1. Úvod Formální hodnocení žádosti Obsahové hodnocení žádosti... 2

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Úvod Formální hodnocení žádosti Obsahové hodnocení žádosti... 2"

Transkript

1 VÝBĚROVÉ DOTAČNÍ ŘÍZENÍ MPSV VŮČI NESTÁTNÍM NEZISKOVÝM SUBJEKTŮM PRO ROK 2004 MANUÁL PRO POSUZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ (PROJEKTŮ) 1. Úvod Formální hodnocení žádosti Obsahové hodnocení žádosti Formulář Výsledného hodnocení žádosti o neinvestiční dotaci na sociální služby pro rok Postup při obsahovém hodnocení žádosti Hodnocení kvality zpracování projektu Změny oproti stavu v roce Hodnocení nákladnosti projektu Celkové hodnocení projektu včetně vyjádření míry finanční podpory projektu Závěr posuzování žádosti... 5

2 1. Úvod Vyhodnocování žádostí je velice odpovědná a vysoce odborná činnost, která má zajistit posouzení cílů, obsahu a kvalitativních aspektů sociálních služeb popsaných v žádosti (projektu). Zároveň je třeba zajistit objektivitu vyhodnocení tak, aby nebyly poškozeny dobré a potřebné sociální služby nebo nové originální postupy. Předložený model vyhodnocování usiluje o následující cíle: jednoduchost procesu, snížení nežádoucí míry subjektivity hodnotících komisí, eliminace ekonomické nerovnosti při přidělování finančních prostředků. Vyhodnocování projektů (žádostí) nestátních neziskových subjektů (církevních právnických osob, občanských sdružení, obecně prospěšných společností, fyzických osob) o dotaci pro rok 2004 probíhá ve dvou fázích. Žádosti jsou nejprve kontrolovány po formální stránce (tzn. kontrolují se hlavní formální náležitosti, které musí každá žádost splňovat, aby mohla postoupit dále k obsahovému hodnocení) a poté po obsahové stránce. Obsahové hodnocení probíhá prostřednictvím hodnotících komisí. Činnost hodnotící komise se řídí schválenými a platnými podklady (Statutem hodnotící komise, Jednacím řádem hodnotící komise, Manuálem pro posuzování žádostí (projektů) pro rok 2004, Metodikou MPSV ČR pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům na sociální služby pro rok 2004). 2. Formální hodnocení žádosti Formální hodnocení přijatých žádostí provádějí pracovníci odboru sociálních služeb Ministerstva práce a sociálních věcí (dále jen MPSV ). Při provádění formální hodnocení se kontroluje, zda: 1. žádost předkládá nestátní neziskový subjekt (tzn. občanské sdružení, církevní právnická osoba, obecně prospěšná společnost nebo fyzická osoba), který provozuje veřejně prospěšnou činnost v oblasti sociálních služeb; uvedené subjekty musí provozovat veřejně prospěšnou činnost v oblasti sociálních služeb, určenou občanům, kteří se nacházejí v nepříznivé sociální situaci, 2. předmětem žádosti (projektu) jsou činnosti, které odpovídají vyhlášeným programům dle Metodiky MPSV ČR pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům na sociální služby pro rok 2004 a projekt je zařazen do oblasti poskytování sociálních služeb 1, 3. žádost je předložena na standardizovaném formuláři žádosti, 4. žádost je podána ve čtyřech písemných vyhotoveních (1 originál a 3 kopie). 5. k žádosti je přiložena ověřená kopie potvrzující vznik subjektu nebo oprávnění k činnosti, 6. žádost je podána v termínu do 10. října 2003 (platí poštovní razítko do stejného data, včetně), 7. žádost je podepsána statutárním orgánem. Pokud není splněn některý z těchto bodů, žádost je z výběrového dotačního řízení pro formální nedostatky vyřazena a její další hodnocení neproběhne. 1 viz usnesení vlády č. ČR č. 597 ze dne 18. června 2003 o Hlavních oblastech státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím pro rok 2004 a k rozboru jejich financování z vybraných veřejných rozpočtů v roce 2002 Strana 1 (celkem 5)

