Název výrobku: VUKOPUR P

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Název výrobku: VUKOPUR P"

Transkript

1 Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Polyuretanové montážní a těsnící hmoty. 1.3 Identifikace distributora: Obchodní jméno: Sídlo: areál Svit, 96. budova, Telefon: Fax: plastservis@plastservis.cz 1.4 Identifikace výrobce: Obchodní jméno: AEROSOL-SERVICE s.r.o. Sídlo: Družstevní 2, Pletený Újezd, Unhošť Telefon: Fax: Telefonní číslo pro mimořádné situace:,, tel.: , Toxikologické informační středisko, Praha, tel.: , Informace o složení přípravku Přípravek obsahuje tyto nebezpečné látky: Chemický název: Difenylmethandiisokyanát Propan/butan/isobutan Dimethylether (isomery a homology) Obsah (v %): < 50 < 15 < 10 Číslo CAS: Číslo ES: Klasifikace: Xn F+ F+ R-věty: 20-36/37/38-42/ S-věty: (1/2-)23-36/37-45 (2-)9-16 (2-) Úplné znění R a S vět je uvedeno v bodě 16 tohoto bezpečnostního listu. Obsahuje isokyanáty. Viz informace dodané výrobcem 3. Údaje o nebezpečnosti přípravku 3.1 Klasifikace přípravku: Přípravek je klasifikován jako nebezpečný chemický přípravek extrémně hořlavý (R 12) a zdraví škodlivý (R 20-36/37/38-42/43) podle zákona č. 356/2003 Sb. (ve znění zákona č. 434/2005 Sb.) 3.2 Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání přípravku: Zdraví škodlivé při vdechování. Dráždí oči, dýchací orgány a kůži. Nebezpečí vážného poškození očí. Mohou vyvolat senzibilizaci při vdechování a při styku s kůží. Při používání dochází k znečištění pracovního ovzduší. 3.3 Nejzávažnější nepříznivé účinky na životní prostředí při používání přípravku: Při havárii či požáru se uvolňují zdraví škodlivé plyny a páry.

2 3.4 Další rizika: Nejsou. Strana: 2/7 4. Pokyny pro první pomoc 4.1 Všeobecné pokyny: V případě nehody, nebo necítíte-li se dobře, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc (je.li možno ukažte označení přípravku). 4.2 Při nadýchání: Zajistěte přívod čerstvého vzduchu, při potížích vyhledejte lékařskou pomoc. 4.3 Při styku s kůží: Přípravek mechanicky odstraňte a zasažené místo umyjte vodou a mýdlem. 4.4 Při zasažení očí: Okamžitě důkladně vypláchněte a vyhledejte lékařskou pomoc. 4.5 Při požití: Nevyvolávejte zvracení, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc a ukažte obal nebo označení lepidla. 4.6 Další údaje: Nejsou. 5. Opatření pro hasební zásah 5.1 Vhodná hasiva: Tříštěný vodní proud, pěna, práškový, příp. sněhový hasící přístroj. 5.2 Nevhodná hasiva: Přímý proud vody. 5.3 Zvláštní nebezpečí: Nebezpečí tvorby zdraví škodlivých par a pyrolýzních produktů při hoření, mj. isokyanátů, oxidů uhlíku a dusíku, možnost tvorby výbušných směsí se vzduchem. Zabraňte vniknutí do kanalizace. 5.4 Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče: Izolační dýchací přístroj, protichemický oděv. 5.5 Další údaje: Zabraňte úniku do životního prostředí. Ohrožené obaly chlaďte postřikem vodou a pokuste se je odstranit z dosahu ohně. 6. Opatření v případě náhodného úniku 6.1 Bezpečnostní opatření pro ochranu osob: Zajistěte dostatečné větrání a opuštění ohroženého místa nepovolenými osobami. Při zvýšené koncentraci par rozpouštědel používejte vhodnou ochranu dýchacích cest. Odstraňte možné zdroje zapálení. 6.2 Bezpečnostní opatření pro ochranu životního prostředí: Zabraňte úniku přípravku do odpadních systémů, půdy, povrchových a spodních vod. 6.3 Doporučené metody čištění a zneškodnění: Kontaminovaná místa překryjte vhodným absorpčním materiálem, např. zeminou nebo pískem a mechanicky odstraňte. Nevytvrzenou pěnu lze odstranit přípravkem PU-čistič, nebo vhodným rozpouštědlem, např. acetonem. Vytvrzenou pěnu odstraňte mechanicky. 6.4 Další údaje: Nejsou.

