEDĚLE VELIKONOČNÍ CYKLU C Evangelium (Jan 13,31-33a.34-35) Když (Jidáš) odešel, Ježíš řekl: Nyní je oslaven Syn člověka a Bůh je

Více

NESNESITELNÁ RYCHLOST SPASENÍ - LK 23,32-43

NESNESITELNÁ RYCHLOST SPASENÍ - LK 23,32-43 LABEM BIBLICKÉ SPOLEČENSTVÍ KŘESŤANŮ ÚSTÍ NAD NESNESITELNÁ RYCHLOST SPASENÍ - LK 23,32-43 Spasní na poslední chvíli 32 Spolu s ním byli vedeni na smrt ještě dva zločinci. 33 Když přišli na místo, které

Více

čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel

čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel Stejně jako existují fyzikální zákony, které určují dění ve vesmíru, jsou i zákony duchovní, které určují náš vztah k Bohu. 1. Bůh tě miluje a má s tvým životem ten

Více

Čtení z Bible Žalm 105,1-6 Barbora Bulejčíková tichá modlitba Kázání z Božího slova Josef Cepl Téma kázání: "Váhavost uvěřit Božímu slovu. Proč?

Čtení z Bible Žalm 105,1-6 Barbora Bulejčíková tichá modlitba Kázání z Božího slova Josef Cepl Téma kázání: Váhavost uvěřit Božímu slovu. Proč? SMÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ. ročník 18/číslo 929 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9,3o hodin Dopoledne. Studium sobotní školy a dětské sobotní školy vede Daniel Kubečka Téma úkolu: Obrazy jednoty společná píseň č.299

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj Program sobotní bohoslužby Oznámení sboru Vinohrady Dnes k nám při dopolední bohoslužbě kázáním poslouží Michal Balcar. Odpoledne promluví Marek Jonczy. Příští sobotu kázáním poslouží

Více

Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme?

Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme? Úvaha nad otázkou: Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme? předmět: Kultura a křesťanské misie v rozvojových

Více

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince S vírou v Ježíše Krista, který nás všechny vykoupil svou krví, prosme za církev a za spásu celého světa. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme,

Více

O V O C E B O Ž Í H O D U C H A

O V O C E B O Ž Í H O D U C H A O V O C E B O Ž Í H O D U C H A VERŠE K NAUČENÍ: Galatským 5:22-23a Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. 1. Korintským 13:4

Více

CO O NĚM ŘÍKAJÍ ZE STARÉHO ZÁKONA

CO O NĚM ŘÍKAJÍ ZE STARÉHO ZÁKONA úvodní stránka strana - 1 - CO O NĚM ŘÍKAJÍ ZE STARÉHO ZÁKONA NĚKTERÁ PROROCTVÍ A NĚKTERÉ OBRAZY se zdůrazněním toho: kým je co pro nás vykonal a co z toho pro nás vyplývá použit... ekumenický a kralický

Více

PRŮVODCE STUDIEM BIBLE

PRŮVODCE STUDIEM BIBLE Záchrana pro každého 3/2010 PRŮVODCE STUDIEM BIBLE Myslete na sbírku 13. soboty V tomto čtvrtletí jsou finanční dary 13. soboty určeny pro Transevropskou divizi (TED) se sídlem v Hertfordshire (Velká Británie).

Více

Program sobot a ostatních setkání:

Program sobot a ostatních setkání: Program sobot a ostatních setkání: Dopolední bohoslužba Odpolední shromáždění 6.9. Daniel Kašlík Zkouška sborového zpěvu 13.9. VP Ludvík Švihálek/Daniel Kašlík 20.9. Lenka Chromíková 27.9. Daniel Kašlík

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj Program sobotní bohoslužby Oznámení sboru Vinohrady Dnes při dopolední i odpolední bohoslužbě poslouží kázáním bratr Michal Balcar. Taktéž příští sobotu kázáním poslouží bratr Michal

Více

Program na sobotu

Program na sobotu Program na sobotu 10. 9. Mimiškolka: Andrea Krtková Sobotní školka: Dana Pikartová M-třída: Petr Brousil (warm up pro první příchozí :-) Sobotní škola: Bohuška Příhodová Příběh pro děti: Dana Pikartová

Více

Pokání. A myslím, že ne na sebe, říká, máme Abrahama našemu otci (Mt 3: 9)

Pokání. A myslím, že ne na sebe, říká, máme Abrahama našemu otci (Mt 3: 9) Pokání Biblický pokání nepředstavuje změnu postoje prosazované lidského vědomí. Integruje život před lidmi říká další aspekt křesťanského života, ne lítost podporovány evangelia. Opravdové pokání říká,

Více

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary.

