Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD"

Transkript

1 Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: Zřizovatel: Město Třebíč, Karlovo nám. 55 Ředitelka školy: Bc. Helena Bartůňková Kapacita školy: 100 dětí ŠKOLNÍ ŘÁD Tento řád je vydán v souladu se zákonem 561/2004Sb., školský zákon, v platném znění pozdějších novel a předpisů a je závazný pro děti a zákonné zástupce dětí navštěvujících Mateřskou školu Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace, Demlova 999/5, Třebíč. Do MŠ docházejí jen děti řádně zapsané a přijaté. I. Práva dětí a jejich zákonných zástupců 1. Děti mají právo: a) na vzdělání a školské služby podle zákona 561/2004Sb., b) na informace o průběhu a výsledcích svého vzdělávání c) vyjadřovat se ke všem rozhodnutím týkajícím se podstatných záležitostí jejích vzdělávání, přičemž jejich vyjádření musí být věnována pozornost odpovídající jejich věku a stupni vývoje, d) na informace a poradenskou pomoc školy v záležitostech týkajících se vzdělávání podle zákona 561/2004Sb. 2. Práva uvedená v odstavci 1. s výjimkou písmene a) mají také zákonní zástupci dětí II. Povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců 1. Děti jsou povinny: a) dodržovat školní řád a vnitřní směrnice, předpisy a pokyny školy k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni, b) plnit pokyny učitelek mateřské školy vydaných v souladu s právními předpisy a školním řádem. 2. Zákonní zástupci jsou povinni: a) zajistit, aby dítě docházelo řádně do školy, b) na vyzvání ředitelky se osobně dostavit do školy k projednání závažných otázek týkajících se vzdělávání dítěte, c) informovat školu o změně zdravotní způsobilosti, zdravotních obtíží dítěte a jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání, d) dokládat důvody nepřítomnosti dítěte, e) oznamovat škole údaje, které jsou podstatné pro průběh vzdělávání nebo bezpečnost dítěte a změny v těchto údajích.

2 III. Povinné předškolní vzdělávání 1. Zákonný zástupce dítěte je povinen přihlásit k zápisu dítě, které dosáhne do 31. srpna daného roku pět let, neboť od 1. září toho roku je pro tyto děti předškolní vzdělávání povinné. Pro děti povinně předškolně vzdělávané neplatí povinnost řádného očkování. 2. Povinné předškolní vzdělávání má formu pravidelné denní docházky v pracovních dnech - 4 souvislé hodiny denně od 8.oo hod. do 12.oo. Povinnost předškolního vzdělávání není dána v době školních prázdnin. 3. Uvolňování a omlouvání dětí s povinnou školní docházkou: a) Předem známá absence - plánované zdravotní záležitosti - rodinné důvody (v přiměřené míře) Zákonný zástupce předem oznámí důvod a dobu nepřítomnosti dítěte učitelce ve třídě a zapíše tuto skutečnost do omluvného listu dítěte uloženého u třídních učitelek. b) Nenadálá absence - zákonný zástupce oznámí osobně nebo telefonicky třídní učitelce začátek nenadálé absence, popř. pravděpodobnou dobu absence. Po nástupu dítěte zpět do MŠ je zákonný zástupce dítěte povinen doložit důvody nepřítomnosti dítěte nejpozději do 3 dnů a zapíše tuto skutečnost do omluvného listu dítěte uloženého u třídní učitelky. c) Řešení neomluvené absence v případě opakovaného porušení povinností zákonných zástupců spojených s neomluvenou absencí dítěte bude tato skutečnost oznámena příslušnému sociálnímu orgánu OSPOD Třebíč 4. Individuální vzdělávání dítěte (dle 34b, odst. 2 školského zákona) Individuálně se může vzdělávat jen dítě povinně předškolně vzdělávané. a) Zákonní zástupci dítěte přijatého k individuálnímu vzdělávání obdrží doporučené oblasti, ve kterých má být dítě vzděláváno. b) Termín pro ověření úrovně dosahování očekávaných výstupů z jednotlivých vzdělávacích oblastí je stanoven na měsíc listopad v daném školním roce. V tomto měsíci ředitelka se zákonným zástupcem dítěte dohodne konkrétní (popř. i náhradní) termín pro ověření. Další termíny budou stanoveny po prvním ověřování. c) Pokud se zákonný zástupce s dítětem ani v náhradním termínu nedostaví, ukončí ředitelka školy dle platné legislativy individuální vzdělávání dítěte rozhodnutím ve správním řízení a dítě musí po převzetí rozhodnutí nastoupit k pravidelné docházce do MŠ.

