Služby vytvářející důvěru dle eidas a jejich uplatnění ve zdravotnictví

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Služby vytvářející důvěru dle eidas a jejich uplatnění ve zdravotnictví"

Transkript

1 Služby vytvářející důvěru dle eidas a jejich uplatnění ve zdravotnictví První certifikační autorita, a. s. Ing. Roman Kučera

2 Klienti I.CA zdravotnická zařízení

3 Klienti I.CA zdravotnická zařízení Fakultní nemocnice Plzeň Nemocnice Písek Oblastní nemocnice Kolín Nemocnice Beroun (Jessenia.a.s.) Nemocnice Hořovice (NH Hospital a.s.) Psychiatrická nemocnice Bohnice Nemocnice Sušice Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Psychiatrická nemocnice Červený Dvůr Nemocnice Tábor Nemocnice s poliklinikou Karviná Nemocnice Mělník (Mělnická zdravotní a.s.) Nemocnice Nové město na Moravě Nemocnice Havlíčkův Brod Nemocnice Třebíč Nemocnice s poliklinikou Havířov IKEM Praha Nemocnice Jindřichův Hradec Nemocnice Sokolov Zdravotnická záchranná služba HMP Praha Ústřední vojenská nemocnice Praha Nemocnice Jihlava Fakultní nemocnice Hradec Králové Nemocnice Pelhřimov Psychiatrická nemocnice Horní Beřkovice Thomayerova nemocnice Praha Nemocnice TGM Hodonín Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Masarykova nemocnice Rakovník Městská nemocnice Městec Králové Nemocnice Dačice Odborný léčebný ústav Žamberk (Albertinum) Nemocnice následné péče Moravská Třebová Odborný léčebný ústav Jevíčko Vysokomýtská nemocnice Vysoké Mýto Městská nemocnice Plzeň (PRIVAMED Healthia) EUC a.s. Praha Oblastní nemocnice Kolín, a.s. Nemocnice Blansko Fakultní nemocnice Brno Nemocnice PRIVAMED a.s. Plzeň Mulačova nemocnice s.r.o. Plzeň Rehabilitační klinika Malvazinky (MEDITERRA s.r.o.) Nemocnice Sedlčany (Mediterra Sedlčany, s.r.o.) Nemocnice Tanvald, s.r.o. Nemocnice Neratovice ( Almeda, a.s.) Nemocnice sv.zdislavy,a.s. Velké Meziříčí Centrum léčby pohybového aparátu, Praha 9 Plus4U Medical, s.r.o., Praha 3 Multiscan s.r.o., Praha 5 Centrum pohybové medicíny Pavla Koláře, a.s. Nemocnice Říčany a.s. Oční klinika Lexum a.s. Praha 4 Oční klinika Cornea Lexum s.r.o. Praha 4 Léčebna dlouhodobě nemocných Rybitví Vojenská nemocnice Brno Nemocnice Frýdlant (EUC a.s.) Nemocnice Zlín (EUC a.s.) Klinika Ústí nad Labem (EUC a.s.) Klinika Liberec (EUC a.s.) Klinika Hradec Králové (EUC a.s.) Klinika Přelouč (EUC a.s.) Klinika Pardubice (EUC a.s.) Klinika Ostrava (EUC a.s.) Klinika Olomouc (EUC a.s.) Klinika Brno (EUC a.s.) Klinika České Budějovice (EUC a.s.) Klinika Plzeň (EUC a.s.) Klinika Slaný (EUC a.s.) Klinika Slaný (EUC a.s.) Kardiologie na Bulovce s.r.o. Ústav leteckého zdravotnictví Praha Nemocnice Brandýs n. Labem (PP Hospitals, s.r.o.) KASA FIK s.r.o. - dodávka více subjektům Nemocnice Břeclav, příspěvková organizace TeamPrevent-Santé Praha Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje Městská nemocnice Čáslav Amedeo s.r.o. Michal Filip Jiří Král Michal Dobrovolný Sanovia a.s. - síť lékáren Moje lékárna LERAM s.r.o. Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje

4 Evropské nařízení a český zákon Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 910/2014 o elektronické identifikaci a službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce na vnitřním trhu a o zrušení směrnice 1999/93/ES (zkráceně: eidas) Účinnost od Přechodná ustanovení týkající se elektronické identifikace Zákon o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce (č.297/2016 Sb.) Účinnost od Přechodná ustanovení týkající se používání QSigCD a QSealCD

5 Seznam kvalifikovaných poskytovatelů na webu Ministerstva vnitra

6 Seznam kvalifikovaných služeb I.CA Kvalifikované služby Vydávání kvalifikovaných certifikátů pro elektronické podpisy (před účinností Nařízení (EU) č. 910/2014 se jednalo o službu vydávání kvalifikovaných certifikátů) Kvalifikovaná služba ověřování platnosti kvalifikovaných elektronických podpisů a pečetí Zahájení poskytování na základě posouzení MV 03/ /2017 Vydávání kvalifikovaných certifikátů pro elektronické pečetě 08/2017 Vydávání kvalifikovaných elektronických časových razítek 08/2017 Vydávání kvalifikovaných certifikátů pro autentizaci internetových stránek 02/2018

7 Nařízení eidas oblasti úpravy 1. Elektronická identifikace - možná v budoucnu použitelné také pro komerční subjekty včetně poskytovatelů služeb vytvářejících důvěru 2. Elektronický dokument není definována žádná služba 3. Služby vytvářející důvěru poskytovatelé služeb vytvářejících důvěru Kvalifikované služby vytvářející důvěru poskytované kvalifikovanými poskytovateli služeb vytvářejících důvěru (dříve akreditovaní poskytovatelé )

8 Kvalifikované certifikáty pro e-podpis I.CA vydává s uložením soukromého klíče v PC uživatele nevytváří se kvalifikovaný elektronický podpis na QSigCD, kterými jsou čipové karty Starcos 3.0 a 3.5. (čipová karta/usb token) vytváří se kvalifikovaný elektronický podpis vydávání kvalifikovaných certifikátů na eop. Došlo pouze ke změnám podle technických norem, které eidas učinilo závaznými.