3 Strana: 3/7 7. Pokyny pro zacházení a skladování 7.1 Pokyny pro zacházení: Dodržujte ustanovení ČSN Pracujte s přípravkem jen v dobře větraných prostorech. Uchovávejte ho mimo dosah zdrojů zapálení zákaz kouření. Při průmyslovém použití proveďte opatření proti výbojům statické elektřiny; elektrická instalace musí být v nevýbušném provedení. Nádoba je pod tlakem: nevystavujte slunečnímu záření a teplotám nad 50 o C. Ani vyprázdněnou nádobku neprorážejte a nevhazujte do ohně. Nestříkejte do otevřeného ohně nebo na žhavé předměty 7.2 Pokyny pro skladování: Dodržujte ustanovení ČSN Uzavřené obaly s přípravkem uchovávejte na suchém, dobře větraném místě. Neskladujte společně s potravinami, nápoji, krmivy a s oxidačními činidly. 8. Kontrola expozice a ochrana osob 8.1 Technická opatření: Dle bodu č. 7. Pravidelně kontrolujte koncentraci škodlivých látek v pracovním ovzduší. 8.2 Expoziční limity: Přípustné expoziční limity (PEL) a nejvyšší přípustné koncentrace (NPK-P) chemických látek v ovzduší pracoviště: Látka Nejvyšší přípustné hodnoty (mg/m 3 ) PEL NPK-P Difenylmethan-4,4 -diisokyanát 0,05 0,10 Dimethylether Butan Propan Omezování expozice: Omezování expozice pracovní: Dodržujte všeobecné zásady hygieny práce. Při nakládání s přípravkem nejezte, nepijte a nekuřte. Nevdechujte páry a aerosoly, zamezte styku přípravku s kůží a s očima Ochrana dýchacích orgánů: Při nedostatečném větrání používejte vhodnou ochranu dýchacích cest, např. respirátor s filtrem proti organickým parám Ochrana rukou: Ochranné rukavice z materiálu odolného organickým rozpouštědlům. Dbejte na řádné očištění a ošetření kůže na rukou po ukončení práce Ochrana očí: Ochranné brýle nebo obličejový štít Ochrana kůže: Pracovní oděv a obuv bez kování s elektricky vodivou podrážkou Omezování expozice životního prostředí: Při nakládání s přípravkem a jeho skladování musí být splněny povinnosti podle zákonů č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a č. 254/2001 Sb., o vodách.

4 Strana: 4/7 9. Fyzikální a chemické vlastnosti 9.1 Všeobecné informace: Vzhled: Kapalina v tlakové nádobě. Zápach: Charakteristický. 9.2 Důležité informace z hlediska ochrany zdraví, bezpečnosti a životního prostředí: Hodnota ph: Nestanovuje se. Teplota tání ( C): Nestanovuje se. Teplota varu ( C): Nestanovuje se. Bod vzplanutí ( C): < 21 Hořlavost: Extrémně hořlavé. Samozápalnost: > 350 C Meze výbušnosti horní mez (obj. %): 11,0 dolní mez (obj. %): 1,5 Oxidační vlastnosti: Neurčeny. Tenze par při 20 C: V tlakových nádobách dosahuje > 500 kpa, při tvorbě pěny velmi nízká. Hustota při 23 C (g/cm 3 ): 1,20 Rozpustnost ve vodě: Nerozpustný, reaguje s vodou při vytvrzování. - v tucích: Neurčena. Rozdělovací koeficient n-oktanol/voda: Neurčen. 9.3 Další údaje: Nejsou. Sušina (%): Dynamická viskozita při 23 C (Pa.s): 10. Stabilita a reaktivita 10.1 Podmínky za nichž je výrobek stabilní: Běžné fyzikálně-chemické podmínky Podmínky, kterým je třeba zamezit: Přípravek nesmí přijít do styku s oxidačními činidly a se zdroji zapálení (např. plamen, rozžhavené nebo horké předměty). Skladovat do teploty max 50 C. Chránit před vlhkostí Látky a materiály, s nimiž výrobek nesmí přijít do styku: Přípravky nesmí přijít do styku s oxidačními činidly. Reagují s látkami obsahujícími aktivní vodík, včetně vody Nebezpečné rozkladné produkty: Informace o produktech termického rozkladu jsou uvedeny v bodě Další údaje: Nejsou. 11. Toxikologické informace 11.1 Akutní toxicita: LD 50, orálně, potkan (mg/kg): LD 50, dermálně, potkan nebo králík (mg/kg): LD 50, inhalačně, potkan, pro aerosoly nebo částice (mg/dm 3 4h): LD 50, intravenózně, krysa (mg/kg):