3 IV. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz MŠ je od 6.00 hodin do hodin. Vnitřní režim dne: 6.oo 8.oo hod. - příchod dětí do MŠ 6.oo 9.3o hod. - hry, praktické a intelektové činnosti dětí, zaměřené na rozvoj dětí v oblasti: - dítě a jeho tělo - dítě a jeho psychika - dítě a ten druhý - dítě a společnost - dítě a svět - to vše formou individuálních, skupinových a řízených činností v centrech aktivit oo hod. - průběžná dopolední svačina hod. - pobyt venku hod. hygiena, oběd oo hod. hygiena, odpočinek na lehátku, literární chvilky po 14.oo hod. hygiena, průběžná svačina - individuální a skupinové činnosti, zájmové aktivity dětí do 16.3o hod. postupný odchod dětí domů 2. Pro všechny děti je v MŠ zajištěna odborná, plně kvalifikovaná péče osmi učitelek, zaměřená na všestranný, osobnostně orientovaný rozvoj dítěte v oblastech: dítě a jeho tělo, dítě a jeho psychika, dítě a ten druhý, dítě a společnost a dítě a svět. Děti jsou rozděleny do čtyř heterogenních tříd s celodenním provozem - Berušky, Rybičky - děti ve věku od 3 do 4,5 roku Včeličky, Motýlci - děti ve věku od 4,5 do 7 let Rodiče mohou v době provozu se svým dítětem kdykoli navštívit třídy MŠ. 3. Bezpečnost a ochrana zdraví ve škole Škola zajišťuje bezpečnost a ochranu zdraví při vzdělávání a s ním souvisejících činnostech a poskytuje dětem nezbytné informace k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví a jejich ochrany před sociálně patologickými jevy, projevy diskriminace, nepřátelství nebo násilí. Za bezpečnost dětí v MŠ odpovídají po celou dobu vzdělávání učitelky mateřské školy a to od doby převzetí dětí od zákonných zástupců nebo jimi pověřené osoby až do doby jejich předání opět zákonným zástupcům nebo jimi pověřené osobě. Při příchodu dítěte do MŠ zákonný zástupce osobně předá dítě učitelce ve třídě. Vyzvednout dítě z MŠ mohou pouze zákonní zástupci dítěte nebo jimi pověřené osoby dle písemné dohody o převzetí dítěte. 4. Při komunikaci s dětmi i jejich zákonnými zástupci jednají zaměstnanci školy vstřícně, s ochotou a v rovině partnerství. Vždy v souladu s Úmluvou o právech dítěte a Listinou základních práv a svobod.

4 5. Děti se v MŠ scházejí do 8.00 hodin - v 8.15 hod. se budova zamyká. Výjimečný pozdější příchod dětí je třeba předem dohodnout s učitelkami. 6. Vyzvednout dítě z MŠ lze v době: od hod. nebo od hod. V případě potřeby lze dohodnout s pí. učitelkami i jinou dobu. V době od hod. a od hod. je MŠ uzamčena. 7. Děti s omezenou docházkou na 4 hodiny denně navštěvují MŠ od 8.oo do 12.oo hod. 8. Do MŠ chodí děti jen zcela zdravé. Léky v MŠ nepodáváme. Projeví-li se u dítěte během pobytu v MŠ příznaky nemoci, vyrozumí o tom učitelka zákonné zástupce dítěte, kteří si dítě neprodleně vyzvednou. (Z tohoto důvodu je nutné, aby rodiče během roku okamžitě hlásili všechny změny telefonních čísel domů i do zaměstnání.) 9. Každou nepřítomnost dítěte zákonný zástupce nahlásí osobně nebo telefonicky (tel.: , ) nejpozději v den nepřítomnosti do 8.00 hod. 10. Stravování a) Součástí školy je školní kuchyně. Stravování dětí v MŠ probíhá formou dopolední přesnídávky, oběda a odpolední svačiny dle jídelníčku (veřejně přístupný na nástěnce na hlavní chodbě). b) Dítě, které je přítomno v době podávání jídla se stravuje vždy. c) Neomluvenému dítěti se započítává za první den nepřítomnosti stravné. d) Stravné na den - dopolední svačina, oběd, odpolední svačina - činí : 33,- Kč (děti 3 6 let) 35,- Kč (děti 7 leté) e) Úhrada stravného probíhá sporožirovým nebo jiným účtem zákonných zástupců, na kterém je prováděno měsíční vyúčtování formou trvalého příkazu. f) Vedoucí školní jídelny: Marie Hladká - kancelář v I. poschodí - podává informace ohledně stravy a placení stravného. Telefon vedoucí jídelny: ŠJ MŠ Demlova Třebíč 11. Úhrada výše úplaty 400,- Kč měsíčně stanovená dle Vnitřní směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání probíhá společně se stravným. 12. V MŠ se dítě převléká do vhodného oblečení a obuvi - pro pobyt ve třídě i na pobyt venku (vše označeno tak, aby si dítě své věci samo poznalo). 13. Informace o dětech podávají zákonným zástupcům zásadně učitelky nebo ředitelka při předávání dětí nebo v době nepřímé práce u dětí (v době od nebo od nebo na schůzkách).

