NEWSLETTER PROSINEC 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NEWSLETTER PROSINEC 2015"

Transkript

1 NEWSLETTER PROSINEC 2015 VÁNOČNÍ SOUTĚŽ JE U KONCE V průběhu listopadu a prosince mohli všichni fanoušci Dominikánské republiky soutěžit s Národním turistickým úřadem o jeden z 10 dárkových balíčků s dominikánskými suvenýry. Výhry získalo deset vylosovaných soutěžících, kteří správně vyplnili povinné údaje na stránkách a odpověděli na tři znalostní otázky. Vítězové se mohou těšit na dárkové balíčky s rumem značky Barceló, doutník původem z Dominikánské republiky, klobouk, plážové žabky, sluneční brýle, batůžek a další praktické ceny. JUAN LUIS GUERRA ZÍSKAL TŘI CENY GRAMMY Dominikánský umělec Juan Luis Guerra, v hudebním světě přezdívaný jako Král merengue a bachaty, získal v letošním ročníku soutěže Grammy Latino celkem tři ocenění. Album Všechno má svůj čas zvítězilo v kategorii Nejlepší album roku a Nejlepší tropické album současnosti. Se skladbou Tvé polibky pak Guerra vyhrál první cenu v kategorii Nejlepší tropická píseň. V pořadí již XVI. ročník soutěže Grammy Latino Awards se uskutečnil ve čtvrtek 19. listopadu v americkém Las Vegas. Co se týká dalších dominikánských interpretů, v kategorii Nejlepší tradiční album zvítězili zpěváci José Alberto (El Canario) a Septeto Santiaguero. TIP: V rámci probíhajícího koncertního turné vystoupí Juan Luis Guerra ve středu od 20 hodin v koncertním amfiteátru Altos de Chavon. Toto městečko leží v těsné blízkosti oblíbených turistických letovisek La Romana Bayahibe.

2 CONDE NAST TRAVELER: DOMINIKÁNSKÉ HOTELY MEZI NEJLEPŠÍMI Čtenáři časopisu Condé Nast Traveler vybrali v anketě Readers Choice Awards 2015 mezi nejlepší resorty hned tři ubytovací zařízení umístěná v Dominikánské republice. Tortuga Bay Puntacana Resort Club vede celkem hlasy a téměř 100% spokojeností. Hotel projektovaný známým architektem Oscarem de la Rentou je členem skupiny Leading Hotels of the World a jako jediný se v Dominikánské republice pyšní pěti diamanty AAA. Toto významné ocenění získal díky své péči o zachování přirozenosti zdejšího prostředí. Spolu s Tortuga Bay si čtenáři Condé Nast Traveler oblíbili také El Península House v Las Terrenas na poloostrově Samaná (13. místo) a Zoetry Agua na pláži Uvero Alto v Punta Caně (25. místo). DIAMANTY AAA V letošním ročníku soutěže Americké automobilové asociace (AAA) se umístilo celkem patnáct hotelů Dominikánské republiky. Pěti diamanty se může jako jediný pochlubit butikový Tortuga Bay Puntacana Resort & Club sestávající z celkem třinácti vil umístěných přímo na pláži a třiceti luxusních suit, které perfektně zapadají do okolí. Čtyři diamanty získal resort Casa de Campo u La Romana, člen skupiny Preferred Hotels & Resorts, proslulý prvotřídními golfovými hřišti Peta Dye, který již nyní patří do Golfové síně slávy. Na severním pobřeží Dominikánské republiky splnil požadavky AAA butikový hotel Casa Colonial na pláži Playa Dorada, který disponuje padesáti pokoji a je členem Small Luxury Brand Hotels of the World. Čtyři diamanty získal dále Al Sol Luxury Village v Cap Cana na východním pobřeží, Catalonia Royal Bavaro, Dreams Palm Beach, Dreams Punta Cana, Eden Roc Cap Cana (jediný v zemi členem skupiny Relais & Châteaux Company), Excellence Punta Cana, Hard Rock Hotel & Casino, Paradisus Palma Real, Paradisus Punta Cana, Sivory, Zoetry Agua a Bannister na poloostrově Samaná.

3 DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA vs. KONKURENČNÍ DESTINACE Dominikánská republika výrazně investuje do turistické infrastruktury. Destinace tak reaguje na aktivity konkurence z poslední doby, mezi které patří např. otevření Kuby či rozšiřování Panamského průplavu. Dominikánská republika se oproti jiným karibským zemím může pochlubit výborným dopravním spojením a novými bezpečnými trasami. Kvalitní silniční komunikace šetří turistům čas nutný na přesun z letiště do hotelu, návštěvník je tak současně vystaven i menšímu riziku dopravních nehod. V zónách volného obchodu se zboží díky energetickým úsporám transportuje levněji a rychleji. Dominikánská vláda s podporou Centrální banky začala do sektoru cestovního ruchu výrazně investovat v roce O deset let později v rámci incentivní politiky fiskálních výhod začali soukromí hoteliéři investovat do výstavby celkem šesti tisíc hotelových pokojů. Právě tehdy začaly vznikat velké hotelové komplexy, jmenujme např. Club Med v roce 1981 nebo Barceló v roce Za dva roky vzniklo na 18 tisíc nových hotelových pokojů a o tři dekády později už tato cifra vzrostla na 70 tisíc. V souvislosti s vymezováním Dominikánské republiky jako turistické destinace vznikají nové mezinárodní hotelové komplexy, vláda investuje do rozvoje silniční infrastruktury, což má pozitivní vliv na zaměstnanost. PUNTA CANA & PUERTO PLATA: NEJLÉPE DOSTUPNÉ DESTINACE KARIBIKU Prestižní magazín Travel US News vyzval odborníky i laickou veřejnost k hodnocení jednotlivých karibských destinací na základě dostupnosti dané země. V dotazníku se mezi deseti nejlepšími umístily hned dva dominikánské regiony Punta Cana a Puerto Plata. Vedle těchto letovisek se dále jedná o Portoriko, Jamajku, Curacaco, Grenadu, Dominiku, Americké Panenské ostrovy, St. Kitts & Nevis a Barbados. Za místo s nejlépe hodnocenými plážemi v regionu Karibiku byla vybrána Punta Cana. Z celkového počtu 288 hotelů v celém Karibiku byly za nejlepší označeny Eden Roc Cap Cana spolu s Tortuga Bay. Mezi hodnocené parametry patřil mj. rozpočet na cestu, vstup na pláž, letecká dostupnost a ubytovací možnosti. Vedle názorů odborné i laické veřejnosti studie analyzovala také tištěné průvodce, časopisy a webové stránky..

