ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. Q POWER tekutý písek fresh

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. Q POWER tekutý písek fresh"

Transkript

1 Datum vydání: Strana: Verze 1 6 A Datum revize: Strana 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce : 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : 1.2 Použití látky nebo přípravku: Mycí prostředek na nádobí Pro odstraně 1.3 Identifikace výrobce nebo dovozce: VALTECH TORS, v.o.s Dolní Bojanovice 852, provoz Dubňany Tel: Fax: Telefonní číslo pro mimořádné situace: 2. Informace o složení přípravku : Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, Praha 2 Tel: , 24 hodin denně 2.1 Obecný popis složení přípravku: Směs vápence, povrchově aktivních a pomocných látek 2.2 Nebezpečné složky přípravku: Název složky CAS EINECS Symbol R-věty Obsah (%) Alkylethersíran sodný Xi 36/38 < 5 Sodné soli sekundárních Xi <5 alkansulfonových kyselin Význam symbolů a znění R-vět jsou uvedeny v části Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku : 3.1 Klasifikace látky nebo přípravku: Dle zákona č. 356/2003 Sb. není přípravek klasifikován jako nebezpečný. Bezpečnostní list je zpracován a poskytován na vyžádání podle 23 zákona č. 356/2003 Sb. 3.2 Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví a životní prostředí: Vnímavým osobám může koncentrovaný přípravek působit alergické kožní reakce. 3.3 Další rizika: Nebyla prokázána. 4. Pokyny pro první pomoc 4.1 Všeobecné pokyny : Projeví-li se zdravotní potíže nebo v případě pochybností uvědomit lékaře a poskytnout mu informace z tohoto bezpečnostního listu. 4.2 Při nadýchání : Při vdechnutí aerosolu dopravit na čerstvý vzduch. Při přetrvávajících potížích vyhledat lékařskou pomoc. 4.3 Při styku s kůží : Ihned omýt proudem velkého množství vody, při tvorbě bolestivého zarudnutí nebo puchýřků vyhledat lékařskou pomoc. 4.4 Při zasažení očí.

2 Datum vydání: Strana: Verze 2 6 A Datum revize: Strana 2/6 Rozevřít oční víčka, důkladně vypláchnout zasažené oko velkým množstvím vody (cca 15 min) a vyhledat lékařskou pomoc. 4.5 Při požití: Vypláchnout ústa, vypít větší množství vody, nevyvolávat zvracení, vyhledat lékařskou pomoc. 5. Opatření pro hasební zásah : 5.1 Vhodná hasiva: Všechna běžná hasiva: vodní mlha,pěnové nebo práškové hasící přístroje 5.2 Nevhodná hasiva: Nejsou: 5.3 Zvláštní nebezpečí: Není. 5.4 Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče: Dýchací přístroj s nezávislým přívodem vzduchu, ochranný oděv. 5.5 Další údaje 6. Opatření v případě náhodného úniku látky nebo přípravku: 6.1 Bezpečnostní opatření pro ochranu osob: Vzdálit osoby neúčastnící se odstraňování následků úniku. Zabránit styku s kůží a očima. Používat osobní ochranné pracovní prostředky. 6.2 Preventivní opatření pro ochranu životního prostředí: Zabránit vniknutí do povrchových, podzemních a odpadních vod, do půdy a kanalizací za použití písku nebo jiných vhodných bariér. 6.3 Doporučené metody čištění a zneškodňování: Navázat na absorpční prostředek (vapex, suchý písek, piliny) a přenést do vhodného náhradního obalu. Předat k odstranění oprávněné osobě. 6.4 Další údaje: Nejsou. 7. Pokyny pro zacházení s látkou nebo přípravkem a skladování látky nebo přípravku: 7.1 Pokyny pro zacházení: Opatření pro bezpečné zacházení s přípravkem: Zamezit styku s kůží a očima a dodržovat bezpečnostní pokyny uvedené na obalu Preventivní opatření na ochranu životního prostředí: Nedopustit průnik většího množství prostředku do vody a půdy Specifické požadavky nebo pravidla: Nejsou.