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. 31. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 12,28b-34) Jeden z učitelů

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ 1. NEDĚLE ADVENTNÍ Začíná nový církevní rok a doba adventní, čas přípravy na, která potrvá týdny. Znamením je adventní se svícemi. PAMÁTKA SV. BARBORY Barbora byla dívka, která položila pro svůj život.

Více

Zpestření. Program sobot a ostatních setkání: Hospodinu řeknu: "Jsi mé útočiště, můj hrad, můj Bůh, na něhož spoléhám! Žalm 91,2

Zpestření. Program sobot a ostatních setkání: Hospodinu řeknu: Jsi mé útočiště, můj hrad, můj Bůh, na něhož spoléhám! Žalm 91,2 2. 2. Jurečková Sofie 3. 2. Smílek Emil 7. 2. Prudel Oldřich 7. 2. Dubická Tereza 8. 2. Pletka Jan 9. 2. Rašíková Renata 12. 2. Rašíková Eliška 19. 2. Gajdošíková Věra ml. 17. 2. Hajduková Sofie 19. 2.

Více

ROK SE SVATÝMI. v Dolním Němčí. sv. Filip a Jakub, apoštolové

ROK SE SVATÝMI. v Dolním Němčí. sv. Filip a Jakub, apoštolové ROK SE SVATÝMI v Dolním Němčí sv. Filip a Jakub, apoštolové LITANIE Pane, smiluj se. Kriste, smiluj se. Pane, smiluj se. Bože, náš nebeský Otče, smiluj se nad námi. Bože Synu, Vykupiteli světa, Bože Duchu

Více

22.1.2011 3/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

22.1.2011 3/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 22.1.2011 3/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 22.ledna 2011 Společná píseň č.

Více

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison.

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison. Zpravodaj křesťanů z Juliánova, Vinohrad a Židenic SIARD kostel sv. Cyrila a Metoděje Číslo 9, ročník 16 www.zidenice.farnost.cz vychází 6. září 2009 Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za

Více

10. neděle po svátku Trojice. 9. srpna 2015

10. neděle po svátku Trojice. 9. srpna 2015 10. neděle po svátku Trojice 9. srpna 2015 evangelium podle Jana 14 Ježíš řekl: 1 Vaše srdce ať se nechvěje úzkostí! Věříte v Boha, věřte i ve mne. 2 V domě mého Otce je mnoho příbytků; kdyby tomu tak

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj Program sobotní bohoslužby Oznámení sboru Vinohrady Dnes při dopolední bohoslužbě poslouží kázáním bratr Marek Jonczy. Při odpoledním setkání promluví Drahomíra Roubíčková. Příští

Více

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( )

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( ) ANTONYJ SUROŽSKIJ (1914-2003) se narodil jako syn ruského diplomata ve švýcarském Lausanne. Ke křesťanství se obrátil, když mu bylo 15 let, vystudoval medicínu a stal se lékařem. V roce 1939 složil mnišské

Více

12. 9. 2015 27/2015 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

12. 9. 2015 27/2015 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 12. 9. 2015 27/2015 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 12. září 2015 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Sedláček Daniel Společná píseň

Více

11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 11.prosince 2010 Společná píseň

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj č. 37/18 10.11.2018 Sbor Církve adventistů sedmého dne Praha-Vinohrady Londýnská 30, 120 00 Praha 2 www.sborvinohrady.cz Program sobotní bohoslužby 9:30 10:30 Sobotní škola uvádí

Více

Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října

Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října Svatá Terezie poznala Boha jako milosrdnou Lásku, která se k nám sklání a ke které smíme přistupovat. S touto důvěrou se obraťme

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj č. 8/19 23.2.2019 Sbor Církve adventistů sedmého dne Praha-Vinohrady Londýnská 30, 120 00 Praha 2 www.sborvinohrady.cz Program sobotní bohoslužby 9:30 10:30 Sobotní škola uvádí Antonín