4 SKRYTÉ KLENOTY SEVERNÍHO POBŘEŽÍ Známá letoviska Punta Cana, Bávaro a Boca Chica v Dominikánské republice jsou pro mnoho cestovatelů synonymem exotické dovolené. V zemi je však spousta dalších pozoruhodných míst, která leží mimo hlavní turistický proud a přitom předčí tradičně navštěvované lokality. Křišťálová laguna Dudu Na severním pobřeží Dominikánské republiky u městečka Cabrera najdeme skutečný přírodní klenot celkem 700 metrů dlouhý jeskynní systém s průzračnou lagunou Dudu. Podle legendy je toto místo pojmenováno po taínském náčelníkovi Dudu, který kdysi žil ve zdejších jeskyních. Dle jiné teorie se dlouho pochybovalo (španělsky dudaba ) o hloubce laguny, z čehož byl později odvozen její název. Jisté je, že jezero vzniklo propadem jeskyně, a tak vzniklý kráter s tyrkysovou vodou láká od roku 1993 vyznavače speleopotápění (ponory v jeskyních). Lagunu Dudu tvoří dvě sladkovodní jezírka spojená několika tunely, z nichž nejdelší měří 80 metrů. Právě to činí z Dudu podle místních obyvatel světově ojedinělé místo, kde je možné prozkoumat najednou hned dvě přírodní jezera. Podvodní exkurze trvá zhruba 45 minut a k jejímu absolvování je nutný potápěčský certifikát. Pokud se nechcete potápět, vyzkoušejte ziplines adrenalinové seskoky do vody z lan zavěšených na stromech, nebo můžete relaxovat v lázních Pozo de los Caballos, které těsně sousedí s lagunou. Nedaleko Cabrera v Río San Juan najdeme další sladkovodní lagunu Gri Gri, která sice není tak průzračná, zato se tu ale můžete projet loďkou a přitom pozorovat unikátní ekosystém mangrovového pralesa a různé druhy ptactva. V Gri Gri leží také známá pláž Caletón a Jeskyně vlaštovek s početnými stalaktity a stalagmity. Monte Cristi Severozápadní cíp Dominikánské republiky připomíná měsíční krajinu. V národním parku Monte Cristi na vás čeká nedotčená příroda a spousta endemických druhů rostlin a zvířat. Korálové útesy u pláží Cayo Cabrita, El Morro a v okolí ostrovů Sedmi bratří skýtají bohatý podmořský život, včetně vraků ztroskotaných lodí. Město Monte Cristi bylo založeno v roce 1501 a fungovalo až do 19. století jako významný obchodní přístav. Odtud se do Evropy dovážela cukrová třtina, mahagon, banány, kakao, káva a další plodiny a právě zde byl postaven první akvadukt, první železnice a začalo zde fungovat první telefonní spojení na území Dominikánské republiky. 27 vodopádů Damajagua Přírodní rezervace Saltos de Damajagua leží ukrytá v tropickém pralese nedaleko města Puerto Plata. Sedm kilometrů dlouhý říční kaňon protíná celkem 27 kaskád, ze kterých je možné skákat a sjíždět do hlubokých křišťálových jezírek. Vstup do rezervace je povolen pouze za doprovodu zkušeného průvodce.

5 POUŠTNÍ DUNY, SOLNÉ PLÁNĚ A VINICE ANEB CO BYSTE V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE NEČEKALI Dominikánská metropole Santo Domingo je městem historie, kultury a koloniálních památek. Vydáme-li se z hlavního města směrem na západ do provincií Azua a Peravia, ocitneme se v oblasti, kde sice nejsou typické palmové háje a luxusní all-inclusive resorty, zato však tento region překvapí existencí pouštních dun, solných ložisek, a dokonce i produkcí skvělého vína. Pouštní duny V zátoce Las Calderas u městečka Baní přibližně šedesát kilometrů západně od hlavního města se na ploše 20 km 2 rozkládá jedinečný systém pouštních dun. Svou velikostí milionů m 3 se jedná o ojedinělý přírodní fenomén na karibských ostrovech. Písečné náspy o výšce 35 metrů jsou výsledkem říční sedimentace a skalních erozí z dob Pleistocénu. Navíc pouze v této části Dominikánské republiky je možné vidět pouštní živočichy a rostliny (např. kaktusy Cereus jamacaru, Mořské víno Coccoloba uvifera). Dominikánská vláda udělila tomuto místu v roce 1996 statut Chráněné rezervace. Vstupné vychází na 100 dominikánských pesos, což v přepočtu činí přibližně 55 Kč. Rezervaci je nejlepší navštívit v brzkých ranních, nebo v pozdních odpoledních hodinách. Vzhledem k velmi vysokým teplotám a absenci stínu je nutné mít po ruce dostatek pitné vody, pokrývku hlavy, opalovací krém s vysokým ochranným faktorem a uzavřené boty, které ochrání před rozpáleným pískem. Solná ložiska Baníské duny leží v těsné blízkosti solných ložisek Las Salinas. Chcete-li se dozvědět více o procesu těžby a produkování soli, můžete absolvovat komentovanou prohlídku s průvodcem. Vzhledem k vysoké koncentraci soli je právě pláž v Las Salinas považována za nejslanější v zemi. Vyznavači windsurfingu si toto místo oblíbili díky ideálním povětrnostním podmínkám, které zde panují. Vína z Ocoa Pokračujeme-li dále na západ, dorazíme do zátoky Ocoa v provincii Azua. V tomto regionu je téměř po celý rok sucho a slunečno, což představuje ideální podmínky pro pěstování vinné révy. Právě tady založili Španělé na počátku 16. století první vinici na americkém kontinentu. Podle historických údajů žil ve městě Azua i dobyvatel Hernán Cortés, který zde pěstoval hroznové víno ještě před tím, než zaútočil na Aztéckou říši. Azujští farmáři následně začali v tamější úrodné půdě pěstovat zeleninu a tropické ovoce. Zájem o pěstování vinné révy v Karibiku se obnovil až v 21. století díky Gabrielu Acevedovi, který investoval do výstavby butikového hotelu Ocoa Bay. Cílem bylo harmonické propojení hotelu a vinice s přirozeným prostředím zátoky. Půda v Ocoa je stoprocentně ekologická, bez chemických přísad, a tak mají zdejší vína jedinečnou barvu, aroma a vyváženou chuť. Podle slov uznávaného španělského enologa Dr. Luis Vicente Eliase bude Dominikánská republika postupně měnit mapu světového vinařství.

6 ...A NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT V LEDNU? Pozorování velryb: Od prosince/ledna až do března budou do zátoky na Samaná připlouvat velryby hrbaté, aby se zde pářily a rodily mláďata. Velryby je možné pozorovat v rámci organizované exkurze na otevřeném moři, nebo z pobřežní rozhledny Punta Balandra. Jazzové noci: Každý lednový čtvrtek si můžete v ulici El Conde v Koloniální zóně Santo Dominga od osmi hodin večer poslechnout živě afrokaribské rytmy, jako je např. Rumba, Son, Pambiche a Merengue. KONTAKT Mgr. Leila Boasier Budecker Ředitelka pro střední a východní Evropu Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky / Národní turistický úřad Dominikánské republiky Štěpánská 611/ Praha 1 Mgr. Simona Juránková PR oddělení Telefon: prague@godominicanrepublic.com Web: Facebook:

NEWSLETTER DUBEN 2016

NEWSLETTER DUBEN 2016 NEWSLETTER DUBEN 2016 MEZINÁRODNÍ LETIŠTĚ V PUNTA CANA MEZI NEJLEPŠÍMI NA ZÁPADNÍ POLOKOULI Mezinárodní letiště v Punta Caně (PUJ) se umístilo v žebříčku nejlepších TOP 3 letišť v regionu Latinské Ameriky