5 14. Při řešení závažnějších problémů ohledně dětí nebo připomínek k provozu MŠ je zákonným zástupcům dítěte k dispozici ředitelka MŠ. 15. Škola spolupracuje se školní psycholožkou, která ve spolupráci s učitelkami a zákonnými zástupci dítěte navštěvuje MŠ a je nápomocna při stanovování postupů vzdělávání a výchovy dětí, popř. při řešení případných problémů. Zákonní zástupci si mohou dohodnout i individuální konzultace s psycholožkou týkající se např. výchovných problémů v rodině. Zákonní zástupci dítěte si mohou požádat o zapůjčení odborné literatury. 16. Podmínky zacházení s majetkem školy ze strany dětí: Děti zacházejí s majetkem, zařízením školy a hračkami šetrně a v souladu s dohodnutými pravidly a zásadami pro ochranu zdraví a bezpečnosti své osoby i všech zúčastněných. Prokázané úmyslné poškození opraví nebo uhradí zákonný zástupce dítěte. 17. Podle svých možností zákonní zástupci dětí spolupracují se školou a podle potřeby školy jí pomáhají. 18. Stížnosti vyřizuje ředitelka školy dle zákona 500/2004Sb., 175 (Správní řád). 19. Ukončit docházku dítěte do MŠ může ředitelka dle zákona 561/2004Sb., jestliže: - se dítě bez omluvy zákonného zástupce nepřetržitě neúčastní předškolního vzdělávání po dobu delší než dva týdny, - zákonný zástupce dítěte závažným způsobem opakovaně narušuje provoz školy (nedodržování provozní doby MŠ, apod.), - ukončení doporučí v průběhu zkušebního pobytu dítěte lékař nebo školské poradenské zařízení, - zákonný zástupce opakovaně neuhradí úplatu za vzdělávání nebo úplatu za školní stravování ve stanoveném termínu a nedohodne s ředitelkou jiný termín úhrady. 20. Přerušení provozu školy stanoví ředitelka po dohodě se zřizovatelem: - 6 týdnů v době letních prázdnin, - mezi vánočními svátky. Informace o přerušení provozu budou vždy včas (dva měsíce předem nebo neprodleně po rozhodnutí přerušit provoz) vyvěšeny na hlavní nástěnce. Školní řád je platný pro školní rok 2018/2019. Třebíč ředitelka školy

6

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola )

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola ) Školní řád Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6 (dále jen mateřská škola ) Mateřská škola je školou zřízenou podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborným a jiném vzdělávání,

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ Předškolní vzdělávání Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Předškolní vzdělávání

Více

Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ

Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I.Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání 1.Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011 Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace SMĚRNICE č. 4/2011 Školní řád Obsah : ČL. 1 Úvodní ustanovení ČL. 2 Práva a povinnosti osob účastných vzdělávání ČL. 3

Více

Školní řád Mateřská škola Vojkovice

Školní řád Mateřská škola Vojkovice Školní řád Mateřská škola Vojkovice 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole Vojkovice, okres Mělník, 277 44 Vojkovice 140,

Více

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Tel. 241 731 467 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48 13

Více

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily I. Přijímací řízení a) zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v souladu s rozhodnutím zřizovatele a o termínech zápisu je veřejnost informována

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace Libochovany 181, 411 03, Libochovany Ředitelka Mateřské školy Libochovany, příspěvkové oranizace na základě Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let.

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let. Organizace provozu mateřské školy Š k o l n í ř á d I. Přijímací řízení Zřizovatelem je Obec Dolní Chvatliny, která poskytuje finanční prostředky na provoz školy, část nákladů na provoz je hrazena formou

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz Vydal: Základní škola a Mateřská škola,chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace Č.j.: Spisový / Skartační znak: Název: A.1-ŘŠ ŠV-ORG-03-09/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ S5 Vypracovala: Mgr. Romana Sobotková,

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/20/2013 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2013 Skartační znak: A5 Počet stran: 6 Podpis ředitele školy:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy 1 ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA Radostín nad Oslavou, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Vydává: Mgr. Jiří Slouka, ředitel školy Vypracovala: Ivana Fabíková, vedoucí učitelka Účinnost od 10.

