Tento pojem upravuje Zákon č.350/2011 Sb.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tento pojem upravuje Zákon č.350/2011 Sb."

Transkript

1 pprap. Michal Kraft

2 Tento pojem upravuje Zákon č.350/2011 Sb. Za nebezpečné látky (dále NL) považujeme takové látky, které svými fyzikálními, chemickými a biologickými vlastnostmi, ale také svým množstvím a koncentrací ohrožují životy osob a životní prostředí ve velkém rozsahu nebo na velkou vzdálenost. I látky, které se běžně vyskytují kolem nás a člověku nejsou za normálních podmínek nebezpečné, mohou se za určitých podmínek nebezpečnými stát.

3 Jako nebezpečnou můžeme zpravidla označit takovou látku, která má některou z následujících vlastností:

4 Hořlavost Výbušnost Toxicitu Žíravost Škodlivost zdraví Dráždivost Karcinogenitu Mutagenitu Nebezpečnost životnímu prostředí Radioaktivitu Musíme počítat s tím, že některé látky mohou mít dvě i více nebezpečných vlastností.

5 výbušné látky nebo směsi oxidující látky nebo směsi extrémně hořlavé látky nebo směsi vysoce hořlavé látky nebo směsi hořlavé látky nebo směsi vysoce toxické látky nebo směsi toxické látky nebo směsi zdraví škodlivé látky nebo směsi; žíravé látky nebo směsi dráždivé látky nebo směsi senzibilizující látky nebo směsi karcinogenní látky nebo směsi mutagenní látky nebo směsi látky nebo směsi toxické pro reprodukci látky nebo směsi nebezpečné pro životní prostředí

6 Za havárii nebezpečné látky označujeme stav, kdy nebezpečná látka unikla mimo kontrolu v tak velkém množství, že jsou ohroženi lidé, zvířata nebo životní prostředí.

7 Stacionární zdroje: místa, kde se NL skladují, vyrábí, zpracovávají. Mobilní zdroje: např. zimní stadion, chemické závody, úpravny vody, nemocnice přeprava (silniční - ADR, po železnici - RID, letecká )

8

9

10 Následkem působení člověka Vlivem přírodních účinků Při teroristických útocích Následkem válečných operací

11 Označení přepravního prostředku nebo obalu výstražnými, výstražnými identifikačními tabulemi. Technologická zařízení. Změna barvy nebo odumírání vegetace, úhyn drobných živočichů v okolí. Zvláštní jevy při hoření (neobvyklá barva plamene, zápach, výbuchy apod.). Tvorba mlhy, vlní se vzduch, je slyšet sykot unikajícího plynu atd.. Přítomnost tlakových lahví, skleněných nádob apod.

12 potřebou nasazení speciálních prostředků pro práci s nebezpečnými látkami a speciálních hasiv, potřebou zapojení speciálních sil a dalších složek IZS, spoluprací s institucemi a orgány veřejné správy, odborníky a původcem havárie, různé druhy nebezpečí, zejména: nebezpečím výbuchu, nebezpečím intoxikace, nebezpečím poleptání, nebezpečím ionizujícího záření a nebezpečím infekce.

13 Předurčené jednotky pro zásah na NL rozdělujeme na: Základní má osvojeny metody, postupy a prostředky pro provedení zásahu malé mimořádné události s výskytem NL dle svého předurčení, je schopna provést prvotní opatření u velkých mimořádných událostí s cílem stabilizovat situaci do příjezdu jednotky PO vyššího typu ( S nebo O ) Střední provádí zásah na místech, kde nestačí jednotka Z, u velkých mimořádných událostí, stabilizuje situaci do příjezdu jednotky PO vyššího typu ( O ) Opěrné má k dispozici a umí používat složitější detekční prostředky toxických látek, speciální selektivní analyzátory a detekční prostředky bojových chemických látek apod.

14 se musí přibližovat k místu havárie zpravidla po směru větru a směr větru neustále kontrolovat, nesmí zajíždět do bezprostřední blízkosti místa mimořádné události. průzkum, zjistit zda jde skutečně o havárii s nebezpečnou látkou, opatření k záchraně osob a zvířat a uzavření místa havárie, přivolání pomoci včetně jednotek předurčených pro zásahy na havárie s nebezpečnou látkou. Pozn.: měla by provést každá jednotka JPO i ta, která není na NL předurčená tzn. i SDH umí to?!?

15

16 Kemler kód a UN kód Diamant Hazchem R-věty a S-věty (+ jejich kombinace) nově pak H-věty a P-věty Různé počítačové programy (Medis-Alarm apod.)