9 QWAC I.CA vydává kvalifikované certifikáty pro autentizaci internetových stránek Qualified certificates for website authentication de facto SSL EV certifikáty. QWAC podle eidas - umožňuje autentizovat internetové stránky a spojuje je s fyzickou nebo právnickou osobou, jíž je certifikát vydán. Právními předpisy není stanovena povinnost QWAC používat mohlo by v budoucnu být například povinné pro webové stránky orgánů státu. Úřady používají pro své webové stránky SSL certifikáty spíše ojediněle, případně používají SSL certifikáty vydané zahraničními poskytovateli (mimo EU, např. THAWTE).

10 Kvalifikované certifikáty pro e-pečetě I.CA vydává ve variantě uložení soukromého klíče v QSealCD, tj. pro vytváření kvalifikovaných elektronických pečetí. QSealCD stále nejsou na trhu běžně k dispozici, pokud ojediněle ano, cena je vysoká, implementace a údržba QSealCD je technicky a tedy i finančně velmi náročná. Řešením může být použití služby vzdáleného vytváření kvalifikovaných elektronických pečetí jménem pečetící osoby (tj. vzdálené pečetění). QSealCD nemá ve správě uživatel, ale kvalifikovaný poskytovatel (např. I.CA).

11 Rozdíl mezi e-pečetí a e-značkou e- značka versus e-pečeť Elektronickou pečetí může dokument opatřit pouze původce dokumentu pozor při příjmu elektronických dokumentů. nařízení eidas Kvalifikovaný certifikát pro elektronickou pečeť nelze vydat na fyzickou osobu, ale pouze na právnickou osobu. nařízení eidas Elektronickou značku (založena na systémovém certifikátu) není možné použít od pro označování odchozích dokumentů orgány veřejné moci. Je nutné použít kvalifikovanou elektronickou pečeť.

12 Komerční certifikáty a TWINS I.CA nadále vydává komerční certifikáty, které jsou určené pro autentizaci a šifrování. Komerční certifikát může být vydán samostatně. Nejčastěji je však vydáván ve dvojici s kvalifikovaným certifikátem obchodní název TWINS. TWINS na čipové kartě Starcos 3.5 je v současné době nejvíce vyhledávaným produktem I.CA. Vydávání komerčních certifikátů není kvalifikovanou službou (a ani jí být nemůže). Pozn.: Identifikační certifikát na eop je typem komerčního certifikátu. Zákon o OP: Správa základních registrů zajišťuje autentizaci držitele občanského průkazu uvedeného v 2 odst. 2 písm. a) a vydává za tímto účelem identifikační certifikáty občanského průkazu (při výrobě, možno aktivovat). Viz prov. nař. EK 2015/1502 úroveň záruky vysoká.

13 Další typy komerčních certifikátů vydávaných I.CA Komerční (technologický) certifikát určen pro uložení na serveru. Komerční certifikát pro SSL Komerční certifikát pro SSL typu Domain-Validated (SSL DV) Komerční certifikát pro SSL typu Organization-Identity- Validated (SSL OV) Systémové certifikáty pro elektronické značky Nejedná se o kvalifikované služby, vhodně je však doplňují.

14 Ověřování platnosti podpisů a pečetí Kvalifikovaná služba ověřování platnosti kvalifikovaných elektronických podpisů a pečetí zajištění právní jistoty ohledně platnosti podpisu na straně spoléhající se strany proto nově kvalifikovaná služba umožňuje, aby spoléhající se strany obdržely výsledek postupu ověření platnosti automatizovaným způsobem, který je spolehlivý, účinný a je opatřen zaručeným elektronickým podpisem nebo zaručenou elektronickou pečetí poskytovatele kvalifikované služby ověřování platnosti I.CA nabízí službu I.CA QVerifyTL Oceněna časopisem ComputerWorld jako IT produkt roku 2017 v kategorii on-line služby.

15 Pečetění na dálku I.CA RemoteSeal Služba umožňuje pečetění dokumentů kvalifikovanou elektronickou pečetí s privátním klíčem uloženým v certifikovaném HSM modulu DocuSign Signature Appliance v8.2/8.4. HSM modul je umístěn v prostředí I.CA, v prostředí klienta je instalován klient RSeC, který komunikuje se serverem RSeS a HSM modulem. Služba umožňuje pečetit dokumenty ve formátech: CAdES-B-B, CAdES-B-T PAdES-B-B, PAdES-B-T XAdES-B a XAdES-T K pečetěnému dokumentu je možné připojit kvalifikované elektronické časové razítko I.CA. Oceněna časopisem ComputerWorld jako IT produkt roku 2018 v kategorii on-line služby.

16 Kvalifikovaná elektronická časová razítka I.CA vydává i nadále ve variantách - kvalifikovaná časová razítka - archivní kvalifikovaná časová razítka Doba, po kterou může spoléhající strana elektronické časové razítko ověřit, je omezena platností certifikátu, na kterém je založen podpis certifikační autority, kterým je časové razítko podepsáno. Platnost tohoto certifikátu je zpravidla 3 roky. Použití ATSA tuto dobu prodlužuje na cca 10 let.

17 Checklist - kvalifikované služby vytvářející důvěru podle eidas a služby I.CA Vydávání kvalifikovaných certifikátů pro elektronické podpisy I.CA kvalifikovaných certifikátů pro elektronické pečetě I.CA Kvalifikovaná služba ověřování platnosti kvalifikovaných elektronických podpisů a pečetí I.CA Kvalifikovaná služba vydávání kvalifikovaných elektronických časových razítek I.CA Kvalifikovaná služba vydávání kvalifikovaných certifikátů pro autentizaci internetových stránek (QWAC) I.CA Kvalifikovaná služba elektronického doporučeného doručování (ISDS?) Kvalifikovaná služba uchovávání kvalifikovaných elektronických podpisů a pečetí I.CA nezaznamenala zájem

18 Vývoj v oblasti zdravotnictví 2011 Spolupráce s prvními nemocnicemi (FN Plzeň, FN Královské Vinohrady) 2012 SÚKL (certifikáty, časová razítka, výjezdy mobilní registrační autority) Na základě pozitivních referencí dodávky dalším zdravotnickým zařízením

19 Klienti - zdravotnictví Státní ústav pro kontrolu léčiv Nemocnice a zdravotnická zařízení fakultní nemocnice příspěvkové organizace soukromá zdravotnická zařízení Praktičtí lékaři Záchranné služby Společnosti dodávající software pro lékaře.

20 Využití certifikátů podepisování ereceptů podepisování elektronické zdravotnické dokumentace komunikace se zdravotními pojišťovnami autentizace do nemocničních informačních systémů.

