ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY"

Transkript

1 INTEGROVANÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Sruby 80 PSČ tel ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 50/2006 1/RE účinnost od: schváleno pedagogickou radou: schváleno školskou radou: Obecná ustanovení: Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění, vydávám jako statutární orgán školy tuto směrnici. Směrnice je součástí organizačního řádu školy. Mateřská škola se ve své činnosti řídí zejména vyhláškou č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání. 1.PŘIJÍMÁNÍ DĚTÍ DO MŠ Zápis dětí do mateřské školy stanoví ředitelka školy po dohodě se zřizovatelem. Určí místo, termín a dobu pro podání žádosti o přijetí k předškolnímu vzdělávání pro následující školní rok.veřejnost je informována prostřednictvím obecní informační tabule a obecním rozhlasem. Dítě do mateřské školy přijímá ředitelka školy na základě žádosti rodičů. Formulář žádosti obdrží rodiče v době zápisu. Rozhodnutí o přijetí či nepřijetí dítěte do mateřské školy se vydává do 30 dnů po zápise. O přijetí dítěte se zdravotním postižením rozhodne ředitelka školy na základě písemného vyjádření školského poradenského zařízení, popřípadě také registrujícího praktického lékaře pro děti a dorost. O stanovení zkušebního pobytu dítěte na dobu tří měsíců rozhoduje ředitelka školy.

2 K předškolnímu vzdělávání se přednostně přijímají děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky. Pokud nelze toto dítě přijmout z kapacitních důvodů, zajistí obec, v níž má dítě místo trvalého pobytu, zařazení do jiné mateřské školy. Kritéria pro přijetí dítěte do mateřské školy: 1. Dítě posledního ročníku před zahájením povinné školní docházky s trvalým bydlištěm ve Srubech, Hluboké a Slatině 2. Dítě, které nebylo přijato v minulém školním roce posloupnost podle data narození 3. Dítě, které má již sourozence v IZŠMŠ ve Srubech posloupnost podle data narození 4. Dítě, které je podle data narození starší 5. Dítě, kterému je ze zákona omezena docházka do mateřské školy nejvýše na 4 hodiny denně O umístění dítěte do mateřské školy rozhoduje ředitelka školy s přihlédnutím k výše uvedeným pravidlům. 2. UKONČENÍ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Ředitelka školy může po předchozím upozornění písemně oznámeném zákonnému zástupci dítěte rozhodnout o ukončení předškolního vzdělávání dle 35 školského zákona: jestliže se dítě bez omluvy zákonného zástupce nepřetržitě neúčastní předškolního vzdělávání po dobu delší než 2 týdny jestliže zákonný zástupce dítěte závažným způsobem opakovaně narušuje provoz MŠ jestliže ukončení doporučí v průběhu zkušebního pobytu dítěte lékař nebo školské poradenské zařízení jestliže zákonný zástupce opakovaně neuhradí úplatu za vzdělávání v MŠ nebo úplatu za školní stravování ve stanoveném termínu a nedohodne s ředitelkou školy jiný termín úhrady Pokud rodiče chtějí ukončit docházku dítěte do MŠ, oznámí tuto skutečnost podáním písemné žádosti ředitelce školy. S vedoucí školní jídelny dohodnou odhlášení stravného, případné vrácení přeplatku. 3. PLATBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE Úplata za předškolní vzdělávání Dle 123 zákona 561/2004 Sb., (školský zákon) a podle 6 Vyhlášky 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, je stanoveno: Ředitelka školy stanoví měsíční výši úplaty za předškolní vzdělávání na období školního roku a zveřejní ji na přístupném místě ve škole nejpozději 30. června předcházejícího školního roku. Vzdělávání v posledním ročníku mateřské školy se poskytuje bezúplatně. Osvobozen od úplaty bude zákonný zástupce dítěte, který pobírá sociální příplatek nebo fyzická osoba, která o dítě osobně pečuje a z důvodu péče o toto dítě pobírá dávky pěstounské péče a tuto skutečnost prokáže ředitelce školy.