3 3. Obsahové hodnocení žádosti 3.1. Formulář Výsledného hodnocení žádosti o neinvestiční dotaci na sociální služby pro rok 2004 Před vlastním hodnocením žádosti hodnotící komise nejprve zkontroluje údaje uvedené na formuláři Výsledného hodnocení žádosti o neinvestiční dotaci na sociální služby pro rok 2004 (dále jen formulář ) s údaji v žádosti. V případě neshody chybné údaje ve formuláři hodnotící komise opraví tak, aby byly v souladu s žádostí. Část A - Identifikační údaje MPSV evidenční číslo (kód projektu), název žadatele, název projektu, název dotačního programu (podprogramu), působnost projektu (kraj) Část C Zařazení projektu zařazení projektu podle typu cílové skupiny (bod 1.2 specifické části žádosti) a podle typu sociální služby (bod 2.2 specifické části žádosti) Pozn. pokud hodnotící komise na základě posouzení celkového obsahu projektu shledá, že žadatelem uvedené zařazení projektu dle převažujícího typu cílové skupiny a typu sociální služby neodpovídá obsahu projektu, projekt v části C formuláře přeřadí do příslušné cílové skupiny a typu sociální služby. Část B Identifikační údaje kraj - hodnotící komise vyplní tuto část formuláře pouze v případě, že žadatel podává žádost o neinvestiční dotaci pro rok 2004 na uvedený projekt současně na kraj; hodnotící komise doplní požadované údaje z tabulky, kterou obdrží spolu s žádostí o dotaci od koordinátora Postup při obsahovém hodnocení žádosti Obsahové hodnocení žádosti (projektu) probíhá v následujících krocích: hodnocení kvality zpracování projektu (část D formuláře), hodnocení změn v projektu oproti stavu v roce 2003 (část E formuláře), hodnocení nákladnosti projektu (část F formuláře), celkové slovní zhodnocení projektu (část G formuláře) Hodnocení kvality zpracování projektu Hodnotící komise boduje odpovědi na otázky resp. podotázky (1 až 5), které jsou uvedeny v části D formuláře. Při přidělování bodů postupuje podle následující bodovací škály: Bodovací systém 1 - zadání nebylo vůbec vyplněno, zadání bylo vyplněno zcela nepřiměřeným nebo nesrozumitelným způsobem, vyplněný text svým obsahem ukazuje na zcela neodborné a nekvalitní provozování sociální služby *hodnocení znamená nesplnění daného bodu projektu/služby 2 - zadání bylo vyplněno, otázky byly zodpovězeny přiměřeným způsobem, obsahově vyplněný text ukazuje na podstatné nedostatky a nedostatečnou odbornost poskytované sociální služby *hodnocení znamená minimální úroveň plnění daného bodu projektu/služby 3 - zadání bylo vyplněno přiměřeným způsobem, obsahově vyplněný text ukazuje dobrou úroveň projektu/služby, nedostatky nebo neodbornost je dílčího charakteru *hodnocení znamená dobrou, průměrnou úroveň plnění daného bodu projektu/služby Strana 2 (celkem 5)

4 4 - zadání bylo vyplněno požadovaným způsobem, obsahově vyplněný text ukazuje velmi dobrou úroveň a promyšlenost poskytované sociální služby, připomínky mají spíše nepodstatný, okrajový charakter *hodnocení znamená velmi kvalitní úroveň plnění daného bodu projektu/služby 5 - zadání bylo vyplněno požadovaným způsobem, obsahově vyplněný text ukazuje výbornou úroveň, promyšlenost a originalitu poskytované sociální služby *hodnocení znamená velmi kvalitní a/nebo progresivní úroveň plnění daného bodu projektu/služby Projekt splňuje výše uvedená kriteria od minimálních až po maximální. Členové hodnotící komise svá bodování porovnají a podle Statutu hodnotící komise postupují k dosažení konsensu. Výsledky zaznamenají do formuláře část D, levý sloupeček. Dále použijí předtištěných vah (1 až 3) u příslušných otázek a výsledek zaznamenají do pravého sloupečku. Celkový součet zaznamenají do označeného obdélníku Změny oproti stavu v roce 2003 Část E formuláře hodnotící komise vyplní pouze v případě, že na projekt byla v roce 2003 poskytnuta neinvestiční dotace od MPSV. Hodnotící komise uvede druh změny v projektu (v poskytování sociální služby) oproti stavu roku 2003, tj. došlo li k rozšíření, snížení či nenastala žádná změna v projektu (v poskytování sociální služby) oproti roku V případě, že nastala změna (rozšíření či snížení) oproti roku 2003 hodnotící komise popíše realizované změny (řádek 2, část E), např.: rozšíření/snížení rozsahu poskytovaných sociálních služeb, navýšení/snížení počtu zaměstnanců, expertních pracovníků (DPČ, DPP), zvýšení nájmu apod Hodnocení nákladnosti projektu Hodnocení ekonomické části projektu (rozpočtu projektu) spočívá především v rozpoznání jasného a výrazného nadhodnocení finanční náročnosti projektu a vymezení nákladů, které nelze hradit z dotace. Tyto náklady (tzv. zbytné náklady) hodnotící komise vymezí a jejich vymezení řádně zdůvodní v části F formuláře. Zbytné náklady je nutné vymezit z požadavku na dotaci, nikoliv z rozpočtu! Jednotlivé kroky hodnocení ekonomické části Provozní - zbytné náklady Hodnotící komise vymezí v části F bodu 1.1 formuláře, finanční prostředky, které nelze hradit z dotace MPSV dle Metodiky MPSV ČR pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům na sociální služby pro rok Strana 3 (celkem 5)

