isticí kapalina na audio a video

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "isticí kapalina na audio a video"

Transkript

1 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo spol. s r.o. Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, PRAHA 10 Identifikaní íslo: Telefon: Fax: elchemco@elchemco.cz, Nouzové telefonní íslo: non-stop , Adresa: Klinika nemocí z povolání Toxikologické informaní stedisko (TIS) Na Bojišti 1, Praha 2, PS Použití pípravku: isticí prostedek 2. Údaje o nebezpenosti látky nebo pípravku Nejzávažnjší nepíznivé úinky na zdraví lovka pi používání látky/pípravku: Vysoce holavý Dráždí oi Vdechování par mže zpsobit ospalost a závrat Nejzávažnjší nepíznivé úinky na životní prostedí pi používání látky/pípravku: - 3. Informace o složení látky nebo pípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpené látky: Chemický název: isopropylalkohol Obsah (%): íslo CAS: íslo ES (EINECS): Výstražné symboly nebezpenosti: F Vysoce holavý Xi Dráždivý R-vty: R Pokyny pro první pomoc 4.1 Všeobecné pokyny: Potísnný odv ihned odložte. Dopravte postiženého na erstvý vzduch a pípadn uložte do stabilizované polohy. Pi nepravidelném dýchání nebo jeho zástav provádjte umlé dýchání. Konzultujte s lékaem. Pi manipulaci s pípravkem je zakázáno jíst, pít a kouit. Ped jídlem a po práci je teba ádn umýt ruce teplou vodou s mýdlem a ošetit reparaním krémem. 4.2 Pi nadýchání: Postiženého penést na erstvý vzduch a pi petrvávajících potížích zavolat lékae. Pi bezvdomí uložit do stabilizované polohy a zajistit lékaskou pomoc. 4.3 Pi styku s kží: Zasažené místo omyjte vodou a mýdlem.

2 Strana 2 z 5 Odložte kontaminovaný odv. 4.4 Pi zasažení oí: Vyplachujte intenzivn vlažnou tekoucí vodou 10 až 15 minut pi násiln otevených víkách. Vyhledejte lékae. 4.5 Pi požití: Vypláchnte ústa. Nevyvolávejte zvracení vyhledejte lékaskou pomoc. Pokyny pro lékae Symptomy: Bolesti hlavy, omámení, nevolnost, bezvdomí Druh nebezpeí: Nebezpeí vniknutí látky do plic pi zvracení po požití. Nepodávejte méko, alkoholické nápoje ani ricinový olej. 5. Opatení pro hasební zásah 5.1 Vhodná hasiva: Vodní proud nebo mlha, pna odolná alkoholu, suchý prášek, oxid uhliitý. 5.2 Nevhodná hasiva: Bžná pna, plný proud vody. 5.3 Zvláštní nebezpeí: Tvoí se vzduchem výbušné smsi, tžší než vzduch. Drží se pi zemi a pi vzplanutí mohou šlehat na velké vzdálenosti. Vzplanutí možné psobením horkých povrch, jisker nebo oteveným plamenem. 5.4 Zvláštní ochranné prostedky pro hasie: Izolaní dýchací pístroj, vhodný ochranný prostedek (kompletní ochranný odv). Další pokyny: Obaly vystavené ohni ochlazujte proudem vody. 6. Opatení v pípad náhodného úniku 6.1 Bezpenostní opatení pro ochranu osob: Zamezte styku pípravku s kží a oima-gumové rukavice, gumová zástra, ochranné brýle. Personál udržujte z dosahu kapaliny a par. Zajistte dobré vtrání. Vypnte všechny zdroje tepla a zapálení. Látka tvoí se vzduchem výbušné smsi tžší než vzduch. Nevdechujte páry. 6.2 Bezpenostní opatení pro ochranu životního prostedí: Zamezte úniku pípravku do kanalizace, povrchových a spodních vod. 6.3 Doporuené metody ištní a zneškodnní: Látka je neomezen mísitelná s vodou. Malé úniky je nutno spláchnout velkým množstvím vody. Uniklou látku nechte vsáknout do inertního materiálu a zlikvidujte jako nebezpený odpad. 6.4 Další údaje: Pípravek je neomezen mísitelný s vodou. 7. Pokyny pro zacházení a skladování 7.1 Pokyny pro zacházení: Pi práci s pípravkem se vyhnte kontaktu pípravku s pokožkou. Pípravek nanášejte pomocí vhodných tampon apod. Podle rozsahu práce chrate oi. Mjte k dispozici výplach oí. Zajistte dobré vtrání nebo místní odsávání.