21 Nejčastěji poptávané řešení Zřízení registrační autority Dodávka hardware Vydávání certifikátů Správa certifikátů

22 Další dodávané služby Kvalifikovaná elektronická časová razítka Výjezdy mobilní registrační autority Specifický hardware karty, tokeny s pamětí Rozhraní ICARA pro napojení na personální systém Služba ověřování elektronických podpisů a pečetí Služba vzdáleného pečetění Klientský reporting Konzultace, školení.

23 Závěr Děkuji za pozornost.

Elektronizace obchodních dokumentů Jak na to s využitím služeb I.CA

Elektronizace obchodních dokumentů Jak na to s využitím služeb I.CA Elektronizace obchodních dokumentů Jak na to s využitím služeb I.CA Mgr. Dagmar Bosáková, Jan Doubek MBA První certifikační autorita, a.s. 30. 5. 2019 Evropské nařízení a český zákon Nařízení Evropského

Více

eidas v praxi Aktuální témata

eidas v praxi Aktuální témata eidas v praxi Aktuální témata První certifikační autorita, a. s. Ing. Petr B u d i š, Ph.D., MBA 5. 4. 2018 Právní základ eidas Nařízení je platné od 17.9.2014 a účinné od 1. července 2016 s tím, že jednotlivá

Více

Služba vzdáleného pečetění I.CA RemoteSeal. Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s

Služba vzdáleného pečetění I.CA RemoteSeal. Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s Služba vzdáleného pečetění Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s. 24. 4. 2019 Hovořit budeme o splnění povinnosti veřejnoprávního podepisujícího danou 8 zákona č. 297/2016 Sb.: Nestanoví-li

Více

Plnění povinností eidas s využitím služeb I.CA. Ing. Petr Budiš. Ph.D., MBA První certifikační autorita, a.s

Plnění povinností eidas s využitím služeb I.CA. Ing. Petr Budiš. Ph.D., MBA První certifikační autorita, a.s Plnění povinností eidas s využitím služeb I.CA Ing. Petr Budiš. Ph.D., MBA První certifikační autorita, a.s. 24. 4. 2019 Evropské nařízení a český zákon Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 910/2014

Více

Nemocnice, ve kterých došlo k dohodě o parametrech smlouvy o poskytování a úhradě zdravotních služeb s účinností od 1.1.2013:

Nemocnice, ve kterých došlo k dohodě o parametrech smlouvy o poskytování a úhradě zdravotních služeb s účinností od 1.1.2013: STAV O JEDNÁNÍ O RESTRUKTURALIZACI A OPTIMALIZACI AKUTNÍHO LŮŽKOVÉHO FONDU K 26.11.2012 Nemocnice, ve kterých došlo k dohodě o parametrech smlouvy o poskytování a úhradě zdravotních služeb s účinností

Více

Stránka 1 z 6. Jihočeský Nemocnice České Budějovice Dlouhodobá smlouva s částečnou změnou struktury

Stránka 1 z 6. Jihočeský Nemocnice České Budějovice Dlouhodobá smlouva s částečnou změnou struktury Stránka 1 z 6 Jihočeský Nemocnice České Budějovice Jihočeský Nemocnice Český Krumlov, a.s. Jihočeský Nemocnice Jindřichův Hradec a.s. Jihočeský Nemocnice Písek, a.s. Jihočeský Nemocnice Prachatice a.s.

Více

I.CA RemoteSeal. Ing. Filip Michl První certifikační autorita, a.s

I.CA RemoteSeal. Ing. Filip Michl První certifikační autorita, a.s Technické řešení služby I.CA RemoteSeal Ing. Filip Michl První certifikační autorita, a.s. 5. 4. 2018 Agenda Úvod ARX CoSign vs. DocuSign Signature Appliance Architektura Zřízení služby Aktivace služby

Více

Stránka 1 z 10. Kraj Nemocnice Typ smlouvy. Jihočeský Nemocnice České Budějovice Dlouhodobá smlouva s částečnou změnou struktury

Stránka 1 z 10. Kraj Nemocnice Typ smlouvy. Jihočeský Nemocnice České Budějovice Dlouhodobá smlouva s částečnou změnou struktury Stránka 1 z 10 Jihočeský Nemocnice České Budějovice Dlouhodobá smlouva s částečnou změnou struktury Jihočeský Nemocnice Český Krumlov, a.s. Dlouhodobá smlouva s částečnou změnou struktury Jihočeský Nemocnice

Více

Přehled nemocnic podle přílohy ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu k tisku 810

Přehled nemocnic podle přílohy ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu k tisku 810 Přehled nemocnic podle přílohy ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu k tisku 810 V levém sloupci jsou uvedeny nemocnice, které jsou vyjmenovány v příloze komplexního pozměňovacího návrhu, v pravém sloupci

Více

eidas Mgr. Dagmar Bosáková Smart Cards & Devices Forum

eidas Mgr. Dagmar Bosáková Smart Cards & Devices Forum eidas Smart Cards & Devices Forum 2016 Mgr. Dagmar Bosáková 27. 5. 2016 Nařízení eidas Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 910/2014 ze dne 23. července 2014 o elektronické identifikaci a službách

Více

Služba vzdáleného pečetění I.CA RemoteSeal. Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s

Služba vzdáleného pečetění I.CA RemoteSeal. Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s Služba vzdáleného pečetění I.CA RemoteSeal Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s. 5. 9. 2018 I.CA RemoteSeal Hovořit budeme o splnění povinnosti veřejnoprávního podepisujícího danou 8 zákona

Více

Kraj Nemocnice Typ smlouvy Jihočeský Nemocnice České Budějovice

Kraj Nemocnice Typ smlouvy Jihočeský Nemocnice České Budějovice Seznam nemocnic a návrhy smluv od 1. 1. 2013 Vysvětlivky překlad do češtiny: Dlouhodobá smlouva již uzavřena smlouva na 5 let bez redukce lůžkové péče útlumem akutní lůžkové péče Ukončení smlouvy na akutní

Více

Realizace eidas u poskytovatele důvěryhodných služeb

Realizace eidas u poskytovatele důvěryhodných služeb Realizace eidas u poskytovatele důvěryhodných služeb ICTU Workshop - Správa a ukládání důvěryhodných dokumentů Dagmar Bosáková 16. 2. 2016 Evropská směrnice a český zákon Dosud do 30. 6. 2016: Směrnice