17 Kemler kód určuje nebezpečné vlastnosti látky. UN kód slouží k přímé identifikaci látky.

18 2 Uvolňování plynu pod tlakem 3 Hořlavost kapalných (nebo plynných) látek 4 Hořlavost pevných látek 5 Oxidační účinky 6 Jedovatost 7 Radioaktivita 8 Žíravost 9 Nebezpečí samovolné prudké reakce 0 Doplňující číselný řád X Látka nesmí přijít do kontaktu s vodou

19 30 hořlavá kapalina (bod vzplanutí C) 33 lehce vznětlivá kapalina (bod vzplanutí pod 21 C) X333 samozápalná kapalina nebezpečně reagující s vodou X423 hořlavá pevná látka, která nebezpečně reaguje s vodou za vzniku hořlavých plynů 446 hořlavá jedovatá pevná látka, která se při zvýšené teplotě taví 60 jedovatá nebo zdraví škodlivá látka 66 velmi jedovatá látka 723 radioaktivní hořlavý plyn 638 jedovatá hořlavá žíravá látka 589 žíravá látka, která podporuje hoření a může spontánně bouřlivě reagovat

20 NEBEZPEČÍ POŽÁRU NEBEZPEČÍ POŠKOZENÍ ZDRAVÍ NEBEZPEČÍ SPONTÁNNÍ REAKCE SPECIFICKÉ NEBEZPEČÍ

21 Označení vozidla, obalu Pomoc ný význa m Opatření vzhledem k nutnosti použití ochranných prostředků P v ÚPLNÁ R OCHRANA S DÝCHACÍ PŘÍSTROJE SS v DÝCHACÍ PŘÍSTROJE pouze při požáru nebo rozkladu T DÝCHACÍ PŘÍSTROJE DÝCHACÍ PŘÍSTROJE TT pouze při požáru nebo rozkladu W v ÚPLNÁ X Y YY Z ZZ E v OCHRANA DÝCHACÍ PŘÍSTROJE DÝCHACÍ PŘÍSTROJE pouze při požáru nebo rozkladu DÝCHACÍ PŘÍSTROJE DÝCHACÍ PŘÍSTROJE pouze při požáru nebo rozkladu UVÁŽIT EVAKUACI Opatření vzhledem k látce ZŘEDIT (uvážit vliv na životní prostředí) OHRADIT

22 Jednoduché R-věty R 1 Výbušný v suchém stavu R 2 Nebezpečí výbuchu při úderu, tření, ohni nebo působením jiných zdrojů zapálení R 3 Velké nebezpečí výbuchu při úderu, tření, ohni nebo působením jiných zdrojů zapálení R 4 Vytváří vysoce výbušné sloučeniny kovů R 5 Zahřívání může způsobit výbuch R 6 Výbušný za přístupu i bez přístupu vzduchu R 7 Může způsobit požár R 8 Dotek s hořlavým materiálem může způsobit požár R 9 Výbušný při smíchání s hořlavým materiálem. Jednoduché S- věty S 1 Uchovávejte pod uzamčením S 2 Uchovávejte mimo dosah dětí S 3 Uchovávejte v chladnu S 4 Uchovávejte mimo obytné objekty S 5 Uchovávejte pod... (příslušnou kapalinu specifikuje výrobce nebo dovozce) S 6 Uchovávejte pod... (inertní plyn specifikuje výrobce nebo dovozce) S 7 Uchovávejte obal těsně uzavřený S 8 Uchovávejte obal suchý S 9 Uchovávejte obal na dobře větraném místě

23 P-věty (bezpečná manipulace) H-věty (nebezpečnost) P101 - Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku. P201 - Před použitím si obstarejte speciální instrukce. P301 - Při požití: P401 - Skladujte P501 Odstraňte obsah/obal H Nestabilní výbušnina H Při požití může způsobit smrt H Vysoce toxický pro vodní organismy EUH Výbušný v suchém stavu. EUH Uvolňuje toxický plyn při styku s vodou.

24

25 1. Nepřibližovat se k místu havárie. 2. Vyhledat vhodný úkryt místnosti k tomu určené (ochranné kryty CO) místnosti ve vyšších patrech 3. Místnost utěsnit.

26 4. Připravit si prostředky improvizované ochrany dýchacích cest: Tkanina (nejlépe froté) se namočí do roztoku připraveného z pitné vody a zažívací sody pro případ nebezpečné chemické látky kyselé povahy, pro případ úniku amoniaku se použije kyselina citrónová, resp. kuchyňský ocet (na 1 litr vody dvě polévkové lžíce zažívací sody, resp. octa nebo jednu polévkovou lžíci kyseliny citrónové). V nouzovém případě lze použít jen pitnou vodu, protože řada nebezpečných chemických látek je alespoň částečně rozpustná ve vodě.

