Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec srpen 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec srpen 2013"

Transkript

1 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec srpen 2013 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech Stálá expozice Nositelé ceny Vladimíra Boučka v Uherském Hradišti Expozice tvůrců Uherskohradišťska, kteří jsou od roku 2005 oceňováni městem Uherské Hradiště za zachovávání a rozvoj lidové umělecké výroby v regionu. Velký sál Petr Nikl, kresby a malby z nového světa Soubor nejnovějších kreseb a obrazů inspirovaných americkou metropolí reflektuje New York, jak ho neznáte: podivuhodní zajíci z Coney Islandu, antifunkcionalistické hlavice mrakodrapů a možná i bizarní lidé z ulic, které jste mohli potkat zrovna včera. Termín výstavy: Vernisáž výstavy se uskuteční v sobotu 27. července 2013 v 17 hodin. Malý sál Vojtěch Jasný, Fotografie Výstava představuje veřejnosti dosud neznámou tvorbu významného režiséra Vojtěcha Jasného. Na snímcích, které nesoustavně, ale průběžně vznikaly od 40. let minulého století, zachycuje osobité autoportréty a portréty přátel, ale i města, krajinu, vesnická setkání, zátiší nebo dokumenty z natáčení filmů. Termín výstavy: Vernisáž výstavy se uskuteční v sobotu 27. července 2013 v 17 hodin. Centrum péče o tradiční lidovou kulturu Zlínského kraje SLOVÁCKÁ JIZBA výběrová prodejna tradičních rukodělných výrobků V hlavní budově Slováckého muzea v Uherském Hradišti se nachází prodejna s pestrou nabídkou sortimentu vycházejícího z tradiční lidové výroby. Můžete zde zhlédnout i zakoupit užitkové a dekorační předměty z keramiky, z přírodních pletiv, výrobky z kovu i ze dřeva, textilie, ale i drobné zvykoslovné předměty. Pondělí neděle: , hodin. Portrét tvůrce s prodejní výstavou jeho prací V červenci srpnu představujeme: Rozálie Blažková pletení z kukuřičného šustí UHA RETRO promítání filmů z archivu Studia amatérského filmu v Uherském Hradišti Muzejní klub v hlavní budově Slováckého muzea denně nabízí projekci dvou cyklů historických filmů z prostředí Uherského Hradiště a jeho okolí dle vlastního výběru návštěvníků.

2 Galerie Slováckého muzea Přízemní sál Vladimír Kudlík / Filozofie změny / obrazy Malíř, kreslíř, básník, rodák ze Bzence žijící ve slovenské Dubnici nad Váhom, to je velmi stručná charakteristika Vladimíra Kudlíka (*1939). Setkání s nevšední tvorbou, která jak po stránce autorského rukopisu a provedení, tak i z hlediska obsahu, nabízí mnohotvárný pohled na svět, v němž je určujícím fenoménem žena v mnoha podobách, situacích, výpovědích, vyznáních a zážitcích. V příjemné společnosti Josefínek, Baculek, Kudlanek a dalších představitelek životních rolí, se rozhodně nedá očekávat nuda či stereotyp. Výstava potrvá do 7. července Igor Chmela, fotografie Igor Chmela se vedle své herecké profese zabývá už dlouhou dobu fotografováním. Nejedná se však o nahodilou zálibu s pomocí moderní digitální techniky, ale své fotopřístroje si sám vyrábí nebo upravuje do originálních podob. Je obdivovatelem camery obscury, která je pro něho tajuplným prostředkem pro zachycování reality, neméně zajímavé jsou také tzv. sirkoně. Výsledkem tvůrčí záliby jsou obrázky s kouzelnou atmosférou, která jim dodává osobitý půvab. V široké námětové škále se objevují snímky z divadelního a filmového prostředí, ale také architektura, zajímavá zákoutí i chvíle spojené s rodinným životem. První velká autorská výstava bude jistě překvapením a poznáním možností práce s tak úchvatným fenoménem jakým je světlo a přenos do trvalého záznamu zpodobňované předlohy. Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 18. července 2013 v 17 hodin. Výstava potrvá do 15. září Nabídka komentovaných prohlídek k výstavě: Igor Chmela, fotografie Objednávky u Mgr. Marie Martykánové, tel , , marie.martykanova@slovackemuzeum.cz Velký a malý sál Patrik Hábl, Jan Kovařík/ Obrazy a sochy Mladí, talentovaní umělci, absolventi SUPŠ v Uherském Hradišti, výrazné osobnosti současného českého malířství a sochařství, ukazují sílu a krásu tradičních uměleckých forem i v dnešní multimediální době. Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 18. července 2013 v 17 hodin. Výstava potrvá do 15. září Ondřejský sál Umění jihovýchodní Moravy Stálá expozice obrazy, sochy, kresby, grafika z 19. a 20. století. (J. Uprka, C. Mandel, A. Frolka, A. Kalvoda, S. Lolek, J. Heřman, V. Vaculka, I. Vaculková ad.)