Více

Služba vzdáleného pečetění I.CA RemoteSeal. Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s

Služba vzdáleného pečetění I.CA RemoteSeal. Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s Služba vzdáleného pečetění I.CA RemoteSeal Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s. 5. 4. 2018 Hovořit budeme o splnění povinnosti veřejnoprávního podepisujícího danou 8 zákona č. 297/2016 Sb.:

Více

KLÍČ K e-identitě. PhDr. Radek Muška. STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik

KLÍČ K e-identitě. PhDr. Radek Muška. STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik KLÍČ K e-identitě PhDr. Radek Muška Občanský průkaz současný stav OP jsou vydávány podle zákona č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech V ČR vydávány od 1. 1. 2012 eop bez čipu eop s kontaktním elektronickým

Více

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Příloha č. 1 Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Seznam finančních úřadů do 31. 12. 2012 Seznam finančních úřadů od

Více

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a intenzivní medicína ze dne 12.4.2010 Ministerstvo zdravotnictví

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a intenzivní medicína ze dne 12.4.2010 Ministerstvo zdravotnictví Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a intenzivní medicína ze dne 12.4.2010 Ministerstvo zdravotnictví Přítomni: abecedně, prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., MBA, prof. MUDr. Vladimír

Více

EIDAS, DIGITÁLNÍ DŮVĚRA A MODERNÍ PAPERLESS V PRAXI. Jan Tejchman Business Consultant

EIDAS, DIGITÁLNÍ DŮVĚRA A MODERNÍ PAPERLESS V PRAXI. Jan Tejchman Business Consultant EIDAS, DIGITÁLNÍ DŮVĚRA A MODERNÍ PAPERLESS V PRAXI Jan Tejchman Business Consultant Digitální Evropa Digitální transformace Moderní paperless Právní validita Služby vytvářející důvěru Business aplikace

Více

Aktuální stav implementace eidas. Filip Bílek

Aktuální stav implementace eidas. Filip Bílek Aktuální stav implementace eidas Filip Bílek Obsah prezentace Stručné informace o implementaci nařízení eidas v ČR. Stav služeb vytvářejících důvěru + přehled poskytovatelů v ČR. Stručné info o stavu kvalifikovaných

Více

38/2005 Sb. VYHLÁŠKA

38/2005 Sb. VYHLÁŠKA 38/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 7. ledna 2004, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 342/1997 Sb., kterou se stanoví postup při uznávání nemocí z povolání a vydává seznam zdravotnických zařízení,

Více

I.CA QVerifyTL aktuální stav, praktické zkušenosti. Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s

I.CA QVerifyTL aktuální stav, praktické zkušenosti. Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s I.CA QVerifyTL aktuální stav, praktické zkušenosti Ing. Roman Kučera První certifikační autorita, a.s. 24. 4. 2019 Účel služby zajištění právní jistoty ohledně platnosti podpisu/pečetě na straně spoléhající

Více

Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností

Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností (data ke konci ledna 2016) ORP Počet podaných žádostí Kraj BLATNÁ 3 Jihočeský ČESKÉ BUDĚJOVICE 38 Jihočeský ČESKÝ KRUMLOV 3 Jihočeský

Více

Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od

Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od 1. 1. 2013 Současné FÚ Nástupnické krajské FÚ Číslo FÚ Název FÚ Matrika FÚ Název FÚ Sídlo FÚ Hlavní město Praha 1 FÚ pro Prahu 1 7625011

Více

342/1997 Sb. VYHLÁŠKA

342/1997 Sb. VYHLÁŠKA 342/1997 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 12. prosince 1997, kterou se stanoví postup při uznávání nemocí z povolání a vydává seznam zdravotnických zařízení, která tyto nemoci uznávají Změna:

Více

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne Ministerstvo zdravotnictví

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne Ministerstvo zdravotnictví Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne 28.5.2009 Ministerstvo zdravotnictví Přítomni: abecedně, prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., doc. MUDr. Alena Černá, CSc.,

Více

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne Ministerstvo zdravotnictví

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne Ministerstvo zdravotnictví Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne 9.2.2009 Ministerstvo zdravotnictví Přítomni: abecedně, prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., doc. MUDr. Vladimír Černý, Ph.D.,

Více

Zákon o elektronickém zdravotnictví. Řízení identitních prostředků zdravotnických pracovníků a důsledky pro práci se zdravotnickou dokumentací

Zákon o elektronickém zdravotnictví. Řízení identitních prostředků zdravotnických pracovníků a důsledky pro práci se zdravotnickou dokumentací Zákon o elektronickém zdravotnictví Řízení identitních prostředků zdravotnických pracovníků a důsledky pro práci se zdravotnickou dokumentací Telemedicína 2019, Brno RNDr. Daniel Klimeš, PhD Elektronická

Více

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne Ministerstvo zdravotnictví

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne Ministerstvo zdravotnictví Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze 11.3.2008 Ministerstvo zdravotnictví Přítomni: abecedně, prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., doc. MUDr. Vladimír Černý, Ph.D.,

Více

Střednědobá smlouva se změnou struktury

Střednědobá smlouva se změnou struktury Kraj Nemocnice Typ smlouvy Celkem počet oddělení Nemocnice České Budějovice Nemocnice Český Krumlov, Nemocnice Jindřichův Hradec Nemocnice Písek, Nemocnice Prachatice Nemocnice Strakonice Nemocnice Tábor

Více

Výčet všech územních pracovišť zřízených organizačním řádem a vyhláškou, včetně jejich podřízenosti

Výčet všech územních pracovišť zřízených organizačním řádem a vyhláškou, včetně jejich podřízenosti Příloha č. 10, str. 1 Výčet všech územních pracovišť zřízených organizačním řádem a vyhláškou, včetně jejich podřízenosti Finanční úřad pro hlavní město Prahu: 1. Územní pracoviště pro Prahu 1, 2. Územní

Více

ELEKTRONICKÉ PODPISY A ELEKTRONICKÁ IDENTIFIKACE V PRAXI KATASTRÁLNÍCH ÚŘADŮ. Vladimíra Žufanová Katastrální úřad pro Středočeský kraj