27 5. Provádět nebo se připravit na částečnou dekontaminaci: výměna ošacení osprchování výplach očí (např. borovou vodou) 6. Respektovat pokyny složek IZS 7. Vyvarovat se větší fyzické mámahy

28

NEBEZPEČNÉ LÁTKY A JEJICH PŘEPRAVA Semestrální práce z předmětu Životní prostředí a doprava

NEBEZPEČNÉ LÁTKY A JEJICH PŘEPRAVA Semestrální práce z předmětu Životní prostředí a doprava Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera II. ročník, kombinované bakalářské studium, obor DP-SV Řehák Martin NEBEZPEČNÉ LÁTKY A JEJICH PŘEPRAVA Semestrální práce z předmětu Životní prostředí

Více

Bezpečnostní informace

Bezpečnostní informace Bezpečnostní informace Klasifikace nebezpečnosti látek vychází z požadavků nařízení vlády, kterým se stanoví postup hodnocení nebezpečnosti chemických látek a chemických přípravků, způsob jejich klasifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 31-36/38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 31-36/38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku Datum vydání: 5.11.2007 Datum revize: 17.7.2012 BEZPEČNOSTNÍ LIST Str.1/6 R 31-36/38 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: REAL gel chlorax účel použití: univerzální čisticí

Více

jbauchner@nanolaky.cz

jbauchner@nanolaky.cz 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Použití látky nebo směsi:

Více

jbauchner@nanolaky.cz

jbauchner@nanolaky.cz 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Použití látky nebo směsi:

Více

SOKRATES Anticor. info@barvy-sokrates.cz http://www.barvy-sokrates.eu

SOKRATES Anticor. info@barvy-sokrates.cz http://www.barvy-sokrates.eu STRANA: 1/6 Oddíl 1. Identifikace směsi a společnosti 1.1 Identifikátor výrobku Další názvy: SOKRATES- disperzní akrylátová barva základní - antikorozní na kov 1.2 Příslušná určená použití směsi a nedoporučená

Více

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II Datum vydání: 11.9.2009 Datum revize: 1.2.2013 Strana 1 z 10 stran Verze: 03 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Kyselina močová Liquid 500 Název UA L 500 Kat. č.

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU (SMĚSI) A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU (SMĚSI) A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle čl. 31 a příl. II Nařízení (ES) č.1907/2006 REACH a Nařízení (ES) č. 1272/2008 CLP vydání: 1.1.2005 revize: květen 2010 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU (SMĚSI) A SPOLEČNOSTI

Více

ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Strana: 1 / 9 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy, synonyma: Registrační číslo REACH: Real profi čistič skleněných ploch

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 36/ 38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 36/ 38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku BEZPEČNOSTNÍ LIST Str.1/6 Datum vydání: 8.11.1999 Datum revize: 17.7.2002 R 36/ 38 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: WC HIT varianty přípravku: účel použití: Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 a (ES) 830/2015

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 a (ES) 830/2015 1 / 8 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: (toluen) Identifikační číslo: Neuvedeno směs Registrační číslo: Neuvedeno směs 1.2 Příslušná určená použití

Více

ZIPPO plyn 100 ml Náplň do zapalovačů

ZIPPO plyn 100 ml Náplň do zapalovačů Datum revize : 12. prosince 2010 str. 1/8 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky/směsi : Obchodní označení : Název látky/směsi : Identifikace látky/směsi : ZIPPO plyn

Více

ZPŮSOB OZNAČOVÁNÍ PŘEPRAVNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘEPRAVUJÍCÍCH NEBEZPEČNÉ LÁTKY

ZPŮSOB OZNAČOVÁNÍ PŘEPRAVNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘEPRAVUJÍCÍCH NEBEZPEČNÉ LÁTKY 1 ZPŮSOB OZNAČOVÁNÍ PŘEPRAVNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘEPRAVUJÍCÍCH NEBEZPEČNÉ LÁTKY ZOP JSDH SYSTÉMY OZNAČOVÁNÍ NL -třídy nebezpečnosti dle ADR/RID -Kemler kód, UN číslo -výstražné bezpečnostní značky a symboly

Více

2 Identifikace nebezpečnosti Souprava Erba Hypoclean CC je klasifikována jako nebezpečná směrnic EU 1999/45/ES v platném znění.

2 Identifikace nebezpečnosti Souprava Erba Hypoclean CC je klasifikována jako nebezpečná směrnic EU 1999/45/ES v platném znění. Datum vydání: 1.4.2011 Datum revize: Strana 1 z 9 stran 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo směsi Název:... Erba Hypoclean CC... Souprava obsahuje: Další názvy:...

