Masarykova základní škola a mateřská škola Klenčí pod Čerchovem, okres Domažlice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Masarykova základní škola a mateřská škola Klenčí pod Čerchovem, okres Domažlice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD"

Transkript

1 Masarykova základní škola a mateřská škola Klenčí pod Čerchovem, okres Domažlice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Účinnost ode dne: Změny jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků. 1. Provoz a režim školy 1. Vyučování je organizováno podle rozvrhu hodin a časovým rozvrhem školní družiny. I mimoškolní činnost žáků ve škole probíhá podle rozvrhu. 2. Budova školy se otvírá v 6.25 hod. pro žáky ŠD, pro dojíždějící žáky, kteří využívají přespolní třídu, nebo pro žáky, kterým začíná vyučování v 7.00 hod. 3. Žáci od autobusu přicházejí do školy nejpozději v 7.10 hod., jinak čekají před budovou školy. V přespolní třídě se řídí řádem přespolní třídy. Žáci, kteří se účastní vyučování nebo přípravy na vyučování od 7.00 hod., čekají na místě určeném vyučujícím. 4. Ostatní žáci přicházejí do školní budovy nejdříve 20 minut před zahájením vyučování a nejpozději 5 minut před zahájením vyučování jsou na svém místě ve třídě. 5. Žáci, kteří jezdí do školy na kole, je ukládají na vymezené místo na školním dvoře. Kola si uzamykají. 6. Pro příchod a odchod používají žáci přední (hlavní) vchod. Projdou do šaten, kde odloží oděv a přezují obuv. K přezutí nesmí sloužit z důvodů hygienických a provozních sportovní obuv a žádný druh obuvi, který zanechává tmavé stopy (obuv s černou podešví). 7. V šatnách pobývají jen nezbytně dlouhou dobu, za pořádek zodpovídá určená žákovská služba. 8. Šatny se uzamykají, klíče v tř. uloží služba na určené místo ve třídě, v tř. má služba klíče u sebe po celou dobu výuky. Po skončení vyučování pověsí klíče u šatny. 9. Škola je během dopoledního provozu uzamčena. O vstup do školy je v tuto dobu možné požádat zvonkem u hlavního vchodu. 10. Podle určení třídních učitelů vykonávají žáci služby k zajištění bezchybného fungování třídy, šatny. 11. Vyučovací jednotka trvá 45 minut. Přestávky jsou 10 minut, po druhé vyučovací hodině trvá přestávka 15 minut. Slouží k odpočinku mezi vyučováním, k přípravě na další hodinu, svačině a hygienickým potřebám.

2 12. K přecházení na školní pozemek nebo hřiště se používá hlavní vchod do školní budovy. Na vyučování v odborných učebnách žáci čekají ve své třídě a přecházejí jen za doprovodu vyučujícího. 13. Během vyučování smí žák opustit učebnu jen se svolením vyučujícího. Před ukončením vyučování nesmí žák bez vědomí svého třídního učitele opustit školní budovu. Žáci mohou být v době vyučování uvolněni k lékaři pouze pokud si je zákonný zástupce osobně vyzvedne ze školy. 14. Větrání učebny provádí vyučující během hodiny, o přestávkách jsou okna zavřena, dveře otevřeny. Žáci nesetrvávají u otevřených oken, nevyklání se z nich, nevyhazují odpadky. Manipulace s okny a žaluziemi provádí žáci pouze na pokyn učitele. 15. Polední přestávku má každá třída stanovenou rozvrhem. Na oběd odcházejí jednotlivé třídy v doprovodu vyučujícího. Žáci si odloží aktovku v šatně a dále se řídí pokyny učitelů dozírajících v jídelně. 17. V době polední přestávky se žáci zdržují v určené třídě. Budovu školy neopouštějí. 18. Po ukončení vyučování ve třídě nebo odborné učebně uvedou žáci své pracovní místo a jeho okolí do pořádku. Zvednou židle a vyrovnají lavice. Služba odpovídá za čistotu prostoru kolem tabule a za pořádek v celé třídě. 19. Při odchodu ze školy si žáci nechávají obuv na přezutí pověšenou v sáčku. Cvičební úbor nelze nechávat v šatně ani třídě. (Žákům třídy je povolena výjimka.)

3 2. Režim při akcích mimo školu 1. Pro pořádání mimoškolních akcí platí zvláštní směrnice školy zahrnující i oblast bezpečnosti a ochrany zdraví žáků. 2. Při akcích konaných mimo školu smí na jednoho pedagog. pracovníka připadnout nejvíce 24 žáků, výjimku z tohoto počtu může stanovit s ohledem na náročnost zajištění ředitelka školy. 3. Společně s pedagogickým pracovníkem může akci zajišťovat i další zaměstnanec školy. 4. Součástí výuky je také výuka plavání a lyžařský výcvik, mohou být zařazeny další aktivity např. bruslení, vždy s písemným souhlasem rodičů 5. Při zapojení školy do soutěží zajišťuje bezpečnost a zdraví žáků po dobu dopravy škola, pokud se se zákonným zástupcem žáka nedohodne jinak. 6. Kde to charakter soutěže vyžaduje nebo stanoví organizační řád soutěže, zajišťuje bezpečnost a ochranu zdraví vysílající škola v plném rozsahu, pokud se s zákonným zástupcem žáka nedohodne jinak.