3 Úplata se pro příslušný školní rok stanoví pro všechny děti mateřské školy ve stejné měsíční výši. Pro případy dětí v celodenním nebo internátním provozu, jimž je docházka do mateřské školy omezena nejvýše na 4 hodiny denně z důvodu pobírání a) rodičovského příspěvku rodičem dítěte b) příspěvku při péči o blízkou nebo jinou osobu rodičem nebo prarodičem dítěte, popřípadě jinou osobou, která převzala dítě do péče nahrazující péči rodičů na základě rozhodnutí příslušného orgánu se stanoví výše úplaty odpovídající 2/3 výše úplaty stanovené pro celodenní provoz. Úplata se při přerušení provozu mateřské školy v měsíci červenci a srpnu (podle 3) ruší. Úplata za školní stravování Úplatu za školní stravování dětí projednává zákonný zástupce s vedoucí školní jídelny. Výše stravného na 1 dítě za jeden den je stanovena za 2 svačiny a oběd dle platných směrnic. Podle 4, odst.1 Vyhlášky 14/2005 Sb., se dítě, které je přítomno v mateřské škole v době podávání jídla, stravuje vždy. Stravné se platí formou bezhotovostního převodu na účet IZŠMŠ vždy na kalendářní měsíc (číslo účtu: /0800). Variabilní symbol je rodné číslo strávníka. Přeplatky za stravné se řídí pokyny pro školní stravování ve školní jídelně pro aktuální rok. Přehled vyúčtování je zveřejňován na vývěsce v mateřské škole i základní škole. 4. EVIDENCE DÍTĚTE Zákonní zástupci vyplní Evidenční list dítěte. V případě, že dojde v průběhu roku ke změně v uvedených údajích, nahlásí rodiče tuto změnu učitelce mateřské školy. Informace o dětech jsou využívány pouze pro vnitřní potřebu školy, oprávněné orgány státní správy a samosprávy a pro potřebu uplatnění zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. 5. OMLOUVÁNÍ NEPŘÍTOMNOSTI DÍTĚTE Předem známou nepřítomnost omlouvají rodiče písemně do hodin předchozího dne na omluvný list, který je na vývěsce v zádveří. Uvedou časové ohraničení nepřítomnosti od do. V pondělí a následující den po dni volna lze omlouvat nepřítomnost dítěte do 7.15 hodin. Nepřítomnost pro náhlé onemocnění sdělí rodiče v co nejkratší době telefonicky hospodářce školy a vedoucí školní jídelny nebo učitelkám mateřské školy. První den při náhlém onemocnění lze odebrat stravu v jídlonosiči za dětskou cenu. Od druhého dne trvání nemoci je dítě ze stravování odhlášeno po dobu uvedenou rodiči při podávání zprávy o nepřítomnosti. Případné prodloužení nepřítomnosti dítěte je třeba včas sdělit buď písemně na omluvném listu nebo telefonicky ( ). PŘI NEOMLUVENÉ ABSENCI JE DÍTĚTI KALKULOVÁNO STRAVNÉ V PLNÉ VÝŠI