3 Datum vydání: Strana: Verze 3 6 A Datum revize: Strana 3/6 7.2 Pokyny pro skladování: skladujte odděleně od potravin,nápojů a krmiv Pokyny pro skladování přípravku: Skladovat v originálních, těsně uzavřených obalech, skladovat mimo dosah dětí, odděleně od potravin a nápojů. Teplota skladování 5 25 C Množstevní limity pro dané skladovací podmínky: Nejsou stanoveny. 7.3 Specifické (-á) použití: Nejsou. 8. Omezování expozice látkou nebo přípravkem a ochrana osob : 8.1 Expoziční limity: Přípustné expoziční limity (PEL) a nejvyšší přípustné koncentrace nejsou nařízením vlády č. 178/2001 Sb., v platném znění stanoveny. Limitní hodnoty biologických expozičních testů nejsou vyhláškou č. 432/2003 Sb. stanoveny pro žádnou složku přípravku. 8.2 Omezování expozice: Omezování expozice pracovníků: Dodržovat doporučené expoziční limity, zajistit dostatečné větrání případně odsávání pracoviště Ochrana dýchacích orgánů: Při doporučeném použití není nutná Ochrana rukou: V případě potřeby přímého kontaktu s přípravkem použít gumové rukavice Ochrana očí: Při doporučeném použití není nutná Ochrana kůže: Ochranný pracovní oděv Omezování expozice životního prostředí: Dbát obvyklých opatření na ochranu životního prostředí. Zabránit kontaminaci půdy a úniku přípravku do povrchových, podzemních, odpadních vod a kanalizací. 9. Informace o fyzikálních a chemických vlastnostech látky nebo přípravku: 9.1 Všeobecné informace: Skupenství (při 20 C): Barva: Zápach (vůně): kapalina bílá svěží 9.2 Důležité informace z hlediska ochrany zdraví, bezpečnosti a životního prostředí: Hodnota ph (při 20 o C) : Bod vzplanutí ( o C) : 7 9 (10% roztok) Nestanoven

4 Datum vydání: Strana: Verze 4 6 A Datum revize: Strana 4/6 Hořlavost : Meze výbušnosti : horní mez (% obj.) : Nelze aplikovat, přípravek není výbušný dolní mez (% obj.) : Nelze aplikovat, přípravek není výbušný Tenze par (při 20 C) : Hustota (při 20 C) : Rozpustnost (při 20 C) : - ve vodě : Rozpustný - v tucích : Rozdělovací koeficient : n-oktanol/voda : Nestanoven Hustota par: Rychlost odpařování: 9.3. Další údaje : Nejsou 10. Informace o stabilitě a reaktivitě látky nebo přípravku: Při doporučeném způsobu použití a skladování je přípravek stabilní Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: Zahřívání a styku se silnými oxidačními činidly Látky a materiály s nimiž nesmí výrobek přijít do styku: Nejsou Možnosti nebezpečné exotermní reakce: Při používání k určenému účelu není riziko nebezpečných reakcí Nebezpečné rozkladné produkty při styku přípravku s vodou: oxid uhličitý a uhelnatý 11. Informace o toxikologických vlastnostech látky nebo přípravku: 11.1 Informace o toxikologických vlastnostech přípravku: Přípravek nebyl toxikologicky zkoušen. Klasifikace zdravotních vlastností přípravku byla provedena konvenční výpočtovou metodou podle vyhlášky 232/2004 Sb. s využitím údajů o klasifikaci složek přípravku uvedené v Seznamu závazně klasifikovaných nebezpečných chemických látek a u látek v tomto seznamu neuvedených podle klasifikace nám sdělené jejich dodavateli Zkušenosti u člověka: U vnímavých osob může přímý styk koncentrovaného přípravku s kůží vyvolat alergickou kožní reakci. 12. Ekologické informace o látce nebo přípravku : 12.1 Informace o vlastnostech přípravku, nebezpečných pro životní prostředí: Vlastnosti přípravku působící riziko pro životní prostředí nebyly zkoušeny. Klasifikace nebezpečnosti přípravku pro životní prostředí byla provedena konvenční výpočtovou metodou podle vyhlášky 232/2004 Sb. s využitím údajů o klasifikaci složek přípravku uvedených v Seznamu závazně klasifikovaných nebezpečných chemických látek a u látek v tomto seznamu neuvedených podle klasifikace nám sdělené jejich dodavateli Informace o rozložitelnosti povrchově aktivních látek obsažených v přípravku: Rozložitelnost povrchově aktivních látek obsažených ve výrobku splňuje podle ujištění jejich dodavatelů požadavky stanovené nařízením (ES) č. 648/ Pokyny pro odstraňování látky nebo přípravku: 13.1 Způsob odstraňování odpadu přípravku: Malé množství odpadu výrobku je možné po naředění velkým množstvím vody zneškodnit v BČOV Způsob odstraňování znečištěného obalu:

5 Datum vydání: Strana: Verze 5 6 A Datum revize: Strana 5/6 Vyprázdněný a vodou vypláchnutý obal lze dále využívat jako obal nebo je ho možné odložit do systému sběru využitelných plastových odpadů Kód odpadu: Odpady z výroby, zpracování, distribuce a používání tuků, maziv, mýdel, detergentů, dezinfekčních prostředků a kosmetiky Odpady jinak blíže neurčené Plastové obaly 14. Informace pro přepravu látky nebo přípravku: Výrobek nepodléhá předpisům pro přepravu nebezpečného zboží. 15. Informace o právních předpisech vztahujících se k látce nebo přípravku: Výrobek není klasifikován podle zákona č. 356/2003 Sb. jako nebezpečný. Vedle ostatních informací uváděných na obalu musí být na označení výrobku uvedeny předepsané informace týkající se jeho nebezpečnosti Informace týkající nebezpečnosti výrobku, uvedené na obalu Výstražný symbol: R-věty: S-věty: Zvláštní nápisy: Obsahuje: Pro profesionální uživatele je na vyžádání k dispozici bezpečnostní list Další požadavky na označení výrobku podle jiných právních předpisů: Výrobek podléhá při uvádění na trh k danému účelu nařízení (ES) č. 648/2004 o detergentech. Na jeho označení musí být vedle bezpečnostních informací podle zákona č. 356/2003 Sb. uvedeny další informace podle článku 11 nařízení (ES) č. 648/2004. Datový list podle článku 9 (3) nařízení (ES) č. 648/2004 je možné vyžádat u výrobce přípravku. 16. Další informace vztahující se k látce nebo přípravku 16.1 Význam symbolů a znění R-vět uvedených v části 2 bezpečnostního listu: Xi Dráždivý R 36/38 R 38 R Pokyny pro školení: Dráždí oči a kůži Dráždí kůži Nebezpečí vážného poškození očí Školení podle hlavy páté, zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce v platném znění Doporučená omezení použití: Výrobek by neměl být používán pro jiné účely, než pro které je určen Informace o zdrojích údajů použitých při sestavování bezpečnostního listu:

6 Datum vydání: Strana: Verze 6 6 A Datum revize: Strana 6/6 Výrobní předpis. Bezpečnostní listy surovin použitých k výrobě přípravku, poskytnuté dodavateli těchto surovin. Zákon č. 356/2003 Sb., o chemických látkách a chemických přípravcích, v platném znění. Seznam obchodovaných látek, Seznam NLP, katalogy ALDRICH, MERCK, FLUKA. Vyhláška č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví obsah bezpečnostního listu. Vyhláška č. 232/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o chemických látkách a chemických přípravcích, týkající se klasifikace, balení a označování nebezpečných chemických látek a přípravků Nařízení vlády č. 178/2001 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zaměstnanců při práci v platném znění Vyhláška č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných odpadů, v platném znění. Nařízení (ES) č. 648/2004, o detergentech Restrukturalizovaná dohoda ADR o podmínkách silniční přepravy nebezpečných věcí Další údaje: Nejsou

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. ARO Antibakterial

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. ARO Antibakterial Datum vydání: 11.9.2006 Strana: Verze 1 6 A Datum revize: 11.9.2006 Strana 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce : 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : 1.2 Použití látky nebo

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST TORSAN Green power tekutý prací gel Datum vydání: 18.8.2005 Verze Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 Ing.