5 Strana: 5/7 Pokračování bodu 11 Toxikologické informace 11.2 Subchronická chronická toxicita: Přípravky mohou při dlouhodobém působení vyvolat podráždění kůže a očí; u očí může dojít až k nevratnému poškození. Mohou způsobit podráždění nosní sliznice, hrdla, průdušek a plic Senzibilizace: U citlivých jedinců může nastat silná alergická reakce, někdy i se zpožděním Karcinogenita: Nebyla prokázána Mutagenita: Nebyla prokázána Toxicita pro reprodukci: Nebyla prokázána. 12. Ekologické informace 12.1 Ekotoxicita: Zabraňte úniku do kanalizace, půdy, povrchových a spodních vod. LC 50, 96 h, ryby (mg/dm 3 ): EC 50, 48 h, dafnie (mg/dm 3 ): IC 50, 72 h, řasy (mg/dm 3 ): IC 50, 48 h, řasy (mg/dm 3 ): 12.2 Mobilita: Omezená vzhledem k chemické reakci s vodou za vzniku nerozpustného produktu Persistence a rozložitelnost: Přípravek není krátkodobě degradabilní Další údaje: Zabraňte úniku přípravku do odpadních systémů, půdy, povrchových a spodních vod. CHSK: BSK 5 : 13. Informace o odstraňování přípravku 13.1 Způsoby zneškodňování přípravku: Zbytky přípravků jsou podle Katalogu odpadů zařazeny jako nebezpečný odpad "N"; katalogové číslo *, název odpadu "Odpadní lepidla a těsnící materiály obsahující organická rozpouštědla nebo jiné nebezpečné látky"; kód skupiny odpadů Q1; způsob odstraňování odpadů D10 "Spalování na pevnině"; kód složek, které činí odpad nebezpečným C Způsoby zneškodňování kontaminovaného obalu: Kontaminované obaly jsou zařazeny jako nebezpečný odpad N, katalogové číslo *, název " Obaly obsahující zbytky nebezpečných látek nebo obaly těmito látkami znečištěné"; způsob odstraňování odpadů D10 "Spalování na pevnině" Právní předpisy o odpadech: Zákon č. 106/2005 Sb., úplné znění zákona č. 185/2001 Sb. o odpadech a o změněn některých dalších zákonů, jak vyplývá z pozdějších změn a zákon č. 477/2001 Sb. o obalech ve znění pozdějších změn a prováděcích předpisů.