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. v souladu s Nařízení (ES) č.1907/2006 - REACH a č. 1272/2008 - CLP. atum vydání: únor 2004 Datum 2.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. v souladu s Nařízení (ES) č.1907/2006 - REACH a č. 1272/2008 - CLP. atum vydání: únor 2004 Datum 2. BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízení (ES) č.1907/2006 - REACH a č. 1272/2008 - CLP atum vydání: únor 2004 Datum 2. revize: únor 2012 1 Identifikace látky/směsi a společnosti /podniku 1.1 Identifikátor

Více

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉ KOMISE (EU) Č. 453/2010

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉ KOMISE (EU) Č. 453/2010 Datum vydání: 1. 11. 2000 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku 1.2. Identifikace výrobce, dovozce,

Více

Všechny složky se dobře odbourávají v životním prostředí

Všechny složky se dobře odbourávají v životním prostředí Obchodní název: LENEKO Strana 1 (celkem 5) 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikace látky/směsi: Obchodní název látky/směsi: L E N E K O Doporučený účel použití: Alkoholický prostředek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010 dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/ PROPAN - BUTAN Strana 1 z 9 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: Propan butan Název chemických látek:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II Roztok X Datum vydání/datum revize: 01.01.2013 Počet stran: 6 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor

Více

S 17 Uchovávejte mimo dosah hořlavých materiálů

S 17 Uchovávejte mimo dosah hořlavých materiálů Klasifikace látek, symboly, R-věty a S-věty: Nebezpečné látky a přípravky jsou látky a přípravky, které vykazují jednu nebo více nebezpečných vlastností a pro tyto vlastnosti jsou klasifikovány za podmínek

Více

SMITHS COLOR. 1. Identifikace přípravku a společnosti. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Informace o složkách

SMITHS COLOR. 1. Identifikace přípravku a společnosti. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Informace o složkách 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1. Identifikace přípravku 1.1.1. Obchodní název přípravku: FLOOR 1.1.2. Další názvy přípravku: Smiths Paint color 1.2. Použití přípravku 1.2.1. Doporučený účel

Více

WYNN S SUPER CONCENTRATED SCREEN WASH

WYNN S SUPER CONCENTRATED SCREEN WASH Datum vydání: 01. 04. 2000 strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: WYNN S SUPER CONCENTRATED SCREEN WASH Jiné názvy látky: 1.2 Použití

Více

E-mail odborně způsobilé osoby odpovědné za bezpečnostní list: gabrielaslavikova@seznam.cz

E-mail odborně způsobilé osoby odpovědné za bezpečnostní list: gabrielaslavikova@seznam.cz Strana 1 ( 10 ) ODDÍL 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1. Identifikátor výrobku: CARLSON OPRAVA PNEU 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Doporučená

Více

Třída 1 - Výbušné látky a předměty. Třída 2.1 - Plyny

Třída 1 - Výbušné látky a předměty. Třída 2.1 - Plyny Třída 1 - Výbušné látky a předměty Výbušné látky: tuhé nebo kapalné látky (nebo směsi látek), které mohou chemickou reakcí vyvinout plyny takové teploty, takového tlaku a takové rychlosti, že mohou způsobit

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 453/2010 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: Neuvedeno směs Registrační číslo: Neuvedeno směs 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

Co je to REACH? STANDARDNÍ VĚTY O NEBEZPEČNOSTI ( H-VĚTY, DŘÍVE R-VĚTY). POKYNY PRO BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ ( P-VĚTY, DŘÍVE S-VĚTY).

Co je to REACH? STANDARDNÍ VĚTY O NEBEZPEČNOSTI ( H-VĚTY, DŘÍVE R-VĚTY). POKYNY PRO BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ ( P-VĚTY, DŘÍVE S-VĚTY). STANDARDNÍ VĚTY O NEBEZPEČNOSTI ( H-VĚTY, DŘÍVE R-VĚTY). POKYNY PRO BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ ( P-VĚTY, DŘÍVE S-VĚTY). Co je to REACH? Dne 1. 7. 2007 vstoupila v platnost nová evropská chemická legislativa o

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 a (ES) 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 a (ES) 453/2010 1 / 8 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: Neuvedeno směs Registrační číslo: Neuvedeno směs 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

Zásah při haváriích s výskytem nebezpečných látek.