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST TORSAN Green power tekutý prací gel Datum vydání: 18.8.2005 Verze Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 Ing. Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Tekutý

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Milit čistič koupelen Datum vydání: 1.9.2005 Verze Datum revize: 1.11.

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Milit čistič koupelen Datum vydání: 1.9.2005 Verze Datum revize: 1.11. Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/11 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Salbet B na skvrny od krve

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Salbet B na skvrny od krve Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST MILLI BABY prací prášek na dětské a kojenecké prádlo Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 Není

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST MILLI BABY prací prášek na dětské a kojenecké prádlo Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 Není Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: MILLI BABY prací prášek na dětské a kojenecké prádlo 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Aro color tekutý prací prostředek Datum vydání: 12.1.2012 Verze Datum revize: 12.1.2012 Strana 1/11

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Aro color tekutý prací prostředek Datum vydání: 12.1.2012 Verze Datum revize: 12.1.2012 Strana 1/11 Datum revize: 12.1.2012 Strana 1/11 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy přípravku: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Obzor aviváž nalévaná, kanystr Datum vydání: 28.7.2005 Verze Datum revize: 1.3.2009 Strana 1/11

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Obzor aviváž nalévaná, kanystr Datum vydání: 28.7.2005 Verze Datum revize: 1.3.2009 Strana 1/11 Datum revize: 1.3.2009 Strana 1/11 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: --- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Aro color tekutý prací prostředek

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Aro color tekutý prací prostředek Datum revize: 30.11.2012 Strana 1/10 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.7.2005 Verze Datum revize: 14.5.2012 Strana 1/11

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.7.2005 Verze Datum revize: 14.5.2012 Strana 1/11 Datum revize: 14.5.2012 Strana 1/11 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Novimatik ADP

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Novimatik ADP Datum revize: 21.2.2013 Strana 1/11 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: NOVIMATIK ADP Další názvy: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Aro whitening prací prášek. podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Aro whitening prací prášek. podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Datum revize: 12.1.2012 Strana 1/12 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy přípravku: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Obzor aviváž 5l

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Obzor aviváž 5l Datum revize: 29.5.2013 Strana 1/11 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy: --- Chemický název: --- 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Aro whitening prací prášek. podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Aro whitening prací prášek. podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Datum revize: 9.7.2012 Strana 1/12 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Milit Pro Disinfection tablety

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Milit Pro Disinfection tablety Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/12 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Milit Pro disinfection tablety Další názvy přípravku: ---- 1.2

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Obzor Pro prací prášek

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Obzor Pro prací prášek Datum revize: 7.8.2014 Strana 1/12 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Torsan color prací prášek

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Torsan color prací prášek Datum revize: 1.10.2013 Strana 1/12 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

RAVAKahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. RASIN čistič odpadů

RAVAKahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. RASIN čistič odpadů Datum vydání: 4.8.2005 Strana: Verze 1 6 A Datum revize: 22.3.2006 Strana 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce : 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : 1.2 Použití látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.9.2004 Datum revize: 14.4.2009 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.9.2004 Datum revize: 14.4.2009 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 21.9.2004 Datum revize: 14.4.2009 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: přípravek 1.2

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 23.5.2008 Strana: 1 z 5 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 23.5.2008 Strana: 1 z 5 Název výrobku: Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 23.5.2008 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: SAVO PROFI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 23.5.2008 Strana: 1 z 5 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 23.5.2008 Strana: 1 z 5 Název výrobku: Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 23.5.2008 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: SAVO GLANC

Více

SAVO PEREX svěží vůně / SAVO PEREX květinová vůně

SAVO PEREX svěží vůně / SAVO PEREX květinová vůně Datum vydání: 31.5.2004 Datum revize: 3.12.2009 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: Savo Perex 1.2