3 Indiánské loučení s prázdninami Přijďte strávit netradiční odpoledne plné her a programů na indiánské téma. V případě nepříznivého počasí se akce konat nebude. Nádvoří Galerie Slováckého muzea, sobota 31. srpna, hodin. Památník Velké Moravy ve Starém Městě Multimediální expozice o dějinách Velkomoravské říše Otevírací doba denně: , hodin. VELIGRAD. Z KNÍŽECÍCH HROBŮ Výstava ze sbírek Slováckého muzea v Uherském Hradišti a Moravského zemského muzea v Brně. Množství popsaných hrobů na pohřebištích Starého Města a Uherského Hradiště Sadů dokládá, že místní velkomoravská aglomerace byla domovem poměrně značného počtu jedinců velmožského stavu. Cílem výstavy je představit široké veřejnosti unikátní nálezy z bohatých hrobových celků, které byly objeveny ve Starém Městě Na Valách a v Uherském Hradišti Sadech. Výstava potrvá do 7. července Vampyrismus Ve spolupráci Slováckého muzea v Uherském Hradišti s Moravským zemským muzeem v Brně jsou v Památníku zrekonstruovány nedávno objevené hroby vampýrů ze Starého Města a Modré u Velehradu. Výstava potrvá do 31. prosince Nahé jsou národy bez knih... Pásmo z úryvků děl cyrilometodějské literární školy a staroslověnského sborového zpěvu. Účinkují Vladimír Doskočil, herec Slováckého divadla a farní sbor z Buchlovic. Pořádá Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Historická společnost Starý Velehrad. Památník Velké Moravy ve Starém Městě, čtvrtek 5. července 2013 v 17 hodin, vstup volný. Letecké muzeum Kunovice Návštěvníci si zde mohou prohlédnout vrtulník Mi-4 a dalších 24 letadel. Jsou mezi nimi letouny vyráběné v kunovických závodech, např. prototypy čtyřsetdesítek nebo tři verze slavného Delfína. Zajímavostí je nedokončený letoun XL-610, který nabízí doslova pohled pod kapotu stroje. Adresát: Letecké muzeum. Pohlednice letadel ze soukromé sbírky Výstava pohlednic s leteckou tematikou představuje výběr z rozsáhlé sbírky Petra Zaorala z Prahy. Sbírat je začal v roce 2002, když při vánočním úklidu našel obálku asi s 40 pohlednicemi vrtulníků. V březnu 2013 už jeho sbírka činila neuvěřitelných kusů a na všech jsou letecké stroje! V Leteckém muzeu Kunovice je vystaveno několik desítek pohlednic, mezi nimi např. historické pohlednice s Aero HC-2 z brněnského veletrhu 1956/57, pohlednice obrázkové, s filmovou tematikou, exotické z Réunionu a další.

4 Výstava potrvá do 31. října Namaluj letadlo! Výstava představí výsledky 2. ročníku výtvarné soutěže s leteckou tematikou. V březnu porota vybírala z 330 prací různých námětů a technik a expozice nabídne několik desítek z nich, těch nejlepších a nejoriginálnějších. Výstava potrvá do 31. srpna Muzeum lidových pálenic Vlčnov Stálá expozice v památkově chráněné hospodářské usedlosti č. p. 65 ve Vlčnově je věnována podomácké výrobě slivovice a ovocných destilátů a její historii na moravskoslovenském pomezí. Textová a obrazová část představí návštěvníkům nejstarší zmínky o výrobě pálenky, přes výrobu kořalky ve vrchnostenských palírnách až po soukromé a pěstitelské pálenice. V muzeu je umístěno na tři desítky převážně podomácku zhotovených destilační zařízení různého typu, velikosti i stáří. Vlčnov, stodola památkového objektu čp. 65. Otevírací doba: červenec srpen: pondělí pátek hodin (po předchozím objednání), sobota, neděle hodin (bez nutnosti předchozího objednání). Vstupné: Děti, studenti, důchodci: 30 Kč, dospělí: 50 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí, 1 a více dětí): 80 Kč, rodinné pasy: 50 Kč Kontakt pro objednání: Průvodce: Božena Kovářová, mobil: V případě nedostupnosti: Zdeňka Taláková, provozní: mobil: Jitka Zpěváková, ekonom: jitka.zpevakova@slovackemuzeum.cz Soubor lidových staveb Topolná č.p. 90 a 93 stálá expozice lidového bydlení a kovářství na Slovácku Zemědělské usedlosti, památky lidového stavitelství přibližují obydlí s patrovou komorou, expozicí rybářství a praní prádla, v traktu dvora jsou chlévy a další stavby stodoly, sušírna ovoce, udírna, včelín, vahadlová a roubená studna, polní kříž. Topolná, nad kostelem, celoročně pro předem objednané skupiny (tel.: A. Knot, ) Výstavy a akce mimo objekty muzea: Slavnostní pravoslavná liturgie Slavnostní pravoslavná liturgie (mše) v přírodním areálu na Sadské výšině Výšině sv. Cyrila a Metoděje, archeologické lokalitě v Uherském Hradišti Sadech. Liturgie bude sloužena přímo v základech objeveného velkomoravského kostela, v místech, kde své mše sloužili před 1150 lety i Konstantin-Cyril a arcibiskup Metoděj. Uherské Hradiště Sady, Sadská výšina Výšina sv. Cyrila a Metoděje, sobota 27. července 2013 od 10 hodin. Uherské Hradiště město královské Stálá expozice představuje Uherské Hradiště jako královské město, pevnost na řece Moravě a metropoli Slovácka. Expozici vybudovalo ve Slováckém centru kultury a tradic (bývalé jezuitské koleji) město Uherské Hradiště ve spolupráci se Slováckým muzeem. Otevírací doba: úterý neděle: , hodin.