3 Strana 3 z 5 Uchovávejte mimo dosah zdroj zapálení Zákaz kouení. 7.2 Pokyny pro skladování: Skladujte pouze v uzavených obalech na chladném, suchém a dobe vtraném míst. Pozor na možné zdroje zapálení. Pokyny pro spolené skladování: Neskladujte s oxidaními inidly. Uzavený obal mže prasknout pi nadmrném zahátí. 8. Kontrola expozice a ochrana osob 8.1 Technická opatení: Pi práci s vtším množstvím pípravku je vhodné zajistit odvtrávání pracovišt. 8.2 Kontrolní opatení: Nejvyšší pípustné koncentrace látek v pracovním ovzduší: Název látky mg.m -3 PEL NPK-P isopropylalkohol PEL = Pípustné expoziní limity NPK-P = Nejvyšší pípustné koncentrace Pi expozici se významn uplatuje pronikání látky kží. 8.3 Osobní ochranné prostedky: Osobní ochranné prostedky volte podle rozsahu práce a množství použitého pípravku. Pi bžném servisním ištní drobných souástí nejsou ochranné prostedky nutné. Ochrana dýchacích orgán: V pípad havarie maska s filtry na organické výpary. Doporuený typ filtru: A Ochrana oí: Ochranné brýle. Ochrana rukou: Vhodné ochranné rukavice. Vnujte pozornost informacím výrobce o propustnosti a dob prniku a specifickým podmínkám na pracovišti (mechanické namáhání, doba styku). Materiál Síla materiálu Doba prniku Nitrilový kauuk 0,35 mm > 8 hod Butylkauuk 0,5 mm > 8 hod Fluorkauuk 0,4 mm > 8 hod Ochrana tla: Hygienická opatení: Po práci je nutno si umýt ruce vodou a mýdlem a ošetit reparaním krémem. Pi práci nejezte, nepijte, nekute. Uchovávejte oddlen od potravin, nápoj a krmiv. 9. Fyzikální a chemické vlastnosti Vzhled Skupenství (pi 20 C): kapalina Barva: bezbarvá, irá Zápach (vn): výrazný zápach, charakteristický Bezpenostní údaje Teplota (rozmezí teplot) tání ( C): - 89,5 Teplota (rozmezí teplot) varu ( C): 82 Bod vzplanutí ( C): 12 Teplota vznícení ( C): 425 Nebezpeí výbuchu: Možnost tvorby výbušných smsí par se vzduchem. Meze výbušnosti:

4 Strana 4 z 5 - horní mez (% obj.): 12 - dolní mez (% obj.): 2 Tlak par (mbar pi 20 C) 48 Hustota (g/cm 3 pi 20 C) 0,785 Rozpustnost ve vod neomezená ph neutrální Rozdlovací koeficient (n-oktanol/voda): logpow:0,05, Smrnice OECD 107 pro testování, literatura Dynamická viskozita (mpa.s, 20 C) : cca 2,43 Relativní hustota par: 2 Molekulová hmotnost (g/mol) 60, Stabilita a reaktivita Podmínky, pi nichž je výrobek stabilní: Pípravek je za normálních podmínek stabilní, pokud je skladován v uzavených nádobách za nepístupu svtla. Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: Vysoká teplota, zdroje zapálení. Látky a materiály, s nimiž výrobek nesmí pijít do styku: Látka reaguje s louhy, aminy, aldehydy, silnými oxidaními inidly a sloueninami chloru. Nebezpené rozkladné produkty: Pi požáru oxidy uhlíku. 11. Toxikologické informace Požití: Propan-2-ol LD50 krysa 5280 mg/kg Vdechování: Propan-2-ol LC50 krysa 72,6 mg/l 4 h Absorpce pes kži: Propan-2-ol LD50 králík mg/kg Styk s pokožkou: Propan-2-ol králík nedráždí pokožku Vniknutí do oí:: Propan-2-ol králík dráždí oi Senzibilizace: Propan-2-ol more nesenzibilizující Buehlerova zkouška Hodnocení reprodukní toxicity: Pi pokusech na zvíatech se neprojevil teratogenní úinek Daší údaje: Nebezpeí vniknutí produktu do plic pi zvracení. Po absorpci/vstebání : bolesti hlavy, závra, narkóza. Mže dojít k poškození jater. Dodržujte bezpenostní pedpisy pro práci s chemikáliemi. 12. Ekologické informace Biologická odbouratelnost: Propan-2-ol 95 % 21 d, OECD 301 E, látka snadno biologicky odbouratelná Bioakumulace: Propan-2-ol Nehromadí se v biologických tkáních. Toxicita pro ryby: Propan-2-ol LC50 Pimephales promelas 9640 mg/l 96 h Toxicita pro dafnie: Propan-2-ol EC50 Daphnia magna mg/l 48 h Toxicita pro asy: Propan-2-ol EC50 Scenedesmus subspicatus >1,000 mg/l 72 h Toxicita pro bakterie: Propan-2-ol EC10 Pseudomonas putida 5175 mg/l 18 h DIN Další ekologické informace Produkt by neml být vypouštn do kanalizace, vodních tok nebo do pdy. 13. Informace o zneškodování Zpsoby zneškodování látky/pípravku: Podle Katalogu odpad nejsou kódy odpad charakteristické pro produkt, nýbrž pro jeho použití.