5 Dále hodnotící komise zváží přiměřenost vypsaných nákladů v rozpočtu projektu (posuzuje maximálně objektivně s přihlédnutím k faktu, že projekt neumožňuje vždy důsledné zdůvodnění uvedených nákladů). V případě, kdy položka se jeví hodnotící komisi výrazně nepřiměřená, může položku nebo její nadhodnocené finanční vyjádření vyznačit v textu projektu v dané řádce. Na závěr vyznačené částky hodnotitel sečte a zaokrouhlí na celé stovky dolů. Tento součet je přenesen do části F, bodu 1.2 formuláře. Celkové provozní náklady sečte hodnotící komise do řádku 1 části F formuláře (řádek 1 je součtem bodu 1.1 a bodu 1.2). Mzdové - zbytné náklady Hodnotící komise zváží přiměřenost počtu pracovníků a jejich zařazení do funkcí vzhledem k obsahu projektu, respektive charakteru a náročnosti poskytované sociální služby. Hodnotící komise zváží a posoudí přiměřenost požadovaných mzdových prostředků a porovná je s tabulkou mzdových tarifů. Hodnotící komise v části F, řádku 2 formuláře vyčíslí mzdové prostředky, které jsou nepřiměřené nebo výrazně neodpovídají mzdovým tarifům (částku zaokrouhlí na celé stovky dolů). Jako nadbytečné mzdové náklady jsou považovány i mzdy zdravotnických pracovníků (lékaři, zdravotní sestry apod.). Ostatní osobní - zbytné náklady Hodnotící komise postupuje stejným způsobem jako při posuzování mzdových zbytných nákladů. Finanční požadavky, které nelze hradit z dotace MPSV nebo nejsou nutné pro realizaci projektu v ostatních osobních nákladech, vymezí hodnotící komise v části F, v řádku 3. Celkové finanční náklady, které nelze hradit z dotace MPSV nebo nejsou nutné pro realizaci projektu (zbytné náklady) jsou součtem řádku 1 (provozní náklady celkem), řádku 2 (mzdové náklady mzdy celkem) a řádku 3 (mzdové náklady ostatní osobní náklady celkem) Celkové hodnocení projektu s dopady na výši finanční podpory projektu Část G formuláře je určena pro celkové slovní posouzení kvality předloženého projektu s dopady na stanovení výše finanční podpory projektu. Hodnotící komise zařadí projekt do příslušné kategorie 5 až 1 a zároveň uvede slovní hodnocení projektu. Výsledná kategorie: Kategorie 5 výborné zpracování projektu (85 až 100 bodů) Kategorie 4 velmi dobré zpracování projektu (70 až 84 bodů) Kategorie 3 dobré zpracování projektu (55 až 69 bodů) Kategorie 2 dostatečné zpracování projektu (35 až 54 bodů) Kategorie 1 nedostatečné zpracování projektu (20 až 34 bodů) Celkové hodnocení projektu (slovní hodnocení) vychází především z hodnocení projektu v části D (hodnocení kvality zpracování projektu) a části F formuláře (hodnocení nákladnosti projektu) včetně vyjádření a popisu předností a nedostatků v projektu. Strana 4 (celkem 5)

6 Ve slovním hodnocení hodnotící komise zároveň stručně uvede, co je obsahem, záměrem předkládaného projektu (poskytovaných sociálních služeb) Závěr posuzování žádosti V části H formuláře členové hodnotící komise svým podpisem stvrzují posouzení žádosti (projektu) a formulář předají odpovědnému koordinátorovi. Koordinátor potvrdí svým podpisem posouzení žádosti (projektu) v části CH formuláře. Strana 5 (celkem 5)

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ Příloha č. 2 k příkazu ministryně č. 16/2014 Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2015 1.