6 Strana: 6/7 14. Informace pro přepravu Pro přepravu přípravků platí předpisy ADR/RID o mezinárodní silniční a železniční přepravě nebezpečných věcí Pozemní přeprava: Aerosol ADR/RID: Obalová skupina: III Výstražná tabule: 3 Číslo UN: 1950 Ťřída: 2/5 F Poznámka: F 14.2 Námořní přeprava: IMDG: Třída: Látka znečisťující moře: Technický název: 14.3 Letecká přeprava ICAO/IATA: Třída: Technický název: Obalová skupina: Číslo UN: Obalová skupina: Číslo UN: 15. Informace o právních předpisech vztahujících se k přípravku 15.1 Informace týkající se ochrany zdraví, bezpečnosti a životního prostředí Podle zákona č. 356/2003 sb., o chemických látkách a chemických přípravcích ve znění pozdějších změn (zákona č. 434/2005 Sb.) a souvisejících právních předpisů (vyhlášky č. 345/2005 Sb, č. 232/2004 Sb. a dalších) je výrobek klasifikován jako nebezpečný chemický přípravek extrémně hořlavý a zdraví škodlivý Výstražný symbol a písemná označení nebezpečných vlastností přípravku: Obsahuje isokyanáty. Viz informace dodané výrobcem R-věty: /37/38-42/ S-věty: (1/2-) /37/39-(45-46-)51-63 Obsah celkového organického uhlíku v VOC (kg/kg produktu): 0,18 Hustota při 23 C (g/cm 3 ): 1, Další informace vztahující se k přípravku 16.1 Seznam a plné znění R-vět uvedených v bodě 2 a 15 bezpečnostního listu: R 12 Extrémně hořlavý R 20 Zdraví škodlivý při vdechování R 36/37/38 Dráždí oči, dýchací orgány a kůži R 42/43 Může vyvolat senzibilizaci při vdechování a při styku s kůží

7 Strana: 7/7 Pokračování bodu 16 Další informace vztahující se k přípravku 16.2 Pokyny pro školení: Seznamování s vlastnostmi přípravku v rámci běžných školení o bezpečnosti a hygieně práce Zdroje nejdůležitějších podkladů použitých při sestavování bezpečnostního listu: Novela zákona č. 356/2003 Sb., o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých zákonů, v platném znění zákona č. 434/2005 Sb. Vyhláška č. 221/2004 Sb., kterou se stanoví seznamy nebezpečných chemických látek a nebezpečných chemických přípravků, jejichž uvádění na trh je zakázáno nebo jejichž uvádění na trh, do oběhu nebo používání je omezeno, v platném znění. Novela vyhlášky č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpečnostního listu k nebezpečné chemické látce a chemickému přípravku v platném znění vyhlášky č. 460/2005 Sb. Novela vyhlášky č. 232/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 356/2003 Sb., týkající se klasifikace, balení a označování nebezpečných chemických látek a chemických přípravků, v platném znění vyhlášky č. 369/2005 Sb. Zákon č. 477/2001 Sb., o obalech, v platném znění. Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění. Zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění. Nařízení vlády č. 178/2001 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci, v platném znění. Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, v platném znění. Zákon č. 254/2001 Sb., o vodách, v platném znění. Vyhláška MŽP č. 381/2001 Sb. Katalog odpadů. Zákon č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, v platném znění. Karta Charakterystyki Preparatu niebezpiecznego, PIANA POLIURETANOWA, vydaná firmou Orion Sp. z o.o., revidovaná ze dne Revidované odstavce: Upozornění: Tento bezpečnostní list obsahuje údaje odpovídající současným znalostem a zkušenostem a nemusí být vyčerpávající. Opravovat a doplňovat uvedené informace přísluší jen výrobci. Osoby, které s přípravkem nakládají, odpovídají za bezpečnou manipulaci s ním a za jeho aplikaci v souladu s návodem na použití a s platnými technickými a legislativními normami Vypracoval: Technický a výrobní úsek a.s. PLASTSERVIS.

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62 Strana: 1/8 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: Vukolep RS 3/62 1.2. Použití přípravku: Kontaktní jednosložkové rozpouštědlové lepidlo určené pro lepení pryže, usní, dřeva,

Více

Název výrobku: VUKOTEX 3 N

Název výrobku: VUKOTEX 3 N Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Disperzní lepidlo pro spojování usní, textilních materiálů a lepenek v galanterním průmyslu. Pro průmyslové

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 30.12.1999 Strana 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Spray na kontakty výrobek č. 104261, 147619 Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 20.12.2000 Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Pěna na pneumatiky, RES 500 Číslo CAS: nemá přípravek Číslo

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 16.01.2002 Datum revize : 01.06.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Krém na obuv pastovité konzistence, vyrobený z vosků,