Více

Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace. Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace. Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD Tento Školní řád nabývá platnost dnem 1.9.2011. I. Cíle předškolního vzdělávání Cíle předškolního

Více

Soukromá mateřská škola Mateřinka s.r.o., Holárkovy sady 2386, Louny Š K O L N Í Ř Á D

Soukromá mateřská škola Mateřinka s.r.o., Holárkovy sady 2386, Louny Š K O L N Í Ř Á D Soukromá mateřská škola Mateřinka s.r.o., Holárkovy sady 2386, Louny Š K O L N Í Ř Á D 0 Obsah I. Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání 1. Základní cíle mateřské školy při zabezpečování

Více

Školní řád mateřské školy Lubná

Školní řád mateřské školy Lubná Školní řád mateřské školy Lubná Předškolní vzdělávání doplňuje rodinnou výchovu a uspokojuje přirozené potřeby dítěte. Nabízí dítěti zajímavé a podnětné prostředí s mnoha specifickými činnostmi, které

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Cíle předškolního vzdělávání

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Cíle předškolního vzdělávání ŠKOLNÍ ŘÁD I. Cíle předškolního vzdělávání Cíle předškolního vzdělávání vychází ze školského zákona č.561/2004 Sb. a vyhlášky č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání a rámcového vzdělávacího programu pro

Více

Základní škola a Mateřská škola Dubné

Základní škola a Mateřská škola Dubné Základní škola a Mateřská škola Dubné ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Schválil PhDr. Václav Meškan, ředitel školy Na provozní poradě projednáno dne Směrnice nabývá účinnosti dne 1.9.2013 Ředitel základní a mateřské školy,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Praha Tel. 241090230 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48

Více

Školní řád Mateřské školy ve Studené

Školní řád Mateřské školy ve Studené Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Komenského č. 446, 378 56 Studená IČ: 75000938 Školní řád Mateřské školy ve Studené 1. Údaje o škole Provoz MŠ řídí zástupkyně ředitelky

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Školní řád mateřské školy Č.j.: 1/2018 Účinnost od: 1. 8. 2018 Spisový znak: Změny: Skartační znak: S10 OBSAH: 1. Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání a) Práva a povinnosti zákonných

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. Spisový znak 2/1 Skartační znak

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. Spisový znak 2/1 Skartační znak ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. Spisový znak 2/1 Skartační znak A5 Vypracoval Bc. Jitka Svobodová Schválil Mgr. Šárka Vondrová Zaměstnanci seznámeni dne Viz podpisové

Více

Školní řád Magdaléna Ratůzná

Školní řád Magdaléna Ratůzná Školní řád Magdaléna Ratůzná 1.9.2017 ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitelka Mateřské školy Chropyně, okres Kroměříž, příspěvkové organizace vydává ve smyslu Školského zákona 561/2004 Sb. o předškolním vzdělávání na základě

Více

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole Vnitřní řád Předškolní výchova - podporuje zdravý, tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Přispívá ke zvýšení sociálně kulturní

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS-KT-CAP-311/2015

Více

1st Baby School Mateřská škola s.r.o. Školní řád

1st Baby School Mateřská škola s.r.o. Školní řád 1st Baby School Mateřská škola s.r.o Školní řád Č.j.: Vypracoval: Schválil: 1st Baby School Mateřská škola s.r.o. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1stBS/2017/20 Mgr. Jarmila Mrukwiová Mgr. Jarmila Mrukwiová Pedagogická

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY s účinností od 4. února 2015 Školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Masarykova základní škola a mateřská škola, byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy

Více

Jubilejní základní škola Masarykova a mateřská škola, Nové Bránice p.o. Nové Bránice 131, Dolní Kounice. Školní řád MŠ

Jubilejní základní škola Masarykova a mateřská škola, Nové Bránice p.o. Nové Bránice 131, Dolní Kounice. Školní řád MŠ Školní řád MŠ Nové Bránice 19. 8. 2017 ČJ.: 170819 Ředitel Mateřské školy v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

vydává školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice.

vydává školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice. Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. 742/2016 Spisový znak A10 Skartační znak A1 Vypracoval Mgr. Lenka Šimáčková Schválil Mgr. Šárka Vondrová Na provozní poradě

Více

Tento školní řád vstupuje v platnost dne Dnem přijetí tohoto školního řádu se ruší platnost řádu předchozího.