Více

NEWSLETTER ŘÍJEN 2015

NEWSLETTER ŘÍJEN 2015 NEWSLETTER ŘÍJEN 2015 IAGTO AWARDS: DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA NEJLEPŠÍ GOLFOVOU DESTINACÍ LATINSKÉ AMERIKY & KARIBIKU Mezinárodní asociace golfových touroperátorů (IAGTO) zvolila Dominikánskou republiku za

Více

NEWSLETTER červen 2014

NEWSLETTER červen 2014 NEWSLETTER červen 2014 VINAŘSKÝ TURISMUS V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE: NOVÝ TREND NA KARIBSKÉM TRHU Dominikánská republika má vhodné půdní a klimatické podmínky pro pěstování vinné révy. Oblast Azua na jihozápadě

Více

NEWSLETTER listopad 2014

NEWSLETTER listopad 2014 NEWSLETTER listopad 2014 DOMINIKÁNSKÝ WORKSHOP NA TÉMA MICE - FACE2FACE Národní turistický úřad Dominikánské republiky uspořádal pro odborníky v cestovním ruchu ve čtvrtek 30. října v pražském hotelu Boscolo

Více

Obsah. Sledujte KrásnéPláže na Facebooku! 10 nejkrásnějších pláží Evropy. www.krasneplaze.cz

Obsah. Sledujte KrásnéPláže na Facebooku! 10 nejkrásnějších pláží Evropy. www.krasneplaze.cz Obsah Úvod... 3 1. pláž Zlatni Rat, ostrov Brač, Chorvatsko... 4 2. pláž Navagio, Zakynthos, Řecko... 5 3. pláž Myrtos, Kefalonia, Řecko... 6 4. pláž Rabbit, Lampedusa, Itálie... 7 5. pláž Pinarello, Korsika...

Více

cestování Costa Navarííno,

cestování Costa Navarííno, Costa Navarííno, 122 napsal & nafotil Daniel Valchovník Na své narozeniny jsem zavítal do stále neobjevené, avšak lehce dostupné golfové destinace, která není prozatím golfovým cestovatelům příliš známa.

Více

Plavba: Velký okruh Karibikem z Miami na lodi MSC Divina (Karibik)

Plavba: Velký okruh Karibikem z Miami na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba: Velký okruh Karibikem z Miami na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! Vydejte se s námi na velký okruh po malebných karibských ostrovech na luxusní palubě lodi MSC

Více

Ostrov zábavy a písečných pláží.

Ostrov zábavy a písečných pláží. Ostrov zábavy a písečných pláží. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? romantické zátoky prosluněné písečné pláže uličky starého města v Ibize přímořské promenády zábava diskotéky noční kluby vodní sporty, potápění Sangria

Více

Průměrná teplota pro říjen a listopad

Průměrná teplota pro říjen a listopad Země bílých písečných pláží, koloniálních památek, národních parků a přátelských obyvatel... Dominikánská republika je díky své kulturní a přírodní rozmanitosti jednou z nejoblíbenějších dovolenkových

Více

V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE PROBĚHNE KONCERTNÍ TURNÉ MEGAMERENGUE WORLD TOUR

V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE PROBĚHNE KONCERTNÍ TURNÉ MEGAMERENGUE WORLD TOUR NEWSLETTER LÉTO 2014 V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE PROBĚHNE KONCERTNÍ TURNÉ MEGAMERENGUE WORLD TOUR V Dominikánské republice proběhne v průběhu srpna velké koncertní turné s názvem Megamerengue World Tour.

Více

Výprava do středního a severního Mexika s Vítem Sojkou Cestovatel: Vit Sojka Rozpočet: 117 600 Kč Volná místa: 0

Výprava do středního a severního Mexika s Vítem Sojkou Cestovatel: Vit Sojka Rozpočet: 117 600 Kč Volná místa: 0 Výprava do středního a severního Mexika s Vítem Sojkou Cestovatel: Vit Sojka Rozpočet: 117 600 Kč Volná místa: 0 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/12-vyprava Sluncem zalité Mexiko Přeneste se z šedivé

Více

STŘEDOAMERICKÝ REGION. b) Ostrovní část: I. Velké Antily II. Malé Antily III. Bahamské ostrovy

STŘEDOAMERICKÝ REGION. b) Ostrovní část: I. Velké Antily II. Malé Antily III. Bahamské ostrovy b) Ostrovní část: I. Velké Antily II. Malé Antily III. Bahamské ostrovy I. Velké Antily Velké Antily je skupina ostrovů mezi Karibským mořem, Yucatánem, Mexickým zálivem, Floridou a Bahamami. Velké Antily

Více

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika KUBA - ÚVOD Pro lidi, kteří mají rádi život! KUBA je fascinující ostrovní zemí a zájem o ní neustále roste. Kubu si každý spojí s pálícím sluncem, vysokými palmami, křišťálově modrým mořem nebo plantážemi

Více

Předběžné ceny fakultativních výletů - Mallorca:

Předběžné ceny fakultativních výletů - Mallorca: Předběžné ceny fakultativních výletů - Mallorca: Důležité upozornění: Ceny a popisy jsou pouze orientační a budou aktualizovány na místě fakultativní výlety jsou organizovány společností Euroseniors fakultativní

Více

Seminární práce pozitivní a negativní vlivy cestovního ruchu na přírodní prostředí

Seminární práce pozitivní a negativní vlivy cestovního ruchu na přírodní prostředí Seminární práce pozitivní a negativní vlivy cestovního ruchu na přírodní prostředí Klára Lakomá MCR 2. ročník 16. října 2006 Úvod Jako jeden ze světově nejrozsáhlejších průmyslů a jeden z nejrychleji rostoucích

Více

NEWSLETTER SRPEN 2016

NEWSLETTER SRPEN 2016 NEWSLETTER SRPEN 2016 ZÁJEM TURISTŮ O DOMINIKÁNSKOU REP. ROSTE Podle údajů Centrální banky Dominikánské republiky přijelo v první polovině roku 2016 do země 3 043 154 turistů. V porovnání se stejným obdobím

Více

VELKÁ CESTA STŘEDNÍ AMERIKOU (MEXIKO, HONDURAS, BELIZE A GUATEMALA) S ČESKY HOVOŘÍCÍM PRŮVODCEM

VELKÁ CESTA STŘEDNÍ AMERIKOU (MEXIKO, HONDURAS, BELIZE A GUATEMALA) S ČESKY HOVOŘÍCÍM PRŮVODCEM VELKÁ CESTA STŘEDNÍ AMERIKOU (MEXIKO, HONDURAS, BELIZE A GUATEMALA) S ČESKY HOVOŘÍCÍM PRŮVODCEM 14 - denní zájezd Poznávací zájezd, 14 dní, hotel 3*, snídaně Skupinový zájezd s ČESKY hovořícím průvodcem

Více

Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří.

Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří. Mallorca Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří. Kouzelný ostrov s horoucím srdcem a se stálým přídechem velkého svátku

Více

Keňa Mombasa. All inclusive 9.1.2016-9 dní Odlet Praha. 28 345 Kč. Neptune Beach Resort 4* Číslo zájezdu: 91643206

Keňa Mombasa. All inclusive 9.1.2016-9 dní Odlet Praha. 28 345 Kč. Neptune Beach Resort 4* Číslo zájezdu: 91643206 Keňa Mombasa 9.1.2016-9 dní 28 345 Kč Neptune Beach Resort 4* Číslo zájezdu: 91643206 Keňa Keňa 3.1.2016-12 dní 28 990 Kč Sandies Tropical Village 4* Číslo zájezdu: 95502458 Keňa Jižní pobřeží 9.1.2016-9

Více

VIETNAM. Proč do Vietnamu

VIETNAM. Proč do Vietnamu 32 Vietnam se stal koncem 20. století po mnoha letech izolace novou a populární destinací cestovatelů, toužících objevit nedotčenou zemi jen málo ovlivněnou západní kulturou. Země s tradicí více než 4

Více

PMI_MALLORCA. NOVĚ ZAŘAZENÉ HOTELY - Dovolená u moře 2018

PMI_MALLORCA. NOVĚ ZAŘAZENÉ HOTELY - Dovolená u moře 2018 Alcudia Alcudia Garden e 11367 BS,SN,PP,AI CZE NAH Ideální k odpočinku a relaxaci v rodinné atmosféře. Dlouhá písečná pláž v blízkosti aparthotelu. V rámci all inclusive nápoje až do 24.00 h. n.cz/#/offers?abflughafen=prg&b

Více

Praha 1, Jeruzalémská 10, tel./fax : +420 224 225 430-1 prodej@ckulysses.cz SILVESTR V RAKOUSKU 26.12.2009 2.1.2010 APARTMÁNOVÝ DŮM LANDHAUS RAINER

Praha 1, Jeruzalémská 10, tel./fax : +420 224 225 430-1 prodej@ckulysses.cz SILVESTR V RAKOUSKU 26.12.2009 2.1.2010 APARTMÁNOVÝ DŮM LANDHAUS RAINER SILVESTR V RAKOUSKU 26.12.2009 2.1.2010 APARTMÁNOVÝ DŮM LANDHAUS RAINER APARTMÁN TYP 1 12.990,-Kč obytná ložnice, kuchyně, sociální zařízení, maximální obsazení 2+1 dítě APARTMÁN TYP 2 13.200,-Kč obytná

Více

17.1.2014 odlet z Drážďan

17.1.2014 odlet z Drážďan TENERIFE 17.1.2014 odlet z Drážďan Španělsky za čtyři a půl hodiny El Teide - 3479 m nejvyšší hora Španělska El Médano hotel Arena del Mar je jen 7 km od letiště Pláž u hotelu Teplota vzduchu i moře je

Více

Statistiky návštěvnosti v lednu opět vzrostly

Statistiky návštěvnosti v lednu opět vzrostly NEWSLETTER JARO 2019 Statistiky návštěvnosti v lednu opět vzrostly Centrální banka Dominikánské republiky (Banco Central) zveřejnila lednové statistiky návštěvnosti. V lednu 2019 zavítalo do Dominikánské

Více

SILNÝ DOLAR: DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA JE ATRAKTIVNÍ PRÁZDNINOVOU DESTINACÍ TRENDY & AKTUALITY Z TURISMU V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE

SILNÝ DOLAR: DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA JE ATRAKTIVNÍ PRÁZDNINOVOU DESTINACÍ TRENDY & AKTUALITY Z TURISMU V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE NEWSLETTER ZÁŘÍ 2015 SILNÝ DOLAR: DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA JE ATRAKTIVNÍ PRÁZDNINOVOU DESTINACÍ Díky silnému dolaru prázdninové balíčky do Dominikánské republiky výrazně zlevňují a jsou tak cenově velmi

Více

smartline chytře na dovolenou smartline hotely jsou správnou volbou pro dovolenou za skvělou cenu

smartline chytře na dovolenou smartline hotely jsou správnou volbou pro dovolenou za skvělou cenu smartline chytře na dovolenou smartline hotely jsou správnou volbou pro dovolenou za skvělou cenu vybrané hotely v dobrém poměru KVALITY a CENY v naší nabídce 28 hotelů v kategorii NNN NNNN+ hotely se

Více

GRAND BAHIA PRINCIPE TURQUESA 5*****

GRAND BAHIA PRINCIPE TURQUESA 5***** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Dominikánská rep., PUNTA CANA Letecká spol. Termín 01.10.2019-09.10.2019 55 700 Kč 51 500 Kč 01.10.2019-09.10.2019 41 000 Kč 36 800 Kč 01.10.2019-09.10.2019

Více

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií,

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, Lefkada Řeckem v miniatuře...... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, místo, které uchvátí každého,

Více

CHUTĚ A BARVY NETRADIČNÍ WORKSHOP ZAPLNILI NÁVŠTĚVNÍCI DO POSLEDNÍHO MÍSTA

CHUTĚ A BARVY NETRADIČNÍ WORKSHOP ZAPLNILI NÁVŠTĚVNÍCI DO POSLEDNÍHO MÍSTA NEWSLETTER ÚNOR 2015 CHUTĚ A BARVY NETRADIČNÍ WORKSHOP ZAPLNILI NÁVŠTĚVNÍCI DO POSLEDNÍHO MÍSTA Zahraniční zastoupení Dominikánské republiky uspořádalo u příležitosti veletrhu HOLIDAY WORLD workshop na

Více

V blízkosti hotelu trh s ovocem a suvenýry. Dobrá dostupnost dolmušemi do centra Side.

V blízkosti hotelu trh s ovocem a suvenýry. Dobrá dostupnost dolmušemi do centra Side. Doplňující informace k hotelům: SIDE Roma Beach Resort&SPA ***** Krásný, menší, udržovaný hotel v zajímavém architektonickém stylu s kvalitními službami, cca 12 km od Side. Vynikající poloha u pláže, u

Více

Bretaň Itinerář cesty 15.-24.8.2008 Obecná charakteristika Bretaň (francouzsky Bretagne, bretonsky Breizh, v jazyce gallo Bertaèyn) je historická provincie v západní Francii na stejnojmenném poloostrově

Více

LHAVIYANI ATOLL - ATMOSPHERE KANIFUSHI MALDIVES ****+

LHAVIYANI ATOLL - ATMOSPHERE KANIFUSHI MALDIVES ****+ LHAVIYANI ATOLL - ATMOSPHERE KANIFUSHI MALDIVES ****+ - denní zájezd Rozloha : délka cca 2000 m, šířka cca 90 m. jeden z nejdelších ostrovních resortů nabízí opravdu velmi prostorné plážové ubytování v

Více

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka.

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Jeden z nejhezčích ostrovů jižního Jónského moře leží pouhou hodinu plavby od dalšího jónského ostrova Kefalonie a necelou hodinu a půl plavby od Peloponésu.

Více

Poznávací cesta do Vietnamu Hanoj - Halong Bay - Hoi An

Poznávací cesta do Vietnamu Hanoj - Halong Bay - Hoi An Poznávací cesta do Vietnamu Hanoj - Halong Bay - Hoi An Termín cesty: 14. - 25. 4. 2016 Během této 11ti denní zahraniční poznávací cesty zavítáte do severní části Vietnamu, která je neprávem tak trochu

Více

SRÍ LANKA POBYTOVÉ ZÁJEZDY

SRÍ LANKA POBYTOVÉ ZÁJEZDY Strana 1 Středozápadní pobřeží Nejznámější letovisko severně od Colomba, které je také centrem rybolovu vč. dražeb ryb na pláži. Waikkal Malé letovisko umístěné severně od Colomba je vhodné pro klidnou

Více

Chorvatsko 2016 MAKARSKA. TERMÍN NOCÍ CENA 27.5. 5.6. 7 nocí 6.990,- 3.6. 10.6. 5 nocí 5.990,- 8.6. 15.6. 5 nocí 6.390,- 13.6. 19.6. 4 nocí 5.