Více

CIT prací prášek. Strana: 1/6

CIT prací prášek. Strana: 1/6 Strana: 1/6 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: 1.2 Použití přípravku: univerzální

Více

Datum vydání : 01.08.1999 listů : 6 list : 1/6 Datum revize : 01.07.2008. KALAFUNA Alfa 16g

Datum vydání : 01.08.1999 listů : 6 list : 1/6 Datum revize : 01.07.2008. KALAFUNA Alfa 16g BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání : 01.08.1999 listů : 6 list : 1/6 Datum revize : 01.07.2008 Název výrobku : KALAFUNA Alfa 16g 1. Identifikace látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin TS Další názvy látky: přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Pouţití látky nebo přípravku Čistící

Více

ah oj BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. Sanitární mazivo

ah oj BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. Sanitární mazivo Strana 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce : 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : 1.2 Použití látky nebo přípravku: Silikonovo-teflonové mazání ROLTECHNIK, a.s 1.3 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin T Další názvy látky:

Více

3.1 Obecný popis výrobku: Vodný roztok kyseliny citronové, alkyletherkarboxylové kyseliny, parfému.

3.1 Obecný popis výrobku: Vodný roztok kyseliny citronové, alkyletherkarboxylové kyseliny, parfému. Datum vydání: 02.02. 2010 Strana 1 (celkem 6) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: DEKALKO na rez a vodní kámen 1.2 Použití přípravku: Čisticí přípravek na rez a vodní kámen

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: MONTERÁČEK 1.2 Použití přípravku: Prací prostředek na mastnou špínu. 1.3 Identifikace výrobce

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 20.12.2004 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 737.00 1.2 Pouţití

Více

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky:

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky: Datum vydání: 12.6.2006 Datum revize: 16.7.2008 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: dichlorisokyanurát

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: Použití přípravku: 1.2 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 Datum revize: 1.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 9.9.2004 Datum revize: 8.12.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 9.9.2004 Datum revize: 8.12.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 9.9.2004 Datum revize: 8.12.2008 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: -- 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č. 356/2003Sb. a Vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 21.7.2005 Datum revize: 8.3.2006 Strana: 1 ze 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č. 356/2003Sb. a Vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 21.7.2005 Datum revize: 8.3.2006 Strana: 1 ze 6 Název výrobku: Datum vydání: 21.7.2005 Datum revize: 8.3.2006 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: -- 1.2

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Salbet odstraňovač skvrn 600g

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Salbet odstraňovač skvrn 600g Datum vydání: 30.8.2005 Strana: Verze 1 z 12 Datum revize: 1.6.2015 Strana 1/12 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy: -- Chemický název: -- 1.2

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: ARO PROSTŘEDEK NA REZ A VODNÍ KÁMEN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: ARO PROSTŘEDEK NA REZ A VODNÍ KÁMEN Oddíl 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: ARO PROSTŘEDEK NA REZ A VODNÍ KÁMEN 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Čisticí přípravek,

Více

(podle vyhlášky 231/2004 Sb., ve znění vyhlášky č. 460/2005 Sb.) Akzo Nobel Car Refinishes bv. Masarykova 31, 656 22 Brno

(podle vyhlášky 231/2004 Sb., ve znění vyhlášky č. 460/2005 Sb.) Akzo Nobel Car Refinishes bv. Masarykova 31, 656 22 Brno BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhlášky 231/2004 Sb., ve znění vyhlášky č. 460/2005 Sb.) Datum vydání: 29. 1. 2006 Datum revize: 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Název látky/obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006) Datum vydání: 2005-08-28 datum revize:2008-06-21 Strana 1 ze 7 1. Chemický název látky,obchodní název přípravku Název: DOSANIN P 1.2 Použití látky, přípravku Určené nebo doporučené použití látky,přípravku:

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č.356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. a nařízení (ES) č.1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č.356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. a nařízení (ES) č.1907/2006 Datum poslední revize: 17.12.2009 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Obchodní název přípravku : IN Prací gel s Marseillským mýdlem 1.2. Doporučený účel použití:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: CAS: - (přípravek) Číslo ES (EINECS): - Další názvy látky: - 1.2 Použití přípravku: přípravek k ochraně dřeva