4 3. Vnitřní režim pro žáky Příprava na vyučování Po příchodu do školy si připravují na vyučování. Plní zadané domácí úkoly. Nesplnění domácího úkolu a zapomenutí pomůcek hlásí na počátku hodiny vyučujícímu. Při vstupu učitele nebo jiné dospělé osoby do třídy pozdraví tím, že tiše vstanou. Po zazvonění na začátek hodiny sedí žáci tiše na svém místě a vyčkávají příchodu vyučujícího. Pokud se vyučující do 5 minut nedostaví do třídy, třídní služba jde ohlásit jeho nepřítomnost do sborovny nebo vedení školy. Vyučování Pozorně sledují a aktivně se účastní vyučování a neruší ostatní spolužáky. Dbají pokynů vyučujícího. Pracují poctivě a svědomitě nenapovídají, neopisují. Dodržují učitelem stanovený zasedací pořádek (je uložený v třídní knize). Totéž platí i pro učebnu fyziky. Po ukončení vyučovací hodiny zůstávají na svých místech, až na pokyn vyučujícího pozdraví tak, že vstanou a potom si skládají své věci. Přestávky Uklidí si své pracovní místo, připraví se na další hodinu nebo k odchodu do jiné učebny. Nepřecházejí o přestávkách do jiného patra ani do šaten nebo školní jídelny, nevstupují do jiných tříd. Z patra do přízemí mohou přejít jen pro nápoj k nápojovému automatu. Vstup do šaten je povolen pouze se svolením vyučujícího a v doprovodu služby. Po zadním schodišti přecházejí jen v doprovodu vyučujícího do dílen, kuchyňky, haly. Pokud během přestávky potřebují žáci mluvit s vyučujícím ve sborovně, požádají o to učitele vykonávajícího dozor na chodbě. Na sborovnu neklepou, ani do ní nevstupují. Odchod ze školy Vyučující odvádí třídu po skončení vyučování do šatny v šatně i na chodbě se žáci chovají ukázněně.

5 Pokud se stravují ve školní jídelně a nemají odpolední vyučování, odloží si aktovku v šatně a dále se řídí pokyny učitelů dohlížejících v jídelně. Dojíždějící žáci po ukončení vyučování nebo po obědě mohou vyčkat odjezdu autobusu v přespolní třídě. Žáci 1. stupně přicházejí na oběd v doprovodu vychovatelky, vyučujících nebo asistentky pedagoga. Okolí školy Dbají na čistotu okolí školy. Papíry, odpadky odkládají do košů u autobusových zastávek, nepoškozují keře a další zeleň. K příchodu do školy i odchodu využívají výhradně chodníků, nevstupují na zatravněné plochy. Po vyučování se nezdržují před hlavním vchodem do budovy školy, nesedají na schody ani na zábradlí.

6 4. Zacházení se školním majetkem Se zařízením školy, učebními pomůckami a učebnicemi žáci zacházejí šetrně, nepoškozují je, učebnice nosí zabalené. V případě jejich poničení nebo ztráty stanoví vyučující výši finanční náhrady podle pokynu ředitelky školy. Žákům jsou bezplatně poskytovány učebnice a některé učební texty. Žáci prvního ročníku tyto učebnice a učební texty nevracejí, žáci ostatních ročníků jsou povinni je vrátit nejpozději do konce příslušného školního roku. O takto půjčený majetek školy jsou povinni řádně pečovat, chránit před ztrátou a poškozením. Žáci odpovídají za svá místa, proto po příchodu do učebny zkontrolují lavice, židle a případné závady hlásí vyučujícímu. Dojde-li k úmyslnému nebo z nedbalosti způsobenému poškození majetku školy žákem, zákonní zástupci uvedou toto do původního stavu nebo škodu uhradí.

7 5. Vnitřní režim pro zaměstnance školy Všichni pracovníci školy respektují režim provozu školy. Do školy může vstoupit každý pracovník, který obdržel proti podpisu klíče od školy, klíče jsou nepřenosné na jakoukoli další osobu, není přípustné pořizovat duplikáty těchto klíčů, případně zapůjčovat klíče osobám, které nejsou k zaměstnavateli v zaměstnaneckém poměru. V případě ztráty svěřených klíčů je zaměstnanec povinen okamžitě toto nahlásit vedení školy. V průběhu dopoledne je škola trvale uzavřena, návštěvám umožní vstup do školy zaměstnanec školy pomocí domácího telefonu. Během vyučovacích hodin není umožněn návštěvě vstup do hodin, návštěvy, které přicházejí v úředních záležitostech, se hlásí přímo u ředitelky školy. Pedagogický pracovník má v době výuky vypnutý mobilní telefon. Všichni průběžně sledují situaci ve škole z hlediska výskytu sociálně patologických jevů. Každý pracovník, který opouští školu po hod., uzamyká vchod do školy.

8 6. Práva a povinnosti žáka Žák má právo: na vzdělávání a školské služby podle školského zákona na rozvoj osobnosti podle míry nadání, rozumových a fyzických schopností na speciální péči po dobu platnosti vyšetření PPP na informace o průběhu a výsledcích svého vzdělávání zakládat v rámci školy samosprávné orgány žáků, volit a být do nich volen, pracovat v nich a jejich prostřednictvím se obracet na třídního učitele obracet se na ředitelku školy prostřednictvím třídního učitele, ve vážných důvodech i přímo nebo prostřednictvím schránky důvěry na informace a poradenskou pomoc školy v záležitostech týkajících se vzdělávání využít po dohodě s vyučujícím konzultací k upevnění a rozšíření vědomostí a dovedností na důstojné zacházení ze strany vyučujících a zaměstnanců školy na zachování anonymity při diskusi o svých problémech Povinnosti žáka: A docházka do školy docházet do školy pravidelně a včas, čistý a řádně upravený, řídit se rozvrhem hodin a časovým rozvrhem školní družiny omlouvat známou nepřítomnost ve škole písemně předem v žákovské knížce: a) na jednu vyučovací hodinu vyučujícímu nebo třídnímu učiteli b) 1 2 dny třídnímu učiteli c) uvolnění z vyučování na více dnů předložit třídnímu učiteli písemnou žádost (rozhoduje ředitelka školy) každou nepřítomnost ve škole řádně omluvit, třídnímu učiteli předložit omluvenku v žákovské knížce do 3 dnů po návratu do školy, v odůvodněných případech může škola požadovat lékařské potvrzení z rodinných důvodů může být žák uvolněn pouze 1 den v průběhu pololetí