Více

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus Datum vydání: 1. 6. 2007 Strana: 1 z 9 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS:

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

PU pěna 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

PU pěna 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 22. 6. 2009 Strana: 1 / 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Pouţití přípravku Popis funkce přípravku:

Více

Název výrobku: AIR menline - aerosolový osvěžovač vzduchu Aqua world

Název výrobku: AIR menline - aerosolový osvěžovač vzduchu Aqua world Datum vydání: 19.09.2003 Strana 1/10 Název výrobku: AIR menline - aerosolový osvěžovač vzduchu Aqua world 1. Identifikace přípravku,výrobce a distributora : 1.1. Obchodní název přípravku: AIR menline 1.2.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize: Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 1. Identifikace přípravku a výrobce : 1.1. Obchodní název přípravku: TECCHI 1.2. Doporučený účel použití: tekutý odstraňovač skvrn s aktivním kyslíkem na bílé prádlo

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana: 1/5 Datum revize: 11.9.2006 Datum vydání: 1.12.2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: AUTOVIDOL -20 C 1 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: KOTYFIX Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 14.5.2007 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 14.5.2007 Název výrobku: Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Obchodní název: a

Více

OXY-KOMPLEXON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA

OXY-KOMPLEXON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA Datum revize: Strana 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 13.12.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 709.00 1.2 Pouţití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP SINT TURBODIESEL

Více

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) OXID BARNATÝ Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název: Oxid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 12.6.2000 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Montážní pěna Číslo CAS: nemá přípravek Číslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 Datum revize: 12.8.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 Datum revize: 12.8. BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1. Identifikace přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Mycí pěna. 1.3. Podrobné údaje o

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 Datum revize: 1.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) Název výrobku: Datum vydání: 10.4.2006 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky/přípravku: Číslo CAS:

Více

CHLORID SODNÝ PRŮMYSLOVÝ

CHLORID SODNÝ PRŮMYSLOVÝ BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 434/2005 Sb. a vyhl. 460/2005 Sb. a dle směrnice Evropské komise 2004/73/ES datum vydání: 15.03.2006 datum revize: 15.03.2006 CHLORID SODNÝ PRŮMYSLOVÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Nitromethan

Více

Bezpečnostní list. 2. Informace o složení přípravku. 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku. 4. Pokyny pro první pomoc

Bezpečnostní list. 2. Informace o složení přípravku. 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku. 4. Pokyny pro první pomoc Strana: 1/5 Datum revize: Datum vydání: 1. 12. 2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Číslo CAS : odpadá Číslo ES (EINECS):

Více

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: Použití přípravku: 1.2 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 26.5.2001 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Studnařská pěna Číslo CAS: nemá přípravek Číslo ES (EINECS):

Více

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI Datum vydání: 27. 8. 2003 Strana: 1 z 10 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Alkaprén 25 Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: N,N-Dimethylmid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 12. 6. 2000 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU - VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku: Montážní pěna Číslo CAS: nemá přípravek Číslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

DEKFOAM montážní pěna

DEKFOAM montážní pěna ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Směs. Polyuretanová

Více

VITAMÍN E ACETÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

VITAMÍN E ACETÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI název: Tocopheryl

Více

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace

Více

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ Datum vydání: 2.7.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Grotan OD Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001. Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001. Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001 Strana: 1 z Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 12.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

Název výrobku: WANSOU tekutý prací prostředek Balsam&Delicate

Název výrobku: WANSOU tekutý prací prostředek Balsam&Delicate Datum vydání: 19.09.2003 Strana 1/10 1. Identifikace přípravku a výrobce : 1.1. Obchodní název přípravku: WANSOU 1.2. Doporučený účel použití: tekutý prací prostředek 1.3. Identifikace výrobce: Jméno nebo

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách Strana: 1/5 Datum revize: 8.1.2010 Datum vydání: 1.8.2008 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky: odpadá Obchodní název

Více

Datum revize: 26.7.2004, 6.3.2006, 5.9.2007, 24.10.2008, 16.11.2011

Datum revize: 26.7.2004, 6.3.2006, 5.9.2007, 24.10.2008, 16.11.2011 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku (směsi) a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - směs. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - směs. Registrační číslo:

Více

Obchodní název: GUTTAR Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Identifikace látky/přípravku: Obchodní název látky/přípravku: G U T T AR Doporučený účel použití: Alkoholický

Více

Bezpečnostní list - MFC Curol Si 40

Bezpečnostní list - MFC Curol Si 40 Strana 1/8 Bezpečnostní list - 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další název látky: 1.2 Použití látky

Více

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: --- 1.2 Příslušná použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 23. 3. 2010 strana 1 z 6 Datum revize: Q8 ROLOIL DYSTAK. info@conqordoil.it

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 23. 3. 2010 strana 1 z 6 Datum revize: Q8 ROLOIL DYSTAK. info@conqordoil.it Datum vydání: 23. 3. 2010 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Q8 ROLOIL DYSTAK Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

Pest Control Chemical s. r. o.

Pest Control Chemical s. r. o. Datum vydání: 01. 06. 2012 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: LIQUID

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Strana 1 (celkem 5) BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Datum vydání: Září 2010 Datum revize : Revize: Název výrobku: 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 13.12.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 706.00 1.2 Pouţití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 13.10.2004 30.10.2009 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 19.1.2005 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Hřebíky a šrouby v tubě Číslo CAS: nemá přípravek Číslo

Více

LUXON SODA KALCINOVANÁ

LUXON SODA KALCINOVANÁ podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: 497-19-8 Číslo ES (EINECS): 207-838-8

Více

N á z e v v ý r o b k u : GARDX TYRE GUARD

N á z e v v ý r o b k u : GARDX TYRE GUARD Datum vydání : 02.10.2007 Strana : 1 / 9 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce/dovozce : 1.1. Identifikace přípravku : Obchodní název přípravku : GARDX TYRE GUARS 1.2. Doporučený účel použití : Výplň

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

STA-PUT Spray Adhesive S.P.H Aerosol 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

STA-PUT Spray Adhesive S.P.H Aerosol 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 14. 7. 2008 Strana: 1 / 6 Název výrobku: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010 Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Název výrobku : IDEÁL čistič odpadů 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, společnosti, podniku : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku

Více

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006 Datum vydání: 1. 11. 2000 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce,dovozce,prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Agip TECSINT

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T. Datum vydání: 01.09.2002 Datum revize: 05.01.2006 Název výrobku: LARRIN čistič skla

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T. Datum vydání: 01.09.2002 Datum revize: 05.01.2006 Název výrobku: LARRIN čistič skla Strana 1 (celkem 6) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Číslo výrobku: 01197, 01198 Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Nemrznoucí náplň do ostřikovače Chemický název: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AUTOL FLIESSFETT

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách Strana: 1/5 Datum revize: - Datum vydání: 1.8.2008 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky: Nízkovroucí hydrogenovaný benzín

Více

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Datum vydání: 03. 01. 2007 Strana: 1 / 9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU * 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Další názvy látky: -

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Číslo výrobku: 212015 ( podle přílohy 2 nařízení 1907/2006/ES)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Číslo výrobku: 212015 ( podle přílohy 2 nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 15.5.2008 Datum revize Strana / celkem 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 1.2 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní označení: TEFLON Název výrobku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 5.4.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA, NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Samonivelační hmota

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: CAS: - (přípravek) Číslo ES (EINECS): - Další názvy látky: - 1.2 Použití přípravku: přípravek k ochraně dřeva

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

PINGO MARDER STOP - SPRAY

PINGO MARDER STOP - SPRAY Datum vydání: 16. 04. 2008 strana 1. ze 7 1. Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: PINGO MARDER STOP - SPRAY Registrační číslo látky: Produkt je směs. 1.2 Příslušná určená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 Datum revize: Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky /přípravku Název: SEKOL Další názvy látky: Ambika mobilní WC splachovací nádrž,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 27.9.2004 1.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) SLIP STOP

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) SLIP STOP ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Ošetření řemenů. Pouze pro profesionálního