Zásah při haváriích s výskytem nebezpečných látek. Zásah při haváriích s výskytem nebezpečných látek. Za havárii nebezpečné látky je považována mimořádná událost, kdy se nebezpečná látka ocitla mimo kontrolu v tak velkých množstvích, že jsou ohroženi lidé,

Více

MEROX AKTIV 150. 1.2 Použití přípravku: Kyselý desinfekční prostředek na bázi peroxidu vodíku a kyseliny peroctové pro potravinářský průmysl

MEROX AKTIV 150. 1.2 Použití přípravku: Kyselý desinfekční prostředek na bázi peroxidu vodíku a kyseliny peroctové pro potravinářský průmysl Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: 1.2 Použití přípravku: Kyselý desinfekční

Více

Standardní věty označující specifickou rizikovost (R-věty)

Standardní věty označující specifickou rizikovost (R-věty) Standardní věty označující specifickou rizikovost (R-věty) Jednoduché R-věty R 1 R 2 R 3 R 4 R 5 R 6 R 7 R 8 R 9 R 10 R 11 R 12 R 14 R 15 R 16 R 17 R 18 R 19 R 20 R 21 R 22 R 23 R 24 R 25 R 26 R 27 R 28

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 a (ES) 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 a (ES) 453/2010 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: Neuvedeno směs Registrační číslo: Neuvedeno směs 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 SELENOL

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 SELENOL 1.1 Identifikátor výrobku: Selenol Indexové číslo: nemá Číslo CAS: nemá Číslo ES (EINECS): nemá Název podle registrace: jedná se o směs Registrační číslo: jedná se o směs Další názvy látky nebo směsi:

Více

Real profi FOTOVOLTAIKA R610 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

Real profi FOTOVOLTAIKA R610 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Datum vydání: 25.5.2015 Strana: 1 / 8 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy, synonyma: - Registrační číslo REACH: Není aplikovatelné

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010 ISOBUTAN Strana 1 z 8 Oddíl 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: Isobutan Indexové číslo: 601-004-00-0 Registrační číslo: nebylo přiděleno 1.2. Příslušná

Více

1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku: Grand Maximo odstraňovač skvrn

1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku: Grand Maximo odstraňovač skvrn Datum poslední revize: 31.5.2012 Strana 1 z 8 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku: Číslo CAS: směs neuvádí se Číslo ES(EINECS): směs neuvádí se 1.2. Příslušná určená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 8) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 8) Datum revize: Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 8) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: REGUM 1.2 Použití přípravku: K ošetření pryžových výrobků. 1.3 Identifikace výrobce Obchodní

Více

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II Datum vydání: 11.09.2009 Datum revize: 1.2.2013 Strana 1 z 13 stran Verze: 03 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Leukodif Název LDF 200 Kat. č. 10003196 Činidlo

Více

ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Název výrobku: Strana: 1 / 8 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy, synonyma: - Registrační číslo REACH: Není aplikovatelné

Více

ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Strana: 1 / 9 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy, synonyma: Registrační číslo REACH: Real rez a vodní kámen Hit na rez

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006) Datum vydání: 2005-08-28 datum revize:2008-06-21 Strana 1 ze 7 1. Chemický název látky,obchodní název přípravku Název: DOSANIN P 1.2 Použití látky, přípravku Určené nebo doporučené použití látky,přípravku:

Více

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky:

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky: Datum vydání: 12.6.2006 Datum revize: 16.7.2008 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: dichlorisokyanurát

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EWG a 2001/58/EG. Floorservice Barevný tvrdý voskový olej Klasik. Datum revize: 01.08.2007 Datum tisku: 11.05.

Bezpečnostní list podle 91/155/EWG a 2001/58/EG. Floorservice Barevný tvrdý voskový olej Klasik. Datum revize: 01.08.2007 Datum tisku: 11.05. 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI Název výrobku: Aplikace: Floorservice Barevný tvrdý voskový olej Klasik Barevná impregnace pro absorbentní povrchy Výrobce: Overmat Industries b.v. Scharlo 11 NL-5165

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Nemrznoucí kapalina (-20 C) dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Nemrznoucí kapalina (-20 C) dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010 strana 1 / 10 Oddíl 1: Identifikace směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název chemický / obchodní: Nemrznoucí kapalina do ostřikovačů -20 C Výrobce: OMA CZ, a.s. Adresa: Borová 103,

Více

Obchodní název: Hvězda, složka CC Strana 1 (celkem 5) 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikace látky/směsi: Obchodní název látky/směsi: H v ě zd a, s l o žk a C C Doporučený účel

Více

BTC-15 BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle vyhlášky č. 27/1999 Sb. BINZEL-BTC-15 Spezial-Kühlmittel. Ethanol: Ethylenglykol:

BTC-15 BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle vyhlášky č. 27/1999 Sb. BINZEL-BTC-15 Spezial-Kühlmittel. Ethanol: Ethylenglykol: BINZEL- Spezial-Kühlmittel Datum vydání: 25.05.1999 Datum revize: 23.05.2002 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku: Obchodní název:

Více

Calgodip D 1200. Identifikační číslo: 263 60 756 724/ 199 838 382/ 199 838 eurofarm@seznam.cz

Calgodip D 1200. Identifikační číslo: 263 60 756 724/ 199 838 382/ 199 838 eurofarm@seznam.cz ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: nemá směs Registrační číslo: nemá směs 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31 Datum vydání: 30.3.2010 Strana 1 z 10 stran Datum revize: 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin T Další názvy látky:

Více

Pest Control Chemical s. r. o.

Pest Control Chemical s. r. o. Datum vydání: 01. 06. 2012 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: LIQUID

Více

GF BIO. Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008 (CLP) Datum vydání : 01.11.2014 Datum revize :

GF BIO. Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008 (CLP) Datum vydání : 01.11.2014 Datum revize : GF BIO Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008 (CLP) Datum vydání : 01.11.2014 Datum revize : Název výrobku: GF BIO 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 Datum revize: 1.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

MS 626 MAZIVO NA LANA A OZUBENÁ KOLA (SEIL- UND ZAHNRADPFLEGE) Registrační číslo látky:

MS 626 MAZIVO NA LANA A OZUBENÁ KOLA (SEIL- UND ZAHNRADPFLEGE) Registrační číslo látky: Datum vydání: 02. 02. 2011 strana 1. ze 7 1. Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: MS 626 MAZIVO NA LANA A OZUBENÁ KOLA (SEIL- UND ZAHNRADPFLEGE) Registrační číslo látky:

Více

Sádrová omítka lehčená

Sádrová omítka lehčená Sádrová omítka lehčená Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008 (CLP) Datum vydání : 01.11.2014 Datum revize : Název výrobku: Sádrová omítka lehčená 1. IDENTIFIKACE

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: Dusík s vodíkem 1.2 Čísla CAS: 7727-37-9(dusík-hlavní složka), 1333-74-0 (vodík-druhá

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.9.2004 Datum revize: 14.4.2009 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.9.2004 Datum revize: 14.4.2009 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 21.9.2004 Datum revize: 14.4.2009 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: přípravek 1.2

Více

1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 06. 03. 2013 Strana 1 (celkem 6) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Silikon sanitární transparentní Obj. č.: NB6S005502 1.2 Příslušná

Více

Datum vydání: 3.6.2004 Strana: 1 / 7 Datum revize: 6.11.2012 nahrazuje revizi ze dne: 12.9.2011 Název výrobku:

Datum vydání: 3.6.2004 Strana: 1 / 7 Datum revize: 6.11.2012 nahrazuje revizi ze dne: 12.9.2011 Název výrobku: Datum vydání: 3.6.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy směsi: přípravek 1.2 Příslušná určená použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. RETECH -60 C dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010. Nemrznoucí směs.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. RETECH -60 C dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010. Nemrznoucí směs. strana 1 / 9 Oddíl 1: Identifikace směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název chemický / obchodní: Výrobce: OMA CZ, a.s. Adresa: Borová 103, Stráž pod Ralskem 471 27 1.2 Příslušná určení

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2.

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2. B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2.2007 Název výrobku : ROSAND na nádobí, na vany, univerzální 1. Identifikace

Více

Zákon 157/1998 O chemických látkách 14 Bezpečnostní list. Nařízením vlády č.329/2002 se ruší povinnost o Prohlášení o shodě

Zákon 157/1998 O chemických látkách 14 Bezpečnostní list. Nařízením vlády č.329/2002 se ruší povinnost o Prohlášení o shodě Zákon 157/1998 O chemických látkách 14 Bezpečnostní list Nařízením vlády č.329/2002 se ruší povinnost o Prohlášení o shodě Zákon 185/2001 O odpadech Zákon 477/2001 O obalech Bezpečnostní list přiložen

Více

1.1. Identifikátor výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30. Název výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30

1.1. Identifikátor výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30. Název výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30 Strana 1 ( 9 ) ODDÍL 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1. Identifikátor výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Doporučené

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 23.9.2004 13.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: Lasal 201 1.2 Číslo CAS: 630-08-0, Číslo ES (EINECS): 211-128-3 CAS: 124-38-9, Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. v souladu s Nařízení (ES) č.1907/2006 REACH, Nařízením (ES) č.453/2010 a Nařízením(ES) č.1272/2008 -CLP