Více

Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2016

Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2016 Příloha č. 2 k příkazu ministryně č. 18/2015 Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2016 1. ÚVOD Vyhodnocování žádostí

Více

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ

2. OBECNÉ PODMÍNKY HODNOCENÍ PROJEKTŮ Zásady hodnocení projektů Dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2013 1. ÚVOD Vyhodnocování žádostí je velice odpovědná

Více

Zásady hodnocení projektů dotačního řízení MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2012

Zásady hodnocení projektů dotačního řízení MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2012 Zásady hodnocení projektů dotačního řízení MPSV vůči nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2012 1. ÚVOD Vyhodnocování ţádostí je velice odpovědná a vysoce odborná činnost, která

Více

Hodnocení žádosti o neinvestiční dotaci na podporu fungující rodiny pro rok 2005. 1.část obsahové (věcné) hodnocení projektu

Hodnocení žádosti o neinvestiční dotaci na podporu fungující rodiny pro rok 2005. 1.část obsahové (věcné) hodnocení projektu Hodnocení žádosti o neinvestiční dotaci na podporu fungující rodiny pro rok 2005 1.část obsahové (věcné) hodnocení projektu Pokyny pro hodnotitele: a) Formulář je třeba vyplnit na počítači. b) Hodnotitel

Více

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Podprogram č. 2 Dotace z rozpočtu Olomouckého kraje určená na poskytování sociálních služeb nestátními neziskovými

Více

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Podprogram č. 2 Dotace z rozpočtu Olomouckého kraje určená na poskytování sociálních služeb nestátními neziskovými

Více

MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE

MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE Sociální komise RM Revize: 2010 Vypracovali: SK Strana: 1 MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE dílčí grantový projekt pro oblast sociálních služeb Sociální komise RM Revize: 2010 Vypracovali: SK Strana: 2 OBSAH

Více

MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE

MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE Sociální komise RM Revize:2008 Vypracovala: O.Šoltésová Strana:1 MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE dílčí grantový projekt pro oblast sociálních služeb Sociální komise RM Revize:2008 Vypracovala: O.Šoltésová

Více

MĚSTO HOŘOVICE STAROSTA

MĚSTO HOŘOVICE STAROSTA MĚSTO HOŘOVICE STAROSTA Městský úřad Hořovice Palackého náměstí 2 268 01 Hořovice Vnitřní předpis č. 5 / 2014 Příloha č. 1 Kritéria pro hodnocení žádostí o dotaci z rozpočtu města Hořovice - sociální oblast.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B.

Více

Statutární město Děčín. ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Magistrátu města Děčín. v y h l a š u j e

Statutární město Děčín. ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Magistrátu města Děčín. v y h l a š u j e Statutární město Děčín ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Magistrátu města Děčín v y h l a š u j e výzvu pro předkládání žádostí o účelovou dotaci v oblasti sociálních věcí a podpory rodiny Statutární

Více

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Podprogram č. 2 Dotace z rozpočtu Olomouckého kraje určená na poskytování sociálních služeb nestátními neziskovými

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č... ze dne. vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních služeb na předkládání

Více

3. Podmínky dotačního řízení Obecné podmínky pro podání žádosti o doplatek dotace

3. Podmínky dotačního řízení Obecné podmínky pro podání žádosti o doplatek dotace Vyhlášení dotačního řízení o poskytnutí doplatku neinvestiční účelové dotace na pokrytí výdajů na činnosti vykonávané obcí s rozšířenou působností v agendě sociálně-právní ochrany dětí za rok 2018 Ministerstvo

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č... ze dne. vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních služeb na předkládání

Více

I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace ze státního rozpočtu

I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace ze státního rozpočtu POSTUP PRO ZDRAVOTNICKÁ ZAŘÍZENÍ, KTERÉ POSKYTUJÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PODLE 52 ZÁKONA O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH A ŽÁDAJÍ O POSKYTNUTÍ STÁTNÍ ÚČELOVÉ DOTACE PRO ROK 2007 I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace

Více

ŽÁDOSTI O AKREDITACI VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE A VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU

ŽÁDOSTI O AKREDITACI VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE A VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU METODIKA HODNOCENÍ ŽÁDOSTI O AKREDITACI VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE A VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU V RÁMCI CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ A KVALIFIKAČNÍCH KURZŮ PRO PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH 1.