Chorvatsko 2016 MAKARSKA. TERMÍN NOCÍ CENA 27.5. 5.6. 7 nocí 6.990,- 3.6. 10.6. 5 nocí 5.990,- 8.6. 15.6. 5 nocí 6.390,- 13.6. 19.6. 4 nocí 5. Chorvatsko 2016 MAKARSKA PROGRAM nejen pro SENIORY 55+ pav.hotelu RIVIERA HRÁT SI, ZNAMENÁ RELAXOVAT TERMÍN NOCÍ CENA 27.5. 5.6. 7 nocí 6.990,- 3.6. 10.6. 5 nocí 5.990,- 8.6. 15.6. 5 nocí 6.390,- 13.6.

Více

Přemýšlíte nad dovolenou?

Přemýšlíte nad dovolenou? Přemýšlíte nad dovolenou? Léto pokračuje a je třeba si ho užít na maximum, ať už k tomu zvolíte odpočinek, procházky, plavání či se vrhnete do vln na rajských plážích, budete si užívat pohodlí v nejlepších

Více

LAST MINUTE ITÁLIE SICÍLIE. Burza jednolůžkového pokoje nocí dospělý. Hotel BRUCOLI VILLAGE plná penze Kč ŘECKO KOS. Odlet

LAST MINUTE ITÁLIE SICÍLIE. Burza jednolůžkového pokoje nocí dospělý. Hotel BRUCOLI VILLAGE plná penze Kč ŘECKO KOS. Odlet ITÁLIE SICÍLIE Burza jednolůžkového pokoje nocí dospělý Hotel BRUCOLI VILLAGE plná penze 7 9 990 Kč ŘECKO KOS Odlet 26.06.2018 z Prahy Burza jednolůžkového pokoje nocí dospělý Hotel EUROVILLAGE ACHILLEAS

Více

1 8 bodů. 2 10 bodů. Celkem 30 bodů

1 8 bodů. 2 10 bodů. Celkem 30 bodů Celkem 30 bodů Pomůcky: psací potřeby, Školní atlas světa (Kartografie Praha, a. s.), Česká republika: sešitový atlas pro základní školy a víceletá gymnázia (Kartografie Praha, a. s.) 1 8 bodů Česká cestovní

Více

NEJKRÁSNĚJŠÍ NÁRODNÍ PARKY ZÁPADU USA

NEJKRÁSNĚJŠÍ NÁRODNÍ PARKY ZÁPADU USA NEJKRÁSNĚJŠÍ NÁRODNÍ PARKY ZÁPADU USA 10 - denní zájezd Poznávací zájezd, 10 dní, 3* hotel, vlastní strava Skupinový zájezd s anglicky hovořícím průvodcem CK! Cenu garangujeme již při min. počtu 2 osob.

Více

VÍCEDENNÍ ZÁJEZDY 1.vydání 2016

VÍCEDENNÍ ZÁJEZDY 1.vydání 2016 VÍCEDENNÍ ZÁJEZDY 1.vydání 2016 Vážení přátelé relaxace v termálních bazénech. Tak, jako v minulých letech i v roce 2016 jsme pro Vás připravili široký výběr relaxačních pobytů v termálních komplexech.

Více

NABÍDKA PRO SELINAN DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA. Itinerář zájezdu

NABÍDKA PRO SELINAN DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA. Itinerář zájezdu NABÍDKA PRO SELINAN DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA Itinerář zájezdu 01.05. 09.05.2015 (9 dní/ 7 nocí) Den 1 VÍDEŇ PUNTA CANA 01.05.2015 Odlet z letiště Vídně, odbavení dvě a půl hodiny před plánovaným odletem,

Více

Cestovní ruch a lázeňství

Cestovní ruch a lázeňství Cestovní ruch a lázeňství analytický podklad Autoři: Ing. Tomáš Vlasák, BERMANGROUP, s.r.o., Bc. Barbora Tintěrová, KIS ML, s.r.o., Mgr. Alena Dodoková, Městský úřad Mariánské Lázně Městský úřad Mariánské

Více

SARDINIE REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI 17.9. 24.9.2016

SARDINIE REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI 17.9. 24.9.2016 SARDINIE REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI 17.9. 24.9.2016 CENA JIŽ OD 4.245 Kč osoba / 7 nocí v u pro 2 osoby Cena zahrnuje: 7 x ubytování v u pro 2 osoby, český servis

Více

PMI_MALLORCA. NOVĚ ZAŘAZENÉ HOTELY - Dovolená u moře 2018

PMI_MALLORCA. NOVĚ ZAŘAZENÉ HOTELY - Dovolená u moře 2018 Alcudia Alcudia Garden e 11367 BS,SN,PP,AI CZE NAH Ideální k odpočinku a relaxaci v rodinné atmosféře. Dlouhá písečná pláž v blízkosti aparthotelu. V rámci all inclusive nápoje až do 24.00 h. n.cz/#/offers?abflughafen=prg&b

Více

VIETNAM VIETNAM. PROČ DO VIETNAMU země dosud není cílem masové turistiky významné památky, nádherná krajina, krásné

VIETNAM VIETNAM. PROČ DO VIETNAMU země dosud není cílem masové turistiky významné památky, nádherná krajina, krásné 32 Vietnam se stal koncem 20. století po mnoha letech izolace novou a populární destinací cestovatelů, toužících objevit nedotčenou zemi jen málo ovlivněnou západní kulturou. Země s tradicí více než 4000

Více

MYNADOVOLENÉ 2015 U MOŘE NA PLÁŽI POD SLUNCEM SBALTE SI KUFRY, LETÍTE! ISCHIACENÍK. ... to je zážitek! léčivá ISCHIA. voňavá KERKYRA.

MYNADOVOLENÉ 2015 U MOŘE NA PLÁŽI POD SLUNCEM SBALTE SI KUFRY, LETÍTE! ISCHIACENÍK. ... to je zážitek! léčivá ISCHIA. voňavá KERKYRA. SBALTE SI KUFRY, LETÍTE! MYNADOVOLENÉ 2015 ISCHIACENÍK léčivá ISCHIA voňavá KERKYRA ohnivá ANDALUSIE divoká COSTA BRAVA čarokrásná ČERNÁ HORA U MOŘE POD SLUNCEM NA PLÁŽI... to je zážitek! Andalusie do

Více

S P A R K A I R T I C K E T S

S P A R K A I R T I C K E T S Galapágy byly objeveny 10. března 1535. Ponory na Galapágách patří k naprosto nejkrásnějším ponorům na světě, se stále ještě unikátní endemickou faunou a flórou, které se tady nebývale daří díky oceánským

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Téma / kapitola Dělnická 9. tř. ZŠ základní Přírodopis

Více

Diamantový resort, prémiový servis

Diamantový resort, prémiový servis Diamantový resort, prémiový servis Příležitost DIC RESORT vytvořený světově proslulým architektem nabízí pětihvězdičkový hotel, luxusní vily, střešní penthousy, rezidenční apartmány, tropické zahrady a

Více

Karibik. Karibik resp. ostrovy se v něm nacházející jsou také někdy nazývány jako Západní Indie.