5 Cyrilometodějský Velehrad V letošním roce si celá kulturní Evropa připomíná výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Slovácké muzeum v Uherském Hradišti se k cyrilometodějským oslavám připojuje řadou akcí, mezi něž patří i výstava, která přibližuje dějinné milníky spjaté nejen s Velkomoravskou říší, ale také Velehradem, který patří k nejvýznamnějším poutním místům na Moravě. Výstava potrvá do 8. září BAŤÚV INSTITUT, Vavrečkova 7040, Zlín, 14. budova, 1. podlaží. Výstava je financována Evropskou unií Evropským fondem pro regionální rozvoj z Fondu mikroprojektů spravovaného Regionem Bílé Karpaty.

Tvoříme v muzeu.tentokrát na téma:

Tvoříme v muzeu.tentokrát na téma: Centrum péče o tradiční lidovou kulturu Zlínského kraje Slovácká jizba výběrová prodejna tradičních rukodělných výrobků V hlavní budově Slováckého muzea v Uherském Hradišti se nachází prodejna s pestrou

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červen 2013

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červen 2013 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červen 2013 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Nositelé ceny Vladimíra Boučka v Uherském Hradišti Expozice tvůrců Uherskohradišťska,

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: květen 2010

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: květen 2010 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: květen 2010 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Slovácko Seznamuje se zvyky a životem na Slovácku v průběhu roku, s kroji, způsobem života

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec, srpen 2010

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec, srpen 2010 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec, srpen 2010 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Slovácko Seznamuje s životem lidu v jednotlivých podoblastech Slovácka v průběhu

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra České muzeum stříbra v Kutné Hoře Příspěvková organizace Středočeského kraje Barborská 28, 284 01 Kutná Hora, tel: 327 512 159, fax: 327 513 813 info@cms-kh.cz, objednavky@cms-kh.cz, http://www.cms-kh.cz

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

Týden 1/2014. 1.ledna 2014-5.ledna 2014

Týden 1/2014. 1.ledna 2014-5.ledna 2014 Týden 1/2014 1.ledna 2014-5.ledna 2014 30.12.2013 31.12.2013 1.1.2014 2.1.2014 3.1.2014 4.1.2014 5.1.2014 Týden 2/2014 6.ledna 2014-12.ledna 2014 6.1.2014 7.1.2014 8.1.2014 9.1.2014 10.1.2014 11.1.2014

Více

KLÁŠTER BROUMOV NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA

KLÁŠTER BROUMOV NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA KLÁŠTER BROUMOV NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA BROUMOVSKÝ KLÁŠTER JE MÍSTEM, KDE SE DOSLOVA MŮŽETE DOTKNOUT HISTORIE, ALE I MÍSTEM, KDE SE SETKÁVAJÍ LIDÉ MNOHA NÁRODNOSTÍ A KTERÉ ŽIJE BOHATÝM SPOLEČENSKÝM A

Více

(31 KM, NENÁROČNÁ TRASA)

(31 KM, NENÁROČNÁ TRASA) NÁŠ TIP: Propojení památkových domků pro cyklisty prostřednictvím tras vedených po cyklostezkách, cyklotrasách, případně silnicích II. a III. třídy. Začít i ukončit Vaše putování můžete kdekoli na trase,

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: duben Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech:

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: duben Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: duben 2011 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Slovácko Seznamuje s životem lidu v jednotlivých podoblastech Slovácka v průběhu roku,

Více

J í z d a k r á l ů v e V l č n o v ě 27. - 29. 5. 2016

J í z d a k r á l ů v e V l č n o v ě 27. - 29. 5. 2016 J í z d a k r á l ů v e V l č n o v ě 27. - 29. 5. 2016 Král: Šimon Pešl Pobočníci: Filip Balajka, Tomáš Šobáň Ročník 1998: Zástupce ročníku: Adam Hradílek Chlapců: 14 (ze 16) Děvčat: 14 (16) PÁTEK 27.

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: listopad 2013

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: listopad 2013 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: listopad 2013 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Nositelé ceny Vladimíra Boučka v Uherském Hradišti Expozice tvůrců Uherskohradišťska,

Více

K DIOPTRICKÝM BRÝLÍM NYNÍ DRUHÉ SLUNEČNÍ DIOPTRICKÉ BRÝLE POUZE ZA NAOME OČNÍ OPTIKA:

K DIOPTRICKÝM BRÝLÍM NYNÍ DRUHÉ SLUNEČNÍ DIOPTRICKÉ BRÝLE POUZE ZA NAOME OČNÍ OPTIKA: 9/2012 Další DVD o historii a památkách 3 Soutěž - Na kole do práce 4 Slovácké slavnosti vína a otevřených památek 5 Jezuitská kolej znovu ožívá 6 Kulturní servis 8-9 Dobrý den, milí čtenáři. A je to zase

Více

REGIONÁLNÍ MUZEUM. ve Vysokém Mýtě PROGRAM

REGIONÁLNÍ MUZEUM. ve Vysokém Mýtě PROGRAM REGIONÁLNÍ MUZEUM ve Vysokém Mýtě PROGRAM 2016 VÝSTAVNÍ PROSTORY RMVM Hudba ve spirále 17. ledna až 13. března Výstava Hudba ve spirále zobrazuje prostřednictvím sbírek Muzea elektrotechniky a médií Národního

Více

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!!