Více

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty:

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty: Strana 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin na rez a vodní kámen (s rozprašovačem) Číslo výrobku: 01246 Číslo CAS: směs neuvádí se Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: SUPRAL Automat

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: SUPRAL Automat Datum revize: 11.11.2010 strana 1 (celkem 8) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Obchodní název: Použití: SONET SUPRAL Automat Univerzální prací prostředek určený pro praní bílého

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: KOTYFIX Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU 1/5 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU Datum vyhotovení: 6. 3. 2008 Datum revize: Výrobek: Woolite All Textiles tekutý prací prostředek na jemné prádlo 1. Identifikace přípravku, výrobce, prvního distributora

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 1/5 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vyhotovení: 18. 4. 2008 Datum revize: 13. 3. 2009 Výrobek: Woolite Extra Classic 1. Identifikace přípravku, zhotovitele, prvního příjemce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení č. 453/2010 Strana 1 z 5 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Název: VIA CID s vůní borovice/s vůní jara/s vůní citrus 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 30.6.2004 Datum revize: 19.4.2006 Obchodní název výrobku: DeWeCe hygienické tablety do pisoárů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY

Více

OLIVOVÝ OLEJ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

OLIVOVÝ OLEJ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: 18.9.2006 Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI / CTFA

Více

RETIGO RINSING AGENT

RETIGO RINSING AGENT Strana 1 z 9 stran Datum vydání: 13.10.2003 Datum revize: 4.10.2008 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: RETIGO rinsing

Více

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky:

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Strana 1 (celkem 5) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin na rez a vodní kámen (s rozprašovačem) Číslo výrobku: 01246 Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST VOLNÁ VAZEBNÁ KAPACITA ŽELEZA 300

BEZPEČNOSTNÍ LIST VOLNÁ VAZEBNÁ KAPACITA ŽELEZA 300 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Obchodní název přípravku: Název : Další názvy přípravku: Kód: 107 Použití přípravku Určené nebo doporučené použití přípravku Diagnostická

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Strana 1 (celkem 5) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin čistič koupelny Číslo výrobku: 01157, 01158, 01086 Číslo CAS: směs

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 Strana: 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Chemický název látky/obchodní název přípravku: Název : Další názvy přípravku: Použití látky nebo přípravku Určené nebo doporučené použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN Oddíl 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kyselý čisticí přípravek na

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: CLEAN MAXIMO Tržní druhy: Obchodní název Parfém: Barva: WC

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue Datum poslední revize: 14. ledna 2008 Strana 1 / 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Obchodní název: Použití: AdBlue snižování emisí NOX ve výfukových plynech Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.2.2009 Strana : 1 / 7 Datum revize : Přípravek na mytí oken a skla

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.2.2009 Strana : 1 / 7 Datum revize : Přípravek na mytí oken a skla Datum vydání : 16.2.2009 Strana : 1 / 7 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku :

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1 S t r á n k a

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1 S t r á n k a 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: BITOL M. Číslo CAS: u přípravků se nepoužívá Číslo ES: u přípravků se nepoužívá Registrační číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 36/ 38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 36/ 38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku BEZPEČNOSTNÍ LIST Str.1/6 Datum vydání: 8.11.1999 Datum revize: 17.7.2002 R 36/ 38 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: WC HIT varianty přípravku: účel použití: Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010. Novimatik ADW. Datum revize: 1.6.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010. Novimatik ADW. Datum revize: 1.6. Datum vydání: 25.8.2005 Strana: Verze 1 z 12 Datum revize: 1.6.2015 Strana 1/12 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy: --- 1.2 Příslušná určená

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES) č. 1907/2006, článek 31 stěrky Baumit

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES) č. 1907/2006, článek 31 stěrky Baumit 1. Identifikace látky/ přípravku a společnosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo Baumit BituFix 2K - složka A přípravku: Další názvy přípravku: 1.2. Použití látky nebo utěsnění povrchu stavebních konstrukcí