4 6. PRÁZDNINOVÝ PROVOZ Provoz mateřské školy je přerušen v měsíci červenci a srpnu po projednání se zřizovatelem. Omezení nebo přerušení provozu zveřejní ředitelka školy na přístupném místě ve škole nejméně 2 měsíce předem. Ředitelka ve spolupráci se zřizovatelem projedná s řediteli jiných mateřských škol možnosti a podmínky předškolního vzdělávání dětí mateřské školy v jiných mateřských školách po dobu omezení nebo přerušení provozu a výsledky zveřejní na přístupném místě. Provoz mateřské školy lze omezit nebo přerušit po projednání se zřizovatelem i v jiném období; zpravidla na dobu jednoho týdne v měsíci prosinci v období vánočních prázdnin a na dobu jednoho týdne v období jarních prázdnin. Provoz mateřské školy lze po projednání se zřizovatelem omezit nebo přerušit ze závažných důvodů organizačních či technických, které znemožňují řádné poskytování předškolního vzdělávání. Informaci o omezení nebo přerušení provozu zveřejní ředitelka školy na přístupném místě ve škole neprodleně poté, co o omezení nebo přerušení provozu rozhodne. 7. PROVOZ MATEŘSKÉ ŠKOLY Provoz mateřské školy je denně, pondělí pátek od 6.30 do hodin. Děti přijaté na 4 hodiny denně budou do mateřské školy docházet v době od 8.15 do hodin. Děti přicházejí do MŠ do 8.15 hodin, jinak po dohodě s učitelkou MŠ podle aktuální potřeby rodičů (např. návštěva lékaře, ). V 8.15 hodin se mateřská škola z bezpečnostních důvodů zamyká. ZVOŇTE! Odchod po obědě: od do hodin Odchod odpoledne: od do 16.00hodin Rodiče předávají dítě do mateřské školy zdravé. Pokud rodiče objeví na dítěti příznaky onemocnění (vyrážka, nevolnost, teplota, kašel, silná rýma,...), nemohou případné rozvíjení nemoci tlumit léky, aniž by o tom učitelku informovali: v těchto případech doporučujeme návštěvu lékaře s tím, že případný pozdější příchod do MŠ je možný. Onemocní-li dítě během dne v mateřské škole, jsou rodiče telefonicky informováni a vyzváni k zajištění další zdravotní péče o dítě. Lékařská potvrzení Před nástupem dítěte do mateřské školy je nutné vyjádření lékaře o zdravotním stavu dítěte na žádosti o přijetí k předškolnímu vzdělávání. Po nemoci nevyžadujeme lékařskou zprávu o zdraví dítěte, spoléháme na zodpovědnost rodičů a jejich ohleduplnost vůči druhým. 8. OCHRANA A BEZPEČNOST DÍTĚTE Za bezpečnost dětí v MŠ odpovídají po celou dobu práce s dětmi pedagogičtí pracovníci školy, a to od doby převzetí dětí od jejich zákonných zástupců nebo jimi pověřené osoby, až do doby jejich předání zákonnému zástupci nebo jím pověřené osobě. Pedagogický pracovník předá dítě pověřené osobě jen na základě písemného pověření zákonného zástupce dítěte. (Pokud se rodiče nechají zastupovat, sdělí tuto informaci na předepsaném formuláři POVĚŘENÍ k převzetí dítěte z MŠ). Předat dítě pověřené osobě po ústní nebo telefonické žádosti rodičů není možné.

5 Pedagogický pracovník odpovídá při pobytu dětí mimo areál IZŠMŠ za bezpečnost nejvýše 20 dětí. Ředitelka školy určí při specifických činnostech (divadlo, výlety apod.) nebo při pobytu dětí v prostředí náročném na bezpečnost dalšího pedagogického pracovníka nebo zletilou osobu způsobilou k právním úkonům, která je v pracovněprávním vztahu k právnické osobě a vykonává činnost školy. Zákonný zástupce zodpovídá za to, že jeho dítě nenosí do mateřské školy nebezpečné věci (žvýkačky, oříšky, léky, zápalky, ostré předměty, na krku tkanice, kůže, gumu, silon) Všechny děti v mateřské škole jsou pojištěny proti úrazům a nehodám v době pobytu dítěte v MŠ a při akcích organizovaných mateřskou školou. Pitný režim Dětem je v průběhu celého dne umožněn volný příjem tekutin, zpravidla čaj, mošt, džus, který si mohou kdykoliv nalít. Práva dítěte na vzdělávání a výchovu směřující k rozvoji všech jeho schopností a dovedností na ochranu před lidmi a situacemi, které by ohrožovali jeho vývoj a zdraví na volný čas a hru, kontakt a komunikaci s jinými dětmi a lidmi užívat vlastní kulturu, jazyk a náboženství Práva rodičů na diskrétnost a ochranu informací, týkajících se jejich osobního a rodinného života po dohodě s učitelkou být přítomni výchovným činnostem ve třídě konzultovat výchovné i jiné problémy svého dítěte s učitelkou nebo ředitelkou školy přispívat svými nápady a náměty k obohacení výchovného programu školy Povinnosti dítěte respektovat své kamarády, paní učitelky, zaměstnance školy a neubližovat si navzájem přizpůsobovat své chování tak,aby jeho důsledky neškodily druhým (dětem i dospělým) Povinnosti rodičů na vyzvání ředitele školy se osobně zúčastnit projednávání závažných otázek týkajících se vzdělávání dítěte Za cennosti a donesené hračky mateřská škola neručí! Vydáním tohoto Školního řádu mateřské školy se ruší platnost řádu předchozího. Uložení řádu v archivu školy se řídí Skartačním řádem školy. Školní řád mateřské školy nabývá účinnosti dnem: Ve Srubech Mgr. Jana Šejnohová ředitelka školy

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let.