ELEKTRONICKÉ PODPISY A ELEKTRONICKÁ IDENTIFIKACE V PRAXI KATASTRÁLNÍCH ÚŘADŮ. Vladimíra Žufanová Katastrální úřad pro Středočeský kraj ELEKTRONICKÉ PODPISY A ELEKTRONICKÁ IDENTIFIKACE V PRAXI KATASTRÁLNÍCH ÚŘADŮ Vladimíra Žufanová Katastrální úřad pro Středočeský kraj eidas Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) č. 910/2014 ze dne

Více

Úplný název pracoviště ÚFO

Úplný název pracoviště ÚFO Číslo pracoviště Číslo ÚFO Úplný název pracoviště ÚFO číslo územního pracoviště číslo krajského FU Finanční úřad pro hlavní město Prahu 451 2001 Územní pracoviště pro Prahu 1 451 2002 Územní pracoviště

Více

BENEŠOV Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s. Oddělení klinické mikrobiologie Máchova 400 256 30 Benešov tel.: 317 756 550

BENEŠOV Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s. Oddělení klinické mikrobiologie Máchova 400 256 30 Benešov tel.: 317 756 550 BENEŠOV Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s. Máchova 400 256 30 Benešov tel.: 317 756 550 BRNO Fakultní nemocnice Brno Jihlavská 20 625 00 Brno tel.: 532 232 392, 602 729 849 BRNO IFCOR-99, s.r.o.

Více

První rok života s eidas

První rok života s eidas První rok života s eidas První certifikační autorita, a. s. Ing. Petr B u d i š, Ph.D., MBA 9. 5. 2017 Opravdu jenom jeden rok s eidas? 1 rok - téměř jeden rok s nařízením eidas poté, kdy nabylo účinnosti.

Více

Důvěra napříč Evropou nařízení eidas. + návrh zákona o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce

Důvěra napříč Evropou nařízení eidas. + návrh zákona o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce Důvěra napříč Evropou nařízení eidas + návrh zákona o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce 1 Nařízení eidas 2 Co znamená zkratka eidas Nařízení eidas = Nařízení (č. 910/2014) Evropského

Více

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu Příloha č. 8, str. 1 Seznam územních pracovišť zřízených vyhláškou 1) a organizačním řádem, včetně jejich vzájemné řídící působnosti Finanční úřad pro hlavní město Prahu: 1. Územní pracoviště pro Prahu

Více

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu Příloha č. 8, str. 1 Seznam územních pracovišť zřízených vyhláškou 1) a organizačním řádem, včetně jejich vzájemné řídící působnosti Finanční úřad pro hlavní město Prahu: 1. Územní pracoviště pro Prahu

Více

7 5 2 dětské, chirurgie. 19 17 2 urologie, n eonatologie. 7 6 1 chirurgie. 8 5 3 kardiochirurgie. 3 1 2 chirurgie. 8 5 3 interna, neurologie, RHB

7 5 2 dětské, chirurgie. 19 17 2 urologie, n eonatologie. 7 6 1 chirurgie. 8 5 3 kardiochirurgie. 3 1 2 chirurgie. 8 5 3 interna, neurologie, RHB Kraj Nemocnice Typ smlouvy Celkem počet oddělení Nemocnice České Budějovice Nemocnice Český Krumlov, a.s. Nemocnice Jindřichův Hradec a.s. Nemocnice Písek, a.s. Nemocnice Prachatice a.s. Počet oddělení

Více

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne Ministerstvo zdravotnictví

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne Ministerstvo zdravotnictví Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne 9.9.2008 Ministerstvo zdravotnictví Přítomni: abecedně, prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., doc. MUDr. Alena Černá, CSc., doc.

Více

Název finančního úřadu Název finančního úřadu Sídlo finančního úřadu Finanční úřad pro Prahu 1 Finanční úřad pro hlavní město Prahu

Název finančního úřadu Název finančního úřadu Sídlo finančního úřadu Finanční úřad pro Prahu 1 Finanční úřad pro hlavní město Prahu Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 ských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Seznam finančních úřadů Seznam finančních úřadů od 1. 1. 2013 do 31. 12. 2012 Název

Více

eidas 2015 Stav 12/2015 k nařízení EU č. 910/2014 ze dne

eidas 2015 Stav 12/2015 k nařízení EU č. 910/2014 ze dne eidas 2015 Stav 12/2015 k nařízení EU č. 910/2014 ze dne 23.7.2014 Ing.Robert Piffl Poradce náměstka ministra pro řízení sekce informačních a komunikačních technologií Milníky nařízení eidas 17.09.2014

Více

SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ

SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ 1 Úřad vlády ČR 2 Ministerstvo dopravy 3 Drážní inspekce 4 Drážní úřad 5 Státní plavební správa 6 Úřad pro civilní letectví 7 Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod

Více

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ Podle 17 odst. 10 zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního

Více

ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU PERSONÁLNÍCH PROCESŮ VE SPRÁVNÍCH ÚŘADECH PŘÍLOHA 1 Přehled služebních úřadů a termínů jimi dodaných dotazníků

ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU PERSONÁLNÍCH PROCESŮ VE SPRÁVNÍCH ÚŘADECH PŘÍLOHA 1 Přehled služebních úřadů a termínů jimi dodaných dotazníků ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU PERSONÁLNÍCH PROCESŮ VE SPRÁVNÍCH ÚŘADECH PŘÍLOHA 1 Přehled služebních úřadů a termínů jimi dodaných dotazníků SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ Datum odevzdání 1 Úřad vlády ČR 10.7.2015

Více

eidas Dopad na elektronický podpis v ČR

eidas Dopad na elektronický podpis v ČR eidas Dopad na elektronický podpis v ČR Mgr. Dagmar Bosáková První certifikační autorita, a.s. 7. 12. 2015 První certifikační autorita, a.s. (I.CA) Od r. 2001 poskytování certifikačních služeb (první v

Více

Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce)

Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce) Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce) Rok Měsíc České Budějovice Český Krumlov Jindřichův Hradec Písek Prachatice Strakonice Tábor Blansko Brno - město Brno - venkov Břeclav Hodonín Vyškov

Více

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 )

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) Benešov do 1 999 obyv. 215 593 96 188 15,1 320 95 167 180 238 25 32 70 127 248 404 506 211-212 2 000-9 999 obyv. 156-157 512 232 333 26,6 119 81 341 296 362 60 81 121 247 458 712 799 155 10 000-49 999

Více

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 )