Pozor, rozšíření otevírací doby na dopolední hodiny o víkendech a svátcích od května do října!!! PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ČERVENCI A SRPNU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628

Více

Tradiční výrobek Slovácka. Přehled výrobců

Tradiční výrobek Slovácka. Přehled výrobců Tradiční výrobek Slovácka Přehled výrobců Tradiční výrobek Slovácka Tradiční výrobek Slovácka projekt Regionu Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu se sídlem v Uherském Hradišti a Slováckého muzea

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

Stavební úpravy ( otevírání arkád ) v atriovém dvoře muzea - býv. piaristické koleje.

Stavební úpravy ( otevírání arkád ) v atriovém dvoře muzea - býv. piaristické koleje. ZPRAVODAJ Č. 6/2014 Vážení přátelé slánského muzea, věříme, že si vyberete z naší červnové programové nabídky. Zahájíme další uměleckou výstavu, představíme novou expozici v Národopisném muzeu ve Třebízi

Více

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz LEDEN 23. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz 28. TOULKY ČESKOU MINULOSTÍ 17.30 h Městská knihovna Beseda s tvůrci legendárního pořadu

Více

Během pořádání celodenních kulturních programů se neprovádí.

Během pořádání celodenních kulturních programů se neprovádí. Návštěvní doba 5. 3. 27. 3. soboty a neděle 9 16 hodin 28. 3. Velikonoční pondělí 9 17 hodin 1. 4. 30. 4. denně mimo pondělí 9 17 hodin 1. 5. 31. 8. denně mimo pondělí 9 18 hodin 1. 9. 31. 10. denně mimo

Více

www.mekuc.cz MEKUC 1/16

www.mekuc.cz MEKUC 1/16 Mělnické kulturní MEKUC 1/16 Úterý 5. 1. 17.00 19.00 hodin hudební sál MKD MALOVÁNÍ MANDAL Symbolické duchovní zahájení roku 2016 pro dospělé i děti školního věku. Workshop s Bc. Janou Heidenreichovou.

Více

GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH příspěvková organizace Ústeckého kraje

GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH příspěvková organizace Ústeckého kraje GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH příspěvková organizace Ústeckého kraje 2006 GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH muzeum moderního umění příspěvková organizace zřizuje: Ústecký kraj Pivovarská 29 34, 440

Více

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 9/2015 Vážení přátelé slánského muzea, letní prázdniny jsou za námi, podzim se pomalu blíží a s ním i zahájení nové sezóny KPH, pokračování přednáškového cyklu v malé galerii muzea, ale i ukončení

Více

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KINO 1. neděle 17.00 Kniha džunglí 3D Dobrodružný film USA, P 3. úterý 19.00 Spotlight Životopisný film USA s čes. titulky, 12-N 4. středa 19.00 Jak se zbavit nevěsty ČR komedie,

Více

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla školní rok 2014/2015 Část A Charakteristika školy 1. Základní umělecká škola Rudolfa Firkušného Komenského 305 763 61 Napajedla

Více

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI Kde nás hledat? www.vychodni-morava.cz Témata Přehled o regionu Aktivní dovolená Lázně, wellness Novinky, zajímavosti, akce Kroměříž brána k Východní Moravě Praha Kroměříž

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

příloha 1 - program KPG200701- doporučené dary

příloha 1 - program KPG200701- doporučené dary Příloha usnesení R09 usnesení příl.1 k usn.č.9/488/07 b.55 příloha 1 - program KPG0701- doporučené dary 2 3 4 5 6 Kulturní sdružení HARANT Pecka, o.s., Pecka Středisko místní kultury při třebechovickém

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: prosinec 2013

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: prosinec 2013 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: prosinec 2013 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Nositelé ceny Vladimíra Boučka v Uherském Hradišti Expozice tvůrců Uherskohradišťska,

Více

Slovácké muzeum hlavní budova, Uherské Hradiště (kulturní památka majetek Zlínského kraje).

Slovácké muzeum hlavní budova, Uherské Hradiště (kulturní památka majetek Zlínského kraje). ÚVOD CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE Slovácké muzeum patří mezi nejvýraznější regionální muzea v České republice. Instituce byla založena v roce 1914. Jejím hlavním posláním je činnost sbírkotvorná a péče o

Více

Jméno Obor studia a ročník: Termín Instituce, místo pobytu na stáži Cíle stáže Popis pracoviště či hostitelské instituce

Jméno Obor studia a ročník: Termín Instituce, místo pobytu na stáži Cíle stáže Popis pracoviště či hostitelské instituce Jméno: Jana Dubová Obor studia a ročník: Restaurování a konzervace uměleckých děl na papíru a souvisejících materiálech, 2. Ročník Termín: 21. července 2014 15. srpna 2014 Instituce, místo pobytu na stáži:

Více

Den Země s Akademií věd ČR 2013

Den Země s Akademií věd ČR 2013 zve všechny v rámci projektu Otevřená věda na Den Země s Akademií věd ČR 2013 Čeká na vás program akcí určený všem žákům, studentům, pedagogům, školním skupinám a veřejnosti sestavený u příležitosti Dne