5 Strana 5 z 5 Pvodce odpad a oprávnná osoba odpady zaazují pod šestimístná katalogová ísla druh odpad uvedená v Katalogu odpad. Likvidace spolu s bžným odpadem není dovolena. Je požadován speciální zpsob likvidace v souladu s místními pedpisy. Odevzdejte tento materiál ve sbrném míst nebezpeného odpadu. Zpsoby zneškodování kontaminovaného obalu: Vypláchnte zbytky. Prázdné nádoby nespalujte ani neežte hoákem. Nebezpeí výbuchu. Prázdný obal vypláchnte vodou a odložte do tídného odpadu. 14. Informace pro pepravu Pozemní peprava ADR/RID: íslo UN: 1219 Tída: 3 Skupina obal: Klasifikaní kód: F1 Výstražné štítky: 3 Nebezpeí.: 33 Oznaení zboží: ISOPROPANOL 15. Informace o právních pedpisech Výstražné symboly nebezpenosti : F Vysoce holavý Xi Dráždivý Piazené R-vty : R11: Vysoce holavý. R36: Dráždí oi. R67: Páry mohou zpsobit ospalost a závrat. Piazené S-vty : S2: Uchovávejte mimo dosah dtí. S7: Uchovávejte obal tsn uzavený. S16: Uchovávejte mimo dosah zdroj zapálení- Zákaz kouení. S24/25: Zamezte styku s kží a oima. S26: Pi zasažení oí okamžit dkladn vypláchnte vodou a vyhledejte lékaskou pomoc. S46: Pi požití okamžit vyhledejte lékaskou pomoc a ukažte tento obal nebo oznaení. Oznaení na štítku: Propan-2-ol 16. Další informace: R- vty neuvedené v textu : - Zdroje informací : Zákon. 356/2003 Sb. o chemických látkách a chemických pípravcích. Zákon. 185/2001 Sb. o odpadech. Zákon. 477/2001 Sb. o obalech. Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 píloha II. Vyhláška. 232/2004 Sb. kterou se provádjí nkterá ustanovení zákona o chemických látkách a chemických pípravcích. Naízení vlády. 361/2007 Sb. kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví pi práci a další. Vyhláška. 64/1987 Sb. o Evropské dohod o mezinárodní silniní peprav nebezpených vcí (ADR). Hlavní zmny provedeny v bodech : 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16.

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Líh syntetický denaturovaný

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Líh syntetický denaturovaný Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: Ethanol syntetický, ethylalkohol syntetický 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. isti mosazi

B E Z P E N O S T N Í L I S T. isti mosazi Strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Pájecí kapalina na nikl Další názvy: - 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Pájka Sn70Zn

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Pájka Sn70Zn Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: SnZn 1.2 Použití pípravku: Technické pájení kov pájka Identifikace

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T FLAW DETECTOR DEVELOPER

B E Z P E N O S T N Í L I S T FLAW DETECTOR DEVELOPER Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Kontrola svaování. 1.3 Identifikace dovozce: Jméno

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 23.8.2005 Datum revize: 2.2.2006 Název výrobku: SERVISOL CD 150

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 23.8.2005 Datum revize: 2.2.2006 Název výrobku: SERVISOL CD 150 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: SERVISOL CD 150 Aerosol 1.2 Identifikace dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 17.11.1999 Datum revize: 14.6.2006. Název výrobku: Elektrovodivý lak EL- 4