9 zaspání, zmeškání odjezdu autobusu není důvodem pro celodenní nepřítomnost ve škole, ve výjimečných případech může být omluveno 1x za pololetí v případě neomluvené nebo časté nepřítomnosti žáka je škola povinna informovat o docházce žáka odbor sociálních věcí a zdravotnictví MÚ Domažlice, v souladu s klasifikačním řádem při velké nepřítomnosti a chybějících klasifikačních podkladech může být žákovi odložena klasifikace náhlou nevolnost nebo zdravotní problémy nahlásit vyučujícímu nebo třídnímu učiteli, ten informuje zákonné zástupce žáka a dohodne způsob odchodu žáka ze školy navštěvovat lékaře v době vyučování jen ve výjimečných případech a to na dobu nezbytně nutnou předložit omluvenku, pokud se nemůže zúčastnit plaveckého výcviku, hodin tělesné výchovy platit poplatky ve stanoveném termínu (ŠD, kroužky, pracovní sešity, výlety) B - chování dodržovat školní a vnitřní řád, předpisy a pokyny školy a školní družiny k ochraně zdraví a bezpečnosti zdravit učitele, zaměstnance školy a všechny dospělé osoby pozdravem Dobrý den, Nashledanou nepoužívat v slovním projevu vulgárních, hrubých a hanlivých výrazů na hodiny pracovních činností si nosit vhodné oblečení, na hodiny Tv cvičební úbor a sportovní obuv, při cvičení nenosit hodinky, šperky, nemít dlouhé nehty a volně rozpuštěné vlasy nosit do školy učebnice a potřeby podle rozvrhu a pokynů učitele, peníze a cenné věci (hodinky, kalkulačky, mobilní telefony apod.) mít pod vlastní kontrolou, v hodinách TV odložit podle pokynů učitele na určené místo ztráty či poškození oznámit okamžitě vyučujícímu nebo třídnímu učiteli, škola neodpovídá za ztráty či poškození věci, které si žáci přinesou bez vědomí učitelů a nemají souvislost s vyučováním mobilní telefon a jiná záznamová zařízení při vyučování nepoužívat a ani s nimi manipulovat při vstupu do školní budovy vypnout je vypnout, zapnout je až při ukončení vyučování a odchodu ze školy, při nedodržení můžou být žákovi odebrány a po vyučování předány rodičům po vyučování před hlavním vchodem do budovy školy nesedat na schody ani na zábradlí

10 upozornit třídního učitele nebo jiného vyučujícího na šikanu ve škole nepoškozovat dobrou pověst školy, při stanovení známky z chování bude brán zřetel i na chování ve školní družině a akcích pořádaných školou svým chováním reprezentovat školu na veřejnosti C bezpečnost a ochrana zdraví při všech školních činnostech se chovat tak, aby nedošlo k ohrožení svého zdraví, svých spolužáků a ostatních osob poranění nebo úraz oznámit okamžitě vyučujícímu nebo zaměstnanci školy, podle svých schopností poskytnout první pomoc, úraz nahlášený druhý den nebude považován za školní úraz chodit řádně a čistě oblečen, dodržovat základní hygienická pravidla nenosit do školy věci, které by mohly ohrozit zdraví, způsobit úraz (např. zápalky, zapalovače, nože, zbraně a jiné bodné a nebezpečné předměty) hlásit okamžitě kterémukoliv pracovníkovi školy závadu, která by mohla způsobit požár nebo jinou škodu je přísně zakázáno: manipulovat s elektrickými přístroji a zasahovat do elektrického zařízení a rozvodů plynu manipulovat s otevřeným ohněm otevírat okna a manipulovat se žaluziemi bez přítomnosti vyučujícího, sedat na topení nebo kryty topení a okenní parapety nosit, distribuovat a zneužívat návykové látky, pít alkoholické nápoje a kouřit ve vnitřních i vnějších prostorách školy a akcích mimo školu (za vnější prostory školy jsou považovány oplocený areál školy, schodiště a zatravněná plocha před budovou školy, asfaltová plocha a chodníky k autobusovým zastávkám a jejich okolí) šikanovat spolužáky (tj. násilí, omezování osobní svobody, ponižování apod.)

11 7. Práva a povinnosti zákonných zástupců Práva zákonných zástupců: svobodně volit školu pro své dítě být informován o výsledcích vzdělávání a o chování žáka na třídních schůzkách, konzultacích a během klasifikačního období po předchozí dohodě s třídním učitelem i učitelem kteréhokoliv předmětu, k průběžné informaci slouží žákovská knížka volit a být voleni do školské rady vyjadřovat se ke všem rozhodnutím týkajících se podstatných záležitostí vzdělávání svých dětí na informaci a poradenskou pomoc školy v záležitostech týkajících se vzdělávání podle platného školského zákona nahlížet do výroční zprávy, školního vzdělávacího programu, pořizovat si z nich opisy a výpisy aby žákům se speciálními vzdělávacími potřebami bylo poskytnuto vzdělávání, jehož obsah, formy a metody odpovídají jejich vzdělávacím potřebám a možnostem Povinnosti zákonných zástupců: zajistit, aby žák docházel řádně do školy na vyzvání ředitelky školy nebo třídního učitele se osobně zúčastnit projednávání závažných otázek týkajících se vzdělávání a chování žáka informovat školu o změně zdravotní způsobilosti, zdravotních obtížích žáka nebo jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka - omluvit em, telefonicky, osobně oznamovat škole údaje podle 28 odst. 2) a 3) školského zákona č. 561/2004 Sb. a další údaje, které jsou podstatné pro průběh vzdělávání nebo bezpečnost žáka a změny v těchto údajích - údaje o žákovi, údaje o zákonném zástupci (adresa pro doručování písemností, telefonické spojení a pod.)