Více

Termín konání: sobota 29 srpna. sobota 5. září 2015

Termín konání: sobota 29 srpna. sobota 5. září 2015 Termín konání: sobota 29 srpna. sobota 5. září 2015 Ubytování: Bzenec, Hotel a Penzion Junior. Ubytování v penzionu je ve studiích, vždy 2 pokoje se společným sociálním zařízením. K dispozici pro celý

Více

Od 20. června do 20. srpna 2013. knihovna. umělecké řemeslo

Od 20. června do 20. srpna 2013. knihovna. umělecké řemeslo Od 20. června do 20. srpna 2013 přírodověda knihovna historie a archiv archeologie výtvarné umění umělecké řemeslo Alfons Mucha Plakáty Nová expozici Alfons Mucha Plakáty splňuje po technické stránce veškerá

Více

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM Navštivte nejzajímavější a běžně uzavřené památky města Vrchlabí. Vystupte na věž kostela sv. Vavřince, prohlédněte si interiér klášterního kostela, zámku a Morzinské

Více

MESTO PAM. NAZEV VE DNECH EHD OTEVRENA PAM. POPIS

MESTO PAM. NAZEV VE DNECH EHD OTEVRENA PAM. POPIS MESTO PAM. NAZEV VE DNECH EHD OTEVRENA PAM. POPIS Zámek netradiční dispozice tvaru kruhové výseče s renesančním arkádovým nádvořím a věží. Nejhodnotnější interiéry zámku s rokokovými nástěnnými malbami

Více

Význam oslav pro Broumovsko pro Broumovsko znamená toto výročí okamžik objevení místa za kopcem prvními obyvateli připomínáme si hodnoty, které zde

Význam oslav pro Broumovsko pro Broumovsko znamená toto výročí okamžik objevení místa za kopcem prvními obyvateli připomínáme si hodnoty, které zde 800. výročí příchodu řádu na Broumovsko je příležitostí ukázat, jak důležitá je minulost pro současnost. Vstup benediktinů do regionu významně ovlivnil jeho rozvoj ve sféře vzdělání, kultury, správní i

Více

Metamorfózy politiky. Pražské pomníky 19. století. Tisková zpráva

Metamorfózy politiky. Pražské pomníky 19. století. Tisková zpráva Metamorfózy politiky. Pražské pomníky 19. století Tisková zpráva V rámci volné řady výstavních projektů v Clam-Gallasově paláci, věnovaných kulturní historii Prahy, se pořadatelé Archiv hl. m. Prahy a

Více

SEKCE R KULTURNÍ, ZÁBAVNÍ A REKREAČNÍ SLUŽBY

SEKCE R KULTURNÍ, ZÁBAVNÍ A REKREAČNÍ SLUŽBY SEKCE R KULTURNÍ, ZÁBAVNÍ A REKREAČNÍ SLUŽBY 90 Tvůrčí, umělecké a zábavní služby 90.0 Tvůrčí, umělecké a zábavní služby 90.01 Služby scénických umělců 90.01.1 Služby scénických umělců 90.01.10 Služby

Více

31 10 22 11 (2012) Dům pánů z Kunštátu

31 10 22 11 (2012) Dům pánů z Kunštátu s-flux 31 10 22 11 (2012) Dům pánů z Kunštátu Dům pánů z Kunštátu (Galerie G99) Dominikánská 9, Brno Vernisáž 30. 10. 2012 v 18 h Dernisáž 22. 11. 2012 v 18 h Otevřeno denně 13 19 h (není-li v programu

Více

UHERSKÉ HRADIŠTĚ. Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska UHERSKÉ HRADIŠTĚ HISTORICKÉ MĚSTO ROKU 2011

UHERSKÉ HRADIŠTĚ. Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska UHERSKÉ HRADIŠTĚ HISTORICKÉ MĚSTO ROKU 2011 Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska TOP týden v Uherském Hradišti a okolí ve dnech 13. 21. června 2014 Pátek 13. června Staňte se součástí mezinárodního ekologického festivalu V případě,

Více

NABÍDKA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ A PŘEDNÁŠEK

NABÍDKA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ A PŘEDNÁŠEK NABÍDKA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ A PŘEDNÁŠEK Školní rok 2015/2016 OBSAH 1. stálé výukové programy STRANA 4 Památník Velké Moravy STRANA 7 Galerie Slováckého Muzea STRANA 10 Hlavní budova 2. přednášky a prohlídky

Více

Vánoční bohoslužby a betlémy 2015/2016 výběr

Vánoční bohoslužby a betlémy 2015/2016 výběr Vánoční bohoslužby a betlémy 2015/2016 výběr Bohoslužby v ostatních kostelích najdete na stránkách Arcibiskupství pražského: http://bohosluzby.apha.cz/ nebo http://www.krestanskevanoce.cz/?k=praha Cizojazyčné

Více

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Úterý Zahájení školního roku, dárečky novým dětem 14. 9. Pondělí Divadlo Šikulka 45,00kč 8:45 Jak se prasátka

Více

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2011

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2011 Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace Zpráva o činnosti za rok 2011 Mgr. Petra Hejralová 29. 2. 2012 Městské muzeum v Železném Brodě Své stálé expozice prezentuje ve dvou budovách. Sklářskou