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 17.11.1999 Datum revize: 14.6.2006. Název výrobku: Elektrovodivý lak EL- 4 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Elektrovodivý lak EL-4 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce Jméno nebo obchodní jméno:

Více

Sodná sl kyseliny (1-hydroxyethyliden)bifosfonové do 3 29329-71-3 Xi 249-559-4 R 36 -

Sodná sl kyseliny (1-hydroxyethyliden)bifosfonové do 3 29329-71-3 Xi 249-559-4 R 36 - Strana: 1/6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Identifikace látky nebo pípravku: isti disk. 1.2. Použití látky nebo pípravku: Sms urená k odstranní neistot a mastnoty z disk

Více

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: TENKOVRSTVÝ TMEL - ZÁLIVKA PRO KOMÍNOVÉ TVÁRNICE

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: TENKOVRSTVÝ TMEL - ZÁLIVKA PRO KOMÍNOVÉ TVÁRNICE Strana: 7 14. Informace pro pepravu Tmely uvedeného typu nejsou ve smyslu 22, odst. (1) Zákona. 111/1994 Sb. o silniní doprav nebezpenou vcí a nepodléhají ustanovením Evropské dohody o silniní doprav ADR,

Více

Strana 1/5. Indexové. ES látky: Isopropylalkohol < 25,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26

Strana 1/5. Indexové. ES látky: Isopropylalkohol < 25,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace pípravku: 1.1.1 Obchodní název pípravku: MIKASOFT, MIKASOFT COLOR 1.1.2 Doporuený úel použití:

Více

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: SPÁROVACÍ HMOTA PRO KOMÍNOVÉ VLOŽKY ŠAMOTOVÁ MALTA

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: SPÁROVACÍ HMOTA PRO KOMÍNOVÉ VLOŽKY ŠAMOTOVÁ MALTA Strana: 7 14. Informace pro pepravu Pedmtné spárovací hmoty nejsou ve smyslu 22, odst. (1) Zákona. 111/1994 Sb. o silniní doprav nebezpenou vcí a nepodléhají ustanovením Evropské dohody o silniní doprav

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Bezpenostní list Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE GOLIATH GEL Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Nmecko Kontaktní adresa: BASF spol.s.r.o. Šafránkova

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 Datum revize: 22.

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 Datum revize: 22. Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU, VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název pípravku: Suché omítkové a maltové smsi na bázi sádry a vápenného,

Více

Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) BEZPENOSTNÍ LIST. tel. 224919293, 224915402. íslo CAS. íslo ES (EINECS) 9004-32-4 67-63-0 65-85-0

Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) BEZPENOSTNÍ LIST. tel. 224919293, 224915402. íslo CAS. íslo ES (EINECS) 9004-32-4 67-63-0 65-85-0 Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) Datum vydání: 12. 7. 2001 Datum revize: 15. 3. 2006 Název výrobku: NEOPONIT L BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce

Více

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH)

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 23.12.2008 Strana: 1/6 Název: AUTOCLEANER AUTOBALSAM 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A SPOLENOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo pípravku: 1.2 Použití látky nebo pípravku: Tvrdý vosk

Více

Indexové. v ES. Isopropanol < 20,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26

Indexové. v ES. Isopropanol < 20,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace pípravku: 1.1.1 Obchodní název pípravku: MIKASEPT SPREJ 1.1.2 Doporuený úel použití: Alkoholový

Více

Bezpenostní list CHALCOPRAX 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PÍPRAVKU

Bezpenostní list CHALCOPRAX 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PÍPRAVKU Bezpenostní list Strana: 1/9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE CHALCOPRAX Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Nmecko Kontaktní adresa: BASF spol.s.r.o. Šafránkova

Více

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10 Datum vydání: 22.9.2003 verse 3 #1908 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: K 63 Polyaminoamidová sms 1.2 Identifikace dovozce: ELCHEMCo spol.