Více

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se. 2. neděle velikonoční C S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme o požehnání pro nově pokřtěné. Prosme za ukončení válečných

Více

10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 10. prosince 2011 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45

Více

PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY PAMÁTKA VEČEŘE PÁNĚ

PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY PAMÁTKA VEČEŘE PÁNĚ S. MÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ ročník 18/číslo 935 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY PAMÁTKA VEČEŘE PÁNĚ Dopoledne. 9,3o hodin Bohoslužbu vede Milan Müller varhanní hudba společná píseň č.48 Ježíš, to jméno znám modlitba

Více

Církev bratrská v Ostravě

Církev bratrská v Ostravě Církev bratrská v Ostravě Sborová oznámení DUBEN 2013 PRAVIDELNÝ PROGRAM: ÚTERÝ 9:30 Maminec STŘEDA 15:00 Klub seniorů STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina PÁTEK 15:00 Dorost (www.cb.cz/ostrava/archa)

Více

Pořad bohoslužeb od 25. listopadu do 2. prosince 2018

Pořad bohoslužeb od 25. listopadu do 2. prosince 2018 od 25. listopadu do 2. prosince 2018 25. 11. 26. 11. 28. 11. 29. 11. 30. 11. 1. 12. 2. 12. Slavnost Ježíše Krista Krále 7.30 Na poděkování za obdržená dobrodiní s prosbou o zdraví a Boží požehnání pro

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

ZVĚSTOVÁNÍ Po dědičném hříchu byli lidé čím dál tím horší. Hřešili čím dál více, a tím se vzdalovali od Boha. Nenávist, války, otroctví a modloslužba se rozmohly po celém světě. Bůh však hned po pádu prvního

Více

Program na sobotu

Program na sobotu Program na sobotu 18. 6. Mimiškolka: Daniela Cáceres Sobotní školka: Petra Hrdinková M-třída: Petr Brousil Sobotní škola: Dáša Pálová Příběh pro děti: Martin Kalod Kázání: Tomáš Špác V rámci dopoledne

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj č. 18/19 4.5.2019 Sbor Církve adventistů sedmého dne Praha-Vinohrady Londýnská 30, 120 00 Praha 2 www.sborvinohrady.cz Program sobotní bohoslužby 9:30 10:30 Sobotní škola uvádí Josef

Více

Křesťanství v raně středověké Evropě

Křesťanství v raně středověké Evropě Křesťanství v raně středověké Evropě Křesťanství Nejrozšířenější světové monoteistické náboženství Navazuje na judaismus Učení odvozuje od Ježíše Nazaretského kolem roku 30 n.l. veřejně působil jako kazatel

Více

POUZE MODLITBA MĚ POSTAVÍ NA NOHY

POUZE MODLITBA MĚ POSTAVÍ NA NOHY POUZE MODLITBA MĚ POSTAVÍ NA NOHY Neumím se sice modlit, jenom koktám. Zato vím, že pouze modlitba mě postaví na nohy. Hlavně v těch chvílích, které vytrhnu ze svého nacpaného programu. Bůh je zřejmě citlivý

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 17:00 17:00 Bochoř 8:00 Troubky 14:00 Troubky 20:00-21:00 10:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 17:00 17:00 Bochoř 8:00 Troubky 14:00 Troubky 20:00-21:00 10:00 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 5.10. 6.10. 7.10. 8.10. 9.10. 10.10. 11.10. 12.10. 27. NEDĚLE 27. týdne Památka sv. Panny Marie Růžencové 27. týdne 27. týdne 27. týdne Sobotní památka

Více

říjen 2017

říjen 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz říjen 2017 Říjen ve farnosti Začátkem měsíce října, který patří modlitbě svatého růžence, budeme slavit již tradiční pouť k patronu farního kostela sv. Františka. V

Více

[2. TIM 3,10-17 BIBLE A PŘÍKLAD] 13. července 2008. Abychom mohli žít křesťanský život, potřebujeme Bibli a příklad lidí kolem

[2. TIM 3,10-17 BIBLE A PŘÍKLAD] 13. července 2008. Abychom mohli žít křesťanský život, potřebujeme Bibli a příklad lidí kolem 1) úvod a. hlavní myšlenka: b. Jak se nás to týká? Jak žít? - různá místa, co to znamená, žít jako křesťan, tam kde jsem? V zaměstnání /musím dělat všechno za ostatní, musím být vždycky poslední v práci

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

SMÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ. 25. listopad Informační týdeník Sboru CASD Praha 5 - Smíchov PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY. ročník 17/číslo 879. Dopoledne.

SMÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ. 25. listopad Informační týdeník Sboru CASD Praha 5 - Smíchov PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY. ročník 17/číslo 879. Dopoledne. SMÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ. ročník 17/číslo 879 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY Dopoledne. 9,3o hodin Studium sobotní školy a dětské sobotní školy vede Marek Balcar Téma úkolu: Zákon a život křesťana (Ř 7) společná

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

Časopis sboru Církve bratrské v Táboře

Časopis sboru Církve bratrské v Táboře O nás 9/2014 Časopis sboru Církve bratrské v Táboře Adamovo versus moje mlčení III. část O mužích, ale nejen pro ně! Jako již podvakrát, nyní potřetí otevřeme společně knihu Adamovo mlčení autorů: Larryho

Více

Mostkovice Krumsín Prosinec 2012

Mostkovice Krumsín Prosinec 2012 ZPRAVODAJ FARNOSTÍ Mostkovice Krumsín Prosinec 2012 Drazí a milí farníci, v prosinci jsme začali nový církevní rok, zároveň s ním jsme vstoupili do adventu, do Roku víry a Roku eucharistie. Advent je dobou

Více

V. ročník Prosinec 2011. Troskotovický kurýr. Hodový speciál

V. ročník Prosinec 2011. Troskotovický kurýr. Hodový speciál V. ročník Prosinec 2011 Troskotovický kurýr Hodový speciál Ohlédnutí za Svatováclavskými hody Milí spoluobčané, dovolte, abych se na stránkách speciálního vydání troskotovického Kurýru podělila o velkou

Více

PROČ A JAK SE MODLIT MÁME JISTOTU, KŘÍŽOVOU CESTU? ŽE NA ŽIVOT NEJSME SAMI

PROČ A JAK SE MODLIT MÁME JISTOTU, KŘÍŽOVOU CESTU? ŽE NA ŽIVOT NEJSME SAMI PROČ A JAK SE MODLIT KŘÍŽOVOU CESTU? (zpracováno podle Vojtěcha Kodeta) MÁME JISTOTU, ŽE NA ŽIVOT NEJSME SAMI Již dva tisíce let nás posiluje jistota víry, že na život nejsme sami. Těsně před svým návratem

Více

Zelený čtvrtek 2009 Slovo boží

Zelený čtvrtek 2009 Slovo boží 1 Zelený čtvrtek 2009 Slovo boží Slovo Boží, které jsme právě dočetli, má zapálit naše srdce, jako učedníkům jdoucím do Emauz, jak o tom za krátko uslyšíme, tak naše srdce mají po přečtení Božího slova

Více

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve. 3. ročník / 4. číslo. Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky.

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve. 3. ročník / 4. číslo. Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky. Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve duben 2009 3. ročník / 4. číslo Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky. Slovo úvodem Milé sestry, milí bratři, začíná nejdůležitější

Více

Anna Čtveráková. Střípky z žití

Anna Čtveráková. Střípky z žití 1 Anna Čtveráková Střípky z žití 2 Seznamka na pohřbu Zemřel nám šéf po dost dlouhé nemoci a já jsem se měla výhledově stát jeho nástupkyní. Jely jsme s kolegyněmi na pohřeb a já jsem byla pověřena pronést

Více

SMÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ. 11. listopad Informační týdeník Sboru CASD Praha 5 - Smíchov PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY. ročník 17/číslo 877. Dopoledne.

SMÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ. 11. listopad Informační týdeník Sboru CASD Praha 5 - Smíchov PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY. ročník 17/číslo 877. Dopoledne. SMÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ. ročník 17/číslo 877 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY Dopoledne. 9,3o hodin Studium sobotní školy a dětské sobotní školy vede Jana Prokopčáková Téma úkolu: Adam a Ježíš (Ř 5) společná píseň

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj Program sobotní bohoslužby Oznámení sboru Vinohrady Dnes při dopolední bohoslužbě poslouží kázáním sestra Soňa Sílová. Odpoledne promluví Drahomíra Roubíčková. Příští sobotu kázáním

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

Biblické otázky doba velikonoční

Biblické otázky doba velikonoční Biblické otázky doba velikonoční PONDĚLÍ V OKTÁVU VELIKONOČNÍM Mt 28,8-15 Komu ve městě oznámili někteří ze stráží, co se stalo? ÚTERÝ V OKTÁVU VELIKONOČNÍM Jan 20,11-18 Kolik andělů viděla plačící Marie

Více

SMÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ. 18. listopad Informační týdeník Sboru CASD Praha 5 - Smíchov PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY. ročník 17/číslo 878. Dopoledne.

SMÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ. 18. listopad Informační týdeník Sboru CASD Praha 5 - Smíchov PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY. ročník 17/číslo 878. Dopoledne. SMÍCHOVSKÝ ZPRAVODAJ. ročník 17/číslo 878 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY Dopoledne. 9,3o hodin Studium sobotní školy a dětské sobotní školy vede Samuel Ballangó Téma úkolu: Přemáhat hřích (Ř 6) společná píseň

Více

Přehled sborových aktivit

Přehled sborových aktivit Přehled sborových aktivit Sbor CASD Brno - Střední 10 aktualizováno 13. 4. 2018 LEDEN 2018 31. 12. - 1. 1. ne - po Společný Silvestr Mládež 1. 1. po 10.00 Novoroční vycházka (Bystrc / Přístaviště) Klub

Více

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe Pracovní listy Pracovní list č. 1 Téma: Máme krásný úkol modlit se a milovat (sv. J.M. Vianney) V tichosti rozjímejte o jednotlivých částech modlitby Otče náš. Každý den projevte svou lásku k Bohu - modlitbou,

Více

Biblická škola CBH Studium při pobočce BTS. Základy křesťanské víry. Praktické vzdělávání. Blokové studium a Workshopy. Odborné vzdělávání

Biblická škola CBH Studium při pobočce BTS. Základy křesťanské víry. Praktické vzdělávání. Blokové studium a Workshopy. Odborné vzdělávání Základy křesťanské víry Modul I. (vyučování před křtem / 12. lekcí) Modul II. (vyučování pro členy / 12. lekcí) Modul III. (vyučování pro vedoucí / 12. lekcí) Biblická škola CBH Studium při pobočce BTS

Více

Proč je na světě tolik bohů?

Proč je na světě tolik bohů? Proč je na světě tolik bohů? Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Petr Kostka Proč je na světě tolik bohů? e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna

Více

SUPPORTING PEOPLE WITH DISABILITIES COPING WITH GRIEF AND LOSS. Podpora osob s postižením při vyrovnávání se se smutkem a ztrátou

SUPPORTING PEOPLE WITH DISABILITIES COPING WITH GRIEF AND LOSS. Podpora osob s postižením při vyrovnávání se se smutkem a ztrátou SUPPORTING PEOPLE WITH DISABILITIES COPING WITH GRIEF AND LOSS Easy-to-read information Podpora osob s postižením při vyrovnávání se se smutkem a ztrátou Následující řádky pochází z dílny australské neziskové

Více

JUSTINKA VYCHÁZÍ VE SVÉ VÝCHOVĚ A PÉČI ZE ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL:

JUSTINKA VYCHÁZÍ VE SVÉ VÝCHOVĚ A PÉČI ZE ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL: PLÁN VÝCHOVY A PÉČE - JUSTINKA Dětská skupina Ministerstva spravedlnosti ČR JUSTINKA (dále jen,,justinka ) se nachází v budově Ministerstva spravedlnosti ČR, se sídlem v ulici Vyšehradská 16, 128 10 Praha

Více

www.vbavlnce.com Standa Korbel České Budějovice

www.vbavlnce.com Standa Korbel České Budějovice České Budějovice Přednášky - vypráví msgre. Josef Kavale Datum: 1.10.2011 Copyright Stanislav Korbel 2005-2011 KOST SOFT Q:\_Standa\www.vbavlnce.com\vbavlnce\Katalog\Vbavlnce_com-CD_prednasky.doc Cena