12 8. Povinnosti pedagogických pracovníků přicházet do školy nejpozději 15 minut před začátkem své první vyučovací hodiny a dostatečně včas před výkonem dohledu nad žáky, nemůže-li se vyučující dostavit do školy, neprodleně uvědomí vedení školy seznamovat se s úkoly v měsíčním plánu školy a denně sledovat plán zastupování odcházet včas do prostoru konání dohledu, odkud se nevzdalovat, důsledně dbát na dodržování provozu školy nosit do prvních vyučovacích hodin TK a odnášet ji po poslední vyučovací hodině do sborovny, za zápisy v TK zodpovídá každý vyučující, třídní učitel TK pravidelně kontroluje na začátku prvních vyučovacích hodin zapsat nepřítomné žáky do TK, docházku kontrolovat i v dalších vyučovacích hodinách, zejména při odpoledním vyučování třídní učitelé pravidelně sledovat docházku žáků, zjišťovat příčiny zameškaných hodin a provést v TK omluvení nebo neomluvení hodin chybí-li některý žák častěji, prověřit si omluvenky, informovat se u rodičů telefonicky, informovat vedení školy třídní učitelé - provést poučení o bezpečnosti na počátku školního roku a potom vždy každý první týden v měsíci na třídnické hodině, poučit žáky také před činnostmi organizovanými mimo školní budovu a před prázdninami, záznam zapsat do třídní knihy, dodatečně poučit i právě nepřítomné žáky vyučující předmětů fyziky, chemie, tělesné výchovy, pracovních činnosti - provést poučení na počátku první vyučovací hodiny v novém školním roce a seznámit žáky s provozním řádem odborné učebny, záznam zapsat do třídní knihy a dodatečně poučit i právě nepřítomné žáky pravidelně se zúčastnit třídních schůzek a konzultací a poskytovat rodičům žáků všechny potřebné informace, ve zvlášť opodstatněných důvodech poskytovat rodičům informace individuálně. průběžně sledovat situaci ve škole z hlediska výskytu sociálně patologických jevů, uplatňovat různé formy a metody umožňující včasné zachycení ohrožených žáků Projednáno na školské radě: Projednáno na pedagogické radě: Jarmila Nováková ředitelka školy

13 DODATEK č Vnitřní režim pro zaměstnance školy ruší se: Do školy může vstoupit každý pracovník, který obdržel proti podpisu klíče od školy, klíče jsou nepřenosné na jakoukoli další osobu, není přípustné pořizovat duplikáty těchto klíčů, případně zapůjčovat klíče osobám, které nejsou k zaměstnavateli v zaměstnaneckém poměru. Každý pracovník, který opouští školu po hod., uzamyká vchod do školy. nahrazuje se: Do školy může vstoupit každý pracovník v době od 6.00 h. do h. Škola je elektronicky zabezpečena, proto ji otevírají a zavírají pověření zaměstnanci školy. Pokud zaměstnanec z pracovních důvodů bude opouštět školní budovu po h., oznámí ředitelce školy pravděpodobný odchod. Zaměstnanci školy obdrží proti podpisu klíče od sborovny, šatny pro zaměstnance apod. Klíče jsou nepřenosné na jakoukoli další osobu, není přípustné pořizovat duplikáty těchto klíčů, případně zapůjčovat klíče osobám, které nejsou k zaměstnavateli v zaměstnaneckém poměru. V Klenčí p. Č Mgr. Jarmila Nováková, ředitelka školy

Masarykova základní škola a mateřská škola Klenčí pod Čerchovem, okres Domažlice, příspěvková organizace Klenčí pod Čerchovem 207 ŠKOLNÍ ŘÁD

Masarykova základní škola a mateřská škola Klenčí pod Čerchovem, okres Domažlice, příspěvková organizace Klenčí pod Čerchovem 207 ŠKOLNÍ ŘÁD Masarykova základní škola a mateřská škola Klenčí pod Čerchovem, okres Domažlice, příspěvková organizace Klenčí pod Čerchovem 207 ŠKOLNÍ ŘÁD Účinnost ode dne: 1.9.2015 Změny jsou prováděny formou číslovaných

Více

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola Domažlice, Komenského 17 příloha č. 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne: 25. srpna 2015 Rada školy schválila dne: 14. říjen 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy V n i t ř n í ř á d Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě Docházka do školy 1. Vyučování probíhá podle rozvrhu, který byl schválen ředitelem školy. 2. Začátek dopoledního vyučování a délku přestávek

Více

Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD. Projednáno na pedagogické radě dne: 26. 08.2010

Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD. Projednáno na pedagogické radě dne: 26. 08.2010 Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD Zpracovala: Mgr. Jana Kunstová Projednáno na pedagogické radě dne: 26. 08.2010 Platnost: 01. 09. 2010 2 Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice OBSAH: ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Práva a povinnosti žáka 2. Podmínky zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků 3. Zacházení se školním majetkem, učebnicemi a školními potřebami 4. Vnitřní režim školy 5. Zákonní

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSCech40/96/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 19.9.2013 Školská

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy)

ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy) Vnitřní předpis č.: 11/2017 ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy) Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Práva a povinnosti žáků, pravidla vzájemných vztahů mezi žáky a zaměstnanci školy A. Práva žáků B. Povinnosti

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

FAKULTNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BARRANDOV II PŘI PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY PRAHA 5 HLUBOČEPY V REMÍZKU 7/919

FAKULTNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BARRANDOV II PŘI PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY PRAHA 5 HLUBOČEPY V REMÍZKU 7/919 FAKULTNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BARRANDOV II PŘI PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY PRAHA 5 HLUBOČEPY V REMÍZKU 7/919 ŠKOLNÍ ŘÁD Č. J. 166/10 PLATÍ OD 1. 9. 2013 Školní řád Tento školní řád

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče

ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče Školní řád Základní školy a Mateřské školy Babice vychází ze Zákona č. 561/2004 Sb., 30, o předškolním,