Více

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10 Datum vydání: 20.5.2003 verze 5 #1871 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: G 30 Základní složka difenylmetan diisokyanat 1.2 Identifikace

Více

1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA

1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA Datum vydání: 3. 12. 2004 Strana: 1 ze 7 1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Sika Primer

Více

Bezpenostní list podle naízení ES 1907/2006 Datum vydání: 19.2.1998 Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 Název výrobku: EFFERVESCENNÍ PASTILKY

Bezpenostní list podle naízení ES 1907/2006 Datum vydání: 19.2.1998 Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 Název výrobku: EFFERVESCENNÍ PASTILKY Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 1. Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo pípravku: Obchodní název: Effervescenní chlorové tablety íslo CAS: íslo ES

Více

Sikafloor Proseal 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA

Sikafloor Proseal 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA Datum vydání: 3. 12. 2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Další názvy látky: 1.2 Použití látky / pípravku

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 7. 8. 2006 Strana: 1/6 Datum revize: Název výrobku: Capadur Silverstyle 1. Identifikace látky

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 Datum revize: 22.

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 Datum revize: 22. Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU, VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název Suché omítkové a maltové smsi na bázi cementu a, dle SN 72-2430 1-5

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 24. 5. 2005 Strana: 1/6 Datum revize: 4.1.2006 Název výrobku: SCHÖNOX EG Härter íslo výrobku:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. Obchodní název pípravku: NOVOZIR MN 80 dle vyhlášky. 231/2004 Sb. Datum aktualizace: 20.9.2005

BEZPENOSTNÍ LIST. Obchodní název pípravku: NOVOZIR MN 80 dle vyhlášky. 231/2004 Sb. Datum aktualizace: 20.9.2005 BEZPENOSTNÍ LIST Obchodní název pípravku: NOVOZIR MN 80 dle vyhlášky. 231/2004 Sb. Datum aktualizace: 20.9.2005 1. Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Identifikace pípravku: Obchodní název: Novozir MN

Více

Bezpenostní list. Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 Verse.: 1 Datum revize: 14.11.2005 13:57 Datum vytištní: 15.2.2006 13:04 WUXAL SUS KALCIUM

Bezpenostní list. Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 Verse.: 1 Datum revize: 14.11.2005 13:57 Datum vytištní: 15.2.2006 13:04 WUXAL SUS KALCIUM Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 1. Identifikace pípravku, výrobce a dovozce 1.1 Obchodní název pípravku WUXAL SUS KALCIUM 1.2 Použití pípravku Speciální hnojivo 1.3 Identifikace 1. distributora

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010. 1. 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo Další názvy směsi Příslušná určená použití směsi Tavidlo pro strojní pájení Nedoporučená použití směsi

Více

Kížová 1018/6 15000 Praha 5 eská republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DI : CZ26198941 www.pramark.cz

Kížová 1018/6 15000 Praha 5 eská republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DI : CZ26198941 www.pramark.cz 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMSI A SPOLENOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název výrobku: 1.2 Píslušná urená použití látky nebo smsi a nedoporuená použití Prmyslové znaení. 1.3 Podrobné údaje

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. A1 Upholstery - Foam - Cleaner. Místo podnikání nebo sídlo: Bunsenstrasse 6 D-85053 Ingoldstadt Nmecko

BEZPENOSTNÍ LIST. A1 Upholstery - Foam - Cleaner. Místo podnikání nebo sídlo: Bunsenstrasse 6 D-85053 Ingoldstadt Nmecko 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Obchodní nzev pípravku kód 2791 1.2. Doporuený úel použití pípravku: pnový isti alounní 1.3. Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 17. 5. 2005 Strana: 1/5 Datum revize: 4.1.2006 Název výrobku: SCHÖNOX KH íslo výrobku: 7.01

Více

SONAX Rozmrazovač zámků

SONAX Rozmrazovač zámků ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 331000/331541-544/331900 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006

Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006 Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006 Strana 1 z 5 Chemoprén na podlahy Datum revize v zahraničí: 12.11.2007 Datum revize v ČR: 20.05.2008 Datum vyhotovení v ČR: 01.12.1999 Obchodní jméno: Chemoprén na

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č 1907/2006 (REACH) MIKASOFT GEL FINE

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č 1907/2006 (REACH) MIKASOFT GEL FINE datum vydání: 5.5.2012 strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Obchodní Použití látky nebo přípravku: dezinfekční gel Identifikace výrobce/dovozce/prvního

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Nitromethan

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo Další názvy látky/smìsi 1.2. Použití látky/smìsi 1.3. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue Datum poslední revize: 14. ledna 2008 Strana 1 / 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Obchodní název: Použití: AdBlue snižování emisí NOX ve výfukových plynech Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: AUTOVIDOL -20 C 1 Identifikace