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) Benešov do 1 999 obyv. 205-206 638 278 341 38,2 915 87 195 340 406 46 75 146 247 440 700 966 219 2 000-9 999 obyv. 117 463 676 746 83,8 236 56 486 709 867 201 251 481 689 935 1 278 1 453 109 10 000-49

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ ceny v letech po kvantilech Pořadí Praha 1 1 442 24 247 27 240 2 003,9 144 77 26 402 29 579 20 979 5 785 8 368 10 695 18 241 42 776 57 981 67 090 1 Praha 2 2 310 13 419 17 626 1 296,7 101 56 15 793 19

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ Praha 1 1 427 23 778 28 264 2 507,1 86 80 29 579 23 626-7 159 8 524 10 689 18 752 40 061 60 212 72 434 1 Praha 2 2 282 12 557 17 321 1 536,4 72 58 17 416 15 615 22 344 5 980 6 961 9 697 14 591 23 837 30

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ Praha 1 1 378 16 280 24 351 2 981,0 33 85 24 416 21 879 29 184 3 882 4 276 8 232 13 997 41 194 50 435 58 323 2 Praha 2 2 439 16 736 18 226 2 231,2 47 58 23 195 14 072 12 250 4 117 6 100 9 549 17 430 26

Více

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ

SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ SEZNAM AKREDITOVANÝCH ZAŘÍZENÍ Podle 17 odst. 10 zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnickéh jsou tato akreditovaná

Více

Sdružení soukromých nemocnic České republiky, z.s. Sídlo: Kotíkovská 927/19, 323 00 Plzeň

Sdružení soukromých nemocnic České republiky, z.s. Sídlo: Kotíkovská 927/19, 323 00 Plzeň Sdružení soukromých nemocnic České republiky, z.s. Sídlo: Kotíkovská 927/19, 323 00 Plzeň Právní forma: spolek Účel: ochrana zájmů členů spolku v oblasti zdravotnictví IČ 640 95 878 Rada SSN: Ing. Vladimír

Více

NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ROK INFORMATIKY SLAVKOV U BRNA 6. ČERVNA 2019

NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ROK INFORMATIKY SLAVKOV U BRNA 6. ČERVNA 2019 NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ROK INFORMATIKY SLAVKOV U BRNA 6. ČERVNA 2019 Národní bod Od 1. 7. 2018 v produkčním provozu dle zákona č. 250/2017 Sb.,

Více

eidas změny v 2016 Ing.Robert Piffl poradce náměstka ministra

eidas změny v 2016 Ing.Robert Piffl poradce náměstka ministra eidas změny v 2016 Ing.Robert Piffl poradce náměstka ministra Poznámka k prezentaci Tato prezentace slouží jako stručný přehled změn souvisejících s nařízením eidas a předpokládá alespoň obecnou znalost

Více

8 5 3 2x kardiochirurgie. 3 0 3 interna, chirurgie. 8 4 4 interna, neurologie, RHB. Počet oddělení dohoda v jednání. Oddělení v jednání

8 5 3 2x kardiochirurgie. 3 0 3 interna, chirurgie. 8 4 4 interna, neurologie, RHB. Počet oddělení dohoda v jednání. Oddělení v jednání Kraj Nemocnice Typ smlouvy Celkem počet oddělení Počet oddělení dohoda v jednání Oddělení v jednání Jihočeský Nemocnice České Budějovice Dlouhodobá smlouva 46 46 0 0 Jihočeský Nemocnice Český Krumlov,

Více

7 5 2 dětské, chirurgie. 19 17 2 urologie, n eonatologie. 7 6 1 chirurgie. 8 5 3 kardiochirurgie. 3 0 3 interna, chirurgie.

7 5 2 dětské, chirurgie. 19 17 2 urologie, n eonatologie. 7 6 1 chirurgie. 8 5 3 kardiochirurgie. 3 0 3 interna, chirurgie. Kraj Nemocnice Typ smlouvy Celkem počet oddělení Nemocnice České Budějovice Nemocnice Český Krumlov, a.s. Nemocnice Jindřichův Hradec a.s. Nemocnice Písek, a.s. Nemocnice Prachatice a.s. Nemocnice Strakonice

Více

ICT seminář GDPR, eidas, ZoKB. Nové legislativní povinnosti organizací a co s tím?

ICT seminář GDPR, eidas, ZoKB. Nové legislativní povinnosti organizací a co s tím? Důvěryhodný dokument ICT seminář GDPR, eidas, ZoKB. Nové legislativní povinnosti organizací a co s tím? Autor prezentace: Martin Hapl Kontakt: mhapl@mit-consulting.cz Datum: 12. 9 2017 Strana 1 1 Důvěryhodný

Více

Rozdělení území okresů do správních obvodů ORP

Rozdělení území okresů do správních obvodů ORP CZ0211 Benešov 93 156 115 Benešov 52 232 50 Vlašim 26 008 49 Votice 11 970 15 Sedlčany 2 946 1 CZ0212 Beroun 75 684 86 Beroun 49 145 49 Hořovice 26 539 37 CZ0213 Kladno 150 198 100 Kladno 113 043 47 Slaný

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.9.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 104 076 66 396 170 472 103 996 19 957 123 953 151 8 368 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.3.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 102 225 65 201 167 426 102 155 18 768 120 923 27 8 217 Středočeský 79

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.6.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 103 070 66 147 169 217 102 997 19 878 122 875 72 8 325 Středočeský 81

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.12.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 107 728 68 236 175 964 107 611 21 124 128 735 270 8 747 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.03.2019 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 110 612 70 857 181 469 110 493 20 781 131 274 26 8 825 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.6.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 105 481 67 705 173 186 105 373 21 026 126 399 76 8 461 Středočeský 81

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.3.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 104 029 66 831 170 860 103 957 19 682 123 639 31 8 364 Středočeský 80

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.03.2018 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 107 741 68 738 176 479 107 598 19 473 127 071 20 8 719 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.12.2018 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 110 293 70 555 180 848 110 191 22 163 132 354 211 8 980 Středočeský

Více

eidas stav k Ing.Robert Piffl poradce náměstka ministra

eidas stav k Ing.Robert Piffl poradce náměstka ministra eidas stav k 17.3.2016 Ing.Robert Piffl poradce náměstka ministra Poznámka k prezentaci Tato prezentace slouží jako následná prezentace v rámci 3-cyklu setkání na téma eidas v poslanecké sněmovně a předpokládá

Více

Rok informatiky 2016 SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY SZR JE NYNÍ EIDENTITA READY