Tento školní řád vstupuje v platnost dne Dnem přijetí tohoto školního řádu se ruší platnost řádu předchozího. Ředitel Základní školy a mateřské školy Vacov, příspěvkové organizace se sídlem Miřetice 38, 384 86 Vacov vydává na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŽĎÁRNÁ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŽĎÁRNÁ ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŽĎÁRNÁ Vypracoval Schválil Na provozní poradě projednáno dne 25. 8. 2015 Směrnice nabývá platnosti dne 1. 9. 2015 Směrnice nabývá účinnosti dne 1. 9. 2015 Směrnice zrušuje směrnici

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se školským zákonem 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 43 ze dne 9. února 2006, kterou se mění vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 14/2005 Sb.,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Žichlínek tel. 465325008 Č.j. 132/2017/RE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Školní řád je zpracovaný v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., vyhláškou

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY RADONICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY RADONICE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY RADONICE Platnost od 12. 11. 2018 Školní řád Ředitelka Základní školy a Mateřské školy v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Školní řád MŠ. Část první

Školní řád MŠ. Část první Školní řád MŠ Školní řád mateřské školy v Těchoníně vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání ( školský zákon), 30, odst. 1,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Žichlínek tel. 465325008 Č.j. 40/2013/RE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Školní řád je zpracovaný v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., vyhláškou

Více

Mateřská škola Rádlo, příspěvková organizace se sídlem Rádlo 3 ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.: spisový/skartační znak 1/2017 A.1. A10 Eva Rydval, ředitelka školy

Mateřská škola Rádlo, příspěvková organizace se sídlem Rádlo 3 ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.: spisový/skartační znak 1/2017 A.1. A10 Eva Rydval, ředitelka školy Mateřská škola Rádlo, příspěvková organizace se sídlem Rádlo 3 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: spisový/skartační znak 1/2017 A.1. A10 Vypracoval: Eva Rydval, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne Řád nabývá

Více

Mateřská škola, Nové Město nad Metují, Na Františku 845 ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola, Nové Město nad Metují, Na Františku 845 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola, Nové Město nad Metují, Na Františku 845 ŠKOLNÍ ŘÁD vydaný pro provoz mateřské školy Na Františku 845 a odloučeného pracoviště mateřské školy Pod Výrovem 1062 č. j. 52/17 Školní řád je vydán

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola J.Schrotha, Lipová - lázně ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 3. ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 23.10.2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

IX. POVINNÉ PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ OD DĚTÍ, KTERÉ DOVRŠÍ 5 LET DO A DĚTI S ODKLADEM ŠKOLNÍ DOCHÁZKY

IX. POVINNÉ PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ OD DĚTÍ, KTERÉ DOVRŠÍ 5 LET DO A DĚTI S ODKLADEM ŠKOLNÍ DOCHÁZKY IX. POVINNÉ PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ OD 1. 9. 2017 DĚTÍ, KTERÉ DOVRŠÍ 5 LET DO 31. 8. 2017 A DĚTI S ODKLADEM ŠKOLNÍ DOCHÁZKY VYMEZENÍ POVINNÉHO PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ novela školského zákona, zákon č. 178/2016

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 125/2016 Účinnost od:

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 125/2016 Účinnost od: Základní škola a Mateřská škola, Jaroslavice, okres Znojmo Školní 83, 671 28 Jaroslavice, IČO: 70993866, tel.: 515 275 145, 739 651 230 zs.jaroslavice@zn.orgman.cz, www.zsjaroslavice.cz PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY odloučená pracoviště: Holečkova 413, Školní 80, Spojařů 1260, Stavbařů 213 zřizovatel: město Strakonice ředitelka mateřské školy Strakonice:

Více

Ředitel školy: Mgr. Romana Kračmerová

Ředitel školy: Mgr. Romana Kračmerová Mateřská škola Brno, Kárníkova 4, příspěvková organizace Školní řád mateřské školy - 2018 Č.j.: 28/2018 Účinnost od: 1. 9. 2018 Spisový znak: MŠ28/2018 Skartační znak: S10 Změny: Ředitel školy: Mgr. Romana

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Spisový / skartační znak Směrnice 1/2018 Skartační znak A10

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Spisový / skartační znak Směrnice 1/2018 Skartační znak A10 Mateřská škola Zlín, Luční 4588, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Spisový / skartační znak Směrnice 1/2018 Skartační znak A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. David Bělůnek, ředitel školy Mgr. David Bělůnek Pedagogická

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Sepekov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Předškolní vzdělávání zabezpečuje uspokojování přirozených potřeb dítěte. Rozvoj jeho osobnosti probíhá ve spolupráci rodiny a předškolního

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola J.Schrotha, Lipová - lázně ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 3. ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 23.10.2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Mateřská škola Malé Kyšice, příspěvková organizace se sídlem Hlavní 35, Malé Kyšice, 273 51 Unhošť ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Pedagogická rada projednala dne 25.8.2017 Řád nabývá účinnosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY INTEGROVANÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Sruby 80 PSČ 565 44 tel. 465 486 113 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 50/2006 1/RE účinnost od: 1. 9. 2006 schváleno pedagogickou radou: 30.8.2006 schváleno školskou