Více

Symbol nebezpečí / R a S-věty CAS: 68891-38-3 Sodná sůl laurylether síranu 5-15 Xi

Symbol nebezpečí / R a S-věty CAS: 68891-38-3 Sodná sůl laurylether síranu 5-15 Xi Datum vyhotovení v ČR: 5.10.2004 Datum revize v ČR: 5.10.2004 Datum posledního přepracování v zahraničí: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Chemický název látky/obchodní název

Více

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty:

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty: Strana 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: TESCO TS TOILET BLOCK (WC tableta do splachovací nádržky) Číslo výrobku: 01301 EAN: 8595000913013

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Strana: 1 z 6 Strana 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce : Identifikace látky nebo 1.1 přípravku : 1.2.20 14 Použití látky nebo přípravku: Pro odstranění minerálních

Více

543 61 Kunčice nad Labem 48173029 +420 499 455 111 +420 499 455 112 jebava@kvk.cz

543 61 Kunčice nad Labem 48173029 +420 499 455 111 +420 499 455 112 jebava@kvk.cz Strana 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název přípravku: Další název látky: 0310 Štuk vnější jemný 0330 Jednovrstvá štuková

Více

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus Datum vydání: 1. 6. 2007 Strana: 1 z 9 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 12.1.2008 Strana: 1 ze 6 Datum revize: BANN DERM

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 12.1.2008 Strana: 1 ze 6 Datum revize: BANN DERM Datum vydání: 12.1.2008 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky:

Více

Werner & Mertz Adresa:

Werner & Mertz Adresa: Datum vyhotovení v ČR: 2.10.2004 Datum revize v ČR: 2.10.2004 Datum posledního přepracování v zahraničí: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Chemický název látky/obchodní název

Více

Star Koupelny a příslušenství

Star Koupelny a příslušenství Strana 1 z 9stran Datum vydání: 5.4.2005 Datum revize: 6.10.2008 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

2 Identifikace nebezpečnosti Souprava Erba Hypoclean CC je klasifikována jako nebezpečná směrnic EU 1999/45/ES v platném znění.

2 Identifikace nebezpečnosti Souprava Erba Hypoclean CC je klasifikována jako nebezpečná směrnic EU 1999/45/ES v platném znění. Datum vydání: 1.4.2011 Datum revize: Strana 1 z 9 stran 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo směsi Název:... Erba Hypoclean CC... Souprava obsahuje: Další názvy:...

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010 Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Název výrobku : IDEÁL čistič odpadů 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, společnosti, podniku : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: ACITMEL eko-aq 1.2 Použití přípravku: spárování kyselinovzdorných desek, kamenů a dílců pro pokrytí podlah,

Více

Pest Control Chemical s. r. o.

Pest Control Chemical s. r. o. Datum vydání: 01. 06. 2012 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: LIQUID

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Použití látky nebo přípravku přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) Název výrobku: Datum vydání: 10.4.2006 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky/přípravku: Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 MERIDA LAVABIN

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 MERIDA LAVABIN 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku: Chemický název látky: Další názvy přípravku: Použití přípravku Určené nebo doporučené použití přípravku Popis funkce

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 16.01.2002 Datum revize : 01.06.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Krém na obuv pastovité konzistence, vyrobený z vosků,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST - MASTERsil Zimní směs do ostřikovačů -40

BEZPEČNOSTNÍ LIST - MASTERsil Zimní směs do ostřikovačů -40 Datum vydání: listopad 2009 Datum revize: březen 2010 Strana: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: MASTERsil Zimní směs do ostřikovačů

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. zpracovaný podle ES č. 1907/2006. REACH. Název výrobku: BOTZ PLUS 9020 Datum vydání: 15.9.2008 Datum revize v ČR: 22.11.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. zpracovaný podle ES č. 1907/2006. REACH. Název výrobku: BOTZ PLUS 9020 Datum vydání: 15.9.2008 Datum revize v ČR: 22.11. Datum vydání: 15.9.2008 Datum revize v ČR: 22.11.2008 1. Identifikace látky/obchodní název přípravku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: BOTZ PLUS 9020