Více

Výroční zpráva. Sedlická krajka výroční zpráva 2 0 1 2

Výroční zpráva. Sedlická krajka výroční zpráva 2 0 1 2 Výroční zpráva 2 0 1 2 2 Obsah Úvodní slovo...3 Představení společnosti-cíl a poslání...4 Činnost společnosti v roce 2012..5-6 Akce...7-9 Krajkářské slavnosti Sedlice-2012...10-11 Soutěžní přehlídka...12-13

Více

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. únor 2/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

Jihlavské listy. Třebíčský deník

Jihlavské listy. Třebíčský deník Jihlavské listy 18.08.2015 - (jv) - Kultura - str. 09 Vernisáž a dvě nové knihy o historii Brtnice BRTNICE - Dvě knihy o historii Brtnice budou představeny v nadcházejících dnech. Výstava obrazů Aloise

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

Regionální muzeum v Českém Krumlově

Regionální muzeum v Českém Krumlově 04/2016 Regionální muzeum v Českém Krumlově Měsíční muzejní zpravodaj NEWSLETTER Prosinec 2016 RYCHLÝ PŘEHLED Adolf Born aneb Jak vzniká poštovní známka Hvězdy stříbrného plátna WORKSHOPY: Vánoční polaz

Více

Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad Ústeckého kraje od 1. července 2001

Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad Ústeckého kraje od 1. července 2001 Výroční zpráva Galerie moderního umění v Roudnici n.l. za rok 2001 Galerie moderního umění v Roudnici n.l. Očkova 5, Roudnice n.l., tel. a fax 0411 837301 Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad

Více

PROGRAM AKCÍ KVĚTEN 2016

PROGRAM AKCÍ KVĚTEN 2016 VÝCHODOČESKÉ MUZEUM V PARDUBICÍCH PROGRAM AKCÍ KVĚTEN 2016 NOVÁ EXPOZICE PARDUBICE PŘÍBĚH MĚSTA otevření 8. 5. 2016 Pod názvem Pardubice příběh města vás ve Východočeském muzeu čeká cesta od nejstarších

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor školství a sociálních věcí

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor školství a sociálních věcí MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015 Bod programu: 18 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství a sociálních věcí Mgr. Vojtěch Bušina,

Více

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš Vážení hosté benefičního večera, každoročně se v čase adventním setkáváme na benefičních akcích pro SKP-CENTRUM, o.p.s., v letošním roce se jedná již o jubilejní X. ročník. Vítám Vás na charitativní dražbě

Více

Loštice. Muzeum tvarůžků Loštice

Loštice. Muzeum tvarůžků Loštice Program zájezdu 8:00 Sraz u klubí na Dubí 10:00 Plánovaná prohlídka Muzea tvarůžků Loštice 12:00 Příjezd do Olomouce, rozchod xx:xx Odjezd z Olomouce dle domluvy v autobuse Loštice Zdejší dominantou je

Více

Zámecký areál ve Svojšíně Aktualizace projektu záchrany

Zámecký areál ve Svojšíně Aktualizace projektu záchrany Zámecký areál ve Svojšíně Aktualizace projektu záchrany Objednatel: Obec Svojšín Zpracoval: Zdeněk Knoflíček Ing.arch. Jitka Pohořalá Památkový atelier Plzeň červen 2010 Identifikační údaje Návrh stavby:

Více

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 Moravská galerie v Brně 18.00 00.30 h (poslední vstup ve 24.00 h) Muzeum města Brna 18.00 00.30 h (kasematy, expozice a Východní křídlo končí

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2007

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2007 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2007 Městské muzeum a galerie Hustopeče (dále jen MMG) je organizační složkou Města Hustopeče a v roce 2007 disponovalo třemi stálými expozicemi

Více

Knihovna Boženy Benešové. Informační centrum

Knihovna Boženy Benešové. Informační centrum NOVÝ KLÁŠTER Knihovna Boženy Benešové Informační centrum Expozice Hřiště hraček Expozice Fatra v čase Expozice Slavia příběh továrny Depozitář sbírkových předmětů Muzeum Napajedla Muzeum Napajedla Expozice

Více

Akce v Sušici a okolí leden 2015

Akce v Sušici a okolí leden 2015 hrad Kašperk 3.1. 4.1. 8.1. 8.1. 9.1. 9.1. 10.1. Akce v Sušici a okolí leden 2015, kostel sv. Václava, od 9:00 hodin Vánoce 2014 ve farnosti Slavnost Matky Boží, Panny Marie mše sv. s rodinami Hrad Kašperk,

Více

Jednání komise v 15:00 zahájila a řídila předsedkyně komise Jana Pešlová.

Jednání komise v 15:00 zahájila a řídila předsedkyně komise Jana Pešlová. ZÁPIS č. 6/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 6. října 2015 v místnosti č. 2 Libeňského zámku (15:00 16:40) 1) Informace

Více

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ BŘEZEN 2016 1. 31. 3. VÝSTAVA SVĚT KULATÝCH POHLEDNIC Kulaté pohlednice z ČR a SR ze soukromé sbírky pana P. Lindušky. Turistické

Více

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 4 Městyse Knínice u Boskovic 2008 velikonoční výstavka V neděli 23. března 2008 mohli naši spoluobčané shlédnout velikonoční výstavku, na které se podílelo 12 vystavovatelů. K vidění byly perníkové