Více

Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti)

Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti) Obsah formuláře: Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti) A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o

Více

Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016

Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 1. Název programu Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 v oblasti - taneční - hudební - divadelní - přednáškové

Více

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 4.4 - PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4

Více

Výběrová kritéria pro výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory

Výběrová kritéria pro výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Příloha A) Výběrová kritéria pro výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Proces hodnocení projektů v rámci výzvy 5.3 oblasti podpory 3.2 prioritní osy 3 OP VaVpI sestává ze dvou částí.

Více

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část - O grant se mohou ucházet všechny subjekty, které jsou poskytovateli sociálních služeb, mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu, Podprogramu: Sport handicapovaných

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu, Podprogramu: Sport handicapovaných Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu, Podprogramu: Sport handicapovaných Číslo a název programu: 3 Program resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu

Více

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 4.4 - SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ 1. Číslo a název programu: 4.4 -

Více

Finanční prostředky poskytnuté od MPSV na rok 2006 je možné používat do 31. prosince 2006 a k tomuto datu je nutné vyhotovit vyúčtování dotace.

Finanční prostředky poskytnuté od MPSV na rok 2006 je možné používat do 31. prosince 2006 a k tomuto datu je nutné vyhotovit vyúčtování dotace. Dotační výběrové řízení MPSV pro nestátní neziskové subjekty Vyúčtování neinvestiční MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2006 Finanční prostředky od MPSV na rok 2006 je možné používat do

Více

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem dotace poskytovatelům sociálních služeb na účel vymezený zákonem č. 108/2006

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU AKTIVIT PREVENCE KRIMINALITY V ROCE 2017 Ev. č. 03/2016 Dokument schválila Rada města Mostu usnesením č. RmM/2375/41/2016 ze dne 13. 10. 2016 Obsah 1. ZÁKLADNÍ

Více

Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Martina Meierová tel: , mobil: ;

Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Martina Meierová tel: , mobil: ; Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE na podporu sociálních služeb definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Více

Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21

Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21 Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B.

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu doprava, Podprogramu výchova a vzdělávací programy

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu doprava, Podprogramu výchova a vzdělávací programy Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu doprava, Podprogramu výchova a vzdělávací programy Číslo a název programu: 6. Program resortu dopravy Číslo a název podprogramu: 6.4 Podprogram výchova

Více

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Vyúčtování neinvestiční MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Finanční od MPSV na rok 2005 je možné používat do 31. prosince 2005 a k tomuto datu je nutné vyhotovit vyúčtování. V souladu

Více

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu:

Více

Obecně prospěšná společnost Jižní Haná o. p. s. a MAS Jižní Haná

Obecně prospěšná společnost Jižní Haná o. p. s. a MAS Jižní Haná Obecně prospěšná společnost Jižní Haná o. p. s. a MAS Jižní Haná vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o dotaci na podporu kulturních, společenských a sportovních akcí regionálního charakteru konaných

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, PRORODINNÝCH AKTIVIT a VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Ev. č. 02/2015 Dokument schválila Rada města Mostu usnesením č. RmM/1139/21/2015 ze dne

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

Seminář pro žadatele o dotaci ze státního rozpočtu ČR na rok 2009

Seminář pro žadatele o dotaci ze státního rozpočtu ČR na rok 2009 Seminář pro žadatele o dotaci ze státního rozpočtu ČR na rok 2009 PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V OBLASTI INTEGRACE CIZINCŮ Pořadatel semináře Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) Nadace

Více

Obsah formuláře: Upozornění: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli

Obsah formuláře: Upozornění: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2011 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B. Specifická část - charakteristika

Více

Město Jindřichův Hradec

Město Jindřichův Hradec Město Jindřichův Hradec zveřejňuje výzvu dotačního programu na podporu sociální oblasti v roce 2019 Zdůvodnění dotačního programu Dotační program je v roce 2019 zaměřen na: na podporu registrovaných sociálních

Více

Kč 70 % Výdaje na pořízení, doplnění a opravy prostředků sloužících v rámci jednotného systému varování a vyrozumění

Kč 70 % Výdaje na pořízení, doplnění a opravy prostředků sloužících v rámci jednotného systému varování a vyrozumění Výzva č. 2 k předkládání žádostí o dotaci z Programu Podpora rozvoje požární ochrany v Libereckém kraji Podprogramu Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje Číslo a název programu: 1 - Podpora

Více

1. Východiska a základní pojmy

1. Východiska a základní pojmy METODIKA HODNOCENÍ ŽÁDOSTI O AKREDITACI VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE A VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU pro oblast vzdělávání v sociálních službách a sociální práci únor 2011 1. Východiska a základní pojmy Metodika hodnocení