Karibik. Karibik resp. ostrovy se v něm nacházející jsou také někdy nazývány jako Západní Indie. Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky. Zahrnuje ostrovy v Karibském moři (Antily), Bahamy a pobřeží Střední a Jižní Ameriky omývané právě Karibským mořem. Panamským průplavem je

Více

Česká národní reprezentace v dálkových soutěžích TESTOVÁNÍ NA DAKAR 20.5. - 27.5. 2012 NE-NE 27.5. - 3.6. 2012 NE-NE 3.6. - 10.6.

Česká národní reprezentace v dálkových soutěžích TESTOVÁNÍ NA DAKAR 20.5. - 27.5. 2012 NE-NE 27.5. - 3.6. 2012 NE-NE 3.6. - 10.6. KM RACING Česká národní reprezentace v dálkových soutěžích TESTOVÁNÍ NA DAKAR TUNISKO - poušť, Ksar Ghilane 20.5. - 27.5. 2012 NE-NE 27.5. - 3.6. 2012 NE-NE 3.6. - 10.6. 2012 NE-NE RIU ROYAL GARDEN 5*

Více

Lyžování na Slovensku

Lyžování na Slovensku Lyžování na Slovensku Úchvatné horské štíty, doliny zapadlé sněhem, fantastický prašan a vynikající služby lyžařských středisek, to je lyžařský ráj na Slovensku. Oblíbeným místem lyžařského ráje je ve

Více

Obsah. Obsah... 1. Kde byli páťáci v létě?... 2. Grand Canyon... 3. Hluboká nad Vltavou... 4. Potápění v moři... 5. Maroko-Tetouan...

Obsah. Obsah... 1. Kde byli páťáci v létě?... 2. Grand Canyon... 3. Hluboká nad Vltavou... 4. Potápění v moři... 5. Maroko-Tetouan... Obsah Obsah... 1 Kde byli páťáci v létě?... 2 Grand Canyon... 3 Hluboká nad Vltavou... 4 Potápění v moři... 5 Maroko-Tetouan... 5 Den bez aut... 6 Kůň... 7 Zkuste si křížovku!!!... 8 1 Kde byli páťáci

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Střítež pod Křemešníkem Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 375 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 46

Více

PŘEDMLUVA PŘEDMLUVA 7

PŘEDMLUVA PŘEDMLUVA 7 PŘEDMLUVA 7 PŘEDMLUVA Za čtyři a půl hodiny letu se ze střední Evropy přeneseme na ostrov věčného jara. Mnoho významných osobností strávilo na Madeiře letní nebo zimní sezonu nebo se zde snažilo doléčit

Více

BULHARSKO. 9 denní - kombinované zájezdy tam autobusem, zpět letecky do Prahy, Brna nebo Ostravy

BULHARSKO. 9 denní - kombinované zájezdy tam autobusem, zpět letecky do Prahy, Brna nebo Ostravy BULHARSKO 9 denní - kombinované zájezdy tam autobusem, zpět letecky do Prahy, Brna nebo Ostravy 7.6. 15.6. Ceny po slevě 7% při rezervaci do 31.3.2016 letovisko hotel kat. strava osoba na hlavním lůžku

Více

AZUROVÉ POBŘEŽÍ - LE CARRÉ BEAUCHENE ****

AZUROVÉ POBŘEŽÍ - LE CARRÉ BEAUCHENE **** AZUROVÉ POBŘEŽÍ - LE CARRÉ BEAUCHENE **** 8 - denní zájezd Poloha: Jen několik kilometrů východně od věhlasného letoviska Saint Tropez najdeme Sainte Maxime elegantní městečko s rodinnou atmosférou, které

Více

Sardínie s Lucií Chvojkovou Cestovatel: Lucie Chvojková Rozpočet: 39 800 Kč Volná místa: 0

Sardínie s Lucií Chvojkovou Cestovatel: Lucie Chvojková Rozpočet: 39 800 Kč Volná místa: 0 Sardínie s Lucií Chvojkovou Cestovatel: Lucie Chvojková Rozpočet: 39 800 Kč Volná místa: 0 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/33-vyprava Dobré jídlo i pozoruhodná architektura Zvu vás do Sardinie kraje,

Více

ZÁVĚREČNÁ EXKURZE KPÚ a VVK 21.6. 25.6. 2014

ZÁVĚREČNÁ EXKURZE KPÚ a VVK 21.6. 25.6. 2014 ZÁVĚREČNÁ EXKURZE KPÚ a VVK 21.6. 25.6. 2014 Vašimi průvodci budou: Katka Zímová (KBUK) hlavní organizátor Jakékoli dotazy a komplikace ohledně exkurze řešte zde: zimovak@fzp.czu.cz ; 605 505 529 Vraťka

Více

SE PŘEDSTAVUJE. Dlouholeté působení nakladatelství na knižním trhu je spojeno zejména s

SE PŘEDSTAVUJE. Dlouholeté působení nakladatelství na knižním trhu je spojeno zejména s SE PŘEDSTAVUJE Patří mezi nejstarší nakladatelské domy v České republice Založena bylo v roce 1954 jako sportovní a turistické nakladatelství Transformována na akciovou společnost v roce 1991 Dlouholeté

Více

PROHLÍDKA SEVERNÍHO A JIŽNÍHO VIETNAMU - 23 DNÍ

PROHLÍDKA SEVERNÍHO A JIŽNÍHO VIETNAMU - 23 DNÍ PROHLÍDKA SEVERNÍHO A JIŽNÍHO VIETNAMU - 23 DNÍ 23 - denní zájezd Poznávací zájezd, 23 dní, hotely 2-3*, polopenze PRIVÁTNÍ PROGRAM s vlastním průvodcem CK - žádné velké skupiny! Cenu garantujeme již při

Více

Africké dobrodružství s Richardem Marksem Cestovatel: Richard Marks Rozpočet: 87 400 Kč Volná místa: 0

Africké dobrodružství s Richardem Marksem Cestovatel: Richard Marks Rozpočet: 87 400 Kč Volná místa: 0 Africké dobrodružství s Richardem Marksem Cestovatel: Richard Marks Rozpočet: 87 400 Kč Volná místa: 0 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/17-vyprava V objetí Atlantického a Indického oceánu Jihoafrická

Více

Ceník. Týdenní odlety z Prahy. Zdravíme léto. www.vtt.cz. odlety Praha. týdenní pobyty. Leisure & Wellness Hotel Rodos Palladium

Ceník. Týdenní odlety z Prahy. Zdravíme léto. www.vtt.cz. odlety Praha. týdenní pobyty. Leisure & Wellness Hotel Rodos Palladium Ceník Týdenní y z Prahy Zdravíme léto Leisure & Wellness Hotel Rodos Palladium www.vtt.cz týdenní pobyty y Praha ostrov Kypr 8-denní pobytové zájezdy s em z Prahy ostrov Kypr TÝDENNÍ Z PRAHY PRG-LCA, 03:25,