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let. Organizace provozu mateřské školy Š k o l n í ř á d I. Přijímací řízení Zřizovatelem je Obec Dolní Chvatliny, která poskytuje finanční prostředky na provoz školy, část nákladů na provoz je hrazena formou

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz Vydal: Základní škola a Mateřská škola,chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace Č.j.: Spisový / Skartační znak: Název: A.1-ŘŠ ŠV-ORG-03-09/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ S5 Vypracovala: Mgr. Romana Sobotková,

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Nová Ves nad Nisou VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Sbírka zákonů č.561/2004 Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). 33 Cíle předškolního

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Školní řád mateřské školy Chvalkovice březen 2010 Organizace provozu mateřské školy Organizace provozu mateřské školy Mateřská škola je součástí

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ Předškolní vzdělávání Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Předškolní vzdělávání

Více

MŠ Kytič. Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

MŠ Kytič. Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení MŠ Kytič ka Mateřská škola "Kytička", Liberec, Burianova 972/2, p. o. 460 06 L i b e r e c 6 IČO 72741465 Tel: 485 130 971 Školní řád Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY s účinností od 4. února 2015 Školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Masarykova základní škola a mateřská škola, byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy

Více

Školní řád Magdaléna Ratůzná

Školní řád Magdaléna Ratůzná Školní řád Magdaléna Ratůzná 1.9.2017 ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitelka Mateřské školy Chropyně, okres Kroměříž, příspěvkové organizace vydává ve smyslu Školského zákona 561/2004 Sb. o předškolním vzdělávání na základě

Více

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 14/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 o předškolním vzdělávání Změna: 43/2006 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004

Více

Vyhláška č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání

Vyhláška č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání Vyhláška č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání Částka: 4/2005 Sb. Datum účinnosti: 11. ledna 2005 Včetně poslední změny vyhláškou č. 214/2012 Sb., s účinností dnem 1. 7. 2012 Ministerstvo školství, mládeže

Více

2005/14 SB. VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 14/2005 VE ZNĚNÍ 43/2006 VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

2005/14 SB. VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 14/2005 VE ZNĚNÍ 43/2006 VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 2005/14 SB. VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 14/2005 VE ZNĚNÍ 43/2006 VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst. 5

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Ing. Jana Marková, vedoucí učitelka MŠ Schválil: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Č.j.: Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: ----------

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Projednal: pedagogická rada mateřské školy Č.j.: 176/2014 Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: Vydáním

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Velký Újezd okres Olomouc, příspěvková organizace PSČ: 783 55 ZŠ Velký Újezd 321 tel., fax: 585 358 109 IČO: 750 276 40 MŠ Velký Újezd 315 mobil: 774 112 213 Č.j.: ZŠMŠVÚ/239/16

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se školským zákonem 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 43 ze dne 9. února 2006, kterou se mění vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 14/2005 Sb.,

Více

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Vydal: Základní škola a Mateřská škola, Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Platnost: 1.9.2012 Závaznost: pro všechny žáky, pedagogy, zaměstnance Zpracovala:

Více

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

2005/14 Sb. Vyhláška o předškolním vzdělávání

2005/14 Sb. Vyhláška o předškolním vzdělávání 2005/14 Sb. Vyhláška o předškolním vzdělávání 14/2005 ve znění... 214/2012 Vyhláška o předškolním vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst.

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy IČO: 49 74 62 27 Č. j.: mš33/2014 Účinnost: od 1. září 2014 Počet stránek: 5 Školní řád mateřské školy Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující

Více

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole Vnitřní řád Předškolní výchova - podporuje zdravý, tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Přispívá ke zvýšení sociálně kulturní

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/20/2013 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2013 Skartační znak: A5 Počet stran: 6 Podpis ředitele školy:

Více

SMĚRNICE č. 2/2017 VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE č. 2/2017 VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola, Ústí nad Labem, V Zeleni 530/4, příspěvková organizace, IČO: 71294945 SMĚRNICE č. 2/2017 VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ Obsah: Čl. 1. Obecná ustanovení Čl. 2. Výše úplaty Čl. 3. Úhrada úplaty

Více

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. /

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Mateřská škola Tismice Školní řád aktualizovaný k 1.9.2010 / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Předškolní výchova: Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem. v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem. v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část : ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. HRS II Vypracoval

Více

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA 14/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 o předškolním vzdělávání Změna: 43/2006 Sb. Změna: 214/2012 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst.