Více

Hans-Werner Schroeder ČTYRI STUPNĚ OBRADU POSVĚCENÍ ČLOVEKA

Hans-Werner Schroeder ČTYRI STUPNĚ OBRADU POSVĚCENÍ ČLOVEKA Hans-Werner Schroeder ČTYRI STUPNĚ OBRADU POSVĚCENÍ ČLOVEKA OBRAD POSVĚCENÍ JAKO SETKANÍ S KRISTEM Vnitřní průběh Obřadu posvěcení člověka není zpočátku snadno přehledný. Po bližším seznámení s textem

Více

Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky

Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky Bible pro děti představuje Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Byron Unger; Lazarus Upravili: M. Maillot; Tammy S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children

Více

Růženec Panny Marie. Sláva Otci, i Synu i Duchu Svatému, jako byla na počátku, i nyní, i vždycky a na věky věků. Amen.

Růženec Panny Marie. Sláva Otci, i Synu i Duchu Svatému, jako byla na počátku, i nyní, i vždycky a na věky věků. Amen. Růženec Panny Marie V Lurdech a ve Fatimě Panna Marie doporučuje růženec. Růženec, věnec růží, je modlitební úvahou nad životem Ježíše a Marie vybranými evangelijními obrazy: tajemstvími. 16. října 2002

Více

BOŽÍ DAR Bůh je milující. Bůh je štědrý a dávající.

BOŽÍ DAR Bůh je milující. Bůh je štědrý a dávající. BOŽÍ DAR Jaký je podle vás nejznámější verš z Bible? Většina lidí by jistě odpověděla, že jím je Jan 3:16 a skutečně je to tak! Tento verš by měli znát všichni křesťané. Nikdy se mi neomrzí, protože je

Více

Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH

Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH 1.BH Jediná Pravda - Písmo Svaté 2.BH Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH Cesty k poznání Boha 4.BH Ježíš Kristus Syn Boží Vykupitel Jan 16,13 2.Petr 1,19 Jan 17,3 Jan 1,1-3.14 Jan 17,17 Amos 3,7 Řím 1,19.20

Více

Šebestián Kubínek. OMALOVÁNKY od ATER

Šebestián Kubínek. OMALOVÁNKY od ATER Šebestián Kubínek OMALOVÁNKY od ATER Vranov nad Dyjí 2017 2 Milé děti a rodiče! Mezi osobnosti, které mohou být příkladem a vzorem v dobrém, patří i velký Moravan Šebestián Kubínek. V těchto omalovánkách

Více

Program na sobotu Rozpis kázání

Program na sobotu Rozpis kázání Program na sobotu 2. 7. Mimiškolka, sobotní školka a M-třída o prázdninách nejsou Sobotní škola: Petr Brousil Kázání: Soňa Sílová Rozpis kázání Červenec 2. 7. S. Sílová 9. 7. Z. Martasek 16. 7. J. Kohút

Více

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ 10/2010 Modlitebna CASD - Londýnská 30 - praha 2 - Vinohrady CÍRKEV ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE P r o g r a m s o b o t n í b o h o s l u ž b y 6. března 2009 9.30-10.30 Sobotní škola

Více

Pohřební obřad. Ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého. Amen. Naše pomoc je ve jménu Hospodina, on učinil nebe i zemi.

Pohřební obřad. Ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého. Amen. Naše pomoc je ve jménu Hospodina, on učinil nebe i zemi. Pohřební obřad V kostele v obřadní síni Otevření Ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého. Amen Introit A Naše pomoc je ve jménu Hospodina, on učinil nebe i zemi. Introit B Pochválen buď Bůh a Otec našeho

Více

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK č. 2/2013 DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolf Nytl ředitel DS Věstonická Adventní doba a vánoční svátky jsou čas klidu a pohody,

Více

Deset dní potom, co Ježíš odešel do nebe, apoštolové uslyšeli silné hřmění a prudkou vichřici. Bylo devět hodin dopoledne. Tu se nad hlavou každého z

Deset dní potom, co Ježíš odešel do nebe, apoštolové uslyšeli silné hřmění a prudkou vichřici. Bylo devět hodin dopoledne. Tu se nad hlavou každého z DUCH SVATÝ Když Pán Ježíš vstoupil do nebe, apoštolové se cítili sami, a proto se báli. Ježíš už nebyl mezi nimi. Jednoho dne však, jak slíbil, poslal Ducha svatého. Od té chvíle apoštolové zase měli odvahu.

Více