BEZPEČNOSTNÍ LIST. v souladu s Nařízení (ES) č.1907/2006 REACH, Nařízením (ES) č.453/2010 a Nařízením(ES) č.1272/2008 -CLP BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízení (ES) č.1907/2006 REACH, Nařízením (ES) č.453/2010 a Nařízením(ES) č.1272/2008 -CLP Datum vydání: říjen 2009 Datum 8. revize: 7.4.2014 1 Identifikace látky/směsi a

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. v souladu s Nařízení (ES) č.1907/2006 REACH, 453/2010 a č. 1272/2008 - CLP. Datum vydání: 3.2.2015 Verze 6.1 Nahrazuje verzi: 6.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. v souladu s Nařízení (ES) č.1907/2006 REACH, 453/2010 a č. 1272/2008 - CLP. Datum vydání: 3.2.2015 Verze 6.1 Nahrazuje verzi: 6. BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízení (ES) č.1907/2006 REACH, 453/2010 a č. 1272/2008 - CLP Datum vydání: 3.2.2015 Verze 6.1 Nahrazuje verzi: 6.0 1 Identifikace látky/směsi a společnosti /podniku 1.1

Více

LEAR, a.s. Bezpečnostně datový list Číslo BDL: B3309 Výrobek: UNILEP LA Vydání č. 4 z: 29.1. 2009 Datum revize: 29.1.

LEAR, a.s. Bezpečnostně datový list Číslo BDL: B3309 Výrobek: UNILEP LA Vydání č. 4 z: 29.1. 2009 Datum revize: 29.1. str.1 ze 5 BEZPEČNOSTNĚ-DATOVÝ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. OBCHODNÍ NÁZEV: UNILEP

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: Acetylen čistý, ethin, Acetylen rozpuštěný 1.2 Číslo CAS: 74-86-2, Číslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin TS Další názvy látky: přípravek

Více

Interní číslo výrobku: 50469763 Datum vydání: 1.6.2007 Datum revize: 20.6.2012 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

Interní číslo výrobku: 50469763 Datum vydání: 1.6.2007 Datum revize: 20.6.2012 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: SADURIT Z 1 RAL 7001 Identifikátor výrobku: středněmolekulární epoxidová pryskyřice ve směsi

Více

HI 93767A-B digestační zkumavka (hydroxid sodný) 1.2 Příslušná určená použití směsi a nedoporučená použití Stanovování obsahu dusíku vodních vzorků.

HI 93767A-B digestační zkumavka (hydroxid sodný) 1.2 Příslušná určená použití směsi a nedoporučená použití Stanovování obsahu dusíku vodních vzorků. Datum revize: 29.3.2016 nahrazuje verzi z 21.8.2014 Strana: 1 z 8 ODDÍL 1: Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: HI 93767A-B digestační zkumavka (hydroxid sodný) Identifikační

Více

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 LOVOSTABIL

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 LOVOSTABIL 1.1 Identifikátor výrobku: Indexové číslo: nemá Číslo CAS: nemá Číslo ES (EINECS): nemá Název podle registrace: jedná se o směs Registrační číslo: jedná se o směs Další názvy látky nebo směsi: 1.2 Příslušná

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Základní nátěr

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana: 1/5 Datum revize: 11.9.2006 Datum vydání: 1.12.2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) FILAMENT

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) FILAMENT 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: Nemá směs Registrační číslo: Nemá směs 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

WYNN S DIESEL SYSTÉM CLEANER

WYNN S DIESEL SYSTÉM CLEANER Datum vydání: 01. 04. 2000 strana 1. z 8 1. Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: WYNN S DIESEL SYSTÉM CLEANER Registrační číslo látky: Produkt je směs. 1.2 Příslušná určená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize :

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize : BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize : GLADOL - ROZMRAZOVAČ Název výrobku : 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název přípravku : GLADOL

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Pouţití látky nebo přípravku Čistící

Více

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006 Datum vydání: 1. 11. 2000 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce,dovozce,prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 17.6.2008 Datum revize: Strana 1 / 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 17.6.2008 Datum revize: Strana 1 / 6 Datum revize: Strana 1 / 6 OBSAH OBSAH... 1 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE... 1 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI... 2 3. SLOŽENÍ/ INFORMACE O SLOŽKÁCH... 2 4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC... 2 5. OPATŘENÍ

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 a (ES) 830/2015

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 a (ES) 830/2015 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: nemá směs Registrační číslo: nemá směs 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

Bezpečnostní list Podle ES nařízení č. 1907/2006 a 453/2010. CELKOVÁ BÍLKOVINA (BIURET) k.č. 12751