Více

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel )

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel ) DOTAČNÍ PROGRAM Podpora poskytování sociálních služeb z prostředků Města Blansko definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů vyhlášený Městem Blansko se sídlem

Více

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedený centralizovaný

Více

,- Kč

,- Kč Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ČÍSLO A NÁZEV OBLASTI PODPORY: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ 1. ČÍSLO A NÁZEV PROGRAMU: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE

KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE Program pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu na úseku ochrany životního prostředí (dále jen

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ Místní akční skupina Rozvoj Tanvaldska o.s. vyhlašuje tréninkovou výzvu k předkládání žádostí o dotaci v rámci Programu rozvoje venkova ČR, opatření III. 4. 1. Získávání dovedností, animace a provádění

Více

Podmínky pro poskytování dotací ze státního rozpo tu na program edcházení sociálnímu vylou ení a odstra ování jeho d

Podmínky pro poskytování dotací ze státního rozpo tu na program edcházení sociálnímu vylou ení a odstra ování jeho d Podmínky pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na program Předcházení sociálnímu vyloučení a odstraňování jeho důsledků 2009 Podprogram A. Podpora terénní práce Podmínky pro poskytování dotací na

Více

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Obec Šestajovice Husova 60 250 92 Šestajovice Směrnice č. 1 / 2015 Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Čl. 1 Základní ustanovení 1. Hlavním posláním

Více

Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016

Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016 Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016 1. Název programu Program na podporu sportovních aktivit v rámci Městského obvodu Pardubice II v roce 2016. 2. Jednotlivé dotační tituly V dalších bodec

Více

Nízkouhlíkové technologie

Nízkouhlíkové technologie Příloha č. 3 - Kritéria pro hodnocení Specifického cíle 3.4 Nízkouhlíkové technologie Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí: A Binární (vylučovací) kritéria B

Více

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ev. č. 03/2017 Dokument schválila Rada města Mostu usnesením č. RmM/3603/61/2017 ze dne 12. 10. 2017 Obsah 1. ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO

Více

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4 PROGRAM

Více

DOTAČNÍ PROGRAM Projektu Zdravé město Ústí nad Labem Vyhlašovatel: Statutární město Ústí nad Labem

DOTAČNÍ PROGRAM Projektu Zdravé město Ústí nad Labem Vyhlašovatel: Statutární město Ústí nad Labem Příloha č. 2 usnesení 499/05 DOTAČNÍ PROGRAM Projektu Zdravé město Ústí nad Labem Vyhlašovatel: Statutární město Ústí nad Labem Dotační program vznikl v rámci Projektu Zdravé město, pro realizaci Plánu

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Odbor rovnosti žen a mužů Pokyn ředitelky Odboru lidských práv a ochrany menšin a zastupujícího ředitele Odboru rovnosti žen a mužů k hodnocení

Více

Změna dokumentu IPRM Sídliště, místo pro život č. 2

Změna dokumentu IPRM Sídliště, místo pro život č. 2 Kapitola 14. Způsob výběru 1 Řídící výbor IPRM IOP provede výběr IPRM v IOP transparentním a nediskriminačním způsobem při respektování pravidel národního a komunitárního práva. Řídící výbor bude dbát

Více

Pravidla pro poskytování programových dotací

Pravidla pro poskytování programových dotací Pravidla pro poskytování programových dotací Program SPOLUPRÁCE města Valašské Klobouky na rok 2017 1 Program Spolupráce města Valašské Klobouky pro rok 2017 je platný pro kalendářní rok 2017. 1. Základní

Více

Zvláštní ustanovení týkající se programu. Podpora veřejně účelných aktivit spolků zdravotně postižených

Zvláštní ustanovení týkající se programu. Podpora veřejně účelných aktivit spolků zdravotně postižených Zvláštní ustvení týkající se programu Podpora veřejně účelných aktivit spolků zdravotně postižených Čl. 1 Vymezení účelu dotace 1. Z programu lze podpořit následující tematické okruhy činností: A) Mezinárodní

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU PRORODINNÝCH A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Ev. č. 01/2017 Dokument schválila Rada města Mostu usnesením č. RmM/2714/46/2017 ze dne 26. 1. 2017 Obsah 1. ZÁKLADNÍ

Více

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ KANCELÁŘ MINISTRA Tiskové oddě lení Dotační výběrové řízení MPSV vůči nestátním neziskovým subjektům (občanským sdružením, církevním právnickým osobám, obecně prospěšným