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Janová, Janová 58, 755 01 Vsetín ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: Spisový/skartační znak /2018 A.1. A10 Vypracovala: Martina Borsíková Ďurinová, ředitelka školy Schválil: Martina Borsíková

Více

Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od

Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od 1. 9. 2016 Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Trivium Plus o. p. s. Školní řád byl zpracován v souladu s platnými

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zvoneček, Mělník, příspěvková organizace odloučené pracoviště Kokořínská 1616 platnost od 1. 1. 2011

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zvoneček, Mělník, příspěvková organizace odloučené pracoviště Kokořínská 1616 platnost od 1. 1. 2011 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zvoneček, Mělník, příspěvková organizace odloučené pracoviště Kokořínská 1616 platnost od 1. 1. 2011 Do mateřské školy jsou přijímány děti ve věku od 3 do 6 let, kapacita mateřské školy je

Více

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Nová Ves nad Nisou VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Sbírka zákonů č.561/2004 Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). 33 Cíle předškolního

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LETINY Platný od

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LETINY Platný od ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LETINY Platný od 1. 9. 2018 Č. J.: 245/17 Základní škola a mateřská škola Letiny, okres Plzeň-jih, příspěvková organizace sídlo: Letiny 120, 336 01 Blovice IČO: 606 11 791 REDIZO:

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Zastávka, příspěvková organizace U Školy 181, 664 84 Zastávka, tel./fax.: 546 429 181, e-mail: zs@zastavka.cz č. j.: viz Organizační řád školy spisový/skartační

Více

Práva dětí. Povinnosti dětí

Práva dětí. Povinnosti dětí Legislativní rámec: Ředitelka základní školy a mateřské školy vydává podle 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění,

Více

Bc. Šárka Králová, ředitelka školy. 1. Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání a školní vzdělávací program

Bc. Šárka Králová, ředitelka školy. 1. Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání a školní vzdělávací program Č.j.: Vypracoval: Schválil: Mateřská škola Mochov, okres Praha - východ se sídlem Na Dolejšku 286, 250 87 Mochov ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1/2018/MSM Pedagogická

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Řád nabývá účinnosti dne: 2. 1. 2017 A10 PaedDr. Jana Hrušková, ředitel školy PaedDr. Jana Hrušková, ředitel

Více

III. Informovat zařízení o změnách zdravotní způsobilosti, obtížích a jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na pobyt v zařízení.

III. Informovat zařízení o změnách zdravotní způsobilosti, obtížích a jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na pobyt v zařízení. 1. Zřizovatel Zřizovatelem hlídacího zařízení je společnost VERBSON s.r.o. 2. Provoz Provoz zařízení je od 7.00 do 17.00. Omezení nebo přerušení provozu oznámí ředitelka zařízení zákonnému zástupci nejméně

Více

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. /

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Mateřská škola Tismice Školní řád aktualizovaný k 1.9.2010 / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Předškolní výchova: Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY s účinností od 1. září 2017 Školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Masarykova základní škola a mateřská škola, byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VELTRUSY, OKRES MĚLNÍK

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VELTRUSY, OKRES MĚLNÍK ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VELTRUSY, OKRES MĚLNÍK 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců (rodičů) dětí v Mateřské škole Veltrusy, okres Mělník,

Více

Školní řád. MŠ Chrást

Školní řád. MŠ Chrást Školní řád MŠ Chrást Mateřská škola Chrást, okres Plzeň - město, příspěvková organizace Školní řád mateřské školy Č.j.: Účinnost od: 1. 9. 2017 Spisový znak: Skartační znak: Změny: Ředitel školy: Bc. Markéta

Více

Základní škola a Mateřská škola Úterý, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Základní škola a Mateřská škola Úterý, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Úterý, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Úterý 16, 330 40 Úterý / tel. 373 312 216 / e-mail: zms_utery@iol.cz / web:zsmsutery.ic.cz ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Předškolní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ. Slapy u Tábora

ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ. Slapy u Tábora ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ Slapy u Tábora Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/22/2017 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2017 Skartační znak: A5 Počet stran: 8 Podpis ředitele školy:

Více

od té doby, kdy jim pedagogický pracovník dítě předal.

od té doby, kdy jim pedagogický pracovník dítě předal. Č.j.: Vypracoval Schválil ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ ZŠ-204-7/2018 Mgr. Adéla Meškanová, zástupce ředitele MŠ PhDr. Václav Meškan, Ph.D., ředitel školy Směrnice nabývá účinnosti dne 3.9.2018 Ředitel základní a mateřské

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Všeobecná ustanovení

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Obsah: Školní řád mateřské školy Ředitelka mateřské školy Waldorfské školy Příbram mateřské školy, základní školy a střední školy v souladu s 30 odst. 1 a 3zák. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