Rok informatiky 2016 SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY SZR JE NYNÍ EIDENTITA READY Rok informatiky 2016 SPRÁVA ZÁK ČESKÉ REPUBLIKY SZR JE NYNÍ EIDENTITA READY Náchod, 1. 6. 2016 eidas (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 910/2014 ze dne 23. července 2014 o elektronické identifikaci

Více

Povinnosti obcí plynoucí ze zákona o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce

Povinnosti obcí plynoucí ze zákona o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce Povinnosti obcí plynoucí ze zákona o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce Mgr. Tomáš Lechner, Ph.D. Triada, spol. s r. o. Obsah Adaptace nařízení eidas Co přineslo nařízení eidas a

Více

Metodický pokyn k elektronickým podpisům a pečetím pro veřejnoprávní původce

Metodický pokyn k elektronickým podpisům a pečetím pro veřejnoprávní původce Metodický pokyn k elektronickým podpisům a pečetím pro veřejnoprávní původce Stručné shrnutí pravidel... 2 Co je to elektronický podpis a k čemu slouží... 4 Právní účinky elektronických podpisů... 5 Jaké

Více

Práce s el. dokumenty 2018 (správná tvorba el.dokumentu, podepisování, doručování )

Práce s el. dokumenty 2018 (správná tvorba el.dokumentu, podepisování, doručování ) Práce s el. dokumenty 2018 (správná tvorba el.dokumentu, podepisování, doručování ) Mgr. Michal Desenský vedoucí oddělení spisové služby Krajský úřad Pardubického kraje Správná tvorba - Datové formáty

Více

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr Seznam stanic systému a InterKurýr Název ŽST (*IK=InterKurýr) Kontaktní spojení Brno hl.n. *IK 972625244 04.15 05.30 05.40 11.30 12.00 17.45 18.00 23.00 04.15 05.30 05.40 11.30 12.00 17.45 18.00 23.00

Více

Původní Název FÚ Nové Číslo. číslo územního. FÚ FÚ pracoviště. 284 ÚP BOSKOVICE Územní pracoviště v Boskovicích 461 3007

Původní Název FÚ Nové Číslo. číslo územního. FÚ FÚ pracoviště. 284 ÚP BOSKOVICE Územní pracoviště v Boskovicích 461 3007 Původní Název FÚ Nové Číslo číslo číslo územního FÚ FÚ pracoviště 284 ÚP BOSKOVICE Územní pracoviště v Boskovicích 461 3007 358 ÚP BRUNTÁL Územní pracoviště v Bruntále 463 3205 35 ÚP ČESKÝ BROD Územní

Více

Zákon č. 297/2016 Sb. o službách vytvářejících důvěru

Zákon č. 297/2016 Sb. o službách vytvářejících důvěru Zákon č. 297/2016 Sb. o službách vytvářejících důvěru Dne 19. září 2016 byl zveřejněn ve Sbírce zákonů zákon č. 297/2016 Sb. o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce a související změnový

Více

E-DOKLAD. Elektronický občanský průkaz. STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik. Petr Fikar, ředitel rozvoje produktů a služeb

E-DOKLAD. Elektronický občanský průkaz. STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik. Petr Fikar, ředitel rozvoje produktů a služeb E-DOKLAD Elektronický občanský průkaz STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik Petr Fikar, ředitel rozvoje produktů a služeb Občanský průkaz - základní informace V ČR vydávány od 1. 1. 2012 eop bez čipu eop

Více

E-DOKLAD. Elektronický občanský průkaz. STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik. Petr Fikar, ředitel rozvoje produktů a služeb

E-DOKLAD. Elektronický občanský průkaz. STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik. Petr Fikar, ředitel rozvoje produktů a služeb E-DOKLAD Elektronický občanský průkaz STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik Petr Fikar, ředitel rozvoje produktů a služeb Občanský průkaz - základní informace V ČR vydávány od 1. 1. 2012 eop bez čipu eop

Více

EIDAS, DIGITÁLNÍ DŮVĚRA A MODERNÍ PAPERLESS. Jan Tejchman Business Consultant

EIDAS, DIGITÁLNÍ DŮVĚRA A MODERNÍ PAPERLESS. Jan Tejchman Business Consultant EIDAS, DIGITÁLNÍ DŮVĚRA A MODERNÍ PAPERLESS Jan Tejchman Business Consultant Moderní paperless eidas Digitální důvěra NAŘÍZENÍ EIDAS A DIGITÁLNÍ DŮVĚRA DŮVĚRA VE FYZICKÉM SVĚTĚ legislativní prostředí

Více

Nařízení eidas v souvislostech. Ing.Robert Piffl. Poradce náměstka ministra vnitra pro ICT

Nařízení eidas v souvislostech. Ing.Robert Piffl. Poradce náměstka ministra vnitra pro ICT Nařízení eidas v souvislostech Ing.Robert Piffl Poradce náměstka ministra vnitra pro ICT Poznámka k prezentaci Tato prezentace byla zpracována výhradně pro potřeby osobní prezentace autora při současném

Více

EIDAS, DIGITÁLNÍ DŮVĚRA A MODERNÍ PAPERLESS. Jan Tejchman Business Consultant

EIDAS, DIGITÁLNÍ DŮVĚRA A MODERNÍ PAPERLESS. Jan Tejchman Business Consultant EIDAS, DIGITÁLNÍ DŮVĚRA A MODERNÍ PAPERLESS Jan Tejchman Business Consultant Moderní paperless eidas Digitální důvěra NAŘÍZENÍ EIDAS A DIGITÁLNÍ DŮVĚRA DŮVĚRA VE FYZICKÉM SVĚTĚ legislativní prostředí

Více

Seznam držitelů tzv. výjimky ministerstva zdravotnictví z Ukrajiny podle krajů, zdravotnických zařízení a pracovišť

Seznam držitelů tzv. výjimky ministerstva zdravotnictví z Ukrajiny podle krajů, zdravotnických zařízení a pracovišť Seznam držitelů tzv. výjimky ministerstva zdravotnictví z Ukrajiny podle krajů, zdravotnických zařízení a pracovišť Zdroj: tabulka MZ, kterou ČLK obdržela 10. července 2018 Jihočeský kraj Nemocnice Český