Více

, do hod ,- Kč

, do hod ,- Kč Program č. 2.7 Program na podporu činností mateřských center Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.7 Program na

Více

Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016,

Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016, Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016 1. Název Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové

Více

Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby

Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby Žádosti posuzuje Komise pro sport, mládež a kulturu Dotační programy

Více

Program 4.23 PROGRAM SPORTOVNÍ AKCE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.23 PROGRAM SPORTOVNÍ AKCE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.23 PROGRAM SPORTOVNÍ AKCE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ČÍSLO A NÁZEV OBLASTI PODPORY: ČÍSLO A NÁZEV PROGRAMU: ÚČEL PODPORY PŘEDMĚT PODPORY SPRÁVCE PODPROGRAMU KONTAKTNÍ OSOBA

Více

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Podprogram č. 2 Dotace z rozpočtu Olomouckého kraje určená na poskytování sociálních služeb nestátními neziskovými

Více

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Vyúčtování neinvestiční poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Finanční prostředky poskytnuté od MPSV na rok 2005 je možné používat do 31. prosince 2005 a k tomuto datu je

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ev. č. 05/2016 Dokument schválila Rada města Mostu usnesením č. RmM/2374/41/2016 ze dne 13. 10. 2016 Obsah 1. ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO

Více

Prioritní osa č. 2: Podpora aktivit v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011

Prioritní osa č. 2: Podpora aktivit v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011 Metodika k hodnocení žádostí o dotace mimořádná dotační výzva Prioritní osa č. 2: Podpora aktivit v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011 Prioritní osa č. 3: Podpora rozvoje mezinárodních dobrovolnických

Více

Statutární město Děčín. ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Magistrátu města Děčín. v y h l a š u j e

Statutární město Děčín. ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Magistrátu města Děčín. v y h l a š u j e Statutární město Děčín ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Magistrátu města Děčín v y h l a š u j e výzvu pro předkládání žádostí o účelovou dotaci v oblasti sociálních věcí a podpory rodiny Statutární

Více

Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2016

Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2016 Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje na základě plnění Strategie vzdělávací

Více

Adresa: Náměstí T. G. Masaryka 38 Sídlo: náměstí Václava Hanky Dvůr Králové nad Labem

Adresa: Náměstí T. G. Masaryka 38 Sídlo: náměstí Václava Hanky Dvůr Králové nad Labem MAS Královédvorsko z. s. vyhlašuje: Výzvu MAS Královédvorsko Podpoříme vaši akci pro širokou veřejnost na podporu drobných jednorázových akcí v oblasti kultury, sportu a volnočasových aktivit. 1. IDENTIFIKACE

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Vzdělávání zaměstnanců STAFIKO stav, s.r.o. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/35.01446 Název zakázky: Zvýšení kvalifikace, odbornosti a dovednosti zaměstnanců Výběrové řízení

Více

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedené centralizované

Více

MĚSTO KUTNÁ HORA Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kutná Hora na sociální účely v roce 2017

MĚSTO KUTNÁ HORA Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kutná Hora na sociální účely v roce 2017 MĚSTO KUTNÁ HORA Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kutná Hora na sociální účely v roce 2017 Jedná se o program neinvestičního charakteru. Schváleno: Usnesením zastupitelstva města Kutná Hora

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

Program 8.4 Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství

Program 8.4 Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství Program 8.4 Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství

Více

Program Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel

Program Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel Program Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel Číslo a název oblasti podpory: 2 Oblast podpory regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.5 Podpora regionálních výrobků, výrobců a

Více

GRANTOVÝ PROGRAM Podpora sociálních aktivit 1. výzva pro rok 2014

GRANTOVÝ PROGRAM Podpora sociálních aktivit 1. výzva pro rok 2014 GRANTOVÝ PROGRAM Podpora sociálních aktivit 1. výzva pro rok 2014 Tato výzva se řídí Zásadami pro poskytování grantů města Třeboň Kontakt na administrátora: Mgr. Alena Zárubová, tel: 384342164, alena.zarubova@mesto-trebon.cz

Více

Podpora přístrojového vybavení lůžkových zdravotnických zařízení využívaných občany města Rokycany.