Více

Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání

Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání Základní škola a Mateřská škola Dražice, okres Tábor Dražice 57, PSČ 391 31, IČO 750 00 580 telefon: 391 001 636, e-mail: zs-drazice@volny.cz Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání Obsah : Čl. 1 Úvodní

Více

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců Základní škola a Mateřská škola Kopidlno ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Kopidlno. Školní řád byl zpracován v souladu s těmito platnými právními

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Klášter Hradiště nad Jizerou Směrnice č.j 1 /2014 Vypracoval: Mgr. Hana Hyková ředitelka školy Schválil: ředitelka školy Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 43/2006 Sb., č. 214/2012 Sb. a č. 197/2016 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví

Více

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily I. Přijímací řízení a) zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v souladu s rozhodnutím zřizovatele a o termínech zápisu je veřejnost informována

Více

Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, okres Praha západ Školní řád mateřské školy Č.j.: 2/2013/mš Účinnost od:

Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, okres Praha západ Školní řád mateřské školy Č.j.: 2/2013/mš Účinnost od: 1 Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, okres Praha západ Školní řád mateřské školy Č.j.: 2/2013/mš Účinnost od: 1.9.2013 Změny: Provedena úprava od 1.9.2016 1 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ : Ředitelka mateřské

Více

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA. Podrobnosti o podmínkách provozu mateřské školy. Podrobnosti o organizaci mateřské školy

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA. Podrobnosti o podmínkách provozu mateřské školy. Podrobnosti o organizaci mateřské školy 14/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 o předškolním vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Aloise Štěpánka, Dolany, příspěvková organizace 783 16 Dolany č. p. 174, IČ 70983259 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Číslo jednací: ZŠ a MŠ AŠD / 206 / 2014 Spisový znak: 1.4.

Více

Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace. Školní řád - Mateřská škola Tážaly

Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace. Školní řád - Mateřská škola Tážaly Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace Školní řád - Mateřská škola Tážaly Školní řád je v souladu se zákonem č.561/2004 Sb.( školský zákon) a prováděcí vyhláškou

Více

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení Škola : Mateřská škola Rumburk, Sukova 1047/4, příspěvková organizace Školní řád MŠ Č.j.: 12/2015-ŠŘ/Ji Účinnost od: 1.9.2015 Spisový znak: 2.1/2015 Skartační znak: S 5/2021 Organizace provozu mateřské

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Klášter Hradiště nad Jizerou Směrnice č.j 1 /2014 Vypracoval: Mgr. Hana Hyková ředitelka školy Schválil: ředitelka školy Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace Náměstí Míru 6, Klobouky u Brna. ŠKOLNÍ ŘÁD

MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace Náměstí Míru 6, Klobouky u Brna. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace Náměstí Míru 6, 691 72 Klobouky u Brna ms.klobouky@email.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Č.J. 17/3 Vydala ředitelka školy Alena Pitlachová Dne 31. 8. 2017 S účinností

Více

Základní škola a Mateřská škola Dubné

Základní škola a Mateřská škola Dubné Základní škola a Mateřská škola Dubné ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Schválil PhDr. Václav Meškan, ředitel školy Na provozní poradě projednáno dne Směrnice nabývá účinnosti dne 1.9.2013 Ředitel základní a mateřské školy,

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní

Více

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola )

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola ) Školní řád Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6 (dále jen mateřská škola ) Mateřská škola je školou zřízenou podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborným a jiném vzdělávání,

Více

Úplata za předškolní vzdělávání v mateřské škole

Úplata za předškolní vzdělávání v mateřské škole Mateřská škola Bruntál, Komenského 7 příspěvková organizace, IČ 62352776, tel. 554715016, mobil 739074818, E-mail: mahenka@atlas.cz, adresa: Komenského 7, Bruntál 792 01 Úplata za předškolní vzdělávání

Více

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9.