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 13.12.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 709.00 1.2 Pouţití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 30. 6. 2010 Strana: 1/7 Datum revize: Název výrobku: SYNTEKO RETARDER 1670 Číslo výrobku: 1670 1. Identifikace látky nebo přípravku a

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: WC GEL

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: WC GEL Oddíl 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: WC GEL 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kyselý čisticí přípravek na sanitární zařízení

Více

Bezpečnostní list OPTICA TRIO Strana: 1/8 Datum: 15/12/2008

Bezpečnostní list OPTICA TRIO Strana: 1/8 Datum: 15/12/2008 Strana: 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A DOVOZCE / VÝROBCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku: Dichlorprop-P, MCPA, mecoprop-p / Optica Trio Registrační číslo: 4489-1 Číslo CAS: Dichlorprop-P:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 10.6.2008 Název výrobku: MONOFRAX 50/100

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 10.6.2008 Název výrobku: MONOFRAX 50/100 Stránka 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: MONOFRAX 50/100 1.2 Použití přípravku: slévárenské ostřivo pro přesné lití 1.3 Identifikace výrobce:

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC článek 31,Příloha II

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC článek 31,Příloha II strana 1/6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Číslo výrobku: V45120 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití WC čistič 1.3. Podrobné

Více

SAVO UNIVERZAL MAGNOLIA

SAVO UNIVERZAL MAGNOLIA Datum vydání: 21.12.2004 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy směsi: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

Bezpečnostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 8) BEZPEČNOSTNÍ LIST PODLE NAŘÍZENÍ ES Č. 1907/2006 REACH

Bezpečnostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 8) BEZPEČNOSTNÍ LIST PODLE NAŘÍZENÍ ES Č. 1907/2006 REACH Bezpečnostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 8) Datum vydání: 12. 12. 2008 Datum revize: 2.3. 2012 1. Identifikátor látky nebo přípravku 1.1 Název výrobku: NEOPONIT L BEZPEČNOSTNÍ LIST PODLE NAŘÍZENÍ

Více

Název složky Obsah (%) Číslo CAS Číslo ES Klasifikace R-věty Chlorid sodný Do 99% 99-100 7647-14-5 Neklasifikován Neuvedeny

Název složky Obsah (%) Číslo CAS Číslo ES Klasifikace R-věty Chlorid sodný Do 99% 99-100 7647-14-5 Neklasifikován Neuvedeny BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č.356/2003 Sb. v platném znění a Nařízení ES č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.5.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU 1.1 Chemický název látky/ obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: MOGUL LA 2 Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Plastické mazivo. 1.3 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 15.3.1999 Datum revize v ČR: 17.1.2005 Název výrobku: MIKASEPT GAL

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 15.3.1999 Datum revize v ČR: 17.1.2005 Název výrobku: MIKASEPT GAL Strana 1/6 1. Identifikace přípravku a výrobce: 1.1 Identifikace přípravku: 1.1.1 Obchodní název přípravku: MIKASEPT GAL 1.1.2 Doporučený účel použití: Kapalný koncentrovaný dezinfekční a čistící prostředek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č. 356/2003Sb. a Vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 28.5.2004 Strana: 1 ze 6 Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č. 356/2003Sb. a Vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 28.5.2004 Strana: 1 ze 6 Datum revize: Název výrobku: Datum vydání: 28.5.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: č. výrobku 533.02 les; 533.03

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Repol Betonová kosmetika BK 05 Betonkosmetik Repol BK 05 Další názvy látky: neudáno Doporučené

Více

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006 Datum vydání: 1. 11. 2000 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce,dovozce,prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1.2 Použití látky nebo přípravku: Abrazivní čisticí přípravek 1.3. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. přípravek pro dekontaminaci ploch zasažených ropnými haváriemi

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. přípravek pro dekontaminaci ploch zasažených ropnými haváriemi 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: BAKTOROL 3000 Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Charakteristika přípravku: neuvedeno neuvedeno

Více