Více

Publikačníčinnost muzeí zřizovaných Krajem Vysočina

Publikačníčinnost muzeí zřizovaných Krajem Vysočina Publikačníčinnost muzeí zřizovaných Krajem Vysočina Božena Kabelíková Muzeum Vysočiny Třebíč 1 Kraj Vysočina Název Kraje Vysočina souvisí se skutečností, že se tento správní celek rozkládá na podstatnéčásti

Více

PRIM A SEZÓN A. o. p. s. NÁCHODSK Á

PRIM A SEZÓN A. o. p. s. NÁCHODSK Á Informace a propozice k divadelní sekci NPS Divadelní sekce Náchodské Prima sezóny 2014 je koncipována jako soutěžní přehlídka studentského divadla umožňující setkání studentských divadelních kolektivů,

Více

Výstava: Pavel Křivský Výstava: Vánoce - knihy se sváteční tématikou Výstava kožených obrazů a kabelek

Výstava: Pavel Křivský Výstava: Vánoce - knihy se sváteční tématikou Výstava kožených obrazů a kabelek Výstava: Pavel Křivský datum začátku akce: 14.09.2012 datum ukončení akce: 12.11.2012 čas začátku akce: v otevírací době muzea místo konání: městské muzeum - zámek stručný popis akce: Pavel Křivský, rodák

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016

TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016 TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016 České Budějovice, 17. března 2016 Památky, které v Plzeňském kraji spravuje Národní památkový ústav, plánují otevřít poprvé své brány již

Více

Měsíční komentář - leden 2002. Informace o počtu nezaměstnaných v okrese Chomutov k 31.1.2002

Měsíční komentář - leden 2002. Informace o počtu nezaměstnaných v okrese Chomutov k 31.1.2002 Měsíční komentář - leden 2002 v okrese Chomutov k 31.1.2002 K 31. 1. 2002 úřad práce registroval celkem 11.327 osob, což je o 426 osob více než na konci prosince 2001. Proti stejnému období minulého roku

Více

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov Českokrumlovsko Český Krumlov vám pro poznávací a tematicky zaměřené výlety nabízí nepřeberné množství cílů. Největším lákadlem města je jeho bohatá historie a s ní spojené architektonické památky zdejší

Více

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív PRAHA RAKOVNICKO Kde nebudete vědět kam dřív kalendář akcí HISTORICKÉ SLAVNOSTI, SYMPOZIA, DIVADELNÍ A HUDEBNÍ FESTIVALY, CYKLISTICKÉ AKCE, JARMARKY ŘEMESEL ATD. 2009 Řezbářské sympozium v Přílepích Rakovnicko

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2016 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Východní Morava - Turistický průvodce 2014 - distribuce

Východní Morava - Turistický průvodce 2014 - distribuce Východní Morava - Turistický průvodce 2014 - distribuce Informační centra 24 650 Muzea 7 400 Hrady, zámky, Zoo 12 500 Ubytovací zařízení 24 450 IC TOUR 8 000 Akce KČT 5 000 CCRVM 8 000 Celkem 90 000 Informační

Více

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 3/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, v měsíci březnu pro Vás chystáme řadu zajímavých akcí v čele s kurdským programem. Nová sezóna tak, jak pevně věříme, rozkvete v plné kráse a rozmanitosti.

Více

Nejhezčí květiny získají ceny

Nejhezčí květiny získají ceny Informace z Teplicka 25/2012 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Mini camp proběhl v bílinském domě dětí Počátkem letošních prázdnin proběhl v prostorách DDM Bílina

Více

Měsíční komentář - leden 2001. Informace o počtu nezaměstnaných v okrese Chomutov k 31.1.2001

Měsíční komentář - leden 2001. Informace o počtu nezaměstnaných v okrese Chomutov k 31.1.2001 Měsíční komentář - leden 2001 v okrese Chomutov k 31.1.2001 K 31. 1. 2001 úřad práce registroval celkem 11.106 osob, což je o 214 osob více než na konci prosince 2000. Proti stejnému období minulého roku

Více

Polské dny v Kroměříži

Polské dny v Kroměříži Polské dny v Kroměříži Kulturu, tradice a život našich severních sousedů mohl poznat každý, kdo v týdnu od 21. do 27. listopadu navštívil některou z akcí bohatého programu Polských dnů v Kroměříži, jejichž

Více

Den kunratických jahod se Čtyřlístkem (foto P. Hilmarová)

Den kunratických jahod se Čtyřlístkem (foto P. Hilmarová) Den kunratických jahod se Čtyřlístkem (foto P. Hilmarová) Slovo starostky Uvolnění členové zastupitelstva Splašková kanalizace Změna trasy linky č. 293 Cyklostezka Kunratický zpravodaj 3/2011 2 Zdravotní

Více

LÁZNĚ LUHAČOVICE 2015

LÁZNĚ LUHAČOVICE 2015 LÁZNĚ LUHAČOVICE 2015 Lázně Luhačovice Společenský dům Ústřední lázeňská dvorana s pramenem Vincentky Jurkovičův Dům Luhačovice jsou čtvrté největší a jedny z nejkrásnějších lázní v České republice s více

Více

Regionální muzeum v Litomyšli zřizované Pardubickým krajem

Regionální muzeum v Litomyšli zřizované Pardubickým krajem Muzeum místo setkávání Regionální muzeum v Litomyšli zřizované Pardubickým krajem TISKOVÁ ZPRÁVA 18. prosinec 2015 Permanentky pro školy Regionální muzeum v Litomyšli od roku 2016 nabízí speciální permanentky,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. za rok 2005. G A L E R I E V Ý T V A R N É H O U M Ì N Í pøíspìvková organizace Úprkova 2, Hodonín, 695 01, Èeská republika