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. 2012 Spisový znak: Skartační znak: Změny: Organizace provozu mateřské školy

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v tom kalendářním roce, ve kterém následující školní rok začíná.

Více

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011 Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace SMĚRNICE č. 4/2011 Školní řád Obsah : ČL. 1 Úvodní ustanovení ČL. 2 Práva a povinnosti osob účastných vzdělávání ČL. 3

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 43/2006 Sb., č. 214/2012 Sb. a č. 197/2016 Sb. a č. 280/2016 Sb. Ministerstvo školství, mládeže

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Všetaty okres Mělník, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: ZŠMŠV/ 1 /2013 Vypracoval: Schválil: Spisový znak A. 1. Skartační znak Jelena Darášová,

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní směrnice: Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání

Více

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola,znojmo, Horní Česká 15

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola,znojmo, Horní Česká 15 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola,znojmo, Horní Česká 15 669 51 Znojmo, Horní Česká 15 tel.: 515 222 728 E-mail: sps.znojmo@zn.orgman.cz IČO: 670 11 748 Směrnice o stanovení výše úplaty

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Česká, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Česká 383, p. Lelekovice IČO: 750 21 455 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 64 /2018 A.1. A10 Vypracoval:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s 1. PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Zápis dětí do mateřské školy: březen v tom kalendářním roce, ve kterém následující školní rok začíná. Děti zahajují školní docházku zpravidla 1.

Více

Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č. j.: ZSJ /2014 Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne: 30. 6. 2014 Směrnice nabývá

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Proseč Rybenská 260, 539 44 Proseč u Skutče, IČO: 75018772 tel.: 469321291, www.zsprosec.cz, email: skola@zsprosec.cz ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE Č.

Více

Stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Malínek pro školní rok 2016/2017

Stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Malínek pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola Malínek, Liberec, Kaplického 386, příspěvková organizace Čj. S / 153 / 2016 Směrnice o stanovení úplaty za předškolní vzdělávání (14) účinnost od: 1.9.2016 vydána: 30.6.2016 aktualizace

Více

Směrnice o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole

Směrnice o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Základní škola a mateřská škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 Vnitřní předpis č. 22/15 Č.j. ZSPLOV 53/2015 Směrnice o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Obsah : Čl. 1 Úvodní

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Lázně Bohdaneč ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Školní rok 2015/16 Vypracoval:Mgr. Aneta Burešová Zástupkyně ředitele školy Schválil:Mgr. Bc. Jan Ĺuptovský ředitelškoly Pedagogická

Více

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/5 674 01 Třebíč IČO : 70940231 Tel.: 568 841 779 Zřizovatel: Město Třebíč, Karlovo nám. 55 Ředitelka školy: Bc. Helena Bartůňková

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Křižanov, příspěvková organizace U Školy 321, 594 51 Křižanov Číslo směrnice: 21 Č.j.: Vypracoval: Schválil: ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Pedagogická rada projednala

Více

Školní řád Mateřská škola Vojkovice

Školní řád Mateřská škola Vojkovice Školní řád Mateřská škola Vojkovice 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole Vojkovice, okres Mělník, 277 44 Vojkovice 140,

Více

ZŠ a MŠ Prosetín ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ZŠ a MŠ Prosetín ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZŠ a MŠ Prosetín ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 89/2014 Vypracoval: Jitka Štarhová, učitelka mateřské školy Schválil: Mgr.Ilona Lukášková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2014 Směrnice

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Vypracovala: Základní škola a mateřská škola Olšany, okres Šumperk, příspěvková organizace SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 13/2014-OŘ Pedagogická rada projednala dne 19. 6. 2014 Směrnice

Více

Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání. Č. j. MS/17/2016

Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání. Č. j. MS/17/2016 Č. j. MS/17/2016 Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání Tento předpis je vydán v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŽĎÁRNÁ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŽĎÁRNÁ ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŽĎÁRNÁ Vypracoval Schválil Na provozní poradě projednáno dne 25. 8. 2015 Směrnice nabývá platnosti dne 1. 9. 2015 Směrnice nabývá účinnosti dne 1. 9. 2015 Směrnice zrušuje směrnici

Více

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, okres Ústí nad Orlicí ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zpracovaný v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., a vyhláškou 14/2005 o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů.