I. Podrobnosti k výkonu práv dětí a jejich zákonných zástupců ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky

I. Podrobnosti k výkonu práv dětí a jejich zákonných zástupců ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky ŠKOLNÍ ŘÁD zpracovaný na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolní, základním, středním a vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů. I. Podrobnosti

Více

Základní škola a Mateřská škola Předín Školní řád mateřské školy Č.j.:ZŠ a MŠ Pře 20/2018 Účinnost od: Skartační znak: S10 Změny:

Základní škola a Mateřská škola Předín Školní řád mateřské školy Č.j.:ZŠ a MŠ Pře 20/2018 Účinnost od: Skartační znak: S10 Změny: Základní škola a Mateřská škola Předín Školní řád mateřské školy Č.j.:ZŠ a MŠ Pře 20/2018 Účinnost od: 1.2.2018 Skartační znak: S10 Změny: Ředitelka školy: Mgr. Libuše Vyhnálková Zástupce ředitelky školy

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy IČO: 49 74 62 27 Č. j.: mš33/2014 Účinnost: od 1. září 2014 Počet stránek: 5 Školní řád mateřské školy Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující

Více

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců Základní škola a Mateřská škola Kopidlno ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Kopidlno. Školní řád byl zpracován v souladu s těmito platnými právními

Více

Mateřská škola OSTRAVA, Na Jízdárně 19a, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola OSTRAVA, Na Jízdárně 19a, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola OSTRAVA, Na Jízdárně 19a, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Zpracovaný ředitelkou Mateřské školy Na Jízdárně 19a, Ostrava dne 1.9.2007 v souladu s 30 odst. 3 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE odloučené pracoviště Gen. Krátkého 28 Mateřská škola Gen. Krátkého 28 je 2 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3

Více

Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání: Mateřská škola v rámci

Více

Čl. I PRÁVA A POVINNOSTI ÚČASTNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ

Čl. I PRÁVA A POVINNOSTI ÚČASTNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Kladno, Velvarská 1206 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Pedagogická rada projednala dne: 31. 8. 2015 Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2015 Ředitelka Základní a Mateřské školy

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JENEČ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JENEČ Základní škola a Mateřská škola Jeneč Lidická 265 252 61 Jeneč www.skola-jenec.cz e-mail: skola@skola-jenec.cz tel: 732 331 125, 739 454 931 Údaje o škole: ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JENEČ Odloučené pracoviště:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Úterý, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Úterý 16, 330 40 Úterý / tel.: 373 312 216 / e-mail: zms_utery@iol.cz / IČO: 60611171 Obecná ustanovení VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ

Více

Školní řád MŠ. Účinnost: Č. j: SSP/675/2017

Školní řád MŠ. Účinnost: Č. j: SSP/675/2017 Č. j: SSP/675/2017 Spisový znak: A 1.2 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola logopedická, Liberec, příspěvková organizace E. Krásnohorské 921 460 01 Liberec 14 Účinnost: 1. 9. 2017 Skartační znak:

Více

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY s účinností od 1. září 2013 Zřizovatelem školy obec Doubravčice, Doubravčice 94, 282 01. Školní řád je zpracován v souladu s platnými právními předpisy a normami. Články

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD (Platný pro školní rok 2018/19) V Praze dne Č. j. 26/2018

ŠKOLNÍ ŘÁD (Platný pro školní rok 2018/19) V Praze dne Č. j. 26/2018 ŠKOLNÍ ŘÁD (Platný pro školní rok 2018/19) V Praze dne 28. 8. 2018 Č. j. 26/2018 Školní řád Mateřské školy Parléřova vydává ředitelka mateřské školy (dále ředitelka školy ) v souladu s 30 odst. 1 zákona

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Bruntál, Komenského 7 příspěvková organizace, IČ 62352776, tel.554715016, mobil 739074818, E-mail: mahenka@atlas.cz, adresa: Komenského 7, Bruntál 792 01 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Herálec, 582 55 Telefon: 569333226 Zřizovatel: OÚ Herálec, 582 55 Typ zařízení: MŠ s celodenním provozem Cílená kapacita 50 dětí Provozní doba: 6.30 16.00 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. MATEŘSKÉ ŠKOLY ZLOSYŇ, příspěvkové organizace Zlosyň 200, Vojkovice u Kralup nad Vltavou, okres MĚLNÍK

ŠKOLNÍ ŘÁD. MATEŘSKÉ ŠKOLY ZLOSYŇ, příspěvkové organizace Zlosyň 200, Vojkovice u Kralup nad Vltavou, okres MĚLNÍK ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZLOSYŇ, příspěvkové organizace Zlosyň 200, 277 44 Vojkovice u Kralup nad Vltavou, okres MĚLNÍK 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace. Řád mateřské školy. Obecná ustanovení Základní práva dětí...