Více

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 I. Úvodní ustanovení 1. Základní škola speciální a Praktická škola vydává podle zákona č. 49/2009 Sb. (školský zákon)

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva žáků a jejich zákonných zástupců. Č.j.: 230/2009/RE

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva žáků a jejich zákonných zástupců. Č.j.: 230/2009/RE ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 230/2009/RE Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (dále jen školský zákon) vydávám po projednání v pedagogické

Více

Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD Projednáno pedagogickou radou 29.8.2011 Platnost od 1.9.2011 čj.: HL-ROV/422/2011 A. Práva žáků Žák má právo: Na vzdělání a účast ve výuce podle rozvrhu.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Litvínov-Hamr, Mládežnická 220, okres Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 02. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: S / 458/ 2015 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 9. 12. 2015 Školská rada

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Kozojedy, okres Plzeň-sever I. OBECNÁ USTANOVENÍ Ředitel školy vydává podle 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD LAUDEROVÝCH ŠKOL

ŠKOLNÍ ŘÁD LAUDEROVÝCH ŠKOL ŠKOLNÍ ŘÁD LAUDEROVÝCH ŠKOL Školní řád Lauderových škol stanoví základní práva a povinnosti žáků základní školy Gur Arje, gymnázia Or Chadaš a některá práva a povinnosti učitelů, ředitele a dalších pracovníků

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Základní škola, Ostrava Poruba, Dětská 915. Školní řád. Ředitelka školy vydává školní řád, který podle 30 zákona 561/2004 (školský zákon) upravuje:

Základní škola, Ostrava Poruba, Dětská 915. Školní řád. Ředitelka školy vydává školní řád, který podle 30 zákona 561/2004 (školský zákon) upravuje: 1 Základní škola, Ostrava Poruba, Dětská 915 Školní řád Ředitelka školy vydává školní řád, který podle 30 zákona 561/2004 (školský zákon) upravuje: podrobnosti k výkonu práv a povinností žáků a jejich

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 Základní škola Zahrádka, U Zásobní zahrady 8, Praha 3 (dále jen ZŠZ), vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Školní řád pro žáky

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Školní řád pro žáky ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Školní řád pro žáky Základní škola Liberec, Švermova 403/40, příspěvková organizace Sídlo Švermova 403/40, Liberec 10 Schválila Mgr. Jarmila Hegrová, ředitel školy Vypracovala Mgr.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY TÁBORSKÉ SOUKROMÉ GYMNÁZIUM A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, s. r. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY SCHVÁLIL: Mgr. Markéta Švadlenová ÚČINNOSTI OD: 1.9.2016 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Základní škola Ilji Hurníka, Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace

Základní škola Ilji Hurníka, Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace Základní škola Ilji Hurníka, Opava, Ochranova 6 příspěvková organizace Školní řád Školní řád nabývá účinnosti dnem 1. září 2012 Obsah: A. Práva žáků a zákonných zástupců dětí... 3 B. Povinnosti žáků...

Více

Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy

Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy Š K O L N Í Ř Á D Vydán: ve Zlíně 24. 8. 2011 Schvaluje: Mgr. Marta Fojtíková, ředitelka Úvod V souladu s ustanoveními

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA J. A. KOMENSKÉHO FULNEK, ČESKÁ 339, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

ZÁKLADNÍ ŠKOLA J. A. KOMENSKÉHO FULNEK, ČESKÁ 339, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZÁKLADNÍ ŠKOLA J. A. KOMENSKÉHO FULNEK, ČESKÁ 339, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VNITŘNÍ ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE A POKYNY ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád stanovuje základní pravidla vzájemného soužití ve škole, práva a povinnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU Základní škola při zdravotnickém zařízení a Mateřská škola při zdravotnickém zařízení, Klimkovice, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU Vypracoval: Pedagogická rada projednala

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Horšovský Týn, okres Domažlice, příspěvková organizace. I. Společná ustanovení

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Horšovský Týn, okres Domažlice, příspěvková organizace. I. Společná ustanovení Základní škola Horšovský Týn, okres Domažlice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD I. Společná ustanovení 1. Školní budova se otevírá v 6:00 hodin. 2. Vyučování začíná v 7:50 hodin, končí nejpozději v 15:55

Více

Školní řád. a) řádně docházet do školy a řádně se vzdělávat b) dodržovat školní řád a předpisy k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni

Školní řád. a) řádně docházet do školy a řádně se vzdělávat b) dodržovat školní řád a předpisy k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni Masarykova základní škola Morašice, okres Svitavy Školní řád 1. Podrobnosti k výkonu práv a povinností žáků a jejich zákonných zástupců ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů se zaměstnanci

Více

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Obsah: A. Práva žáků B. Povinnosti žáků C. Práva zákonných zástupců žáka D. Povinnosti zákonných zástupců žáka E. Provoz školy F. Bezpečnost

Více

Školní řád. Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10

Školní řád. Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10 Základní škola Jablonné nad Orlicí Jamenská 555, Jablonné nad Orlicí 561 64 tel: 461 100 016 e-mail: skola@zs.jablonneno.cz Školní řád Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10 Skartační znak: A/5 Platnost:

Více

Základní škola Dolní Dobrouč, okres Ústí nad Orlicí Školní řád

Základní škola Dolní Dobrouč, okres Ústí nad Orlicí Školní řád Základní škola Dolní Dobrouč, okres Ústí nad Orlicí Školní řád projednán na pedagogické radě dne 5. 9. 2017 projednán a schválen školskou radou dne 18. 9. 2017 Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD , KRHANICE 149,

ŠKOLNÍ ŘÁD , KRHANICE 149, ŠKOLNÍ ŘÁD, KRHANICE 149, 257 42 V Krhanicích dne 29.8.2011 úprava provedena ke dni 3.9.2012 úprava provedena ke dni 1.9.2013 Základní škola Krhanice vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Golčův Jeníkov, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY pro škol. rok 2016/2017 Školní družina tvoří mezistupeň mezi výukou ve škole a výchovou v rodině, není

Více

Základní škola Osík, okres Svitavy ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Eva Hrdonková, ředitelka školy

Základní škola Osík, okres Svitavy ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Eva Hrdonková, ředitelka školy Základní škola Osík, okres Svitavy ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Mgr. Eva Hrdonková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 27. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2012 Směrnice nabývá

Více

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD. PhDr. Ivana Křížková, ředitelka školy

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD. PhDr. Ivana Křížková, ředitelka školy Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 248/2015 Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne: 28. 8. 2015 Školská rada schválila dne: 31.