Více

Věc: Informace pro zákonné zástupce dětí, přijatých k předškolnímu vzdělávání

Věc: Informace pro zákonné zástupce dětí, přijatých k předškolnímu vzdělávání MATEŘSKÁ ŠKOLA HAVÍŘOV-MĚSTO Švabinského 7/993,příspěvková organizace Telefon: 596411049, 731440471, 731440473, E:mail:svabinskeho@volny.cz http.:www.mssvabinskeho.cz Věc: Informace pro zákonné zástupce

Více

STANOVENÍ ÚPLATY V MATEŘSKÉ ŠKOLE

STANOVENÍ ÚPLATY V MATEŘSKÉ ŠKOLE Základní škola a Mateřská škola Votice, příspěvková organizace, Pražská 235, 259 01 Votice IČO: 71294520, tel.: 317 812 267, 736 681 297, e-mail: skola@skolavotice.cz STANOVENÍ ÚPLATY V MATEŘSKÉ ŠKOLE

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Integrovaná základní škola a mateřská škola Adresa: Sruby 80, 565 44 Sruby, tel. 465 486 113, e-mail:skola.sruby@unet.cz Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace Libochovany 181, 411 03, Libochovany Ředitelka Mateřské školy Libochovany, příspěvkové oranizace na základě Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Školní řád Mateřské školy, součásti Základní školy Bílá 1, Praha 6 (dále jen mateřská škola )

Školní řád Mateřské školy, součásti Základní školy Bílá 1, Praha 6 (dále jen mateřská škola ) Školní řád Mateřské školy, součásti Základní školy Bílá 1, Praha 6 (dále jen mateřská škola ) Mateřská škola je zřízena jako součást základní školy podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Aloise Štěpánka, Dolany, příspěvková organizace 783 16 Dolany č. p. 174, IČ 70983259 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Číslo jednací: ZŠ a MŠ AŠD / 354 / 2016 Spisový znak: 1.4.

Více

Úplata za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole

Úplata za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva, okres Vsetín Směrnice č. 2 / 2017 / MŠ Úplata za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Vydal : Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 82. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: ZŠ S - 82/ 2013 Vypracoval: Mgr. Ivana Rosová, ředitelka školy Schválil: Mgr. Ivana Rosová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Berušky Benešov, Táborská 350 SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 29 /2015 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 31.8. 2015

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Berušky Benešov, Táborská 350 SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 29 /2015 A.1. A10 Vypracoval: ředitelka školy Schválil: ředitelka školy Pedagogická

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446 příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 835/2017 Číslo směrnice: 11/2017 Vypracovala: Mgr. Jana Šebestová,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem Hornická 43A/2679, 70200 Ostrava ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 25. ÚPLATA ZA VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 172 /2012/1 Vypracoval: Schválil: Spisový znak, skartační znak: 2.1 A 5 Směrnice nabývá platnosti ode

Více

Základní škola J.Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy

Základní škola J.Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy Základní škola J.Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy Číslo směrnice: S 06/2011 Vypracoval:, řed. školy Schválil:, řed. školy Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 11. 4. 2011 Obecná ustanovení

Více

Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014

Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014 Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014 Školní řád mateřské školy je vydán v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ . ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak /2014 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 15.5.2014 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 15.5.2014 Směrnice

Více

Tento školní řád vstupuje v platnost dne Dnem přijetí tohoto školního řádu se ruší platnost řádu předchozího.

Tento školní řád vstupuje v platnost dne Dnem přijetí tohoto školního řádu se ruší platnost řádu předchozího. Ředitel Základní školy a mateřské školy Vacov, příspěvkové organizace se sídlem Miřetice 38, 384 86 Vacov vydává na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Meleček 91, Žimrovice

Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Meleček 91, Žimrovice Směrnice č. 12 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Škola: Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Vypracoval: Mgr. Vydáno dne: 27.12.2011 Účinnost od: 1.1.2012 Počet stran : 2 Příloha: 1. Stanovení výše

Více

Mateřská škola, Ústí nad Labem, Karla IV. 1241/41 příspěvková organizace IČO :

Mateřská škola, Ústí nad Labem, Karla IV. 1241/41 příspěvková organizace IČO : Mateřská škola, Ústí nad Labem, Karla IV. 1241/41 příspěvková organizace IČO : 72744898 S M Ě R N I C E č. 07/2011 ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání OBSAH : Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl.