Více

Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů

Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů Datum vyhotovení v ČR: 04.08.2006 Datum revize v ČR: 29.12.2006 Datum posledního přepracování v zahraničí: 24.10.2006

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 13.12.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 706.00 1.2 Pouţití

Více

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Netherlands (Nizozemsko) Telefon +31320292200 Fax +31320292200

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Netherlands (Nizozemsko) Telefon +31320292200 Fax +31320292200 Datum vyhotovení v ÈR Datum revize v ÈR Datum posledního pøepracování v zahranièí BEZPEÈNOSTNÍ LIST 6. prosinec 2005 8. listopad 2006 3. duben 2003 1. Identifikace látky nebo pøípravku a výrobce nebo dovozce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST SANOCLEAR

BEZPEČNOSTNÍ LIST SANOCLEAR Datum přepracování BL: 1.12.2010 Datum revize BL: 9.4.2014 ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Chemický název / synonyma: Obchodní název: Registrační číslo CAS: Označení ES (EINECS):

Více

BEZPENOSTNÍ LIST dle ES. 1907/2006 Tiefgrund TB Str. 1/7

BEZPENOSTNÍ LIST dle ES. 1907/2006 Tiefgrund TB Str. 1/7 Tiefgrund TB Str. 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PÍPRAVKU A SPOLENOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název pípravku: Tiefgrund Originální název pípravku: Primalon Tiefgrund TB 1.2 Použití pípravku: Penetraní nátr.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

PLUS EXTREME. Datum přepracování BL: 1.12.2010 Datum revize BL: 1.1.2012. ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku

PLUS EXTREME. Datum přepracování BL: 1.12.2010 Datum revize BL: 1.1.2012. ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Datum přepracování BL: 1.12.2010 Datum revize BL: 1.1.2012 ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Chemický název / synonyma: Hydroxid sodný/ louh sodný Obchodní název: Registrační

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 11. èerven 2007 19. leden 2011 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi A 3004 Konstrukèní prùhledné lepidlo na

Více

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI Datum vydání: 27. 8. 2003 Strana: 1 z 10 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Alkaprén 25 Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: CAS: - (přípravek) Číslo ES (EINECS): - Další názvy látky: - 1.2 Použití přípravku: přípravek k ochraně dřeva

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 5. únor 2009 5. únor 2009 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Inhibovaný transformátorový

Více

TVRDIDLO UT-R20 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

TVRDIDLO UT-R20 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 4. 8. 2008 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: TIP TOP HÄRTER UT-R20 Číslo výrobku: 525 1005; 525 1036;

Více

LINZER PLUS NPK-Dünger (Hnojivo NPK) 20/8/8/+2MgO+5S. St.-Peter-Straße 25 A-4021 Linz. Rakousko: Agrolinz Melamin GmbH

LINZER PLUS NPK-Dünger (Hnojivo NPK) 20/8/8/+2MgO+5S. St.-Peter-Straße 25 A-4021 Linz. Rakousko: Agrolinz Melamin GmbH 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce Název látky (obchodní název): Použití pípravku: EG-Düngemittel () LINZER PLUS NPK-Dünger (Hnojivo NPK) 20/8/8/+2MgO+5S Hnojivo Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA

BEZPENOSTNÍ LIST. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA 1. Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Obchodní název: SCOLYCID C 1.2. Doporuený úel použití Barevná písada do insekticidních pípravk pro rozlišení ošetených ploch od neošetených ploch neodkornného deva.

Více

Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů

Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů Datum vyhotovení v ČR: 01.11.1999 Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004Sb., ve znění pozdějších předpisů Datum revize v ČR: 04.04.2001, 21.11.2002, 26.05.2005 Datum posledního přepracování

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání :

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání : podle nařízení(es) č. 107/2006 a č. 1272/2008 1 / Název výrobku: NUTRIBOR 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku/obchodní název přípravku: Směs

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) MAKRAPOL

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) MAKRAPOL ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 200-16 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Inhibitor koroze.

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. bøezen 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. bøezen 2009 Datum vytvoøení 16. bøezen 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku SUPERCOBRA INSECTICIDE COMBINED AEROSOL 400ml Èíslo 220447/16050212 Další názvy

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 13.12.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 709.00 1.2 Pouţití

Více

YPLON DISHWASHER POWDER

YPLON DISHWASHER POWDER ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 16120383 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čistící přípravek.