Více

Základní škola a Mateřská škola Sepekov

Základní škola a Mateřská škola Sepekov Základní škola a Mateřská škola Sepekov ŠKOLNÍ ŘÁD Provoz a vnitřní režim školy Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Organizační řád školy Školní řád 2012-2013

Organizační řád školy Školní řád 2012-2013 Organizační řád školy Školní řád 2012-2013 Obsah 1. Organizační řád... 3 2. Provozní řád... 4 2.1. Provoz školy... 4 2.2. Organizace vyučování... 4 2.3. Stravování... 4 2.4. Hygienický režim školní družina...

Více

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 3/2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Mgr. Martina Malotová,

Více

Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace. Školní řád

Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace. Školní řád Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace Školní řád Obecná ustanovení: Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech

Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech Na základě ustanovení zákona

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vypracoval: Ivana Štefková Schválil: Mgr. Ilona Racková Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. OBECNÁ

Více

Základní škola Stříbro, Mánesova 485, příspěvková organizace. Školní řád

Základní škola Stříbro, Mánesova 485, příspěvková organizace. Školní řád Základní škola Stříbro, Mánesova 485, příspěvková organizace Školní řád V souladu se Zákonem č. 561/2004 Sb. par. 30, o předškolním, základním, středním, vyšším, odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.: Spisový / skartační znak 2/2017 A.1. A5. Základní škola Velký Borek, okres Mělník, se sídlem Školní 11, Velký Borek

ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.: Spisový / skartační znak 2/2017 A.1. A5. Základní škola Velký Borek, okres Mělník, se sídlem Školní 11, Velký Borek 0, se sídlem Školní 11, 277 31 Velký Borek ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 2/2017 A.1. A5 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne: 28.9.2017 Školská rada schválila dne: 3.9.2017

Více

Základní škola Huslenky,okres Vsetín. Základní škola Huslenky,okres Vsetín. Školní řád. školní rok

Základní škola Huslenky,okres Vsetín. Základní škola Huslenky,okres Vsetín. Školní řád. školní rok Základní škola Huslenky,okres Vsetín Školní řád školní rok 2008/2009 I) VNITŘNÍ REŽIM ŠKOLY II) HODNOCENÍ A KLASIFIKACE ŽÁKŮ I)Vnitřní režim školy Tato část vnitřního řádu ustanovuje pravidla pro chování

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva a povinnosti žáků Čl. 1 Práva žáků

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva a povinnosti žáků Čl. 1 Práva žáků ŠKOLNÍ ŘÁD, KRHANICE 149, 257 42 KRHANICE Základní škola Krhanice vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

Základní škola Dolní Dobrouč, okres Ústí nad Orlicí Školní řád

Základní škola Dolní Dobrouč, okres Ústí nad Orlicí Školní řád Základní škola Dolní Dobrouč, okres Ústí nad Orlicí Školní řád projednán na pedagogické radě dne 29. 8. 2012 projednán a schválen školskou radou dne 10. 10. 2012 Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004

Více

Školní řád. Obecná ustanovení

Školní řád. Obecná ustanovení Základní škola a mateřská škola, Mikulčice, příspěvková organizace PSČ: 696 19, tel./fax: 518 357 253, e-mail: zsmikulcice@seznam.cz Platnost od: 1. 2. 2014 Školní řád Obecná ustanovení Na základě ustanovení

Více

Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace. Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10. Mgr. Jiří Šikl, ředitel školy

Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace. Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10. Mgr. Jiří Šikl, ředitel školy Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace se sídlem Školní 440, Krucemburk, 582 66 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10 Vypracoval: Schválil:

Více

A - Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců

A - Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců Š K O L N Í Ř Á D A - Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců Žáci jsou povinni: plnit pokyny pedagogických pracovníků školy vydané v souladu s právními předpisy a Školním řádem, dodržovat

Více

Masarykova základní škola Libštát, okres Semily příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2.

Masarykova základní škola Libštát, okres Semily příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2. příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č. j.: MZŠ-L 53/2015 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 18. 11. 2015 Školská rada schválila

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Školní družina je školským zařízením pro zájmové vzdělávání zřízené v souladu se zákonem 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a

Více

Základní škola a Mateřská škola Golčův Jeníkov, příspěvková organizace. Školní řád 2016/17

Základní škola a Mateřská škola Golčův Jeníkov, příspěvková organizace. Školní řád 2016/17 Základní škola a Mateřská škola Golčův Jeníkov, příspěvková organizace Školní řád 2016/17 I. práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s

Více

Základní škola a Mateřská škola Větřní, Školní 232, 382 11 Větřní Školní řád

Základní škola a Mateřská škola Větřní, Školní 232, 382 11 Větřní Školní řád Základní škola a Mateřská škola Větřní, Školní 232, 382 11 Větřní Školní řád Článek 1 Obecná ustanovení 1.1. Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OBSAH 1 Všeobecná ustanovení 1.1 Činnost ŠD 2 Organizace a provoz ŠD 2.1 Odhlašování a přihlašování žáka 2.2 Provoz ŠD 2.3 Docházka do ŠD 2.4 Pravidla chování žáků 2.5 Práva

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRANICE HUSOVA 414, 351 24 HRANICE Identifikátor školy: 600 066 398 ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ROK 2015/2016-1 - ZŠ Hranice, okres Cheb stanovuje svým školním řádem pravidla chování a jednání po

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne 1.9.2015 Školská rada schválila dne: 7.9.2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2015 ZŠMŠŽ 82/2015-Vi Mgr.