Více

Srdečně Vás vítáme! Produkty cestovního ruchu Oberösterreich Touristik Best-Packages Tourismusverband Mühlviertler Kernland

Srdečně Vás vítáme! Produkty cestovního ruchu Oberösterreich Touristik Best-Packages Tourismusverband Mühlviertler Kernland Tourfórum rum 2007, Písek,, 22. a 23. května 2007 Srdečně Vás vítáme! Produkty cestovního ruchu Oberösterreich Touristik Best-Packages Tourismusverband Mühlviertler Kernland Dunajská cyklostezka Dunajská

Více

ITÁLIE KALÁBRIE 2016 Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB

ITÁLIE KALÁBRIE 2016 Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB ITÁLIE KALÁBRIE Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB Zcela nove postavené a luxusne zařízené prázdninové středisko nacházející se v severní části Kalábrie. Celý komplex je umíste n na panoramatickém

Více

Exotické hity 2012. thajsko keňa zanzibar mexiko kuba dominikánská republika spojené arabské emiráty

Exotické hity 2012. thajsko keňa zanzibar mexiko kuba dominikánská republika spojené arabské emiráty Exotické hity 2012 thajsko keňa zanzibar mexiko kuba dominikánská republika spojené arabské emiráty Přímé lety z Prahy Mimořádně zvýhodněná nabídka Konečné ceny thajsko odlety z Prahy Hotel Loma ***/snídaně

Více

Výukové programy pro základní školy

Výukové programy pro základní školy Výukové programy pro základní školy Středisko environmentální výchovy Modrý dům 2010/11 Vážení pedagogičtí pracovníci, rádi bychom Vám nabídli naše výukové programy, které jsou zaměřeny na hodnoty venkova,

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Plavba: Z Miami přes karibské ostrovy do Jižní Ameriky na lodi MSC Divina (Karibik)

Plavba: Z Miami přes karibské ostrovy do Jižní Ameriky na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba: Z Miami přes karibské ostrovy do Jižní Ameriky na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! Vydejte se s námi na plavbu Karibikem k plážím Jižní Ameriky. Cestou navštívíme

Více

Nabídka individuální cesty do Kyrgyzstánu

Nabídka individuální cesty do Kyrgyzstánu Slavnosti Kyrgyzstánu Nabídka individuální cesty do Kyrgyzstánu Kyrgyzstán je zemí vysokých hor, zelených pastvin a ledovcových jezer, kterých je zde nespočet. Díky pohoří Ťan-Šan, které se táhne přes

Více

Politické rozdělení Střední Ameriky

Politické rozdělení Střední Ameriky Politické rozdělení Střední Ameriky Přírodní podmínky celoroční pěstování subtropických a tropických plodin (cukrová třtina, citrusové ovoce, mango, avokádo, kávovník, banány) Pevninské státy Střední Ameriky

Více

Mahdia HOTEL MAHDIA BEACH **** TUNISKO přímé lety do Monastiru, doba letu 2 hodiny 40 minut, informace o odletu na www.ckalex.cz

Mahdia HOTEL MAHDIA BEACH **** TUNISKO přímé lety do Monastiru, doba letu 2 hodiny 40 minut, informace o odletu na www.ckalex.cz HOTEL MAHDIA BEACH **** přímo na písečné pláži 3,5 km od centra Mahdie venkovní bazén vnitřní bazén slunečníky a lehátka u bazénu a na pláži zdarma (platí se pouze matrace) dětský bazén dětské hřiště dětský

Více

ITÁLIE KALÁBRIE 2015 Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB

ITÁLIE KALÁBRIE 2015 Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB ITÁLIE KALÁBRIE Praia a Mare * REZIDENCE SPORTING CLUB Zcela nove postavené a luxusne zařízené prázdninové středisko nacházející se v severní části Kalábrie. Celý komplex je umíste n na panoramatickém

Více

NEWSLETTER - SRPEN 2013

NEWSLETTER - SRPEN 2013 NEWSLETTER - SRPEN 2013 OSLAV 520. VÝROČÍ SE MOŽNÁ ZÚČASTNÍ PAPEŽ V lednu 2014 uplyne 520 let ode dne, kdy se v Novém světě sloužila první katolická mše. Došlo k tomu v severní části Dominikánské republiky

Více

ANDALUSIE. slevy až 15 % dítě již od 99 Kč novinka v nabídce Costa de la Luz

ANDALUSIE. slevy až 15 % dítě již od 99 Kč novinka v nabídce Costa de la Luz ANDALUSIE Jižní Španělsko slevy až 15 % dítě již od 99 Kč novinka v nabídce Costa de la Luz Slevy až 15 % pro dospělou osobu PŘI VČASNÉ REZERVACI VÝHODNÉ SLEVY A NEJŠIRŠÍ VÝBĚR Kolik můžete ušetřit včasným

Více

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A K O L E K O N C E P T C Y K L I S T I C K Ý C H V Ý L E T Ů v o k o l í Č e s k é h o K r u m l o v a r o k 2 0 1 1 T i p

Více

KOREKTURA - LÉTO U MOŘE 2015

KOREKTURA - LÉTO U MOŘE 2015 KOREKTURA - LÉTO U MOŘE 2015 Str. Des. Hotel Kód 32 AYT SENTIDO Gold Island 40093 x 35% sleva při rezervaci od 17.1.-14.2. a pobytu 1.5.-30.6. a 1.7.-23.8. 34 AYT smartline Club Mirador 40376 x 36 AYT

Více

Specifické formy cestovního ruchu

Specifické formy cestovního ruchu Specifické formy cestovního ruchu Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová,

Více

RUMUNSKA DO DELTY DUNAJE PŘÍRODNÍMI SKVOSTY 17. - 26. 6. 2016

RUMUNSKA DO DELTY DUNAJE PŘÍRODNÍMI SKVOSTY 17. - 26. 6. 2016 PŘÍRODNÍMI SKVOSTY RUMUNSKA DO DELTY DUNAJE 17. - 26. 6. 2016 Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město a Spolek přátel cestování Quo Vehis pro Vás připravil expedici Přírodními skvosty Rumunska do

Více

Nádherná země s překrásným pobřežím.

Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatsko Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatské pobřeží Jaderského moře patří vedle řeckého a norského k nejčlenitějším evropským pobřežím. S ostrovy a ostrůvky, jejichž počet překračuje tisíc,

Více

katalog zájezdû Itálie Chorvatsko Španělsko

katalog zájezdû Itálie Chorvatsko Španělsko Léto 2005 katalog zájezdû Itálie Chorvatsko Španělsko Itálie Palmová riviéra San Benedetto del Tronto Východní pobřeží střední Itálie má příznivé klimatické podmínky, které umožňují příjemné prožití dovolené

Více

Ceník Léto 2016. Bulharsko Rodos Kos Itálie Turecko EN ISO 9001:2008. cennik2016_cz.indd 1 01/12/15 14:32

Ceník Léto 2016. Bulharsko Rodos Kos Itálie Turecko EN ISO 9001:2008. cennik2016_cz.indd 1 01/12/15 14:32 Ceník Léto 2016 Bulharsko Rodos Kos Itálie Turecko EN ISO 9001:2008 cennik2016_cz.indd 1 01/12/15 14:32 Varna Ceny zpáteční letenky tam i zpět včetně servisních poplatků Bratislava Burgas Bratislava 8

Více

Organizace a marketing turismu

Organizace a marketing turismu Organizace a marketing turismu září 2011 Ing. Šárka Tittelbachová Czech It -Institute for Stategic Studyies on Tourism, o.p.s. tittelbachova@czechit.cz Základní vymezení - pojmy Základní pojmy pro statistické

Více

Bájná Atlantida v Egejském moři.