Více

Stanovení úplaty za vzdělávání a školské služby

Stanovení úplaty za vzdělávání a školské služby Stanovení úplaty za vzdělávání a školské služby V souladu s ustanovením 123 odst.2 zákona č.561/2004 Sb. O předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a 6 vyhlášky

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové - Malšova Lhota, Lhotecká 39

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové - Malšova Lhota, Lhotecká 39 Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové - Malšova Lhota, Lhotecká 39 SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE MĚSÍČNÍ ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.:zsmsml_0215 / 2014 Vypracovala: Bc. Radka Peterová Schválila:

Více

ŘÁD M AT E Ř S K É ŠKOLY

ŘÁD M AT E Ř S K É ŠKOLY Článek 1 - Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako statutární

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Tomáše Ježka Ralsko Kuřívody Příspěvková organizace, IČO: 727 42 607, tel.č.: 487 86 34 05 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Kuř. 146/2012 Vypracovala:

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 430/2014 Vypracoval: Schválil: Spisový znak A. 1. Skartační znak Hana Šimková, vedoucí učitelka Mgr. Jitka

Více

STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MŠ

STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MŠ SMĚRNICE č. B-2 STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MŠ Mateřská škola, Praha 9 Horní Počernice, Chodovická 1900, příspěvková organizace Chodovická 1900/34, 193 00 Praha 20 1 Mateřská

Více

STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MŠ

STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MŠ SMĚRNICE č. B-2 STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MŠ Mateřská škola, Praha 9 Horní Počernice, Chodovická 1900, příspěvková organizace Chodovická 1900/34, 193 00 Praha 20 1 Mateřská

Více

Základní škola a mateřská škola Chodov, Květnového vítězství 57, Praha 4. Školní řád mateřské školy

Základní škola a mateřská škola Chodov, Květnového vítězství 57, Praha 4. Školní řád mateřské školy Základní škola a mateřská škola Chodov, Květnového vítězství 57, Praha 4 Školní řád mateřské školy 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí

Více

Marie Effenberger Rychlá, ředitelka školy Lenka Kotrlová, učitelka MŠ

Marie Effenberger Rychlá, ředitelka školy Lenka Kotrlová, učitelka MŠ Základní škola a Mateřská škola, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 25. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 07/01 /18 A.1. A10 Vypracovala: Schválila: Pedagogická

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 366 /2014 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 26. 8. 2014 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2014 Marcela

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Maleč, se sídlem Maleč 77, 582 76 Maleč ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Pedagogická rada projednala dne 30. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

8. Směrnice o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole ve školním roce 2014/2015 a o podmínkách splatnosti úplaty

8. Směrnice o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole ve školním roce 2014/2015 a o podmínkách splatnosti úplaty se sídlem Komenského 186, 747 24 Chuchelná 8. Směrnice o stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole ve školním roce 2014/2015 a o podmínkách splatnosti úplaty Spisový znak 2.1

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Křižanov, příspěvková organizace U Školy 321, 594 51 Křižanov Číslo směrnice: 21 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Vypracovali: Schválil: ZSMS/264/2018/UBR Pedagogická

Více

vydává školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice.

vydává školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice. Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. 742/2016 Spisový znak A10 Skartační znak A1 Vypracoval Mgr. Lenka Šimáčková Schválil Mgr. Šárka Vondrová Na provozní poradě

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446 příspěvková organizace Obecná ustanovení ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 659/2015 Číslo směrnice: 9/2015 Vypracovala: Schválila:

Více

Školní řád - družina

Školní řád - družina Základní škola a Mateřská škola Veverské Knínice, okres Brno venkov, příspěvková organizace Školní řád - družina Č.j.: 40/2013 Účinnost od: 1. 11. 2013 Projednán pedagogickou radou: 8. 10. 2013 Schválen

Více

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY s účinností od 1. září 2013 Zřizovatelem školy obec Doubravčice, Doubravčice 94, 282 01. Školní řád je zpracován v souladu s platnými právními předpisy a normami. Články

Více