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace. Řád mateřské školy. Obecná ustanovení Základní práva dětí... Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace Kašava 193, 763 19 KAŠAVA Zřizovatel Obec Kašava Řád mateřské školy Vypracoval: Mgr. Zdeněk Vlk Směrnice nabývá platnosti ode

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD platný od

ŠKOLNÍ ŘÁD platný od Mateřská škola Jahůdka v Praze 12 Tel.: 244403877 FAX : 244403880 příspěvková organizace IČ: 63109701 Praha 4 Modřany, Krouzova 3036 E-mail: mskrouzova@volny.cz http: www.volny.cz/mskrouzova Č.j.: 65 /

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola, Červený Kostelec, Olešnice 190 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se zákonem č.561/2004 sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Vnitřní řád školní jídelny při Mateřská škola, Tišnov, U Humpolky, příspěvková organizace. Mgr. Iva Valová, ředitelka školy

Vnitřní řád školní jídelny při Mateřská škola, Tišnov, U Humpolky, příspěvková organizace. Mgr. Iva Valová, ředitelka školy Vnitřní řád školní jídelny při Mateřská škola, Tišnov, U Humpolky, příspěvková organizace Č.j.: 142/2018 Vypracoval: Mgr. Iva Valová, ředitelka školy Schválil: Mgr. Iva Valová, ředitelka školy Platnost

Více

Mateřská škola Beroun, Tovární 44 ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Beroun, Tovární 44 ŠKOLNÍ ŘÁD Č. j.: PD 111/ 2013 Vypracoval: Schválil: Mateřská škola Beroun, Tovární 44 ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne: 29.8.2013 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2013 Hana Štětková Hana Štětková

Více

Školní řád MŠ 1. Práva zákonných zástupců dítěte: 2. Povinnosti zákonných zástupců dítěte: 3. Práva dětí:

Školní řád MŠ 1. Práva zákonných zástupců dítěte: 2. Povinnosti zákonných zástupců dítěte: 3. Práva dětí: Školní řád MŠ 1. Práva zákonných zástupců dítěte: na informace o prospívání svého dítěte, o jeho individuálních pokrocích, o průběhu a výsledcích jeho vzdělávání, podílet se na dění v mateřské škole, účastnit

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Velký Újezd okres Olomouc, příspěvková organizace PSČ: 783 55 ZŠ Velký Újezd 321 tel., fax: 585 358 109 IČO: 750 276 40 MŠ Velký Újezd 315 mobil: 774 112 213 Č.j.: ZŠMŠVÚ/239/16

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/22/2017 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2017 Skartační znak: A5 Počet stran: 10 Podpis ředitele školy:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY se sídlem Skalsko 23, 294 26 Skalsko ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: Spisový / skartační znak 104 /2017 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2017 Řád nabývá účinnosti

Více

6.1.ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO

6.1.ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO 6.1.ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO SLUNEČNÁ 358, 262 23, JINCE, OKRES PŘÍBRAM 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

Základní škola a Mateřská škola Rožmitál na Šumavě, okr. Český Krumlov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Základní škola a Mateřská škola Rožmitál na Šumavě, okr. Český Krumlov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Rožmitál na Šumavě, okr. Český Krumlov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č. j: 32/2018 Vypracovala: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 31. 8. 2018 Směrnice nabývá platnosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. MATEŘSKÁ ŠKOLA ČÉČOVA, Čéčova 40/1, České Budějovice

ŠKOLNÍ ŘÁD. MATEŘSKÁ ŠKOLA ČÉČOVA, Čéčova 40/1, České Budějovice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA ČÉČOVA, Čéčova 40/1, České Budějovice I. Povinnosti 1. Povinnosti zákonných zástupců: - zajistit řádnou a pravidelnou docházku do školy - zajistit, aby dítě docházelo do MŠ čisté,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola, Chrudim 2, Dr. Jana Malíka 765. Dr. Jana Malíka Chrudim

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola, Chrudim 2, Dr. Jana Malíka 765. Dr. Jana Malíka Chrudim ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola, Chrudim 2, Dr. Jana Malíka 765 Dr. Jana Malíka 765 537 01 Chrudim www.msmalika.cz pastelka@msmalika.cz č.j. 91/MŠ/18 Ředitelka Mateřské školy,chrudim 2, Dr. Jana Malíka 765 dle

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Aloise Štěpánka, Dolany, příspěvková organizace 783 16 Dolany č. p. 174, IČ 70983259 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Číslo jednací: ZŠ a MŠ AŠD / 354 / 2016 Spisový znak: 1.4.

Více