Bájná Atlantida v Egejském moři. Bájná Atlantida v Egejském moři. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? ostrov s bohatou historií nejunikátnější ostrov středomoří unikátní architektura vulkanického původu kolorit místní krajiny a charakteristické malebné

Více

POHÁDKOVÉ OSTROVY THAJSKA - 11 DNÍ

POHÁDKOVÉ OSTROVY THAJSKA - 11 DNÍ POHÁDKOVÉ OSTROVY THAJSKA - 11 DNÍ 11 - denní zájezd Poznávací zájezd, 11 dní, 2*/3* hotely, vlastní stravování PRIVÁTNÍ PROGRAM - žádné velké skupiny! Cenu garantujeme již při min. počtu 2 osob. Program

Více

KOREKTURA - LÉTO U MOŘE 2015

KOREKTURA - LÉTO U MOŘE 2015 KOREKTURA - LÉTO U MOŘE 2015 Str. Des. Hotel Kód 32 AYT SENTIDO Gold Island 40093 x 35% sleva při rezervaci od 17.1.-14.2. a pobytu 1.5.-30.6. a 1.7.-23.8. 34 AYT smartline Club Mirador 40376 x 36 AYT

Více

Eiffelova věž. zaokrouhlené na tisíce. zaokrouhlené na desítky. zaokrouhlené na stovky. podtržené číslo. zaokrouhlené na desetitisíce

Eiffelova věž. zaokrouhlené na tisíce. zaokrouhlené na desítky. zaokrouhlené na stovky. podtržené číslo. zaokrouhlené na desetitisíce Eiffelova věž Neopakovatelnou siluetu této pařížské věže znají návštěvníci z celého světa. I s anténou je vysoká třicet dva tisíc tři sta sedmdesát pět centimetrů a váží osm tisíc šest set pět tun. Je

Více

ZÁPAD USA A NEW YORK **

ZÁPAD USA A NEW YORK ** ZÁPAD USA A NEW YORK ** 13,16 - denní zájezd Během 13 nebo 16-denní cesty poznáte nejznámější náro parky západu s jejich dech beroucími kaňony, bizarními skalnatými formacemi a jedinečnou krásou. Půvabný

Více

Bangkok - Phuket - Phi Phi - Krabi (Thajsko), Patong Beach Hotel ****, Phuket, Holiday Inn Resort ****, Phi Phi, Peace Laguna Resort & Spa ****, Krabi

Bangkok - Phuket - Phi Phi - Krabi (Thajsko), Patong Beach Hotel ****, Phuket, Holiday Inn Resort ****, Phi Phi, Peace Laguna Resort & Spa ****, Krabi Bangkok - Phuket - Phi Phi - Krabi (Thajsko), Patong Beach Hotel ****, Phuket, Holiday Inn Resort ****, Phi Phi, Peace Laguna Resort & Spa ****, Krabi 16 - denní zájezd Nejhezčí místa jižního Thajska.

Více

DJUNI - HOTEL MARINA BEACH *****

DJUNI - HOTEL MARINA BEACH ***** DJUNI - HOTEL MARINA BEACH ***** 8,11,12,15 - denní zájezd Poloha: Nachází se u malého přístavu a v bezprostřední blízkosti pláže. Pláž: Široká, velmi prostorná pláž, dlouhá několik kilometrů a svažující

Více

Nádherná země s překrásným pobřežím.

Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatsko Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatské pobřeží Jaderského moře patří vedle řeckého a norského k nejčlenitějším evropským pobřežím. S ostrovy a ostrůvky, jejichž počet překračuje tisíc,

Více

Průvodce "Průvodce Ischgl, Okres Landeck"

Průvodce Průvodce Ischgl, Okres Landeck Wildspitze Vrchol 46 52'59.99"N 10 52'0.01"E Wildspitze je nejvyšší hora Tyrolských alp. Měří 3768 metrů. Vede na ní turistická trasa, ale dá se jít pouze s mačkami. Větší část hory je ledovec. Autor článku:

Více

odlety z Prahy týdenní pobyty Ceník Týdenní odlety z Prahy www.vtt.cz

odlety z Prahy týdenní pobyty Ceník Týdenní odlety z Prahy www.vtt.cz y z Prahy týdenní pobyty Ceník Týdenní y z Prahy www.vtt.cz 8-denní pobytové zájezdy s em z Prahy ostrov Kréta Heraklion Program: 8-denní pobyty u moře 1. den: z Prahy, do Heraklionu, transfer do letovisek,

Více

Ukázka z knihy Nejlepší ferraty Švýcarska (autoři: E. Pastuszková, D. Kozubík), www.nejlepsiferraty.cz

Ukázka z knihy Nejlepší ferraty Švýcarska (autoři: E. Pastuszková, D. Kozubík), www.nejlepsiferraty.cz Obsah Úvod Pro koho je určena tato kniha? Popis švýcarských hor Historie a současnost švýcarských zajištěných cest Obtížnost zajištěných cest Vybavení na ferraty Technika lezení Bezpečnost Knihy, mapy

Více

Internet a ostatní vybavení hotelů

Internet a ostatní vybavení hotelů a ostatní vybavení ů CAREVO Carevo, Hermes**** Wi-Fi, internetový kout 2 LV/h Wi-Fi pokoj Carevo, Primea Boutique Hotel Wi-Fi Wi-Fi on request recepce Carevo, Mimoza Wi-Fi Wi-Fi Carevo, rodinný Diana Wi-Fi

Více

Itálie. Kypr. Asterias Beach**** Novinka! www.cdtravel.cz. KYPR / Ayia Napa

Itálie. Kypr. Asterias Beach**** Novinka! www.cdtravel.cz. KYPR / Ayia Napa Asterias Beach**** Novinka! Kontakt: Ing. Henrieta Fagulová, tel. 606 226 673, email: fagulova@cdtravel.cz KYPR / Ayia Napa Kypr www.cdtravel.cz Itálie / / Poloha: vyhledávaný hotel má velmi příjemnou

Více

2.1 Předpoklady území pro rozvoj cestovního ruchu

2.1 Předpoklady území pro rozvoj cestovního ruchu 2. CESTOVNÍ RUCH V ÚZEMÍ Organizace a řízení jsou nejvíce opomíjenou problematikou v rámci racionální podpory udržitelného rozvoje na území České republiky. Na prioritu 4 Vytváření organizační struktury

Více

BULHARSKO FAKULTATIVNÍ NABÍDKA. www.mtmtour.cz

BULHARSKO FAKULTATIVNÍ NABÍDKA. www.mtmtour.cz krásné pláže s jemným pískem dovolená za příznivé ceny levné a dobré jídlo, rybí speciality leckde se domluvíte česky sleva až 20 % při koupi do 9. 1. senioři sleva až 1 500 Kč Balchik BULHARSKO může být

Více