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 22. záøí 2010 Telefon +353 53 9117900 Fax +353 53 9141271

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 22. záøí 2010 Telefon +353 53 9117900 Fax +353 53 9141271 Datum vytvoøení 22. záøí 2010 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo Další názvy látky/smìsi Dezinfekèní tablety s èistícím úèinkem 1.2. Použití látky/smìsi

Více

List bezpečnostních údajů podle 1907/2006/ES.. Obchodní název výrobku:: Stavební lepidlo KK stav: 12.12.2012 verze: 3/cs datum tisku: 12.12.

List bezpečnostních údajů podle 1907/2006/ES.. Obchodní název výrobku:: Stavební lepidlo KK stav: 12.12.2012 verze: 3/cs datum tisku: 12.12. 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Obchodní název výrobku Stavební lepidlo KK Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Relevantní identifikovaná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize: Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 1. Identifikace přípravku a výrobce : 1.1. Obchodní název přípravku: TECCHI 1.2. Doporučený účel použití: tekutý odstraňovač skvrn s aktivním kyslíkem na bílé prádlo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec:

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec: BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC ISOPROPYLALKOHOL Datum vydání: 3.11.2010 Datum revize: 19.8.2014 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) DIESEL-X

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) DIESEL-X ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Aditivum do motorové nafty. Určeno

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62 Strana: 1/8 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: Vukolep RS 3/62 1.2. Použití přípravku: Kontaktní jednosložkové rozpouštědlové lepidlo určené pro lepení pryže, usní, dřeva,

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

Hydroxid sodný perle. Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES)č.1907/2006

Hydroxid sodný perle. Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES)č.1907/2006 Hydroxid sodný Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES)č.1907/2006 Datum vydání: 21. 03. 2012 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Obchodní název: Hydroxid

Více

Verze 3.0 Datum vytištění 21.06.2015

Verze 3.0 Datum vytištění 21.06.2015 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 AdBlue Verze 3.0 Datum vytištění 21.06.2015 Datum revize / platné od 21.06.2015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor

Více

LUXON SODA KALCINOVANÁ

LUXON SODA KALCINOVANÁ podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: 497-19-8 Číslo ES (EINECS): 207-838-8

Více

Syntetické ředidlo V 40

Syntetické ředidlo V 40 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Další názvy KUNSTHARZ-VERDUENNUNG V 40 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 20.12.2000 Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Pěna na pneumatiky, RES 500 Číslo CAS: nemá přípravek Číslo

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 20.12.2004 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 737.00 1.2 Pouţití

Více

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: Použití přípravku: 1.2 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: N,N-Dimethylmid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Použití látky nebo přípravku přípravek

Více

2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 CK SOL

2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 CK SOL Datum vydání: 15.3.2008 Datum revize: 16.10.2012 revidována verze z 1.4.2009 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: CK sol Identifikační číslo: nemá Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb. Název výrobku: DESDERMAN N

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb. Název výrobku: DESDERMAN N 1/10 Desderman N BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 10. 05. 2002 Datum revize v ČR: 15. 12. 2009 Datum posledního přepracování v zahraničí

Více

Datum revize 28.05.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 28.05.2015

Datum revize 28.05.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 28.05.2015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 18.9.2004 Strana: 1 ze 6 Datum revize: 15.8.2006 FORTEN

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 18.9.2004 Strana: 1 ze 6 Datum revize: 15.8.2006 FORTEN Datum vydání: 18.9.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky:

Více

Reckitt Benckiser Production (Poland) Sp.Z o.o. 05-100 Nowy Dwor Mazoviecki, Polsko +48 22 713 6136

Reckitt Benckiser Production (Poland) Sp.Z o.o. 05-100 Nowy Dwor Mazoviecki, Polsko +48 22 713 6136 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vyhotovení: 24. 5. 2008 Datum revize: 6. 4. 2009 Výrobek: Cillit Bang Power cleaner na silné usazeniny a toalety 1. Identifikace přípravku,

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 2. èerven 2009 2. èerven 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Èíslo CAS 100-42-5 Èíslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb. 1/9 Gigasept instru AF BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení ES č.1907/2006 a zákona č.356/2003 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 10.05. 2005 Datum revize v ČR: 28.12.2007 Datum posledního přepracování v zahraničí

Více

Použití přípravku: Odmašťovač. Pomocný přípravek do systému nátěrových hmot pro použití v automobilovém průmyslu. Viz Identifikace přípravku.