Více

Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2013

Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2013 Zpráva o činnosti SAK, o.p.s. v roce 2013 Obsah: 1. ÚVODNÍ SLOVO... - 2-2. AKREDITACE... - 3-3. KONZULTAČNÍ ČINNOST... - 4-4. VZDĚLÁVACÍ AKCE A PUBLIKAČNÍ ČINNOST... - 4-5. MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE... -

Více

Zpráva pro uživatele CA

Zpráva pro uživatele CA Verze 3.0 Podpis podepsáno elektronicky Podpis podepsáno elektronicky Datum Datum Garant dokumentu Ing. Miroslav Trávníček Schvalovatel Ing. Pavel Plachý Funkce vedoucí odd. vývoje QCA/VCA Funkce vedoucí

Více

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne 6.11.2007 Ministerstvo zdravotnictví

Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne 6.11.2007 Ministerstvo zdravotnictví Zápis ze zasedání Akreditační komise oboru Anesteziologie a resuscitace ze dne 6.11.2007 Ministerstvo zdravotnictví Přítomni: abecedně, prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., doc. MUDr. Alena Černá, CSc.,

Více

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 12 13 14,62 0,538 190,0 7,00 Ostatní 11,67

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 12 13 14,62 0,538 190,0 7,00 Ostatní 11,67 okres: Městský výbor Praha.. Sektor včelstev k.. k.. a,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, včelstev včelstev včelstev Vykoupeno medu v kg v r. kočujících kočovných vozů kočovných přívěsů, včelstev včelstev včelstev nad

Více

Příloha č. 1 - Vakcinační centra

Příloha č. 1 - Vakcinační centra MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Příloha č. 1 - Vakcinační centra Praha + Středočeský kraj Fakultní nemocnice Na Bulovce Budínova 2 180 81 Praha 8 266 082 256 Fakultní Thomayerova nemocnice Vídeňská

Více

Zpráva pro uživatele CA

Zpráva pro uživatele CA Verze 3.1 Dokument je řízen správcem řídicích dokumentů PKNU a platná verze je dostupná na dok. serveru PKNU, po vytištění se výtisk stává neřízeným dokumentem. Česká pošta, s.p., se sídlem Politických

Více

Dokumenty dle eidas v praxi Michal Vejvoda

Dokumenty dle eidas v praxi Michal Vejvoda Dokumenty dle eidas v praxi Michal Vejvoda neuděluje poskytnutím informací žádné licence na užití autorských děl ani jiná práva duševního vlastnictví. Dokumenty dle eidas v praxi eidas dokumenty Jak na

Více

eidas... aneb co nám přináší nařízení EU č. 910/2014 ze dne

eidas... aneb co nám přináší nařízení EU č. 910/2014 ze dne eidas... aneb co nám přináší nařízení EU č. 910/2014 ze dne 23.7.2014 Ing.Robert Piffl Poradce náměstka ministra Nařízení již platí, ale co nám to přinese - připomenutí CO NÁM EIDAS PŘINÁŠÍ? Nařízení eidas

Více

Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004

Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004 Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004 Celkem Z toho Kraj-místo Provozovatel - příjemce dotace Investice Neinvestice Z toho (Uváděno v tisících Kč) Hl. m. Praha Městská knihovna v Praze 2 785

Více

Rekonstrukce Národního zdravotnického informačního systému (NZIS) Ladislav Dušek

Rekonstrukce Národního zdravotnického informačního systému (NZIS) Ladislav Dušek Rekonstrukce Národního zdravotnického informačního systému (NZIS) Ladislav Dušek Rekonstrukce NZIS v r. 2015 I. Restrukturalizace správce NZIS Nový ÚZIS ČR = nová struktura = nové agendy Kancelář ředitele

Více

E-DOKLAD. Elektronický občanský průkaz. STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik. Petr Fikar, ředitel rozvoje produktů a služeb

E-DOKLAD. Elektronický občanský průkaz. STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik. Petr Fikar, ředitel rozvoje produktů a služeb E-DOKLAD Elektronický občanský průkaz STÁTNÍ TISKÁRNA CENIN, státní podnik Petr Fikar, ředitel rozvoje produktů a služeb Občanský průkaz - základní informace V ČR vydávány od 1. 1. 2012 eop bez čipu eop

Více

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr Seznam stanic systému a InterKurýr Název ŽST Brno hl. n. *IK 725015267 04.00 06.00 04.00 06.00 04.00 06.00 04.00 06.00 06.10 12.00 06.10 12.00 06.10 12.00 06.10 12.00 12.30 18.00 12.30 18.00 12.30 18.00

Více

Datová a analytická základna DRG Projekt DRG restart

Datová a analytická základna DRG Projekt DRG restart Datová a analytická základna DRG Projekt DRG restart - Stav k 30.11. 2014 - Datová a analytická základna DRG Projekt DRG restart - Stav k 30.11. 2014 - DRG RESTART je PROJEKT.. má začátek a konec.. má

Více

Seznam zdravotnických zařízení doporučených k provádění mamografického screeningu v ČR k 1. lednu 2012

Seznam zdravotnických zařízení doporučených k provádění mamografického screeningu v ČR k 1. lednu 2012 Seznam zdravotnických zařízení doporučených k provádění mamografického screeningu v ČR k 1. lednu 2012 Zdravotnická pracoviště byla do seznamu zařazena na základě splnění podmínek pro zařazení pracovišť

Více

LETEM SVĚTEM egovernmentem. Roman Vrba, ředitel odboru egovernmentu MV ČR

LETEM SVĚTEM egovernmentem. Roman Vrba, ředitel odboru egovernmentu MV ČR LETEM SVĚTEM egovernmentem Roman Vrba, ředitel odboru egovernmentu MV ČR Legislativa co se povedlo Zákon č. 192/2016 ze dne 25. května 2016, kterým se mění zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech

Více

POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA

POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA 1 1 Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA 10 3

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky. Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky. Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla ZAŘÍZENÍ SLUŽEB PRO MINISTERSTVO VNITRA PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Příloha č.2 k ZD Specifikace

Více

prodlouženém intervalu do 4,5 hod od vzniku příhody

prodlouženém intervalu do 4,5 hod od vzniku příhody MUDr. Jan Bartoník Historie medikamentosní terapie ischemických CMP Přes veškerou snahu byly do r. 1995 ischemické CMP považovány za více méně terapeuticky neovlivnitelné. Za jedinou účinnou látku v terapii

Více