ZPRÁVA O ČINNOSTI. za rok 2005. G A L E R I E V Ý T V A R N É H O U M Ì N Í pøíspìvková organizace Úprkova 2, Hodonín, 695 01, Èeská republika G A L E R I E V Ý T V A R N É H O U M Ì N Í pøíspìvková organizace Úprkova 2, Hodonín, 695 01, Èeská republika ZPRÁVA O ČINNOSTI za rok 2005 V Hodoníně dne 23. února 2006 Sestavili: Mgr. Josef Fantura

Více

Úvodní ustanovení. Hlava II Organizace vedení a aktualizace evidencí NAD

Úvodní ustanovení. Hlava II Organizace vedení a aktualizace evidencí NAD Metodický návod č. 1/2012 odboru archivní správy a spisové služby MV k vedení evidence Národního archivního dědictví podle vyhlášky č. 645/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o archivnictví

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

Výroční zpráva za rok 2003. 1) Úvod. 2) Sbírky. 3) Knihovna. 4) Výstavy. 5) Ostatní činnost. 6) Akvizice /přírůstky/ 7) Sponzorské dary a příspěvky

Výroční zpráva za rok 2003. 1) Úvod. 2) Sbírky. 3) Knihovna. 4) Výstavy. 5) Ostatní činnost. 6) Akvizice /přírůstky/ 7) Sponzorské dary a příspěvky Výroční zpráva za rok 2003 1) Úvod 2) Sbírky 3) Knihovna 4) Výstavy 5) Ostatní činnost 6) Akvizice /přírůstky/ 7) Sponzorské dary a příspěvky 8) Hospodaření 1. Úvodem Městské muzeum Sedlčany vzniklo jako

Více

P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E

P R O S T I J O V S K Y N O V I N K E Kino Metro 70 pondělí 21. 9. 2015: 14.00 Prokletí Midasovy skříňky - průkaz Bijásek 17.30 American Ultra 20.00 Straight Outta Compton úterý 22. 9. 2015: 14.00 Prokletí Midasovy skříňky - průkaz Bijásek

Více

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V ZÁŘÍ 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628 001, 628 003,

Více

Program akcí Matice české na období září až prosinec 2013

Program akcí Matice české na období září až prosinec 2013 Program akcí Matice české na období září až prosinec 2013 Září 2013 Čtvrtek 26. září 2013 (pro očekávaný velký zájem je náhradní termín čtvrtek 3. října 2013), 16 hod. NUTNÁ REZERVACE PŘEDEM! Podrobná

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ DO NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA FAKULTY DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ DO NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA FAKULTY DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ DO NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA FAKULTY DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara (dále

Více

Výtvarná soutěž pro děti 1. stupně základních škol

Výtvarná soutěž pro děti 1. stupně základních škol Výtvarná soutěž pro děti 1. stupně základních škol konaná u příležitosti Dnů lidí dobré vůle - Velehrad 2006 pod záštitou Mons. Jana Graubnera, arcibiskupa olomouckého Pořadatel soutěže: Arcibiskupství

Více

Zámecký areál ve Svojšíně. Aktualizace projektu záchrany Etapa pro roky 2015-2020. Památkový atelier v Plzni

Zámecký areál ve Svojšíně. Aktualizace projektu záchrany Etapa pro roky 2015-2020. Památkový atelier v Plzni Zámecký areál ve Svojšíně Aktualizace projektu záchrany Etapa pro roky 2015-2020 Objednatel: Zpracoval: Obec Svojšín Památkový atelier v Plzni Plzeň červen 2015 Identifikační údaje Návrh stavby: Zámecký

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PŘEDNÁŠKY A BESEDY

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PŘEDNÁŠKY A BESEDY PŘEDNÁŠKY A BESEDY Koncepce tematických celků přednášek a besed, případně také kursů a tvůrčích dílen je popsána v jedné z úvodních kapitol, která se věnuje charakteru vzdělávání nabízeného Muzeem umění

Více

49 26'51.04"N 11 8'24.04"E. GPS poloha:

49 26'51.04N 11 8'24.04E. GPS poloha: ZOO Norimberk Delfinárium 49 26'51.04"N 11 8'24.04"E Delfinárium, jenž se nachází v areálu zoologické zahrady, bylo založeno v roce 1971. Jsou zde chováni delfíni, lachtani, a kapustňáci. Představení delfínů

Více

Příloha usnesení zastupitelstva městské části Praha 12 č. 288/2009

Příloha usnesení zastupitelstva městské části Praha 12 č. 288/2009 Příloha usnesení zastupitelstva městské části Praha 12 č. 288/2009 Výběrové řízení na podporu projektů v oblasti kultury na území MČ Praha 12 pro rok 2009 čís. předkladatel název cíl použití fin. prostředků

Více

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008 Leden Datum obec akce Kde 2.1. Prušánky Ohňostroj k uvítání Nového roku 5.1. Dolní Bojanovice Vinařský ples Obecní dům 5.1. Kostice Krojový ples Sokolovna 6.1. Josefov Tříkrálová sbírka 11.1. Prušánky

Více