Více

Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ŘÁD I. PRÁVA A POVINNOSTI ŽÁKŮ Práva žáka 1. Žák má všechna práva dítěte, jak jsou stanovena v Úmluvě o právech dítěte a práva zakotvená v zákoně č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním a středním

Více

Školní řád. Základní školy Zahrádka Praha 3

Školní řád. Základní školy Zahrádka Praha 3 Školní řád Základní školy Zahrádka Praha 3 Základní škola Zahrádka, U Zásobní zahrady 8, Praha 3 (dále jen ZŠZ), vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

Lesní mateřská škola a základní škola Devětsil se sídlem Kostelecká 508, Kamenice Směrnice školy: ŠKOLNÍ ŘÁD

Lesní mateřská škola a základní škola Devětsil se sídlem Kostelecká 508, Kamenice Směrnice školy: ŠKOLNÍ ŘÁD Lesní mateřská škola a základní škola Devětsil se sídlem Kostelecká 508, 251 68 Kamenice Směrnice školy: ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 12 / 2017 Vypracoval: Schválil: Mgr. František Zimmel, ředitel školy Mgr. František

Více

Školní řád školní rok 2016/2017

Školní řád školní rok 2016/2017 Školní řád školní rok 2016/2017 Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Lomnice, okres Bruntál, příspěvkové organizace vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Školní řád. 1. Docházka do školy

Školní řád. 1. Docházka do školy Školní řád Zákon č. 561/2004 Sb. 21, 22, 30 ve znění pozdějších předpisů Základní škola Žamberk, 28. října 581, se sídlem ul. 28. října 581, Žamberk 564 01 1. Docházka do školy 1. Žáci jsou povinni účastnit

Více

46. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU

46. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Komenského 200, 277 32 Byšice 46. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Vypracovala: Schválil ředitel školy: číslo jednací Mgr. Miloslava Houšková Mgr. František

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Golčův Jeníkov, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY pro škol. rok 2018/2019 Školní družina tvoří mezistupeň mezi výukou ve škole a výchovou v rodině, není

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VÁCLAVOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VÁCLAVOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VÁCLAVOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VNITŘNÍ ŘÁD ŠD Platný od 1. 8. 2018 OBSAH Vnitřní řád 1. Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců 2. Provoz a vnitřní režim

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem v Pravlově 100 664 64 Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 223 /2012 Vypracoval: Mgr. Jana Švehláková, ředitel školy Schválil: Mgr. Jana Švehláková, ředitel školy Pedagogická

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY V Zahrádkách 230, 270 23 Křivoklát, Tel: 313 558 258, E-mail: zsroztoky@iol.cz č. j. 200/16 ZÁKLADNÍ ŠKOLA Obsah: Práva a povinnosti žáků Práva žáka

Více

Základní škola Pačejov,

Základní škola Pačejov, Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace Školní řád ZŠ Pačejov stanoví podle zákona 561/2004 Sb. 30 a vyhlášky.48/2005 Sb. tento školní řád: 1. Práva a povinnosti žáků 2. Práva a povinnosti

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

Základní škola a mateřská škola Drahanovice, příspěvková organizace se sídlem Drahanovice 44, 783 44 Drahanovice 2. ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a mateřská škola Drahanovice, příspěvková organizace se sídlem Drahanovice 44, 783 44 Drahanovice 2. ŠKOLNÍ ŘÁD se sídlem Drahanovice 44, 783 44 Drahanovice 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 172. /2015 A.1. A5 Vypracoval: Mgr. Lenka Trávníčková, ředitelka školy Schválil: Mgr. Lenka Trávníčková, ředitelka

Více

Školní řád. Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace

Školní řád. Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace Školní řád ZŠ Pačejov stanoví podle zákona 561/2004 Sb. 30 a vyhlášky.48/2005 Sb. tento školní řád: 1. Práva a povinnosti žáků 2. Práva a povinnosti

Více

Základní škola Nový Jáchymov, okres Beroun, Hudlice IČO: tel ,

Základní škola Nový Jáchymov, okres Beroun, Hudlice IČO: tel , ŠKOLNÍ ŘÁD 1 ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Nový Jáchymov, okres Beroun Adresa: Základní škola Nový Jáchymov 157 267 03 Hudlice Typ školy: příspěvková organizace IČ: 75033887 Tel: 311 697 328 Ředitel: Mgr.

Více

Základní škola Mokré Lazce okres Opava, Hájová 98, Mokré Lazce,747 62, tel.:553679120, IČO: 47813164

Základní škola Mokré Lazce okres Opava, Hájová 98, Mokré Lazce,747 62, tel.:553679120, IČO: 47813164 Základní škola Mokré Lazce okres Opava, Hájová 98, Mokré Lazce,747 62, tel.:553679120, IČO: 47813164 Vypracovala: Vlasta Vlčková, ředitelka školy Vydáno dne: 30.8.2002 Účinnost od: 1.9.2002 Počet stran

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s motivačním názvem Příjemné odpoledne Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JABLŮNKA, OKRES VSETÍN ŠKOLNÍ ŘÁD

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JABLŮNKA, OKRES VSETÍN ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA JABLŮNKA, OKRES VSETÍN ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah Úvod Pravidla vzájemných vztahů I. Práva žáků II. Povinnosti žáků III. Práva rodičů I. Povinnosti rodičů IV. Vnitřní režim školy Závěr Úvod Školní

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Všeobecná ustanovení

Více

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek. Školní řád Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek Školní řád Vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., v platném znění, z vyhlášky č.48/2005 Sb., v platném znění, z vnitrorezortních