Bezpečnostní list Podle ES nařízení č. 1907/2006 a 453/2010. CELKOVÁ BÍLKOVINA (BIURET) k.č. 12751 Podle ES nařízení č 1907/2006 a 453/2010 kč 12751 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE OBCHODNÍ NÁZEV : Celková bílkovina (biuret) Tento produkt obsahuje několik komponent: Celková bílkovina (biuret)

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: 64-17-5 Registrační číslo 200-578-6 Číslo ES (EINECS): 200-578-6 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 WASH FLOOR.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 WASH FLOOR. 07. května 205 ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku látka / směs.2..3. Číslo Další názvy směsi Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES)č.1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES)č.1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 10 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy: - 1.2 Příslušná určená použití látky/směsi a nedoporučená použití Určená

Více

ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Datum vydání: 25.5.2015 Strana: 1 / 9 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Real profi tablety do pisoáru pine R441 Další názvy, synonyma:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Nemrznoucí kapalina (-40 C) dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Nemrznoucí kapalina (-40 C) dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010 strana 1 / 10 Oddíl 1: Identifikace směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název chemický / obchodní: Nemrznoucí kapalina do ostřikovačů -40 C Výrobce: OMA CZ, a.s. Adresa: Borová 103,

Více

LEAR, a.s. Bezpečnostně datový list Číslo BDL: B9209 Výrobek: VULKAN CHAMPION Vydání č. 2 z: 23.1. 2009 Datum revize: 23.1.

LEAR, a.s. Bezpečnostně datový list Číslo BDL: B9209 Výrobek: VULKAN CHAMPION Vydání č. 2 z: 23.1. 2009 Datum revize: 23.1. str.1 ze 6 BEZPEČNOSTNĚ-DATOVÝ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. OBCHODNÍ NÁZEV: VULKAN

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 30. 6. 2010 Strana: 1/7 Datum revize: Název výrobku: SYNTEKO RETARDER 1670 Číslo výrobku: 1670 1. Identifikace látky nebo přípravku a

Více

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Datum vydání: 03. 01. 2007 Strana: 1 / 9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU * 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Další názvy látky: -

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení (ES) č. 1907/2006 a nařízení (ES) č. 453/2010 ph MINUS. ph MINUS

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení (ES) č. 1907/2006 a nařízení (ES) č. 453/2010 ph MINUS. ph MINUS Strana: 1 z 8 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Indexové číslo: 016-046-00-X Registrační číslo: 01-2119552465-36-0000 Číslo CAS: 7681-38-1 Číslo ES: 231-665-7

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 1. 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo Další názvy směsi Příslušná určená použití směsi Bezaldehydový a bezfenolový dezinfekční a čistící prostředek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Čistič motorů X60 dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010. Nejsou.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Čistič motorů X60 dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010. Nejsou. strana 1 / 10 Oddíl 1: Identifikace směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název chemický / obchodní: Výrobce: OMA CZ a.s. Adresa: Borová 103, Stráž pod Ralskem 471 27 1.2 Příslušná určení

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

Název výrobku: WANSOU Belle Lessive tekutý prací prostředek Balsam&Delicate. WANSOU Belle Lessive tekutý prací prostředek Balsam&Delicate

Název výrobku: WANSOU Belle Lessive tekutý prací prostředek Balsam&Delicate. WANSOU Belle Lessive tekutý prací prostředek Balsam&Delicate Datum vydání : 21.02.2010 Strana 1/14 ODDÍL 1 : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku : WANSOU Belle Lessive tekutý prací prostředek 1.2. Příslušná určená použití látky

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 20. 8. 2008 Strana: 1 / 6 Název výrobku: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: TIP TOP REMAXX MONTAGEFLUID Číslo výrobku:

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Dichroman draselný, 250g

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Dichroman draselný, 250g Strana 1 z 10 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: 7778-50-9 Indexové č.: 024-002-00-6 Číslo ES: 231-906-6 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: AUTOVIDOL -20 C 1 Identifikace

Více

Obchodní název: DEZI A

Obchodní název: DEZI A Strana : STRANA 1/11 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Chemický název: Jiný název: Registrační číslo: CAS číslo.: EC (EINECS) číslo: 1.2. Příslušná určená

Více

SÍRAN AMONNÝ GRANULOVANÝ 20% N

SÍRAN AMONNÝ GRANULOVANÝ 20% N 1.1 Identifikátor výrobku: Síran amonný granulovaný 20% N Indexové číslo: nemá Číslo CAS: nemá Číslo ES (EINECS): nemá Název podle registrace: jedná se o směs Registrační číslo: jedná se o směs Další názvy

Více