Použití přípravku: Odmašťovač. Pomocný přípravek do systému nátěrových hmot pro použití v automobilovém průmyslu. Viz Identifikace přípravku. Datum vydání: 04. 11. 2008 Strana 1 (celkem 8) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku: SILICONE REMOVER Odmašťovač Výrobní kód: 3-90 Použití přípravku: Odmašťovač.

Více

friulsider KEM UP 941 MAXI, KEM UP 942, KEM UP 943 COMPONENT A ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

friulsider KEM UP 941 MAXI, KEM UP 942, KEM UP 943 COMPONENT A ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku COMPONENT A ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku: Component A Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Předpokládané použití: Složka malty

Více

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 502-121 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Lepidlo. Pouze

Více

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Datum vydání: 03. 01. 2007 Strana: 1 / 9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU * 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Další názvy látky: -

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana: 1/5 Datum revize: 11.9.2006 Datum vydání: 1.12.2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název

Více

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Datum vyhotovení v ÈR 30. kvìten 2007

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Datum vyhotovení v ÈR 30. kvìten 2007 Datum vyhotovení v ÈR 30. kvìten 2007 1. Identifikace látky nebo pøípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Chemický název látky/obchodní název pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku 1.2. Použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Isopropanol Číslo verze

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Isopropanol Číslo verze podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 907/2006. března 206 ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku látka / směs.2..3..4. látka Číslo Číslo CAS 67-63-0

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle přílohy II Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona R540

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle přílohy II Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona R540 strana 1(6) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: Bona R 540 1.2 Použití přípravku: Základní nátěr 1.3 Identifikace: výrobce: distributora: Obchodní firma: Bona GmbH Bona

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku : Kód výrobku : 104255E Použití látky nebo směsi : Přípravek pro dezinfekci povrchů Druh látky : Směs Pouze

Více

Název výrobku: VUKOTEX 3 N

Název výrobku: VUKOTEX 3 N Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Disperzní lepidlo pro spojování usní, textilních materiálů a lepenek v galanterním průmyslu. Pro průmyslové

Více

Datum vydání: 28. 1. 2010 Strana: 2 / 7 Datum revize: Název výrobku: CEMENT CAMP+PLAST

Datum vydání: 28. 1. 2010 Strana: 2 / 7 Datum revize: Název výrobku: CEMENT CAMP+PLAST Datum vydání: 28. 1. 2010 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace směsi Název: Další názvy: TIP TOP CAMPLAST CEMENT Číslo výrobku: 552 2208 ; 552 2209 ; 552

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. srpen 2010

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. srpen 2010 Datum vytvoøení 16. srpen 2010 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo 41201 Další názvy látky/smìsi 1.2. Použití látky/smìsi Smìs. Nátìr. Rozpouštìdla.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. FIKA WC čistič

BEZPEČNOSTNÍ LIST. FIKA WC čistič Datum vydání: Strana: 1 z 8 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čisticí

Více

Seidengasse 9 1070 Wien Austria Telefonní: +43152325010 Fax: +431523250160 office@schuelke.at www.schuelke.com

Seidengasse 9 1070 Wien Austria Telefonní: +43152325010 Fax: +431523250160 office@schuelke.at www.schuelke.com 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi 1.3 Podrobné

Více

Datum revize 01.02.2015 Verze 1.2 Datum vytištění 01.02.2015 1636/1637/1646

Datum revize 01.02.2015 Verze 1.2 Datum vytištění 01.02.2015 1636/1637/1646 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

BARVA NA KOVÁŘSKÉ VÝROBKY B3-1112K černá

BARVA NA KOVÁŘSKÉ VÝROBKY B3-1112K černá BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. Strana: 1/6 1. Identifikace přípravku a výrobce Identifikace přípravku: (obchodní název) BARVA NA KOVÁŘSKÉ VÝROBKY B3-1112K černá Použití: Kovářský lak Identifikace

Více

Pest Control Chemical s. r. o.

Pest Control Chemical s. r. o. Datum vydání: 01. 06. 2012 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: LIQUID

Více

Obchodní název: GUTTAR Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Identifikace látky/přípravku: Obchodní název látky/přípravku: G U T T AR Doporučený účel použití: Alkoholický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Obchodní název produktu: B-CLEAN 10 Doporučený účel použití látky: Speciální odmašťovací prostředek bez obsahu chloru, určený k odmašťování za

Více