Více

Školní řád. 1. Docházka do školy

Školní řád. 1. Docházka do školy Školní řád Zákon č. 561/2004 Sb. 21, 22, 30 ve znění pozdějších předpisů Základní škola Žamberk, 28. října 581, se sídlem ul. 28. října 581, Žamberk 564 01 1. Docházka do školy 1. Žáci jsou povinni účastnit

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry II. 212, okres Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace, 468 45 Velké Hamry

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry II. 212, okres Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace, 468 45 Velké Hamry Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry II. 212, okres Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace, 468 45 Velké Hamry ŠKOLNÍ ŘÁD Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004

Více

Základní škola Jungmannovy sady Mělník, příspěvková organizace tel ,

Základní škola Jungmannovy sady Mělník, příspěvková organizace tel , Školní řád Základní škola Jungmannovy sady Mělník, příspěvková organizace I. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců žáků a. Práva žáka b. Práva zákonných zástupců žáků c. Povinnosti žáka d. Povinnosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Docházka do školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Docházka do školy ŠKOLNÍ ŘÁD I. Docházka do školy 1. Žák je povinen chodit do školy pravidelně a včas podle rozvrhu hodin. Žáci OU jsou povinni chodit pravidelně a včas i na odbornou praxi. 2. Docházka do zájmových kroužků

Více

Základní škola Malé Svatoňovice 17. listopadu 178, Malé Svatoňovice 542 34, tel.: 499 886 128, e-mail:zs.malesv@volny.cz.

Základní škola Malé Svatoňovice 17. listopadu 178, Malé Svatoňovice 542 34, tel.: 499 886 128, e-mail:zs.malesv@volny.cz. Základní škola Malé Svatoňovice 17. listopadu 178, Malé Svatoňovice 542 34, tel.: 499 886 128, e-mail:zs.malesv@volny.cz Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Mgr. Alena Charbuláková Monika Skýpalová, ředitel školy. Školská rada schválila dne: 20. 11. 2015

Mgr. Alena Charbuláková Monika Skýpalová, ředitel školy. Školská rada schválila dne: 20. 11. 2015 Základní škola a mateřská škola Karla Svolinského, Kunčice pod Ondřejníkem, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: zš/122 /2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Želetice 161, 671 34 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 14 /2017 Vypracoval: Schválil: Mgr. Rostislav Rucki, ředitel školy Mgr. Rostislav Rucki, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne

Více

Vnitřní řád školy 2011/2012

Vnitřní řád školy 2011/2012 Vnitřní řád školy 2011/2012 I. Práva studentů Student má právo: 1. Na vzdělání a účast ve výuce podle rozvrhu. 2. Na rozvoj osobnosti podle míry nadání, rozumových a fyzických schopností. 3. Na přiměřený

Více

Vnitřní organizační směrnice a pokyny. Školní řád

Vnitřní organizační směrnice a pokyny. Školní řád Základní škola a Mateřská škola Slatina, okres Nový Jičín Vnitřní organizační směrnice a pokyny Školní řád Přílohy: 1. Klasifikační řád 2. Práva a povinnosti žáků včetně pravidel slušného chování příloha

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Stružinec příspěvková organizace se sídlem Stružinec 102, Lomnice n.pop. ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 56 /2014 Vypracoval: Schválil: PaedDr Zdeňka Kozáková, ředitelka

Více

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ.

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ. ZŠ a MŠ KAMÝK nad VLTAVOU, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY a) Přihlašování a odhlašování účastníka 1. Do ŠD mohou docházet děti z přípravné třídy, žáci z 1. 5. tř., kteří jsou zařazeni

Více

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola Domažlice, Komenského 17 příloha č. 3 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Vnitřní řád školní družiny Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2017 Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných

Více

Základní škola Bohousová, okres Ústí nad Orlicí Bohousová 73, 561 86 Záchlumí ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Bohousová, okres Ústí nad Orlicí Bohousová 73, 561 86 Záchlumí ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola Bohousová, okres Ústí nad Orlicí Bohousová 73, 561 86 Záchlumí Tel.: 465 629 174, email: zsbohousova@obeczachlumi.cz, web.: zsbohousova.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Mgr. Bc. Petr Skulbaševský

Více

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon.

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon. Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a

Více

Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Součástí školního řádu jsou Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků (Klasifikační řád) Byl projednán na pedagogické radě dne:

Více

Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod, Na Babí 190, Police nad Metují, ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod, Na Babí 190, Police nad Metují, ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod, Na Babí 190, Police nad Metují, 549 54 ŠKOLNÍ ŘÁD Tento školní řád je vydán na základě 30 zákona č. 561/2005 Sb., o předškolním, základním,

Více

Základní škola a mateřská škola Žabeň, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a mateřská škola Žabeň, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a mateřská škola Žabeň, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: ZŠMŠ 59/2011 Na základě ustanovení 30,odst.1 zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Základní škola a Mateřská škola Větřní, Školní 232, Větřní ŠKOLNÍ ŘÁD. Článek 1. Obecná ustanovení. Článek 2. Práva žáků.

Základní škola a Mateřská škola Větřní, Školní 232, Větřní ŠKOLNÍ ŘÁD. Článek 1. Obecná ustanovení. Článek 2. Práva žáků. Základní škola a Mateřská škola Větřní, Školní 232, 382 11 Větřní ŠKOLNÍ ŘÁD Článek 1 Obecná ustanovení 1.1. Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč. Školní řád

Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč. Školní řád Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč Školní řád Školní řád byl projednán na pedagogické radě dne 27. 8. 2015 Vypracoval, schválil: Mgr. Jiří

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Brno, Hroznová 1 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: 180a Spisový znak: 2a Skartační znak: A5 Vypracoval: Bc.Žaneta Muronová, vedoucí vychovatelka Schválil: Mgr.Zbyněk Krejčíř Datum vydání:

Více