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 13. 9. 2010 Strana: 1/8 Datum revize: Název výrobku: SCHÖNOX K 775 Číslo výrobku: 1.55 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 30. 6. 2010 Strana: 1/7 Datum revize: Název výrobku: SYNTEKO RETARDER 1670 Číslo výrobku: 1670 1. Identifikace látky nebo přípravku a

Více

OLIVOVÝ OLEJ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

OLIVOVÝ OLEJ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: 18.9.2006 Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI / CTFA

Více

PINGO BREMSENREINIGER - SPRAY

PINGO BREMSENREINIGER - SPRAY Datum vydání: 01. 04. 2000 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: PINGO BREMSENREINIGER - SPRAY Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky

Více

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 502-121 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Lepidlo. Pouze

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 1. Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: Identifikace látky nebo přípravku: Dopuručený účel použití: Identifikace společnosti nebo podniku: Identifikace zhotovitele/ výrobce: FLEGSOLVENT

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9 Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Universální odmašťovací a čisticí prostředek

Více

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky:

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Strana 1 (celkem 5) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin na rez a vodní kámen (s rozprašovačem) Číslo výrobku: 01246 Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 16.5.2005 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA, NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Číslo CAS: nemá

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

Všechny složky se dobře odbourávají v životním prostředí

Všechny složky se dobře odbourávají v životním prostředí Obchodní název: LENEKO Strana 1 (celkem 5) 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikace látky/směsi: Obchodní název látky/směsi: L E N E K O Doporučený účel použití: Alkoholický prostředek

Více

(dle vyhlášky 231/2004 Sb.) Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) Datum revize: 05/01/07. MAXFORCE White IC

(dle vyhlášky 231/2004 Sb.) Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) Datum revize: 05/01/07. MAXFORCE White IC Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce/distributora 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku 1.2 Použití přípravku insekticid

Více

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 4. 3. 2009 Strana: 1 / 6 Název výrobku: BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize :

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize : BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize : GLADOL - ROZMRAZOVAČ Název výrobku : 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název přípravku : GLADOL

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 20.12.2004 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 737.00 1.2 Pouţití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 16.5.2005 Strana: 1 ze 6 Datum revize č.1:20.1.2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 16.5.2005 Strana: 1 ze 6 Datum revize č.1:20.1.2009 Datum vydání: 16.5.2005 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA, NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Stavební silikon

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) AIRCON

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) AIRCON ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 10082 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čistící prostředek.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) MAKRAPOL

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) MAKRAPOL ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 200-16 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Inhibitor koroze.

Více

MEROX AKTIV 150. 1.2 Použití přípravku: Kyselý desinfekční prostředek na bázi peroxidu vodíku a kyseliny peroctové pro potravinářský průmysl

MEROX AKTIV 150. 1.2 Použití přípravku: Kyselý desinfekční prostředek na bázi peroxidu vodíku a kyseliny peroctové pro potravinářský průmysl Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: 1.2 Použití přípravku: Kyselý desinfekční

Více

DDD SERVIS spol. s r.o.

DDD SERVIS spol. s r.o. 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: LANIRAT Z 1.2. Identifikace výrobce / dovozce DDD Servis

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 14.05.2007 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

Velvěty 33, 417 62 Rtyně nad Bílinou, Česká republika +420 417 557 480 (7-15 hodin), +420 417 557 111(nepřetržitě)

Velvěty 33, 417 62 Rtyně nad Bílinou, Česká republika +420 417 557 480 (7-15 hodin), +420 417 557 111(nepřetržitě) Název výrobku: BIOLIT Turbo Ha-syčák na vosy Strana: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: název: BIOLIT Turbo Ha-syčák na vosy registrační číslo: není aplikováno

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 23.9.2004 13.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Repol Betonová kosmetika BK 05 Betonkosmetik Repol BK 05 Další názvy látky: neudáno Doporučené

Více

MERALIT MB. Specifická rizikovost: R 38 Dráždí kůži R 41 Nebezpečí vážného poškození očí

MERALIT MB. Specifická rizikovost: R 38 Dráždí kůži R 41 Nebezpečí vážného poškození očí Strana: 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: 1.2 Použití přípravku: kyselý čistící

Více