Podpora přístrojového vybavení lůžkových zdravotnických zařízení využívaných občany města Rokycany. Dotační program Podpora přístrojového vybavení lůžkových zdravotnických zařízení využívaných občany města Rokycany pro rok 2019 Vyhlašovatel programu: Město Rokycany, Masarykovo náměstí 1 Střed, Rokycany

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU PRORODINNÝCH A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT A PROGRAMŮ PREVENCE SOCIÁLNÍHO VYLOUČENÍ Ev. č. 01/2018 Dokument schválila Rada města Mostu usnesením č. 3823/67/2018

Více

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín vyhlašuje usnesením Zastupitelstva MČ Praha Zličín ze dne 26.11.2014 PROGRAM PODPORY ČINNOSTI PRO VOLNÝ ČAS DĚTÍ A MLÁDEŽE 1. Jednorázové akce ve volném

Více

Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017

Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017 Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje na základě plnění Strategie vzdělávací politiky do roku 2020,

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. Prahy v oblasti zdravotnictví pro rok A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. Prahy v oblasti zdravotnictví pro rok A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor sociální péče a zdravotnictví oddělení zdravotnictví PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. Prahy v oblasti zdravotnictví pro rok 2011 A) Obecná část

Více

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 1. Účel programů je finanční podpora nekomerčních spolků v oblasti: tělovýchova a sport kulturní

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY Společnost Plzeň 2015, o. p. s. vyhlašuje VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY Cílem výzvy je podpořit realizaci projektů, které jsou v souladu s vizí a cíli projektu

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel.

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel. Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru regionálního rozvoje (dále jen pravidla ) na dotační program Senior Expres. Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Důvodem

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje grantový program: JEDNIČKA PRO ROK 2009 podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská služba Nízkoprahová zařízení

Více

METODICKÁ INFORMACE. k vyhlášeným programům Státní podpory sportu pro rok 2012

METODICKÁ INFORMACE. k vyhlášeným programům Státní podpory sportu pro rok 2012 METODICKÁ INFORMACE k vyhlášeným programům Státní podpory sportu pro rok 2012 V souvislosti s vyhlášením programů Státní podpory sportu pro rok 2012 určených pro nestátní neziskové organizace dochází k

Více

Statutární město Děčín. Dotační program. Podpora aktivit v oblasti kultury v roce 2019

Statutární město Děčín. Dotační program. Podpora aktivit v oblasti kultury v roce 2019 Statutární město Děčín Dotační program Podpora aktivit v oblasti kultury v roce 2019 Dotační program statutárního města Děčín Podpora aktivit v oblasti kultury v roce 2019 (dále jen dotační program ) schválilo

Více

Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.3 SPECIFICKÁ

Více

Žádost o dotaci MČ Praha 22

Žádost o dotaci MČ Praha 22 Žádost o dotaci MČ Praha 22 Název dotačního programu Název projektu žadatele I. Identifikační údaje žadatele: (Pokud žádáte granty na jednotlivé akce v rámci jednoho dotačního programu, není třeba vyplňovat

Více

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy 5. 1. 2016 M E T O D I K A pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků určených na připravenost poskytovatele zdravotnické záchranné služby na řešení mimořádných událostí

Více

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU KRITÉRIUM 8A Orgán sociálně-právní ochrany jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Pracovník SPOD přijímá

Více

6 Sportovní fond. Vyhlášení programů k předkládání žádostí o dotaci IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE DÍLČÍHO FONDU

6 Sportovní fond. Vyhlášení programů k předkládání žádostí o dotaci IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE DÍLČÍHO FONDU Sportovní fond Vyhlášení programů k předkládání žádostí o dotaci IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE DÍLČÍHO FONDU Číslo a název dílčího fondu 6 Sportovní fond Správce programů dílčího fondu Odbor cestovního ruchu, kultury

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

Program Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel

Program Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel Příloha č. 1 Program Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel Číslo a název oblasti podpory: 2 Oblast podpory regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.5 Podpora regionálních výrobků,

Více

VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ PROGRAM MŠMT NA PODPORU INTEGRACE ROMSKÉ KOMUNITY V ROCE 2005

VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ PROGRAM MŠMT NA PODPORU INTEGRACE ROMSKÉ KOMUNITY V ROCE 2005 VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ PROGRAM MŠMT NA PODPORU INTEGRACE ROMSKÉ KOMUNITY V ROCE 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT ) vyhlašuje v souladu s nařízením vlády č.

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

Statutární město Děčín. v y h l a š u j e

Statutární město Děčín. v y h l a š u j e Statutární město Děčín v y h l a š u j e výzvu pro předkládání žádostí o účelovou dotaci v rámci dotačního programu Podpora aktivit v oblasti kultury Statutární město Děčín vyhlašuje dne 1. ledna 2017

Více